2013. március 5., kedd

A veszély valós, a félelem döntés

M. Night Shyamalan úr mindig rám hozza a frászt, most viszont olyat fog mutatni, ami sokkal inkább megnyugtató hatású: az ember nem rontja tovább a Föld levegőjét, elhúz innen, minek következtében ezer év alatt egy helyre kis bioszféra jön létre. Ühüm. Ammen. Az már csupán részletkérdés, hogy visszatér ide két negroid, hogy küzdjön egyet a vadállatokkal - de az alapötlet faszájos és ígéretes, s most már csak az a kérdés, hogy valóban a Föld jövőjébe nyerhetünk betekintést, vagy inkább a távoli múltba, a kezdetekre...? Szerintem ki fog derülni a végén.
 


Még egy érdekesség! Az előzetes magyar verziójából kihagytak 20 másodpercet, ami egy mondatot takar, amely mondat az eredeti angol verzióban még ott van. Mondhatnánk erre, hogy jó, jó, de ez miért jelentős? Megmondom: úgy hiszem, hogy az egyik legmeghatározóbb, és leginkább figyelemre méltó tanításnak ígérkezik ez a bizonyos mondat az egész film során. De vajon akkor miért vágták ki? Nevezhetnénk ezt szokásos cenzúrának, figyelmetlenségnek, spórolásnak, vagy akárhogy, azonban ez a mondat túl kulcsfontosságú ahhoz, hogy ezt a 20 másodpercet a figyelmetlenségnek tudjuk be. Nem. Nagyon is tudatosan maradt ki a nekünk levetített verzióból - azt kell mondjam teljességgel érthető okokból. Mindjárt érthetővé válik, íme a hiányzó mondat:

Fear is not real, it is a product of thoughts you create.

Ami nagyjából annyit tesz: 

A félelem nem valóság, csupán a gondolataid terméke. 

Hm. Vajon miért kellett ezt kivágni a magyar verzióból??


(A Burok -nak is van új előzetese, szerintem ott is fenemód beletrafáltak a lecsóba)

31 megjegyzés:

  1. "A félelem nem valóság, csupán a gondolataid terméke."

    Hm ... mit is mondjak ... húzzanak az anyjukba ... és akkor még finom is voltam. A félelem generálása ebben a világban a hatalom pillére.
    A médiák meg gondoskodnak róla, hogy ez a félelem nehogy véletlenül lankadjon.

    Most éppen terroristásdit játszanak ezek k@csögök, régen meg mumust, meg ki tudja mit nem. Ha fél a szerencsétlen lehülyített
    prosztó, akkor el lehet neki adni a "mi majd megvédünk" vagy "egyedül mi tudjuk a megoldást" dumákat és cserébe eltűr minden szivatást. De ez csak egy szál a sok közül.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Számtalanszor gondoltam végig majré közepette, hogy MOST minden rendben van, amitől meg éppen félek, az nincs, csakis az elképzelésemben létezik - tehát felesleges a félelem. Valahányszor így kezeltem a helyzetet, furcsa mód egyszer sem realizálódott a félelmem tárgya.
      Alighanem érdemes volna olykor elrágódni azon, hogy itt, a folyamatos jelenben van-e értelme nem létező dolgok miatt kellemetlen perceket, esetleg heveny pánikrohamot, kisebb idegösszeomlást szerezni magunknak...?

      mj

      Törlés
    2. Nem féltél még rendesen. :-)

      Törlés
    3. Ez szubjektív.
      Ha összejönnénk egy kis közös rettegésre, vajon ki és mi döntené el, hogy ki félt jobban? Független zsűri? Az alsónadrág állapota?

      mj

      Törlés
  2. féld Uradat Istenedet.... chöö
    a.n

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ártana újraértelmezni ezt az évezredes agyrémet kedves A.N. kolléga,
      ugyanis eléggé valószínűtlen, hogy az Ősöreg azért teremtette az embert, hogy
      féljen tőle.

