2013. március 8., péntek

Puszi minden kedves csajszinak!

(annak is aki nem kedves)


11 megjegyzés:

  1. Puszi Mazsi, köszi GA :O)))))))))

    VálaszTörlés
  2. Ez nem a nők ellen irányul, hiszen nem ők tehetnek róla, de emlékeztetnék néhány dologra, hogy mit is "ünneplünk" a mai napon, ha már szóba került és esetleg valaki elfelejtette volna (arra gondolni sem merek, hogy nem volt tisztában vele :)).

    Az "uraink" által életre hívott feminista mozgalom valódi célja kettős volt (ezt Rockefeller is bevallotta):

    1. A nők munkaerő piacra vitele és megadóztatási lehetőségének megteremtése.
    2. A gyerekek korai elszakítása ezáltal a szülőktől és minél előbb állami oktatásban (agymosásban) részesítése, konformizálása, konzumidiótává nevelése, az állam iránti lojalitás megteremtése.

    1866-ban volt I. Internacionálé (Nemzetközi Munkásszövetség) első kongresszusa ahol határozatot fogadtak el a nők hivatásszerű munkavégzéséről.

    Ezt "ünnepeljük" a Nemzetközi Nőnapként.

    Jó ünneplést! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No most ebből, hogy: "Puszi minden kedves csajszinak!" hogy bírtál ennyire messze menő következtetéseket levonni, így késő este, Zoltán napján...?
      (Nem vagy te egy kissé skizoid?:-)

      mj

      Törlés
  3. Heheee, én sem erre a Nemzetközi Nőnapra gondolva köszöntem meg Mazsinak, GA

    VálaszTörlés
  4. Most az köztudott, hogy március 8-a a Nemzetközi Nőnapnak van nyilvánítva (az ENSZ szerint is).

    Talán nem vagyok feltétlenül "skizoid" ha ezen a napon azt látom egy ilyen szöveggel "Puszi minden kedves csajszinak!", egy csokor virág kíséretében, hogy erről van szó.
    Természetesen lehet más oka is, ezért elnézést, ha félreértettem, de ha nincs jelezve, hogy mi az apropója, akkor egyértelműen a legkézenfekvőbb jut az ember eszébe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne vedd komolyan mj kolléga aktuális beszólását, természetesen a legkézenfekvőbb apropóból tettem ki ezt a képet. Valahol mélyen azért sejthettem volna, hogy Dr. Krampusz a többi "ünnephez" ("Valentin", "Hús és Vét", a "Pirosruhás Szakállas Csokimaffiózók Napja", a "Fogyasztók Decemberi Világtalálkozója", ésatöbbihez) hasonlóan ezt is kiforgatta a saját céljai érdekében, sőt akkor ezek szerint ezt a napot eleve ő találta ki... Nos, ebben az esetben akkor elnézést kérek, elragadtattam magam a mainstream áramlattal! :)

      Törlés
    2. Bastian, én csak megjátszottam a hülye E.T.-t, aki most csöppent ide, és aki nem érti, miért ír fölül egy puszit holmi műbalhé, egy 'Nemzetközi Nőnap'...:-)

      Más:
      Érdekelne, ha már nemzetközi a holmi, (az ENSZ szerint is), hogyan ünneplik a nőket mondjuk Szudánban, Szaúd-Arábiában, Burmában, Észak Koreában stb..., ahol magántulajdonként jószágért adják-veszik őket, punci csonkítás, csador, verés, szexrabszolgaság, megkövezés és munkatábor a jussuk...?

      mj

      Törlés
  5. Bastian,

    Olvasva soraidat, azon tűnődtem, hogy neked vajon még "mindig" ugyanezt jelenti kb 150 év után is, vagy fel tudod emelni magadban és más ünneppé tenni ezt a napot?
    Minden változik, és minden viszonyítás kérdése. Merre változol te?:)


    VálaszTörlés
  6. Alapvetően nem vagyok híve semmiféle "ünnepnapnak".
    Ha valaki igazán szeret valakit, akkor egész évben szereti és ha úgy érzi kedveskedni akar neki, ezt bármikor megteheti.
    Nem elvárásból "letudni", mint anyák napja, nőnap, karácsony, stb... aztán szarik az egészre az év többi napján. Ezt álságosnak és "műnek" tartom, miközben ez a "szeretet" nyomokban sem mutatkozik a hétköznapokban. (Tisztelet a kivételnek, de azoknak nincs is szükségük "ünnepnapokra").

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés