2016. március 2., szerda

Magyarázó!



Kedvesek!

Régóta dédelgetett gondolatom, hogy létrehozzak egy aloldalt, ahol a csodálatos, teremtői magyar nyelvünkről gyűjteném össze azokat a kódokat, megfejtéseket, melyeket szem-ély-esen eddig megtaláltam. Egy izgalmas útazásra hívok mindenkit, aki kút-at-ás-ai során szeret fel-fed-ezni olyan dolgokat, melyek mindig is ott voltak a szeme előtt, de eddig nem látta őket. Gyönyörűséges magyar nyelvünk burjánzik a ki-bont-andó, meg-fejt-endő titkokban, melyek időtlen idők óta csak arra várnak, hogy fel-is-mer-jük őket.

Szóval létrehoztam egy aloldalt ehhez a játékhoz, itt van fent a főmenüben, de elérhető ezen a linken is: 

Aki kedvet érez hozzá, olvassa el az eddigi kezdő-gyűjteményt, és természetesen szívesen várok hozzá-toldó ötleteket, találatokat! :)
A felfedezéseket kérem az aktuális napiszer rovatba írjátok be, a jókat beteszem a listába, így EGYütt tudjuk fejleszteni, és akár mutatgatni másoknak is ezt a gyűjtőhelyet. Köszi!

21 megjegyzés:

  1. Természetesen ide is lehet írni kódfejtéseket, vagy bármit ami a magyar nyelvvel kapcsolatos! :)

    VálaszTörlés
  2. "lábas: régebben a főző edényeknek valóban volt lába, ezek segítségével tudták a tűz fölé tenni a lábast, a lábakra támaszkodó edényt. Mostanra már kikopott a láb alóluk, de a kifejezés még mindig utal az eredeti formájára."

    Lábas jószág: Napjainkra már csak a fentebb említett edényben, a Lábatlani Edénygyártó KFT által sparheltre aktualizált változatban elkészített étel alapanyaga.

    Kezeslábas: Előbbi edény szelídített változata: villanytűzhelyen, mikróban és egyéb szofisztikált konyhai hevítőeszközök könnyen kezelhető közkedvelt változata; nem igényel állandó és szigorú felügyeletet.
    (Megj.: Egyes néprajztudósok szerint a prototípusokat tesztelő szakemberek egybeszabott biztonsági ruházatának elnevezése is ebből az időből ered.)

    mj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://mek.oszk.hu/02100/02115/html/3-1104.html

      http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/tarsadalomtudomanyok/tortenelem/keso-kozepkori-magyar-kiralysag-emlekei/konyhai-haztartasi-kelekek/labas-fozoedeny

      Törlés
    2. Ez már a vég.
      A viszont halásra...

      mj

      Törlés
    3. Lábas jószág > lábős jóság - ősi, /csak/ lábakkal rendelkező jó valami/valaki.
      Kezeslábas > kézőslábős - kézzel és lábbal rendelkező ős/ember/.
      USA például: ŐS A > ős kezdet
      Fekete-Fehér-Sebes KörŐs > 2ős KörŐs > 3ős KörŐs folyó/folyamat/ - újjászületés/metamorfózis állomásai - Tisz/t/a folyó >>> VÉGeredmény a megtisztult EMBER/"aranyember".