      Legalábbis ami az írásokat illeti, nem a Mumus néven mutatkozott be és a parancsolatai között sem szerepel, hogy: Rettegjél már b@zdmeg!!!!

      Mint ahogy azt sem jegyezte kőtáblára, hogy gyártsál robbanó fegyvereket, halálos vírusokat, és lehetőleg minél előbb nyírd ki magadat !!!!!

      De olyan rendelkezése sem volt, hogy: Szivasd embertársadat, mint saját magadat!!! .... de arra sem emlékszem, hogy ilyet mondott volna, hogy: Retkeld össze a vízet, a levegőt és a földet, hogy csak lassan dögöljél meg!!!!

      Azt még esetleg el tudom képzelni, hogy a X parancsolatnak volt egy apróbetűs záradéka, miszerint: Féljél saját magadtól, mert iszonyúan arrogáns, beképzelt és öntelt kis seggfej vagy!!!

      Nem lehetséges, hogy a "féld" felszólításnak valami más értelme lehet ????

      Ö.T.

      Törlés
    2. Azért az elő három parancsolat elég gáz, legalábbis arra nézve, aki kiadta. Személyi kultuszt hatalmi szóval? Kőbe vésve? Hát mekkora egy paraszt az ilyen?
      Másként nem képes tiszteletet kivívni magának? Antiszociális pöcs.
      A többi hét meg azokra nézve ciki, akik még az olyan alapvető dolgokkal is, hogy ne lopj, ne ölj stb... enyhén szólva is hadilábon álltak, és állnak mind a mai napig.
      Az ilyen bagázstól tényleg csak félni lehet.

      mj



      Törlés
    3. mj, az altalad felvazoltak is (reszben) igazolhatjak azt a feltetelezest, hogy az embert alkoto tavol allt az Egy (Igaz) Teremtotol...
      :)

      John

      Törlés
  3. Épp írni akartam hogy március 9-11.-re is várhatóak csuda dolgok, mikor láttam a médiába üstökösként berrobanó hírt, 16 év múltán újra szabad szemmel látható kométa lesz az égen.
    "" Hazánkból március 7-8-ától lesz megfigyelhető a nyugati látóhatár felett, a napnyugta utáni órában. Március 10-én lesz a legkisebb távolságra a Naptól és a legnagyobb fényességét 9 -11- e között éri el.""
    Ennyivel azért nem tudjuk le a dátumot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "" Aki darázsfészekbe nyúl, azt össze fogják csípni
      Sang Merghani 2013. március 1. 20:06 ... vagy üstökösként fog érkezni valaki Méltóságos II. Rákóczi Ferenc, Magyarország vezérlő fejedelmének véréből.""

      http://www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20130304-esze-tamas-kis-albert-es-a-rakocziszabadsagharc-kirobbanasa.html

      http://www.idokep.hu/hirek/szabadszemes-ustokos-jon-panstarrs

      panstarrs.. páneurópai piknik, fővédnöke Habsburg Ottó trónörökös, európa egyesülése, pan-nap, fúzió, csapongás.

      Pán a görög mitológiában a pásztorok kecskeszarvú, -lábú, és -farkú istene. Kedvencei a kecske- és birkapásztorok, de a halászok és vadászok is az ő védelmét élvezik. Szoros kapcsolatot tart fenn a nimfákkal, táncol, énekel és játszik velük. Jellegzetes hangszere a pánsíp, mellyel gyakran ábrázolják együtt.

      http://kepfeltoltes.hu/view/130217/2012_08_08_026b_www.kepfeltoltes.hu_.jpg



      Törlés
    2. 1703-ban kezdődött a Rákóczi-szabadságharc. Vagyis 310 éve.
      310 --> 3. 10, --> március 10.
      A Panstarrs üstökös 3.hó 9-11 között, azaz pont március 10-én lesz a legfényesebb. Nahát!

