2013. június 20., csütörtök

A megfigyelési botrány margójára

Tovább dagad a megfigyelési botrány: a Google álláspontja szerint a cégnek az alkotmány első kiegészítése értelmében joga van ahhoz, hogy közölje: a szövetségi szervek hány alkalommal kérték tőle a felhasználói adatok felfedését. Micsodaaa??? Hogy érted azt, hogy a zusa kormánya megfigyeli a médiát?? Úristen! Én eddig úgy tudtam mind a kettő egy kézben van...
Jaj...



Mivel már mind a hivatalos, mind az alternatív médiából ez csöpög, gondolom nagyjából mindenki hallott az ügyről. Nem mellékesen megjegyezendő, hogy ami minden médiaforrásból ömlik felénk, az már eleve gyanúsnak kellene lennie a "felébredt" embernek. Én lassan már mindent, ami a médiából - tök mindegy hogy a "hivatalos", vagy a kollektív dühöngőből - jön, terelésnek érzek. Terel, leköt, ideköt, és csinálja ezt olyan intenzíven, hogy folyamatos legyen, ne legyen időd egy percre sem magadba fordulni és figyelni egy kicsit mi is zajlik "odabent". Én is számtalanszor beleesek ebbe a "még egy adat, még egy összefüggés, még egy hír és még egy és még egy" hibába, de igyekszem felülemelkedni rajtuk, és nem beleragadni egyik témába sem túlságosan

Ez a balhé viszont már elérte az én ingerküszöbömet is, ezért kénytelen vagyok kimondani röviden mit gondolok erről az egészről:


Ez az egész ügy szerintem egy Kibaszott Nagy Átverés! 

Újabb morzsa a kiskutyáknak, mint a Wikileaks bal. Terelés. Mikor fogjuk már fel, hogy a politika, a média, és a jog féltestvérek ugyanattól az "apától"? Amikor ilyeneket olvasni a hírekben, hogy "elkészült vádirat Obama... ellen", meg hogy: "...amiket az egykori CIA asszisztens kiszivárogtatott - mondta az AP-nek Glenn Greenwald, a Guardian azon újságírója, aki megkapta a dokumentumokat." - akkor azért meg kellene szólaljon a vészcsengő odabent, hogy "hahóóó, főnök, itt átbaszás esete forog fenn!" Nem tűnik fel, hogy ez egy mennyire jól felépített színjáték ugyanattól a rendezőtől?? Obama, CIA, AP (róccsild tulajdon!) Guardian, vádirat, bíróság, médiabirodalmak, satöbbi, satöbbi, esetében az a közös, hogy valahol egy felsőbb "emeleten" mindegyik egy szálban fut össze. A piramis motívumot nem csak úgy heccből használják ám ezek a srácok, talán nem ártana értelmezni mit is jelent - esetükben.  Egyik illúzióból ugrunk a másikba, hála a médiából (tök mindegy, hogy "hivatalos" vagy "alternatív") áradó átláthatatlan szennynek. Aki valóban ébredni akar, annak első körben EZT kell ignorálnia, a végeláthatatlan "input" információkat.

És vajon miért tartom hiteltelennek az FBI... öööö.... akarom mondani FB vezér Cukkenberg, meg a Gugli órás "elhatárolódó" nyilatkozatait?

Többek között ezért:



Nagyjából két és fél évvel ezelőtt Kajszibarack elnök egy kellemes vacsorával fogadta az alábbi tisztességes üzletembereket: Apple: Steve Jobs, Facebook: Mark Zuckerberg, Oracle: Larry Ellison, Google: Eric Schmidt, Yahoo: Carol Bartz, Cisco Systems: John Chambers, Twitter: Dick Costolo

Talán nincs a vendégek között valamelyik Youtube vezír, de később ők is kétségtelenül csatlakoztak a bulihoz. Vajon miről tárgyalhattak? Miben egyezhettek meg? A válasz a fantáziára bízva... Komolyan azt hitte valaki, hogy az irdatlan összegekből létrehozott (!), és ingyenesen használható (!)  "közösségi oldalakat" az emberek kedvéért hozták létre? Szerintetek én fent vagyok a fészbukon?? (Jó persze használom a guglit, (ez a blog is az övéké), s biztos készült már egy jó kis profil a meseszobáról, de az igazat megvallva leszarom.) Beszédes kép, aki még nem látta volna:

 


S hogy miért tartom irányított kamunak a megfigyelési botrányt?

