2014. március 7., péntek

A piramis-foglaló játék Ukrajnában folytatódik?





Biztos sokan ismerik a Monopoly c. társasjátékot. Ez egy régi területfoglalós játék, melynek lényege, hogy minden ellenfél országát le kell nyomni. Tulajdonképpen ezt a játékot játsszák "hatalmasék" is mióta az eszüket tudják, azonban az egyes területek elfoglalása, és az ottani humán és nyersanyag erőforrás feletti rendelkezésen túl kell lennie még valami plusznak, amiért küzdeni érdemes (nekik). Miből gondolom ezt? Csak abból, hogy nem összevissza, ad hoc módon, hanem konkrét célok mentén mennek neki hatalmasék egy-egy területnek, szépen felépített stratégiai ív mentén.  A minapi napiszeres eszmecseréből kiindulva, és azt összefoglalva akár egy ilyen változat is elképzelhető arra, ami most folyik a világban: 



A területfoglalós játék a piramisok katonai célú birtoklásáért megy?



Ennek az elsőre bizonyára furcsának tűnő kijelentésnek szerintem van alapja. A piramisokkal foglalkozó irodalom egy könyvtárat is meg tudna tölteni, de mivel ebben a felgyorsult világban nincs idő ennyi mindent elolvasni, ezért első körben nézzük meg ezt a szűk egy órás kisfilmet (köszönet érte Lujzának):


HIHETETLEN - ŐSI PIRAMISOK ÜZENETE (2013.12.06.)



Függetlenül attól, hogy mennyire szimpatikusak a filmben megszólalók, azért egy logikusan gondolkodó embernek az mindenképpen le kell jöjjön az eszmecseréből, hogy a piramisokkal kapcsolatos hivatalos álláspont ezer sebből vérzik, az alternatív elméletek viszont annyira vadak és szerteágazóak, hogy nehéz bennük kiigazodni. Van azonban néhány kiinduló támpont amin el lehet indulni ebben a labirintusban, melynek megértéséhez természetesen nem részleteiben, hanem "felülről" kell vizsgálni a problematikát:

1. A piramisok építésének kora egy nagyon fontos kérdés - ami számos vitát generál a kutatók között - , de abból a szempontból mégis csak elhanyagolandó, hogy teljesen mindegy, hogy 5000, vagy 50.000 éve épültek, semmiképpen nem lehetett megvalósítani őket a kor - általunk ismert, nekünk betanított! - technikai fejlettségi szintjével. 

2. A piramisok építési technikáján, vagy építésük korán, vagy elnevezésükön (melyik fáraóhoz kötik, kik építették, stb.) túl a legfontosabb kérdés mégis csak a miért. A funkció. Ez az amibe beletörik a hivatalos irányzat bicskája, az alternatív irányzatok meg túlságosan csapongnak - mert nem tehetnek mást. Tehát a legfontosabb kérdés a piramisokkal kapcsolatban az, hogy miért épült több száz (vagy ezer) piramis az ókorban (vagy a történelem előtti időkben), a Föld bolygó minden földrészén? A mai embernek ugyan elég nehéz megérteni az ókori emberek gondolkodásmódját, no de azért a "temetkezési-hely elmélet" igencsak sántít, figyelembe véve a csillagászati, matematikai, technológiai pontosságot és összefüggéseket, valamint a hasonlóságot az egymástól (elvileg) teljesen elszigetelt, másik kontinensen lévő építmények között. A véletlenszerűség kizárva, temetkezési helynek meg túl pazar (ráadásul nem is találtak bennük múmiákat...).

3. Ezt ugyan nem említik a filmben, de mégiscsak hozzátartozik a megértéshez: annak kérdése, hogy van-e célja, használható funkciója ma is a piramisoknak? Ehhez a ponthoz először is azt kell belátni, hogy a hatalmon lévő elit előszeretettel használja a piramis jelképét, akár ha belegondolunk az egy dollároson lévőre, vagy a szabadkőművesek piramis-szervezet felépítésére, vagy a médiát uraló all seeing eye szimbólumra, melynek eredete szintén az ókori Egyiptomban keresendő (Hórusz-szeme).

Egy korábbi írásomban Ö.T. mesterrel közösen boncolgattuk ezt a hatalmi játékot, és arra lyukadtunk, hogy a szereplők eredete Egyiptomban keresendő. Legalábbis onnan indulhatott útjára ez a világfoglalósdi csapat, melynek útja végigvezetett a Római Birodalmon, A Brit Birodalmon, stb. és eljutott a mai USA-EU féle kisszövetkezetig. A területfoglalósdi játék hasonlóságai, eszköztárai a birodalmak elnevezésétől függetlenül sok tekintetben tettenérhetők. Oszd meg és uralkodj. Elit vérvonalak évezredes íve. Kenyeret és cirkuszt a népnek (aréna, gladiátorok, stadionépítés, foci-vb, stb.) - és addig se foglalkozik a hatalmon lévők ügyeivel. 

Ez a háttérhatalom, miután kiépítette a nyugati félteke feletti uralmát valószínűleg rájött, hogy az összeharácsolt arannyal, és egyéb emberi és más erőforrásokkal ugyan kihúzta idáig, de a bolygó feletti totális kontrollhoz szüksége lehet még valami pluszra. No és mi lehet ez? Szerintem nem más, mint a piramisok birtoklása. Hogy miért? Mert a piramisok különleges építmények, mind energetikailag, mind fizikailag. Egyes források szerint a belsejük egy adott fókuszpontján szellemi beavatásokat tartottak, azaz olyan rezgés-szintemelkedést lehetett ott elérni, ami az embert kiemelte az ösztönlény sorból, és öntudatára ébred, kinyílt az Univerzum, és még ki tudja mivé alakult az, aki bement oda. És valószínűleg - mind minden eszközt - ezt is lehet jó és kevésbé jó dolgokra használni. Továbbmenve erős a gyanú, hogy a piramis nem csak beavatásra szolgált, hanem több funkciós, például energiatermelő egység, kommunikációs építmény, transzformációs központ, vagy éppenséggel tömeg-tudatbefolyásoló eszköz. 

No és akkor itt érkeztünk el a fent említett célhoz: szerintem egyáltalán nem véletlen az, hogy a nyugati háttérelit ezekben a korszakváltó végidőkben mindent megtesz annak érdekében, hogy ezeket a piramis építményeket elfoglalja. Valószínűleg rájöttek, hogy nem elég a szimbolika, hanem csak ezen építmények birtokában tudja folytatni a beteges világuralmi játékát. Teljes mértékben ideköthető, és így tehát nem véletlenül történt az Iraki invázió, a Boszniai kavarás (a Visoko-i piramisért), az Egyiptomi puccs, vagy az éppen most aktuális Krím-i helyzet. Hogy miért lett ilyen fontos Krím? Talán ezért?


PYRAMIDS IN KRIM "CRIMEA PYRAMID" 


"Egy ukrán tudós felfedezte a legrégebbi piramist a világon. Igen érdekes, hogy a legszebb sarkában az országnak, a Krím-félszigeten találták, és azt mondják, hogy jura időszakra tehető a a piramis építésének az ideje"
http://www.fenyorveny.hu/2014/03/a-legosibb-piramist-fedeztek-fel-krim.html

"a tudomány kutatói egyesültek, vezetőjük állítja: Ukrajnában összesen közel 200 ilyen piramis található, hamarosan Dnyipropetrovszk és Csernyivci közelében is hasonló csodákra fognak bukkanni. Míg a luhanszki építményekről azt állítják, hogy közel 5000 évesek, a többi kora akár a 12-15 ezer évet is elérheti."
http://www.karpatinfo.net/hetilap/kulfold/2006/09/24/ukrajna-piramisok-hazaja
  
Egyes geopolitikai elemzők szerint a nyugati világelit egyik legfontosabb célja: Kína. 
Kínához az út Iránon keresztül vezet (Irán Kína legnagyobb kőolajszállítója). Iránba pedig Irak, Afganisztán, és Pakisztán elfoglalása után lehet csak "bemenni". Ezt a stratégiát látjuk az elmúlt évtizedekben megvalósulni. Bár nagyon úgy tűnik, hogy az illetékesek kénytelenek voltak alternatív útvonalat keresni, és így jutottak el az ukrán-orosz frontvonalig. És hogy miért éppen Kína? Csak nem azért, mert Kínában épült a legtöbb piramis?





A kínai piramisok száma meghaladja a 200-at. A legnagyobb piramis nagyjából 2x nagyobb, mint a Gízában található Nagy Piramis. 1912-ben egy amerikai kereskedő, Fred Meyer Schroder, megkérdezett egy Buddhista szerzetest, aki a környéken vezette őt, hogy mit tud róluk. Nos, azt mondta neki, hogy az 5000 éves kolostori iratok nemcsak hogy megemlítik a kínai piramisok létét, de azt is írják, hogy már 5000 évvel ezelőtt is ősöregnek számítottak. A kínaiak a piramisokat valamiért szándékosan próbálják eltüntetni, például úgy, hogy beültetik fákkal. Régebben, még a második világháború idején is a korabeli beszámolók szerint még fel lehetett fedezni itt-ott kőlapokat, amik valaha a piramisok burkolatát képezték

 

És vajon Kína miért nyomult olyan erőszakosan az Ujgur tartományban? Csak nem a piramisok birtoklása került veszélybe a - szkíta leszármazott - ujgur függetlenedési törekvésekkor? És vajon nekünk magyaroknak van közünk a piramisokhoz? A Pilisben található Rám-hegy vajon fontos a világelitnek?


Magyarország vajon a világelit hálójában van mintegy ötszáz éve? Költői a kérdés. Vajon fontos a magyarok szellemi "börtönben" tartása? Vajon fontos, hogy mindig a világelithez lojális, megbízható elemek uralják ezt a területet valamint a szkíta utódokat (indiánok, skótok, kelták, magyarok, stb.)? Vajon mi az ott a háttérben a Képes Krónika koronázási képein?





 



A jelenlegi "írott" történelmünk a legutolsó kisjégkorig vezethető csak vissza (i.e 12000), ott van a mostani és az előző korok közötti választóvonal. A nem indo-europai kultúrák eredete - mint a magyaroké, és a foltokban fennmaradt ősnépeké - ezen választóvonal mögé nyúlnak. Ilyen kultúra a sumer, és a Tárim-medencében kialakultak is. Ezek nyomai láthatóak az Indus-völgyében, a prekolumiánus Amerikában, és a Kárpát-medencében is. Az ősnépek leszármazott nemzetei örökítették át a tudást, ami tőlük tellett. De az is elképzelhető, hogy létezett egy olyan tudást átadó, tanító csoport mely körbejárta a bolygót, és minden arra érdemes helyen elszórta a "magokat". A mag népe…

Szóval bármenyire is szeretnék elhitetni velünk, de ez az igazság: nem a jelenlegi az első civilizáció a Földön. Sőt még akár az is kiderülhet, hogy ez a jelenlegi civilizációnk immár a negyedik, vagy az ötödik a Földön. Csak érdekességképpen említsünk meg néhányat az „elvarratlan szálak”, „árulkodó nyomok” közül, melyek sehogyan sem illenek a nekünk felállított történelmi képbe:
-    Víz alatti város fekszik a Japán Okinawa sziget mellett.
-  Szudáni piramisok legalább tízezer évesek, lehet, hogy idősebbek mint az egyiptomi testvéreik.
-     A Google Earth segítségével felfedezett (Kínai) Ujgur piramisok több tízezer évesek
-   A boszniai piramisok korát 17.000-35.000 évesre teszik! (s meddig engedik majd vajon kutatni?)
Nem mellesleg a szkíta-hun királyi temetkezési szokások egyik alapja a kurgánok (mesterséges dombok) hunhalmok, kunhalmok építése volt, ilyen dombokkal tele van Ázsia, de az Alföld is. És vajon miért nem lehet kutatni a kínai-ujgur piramisokat? Csak nem kiderülne, hogy a kínaiak is egy teljesen kiépült kultúrára telepedtek rá úgy 5000 éve?

Kína idegen lelkületű, évezreden át a világtól mesterségesen elzárkózott, találmányait (papír-, porcelán- és selyemgyártás) fejvesztés terhe mellett görcsösen titkoló nemzet. Bár néhány újabb felfedezés azt sugallja, hogy ezek nem is a sajátjuk, inkább eltulajdonított találmányok. Van valami nem 100% ebben a belterjességben. Mai – az ujgurokkal és a tibetiekkel szemben tanusított – fellépésük sem lehet újkeletű motiváció – sőt, sokkal inkább emlékeztet Amerika és Izrael őslakosság iránti "emberséges" módszereihez. Testvérnépünk kiszolgáltatottságát látva akár magunkat is odaképzelhetjük: gyilkos dózerelése a népnek (várandósok kényszerabortusza, lánygyerekek ismeretlen helyre hurcolása, férfiak megölése) a hazájuk elrablása az ásványkincsek elbitorlásáért. Azonos a receptjük. A Tibetben elkövetett szellemi hagyaték pusztítása, rombolás és öldöklés valami sátáni vehemenciával pedig már egészen elképesztő... Az ujgur agyagpiramisok elvileg 5000 évesek... Mint annyi más "ELSŐ" monumentális dolog, Stonehenge, Szakkara, menhírek, stb. VALAMI UTÁN voltak ezek ÚJRA "ELSŐK"... S valószínűleg nem a kínaiak építették őket, mint ahogy angolok sem Stonehedge-t és társait, illetve az "egyiptomiak" sem a Gízai-t. Furcsa ez a folyton megjelenő 5000 éves távlat, mint egy korlát, vagy egy fal… mintha a kutatóink nem mernének régebbre ásni! A Stonehenge környékét is kurgánok, földpiramisok övezik! A British múzeum egyik legnagyobb szenzációja az egyik kurgánból előkerült szkíta női mellvért, szinaranyból készitve…

A piramisok formája
A hivatalos „tudomány” igen kínosan ügyel arra, hogy ne kelljen átfogó magyarázattal előállni a Föld-bolygó majdnem összes kontinensén található piramisok keletkezéséről, csillagászati és egyéb összefüggéseiről. Hogyan lehetséges az, hogy egymástól nagyon messze lévő területeken, egymástól teljesen eltérő kultúrákban ugyanaz az építészeti forma jelenjen meg, ugyanazokkal az arányokkal, és legtöbb esetben csillagászati összefüggésekkel? Nehezen hihető, hogy mondjuk egy egyiptomi fáraó főépítésze fogta magát, elutazott Közép-Amerikába átadni a tudását, majd átruccant Japán partjaira okítani, majd átutazta Kínát, beállt építésvezetőnek az ujguroknál, megaludt egyet Boszniában, stb., stb., és mindenhol lefénymásoltatta a piramis építés terveit! :)

A szinte minden földrészen megtalálható piramis építmények alakján is érdemes elgondolkodnunk egy pillanatra. Az ember, technikai-építészeti történelme során általában az egyik legalapvetőbb viselkedésformát követi, utánoz. Csak nézzük meg: az áramvonalas hajók formája a halakéhoz hasonló, a repülőink a madarak formáját utánozzák, a korai földházak inkább hasonlítottak egy róka üregéhez, a toronyházaink akárcsak a termeszvárak nőnek az ég felé, a panelházak mintha a méhkaptárról lettek volna mintázva, stb., stb.. Ez az utánzási viselkedés természetes és alapvető dolog, próbáljuk leutánozni a teremtett világ csodáit és jól működő rendszereit. No de mi a helyzet a piramisokkal? Ilyen alakzatok egyáltalán nem találhatóak a bolygónk viszonylag zárt és állandó környezeti rendszerében. Mintha ezek a formák ötlete „kívülről” érkezett volna. Ráadásul ez a forma szinte minden földrészre eljutott, pedig akkoriban elvileg még nem léteztek kontinensek közötti repülőgépjáratok. Vagy még is?

