2013. március 16., szombat

Ötöcködjünk rétegesen mer ráfázunk!

Mindenki tudja mi történt, nem vezetem fel, csak leírom a véleményem a kialakult helyzetről - néhány gondolatom biztos nem lesz túl népszerű. 


Kezdem is a népszerűtlennel. Egyszerűen hihetetlenek az emberek - pontosabban az emberi butaság! Egy hete attól hangos a média, hogy jön a sarki hideg, hóval, faggyal, szar idővel, és minden vele járó finomsággal. Erre mit csinál a tömeg? Elindul hosszúhétvégézni bazdmeg. Ez azért nem egészen olyan, mint amikor fáj a marharépa torka, és azt a tanácsot kapja, hogy egyen rá jégkrémet, mert az jót tesz... Na szóval! Bizonyára kurva szar dolog elakadni az úton élelem, folyadék és takaró nélkül ebben a hidegben, nem kívánom senkinek, de könyörgöm, tudta mindenki, hogy jön a szutyok idő! Miért kellett autóba ülni? Vagy ha már muszáj volt, legalább vittek volna magukkal extra élelmet, innivalót! Én, ha csak néhány várossal arrébb megyek üzleti útra, akkor sem indulok el egy napi élelem és folyadék nélkül, mert bármi történhet. Legyünk már egy kissé felkészültebbek és tudatosabbak!

Na és most nézzük a másik oldalt! Az illetékes hatóságok felkészültsége még a fent ostobasággal vádolt pórnép szintjénél is botrányosabb volt. Nálunk, az Alföldön ugyan nem volt túl nagy gáz, azt a 10 cm-es havat gyorsan el lehetett lapátolni, még arra is jutott energia, hogy a szomszédokkal egy kellemes pálinkázgatás alkalmával ellapátoljuk az utcát (kb. 50 m zsákutca szakasz). És ekkor érkezik az elhíresült SMS, be is másolom ide, mert ezt meg kell örökíteni: „Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium”. Elképesztő szakmai dilettantizmusra utalnak e sorok! Több kérdés is felmerül itt azért. Az egyik rögtön az, hogy honnan tudták a telefonszámom? Jó, persze ezen az ember hamar túlteszi magát, a mai elektronikus világban már akármiről szerez információt egy ügyes belügyes. Először nem is értettem az SMS-t, azt hittem valami spamot kaptam, vagy mifene. Hogyan hagyhatnám el a gépjárművem, amikor be se ültem?? Milyen másik gépjárműbe üljek át? Lehet, hogy a belügyesek hozzá vannak szokva a több autóhoz, de nálunk ez nem divat - gondoltam. Na, elégazhozzá, hogy később megértettem ezt a rendkívül értelmesen és tömören megfogalmazott üzenetet, hogy mit akartak közölni, azokkal akik ott rekedtek a fagyban. Le a kalappal! De tényleg! Nem tudom mennyibe került kiküldeni majd 12 millió SMS-t, de az biztos, hogy e helyett talán mégis csak hasznosabb lett volna járó motorokkal várni a havat az illetékeseknek. Persze lehet, hogy én látom rosszul.

Hanem aztán van itt még érdekesség. Talán az egész esetből Sanyi bátyánk TV-s nyilatkozata volt a leginkább bicskanyitogató. Nem kívánom megismételni, és értem én, hogy egy ilyen beosztású embernek már csak PR-ból sem szabad mást mondania, hogy a helyzet magaslatán állnak, no de kérem, azért a zemberektől valahogy egész másfajta kép szivárgott vissza innen onnan... És most még csak nem is arra gondolok, ahogy az MSZP által pénzelt Retek klub hogyan állította be az ezzel kapcsolatos hírösszefoglalóját, mert az is megérne egy misét, szinte már szántam a szerencsétlen új bemondó gyereket, amiért azokat a szánalmas mondatokat a szájába adták - ki is emelném az egyiket: "A Belügyminisztérium szerint a hatóságok időben reagáltak, az ellenzék viszont másképp látja. Az MSZP szerint...". A másik vicc az volt, amikor bemondták, hogy a média nem kapott hírt a katasztrófahelyzetről... No itt kapcsoltam ki a tévét. S bármennyire is esetleg úgy tűnik most, hogy a média és a politikai elit kezd elválni egymástól, s bármennyire is pártfinanszírozottak a kereskedelmi csatornák, azért ne felejtsük, hogy a jó öreg ellentétek szításához továbbra is kiválóan értenek, valamint azt is érdemes észben tartani, hogy valahol fent toronymagasan, a tulajdonosi emeleten a szálak összeérnek, politika, végrehajtó hatalom, média, satöbbi. Érti, aki érti. Na mindegy, visszatérve a katasztrófa elhárítás szerepléséhez azért elgondolkodtató, hogy egy Magyar Gárda vonulás alkalmával, vagy ha példának okádék egy zsidó temető rongálásról kapnak bejelentést, azonnal iszonyatos létszámban és technikai felszereléssel tudnak felvonulni a kontra-szelektált verőlegények, de amikor tényleg vészhelyzet van, akkor hol a tökömben vannak? 

Aztán ami már végképp kiverte a biztosítékot, az volt amikor a Petőfi is bemondta, hogy országosan trafipaxoznak a fakabátok. Én úgy gondolom nem tévedek nagyot azzal, ha úgy vélem ezzel talán már néhány rendőr sem értett teljes mértékben egyet, és szerintem nem is kell kommentálnom miért. Talán nem túl nagy adófizetői igény, hogy amikor ilyen több megyére kiterjedő vis major van, akkor ne a kibaszott sebességmérőjébe kapaszkodjon már a sok pufajka utód, hanem a lapátba. Vagy sokat kérünk??

Na mindegy. Azért a sok negatívumon kívül ez az esemény is - mint minden - tartalmazott pozitívumokat is. Először is - ahogy Szelei Magdolna Mária fogalmazott - ebben az időben legalább egyik magyarnak sem jutott eszébe a másik magyart püfölni, csak mert másik ideológiai gondolat-gyár termékét szopta be. A másik pozitívum maga a hó, amit most biztos sokan átoknak éreznek, és tényleg nem hiányzott ez már márciusban senkinek (én is eldugdostam a kertbe, amit kellett, nem tudom túlélik-e?), de azért ne felejtsük, hogy a hó az az életet adó víz kikristályosodott formája, és mivel vízből van, így annak alaptulajdonságával rendelkezik: épít és pusztít, mikor mire van szükség. Ne felejtsük azt sem, hogy a legfőbb információ hordozó anyag a víz, így megkozkáztatok egy spirituális összefüggést is: ezt a havat nem véletlenül kapta Európa. No nem akarom elháárpolni a témát, viszont érdemes talán kicsit átgondolni a spirituális vonatkozásokat is. Egy biztos! "Nekünk Mohács kell!" És ez most is kiválóan bebizonyosodott azáltal, hogy miközben a hatóságok - a hóban rekedtekkel szolidaritást vállalva - totálisan lefagytak, addig a magyar emberek bebizonyították, hogy minden eddigi elidegenítés és uszítás ellenére maradt még bennük valami Isten szeretetéből. A hírek és fórumok tanúbizonysága szerint példátlan segítségnyújtás folyt a nehezen megközelíthető helyeken, a helyi önkéntesek vitték az élelmet, takarót, és a reményt. Ez mindenképpen biztató azt hiszem. Kapjuk, kapjuk a pofonokat (szerintem ezek inkább feladatok és próbák), és lassan azon kapjuk magunkat, hogy még a végén nem figyelünk eléggé, és összefog a magyar.

S amennyiben nem volt még elég, kapni fogjuk a próbákat, ebben biztos vagyok. És természetesen lehet ebből az esetből is poént faragni (úgy szép, ha nem vesszük túl komolyan ezt a játékot, amit Életnek hívunk), de azért szerintem mindenképpen megvan a tanulsága ennek is. Hál' Istennek. 