      Törlés
  3. Magyar nyelvi kulcsok
    választás kérdése (Y)
    G-Y-alázat

    VálaszTörlés
  4. Drága - sokra hivatott - "Mazsola", szívesen összeszedem amit csak per pillanat is tudok, illetve eszembe jut. Ha nem haragszol éppen itt, éspedig folyamatosan "megjelenítve". Amit előzetesben tudni kell az az hogy nem csak az ősi magyar szó/gyök/, szó-összetétel, szám és jelkép-mágia van hanem a magyar nyelvet, stb-t felhasznált, illetve abból átvett "mágia" is - amit a 6alom aztán nap mint nap felhasznál akár más utód-nyelvekbe átültetve is. Erre példa például az eleven szavunk ami az angolban a 11-es szám-mágiát jelenti, végül is azt amit a magyarban eredetileg - az újbóli 2ősségre/11=2/, hal-ál utáni elevenségre való jutást. Vagyis az aranykori "kezdetet".
    Már utaltam a magyar népdalok, mondókák "rejtjeles" voltára. Hogy a "madár" pl. minden esetben magyart, a "virág" minden esetben világot jelent. A marosszéki kerek erdőben pl. 12 madár/magyar lakik. Ez természetesen azt jelenti hogy az apostolok mind magyarok voltak-lesznek. Az apostolok "vezére" pedig a Bárány aki a BirKá-ból lesz. Azaz a kígyót/kundalinit /meg/tartani tudó Kígyótartóból/Beavatottból. A BirKa önMAGa egy 2ősség /Apa-Anya-minőség/- nem conchita-wurst-féle - aki "szüli" a Bárányt/Jézus-i minőséget - természetesen önMAGában. Tehát a madárban/magyarban, aki egyébként "birka"-természetű születik Jézus - és senki másban. Magyar alatt persze mindig az un. "magyar lélekminőségű ember" értendő.
    Most aktuális a "Tavaszi szél vizet áraszt" című népdalunk. Itt a "tavaszi szél" titkos jelentése az év "szél/e/" - 2ős jelentésű szóról van szó - vagyis a Holdújév-kezdetet hozza a "szél", ami mindig április elejére- ÚjHold - tehető. Tudni kell hogy nem csak földi éves/évkezdeti "árasztás" van hanem világéves/precessziós évkezdeti is. Ami már nem egy folyami árvíz persze hanem egy globális özönvíz - mint pl. éppen cirka 13 ezer évvel ezelőtt is volt. Szóval a népdal erre figyelmeztet mindenkit a mostani végidőre vonatkoztatva - mint várható eseményre. A mezopotámiai-egyiptomi és egyéb erre való utalásokat most nem részletezem. Nem vitás hogy egy km-es cunami elől "fizikailag" csak felrepülni lehet. Ha a "megtáltosodás foka engedi" akkor pedig rezgősíkot is lehet váltani. Ehhez viszont először is "jónak"/jó embernek kell/ene/ lenni. Hogy ez miben áll azt már sokszor taglaltuk.
    Az un "pokoljárás" elengedhetetlen az emberi feltámadáshoz/megtáltosodási folyamat elindításához. Az úgymond főnix/fő-niks/skin madárként/madarként/magyarként való újjászületés a kulcsa mindennek. A szivárvány foka/=42-Jupiter/Zeusz/Naprendszer szívcsakrája/ > a "szív árván"y-lévőségének állapota vezet magához a Tündérkirály/nő/höz. Ekkor újul meg a lélek felrepülvén a NAP-ba majd újra visszatérve a testbe. Ez egy metamorfózis, mert ugyanabban a testben már egy új/megtisztult - a karmikus adósságait letudott - lélek lakozik. Hal-ál/ál-Hal/"Hal-ál élő" állapot ez, vagyis már nem a Halak-korszakbeli vasemberi, hanem már Vízöntő-korszakbeli aranyemberi lelki-állapot a testben. A testi metamorfózis még csak ezután következik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Palóczi Horváth Ádám :Féniksi készülő (Phoenix Waiting)

      "Jere velem pajtás! temető-sírt ássunk,
      Elébb mint több szégyent s bosszút nyeljünk s lássunk,
      Rejtsük el a föld gyomrába,
      Nagyapáink sírhalmába,
      Nemes nemzetünket, szép eredetünket.

      Ember a nevünk, de meg vagyunk nyergelve,
      Egy csúf áldozatra előre szentelve,
      És örökös szégyenünkre
      Korcsosúlt nemességünkre
      Jármat taszigálnak, békót vet az álnok.