Ezért:

Ha ez az ügy kellemetlen lenne a média, vagy a szolgálatok számára, akkor nem hallanánk róla a fősodrató médiában. Nem hihető? Akkor közelítsünk máshonnan: Talán, esetleg, netalántán hihetnénk, hogy ez a Snowden gyerek egy hős, és még esetleg sajnálhatnánk is, hogy most aztán jól elbaszta az életét. Szerintem nem baszta el, hanem feladatot teljesít. Gondolom cserébe beígértek neki egy jó kis életjáradékot valamelyik USA szigeten. Ér annyit, mint a zsarolás. A másik dolog ezzel kapcsolatban meg ez:

"Az elméletek kavalkádjában mindenki megfeledkezik arról, hogy a titkosszolgálatoknál, - főleg az amerikainál - aligha van kirúgott alkalmazott. Aktív, tevékeny alkalmazottak vannak, illetve passzívak, ezen kívül csak a halott alkalmazotti státusz marad, de az nem össznépi hisztéria, hanem médiacsend mellett. Inkább azon kellene gondolkozni, hogy Snowden jelenleg melyik kategóriába tartozna, ha a felettesei tudta nélkül szivárogtat ki ilyen horderejű információkat. Ha a CIA nem akarja nyilvánosságra hozni, hogy a kormány megfigyeli a saját állampolgárait, valószínűleg szép csendben eltették volna láb alól, és aligha adna ki nyilatkozatokat arról, hogy épp melyik országtól kér menedékjogot."

Forrás és egy másik lehetséges válasz a botrány okaira
http://www.hidfo.net/2013/06/12/az-aktiv-passziv-es-halott-ugynok

És vajon milyen feladatot teljesíthet ez a kiküldetésben lévő srác? Szerintem létezik egy racionális és egy misztikus magyarázat is, de mindkettő megértéséhez el kell rugaszkodni a híreket is tényként fogyasztó társadalom szintjéről, és egy fentebbi szintről szükséges értelmezni.

Lássuk előbb a materiális magyarázatot!
A világ elitjének egy része - újfent - a világ összeugrasztásán fáradozik. Erre egyszerű logikus oka van: gazdasági, politikai és mindenféle racionális értelemben csak az "oszd meg és uralkodj" stratégiáját használva képes megőrizni már a hatalmát. A népeknek háború kell, pontosabban nem nekik kell, hanem az uraságoknak van erre szükségük. Nem volt ez másképp sosem a történelemben, és ráadásul mostanra az emberek létszáma annyira túllépte a kontrollálható méreteket, hogy egy vh. kirobbantása nélkül ezeknek annyi lenne - lásd a Georgiai kövek feliratait.

Na most. Ha megfigyeljük a megfigyelési botrányban a nyilatkozatokban és hírmorzsákban megbújó esszenciát, akkor mi jön ki? Hát csak annyi, hogy egy USA belügyi balhé miatt most elkezdett aggódni az EU, Kína, és az Orosz fél is, holott azért nagyjából sejthető, hogy ezek a "versenytársak" minimum tudtak a média- és kommunikációs kontrollról, de még valószínűbb, hogy maguk is használnak valami hasonló módszert. A színjátéknak tehát az lenne most az értelme, hogy egymásnak ugrasszák a geopolitikai szempontból már így is egymásnak feszülő tömböket, mert mint említettem, az elitnek mindenáron háború kell, hogy tovább uralkodhasson (kisebb létszám felett), és ezért minden eszközt bevet most már, hogy kiprovokálja. Az egyik ilyen eszköz ez a Snowden (show must go on!) gyerek, aki vélhetően egyáltalán nem hagyta ott a munkahelyét, hanem parancsot teljesít. Ettől még persze bepalizhatják, és mutogathatják majd a holttestét a médiában, ez a lényegen nem változtat: az ambiciózus ifjú küldetésben van.

A háborúhoz pénz kell, a pénzhez meg háború. A "köz" emberének sem pénze, sem lehetősége nincs háborúzni. A békéhez ugyanis egyikre sincs szükség... :)

Na és nézzük a misztikus magyarázatot, amivel már biztos sokan nem tudnak azonosulni, de azért leírom. Az elitnek nem csak azért van szüksége a háborúkra, hogy fenntartsák a matéria szintjén a hatalmukat, hanem elsősorban azért kell az állandó vérengzés és negatív energiák gerjesztése, mert ez az oldal ebből él. A világtörténelem a számunkra még "látható" időtávlatban állandó vérengzésből áll, aminek okait szintén nem érdemes a közember szintjén keresnünk, mert általában az ember békepárti. (az más kérdés, hogy milyen egyszerű pszichológiai módszerekkel lehet harcra uszítani). A világ duális felépítésű, általában kétpólusú, ahol a negatív oldal - sötét, rossz, hideg, stb. - szerepe megkérdőjelezhetetlen az egyensúly szempontjából, de ettől még persze nem kell velük azonosulni. Ők csak a dolgukat teszik, nekünk - minden játékosnak - viszont megadatott a szabad akarat, amivel eldöntheted, hogy melyik oldalt támogatod energiáiddal, ami az egyszerű odafigyeléstől egészen a tettekig mérhető. Az életben a szabad akarat a második legnagyobb ajándék a léteztetés után. Ha például úgy döntesz, hogy a családalapítás/fenntartás helyett elmész katonáskodni Afganisztánba, mert micsoda jó móka már az, nyugodtan megteheted, az Isten nem fog megakadályozni benne. Viszont ne csodálkozz, ha egy golyó fejbekólint, és legfőképp ne az Istent okold emiatt. Hát ilyen egyszerű kérdés ez a szabad akarat.