A piramisépítések kora is érdekes. Egy idő után már az ember nem épített ilyeneket. Miért? Ugyan van egy-két „őrült” (?) kortárs építész, akik piramis formájú üvegpalotákat építenek (Louvre), de alapvetően néhány ezer év óta nem divat ez a forma, pedig konzerváló képességéről, és egyéb speciális tulajdonságairól egyre többet hallani. Vajon a Föld bolygón honos ember elfelejtette ezt a régi tudást, vagy igazából sosem volt az övé?

És most nézzünk meg néhány fényképet a Földbolygó szinte minden földrészét megtalálható piramis alakú építményekből! A képek nézegetése közben – fantáziánk segítségével – érdemes egy kicsit elmerülni a múltban, és azon filózni, hogy vajon azok, akik ezeket a csodálatos, egyelőre megfejtetlen tudású és funkciójú építményeket építették, fejletlenebb szinten álltak-e a mai embernél? És a legfontosabb: kapcsolatban álltak-e egymással, és a ma élő emberekkel?





 


 
















Lehetne még folytatni a végtelenségig, a majákkal, és az egyéb ősi civilizációk tudásával, de azt hiszem a lényeg az, hogy kurvára el akarnak hallgatni valamit, amit ők tudnak, nekünk viszont nem szabad tudni. A területfoglalósdi most úgy tűnik Ukrajnában folytatódik. Természetesen az én ismereteim kevesek a Teljes Kép megértéséhez, így nem vagyok alkalmas egy mindent átfogó értelmezéshez, ezért nem is folytatom tovább. Folytassátok Ti. :)


Ide kapcsolható akár:
A Kalotaszegi piramishegy

117 megjegyzés:

  1. Ma három különböző irányból talált rám Csin :
    - a Hős c.filmből
    - http://hu.wikipedia.org/wiki/Csin_Si_Huang-ti
    - http://en.wikipedia.org/wiki/Burning_of_books_and_burying_of_scholars

    "Ash pit of burning before it gets cold, uprising broke out in Shandong.
    Liu Bang and Xiang Yu's uneducatedness emerged."

    A muslincák pedig azóta is próbálják összekapirgálni, ami a hamuból maradt..

    VálaszTörlés
  2. A piramisok úgymond katonai birtoklása teljességgel hiábavaló. Ugyanis a "piramis-foglalók" és embereik messze nem rendelkeznek a megfelelő belső rezgés-intenzitással. Ami ahhoz lenne szükséges hogy a piramisokat bármire is fel tudják használni. A piramisokat temetkezésre egyáltalán nem használták csak legfeljebb a hozzánk időben közelebb eső korokban. A piramisok elsősorban rezgő-komplexumok voltak - ezért is borították azokat SiO2-szemcsés kőlapokkal - de még rengeteg más funkciójuk is volt. Nem beszélve arról hogy alattuk szerteágazó alagútrendszerek is voltak amelyek az egyes piramisokat összekötötték.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérlek mesélj még erről Kerion, ha lesz kedved, időd.

      Törlés
    2. Hm... ezhez vélhetően nem sok közöm (meg főleg tudásom) senincsen, de... Azér valami logikát csak látok a ellenőrzésre irányuló akaratban (mán ha ez a valós ok). Ugyanis, ha a piramisok rezgő-objektumok ahogy Kerion bátyánk mongya... akkó azon arcok, akik nagy nehézségek árán léptek pár szintet húsrucijukban, ám ilyen-olyan okokból nem tudnak tovahaladni vélhetően eljutnak addég eme "mankót" felhasználják, ha szükségit érzik. (Lásd: James Redfield-féle akárhanyadik felismerés írásos, vagy képi megjelenését.)
      Arra gondolok itten, hogy a tapasztalatlan felfényesedő figurát könnyű még kibillenteni (visszaráncigálni) alacsonyabb szintre, ha valaki érti a módját. S min tugyuk az akadályozás, késleltetés is lehet jó húzás egy nagyobb jáccásban.
      Mindazonáltal alacsonyan rezegő barátink trükkös csókák, tehát egy-két "genyaságot" azér ki tudnak vitelezni olyan dolgokkal kapcsolatban is, amihez ugyan nincsenek meg a kellő képességeik, de létezéséről tudnak...

      Persze... lehet túl beleszaladtam itt mindenféle fikciókba. ;)

      Törlés
    3. " Ö.T. mesterrel közösen boncolgattuk ezt a hatalmi játékot, és arra lyukadtunk, hogy a szereplők eredete Egyiptomban keresendő. "

      Azóta én már egy kicsit arrébb tartok Mazsola. ...:)))
      A legtöbb piramisban ugyanis nincsenek fáraómaradványok ... és
      mint kinyomozgattuk .... semmi köze az egyiptomihoz és nem
      kultikus temetkezési hely volt.

      Több minden arra utal, hogy fejlettebbek voltak nálunk ... akár építkezésben, akár technikai színvonalon és még a repülést is ismerték.

      Engem már nem az foglalkoztat, hogy mitől voltak okosabbak, hanem az, hogy MITŐL HALTAK ki.
      A magasabb tudásszintjük feltehetőleg abból adódik, hogy békés
      kultúra voltak és ezzel a szellemi-technikai fejlődésük egyenes vonalban haladt egyre magasabb szintekre.
      Jó példa erre az inka kultúra is, amelyik nemegész 100 év alatt
      gigantikus expanziót produkált.

      A mi jelenlegi civilizációnk egy defektes újrakezdés ezekhez képest,
      elég csak megvizsgálni a repüléssel kapcsolatos ismereteinket, melyek
      valamikor az 1800-as években kezdődtek. ...:)))

      A mi problémánk egyelőre az, hogy ellentétekben gondolkozunk és
      nem párhuzamokban, így aztán az egyensúlyt sem ismerjük .... és
      úgy tűnik, hogy ez végez is velünk.

      Szerintem minden eddig létezett kultúrát összeköt valamilyen
      közös szál .... ami erről az "ellen" típusú szintről nem látszik.
      Hogy erről a szintről tovább tudunk-e lépni .... az egyelőre
      erősen kérdéses, de azért reménykedjünk! ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    4. "Azóta én már egy kicsit arrébb tartok Mazsola"

      Igen, azt látom... :))
      Én sem ragadtam le azért... de néha jólesik "visszaesni" kicsit, elmerülni a múltbéli gondolatainkban, hogy aztán megújult erővel folytassuk. Néha hátra kell lépni két lépést, hogy a következő árkot átugorjuk. Nem? :)

      Törlés
    5. "Engem már nem az foglalkoztat, hogy mitől voltak okosabbak, hanem az, hogy MITŐL HALTAK ki."

      Ö.T.-i, ma jött egy szó, de nem hinném, hogy ez Neked elég lenne.:)))
      Ez a szó pedig nem más, mint a PRION.

      Mindenesetre az érdekes, hogy ez épp a piramisok kapcsán jött le, mivel beleolvasva a wikibe... furcsa kis valami ez a prion.
      "A prionok fehérjetermészetű fertőző ágensek. A gazda fehérjéit képesek magukhoz hasonlóan hibás TÉRSZERKEZETŰVÉ, így újabb prionná tenni......A prionok saját, testben is megtalálható fehérjepárjaikat önmagukba alakító enzimek. Az átalakított fehérjék TÉRSZERKEZETE megváltozik, ezután az adott fehérje nem képes ellátni a testben végzett feladatait, ehelyett további fehérjéket alakít prionná, így a fertőzés kaszkádszerűen terjed...Szaporodnak ugyan, és örökítik is tulajdonságukat, de semmiképpen sem változhatnak meg a tulajdonságaik, mivel – amint az a fentebb leírtakból is látszik – a fehérjék működése szempontjából rendkívül kényes dolog azok TÉRSZERKEZETE...."

      https://www.google.hu/search?q=prion+k%C3%A9p&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&imgil=VZmh8aCb_kGrsM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn1.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcRLKNGxqhb9ADkeLSwY6KOnfxhcxGHP3baNVFyDNqQQvcs0INPm%253B300%253B296%253BNZHyyaCZtyTR5M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.mad-cow.org%25252Fprion_evol.html&source=iu&usg=__OkAA7kUlvtAtvh5xS5uaqr46YMU%3D&sa=X&ei=CA0aU9y6HKWyywPM8ICICQ&ved=0CDsQ9QEwBw&biw=1680&bih=959#facrc=_&imgdii=8MGw0BggDERVdM%3A%3B6vsMIjhhCKfXHM%3B8MGw0BggDERVdM%3A&imgrc=8MGw0BggDERVdM%253A%3BULaThRgvK_Hx7M%3Bhttp%253A%252F%252Fsphweb.bumc.bu.edu%252Fotlt%252Fmph-modules%252Fph%252Fph709_b_competition%252FPrion%252520Proteins.png%3Bhttp%253A%252F%252Fsphweb.bumc.bu.edu%252Fotlt%252Fmph-modules%252Fph%252Fph709_b_competition%252FPH709_B_Competition9.html%3B910%3B510

      Lujza

      Törlés
    6. "Ö.T.-i, ma jött egy szó .... a PRION."

      Erről a "JÖTT" -ről írhatnál egy kicsit részletesebben Lujza .... mert
      a körülmények is meghatározóak lehetnek. Szóval egyszerűen csak
      rátaláltál a neten, vagy az éjszaka befeküdt a postaládádba .... vagy
      valamilyen kultikus szeánszon előmászott valamilyen elrejtett - blokkolt - tudatszintről ???? ...:)))

      Szóval a kérdésem az lenne, hogy honnan "JÖTT" ez
      a szó ???? ... illetve milyen körülmények között.

      Ö.T.

      Törlés
    7. Jó a kérdés Ö.T.-i, de nem igazán tudom, hogy honnan jött a szó. Kb. úgy jött, mint ahogy a Lujza név, egyszer csak ott volt a kobakban.:)) Ettől függetlenül leírom Neked a folyamatot, hátha segít.

      Nem álomban kaptam, s nem is szeánszon, mivel nem járok ilyen helyekre.:)) Úgy kezdődött, hogy feltetted a kérdést, hogy miért haltak ki ezek a fejlett tudású civilizációk. Hát Lujza is feltette ezt a kérdést magában, mivel szerettem volna Neked segíteni ebben. Ezt a kérdést napjában többször is feltettem, de nem kezdtem el kutatni a neten, sem könyvekben, hanem csak vártam. Ugye a PIRAMIS –októl indultunk, s az első szó, ami jött ezzel kapcsolatban az a PARADICSOM ill. PARADISE szó volt. Ez aznap délelőtt jött, mikor Kerion is írt erről, de mivel nem igazán vagyok net közelben, így csak este írtam le. A következő szó , amit úgy éreztem, hogy ezzel van kapcsolatban és le kell írnom az a PRISMA volt. Azután a PRION jött be aznap délelőtt, mikor este leírtam. Este azért megnéztem ezt a priont. A hangalak nem volt teljesen ismeretlen, de alapvetően semmit nem tudtam róla. Nagyon régen hallottam már a rádióban, de csak annyira jegyeztem meg, hogy, mint név felfigyeltem rá. Az olvasottak után már biztos voltam abban, hogy ő a következő láncszem. Hát ennyi.

      Ha nem tudsz velük mit kezdeni, akkor nyugodtan vesd el őket, lehet nem volt más az egész, mint játék a betűkkel.:))

      Lujza

      Törlés
  3. Szia Mazsola!

    Pár hónapja olvasgatom a blogodat, de most előszőr gondoltam úgy, hogy hozzá is szólok az aktuális témához.
    A felvetésed, miszerint a háttérhatalom globális játszmáinak egyik célja a piramisok "begyűjtése", érdekes és újszerű. Én legalábbis még nem találkoztam vele máshol. Hogy valóban van-e ilyen tervük a piramisokkal és egyéb megalitikus építményekkel, azt - ma még - teljes bizonyossággal nem tudhatjuk, de van benne ráció. Az ősi civilizációk tudását átmentő, megőrző és maguknak megtartó(!) társaságok, kőművesek, illuminátusok, stb., ugyanis valószínűleg tudnák működtetni ezeket az építményeket, de… De ahhoz azokat előbb újjá kellene építeni és újra behangolni. Nagyon remélem, hogy erre már - így a korszakváltás küszöbén - sem idejük, sem lehetőségük nem lesz. Mert ha mégis sikerülne, az nagy valószínűséggel bolygókatasztrófához vezetne. Hogy miért arról majd késöbb, bár Kerion kommentjében már ott a válasz magja. A rezgés… Folyt. köv.

    Ultramarin

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv a szobában Ultramarin! :)

      Írod: "Az ősi civilizációk tudását átmentő, megőrző és maguknak megtartó(!) társaságok, kőművesek, illuminátusok, stb., "

      Szerintem érdemes kettéválasztani a dolgot:
      - az ősi tudást átmentőkre
      - és az ezt lenyúló, maguknak a tudást megtartókra
      Mert szerintem a két csapat nem ugyanott focizik.
      Az előző letűnt korok civilizációi valószínűleg nagyon fejlett és békés népségek voltak, viszont a minket uralókról ez már nem igazán mondható el, elég csak szétnézni a világban, meg a titkolózásaik ugye, stb..

      És igen, egyetértek, én is úgy vélem, hogy nem tudják már aktivizálni a saját céljaikra a piramisokat, de nem is a technikai hiányok miatt, az meg lehet nekik, sokkal inkább azért mert a Teremtés (az egységes Tudat) már nem ad erre nekik "jogosítványt". Ez persze megnyílvánulhat technikai fogyatékosságban is, de inkább hiszem azt, hogy az emberek emelkedő tudat-szintje az ami megakadályozza a terveiket.

      Törlés
    2. A szabadkőművesek nem tudják működtetni sem most sem a közeljövőben ezeket a - például gízai viszonylatban - SiO2 szemcsés mészkőből konstruált rezgő "generátorokat". A későbbiekben meg már minek. Addigra a valódi magyarok már 2 lábon járó ide-oda rezgő - teleportációra, telepátiára, metamorfózisra, bilokációra, rezgősík-váltásra meg hasonlókra képes - emberi lények lesznek. Tehát kőműveséknek a mesterséges úton, manipuláltan fejlesztett szellem-tudati "fokozata" nem elég a korszakváltás utáni 6alomban-maradáshoz, sőt még annak "leküzdéséhez" is kevés. Mert a különböző materiális szerekkel, kábító "anyagokkal" megtámogatott direktben menő meditatív agykontrollos, asztrál-projekciós stb. egyéni vagy csoportos hókusz-pókuszok irányíthatatlanok - egyébként meg zsákutcába is vezetnek. Nem véletlen félnek a kőművesek és mások is a magyaroktól hisz tudják hogy anno azok voltak az elektromágneses térrezonancia - ETR - mesterei. Önmagukban, önmaguk körül - mintegy burkot képezve - meg tudták változtatni a rezgő hullámok természetét. Ezzel téve mintegy sebezhetetetlenné vagy például láthatatlanná magukat. Illetve ennek gondolati-tudati fókuszálásával, irányításával - leküzdve a földi tömegvonzást - repülni is képesek voltak - és megint lesznek. Mindezt tudják a 6almasok és embereik, s mivel spirituális szeretetelvű úton - magyar-módra - mindezt nem tudják, nem akarják elérni materiális úton próbálkoznak. Erről rengeteget hallani: pl. láthatatlan öltözetű katonák, Isteni részecske "megtalálása" ecetera. Persze ez csak pótcselekvés. A magyar/madár-gyűlölet oly nagy hogy mindent meghamisítanak és a magyarok ellen próbálnak fordítani - még akár a latin-betűs sötét szómágiájukkal is. Évezredes bevett szokás a magyarokkal, ősszkítákkal kapcsolatos dolgok negatív kontextusba való helyezése. Hexagramm, pentagramm, menóra, IsRaÉl, a próféták magyar neveinek az ótestamentumi kisajátítása, Messzi Ás/Messiás, Salamon/Szól Ámon, Imanuel-Emánuel/Ím Anu Él, Sumér/Rémus, Szuez/Zeusz, Rossmann kentaur/Rossz ember nyilas, Psichopath Hun, Atilla mint antikrisztus/Isten ostora, Artúr/rút Ra, Merlin/Nil Rém - nílusi vagy nyilas rém stb. /Hun/Gary Oldman/Magyar öregember negatív szerepekben - pl. 5.elem. Hung/a/ry - Éhezés/Éhesek című film gyilkolászós játékainak a megjelenítése. A végtelenségig lehetne sorolni a hollywoodi, tv-rádió-sajtó-internet publikálta magyargyűlölő aspektusokat, utalásokat: pl. a madár ember lezuhant és szörnyethalt, a sólyom tönkrement, tulajdonosa ellen elfogatóparancsot adtak ki Panamában, a fekete sereg bűnöző vezére lebukott. Mondani sem kell hogy a madár ember = magyar ember, a sólyom a turul, a fekete sereg pedig Mátyás királyé. Szóval állandóak az aljas utalgatások a nap minden órájában - azért hogy a feltámadó magyarban egyszer csak elszakadjon a cérna, s a vele aljasok ellen menjen. Az őt gyűlölőkkel váljék "eggyé" ne az Úr-Istennel. Persze ez nem fog megtörténni - a magyarból nem lesz bibliai "antikrisztus, sátán, fenevad, parázna" és még sorolhatnánk. Hiába az óhaj-sóhaj...