      Úgy járjuk a táncot, mint a sípok szólnak,
      Vesztünkre megtesszük, amit parancsólnak;
      Borotvát tettek nyakunkba,
      S bízták tulajdon magunkra,
      Hogy azt elnyiszáljuk, vérünket rongáljuk.

      Némúlni s nem látni nagyon megtanúltunk,
      Múljunk el egy úttal, ha már megvakúltunk;
      Felejtsük el lételünket,
      S minden emlékezetünket
      Egymás után sorba temessük a porba.

      Hogy vagy ne maradjon semmi maradékunk,
      Vagy ha még feléled dibdáb fogyatékunk:
      Egy új nemzetséggé váljon,
      Mely vagy örömest szolgáljon,
      Vagy ugyan nemesen szabadnak szülessen."T.

      Dalban,elénekelve.:
      https://www.youtube.com/watch?v=8vHqwT_T_vE

      Törlés
    2. Köszönöm! Hat...ahogyan ez is:

      https://www.youtube.com/watch?v=8z7WjHp7g_4&ebc=ANyPxKrVKcpEsBgvVVyadr0Sa2ePnfE_xuoM851Dptlb3KVKisf-RqgUGK_ZhjZCdq0tUByGsEHbfoVVinmS0DUg1ll80EXnmQ

      Törlés
  5. MénRőt = Rőt Táltos, "veres" táltos. A vörös "színű" táltos az aki a fehér táltostól kapja a gyöngyöt/fehér követ - lásd az etruszk sírfreskót. Itt tulajdonképpen a madár/magyar 2ősség/Hunor-Magor egyenlőségéről van szó. Az égi táltos a vele egyenrangú földi táltosnak átadja a tudást/gyöngy-kavics/, illetve a képességet a világ megújítására. Lásd a Pantokrátor/Világkirály ujjai között a gyöngyöt a Magyar Szent-Koronán. KoronA = Körön való A/Kezdet. Mindez a körforgásban való aranykori újrakezdéshez kell. Itt a gólya-hozta/GÓJ/ világkirályról van szó aki Tu/l/rul a Te/l/j/es/út-ról jött - természetesen. A fehér és vörös/fekete/ magyar táltos már az égi-földi 2ősség egyenkénti megtestesítője. DE a 2ősség mindig az 1ség után jön és abból fakad. Vagyis 1 közülünk - ABBA: One of Us - várja az órát - amikor színre lép7. Erre utal az ősmagyar mén-óra/táltos-óra is. Vagyis a Tejút leképezése/jelképe - 1 központi forrás + a 6 közvetítő spirálkar, mert minden "onnan jön". Hatsepszut/Hat Szép < Túsz királynő magyar neve is a Tejutat - a 6 "fogva tartott", akként forgatott spirálkart jelképezi. Míg kedvese SzenenMut neve a Szén/en/ - SZÉN-EN/ionizáción alapuló MÚ/l/T-at jelképezi. Nílus = Nyilas, T/h/éBa = Te Ba/madár/, Gíza = Géza/azéG - az Orion öv földi lenyomata/3 piramis/. Szuez < Zeusz, EtIóPhia = Hét Jó Fia, Axum/Égszem, LaliBela/Lali & Béla - lásd magyar rovásírásos "etióp" kövek. Tuareg = Te Öreg, BerBer = BarBár, MagyarAb = Magyar Ember - a Szaharát is magyar eredetű népek lakták-lakják. Ahol csak a szemiták - zsidók, arabok - hódítottak mindenütt magyar-szkíta ősnépek voltak. Mert őket akarták elüldözni, kiiktatni hogy a helyükre léphessenek. Ez a mai napig folyik. Tehát a szemita "nem gólya hozta" a szkíta "gólya-hozta" helyébe akar lépni, mivel irigységből annak halálos ellensége. Az irigység valójában a megtáltosodást/túlélést indukáló "szeretetrezgő-képesség" nem meglétéből fakad. Ezt természetesen tagadják. Mindamellett SalAmon = Szól Ámon, vagyis az az ember aki által Ámon szól. ÍmAnuÉl = íme az az ember akiben ANU él. MessiÁs = mess/z/i ás, azaz az az ember aki messze a tudatalattijában "ás", ki tudja nyitni az un. 3. szemét. Az "ÁS" valamint az "ÉL" végződésű un. "ótestamentumi" prófétanevek mind-mind magyar szavakból-gyökökből lettek kialakítva - anno Babilonban. Maga az eredetiből átírt "biblikus történethalmaz" alapjában ősmagyar-szkíta /sumér/ eredetű. A sumér/Rémus nevet - fekete mágiás magyar-ellenes céllal - a zsidó régész Julius Oppert találta ki. Ugyanekkor, az 1860-as években sajátították ki a zsidók a teremtési jelkép merkabát is dávid-csillagként. HatHOrUs = a HORizonton/rezgősíkhatáron/ HATó US=ŐS. Tehát Hórusz és Hathor EGY-lényegű 2ősség - esetenként megtestesülés - a Földön. Hórusz szeme/3.szem az apofízis ahol a lélek rejtett tudása van. Az emberi 3 szem által "alkotott" 3szög egy stilizált piramis. Vagyis a 2 alsó - evilági - "földi szem" valamint az 1 felső - túlvilági - "égi szem" összefügg. Ezen emberi szemek - "felébredt állapotban" - mindenkor összekötő kapocsként funkcionálnak Föld és Ég között. A többi csak belemagyarázás ezen alapvető ősi dologba. A merkaba egy stilizált 2ős piramis/3szög mely egymásba 6ol. Az Ég megtermékenyíti a Földet és viszont. EGYesülés/SzerElem stb.

