2016. március 17., csütörtök

Lazuljunk: Pannónia kapitány

Nem szokásom ismeretlenül (nézetlenül, olvasatlanul, stb.) kritizálni alkotásokat, és általában elfogadom, hogy minden műben lehet valamilyen érték, de ez a dolog átütötte az ingerküszöbömet, ez a gyomros nagyon betalált. Nem hittem volna, hogy tud még mélyebbre süllyedni a magyargyalázás ebben az országban, hogy tudják még fokozni a provokációt... de úgy tűnik sikerült, íme:


 



PANNÓNIA KAPITÁNY


Gondolom Andy Vajna agytrösztműhelyeiben feltűnhetett valakinek, hogy a Pál fia "méltán" nagy sikerét valahogy ellenpontozni kell, ezért gyorsan összedobtak egy "igazi" "magyar" felkelős filmet, amit végre - a Pál fiával ellentétben - magáénak érezhet a magyarság... ami viszont egyetlen porcikájában sem tűnik magyarnak. A nagy-öreg főhőssel kezdve, aki az előzetes szerint már régen visszavonult a harcoktól (aki amúgy lehet vagy 22 éves srác, tehát teljesen hitelesen hozza a "már régen visszavonult, de egyébként a visszavonulás előtt is már nagy múltú" karaktert...), a nyugati Marvel köpenyes-akció filmek majmolásig az egész egy hiteltelen katyvasznak tűnik, ráadásul úgy, hogy közben természetesen felhasználják a magyarság szívéhez közel álló motívumokat, zászlót, címert, kettőskeresztet, zenét, stb. 

Véleményem szerint akkor tudna jól működni ez a film, ha nem venné magát komolyan. Ha mindössze egy paródia lenne, egy akció-vígjáték - ekkor talán még meg is nézném - így viszont nem, mert tökéletesen érződik az egész mű megalkotásának háttere és célja a zsidó szellemi műhelyekből: ismét hülyére venni a magyart, megalázni amennyire csak lehet. Természetesen a még alvókat majd ez is becsábítja a mozikba, mert ők nem látják amit én, és nekik tetszik a magyargyalázás újabb szintje, és szerintük "zseniális", "menő", "nyugati", "kreatív", és "wow"'...

Tényleg unalmas ez a szánalmas verdés már, de valahol azért örülök, mert úgy tűnik ennél jobbat már nem tudtok kitalálni, és merthogy ennyire átlátszó lett immár a szándék. Kár erőlködni az ilyen lázító uszítással (hiába írjátok ki ugyanis, hogy csupán a "szórakoztatás" a célotok, azért a mélyben ennél jóval többről van itt szó ugyebár...), a tömegeket még lehet hergelni, lázítani, de a felébredt magyart már nem lehet rábeszélni ellenmenetelésre, így megint megbukott az ötlet gyerekek. A többit majd Kerion elmagyarázza.

106 megjegyzés:

  1. Megfigyeltem magamon, hogy ha valamilyen „bosszantó” vagy kellemetlen téma megtalál, az legelőször a köldökömbe nyilall, ott jelentkezik egy pici/nagy csomó formájában (téma súlyától függően) és ha elkezdem gondolatokkal táplálni, a csomó egyre csak szorul, kuszálódik és ez pedig további sötét gondolatokat szül…..

    …hála Istennek arra is rájöttem, hogy ezeket a kisebb csomókat végtelenül egyszerű „kisimítani”, nekem nem kell hozzá más, csak 4-5 csukott szemmel elvégzett „gondolatmentes” mély hasi lélekzés…és lám a Napocska újból kisüt, sőt rövidke időre védel-mező sugarai minden sötétséget elűznek.

    Ezúton köszönöm a zsidó szellemi műhelyeknek, hogy ezt most ismét gyakorolhattam, remélem idővel és további gyakorlással ez egyre „nagyobb súlyú” problémáknál is működni fog és a mező egyre tovább marad majd velem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Én is elengedtem. Jó móka volt. :)

      Törlés
    2. Valami hasonlo van nalam is.Csak nekem az agyam kezd el zsibbadni, mar irtam errol mashol.

      Törlés
  2. Kár hogy az egész csak egy paródia, vicc ;) Szépen benyaltad, de sebaj legalább egy jót zsidózhattál, nem de? ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézd, a bemutató alapján nagyon is komolyan veszi magát ez a film. De ha mégis paródia lenne, akkor meg kell nézni mit is parodizál: a magyar szabadságharcot, a címerünket, stb. Nyílvánvalóan nem olyan dolgokat, amelyek nevetség tárgyai, vagy ha mégis az nem magyar embernek jut eszébe. Szóval igen, nem tudok másra gondolni, csakhogy megint a szidók műve ez az egész. De miért is akarlak meggyőzni téged, aki nyílván érintett az ügyben, és ezért az egy hozzászólásért hoztad létre ezt a fiókot? :)

      Törlés
  3. A magyar már elég régóta fényévekre van a káinizmustól, annak minden ismérvétől. Esze ágában sincs szidó mintára fegyvert fogni, háborúzni, ellenmenetelni, bosszút állni, celeb-karrieristaként őrjöngeni ecetera. Nem kér a 6alomból, a valakiságból, az anyagiakból, a filmes "kiválasztottak" által most éppen kíméletlen anti-magyarsággal ráaggatott "pannon kapitányságból" sem. Az országfoglalók persze azt szeretnék ha a magyar a belső rezgésében újra csak lealacsonyodna hozzájuk, s akkor végre elintézhetnék testileg-lelkileg. A végidei kegyelmi idő véges és az utolsókat rúgja - ezért is eszkalálódik a helyzet a C-ion-ista pilvax-szabadkőműves helyi filmiparban is - a "Hal-vasemberek" provokatív őrjöngése is a potenciálisan "Vízöntő-aranyemberek" irányában. Ha az ŐsCár-Kossuth-díjas saulista antiszemitázás nem jön be, akkor jöhet a provo pannon-kapitányosdi. A lényeg hogy a hiábavalóság - még ha hiába is de - azért teljesen beterítse a földi színpadot. Hogy kivagyi általuk legyen lefedve a teljes spektrum. Kár értük, mert a másik Irán/y/-ba is mehetnének, ha akarnának vagy tudnának. Mindenesetre akiknek hamarosan a Kárpát medencéből sietve távozniuk kell azok nem a magyar lélekminőségű emberek lesznek.

    VálaszTörlés
  4. Mazsola, szerintem ezen ne húzd fel magad :) Te is látod, hogy ezt paródiának titulálni maga a vicc :D, szórakoztatásnak atom gagyi, ráadásul az egész szörnyen amatőrnek tűnik. Viccesnek meg kb. annyira vicces, mint Adam Sandler x-dik fingja az x-dik filmjében...(legalábbis egy trailer alapján)
    Persze nem zárom ki azt az opciót sem, amit írtál, főleg hogy ennyiből megítélni elég nehéz bármit is.
    Passz, hogy ennek mi és ki lehet a hátterében: lehet, hogy ahogy te is írtad, csak szimplán fogták a Marvel-univerzumot és elég bugyuta módon összeollózták a '48-as magyar szabadságharccal. (micsoda ötlet, wow)
    És lehet, azon generáció egy része, amelyik okostelefonnal a kezében született és funkcionális analfabétaként nehéznek/fárasztónak találja a történelem könyvek olvasását, szórakoztatónak találja majd.
    Szerinted bármit is el tud venni pld. Michelangelo zsenialitásából az, hogy az Ádám teremtése freskót már kismilliószor "meggyalázták" és számtalan idióta módon használták fel az emberek? (lsd. mém-alap, stb.)
    Ha valami tényleg valós, időtálló, az emberen túlmutató egyetemes értékeket képvisel azt hosszú távon semmi és senki nem lesz képes a sárba tiporni, még szándékosan sem.
    Egyszerűen azért, mert nem ér fel hozzá.
    "Nézd, a bemutató alapján nagyon is komolyan veszi magát ez a film." ---> de akkor legalább te ne vedd annak! :D
    Helyette esetleg? :
    http://www.port.hu/gyula_vitez_telen-nyaron/pls/w/films.film_page?i_film_id=926
    :)

    VálaszTörlés
  5. A lányaimnak szoktam ilyen esetekben azt mondani, hogy ugyan, ha valaki odaáll eléd, és azt mondja, hogy te egy hatalmas, zöld vasaló vagy, akkor ezen kiakadsz, és elkezded győzködni a másikat, hogy de nem is vagy az, avagy inkább legyintve otthagyod mondván, na jól van, menjünk dolgunkra. Így megy ez, Mazsola. Sajnos egy energetikai háború az már csak ilyen. Azt már nem ágyukkal és lovashuszárokkal, de nem is atombombákkal és drónokkal vívják, hanem elleneszmékkel. Amúgy sokszor a legvirágosabb réten van a legtöbb mérgező növény, szóval nem is biztos, hogy ez a legocsmányabb támadás, ami az embert éri... Visszatérve a példámhoz, én magam úgy vagyok vele, ha olyan pontomon támadnak, ahonnan már levéstem a sziklát és kiszabadítottam a csodás kőszobrot, csak legyintek, egyszerűen nem tudok arra reagálni, ha valaki azt mondja, ejnyebejnye, te egy esernyő vagy. :) Ott meg, ahol meg még van kő, na ha ott ér a csapás, akkor hálásan elfogadom az önkéntes szobrászoknak a grátisz melót, karba teszem a kezem, hátradőlök és pihenek, míg ők izzadva törik a követ.

    Én mindig feszült vigyorgást, vicsorgást, görcsöt látok ezekben az akciókban, nem felszabadult örömöt, tudást, megélt szabadságot és felemelt tekintetet. Nekem már ez az oszkár is olyan kínosnak tetszett, nem éreztem valós örömöt, igazi elismerést, olyan volt, mint amikor apuka hagyja nyerni a hülyegyerekét a lépegetős társasban, és oké-oké, kockafejű Lajcsika ért be elsőnek a célba, de mégsem valós az öröme, mert valahol azért sejti, ha normálisan játszottak volna, ez talán nem így alakul... Nem szabad a magyarságot félteni, nem lehet eltiporni azt, ami van, és helyette láthatóvá tenni, ami nincs. Ami van, az akkor is van, ha tagadod, ami meg nincs, az akkor sincs, ha élteted.

    Épp tegnap akadtam az alábbira:
    „Jut eszembe a disznóval kapcsolatban. Nem emlékszem, mondtam neked vagy sem. A disznó nem tud az égre nézni, olyan a nyaka felépítése. El tudod képzelni, micsoda metafora? Egyszerűen nem tud és kész.”
    (Pelevin)
    :D

    nyuszi/overlandaid, csak lusta vagyok beregelni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked is kösz, egyetértek. Pelevin...hmmm... :)

      Úgy látszik csak egy kicsit kellett sírjak, és milyen nagyszerű hozzászólásokat kaptam! Ezután többet fogok rinyálni, hátha megmarad ez a jó szokás! :)

      Törlés
  6. Imádom, amikor varázslatosan csűrt-csavart mondatokkal és költői eszközökkel próbálja meg elhitetni valaki, hogy ő mennyire felvilágosult... de akkora baromságot beszél és olyan összeesküvés elméletek gyárt, hogy elképesztő. Biztosan a zsidó illumináti gyíkemberek csinálták a filmet a szabadkőművesek megbízásából!

    Gondolom az senkinek nem fordult meg a fejében, hogy direkt ennyire hangsúlyos a marvel-nyugat, hogy az idézetek nem véletlenek... és az, hogy a film komolynak mutatja magát, de valójában egyáltalán nem komoly? Valszeg tudatosan.

    Tényleg ennyire beszűkült a látóköre az embereknek ma Magyarországon, hogy ha valami piros lámpákkal, neonokkal, meg stroboszkópokkal van megvilágítva, plusz egy hangosbemondó ordítja, akkor sem veszik észre? Látunk egy 3 perces trailert, össze-vissza vágva, mint minden trailer. Semmi nem derül ki belőle kb... de már mindenki tudja, hogy a zsidók meggyalázták a magyarságot. Egy pillanatra sem merül fel senkiben, hogy az amerikai akciófilmek paródiája és direkt ennyire klisés és direkt vannak benne ezek az átnyúlások.