      Törlés
    3. "Addigra a valódi magyarok már 2 lábon járó ide-oda rezgő - teleportációra, telepátiára, metamorfózisra, bilokációra, rezgősík-váltásra meg hasonlókra képes - emberi lények lesznek."

      Szerintem ehhez több tucat generációnak kell eltelnie, mire ilyenre lehetőség lesz. Szépen, generációról generációra fog emelkedni a tudásszint, míg el nem éri ezeket. Látni ezt ma is, mi már többet értünk meg mint a szüleink, a gyerekeink meg minket fognak túlszárnyalni. És így tovább.

      Törlés
    4. Nem feltétlenül, Mazsi. Az idő relatív.

      Törlés
    5. Az a baj, hogy én pl. vágyok ilyesmi képességekre. DE! Mivel akarom, ezért nem fogom elérni soha. Mert az ilyesmi (kvantumugrás?) nem így működik. Akarni nem lehet, hanem magától kell jöjjön, természeténél fogva. Mint amikor magától értetődően belerázódik az ember a "szülőségbe", fel kell nőjön a feladathoz, és megteszi, mert erre predesztinálja a "környezet", maga a baba. A tudatunk tágulásával lehet elérni különböző fokozatokat, egyre megértőbbé és szeretetteljessé válni, és gondolom ez vezet a teljesebb-tudatú létezésbe, síkváltáshoz satöbbi. No de elképzelhető-e, hogy egy ilyen ugrás egy generáció alatt végbemegy? Csak akkor ha teljesen képes ez a generáció meghaladni a 3D-s eszköztárat, mint például idő, energiaszükséglet, stb.

      Törlés
    6. Ez csak egy véletlen:)))

      http://rejtelyekszigete.com/hirek/tobb-helyszinen-nyilik-egyiptomi-kiallitas-szegeden/


      Lujza

      Törlés
    7. Na, újra itt vagyok. Közben annyi mindent írtatok, hogy nem győzök rá reagálni, pedig még az eredeti gondolatomat sem vittem végig.

      Mazsola
      Jogos amit írsz, hogy válasszuk ketté az átmentőket és a megtartókat, csak először azt kellene tisztázni, hogy kik és mikor mentették át azt a bizonyos tudást. Hol húzzuk meg a választóvonalat? Egyiptomot még a régi, tiszta tudást hordozó kultúrának tekintjük vagy olyannak, ami már csak megörökölte és aztán jól-rosszul használta azt? Gondolok itt pl. Géczy Gábor intelmére, miszerint vegyük észre, az egyiptomiak sivatagot hagytak maguk után. Ellenben a szkíták, hunok, magyarok sehol sem! Legalábbis én nem tudok róla.
      Ha hinni lehet az ősi iratoknak, akkor az egyiptomiak Thot-nak, a pusztuló Atlantiszról a tudást menekítő mágusnak(?), félistennek(?) köszönhetik a felemelkedésüket. Tőle kapták meg mindazt a lexikális tudást és beavatást, ami oly naggyá tette őket. Azok a kutatók is, akik a jelenlegi vezető családok múltját, vérvonalát követték vissza időben, végül Atlantisznál kötöttek ki. Mert lehet, hogy a jelenlegi civilizációs korszakban minden út Rómába vezet, de ha olyan utakat tanyulmányozunk, melyeknek már csak a maradványai látszanak, akkor előbb utóbb Atlantiszon kötünk ki.
      Hogy egy másik kutatóra (tanítóra) is hivatkozzak, Pap Gábor mondta nagyon sokszor, hogy a nyugati típusú gondolkodás számára csak a "vízszintes" információ átadás létezik. Azt fel sem tudja tételezni, hogy valami egyidejűleg jusson el egymástól távol élő népekhez, kultúrákhoz. Márpedig az egész Földön fellelhető piramisok nehezen épülhettek volna meg másként. Főleg, hogy egy részük, még a hivatalos tudomány szerint is nagyjából egy időben épült. Azt meg a nem hivatalos kutatóktól tudjuk, hogy azonos matematikai, csillagászati ismeretek alapján.
      Viszont az alternatív kutatók gondolkodása ott ragad le ill. csúszik félre, hogy a különféle matematikai állandókat, arányszámokat, csillagászati tájolásokat felismerve teljesen elbódulnak. Hogy "Hú mennyi mindent tudtak ezek az ősi népek. Pedig még műszereik sem voltak, stb, stb." Egyszerűen elvakít mindenkit a piramisokba "beépített" információ mennyisége és azon már nem gondolkodnak el, hogy tulajdonképpen miért is volt erre szükség? Lásd "A piramisok titkainak leleplezése" című filmet. Az az iskolapéldája ennek a félrecsúszásnak. Egyébként van egy olyan érzésem, hogy ott szándékosan lyukadtak ki arra, az egyébként teljesen logikátlan következtetésre, hogy a piramisok egy jövőbeni eseményt előre jelző naptár.
      Na de mindezt szerintem ti is tudjátok, úgyhogy ideje lenne végre rákanyarodnom a célhoz vezető útra. Kis türelmet.

      Ultramarin

      Törlés
    8. Ja igen, az előbb kimaradt.
      Mazsola. Azt írod "Az előző korok letűnt civilizációi valószínűleg nagyon fejlett és békés népségek voltak…"
      Megmondom őszintén én ebben nem vagyok ilyen biztos. Ha igaz, Atlantisz sem egy véletlen kozmikus baleset következtében süllyedt el. Az a civilizáció - legalábbis az utolsó időkben - elég komolyan félrecsúszott. A papjaik egyre aktívabban foglalkoztak a mágia sötétebbik oldalával. Ez lett a vesztük. Hogy saját maguknak csinálták a bajt vagy az égiek keze által pusztultak el, azt nem tudom, de hogy aktívan hozzájárultak a bukáshoz, azt minden ezzel foglalkozó munka egyértelműen állítja.

      Ultramarin

      Törlés
    9. Én abban hiszek, hogy mint minden a megnyílvánulások világában, a civilizációk is ugyanúgy hullám-természetűek. Vagy más néven rezegnek. Minden ilyen mozgásban kitűzhetünk kezdőpontot, emelkedő ívet, csúcspontot, majd hanyatlást, és végül végpontot - ami azonos a kezdőponttal, de mégsem, mert itt egy reset történik. Egy virág élete is születésből (kezdőpont), cseperedésből (emelkedés), virágzásból (csúcspont), hervadásból (hanyatlás), és elszáradásból (végpont) áll. De közben azért történik egy fontos dolog: a virág elszórja a magjait, melyekből új virágok nőnek, az eredeti virág információit, tudásanyagát örökítve tovább. Ugyanez megy a civilizációk esetében is - ezért kár azon agyalni, hogy MIÉRT döglődnek meg az egyes civilizációk, mivel ez hogy úgy mondjam természetes folyamat, az "életük része". Aminek kezdete van, annak vége is. Mondjak még ilyen közhelyeket? :)

      Szóval visszakanyarodva, szerintem ugyanez a hullámzás érhető tetten bármelyik civilizáció esetében, ezért lehet az, hogy egy békés és fejlett kor egy bizonyos csúcspont után el kezd hanyatlani, megjelenik a feketemágia, a háborúskodás, a vaskor, végül az önpusztítás. Ö.T. barátom ennek a folyamat végének, az önpusztító résznek az okát keresi, és nem látja be, hogy szélmalomharcot vív, mert ez természetszerűleg így van. Kár ezen vergődni. Sokkal inkább azon érdemes dolgozni, hogy hogyan lehet egyáltalán kikerülni a karmikus körforgásból, akár egész civilizációs szinten. (valószínűleg sehogy, mert ez csak egyéni úton lehetséges, jelenlegi tudásom szerint...)

      Törlés
    10. "először azt kellene tisztázni, hogy kik és mikor mentették át azt a bizonyos tudást. Hol húzzuk meg a választóvonalat?"

      Szerintem egyértelműen a 13000 évvel ezelőtti globális katasztrófánál kell meghúzni a választóvonalat - ami egyébként kozmikus szempontból is alá van támasztva, hiszen a "vízválasztó" óta a precessziós hullám negatív oldalán utazunk... Az ezt a választóvonalat megelőző civik voltak a nagy tudású megalitikus építők, az ez utániak már csak a tudást átadó magok (magyarok), az utat kereső örökösök (mindenféle új nációk), és a rajtuk élősködő "én találtam rá először a papírusz-tekercsre, tehát én vagyok egyedül jogosult ezzel uralni őket" típusú gazfickók csoportjából áll. :)

      A 13000 évvel ezelőtti globális katasztrófára már több elméletet is hallottam, az egyik legkézenfekvőbb a jégkorszak lezáródásával járó vízözön. Csakhogy egy fejlett civit nem lehet ilyen könnyen elintézni, ennél többről kell legyen szó, ráadásul a vízözön csak egy okozat. Az ok lehet hogy nem a Földön keresendő... Olvastam Hold átpozícionálásáról is pl. ami egyrészt megválaszolhatja az okot, bár azért elég van elképzelés, de szerintem a valóság minden képzeletet felül tud múlni. :)

      Törlés
    11. Hm... azé erre nem dobnék magos százalékot bloggazdi:
      "...hogyan lehet egyáltalán kikerülni a karmikus körforgásból, akár egész civilizációs szinten. (valószínűleg sehogy, mert ez csak egyéni úton lehetséges..."
      Fentebbi gondolatsorodat követve ugyanis az is kivilágolhat, hogyhát... ha a muslinca is rezgés, valamint a civilizácijója is, akkó vélhetően többé-kevésbé ugyanazon stációkat (ejjmán milyen kis tudományosan fogalmazok mostan) futya végig. Lásd: Úgy lent, mint fent. Valamint a Karma(na jój, jó... de kinek?) Kereke ezen szinten mindenkire vonatkozik.
      Maximus a léptékbeli különbségek okán a egyik emlékezetesebb.
      Tán.
      Bár, a majákokról is aztat beszélik a népek kollektíve léceltek le. Szóval, akad mindkettőre példa. Csak ritka. Vagy nem tudunk róla. ;)

      Törlés
    12. Van olyan verzió is, hogy a majákat vitték. Rámpán. Túl sokat tudhattak. :)
      A valóság minden képzeletet felül tud múlni... még ennek a fordítottját is, azaz a képzelet minden valóságot felül tud múlni. :))

      Törlés
    13. Egyébként ez a templomos, rózsakeresztes, szabadkőműves, stb. történet is elég érdekes. Tulajdonképpen alig tudunk róluk valamit konkrétan. Mivel teljesen zártkörűen és szigorú titoktartással működnek, jórészt néhány belső ember és "kiugrott" tagok információi alapján ítéljük meg a működésüket. Pontos belső szervezeti felépítésükről, működésükrül, tanaikról és főleg rituáléikról alig tudunk valamit. Persze jelent meg a témában számtalan könyv és tanulmány, csak épp a hitelességüket nincs módunk ellenőrizni. És ha az ezekben fellelhető információkat igaznak fogadjuk el, akkor is fennáll a kérdés, milyen szintről származnak? Milyen rálátása volt a belső dolgokra a szívárogtatóknak? Milyen beavatásokon esett át?
      Úgy gondoljuk jó eredményre jutunk, ha az általuk használt szimbólumokat vizsgáljuk és értelmezzük, miközben a legtöbben azt sem tudjuk pontosan mit jelentenek ezek a jelképek? Már úgy értem eredetileg. Még azt sem tudjuk bizonyosan, hogy milyen korból származnak? Egyáltalán van-e jelentősége a koruknak vagy ezek időtlen,
      szakrális szimbólumok, melyek esetleg nem is földi eredetűek? Én úgy tudom nem azok. Ezek univerzum szerte használt, a mindenség szerkezetét és működését jelképező, leképező ábrák. Ehhez képest manapság az ébredezők és az ezósok egyre nagyobb része hiszi, hogy ezek sátánista, luciferánus szimbólumok és rájuk sem szabad nézni. Ez a hozzáállás szerintem nagyban hátráltatja az útkeresők fejlődését. Ha tudatlanságból (és szellemi lustaságból) mindezeket egy kalap alá vesszük, akkor soha nem értjük meg, mi miért történik a világban.
      Félreértések elkerülése végett, nem azért írtam a fentieket, mert szimpatizálok az "építőipar" tevékenységével, csak ha nem vesszük a fáradságot, hogy megértsük a motivációikat, céljaikat, akkor lehet, hogy az eljövendő aranykornak már az elején befészkelik magukat ezek az erők. Én konkrétan kíváncsi vagyok, hogy mi a valódi céljuk mindazzal, amit tesznek? Ami felé terelik az emberiséget. Mert az, hogy egy világméretű diktatúrát akarnak, az nekem valahogy túl egyszerűnek tűnik. Lehet, hogy az odáig vezető út maga a Cél?

      Törlés
    14. Az előbbi kőművesekről szóló kommentet én írtam, csak nem szignóztam. Bocs!

      Ultramarin

      Törlés
    15. http://drunvalomelchizedek.network.hu/forumtema/a-fold-valtozasanak-idoszaka-1

      Törlés
    16. Mazsola, lehet hogy igazad van, mert ha például a feltámadt magyarok "hegylakó" élethosszúságúak - és mondjuk 300 évesen fognak csak "röpködni" - akkor a nem madaraknál több generáció is lepereghet addig. Bár ez nem valószínű mert az eredeti Én öntudatra való ébredés folyamata exponenciális, állandóan gyorsuló. Egyszer csak átszakad a "gát" és a képességek kibontakoznak - szerintem ez már megtörtént. Az a fantasztikus hogy mindez szinte láthatatlanul zajlik. Ami most még csodának látszik mire megtörténik már egészen természetes lesz - legalábbis azok számára akik benne vannak a folyamatban. Ezért is lesz teremburás - kerül leválasztásra - a paradicsom-madaras Kárpát medence. Feltűnő lenne ha a madarak egyszerre mindenütt röpködnének. A gyalogkakukk taljánok még elkezdenének lövöldözni.
      A "titok" a nem akarás, a visszafogottság, nem az ár ellen kell úszni hanem az árral, hullámmal, rezgéssel. Mivel kifordított a világ az a közmondás is hazug hogy: "nem akarásnak nyögés a vége" - éppen ellenkezőleg - a boldog kibontakozás. Az sem véletlen hogy a NINCS a kincs. A film címében is benne van a lényeg: Kincs ami NINCS. Ezt még Hollywood is tudja, meg azt is hogy pl.: Nevem senki - az más kérdés hogy nem aszerint él.
      Atlantisz 13 ezer éve - az akkori maihoz hasonló precessziós korszakváltás idején - a Nagy Özönvíz által elpusztult. Ebben az is közrejátszott hogy az a társadalom még eszementebb, degeneráltabb volt mint a mai. Akkor még éltek olyan mágusok akik bizonyos rész-képességekkel rendelkeztek. Például tudtak repülni, gyógyítani, de 1-2 kivételtől eltekintve rezgősíkokat már nem tudtak váltani. Az atlantiszi kor vége felé a hatalmon lévő un. "fekete" mágusok rendszeresen klónozták magukat hogy tovább uralkodhassanak. Ez aztán "be is tett" a Teremtésnek mivel az un. "fehér" mágusok ezt nem tették - nem játszottak Istent. Az egyensúly felbomlott - a "gonosz" eluralkodott. Most is hasonló a helyzet de persze nem ugyanaz. Az atlantiszi korban még nem voltak "blokkolva" - pontosabban feltétel-rendszerhez kötve - az elért képességek mint most és az életkor is matuzsálemi volt.
      A letűnt népek, köztük a hunok, maják egy része valóban "elragadtatott" amikor kitelt számukra az idő. Volt aki egyénileg váltott síkot. DE olyanok akik magasabb dimenziókba, a körforgáson kívülre kerültek nagyon kevesen voltak. Háborúskodással, öldökléssel, emberáldozatok bemutatásával nem lehet a 4 D-s rezgés-kiterjedésnél feljebb jutni. Az tévhit hogy ölni szeretettel is lehet, meg hogy a cél szentesíti az eszközt.
      A 3 - 4 D-s körforgásból csak egy-én-i úton és szeretet-elvűen lehet kikerülni. Még az aranykor előtti pokoljárást követő halállal egyidejű feltámadással az új létre - ugyanabban a testben. Ilyenkor a testi létezés prolongálva van addig amíg el nem dől hogy a földi aranykori lét után mi lesz. Ez az idő több ezer földi év is lehet. Tehát az aranykori 5 D-s rezgéskiterjedést éppen elérők sem léphetnek tovább automatikusan - kivéve az eleve magasabb szintről lejötteket.