    VálaszTörlés
  6. A magyar szavunk mint magúr, de mint madár is "funkcionál" - a gy g-ként és d-ként is értelmezhető. A magyar ember tehát MAGos/MAGős, maggal bíró MADár, azaz repülni tudó - "égi ember". Ez utóbbira jó példa a Húsvét szigeti/Rapa Nui kapcsolatunk. Itt közismert az un. madár/madar/magyar ember kultusz. Rapa Nui <= Nagy/vén Apa. A rapanuik a "nagy apa" gyermekei. A főváros - egyetlen település - neve jellemzően az ősi Hanga Roa = Hunga Ria ! Tehát a madár igen sok vonatkozásban magyar > gólya madár - gój magyar.
    A táltos paripára - a megtáltosodott emberre - utaló mén szavunk számos nyelvben embert/férfit jelent. A MÉN az alapja a mennynek is. Menny-ország valójában táltos-úrság, Magyar/madár-ország/úrság - ÖrMényOrszág = táltos/okat/ őr/iző/ úrság. Ménes/fáraó = mén ős, Mínos szintén. A nemes < is mén ős csak meg lett fordítva a men. A szócska nem "értelmezése" utólagos.
    EgyIptom - Egy Isten. A fáraó az az ember aki az életFÁRA jÓ. Nem ley hanem < jel vonal a földi energia vonal. Az OM - jelentése végtelen forgás - számtalan szóban ott van. Az ál-OM pl. a "hamis"/illuzórikus körforgás, míg a lát-OM-ás a tudat alatt LÁTott ÁSatag, de valódi körforgásból való KÉP. Tehát lényegi különbség van a 2 dolog között.
    Az inka területen rengeteg magyar vonatkozás van. Virakocsa is feltehetően eredetileg VilágŐs névre "halgatott". Kinek egy Amaru Maru/Uram Uram nevű helyen van a Hayu Marca/Hajóm Arca, vagyis "lélektükre". Az utolsó inka-leszármazott szabadságharcos vezér kinek neve Tupac Amaru < Uram /add/ a Kaput is erre a csillagkapura, átjáróra utal. Sajnos Tupac Amaru 1782-ben még nem tudott elrezegni a végső soron magyar-gyűlölő szemita "spanyol-osztrák" habsburg-pribékek elől.