    Bezzeg filmet, meg játékot minden magyar tud csinálni. Sok pénzből készült valami? Áhhh... a magyar az a tizedéből megcsinálta volna sokkal jobban, mert a hazafi fotelhuszárok jobbak a világnál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, barátom, tévedsz. Elképesztően tehetségtelen emberek csinálták mindenféle pénzekből, bár ez nem is valami jópofi mozifilm, csak úgy csinál mintha az lenne, már amennyire utána lehet járni. Nincsenek gyíkemberek, csak a mesében, s én, bevallom, ebben az illuminátis nem tudom miben sem hiszek, mert én sem gyíkembereket, sem beavatott illumináltakat nem látok, csak végtelenül buta és tehetségtelen embereket, akik a zsírosfazék körül feszülten toporogva teszik a dolgukat, ahogy épp sikerül nekik. Aztán ilyesmik sülnek ki belőle, hát istenem, ez van, ugorgyunk. :)

      És azt is látom, ezen a mostani színpadon egyre gagyibb előadás folyik, kezd rosszabb lenni, mint az Idiocracy vagy az Éretlenek egyes jelenetei, s igen, vannak ennek a színvonaltalanságnak ún. „szittyaképviselői” is. (Azért azt megnézném, ha valaki csinálna egy ilyen kis vicces, direkt átnyúlásokkal teli, fals, klisés mozit valamelyik pc-korrekt-érinthetetlen témából, mit szólnának mindehhez a piciny szájak...)

      Ám ha neked ez tetszik, tapsikolj, rázd a fejed, élvezd: mondd, ki akadályoz meg benne? Itt, amint látod, ilyen szűklátókörű, buta emberek beszélgetnek a hülyeségeikről, hozzá lehet szólni, de mérgelődni rajtuk, ugyan minek? Ha te a széles látóköröddel nem látod azt, milyen tudatos értékrombolás folyik, hogy a nyugati társadalmak milyen mélyrepülésben vannak mind erkölcsileg, mind pedig mentálisan, akkor ez feltehetően nincs is így. Itt hát ez a szép neonfényű klisés, átnyúlásos világ, élvezd minden kis stroboszkóp-pillanatát, amíg csak tudod!

      Csak hogy lásd, mennyire együtt érzek veled, szeretettel küldöm Röhrig Géza mélyen elgondolkodtató sorait, a széles látókör jegyében.

      „visz a hátán szívem
      idők hortobágyán
      megyünk megyünk
      egy ránc holtvágányán

      ...

      kopog a menny megfagyott
      kettérepedt angyalok
      kilopták a szemüket
      üres karóraüveg
      szárnyuk is elmosódott
      két büdös felmosórongy
      a tél páncéltermében”

      (Én anakronisztikusan és szűklátókörűen inkább maradok Radnótinál, Szabó Lőrincnél, Karinthynál vagy Kosztolányinál.)

      Kellemes napot neked, tényleg ne mérgelődj, éljenek a művészetek! Persze mindenkinek a magáé. :)

      Ny/O

      Törlés
    2. :)

      Talán nem tartozik szorosan ide, de pont ma gondolkodtam el rajta, hogy milyen különös betegség ez a nyugati liberalizmus. E vallás hívei csak addig tartják fenn szabadelvűségüket, amíg valami nem ütközik bele az ő általuk elfogadott világképbe. Ilyenformán szerintük...
      - nem kérdőjelezhető meg a holo-casting
      - nem kérdőjelezhető meg az uralkodó nyugati közgazdasági modell
      - nem kritizálható Izrael és az USA politikája
      - nem fogadható el a "másságot" devianciaként számon tartó másság.
      - nem szabad megkérdőjelezni az egyre több csatát vesztő uralkodó materialista tudományos nézetet.
      - nem kritizálható az általában másokat sározó zsidó "művészet"
      - és így tovább.
      Nem lennék a helyükben, komolyan, de egyik vallás dobozában sem ülnék szívesen, valahogy jobb ezekből mind kimaradni és megmaradni tisztán, nyitottan, mint egy gyermek, akit még nem ragadott magával semmilyen irányzat, és képes bármire rácsodálkozni, s minden érdekli (egészen addig, amíg azt nem érzi, hogy most már eleget ásott abba az irányba, menni kell tovább). Én a választás szabadságát annak teljes terjedelmében, mélységében szeretem megélni, nem csak addig, hogy megválaszthatom a háttérhatalom jobb vagy bal kezét, vagy hogy megválaszthatom a hajfestékem színét. Ebből a szempontból tehát liberálisabb vagyok a legliberálisabbnál, mégis vannak dolgok amikkel szerintem nem szabadna viccelni. Lehet, de - ahogy írtátok - ha jobban odafigyelünk, ezzel nem csorbul az adott dolog értéke.

      Törlés
  7. Nem kell hinni semmiben, csak azok a makacs tények ne volnának. Az 5-6 ezer éves sumér gyíkemberes domborművek, pecséthengerek ecetera. Aztán a reneszánsz festményeken is nyüzsögnek a hüllőfarkincájúak, amint éppen kínálják a "mérges-almát". A Hubble űrteleszkóp meg nyilván meghamisította az összes mélyűr-felvételét. Hogy például az M42/Orion köd "véletlenül" egy varázslósüveges "ÖsAnyát" ábrázoljon, melynek csillag-szoknyácskáját reptilián és más fenevadak marcingolják. Majd elfelejtettük az un. visegrádi, cirka 3 km-es "Nazca-rajz" gyíkteremtőt vagy génmanipulátort - kinek hogy tetszik - a csini sapkájával, arcocskájával, fülecskéjével, az úszóhártyás kezecskéivel és a jókora hüllő-farkincájával. A Google Earth-on, de még a pilisi turista-térképen is világosan kivehető - persze csak felülnézetben - ugyanis a régi, majd felújított, részben lebetonozott szerpentines úthálózat az ami megjeleníti őkelmét - nyilván megint csak teljesen véletlen módon. Aztán ott van a Pilisben az M42-ként már megismert varázslósüveges eredeti Teremtő is amint a pilisszentléleki megkoronázott 2-3 km átmérőjű emberi koponyát tartja a kezében a maga cirka 15 km-es "rajzolatában", vastagon a tájba vésve. Jellemző hogy Google Earth-ön ezen utóbbi megjelenítést - számos kapcsolódó másikkal - hun/szfinx, lófej, repülő életFÁRAjÓ, Turul stb. - jórészt már kiretusálták. A helyszínen azonban már nehezebb eltüntetni ezeket a nyilvánvalóan nem véletlen jeleket.
    Persze az is lehet egy opción hogy mindez mese habbal és csakis kizárólag a képzelet szüleménye. Nagy kár hogy mégis mindenre van felülnézeti és helyszíni bizonyíték. Amúgy meg végképp érthetetlen hogy ha ez nem igaz, akkor meg minek is kellett annyit anno "gürizni" mindezzel a valóságban - most meg miért is akarnák szorgalmasan eltüntetni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kerion

      Ezt (hivatkozás) hívod "pilisszentléleki megkoronázott 2-3 km átmérőjű emberi koponyá"-nak? (Vagy ez egy másik koponya, amiben a "véletlen" játékánál fogva kirajzolódik egy másik, kisebb ("szürke"?) koponya?)

      https://www.google.hu/maps/@47.7113245,18.8628301,1996m/data=!3m1!1e3

      Szép Napot!

      Törlés
    2. A kirajzolódó kisebb koponya:

      https://www.google.hu/maps/@47.7133665,18.8619209,582m/data=!3m1!1e3

      Szép Napot!

      Törlés
    3. Ezek a "hivatkozások" a croome-on nem jönnek be, de egy rahedli 2005-ös Google Earth-felvétel lett lementetve még 2008-ban. Ezeket bárki megtekintheti nálam. A Pilisben legalább 3 óriás koponya-rajzolat van. Aztán ott van a Bükk meg a többi hegység, érdekes módon mind maradék-Magyarországon. Nem merték még trianonnal sem ezeket "privatizálni". A "koponya és csontok" társaság vajon miben utazik ? Költői a kérdés - nyilván a teremtésben magában - szeretne - mindhiába. Ami azt illeti eléggé unalmas már például beszámolni - kb. 55.-ször - az Eger fölött terpeszkedő Quetzalcoatl-ról is. Szóval Tupac Amaru < uram A kapuT !

      Törlés
    4. Bocsánat, nem akarok kötekedni, de már rááll az agyam az ilyesmire: a rahedli szó héber, ha lehet ne használjuk, helyette vannak gyönyörű, sokkal kifejezőbb magyar szavaink:

      sok
      temérdek
      rengeteg
      stb.

      ... mint ahogy a szintén héber "haver" helyett is inkább a barát, cimbora, társ, stb. kifejezést használjuk ha lehet.

      Köszi!

      Törlés
    5. A hivatkozásra nem kattintani kell, hanem a megadott sort egérrel ki kell jelölni, majd "Ctrl+c"-vel ki kell másolni a vágólapra/memóriába (ez a leírt gombok egyszerre történő megnyomásával automatikus), majd "Ctrl+v"-vel kell beilleszteni (másolni) a felül a címsorba ((üres) címsorba történő kattintás után a leírt gombok egyszerre történő megnyomásával ez is automatikus). Majd Enter-t kell nyomni, és a térkép betöltődik.
      Így nálam Chrome-on is működik.

      (Valaki megnézné még, hogy nála Chrome-on működnek-e (a leírt módon) a fent megadott hivatkozások? Mert érdekel a válasz. Köszönettel: SZN)

      Szép Napot!

      Törlés
    6. Igen sok /h/éber szó-összetétel ősnyelvi, vagyis magyar eredetű. Annak valamilyen torzított formája. A rahe/d/li is eredetileg "rá éli" lehetett. A "rá" ősi jelentése voltaképp a legnagyobb égitest RÁ-mászása, felkúszása az ÉG-re. Rá Nap-"ténykedése" hasonlatos a Fáraó életFÁRAjÓ mivoltához - "cselekvő" igéből lett egy FŐnév.
      A haver meg egész egyszerűen a "ha ver/vér" magyar összetétel, persze kissé más értelemben. Hadd ne soroljuk, csak ízelőtént: Salamon = szól Ámon, Imanuel = ím Anu él, Messias = mess/z/i ás, Ezekiel = ezé ki él, Samuel = Samu él, menora = mén óra, Ménes = mén ős, shalom = sólyom, Tel Aviv Jaffa < a faJ vivA léT, sékel = székely, szefárd = szavárd, askenaz = /j/ászkenéz stb-stb...
      Akkor még egyszer, nem a kánaáni-babiloniai héber volt előbb hanem az egyiptomi-mezopotámiai - eredetileg Kárpát medence-i - magyar nép és nyelv.

      Törlés
    7. Na erre még nem is gondoltam, pedig érdemes lenne visszafejteni a "külföldi" szavakat magyar eredetre, biztos sok mindent lehetne találni. Pl. nemrég jöttem rá, hogy az angol ceremony (ceremónia) a magyar szer-tartásból eredhet, az eleje még fel is ismerhető, mivel a kiejtése: szer-emoni.
      A circle a k-r alapgyökből jön.
      A house a ház-ból,
      stb.

