2016. június 27., hétfő

53 000 000 000 pixeles fotó - és?

Csináltak egy 53 000 000 000 pixeles fotót, hajrá:






 


Általában engem is lenyűgöznek az ilyen csodás technikai előrelépések, mert tényleg milyen überkirály már, de ezt már egy kicsit nagyképűségnek (!) tartom :).
 

Egyrészt mi a szart kezdjünk ezzel? Fasza, és? :)
 

Másrészt miért nem valami értelmes dologra használják a tudást/technikai fejlődést? Ez messzire vezet, inkább csak utalásként: nekem egyre kevésbé tetszik, hogy ennyire befelé fordul az emberiség technikai fejlődése, azaz leginkább a meglévő dolgainkat fejlesztgetjük tovább. Szerintem jó volt az a versenyautó, az a mobiltelefon, az a fényképező, az a számítógép, stb. pár éve is már, jó az a Blueray képminőség is már, elég az az 5.1-es hangrendszer, mi a fasznak még jobb??
 

Érthető?
 

Az oroszok éppen teleportáláson kísérleteznek. Erre azt mondom, na ez már valami, ez már előremutat banyeg! Nekem kurvára nincs szükségem egy még okosabb, még gyorsabb, még laposabb telefonra, még további x millió színnel, mert már ami van az is teljesen megfelel, arra amire kell. Persze most még nem tudom én személy szerint mire mennék vele, ha az oroszok megfejtenék a teleportálás titkát, de mégis előremutatóbbnak érzem, mint a meglévő kütyűjeinket tovább csiszolni.
 

Mondjuk szerintem nem véletlenül ilyen irányban megy a technikai fejlesztés, ez irányított dolog, tuti. A 60-as évek óta tulajdonképpen leállt az űrprogram, nem engednek embert felmenni (vajon miért nem? - tán baj lenne ha kiderülne, hogy lapos a Föld? :)), de az apró szarokkal elkápráztatnak, elárasztanak minket, nehogy már nagyobb távlatokban gondolkodjunk. Pedig biztosan megvannak azok a technológiai lehetőségek, aminek segítségével jóval előrébb járhatnánk már mind egyéni, mind az általános jólét tekintetében - ha engednék.

Vagy az van, hogy pont ezzel a szándékos lefojtással érik el azt, hogy az ember kevésbé a technológiai eszközökre hagyatkozzon, sokkal inkább a saját magjában benne lévő "bármi lehetséges" potenciálra képességekre, ha el akar repülni innen. Ne várjuk a bádog űrhajót, legyünk mi magunk űrutazók! Én, lassan 40 éves fejjel még mindig űrhajós akarok lenni, de nem az a bádogdobozban ücsörgős, mindenkit-átverős, ál-Holdraszállós fajta, hanem valódi űrutazó. Felfedező.:)

11 megjegyzés:

  1. Azért kell mindig jobb, mert az éjjel soha nem érhet véget!!! (bocsánat :) )

    VálaszTörlés
  2. Meg lehetne csinálni a full jó átlaghasználati cuccokat és kész...egy ideig biztosan. Jah akkor meg egy rakás gyárra mindjárt nincs is szükség(meg munkásra)felszabadul egy rakás idő-erő amit jelenleg a pofiprofit csapatka nyel be magának.
    Persze lehetne ragozni is még...de szemét lenne...mert mi is a szemét meg a sz@ r ?

    VálaszTörlés
  3. Jajjmán... bloggazdi!
    Hát itten a "élő" példa, hogy anno a csókák nem mondtak hülyeséget, mikor felemlegették, hogy a kukucska műhódak megtugyák számlálni a orrodban a szőröket.
    Megoszt... a minap olvastam valahun, hogy fehérköpenyes csókák megalkották a első ezer magos processzort. Meghogy az mennyivel jobb/gyorsabb, mint a mostani nyóc - tizen-huszonpármagos kütyük. Meg kevesebb energiát is kajál.
    Szóval. Ezek olyan remek hírek, amikre beindulhat a nyálelválasztása annak, aki érdeklődik. És... elkezdheti a lóvét farmolni az illető kütyüre. ;)

    VálaszTörlés
  4. Jah, hehe ez még kukucskailag csak álom marad, mert a változókkal nem tudnak számóni annyirán még. :9)

    VálaszTörlés
  5. Nem mukodik a valasz gomb valamiert nalam.
    Meccs utan probaltam beszelgetest kezdemenyezni az orokke tarto sotetsegrol, hat majdnem meglincseltek.
    40 eve lattam az interpressz magazinban egy muhold kepet ami egy parkban napozo holgy karjanlevo oran mutatta a pontos idot.Gondolom mar akkor is volt nemi kesleltetes a publikalasoknal.
    Abba meg hogy "mi lett volna ha" nem szoktam belegondolni mert soha nem tudhatod megha oly logikusnak is tunik, foleg ha globalis szinten gondolkodsz.

    VálaszTörlés
  6. De az a kép akkor is csak "kép" ...

    VálaszTörlés
  7. Hat mi a film(musor)ha nem kepek halmaza?:)

    VálaszTörlés
  8. erre értettem..."40 eve lattam az interpressz magazinban egy muhold kepet ami egy parkban napozo holgy karjanlevo oran mutatta a pontos idot.Gondolom mar akkor is volt nemi kesleltetes a publikalasoknal."-mutattak egy képet, hogy az készült a m.holdról és kész. Vagy ott voltál mikor készült?
    :)

    VálaszTörlés
  9. Azzal a peldaval probaltam utalni arra, hogy talan elfelejtettek hogy mar 40 eve sem volt ez kunszt.Ez mind ketto lehetosegre igaz,megcsinaltak vagy"megcsinaltak".
    A mostani kep nekem is gyanus(kozben lattam mar mashol is foglalkoznak vele)De bele bonyolodtunk a technikai reszletekbe, hisz nem az volt a tema hogy lehet , nem lehet.A kerdes MIERT?
    Szerintem is amit el lehetett erni azt el ertuk(meg ha nem publikus is)most mar csak elni kellene vele.Olvastam valahol hogy a vilagon az osszes tecnikai fejlodes csak a pusztitast szolgalja, az elavultak lehetnek a nepe jo penzert.

    VálaszTörlés
  10. Igen igazad van. Viszont nem a pusztítást szolgálja szerintem főleg...hanem az irányítást. A mindenről minden időben tudni ill.előre tudni technikai fejlesztése volt a cél. Viszont a változás folyik a technika meg kopik ezért az adat-'lopik'sem a régiek. Meg ijesztgetésre is lehet használni ha valaki éppen rendszerváltást szorgalmazná stb.
    A technika önmagában segítség lenne az élethez, tehát nem az a hibás, csak a mód ahogyan teszik és amit tesznek vele egyes csoportok. "Elavult" még is csúcskütyünek számítanak
    csak jó hosszan, elnyújtott késleltetéssel adják a forgalomba,mindig javítva mert így nagyobb a biznic...:)

    VálaszTörlés