    VálaszTörlés
  7. Hirosima = Hierosolyma, Nagasaki = Ika sagan/sogun. Az erdélyi Ikafalva várát egy Ika/=AKI/ nevű - a médiában mára már "gonosz" sárkánynak titulált - repülő táltos madár/magyar király lakta. AKI - természetesen - közel és távol segítette anno az embereket.
    A latin-betűs teljes magyar abc 44 betűt tartalmaz. Ezt direkt alakították így a betű, szám-mágia céljából. A minden egyes betűhöz tartozó számmal un. "gemátriát" alkottak. Például a 111 = FA - vice-versa. Aztán ehhez jön a numerológia és betűjátékok. Például a bibliai 153 hal köztudottan a "9-es" Halak-korszakbeli ember aki Jézus, illetve tanítványai által "kihalászatott". A NŐ/Noe pedig Eon-ként, One-ként, Neo-ként is szerepeltethető. ATON/NATO - USA/ŐSA /A=kezdet/ - DOG < GOD - DINO/ODIN - NIKÉ - SandOr/HomokArany stb. A 72/=9/ az un. Ozirisz, a 64/=10=1/ pedig az un. Hórusz-szám. Lásd 64 magyar vármegye. A 10 - naprendszerbeli - stáció vége a kezdet is egyben - 10=1. Ezután a 11 már az újbóli 2ős ELEVENségre való jutás /11=2/. A 17 a szíriuszi-orioni lélek-halászatra utaló szám: 1+2+3+...+17=153=17x9. A 23 az emberi DNS kromoszómapárjai /2x23/ révén a tudásra utaló szám. A 33 az emberi csigolyák száma - ahol a kundalini felkúszik a gerinc mentén koronacsakráig. Jézusra vonatkoztatva un. /táltos-avatár/mester-szám amit a szabadkőművesek kisajátítottak és előszeretettel használnak. A 38 az un. AnuBis/2ős Anu kapuőrző szám - a macska DNS-ére utalva /19x2/. A 42 a szivárvány/teljes spektrum foka - 2ős-szivárvány=84 - a szív árván-lévőségének a megélése a lélek-megújulás során. 666=szén-ion-alapú létezés teljes megélése - "pokoljárás". 144000 = 1 baktun napjainak száma, a Bibliában az un. "kiválasztott" elragadtatásra kerülőknek a száma. A 141414-es szám viszont már a szilícium-ion alapú létezés száma. 500 az un. főnix-szám, ilyen időközönként repül ki a főnix-madar a kalitkából, jön egy helyi, esetenként - végidőfordulón - globális, naprendszerbeli megújulás. Alfa/A/Kezdet, Omega/Z/Vég - vég és kezdet/metamorfózis/10 és 1 = 101, vég + kezdet/újjászületés/10+1 = 11. Kocka = Föld, rózsaszín kocka = az a Föld ahol a szeretet uralkodik. Az ibolya/lila szín a feltámadást jelképezi - lásd "püspöklila". 4x11=44 /abc-mesterszám/, a 4x11-es oldalú 4zet egy stilizált kocka/Föld - így a magyar abc-vel a "földi mindenség" gemátriásan kifejezhető.

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm Kerion, ezekre gondoltam. Ha "jön még", kérlek írd ide. Ha jól emlékszem említettél még sok Bibliai nevet és helységnevet, melyek magyarul olvashatók...
    Ádám = Mada
    kitteusok = szkíták
    ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mazsola
      Nem tudom milyen messzire ér az érdeklődésed...
      Egyiptommal kapcsolatban itt sok érdekes próbálkozással találkozhatsz:
      http://www.rovasoldal2.eoldal.hu

      ...................................................

      A képírás és a hieroglif írás nem értőinek/nem tudóinak (mert a suliban nem ezt kódolták a buksijukba) itt egy bevezető előadás (Az egyiptomi ősmagyar nyelv):
      https://www.youtube.com/watch?v=sdYuJxx8IxI

      Szép Napot!