      Törlés
  8. "És az én fajom! Én nem félhetek a fajomért! Az én fajom nem szenvedett eleget? A háború folyamán elvetődtem Magyarország minden pontjára. Voltam a fronton, a front mögött, falun és városban. Láttam mindenféle embert, mindenféle viszonyokat. Voltam nyáron a fürdőkben, a Tátrában, a Balatonon, mindenütt, ahol egészséget isznak és örömet élnek. Kik voltak ott? Zsidók, zsidók, zsidók. Menj a színházakba, a mulatóhelyekre mindenüvé, ahol élvezeteket zabálnak. Kik élveznek? Zsidók, zsidók, zsidók. Menj a városokba, kiket emelt fel a sárból a háború, kiknek csordult teljes dézsával a háború emlője? Kik lettek az élet urai? Zsidók, zsidók, zsidók. Nézd meg, hova omlik a föld, kik veszik meg a fejős birtokokat, kik lesznek gazdái az elbitangolt udvarházaknak, kiké lesz a szőlő bora, a kalász magva, kik állják körül a föld csecseit? Zsidók, zsidók, zsidók. Menj a bankokba, ahol uralkodik a pénz, a szerkesztőségekbe, ahol uralkodik a betű, az üzletekbe, ahol összetorlik a másoktól végzett munka, a központokba, kirendeltségekbe, a trénhez, a gazdasági vállalatokhoz, mindenüvé, ahol biztos az élet és a könnyű haszon. Kiknek folyik pénzt az egész megbomlott élet? Zsidóknak, zsidóknak, zsidóknak, És hol van az én fajom, az én megrabolt, kihasznált fajom? Menj Tirolba, Palesztinába, Flandriába, mindenüvé, ahol hősen, gyermekkedvvel kell meghalni. Kik halnak ott az első sorban? Magyarok, magyarok, magyarok. Menj a kishivatalokba, ahol becsülettel kell éhen halni, postához, vasútra, iskolába, törvényszékre, és ezer más helyre, ahol buta becsületesen, vacogó foggal kell megállani a végsőig a sarat. Kik nyomorognak hatszoros munkával, kik fáznak, kik döglenek napról napra éhen? Magyarok, magyarok, magyarok. Magyarország most egy mesebeli óriás koca, millió éhes szájjal, millió csorduló emlővel. A szájak magyar csontot, magyar húst, ma­gyar velőt, magyar szívet rágnak, magyar könnyet, magyar vért, ma­gyar verejtéket isznak, az emlőket ti markoljátok, ti szívjátok és bitang grófi rablók. Hát az én fajon nem szenvedett a múltban? Igen. A tietek is szenvedett, de most részeg kedvvel fizet a jelen. Mi a fizetése az én fajomnak? És ezt nem szabad kiüvölteni? Oláh, szerb, tót, zsidó beleordíthatja faja jogait a történelembe, ha mi megmukkanunk, az barbár sovinizmus, elfogultság, antiszemitizmus! És te, te sem akarod ezt látni és érteni?"

    /Szabó Dezső: Elsodort falu (részlet)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kivancsi vagyok erre most mit lep Gesztus...

      Törlés
    2. Kedves SzN.
      Nekem sem jönnek be a hivatkozások sem a Chrom-on sem a Mozillán.
      Mária

      Törlés
    3. Kedves Kerion, kérlek szépen 56.alkalommal is tedd közzé az Eger felett látható csodát :-)
      Folyamatosan olvasom visszafelé is a blogot, de sajnos nem találkoztam a bejegyzéssel.
      Köszönettel
      Mária-

      Törlés
    4. Kedves Mária,
      Köszönöm.

      Akkor nem tudom mi lehet a gond, nálam Chrome-on, Mozillán és Operán is betölt. Így jártam...

      Szép Napot!

      Törlés
    5. Egy tollkoronás istenség - Quetzalcoatl - látható a Google Earth 2009-es felvételén Eger térségében. A test maga Eger városa és környéke. A fej - mely jobb profilból teljesen élethűen látszik - Egertől északra, Noszvajtól nyugatra van és Felsőtárkánynál ér véget. A szem, az orr, a száj, a tollkorona tökéletesen kivehető - mintegy "kiadja" a táj. A szem mellett közvetlen nyugatra van Várkút község, míg a tollkorona a fej felső részén Felsőtárkány és az attól nyugatra eső terület. 3 Tollaskígyó-kép lett anno lementve 2009-ből: egy 13, egy 8 és egy 5 km magasságúra fókuszált felülnézeti műholdfelvétel. Hogy most mi látszik ebből a Google Earth-ön nem tudni, mert igyekeznek eltüntetni - kiretusálni stb. - ezeket a földfelszínen kialakított "égi jeleket". Illetve eleve olyan műholdképeket raknak fel az internetre amelyeken a "Nazca-rajzok" már nem igazán kivehetőek.

      Törlés
    6. Nálam mind a kettő betölt SZN, nincs vele gond.

      Éva

      Törlés
    7. Köszönöm Éva neked is.
      Akkor ez eldőlt, magam járok utána...;)

      Szép Napot!

      Törlés
    8. Kedves Kerion, nagyon köszönöm.
      Sokat kirándultunk az említett helyeken, mit sem sejtve a láthatatlan nevezetességről.
      Szilvásvárad, a Szalajka völgy is a kedvelt helyek közé tartozik.
      Eger kedves, csendes, élhető kis város, bár az uniós ráfordítások sokat rontottak a városképen. Minden frissen felújított épületet egérszürkére festenek,mert így kötelező.
      Még egyszer köszönöm.
      Mária

      Törlés
    9. Szilvás vár ad, Szala /=gyűlés/ /a/jka /=bejárata/. Valaha mesterségesen alakították ki a Szalajka-patakot - lásd közelről megtekintve a "faragott lépcsőket" magában a patakmederben. Aztán az un "fátyol"-vízesést, a szentnek tartott forrást és tavakat, melyek fölött egyébként időnként tündé/re/k táncolnak. Mindez "felfelé" vezetett a szent barlangba ahol újjá lehetett születni a "rejtett fény" alatt - nem csak a pálos időkben. A Szalajka-völgyet környező hegyek valaha piramisokká lettek átalakítva - mindez ma is látszik - 2 oldalt összesen 9 piramishegy van. Ezeknek külső burkolata anno hegyikristály-kalcit-ásvány-szemcséktől csillogott. Innen a "csillogó üveghegyeken is túl" népmesei fordulat. Mert mi van az üveghegyeken - végül is a "fátyolon"/dimenzióhatáron is túl ? Természetesen a mindig mesés "égi szeretet-királyság"/menny-ország/mén-úrság/táltos-avatár birodalom, ami egyébként éppen most fog lejönni a Kárpát medencei földi matériába "odafentről".
      A "fehér-magyar" Bükk ugyanolyan szakrális hely mint a "fekete-magyar" Pilis. Ez volt az eredeti "Shambala" amire később a Tárim medencében majd Tibetben is utaltak. A tibetiek azt mondj/t/ák hogy messze északon - a Tárim peremhegység-vidékein - van a Shambala, míg az ujgurok meg azt hogy messze nyugaton egy hegységkoszorún /Kárpátok/ belül. A Szalajka völgy az ahol egy kehely alakú sziklából - voltaképp a Szent Grálból magából - fakad a víz.

      Törlés
  9. Kedves Kerion, ha legközelebb felmászunk a barlanghoz, teljesen más szemmel fogok körbenézni, köszönöm.
    Lehet, hogy a tollas istenség óvta meg a várost a körbekerített, inkal-securiti által őrzött lakóteleptől, pedig nagyon nekiveselkedtek, már a telkek is közművesítve lettek, úthálózat kialakítva. Elhalt a dolog, évek óta csend van a terv körül....szerencsére.
    Mária

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Arra a luxus lakóparkra gondolsz Mária ami az Almagyar Érseki részen épült volna?

      Éva

      Törlés
    2. Eger egy rendkívülien szakrális hely. A városhoz dél felől közeledve érezni lehet a rezgés-emelkedést. A város mellett "véletlenül" van egy Szépasszony völgy. Ahol mi is a favorit ? Természetesen az egri bor, például a BiKaVér. BiKa - 2ősKa/kígyó/kundalini(csakra-rendszer) és DNS-spirál. Mint tudjuk a Bika a Kos és a Halak /a mostani/ előtti világhónap. Akkor hol is van az ősiség ? Naná hogy a Szépasszony/Teremtő ŐsAnya-völgyben.
      Az istállóskői barlangban időnkénti fényjelenség látható. A Szalajka-völgy elején lévő /Lovas vagy Pisztráng/ étteremben egy hatalmas Egész Magyarország poszter volt/van kirakva. Szilvásváradon "véletlenül" ott az Éden panzió és szinte mellette a Táltos étterem is. Szóval az emberek tudják, vagy legalábbis sejtik hogy miről is van itten szó.
      Bélapátfalva melletti kolostorrom, a forrás környéke maga a csoda. Nem véletlen hogy a Bükkben is - mint a Pilisben - ott van a "szentlélek-szentkereszt stb." A párhuzam teljesen nyilvánvaló. A fekete és fehér magyar szakrális központokra 1ségükben kell tekinteni - egyik sincs meg a másik, no meg a LÉLEK nélkül. 1 > 2 > 3 > 1 /=7/ - már itt tartunk a vég-kezdeti 1/EGYségben. A 10=1-es lelki-testi átalakuló fázisban, amelyből az újbóli ELEVENség/=11/ vagyis az aranykori emelkedettebb szintű 2ősség - 11=2 - fakad.

      Törlés
    3. Éva,az É-i városrészen a volt kemping helyén és a Nagylaposon tudják az itt lakók.
      Nagy ellenállás volt, amikor a patakparton írtották a fákat az úthálózat kialakítása és a közművesítés miatt.
      Mária

      Törlés
    4. Kedves Kerion, Egerbe valóban érezhetően jó megérkezni :-))
      Szilváson még nem éreztem ezt, talán azért mert ott mindig sok ember van hétköznap-vasárnap, bármikor.
      Az is lehet, hogy nincs "meghívásom" :-((
      Legközelebb tudatosabban fogok nézelődni a Tőled kapott tudás bírtokában.
      Mária

      Törlés
    5. Valaha - egy 50-es évekbeli nyaralás során - sokat "matattam" az Eger patak mellett, fantasztikus volt az élővilága. Egy távoli rokon volt akkor az egri vár igazgatója és gyakran mászkálhattam a várban is. Mondani sem kell hogy micsoda élmény volt.
      Kerecsendnél, Kerecsend = a "kara csend", vagyis fekete magyar csend(ben lévőség) mivel ez már fehér magyar terület /Bükk/, háborúnak-viszálynak itt helye nincs - ezt a rezgés/meg/emelkedés is mutatja. Szóval Kerecsend felől menve Eger felé ez máig érezhető. Még egyszer fel kell hívni a figyelmet arra, hogy őseink egyes "településnevei" a 2 hegységben egyáltalán nem véletlenül azonosak: Pilis- és Bükk-Szent-Lélek, Pilis- és Bükk-Szent-Kereszt, Pilis- és Bükk-Szent-László. A beavató-szakralitás 2 helyszínéről, egymásba kapcsolódó fontosságáról van tehát szó. A "fekete"-s-ég is lehet rossz-értelmű, ha például nem jogos a védekezés és a "fehér"-s-ég is lehet rossz értelmű ha öncélú, nem másokért hanem csak önmagáért való. Erre van is egy evidencia: "akkor teszünk MAGunkért a legtöbbet ha másokért teszünk".

      Törlés
  10. Nekem egy nagyon közeli hozzátartozóm egri születésű. Az egész gyermekkorát a Várban, az Egri csillagok bűvöletében töltötte. Az egész Bükk hegységet keresztül-kasul ismeri és szereti.
    Sok közös témátok lenne :-))
    Mária

    VálaszTörlés
  11. A bükkszentléleki pálos kolostorrom falai között van egy kőoltár. Tőle néhány méterre, a romos falaktól kb. azonos távolságra hatol a felszínre egy láthatatlan, de nagyon is érzékelhető változó intenzitású energiaspirál-hullám, egy un. földi "energia-szökőkút". Ez, súlytalanná téve a relaxáló testet - mintegy levitálva - akár meg is forgathat, fel is emelhet a talaj fölé. Nyilván emiatt és erre a belső földi energiára épült rá anno maga a belső pálos szentély is. Az itteni turistaházig fel lehet menni kocsival, onnan néhány méter a kolostorrom.
    A bélapátfalvi apátságtemplom melletti ciszterci kolostorrom területén van a Bélkő-forrás, melynek rendkívül tiszta éltető vize van. A forrás mellett igen erős földi energiavonalak találkoznak, maga a templom is ezekre épült. Az itteni "földi csillagkapu"/lejárat, az azon át közlekedő egy-egy un. "belső földlakó" sziluettje csak a beavatott - a 4. illetve az 5. dimenziós rezgéskiterjedést valamennyire már észlelni-abszolválni képes - ember számára látható.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szakrális földrajz agyonhallgatott tudomány lett, ahogy Gönczi is írja a Piliscsillagban ( köszi SZN)
      Vannak kitüntetett helyek amit ennyi összeszedett tudás birtokában már képesek vagyunk működtetni.
      Nagyon, nagyon ajánlom, ha valakit meghív egy ilyen hely, ne legyen rest, induljon el.
      Ha sorozatosan elviszi a figyelmet, és azt elemezgetjük milyen trükköket talál ki filmekben itt-ott az "ellenoldal" lemaradunk az ezekből adódó lehetőségekről.
      Azon már ezerszer átrágtuk magunkat, nem kell rajta rugózni.(szerintem itt a meseszobában már nem, valamikor persze hasznos volt az is)
      Sokkal több a nyereség, ha az új energiákkal dolgozunk. Elérhető és egyre inkább nyílik ahogy felé fordulunk és képesek vagyunk olvasni belőle. Minél tisztább a rendszere valakinek annál inkább megmutatja magát.