Szóval az embereken élvezkedő, negatív energiákból élő entitásoknak állandó háború és vér kell. Erről szól a történelmünk, ezért ilyen horrorisztikus. Persze a végtelenségig nem mehet ez sem, mint ahogy az elszaporodó vadállományra is mindig érkezik a Természettől valamilyen - bizonyos szemszögből fájdalmas, de mindenképpen szükséges - megoldás. Jelenleg szerintem épp ott tartunk, hogy az egyensúly már annyira felborult és eltolódott negatív irányba, hogy ezt már csak egy katarzis-szerű fordulat képes visszaállítani a harmonikus állapotra. Ez azért várható hamarosan... 

Na, mindenesetre a hivatalosan kirobbantott megfigyelési botránnyal kapcsolatos "teljes kép" összerakása házi feladat. Ebben lehet segítségünkre az alábbi klip (köszönet érte Pityesznek):



58 megjegyzés:

  1. Na igen, a think-thank gondosan ügyel arra, hogy miről mit gondoljunk.....

    Hohóóó, várj csak! Csak nem azt akarod mondani, hogy a Facebook azért lett FB, mert hogy FBI gyermek?? :D

    Ezt a rap-híreket nehezen tudom értelmezni, talán a kiejtésük miatt, talán valaki lehetne olyan rendes és esetleg segíthetne a fordításban. Köszi!
    Panka.

    VálaszTörlés
  2. (egy kis együttérzést kérnék..)
    "Újabb morzsa a kiskutyáknak, mint a Wikileaks balhé." - azért ha 2011 december óta egy szobában lennél bezárva, mert lefektettél két svéd szőkeséget és ők (utólag, mikor már az országot is elhagytad) erőszakot kiáltottak volna..
    egy érdekesség (nem mostani)..:
    http://www.guardian.co.uk/media/2012/oct/09/lady-gaga-visits-julian-assange
    *****
    szóval.. nem az a kérdés, hogy megfigyeli-e NagyTestvér a populous-t (persze hogy megfigyeli, minden lehető és lehetetlen eszközzel), hanem hogy az alkotmányuk szerint ezt igy ebben a formában nem tehette volna meg (azóta persze már lassan változik a helyzet, mivel a mindenféle ACTusokkal kiterjesztették az elnöki hatalmat.. tulajdonképpen teljhatalommá..)
    az idő majd megmutatja..
    *****
    Asimov leirta valamelyik Alapitványban.. a tömeg kiszámitható.. az egyéniség nem..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az együttérzés rendben, a néphülyítés már nem.

      A Snowden-show a jelen, de ez már történelem:

      http://mrvelorex.blogspot.hu/2010/12/wikileaks-globalis-nephulyites-avagy-az.html

      Törlés
    2. Nem tudhatod, hogy ugyanezt a Leakolást (lékölést falusiasan dinnye után szabadon), szóval hogy meg tudta volna-e ugyanezt az adatszivárogtatást csinálni, ha előtte nem csinálja azt amit (remélem nem csak én értem, amit mondani szeretnék).
      Felejtsétek már el ezt az egyik majomcsapat a másik ellen meccset.. (és most pont ezt használja ki- a látszatra mindig ügyelni kell és bizonyos szabályok mindenkire vonatkoznak.. sakkozik..)
      elvonult vagy 420hétre böjtölni, adatok szivárognak rajta keresztül.. aztán csinál egy bulit, majd keresztrefeszitik (leesik a gépe vagy hasadóanyagos táplálékkiegészitők.. stb..)

      Törlés
    3. "remélem nem csak én értem, amit mondani szeretnék"

      Pediglen erre igen nagy esély van most..... :D
      Panka.

      Törlés
  3. Nagy részben kapcsolódik a bejegyzéshez (persze akit érdekel...):
    http://blog.fazekas.info/2013/06/19/kozmikus-hulyites-avagy-a-tudatvaltas-mitosza/
    bár a jóember kissé jobban szétcincálja a mátrixot...:-)

    mj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen. A fickó okosan csavargassa a szókat.
      Ennek ellenire pár évvel ezelőtt még simán eltüzelték vóna. S mostanság se biztos, hogy nem kajlán tekingetnek a ilyetén elgondolások hangoztatóira. Mindenféle ódarról.