75 megjegyzés:

  1. "Nem kell ezen berágni, a helyzet valóban röhejes - naná, hogy leütik a lasztit.
    Nagyon sok krízishelyzetnek kell még bekövetkeznie, mire (talán:-) felismerjük, hogy egymáson és magunkon kívül SENKIRE nem számíthatunk.

    mj"


    Itt válaszolok ha nem bánod. Jól látod, egy rugóra jár az agyunk! :) És az "egymáson és magunkon" alatt tulajdonképpen bárkit, azaz mindenkit érthetünk... s ne feledd: Egy Van, nincs olyan hogy "másik". :)

    VálaszTörlés
  2. Bal agyfél-TEK-eseknek? :D

    Amúgy jól forgattad a billentyűt! Ez a hó (víz) a pusztítás mellett épített is: közös élményből építkező közösséget. Lassan e felé fordul a világ, a teremtés erői kikényszerítik az egységet, ha tetszik a 'hatalmasságoknak', ha nem. :D
    Panka.

    VálaszTörlés
  3. Tökéletesen leírtad a gondolataimat! Mi a fenének nem lehet nyugton maradni pár napig? Miért kell hülyegyerekként mindig más segítségére ácsingózni? A legjobban az tetszett, amikor a riportban egy nő a benzinkút előtt panaszkodott, h fázik és nem kapott kenyeret. Meddig tartott volna beülni teázni? :o))))) Sok felelőtlen megérdemli, h egy kicsit jobban értékelje majd azt, amije egyébként van. Még egy tanulság: a gázzal, bojlerrel fűtés nagyon kiszolgáltatott helyzetben tart. Kell egy kis fa meg kandalló.

    VálaszTörlés
  4. Szia Mazsola!
    :-)))))))))))))))))))))))))))))))
    Tetszett, volt amiről szóról szóra ugyanezt mondtam, bár csak halkan mert benne volt a b..meg is. :-)
    A hó szépen betakarta a mi kis veteményünket és megvédte a fagytól. Jó, hogy jött még a hideg előtt! Szerintem tökéletes volt a szervezés minden szinten, mert akinek van szeme a látásra, az látja, akinek van füle a hallásra, az hallja... az összes többi pedig ... szív a saját hülyesége miatt éppen úgy, mint eddig.

    E

    VálaszTörlés
  5. Mazsola, Olivin, ne essetek Pintér hibájába, a kialakult helyzetért legkevésbé az autósokat kell szidni. Két félről is érintett voltam, sőt három. Rokonaink épp Ausztriából tartottak haza amikor Győr után elakadtak, a barátaink pedig mentek haza, HAZA. Mivel Pesten nem volt sem maradásuk, sem szállásuk, csak a munka délutánig, és utána pedig kívánkoztak (harmadszor is) haza. Jelzem nektek ezen a télen (rendhagyó módon) ez már a tizedik mediterrán ciklon volt. Egy mediterrán ciklonban ez a katasztrófa lehetőség mindig benne van ha jól eltalája a pálcát a céllövöldében. Ezen a télen már sok pálca mellé lőtt. Volt sok piros riasztás, még 50 centi hóra is(!), és lett belőle 15! Már ahol, ugyanis volt ahol a piros riasztásnál még ennyi sem esett.
    Voltak ezentúl tranzitutasok, szerb busz kisgyerekekkel, amerikai diákbusz, et cetera, et cetera. És persze volt minimális százalék üdülni vágyó illető is, aki a készülés és várakozás hevében nem lévén meteobu öö meteorológia rajongó, nem követte a meteorológiai felületeket.
    UGYANIS, jegyezzük meg, mert bár ezen a télen ez a sokadik piros riasztás volt, DE CSAK a meteorológiai oldalakon. A katasztrófariadó próbát tartó, képernyőn futó szalagcímekkel máskor az "Oberon birodalommal" minket mint "Coruscant" lakóit riogató országos kereskedelni csatornák KUSSoltak arról, hogy ez esetben a ciklon érkezése előtt vagy már az érkezésekor vált erősen vélhetővé hogy aktuális, sokadik ciklonunk ezentúl eltalálja a TIZES KÖRT. Tehát aki pálcát tör az autósok felett (pintér módra) az vegye figyelembe ezeket a gondolatokat. A lenti linken jelzem azt ami most ELMARADT.
    Harmadrészt én is érintett voltam, kényelmes kertvárosi házam mellett még két házunk van, tanyajelelgűek, állatokkal, kertészeti kultúrával. Az állatok miatt ki kellett mennem az egyikhez. Szinte mindig biciklivel megyek (még esőköpenyben is), oda-vissza 10, a másik 12 km. Most az állatokhoz kellett mennem, (lovam nem lévén) AUTÓVAL. És igen, kicsúsztam, vagy a szél oldalra fújt, mindegy. Két perc múlva már ki is húztak, megúsztam, még nem tudott hozzákötni a hófalhoz a kocsim.
    Naszóval 97. és fél százalékban a közfelügyelet, és az egyenruhás szolgálatok hibáztak, a maradék két és félbe jut a többi, ha egyáltalán. Persze hogy vannak felkészületlen autósok, akik a sűrűn lakott, sokadik piros riasztáson átesett, viszonylag békés éghajlatú Magyarországon neki mertek vágni -a nagy médiakussban- a fizetős(!) AUTÓPÁLYÁNAK! Legközelebb felkészültebbek lesznek, két vekni kenyeret tesznek a pótkerék mellé.

    A többiről, a katartikus, történelmi léptékű összefogásról már írtam az előző posztodban. S ha már előző poszt, a témájához itt írnék egy gondolatot. Még középiskolában iskolai kiránduláson láttuk a Pilvax kávéházat. Már ott és akkor -gyerekfejjel- leesett a tantusz hogy akik abban a küzdelmes korban ott üldögéltek azok nem forradalmárok voltak, hanem színészek, (jól meg) fizetett emberek. Nem voltam népszerű ezzel a gondolatommal, de azért a tanári elvárásoknak az előírt leckét úgy-ahogy felmondtam.



    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=427837
    http://index.hu/belfold/2011/11/20/feluvoltenek_a_szirenak_a_galaktikus_birodalomban/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogyaszongya a cikk: "hogy közben kiderült, nem csak a világsikerű regényben és a belőle készült szuper produkcióban szerepel a Völgyzugoly, hanem Miskolcon is van ilyen városrész".
      Télleg? Ez biztos valami újkori elnevezés lehet (a elmúlt 5-8 évből), mer mikor még aktívan kujtorogtam a felemlegetett város éccakájában, korcsmárúl korcsmára, akkó... ezbe a városrészbe valahogy sose sikerült bekeverednem. Pedig tuti emlékeznék rája.

      Törlés
  6. 30 km-es kocsisor hétvégézne?

    Nem működik a katasztrófavédelem, ezt kell látni, mindegy ki miért ragadt a hóba.

