2014. december 31., szerda

Mindenkinek olyan "új évet" amilyet csak kíván magának!

Bólé szürcsölgetés közben jönnek befelé a gondolatok. Egyre kevésbé jelent valamit nekem ez a december 31-éről január 1-re virradó éjjel. Azon kívül, hogy a gyerekek nem tudnak aludni a sok barom rakétájának durrogásától, nem sok egyebet tudok felhozni e "jeles" nap mentségére. Mert milyen nap is ez? Semmilyen. A biológiai év tavasszal kezdődik, tulajdonképpen a nap-éj-egyenlőség idején - innentől beindul a természet, lehet palántázni, kertészkedni, stb. A tanév szeptemberben kezdődik - ezt még úgy ahogy el lehet fogadni, nyár után kezdődik a suli. A tél december 1-ével kezdődik. A Hold-ciklusokhoz szintén nincs köze. Tehát elmondhatjuk, hogy ez a szilveszter, a tél egyharmadánál lévő nap sem a biológiai, sem a kozmikus, sem a társadalmi körforgáshoz, sem az évszakokhoz nem köthető, nem igazodik, csupán egy Római kreálmány, onnan, ahonnan nem mellesleg még az oszd meg és uralkodj elve is ered... A Gergely naptár borzalmas logikátlanságát és káoszát mi sem bizonyítja jobban, hogy például most az év egy csütörtöki napon indul... 

Társalogtunk már erről tavaly is, meg tavaly előtt is, és írt erről nagyon összeszedetten Asimov is, így csak ismételni tudnám magam. De miért pont ilyenkor jut eszembe fikázni a Gergely naptárt? Talán mert csak megérint valahol engem is, hogy holnaptól 2015-öt kell írni, időnként, különböző fecnikre. Persze nem muszáj, csak ha úgy látjuk jónak. Írhatunk akár 1718-at is, vagy bármit ami jól esik.

Mindenkinek kívánok olyan "új évet" amilyet csak kíván magának! 

(ezzel tulajdonképen el is mondtam mindent úgy, hogy közben nem mondtam semmit...)


28 megjegyzés:

  1. Amellett, hogy igazad van, Mazsi, azért szeretnélek diszkréten felvilágosítani, hogy valójában az én születésnapomat ünnepelitek e jeles napon éjféltájban. :o) BÚÉK!

    VálaszTörlés
  2. Ez az kamu évkezdet teljességgel kreált és mesterségesen felállított. Köszönő viszonyban sincs a természettel. A tél vagy a nyár derekán ugyanis valójában nem lehet az új év kezdete. Ez mindennek ellentmond, legfőképpen a természet általános ébredése időpontjának. Ami az északi féltekén április, míg a déli féltekén október elejére esik. Nem véletlen hogy Jézus születése is április elején volt a régi 13 Hold-ciklusos év kezdetén. Amelyben szept-ember a 7., az okt-óber a 8., a nov-ember a 9., a dec-ember pedig a 10. Hold-hónap volt mint ahogyan a megmaradt hónapnevekben is ez látszik. Az usraeli-angol ABBA = 1221 = 6 /Mars > 66 > 666/, míg a magyar ABBA = 1331 = 8 /Aphrodité, Vénusz > 88 > 888 - Est-Hajnal-csillag/. Hát van némi "számszaki" különbség az eredeti és a mai naptár/rendszer között méghozzá "visszafelé" a cirka 2000 év alatt a 8/88/-ból > 6/66/-ra jutva. Innen már csak egy 180 fokos ! fordulattal lehet feltámadni: a 666-ról > 999-re lépni - meglátjuk...

    VálaszTörlés

  3. Nagy László: Adjon az Isten

    Adjon az Isten
    szerencsét,
    szerelmet, forró
    kemencét,
    üres vékámba
    gabonát,
    árva kezembe
    parolát,
    lámpámba lángot,
    ne kelljen
    korán az ágyra hevernem,
    kérdésre választ
    ő küldjön,
    hogy hitem széjjel
    ne dűljön,
    adjon az Isten
    fényeket,
    temetők helyett
    életet -
    nekem a kérés
    nagy szégyen,
    adjon úgyis, ha
    nem kérem.

