2013. szeptember 5., csütörtök

Lazuljunk: Régi és Új


Mostanában nagy divat lett a különböző zenei stílusok vegyítése, úgy mint rock és szimfonikus, vagy a folk és elektro, stb. de azért amikor mi emberek kitaláltuk a dubstep sajátosan drasztikus elektronikus stílust, nem gondoltuk volna, hogy egyszer lesz olyan őrült, aki ezt is vegyíti a "száztagú" szimfonikus zenekarral. Hát ilyen vegyespálinka is lett, és nem is akármilyen. Csodálatos.

Így lett az élettelenből élő.
Így lett a digitális jelekből lélek.
Így válik elviselhetővé, fogyaszthatóvá, és végül harmonikussá a RÉGI és ÚJ. 



Nero's Dubstep Symphony


Hiába, amikor ilyet leraknak az asztalra, amikor sok ember közösen összehangolt munkája gyümölcsözik, azt el kell ismerni. A hagyomány és a modern elképesztően jól eltalált összhangja elismerést érdemel. 
S mintát lehet továbbvetíteni az élet más területeire is...
Tanya napelemekkel. Lovaglás GPS navigátorral. :) Stb. Én úgy hiszem, hogy a "múltat végképp eltörölni" baromság helyett a múltból pont hogy merítenünk kell, majd ezt a tudást vegyíteni, felfrissíteni a modern kor eszközeivel, ösztönösen ráérezve, hogy melyikből mennyit vegyünk ki, és használjunk. Elfogadni, integrálni, szintetizálni - ésszerűen. Nem tudom, de talán valahogy így kellene gondolkodnunk, fej-fej mellett használni a régi és új eszközöket, megtalálni a "gépi" és az "élő" közötti egyensúlyt, összehangolva a spirituális és tudományos utakat, szellemi módon megértve az anyagot, majd onnan vissza. 
Vagy valami ilyesmi...

6 megjegyzés:

  1. Szellemidézés magas fokon. ...:)))
    (szellem ide ... idő ... idol ... a katonák meg
    menjenek haza önfegyelmet tanítani!!! )

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  2. Nenával komolyzenét hallgatni, aki bealszik 10perc után és horkol...
    ...
    MEGFIZETHETETLEN !

    VálaszTörlés
  3. Elképesztően jó!
    Valahogy így kellene a valóságnak is működnie:
    EGYénenként mindenki hozzáteszi a saját részét (amiben ő a legjobb) a nagy EGÉSZ hez, és akkor ilyen harmónia teremtődik.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valamelyik nap pont azt magyaráztam a lányomnak, hogy az EGY-nél minden csak kevesebb lehet. Hiszen ami kettő, az már nem EGY, nem EGész. Valószínűleg a matematika tanárának majd nem tetszik ez a megközelítés, de nem baj. :)

      Törlés