    VálaszTörlés
  7. Leépítés - ez az ÉGI parancs. A 6almon lévőknek le kell építeniük önmagukat, a 6almukat, vagyonukat és persze ezzel együtt az egész hamis rendszerüket is. Mivel ők a "vaskor-végiek". Át kellene adniuk a staféta-botot az "aranykor-elejeieknek", végső soron a valódi magyaroknak - ha tetszik ez nekik, ha nem. Ezért van az hogy direktbe bal.aszok. DE persze már önmagukkal is meghasonlottak, a "lemondani" nem-akarásuk miatt, aminek látnivalóan nyögés a vége - ez is közrejátszik. Elvileg még korrigálniuk, helyre hozniuk is kellene az eddigi mocsokságaikat is - a Kárpát medencében főként a magyarok ellen elkövetetteket - például trianont. Erre vannak - ha úgy tetszik a tudat alatt késztetve - a Teremtés, a FöldAnya által. Különben végső soron a "levesbe" mennek és nem a szép hollywoodi csillagháborús jövőbe. Ami egy "elragadtatásos" 4. dimenziós rezgés-kiterjedésű lehetőség. Ide az "irányítóik" viszik őket magukkal. De mivel azok is megválogatják az embereiket félnek, minden parancsukat végrehajtják - még akár az ön-harakirire utasítót is.
    A hétköznapi emberek egyébként logikusan cselekedtek. Mivel pontosan tudták hogy a 6almon lévők mindig is hazudoznak. Beleértve a meteorológusokat is. Így aztán simán útnak indultak - honnan tudhatták volna hogy most az egyszer igazat mond a 6alom által vezérelt média. És jön a hóvihar. A neten a megjelenítők Semjénnel is "meglovagoltatták" a birodalmi lépegetőt, de persze Luke táltos"paripáját" is. Jelezvén a 2-féle - 4 D-s/5 D-s - utat amerre menni lehet. Az 5 D-s Aranykorhoz persze kell némi SzerEtet és SzerElem is. Valamiért - nyilván mert nem biztosak magukban - azért nyomatják a részben kabbalista számmisztikát is. Például csak ma ilyen szalagcímek voltak a hírkeresőn: kiskegyed: "a 6 legjobb édespite" - atv: "6 ember fagyott halálra", 100 évig akart élni Cipő" - hvg: "66 településen még nincs áram Szabolcsban" - index: "Mark Zuckerberg a világ legjobb főnöke. Alkalmazottainak 99%-a elégedett vele." - "Új hidegrekord 49 év után: mínusz 18,2 fok-Vásárosnamény" /13-11/ - origo: "a 7.helyről induló finn Raikönnen győzött" - blikk: "Őrült rajongó fenyegeti Lakatos Márkot. Durva fenyegetést kapott L. Márk /36/ ! Szinetár Dóra /36/ miatt támadják", "36 óra a hó fogságában" - ecetera...

    Kerion

    VálaszTörlés
  8. HAD = Hideget AD ???
    HIDEG -- >> IDEG -->> IDE -->> HÍD ÉG -->> ÉGI HÍD -->> kapcsolatfelvétel ???
    (egymással is)

    PROBLÉMA --->> PRO (for, für, vier, wir, 4, ) a "B"-nek (kapcsolat a magasabb rendű síkkal) --->>> LÉM (bénít) - A (aton) ????

    Csak azért hancúrozok ezen a témán, mert nem szoktuk a többdimenziós közléseket. ...:)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  9. "ahogy Szelei Magdolna Mária fogalmazott - ebben az időben legalább egyik magyarnak sem jutott eszébe a másik magyart püfölni, csak mert másik ideológiai gondolat-gyár termékét szopta be."


    Azért a Magdi nem egészen így fogalmazott... :DDDD
    Panka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem akarom a Magdit bántani, de amikor itt volt Szegeden a Vértónál tavaly nyáron azt mondta hogy csak az mehet fel vele a dombra - úgymond "üdvözülni" - fel a 8 székely-kapun át aki fehér ruhában van. Így aztán azok akik nem abban voltak mind hoppon-maradtak. Persze a jó előre beöltözött, bennfentes, amolyan "kiválasztott" fehér-pöndölös szekciót kivéve. Meg is jegyeztem akkor, mielőtt leléptem a 2-es villamossal - persze csak magamban - hogy itt sem stimmelhet azért valami, mert hiszen tudvalevő hogy soha sem a külsőség számít hanem mindig a "belsőség".

      Kerion

      Törlés
    2. Nem mondod, hogy te is szegedi vagy? Hehe, én is voltam a Vértónál kb. két éve, akkor még csak tüzet gyújtottunk a Fény ünnepén (dec.21-én), Bene Gáborékkal, akkor még nem volt ez a fenenagy kiválasztódás.

      Törlés
    3. No, hát csak kiderül, hogy a kommentelők fele innen, Szegedről van (bár én ilyen célból még nem jártam a Vértónál). :)

      Végülis...itt egész évben elég sok a fÉNy... :)

      M

      Törlés
    4. Itt északon meg setétségben üddögélünk.
      a.n

      Törlés
    5. Hé! Nem tudtad, h Szeged = Sun City, a napfény városa? Nincs ebben semmi különleges.

      Törlés
  10. Emellett az is világosan látszik, hogy "gyöpöséket" valaki levetkőzteti
    és kilátszik a csupasz "én"-jük. Ja kérem, .... aki a pöffeszkedéshez szokott ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van egy olyan sejtésem, hogy "gyöpöséket" ez egyáltalán nem zavarja.
      Nem olyan családból valók:-)

      mj

      Törlés
    2. Szelei minden áramlatot meglovagol. Ki fizeti a révészt?

      Törlés
    3. Gyöpöséknek is meg van a maguk szerepe az egészben, MJ, ... és ez sokkal érthetőbbé válik, ha "állandó"-nak fogalmazzuk.

      Ö.T.

      Törlés
    4. Ebben a színjátékban, ami ebben a játékszínben folyik mindannyiunk részvételével kedves Ö.T. kolléga, senki sem nélkülözhetetlen.
      Még akkor sem, ha ellenállhatatlan késztetést érzünk olykor (én ettől kissé gyakrabban:-) néhány színtévesztő és szereptévesztő résztvevő likvidálására.

      mj

      Törlés
    5. szerintem vmit félreérthettél emjé, egyáltalán nem színtévesztőek és szereptévesztőek ezek a likviditási problémákkal küzdő likvidálandók, hanem PONTOSAN a szerepüket játsszák. Sőt némelyek - hogy úgy mondjam - a kelleténél még élethűbben is, hogy a rosseb vinné... :)

      Törlés
    6. Kedves MJ!

      Mindannyian jövünk, .... aztán megyünk.
      A szereplők cserélődnek, .... a szerepek maradnak. ...:)))

      Az általad említett likvidálás eléggé elterjedt szokássá vált,
      annak ellenére, hogy megoldást - hosszú távon - még sohasem hozott.

      Ha primitív szinten üzemelünk, akkor az állandó és a változó is primitív,
      így aztán ne köpködjünk az állandóra (államra), ha mi változók sem vagyunk jobbak.

      A kérdés csupán az lenne, hogy van-e ennél magasabb szint???
      Én azt mondom, hogy VAN.
      Figyelj!

      Likvidálás - Liquid (folyadék) - VÍZ
      Nem egészen ugyanaz, nemde?

      Ugyanígy: Globál - G+ lóbál(ingat) - G+LO+Bál (megértjük az alapokat és bulizunk egyet) ...:)))

      Az a helyzet MJ, hogy csak együtt tudunk följebb lépni.
      Amíg csak egymásra mutogatunk, addig nem oldottuk meg a feladatot.

      Ö.T.

      Törlés
    7. Akkor még egyszer kihangsúlyoznám drága felebarátim, mielőtt még reám uszul a helyileg illetékes TEK*: "Ebben a színjátékban, ..... senki sem nélkülözhetetlen."
      Szereplő szereplőt következmények nélkül nem ír(t)hat ki a darabból.

      * Tetszettetek látni a híradásokban, micsoda pöpec BTR-ekkel páváztak a hófalak közt? Legutóbb a Varsói Szerződés fénykorában fordultak elő nyilvánosan ilyen gépek mifelénk.

      mj





      Törlés
    8. Igaz!A szereplők remekül játsszák a szerepüket.Mi nézők pedig szájtátva nézzük a színjátékot.(ha láttál gyerekeket élő bábjátékot nézni,tudod)
      Tátott szájjal nézzük,pedig hátulról pisszegnek már,hogy jó lenne már hátra is nézni,hisz a színház kijárata ott van.Páran már nézelődünk,hogy valami nem stimmel.

      Ez is egy jelenet volt a nagy műben.

      És mint minden darab legjobban várt jelenete a finálé,mely képzeletet felülmúlóan fog berobbanni a nézőközönség soraiba.


      http://www.youtube.com/watch?v=sPzJBfHkpZY

      ke

      Törlés
    9. "Tetszettetek látni a híradásokban, micsoda pöpec BTR-ekkel páváztak a hófalak közt?"