    VálaszTörlés
  4. Istenem,...miért ez a duális világ?....megvezetett emberiség 2000 éve, vagy még korábbról?..... így kívülről nézve ezt az egészet, (videót) nevetséges számomra és nem értek sok mindent, .mi a cél?.... a szerencsém, hogy nem vagyok ezzel egyedül, ......jó a disznónak!...jó a disznónak?...legalább nem töri a fejét ilyeneken.....

    https://www.youtube.com/channel/UCmKurapML4BF9Bjtj4RbvXw

    GA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Álmodtam egy világot magamnak,
      Itt állok a kapui előtt.
      Adj erőt, hogy be tudjak lépni,
      Van hitem a magas falak előtt"

      Törlés
    2. Ha már álom, akkor megosztom Veletek az újévi álmomat.:)
      A történet nem lényeges, viszont volt benne két tigris. Mindkettő nagyon szelíd volt, olyannyira, hogy az egyik még azt is megengedte, hogy a szemfogát ( ami jókora volt) megfoghassam. Egyébként furcsamód az összes állat megszelídült. Az álom végén pedig a kertünkből víz tört elő, ami kis tavacskává változott, s hirtelen egy hatalmas hal ugrott ki belőle. Őt is meg akartam fogni, de ez nem jött össze.:) Csak láttatni engedte magát, majd visszament a tavacskába. Ezután a föld alatt egy utat szántott fel magának és lelépett.:)

      Lujza

      Törlés
    3. http://en.wikipedia.org/wiki/Dream_Caused_by_the_Flight_of_a_Bee_Around_a_Pomegranate_a_Second_Before_Awakening

      Törlés
  5. Oda fent a Vénusz belépett a Vízöntőbe, a Nap/10/ pedig együtt áll a Plútóval/1/ - 10 és 1 = 101 - tehát metamorfózis van a "101-es szobában". Eközben a Nap/10/ és a Plútó/1/ együttállva koronázza a nyilast a Forrás/Tejút-centrum mellett. Ez azt jelenti hogy "odafent" az élet-halál-szinten nincs konfliktus, teljes az egyetértés abban hogy a skorpió-lényegű nyilas/kentaur/centaur/10-es úr, a Te/l/j/es/út-ról Tu/l/rul jött madár/madar/magyar lesz a megkoronázott király. A Turul fején tehát megint ott a Korona. Január 10.-éig továbbra is még a Nyilas csillagképben halad a Nap az ekliptikán. Azután jön egy 13 napos "üresjárat" míg a Nyilast elhagyva eléri a Nap a Bak csillagképet január 23.-a tájékán. Kérdés hogy mi történik ezen időszak alatt idelenn, vajon itt is "üresjáratban" leszünk-e vagy éppen emiatt "szabadul6 el" valami/valaki.
    Itt lent a Földön persze még mindig nem a madár fején van a korona bár Izraelt már lehagyta a térképről a legújabb Collins-atlasz. Nagy is a jujdejó felzúdulás. Mint tudjuk a 3. maláj/"ma < jel" Airbus 320-216-os/5-9-es/beavat5ott em9ber/ repülőgép S ura baja-ból Singa por-ba/Orosz Lán város-ba/Erős Lány város-ba menet 162 /9/ emberrel a fedélzetén zuhant le 42/"szív árván-lévőség" perccel az indulás után. A 23 /DNS-tudó/ lemaradt utas egyike az indo/Odin/néz Christianavati Christianam. Tehát ezek szerint - mármint a háttér6almisták szerint - "Jézus" lemaradt volna a "pokoli keresztelőről". S az Úrnak baja van az Erős Lánnyal - feltehetően a zsidók urának a magyarok nagyasszonyával. Nyilván, mivel az Isztár mag/eszter<gom-i oroszlánok még időben fel lettek ébresztve.
    Friss hír hogy az áradások miatt már 200 ezer malajziai lakos hagyta el kénytelen a lakóhelyét. Eközben a maláj/"ma<jel" elnök Hawaiin golfozik/golfozott Obamával egy 17 /szíriuszi halászat/ napos vakáció keretében. Maláj/ma jel őkegyelmességének a neve - most figyelni - Najib Razak vagyis a vezetéknevet visszafelé olvasva a Szuez-Zeusz mintára: Kazár Najib. Tehát az úgymond "kazár zsidókra" igen csak rájár a rúd 2015 január elején, miközben persze továbbra is "golfoznak", ütik a "Föld"/golyót össze-vissza kapkodva - ki tudja hol áll meg alapon.

    VálaszTörlés
  6. Üdvözletem és bár Keriont értem, e téren mégis BUÉK 2015 ben mindenkinek.