      Éva

      Törlés
  12. Kedves Kerion, csodálatos dolgokat írsz.
    A pálos kolostorromnál többször is megfordultunk.
    A bélapátfalvi apátságtemplomhoz egy felejthetetlen élményem fűződik. Akkor keveredtünk arra, amikor egy orgonaművész az aznap esti koncertjére gyakorolt. Több napig lebegtem utána, olyan töményen csodálatos volt.
    Annak a tudásnak a birtokában, amit megosztottál velünk, újra végig kell járni ezeket a helyeket.
    Mária

    VálaszTörlés
  13. Kedves Kerion! A dömösi prépostság romja előtt van két nagyjából 80x80x50 cm-es kő, (valószínűleg oszlopok talapzatai lehettek egykoron)amelyeken egy meglehetősen pontos tájolású kereszt illetve szokatlan írásjelek találhatók. Nem rovásírás, nem asztrológiai és nem is alkímiai szimbólumok. Van arról valamilyen információd, hogy mik lehetnek ezek a jelek? Köszönöm.

    VálaszTörlés
  14. A Vörös-hegyi árok melletti piros jelzésű turistaösvényen Dömös felé haladva a prépostság romjainál lévő, fent említett feliratos kövekre már nem emlékszem. Innen mentem tovább a dunai kikötőbe majd fel a Rám-szakadékon át vissza Dobogókőre. Nem volt idő sokat totojázni, mert ez egy hosszú egész-napos egyéni túra volt. Szóval a "felderítés" Viatorra vár. Dömösnél ér véget egyébként a pilisszentléleki megkoronázott emberi koponyát a kezében tartó un. "vastagvonalas Teremtő" varázslósüvegének csúcsa. Ez a "kellék" teljesen azonos az M42/Orion ködi "csillagszoknyás Ősanya" csákójával - lásd a Hubble-felvételt.
    A pilisi Csobánkánál van talán a legnagyobb energiavonal-kereszteződés/csomópont az egész Kárpát medencében. Az itteni Oszoly-, Csúcs-, Kis-Kevély-, Nagy-Kevély-, Ezüst-hegy - Csobánkától keletre - a Google Earth-ön profilból látható Hun-t/Szinx-et adja ki a tájban. Tehát a HUN Csobánkára - nyilván mint fontos energetikai központra - néz. Az itt áthaladó egyik fő JEL /nem Ley/ vonal Dániától a Delphoi jósdáig tart és pl. Szeged Dóm tér Dömötör torony középpontjában is áthalad. Itt az épületen belül egy óriási kőoltár volt a mélyben - még láthatóan méterekkel az árvíz után feltöltött szint alatt - amit most az átépítésekkel persze eltüntettek. Itt egy intenzív energia-szökőkút volt - ezért is épült rá a minimum cirka 800 éves árpádkori körtemplom a KőBárány jelképpel. A Bárányt még nem merték szétverni. Szóval 1879-ben nem véletlen engedték rá Szegedre a Tiszát - volt mit eltüntetni, feltölteni, folyó-szabályozni. A feltörő mélységi energiákat persze nem tudták eltüntetni. Szeged-Gyálarét/téraláGy A Kárpát medence legmélyebb pontja.
    Gyula Csobánkához hasonlóan nagy földi energiaközpont, maga a gyulai vár is az energiavonalakra épült. Mellette egy lejtősen kialakított fém szoborcsoport áll bronz-fegyverek stb., mintegy kört alkotva. A körben lévő hézagba/folytonossági hiányba beállva érezni lehet a "fémkör" által is felerősített energiát. A legnagyobb energiadúsulás azonban innen az úton továbbmenve a vár mellett cirka 100 m-re van egy útkereszteződés alatt. Érdemes kikutatni - személyes érzékeléssel - a "felrepítő" találkozási pontot/csomópontot.
    Szentes is egy közismerten erős energiavonalon van. Ezt könnyű megtalálni mert mind az 5 belvárosi templom/kápolna erre a vonalra van "felfűzve" - tehát a templomok szinte sorban egy egyenesen állnak. Vásárhely és Szentes között félúton - a mindszenti leágazás környékén, az út nyugati oldalán, közvetlen az út mellett van egy dombocska kőkereszttel a tetején. Ez egy rendkívüli energia-szökőkút-domb. Drótkerítés vette körbe az út felől a dombot és a mellette lévő nagy legelőt is, főként lovak legelésztek a területen. A kereszthez felmenve feltűnő volt a mindent beborító rengeteg "lócitrom". Egyébként a legelőn meg szinte sehol sem volt "nyoma" a lovaknak. Feltehető hogy az érzékeny idegrendszerű állatok - nyilván vonzódva a jótékony földi energiaforráshoz - felmentek a dombra a kereszt mellé és a rezgésnövekmény hatására aztán "besz@rtak". Mással nem volt magyarázható az eset, mivel nem voltak oda kipányvázva vagy hasonló - szabadon mozoghattak az egész bekerített legelőn.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kerion.En is batorkodom feltenni egy kerdest ha megengeded.
      Regota izgat egy jelenseg, nevezetesen az hogy letezik egy kis jezus abrazolas ahol a gyermek jezus kezeben egy kis taska van.Ugyan az a taska megtalalhato egy Nimrodot abrazolo alkotason is.Itt http://aranylo.blogspot.ca/2013/03/borbola-janos-kikelet-89.html van egyfele magyarazat ra.Par mondatban erdekelne a velemenyed, koszi.

      Törlés
    2. Jó, hogy hoztad Robitsas, ez engem is érdekel.

      Éva

      Törlés
    3. Nem táskáról hanem egy ahhoz hasonló kulacsról van szó amely az "élet vizét" tartalmazza. Jelentésében a megtisztulásra, majd a további matuzsálemi, aranyemberi életre utal ugyanabban a testben, illetve amúgy általában az örök életre/létezésre való lehetőségre. DE ez a lehetőség persze szorosan összekapcsolódik azzal a felruházott "szeretet-rezgővel" aki magánál tartja/hordozza az élet vizét - mint JÉZUS /aki "Nimrud fattya" - lásd Biblia/. Tehát a kulacs birtokosa a nagybetűs ÉLET maga. Eredetileg a kulacsban a Földön életben-tartó, akár "űrhajós-elixír" is lehetett, hisz nagyon nagy a becsben tartása. Ezzel paralel, erre hajaz a templomi szenteltvíz-TARTÓ is, persze garancia nélkül. Vagy Görögország-Skopélos sziget-Stafylos > Aphrodité: "örök szer-elem/örök élet forrása".
      A "gólya-hozta" ősmagyarok az égből jöttek: szíriuszi eredetű orioniak. Hasonlóan mint ősapjuk - a MénRőt/Veres Táltos-paripa/ Nimrud/Orion. Erre rengeteg képi és egyéb utalás van Mezopotámiában illetve Egyiptomban, de máshol is. Pecséthengerek, Szenenmut titkos sírja stb.

      Törlés
  15. Sokszor mondjuk vegyük már le Jézust a keresztről. Makovecz levette. Csíkszeredán a szárnyas oltár fölé az áldó Krisztust helyezte.

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1219088391452686&set=a.151526514875551.34272.100000546106058&type=3&theater

    Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Halásztelken is le van véve Krisztus a keresztről. Húsz évig volt rajta, két éve vették le.
      Halásztelek, Árpád-házi Szent Erzsébet jurta templom.

      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1095096030510667&set=a.100826726604274.1666.100000308423898&type=3&theater

      Éva

      Törlés
    2. A hozzászólások között olvasható.. a Vatikán részéről nagy haladás ha már leveszi, két évvel ezelőtt egy bakonyi fa faragó mester készített egy Krisztus szobrot de azelőtt a keresztre feszített Jézus volt ebben a csoda szép templomban is..

      Éva

      Törlés
    3. Makovecz-ről érdekes dolgokat lehet olvasni Bobkó Csaba Ördögűző című blogjában.
      Mária

      Törlés
    4. Elég beszédes ... Húsvét hétfőn kigyulladt a Jézus szíve templom a Szent Korona utcában.
      Az oltár fölött itt is az áldó Krisztus kép van.
      Közeledik.:)

      http://www.magyarkurir.hu/img.php?id=68600&p=1&img=c_templom2.jpg

      Éva

      Törlés
    5. Szentendrére az Angyal utcába költözött a Máltai Lovagrend Nagymestere. Czeke írja ezt.

      Éva

      Törlés
    6. Pontosítok. Rend a lelke mindennek.:)
      Szent Korona útja, így szerepel minden cikkben.
      (a Mozdonyvezető utca felől nyílik a templom)

      Éva

      Törlés
    7. Makovecz nem vett le senkit sem a keresztről. Az hogy a materiális ábrázolásmód hogyan változik, azt - egyelőre még - a C-ion-ista 6alom szabja/szabta meg. Egy behódolt "valaki" csak azt teheti ami számára engedélyezve van, illetve amire a 6alom "jó pénzért" felkéri mint vakoló-beosztottat. Egyébként Jézus anno csak nagypénteken lehetett kereszten néhány órát. Magát a keresztutat pedig, annak időtartamát a Teremtés szabja meg közvetve minden egyén és nép esetében is. Aztán a bekövetkezett halál/=ál-hal állapot/ magával hozhatja az újjászületést - 10=1/Vég=Kezdet/Omega=Alfa - ÉLET ÉS HALÁL UGYANEGY ! Ami ténylegesen befolyásol - mivel minden áttételesen működik - az a környezeti elektromágneses hullámrezgés, annak lehúzó vagy felemelő ága. Elvileg mindenki "magáévá teheti" egyénileg és akár nemzeti viszonylatban is a most jótékony rezgésnövekedést, a valóságban azonban ez még sincs így mert kell a teljes karmikus megtapasztalás mérlegegyensúlya. A magyarság - lélekben-spirituálisan - egyértelműen felemelkedőben van, illetve már fel is emelkedett. A materiális Si-/i/on-izáció - a test átkristályosodása - a magasabb rezgés abszolválására már egy hosszabb folyamat, de már ez is elkezdődött. Ezt egyébként mindenki tudja, aki csak egy kicsit is "bennfentes". Már nem először, a poklot megjárt magyar az aki elsőnek megtáltosodHAT az aranykor hajnalán. Ez az a nem magyar probléma ami a magyar-ellenességben "ölt testet", főként a 6alom részéről. Az egyik fél tehát nem fél, míg a másik fél meg fél !
      Az is köztudott hogy az égvilágon mindennek a Kárpát medence a középpontja. Azon belül is maradék-Magyarország, itt van a "csillagkapu" LE és FEL. Itt jár canossát majd repül ki a pokolból a főnix-madar fel az égre, majd itt is száll alá és majdan terembúra alá veszi a lehívott, a lejövő mennyei birodalmat. Amely mint Magyar Szeretet Királyság Tündér-Országként/Úrságként működik. A MAGyar a Te/l/j/es/út-ról jövő Tu/l/rul-madár - táltos-avatár.
      A végidei váltás idején mi történik ? Minden szereplő felvonul a legfontosabb központi színpadra. Vagyis a máltai nagymester - mint tényleges c-ion-ista irányító - Szentendrére költözik, miután a Tu/l/rul jött madár már HatHorUs-ként van itt. Szó se róla, a "máltai-magyar derby" valakiknek totális káosz és összeomlás.

