2013. november 25., hétfő

Képzeleteden át vezet az út a benned rejlő igazi végtelenbeÚgy tűnik a woodoo mesterei minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy minél több lelket itt tartsanak a 3D-s illúzió élvezetei között, és hogy minden érzéki vágyat megpróbáljanak kielégíteni - a vásznon. "Ne álmodozz!" - hírdetik. "Kezdj élni" - továbbra is a mi játékszabályaink szerint. Mindenki viszi az "övéit"? Ugyan ki ne érezte volna még életében legalább egyszer, hogy unalmas, szürke, és de jó lenne ha történne végre valami izgalmas? Ha valóra válthatná álmait? Az irodákban dolgozó embermilliók biztosan éreztek ilyesmit. Többek között nekik (is) szól(hat) ez a film: 

Walter Mitty titkos élete

(No de mi van, ha a helyszínváltás ellenére továbbra is az álomban maradsz? Hangulatos kis bemutató, rengeteg üzenet három percben. Többször is leírtam már mit gondolok az illúzióról, a benne töltött unalomról, a mintákról és a jelenlegi rendszerről, ezért itt most nem ismétlem.)Ebben a filmben azt hírdetik, hogy ne képzelődj, hanem indulj el, dobd be magad a mély vízbe, és kezdj élni, mássz hegyet, gyűjts élményeket, stb.., de ne képzelődj tovább. Ezzel szemben van egy idézetem Weöres Sándortól:


"A Föld a hazugság tisztítótüze; itt minden hazug körülöttünk: a tér
ál-végtelenje, a dolgok ál-valósága, önmagunk ál-sokasága. S az ember-
agyban még az igazság is táncol: egyszerre minden igaz és egyszerre
semmi sem igaz. A hazugság-áradatból az egyetlen kivezető
út éppen az,
amely leghazugabbnak l
átszik: a képzelet. A sok ál-valóság közt
k
épzeletedre van bízva az igazi valóság helyreállítása. Nem a hegy és
nem a v
ölgy a valódi, hanem a szépség, melyet képzeleted a hegyek-
völgyek formáin élvez; és a jelenség világ ál-végtelenjéből
k
épzeleteden át vezet az út a benned rejlő igazi vé
gtelenbe.
M
ás a képzelet és más a képzelődés, ahogy más a beszéd és más a
fecseg
és. A képzelődés az élet törvénye szerint működik és az éhen
maradt v
ágyakat köddel eteti; a képzelet a lét törvénye szerint
műk
ödik és amit megteremt, műalkotást, tettet, gondolatot: valódi és
igaz.
A F
öldön mindaz, ami keletkezik és elmúlik, valóságnak neveztetik;
csak éppen a képzelet tűnik olyannak, mintha teremtm
ényeit a semmiből
h
úzkodná elő. Az ál-semmi, ahonnét a képzelet merít: a valóság; s a
sok k
ülön-léál-valóságban csak az a valódi, ami bennük semminek,
k
épzeltnek rémlik: érzékelhetetlen, közös lényegü
k, a változó
megnyilvánulások mögötti változatlan létezés.
"


Mindenki el tudja dönteni melyik utat érzi igaznak, és talán az is egyértelmű, hogy egyetértek-e a film fő üzenetével... A hal számára az akváriumból nem létezik fizikai kijárat. Nagyon fontos tudni, hogy hová helyezed a valóságot magadban. Például a jelenlegi halatom azt szeretné elhitetni velünk, hogy évezredek óta itt van, és legyőzhetetlen, de ez egy kamu. Egy blöff. A hatalom ott van, ahol az emberek hiszik, hogy van. Ez egy trükk. Árnyék a falon. Semmi több.

Persze az is igaz, hogy az árnyék is csak a Fény szolgája, és a legragyogóbb fény veti a legsötétebb árnyékokat...

78 megjegyzés:

 1. A színészi mivoltában és filmszerepében is "kiválasztottas" főszereplő > Walter Mitty titkos élete < bemutató-videó teljesen egyértelműen a hollywoodoo-i koncep-cion-t tükrözi. Ez pedig a korszakváltó önző valakiság, az azt képviselők dicsőítése a korszakváltó szeretetelvű senkiséggel szemben. Amely valakiság persze a mára már eszement illúzió "áldásaiért"' való - abban elérendő hamis valakiság képzelgése. Hogy álomszerű-e ez vagy nem tökmindegy mert a lényeg az hogy megakadályozza a tiszta valóságra ébredést/feltámadást, a meghaladást, a felül-emelkedést, a kilépést.
  Amely "kilépés" mindezzel gyökeresen ellentétes módon - nem véletlenül - éppen hogy az anyagi és egyéb illúziók nélküli "pokoljáró" senki állapottal érhető el. A még regnáló 6almasok tehát azt akarják hogy egy korszakváltáskori senki is - immár meghasonulva új önmagával - kizárólag az ő illúziójukban akarjon valaki lenni. Így tudnák továbbra is az uralmuk alatt tartani az ilyen embert voltaképpen a tudat-rabszolgájukként. Mert az illúziójukban "valakivé" válni azért önzésükben mégsem hagynák a senki magyar lélekminőségűt - ez nyilvánvaló. Csakis a Kárpát medencében "magyarrá" vált, azzá maszkírozott önmagukat. Jó példa a Weöres-féle valós képzelet és hamis képzelődés-képzelgés 2őssége. Csak az a baj hogy a szörnyű hamisság végnélküli taglalása meg mindig a lehúzó ellen-menetelre predesztinál - akaratlanul is. Weöres tehát nem csak leleplez és valóságot közvetít, de sajnos az érzelmek felszítását is gyakorolja ami viszont felesleges harcra késztet. Éppen hogy az általa lebuktatott hazug álság ellen. A lényeget, a senkiként való, a "sötétséget" feldolgozva uraló felül-emelkedő kiutat meg persze ügyesen elhallgatja. Az életútját, a regnáló rendszerekbe való sokrétű beágyazódását ismerve ez nem is csoda.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. "A lényeget, a senkiként való, a "sötétséget" feldolgozva uraló felül-emelkedő kiutat meg persze ügyesen elhallgatja."

   Nem így látom. Sokat ír a kiútról, a "senkiségről", egyéniség (egó) lebontásáról):

   "Aki lényében a végtelen áramokig hatol, a
   kamra falán kis rést ütött; aki személyiségét feloldotta, a kamra
   falán akkora rést ütött, melyen már kifér."

   "Szállj le önmagad mélyére, mint egy kútba; s ahogy a határolt kút
   mélyén megtalálod a határtalan talajvizet: változó egyéniséged alatt
   megtalálod a változatlan létezést."

   "Az egyéniség szétbontása
   Egyenként vizsgáld át egyéniséged minden tartalmát és rendezgesd.
   Figyeld meg szokásaidat: honnan erednek, mit művelnek, hova tartanak.
   Bontsd szét egyéniségedet és minden tartalma idegenként fog
   mutatkozni előtted.
   Bontsd szét egyéniségedet és ne félj, hogy elszegényedsz: mert
   helyébe-tódul a határtalan összefüggés gazdagsága.
   Bontsd szét egyéniségedet és ne félj, hogy bármit is elveszítesz:
   mert ha a mosdatlant kiutasítod, mosdottan a helyén találod.
   Bontsd szét egyéniségedet és szabaddá válnak lelked végtelen
   áramai, melyek nem benned vannak és nem kívüled, áthatnak mindenen.
   Akin egyénisége uralkodik: ha előrejut, pöffeszkedővé, ha lemarad,
   ronggyá válik. S aki egyéniségén uralkodik: valójában nem érinti a
   szerencse és a balsors."