    Kerion szeretném megkérdezni tőled Kisfaludy valahogy ugy tanitja a téridő időtörvényét hogy mint a mobiusz alakzat ugy közlekedik az atomi részecske a 8 pályán..de mint tudjuk ez a mintázat a legkisebbtől a galaxis méretekig ugyan az a teremtő technológia...eddig kifordult volt a világ és benne az emberek is önmagukból kifordultak, de a 2012 es váltás a utvonalon a befelé fordulást jelezte a keretek közé vissza.
    A keretek az amit aranykorszaknak neveztünk ahol bizonyos keretek megadták az ember de minden törvényét egyszerüen érthetően és nem MK(magyar Közlöny) szerüen toldva foldva érthetetlen zagyvaságban.

    A bolygók időtörvényei közül sokunk csak a föld 24órájának számitását tudják felfogni holott mindennek megvan a maga időtörvénye.
    Reménykedhetünk abban hogy még megéljük a normális élhető keretek közötti egyszerü természeti törvények valóságát az emberi létben?

    Én mondjuk az Élni és ÉLni hagyni minimumra gondolok vagy vágyom.

    (nah megyek a CD jogtárba, mert egyenlőre még az érthetetlen és élhetetlen világ is itt van)

    (A Plútó Vénusz konjukció a MC men virit és lépnek az egzisztencia 10 házában. Vénusz a felkelő jegyem ura..hmmmm vágyom a harmoniára de nem az egyénire hanem minden embernek kiosztva elegendő a fejlődéséhez)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mucika, Kisfaludy egy végidei "valaki", én viszont egy végidei "senki" vagyok - tehát nem egy csónakban evezünk már a tudOMás eredete terén sem. Ezzel azt hiszem mindent elmondtam. Egyébként nem a név és a származás miatt kell aggódni a Kárpát medencében. Mely Föld tudvalevőleg ősidők óta a madarak/magyarok földje - tehát Madár/Magyar-Ország/Úrság. Ha egy ember szeretet-orientált és jóakaratú akkor minden rendben van vele az eredeti, un. történelmi Magyarország határain belül létezve, mert akkor úgymond magyar lélekminőségű. A szeretetelvűségnek persze sok ismérve van a megbocsátástól a félelem-nélküliségen át az adakozó jószívűségig. Ha valaki ide születik le akkor természetszerűleg - az égi törvénynek megfelelően - ezt az itt "divatos", itt mérvadó lélekminőséget vállalta. Azt hogy ezt vagy betartja, vagy az élete során eléri. Akkor van gond ha mégsem teljesíti be azt amit az ide való leszületésekor - a cigány, a zsidó, a sváb, a román, a szerb, a tót, akárki karmikusan vállalt. Mint látjuk nagyok a gondok ilyen tekintetben. A magyar lélekminőségre képtelen ál-magyar idegenek részéről történő szemtelen "úrság"-foglalás és minden tekintetben való ember- és természet-leigázás folyik az egész Kárpát medencében. Természetesen - bár neki könnyebb - egy valódi magyar származású embernek is magyar lélekminőségűnek kell lennie ITT, tehát nincsen kivétel. Sajnos az un. végidei "valakiság" nem a magyar lélekminőségre utal. Akkor sem ha az illető feszt "magyarkodik" a külsőségekben - a belső attól még meghasonlott, nem idevaló idegen. Ezt is tudomásul kell venni, és ha ez van kiút nélkül akkor jobb ha az illető felveszi a "nyúlcipőt" és odébbáll - a saját jól felfogott érdekében. Hiszen másutt még lehet/lesz lehetősége esetleg a jó irányba megváltozni. Itt viszont beszűkül a tér és lejár az idő számára - hamarosan.

      Törlés
    2. Kisfaludy az az a fickó, aki meleg sexbulikat szokott rendezni? B.

      Törlés
  7. Szerepek, színek,......Elméletek - kérdések - szeretet - szabad akarat -a fejlődések fájdalmairól, ......a tudatos egyén számára a mai világ ne a kesergő ok, okok keresése legyen,... mindenkinek olyan batyuja van, amit el tud viselni,...a Föld nevű sakktáblán....:

    A.J.Crisztián- tól

    1. https://www.youtube.com/watch?v=s4SNNL8fqps
    2. https://www.youtube.com/watch?v=mLPPxj8FO00

    News

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm Kerion, és nagyon várom azt a hamarosant, túl sok ember fázik a padokon aludva éhezve ahogy látom a buszon utazva...és nem tehetek értük joformán semmit. A nyugdijam bő 10% nem én vásárolom el magamra tehát ennyi a lehetőségem.
    Viszont elfagyunk mint az erkélyemen a muskátli ami nem fért be a melegre.