      Törlés
    17. "Sokkal inkább azon érdemes dolgozni, hogy hogyan lehet egyáltalán kikerülni a karmikus körforgásból, akár egész civilizációs szinten. (valószínűleg sehogy, mert ez csak egyéni úton lehetséges, jelenlegi tudásom szerint…)"

      Ezt én is így gondolom. Bár az életünk egy nagy társasutazás, az út amit bejárunk mindenkinek egyedi. Ennek megfelelően tanulás, felemelkedés is annyi féle van, ahány lélek az Univerzumban. Mindenkinek magának kell megküzdeni érte, mert csak akkor lesz az ővé, akkor lesz értelme. Épp ezért én nem hiszek a kollektív, ajándékba kapott spirituális felemelkedésben. Nem várok ilyet, ez eljövendő korszakváltástól.

      'A 13000 évvel ezelőtti globális katasztrófára már több elméletet is hallottam, az egyik legkézenfekvőbb a jégkorszak lezáródásával járó vízözön. Csakhogy egy fejlett civit nem lehet ilyen könnyen elintézni, ennél többről kell legyen szó, ráadásul a vízözön csak egy okozat. Az ok lehet hogy nem a Földön keresendő…"

      Ebben is egyetértünk. Persze mivel valószínűleg ugyanazokból az információs forrásokból merítünk, ez nem olyan meglepő.
      A vízözön már csak okozat. Na de mi okozta? Vigyázat, hardcore ezo következik! :)
      Én úgy tudom a Marduk és annak az egyik holdja, az Északi Szél. Ezek egyszerre intézték el a Phaetont (annak a maradványaiból lett a jelenlegi kisbolygó övezet), az akkor még létező marsi civilizációt és Atlantiszt. Szóval semmi okunk a panaszra. A Föld legalább lakható maradt…
      Na és a piramisok egy részét ez előtt a hármas katasztrófa előtt építették. Ma már tudjuk, hogy a Marson is vannak piramisok ill. azok maradványai. A Földön meg vannak olyanok, melyek a tengerek fenekén vannak. Csakhogy ezen területek állítólag már akkor is víz alatt voltak, amikor a piramisok épültek. Na most én feltételezem, hogy az egyiptomi rabszolgák tudtak úszni, de azért a tenger mélyen piramist építeni… Kemény meló lehetett!
      Szerintem a Phaeton-on is épültek piramisok, csak talán már későn. Vagy még időben, csak nem volt elegendő hatása a működésüknek? Ezt nem tudom. Viszont a leírtakból már sejthető, hova akarok kilyukadni.
      Folyt. köv. holnap (ma) délután.

      Ultramarin

      Törlés
    18. A kőművesek és egyéb "szekta-orientáltak" célja a bibliai Jelenések könyvében is olvasható: apokaliptikus armageddon. Egyébként erre is játszanak rá minden eszközzel - provokálják, hergelik a népeket, szítják a háborúkat, növelik a kifosztást-elnyomást. Hogy miért ? Egyszerűen azért hogy az emberek nekik menjenek és akkor már mint "ártatlan" védekezők tetszeleghessenek a Teremtés előtt. Ugyanis védekezniük nekik is szabad - azzal nem teremtenek maguknak ledolgozandó karmát. Ezzel 2 legyet is ütnének egycsapásra. Egyrészt a fegyver-arzenáljukkal védekezve kiirthatnák a számukra a 6alomban potenciálisan veszélyes embereket, méghozzá úgy hogy azok már - mint a JÁTÉKba így vagy úgy újra beszállók - nem is emelkedhetnének fel nőhetnének a belső rezgésükben már spirituálisan föléjük. Erre megy ki minden: provokálni-provokálni-provokálni. A másik oldal válasza pedig: felébredni-felül-emelkedni-meghaladni - s így már "nincs ki ellen" - jöhet a: "Bújj-bújj zöld ág zöld levelecske nyitva van az aranykapu csak bújjatok rajta."
      A 13 ezer évvel ezelőtti katasztrófa materiálisan is bizonyított. Egy kisbolygó vagy üstökös csapódott be a vastag jégpáncélba ÉK-Kanadában. Azért nincs nyoma a helyszínen ennek mert a robbanáskor a cirka 3 km vastag jég "csak" széttöredezett és persze hirtelen megolvadt. Maga az ütközés azért kibillentette az óceánokat és néhol több km-es magasságú cunamik söpörtek végig a bolygó felszínén később pedig a jégolvadás miatt jócskán megemelkedett a tengerek szintje. A légkörbe is rengeteg anyag került. Olyan apró különleges mikroszkópikus gyémántszemcsék is amelyek csak egy ilyen volumenű katasztrófa esetén keletkeznek globálisan. Ezeket a gyémántszemcséket a Föld legkülönbözőbb helyein, Grönlandon, az Antarktiszon, egyes gleccserekben is kimutatták a tudósok - mégpedig mindig a 12960 évvel ezelőtt keletkezett jégben. Tehát bizonyítva van itt már minden - még a mai tudomány szerint is. Volt erről egy 45 perces film is Natgeon - de az interneten is utána lehet nézni. Nincs itt semmiféle titok és homály.
      Természetesen voltak akik ekkor is életben maradtak. Az atlantiszi kor végén hatalmaskodók közül meg olyanok akik űrhajókon el tudtak menekülni. Vissza csak akkor jöttek, illetve csak akkor kezdtek el megint "működni" - Krisztus előtt 4000 táján - amikor az un. földi újjáteremtők már régen elrezegtek és csak azok tudást-vesztett utódai/leszármazottai voltak az uralkodók az egyes királyságokban.

      Törlés
    19. Ma éjjel ott hagytam abba, hogy a piramisok egy részét a katasztrófa előtt építették. Bár talán pontosabb lenne, ha azt mondanánk, hozták létre. Mivel egyre inkább úgy tűnik, piramist építeni - a kövek bármilyen technikával történő egymásra rakásával - nem lehet. Ugyanis építés közben egy ponton széthullik az egész. Mintha valamilyen, az építmény szerkezetére nézve káros rezonanciák lépnének fel mindaddig, amíg teljesen kész nincs a piramis. És ez nem is olyan meglepő, ha tudjuk hogy ezek kész, befejezett és behangolt állapotukban is ezt teszik. Rezonálnak. A piramisok hatalmas méretű és ezáltal hatalmas erejű térrezonátorok.
      Tudomásom szerint a közvetlenül az özönvíz előtt épülteket a Föld akkori egyenlítője mentén helyezték el. Ez egyébként a fentebb már hivatkozott "A piramisok…" filmben is benne van, csak ott nem foglalkoznak vele. Helyette jön a mi mivel milyen szöget zár be típusú szokásos elterelés.
      Szóval ezeket azért építették, hogy befolyásolják vele a három bolygó, a Föld, a Mars és a Phaeton keringését. Mindezt azért, mert szerették volna elkerülni azt a pusztítást, amit az akkor már a Naprendszerben lévő Marduk okozott késöbb. Annak érkezéséről pedig - valószínüleg - nem csillagászati eszközökkel, hanem inkább parafelderítéssel szereztek tudomást. Csak sajnos (vagy szerencsére) túl későn.
      Hogy a sokkal korábbi ill. jóval késöbbi piramisokat miért építették azt nem tudom. De mivel ezek multifunkciós eszközök, ezért biztos vagyok benne, hogy nem a gúla, mint geometriai forma iránti rajongásuk volt az egyetlen oka.
      Ha már formánál tartunk, konkrétan a gúlánál, nos ezzel van egy kis gond. Ahogy azt Mazsola is írta, ilyen alakzat nem található a földi természetes környezetben. Sőt arról sincs tudomásunk, hogy a földön kívül, a kozmikus környezetben létezne ez a forma. De ha tényleg nem létezik, akkor mivel és miként léptek rezonanciába a piramisok? Nos létezik egy geometriai forma, ami hasonlít a gúlára. Vagy inkább 2 darab gúlára. És létezik az Univerzumban. Ez a forma az oktaéder…

      Ultramarin

      Törlés
    20. Kerion .
      Ez a 13 ezer évvel ezelőtti katasztrófa hatása éppen forditva volt mint ahogy írod . Ahogy én tudom az a kis bolygó az éppen jelenlegi holdunk volt , nem becsapódott , csak érintette a földet Atlantisznál . A jeget pedig nem megolvasztotta , főleg mivel addig valami jelen mediterráni éghajlathoz hasonló volt a sarkokon is , hanem éppen , hogy létrehozta a nagyon gyors jegesedést .

      A linket ezen írás miatt ajánlottam .
      "" A föld utolsó nagy változása .

      Nem rég volt egy írás az Arvisurával kapcsolatban annak valódiságát ill. hamisságát taglalva .
      Főleg ennek kapcsán gondoltam ezen cikk megírására , mégpedig a benne több helyen is szereplő föld – hold ütközéssel kapcsolatban .
      Csak egy idézetet ragadok ki belőle (110. oldal Baratony ,Erek és Síkila aranyasszony rovása) amiben elég érthető a történet .

      „” Ezek a kőtáblák a Napnál is világosabban hirdették , hogy a rokon Szabírok 3808. nyárünnepi és a garauzok tudása szerinti1856. tűzszerzési évben Hárpia –Tórem az Istenek viaskodásában a Holdat a Földünk felé irányította , de Kaltes – asszony és a Földanya azt kitérítette .Így a Hold Atlantic napnyugati sarkánál Földünket csak súrolta. Azóta Atlantic fokozatosan süllyed .Borzalmas mennyiségű por került a levegőbe , eljegesedtek a Föld sarkai, a jég elborította még a tengereket is és Atlantic mágneses sarkán meghaltak az emberek. „”

      Az évszámok alapján ez olyan kr,e, 11650 év körül történt .
      Ez nyílván akkora katasztrófát okozott a földön amelynek teljesen egyértelműen maradandó bizonyítékainak kell lennie , viszont egy ilyen történet valahogy nem vág össze a jelen hivatalos tudományunk állításaival . Mivel a dolog nem egyezik érdekeikkel ezért valószínűleg nem is azzal fognak foglalkozni , hogy erre bizonyítékokat keressenek , sokkal inkább azzal , hogy azokat eltüntessék . Aztán , hogy ez miért jó nekik azt már legjobban valószínűleg ők tudják . ""

      Törlés
    21. "" Azzal már egyre többen foglalkoznak , hogy jelen civilizációnk előtt volt egy régebbi ennél fejlettebbnek tűnő civilizáció a földön.
      Amelynek megszűnése nagyon valószínű, hogy egy földi katasztrófának „köszönhető”.
      Erről nem sorolok bizonyítékokat inkább egy kis filmet ajánlok.

      http://www.youtube.com/watch?v=y47sh_iXpik&feature=player_embedded

      Ez a földi életünkben az akkori civilizáció megszűnésén kívül nyilván más nagy változásokat is okozott .Pl. a föld klímájában ,
      a Hold azóta van itt a Föld körül a jelenlegi formájában , és a föld jelenlegi tengelyferdesége és ennek köszönhetően az évszakok ilyen változatossága is azóta van így a földünkön . Előtte a földön egy teljesen más klíma volt , nem voltak ilyen éghajlati különbségek . Nem voltak jégsapkák sem az északi , sem a déli sarkon függetlenül attól , hogy a jelenlegi tudomány szerint a jégben történő lefúrásokkal kivett minták alapján ő szerinte akár több százezer éves lerakódásokat tud elemezni . Ez is csak egy átbaszás a részéről a sok többi mellett .

      A déli sark jégnélküliségére egyik bizonyíték a kis filmben is szereplő Piri Reis térképeként ismertté vált térkép .Amelyet az akkori formájában ő csak le másolt egy régi több mint tízezer éves leletről .Ezen a térképen többek között szerepel a jelenlegi déli sark ma már bizonyítottan teljes valójában , jég nélküliségében .
      Az északi sark közelében , Szibériában találtak hirtelen megfagyott mamutokat .De ettől függetlenül nagyon sok valamikor ott élő mamut létére utal a megtalált sok mamut csont és agyar is (a közép korban az innen származó mamut agyar exportja virágzó iparág volt ).A sok mamutnak meg nyílván , mivel vegetáriánus volt sok növény is kellett , tehát az éghajlat nem lehetett fagyos , hanem inkább a növények számára nagyon is kedvező , valószínűleg jelenleg trópusinak , de mindenképpen mérsékelt égövinek nevezhető .Az északi sark Amerika felé eső részén pl találtak magnólia , füge és citromfákat amelyek kimondottan nem a fagyos időt kedvelik .

      A föld tengelyének hirtelen elmozdulására ezen kívül még bizonyíték a nem éppen „szelíd” geológiai változások. Ilyenek a földön nagyon sok helyen megtalálható „vándorköveknek „is nevezett kövek amelyek rovátkolása északnyugatról délkelet felé irányul. Nagy Skandináviából származó kövek vannak szétszórva Németországban ,még a Harz hegység legmagasabb részein is .Finnországból származó óriási kövek vannak Lengyelországban és a Kárpátokban .De ugyanígy Amerikában is megtalálhatók az ilyen máshonnan származó hatalmas kövek pl. New Hampshireben , Ohióban .Ezen kövek sziklák legtöbbjének napjainkig meg vannak éles szélei amelyből arra lehet következtetni , hogy gyorsan érkeztek jelenlegi helyükre. Ilyen letört szikladarabok vannak a Szahara sivatagban , a Mongol sivatagban , és Uruguay-ban is. ""

      Törlés
    22. "" A hirtelen bekövetkező változás és az előtte lévő kicsit más elrendezésű földi élet bizonyítéka még a földön az egyszeri tömeges szintén kb. tizenegynéhány ezer évvel ezelőttre tehető bizonyítékai is .
      A teljesség igénye nélkül néhány példa .Mount Kinley északi részén , Alaszkában az aranyásók állatok ezreinek a maradványaira bukkantak , mamutra , bölényre , és hasonlókra valamint rengeteg gyökerestől kitépett fára . Mindegyikük meg volt fagyva a jeges hidegben .Ezek az élőlények nem békésen múltak ki .ki voltak csavarodva és eltörve. Hasonló maradványokat találtak még Yukonban és a Kuskokwim folyónál.
      A szicilai Palermo mellett San Ciro barlangban csak hat hónap ásatás után 20 tonna víziló csontot ástak ki A krétai Limestone – barlang is tele van összekeveredett állati csontokkal pl. elefánt őz , törpe víziló stb .Ilyenek vannak a korzikai , szardíniai és a Baleari szigeteken is .A Gibraltári – hegyen a sziklahasadékokban hiénák , hiúzok, különféle madarak , orrszarvúk , farkasok , vadkacsák , őzek , ökrök , párducok és nyulak összezúzódott csontjaival vannak tele .