   "Az ember kétféleképpen mentesülhet egyéniségétől: vagy alája-
   sűlyed, vagy föléje-emelkedik.
   Vannak emberek, kik úgy belemosódnak a tömeg-lélek alaktalanságába,
   vagy valamely züllöttség értelem-alatti áramába, hogy teljesen
   feloldódnak benne, eltompulnak és külön-létük csak látszat. És haláluk
   már csak e látszatnak halála: testük felbomlásával a külön-létük
   utolsó jele is megszűnik, végképp beleolvadnak a sötét, ragacsos
   áradatokba. Ez a kárhozat.
   És vannak, akik egyéniségük fölé emelkedve, igazi lényükké a
   személytelen, örök mértéket teszik; halálukban úgy omlik le róluk
   a különlét, mint egy börtönfal és átömlenek időbeli, zárt életükből
   az időtlen, határtalan teljességbe. Ez az üdvösség."

   Törlés
  2. Miután rengeteg a régi és új olyan "spiri-pap" ki vizet prédikál és bort iszik - tehát Hit-El-Tel-En - megint csak azt kell mondani már sajnos sokadjára hogy: nem az számít hogy mit mond valaki hanem az hogy ki az mondja. Hogy az illető hiteles-e, vagy legalábbis úgy él-e/élt-e ahogyan aztán karattyol. Vagy egészen másként és az egész szöveg - szabadkőműves módra - csak arra szolgál hogy ezen spirituális szegmens is "ördögi módon" le legyen fedve az éterben. Nehogy egy igaz ember legyen az aki belekontárkodik a masonic "istent" játszó egyensúlyozgatásba.
   A KUK katonatiszt-földbirtokos-csemete útját a fehér-apokalipszis-lovas Horthy érában a szidó-nyugatos Osvát, Kosztolányi és Babits egyengette. Nem volt ez másként később, a már vörös-apokalipszis-lovas Rákosi majd Jesszusom a kőműves-módra felvett "művész-nevű" JK/János Kádár alatt sem. Kinek Weöres kifejezetten a kedvence volt. Benősülve a szuper-páholybérletes Károlyi családba a legsötétebb kivégzéses-diktatúrában /1957-1963/ kezdte el bejárni a világot - nyilván jutalomként. 1959-től kezdve: Kína-Görögoország-Jugoszlávia-New York-London ecetera. Aztán 1970-ben Kossuth díj. Más - senki magyar - ezalatt még a lakóhelyéről sem mozdulhatott ki nem hogy külföldre utazhatott volna. Nem hogy díjakról de még egyetemi felvételről sem lehetett szó - egy úgymond "osztályellenség" számára - még a 70-es években sem. Hogy Weöres lélek-minőségileg sosem volt magyar az holtsicher - de hogy a származásában sem volt az - az már a nem magyarosított nevéből is nyilvánvaló. Tehát nem mindegy még az sem hogy miként, milyen minőségben mond egy ember valamit. Valakiként eladva a lelkét a mindenkori "ördögi" 6alomnak vagy senkiként ugyan de szabadon és "angyalként" szárnyalva.

   Törlés
  3. Weöres mindenesetre nagy költő, ez nem vitás. De a bölcselete egy az egyben a keleti tanok fordítása, abból semmi sem az ő eredeti gondolata. Inkább József Attilát olvassátok. Ő eredeti kútfő.

   Törlés
  4. Kerionnak igaza van. Az életrajzot kell nézni, h vki hiteles-e. Tessék megnézni szegény Attilánk árva gyerek volt, éhezett és fázott, majd ráfogták, hogy beteg, mert az igazságot kereste és szólta is. Rendszeresen kényszergyógykezelték, de ez sem volt elég, a végén megölték, mert rendszeren kívül állt. Mese csak az öngyilkosság, de erről nem illik beszélni ugye, még ennyi idő után sem. Ő igaz magyar lélek.

   Törlés
  5. Bezzeg a "legnagyobb magyarnak" mekkora hype-ja volt/van, mi? :)
   (és még csak nem is volt magyar)

   Törlés
  6. Széchenyi útja ugyanoda vezetett.. Lám, hiába a származás, őt is eltették láb alól, mert kiugrott a kőművesrendszerből.
   Büntetlenül nem lehet olyat mondani, h Magyarország nem volt, hanem lesz.

   Törlés
  7. Kossuth pedig az ő emberük maradt végig, igaz?

   Törlés
  8. Aki veszélyes volt valaha a rendszerre, az vagy megölték vagy száműzték vagy kényszergyógykezelték modernebb időkben. Ágyban párnák közt halni meg nem lehetséges a Petőfiknek. Egyáltalán - neki hol vannak a csontjai???

   Törlés
  9. Olivin
   József Attila is bukott a kommunista irányzatokra táltossága ellenére...Hiába voltak nyitva az égi csatornái, mégis meg tudták vezetni...az életrajz ilyen jellegű ítélkezésre nem alkalmas...Én egy tipikus Ratkó unoka vagyok, az egyik legsötétebb szidó korszakból...Ma mégis tőlük "félünk" ...(hogy kihalunk...). Rákosi ezek szerint mégiscsak egy hős, mert neki "köszönhetően" sok-sok MAGyar született? A sorsokat nem mi írjuk...mi csak alakítjuk...
   Ezzel csak annyit, hogy nem értünk EGY-et!
   József A. Ady, Csontváry és a többi táltos öröksége kevés ahhoz, hogy megismerjük világunkat...
   A létrát sem véletlenül írtam...Folyamatosan lehet jutni egyre felfelé. A TV előtt ülve, vakarózva és chipset büfögve kevés az esély arra, hogy a felsorolt táltosok tanításaiból bármi is átjöjjön...Arra meg kell érni... Aki nem született táltos, az keresve kapja a tudást..."Aki keres, az talál" Minél többet keres, minél jobban szomjazza (vonzza) a tudást, annál több segítséget talál...
   Weöres tanítása nem szimpla fordítás...abban benne van Ő, vagyis amit kapott és amit tanult...akkor is, ha nem tiszta csatorna...Szegény ember abból főz, amije van... Mani is rendszerezte Avatárként a régi tudást, pedig több elhívásos élménye is volt...
   Mozart egy zseni volt, a lant csillagképben született, folyamatosan vette az égi tudást...Attól még nem fogom azt mondani Beethoven-re vagy Bach-ra, hogy ne hallgassátok, csak mert többet szenvedtek műveik jóságáért, csak mert nem a tiszta égi jeleket kapták...

   Törlés
  10. Attila próbált betagozódni a rendszerbe, ami aktuálisan a kommunizmus volt - akkor még tiszta ideológiai formájában, ami nem azonos a későbbi önkényuralmi rendszerrel. tehát volt egy kommunistabarát időszaka, de nem volt kommunista költő, ahogy Kassák sem. Abban az időben egészen mást jelentett a kommunizmus, egyenlő volt a modernséggel és a jövő ígéretével.
   Ettől eltekintve egyetértek, az az igazi, ha közvetlenül mi vagyunk a csatornák, de amíg ez nem megy, maradnak eleink.

   Törlés
  11. A kommunizmusnak sosem volt tiszta formája, ezt is azok a körök találták ki (szabadság, egyenlőség, testvériség)...Az ember nem egyenlő sem testi, sem lelki, sem szellemi szinteken, ezért a javakat sem lehet egyenlően elosztani. A régi időkben - jó esetben - azok gazdálkodhattak sokkal, kik ezt megérdemelték, manapság azok birtokolnak szinte mindent, akik a leghitványabbak... Ezt látva és a szegénységből adódóan jöhetett Attila vonzódása az akkori nagy átveréshez...Hiszen ki az, aki ne szeretne (látszat) igazságot szolgáltatni? Attila nem ismerte fel, hogy az egyik hazugságból önként és dalolva egy másikba menekül...

   Törlés
  12. Igen, igaz. Sokan bekajájják az aktuális trendeket, de az értelmesebbje egy idő után továbblép.

   Törlés
 2. A "kiválasztottak"-ról jut eszembe... A hétvégén jelent meg a "tékákban" ez a MŰ:

  http://www.youtube.com/watch?v=Yma-g4gTwlE

  Van itt minden, világvége, elragadtatás, pokolba taszajtás... stb. Rendezte: SETH Rogen, Evan Goldberg.

  VálaszTörlés
 3. Kerion neked aztán rendesen elgurult...
  Ezekre a "valakikre" most akadtam rá, küldöm neked, hátha segítenek gyógyulni...:)
  https://www.youtube.com/watch?v=qJ_MGWio-vc

  Lét-Ra "az egy olyan dolog, amivel oda is el lehet jutni, ahová létra nélkül nem lehet"...

  Weörestől személy szerint rengeteget tanultam... A kis kötete végig kísérte felnőtt életem, mindig más-más szinten "avatott" be...

  u.i.: Rajtad kívül még nem találkoztam emberrel, ki annyi jó dolog mellett, ennyi marhaságot tudott összehordani...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Engem meg most talált meg (általad, réveden) Weöres kötete.
   Mindig akkor kapjuk a tanítást, amikor kell. Sem előbb, sem utóbb. :)

   Törlés
  2. Ne mérgelődj SZN, ha majd fejlődsz egy kicsit rájössz hogy méregből nem érdemes senkit sem elküldeni "gyógyulni". És persze majd az is beugrik - ha beugrik - hogy nem a régi és új szabadkőművesektől kell tanulni - hanem önmagadtól. Na persze ha már sikerült kapcsolatot létesítened ÖnMagAd-dal. Addig meg gondolkozz el azon hogy miért van az, hogy személyeskedve és azonnal csípőből támadsz egy véleményt, most éppen Weöressel kapcsolatban - miközben persze nem cáfoltál meg semmit.

   Törlés
  3. Kerion este majd válaszolok, most dolgoznom kell..

   Törlés
  4. Kerion
   Nem küldtelek sehová, egyszerűen csak a gyógyulásodat kívántam..:)
   Biztos vagyok benne, ha eljutok majd egyszer arra a szintre, akkor majd intenzívebben gyakorlom a MAGamtól tanulást...:) Addig is látva nálad ezen módszer vadhajtásait (Cion/S(i)ion, Abba/1221/1331, Ica/Ika, negatív fiókozások sokasága, a szinte mindenkiben rosszat látás...), egyelőre nem tűnik rossznak az sem, ha aktuális szintemen a megérzéseimre hagyatkozom...:)
   Weöressel kapcsolatban fentebb a véleményemet megírtam...

   Törlés
  5. SZN, hülyének már túl öreg vagyok. Dehogynem küldtél el melegebb éghajlatra - csak hát utólag már nem akarod bevallani mert az nem éppen a "szeretet-rezgésedről" tesz tanúbizonyságot. Egyébként gyanúsan következetesen tiltakozol a masonic megjelenítések leleplezése ellen - az igazság felmutatása ellen. Csak nincs páholybérleted ?
   Mióta "vadhajtás" az hogy a cion az C-ion/szén ion, a sion az S/i/ion/szilícium ion, az Aion pedig A/Kezdeti ion. Mióta hülyeség az hogy az angol gemátria szerinti ABBA=1221 - meg a magyar gemátria szerinti 1331. IKAfalva ma is létező ősi erdélyi falu - bárki utána nézhet, az ottani sárkány-királyos-legendának is. A perui IKA város környéke meg amit a helyiek ICA-nak írnak a dinós-sárkány-rajzolatos kövek közismert lelőhelye. Nagaszaki meg a Szuez - Zeusz vagy a Sumér - Rémus mintájára visszafelé olvasva IKA Szagan vagyis IKA sogún/király. Ez is alig rejtett, s teljesen egyértelmű. Megértem hogy vannak olyanok akiknek nyilván nem tetszik az 1945-ös atombombás emberiség elleni bűntett felemlegetése és annak magyar vonatkozású megjelenítéseinek a leleplezése. Amely kőműves megjelenítés eléggé nyilvánvaló már a Hirosima/Hierosolyma névazonosság kapcsán is. Tehát talán nem kéne ennyire védeni a még indián-irtásban és rabszolga-tartásban is jócskán sáros usraeli mundér nem létező becsületét - mert így túlságosan is kilóg az a bizonyos állati testrész.

   Törlés
  6. Kerion írom, de nem hiszed...
   Semmiféle szeretetrezgésről nincs szó...Az összehordott marhaságok miatt küldtem neked a gyógyulásodért egy dalt...Ezt a provokatív beágyazottsága miatt Te felszívtad...Ez nem baj, sejtettem hogy ez lesz, de így legalább kibújt a szög a zsákból...

   Nem érdekelnek a masonic megjelenítések...Alacsony szinten csak játék, a magasabb szintekről pedig mindenki csak találgat...Bérletem nincs, de ha tudsz egyet kölcsön, azt megköszönném...Legalább megtudnám valójában mit és miért szidunk folyton folyvást...:)

   Amit most kiemeltél az pont eddig jó, ezen felül jönnek mindig a vadhajtásaid...
   Szilíciummá válunk..., 13.31-től válunk szilíciummá..., de mivel ez elmaradt, ezért 2030 a következő dátum...mert a koronára ez van kódolva (persze rajzolva nem, de ez senkit sem érdekel) közben madárrá is válunk...(szilícium madár 2 in 1, na ez már kihívás...:), de csak a Kárpát-medencében lehetséges mindez, mert csak itt van megfelelő antenna. A legújabb gyöngyszemet még idézni is tudom: "Sokkal érdekesebbek a megint előtérbe került perui un. Ika/Ica-kövek. Amelyeken a dínók emberekkel együtt láthatóak. Persze az erre szolgáló végtelen egyszerű megoldásra/magyarázatra senki sem gondolt. Nevezetesen arra hogy az indiánok mellett ábrázolt dínók is valójában emberek - mégpedig magasabban rezgő alakváltók." Szerintem is pózoltak az alakváltók...sőt a gonosz benszülöttek még le is szurkálták a megtáltosodott madár/hüllő/dínó-madarakat (lásd hivatkozás). Fiamat holnap fel is világosítom, hogy valójában emberekkel játszik, az csak illúzió illúziójának illúziója, hogy azok dínók...(amit kapok majd... rád fogom...)
   http://spear.comule.com/2_52_Ica-k-vek.html

   Nem védek én egyetlen gazembert sem...Weöres nem az!
   Kiemelhetnéd végre MAGad az ítélkezős posványból...

   Törlés
  7. Senki sem mondta Weöresre hogy gazember, s az sem lett mondva hogy csupa hülyeségeket ír. Csupán az lett lefixálva hogy minden egyes rendszerben nem egy senki, hanem valaki volt, aki hozzáidomult a diktatúrákhoz és a diktatúrák meg is támogatták - minden szinten. Ezért még az is lehet hogy a globális felsőbb kőműves vezetés un. tudós embere volt. Mivel a katonatiszt-földbirtokos származása miatt például a Rákosi érában a haja szála sem görbült - miközben például nála sokkal senkibb ezreket meg könyörtelenül vagyonelkobzásra ítéltek és kitelepítve kulákosítottak. Így aztán mint ilyen "beépített" valaki, más "valakikhez" hasonlóan - legalábbis egy poklot megjárt vagy pokoljáró "korszakváltó" számára - már nem hiteles.
   A magyar gemátria szerinti ABBA/1331 a korszakváltáskori un. zéró pontra vonatkozott - ami nem az angol gemátria szerinti ABBA 12.hó 21.-e, hanem a 13. holdhónapnak megfelelő hónap 31.-e. Azaz 2013 március 31.-e. Tehát szó sem volt ezzel kapcsolatban az un. átkristályosodás befejeződéséről - a már nem szén hanem szilícium alapú életvitelről. A testi átkristályosodás egy folyamat ami teljesen egyéni. Vannak emberek akiknél meg sem történik, mivel belsőleg annyira alacsonyan rezegnek.
   Az alakváltás csak a 3 D-s szinten lévők számára lehetetlen és ezáltal "hülyeség". Magasabb rezgésszinten bárki tud alakot váltani. Részlegeset is mint Egyiptomban - ahol a fali freskókon rengeteg ilyen állati fejű "Isten-ember" ábrázolás is van. De van teljes alakváltás is - ezt még a hollywoodoo sem tagadja, sőt minduntalan be is mutatja. Az más kérdés hogy a jelenkor embereinek egy része számára ez "egetverő marhaság". DE ez csak a nem-tudás kifejeződése nem pedig a valóság tudata.

   Törlés
  8. Nem az alakváltással van a probléma, mert erről a sámánok a táltosok és jógik kapcsán sok leírás maradt fenn (pl. Szaraszvati Magyar 7000 éves város védikus istennője (Madar-Úrnő)). Jelenleg nem abban korban élünk, mert ez még a rovarosodás kora....testileg-lelkileg-szellemileg... Csak körül kell nézni...Hiába emelkedik a rezgésszint...Ez még nagyon kevés...Idővel majd igen...de még csak most léptünk át a holtponton...a vízöntő korszakban még meg is kell majd tisztulni...Javulást én várok, a főnixet is várom...de már nem várok nagy csodát...(éppen elég volt becumizni a maja naptárkő körüli hisztit...)
   Az Ica kövek kapcsán megnézted a képeket? Úgy tűnik nem... Emberek vadásztak volna magas rezgésszintű alakváltókra? És fordítva???
   A sámánokat - táltosokat - jógikat madárként ábrázolták...Nem triceratopsként, raptorként, parasaurolopusként, tirranasaurus-rex-ként...
   Hirtelen ötletek miatt ne keverjük már össze a dolgokat, mert azzal hiteltelenné tesszük azt is, amiben igenis lehet hinni...
   A szilícium alapú létet továbbra is marhaságnak tartom, hiszen semmi sem támasztja alá...sem próféciák, sem a mesevilág, sem a népművészet, sem a Szent-Korona...vagyis semmi...Korábban kértem tőled valami kapaszkodót, aminek lényege abban merült ki, hogy a szén az elég...hát köszi...(a szilícium meg alacsonyabb hőfokon olvad...:)

   Törlés
  9. "például a Rákosi érában a haja szála sem görbült - miközben például nála sokkal senkibb ezreket meg könyörtelenül vagyonelkobzásra ítéltek"

   Itt dőltél a saját kardodba Kerion bátyám, ugyanis PONT TE emlegeted állandóan, hogy aki már meghaladta ezt a rendszert, felülemelkedett rajta, az már elérhetetlen és sebezhetetlen a 6almasok részéről. Nem gondolod, hogy Weöres is eljuthatott olyan szellemi táltos-avatári szintre, ahol már elérhetetlenné/golyóállóvá vált az "uraságok" számára?
   (a megnyílatkozásai alapján én szerintem biztos ez a helyzet)

   Törlés
  10. vajon a szilícium miért különb a szénnél?
   mert ha kiégetik esetleg üveggé válhat? o)

   Törlés
  11. A cikk MAG-ja igaz a hozzászólásokra is...
   "Más a képzelet és más a képzelődés"...:)))
   Nincsenek véletlenek...

   Törlés
  12. képzelődés-képzel-képez-képzelet-képzet
   Nyitott csakrákkal, félig meditatív állapotban, rezgésszintet emelve nagyon jól lehet képzelni/képezni, ha úgy tetszik HATni...:)))
   (saját tapasztalat)
   Világvége várók és rettegők ne gyakorolják...:D

   Törlés
  13. Na akkor tegyünk végre pontot erre a szilíciumos marhaságra. ...:)))
   A szilícium vegyjele = Si .... ami éppen az IS-nek a fordítottja rezgésben.
   Oda-vissza = IS - SI, rövidítve = ISI ... magyarul = ISZI .... ami ugye
   a vízzel kapcsolatos IGE !!!! ...:)))

   Si az olaszban (talán spanyolban is) = IGEN

   Kiindulópontja az ISIS névnek is, SIS-ként = system ... azaz rendszer.

   A Si = szilícium a periódusrendszer 14. eleme, ahol a
   14 = 1+4 = 5 .... ugyanakkor a Si elem előfordulási aránya a
   földkéregben 25%, azaz 1/4 .... és általában oxidként található, ....
   ami ugye a SiO gyökhöz vezet .... amitől a SION már nincs is olyan messze, hm ???? ...:)))

   Ö.T.

   Törlés
  14. Ö.T. már megpróbáltam körbejárni valami hasonló utat, de sehogyan sem jött ki a C-ből Si...v. C-ion-ból Si-ion...
   Nem biztos, hogy teljesen értelek, de ez nekem még nem kapaszkodó...

   Törlés
  15. Más...
   A korábbi képzelős bejegyzésem kapcsán azon morfondíroztam, hogy a sok szeretetrezgő között lehetett-e és ha igen akkor mekkora ráhatásom arra, hogy a Si-riai balhé elcsitult... Csak azért, mert most Kína környékén szórakoznak HAT-almásék...Gondoltam most is meditálok valami jóért, aztán bevillant, hogy ilyen helyzetről már olvastam...

   Kodolányi: Vízözön (na Ő is valaki volt, mégis HATalmasat alkotott...)
   "Hiszen igaz, ő, Utnapistim: mahhú. Azaz: emberfölötti erőkkel rendelkezik. Ha akarja, elvitetheti magát akár a legtávolabbi hegy ormára vagy a tengeren túl levő birodalmak akármelyikébe. Ha akarja, megnyílnak előtte a falak, föltárulnak a kapuk, levegőbe emelkednek a sziklák.
   Holtan hullanak le röptükben a madarak. Vihar támad a tengeren, jégeső zúdul a szőlőkre. Holtan esik össze a járókelő, a halott szelleme visszatér az Alvilágból. Ha akarja, holttá tudja tenni önmagát, hogy tetszés szerinti időben ébredjen föl ismét. Utnapistim: mahhú.
   De ha ehhez a hatalomhoz nyúlna, fölébresztené másokban is a gonosz erőt, s végeláthatatlan versengés kezdődnék. Szörnyűséges tusa, sárkányok, bikák harca, démonok párviadala. Egymás tetéznék varázsigéikkel, egymást tépáznák műveleteik énjével. Eltakaríthatna maga elől Beavatottakat, Véneket, katonákat, ostoba költőket és művészeket, ellenséges falakat, akár városokat is népestül - de ez csak a Gonosz hatalmát növelné. A zűrzavarét, a gyűlölködését, a romlásét. Ahelyett, hogy segítene embertársain, ártana nekik. Az Égi Gyík hahotázna odafenn.
   Vörös száját kitátva kettőzött gyönyörrel fújná forró leheletét s tüzes lángjait a világra. Nem, nem nyúl a mahhú tudományhoz. Inkább megkísérli újra meg újra meggyőzni az embereket Anu kegyességéről, s rábírni őket a Hozzá való alázatos megtérésre."

   Amennyiben minden HATásnak van visszaHATása, akkor már ez a KÉPzelet történet sem tűnik üdvözítő megoldásnak...

   Törlés
  16. Ö.T. logikáját követve... a KÉPzelet magja ugye a KÉP.
   Ez a rezgésben így néz ki:

   KÉP - PÉK

   :)

   (nem folytatom, így is elég nagy baromságnak tűnik)

   Törlés
  17. A Horthy-Rákosi-Kádár rendszer nem a mostani korszakváltás időszakára esett - hanem azt jócskán megelőzte. A valódi magyarok meg csakis akkor ébrednek "álmukból" amikor már végidő van. Éppen ezért az ezt megelőző időszakokat csak - nem feltűnő módon - túlélik. Aki a kelleténél előbb imitálja az ébredést az nem magyar. Olyan nincs hogy egy senki korszakváltó IDŐ ELŐTT felébred. A valódi magyarok esetében csak IDŐBEN való ébredésről, újjászületésről lehet szó mivel azt az egó-mentes fensőbb szellem-tudat irányítja. Weöres nem azért volt "elérhetetlen" mert táltos-avatári szintre jutott - ennek egyébként sem volt jele az élete során - hanem mert a globális háttér6alom által védett lehetett. Akkor utazott például - 1957-ben - világ körüli útra Károlyi Amyvel, amikor Magyarországon a légmentesen lezárt határokon belül éppen hogy elkezdődött az un. "ellenforradalmárok" százainak a kivégzése. Többek között - erről dokumentumok is vannak - Mao Cetung Kínájának a kifejezett nyomására. És láss csodát, a házaspár útjának első állomása éppen Peking volt.
   A szilícium csak az alapját képezi egy magasabb-rendű emberi létezési formának. Ha az átkristályosodott test már szilícium-ion-alapokon nyugszik akkor úgy lesz magasabb a test rezgése hogy az öngyulladás kizárt. A magasabb rezgés meg elengedhetetlen, mert ez aktiválja az - adott esetben szükséges - túlélő képességeket, "szupermenséget" a test vonatkozásában is. C-ion-istán, szén-alapúan nem lehet magasan rezegni - ilyen egyszerű.
   Egyszer majd mindenki rájön - de az is lehet hogy nem - hogy milyen is az a VALÓSÁG. Kiindulópontként annyit hogy amit most látunk - az nem a valóság. Majd ha az ember eljut odáig hogy "test-idő-utazást" is tud tenni - magyarán testileg már meg tud fiatalodni az átkristályosodásának köszönhetően - rájön hogy minden csak illuzórikus hülyeség ami most még körülötte van. Az egósan direkt nyitott-csakrás-meditáció nem valós rezgésszintemelés. Ettől még semmilyen csodás képesség nem nyílik meg. DE erről már volt szó.
   A 14. elem szilíciumról is volt már szó. A felépítéséről is: 14 proton 14 neutron 14 elektron - ami 141414 = 555. A szénnél ez 666. Az 555 is rengeteg szimbolikában szerepel, nem csak mint a megtriplázott "beavatás".

   Törlés
  18. " ...megoldásnak. ..."

   Mi kell a megoldáshoz, SZN ????
   Hát nem VÍZ ???? ...:)))

   Ö.T.

   Törlés
  19. Hány sarka van a KÉP-nek Mazsola, nem négy ????
   Meg egy közepe. ...:))) ... és ha nem tévedek, akkor súlypontból is csak egy van. ( .... meg Istenből is ...:))) )

   Ö.T.

   Ö.T.

   Törlés
  20. Ö.T.
   C+H2O miként lesz Si???

   Kerion
   "A 14. elem szilíciumról is volt már szó. A felépítéséről is: 14 proton 14 neutron 14 elektron - ami 141414 = 555. A szénnél ez 666. Az 555 is rengeteg szimbolikában szerepel, nem csak mint a megtriplázott "beavatás"."
   Ez mégis mire magyar-ÁZ-at? Semmire...Amúgy 5-ről 6-ra szokás jutni, nem 6-ról 5-re...
   "Az egósan direkt nyitott-csakrás-meditáció nem valós rezgésszintemelés." Ez mitől EGO-s? Amennyiben nem valós (pedig HAT), akkor milyen a valós??? ÖT...??? :D

   Törlés
  21. Zavaros kérdésekre nincsenek világos válaszok, SZN. ...:)))

   Ö.T.

   Törlés
  22. Izgalomba hozott az 555
   A periódusos rendszer szerin ez a Bór. Ezek szerint B=Si....:)
   De ugye tudjuk, hogy a bor nem válik vízzé...Bár/Bór csak fagyott vízen lehet Sí-elni, de azért ez zsákutca...(Sí-elve (eleve?) ez nem jó...)
   Viszont bór akkor az igazi, ha VAN mellé Bórkorcsolya...Mivel Si=SÍ már meg is találtuk a korcsolyát (kicsit hosszabb, de e fölött elsiklunk:D) Innentől már nékem bizonyított is Bór=Bórkorcslya=Sí=Si...
   Köszönöm ezt az ÉLményt mindannyiótoknak!

   Törlés
  23. Látom mivel próbálkozol SZN, de hiába, szélmalomharc, azt a zagyvalékot képtelenség rendbe tenni, ami "mások" fejében van. :)

   Törlés
  24. "bor nem válik vízzé" - de a víz borrá változtatható.:) Erről a Biblia is írt.
   Miért csak direktben gondolkodolkodtok? Miért nem számoltok olyan faktorokkal, mint pl. katalizátor, meg akármi..., amiről még nincs tudomásunk ( de ettől még léteznek). Ha egy petesejt és egy spermium találkozásából ember lehet, miért ne lehetne a lélek átszellemesítéséből az emberi testben maradandó változás? Szerintem ezt hiba lenne kizárni.

   Lentebb írt nekem Kerion a nyugalomról, a türelemről a szeretetről és a szerelemről. Úgy érzem, hogy az első három már megvan, de a negyedik még nincs. Ma arra is rájöttem, hogy miért.:)

   Lujza   Törlés
  25. Mazsola
   Jin-Jang...Nem is tudom most melyik oldalt képviselem...:D (Persze ez is az elmémben fogant :) Amit most írtam teljesen valótlan...:)

   Lujza
   Nem a csodákról VAN szó, hanem arról, hogy kusza az egész...
   Egyik pillanatban Fúj megjelenítők, másik pillanatban mert "megjelenítgetik"...Egyik pillanatban senki sem tiszta, másik pillanatban ("valaki") mégis csak tiszta forrásként mutatja magát...Egyik pillanatban ezt jelentik a számok és a betűk, a másik pillanatban meg azt...Egyik pillanatban VAN rezgésszint emelkedés, a másik pillanatban az csak illúzió...
   Egyébként Lujza persze hogy bármi lehet, csak ne véssük kőbe, és ne hurrogjunk le szinte mindent... a semmire alapozva...

   Törlés
  26. A Naprendszerben a Földről nézve 10 stációs ÉgiTest van: Plútó/1/-Neptun/2/-Uránusz/3/-Szaturnusz/4/-Jupiter/5/-Mars/6/-Hold/7/-Vénusz/8/-Merkúr/9/-Nap/10/. A Jupiter - mivel 5.-ként abszolút középen van - a Naprendszer szívcsakrája. Tehát amikor az 5-ös kerül megjelenítésre az mindig a Jupiter/Zeusz-ra, a szívcsakrára, a szeretet-központra utal. Az 500-as /Főnix/ is az 5-re redukálható. Spirituális szempontból a centrum/szív a leglényegesebb. Az összes stáció/csakra ide csatol vissza. Ha nincs meg a visszacsatolás nincs felemelkedés. Hiába magasabb szám a 6-os meg a többi az 5-nél. Az embernél is a szívcsakra van középen, a centrumban.
   Az átkristályosodás során az ionok /proton-neutron-elektron/ elrendeződése változik meg - rendeződik újra. Tehát nem közvetlen a C+H2O ból lesz Si+H2O. A c-ion-izációból si-ion-izáció lesz, a c-ion-izmusból si-ion-izmus. Még a politikában is ez van megjelenítve: a cionisták fokozatosan mennek a "levesbe". Ezt már igen sokan látják.

   Törlés
 4. Úgy vagyok azokkal az emberkékkel akik metafizikai témakörökben (is) megnyilatkoznak, legyen az David Icke, László András és társaik a múltból vagy a jelenből, vagy éppen Weöres, hogy mivel emberekről van szó, ezért egyetlen egy "szeplőtelen" sincs közöttük. Ezen az alapon bárkit hitelteleníteni lehetne az egész világon. A lényeg az, hogy semmit nem szabad készpénznek tekinteni, amit mondanak, viszont érdemes meghallgatni mindegyiket.
  Úgy vagyok vele, ha valaki tud valamit és sokat beszél, akkor előbb-utóbb akkor is elszólja magát (az igazság egy részét), ha nem akarja, ha meg nem tud semmit csak ködösít, akkor az is hamar kiderül. Általában a köztes szituáció a jellemző, tehát mond értékeseket és ködösít is, vagy szándékosan vagy akaratlanul, tudatlanságból.
  Azzal is tisztában kell lenni, hogy aki útkereső az élete egy-egy időszakában sok mindennel találkozhat, sok mindent vizsgálhat, aztán vallhat is, később pedig az ellenkezőjét is, amíg ki nem kristályosodik az igazi útja. Senki nem születik úgy, hogy azonnal egy lineáris "függvény" az életútja, vargabetűk és csomók nélkül.
  Tehát szerintem csak úgy lehet előrejutni, ha a tudást folyamatosan a legkülönbözőbb irányokból megközelítve iteratív módon, összevetve a saját tapasztalatokkal sajátítjuk el. Ha eleve mindenkit kizárunk, mert szeplőt találunk rajta, akkor elég nehéz elmozdulni a holtpontokról. Természetesen vannak szélsőséges esetek, ahol nem lehet kompromisszumot kötni, de általában nem ez a helyzet. Hamvas is a komcsikhoz vonzódott, gyanítom nem tudta mi lesz belőle, Szepes Mária meg zsidó, akkor az ő írásait is ki kellene dobni, Evola meg arisztokrata volt, gazdag családból, sőt egy saját "rendet" is alapított, ami erősen hajazott a vakolókéra, talán az is volt. Az a helyzet, hogy valódi magyar szerzőtől nem igazán lehet találni írást a transzcendens témában. Vélhetőleg, ha volt is, azt még időben megsemmisítették.
  Tehát szerintem mindenhonnan össze kell szedni a "morzsákat", akár a szomszéd udvarából is, mert lehet, hogy a sajátunkban már nincs semmi, mert idejében kitakarították.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Baszti,

   megosztanád kérlek „a TOP10 udvarod” ahol morzsák után szoktál keresgélni?

   Köszönöm!

   Törlés
  2. A költészet a legnagyobb udvar - szimbolikus látásmódra tanít és egyetlen képben foglalja össze, amit a filozófia csak egy kötetben tud körüljárni.
   A legnagyobb költő a világon Shakespearrel megosztott helyezéssel szerintem József Attila - Goethe a lába nyomába se ér. Kéretik még Az ember tragédiáját is komolyan venni.

   Törlés
  3. BLAKE művészetét is ajánlom figyelmedbe.

   Törlés
  4. Pityesz

   Hát ez kemény feladat lenne, mivel nem lehet általános listát készíteni, hiszen igen szerteágazó témákról van szó. Sokszor nem is "szerzőkről", hanem művekről van szó, illetve ősi szövegek fordítóiról, értelmezőiről.

   Másrészt nem igazán lehet itt "rangsort" felállítani, inkább csak egy mellérendelő halmazt. Ráadásul a személyes nézőpont is meghatározza, hiszen mindenki máshova helyezi a hangsúlyt, van aki a "tudományosabb" vonalat kedveli, van aki inkább a művészit. Tehát ez igen nehéz feladat volna, ezért ha nem haragszol, nem kezdek bele egy ilyen nagy "munkába", az biztos, hogy itt nem 10-ről beszélhetünk, hanem inkább a 100-as nagyságrendről.

   Törlés
  5. Már elnézést, de aki mélyen az anyagba süllyedve, a 6alomba beágyazódva, pozícióban ossza az észt az nem útkereső - a legkevésbé sem. Az már megtalálta a helyét az emberiséget elnyomó, pórázon tartó, a Földet meg kiszipolyozva tönkretevő istent játszó kőműveskedő apparátusban - a "piramis" valamelyik emeletén. S annak megfelelően játssza a szerepét - egy percig sem kockáztatva a jó zsíros "betévőt". Mindannyian szeretnénk már látni amikor az ilyen "megmondó-ember" a mostani korszakváltás kapcsán megváltozik - mondjuk valakiből senkivé válva, a mindennemű nélkülözés poklát is megjárva - főnix-madarként feltámad. Hol vannak ilyenek ?

   Törlés
  6. "Már elnézést, de aki mélyen az anyagba süllyedve, a 6alomba beágyazódva, pozícióban ossza az észt az nem útkereső"
   Ez így van Kerion, de ez alapvetően mégiscsak az ő baja. Persze az élősködés kihatással van minden emberre, de ha ez nem lenne, akkor nem is a Földön lennénk, és nem is kellene felébrednünk. Már pedig a szereposztás szerint nekünk most ez a feladatunk. A magam részéről hálás vagyok minden olyan "észt osztónak", aki ha nem is élte meg azt, amiről ír, de képes volt úgy összegezni( mindegy, hogy hány forrást használt ehhez), szavakba önteni érzéseket, gondolatokat... melyet jól használhatnak azok, akik már sokat éltek, de ezeket a régi életeiket nem képesek szavakba önteni. Ezek a könyvek segítik az emlékezést azok számára, akiknél tökéletesre sikeredett a törlés, nincs médiumi képességük,és arra sincs igényük , hogy asztrálutazzanak. Tudom, hogy amit írsz, azt nem haragból írod, hanem azért, mert Te már tudod a küldetésed okát és célját. Az ilyen embernek már tényleg nem mondanak semmit ezek az írások, de majdcsak egyre többen lesznek.:)

   https://www.youtube.com/watch?v=EvIuVwkR5_0

   Lujza

   Törlés
  7. Lujza, nincs törlés csak "zárolt" tudás/képesség van amit viszont meg lehet nyitni. Most azért könnyebb ezt megtenni mert a körülmények ideálisak mivel korszakváltó idő van. Semmilyen könyvre nincs szükség, az csak leterel az ösvényről. A belső tudás természetszerűleg mindent "kenterbe ver". Ami a Fény-Kép előhívásához kell az a hatványozott nyug-alom, tür-elem, szer-etet és a szer-elem.

   Törlés
 5. Test anyaga szerint nincs olyan, hogy magyar, itt mindenki egy olvasztótégely szülötte. Lélek szerint értelmezhető minőség az, amit magyarnak nevezünk, mert a magyar a szeretet és az igazság útját járja és tekinti életelvének és belső törvényének.
  "Gyümölcséről ismeritek meg a fát"

  Szerintem sokkal nagyobb életfeladata van egy olyan magyar léleknek, aki pl. zsidó testbe születik.

  Island

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Naaaa, naaaaa, .... azért kérem szépen ne keverjük össze a szezont a f...al. Majd még kiderül, hogy egy négerben születik meg egy sivatagi oroszlán, meg egy sasban a Farkas Berci :).
   Hallottad már azt, hogy a szem a lélek tükre? De nem ám csak a szem, hanem az arc és a test is. Itt nem arról van szó, hogy ott "fent" gyártják a lelkeket ipari szakmányban, aztán keresnek neki egy porhüvelyt és a magyar lélek éppen beszopta, mert egy kaftános testet kapott.
   Egy magyar azért nem nézhet ki soha úgy, mint egy Feldmájer vagy egy Heller Ági, mert egy zsidó test, genetika, egy zsidó lelket "generál" a földi élete során, ahogy egy magyar vérvonal egy magyart. Persze mindegyik eljátszhatja az ellenkezőjét, de az nem fog vezetni sehová. A test és a lélek szorosan összefügg az élet során, nem lehet lélek ha nem volt előtte test. A lélek csak akkor létezhet, ha el tud szeparálódni a környezetétől, ezért test nélkül létre sem tud jönni. A tudatmezőben mihez képest lenne ő a "közösben" lélek?
   Nem véletlen az, hogy igen ritka dolog, ha egy gonosz ember nem néz ki gonosznak, nem véletlenül mondjuk, hogy "ránézésre 10 év szigorított". Hellerre is csak rá kell nézni és csak a vak nem látja, hogy a lelke is egy hányinger. (és itt most nem a rondaságról van szó, a gonoszság a szép arcra is kiül).