      Törlés
    8. A Jézus szíve templomi tűzeset, mint minden direkt tűzeset holocaust = égő áldozat/i bemutató/. Jézus szívének - némelyek szerint - "el kéne porladnia" a Szent Korona/Körön A/ útján. A templomi orgona "dejavu-gépromboló" felgyújtása teljesen felesleges és meddő vakoló-igyekezet. Még akkor is ha a XVI. kerülettel mint helyszínnel a "szer 6" jeleníttetett meg. Jézus szívére nem "6" a lángoló gyűlölködés "szer"-e. Az usa-beli Burlingtonban is - ezzel szinte egy időben - teljesen hasztalan és persze vandál fekete-mágia volt a Mária-szobor megcsonkítása - fejének és kezeinek letördelése. Ettől a cselekedettől - borítékolhatóan - sem fog "bepipulni" Mária. Érthetetlen, hogy ha a magyar lélekminőségű embert nem lehet már rávenni semmi szemfényvesztésre nem dől be a provokációknak, akkor miből gondolják egyesek hogy a magyarokhoz szorosan kötődő Máriát és Jézust meg éppenséggel rá lehet venni bármily bosszúra is.

      Törlés
    9. Tűzeset, nemcsak egy ártó szándék megnyilvánulása lehet.
      Mutathatja egy magasabb frekvencia megjelenését az adott helyen. Én így tekintek rá, és kedvező jelnek vélem.

      Éva

      Törlés
    10. Hétvégi / esti pihentetőnek : Azért ez sem semmi ;
      http://apostolimagyarkiralysag.hu/news.php?readmore=212

      Törlés
    11. Hát ez tényleg nem semmi. Ettől most elakadt a lélegzetem egy pillanatra.
      Tenap volt egy bejárásom a kánai falu területén és a Tordai úton hazafelé egy autó oldalán a következő felirat:

      "Az úr Jézus Krisztus visszajön. Felkészültél?"

      Nem tudom mi lesz itt....de a februári Özséb látogatás óta ( Zplus!)
      nálam begyorsulás van az biztos.
      Pilisszántón tervezik, hogy Pünkösdkor felviszik a pálos követ a kápolnához.

      Éva

      Törlés
    12. Nem gondolom, hogy Borbély Józsefék lesznek azok....de jelzésnek, hogy náluk így csapódik le mindenképpen érdekes.
      Én inkább egy látható király nélküli Szent Korona működést érzek most lehetőségként.
      Az úgyis csak másodlagos, hogy pakolnak e ki valakit a népnek.
      Remélem, hogy ez a belső királyi minőség kellő számú embernél összeállt.

      Éva

      Törlés
    13. Lehangoló, mert a dátum nem április1. Megbízhatatlan társaság. Az aláírás mutatja, hogy bezárták a diliházat.
      https://www.youtube.com/watch?v=SB2O1x3HoA8 https://www.youtube.com/watch?v=U81c_metNUI

      Jocó

      Törlés
    14. Jocó .
      Nekem mutat ez mást is : Nem is akármit ; Azért jeleztem .

      Viszont van egy tényleg értékes és érdemleges videó is .
      https://www.youtube.com/watch?v=th9doc-A9B4
      Talán még nem mindenki látta. Én is csak most találtam rá .

      Törlés
    15. SERAF
      Nehéz megfejteni, hogy mire gondolhatsz, mert ez az ütődött fecsegésen és lejáratáson kívül másra nem alkalmas. (Látsz benne fényt? Látsz benne szakralitást? Esetleg látsz benne bármilyen vezetői képességet/alkalmasságot, bölcsességet, kiállást, tartást? Megszólalása/megjelenése olyan erejű, hogy nem „csak”egy nemzet, hanem - ahogy reklámozza magát - „egy világ” követné…?)
      Nem SERAF, ez egy komplett idióta...
      (Akkor meg minek reklámozni?
      Nem igazán értem, hogy ez neked mi mást mutathat…)

      Szép Napot!

      Törlés
    16. Mindenki egy királyt vár, miközben egyre egyértelműbb, hogy királynő jő...

      Törlés
    17. Ez így van....csak már annyira arra áll rá az agyunk.
      Nálam is királynői minőség rezeg be hetek óta.

      Éva

      Törlés
    18. SZN .

      Nem akartam rejtélyes lenni : Lehet mégis úgy sikerült,
      de nem volt szándékos ; A jelzés pont azért volt, mivel
      egyet értve a megállapításoddal én is furcsáltam az alá -
      írást - A jelzőket elhagyom, de Jocó első videó linkjén
      a hsz-ek szintén magukért beszélnek .
      A kérdésedre konkrétan válaszolva. Nem fényt látok. A
      jelzés mélyebb oka, hogy Szent Koronás vagyok s nem
      találtam tréfásnak az aláírást. Mivel Hegel is szokott er -
      re járni ( és eljöttem a HRN oldalról ), így felé is jelezni
      akartam a jelenséget ... Hátha tud valamit erről az 'I. Jó -
      zsef Nimród Bátor Atilla' aláírásról .

      Törlés
    19. Mazsola .

      A végén igazad is lehet : De a történelmi csavar ebben
      ott van, hogy először nem nő ; Majd ha megözvegyült .

      Törlés
    20. SERAF
      Megnyugodtam...

      Szép Napot!

      Törlés
    21. Szeraf, az általad "érdekesnek és érdemlegesnek" minősített video mivel kapcsolódik a témához?
      Mária

      Törlés
    22. Mária .
      Nem tartozik az általam kezdeményezett témához, ha
      erre gondolsz a kérdéssel : A topik témájának magyar
      jellege miatt tettem be, de biztos értékesebb / érdem -
      legesebb, mint az apostolimagyarkiralysag-hu cikke .

      Törlés
    23. Kedves Seraf,

      Nézd meg még egyszer a videot, és 1:01-nél nagyon figyeld a hölgy bal kezét.
      Mária

      Törlés
    24. Bizony, Mária, ügyesen kiszúrtad, a hölgyike szépen megmutatta hovatartozását.

      Így megy ez, már nem titkolják.

      Pl. itt az egyik indexes újságíró lapja:
      http://index.hu/szerzo/elod_fruzsina

      Nem rossz ez a kabát, mi? :)

      Törlés
    25. Mazsola, szerintem nem a hölgyike hovatartozása a lényeg, hanem a közönségé, akik előtt fellépett.
      A hölgyike a kézmozdulattal jelezte az elhatárolódását a magyarosch zenétől, a magyarosch jelmezkétől, ami hatásos körités a kétségtelen lenyűgözően ügyes ugribugrihoz, hogy máskor is kapjon felkérést szereplésre.
      A háttérben világító táblán ott volt a tanintézmény, akinek a szalagavatóján készült a felvétel /2016-ban szalagavató??/. Nem tudtam kisilabizálni, az iskola nevét, csak azt, hogy szombathelyi illetőségű az iskola.
      Mária

      Törlés
    26. Kedves Mária .

      Köszönöm szépen : Én átsiklottam rajt ; Egyértelmű
      a meglátásod - Akkor ez nekem nem értékesebb lett
      a magyaros ( csárdás ) jellege miatt, hanem *tanulsá -
      gos* { Tényleg köszönöm }

      Törlés
    27. Kocsis István: A Táltos paripa
      A szakrális királyság, szakrális király, szakrális fejedelem

      A szakrális fejedelem (szakrális király) Híd a földi és az Égi világ között. Ő az, aki képes méltóképpen fenntartani a kapcsolatot az Égi Világgal.
      Méltóságát megalapozhatja a származás, de nem feltétlenül, mert ami nélkülözhetetlen, az a beavatások sikeressége. A beavatás az, ami megteremti a szakrális fejedelmet. Pál apostol írja az egyik legismertebb szakrális fejedelemről, Melkizedek világkirályról: „nem testi származás törvénye alapján lett azzá, hanem a halhatatlan élet erejéből”. (Zsid 7,16)
      A szakrális fejedelmet nem véletlenül nevezik kétszer vagy másodszor születettnek vagy olyannak, aki legyőzte a halált.
      A szakrális király az a szakrális fejedelem, aki hivatalosan, megkoronázottan uralkodik egy királyságban. A világkirály pedig első a szakrális királyok között, s önként fogadják el a népek (királyok) az uralkodását.
      A világkirály az osztjákhagyomány szerint lelket megtoldó uralkodó. Neve: Világfelügyelő férfi

      Szakrális királynak (utoljára Mátyás király élt e jelmondat szerint) lenni azt jelenti, mint szüntelenül isteni ítélet alatt állni.
      Az igazság és szeretet a szakrális király érzelemvilágában, gondolkozásában és magatartásában természetesen szétválaszthatatlanok, azaz harmonikus egységben vannak jelen. A gyűlöletet és az önzést nem ismeri, hisz már beavatása során legyőzte a gyűlölködés és az önzés minden fajtájának kísértését.
      A szakrális királyt nem véletlenül nevezik igen gyakran igazságosnak, igazságosztónak, vagy az igazság védelmezőjének. Nem véletlen, hogy megjelenése környezetéből nem a félelem, hanem a nyugalom és a biztonság érzését váltja ki.
      Felfoghatóbbá válik ez, ha figyelembe vesszük, hogy beavatása éveiben (évtizedeiben) képessé vált szétválasztani a fényt az anyagtól önmagában, önmaga egyéni létében, azaz képessé vált létezésének középpontját földi létében áthelyezni Időtlen Énje középpontjába.
      A szakrális király nem azonos az ú.n. istenkirállyal. Az istenkirály a hanyatlás korszakában jelenik meg. A szakrális király nem dicsekedhetett, nem is volt szüksége rá.

      Törlés
    28. A hierarchia, a hűség és a nagy kihívás

      Valódi hűség csak szakrális királyságban képzelhető el.
      Ki a hűséges? Az, aki felismeri az utasításokban, törvényekben, parancsokban Isten akaratát, aki így csak Istennek engedelmeskedik.
      Az a társadalom, amelynek alapja a hűség, amelyben a föld Isten tulajdona, és ahol a hatalommal nem lehetett visszaélni szakrálisnak nevezhető. Ez nem azonos időpontban ért véget a különböző földrészeken és országokban. Magyarországon a késő középkor elejéig tartott volna, ha a Szent Korona tana nem menti át a következő évszázadokra.
      Az átalakulás egyik szembetűnő velejárója, hogy a királyi udvarokba beköltözik a félelem. Az uralkodók ekkor már visszaélnek a hatalmukkal. A félelem ekkor már elüldözi a hűséget, és maga köré vonzza a szolgaságot.
      A korabeli magyarság hivatott képviselői képesek voltak méltóképp válaszolni a nagy kihívásra: ezért a szakrális fejedelem felségjogait a Szent Koronára ruházták át. Azáltal, hogy a Szent Korona a szakrális fejedelem jogutódja, a Szent Korona tana tulajdonképpen átmenti a későbbi korokba a szakrális királyság korának nagy eszményeit.
      A szakrális királyságok hanyatló korszakában, majd a szakrális királyságok megszűnése után még inkább a valódi hierarchia áttekinthetetlenné válik, hiszen éppen az válik jellemzővé, hogy a szakrális fejedelem nem király és a király nem szakrális fejedelem.
      Fontos tehát megkülönböztetni a régi korok szakrális királyát az újkor minden szakralitástól mentes machiavellista királyaitól.
      A magyarság történetében a nagy változást nem a kereszténnyé válás jelenti, nem Szent István hitújító reformja jelenti, hanem a szakrális királyság megszűnése. A magyar szakrális királyság Mátyás haláláig tart. De a magyar szakrális királyság története nem fejeződik be a magyar szakrális királyság hivatalos megszűnésével, mert a Szent Korona átmenti a Mohács utáni évszázadokba a szakrális királyság Szent hagyományait.
      A magyar társadalom évszázadokon át „korszerűtlenül” ragaszkodott a szakrális királyság szent hagyományaihoz, ezért joggal beszélhetünk áldott megkésettségről.