      Törlés
    3. (ez jutott eszembe és úgy gondoltam, jó lenne megosztani ezt a képet- okát ne kérdezd- nem tudom.. :) )
      http://www.the-athenaeum.org/art/full.php?ID=61267

      Törlés
    4. (meg ezt is, csak lemaradt az elébb):
      http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4b/Rak%C3%B3czi_1703_ban.jpg

      Törlés
    5. előbbi re:
      http://www.youtube.com/watch?v=mV_8oxVNVHE
      http://www.youtube.com/watch?v=pTOk6FkJuAg

      Törlés
    6. utóbbihoz:
      http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/62/Count_of_St_Germain.jpg/220px-Count_of_St_Germain.jpg

      http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fd/Zsolnay_Vilmos_Zelesny.jpg/250px-Zsolnay_Vilmos_Zelesny.jpg

      Törlés
  4. Az "After earth" szerintem inkább múltidézőnek tűnik, mint jövőbetekintőnek. Ha magára hagynák itt a vegetációt, nem hiszem, hogy újból kardfogú tigris alakulna ki megint...

    A Burok valahogy számomra hátborzongatóan párhuzamba állítható Magyarországgal, persze egy más aspektusban, mint a filmben, de ahogy mondja, "minden szép és jó lett, de az már nem a Te világod többé...". Pontosan ez az érzésem nekem is, hogy itt már valójában csak egy mítosz rabjai vagyunk, azt hisszük, hogy "Magyar"országon élünk, de valójában már csak a neve az és rég belebújtak mások a bőrünkbe.

    VálaszTörlés
  5. Ne féljünk?.....egy művészházaspár gyászol!!....miért van itt MO-on, a legtöbb kötelező oltás ???

    Betiltott rákkeltő -formaldehid -anyagot tartalmaz az oltás !!

    Nem tudják a szülők sem, hogy mi történt a picivel. Labant Csaba és a felesége Labant Ada nyíltan oltásellenesek, évek ÓTA küzdenek az ellen, hogy a gyermekeiket beoltsák mérgekkel.

    http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=46dae3976

    Most valakik, akik talán rendőrök voltak erőszakkal beavatkoztak a család életébe. És most gyászolnak.Nagyon köszönjük mindenkinek az együttérzést, a szeretetteli szavakat - enyhülést jelent szétszaggatott lelkünknek a jóság, amivel körülveszitek az oldalt, s vele bennünket.

    Sokan kérdezitek - ki privátban, ki nyilvánosan - hogy mi történt?

    Most csak annyit mondhatunk, hogy szörnyűséges dolgok.
    Merényletek esetében ritkán lehet rekonstruálni a történteket. Nem biztos, hogy sikerül valaha is pontosan kiderítenünk. Erőszakkal szakították el tőlünk, nem láthattunk mindent... Aminek tanúi voltunk, azok alapján csak valószínűsíteni tudunk dolgokat. A nyomozóhatóságok feladata és hatásköre volna a felderítés. Sajnos, rendőrök is érintettek az ügyben. Óriási társadalmi nyomásra lesz szükség...

    "Labant Csaba: "Nagyon köszönjük mindenkinek az együttérzést, a szeretetteli szavakat - enyhülést jelent szétszaggatott lelkünknek a jóság, amivel körülveszitek az oldalt, s vele bennünket. Sokan kérdezitek - ki privátban, ki nyilvánosan - hogy mi történt? Most csak annyit mondhatunk, hogy szörnyűséges dolgok. Merényletek esetében ritkán lehet rekonstruálni a történteket. Nem biztos, hogy sikerül valaha is pontosan kiderítenünk. Erőszakkal szakították el tőlünk, nem láthattunk mindent... Aminek tanúi voltunk, azok alapján csak valószínűsíteni tudunk dolgokat. A nyomozóhatóságok feladata és hatásköre volna a felderítés. Sajnos, rendőrök is érintettek az ügyben. Óriási társadalmi nyomásra lesz szükség..."