    VálaszTörlés
  9. Mi a véleményed Kerion arról, hogy Jézus zsidó származású volt? B.

    VálaszTörlés
  10. Névtelen kaukázusi arca van magas szökésbarna és kék szemü már a gyermekkoromi mesedélutánon elmondottak szerint....50 években tilos volt templomba járni és ami tilos azt az emberek szeretik igy 6 évesen 52 ben elsőáldozói tanórákon hallgattam ezeket...aztán kaptam fehér ruhácskát mert kicsi voltam és kakaót kaláccsal először életemben a templomban.

    Én még nem láttam ilyen rasszjegyekkel zsidót. Akik felvették a vallást kb 700 években azok még valahol a északi térfél sztyeppéin nyargaltak kicsi lovaikon vagy a bizánci államalakulatban, türkből vallást változtatva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy mi az a "türkből", kerestem a szót google-ben is de nem találtam. B. Ui.: Amúgy nem kell látnod Mucika én a Bibliát vettem alapul.

      Törlés
    2. Közben megtaláltam, mi az a türkök.

      Törlés
  11. Bocsánat hogy belekotyogtam....nem Kerion vagyok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmi gond.. amúgy nem értettem semmit abból amit írtál csak azért válaszoltam mert még volt olyan szó is benne aminek a jelentését sem ismerem.:D B.

      Törlés
  12. (ne kelljen most mentegetnem a tunyaságom-még nincs napisz. - de kérdésem volna..)

    Miért van Pityesz-érzésem, miközben békástavi jorick1977-et olvasom?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (igazság szerint arra számitottam, hogy figyel és válaszol, ha igen, ha nem.. :)
      http://bekasto.blog.hu

      Törlés
  13. Gondolkodjunk már el egy pillanatra. A "hitgyülisek", akik azért nem egészen hülyék Emánuel-nek/ÍmAnuÉl-nek nevezik Jézust. Németh Sándor a "vidám vasárnapokon" már "150-ezerszer" kimondta a zsidó ukázt hogy: Emánuel Jézus/Imanuel Jézus vagyis hogy Ím Anu Él = Jézus - fogadjuk már el, mert ez a zsidó kijelentés kivételesen valós. Vagyis JÉZUS ANU az EGY, illetve AN/U/nak "gyermeke-inkarnációja-avatárja" aki a legendáriumokban persze cseppet sem zsidó hanem sumér - pontosabban ősmagyar/ősszkíta. Mert a sumér "népnevet" a zsidó Julius Oppert találta ki az 1860-as években hogy Sumér/Rémus-ként a magyarok ősmagyar/ősszkíta őseit negatív "rémusi" kontextusba helyezhesse. Egyébként Jézus - miután Heródes elől a szüleivel Mária kárpát-medencei "rokonaihoz" menekült - 2-12 éves koráig a Tisza-Maros torkolatánál lévő só- és érc-átrakó-hajóépítő-telepen nevelkedett és persze Erdélyben is többször megfordult. Egyébként hogy Jézus az "aranyos szegeletben" vagyis Szegeden kapta meg a "küldetését" sokan tudják - csak persze meg sem mernek mukkanni mert az alávágna a "hivatalos zsidó eredetnek". IV. Béla is csak úgy merte ezt, akkoriban még Rómával ellenkezve - áttételesen, rejtetten - nyilvánosságra hozni" hogy Szegedet városnak nyilvánítva, azt a Báránynak/Jézusnak ajánlotta. Mindez 1272 tájékán a Dóm téri Dömötör toronyba is bele-"vésetett". Manapság, 1-2 éve "véletlenül" a 6alom - naponta látni - veszettül ásogat éppen a Dóm téri Dömötör torony környékén. Nyilván szeretnék kiforgatni a Földből és megsemmisíteni - ezt az 1879-es árvíz utáni feltöltéskor nem merték megtenni - az esetleges Jézusra utaló évezredes relikviákat. Tehát végülis Szeged a Bárány Városa - ezt a mai napig nem tudták semmissé tenni - és mit ad Isten "véletlenül" a város címerében még most is ott van hogy a Bárány/Jézus a Körön/a Koron-án áll és jobbra vagyis a JÓRA LÉP. Teheti, hiszen a Kör-ősök - a Fekete, a Fehér és a Sebes majd a 2ős Kör-Ős, aztán a 3as Kör-Ős a Tisz/t/ába ömlik mely folyó aztán a Már-Ős-sel a Mar-os-sal egyesül. Ez a tudOMás...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kerion!