   Tehát ettől te még hiheted, hogy "ott fent" szakmányban gyártják a magyar lelkeket és kibaszásból zsidó bőrbe dugják őket, de ezzel nem mész semmire, mert ennek pont 0 az igazságtartalma.

   (időről-időre mindig beesik ide egy "fajvédő", milyen érdekes :)).

   Törlés
  2. Milyen gusztustalan ez a zsidofilia, Island! Broáf!

   Törlés
  3. Nekem is hányásom van a fajtájuktól, a parazita életmódjuktól különösen, de abból indulok ki, hogy bennem is van kevés felvidéki tót vonó és magyar kisnemesi is, de ki tudja nemzedékekkel korábban ki kavart még be a test-vér-vonalamba....ettől én még magyarnak érzem magam belül és nem kell erőlködnöm, hogy úgy is éljek. :)

   Island

   Törlés
  4. Nincs zsidó vagy magyar test - lélek-minőség van. Magasan rezgő vagy alacsonyan rezgő. A rezgés-intenzitás mértéke meg főleg attól függ hogy például a lélek milyen régen manifesztálódott a Földön - ugyanis a földi-lélek a Földhöz kötött. A magyar földi lélek nagyon régi, tehát tapasztalt, sokat "látott" - ezért is rezeg már szeretetelvűen magas rezgésszámmal. És mindig korszakváltáskor ébred - mert akkor van komoly feladata. Addig testileg a leszármazottak útján is túlél. Ráadásul az ősi un. magyar lélek fensőbb, univerzumi szellemi kapcsolata, ha úgy tetszik "vegytiszta" - nem korlátozott. Azért mert már ténylegesen is "közlekedett" - az IttHon-t elhagyva már többször OttHon is járt a magasabb rezgéskiterjedésű világában - pl. Mintaka 7. bolygó.
   A rezgéskülönbséget úgy nem lehet áthidalni hogy az óvodás lelket beleköltöztetjük egy egyetemista testbe. Ez különben nem is megengedett a 4 D-ben, ahol az itteni körforgásban lévő földi lelkeknek az újszülött testekbe való költözése folyik. "Éretlen" lelket nem irányítanak "érett" testbe és fordítva sincs ilyen. Ez nagy kalamajkát okozna - hiszen mindenkinek megvan a maga jól körülhatárolt földi szerepe - a különböző korszakokban is. Még az egyes népeknek, embercsoportoknak is.

   Törlés
  5. Nézd, alapvetően nem is az a lényeg (teljesen), hogy magyar-e vagy sem, hanem az, hogy sémi vagy arámi (árja). Ez két teljesen eltérő (leginkább ellentétes) emberi létezési minőség.

   Tehát az mindegy, ha valaki tót-német-magyar-orosz, stb... lényeg, hogy ne sémi legyen, tehát ne arab, zsidó.

   Azzal tisztában kell lenni, hogy a zsidó nem hisz a túlvilágban, sem a "feltámadásban", tehát az ő "továbbélésük" az ő hitük szerint kizárólag attól függ, hogy milyen dinasztiát és gazdagságot építenek fel itt a földön, mert ez a záloga az utódok fennmaradásának. Mivel más nincs, mint a földi élet, ezért itt kell nekik minél jobban élniük, mert aki jól él, az azt jelenti, hogy Isten szereti, hiszen más nincs, mint az "itt". (nem úgy, mint a keresztényeknél, ahol nem baj, ha szarul élsz itt, majd Isten halálod után megjutalmaz, ez náluk nincs).
   Ezáltal akkor vannak biztonságban, ha az egész világot ők uralják, mivel akkor tudják a legjobban biztosítani maguknak, hogy a legjobb legyen nekik "itt" és mint látjuk ezért mindent meg is tesznek.

   Az arámi minőség ezzel nem törődik (sajnos a többséget már sémi gondolkodásúvá programozták), annak ez csak "ugródeszka" és képes ezért ezzel kapcsolatban a "nagyvonalúságra", hiszen valójában nem számít. A sémi 5Ft-ért az anyját is, nem tudom alkudozott-e már valaki egy arab bazárban, hát az a stílus és szarrágás, piócáskodás az arámitól fényévekre áll.

   Ezért ha valakiben több árja népnek a vére is folyik az ereiben, az nem probléma, a másik "oldal", az már gond, mert a legkisebb kosz is ihatatlanná teszi a nemes bort, de akármennyi nemes nedűt öntünk a koszra, attól az nem lesz fogyasztható....

   Törlés
  6. "Ezáltal akkor vannak biztonságban, ha az egész világot ők uralják, mivel akkor tudják a legjobban biztosítani maguknak, hogy a legjobb legyen nekik "itt" ... "

   Ez a folyamat csak egy darabig működik Bastian .... aztán mint minden, ez is a visszájára fordul. Mikor már egymást kezdik b@szogatni, akkor
   ráléptek az enyészet útjára.

   Ö.T.

   Törlés
 6. Sziasztok!

  Mazsola, meg tudnád mondani h mely Weöres művekből idéztél?

  VálaszTörlés
 7. A teljesség felé c. kiskötet darabjai
  http://terebess.hu/keletkultinfo/teljesseg.html

  VálaszTörlés
 8. "Gyere velem repülni" – szól a darázs a virágnak.
  "Tapadj az ágra mellém" – szól a virág a darázsnak.

  VálaszTörlés
 9. Jelképek erdején át vezet az ember útja

  VálaszTörlés
 10. s a vendéget szemük barátként figyeli.

  VálaszTörlés
 11. Ez Baudelaire A romlás virágaiból a Kapcsolatok 3-4.sora. ez jutott eszembe a főcímről. Úgy kezdődik, h
  "Templom a természet. Élő oszlopai időnkint
  szavakat mormolnak összesúgva.

  VálaszTörlés
 12. Na, ezeken a sorokon lehet jó hosszan meditálni. :o)))
  A fák figyelnek, mint jelképek, ugye?
  Nekem erről a mátrix jut eszembe:
  a természet a mi 3D világunk, mely néha jelképeken keresztül üzen és figyeli- megértjük-e a szavát.

  VálaszTörlés
 13. egyszerűbben: az élet abból áll, h megéled az archetipusokat - átmégy az erdőn, ahol a fák egy-egy élethelyzetet, minőséget jelképeznek. Mire kijutsz belőle, a darabkákból összeáll a kép, teljes EMBER lehetsz.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, és ezért is nem szabad leragadni egy fánál (legyen az akármi, ideológia, vallás, stb.) mert attól az egy fától onnantól nem fogod látni az erdőt - ergo ki sem találsz belőle. Persze vannak állatok, amelyek egész jól el vannak egy fán éldegélve, tehát még csak hibáztatni sem lehet őket.
   (csak ne állj le velük vitatkozni, mert úgysem fogod meggyőzni arról, hogy nézzen át másik fákra, esetleg kezdje keresgélni a kivezető ösvényt...) :D

   Törlés
  2. :o))) ez jó és így van.
   Bár én a fákat egy-egy élethelyzetnek látom, amit így-úgy megoldva lépünk tovább a kis játékban.
   Készülök küldeni egy cikket, amit majd kitehetsz, mert tegnap kiverte nálam a biztosítékot egy fizetett hirdetés a metróban - tipikus esete a társadalomirányításnak és a mátrix irányítási rendszer jellemző eszközének.