      Törlés
  4. Hehh... moncsak bloggazdi, tök véletlen nem olvasgatol te mostanság egyre többször mindenféle hülyeségeket?
    Ahelyett, hogy inkább... hát... kertet mívelnél, vagy kóricálnál a szabadban a csanáddal?

    VálaszTörlés
  5. Micsoda idill...
    Egy szegedi csanád..., apa, anya, meg a két kiscsaj:-)

    mj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. HűB+.
      Esetleg másnak megvan?

      mj

      Törlés
    2. Oké, értem én a tréfát, csak nem szeretem! :)

      Törlés
    3. Azé, ez bezony elég magosra hajintott laszti vót ám mj.
      Csak láthatóan a bloggazdi nemtutta leverni. :D

      Törlés
  6. Bocs az offért, de ezen muszáj sírva röhögjek:

    A világ adósságállománya háromszorosa a világ GDP-jének... :D

    http://index.hu/gazdasag/2013/06/21/adossag/

    Most már csak azt kéne megírni kedves zsindex, hogy kiknek is tartozik a világ ezzel a megfizethetetlen lufival?
    Panka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt mindenesetre szükségesnek látták közölni, hogy a világ kinek NEM tartozik (amiből egyenesen következik, hogy az ördög van olyan korrekt, hogy nem vesz részt ebben a mocskos panamában:-), sőt azt is, hogy az adósság jó, az adósság szükséges, az adósság nélkül jövedelemnövekedés* sem létezik :
      "Az adósság azonban nem ördögtől való, és úgy néz ki együtt is jár a jövedelemnövekedéssel."
      Akkor mos erre tessék gombot varrni.

      *tetszik tudni, amiből az adósságot visszafizetik:-)

      mj


      Törlés
    2. Mindég is szerettem az ilyen grafikonokat. Amivel a leggyökerebb fickónak is meg tudnak magyarázni minden hülyeséget.
      De...
      Ezben a cikikben ez teccett a legjobban:
      "A világ adósságának legnagyobb részét a háztartások és a vállalatok hitelei teszik ki, ezt követi a pénzügyi szektor adóssága, és csak a legkisebb részt képezi az államadósság."

      Keziccsókolom... Tehát bebizonyították/elismerték (szakértő bácsik és nénik), hogy a "szegínyembert még a ág is húzza".
      Vagyis... ha kisember elfeled mindenféle adót, adó adóját, kamatyos-kamatyos-kamatyot, meg egyéb ilyen izéket fizetgetni (nánpedig elébb-utúbb el fog... merhogy a harácsmánija miatt nem lészen neki miből), akkó a rája épülő gazdaság elmehet szépen a... levesbe.
      Osztakkó a pénzügyi szektornak is felkopik a álla(m).

      Törlés
    3. Mj.
      Rendkívül jó meglátás, a cikk lényege az indexen szocializálódóknak.

      Törlés
  7. " ... viszont megadatott a szabad akarat ..."

    Szerintem az agyonfavorizált "szabad akarat" nem más, mint puszta illúzió.
    Az ember már születéskor "belecsöppen" egy kész értékrendszerbe, amiről csak
    az idő múlásával szerez tapasztalatokat .... a probléma csak ott van, hogy első lépésként
    a környezet tömködi az egyénbe az addig kialakult értékrendszert ... ami azt jelenti,
    hogy az agyonfavorizált "szabad akarat" már az egyén születése előtt kész volt. .... : ))))

    Születés után már csak meg akarnak győzni, hogy vedd fel ezt az értékrendszert, ha TE is
    "sikeres" akarsz lenni .... sikeres viszont csak akkor lehetsz, ha sikerül megdöntened
    valamelyik addigi rekordot .... és ezzel a faszsággal szépen el is szórakoztatják az egyén egóját, akár egy egész életen át.

    Na akkor most nézzük ezt a kérdést nyelvtanilag, magyarul !!!!

    SIKER = SÍK + ER (sík + ő) = kétdimenziós gondolkodásmód.
    Kiemelkedni ugyanis kizárólag a síkból lehet, a többdimenziós - gömb formájú - vagy multidimenzionális létezésben maximum csak helyet lehet foglalni. ... : ))))

    Ezt a kétdimenziós értékrendet viszont nem a kis Cukkerburger állította fel, ugyanis
    már az állítólagos "egyiptominak" is lapos (kétdimenziós) ábrázolásai voltak, nameg
    katolikus anya"szent"egyházunk is hazavágott mindenkit, aki azt merte állítani, hogy a
    Föld nem lapos. Dereng valami ????