      Nnnnaaa ... hát akkor ne mondjuk már, hogy az "állam" nem csinált semmit. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    10. MJ, a likvid_ÁLLANDÓ szereplők. :)
      Érti_TEK?

      Törlés
    11. Szerintem az államtól (mint viszonylag állandótól) hiába is vár valaki
      villámgyors intézkedéseket, mivel ez ellenkezik a lényével.

      A változás (hóesés) és az intézkedés folyamata az állam esetében kb. így néz ki:

      X elvtárs jelenti Y elvtársnak, hogy esik a hó.
      Y elvtárs azt gondolja, hogy "na és, ilyen már volt máskor is" ... és nem csinál semmit.
      X elvtárs kis idő elteltével újra jelenti, hogy esik a hó és Z elvtárs a meteorológiai
      részlegtől aszongya, hogy ez tartósnak is láccik, szóval valamit mégiscsak tenni kéne.
      Y elvtárs fölfogja, hogy ezt a témát nem lehet ellébecolni (nehogy már utána rákenjék a balhét) és úgy dönt, hogy mégiscsak továbbítja az információt fölfelé
      F elvtársnak.

      Aztán az információnak néhány ilyen szintáttörése után elkezdődik az intézkedés,
      de ekkor már Juli néni ott ücsörög a Suzukijában az országúton a méteres hófalak között. ...:)))

      Szóval csak azt akarom kifejezésre juttatni, hogy az állandótól
      fölösleges villámgyors reakciókat elvárni, mert ez ellenkezik a lényével.
      Ennek ellenére azonban mégiscsak hathatósan beszáll a probléma megoldásába,
      ha már eljutott a cselekvés szintjére.

      Ö.T.

      Törlés
    12. Egyes szereplők éppen most "írnák ki" a magyart a darabból. Mégpedig úgy hogy az öltözőben magyar ruhát öltenek és a helyükbe lépnek a színpadon. Még a világkongresszusukat itt fogják tartani ami példátlan. Annak ellenére teszik ezt hogy ezzel maguk alatt is vágják a fát. De látnivalóan - valamilyen okból - ez egyáltalán nem érdekli őket. A nagy átváltozó - hol szoc-kom ellenes, hol fidesz-kapitalistákat szidó TGM a millán mondta hogy: "nyilasok, az egyetem mindenkié". Utána pedig Setét Jenő cigányjogi aktivista magát a "sötét erőt" jelentette be a m indössze 5 ezer "millás" előtt nagy üdvrivalgás közepette. Vasárnap délután mindezt az atv egyenesben közvetítette.
      Persze ezen a pumperlávén nem árt felül-emelkedni. De ezt csak akkor tudjuk megtenni ha van kapaszkodó is. Ilyen például többek között a magyar úgymond skorpió lényegű "nyilassága". Ami eltér az askenázi kazár, vagy az amerikás usabeli spirituális "nyilas" volttól, mert hiába nyilasoznak ők is azok. Azonban a magyar az AntÁrészi szeretetteljesen békés, míg ők látnivalóan az Árészi háborúsan békétlen vonalat követik. Nem csak azért mert időközben más vallást vettek fel és más szolgálatát, hanem azért is mert más időpontban "teremtettek" az őseik.
      A valódi magyar már ciklusokkal ezelőtt a Nyilas és a Skorpió világkorszak határán "született le" - akkor amikor a Nyilas csillagkép Sagittarius3 valamint a Skorpió csillagkép Lesath csillagai közti Fekete Hasadék/Tejút-Centrum/Csillag-Kapu éppen premier-planban látszott a Földről. Tehát a magyar az egyedüli Skorpió itt a Földön, olyan aki, mint skorpió elpusztíthatatlan/vagyis örök életű. És anno éppen egy Skorpió világkorszak előtt ért Földet az Égből jőve.
      A világkorszakok éves megjelenítésében a "születésnap" december 23.-ára esik. Ez a Napnak az ekliptikán a Skorpió /nov.11-dec.22/ és a Nyilas /december 24-jan.10/ csillagképekben való haladása közé eső "elválasztó" NAP. A Nap ekkor vagy ekkortájt van éppen egy vonalban a Forrással/Tejút-centrummal. Ekkor van nyitva mintegy jelképesen az Égen a Csillag-Kapu. Részben ezen spirituális dolgok tudata az a plusz ami REMÉNY-t adhat és egyben az eszement dolgok FÖLÉ is emelhet bennünket.

      Kerion

      Törlés
    13. "Egyes szereplők éppen most "írnák ki" a magyart a darabból. Mégpedig úgy hogy az öltözőben magyar ruhát öltenek és a helyükbe lépnek a színpadon. Még a világkongresszusukat itt fogják tartani ... "

      Ez az Isteni "minden mindenben" programm kisiklatott változata.
      Ezek saját magukat tekintik Istennek ... pontosan úgy, mint a ki is ... ????
      Na ugye, hogy ugye ... :)))

      Ö.T.

      Törlés
  11. Szerintem 90%-a az utakon maradtaknak munkából ment hazafele... mint ahogyan ismerőseim közül sokan. Azért olyan jól nem megy Mo.-on, hogy ennyien induljanak hosszúhétvégézni.

    VálaszTörlés
  12. Ha már szóba került a számmisztika, gondoljátok csak el hogy ez az ünnepi ciklonunk nem a semmiből gomolygott elő. Egy mediterrán ciklonnak (mini hurrikán) igenis van előélete. Van egy ciklongenezise (ennek épp a Genovai-öböl környékén), és vannak a genezishez kellő előfeltételei - ezeket szokták észrevenni a meteorológusok már jóval a kész ciklon esemény bekövetkezte előtt.
    Nos, igen, 9-11 megint. Micsoda véletlen, pont azokban napokban kristályosodtak ki a hiányozhatatlan előfeltételei a ciklongenezisnek. Nahiszen!
    De hogy ha már az előfeltételeknél tartunk, bizony azok most is adottak egy jó kis (tizenegyedik?) születéshez, amely ciklonná érve 23-án (kromoszóma, genetikai fejlődés, ugrás) roboghatna át Magyarországon, ha eltalálja azt bizonyos pálcát. Kevés ugyan az esély, de a nullánál jóval több.
    figyeljétek a számokat:
    ""Hó és fagy kísérheti március 15-ét Index 2013. március 11., hétfő 14:23 ""

    Más, tegnap már (költőien) kérdeztem, de mai megteszem, hol vannak a harci helikopterek? Még mindig nincs áram sok helyen. Azt kellett látnom a déli hírekben hogy "civil" helikopter viszi az elektromos művek szakembereit a kidőlt oszlopok javításához az észak-keleti sarokban. Kevés a helyi szakember, hótt fáradtak a 48 órás műszak után, kéne utánpótlás szaki az ország msá részeiből, a terület persze (lóhát,kutyaszán, motoros szán kivételével) földi járművel járhatatlan. Erre mi van? Szakiszállításhoz szerváltak valahonnan egy piros helikoptert, mert a harci mintás repülő montstrum MI-helikopterek a katonáikkal együtt eltűntek a ménkű picsába.

    A 23.-i jelölt, ez ugyan keletebbre húzna el (Fekete-tenger feletti ciklonkösponttal), és ha minden így marad "csak" szélvihart okozna, de mit lehet tudni, még közelebb is elsülhet:
    http://www.wetterzentrale.de/pics/Recm1441.gif

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy halandó ember számára elképzelhetetlen mértékű extraprofitot bezsebelő Eon-nak minimum rendelkeznie kell(ene) minden olyan eszközzel, amelyekkel az Isten háta mögé telepített (egyébként jól jövedelmező) műszaki szarjait bármilyen körülmények között képes megközelíteni és megjavítani. Hát mi az apjok rongyba tekert f@szát képzelnek, hogy az adófizetők lóvéjából fenntartott operetthadseregtől, tűzoltóságtól, katasztrófavédelemtől kunyerálnak negyven éves rozsdaboglya harceszközöket, mert - ahogy a média többször is kihangsúlyozta -
      több ezer fogyasztói hely, és még véletlenül sem család(!) maradt szolgáltatás nélkül ?

      mj

      Törlés
    2. Mitöbb... a áromot szolgáltatónak nem csak a technológia bakikat (értem itt; a elfútta a szél oszlopokat, meg a elszakadott madzagokat) köll lekaratéjoznia, hanem a gyűtögető (halászó, vadászó, madarászó, stb) fickókat is, akiket az ilyen apróságok mint huszon-, negyven- vagy x méteres hóakadályok senem tudnak elántorítni bevett szokásaiktól.
      Hangoskodott is pár internetes média (merhogy a képdobozt nem nagyon látom), hogy a mocsokok tenoristáskodnak itten, meg akadályoznak, meg... erre meg a yardok megszabálysértik őket. Ha meg tugyák fogni...

      Törlés
    3. Ha fennáll a veszélye annak a skandallumnak hogy az amúgy is katasztrófa sújtott területen a megmaradt technika maradékából gyűjtögető fickók elébb spulnizzák, majd pedig leadják a drótot, és mindez felfogható terrostáskodásként, akkor még égetőbbé vált a kérdés:
      hol a picsában vannak a katonák és a helikoptereik? Mer ugye nem várható el az elektromos művektől hogy az áramos szakik mellet terrorista elhárító osztagot is fenntartson.

      Törlés
    4. ""Tíz lánctalpast küldtek Szabolcsba 2013. március 18., hétfő 16:29 A Magyar Honvédség (MH) már tíz lánctalpas harcjárművével segít az áramszolgáltatás helyreállításában Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte Böröndi Gábor dandártábornok sajtótájékoztatón hétfőn Ibrányban"""

      Jóreggelt! Jelentem az oszlopdöntögető ónos eső 14.-én esett. Már négy napja!

      Régen (mer most már új kor van) ilyenkor legalább kirúgtak egy sofőrt, egy portást, egy takarítót, vagy egy meteorológust. Most már ilyen nincs. Sőt, már várom a kitüntetéseket az elvtársak féltéglával vert mellére.

      Törlés
    5. "ha már az előfeltételeknél tartunk, bizony azok most is adottak egy jó kis (tizenegyedik?) születéshez, amely ciklonná érve 23-án (kromoszóma, genetikai fejlődés, ugrás) roboghatna át Magyarországon, ha eltalálja azt bizonyos pálcát. Kevés ugyan az esély, de a nullánál jóval több."

      A ciklonunk kissé keletebbre robogott el tőlünk, azt a bizonyos pálcát Ukrajnában lőtte le. Nálunk "csak" hideg szélvihart okozott.
      Viszont, jön a következő, hétfőn-kedden.
      Na ez már nem szélsőséges kilengés, hanem tendencia, mondjon bármit is a fősodratú média-meteorológia.
      Jó lenne a Golf-áramlatról is beszélgetni, ha érdekel valakit, ugyanis stájsz van. Lásd, hetek óta(!) nappali mínuszok repkednek tőlünk egy köpéssel északabbra, német. lengyel, brit, skandináv, kelet európai síkság honokban. Ebből a mínusztengerből teker le egy-egy adagot az éppen aktuális mediciklon. Na de ez a hidegkészlet valahogy odakerült ám.

      Törlés
    6. "Jó lenne a Golf-áramlatról is beszélgetni, ...hetek óta(!) nappali mínuszok repkednek tőlünk egy köpéssel északabbra ... "

      Ha jól emlékszem, akkor a BP egy 1,5 - 2 évvel (?) ezelőtt alaposan elqúrt egy
      tengerszint alatti fúrást a Mexikói-öbölben - talán Georgia magasságában - ahol
      a tengerfenék porózus minősége miatt a rétegekből orrán - száján szotyogott ki a
      kőolaj és képtelenek voltak rá kútfőt építeni. Aztán maga a fúró sziget is elszállt
      a nirvánába, amiről gyanítom, hogy szándékosan fölrobbantották, a felszínre bugyogott "fekete aranyat" meg valami jó kis mérgező szerrel lesüllyesztették kb. 1 kilóméteres mélységbe, ahol nem látszik.

      Annak idején az alternatív médiákban (interneten) volt néhány szakértői vélemény, miszerint jó esély van arra, hogy ez a "szósz" az áramlások miatt belekerül a Golf-áramlatba és jelentősen lefékezi azt ( ha ugyan meg nem állítja ) és ezzel
      egy "csöppet" hidegebb lesz az észak-európai térségben.

      Amennyire tudom, már az elmúlt télen is szokatlan havazások voltak az angol
      sziget környékén, másrészt meg beindult egy "médiálisan agyonkussolt" népvándorlás Európa belseje felé.

      Szóval ha ezeket az "apró" részleteket úgy egymás mellé helyezgetem, akkor
      nekem az jön ki, hogy tulajdonképpen "kőmijjesék" már szét is qúúúrták ezt az élhető bolygót, csak a "globálmédia" még nem mondta be a hangszóróba, nehogy kitörjön a "pórnép" berkeiben a pánik.

      Vallásilag ezt talán úgy lehetne fogalmazni, hogy az "armageddonnak" titulált
      "kib@szott nagy hűha" már egy ideje folyamatban van, csak még ezt nem fogalmazta meg senki, .... mer ugye sokkal eccerűbb a mumust elhessegetni.
      Vakolóék helyében azér má csak elpusmognék néhány imát ... na persze nem az eddig megszokott címre. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    7. Aztán hogy a betűket se felejtsük el teljesen, van itt mégegy "érdekesség".
      Ha az "A" betűre emlékeztető piramisformát egy jelként ábrázoljuk a legfelsőbb szintet jelző "T" betűvel, akkor mintegy "véletlenül" pontosan egy kőmijjes körző
      rajzolódik ki.

      Ha pedig betűként olvassuk, akkor azt kapjuk, hogy: AT - mint pl. ATON, egy jelképbe sűrítve.

      Aztán az is érdekes - legalábbis szerintem - hogy pl. az értelmezés nyelvén
      az állam szóban (STAAT) ugyanúgy megjelenik ez a kőmíjjes szarság, ami
      pusztán azért furcsa, mert a statikus (állandó) kifejezés alapján az állam igazából csak STAT lenne.

      Hümm ... hümm ....

      Ö.T.

      Törlés
    8. " (interneten) volt néhány szakértői vélemény, miszerint jó esély van arra, hogy ez a "szósz" az áramlások miatt belekerül a Golf-áramlatba és jelentősen lefékezi azt"

      ""A száz vállalat, 20 ezer ember és 1900 hajó részvételével folyó helyreállítási munkálatokra a BP eddig 2,35 milliárd dollárt fizetett ki. ""
      http://magyarnarancs.hu/belpol/a_bp-drama_gazdasagi_kovetkezmenyei_-_az_olajkor_vege-74068

      1900 hajó.. csak egyszerűen hajó... de micsoda irdatlan mennyiség, és ki tudja mennyi a valós szám. Mekkora szállító kapacitást vonultattak ott fel mentesítés címén? Mi mindenre lehetett elég? Nézzük meg H.G. Wells mit írt (mintegy jövőbe látván) erről:
      http://www.korunk.org/?q=node/8&ev=1926&honap=4&cikk=4125
      mai kép a brit helyzetről:
      http://gallery.site.hu/d/22471148-1/coventry.jpg

      ""másrészt meg beindult egy "médiálisan agyonkussolt" népvándorlás Európa belseje felé"" Erről nem hallottam, Ö.T. kérlek fejtsd ki bővebben.

      """kib@szott nagy hűha" már egy ideje folyamatban van, csak még ezt nem fogalmazta meg senki,"" eddig..



      Törlés
    9. Még valami, az utolsó pápát egy rettegett bíró űzi el.. Tél tábornok? Nyilván az üzenet szimbolikus, tehát nem az lesz hogy jégsapka ül a Hét Domb Városára, de az meglehet hogy az európai és észak-amerikai nyáj java odalehet, így aztán a főpásztornak fel is út le is út.

      Törlés
    10. Valóban érdekes, hogy a világ két legnagyobb ipari katasztrófáját - Mexikói öböl, Fukushima - szinte hónapok alatt olyannyira elterelték a figyelmet (egyszerűen csak nem hozták szóba:-), hogy mára úgy tűnik mintha semmi sem történt volna...

      mj

      Törlés
    11. Pardon: katasztrófájáról....
      mj

      Törlés
    12. A Golf áramlat:
      http://hu.wikipedia.org/wiki/Golf-%C3%A1ramlat
      "A Golf-áramlás mintegy 1,4 petawatt hőt szállít. Vízhozama a Floridai-szorosnál másodpercenként 31 millió köbméter (30 sverdrup), a Hatteras fokot elhagyva pedig már 81 millió köbméter. Emellett eltörpül az Atlanti-óceánba ömlő összes folyó hozama, másodpercenként 0,6 millió köbméter."

      Igen valószínűtlen, hogy egy kis kenőanyag ezt az áramlatot lelassíthatná...

      SZN

      Törlés
    13. Épp most láttam az angliai helyzetet, ahol eddig még tél sem igen szokott lenni.
      Megyen még egyáltalán az a Golf-áramlat?

      Törlés
    14. "száz vállalat, 20 ezer ember és 1900 hajó"

      Nem vagyok benne egészen biztos SZN, hogy az általad említett "egy kis kenőanyag" kifejezés valamennyire is helytálló lenne, ha a fenti adatokat is figyelembe vesszük. ...:)))

      Az "1900 hajó" alatt nem kétevezős csónakot kell érteni, amiknek a fedélzetén
      néhány környezetbarát aktivista vödörbe meregeti a kiömlött "fekete aranyat".

      Annak idején dolgoztam hasonló jellegű tevékenységi körben, ahol időnként - karbantartási célból - leengedtük a 150 báros CO-s nyomástartó edényeket és az bizony úgy fütyül haver, hogy a legbátrabb humanoidokban is meghűl a sz@r.

      Namost az ilyen mélytengeri kutaknál az 500 báros nyomást nyugodtan vehetjük átlagos értéknek - főleg ha friss réteget csapoltak meg - és ha még a
      hordozó réteg is porózus jellegű, akkor bizony nyugodtan számolhatod a nagy
      "b@zmeg" - et akár fényévekben is. Arról meg talán fölösleges is beszélni, hogy egy ilyen gigantikus mellényúlás esetén másodpercenként mekkora mennyiségekről lehet szó. ...:)))

      Csak hogy elképzelésed legyen, ez éppen olyan, mint amikor valaki egy kitörésben lévő vulkánra akarna csapszerkezetet szerelni, hogy pohárban árulhassa a friss lávát.

      Abban is biztos lehetsz, mint ahogy magad is említed, hogy a vegyszerekkel mélybe küldött kiszotyogó naftát a Golf-áramlat - amit ugye nem lehet csak úgy lekapcsolni - időközben egy "kicsit" arrébbtranszportálta, vagyis bekerült
      a Föld keringési rendszerébe. Ezt ugyan médiálisan szintén el lehet kussolni,
      a rendhagyó időjárás azonban arra utal, hogy a hatásai már jelentkeznek.

      Namost ha ezt a kérdéskört egy kicsit mélységeiben vizsgáljuk - és mélytengeri fúrás esetén ezt "luxust" nyugodtan megengedhetjük magunknak - akkor roppant érdekes dolgok jönnek ki. Figyelj !!!!

      Az olajiparban a talált leletek alapvető meghatározója az ún. GOV érték, ami a szósz fő összetételi jellemzőire utal, úgy mint: GÁZ + OLAJ + VÍZ.
      Ha ezt a "GOV"-ot Isteni közlésként értelmezzük, aminek a legfőbb jellemzője a
      töménység/ tömörség és kibontjuk ezt a csomagot, akkor kb. ezt kapjuk:

      GOV = Menj le !!! (alternatív változatok: Tűnj el, Húzz a pics@ba, az időd lejárt, ... stb. ... de pozitív vonatkozásban azt is jelenti, hogy: Ismerkedj meg az alapokkal!!)
      A "GOV" - ban az is benne foglaltatik, hogy kinek szól az üzenet (címzett), azaz
      GOV - mint "government" (= kormány), meg az is, hogy ki a feladó.

      Ha ezt a betűhármast megfordítjuk, akkor az jön ki, hogy VOG, ami szintén egy tömény közlésnek értelmezhető, mivel a VOG utal a német Vogel (madár) szóra
      is (alucsajdengi hun korona), vagyis az üzenet a legfelsőbb szintről jött, ugyanakkor német kifejezésként (madarad van = elment az eszed, hast einen Vogel) is értelmezhető, de tekinthetjük FOG-nak is, ami annyit tesz, hogy innen nem mozdulsz, de WOG-ként is értelmezhető, ami annyit tesz, hogy "megmérettél".

      Töményen egyelőre ennyit a "kis kenőanyag"-ról. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    15. Kedves Ö.T.letelgető Kolléga!

      Számoljunk egy kicsit...
      http://www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=27303/
      153 nap alatt 651 millió liter olaj ömlött ki, ami 651.000 köbméter.
      Amennyiben azok a csúnya gonoszok már megint úgy meghárpolták a kiömlött cuccot, hogy az egy tömbben kőkemény gátat képezne a Golf-áramlatnak a közepén 1,0 m vastagságban (ami lássuk be nem kicsit hihetetlen), akkor is csak a kisebb áramló felületnek mindössze 651.000/31.000.000x100= 2%-át foglalná el...
      (a Golf áramlás átlagos sebessége 1,0 m/s)

      Fizikából viszont tanultuk, hogy a vízáramlás szűkülő keresztmetszetben nem lassul, hanem gyorsul:
      A1xv1=A2xv2 vagyis a gátnak az áramlássebességét nem lassítani, hanem gyorsítani kellene...de mint tudjuk az Atlanti-óceánban víz mellett is víz található...

      A Golf-áramlat lassulását ettől függetlenül nem zárom ki, de mint írtam "Igen valószínűtlen, hogy egy kis kenőanyag ezt az áramlatot lelassíthatná..."

      SZN

      Törlés
    16. Az is lehetséges, hogy semmilyen összefüggés sincs az említett dolgok között,
      hiszen a kőolaj az fekete, a hó az meg fehér. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    17. ""A mentésben a válság tetőpontján 50 ezer ember és 7 ezer tengeri jármű vett részt.""
      Ezt az SZN által linkelt cikkből vágtam ki. Tehát még többen sürögtek-forogtak a Golf-áramlat genezisének kellős közepén!!
      SZN, azok a "hivatalos számok" bevisznek az erdőbe és nem látod a fát. Arról nem is beszélve hogy a 153-as szám közkedvelt okkult szám, a halászat száma, a 11 után tán a leggyakoribban használt (vagyis a 17 - 153 mindig együtt járnak, a 153 a 17 háromszögszáma).
      http://www2.ucar.edu/sites/default/files/news/images/features/2010/oil_slick_map.jpg
      http://m.cdn.blog.hu/zo/zoldfilm/image/the-11th-hour-poster-small1.jpg

      A cég neve BP amely 2 - 16, azaz 216 = 6x6x6.

      ÖT, nincs mit hozzátenni az írásodhoz, mert elég kerek,
      csak még a kérdésem maradt, hogy milyen agyonkussolt népvándorlásról beszéltél?!

      ui, most tombol a 12. mediciklon, és ez bizony megint betalált a pálca közepébe.. -persze ehhez kell egy (március végéhez képest még inkább) rejtélyes gigantikus hidegmag tőlünk északra, északnyugatra, és északkeletre, melyből az aktuális mediciklon kényére-kedvére tekerheti ránk a farkasordító hideget.

      Törlés
    18. Az a helyzet, hogy ez a Deepwater balhé többszörösen agyonkussolt és ezer felé
      dezinformált, médiálisan szanaszéjjel penetrált történet.
      Tegnap utánanéztem egy német oldalon, ott kb. 5000 hajóról volt szó.

      Abban SZN-nek igaza lehet, hogy a kiömlött olaj nem lassíthatja le a Golf áramlást,
      mivel a víz is meg az olaj is folyadék és elképzelésem szerint ezek elúszkálnak együtt is.

      Ami azonban érdekes, hogy a fúrós cég kb. 30 milliárd dollárt ajánlott fel a károk rendezésére, a bírósági tárgyalást elkerülendő. (Mert tárgyalás esetén a többszörösét kellett volna perkálnia.)

      Törlés
    19. "... csak még a kérdésem maradt, hogy milyen agyonkussolt népvándorlásról beszéltél?!"

      Bízd rám Sang Merghani, hogy mit akarok leírni és mit nem. ...:)))
      Ha kinyitod a szemed, magad is tapasztalhatod.

      Ö.T.

      (Beresovszkit is kiselejtezték, pedig biztosan futotta neki testőrre. Szóval
      megy itt az ekcsön a fű alatt.)

      Törlés
    20. "Még valami, az utolsó pápát egy rettegett bíró űzi el.. Tél tábornok?"

      @ Sang Merghani

      TÉL = "T" él.
      T = a legmagasabb szint, ahol egyensúly van.
      A piramis az egy látható háromszög = fizikai sík.
      A szellemi háromszög pedig T T T.
      Krisztust három szöggel szögelték a keresztre és ha ezeket
      összekötöd egymással, akkor egy fordított piramist kapsz.
      De tekinthetjük "V"-nek is, ami az 5-re utal.
      Érdekes módon a keleti kultúrák a "chi" - t nem a fej magasságában
      jelzik, hanem középen ... mint ahogy az "X" esetében is erről van szó.
      Vagyis az ötágú csillag - akármilyen színű is - nem az egyensúlyban lévő
      báránykákra utal. ...:)))

      Aztán mégegy érdekesség:

      Az "N" ( a van-ból) fordított arányosságot jelöl.
      Ha hosszában középen elválasztod és hagyományosan jobbról balra olvasod,
      mint pl. a rovásírást, akkor azt kapod, hogy V1. Mondd csak ki angolos
      kiejtéssel !!! ...:)))

      Vagyis a NAGY rendszer fordított arányosságra épül, így aztán nem is bír szétesni. Ez persze nem feltétlenül vonatkozik a humanoidokra is ... és ezt lassan érdemes lenne figyelembe venni !!!

      Ö.T.

      Törlés
    21. "T = a legmagasabb szint...
      A szellemi háromszög pedig T T T."


      Ja. Bezzeg Tripla T-re meg fújtál... :)

      Törlés
    22. "Ja. Bezzeg Tripla T-re meg fújtál."

      Ami igaz, az igaz Mazsola. (most örülsz ???) ...:)))

      Szerintem vedd figyelembe, hogy csak EGY rendszer van, különböző szintekkel.
      ( a Trabantnak is négy kereke van, meg a Porschénak is )

      A mi agyunkba beledöngölt matematikai szemlélettel semmi különbség sincs a kettő között, sőt, ha valamelyik lelkes barkácsoló összeeszkábál egy hatkerekű
      Trabi - sztrecslimót, akkor az számít jobbnak. (mert annak TÖBB kereke van)

      Ez persze komplett baromság - de az ember (???) által alkalmazott matematikai logika önmagában hordozza ezt a defektet, ahol a mennyiség és a minőség közé
      valamelyik marha egyenlőségjelet tett. (defektes szellemi sík )

      Gondolj csak egy Rubik - féle bűvös kockára, ahol a kirakott és az összekevert
      kocka a materiális síkról nézve gyakorlatilag ugyanazokat az elemeket tartalmazza, azaz mennyiségileg nézve egymással egyenlők. A kirakott és az összekevert kocka azonban minőségileg mégsem azonosak egymással.

      Szóval ha azt mondom, hogy ez a Triszmegisztosz még mindig bekaphatja,
      akkor talán kezded érteni, hogy miért. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    23. Igazán nem szeretnék összeesküvés elméleteket gyártani, de tessékmondani, ennek a borzalmas 12. mediciklonnak biztos nincs semmi köze ahhoz az véreskezű firenzei bagázshoz?:-)

      mj

      Törlés
    24. ÖT, azt hittem ez a fórum egyszerre figyelde és megbeszélde. Ám barátságtalan gesztusod mást mutat. Mivel az agyonkussolt népvándorlás csak engem érdekelt, úgy tűnik így már nem is fontos.
      De közben mondod nyissam ki szemem (mert ugye eddig csukva volt), hát mit látok?:

      A tél nem tágít továbbra sem. Pedig ez a ötöcködjünk poszt már olyan régi mintha egyenesen a tavalyi hó lenne.
      http://weather.unisys.com/surface/sst_anom.gif
      http://bulletin.mercator-ocean.fr/images/produits/psy2v4/psy2v4_20130327_23096/ocean/regions/zz/psy2v4_20130327_23096_zz_uv_n0_t0.gif

      Törlés
    25. "ÖT, azt hittem ... "

      Nem ....Te azt hitted, hogy ha valamit nem akarok veled megbeszélni, akkor az egy barátságtalan gesztus. ... Tévedtél.

      Fölöslegesnek tartom a tűzre olajat önteni ... így is elég sz@r a helyzet.

      Ö.T.

      Törlés
    26. ""Napsütötte tájakra menekülnek a britek
      Az otthonmaradók hagyományos húsvéti rendezvényeit megzavarhatja a télies időjárás....
      Mivel a britek hosszú évtizedek leghidegebb tavaszát didergik át, százezrével töltik a húsvét négynapos ünnepét meleg tájakon...hetek óta fagypont körül van a hőmérséklet, időként havazik...
      A brit meteorológiai intézet előrejelzése szerint április végéig nem várható jelentős felmelegedés a szigetországban...""

      Itt sem lesz tartós meleg addig, míg az északi hidegből bármikor lekeveredhet egy-egy újabb adag. Amúgy visszaszámlálás indul, holnap jön a következő mediciklon, közepesen hideg, azaz félig esős félig havas formában. Nyugalomra semmi ok, természetesen az utána következő újabb szörny genezise máris beindult.

      http://www.youtube.com/watch?v=I28zAph6gFM

      Törlés
  13. Egyébiránt tisztelt feljebbvalóinknak lehet elegendő lett volna ha a 3 perc híreket megnézik.

    3MIN News March 14, 2013: CMEs to Strike Earth
    http://www.youtube.com/watch?v=g76rMj5kc5w

    VálaszTörlés
  14. Munkámból kifolyólag elég sokat vagyok kint terepen, és megfigyeltem mielőtt nagy hó lesz a madarak elkezdik dézsmálni 1000-rel a földön fekvő, ilyen időtájt található eleséget, mintha ,,tudnák" le lesz takarva egy ideig a talaj.
    Nem volt ez másképp ezen a héten se, hétfő-kedd tájékán már megfigyelhető volt a jelenség.
    Sokaknak mondtam, hogy szerintem lesz hó most dögivel, de azt mondták, hogy ne viccelj már, most is napozgatunk (szerdán itt az ország közepén még +16 fok volt és napsütés). :)

    Járjunk nyitott szemmel. ;)

    t.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó megfigyelés t. !
      A madarak - a többi állathoz hasonlóan - még közvetlen részei az egységtudatnak (kvantumtudat), nem úgy mint a sok szárnyak nélkül magától teljesen elszálló, elkülönült, és tudatlan ember.

      Törlés
    2. Igazolom, a madarak nálunk is harmincasával jöttek az etetőnkre kedden. Soha ilyet nem tapasztaltunk, pedig évek óta van etetőnk. Ma szintén sok madár jött.



      Törlés
    3. Madár = Égi ...:)))
      Így érthetőbb ????

      Ö.T.

      Törlés
    4. Ha nem, akkor itt egy idézet:

      "Olyan, mint a mustármag. Amikor elvetik a földbe, kisebb minden más magnál. De aztán, hogy elvetették, egyre nő, és minden kerti veteménynél nagyobb lesz. Akkora ágakat hajt, hogy az ÉGI MADARAK árnyékában tanyáznak."

      De a MADÁR ugyanúgy megtalálható az alucsajdengi hun korona tetején is.

      http://img.index.hu/imgfrm/2/5/2/6/THM_0006222526.jpg

      Akinek még mindig nem esett le a tantusz: Beszóltak föntről és változik a mátrix.
      Nem kapaszkodni kell foggal és körömmel, hanem lebegni, mint a vízben. ...:)))
      Gyakoroljuk az elengedést!!!

      Ö.T.

      Törlés
  15. SzeleiMagdi is csak egy a sok megcsinált szereplő-ből!!

    ********
    Éghajlatváltozási hazugság !!!

    Idézet:..........Aki nem érti, hogy miért Magyarország illegitim kormányai jártak az élen, amikor az aranytartalékot felszámolták, amikor bagóért eladták az ipart és a mezőgazdaságot és a természeti kincseinket úgy, hogy még annyit sem tettek meg a környékező utódállamok és volt szocialista országok mintájára, hogy a privatizációs bevételek legalább felét szétosszák a tulajdonosok, vagyis a nép között. Hogy miért kell Magyarországnak izraeli kazár-zsidó "menekültek" bevándorlását és országfoglalását támogatni, miért lophatnak politikusok bűntelenül ezer milliárdokat, miért hajthatnak végre burkolt népirtást, miért lehet olyan médiatörvény, amelyet Európában sehol nem fogadnának, fogadhatnának el, miért kell figyelmen kívül hagyni az ENSZ Emberjogi Bizottságának döntését a szabad véleménynyilvánításról, és miért kell törvénybe foglalni a kizárólag a zsidó és cigány kisebbségeket érintő (megalapozott) "gyűlöletbeszéd", holokauszttagadás büntethetőségét, hogy miért nincs Magyarországon jogérvényesítési lehetőség, és végül, miért lehet elsőként Magyarországon akárcsak felvetni is, hogy a felettünk mérget szóró repülőgépek okozta időjárás változásról is tilos legyen híreket, mérési eredményeket és képeket közölni, annak a következőket tudom írni, mondani:

    Először nézze meg ezt a videót, mert hamarosan az ilyeneket is be akarják tiltani:

    http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=335#comments

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyűlölködés non stop. Ez az oldal is meg van csinálva. Kettős mércéd van? baszod.

      Törlés
    2. Neked meg még neved sincs. ITT nem káromkodunk. Az egy másik blog.

      Törlés
  16. „Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium”. Elképesztő szakmai dilettantizmusra utalnak e sorok!

    Ez nem szakmai dilettantizmus Mazsikám, hanem egy roppant tömör és gyakorlatias útmutató
    azoknak a birkáknak, akik a meteorológiai előrejelzések ellenére mégis a "hosszúhétvégézés" mellett döntöttek.

    Az első szó: SEGÍTÜNK! - máris reményt kelt szerencsétlen b@lfaszokban, azaz építő hatású. A többi meg gyakorlatias tanács a hülyéknek, hogy hogyan tudják elkerülni a fagyhalált.

    Azt nem mondom, hogy ez az SMS egy lenyűgöző irodalmi alkotás, de szerintem az adott helyzetben nem is erre volt szükség. ...:)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "b@lfaszokban":-)
      Erről eszembe jutott a szemérmetes népdalgyűjtő, aki megkérte a parasztbácsit hogyha a dal refrénjéhez ér: "csavaros a csavaros a disznó fasza"...szóval hogy azt a nem odaillő, azt a disznó szót volna szíves kihümmögni.
      Az öreg a gramofon előtt ki is hümmögte:
      "csavaros a csavaros a hmm hmm fasza"

      mj

      Törlés
  17. Hát... ha aztat nézem, hogy itten van nekünk eza... Állam (ami épp nem én vagyok), vagymi... akkó. Természetesnek vehető, hogy ennek berkein belül tevékenykedő... izé... ücsörgő arcok nem kapkották magukat hülyére csak azér mer esett némi hó. Mer ugye az ilyen. Télen, de néha tavasznak elejin is szokott ilyent csinyálni. (Hisz a népek nem irányícsák a időnek járását. Vagyis de. Csak nem úgy ahogy elképzelik sokan. S itten most nem azokra a mentálisan fejlett fickók gondolok, akik mindenféle kütyükkel bohóckodnak.)
    Tehát azé nem várható el ezen pofáktól, hogy mindent lóhalálában odahagyva rögtön nagy szervezkedésbe kezgyenek. (Jó, oké. Azé szervezkettek, merhogy mindenféle estélyen, díjátadón, meg egyéb rendezvényen jelen vótak.) Egyes népek nem szeretik félbehagyni azon dolgokat, amiket épp csinyálnak. Ezér érthető, hogy húzták a szájukat páran, mikoron azok, akiknek leosztották a lesésnek feladatyát, szólottak, hogyhát... „Helyzet van, főnök!”
    Viszont, az is igazság, a ilyen bácsik/nénik azér egy idő után kénytelenek reagálni valamiféleképp, hisz ha sok helyrő mongyák, hogy itten bizony valami kulimász beleröppent a ventilátorba, akkó a saját jól felfogott érdekükben csak muszáj valamit kezdeniük a tudomásukra jutott eseménnyel.
    Aztán, miután megoldódott (ilyen-olyan mód) a kialakult helyzet/gond, vagyami... akkó teljesen logikus, hogy nagy lendülettel vetik bele ismét magukat a jól megszokott dógaikba. S lapogassák a saját, meg egymásnak vállát, hogyhát... milyen tökösek vótak, s megin mennyi mindent tettek a zemberekért. Bizony. (S ím egy újabb alkalom, amiért lehet maj' mindenféle emléktárgyakat, kitüntetéseket osztogatni.)

    Azok a népek viszont, akik nem jáccák (vagy csak időnként és érintőlegesen) ezt a játékot, megemelkedett szemöldökkel s elébb csak halk, majd egyre hangosabb morgolódás közepette észlelik a tényt a Állam bizony megincsak nem ők.
    S gazdagodnak egy tapasztalással.
    Ismételten.
    Demert szembesültek egy problémával (s ugye azok, akiknek ilyenkor a gond megoldása lenne a dolguk – merhogy papíroson ezér vannak – nem nagyon kapkodnak), hát fogják magukat oszt senkire nem várva igyekeznek megoldani. Ez logikás hozzáállás ugyebár. Meg célravezető is, hisz a felmerült porbléma megoldódik, a „elszenvedő” pedig gazdagodik a tapasztalással. Amiből mindenféle következtetéseket von le, amit későbben felhasznál.
    Vagy sebtiben elfeled. S időnként átszellemült arccal elzarándokol királyokat választani magának. Akik majd jól megoldanak mindent helyette. Aha...

    VálaszTörlés
  18. Semmi baj mert 18.-a van és itt van már a SUNny-boy - SON/n/y-boy - SANyi-boy - NAP-fiú

    VálaszTörlés
  19. Ahogy nézem a barack ismét lefagyott. Fasznak kell annak is sietnie... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan már volt hogy februárban vetettük a borsót, de olyan még SOHA hogy áprilisban. Na majd most lesz, és ezek után még örülhetünk is ennek.

      Törlés
  20. Ugyanmá bloggazdi... a barack és egyéb növénykék csak tugyák, hogy hogy szokás ezen a golyóbison. Arról megoszt tényleg nem tehetnek, hogy ezek a... hihetetlenül fejlett muslincák mindent szétbarmolnak fene nagy tudásukkal.

    VálaszTörlés
  21. Baz, mióta levágattam a hajam rövid nyáriasra, azóta itt az ítéletidő.

    VálaszTörlés