      Az ilyen és ehhez hasonló bizonyítékok felsorolását még lehetne folytatni . Ezek az én számomra egyértelmű bizonyítékok egyértelmű bizonyítékok a holdnak a földdel történő ütközésének valósságáról .Ez mellett még találtak a földön holdról származó port . Valamint a holdon állítólag a jelenlegi por réteg vastagsága minimális ami ellent mond a tudomány azon feltevésének, hogy az már régóta itt van körülöttünk, ugyanis akkor már egy vastag por rétegnek kellett volna rá rakódnia .

      Ami változásokat ez okozott a föld életében :Megzavarta ill. megváltoztatta addigi pályáját . Megdöntötte a bolygó tengelyét , lelassította forgási sebességét .Valamint ki alakult a jelenlegi évszakok és napéjegyenlőségek váltakozása.
      Az mellett , hogy a földi körülmények így meg változtak nagy valószínűséggel a földön élő ember is átment egy fajta változáson .
      Viszont mivel az élet célja mindig a fejlődés , ez nagy valószínűséggel pozitív változást jelent az ember fejlődésében .
      Vagyis az emberiség fejlődése nem egy olyan fejlődés a földön mint amit a tudomány be akar állítani , hogy indultunk a majomból és most itt vagyunk .Hanem vannak bent különböző ciklusok amik tartottak bizonyos ideig , és a változás milyensége az addigi fejlettségtől , elért emberi minőségtől függött .
      Jelenleg megint egy ilyen korszak végéhez közeledünk , és a változás milyensége (a ténye maga nem mert a változás mindenképpen bekövetkezik) az emberi szabad akarat által csak rajtunk múlik. Én úgy látom, hogy tovább léphetünk egy a mainál sokkal fejlettebb életminőségbe , de vannak akik ezt nem szeretnék, és még mindig azon vannak , hogy ezt megakadályozzák . ""

      Törlés
    23. Merkurius, nem kéne már ezt az ó/z/di "Arvisurát", s az abban leírtakat mind készpénznek venni - ezt már anno a fiatal és lelkes arvisura-kutató Kozsdi Tamás is kifejtette. A 13 ezer éves jégminták tartalmi elemzésének eredményei s az azokból levonható világos tudományos következtetések - különös tekintettel a mikroszkopikus gyémántszemszék keletkezési körülményeire vonatkozóan - talán előrébb-valóak. Az égitest Földdel való ütközése előtt/az ütközéskor robbanás is történt - mint a tunguzkai "meteor" esetében is - miután óriási hő szabadult fel. A jég megolvadt és egy óriási beltenger jött létre pl. az észak-amerikai területen. Ez aztán - amikor "túlcsordult" déli és keleti irányban mindent elmosott. Ebből a hirtelen jött beltengerből maradtak vissza az un. Nagy Tavak. A légkörbe került részecskék egyébként hamar leülepedtek - ez is kiderült a jégmintákból - tehát 13 ezer éve nem következett be egy újabb jégkorszak. A Nap nem tűnt el olyan hosszú időre hogy komolyabb és hosszabb lehűlés jöjjön ennek következtében. Ellenkezőleg, éppen hogy megszűnt a jégkorszak méghozzá igen rövid idő alatt. Az hogy úgymond a "Hold nekiütközött Atlantisznak" teljességgel értelmezhetetlen és komolytalan. Atlantisz egyébként sem egy sziget volt hanem egy számos földrészre kiterjedő világbirodalom a meleg égövben nagyjából a ráktérítő és a baktérítő között. Persze akkor is voltak "természeti népek" főleg a szűk mérsékelt övi és nagy-kiterjedésű jeges területeken.

      Törlés
    24. Arvisura témában hiteles/nem hiteles/mennyire hiteles kérdésben szerintem ez a legjobb:
      http://www.youtube.com/watch?v=a45cHGJ0ZLA
      http://www.youtube.com/watch?v=rYSektCU_bo

      (Born Uraság itt szerencsére nem taglalja az ezer féle világvége elméletét...)

      u.i.: Nem tudom mennyire számít, de ebben a témában én is az Arvisura elméletet szeretem. A Natgeo az utolsó forrás lesz, aminek hinni fogok...

      Törlés
    25. Nos, amiket itt leírtatok valóban érdekes dolgok, és számomra leginkább azt erősíti meg, hogy a Teremtő nem akárhogy munkálkodik itt minálunk. Ez a Hold-Föld bepozíciónálás, tengelyferdülés, jégkorszak-vég, évszakok megjelenése összességében egy jobb életminőséget, egy teljesebb, bolygószíntű emberiséget kellett (volna?) generáljon. Az hogy elbarmolták valakik, az már nem a Teremtő hibája. Vagy mégis? Mégis csak ez az egész az Író keze nyomát viseli?

      Igen, ignorálni kell, meghaladni "őket", de csak miután helyretettük a szerepüket ebben a történetben. Mert ne feledjük, ha mindez nem történik meg, akkor a virágzó Atlantiszi birodalom így is úgy is szép lassan elenyészett volna (természetéből fakadóan), és lehet ma már nem is az ember lenne az uralkodó faj a Földön. A hirtelen - kozmikus segítséggel - végrehajtott változás eltörölt ugyan egy virágot, de létrehozott másik 9-et. Talán ez volt az Író célja, nem tudom... :)

      Mindenesetre a szakrális helyek, megalitikus építmények birtokba vétele szerintem fontos a háttérhatalomnak, ezen dolgoznak egy ideje, mert vagy valószínűleg több információjuk van a következő eseményekről, vagy mert beszartak a korszakváltástól és szeretnének megvédeni a seggüket a térrezonáns épületekbe/barlangokba bújva. :))

      De az is lehet, hogy ezek a piramisok valójában globális fegyvernek IS használhatók, és ezért megy a meccs mostanság.
      Én azt sem tartom kizártnak, hogy a gúlák valójában tényleg oktaéderek, ami azt jelenti, hogy a piramisok tükörképe meg van építve a föld alatt, azaz mintha egy oktaéder belefúródna a földbe pont a feléig, és kint csak egy gúla látszik. Jó sok ilyen micsodát fúrtak valakik a Földbe, ki tudja milyen céllal. Én nem tartom kizártnak, hogy ma is működnek, és lehet őket még jobban aktivizálni. Hogy miért? Talán globális védőpajzsot akarnak építeni velük? :))

      Na jó sok baromságot összehordtam megint, de vígasztal a tudat, hogy Ti inspiráltatok :))))

      Törlés
    26. Kerion . Ezekszerint én másképp látom a dolgokat , egyébként elnézést kérek érte , de egyáltalán nem hiszek a jégmintákat elemző tudósoknak , sőt még a kormeghatározáiknak sem . Ahogy én látom a földi történésket , ez számomra így sok mindent érthetővé tesz .
      Esetleg azért azt jó lenne , ha elmagyaráznád , hogy pl. a mamutok , meg a megélhetésükhöz szükséges növényzet vajon , hogy tudtak megélni abban a jégben , meg ezen kivűl még azért elég sok dolog felmerül .

      Az Arvisurát egyébként az első kb. ötven oldal után én is "eldobtam" , mondván , hogy ilyen hülyeséget nem olvasok el , de aztán megkeresett "valaki" és csak rábeszélt , hogy érdemes elolvasni , és valóban igaza volt . Sok mindenre rájöttem belőle pl. segített megérteni a szakrális erő működését , valamint az az ellen tevékenykedők (" feketet nemesség") tevékenységének , módszereiknek a lényegét .

      Törlés
    27. Kíváncsi voltam, hogy reagál-e valaki a szándékosan félbehagyott gondolatomra az oktaéderrel kapcsolatban.
      Sejtettem, hogy te leszel az Mazsola. Annak meg örülök, hogy nem mondtad rá élből, hogy ez baromság. Ha ilyen nyitottan és rugalmasan fogadod még az efféle extrém gondolatokat is, az jó. Igy gyorsabban haladsz majd a vágyott képességek megszerzése felé.
      Az oktaéder, ahogy korábban már írtam létezik a Világegyetemben. Méghozzá a belsejében, a szívében. Ez a már megnyilvánuló, a téridőt teremtő és kiárasztó Isten befoglaló formája. Ez nem azt jelenti, hogy a Teremtő oktaéder alakú, csak ezzel a geometriai testtel írható körül leginkább a megnyilvánulása. Legalábbis a 3D-s téridőben élő és annak keretein belül gondolkodó lelkek számára. Hiszen maga a Teremtő 5 ill. 6 dimenzióban létezik. Azért a bizonytalanság, mert láttam már ezt is azt is. Az viszont biztos, hogy ennek a bizonyos oktaédernek a csúcsait "tölti ki" önnön létezése, megnyilvánulása során. És az oktaédernek hány csúcsa is van? Na ezért nevezzük mi hunok/magyarok őt MindenHATó-nak!

      Ultramarin

      Törlés
    28. Nem szeretem mikor, a "valaki" mondandójának nyomatékosítása érdekében az Arvisurákat "amolyan szidósan" próbálja ...

      Engem az Arvisurák tettek a mostani utamra. Ez lehet jó és lehet rossz is, de nekem sok szempontból fontos...

      Törlés
    29. A megnyílt harmadik szem, a hatodik csakra (csokor) az, amivel HATni lehet... Kinek megnyílt, az már KÉPes HATni...

      Törlés
    30. Nem másként látják egyesek a dolgokat hanem rosszul. Mert itt és most már nem az úgymond sok valóság van hanem csak egy - minden más illúzió. A "tudósok" - a 13 ezer éve történtekkel kapcsolatban - pedig most kivételesen igazat mondtak. Az más kérdés hogy van aki ezt tudja - meg van aki nem. A hit, hinni valamiben, a nem tudom de hiszem vagy nem hiszem az egy egészen más - egyébként felettébb képlékeny - kategória. Ha az un. Arvisurákkal foglalkozni kellett volna akkor foglalkozva lett volna vele. De nem kellett. Kozsdi Tamás éppen eleget foglalkozott vele - ő írta hogy a sokéves kutatás után csalódott benne és hogy nem mérvadó. A Born-okra/Born-félékre nem kéne hivatkozni - egész egyszerűen nem kompatibilisek a magyarok szempontjából.
      10 "Belső ÉgiTest" van bennünk ebből 7 a csakra, 2 pedig a belső Nap - a "lenti" Nap a szívcsakrától lefelé míg a "fenti" Nap onnan felfelé kering az aura külső "héjáig" terjedően. Aztán még ott van a mindenütt jelenlévő 1 "bolygó-kordinátor" amely EGYesíteni képes önmagát a belső Nap-okkal és csakrákkal - összességében tehát 10=1. Naprendszer-i léptékben is ez van - a 10-es vég-eredménnyel fémjelzett stációs rendszer ami persze 1/EGY. Az EGÉSZ belső spirituális "átalakító"-rendszer középpontjában maga a szívcsakra áll.
      Az emberiség, a bolygó mai állapota nem az Elsődleges Teremtő hibája hanem a másodlagosaké - akik persze lehetnek akárhányad-rangúak is. Ők piszkáltak bele az alap-"szerkezetbe" a biorobotosító klónozással. Az elsődleges teremtést érdemben így sem tudják befolyásolni - mert a késztetéses önkorrekció helyreteszi a dolgokat. Időnként pedig -. mint ahogyan most is - jön a mindent megtisztító galaktikus "átvilágítás".

      Törlés
    31. Érdekesen szelektálsz Kerion...
      Mindig ilyenkor inog meg a hitem, hogy neked Isten Igazából hinni lehet...
      Born nem jó, de a mostanára teljesen elhülyült Kozsdi az igen...
      (Kozsdi munkásságát nagyon jól ismerem és hidd el félévente mást mond, és ezt nagyban befolyásolja mikor milyen könyvet szándékozik kiadni...A következő felvétel egy éve készült:
      http://www.youtube.com/watch?v=Dj7spn1cloc
      Meg fogsz lepődni...)
      A fősodratú általában nem jó, de most igen (kit érdekel, hogy mennyi benne a részigazság vagy az így is úgy is magyar-ázható áltudományosság....)

      Pedig már pont dícsérni akartam, hogy az elmúlt hetekben nagyon jó dolgokat írtál, amiből sokat lehet tanulni...de ez a kép valahogy mindig bepiszkolódik...Sajnálom...

      Törlés
    32. Nem arról van szó hogy "jó vagy nem jó" e az egyébként érdekes módon mindig "valaki" - hanem arról van szó hogy egyáltalán a "prófétálók" közül ki a hiteles, vagyis a "senki" valódi magyar/magyar lélek-minőségű ember. Mert a madár-származás igenis fontos. Ha egy ember - a látszatra nem magyar létére is - "senki magyarként" viselkedik akkor biztosak lehetünk benne hogy a vérvonal szerint is magyar - sokszor bizony a régmúlt ködébe veszően - még akkor is ha nem annak definiálja magát.
      Viszont sem Born, sem Kozsdi nem az, de az alább hivatkozott Szántai és Gönczi sem. Kozsdi sem azért lett említve mert "tótumfaktum" hanem azért mert tényleg évekig foglalkozott az Arvisurákkal és belátta tévedését. Az illúziót favorizáló, azaz befutott, felfuttatott, sikeres, karriert építő, direkt a középpontban lévő széles körben ismert sokszor pénzért előadók vagy publikálók, emiatt a meghasonlott materiális rendszerhez szorosan kötődők egyértelműen "valakik" - tehát nem magyarok. Akik persze az "ébresztés" megélhetési/hobbi játékot űzve sok jó és igaz dolgot is megfogalmaznak a tévedéseik - akaratlan vagy tudatos félrevezetéseik - mellett. A figyelem-elterelést, megvezetést vagy csak egyszerűen a középpontban lévőséget, anyagi és egyéb elismertséget, "ál-táltos vezérséget" csakis hitelelesnek látszóan lehet eladni - másképpen nem. Egyszerűen azért mert az ébredések miatt a lelepleződés veszélye már sokkal nagyobb mint régebben.
      Ezért van az a sok látszat-rendszer-ellenmenetelő-bíráló - azt a leváltása helyett tévesen jobbítani akaró - amúgy "nagy-magyarnak" látszó ál-magyar: Drábiktól Káslerig, Avatarától Szeleiig, Vonától Pörzséig, Morvaitól Gaudiig, Kubinyitól Szaniszlóig, Czekétől Kozsdiig, Borntól Patakiig, Makovecztől Pappig, Szántaitól Kisfaludiig...a végtelenségig lehetne sorolni.

      Törlés
    33. "A következő felvétel egy éve készült:
      http://www.youtube.com/watch?v=Dj7spn1cloc"

      Két éve...

      Törlés
    34. Mazsola

      A tárgyi tévedés a lényegen, és az időrendiségen nem változtat...

      Kozsdi 10 évet áldozott az életéből az Arvisurákra (szerintem meglehetősen felszínesen), majd belátta, hogy tévedett. Később azt is belátta, hogy a biznyisz az biznyisz, ezért véletlenül akkor nyitott egy fórumot, mikor megjelentette a belátások belátása után az Arvisurákról szóló könyvét. Amivel az Enigmásoknál is haknizott...Mikor már nem volt reklám értéke... a blogot bezárta.. Egy facebookos kitérő után ismét nyitott egy blogot véletlenül megint akkor, mikor elkezdte írni a koronás könyvét teljesen felkészületlenül...Ezt a zűrhajós blogját itt rendesen kibeszéltük...Mikor megjelent a könyve, véletlenül ezt a blogját is bezárta a lehető legméltatlanabb módon...A suttyóságának persze nem Ő volt az oka, hanem egy politikus, kivel előző héten találkozott, kitől "átvette" a rossz démonjait...
      Most meg az országot járva haknizik és próbálja eladni "a parlamentben lévő tárgy" -ról szóló könyvét...
      http://www.youtube.com/watch?v=hKGtQSjTU7M#t=180
      Fillérvadászó szélkakas...