    Még a piramisos, OKtaéders, nyolcdimenziós világkép is csak halvány töredéke
    az N-nek, nemde ??? Vagyis a jelenlegi gyakorlatban alkalmazott "lapos" értékrendszer
    még mindig csak egy fejletlen (fejetlen) variációja annak, ami lehetséges lenne az eddigi tanítások szerint .... akkor meg mi a faszt akarunk hadat üzenni a végtelennek, mikor
    többezer év alatt sem sikerült magunk mögött hagyni ezt a szellemi "laposkúszást" ????

    Ö.T. ... : )))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem értem mi a problémád az "agyonfavorizált" szabad akarattal...:-)
      Egy szabad világban szabadidejükben szabad akarattal rendelkező szabad emberek azt csinálhatnak, amit szabad.
      (Bátrabbak és vállalkozó kedvűek pedig nyugodtan kóstolgathatják ezt a 'szab' gyökű illúziót:-)

      mj



      Törlés
    2. És tessék mondani, ha én történetesen azt csinálom, amit NEM szabad, akkor most az én szabad akaratom teljesült, vagy azoké nem, akik megszabták mit szabad és mit nem?? :/
      Panka.

      Törlés
    3. 5.
      Na akkor most nézzük ezt a kérdést nyelvtanilag, magyarul !!!!

      SIKER = SÍK + ER (sík + ő)


      Má bocs, de ez németül van.

      Törlés
    4. Ne variáld Pannika, tudod ... a turul is mindig háturúl. ... : )))) ... Ö.T.

      Törlés
  8. "Nem értem mi a problémád az "agyonfavorizált" szabad akarattal."

    Háccsak annyi, hogy ebbe az illúzióba a valóságban is bele lehet halni. ...:)))
    Vagy úgy is fogalmazhatom, hogy az érme csak az élén gurul, a lapján már nem.
    Ebben a laposra csiszolt "valóságban" már elkezdődött az agónia.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt már (minimum:-) József Attila óta "Éltem - és ebbe más is belehalt már." tudjuk...
      mj

      Törlés
    2. Csak lassan a testtel MJ kolléga, mert a "tudjuk" meg az "értjük" között
      óriási a minőségi különbség. ... : )))
      Mert pl. tudjuk, hogy ez a világ is szarni megy - mint az elődei - de azt már
      nem tudjuk, hogy miért. (vagyis nem értjük)

      Ö.T.

      Törlés
    3. Az ÉR és az ÉRT szavaink talán nem véletlenül azonos gyökűek.
      Elérted ezt a szintet? Ha elÉRted, akkor megÉRTed, és ebben az esetben TUDod mennyit ÉR ez az ÉRem. De most rohanok, hogy a buszomat elÉRjem! :D
      Panka.

      Törlés
    4. Igazad van Ö.T. mester, és sokan bele is halnak ebbe a világba, ha egy kicsit is érzékenyebbek az átlagnál.
      A szabad akaratról csak annyit, hogy az van, de fel kell hozzá nőnünk. Szerintem is tévedés azt hinni, hogy minden ember egyenlő mértékben rendelkezik szabad akarattal,de azért azt nem állítanám, hogy a "szabad akarat nem más, mint puszta illúzió".

      Lujza

      Törlés
  9. Az anyag nem illúzió. Az anyag "érzet".
    Úgy érzékelünk... ahogy? Hogy is?

    Az 5 érzékszervi érzéklésből kettő:
    Látás?
    A szemben 3 féle csap van: vörös, kék, zöld szín érzékelésére (frekvenciájára) és
    pálcikák a fényerősség érzékelésére.
    Ehhez képest szép színes a "kép"?!

    Tapintás? Az anyag taszítja az anyagot. Ezért nem esünk bele a székbe és kézfogásnál nem megy át egyik kéz a másikon.
    Érdekes "tudni", hogy még soha semmihez nem értünk hozzá?! :)

    A "szabad" akarat sem illúzió. Ez egy gondolat, amit szoktunk/szeretünk gondolni... de ennél is jobban szeretünk róla "beszélgetni"?!

    SK

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (ez a klip egyszerre három helyen válasz a mai beszélgetésekre..itt a szabad akaratról és.. sok mindenről szól..)

      http://youtu.be/WcSLb2phjDk

      Törlés
    2. SK, üdv! Folytasd. Érdekes amit írsz.


      Zé, ha megkérhetlek mellőzd a kirakósdit, szabad a gazda.

      Törlés
    3. "A "szabad" akarat sem illúzió."

      Nehogy már bemeséld nekem SK, hogy Te kész értékrendszerrel születtél,
      amit az idő előrehaladtával elkezdtél érvényesíteni. ... : )))

      Ö.T.

      Törlés
  10. "A szemben 3 féle csap van: vörös, kék, zöld szín érzékelésére."

