2016. március 23., szerda

Ki legyen a fiatal Han Solo?


A kérdést úgy is feltehetnénk: vajon képes lesz-e legyőzni az internet népének akarata az olyan - pénzéhségben korlátokat nem ismerő - céget, mint a Disney? A kérdés ugyanis jóval tovább mutat, minthogy vajon ki játssza el egy híres karakter fiatalabbik énjét. Kezdem ott, hogy talán nem mindenki előtt ismert a tény, miszerint a Disney 2018-ra berendelte a fiatal Han Solo-ról szóló (!) előzményfilmet, ami tökéletesen illeszkedik ennek a cégóriásnak a pénzbegyűjtő elképzeléseibe, ugyanis határozottan látszik, hogy annyi bőrt akarnak lenyúzni a Star Wars univerzumról, amennyit csak lehetséges. És természetesen amikor egy ilyen léptékű kitalált szereplőhöz nyúlik valaki, akkor bizony a legfontosabb kérdés: ki fogja eljátszani a fiatal Han-t? A kérdés, mint már említettem, most többről szól egy egyszerű színész-lottónál, történt ugyanis, hogy az internet népe felfigyelt egy rendkívül tehetséges kanadai fiatalemberre, akiben minden megvan ahhoz hogy elhiggyük róla, ő a fiatal Solo kapitány - azonban egyelőre úgy tűnik, a cégóriás, aki "maga a sátán", nem igazán igyekszik meghallani a nép hangját.

Kezdem azzal, hogy a srác, Anthony Ingruber 18 éves (!) korában feltöltött egy videót a youtube-ra, amin eljátssza a Csillagok Háborúja film egyik emlékezetes jelenetében Han Solo-t:   


 


A videó természetesen szárnyra kelt, hiszen elképesztő a hasonlóság, mind a kinézet, mind a hang, mind a színészi játék tekintetében. És, ahogy a jó népmesékben lenni szokott, eljutott a hír egy fontosabb emberhez is, történt ugyanis, hogy a feltöltés után néhány évvel később egy számomra nem túl ismert rendező felhívta Anthony-t, hogy szerepet ajánljon neki egy készülő filmben, Age of Adaline címmel, amelyben - most kapaszkodjon meg mindenki - a fiatal Harrison Ford-ot kellene alakítania. Természetesen repült a srác, szó szerint, a forgatásra, és a visszajelzések alapján rendkívül meg voltak elégedve vele. Én is, miután kikerestem a film aktuális részletét:


Kiköpött Ford. 

Ezek után természetesen kikerestem néhány friss cikket, amelyben találgatják, hogy melyik színész fogja játszani Han Solo-t, és meglepődve tapasztaltam, hogy a neve a hívatalos anyagokban fel sem merül, ezzel szemben viszont nincs olyan témával foglalkozó hír, amelyikben a hozzászólások között (!) ne említette volna meg őt az internet népe, mint a lehetséges legjobb választás! Sokan konkrétan megfenyegették a Disney-t, hogy ha nem Ingruber játszhatja el Han-t, akkor meg sem nézik a moziban, inkább csak letöltik valamelyik torrentről. Nagyon nagy a "hype" a srác körül, de hozzáteszem megérdemelten. #IngruberForSolo néven Twitter oldalt indítottak a számára... Több száz hozzászólást találtam, amelyekben csakis ezt a fiatalembert tudják elképzelni a fiatal Han szerepére, mert megvan hozzá a megfelelő kinézet, a megfelelő hang, a megfelelő magasság, a megfelelő karizma, vonzerő, kisugárzás, és a megfelelő fanyar humorérzék is. Aki nem hiszi nézze meg ezt az interjút: 



De sajnos, úgy tűnik mindez nem elég. A Disney egyelőre hallani sem akar a fiatalemberről, ehelyett már kiválasztottak 2500 (!) lehetséges jelöltből néhány "nagy nevet", akik szerintük alkalmasak lehetnének a feladatra. Ők lennének:



Háááát... Nem tudom ki mennyire ismeri a Harrison Ford filmeket, különösen Han Solo karakterét, de én egyikükben sem látom azt a kisugárzást, azt a pajkosságot, azt a csibészséget, ami feltétlenül szükséges ennek a karakternek a megjelenítéséhez. És így van vele az internet népe is, már több petíciót is találtam, amelyben kérik, könyörögnek a Disney-nek, hogy ezt a srácot szerződtesse, vagy legalább adjanak neki egy esélyt. Az az igazság, hogy egy ilyen kaliberű karaktert már a neve is eladja, tehát amint megjelenik a mozikban a Han Solo ébredése :) c. film, tuti hogy teltházas lesz, majdnem mindegy ki játssza, tehát igazából nem veszíthetnek vele, ha egy olyan, viszonylag ismeretlen embernek adnak esélyt, aki lehet hogy nem túl ismert, de akiről mi, rajongók, tényleg képesek vagyunk elhinni, hogy ő Han. 

Különös, de... nevezzük szerencsének, véletlennek, természetnek, vagy akárminek, de úgy tűnik az Élet - miután értesült róla, hogy keresik a fiatal Han Solo-t - felkínálta a lehetőséget, egy tényleg nagyon hasonlatos fiatalember képében, "tessék, itt van, vihetitek, mindenki más mehet haza".  A kérdés csupán az, mi számít egy akkora cégóriásnak, mint a Disney? A bevétel, vagy a rajongók? (Vagy más szempontok is felmerülnek, netán a származás, igaz...?, kizárt, hogy egy nem-blankolt játssza el ezt a szerepet?) De vajon felfogják-e ott a függönyök mélyén az x. szintű nagymesterek, hogy egy ismert(ebb) színész nem feltétlen garancia a nagy bevételre, és hogy egy ismeretlen(ebb), ám tökéletes hasonmás viszont hitelesen el tudja hitetni a rajongókkal, amit kell. Vajon képes lesz-e az internet népe átvinni az akaratát ezen a pénzóriáson? Engem tényleg érdekel ez a kérdés... kiderül hamarosan... 


3 megjegyzés:

  1. Videa.hu: Adaline varázslatos élete /teljes film/ - szinkronizáltan megtekinthető.
    Az egyébként nézhető film lényegében arról szól ami már számtalanszor el lett itt mondva. Nevezetesen hogy egy sokkhatásra vagy magára az un. "pokoljárásra" lelki reakcióként történő újjászületés alkalmával a test számára megáll az idő. Az ember nem öregszik tovább - lényegében akármeddig is. Ezt persze a hollywoodiak is tudják - ezért is csinálnak ilyen filmeket. Voltaképp a cirka 25 millió szabadkőművesnek, mert elvileg a "hülye körön kívülieknek" ez csak "fantazmagória".
    Celine Dion - A New Day Has Come /official video/ régebbi slágerének címe magyarra lefordítva: "Egy új nap jön". Az angolban a day természetesen a hét bármelyik napját jelentheti, de csak azt. Semmiképpen nem jelenti az ÉgiTest Sun-t/Nap-ot. A mágikus magyarban viszont 2értelmű szó a "nap". Jelenti a napot meg a NAP-ot is. Vagyis a kőművesek - egyébként a videoclip is erről "kép"-esít, rejtetten a szó magyar másik megfelelőjét értették az Napon - ami a new/új előtaggal teljesen egyértelműen az újra induló precessziós körforgás maga. Az "új Nap" pl. "majául-egyiptomiul" = új korszak. A maják szerint az "5. NAP", míg az egyiptomiak szerint meg a "4. NAP" az ami jön. 3x25920 év = cirka 77777 év/5-7es-s-ég = "cro-magnoni" emberteremtés "kifutása".
    Tehát az egyik oldalon van a magyar nyelv-mágiás kiszivárogtatás a magyarul is tudó "kiválasztottaknak", míg a másik oldalon meg a titkosítás a magyarul nem tudó tömegek felé. A bibi csak az hogy a nem vakoló még létező magyar is pontosan tudja mindezt. És jóval előbb tudta mint bármely 6almi illuzionista.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahát, mindig meg tudsz lepni Kerion bátyám! Nem hittem, hogy ehhez hozzá fogsz szólni, erre kiderül hogy még láttad is a filmet, amiben a srác szerepel. :)

      Törlés
  2. "Csillag-háború" másként:
    https://www.youtube.com/watch?v=uwVal4h92K8

    Szép Napot!

    VálaszTörlés