      Tehát értsd jól! :P

      Törlés
    35. OK, azt hittem fontos a pontos év a gondolatmenetrend bemutatásában. De így már érthető(bb) ez a kis kakas. :)

      Törlés
    36. Sok olyan ember van aki az ezoterikából, ősmagyar-kutatásból meg hasonlókból él. Például évekkel ezelőtt Szegeden 700-800 ft volt a belépő egy Szántai Lajos vagy Grandpierre Atilla előadásra ahol a többszáz főnyi hallgatóságnak még saját cd-ket, dvd-ket, könyveket is árultak az előadók. Nem volt rossz üzlet a számukra - sőt. Egy Kiss Balázs Kúno nevű asztrozófiával foglalkozó ezoterikus pedig 1200-2000 ft-os belépőt is elkért vagy 5 éve a magánlakásokban tartott aktuális csillag-állás-okfejtéseiért, mostanában inkább a könyveit és a tanfolyamait reklámozza - lásd csillagmag.hu. Rengeteg olyan ember van - K.T. is ilyen - aki a kapott égi tudást megpróbálja pénzzé tenni, illetve arra felhasználni hogy egyfajta lóvészagú média-karriert fusson be. Holott nyilvánvaló hogy nem ezt kell tenni.

      Törlés
    37. Nekem nincs azzal gondom, ha valaki hivatás szerűen próbál megélni és ezért pénzt kér. Amúgy is nehéz lehatárolni, hogy hol kezdődik az a bizonyos égi tudás, akár egy művésznél, akár egy feltalálónál...
      Kozsdinál mostanra már amúgy is minden-mindennel keveredik... (sz@r a májjal)
      A fő gondom, hogy olyankor jelennek meg a zűrhajók a fejében, mikor könyvet akar kiadni, majd jön a nagy csönd...Olyankor blogol, mikor az érdeke úgy kívánja...és ha úgy adódik akár 5000 Ft-ot is elkér egy előadásnak csúfolt nagy semmiért...ha úgy adódik, akkor meg kereskedelmi alapon Nagy Szalát szervez...(jelenleg ha jól tudom kizárólag könyv eladásért haknizik)
      A két hollósba ha van időm el szoktam járni előadásokra, ott 1000 Ft-ot kérnek előadónként, amiért Szántai adott esetben 4-5 órás előadás tart. Nekem ez rendben van, mert üzletet kell fenntartani, mert előadót kell fizetni...Amit ők is nagyon drágán mérnek, azok a kirándulások...A szervezés alatt lévő Kaukázusi útjukat meg sem merem kérdezni, hogy mibe kerül...
      http://dobogommt.hu/kirandulasok

      Törlés
    38. Namost... SZN mester, annyiban bólogatnom kell Kerion bátyánk szóinak tartalmára, hogyhát... ha valaki tanítni akar, meg tájékoztatni a fenti világnak dógairól, az ne legelébb a zsebtömködést lesse. Persze... adott kajla társadalmi berendezkedésünkben ez valamelyest érthető. Nem támogatandó. De érthető.
      Aztán. Mivel a népek jelenleg (mindenféle mázzal nyakon öntve) csakis a saját érdeküket nézik (mán nagyrészt) nem biztos értem minek vicsorogsz a fentebb emlegetett bácsira? Ha ugyanis számodra időnként van olyan dolga, szója, közlendője, ami hasznos, akkó eme mód fizeted meg a tanulópénzt.
      Ha szükségét érzed, akkó ugye ezt teszed. (Hogy a kis gubódból csini kis lepi legyél - és elébb-utóbb lelécelj erről a jáccótérről).
      Ha meg nem akkó ba... szépen nem foglalkozol sem a adott csókával, se a hasonszőrű alakokkal.
      Osztmég... a kujtorgás meg a késztetés olyan a Embernek gyerekiben, hogy ha kicsirázik, akkó szépen nekiindul - mindenféle jutalmat, fejlődést, tapasztalást, megamit... remélve. Tehát, ha nagyon beleette magát a kis fejedbe a elgondolás elerigy a Világnak másik végire mindenféle helyeket, köveket, írásokat, meg egyéb tárgyakat meglássál, akkó... Ismét vagy jáccod a jelenlegi gama szabályait és csoportosulsz nagyon hozzáértő szakemberekkel, vagy... Nyakadba szeded a lábaid, oszt elcsattogsz magad. Vélhetően a helyi népek tudói csak tudnak okosabbakat mondani érdeklődésed tárgyával kapcsolatban, mint a Világnak másik sarkában élő szagértő bácsik és nénik.
      De... lehet nem. ;)

      Mer a Világ ilyen eccerű. :)

      Törlés
    39. Quedra mester megmosolyogtattál...:)
      Én gyermekeim tanáraitól sem várom el, hogy kizárólag vatikáni valutáért (Isten fizesse meg) tegyék a dolgukat...Kerion által meghivatkozott útkeresők/előadók nagy részéről tudni lehet, hogy sok időt energiát és anyagi forrást tettek abba az ösvénybe amin elkezdtek járni. Nehéz szétválasztani az égből kapott tudást és sugalmazást a szorgalmas munkával összekapargatott morzsáktól...Tehát én nem mernék így ítélkezni felettük...(A fentiekben meghivatkozott előadók nem Garabonciások/Tudósok/Táltosok/Megválók akiktől már tényleg morbid lenne a megélhetés szerű tanítás...)
      A srác iránti vicsorgásom okát már leírtam...ez olvasható...ahogy az is jól lekövethető, hogy a vicsorgás miként és miért indult el...
      A világ nem annyira eccerű, hogy az ember mindet le...nyakába szedje a lábait, itthon hagyja két szép gyermekét és feleségét munkáját, otthonát és csak úgy teszi azt amihez éppen kedve szottyan... ;)

      Törlés
    40. És még egy dolog...Borbála pont az a kutató, aki többek között az ottani terepen gyűjti már régóta a tudását...Ahogy már korábban meg lett fogalmazva: Időt energiát és anyagi forrást nem sajnálva...:P

      Törlés
    41. Hm... Oké.
      Meglehet időnként telemegy a kis fejem mindenféle ideákkal, meg kavaros gondolatokkal, aztán érezvén a késztetést szépen idebüfögöm azokat, elverve némi időt a napból.

      Az is rendben van, hogy a felemlegetett bácsikat és néniket és a munkásságuk nagyrészét senem ismerem (mer eddig nem tanálkoztam velük, vagy a szóikkal, írásaikkal), s vélhetően nem is nagyon érdekelnek - egyenlőre... bár ez változhat.
      Aki meg úgy véli, tudnak neki olyant mondani, ami megragad a fejibe/lelkibe, vagy bebizonyosodik számára adott témában való jártasságuk és becsületyük... Nos... az örvendez ennek, vagy kardoskodik érettük - ahogy épp vérmérséklete megköveteli. ;)

      Viszont SZN mester... a Világ bizony egy elég eccerű valami - jáccótér, meseszoba. Csak a bolond muslincák (vagy épp a darázsok) jól összebonyolícsák.
      Továbbhaladván. Vélhetően kis csanádodat alkotó egyénekkel tik mind saját magatok vállaltátok magatokra a egymás irányába mutató mindenféle kötelezettségeket. Vagyis nagy ügyesen megtapasztaltátok/tapasztaljátok az ezhez tartozó csimbókokat, és kereteket. Mindetek nagy örömködésére. Úgyértem... majd akkó fogtok közösen örömködni, mikoron visszatekintetek eme jáccásra némi idő/tér/dimenzijó/megami... távolságából. Mer vélhetően mostan nem mindig őszinte a mosoly a arcotokon. ;)
      Ésmég. Az hogy a felemlegetett Borbála nevű asszonszemély mennyi energiát fordított adott mennyiségű informácijó összehar... izé... begyűjtésére, s közben mit értett meg, vagy használt fel (meg milyen célból)... Azugye csak számára jelentős.
      Persze tudásából lökhet az hasonszőrű arcoknak is, ám azok vélhetően nem pont azt, és nem pont úgy fogják felhasználni útjuk során. Merugye... ők nem lenni Borbála nevű asszonszemély. ;)

      Sőt. Egyes mesék szerint, bizon' a jelen homokozóban lévő kisjányok és kisfijúk szeretik aztat hinni, mekkora nagy sok idő elteltével ők biz' mán nagy kislányok, és nagy kisfiúk, s ezér nagy hangoskodással tudnak lenni, ha valami nem úgy sikeredik, ahogy elgondolták. Meg ügyesen tudnak mutogatni egymásra. Csak a nagy felnőttes jáccásban az nem megy a fejükbe, hogy a felnőttek biz' (több mesemondó szerint) kiókumlájják aztat is minden döntésüknek, lépésüknek van hozadéka.
      Ércsed: Ha teszem aztat, én a kis csökönyös fejemmel elhatározom, hogy nem jáccom (a mai kor sikertörténetének számító) "munkaalapú" társadalmában, akkó számolok vele mindenféle hátrányok fognak érni a többi népekkel szemben. Úgymint, páran kajlán tekingetnek rám, mer ingyenélek; Nem lesz minden héten más csicsás bigyóm, amivel villoghatok a szomszédok előtt; ésatöbbi... Cserébe viszont erősen szerény körülmények között ugyan, de magam rendelkezem az időmmel (pontosabban több időm van olyasmire, amihez kedvem van épp). Nem pedig valami roppant kitanított és felelősségének teljes tudatában lévő hasonszőrű muslinca baromságait vagyok kénytelen művelni.

      No... s mostan, hogy ennyit tekergettem itten a szókat, eridek vissza a Mi Urunk ezervalahanyadik esztendejébe, hogy megtugyam mi lészen a kóborgó viking ifjú további sorsa ángliusfődön.

      Törlés
    42. SZN, amit írsz azt úgy hívják hogy csúsztatás. Szó sincs arról hogy nem kell megélni valamiből, hogy erre nincs joga az embernek. Pusztán arról van szó hogy azt a tudást amit - ha úgy tetszik mint "közvetítő" ingyen kap a Teremtéstől az ember - ingyen is adja tovább. Nem a lexikális, iskolai tudásra kíváncsiak az emberek - nem is azért mennek ezen előadók előadásaira. Szóval ne beszéljünk mellé, ne védjük a védhetetlent mert akkor könnyen hazugságban találjuk magunkat. Vagy nem ingyen "közvetít" Mazsola és mi is itt, ahol még kérdezni és reflektálni is van lehetőség ? Dehogynem. Erre egyébként - mármint az Isteni "sugallatra" - számtalan esetben hivatkoznak is az előadók, tehát szó sincs arról hogy pusztán az egyetemeken tanultakat közvetítenék - jó pénzért haknizgatva. Szántai nem 1000 ft-ért tartott 4-5 órás előadást hanem 50-100-200 X 1000 ft-ért = 50000-100000-200000 ft-ért plusz a cd-k, dvd-k, könyvek haszna mínusz a terembérlet és utazás. Hogy mindebből egy személyre vetítve "csak" 1000 ft volt a belépti díj az más kérdés. Egyébként mindenki magából indul ki. Hosszú évek óta soha de soha nem kértem egy fillért sem semmilyen ismeret közvetítésért, kirándulás-vezetésért, amúgy pénzbe kerülő anyagokért. Ilyesmi még csak fel sem merült. Sőt, rendszeresen egyedi ajándékokat osztogattam nem csak az ismerősöknek - de rendezvényeken boldog-boldogtalannak. A lehetőségeimhez mérten most is ezt teszem. Akkor én most hülye vagyok ? Nem hinném...

      Törlés
    43. Kerion...Kerion...Ejnye...Ejnye...
      Leírom a saját nézőponzom, erre te már megint vádaskodsz: "csúsztatás"..."hazugság"...
      Mint írtam, mikor tehetem a kéthollósba járok előadásra...Itt kizárólag meghívott vendégek vannak, tehát fix díjért dolgoznak... ami az érdeklődő könzöség számától teljesen független...
      Egyébként még itt is nagyot tévedsz, mert az általad (magyartalanított?) Born Gergely idén tartott teljesen ingyen egy néptáncbemutatóval egybekötött regölést, úgy, hogy feljött negyed magával Békéscsabáról, tehát nemhogy pénzt nem kapott, hanem még Ő áldozott...
      Szüleimtől tudom, hogy Bakos Attila Szegedről jár Tatabányára havonta előadni tizenegy-kettő ember számára...Az 1000 Ft-os belépőjegyből még a benzinpénze sem jön össze...
      Az meg hogy kit milyen tudás érdekel szerintem bízd rá a hallgatókra...
      Köszi...
      Mazsola már leírta, hogy miért blogol....Azt, hogy te miért teszed azt amit csinálsz és miért így...azt nem tudom...

      Törlés
    44. Nem mintha Born Gergely nagyon rászorulna, hogy kiálljak mellette, de épp ma este voltam az előadásán a kéthollósban, és mivel hamarabb el kellett mennie a vonata indulása miatt, ezért lemondott a teljes tiszteletdíjáról. Egyébként én egy alkalommal felajánlottam neki, hogy szeretnék hozzájárulni a kiadásaihoz, mert nagyon hálás vagyok a tudásáért amit megoszt, de kedvesen visszautasította. Én nagyon tisztalelkű embernek ismertem meg őt.
      Éva

      Törlés
    45. Egy magyar csak önmagától illetve olyan embertől tanulhat aki már magyar lélek-minőségű - tehát poklot járt és főnix-madarként feltámadt. Ezen lélekminőség fontos meghatározója a senkiségen, a vaskor végi rendszeren való sokrétű felül-emelkedettségen kívül - tetszik nem tetszik - még az ősi magyar származás is. Tehát egy már a fenti kritériumok alapján is nyilvánvalóan idegen valaki - légyen az bárki - már semmi lényegeset nem adhat a magyarnak. Hogy miért mutogatja magát mégis úgymond szeretetelvű magyarnak az illető és tesz úgy mintha a tudás hordózója lenne ? Természetesen azért - hogy megpróbálván lenyúlni a magyar ősiséget, mentalitást - karriert fusson be, ő maradjon továbbra is a középpontban. Végső soron mint eddig is - 6almon. Ezeknél az embereknél ez szinte genetikai kényszer. Nem utolsó sorban pedig arra megy ki ez a szabadkőműves játék hogy megtévesztve, megvezetve is legyen a magyar ezen materiális látszat-tudás által. Hogy - minduntalan látva a Bornokhoz, Bakosokhoz és a többiekhez mérten elenyészőnek tűnő tudását, a képességeit, az un. kicsinységét, a gyakran hangoztatott "merj kicsi lenni" szlogent - ne is tudjon felemelkedni. Csak meg kell nézni hogy valójában mennyire is magyarok azok az un. pilis-kutatók és persze a többiek is - jobbára semennyire. Tudomásul kéne már venni hogy - mivel magyar korszakváltás jön - a zsidó mindenáron magyar akar lenni. S ezért mindent meg is tesz - többek között igyekszik magát végtelenül jólelkűnek is mutatni - persze a megfelelő állás és díjazás, a mindenkori megmondó-emberi státusz megtartása mellett. Pokoljárás nélkül és "valakiként" persze ez sehogyan sem megy. DE ettől függetlenül is a végsőkig, az utolsó pillanatig ragaszkodik ahhoz hogy ő a tótumfaktum, a minden, az összes tudás és képesség hordozója - és ezt el is hiteti mindazokkal akikkel még lehet. Pedig dehogyis ő - a valaki idegen - a vízöntő aranykorának tudás és képesség hordozója...