    Okosék szerint a szemben additív színkeverés zajlik, ami kb annyit jelent, hogy a 3 érzékelt alapszínből az összes többi színárnyalat "kikeverhető".
    Itt azonban meg kell jegyeznem, hogy ez a trükk papíron és gombfestékkel nem egészen
    ugyanazt az eredményt produkálja.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  11. "Érdekes "tudni", hogy még soha semmihez nem értünk hozzá?!"

    Egy formás ellenkező neművel eltöltött viharos éjszaka után teljesen más
    lesz a véleményed. Heheheheee ..... : ))))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  12. "Nem tűnik fel, hogy ez egy mennyire jól felépített színjáték ugyanattól a rendezőtől??"

    A fordított arányosságban mindennek megvan az ellenkezője is, ha akarjuk, ha nem.
    Már csak hozzá kellene szokni. ...:)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  13. Naszóval...
    Volt itt némi oda meg vissza szabad akaratilag, amit én voltam akkora egy izé, hogy jól leillúzióztam, dehát mindenki abból a nézőpontból szemléli ezt a létezősdis közös játékot, ahol pillanatnyilag tart - vagy ahol éppen részt vesz benne.
    Innentől pedig nincsenek fix kategóriák, nincsenek megdönthetetlen tételek - Arkhimédész kartárs is hiába könyörgött AZÉRT a biztos pontért, amin a lábát megvetve kimozdíthatta volna sarkaiból az egész világot, nem talált ilyet, pedig ha talál, hát hétszentég hogy kibillenti...:-)
    mj

    VálaszTörlés
  14. Üdv mindenkinek! Köszönés nélkül berontottam egy mesébe? :)
    Köszönöm a megértéseteket és a bíztatást. Nem gondoltam, hogy valahová, bármikor írni fogok.

    Az éjszakai élmény, maga az élmény és amit "tudok" két különböző dolog. Szerencsémre! :)
    Talán itt a lényeg: elvarázsol minket, teljes figyelmünket leköti az 5 érzékszervi érzékelés?

    Mintha a Rendszer így lenne kitalálva...
    amíg az élmény "jó" érzést okoz... addig ki akarná tudni:
    hogyan, miért működik így és mi a célja.
    Amikor megdől az elvárásunk és kellemetlenkedni kezd... akkor jönnek a kérdések?

    Még egyszer nekifutok:
    Minden színnek külön frekvenciája van. Ez különbözteti meg őket, ezért érzékeljük különböző színűnek.
    Az ember az, aki ezeket a frekvenciákat "kép”-pé tudja alakítani? Rezgéseket "kép"-ként "lát"? :)

    Nehéz az alapokat megpiszkálni... pedig... talán... pont azokat kellene amit "természetes"-nek veszünk.
    „Jó” élmény, „jó” érzést okoz. Eddig értem! Addig „jó”?! :):):)

    Érdekes kérdés lehet még: Mi a gondolat? Lehet, hogy "illúzió"?
    Az élethez, ahhoz, hogy valaki rendelkezzen avval a "minőséggel", hogy "él", amíg "él" nem szükséges. A virágoknak és a fáknak biztos nem. :) 20-90 fölött sem minden esetben szükséges. :):):)

    Arra tippelek, hogy az első 9 hónapom egy gondolat nélkül lezajlott. Már nem emlékszem. Arra azonban még igen, hogy gyerekként nem értettem a szavakat. :) Az irigység szóval nagyon megkínlódtam. Már elmúltam 20 és még mindig nem tudtam „érzést” kötni hozzá. :)
    SK

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gondolat is rezgés, mi más lehetne. Talán túlbonyolítod az egészet, mert nem láttad még a gondolatokat, meg semmiféle finom energiát. Azért ez a sok kérdőjel?

      Mindenki érzékel az 5 érzékszervén túl is, csak nem figyel oda.
      A finom érzékelés téma túl van bonyolítva, nehéznek van titulálva, elérhetetlennek van beállítva, de nem az.

      ncc


      Törlés
    2. "Az ember az, aki ezeket a frekvenciákat "kép”-pé tudja alakítani? Rezgéseket "kép"-ként "lát"? :)"

      Amennyire tudom, nem az ember az egyetlen élőlény, amelyik képes a látásra.

      Ö.T.

