2013. március 29., péntek

Megelőzték Szélest! Itt a krupmli-elem!

Egy új Edison kiscsávó emberhosszal megelőzte az energiakonszerneket "ingyenenergia az éterből" szöveggel riogató és a közvéleményt ígéretekkel felcsigázó Széles Gábort. :) Ímé, a krumpli-elem:


FIGYELEM! Kérlek ne kísérletezz ezzel otthon, hacsak nem vagy felnőtt felügyelete alatt! A krumpli rettentően veszélyes, amikor elektromos eszközökhöz csatlakozik! A burgonya nem rendeltetésszerű használata előre nem látható következményekkel járhat!

13 megjegyzés:

  1. No de Mazsola!
    Böjt idején ilyen helyre kis kolompérokkal ideállítani...... :D
    Panka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hús, és nem is állati eredetű, szóval ne izélj! :)

      Törlés
  2. Kiváló, feltalálta az akkumulátort! :))

    Értelmes gyerek, de azért a működésének elmagyarázásánál már látszott a bizonytalanság :).

    Néhány mázsa friss krumpli, meg néhány zsák apró, meg csavar után már csak sorba kell kötni, rárakni egy váltóárammá alakító inverterre és néhány percig még egy mosógépet is rá lehet majd kötni :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)

      ... és ahogy a kiváló Rózsa Péter gazda mondta "Az ételed az életed" c. előadásában:

      "Aki a búzát elégeti, az nem ember"

      http://www.falura.hu/video/magtar.hu/RozsaPeter1.avi
      http://www.falura.hu/video/magtar.hu/RozsaPeter2.avi

      Törlés
  3. Mi napelemmel működtetjük a krumplit:-D

    VálaszTörlés
  4. Számomra sokal hitelesebb lett volna ez a kísérlet, ha a kisgyerek egy villanykörtét
    működtetett volna a krumplielemével.

    VálaszTörlés
  5. Valaki hazudik?!..Széles a facén:

    Kedves Barátaim!
    Egyre több olyan írás jelenik meg/Index/ mely engem a Tesla kisérleteivel szeretne összehozni vagy összemosni.Itt most is megerősíthetem, hogy nem foglalkoztam és most sem foglalkozom az általam is nagyrabecsült Tesla kisérleteivel és találmányaival.Ha vicces kedvemben lennék azt mondanám, hogy nem szeretnék nagyfeszülséggel kisérletezni.Akkor már nagyfeszültségű impulzusok helyett inkább nagy áramimpulzusokkal.

    Széles Gábor Hivatalos oldala
    6 órája
    Széles Gábor Hivatalos oldala: Kedves Angel!Szerintem is sokféle módon fognak majd előállítani a jövőben alternatív energiát.Speciál a mi "madarunk" egy olyan "áramkazán" lesz mely áramot termel de nem csak annyit ami egy "háztartás" számára lesz elegendő.Hanem ennek kb. tízszeresét lesz képes még a hálózatba is visszatáplálni.Tehát aki ilyen "áramkazánt" fog vásárolni az egyúttal energia termelővé is fog vállni /vállalkozóvá?/ kb. hat éves megtérülési idővel.

    GA

    VálaszTörlés
  6. " ... a mi "madarunk" egy olyan "áramkazán" lesz ..."

    Hm ... micsoda naccerű ötlet ... áramtermelő madár ... kazánmadár ... ipari madár ... vállalkozó madár ... megvásárolható madár ... kifizetődő madár ... megtérülő madár ...

    Úgy tűnik, hogy ez a Széles (szeles) is belépett a saját szellemi síkjára és most saját magával kergetőzik. :D Ekkora lendülettel még az is elképzelhető, hogy hamarosan feltalálja a felfújható hóembert ... és az lesz ám az igazi áttörés ... NEKI. ...:)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  7. Szerintem akkor csesztük el az egészet, amikor a villamosenergia féle cigányútra tévedtünk és erre épült fel egy kultúra(?), egy civilizáció(?). Azóta mindent egyre rosszabbul csinálunk, csak hogy minél több legyen belőle; ennek érdekében pedig már minden létező éghetőt elfüstöltünk - pillanatnyilag eszeveszett tempóban termeljük a büdös életben le nem bomló atomszutykot. Szánalmas dolog, rém szánalmas, de még mindig az ipari forradalom (na ennek a 'forradalomnak' sem ártana egyszer utánanézni:-) hajnalán tartunk: vizet forralunk, gőzt fejlesztünk és forgatjuk gyermekded játékszereinket..... Pillanatnyilag az a helyzet, hogy még azt a szerencsétlen nullponti energiát is csak úgy tudják elképzelni, hogy kerül amibe kerül, vagy ötven hertzes váltóáramot csinál - mert hogy erre vagyunk bedrótozva - vagy kell a francnak. (Egyébként meg hogyan kötnék rá a villanyórát...:-)

    mj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálatos módon ez nem annak tűnik, amire mindenki vágyna. Az, hogy hálózatra van kötve, azt jelenti, hogy nem fogunk tudni megszabadulni a villanyszámlától, legfeljebb csökkenteni. Ennek nyilván az az oka, hogy nem folyamatos a működése, nem csak az, hogy vissza lehet táplálni a felesleget a hálózatba. A hálózat biztosan kell, mert ha nem kellene, akkor mindenki így termelne és nem lenne kinek "visszatermelni" a hálózatba, lévén, hogy felesleges lenne a hálózat.
      Másrészt a tervezett 3-6 milliós kiépítési költsége teljesen lehetetlenné teszi a saját háztartási használatot a lakosság 99%-a számára. Mindenesetre én biztos nem építtetem, ki, mert mire bejönne az ára, addigra jó eséllyel elhaláloznék amúgy is :)).

      Törlés
  8. Energiacella:

    http://index.hu/gazdasag/2013/04/10/energiacella/

    VálaszTörlés
  9. http://maria.postr.hu/ez-lenne-szeles-gabor-energiacellas-titka

    VálaszTörlés