      Törlés
    2. Köszi, láttam már néhány hasonló előadást, cikket a képírás lehetséges magyar fordításáról. Egy-előre ilyen messzire (Egyiptomba) nem akartam elmenni, de bármi kikerekedhet ebből, folyamatosan bővítem majd az oldalt.

      Törlés
  9. Magyar Adorján: Ősműveltsége alapján

    ÉV-EVÉS-ÉVES (a „sumer” őskirályok hosszú életkorának magyarázata)
    népmesék: „nálunk egy nap egy esztendő”

    SZEM/SZAM-MASZ/MESZ-MAG/MEG
    Őseinknél az egység, a magány hímségként, a számosság nőiségként volt fölfogva.
    MAGány-MAG (meg-meggy-mag)
    SZÁMos-SZEM (búza kalász, búza szem)
    Nő-Növény-Növevény-Növekedés
    SZEMérmes (lezárt szem)
    SZEMere törzseink legfőbb szent állata a MÉH/MÉHek, melyek SZÁMosságot képeznek ugyanúgy, mint a búzaSZEMek.
    MÉH-anyaMÉH
    A lélekszikrákat MÉHeknek tekintették az egyiptomiak. A nőiséget jelképező hosszúkás SZEM alak a Nő MÉHe. E hieroglif egyiptomi neve MEHi volt.
    A SZEM vagy női a nemi rész SZEMérem ábrázolását népművészetünkben többféleképpen látjuk.
    alvóan – (lehunyt búzaszemhez hasonlóan (SZEMérmesség))
    SZEMbogárral – ébredő SZEMként

    Az örökkévalóság jele: KÖR
    KÖR – KOR – KARIKA – KERÉK – KORONG – KÖR-ŐS
    (KÖRbejár – KERing – KORszak)
    KIRÁLY – KI-RA – KORONA – KARIKA
    KÖR – KEREK – KERÍTÉS – KERT
    KAR – KAROM – KAR-ÓM – KARC
    ÖRÖK – ÖREG
    ÖRÖK = URUK
    ÚR = KÖR
    TEKER – TÜ-KÖR – TÜKÖR

    SZEG – SZÖG – SZIGony – SZEGlet – SZÖGlet
    SZÉL – SZELLŐ – SZÁLL – SZÁLLONG – SZELLEM
    LÉG – LÉLEK – LÉLEGZET – LÉLEKZET – LEVEGŐ – LEBEGÉS – LIBEGÉS
    ZIKKURAT – CIKURAT – CSIKART – CSAVART – CIGURAT – CSIGA
    TÜNDÖKÖL – TÜNDÖRÖG – TÜNDÉR – VILLŐ – VILÁGOS – VILLOG – VILLÓZIK
    KÚP – KUPAC – KUPA – KUPAK – KUPOLA – KOPONYA – KOPPÁNY – KOBAK

    MAG – MEGGY – MOGYORÓ
    megfordítva
    GUMÓ – GÜMŐ – GYÜMÖLCS – GOMOLYA – GOMBOLYAG
    GÖMB – GOMB – GOMBA – GOMBÓC – GÖMBÖLYŰ – GÖB - GUBÓ
    megfordítva
    BÖG – BOG – BOGYÓ – BUGA

    ILONA – ÉL-ANA – ÉL-ANYA – ÉLET-ANYA
    ÉL – ÉLŐ – ELŐD – ELSŐ – ÉLEVE – ÉLEVEN – ELEVEN
    ÚR – URUS – URVUS – ORVOS
    ÉR – ERED – ERDŐ – ERDET