      Törlés
    46. Egy eklatáns példa a látszatvilágra: dr.Papp Lajos a sokak által istenített, anno szív-sebész professzor. Aki - mit ad Isten - úgymond "senkiként" éppen "poklot jár". Elég sajátos poklot. Ugyanis 440 millióért árulja Pécs-aranyhegy-i fél-holdas birtokán lévő 490 m2-es úszómedencés bioház luxus-nyaralóját. Ja, hogy mellesleg még a 6alom által kitüntetetten Príma primissima, Széchenyi és Magyar Örökség-díjas is Lajos - a megmondó-embernek "kiválasztott". Emlékezetünk szerint Jézusnak nem volt luxus-nyaralója a Római birodalom zsidó főpapok által is uralt tartományában - vagy igen ?
      csillagszeme.hupont.hu/4/jelek-2014-marc01

      Törlés
    47. Kerion nincs sok kedvem ehhez a játékhoz...
      De azért remélem tudod, hogy kik szoktak így EGO-san nyomulva, mindenáron felülkerekedve (nem felülemelkedve!), mindent összemosva érvelni...
      Ezt a "Te szinteden" már nem kéne...Szerintem...

      (Mazsola elnézést a sok Napi Szarért...Részemről nyugodtan átteheted ezeket a kommenteket a helyükre...)

      Törlés
    48. Az ilyen "vitáknál" mindig bízom benne, hogy azért előbukkannak számomra is fontos elemek, és ez most sem volt másképp, ezért is hagyom, olyan egósan eldöntve, hogy "maradhat", nem szólok be.

      Tudom minden mindennel összefügg, csak egy kicsit az bánt, hogy ennyire elkanyarodtunk a piramis-foglaló témától, mert azért ebben a témában még érzek potenciált, amit nem "aknáztunk" ki.
      Pl. Ö.T. és Lujza ennek a témának nagy szakértői, most éppen nem aktivizálták magukat, pedig itt lenne az alkalom kiteljesedni. :)

      Törlés
    49. Na jó...egy kicsit visszakanyarodok...
      Ami görögül PIRAMIS
      ami magyarul PEREMES
      az régi egyiptomi nyelven PEREMUSZ
      ami lehet PE-REMUSZ vagy PE-SZUMER
      de lehet PEREM-ŐS...IS...

      Törlés
    50. A világtörténelem olvasható magyarul. :)

      De miért akarják birtokolni a peremeseket?

      Törlés
    51. Szerintem nem akarják...
      Vagy ha mégis, akkor azért, hogy nehogy rájöjjenek az ébredezők miként lehet használni, mert akkor a látszathatalmuknak is rögtön annyi lenne...
      Abban EGY-et értek Kerionnal, hogy az Ő rezgésszintjükön ezek nem működnek...
      Ma már nem találom hol, de emlékeim szerint azt olvastam annó az Arvisurákban, hogy ezeket énekkel lehetett rezgésbe hozni (hiszen nincs mindegyiknek kamra a belsejében)
      Erre pont ma, teljesen véletlenül Paksi Zoltán: Égi Utak Csillagüzenetei című könyvében ezt olvasom:
      Bak
      " A csillagkép másik istene, a kecskeszarvú Pán. Hermész fiaként biztosította a termékenységet. A természet istennőit, a nimfákat tehát, nem véletlenül kergette, a "nemző kedvű" Pán. Az előle menekülő, majd nádassá változó Szürinx (nád, a név jelentése) nimfa testéből készítette a pánsípot. A ZENE, MINT A "SZENT REZGÉS", itt megint csak a magas energiák hívását szimbolizálja. A Pán szó jelentése : MINDEN"

      ( A PÁN megforditva NAP...)

      Törlés
    52. Ehhez meg szorosan kapcsolódik az a felvétel, amit tegNAP linkeltem R.S.-nek...Vagyis milyen MAGas szintem tudtak a régiek imádkozni...
      https://www.youtube.com/watch?v=CVxeWEHOzqk#t=484
      KÉPzeld el mire lehettek KÉPesek a régiek, ha mindezt sokan, SZER-etettel, énekkel tették...

      Törlés
    53. A "piramis-foglalók" még mindig úgy gondolják - tévesen - hogy ha elfoglalják a piramisokat akkor magát a Földet foglalták el. Ezért van a nyomulás, a foglalás a Kárpát medence, a hajdan egységes Magyarország minden utód-országában is mert messze itt van a legtöbb ősi piramis a Földön. Az itteni több ezer piramis azonban az építmények nagyon ősi mivolta miatti előrehaladt erózió, az özönvizek és a medence újabbkori feltöltöttsége miatt már kevésbé nyilvánvalóan látható. DE attól még itt vannak és hatnak.
      Hallani híreket arról is hogy a piramisok, vagy egyes helyek ahol valaha piramisok lehettek fókuszált fényjeleket bocsátanak ki. Ez sem véletlen hiszen a piramisoknak nem csak emberi belső rezgésszint-növelő, gyógyító, felrezgést, transzportációt elősegítő - egyfajta "csillagkapus" - funkciója volt.
      Hanem mint a Föld-Anya adó-vevői is funkcionáltak. Nem véletlen lettek a földi energia-vonalakra, energia-szökőkutakra építve. Rezgő-komplexumként felerősítve küldi a jeleket általuk a Föld az űrbe és persze fogja is az űrből jövő jeleket. A jeleknek persze rezgő-hullám-természetük van - bármit és bárkit közvetíthetnek - oda-vissza.
      Magyarországon mindenfajta "jeladás és jelvétel" erősebb mint máshol. Az ehhez genetikailag már hozzászokott őslakosság ezért is tud itt legelőször felemelkedni spirituálisan a Földön. Ezért a magyar a korszakváltó, az úttörő módon aranykori Vízöntő a még vaskori Halak-végórában. A földenergia itteni erősségében a földkéreg kárpát-medencei vékonysága és geotermikus átjárhatósága is szerepet játszik az erő-vonalak és az energia-szökőkutak sűrűségéről már nem is beszélve.
      Az atlantiszi időkben minden háznál volt egy un. mini "adó-vevő". Ez 7 db SiO2-os kristályból vagy SiO2-kristályszemcsés marokkőből állt. A nagyobb központi követ 6 kisebb kő vette körbe úgy hogy a kövek nem érintkeztek egymással. A másik 7 követ úgy rakták egy egyenesen sorba hogy az 1 - 2 - 3 - 1 formáció jöjjön ki. Ebben az esetben a 2 illetve 3 kő érintkezett egymással. A KÖR az "obeliszkkel/piramissal" volt a mágikus "Tejutas: 1+6" adóvevő, míg a másik formáció a körforgásban lévő átalakulási folyamat-mágiát prezentálta. EGY > 1-ből a duális 2-ŐSség - a 2 + 1-ség 3-assága - végül a kör bezárultával a már 3-asságból újra létrejövő 1-ség/EGY. Ozirisz/72/ + Ízisz/1/ = 73 - Hórusz/64/ - 73=64=10=1/EGY ! Tehát Hórusz egylényegű Ozirisszel és Ízisszel és persze egy Hathorral is - Hat-Hor-Us/Ős - 2-en EGYként a HORizonton HATó ŐS-ök.

      Törlés
  4. Egyébként egy OFF megjegyzés. Most, hogy ezt a néhány vacak mondatot begépeltem, megint rájöttem, hogy mekkora munka egy blogok írni, pláne ilyen terjedelmű és alaposságú posztokkal, amiket te írsz Mazsola. Komolyan mondom, minden elismerésem.

    Ultramarin

    VálaszTörlés
  5. Hmm… lehet valaha a felemelkedés eszközei voltak a piramisok. Működésükről én keveset tudok, de az a fizikai kép, amit ma látunk a piramisokról (romosan, sérülten, elrejtve stb.) valahogy olybá tűnik, nem aktív „eszközei” az életnek, így a hatalomnak sem.
    Tűnnek inkább holt és passzív létesítményeknek, amikhez nincs meg a kulcs. Bizonyára ma is nagy erők koncentrálódnak ezeken a helyeken, lehetséges, hogy illuminátusoknak terve van ezek birtoklásával, minden lehetséges…
    De valójában hiába a birtoklás, mert nincs meg a kulcs, még ha meg is lenne, a rezgésemelés „ma” egész másképp zajlik, a felemelkedés játékszabályai mások lettek, nem kellenek eszközök hozzá, titkos tanok, beavatások, különleges terek.
    Számunkra jelen való élet van, itt és most, ami egész más képet mutat szerkezetében, mint a régi civilizációk, régi korok tündöklései (Atlantisz)
    A múltak aktív eszközei, lehet hasonlóan passzívak és rejtve maradnak számunkra, mint jelenleg a piramisok…

    Jó lenne végre felismerni azt, hogy nincsenek én és a kiválasztottak, én és a mesterek, én és a tudás birtokosai… én és a hatalom birtokosai…
    Lehet kutakodni, lehet leleplezni a titkos irányítókat, a titkos eszközeiket, ez addig érdekes is, amíg azt éljük meg ez a fajta irányítás engem is befolyásol.
    A templomosok, rózsakeresztesek, illuminátusok stb. ebben a játszódásban, lehet csupán egyfajta háttérképet szolgáltatnak, pont azért, hogy felismerjük nincs hatalom az egyén felett.
    Egyetlen hatalom van, az az egyéni hatalom, ami csakis önmaga felett birtokol rányitást.
    Az emberek önmagára kell ébrednie, ehhez minden lehetősége jelenleg is megvan, nem kellenek magas rezgésű terek, felvilágosodottak segítsége, és nincsenek, akik akadályoznak ebben, egyedül saját magunk.
    Ráadásul kezdetben nem is egy dicsőséges menet a mátrixból való kikecmergés, mert az ember elkezdi nagyon rosszul érezni magát ebben a játékban, már nem találja a játszótér kezdeti önfeledt hangulatát, nem érti, miért folyik a harc a homokvár birtoklásáért. Eltűnnek az inspirációk, az ízek, az ember csak az álldogál a kerítés szélén és keresi az okokat, kik, akik megfosztották az önfeledt játék örömétől… kis idő után rájön, valójában senki, csak egyszerűen felnőtt… :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A magyaroknak nem kell piramis ahhoz hogy a belső rezgésük megnövekedjen. Másoknak viszont - mint "mankó" - a piramis is kevés ehhez. Az már "szakállas" dolog hogy a különböző szektákban tömörült 6almasok tulajdonképpen jót akarnak nekünk mert ébresztenek, senkivé tesznek ecetera. Ez már ki lett tárgyalva, nem azért ébresztenek, fosztanak ki stb. mert jóságosan át akarják adni a kormányzást a Földön - holott azt kéne tenniük mivel korszakváltás van. Ellenkezőleg - önmaguk leleplezésével az álomkórból kizökkentve akarnak gyűlöletet szítani és ellen-menetelre predesztinálni. Amiből csak jól jöhetnek ki. Mert a dualitás másik oldalán lévő magyarok aranykora következve az innenső oldalon lévő zsidók egyre eszetlenebb vaskora után. Szóval nem haverkodva agyonpuszilgatni kell a masonic-illuminatit hanem kikerülve és meghaladva őket felül kell rajtuk emelkedni. DE ezt már megbeszéltük.

      Törlés
  6. "Nemzetközi Nőnap" alkalmából a "véletlen" Várkonyi Nándor Sziriat Oszlopai című könyvét sorsolta, melybe belelapozva a következő gondolat talált meg:
    "A gúla nem volt Khufu síremléke, hanem a Kozmosz ábrázolása; a királykamra jelképes sírláda volt, sosem feküdt benne holttest. A titokzatos és érthetetlen kamra a gúla, vagyis a Világ, a Föld jelképes testének súlypontjában a Világ, a Föld méhét jelképezte: a legmagasabb beavatás helye volt; a nyitott koporsóba feküdt a fáraó, hogy egy időre meghaljon, testi értelemben, s lelke bejárhassa a másvilágot, részesüljön erőiben, tudásában, s azután visszatérjen a testbe, midőn a csillag sugara a ferde járaton át rászáll. Itt halt meg és támadt fel a fáraó és ezáltal lett istenkirállyá."

    De nem kell időben és térben ennyire messzire menni...A pálosok is használtak piramisokat és feltámadtak illatos, romlatlan testben, pedig nem feküdtek az egyiptomi "koporsókba"...
    A késői Buda Szent Lőrinc kolostor a Hárs-hegy tövében fekszik, mely hegy belsejében található a Bátori-barlang. Bátori László pálos szerzetes valószínűleg itt írta meg (Nem fordította!) az első magyar nyelvű bibliát. Ebben a barlangban "véletlenül" találtak két kisméretű piramist is...
    "Titkos járat nincs, de piramisok vannak! - Bejutottunk egy terembe, ahol két piramist találtunk! - közölte Lóránt, s még mindig szaporán kapkodta a levegőt.
    - Természetesen minipiramisok, de szabályos, lépcsőzetesen kialakított, kövekből és agyag­ból felépített gúlák."
    "A különös minipiramis körülbelül két és fél méter magas volt, lemetszett csúcsa és a gömbkupola főtéje között mindössze 40 centis légrést hagytak a gúla titokzatos építői. A fura építményt az „átjáróval" szemközt fekvő oldalán lépcsőzetesen képezték ki, négyszeres törés tagolta ezt a részt."
    forrás:
    http://www.barlang.hu/pages/konyvek/vajna.htm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó hogy felhoztad a pálosokat, igen ők is alkalmazták a beavatást, és lehet hogy most is ott fekszenek romlatlan testtel valamelyik Pilisi barlang mélyén, várva a szükségességüket. :)

      Nem akarom elvinni a témát, de mintha a Szent Koronáról is azt mondták volna, hogy beavató korona. Hm... lehet, hogy tényleg úgy van megalkotva, hogy az arra alkalmas ember a fején viselve "egy időre meghaljon, testi értelemben, s lelke bejárhassa a másvilágot, részesüljön erőiben, tudásában, s azután visszatérjen a testbe, midőn a csillag sugara a ferde járaton át rászáll" ?? A beavató koronával lehet valakiből közvetlen Isteni online kapcsolattal bíró senki? A magyar királyokra mintha jellemző lett volna ez a senkiség, és mindent a népért elv, nem? Nem véletlenül nyírták ki mindet a "valakik" nevű másik királyok, uralkodók..

      Törlés
    2. A forrásra már nem emlékszem pontosan, de arra igen, hogy fennmaradt a pálosokról egy történet, hogy valahol (talán Márianosztrán?) beomlott egy alagútrendszer, melyben egy asztal mellett teljes esti épségben, teljes mozdulatlanságban pálos szerzeteseket találtak, akik átmentek egy másik idősíkba...Ahogy az a népmeséinkben is előfordul, mikor a mesehős visszatér néhány nap távollét után és már egy egészen más világot talál MAGa körül...
      A Szent Korona valóban beavató korona, nem véletlenül féltek tőle a Habsburgok, mint "ördög a szentelt víztől"... De az Arvisurák szerint volt egy ennél fontosabb korona is, mellyel a barlangok mélyén koronáztak (kettős koronázás) A kettős koronázásról sok forrást is találni...Ott már nem lehetett mindenki JELen...Szerintem a második koronázás volt az, ami RÉv-ülés-ben történt...
      Az Árpád-háziak vér szerint született "sENKI"-k voltak, felismerhető testi jegyekkel... Nem véletlenül adták a legtöbb Szentet még a legnagyobb ellenszélben is...Még a gyökereiktől elszakítva is...(pl. Árpádházi Szent Erzsébet)

      Törlés
    3. A Mátyás korabeli és az azt megelőző korokban élt pálosok egy része voltaképp táltosként működött. Ez meg is látszott az akkori Magyarország állapotán. Nekik nem volt szükségük semmilyen hókusz-pókuszra, mesterséges beavatásokra, kellékekre ehhez. Akik ezeket használták jobbára csak szerettek volna táltosok lenni. A mai un. pálosok egészen mások semmi közük a valódi régiekhez, de még a nem valódiakhoz sem. Csak el kell menni a szentkúti /Petőfiszállás/ un. páloskolostorhoz és egy kicsit körülnézni bent és kívül - megtapasztalni a dolgokat.

      Törlés
    4. Milyen testi jegyek? Anyajegy a hát közepén?