      Törlés
    3. KÉPesek vagyunk KÉPzelt KÉPeket KÉPzeletünk segítségével leKÉPezni, s ebből lesz a KÉPződmény, a világKÉPünk. Ez is egy hasznos KÉPesség a sok KÉPzetlen, olykor beKÉPzelt és KÉPtelenül arrogáns KÉPkeretező között! :)

      Törlés
    4. Velős megállapítás Mazsola.
      A kérdés csak az lenne, hogy ez a leképezett képződmény
      miért akar megszabadulni tőlünk. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    5. Biztos csak képzelődsz! De ha így is van, az emberiség amúgy is megérett a képen törlésre. Például eképpppen:

      http://index.hu/kultur/cinematrix/2013/06/21/brad_pitt_kidobta_pestet_a_world_war_z-bol/

      Törlés
    6. Szerintem üzenetértékű az, hogy a Brad Pittes zombis filmből kihagyták a Budapesti jelenetet. Ennek én őszintén őrülök. Ezek szerint minket már nem számolnak bele a bedarálandó embertömegbe a Georgiai kőmíves építőmesterek..... Erre a készítők neve is utalhat: PLAN B, Skydance... Kódfejtők előnyben! :D

      No persze ha figyelembe vesszük, hogy a Disney teljesen véletlenül egyszemű szörnyei még a zombikat is lenyomták,
      http://index.hu/kultur/cinematrix/2013/06/24/a_disney_brad_pitt_zombijait_is_kiutotte/
      akkor talán még sincs okunk az ünnepre. Vagy talán letudhatjuk az ügyet azzal, hogy próbálkoznak a srácok, jobbról balról, de már esélytelenek. Biztos nem voltam túl érthető........... :D
      Panka.

      Törlés
    7. Panka nagyon is érthető és igaz amit írtál. Egyébként a pitibrediék budapesti cirkuszára nem kevés helyesbítő-feddés ment anno az "éterbe". A magasabb szinten aztán részben korrigálva is lettek a dolgok - például azzal hogy amint írtad kimaradt az ominózus jelenet. A forgatáskor volt egy provokatív fegyverügy meg persze a feltámadt magyar emberek zörgőcsontú húscafatként, úgymond zombiként való hiteltelen megjelenítése. Holott a magyar egyfajta belső lelki átalakulással támad fel. Köztudottan ugyanabban a testben külsőleg változatlanul - tehát nem hullaként kel ki a sírjából. Ezt kőművesék is tudták/tudják, csak megpróbálták ránk magyarokra erőltetni a saját "ördögi" mivoltukat.

      Kerion

      Törlés
  15. ElKÉPesztő, mennyi okosságot össze tudtok hordani fiúk! :D
    Panka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Női okosság nélkül a fiúk okossága csak hamvába holt dolog, Pannika.
      Legalábbis a történelem erősen ezt igazolja..... szóval ne fogd vissza magad. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
  16. Nos az egyszer biztos, hogy az ilyen és hasonló "cégek" nélkül kevésbé lenne feszélyezett ez a Föld nevű szimuláció.
    A Snow gyerek is ezeknél dolgozott, így egyre megalapozottabb a gyanú, hogy az egész dráma forgatókönyvszerűen zajlik.

    http://index.hu/kulfold/2013/06/25/az_amerikai_hirszerzes_arnyekbirodalma/

    És ez még csak az index cikk, mi lehet a mélyben? Nem is akarom tudni......
    Panka.

    VálaszTörlés
  17. Újabb adalék és megerősítés a színjátékban:


    "Visszavonta Oroszországhoz intézett menedékjogi kérelmét Edward Snowden - jelentette ki a Kreml szóvivője kedden Moszkvában. Az ok: Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn feltételekhez támasztotta a menedékjog felajánlását - írja a Focus.de.
    Putyin kijelentette, ahhoz, hogy a titkos adatgyűjtési botrány főszereplője, az USA által keresett Snowden Moszkvában maradhasson, fel kell hagynia azzal, hogy "kárt okoz amerikai partnereink érdekeinek". "Bármilyen furcsán is hangzik ez az én számból" – fogalmazott az orosz elnök."

    http://kuruc.info/r/4/114459

    Párhuzam?

    "egy USA belügyi balhé miatt most elkezdett aggódni az EU, Kína, és az Orosz fél is, holott azért nagyjából sejthető, hogy ezek a "versenytársak" minimum tudtak a média- és kommunikációs kontrollról, de még valószínűbb, hogy maguk is használnak valami hasonló módszert."


    Ahogy nézem Mazs, beletrafáltál a lecsó közepébe...... :D
    Panka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azé, ez nem vót olyan nehez. Mán pont a kör közepibe köpni a bloggazdinak.

      Főleg, mivel a rencer maga változatlan pár ezer éve. Max. a kinézetye van aktualizálva. Időnkint.
      Merugye... ha elfogagyuk azt a nézetet, hogy pár fickó bábozik a politikás, pénzügyi, meg médijás elittel akkó ugye...

      Bár. Megjegyezném, némiképp unalmas mán eza... legújabb "kiszivárogtatás". Igaz. Lehet kellemetlen páraknak (mán akiknek van takargatni valója). Egy bizonyos szinten.
      Ám a átlagcsóka ezt is ugyanúgy lefo... khm... nem foglalkozik túl soká vele, mint az összes többi ilyen gyökérséggel.