    HAL – HALNI – SÜLLYED – SÜLLYEDNI
    AL – ALSÓ – ALVILÁG
    HAL – HALSÓ – AL – ALSÓ – ALVILÁG – HALVILÁG
    HAL-ÁL

    VálaszTörlés
  10. Baráth Tibor A Magyar Népek Őstörténete alapján
    Magar-Makar-Madar
    Magari-Mahari-Mazari-Magyari
    Magi-Madi-Maari-Maori-Mauri
    HungARI-MagARI-HungARIA-MagARIA
    URI-ARI-ARIA
    TOURAN - TO-UR-AN-I azaz Tó-ÚR-Hon-i
    („Irán vagy Erán az iráni tudósok szerint is Úr-Hon, azaz árja hon” )

    Az Úr szó:
    Úr-Ár-Rá-Ré
    UR, URUK, NAP-UR (NIPP-UR), KIS-UR, SZEM-UR (SZUMER), AZ-UR (ASSUR), AR-BELA, AR-PAD…
    HAPUR (Habúr), HETUR (Hét-Úr), KEMUR (Kém-Úr), SEKER (Székúr és Szekér), OSIR (Ősúr)…
    OS-IR (Ős-Úr), ON-UR-IS (Hon-Úr-Ős)…

    HUN (Hon)
    HABAS-HAN (Habos Hon)
    AK-SUM (Égszem)
    ASZTART-ASZTORAT-ASZTUR (Eszter)
    US-UR (Ős-Úr), AR-ES (Erős), URU-AS (Óriás)
    EST-AN (Est-Hon, Isten)
    MEN-AT (Mén Atya)
    MEN-OMAN-AMEN-JAMEN-JEMEN (Mén, A Mén, A Mén, Jó Mén)
    BELE, BEL, BELA, BAAL, BAL (Bél, Béla, Bál)
    (A föníciai Arad nevű városban Bél szobrát úgy ábrázolták, hogy a bálvány hasára egy kör alakú ablakot szerkesztettek és azon át a belek alakját látni lehetett.)
    THUT-MES (Tudó Mása)
    OANNES (Hon-Ős)
    HET-i-TA (Hét-földi)
    HETTUS-HATTUS (Hét-Törzs)
    HET-VARET (Hét-Városa)
    MENHIR (Mén Hír)
    CROMLECH-KROMLEK (Kör-Emlék)
    PANNON (Pan-Hon)
    ZAB-UR, SAB-UR, SAB-ÍR, SZABÍR
    KINDU-KENDE (Kendős)
    SEM-IRA-MIS (Szemúrmás)
    SEM-IRA-MO-KARTA (Szemúrmás kertje)
    THUT-THOT (Thudó)
    MAKHERU UR (Magyar Úr)
    MAT-AR NU (Magyar Nő)
    PEREMUS, PIRAMIS (peremes)
    ………………………………………..
    VAN-AN-ANU-ANKH
    ZURVAN (AZ-ÚR-VAN) (A mágusvallás főistene)

    VálaszTörlés
  11. Forray Zoltán Tamás: Árpád a Papkirály alapján

    mester - magiszter
    MAG-IS-TER – MAG-ISTÁR

    ÉTEL - ÉLET
    AVATÁR – AVAT-ÁR
    CSAKRA – CSOKOR-RA
    AR/ÁR – RA/RÁ – Ragyogás
    MAG – MAGus – MAGas – MAGasztos – MAGam – MAGad – MAGzat – MAGia – MÁGlya

    ÁRPÁD
    ÁR – ragyogás
    PA – Apa, Papa, Atya
    D – kicsinyítés

    KORONA – KÖR-RA-NA Az égő ragyogó KÖR
    A KÖR-RA-t képviselte a KIR-RA

    KAR – KÖR – KARÉLY – KÁRIKA
    KÁRPÁT
    KAR – ölelő védő kar
    PA – Atya, Apa
    TA – Táj, Ország

    VálaszTörlés
  12. (minden) napi felismerés

    mindenit
    mind ÉN itt

    mindenségit
    mind ÉN s ÉG itt
    mind ÉN segít
    minden ÉN tÉGed segít, ágról-ágra feljebb mÁSZni

    Aki pedig sokat mÁSZ(ik) és felér az a mÁSZter :)

    VálaszTörlés