      Élő Égi Igazság

      Az Élő Égi Igazság felfoghatatlan a mi korunkban. Aki mintha visszavonult volna a látható világból. Létezik, de visszavonult.
      A régi magyar küldetéstudatban a magyarság szerepe az Élő Égi Igazságnak méltó szolgálata. Az igazsággal, mint Égi Lénnyel a beavatott szakrális személy tarthatta a kapcsolatot. A szakrális királynak nem volt ennél fontosabb feladata.
      De mi, illetve ki az Élő Égi Igazság? Isten Önvédő megnyilvánulása: az Isten akaratát érvényesítő legnagyobb erő, legszilárdabb hatalom. Büntető vagy védelmező, igazságérvényesítő, illetve szeretetoltalmazó.
      A valódi szakrális fejedelem akkor is ellenkezés nélkül elfogadja mit kíván az Élő Égi Igazság, ha ő kerül „hátrányos” helyzetbe. (pl.: Atilla Róma falai alatt)
      A szakrális király nem csak Isten akarata szerint uralkodik, hanem Isten védettjeként is. Sokan ezért nevezik Isten kiválasztottjának.
      A szakrális királynak nem célja a hatalom megőrzése és növelése, ő a hatalomhoz nem ragaszkodik, az Élő Égi Igazság védelmét bírja, a szakrális király hatalmát (a feladata végeztéig) megingatni nem lehet. Kudarc vár arra, aki ellene tör.

      Törlés
    29. SZN .

      A fenti Hsz-ekhez : Bibliai / Írás vonazkozásban ;
      http://turiya.vidya.hu/konyvtar/tradicio/guenon/vilagkir/grvk06.html

      -------------------------------------------------

      Máriának a jelzésért / segítségért :
      És mindenkinek akit érdekel a vers ;

      ADY ENDRE - A TŰZ CSIHOLÓJA
      https://www.youtube.com/watch?v=Uxj8_7_XlVw
      JÁKFALVI BRENDON - ÚJ’ TESTAMENTUM
      https://www.youtube.com/watch?v=66ikBFTw3ow
      JÁKFALVI BRENDON - ÚTON ÖNMAGUNK FELÉ
      https://www.youtube.com/watch?v=o4OsOfSGTOI

      Törlés
    30. Guenon sem(m)ita (iszlám/szufi)megközelítésénél kedvemre valóbb Badiny Jós értekezése:

      A korai egyháznak a „reménysége” azonban a csaknem 2000 éves judaizálás ideje alatt ma már oda is jutott, hogy vallásos „keresztények” is egyszerűen zsidónak vallják Jézus Urunkat, természetesen a „Dávidi-vonalhoz” való tartozás alapján. Pedig ha valaki magát „jó kereszténynek” vallja, akkor legalább azt kellene tudni a saját Evangéliumából, hogy mit mondott Jézus akkor, amidőn Öt ehhez a „Dávid-vonalhoz” való tartozásra vonatkozóan kérdezték a zsidók, és Jézus a 110. Zsoltárra hivatkozik, ahol „Dávid Urának mondja őt” és azt kérdezi vissza a zsidóktól: „Akkor mi módon fia neki?” (Lk 20:41-44.) – De Jézusnak szava a 110. Zsoltárra való hivatkozással mást is mond. Ugyanis: ha Jézus saját magát nevezi „Dávid Urának”, akkor a zsoltárnak az a része is Jézusra vonatkozik, ami így szól: „Pap vagy Te örökké Melkizedek rendje szerint!”

      Megerősíti ezt Pálnak a zsidókhoz írt levele, amikor Jézust ő is így nevezi: „Örökkévaló főpap a Melkizedek rendje szerint” (6:20).

      Tehát Jézus a melkizedeki nemzetségből származik, éppenúgy, mint Édesanyja is. Kutassunk talán együtt Melkizedek után.

      Pál idézett levele „Salem” királyának nevezi, ugyanúgy, mint később Hyeronimus is, de ő „Salemet” azonosítja „Scythopolissal”. Itt már a szkíta nemzetségnél vagyunk, tehát a paradicsomi szépségű és fekvésű Scythopolis vidékén élt és működött egykor Melkizedek, a felséges Isten papja, aki ugyanúgy mint Jézus – kenyeret és bort adott híveinek a saját isteni rendje szerint. – A görög mitológia úgy mondja, hogy „Bar-Kus”-t itt Scythopolisban nevelték fel a nymfák, és itt telepítette a híres szőlőültetvényeket. Hozzánk még közelebb hozza ez a mitológiai eset Scythopolist, mert „Bar-Kus = Nimrud” görög neve. Így tehát Scythopolis „Nimrud” ősapánk városa volt.

      Nagyon fontos tehát Mária származásának a megállapítása, mert a szkíta „Melkizedek” nemzetségből való eredete (amire Jézus az evangéliumi írás szerint hivatkozik), így az összes „ magyariakat” Mária és Jézus népéhez sorolja. A szkíta ősöknek utódja, a Mah-Gar – magyar, így a „Fény Szűzének” – Máriának – a népe: és a nemzetségből való származás érthetővé teszi a „kajafási örökségként máig mutatkozó „magyarirtást”, mert ma a magyar nép ennek a szkíta-melkizedek nemzetségnek az utolsó, és a Boldogasszonyhoz hűséges maradt hajtása.

      Ne tévesszen meg senkit az, hogy a bibliai írások „Melkizedek-rend”-jét említik. Kifejezetten hangsúlyozzák azt, hogy „ez nem zsidó”. A népeknek saját vallásuk volt és a „Melkizedek rendje szerinti papság” a szkítáknak a vallása szerint vezette a szkítákat a Fény Szentháromsága felé. Ezért kapta meg már jó régen Bit-Lah-Mi (Betlehem) a „Fény Szűzének otthona” nevet, mert a próféciák ide várták a Földre jövő Istenfiú földi Édesanyjának megszületését.

      Szép Napot!

      Törlés
    31. Én pedig ezzel a kis szösszenettel szeretnék neked "szép napot" kÍvánni SZN, egyben remélve, hogy ez a megközelÍtés még inkább kedvedre lesz (sajnos csak itt tudlak elérni):
      “Jezus nem volt partus herceg
      Egy olyan kísérlet, amely az újszövetséget az ószövetségi kinyilatkoztatás nélkül próbálja értelmezni, épp olyan abszurd, mintha valaki az emelettel akarná kezdeni egy ház építését. Az a végtelenül szent, mindeneket teremtő Teljesség, akit az ószövetség a titokzatos Négy Betűvel nevez meg, a názáreti Jézusban jött tapintható közelségbe hozzánk.
      Ennek ellenére történtek kísérletek az ó- és újszövetség szembeállítására. A Kr. u. 2. századtól a gnoszticizmus, amely a kinyilatkoztatás misztériumai helyébe okkult tudást állít, több változatában megpróbálta szembeállítani az ószövetség Istenét Jézus mennyei Atyjával. Ma, a „New Age” divatja idejében, ez a kísérlet megintcsak nem hiányzik korunk szellemi térképéről. Mi magyarok kiáltó példáját láthatjuk ennek Badiny Jós Ferenc „Jézus király – A pártus herceg” c. könyvében, amely magyar nacionalista körökben erős hatást gyakorol, és nem egyszer kísértést jelent hívő katolikusok számára is. E könyv alaptétele az, hogy Jézus nem volt zsidó, hanem pártus, a pártusok viszont a magyarok ősei. A zsidóságra épített kereszténység a könyv szerint hamisítás, amit Saul rabbi (Pál apostol) vezetett be, Géza fejedelem és István király pedig ráerőltetett a magyarságra. -->

      Törlés
    32. --> Badiny Jós Ferenc 1909-ben született, a második világháborúban az 1. sz. nehézbombázó repülőszázad parancsnoka volt, a háború után nyugatra emigrált és 1946-tól Argentinában élt. Nemzetünk megalázott helyzetében, az orosz megszállás és a bolsevista diktatúra idején, a magyar emigráns körök érdeklődése a régi dicsőség felé fordult. Ekkor született a gondolat, hogy a magyarság a suméroktól származik. Badiny sumerológiával kezdett foglalkozni, és a Buenos Aires-i jezsuita egyetem sumerológiai tanszékének professzora lett. A magyarországi rendszerváltás után, 1997-ben megalapította a miskolci Nagy Lajos Király Magánegyetem ókori közel-keleti és sumerológiai tanszékét, melynek a rendelkezésemre álló adatok szerint jelenleg is tanszékvezető egyetemi tanára. E tudományos karrier láttán arra gondolhatunk, hogy Jézus-könyve a történettudomány teljes eszköztárával megírt mű, amellyel nem lehet vitába szállni komoly történészi felkészültség nélkül. Én magam mindig fantaszta elméletnek tartottam a magyarság sumér származtatását, s végképp abszurdnak azt a gondolatot, hogy Jézus nem volt zsidó, úgy gondoltam azonban, hogy történeti teóriákkal vitába bocsátkozni nem feladatom, hiszen nem vagyok történész; ezt a feladatot meg akartam hagyni a szakembereknek. Csak baráti kérésre vettem nagysokára kezembe a könyvet, hogy lássam, mi áll benne, és elmondhassam róla benyomásaimat. Hatalmas meglepetés ért. Én egy történeti munkát úgy képzelek el, hogy forrásokra épül, és az állításaival ellentétes elméleteket, adatokra támaszkodva, rendre gondosan cáfolja. Meglepetésem abban állt, hogy Badiny könyvében ennek a szakszerűségnek nyoma sincs. -->

      Törlés
    33. --> Váratlannál váratlanabb tézisekkel bombázza olvasóját. Megtudjuk tőle, hogy Jézus idejében Názáret nem létezett. Betlehem létezett, de Galileában volt. Galileában nem laktak zsidók. Megtudjuk Badinytól, hogy a biblikusok Márk evangéliumát nevezik Q-nak. (A valóságban épp ellenkezőleg, a Márknál hiányzó szinoptikus anyag közös forrását – Quelle – jelölik Q-val.) Megtudjuk, hogy Jézus szeretett tanítványa nem János apostol volt, hanem Mária Magdolna. Uriás voltaképpen Óriás. Az evangélisták nem tanítják a Szentlélek fogalmát. Megtudjuk, hogy a pártusok igazából pártosok, és voltaképpen hunok. A filiszteusok is hunok. A magyarok ősei a sumérok, a pártusok, a hunok, a szkíták, az arámok, az avarok, a kusiták, a filiszteusok, a galileusok, az ujgurok, a káldeusok, a szamáriaiak, a qumrániak, az arimatheaiak, a massageták, a szabírok és a hetiták. (Egy kicsit az örmények is, bár ez nem teljesen egyértelmű.) Megtudjuk, hogy Jézusra nem galamb szállt le, hanem szent sólyom. Megtudjuk, hogy Lukács evangélista zsidó volt, sőt Plinius is zsidó író. A föníciai írás azonos a hun írással. Heródiás leánya, Szalome, akinek tánca Keresztelő János fejébe kerül, azonos Szaloméval, Jakab és János apostolok anyjával. Továbbá megtudjuk, hogy Simon mágus azonos a kánai Simon apostollal. Megtudjuk, hogy a biblikusok nagy része ténynek fogadja el Abgár edesszai király levélváltását Jézussal. (Nem vagyok biblikus, de mosolyogni tudok. Szeretném látni azt a „nagy részt”. Ez a levélváltás ugyanis nem több jámbor fikciónál.) Megtudjuk Badinyitól, hogy az efezusi zsinat fölvette Máriát a Szentháromságba. Megtudjuk, hogy Péter sírja Antiochiában van. Továbbá, hogy a perzsa gnosztikus Mani személyében Jézus jött el újból a földre. Megtudjuk azt is, hogy a nesztoriánusok azonosak a manicheusokkal. (Ami körülbelül olyan, mintha azt mondanánk, hogy az anglikánok azonosak a mormonokkal.) És megtudjuk Badinytól, hogy Jézus legrégibb szimbóluma a turulmadár.-->

      Törlés
    34. --> Sírjunk vagy nevessünk? Nem szólva a nyilvánvaló tévedésekről és baklövésekről, ha valaki ilyen káprázatos fantasztikumokat akar történészként elfogadtatni, alapos bizonyítékokkal kellene előállnia, az ellentétes felfogás lelkiismeretes cáfolatával. Badiny ezt meg sem kísérli – mint ő maga mondja:
      Nincs szándékomban a vitatkozás. Állító mondatokban írtam le mindent.
      Ettől függetlenül Badiny olvasottsága széleskörű, gyakran idéz forrásokat, de mindig csak azokat, amelyek alátámasztják felfogását. Jellemző, ahogy az evangéliumokat kezeli. Szerinte a gnosztikus evangéliumok az igaziak (köztük az, amelyben Jézus az utolsó vacsorán csókolgatja Mária Magdolnát). A kánoni evangéliumok, amelyeket az Egyház hitünk mércéjének fogad el, szerinte meg vannak hamisítva, az egyházatyák átírták őket zsidó szellemben. Hogy ezt a merész állítást bizonyítani is kellene, az Badinyban föl sem merül; a tézis már csak azért is fölöttébb sajátságos, mert az evangéliumok anyaga az apostoli korban kristályosodott ki, az egyházatyák kora pedig az apostoli kor után kezdődik. De ami még meglepőbb, Badiny habozás nélkül bizonyító anyagként kezeli a kánoni evangéliumokat mindazokban a pontokban, amelyekben megegyeznek véleményével. Úgy látszik, csak olyankor vannak meghamisítva, amikor ellentmondanak Badinynak.
      Ezt a szelektív idézési módot leplezi le Badiny könyvéről írt kritikájában Jelenits István piarista teológiai tanár is, olyan forrásokkal kapcsolatban, amelyeket eredetiben ellenőrzött. A metódus a következő. Badiny idéz egy teóriát, amit forrása cáfol. A cáfolatot azonban már nem idézi. Így a forrás (pl. egy biblikus szaklexikon) tekintélyét egy olyan vélemény alátámasztására használja fel, amit a forrás elutasít. Ez nem tudományos érvelés, sőt

      Törlés
    35. --> egyáltalán nem tisztességes eljárás.
      Badiny tényleges munkamódszere abból áll, hogy az elképzeléseivel ellentétes adatokat figyelmen kívül hagyja, a többi adatot pedig, mint játszó gyerek a kirakós kockát, úgy forgatja, hogy a kívánt kép összeálljon. Így nem a valósággal, hanem a szerző fantáziájával illeszkednek jól a részletek.
      Szavaimat ne vegye az olvasó szemrehányásnak, mert az érzéseim, amiből azok fakadtak, inkább olyan misztikus sugallatokon alapuló meglátások, amiket mind Jézussal kapcsolatos meditációim adtak. Csak ezután következett a módszeres kutatás…
      Vagyis a szerző előbb agyrémeket alkotott, és utóbb keresett hozzájuk érveket. Ahol végképp nem talált érvet, ott ezt mondja:
      Amit itt most leírok, azt az olvasó veheti egy extraszenzoriális érzékelésnek, a felső világból kapott, múltunkra vonatkozó, tér és idő által nem korlátozott történelmi információnak, egy újabb hipotézisnek, vagy – ha úgy véli – forgatókönyvnek is. Én úgy látom, hogy… (És elmondja, hogyan látja.)
      Badiny tehát elsődlegesen nem adatokkal dolgozik, hanem vizionál. Nem történelmet ír, hanem mítoszt.
      Mitológiájának kimondatlan alaptétele, amit mindenek fölött tiszteletben tart: ami magyar, az a legjobb. Kiegészítő kimondatlan tétele: ami zsidó, az a legrosszabb.-->

      Törlés
    36. --> Mivel Jézus istenségét elfogadja, alaptételéből következik, hogy Jézusnak magyarnak kell lennie. Könyve elején ugyan ezt írja:
      E sorok írója sohasem állítja azt, hogy „Jézus magyar volt”, hanem éppen fordított sorrendben kell ezt értelmezni, vagyis: a magyarok Jézus Urunk vértestvérei.
      Csekély értelmemmel nem igen tudom fölfogni a különbséget. Annál is inkább, mivel később ezt olvassuk:
      Jézus csak a magyarság Jézusa!
      A nacionalizmus lényege: a nemzet numinizációja. Numinizáción azt értem, hogy egy alanyt a numinózum tulajdonságaival ruházunk fel. A numinózum nem okvetlenül az istenség (numen), hanem bármi lehet, ami az istenséggel kapcsolatos, amire az istenség sajátos jellege rávetül. A nacionalizmus a nemzet evilági valóságát fölruházza a szentség jegyeivel. Jellegzetesek ilyen szempontból a 19. század költői alkotásai:
      … Ez, melyhez minden szent nevet
      Egy ezredév csatolt…
      … És áldó imádság mellett
      Mondják el szent neveinket…
      … Hogy szent hazám és hős nevem
      Szeplőtlen megmarad …
      A 20. században ilyen karakterisztikus nemzet-numinizáció a Magyar Hiszekegy, amely a hazában való hitet az Istenben való hittel helyezi egy sorba. De még a kommunista diktatúra éveiben is azt mondták nekünk a kiegészítő parancsnokságon, hogy „a haza védelme minden állampolgárnak szent kötelessége”. Ezt a „szent” jelzőt természetesen lehet átvitt értelemben is érteni, mint a „nagyon értékes” szinonímáját. Ám ahogy a 19. század patriótái a „magyarok Istenéről” beszéltek, az inkább azt mutatja, hogy az istenséget rendelték alá a hazának, a Teremtőt a teremtménynek.-->

      Törlés
    37. --> És ebben áll a végzetes eltévelyedés. A magyarságot numinizáló Badiny, heveny antiszemitizmusában, a zsidó Istent nem hajlandó saját Istenének elfogadni. Jézus szavait a János-evangéliumban: „Ti az ördög-atyától vagytok” (Jn 8,44), nem a hitetlen zsidókra, hanem általában a zsidókra érti. Szerinte Jézus másik mennyei Atyáról beszélt, a zsidóság Istene pedig – borzasztó kimondani – az ördög.
      Az agg istenkáromló szerint Jézus vallása mágus-vallás, valamilyen zavaros gnosztikus „Fény-Szentháromsággal”: Fény-Atya, Fény-Szűze, Fény-Fia. A Szentlélek helyét egy anyaistennő foglalja el, akinek megtestesülése Szűz Mária. Mária éppúgy isten, mint Jézus. A pogány vallások isteneit Badiny mind hajlandó behelyettesíteni e képzelt istenségbe: Bált, Mardukot, Osirist, Astartét, Istart, Isist, En-Lilt, Horust… Csak a zsidó YHWH-t nem. Megváltás nincs, nem is szükséges. Jézus nem Messiás. Csak azért halt kereszthalált, hogy demonstrálja: testét bármikor leteheti és újból fölveheti. Badiny pogány háromság-konstrukciója volna a „jézusi szkítizmus”, állítólag a sumérok, a pártusok, a hunok és a magyarok ősi vallása. Könyvének több utalása is jelzi, hogy az így felfogott istenség kozmikusan értelmezhető, nem igazán transzcendens. A hiteles numinózum radikális más-volta föl van áldozva a numinizált magyarság oltárán. Befutottunk a New Age kikötőjébe, ezúttal piros-fehér-zöld lobogóval.
      Badiny egyetemi tanár. Hogy történelem helyett illúziókból táplálkozó mítoszt ad elő, az, úgy látszik, nem akadály. Én nem bíznám az ifjúságot Badinyra. Őszintén szólva a macskámat se bíznám rá. Nem mintha félnék, hogy goromba lesz a cicával, elvégre a macska nem zsidó. Inkább attól tartanék, hogy oltárt épít neki. Hiszen ha az egyiptomiak sólyomfejű Horusa lehet Jézus, akkor a macska is lehet turulmadár…
      Magyar testvéreimet arra kérem: szeressék nemzetünket. Szeressék valóságában. Szeressék benne azt, amit Isten megálmodott róla. Ne alacsonyítsák mítosszá.”
      HAGIOSZ.net 2006. május 11.

      Törlés
    38. Ez a következő pedig szintén "egy kis" adalék Jézus zsidó származásáról:

      1. Jézust a családfájában Ábrahám és Dávid király leszármazottjának tüntetik fel. (Máté 1:1-17)

      2. Jézus édesanyja, Mária rokonságban állt Keresztelő (Bemerítő) János édesanyjával, Erzsébettel. (Lukács 1:36) Erzsébet zsidó asszony volt, Júdában lakott és egy Zakariás nevű pap felesége volt.

      3. Mária betartotta a zsidó szokásokat. (Lukács 2:21,22,23)
      – Mária áldozatot mutatott be Jézusért, aki az ő elsőszülöttje volt
      – Jézus 8 napos korában körül lett metélve
      – Nevének jelentése: Jahve megszabadít.

      4. Jézus családja rendszeresen, évenként megtartotta az Örökkévaló Mózes által elrendelt ünnepeit! (Lukács 2:41)

      5. Jézus bejáratos volt Jeruzsálemben a Templomba. (Lukács 2:46) Ha nem lett volna zsidó, akkor nem mehetett volna be, legfeljebb a pogányoknak fenntartott udvarig jutott volna.

      6. Jézus a Templomban felolvasott az Ószövetségből, Ézsaiás próféta könyvéből. (Lukács 4:17, 18) Kizárólag zsidó ember vehette a kezébe az írásokat és olvashatott fel belőlük.

      7. Jézus rendszeresen járt zsinagógába. (Lukács 4:16)

      8. Kiválóan ismerte az ószövetségi iratokat, hivatkozott rájuk, idézett és tanított belőlük. (Lukács 4:15 ; 25-27; 6:3,4; stb…)

      9. Követői Rabbinak is hívták. (János 1:39, 50)

      10. A zsidó törvénytanítók mesternek hívták. ( Lukács 11:45)

      11. Sem ellenségei, sem barátai, sem senki más soha nem vonta kétségbe zsidó származását. (János 4:9; 18:35)

      12. Zsidó szokás szerint temették el. (János 19:40)

      13. "Isten csak azért valasztotta ki Izraelt, hogy Krisztus, a világ megváltoja eljöhessen, mert " az üdvösség a zsidok közül származik" (Janos 4:22)

      14. "Az övéi közé (a zsido atyafiai közé) jött, és az övéi nem fogadták be őt" (Janos 1:11)
      A Krisztus név messiást jelent.

      15." De te, Efratának Betleheme, bár kicsiny vagy a Juda ezrei között, belőled származik nékem aki uralkodik Izraelen, akinek származása eleitől fogva van" (Mikeas 5:1).
      Jézus csak földi élete végén lépett fel Izraelben mint Messias. A névtelenség éveit Názáretben, Zebulon törzsében élte le. Ezután kezdődött meg nyilvános földi szolgálata: három és fél évig ment "Izrael elveszett juhaihoz" (Maté 15:24) és megtérésre hívta őket.
      Az Ószövetségben, a zsidók szent iratában több, mint 300 prófécia utal az eljövendő Messiásra, Aki Dávid utódjaként zsidó nemzetiségűként születik meg.

      Törlés
    39. Ria
      Amit bemásoltál abban nincs cáfolat, az csak lejáratni akar. Méltatlan...
      Amennyiben el kívánsz mélyedni a témában (amit valójában nem hiszek, de (ugye) mások is járnak ide...) itt megteheted:
      http://aranylaci.freeweb.hu/jezus/jezus.htm
      (A 12 törzs elhelyezkedése református térképen egészen véletlenül a gúny egyik tárgyát képező "másik" Betlehemet is megtalálhatod...)
      A Bibliát meg tudjuk kik, és mi célból kanonizálták. Manipuláló/megtévesztésre irányuló munkájuk szerencsére - közel sem véletlenül - nem lett "tökéletes", ezért az írásban a torzítások és igazságok mellett ellentmondások is fellelhetők, amikből (és az igaz részekből) az érdemleges igazság bizonyos mértékig visszafejthető...
      (de ezt jó párszor átrágtuk már, ezért arra sem fogadnék, hogy most jutunk közös nevezőre...;)

      Maradjunk annyiban, hogy megtetted az "előírt" "kötelességed"... Eljátszottad a mérleg másik oldalát...

      Szép Napot!

      Törlés
    40. Teljesen mindegy hogy mi van az ószövetségi zsidó hazugsággyárban leírva. A precessziós korszakváltás idején megtestesülő világkirály - nevezhetjük messiásnak is - a Kárpát medencében jő el. Természetesen magyarként, mert a magyar a MAGar és a MADar ember is - a MAGot hordozó MADár ember. A "korszakváltó" szakrális magyar király az összekötő kapocs a Földön Ég és Föld között, egyébként meg a Naprendszer ura. Szó sincs itt semmiféle - mondvacsinált - davidista "vérvonalú" bennünket szidóról. Zsidóknak és csicskáiknak álmodozni persze lehet. Egyébként egyetlen egy magyar sem akar most a zsidók "országába" menni, pláne azt a zsidóktól visszafoglalni. A zsidók viszont tömegesen jöttek-jönnek a Kárpát medencébe országot foglalni a magyaroktól. Már ennek a ténynek is el kellene sokakat gondolkoztatnia. Hogy miért is van ez így éppen a végidőben ? Hogy miért is szeretne a magyar helyébe lépni a zsidó ?
      Azért van a dolgoknak egy diszkrét bája is. Nevezetesen, ahogyan éppen az egyes "felvilágosult kiválasztottak" cáfolják az évezredes zsidó hazugságokat.
      Jehova a zsidók gyilkos istene - youtube
      Bogár László brutális kifakadása a zsidók 6 milliárd ember kiirtási tervén - youtube
      Pusztító migráció - A zsidók bevándorlása Magyarországra - youtube.
      Aztán Avatara...Drábik...stb-stb.
      David Icke, David Wilcock, Benjamin Fulford...stb-stb.

      Törlés
    41. Mind az összes idézet az Újszövetségből való Kerion, nem az ószövetségből - ha netán, a rövidlátó szemüvegeden keresztül olvastad azokat.

      Törlés
    42. Nem olvasunk Ria-idézeteket. Pláne hogy az Újszövetséget anno kikeresztelkedett zsidó származású főpapok kanonizálták. Saul pálfordulása óta - a 6alomért, haszonért és megtévesztésért - bevett szokás volt lenyúlni a kialakuló keresztény egyházat és magát Jézust is. A mindenhova befurakodó zsidó pedig maga a hazugság, az elhallgatás, a mismásolás "káini atyja". A mai híveik, a hazugságaik szószólói között pedig ott vannak az ördögi fekete mágiát naponta gyakorló eszement szekta-orientáltak akik aztán - ha kell, ha nem - de minden km-kőnél ontják az "igét". Így próbálnak 6almat, befolyást fenntartani-gyakorolni, megvezetni - mindhiába.

      Törlés
    43. Az hogy minek tüntették fel a kortársai, vagy hogy zsidónak tartották-e vagy sem Jézust, nem érdekes. Egyáltalán nem számít milyen testben született le, kár belemenni ilyen homokozó-vitába, csak Ő számít, aki rajta keresztül megnyílvánult, és így felnyithatta a szemünket imigyen szólva:

      "Isten országa ti bennetek van"

      Nekem ennél nincs szükségem több idézetre.

      Törlés
    44. Isten országa a Krisztusban ujonnan született keresztyén hÍvőkre vonatkozik, mivel az csakis őbennük valósulhat meg. Mert mitől is volna az az ország Krisztus parancsolatait nem ismerő, abban nem hÍvő hitetlen lelkekben?
      Ha Isten országa valóban benned volna Mazsola, akkor nem volnál ennyire békétlen ember. Csak ugy sugárzik belőled a nyugtalanság, a frusztráltság, Isten országa márpedig; nem ilyen emberekből áll.

      A hsz-omat pedig SZN-nek szántam, amit jeleztem is.

      Törlés
    45. Akiben Isten országa benne van az nem rakja a haverjaival senki fényképét a fekély-szindrómát megjelenítő képanyag közé az interneten. Aki ilyet tesz az más fekete-mágiás gonoszságra is képes, Istentől pedig piszkosul messzire van.

      Törlés
    46. Kedves Ria,
      A hitetlen lélek is válhat keresővé..., és a ha már talált is valamit,onnantól óvakodik a minősítéstől és a kategórizálástól maga és mások megitélésében. Szerény és alázatos lesz. Innen lehet felismerni......:-))
      Mária

      Törlés
    47. Nem tudom miféle fényképről beszélsz kerion, de valószinű, hogy ez a megjegyzésed nem nekem szólt.

      Törlés
    48. Ki volt itt megÍtélve Mária? Az mitől Ítélet, hogy kifejtettem; Jézus mit ért a mennyek országa alatt? Isten országa ugyanis ott van, azokban az emberekben van, akik hirdetik az evangéliumot, akik hintik az Ige magját (Jézus szavait), hogy azután az a mag felnövekedvén, gyümölcsöt teremjen az emberek életében/lelkében. (Lukács 13:18-20). Mazsolától, (aki most még más szellemi befolyás alatt áll, mivel nem Jézus Krisztus az ur az ő életében) még egyszer sem láttam, hogy beállva Krisztus szolgálatába (mint akiben már ott van Isten országa), lelkeket mentene meg az Urnak. Miért nem az ő magatartását kifogasolod, akinek első megnyilvánulása az volt, hogy ellenkezzen az Isten által kjelentett igazsággal, és az azt hirdetőkkel szembeszegüljön? Ja, mert biztos még te is kereső ember vagy, akinek miután nincs Istentől kapott helyes Ítélőképessége, jobb hÍján másokat bÍrálgat...
      Azt egy szóval nem tagadtam, hogy egy hitetlen ne válhatna keresővé, különosen, hogy egy hitetlen már eleve kereső ember.
      Es, ha már itt megÍtélésekről beszélünk, talán jó, ha tudsz erről is:

      "A lelki (szellemi) ember azonban mindent megítél, de ő senkitől sem ítéltetik meg" (1. Korintus 2:15).

      Törlés
    49. Kedves Ria, vendég vagyok a Mazsola blogján, ráadásul hívatlan vendég. Ezért aztán ha olyan téma kerül terítékre, amihez nincs affinitásom, vagy nem egyezik a véleményemmel nem gondolnám, hogy jogom van verni az asztalt, hogy nem az én ízlésem szerint főztek és a teríték sem tetszik.
      A lelki élete, a világnézete minden embernek a magánügye. A Tiéd is, az enyém is, Mazsoláé is, és többi kommentelőé is. A magamét csak hozzám közel állókkal tudom megosztani.
      Kevés igehely van, ami közvetlenül Jézus szavait tartalmazza.
      Mindenkinek a saját életében kell megtalálnia a jézusi mintát.Ez a szándékkal, a kereséssel kezdődik és tart az élet végezetéig.
      Azt, hogy kinek van Istentől kapott helyes itélőképessége, nem a mi dolgunk egymásról eldönteni. Szerencsére.
      Mária

      Törlés
    50. Ha egy papa kijelenti hogy"nem kereszteny aki nem a falak lebontasan hanem a keritesek epitesen mumkalkodik" az kiatkozasnak szamit?Es az mit jelent rank nezve?

      Vagy, utasit hogy templomok fogadjanak be menekult csaladokat, azok a templomok ahol delben pont az o legyozesuk tiszteletere harangoznak.Mivan?

      Vady, a csalad szentsegebe hogyan fer bele a meleghazassag?

      Azon van a fokusz hogy ezer evekkel ezelot mi volt, hogy lehetett.Kozben meg a jelenben elenyeszik a jovonk

      Törlés
    51. Nincsenek véletlenek...
      https://www.youtube.com/watch?v=jYjIEOe361s&feature=youtu.be&t=857

      Szép Napot!

      Törlés
  16. https://www.youtube.com/watch?v=CkbJzGGydzs

    VálaszTörlés
  17. A Miskoltapolcához (tavasbarlang) közel eső Leányvár és Halomvár is valami ősi szakrális hely lehetett, Baráz Csaba írt erről:
    lithosphera.hu/wp-content/uploads/2013/06/baraz_leanyvar_2006.pdf

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bükkaljai Leányvár és Halomvár ősi komplexuma először megalit síremlék, majd szakrális zarándokhely lehetett. Nem kizárt a földi energetikai, égi csillagászati szerepe sem. Mivel a Kárpát medencében találhatóak a legősibb "emberi alkotások" - pl. a 8000 éves Lúdvár-település, az onnan előkerült "Vénusz", a 7500 éves ősrovásos erdélyi korongok, az első szekér, eke, síp, nyílhegy stb. - nyilvánvaló hogy a fenti megalitok is nagyon régiek. Mivel azonban földből-fából készültek állandóan meg kellett újítani őket az idők során. Ezért datálhatják IV. Béla idejére, mert könnyen lehet hogy akkor építették utoljára újjá, s annak maradt meg a nyoma.
      A kőből épült, s ezért eredetiben fennmaradt Newgrange megalit Írországban 5000 éves. Ez a földdel borított kőépítmény cirka 80 m átmérőjű és 12 m magas. Leanyvár hasonló föld-fa-rőzse objektuma 100 m átmérőjű és 15 m magas. Halomvár megalitja 70 m átmérőjű és 11 m magas. Tehát nagy a hasonlóság alakban és méretben egyaránt. Newgrange-nél a DK-i oldalon van a bejárat és efelől süt be egy kis nyíláson a Nap - kizárólag a téli Napfordulón és 17 percen át - a sírkamrába.
      Meg kellene nézni hogy a leányvári és halomvári megalitok "bejárati" része milyen fekvésű - nem-e csillagászati szakrális ennek az elhelyezkedése is. A mélyebb fekvés, majd az arra ráépített domb helyi földi energiavonalra vagy csomópontra utal. Ezt is meg lehetne vizsgálni - mármint a környezeti rezgésemelkedést - egy arra hivatott által. Szóval ha Írországban egy hasonló objektum bizonyítottan 5000 éves egy magyarországi hasonló ennél csak öregebb lehet - hiszen innen rajzott ki anno az ír sziget őslakossága is. És persze vitte magával az itteni tudást.

      Törlés
    2. Úgy tudom, a Bükkvidék Ley-vonalait Born Gergely mérte fel, ahol is a Leányvár csillagösvénynek minősül, 5 v. 6 vonal is kereszteződik itt. Az innnen letölthető, rendkívül hiánypótló antológia 230-230. oldalán van a felmérés térképe. http://mek.oszk.hu/14400/14442/14442.pdf

      Törlés
  18. Az "idők jelei" blog már ott tart hogy Nimród apánk vala az első szabadkőműves. És mivel Nimród - egyesek szerint - azonos Ozirisszel, Baállal, Ninurtával, Dionüszosszal, Narmerrel ecetera - maga az antikrisztus, minden gonoszság megtestesítője. És az alvilág ezen legyőzött, úgymond "bukott angyala" a mindent elpusztító sáskahada élén - ez meg nyilván az amúgy szeretetelvű utód-magyarság lenne, ki más - éppen átvenni készül az uralmat a Földön. Hogy bevezesse a magyar ős Nimród által "fémjelzett" masonic-illuminati NWO-s kurzust ecetera. A wall-streeti nimródista-baálista "magyar vakoló-bankárok" ezért állítanák fel - a gonosz iránti imádatból - sürgősen Baál templomát New Yorkban. Ahol aztán mta-san "jó magyar szokás szerint" gyermekeket is lehet áldozni, meg biszexuálisan lehet őrjöngeni.
    Egy szemita hölgyike - amúgy "biblikusan" - nagyon belemerülhetett a tórába-talmudba, s a révületében - jó szidó szokás szerint - megint csak a saját népe káini gyűlölet-identitása jól összezagyvált maceszát kívánná ránk magyarokra kenni. Mert kik is a szabadkőműves illuminátista, cfr-es, bilderberges, binaibrites, koponyacsontos, trilaterális, máltais, vatikáni, rabbinista, a 6alomért mindenféle szektába tömörült 6almon lévő NWO-sok, a gyermeket áldozók, a szexuálisan aberráltak, a wallstreeti és egyéb bankárok, a multik, a politikusok, a 300 család, az alvilág, a fegyver-, gyógyszer- és kábítószermaffia, az antikrisztus jelét mutogató, vakoló-kézfogó élősdi siserehad a Földön ? Hát hogy nem a magyar és eredendően nem annak orioni ősapja az holtbiztos.
    Jó lenne már befejezni ezt a magyaroknak magyar nyelven szóló nyíltan magyargyűlölő országfoglaló szemita-bibliai kurzust.

    VálaszTörlés
  19. Nem semmi a cikk, de még tanulságosabb a benne megjelölt Forrás és annak is a Felvezető része.

    Mivel a mai nemzedékek nem tanultak igazi történelmet, a zöm nem részesült vallásos nevelésben, nem ismeri a bibliát, megvezethetőek egy ilyen interneten kerengő "ismerettejesztéssel".
    Engem évekkel ezelőtt ez a tanulmány indított a magyar őstörténettel kapcsolatos témák keresésére.
    Annyira nyilvánvalóan rosszindulatú kivetités az egész. Nem véletlenül amerikából ered.
    Mária

    VálaszTörlés