    Labant Csaba http://hu-hu.facebook.com/pages/In-memoriam-Labant-Endre-Baba/573944529283043?ref=nf

    VálaszTörlés
  6. Az új emberséges világ nem úgy jön el hogy nekifeszülünk a rendszernek - nyugodtan és békésen de hiábavalóan tiltakozva, tüntetve, petíciózva vagy éppen nem békésen haraggal nekimenve a 6alom előtérbetolt csicskásainak - mintegy harakirit elkövetve. Hanem éppen ellenkezőleg úgy jön el - ha felül-emelkedtünk rajta, ha már figyelembe sem vesszük, ha kitérünk előle amennyire csak lehet. S hagyjuk hogy eméssze fel önmagát, mert nem lesz más választása. A szenvedélyek, az egzaltáltság felszítása egyértelműen a 6alom érdeke. Ezáltal tudja kenyértörésre vinni a dolgot ember és ember között a háttérben jót röhögve mialatt az egymást ellenségnek képzelő emberek egymást tizedelik. Evidens hogy a 6alom által kreált, megjelenített, kiprovokált dolgokkal foglalkozva az ember még jobban az anyag önpusztító sarába ragad a felemelkedése helyett.
    A "9-11-esek" a felemelkedő megtáltosodó emberek. Lásd "magyarmessias.hu". Ezért is foglalkoznak ezzel a spirituális-számmisztikai dologgal a szabadkőművesek. Akiknek rögeszméje az egyensúlyozva "fénytáplálás és fénypusztítás". Lásd az építész hitvallását a "Ház a tónál" című hollywoodi produkcióban. A 911 az USÁ-ban a segélyhívószám. Ezt mindenki tudja. Ez lenne az úgymond fénytáplálás. A fénypusztítást pedig 9.hó 11.-e jelentette 2001-ben. Amikor ledöntötték a WTC-tornyokat közel 3 ezer ember halála árán. Az embernek álcázott - nyugodtan mondhatjuk hogy nem-emberek.
    Tehát a 9-11-esek az aranykorba menők, a megtáltosodni képesek. Akik a szeretetelvűségük révén magas belső rezgésűek. Csak imádkozhatunk hogy a 9-11-es napokon a jókat lejáratandó ne lépjenek "fekete-mágiás" akcióba a rosszak. Ugyanis már úgy sem érnek el vele semmit. A jók juszt se fognak nekik menni, még ha megtalálják őket akkor sem. Hugót is lejáratták azzal hogy névnapját az általuk "bolondok napjává" keresztelt április 1-ére tették. Ezzel is minket próbáltak negatív kontextusba rakni hiszen Hu-Go annyit tesz hogy HU/magyar/Magyarország GO/indulj. Aztán akinek ez a keresztneve - mint Hugo Chaveznek is, aki az USA vezetőit mindig is "ördöginek" titulálta - még meg sem öregedve a minap nyilván a kiváló "kezelés" nyomán "véletlenül" rákban meghal. Szegény HuGo már nem érhette meg a névnapját, a "bolondok napját", akarom mondani a FELTÁMADÁS másnapját - Húsvét 7FŐ-t. amely nap persze ráadásul a kutatók szerint - időszámításunk előtt 6-ban - még JÉZUS születésnapja is volt. Hamis vagy nem hamis székelyzászló-lengetés ide, devizahiteles-forradalom oda - késő már csőbehúzni a valódi magyart. AZ EGYenesen a mennybe/Aranykorba megy - miután "9-11-esen" már megtáltosodott. Éppen itt az ideje.