   Törlés
  3. Ha gondolod, tedd be a napiszarba, úgy is nyitom nemsokára a decemberit. :)

   Törlés
 14. ezt a morzsát most találtam:
  "A tudat a formák álruhájába öltözik, mígnem azok olyan bonyolultsági szintet érnek el, hogy a tudat teljesen elveszíti magát bennük. Napjaink embereiben a tudat teljesen azonosult az álruhájával. Csak formaként ismeri önmagát, és ezért fizikai vagy pszichológiai formájának megsemmisülésétől való félelmében él. Ez az egós elme, és ez az a pont, ahol a jelentős mértékű díszfunkció beindul. Úgy tűnik, mintha az evolúció során valami nagyon félrement volna. Pedig valójában ez is csak a lila, az isteni játék része. Végül ez a nyilvánvaló működési hiba szülte szenvedés akkora nyomást hoz létre, hogy annak hatására a tudat többé már nem azonosítja magát a formával, s fölébred formaálmából. Visszanyeri öntudatát, ám immár sokkal mélyebb szinten, mint amikor elveszítette azt! Ezt a folyamatot Jézus a tékozló fiúról szóló példabeszédében magyarázza el. A fiú elhagyja apja házát, elszórja a vagyonát, nincstelenné válik, végül szenvedése hazatérésre kényszeríti. Hazaérve az apja jobban szereti, mint azelőtt! A fiú állapota ugyanolyan, mint elindulása előtt volt, és mégsem ugyanolyan. A mélység dimenziójával gazdagodott. A példabeszéd a tudattalan tökéletességtől a látszólagos tökéletlenségen és .,rosszon" át a tudatos tökéletességhez elvezető utat írja le.
  Látod már a mélyebb és szélesebb jelentőségét annak, hogy elménk őreként a jelenbe lépjünk? Valahányszor az elmét figyeled, tudatot vonsz el az elmeformáktól, ami aztán - saját terminológiával szólva-a figyelővé vagy a tanúvá válik. Ennek következtében a figyelő- a formán túli, színtiszta tudat-erősebbé válik, a mentális
  formációk pedig gyengébbek lesznek. Amikor az elme figyeléséről beszélek, akkor egy valóban kozmikus jelentőségű eseményt személyesítek meg: rajtad keresztül a tudat fölébred a formával azonosultság álmából, és visszahúzódik a formából. Ez előrevetít egy eseményt-amelynek ugyanakkor már része is-, amely a kronológiai időt tekintve valószínűleg csak a távoli jövőben fog megtörténni. Ezt az eseményt úgy hívják, hogy a világ vége" - A most hatalma

  VálaszTörlés
 15. " ... jelenlegi halatom azt szeretné elhitetni velünk, hogy évezredek óta itt van, és legyőzhetetlen ..."

  Hát .... hatalom ugye évezredek óta van .... és ez feltehetőleg a jövőben is így lesz,
  namost a legyőzhetetlenségét illetően erőteljes téveszmék vannak itt forgalomban, ugyanis ki a f@sz mondta .... vagy hirdette, hogy a hatalmat
  le kell győzni ???? .... he ????

  Hát csak töprengjünk el ezen !!! ...:)))

  Ö.T.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jogos.

   Azért Te is sokszor említed, hogy a jelenlegi civilizációt megint sikerült elszarni, és hogy sokadjára nem tudunk egy életképes rendszert felmutatni.
   Nekem az a véleményem, hogy a Föld nevű játszótér nem is azért lett létrehozva, hogy életképes civilizációkat termeljen ki magából, hanem hogy végletekig, maximálisan, minden árnyalatában / mélységében / rétegében megtanuld a JÓ és a ROSSZ közötti különbséget.

   Például, hogy megtanuld: adni jó dolog - egy ölelést. Egy pofont már nem jó adni. De mégis jó lehet, ha atyai, és nevelő szándékú. (árnyalatok, rétegek!)

   Vagy például nem jó dolog elvenni valakitől valamit. De jó lehet, ha egy magasabb rendű célt szolgál - mint például a narkóstól elvenni a napi betevő kokain adagját. (rétegek, mélység, viszonyítási szint, stb.)

   Tehát ez az iskola azért JÓ ahogy van, mert itt minden rétegében és szintjében megtalálható EGYSZERRE a jó és a rossz. Jelen van a folyamatos dualitás, "mint a gomb meg a gomblyuk" (Shaulától idézve).

   És ezen a dualitáson csak az képes felülemelkedni, akinek van viszonyítási alapja, megtanulta a különbséget, és magába integrálta az Egész "jobb" és "bal" oldalát egyaránt.

   Törlés
  2. Van itt még egy halom érdekesség Mazsola.
   Tudtad, hogy az angol királynéni megnevezése - Queen - a
   latin "quint"-re utal, aminek a jelentése = 5. ?????

   És a Pentagon ugyanez dettó. ...:)))

   És azt tudtad, hogy a primitív és civilizált társadalmak
   között az összekötő kapocs a MILITÉR ????
   Ezek tanulják az önfegyelmet .... a többi meg csak a káoszt.
   Így aztán az usának jó esélye lenne talpra állni .... persze csak akkor,
   ha nem a saját civiljeire lövöldöz, hanem elkezdi tanítani azokat. ...:)))

   Az egyházatyák csak a jót ismerik .... a katonák meg a rosszat is.
   Szerinted melyiknek lehet több fogalma az EGYENSÚLYRÓL ????

   Ö.T.

   Törlés
 16. Nem tudom feltűnt-e hogy a csóvát húzó Nap-közeli üstökös - a magjával és a "farkincájával" - tulajdonképpen mennyire is hasonlít az emberi hímivarsejtre. Az üstököshöz képest meg álló-helyzetűnek tűnő Nap és a bolygók meg a jóval nagyobb női petesejtre. Amit a Teremtés odafent "megjelenít" a számunkra - nyilván nem véletlenül - az maga a megtermékenyítés aktusa. Már amennyiben az üstökös a Napba vagy valamelyik bolygóba "belehatol" és megsemmisül. Pontosabban feloldódik abban.
  Ez most azért is érdekes mert november 28.-án "súrolja" a Napot az ISON. Még kérdés hogy az ISON "megtermékenyíti"-e a Napot, vagy túlélve az izzást mellette gyorsan elhaladva a Föld felé veszi az útját. Ha az üstökös túl is éli a Nap közelségét az biztos hogy egy csomó anyagot elveszít a magjából. Hogy mennyit azt senki sem tudja. Ezért is érdekes hogy honnan tudják az "illetékesek" annyira pontosan hogy milyen távolságban fog mellettünk elhaladni. Ugyanis a sebesség igencsak tömegfüggő. Meg az sem mindegy hogy mekkora a "parittyahatás", az a centrifugális erő ami az üstököst voltaképp továbbrepíti a Naptól az állítólagos pályáján. Amely pálya természetesen korrigálódhat. A Nap-közeli csúcssebesség mértékének a majdani fokozatos csökkenése ugyancsak talány, mert ez is attól függ hogy mekkora a megmaradt súly-tömeg. Tehát az üstökös akár Földet is érhet - akkor pedig a Föld lesz közvetlenül "megtermékenyítve". De persze a Napból is jöhet valami megújító energia az üstökös nyomán a Napszéllel a Földre. Néhány nap és minden kiderül.

  VálaszTörlés
 17. "-Hol a 25-ös? Nincs ott."
  Kerion, Sang, mit akarhatnak a 25-tel megjeleníteni Walter Mittyék, úgy titkosan? :)
  Esetleg a térugrást, ahol a 2 átfordítása az 5, ahogy már Ö.T.-i is említette ?

  Lujza

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A 25-ös nem más, mint egy kib@szott csalás, kedves Lujza. ...:)))
   Az 2 darab 5-ös lenne, ami ugye = 10 .... és ebben már megvan
   a két különböző (jobb és bal) egyensúlya, vagy egysége.

   Megnézheted hozzá a rovásírás "H" betűjét, de az imára tartott kéz
   is ezt fejezi ki.

   Aztán hogy egy kicsit a vizuális tréninged se maradjon tuning nélkül,
   hasonlítsad össze a következő két jelet !!!!

   ZS
   25

   Nem tűnik fel semmi ????

   A 25-ös szám amúgy különösen decemberben lesz érdekes. ...:)))
   Nem hétköznapi Karácsony lesz .... KR4N .... különösen a
   szellemi korcsoknak. ...:)))

   Ö.T.

   Törlés