      Már egy ideje kutatom a "világ értelmét" de a te írásaid mindig felkavarnak. Korábban írtad, hogy halak korszakból való áttérés vízöntőbe már elkezdődött és hogy ezzel elérkezünk az "aranykor"-hoz.
      Idézet:
      Botos László a sumír-magyar azonosság c. munkájából

      A „Nap” legnagyobb erejét az oroszlán csillagzatba kerülve éri el. Ugyanígy a földi király „kende” is akkor a leghatalmasabb, mikor egyesül a „gyula” nagyságával. Szemléltető példa így érzékeltetni a pap-uralmi rendszer. A „kende” és a királyné volt hivatott a Nap-Isten erejét lehozni birodalmukra, ugyanakkor a „gyula” és királynője kötelessége volt a Hold-Istenének erejét uralkodásukba beiktatni a földön. Az itt közölteket Badiny professzor és Bosnák Sándor után állítottuk össze.[49]
      A magyar pap-uralmi rendszer a két különböző világ megosztása, a következőképpen: Világa a Napnak és a Holdnak.

      A Nap Világa
      1. Kende vagy Napkirály . . . . . . Oroszlán
      2. Emese, a Napkirálynő . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Szűz
      3. Bírói hatalom . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . .. . . . . . Mérleg
      4. Végrehajtó hatalom . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Skorpió
      5. Hagyományőrzés, Táltosrend (vallás) . . . . . . . . . .Nyilas-íjász
      6. Kincstár és anyagi ellátás . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Bak

      A Hold Világa
      1. Gyula, a másodkirály. . . . . . .. . képviselve . . . . . Rák
      2. Vezérlet, irányítás . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . ..Ikrek
      3. Termékenység . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . .Bika
      4. Hadsereg, haderő . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Kos
      5. Közoktatás, műveltség . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Halak
      6. Népegészségügy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Vízöntő

      Idézet vége

      Szóval csak azt akarom mondani, hogy szerintem az oroszlán korszakával keződne az "aranykor".

      vagy csak én nem látom át a helyzetet.....

      Shiva

      Törlés
    2. A magyar - amikor kell - az Orion-öv - Nap utat megtéve alászáll a Földre - ez a Turul /a Tu/l/rul jött/ születése. A magyarok démon-kratikus ellenségei - önmagukból kiindulva - a Turult "Nap-démonnak" is nevezik. Ez a szellem-tudati ébredéssel járó "hazajövetel" minden precesszió felezőjénél/13 ezer évente megtörténik. Tehát un. precessziós korszakváltás/földi testi-lelki metamorfózis és tabula rasa mindig akkor van amikor - vagy a Vízöntő világhónap jön a Halak után vagy az Oroszlán világhónap jön a Rák után. Most az előbbi variáns van napirenden. A Vízöntő korszak jön melyben persze az átellenes oldalon/vele szemben lévő Oroszlán HAT. Míg legutóbb az Oroszlán volt most a Vízöntő az un. aranykori világhónap. A Te/l/j/es/út-ról jött magyar sólyom madár bal szeme a Hold jobb szeme a Nap - tehát mindén benne van a madár-emberben. Az ó-egyiptomi kultúra ugyanúgy madár/magyar-eredetű mint az ó-mezopotámiai. Lásd madár/fejű/-ember-ábrázolások. Csak egy "korszakváltó nép" van a magyar akiben persze minden benne van, a "vízöntés és az oroszlánság" is. Ha egy angol azt hiszi hogy ő egy "oroszlán" akkor téved. Mert vagy nem oroszlán vagy nem angol. V.?Károly próbál ugyan Erdélyben madarul "oroszlánkodni" kevés sikerrel. Azon egyszerű oknál fogva hogy nem magyar - pontosabban a lélekminőségén nem tükröződik a magyarsága. Egy "valaki" a végidőben nem lehet "senki" is egyben - vagy-vagy ugyanis Szét/h/-választás van.
      A magyar skorpió lényegű mérlegelő nyilas/kentaur/10-es úr-ként potenciálisan egy abszolút uralkodó /nem 6almaskodó/ - papkirály bírói, /meg/ítélői hatáskörrel. A megfelelő időben minden valódi magyar átveszi a belső rezgés-mértékének megfelelő "hivatalát".

      Törlés
  14. Köszönöm a választ!
    Igazából megannyi kérdésem lenne, hozzád/Önhöz ( nem igazán tudom megítélni:) )
    de talán tényleg úgy lesz ahogy mondod...minden esetre mindig felkavar...
    Shíva

    VálaszTörlés