      Törlés
  18. Itt valaki hazudik... :)

    http://jovonk.info/2013/07/02/ecuador-helyett-moszkva

    mz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mz,
      ez tipikusan a titkosszolgálatok és az őket kiszolgáló média módszereire utal. Összekuszálják a szálakat, nehogy már valaki tudjon valami pontosat. Nyílván nem túl hihető, hogy ez a "szerencsétlen" kiküldetésben lévő havas gyerek azt sem tudja, hogy hová bújjon, oroszföldre, vagy Ecuadori földre, miközben valószínűleg még mindig Hongkongban dekkol, várva az utasításokat. :)
      Mellesleg elég nehéz is az ilyen Putyini nyilatkozatok ősforrását fellelni, hogy valójában mit mondott, és hogyan értette.
      Az a baj, hogy az emberek nagy része készpénznek veszi amit a hírekből hall/olvas ki, és eszébe nem jut leellenőrízni a forrást. (persze sokszor eleve lehetetlen, mert egy idő után nem tudsz tovább kutatni, minden szál ugyanoda vezet, pl. AP)

      Törlés
    2. Talán induljunk ki abból, hogy titkosszolgáék nem szokták az aktuális ügyeiket
      a sajtón keresztül, a nagy nyílvánosság bevonásával kitárgyalni.
      Aztán a "hős és bátor" újságírók sem azt szellőztetnek meg, ami éppen eszükbe
      jut, mert ugye a mai modern gépjárművek sem 100 %-osan üzembiztosak.

      Aztán, mivel ugye a sajtót nyomtatják, minden újságba kerülő hír átmegy egy
      bizonyos szűrőn, ami esetleg a szerkesztőségnek is "kellemetlenségeket" jelenthet.

      Aztán ha még azt is figyelembe vesszük, hogy Putyin maga is KGB-s múlttal
      rendelkezik, akkor biztosan nem csinál ekkora csinnadrattát egy Snowden
      miatt, hanem sokkal inkáb a "gyere haver, meséld el, cserébe meg kapsz egy új identitást" verzió a sokkal valószínűbb.

      Ennek a havasi gyereknek meg amúgy sincs sok választása, amennyiben a történet igaz lenne, .... na de ki képzelte azt, hogy titkosszolgáék nem ellenőrzik a netet.

      Ö.T.

      Törlés
    3. Hm ... milyen érdekes, pont most találtam egy infót a neten egy bizonyos
      William Binney - ről, aki már 2007 óta próbálja felhívni a közfigyelmet az
      NSA adatgyűjtési mániájára .... és eddig még a sajtó egyszer sem foglalkozott vele.

      Ö.T.

      Törlés
    4. Amúgy ezt nem értem ám. Lehet kicsi vagyok én ezhez is, de... a lopaksrácoknak nem tök véletlen az a dóga mán évszázadok/ezredek óta, hogy mániájuk legyen a "mindenkiről mindent tudok" hozzáállás?

      Persze... időnként vélhetően közöttük is van olyan, aki renitenskedik - mer monnyuk, megmérgelődött, átverték, és imígyen törleszt, vagycsak nyövesztett közben ilyen... lelkiismeret izét. Megpersze... van, aki pecsétes paranccsal int be a "rencernek", hisz a zavarkeltés hasznos dolog.

      Ésmég... Mégoszt közfigyelem, meg sajtó... cöhh...

      Törlés
    5. Hja, Havas Ed növesztett egy pecsétes lelkiismeret izét magának. :)
      Csak mer az most trendi lopakék alsós tagozatainál felsős utasításra. :))

      A Bill Binney ügy is milyen szépen rámutat, hogy a média mit adhat le és mit nem. Panka néném mondata illik ide is: aki egyszer látja a mátrixot az már nem tudja nem látni. :)

      Törlés
  19. Azé..... mi sem vagyunk híján a sznóden féle időzített köpönyegforgatóknak:

    http://index.hu/belfold/2013/07/04/szegedi_csanad_kirekesztobol_kirekesztett_lettem/

    Komolyan mondom, ekkora pálfordulást még az eredeti Pali bácsi sem tudott produkálni a Damaszkuszi bekötőúton....
    Ügyesen kitalált forgatókönyv volt ez, kár hogy ennyire átlátszó.
    És még hány álmagyar lehet a politikai elitben? Szerintem 90%-uk az.
    Panka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lebecsülöd őket Panka.
      Akár komoly téteket is tehetsz egy olyan 99%-ra...
      Van egy két naív (azaz jóhiszemű) szerencsétlen igaz magyar, aki valahogy korpa közé keveredett (szerintem Ángyán tipikusan ilyen), de a többi.... hhhh. Szót sem érdemelnek ezen az oldalon.

      Törlés