    Kerion

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kedves elottem hozzaszolo, Kerion, megbocsass nekem illetlensegemert, de megis felteszem a kerdest: beteg vagy?
      ez most nekem fajt…
      de!
      az irasban kozzetett velemenyed epito jellege atfordult olyan nezette, amely nem kapcsolodik, illetve nem von parhuzamot sem a kiindulopontkent szolgalo cikkel, sem akar peldaerteku megszolalasod elso felevel.
      …megkovetem magam a szemelyeskedesert.
      a commentek kozott talalhato, azaz nem felfedezheto vonal menten maradva (nehez feladat), abba a kedves megjegyzest irok atgondoltak mar azt, hogy a rendszer negativ lete, azaz nem lete helyett, mint azt az egyik iro is emliti, helyenvalobb lenne talan azon gondolkodni, hogy az ugynevezett felemelkedes utjan haladni kell, felreteve azon fiktiv tenyeket, mely alapjan kijelentheto -es a feltetelezestol elvonatkoztathato-, hogy a rendszer ugy jo, ahogyan az mukodik?!??
      csak annak okan erdemes a gondolat sikjat felvenni, amely alapjan a feltetelezest bovitve, elvonatkoztathatok(unk) a mult/jelen parositasatol, es a lehetsegest tekintve(juk) stabil pontnak, vagyis a fikciot, amely a lenyeget elhomalyositja, alapveto evidenciakent alkalmazhatom(unk) es leszek(unk) az eletben nevetve naiv gondalatokon… azaz: kauzalitas gyakorlati jelentosegenek megfeleloen; ha tanulni (fejlodni) akarok(unk), akkor ugynevezetten "szenvedni" kell.

      maskent: az eredmeny eleresehez dolgozni kell (talan a jelen rendszer a legjobb indikator?)

      mintha komplexusom lenne a tobbesszamu fogalmazas miatt :( -nincs, ugy gondolom, hogy privat velemenyem a tobbiekert fogalmazodik :)

      John

      Törlés
    2. Sang Merghani - "... legnagyobb fényességét 9 -11- e között éri el."

      Kerion - "A "9-11-esek" a felemelkedő megtáltosodó emberek."
      "Tehát a 9-11-esek az aranykorba menők, ... "
      "... miután "9-11-esen" már megtáltosodott ... "

      Na csak óvatosan ám a hülyeséggel gyerekek, még mielőtt Mazsolát sittre vágják!!!!!!
      Hivatalosan a szept. 11-e a nagy sorsforduló az emberiség életében és a lakájsajtó már beleverte a köztudatba, hogy az a csúnya terroristák napja, Kerikém, te meg itt egyenlőségbe hozod a felemelkedéssel !!!!!!

      Ha a két végpontot összekötjük, akkor az jön ki, hogy:
      Terrorizmus = Felemelkedés

      Kapjál már az agyadhoz Kerikém !!!!! .... (vagy szedjél valamit hülyeség ellen)

      Ö.T.

      Törlés
    3. nem hiszem, hogy meg kellene védenem Keriont (mivel nem fizet érte.. :D ), de..
      9/11 (vagy a forditottja 11/9) igen fontos- sőt kiemelt dátum sok szempontból. A hely, ahol történt "a Dolog"- szintén. Hogy voltak-e repülők, vagy nem, azt mindenki döntse el magának. Viszont a 3000 ember beáldozása okkal volt- akkor és ott. Ha egy kicsit utánanéztek a történelemben, nem első és nem utolsó eset (és nem is a legnagyobb, pl. a zentai csatában 30.000 ember ment a darálóba 1697., de ugyanazon személy még legalább egyszer eljátszott valami hasonlót, 1709.)
      http://hu.wikipedia.org/wiki/Szeptember_11
      *****
      érdemes (és érdekes) naponta végignézni a wiki-t: bizonyos napokon, bizonyos történések toronymagasan többször fordulnak elő, mint más napokon.. (születés, halál, történés..)- és ennek oka van.. plusz azt is nézni, hanyadik napja az évnek és mennyi van még hátra..
      munkára fel.. :P

      Törlés
    4. Erre mondják, hogy: KABBALA. ... amit ugye nem a héberek találtak fel.

      Törlés
  7. kedves Johnnyboy! Kerion gondolatait mindig, minden körülmények között nagyon szívesen olvasom és szeretném, ha gyakran írna, ezért kérlek, ne bántsd őt. A blogvilágban a hozzászólások 60-70%-a szokott a főtémától jelentősen eltérni, de ez addig nem gond, míg a szabad asszociáció építő jellegű marad. Ha jól tudom, új srác vagy itt, ezért elég erős belépőnek sikeredett a fenti hozzászólásod - ami nem mellékesen szintén nem kapcsolódik a cikkhez, de sebaj, ennyi tolerancia van bennünk -, de alapvetően egyet tudok érteni vele, ez itt az akadálypálya. Szóval mi itt szeretjük egymást és nem kötekedünk feleslegesen. Csók!

    VálaszTörlés
  8. A félelemről azt hiszem, már beszéltünk korábban - 1/2LM kontra EGÉSZ-ség. Tapasztalatom szerint nem is a bénító félelem a legrosszabb, amit bátorsággal könnyen orvosolni lehet, hanem a meghatározhatatlan szorongás. Amikor csak érzed a nyomást és még nem tudatosodott, mi okozhatja. Szerintem majdnem mindenki gyógyulni inkarnálódott és elég kevesen érik el az EGÉSZ-ség állapotát, mert az bizony kemény munka eredménye lehet csak. Első lépés az őszinteség és a bátorság az úton.

    VálaszTörlés
  9. Kerion, sokrétegű és komoly után-gondolást igénylő hozzászólásaidban szerintem (!) a legfontosabb elem általában visszatér, az amelyik a felemelkedésről szól. És ez nem holmi ezoterikus álomszólam, hanem ténylegesen megtapasztalható jelenség, pl. amikor egy számunkra már nevetségesen szánalmas - pl politikai - vitában felül tudunk emelkedni a problémán, és fentebbről nézve minden sokkal világosabban látszik, ami által a vita teljesen feleslegessé válik. Sok ilyen helyzet van, tapasztalom én is nap mint nap, hogy egyre kevésbé "merülök alá" a szándékosan generált (belénk programozott?) problématengerbe, és ez egyáltalán nem csak anyagi jellegű problémákat jelenet, hanem sokkal többször gondolat-világi, pszichikai vitahelyzeteket. És nem csak vitákról van szó, hanem minden olyan érzelmi, elmebeli, "fizikai" és egyéb visszahúzó erőről, melyek behálózzák a mindennapjainkat, és sokszor tényleg úgy tűnik: nem eresztenek. Nekem is baromi nehéz felül emelkedni a mindennapok eseményein, és úgy érzem rengeteg dolgom (ledolgozni valóm) van még ezen a síkon, ezért is nem megy MINDENEN (félelmeken, szorongásokon, vitákon, hirtelen érzelmeken, gyík-agy-reakciókon, stb.) felülemelkedni. De azért törekedni kell rá, tudatosan.

    Szóval csak meg akarom köszönni, hogy Te is itt vagy közöttünk Kerion, és nap mint nap figyelmeztetsz ugyanarra az egy, de talán legfontosabb tanításra, miszerint kizárólag szeretettel telítve lehet felülemelkedni e háromdés világ-szféra csapdáin.

    VálaszTörlés
  10. "Ha jól tudom, új srác vagy itt"
    Jesszusom, ezoszt döfi.Van egy csipet csapat, jól összeszokva egymásnak szája íze szerint.
    A blogoló blogolja véleményét szer-etettel,ezt meg is köszönjük ámde szépen.Vagy nem?
    Ha nem6rám,na de akkor is.Az meg az én véleményem oszt cső,avval sem kell egyet érteni .
    Ennek ellenére mindig megolvasom szinte kezdettől az irkálásokat,no meg a véleményeket.
    Szorongás,félelem,szeretet,kötekedés,jó,rossz,fekete,fehér....
    Ez a szint itt, a Föld nevű kiképző bázis.Honnan tudhatod mi a jó (ami relatíve) ha nem tudsz rosszalkodni, s majdan különbözőséget tenni.Ami fent úgy lent......
    Egy másik új srác.

    a.n

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Ez a szint itt, a Föld nevű kiképző bázis."- ez stimmt és tökéletes a megfogalmazás is.
      "Honnan tudhatod mi a jó (ami relatíve) ha nem tudsz rosszalkodni, s majdan különbözőséget tenni." - hogy mi a jó és a rossz az relativ és szubjektiv, ám hogy mi a pozitiv vagy negativ, az objektiv és abszolút. Magasabb szabadságfokkal nagyobb felelősség is jár..
      És hogy miért kell egy negativ rendszer, ami van akit felőröl és van akit megcsiszol? ennek is oka van.. és az okot azt hiszem magunkban kell keresnünk..

      Törlés
    2. "Ez a szint itt, a Föld nevű kiképző bázis."

      Na itt azért lenne némi ellenvéleményem, ugyanis a "kiképzés" tulajdonképpen
      tanulást jelent ... ha pedig a körülményeket figyelembe vesszük, akkor azt kell mondjam, hogy többezer év alatt nem tanultunk semmit sem. Sőt ...

      A gyakorlat sokkal inkább azt mutatja, hogy a "kiképzés" = szellemi lehülyítés.

      Érdemes belelapozgatni Seneca könyveibe, ami arról tanúskodik, hogy a "tervezett népességcsökkentés"-t nem ebben az évszázadban találták fel. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    3. Olyanokvagytokmán!

      Hát nem tökmindegy, hogy tanulás, vagy kiképzés?
      A szó az csak szó.
      A trollból meg elég ritkán válik atomfizikus, vagy varázsbácsi. De tasliadásban pl. jeleskedik.

      Azt meg megin tugyuk/sejdícsük páran eleink azé lepakoltak pár hasznos dógot a asztalra. Csak... minknekünk mán derogál az ilyen elmaradott dógokkal foglalkozni, mint a asztal (meg a rajtalévő izék). Mer van helyette sokkal csillogóbb, meg fejlettebb bigyó, amit lehet tapogatni, meg nyalogatni. Plusz, azok a okos(abb?) arcok, akik felvállalták a itten sertepertélő sok muslinca terelgetését, az ilyesmire jó vastagon rájasütötték a okkult jelzőt. Oszt amelyik muslincának a idők folyamán telement a batyuja a jelennel, megmég érdeklődött is itt-ott. Oszt nagy mákjában rájatanált a szép pirossal felcímkézett régimódi asztalkára. Azt roppant hamar eltüzelték vállalkozó szellemű vezéreink, hogy ne bomlassza itt a békésen repkedő tömegeket.

      Viszontugyi... mostanában pár muslincának jól láthatóan kezd unalmas lenni ez a "szemünk elé kössük a felkelőnapos kendőt" oszt juhhééjjj...
      Ezér próbálkoznak. Hátha el lehet lébecolni más irányba is. Meg az a asztalka olyan csinos, meg szépen csillog, meg...
      A okosok, viszont trükkös srácok, ezér gyorsan fabrikáltak még pár asztalkát, amire válogatás nélkül felhajingásztak mindenféle kacatot. S állítottak eléje szép nagydarab trollokat is...

      S igen. Az is tanulás, tapasztalás, meg kiképzés, ha valakit pofoncsap egy (vagy több) troll - akinek ugye ez a dóga.

      Törlés
    4. Nem mindenki ennyire válogatós.
      Nekem tökéletesen megfelel az a bigyó, amit bár több tízezer éve nem fejlesztettek, mégis "lehet tapogatni, meg nyalogatni."
      Akár asztalon is...

      mj

      Törlés
  11. Jó volt olvasni a reagálásokat - alakul ez. Mármint a megvilágosodás és persze az Széth-választódás/"elválás" is. Felhívnám a figyelmet arra a közhelyre ami most nagyon is igaz - hogy semmi sem az aminek látszik. Tehát ha a 9-11-ről van szó az a freemason-illuminati "egyensúlyozás" miatt nem véletlen az usa-segélyhívószám egyfelől és nem véletlen van "számszakilag" lejáratva másfelől a WTC-üggyel. Mert a 6almasok minden JÓ dolgot - még ha az "csak" számmisztikai dolog is - nem csak "dicsőítenek" de le is járatnak. Hogy mást ne mondjak ott vannak az ősi kisajátított mezopotámiai, egyiptomi jelképek - melyeket a "kiválasztottak" kisajátítottak majd a tevékenységükkel negatív kontextusba is helyezték ezeket. A 6alom egyik-oldali megvezető, úgymond "szélsőjobb" portálain mást sem hallani mint ezen jelképek: hexagram, menóra, IsRaÉl, pentagram, Fényhozó, Főnix, arany-szarvas agancs/szarvak és kentaur-paták, bagoly, kecske, kígyó, Nap, Széth, Ozirisz, Ízisz, Hórusz stb. pocskolását. Holott ezek voltaképp ősi szkíta jelképek csak akik rátelepedtek ezekre - akik elkezdték ezeket használni vagy például mutogatni a médiában - jobbára negatív 6alomközeli személyek. Így aztán az "ördöggel" a "bölcsek köve" is ki van öntve. Nem véletlen mondom ezt mert ezek mágikus jelképek. Nem mindegy hogy hogyan viszonyulunk hozzájuk. TEhát válasszuk külön a JELKÉPEKET, a SZÁMOKAT a jelenleg lejárató használóiktól. A szám a jelkép, a szó semmiről sem tehet. A különböző szekták tagjai azért használják ezeket hogy ők - és csakis ők - felemelkedhessenek. Méghozzá konkurrencia nélkül - mivel mások számára ezeket gyűlöletessé tették. Na persze a valódi felemelkedéshez/megtáltosodáshoz ez édeskevés. Ahhoz SzerElmés SzerEtet is kell - nem is kevés. Meg még néhány evidens dolog - például felül-emelkedés az illúzión, megbocsátani tudás, félelem-nélküliség ésatöbbi.
    IsRaÉl = Ra is Él/a "Napisten" is él
    Menóra = Mén Óra/Táltos Óra
    Hexagram/Dávid-csillag = Egymásba hatoló Égi/Földi 3szög - stilizált Piramis - a Föld Égi "megtermékenyítése" - minden tartozékával együtt - az újjászületése céljából.
    A kecske Enki, a bagoly Ninhurszag kedvenc állata. Ide kapcsolódik a Hold is mint az éjszakai "Nap". A "nappali" madár a Nap-ból/Tu/l/rul "születő" sólyom - "röptetője" Hórusz és Hathor.
    Széth a Földi próbára tevő
    Ozirisz/Orion az Égi Földi próbát elbíráló
    Ízisz/Szíriusz a Földi Földi próbát elbíráló
    Hórusz a közvetítő Ég és Föld között
    Kígyó = a tudás, a bölcsesség/csakra-vonulat/kundalini - a megvilágosodás útja
    Egy Szem a piramis/3szög tetején = a 3. Szem/a túlvilági-tudatalatti. A 3szög/piramis alján lévő 2 szem az illúzión inneni látható szemeink.
    Viszont például a ránk erőltetett, szánkba adott "trianon" kifejezést egyáltalán ne használjuk, ne is emlegessük. Mert a Tri a Non/a 3 tagadását jelenti, azt jeleníti meg. Például a Szent3ság tagadását. Nem véletlen ünnepeltetik meg velünk rosszakaróink a megalakulásukat - május 1-én/illumináti, a vesztes csatáinkat, évfordulóinkat. Például Muhi csata - ennek az évfordulóján tartották például "szabadkőműveseink" a 2010-es "választást", ismertebb nevén "fülke-forradalmat". Sorolhatnánk: Mohács, Világos, 56 - mind a magyarok számára vesztes dolgok. Viszont a pozsonyi csata - Búvár Kund, Nándorfehérvár - Kapisztrán ésatöbbi szinte említve sincs nem hogy megünnepelve. Tehát gondolkozzunk és lássunk a dolgok mögé. Persze minden harag nélkül, nyugodtan és türelmesen. DE már felébredve, megvilágosodva és lehetőleg fel is emelkedve.

    Kerion

    VálaszTörlés