      Törlés
    5. A testi jegyekkel három független forrásban találkoztam idáig.
      Az első az Arvisurák. Itt ÓM jelenek hívják. Gilgamest, az első Árpádot megcsípte a hát közepén egy Turuj Sas, és Lóhere alakú ANYAJEGY lett a helyén, amit örököltek később a leszármazottak is. Ez öröklődött tovább az Árpád-házba... a JEL az idők folyamán egyre halványult, egyre ritkább lett, amit követett a spirituális képességek csökkenése...(Lehet ezzel függ össze a sok helyen divatos beltenyészet, hogy az öröklődő MÁGus képességeket tovább adják (pl. iráni mágusok, Kleopátra családja (Ptolemaioszok)...) Jelenlegi Erzsébet angol királynő is az Árpád vérvonalra a legbüszkébb...Nem véletlenül, de a minőség már sajnos eltűnt...
      A második forrás egy Szántai előadás volt, ahol az utolsó aranyágacskáról, III. Andrásról beszélt. Ott lehetett hallani, hogy mikor Andrást a pálosok hazamenekítették, koronázás előtt alapos testi vizsgálatnak vetették alá, hogy megbizonyosodjanak az Árpád vérvonalról. Szántai nem nevezte meg, hogy mit kerestek...
      A harmadik forrás Gönczi Tamás Nimród gyűrűje című könyve. Itt ezt a testi anyajegyet a könyökhajlatba tette, de Ő a formáját nem tudta megnevezni...

      Törlés
    6. A "beavató korona" az egyébként a 3 D-ben láthatatlan valódi KORONA "anyagiasítása". Tehát a materiális un. Szent Koronával való "játék" csak rájátszás az eredeti koronázásra. Mondani sem kell hogy semmilyen materiális korona nem kell a valódi koronázáshoz. Ami akkor következik be amikor egy ember a földi pokoljárását követő halála után főnix-madarként új életre támad fel - már király/nő/ként.
      Aki "koronáz" az a TEREMTŐ maga. Ő ott van - nem csak az M42-ben/Orion ködben kirajzolódóan - hanem a Pilisben is a tájba vésve - ősidők óta. Az Orion ködbelivel azonos - lásd a Hubble űrteleszkóp felvételét - varázsló csákójával Pilismarótig érő, a Szakó hegy piramisával szembe néző Elsődleges Teremtő a kezében tartott pilisszentléleki emberi koponyát mintegy "megkoronázza" - a tájba való "Nazca-véset" szerint egy 5-ágú koronát helyez a teremtménye fejére. 5=beavatás - 5. elem=szer-elem. Ez teljesen egyértelmű üzenet: "a teremtés koronája az ember" - akit a Teremtő mindig megkoronáz - királynővé-királlyá avat - amennyiben persze rászolgált/érdemes rá. 5 éve erre - a Google-Earth felvételen látható KÉPET lemásolva-sokszorosítva fel is lett híva az emberek figyelme. Mondani sem kell hogy csak néztek és nem láttak - az akkor már úgymond "nagyon spirituálisok" is. Akikkel egyébként dobogókői-szilvásváradi csoportos baráti "bejárásokat"/kirándulásokat is tettünk anno a lehető legszakrálisabb helyszíneken.

      Törlés
    7. Sajnos csatlakoznom kell az előttem járó "nagyon spirituálisok"-hoz, mert "csak nézem és nem látom"...
      A Szent Lélek alatti emberi koponyát - mely Pilis Tető szívére került rá és magában foglalja a Kis és Nagy Szoplák hegyeket - ismerem, ez még google earth-on is kirajzolódik...Az Orion-köd kitárt szárnyú, fényes begyű "csákós" fejű, madár "Teremtő"-jét eddig nem ismertem (Nagyon jó a kép..:))), de a tájban nem látom...
      A koponya fölött rendezett ötágú koronát sem látok...
      És az sem tiszta, hogy miként tartja kezében a koponyát a Teremtő, mikor a megjelölt képen szárnyakat látok...
      http://www.vilaglex.hu/Lexikon/Html/Orion_.htm

      Törlés
    8. Egy tájban elhelyezett 2D-s rajzolatnak én annyi jelentőséget tulajdonítok, mint a lányom óvodai rajzának. És ugyanígy vagyok a "csillagképekkel" is, melyek csak a Földről nézve alkotnak (belemagyarázott) formációkat, egyébként a térben nem.

      Törlés
    9. " Mondani sem kell hogy semmilyen materiális korona nem kell a valódi koronázáshoz...Aki "koronáz" az a TEREMTŐ maga..."

      Köszönöm, Kerion!

      https://www.youtube.com/watch?v=T6HgBBphPq8

      Lujza

      Törlés
    10. Mazsola

      A koponya nem 2D-s, hanem 3D-s formáció (már ha számít ez valamit...)
      A Pilis hegység egy szívet formáz, melynek közepén dobog Dobogó Kő, és a Pilis-hegységen belül van a Pilis-hegy, mely szintén szívet formáz...
      E szív fölött helyezkedik el a tájba hegyekkel-völgyekkel rajzolt szabályos 3D-s emberi koponya. Némi bele-magyar-ázással még ezen belül még egy szívet találni, vaskapukkal körbevéve.
      Nekem itt túl sok a "véletlen"...

      Törlés
    11. offment: a csillagképek csak a Földről néznek ki úgy-ahogy, valójában térben eléggé szétszórtan állhatnak (ha volt már ez a video akkor bocsi):
      http://youtu.be/WNVY9BcIDok

      Törlés
    12. Lehet rosszul teszem, de én ezt úgy szoktam megközelíteni, hogy a mi teremburánkra az van rajzolva, ami hozzánk szól...másoknak meg más...
      Amint fent úgy lent, amint kint úgy bent...

      Törlés
    13. én meg valahogy úgy gondolom, hogy ami együtt áll, az (jelenleg)együttható
      (pl.GyanakodóMegfigyelő vette észre, hogy az összes 8 -és fölötte- erősségű földrengés bizonyos bolygó-együttállásoknál történt)
      /offment: valaki tudja melyik az a program, amellyel a naprendszerünk 3Dben kirajzoltatható (forgatható,stb.)?

      Törlés
    14. SZN, ezek azok a dolgok, amiken szintén felül kell emelkedni (szerintem):
      - az Orion-csillagkép, mint 2D-s "íjjász"
      - A Pilis felülről nézve egy szív alak
      - A Szent Korona Isteni töltetű,
      és a többi és a többi.
      A magyar kultúra tele van hamis mítoszokkal, melyeket ugyanúgy le kell fejteni és bontani magunkról, ha tovább akarunk lépni. Az őseinket továbbra is tiszteletben tartva, de nem a múltban élve lehet előrébb lépni. Én is szeretném megismerni az igaz és teljes történelmét a Földnek, csak sokszor úgy érzem végtelen ez az üreg, és csak beszippant, ha túl sokáig időzöm benne. Talán nem érdemes... Talán nem ez a célravezető.

      Törlés

    15. "én meg valahogy úgy gondolom, hogy ami együtt áll, az (jelenleg)együttható" Nincs vita...Amit fénnyel felrajzoltak, az együtt HAT...

      Mazsola
      Az én utam ilyen...másnak meg más(m)ilyen... Én a meséket is komoly dolognak tartom, mások meg ezen jókat mosolyognak...de ez nem baj...

      Törlés
    16. Várjál, egyelőre még nem jellemeztem, vagy ítélkeztem, csak annyit írtam, hogy "Egy tájban elhelyezett 2D-s rajzolatnak én annyi jelentőséget tulajdonítok, mint a lányom óvodai rajzának." - ez nem jelenti azt, hogy egy óvodai meserajz vagy egy csillagkép ne lehetne valamiért nagyon fontos! :)

      Törlés
    17. "szócsavargatás"...:)

      Törlés
    18. Ja, Quedra szelleme itt lebeg. :))

      Törlés
    19. Ö.T.-i valahol írta, hogy az osztásnak és a szorzásnak nincs értelme. ( Ha jól ülepedett le nálam?:))) Legfeljebb csak akkor, ha az adott számot önmaga reciprokával szorozzuk vagy osztjuk, mert a végén az egyszeűsítésnél mindig 1-t kapunk.

      Lujza



      Törlés
    20. z+nak: talán a Stellarium (?)

      OZone

      Törlés
    21. Hasonlóan élem én is meg, ahogy Mazsola írta,:
      "Az őseinket továbbra is tiszteletben tartva, de nem a múltban élve lehet előrébb lépni. Én is szeretném megismerni az igaz és teljes történelmét a Földnek, csak sokszor úgy érzem végtelen ez az üreg, és csak beszippant, ha túl sokáig időzöm benne. Talán nem érdemes... Talán nem ez a célravezető"
      Kevés a tudásom erről a témáról, arra meg pláne kevés, hogy megítéljem mi a valóság és mi a hozzátétel a magyarság történelmében, de érdeklődve olvasom, amit itt a többiek írnak erről, és hogy mik a megéléseik ezzel kapcsolatban.
      Én azt érzékelem (persze csak a saját megélés ez) annak ellenére, hogy sok a kutatás, a feltárás a magyarsággal kapcsolatban, sok dicsőséges és szép dolog kerül napvilágra, de mintha ezek a „régi” kollektív, dicsőséges erők mostanában nem aktivizálódnának itt és most.
      Magyarságunkat maximálisan értékelve, mintha most olyan „idők” lennének, ahol az egyéni út a hangsúlyosabb:az egyénnek a történelme, csatái a saját életében, saját elhivatottsága arra, hogy túlnőjön önmagán… egy egyéni út, ahol saját dicső történelmét megalkothatja önmagán belül, önmaga számára.:)

      Törlés
    22. Hát igen, és ehhez az egyéni történelemhez a magyarság történelme lehet egy kiváló keret, de nem bezárt és nem kizárólagos.

      Törlés
    23. SZN, a pilisi, bükki és egyéb tájba vésett, vagy a növényzettel stb. kialakított "Nazca" jeleket most már azért nem látni mert többnyire manipulálják a műhold-képeket is. Árnyékolják, életlenítik, elretusálják stb. Sőt már a tájba is direkt beavatkoznak - erdőirtásokkal, földmunkálatokkal, "tájrekonstrukcióval" stb. - hogy eltüntessék ezeket. A régi jó minőségű "rajzolatos" még nem manipulált műhold-képek persze le vannak mentve. Anno a helyszínen is be lettek ezek azonosítva - tehát nem eleve manipulált műholdképekről van szó.

      Törlés
  7. Tegnap voltam Kozsdi Tamás előadásán, akinek könyvéhez az általad is említett Gönczi Tamás írt előszót.
    Ő nagyon hasznosnak találja Tamás kutatási eredményeit a Koronával kapcsolatban és hálás a meglátásaiért, mert segíti ezzel az ő munkáját is.
    Éva

    VálaszTörlés
  8. Szankciókra váró Maci, ....bekövetkezik?....dr.Szeszák-tól:

    http://szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Aszimetrikus%20vilagterrorizmus/aszimetrikus%20vilagterrorizmus.htm#k%C3%B6vetkezik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel az ál-magyar dr Szeszákkal több gond is van - a mondandója több sebből is vérzik. Nem az un. cionizmus és úgy általában a magukat zsidónak mondott emberek kőkemény leleplezése a gond vele hanem az ahogyan ezt és amiért teszi. A legutóbbi írásaiból világosan kiderül hogy szerinte a magyarság számára az a "gyógyír" ha az un. zsidó módszerekkel - melyekben éppen hogy nem jártas és messze is áll tőle - megy neki magának a zsidóságnak. Az amúgy materiálisan "gyenge" magyarságtól vár forradalmat - természetesen amolyan 48-as - 56-os veszteset - ami teljességgel nonszensz. Még véletlenül sem azt mondja hogy a rendszerből, mókuskerékből való kilépés, a cionista világuralom meghaladása, az azon való felül-emelkedés a megoldás - magyarul a szellem-tudati feltámadás. Amely spirituális, mindent überelő felemelkedésben az amúgy most gyengének látszó magyar nagyon is erős lenne - sőt legyőzhetetlen. Az már csak hab a tortán hogy az amúgy szintén szabadkőműves még csak nem is direktben a cionisták ellen menő hanem azokkal rejtve összekacsintó "játékos maci" Putyin és rendszere lenne a "Messiás" a hitleri mein kampf meg a korunkbeli Biblia. Sajnos a látszatra nagyon magyarnak látszó ál-magyarok közül sokan terelgetnék szemrebbenés nélkül a valódi magyart egyfajta kijevi vágóhídra - jellemzően "maci-orientáltan". Elég csak a "postásokat" megemlíteni ahol szinte csak ez megy - a magyar csőbehúzása - már jó régóta. Szerencsére a magyarok már vannak annyira felvilágosultak hogy nem lehet már őket egy forradalmian szabadságharcos harakire késztetni a mindent meghaladó felül-emelkedésük és az aranykorra való feltámadásuk helyett.

      Törlés
  9. Azért eléggé skizofrén helyzet állt elő ahogy nézem.

    Elkezdték bemelegíteni a "magyar" honvédséget:
    http://feol.hu/hirek/nagyszabasu-nato-gyakorlat-kezdodott-1609549

    Eközben Moszkvában:
    Moszkva jóváhagyta a paksi hitelt
    https://kuruc.info/r/2/125047/

    Nos kérem, csak én látom, hogy a magyar államapparátusban vannak akik a nyugati erőket képviselik, és vannak akik már inkább a keletiekkel bizniszelnének? Tényleg ennyire skizo a helyzet ma? És hová tart mindez? Megtalálja-e az Alany a jobb agyfélteke és a bal közötti egyensúlyt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szórakoznak...
      "Az USA megtagadta az új ukrán hatóságoktól a katonai segélynyújtást – jelenti a The Wall Street Journal lap az amerikai kormányzat magas rangú tisztségviselőjére hivatkozva.
      Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_03_14/269298590/"

      Az Enigmások vicce:
      "Úgy van Amerika az Ukránokkal, mint az egyszeri székely legény az apjával. Jön haza az öreg kópé a kocsmából nagyon megverve. Kérdi a fia, ki bántotta édesapám? Mondja az öreg, hogy ki. Na gyüjjék kend! - fogja az apját vissza viszi az ivóba. Ki bántotta az öregemet? - kérdi. Előlép egy kétméteres,120 kilós csupa izom favágó. Hát én e. Na üsse meg, ha meri, most, hogy itt vagyok. A favágó lenyom egy sallert az öregnek, az orra esik. A mindenit kendnek - szól a fiú, és feltűri az ingujját, na most üsse meg, ha olyan bátor! A favágó olyat benyom a vén székelynek, hogy az elterül a földön. Híjnye a mindenit kendnek, ne kísértse az Istent! - szólt a legény, csak nem meri még-egyszer megütni??? Na a favágó megkapja az félájult vénembert, és úgy seggberúgja, hogy szegény kirepül a köves útig. A fia kimegy hozzá, és felemeli a vállára na Idesapám induljunk haza, mert itt kendet nagyon megverik."

      Törlés
  10. Zplus-nak: Nasa's Eyes. http://eyes.nasa.gov/

    ...buhuuu ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A linket köszi (nem ez volt az és nem is a Stellarium)
      A "...buhuuu ;)"-t nem tudtam értelmezni (és különben is Mazsola ideges a szemektől.. :P )

      Törlés
  11. No még én is ideges tudok lenni.Most hallottam értelmes tévénkben,hogy az orosz hitelt a paksi bővítéshez úgy kapjuk,hogy ha 15 napot késünk, akkor 150% késedelmi kamatot kell fizetni....Még Kádár sem adta el így az országot az oroszoknak,próbálta menteni csöndben,úgy csinálva,mint aki behódol.....Bár a fiatalok mást mondanak.De most ezen a hitelen megdöbbentem.

    VálaszTörlés
  12. Nos, pont a Nasa szem miatt volt ez a félelmetes buhúúú.

    Még ajánlok egy online elérhető alkalmazást:
    http://www.solarsystemscope.com/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Figyu Szigyu!

      Köszi meg minden, de olyat nem tudsz véletlenül amelyik TÉNYLEG realisztikusan mutatja a pályagörbéket? Mármint ilyet, csak nem videóban, hanem nézegethetőben:

      http://www.youtube.com/watch?v=0jHsq36_NTU

      Törlés
    2. Mazsola, bocs, de ez a videó szvsz hülyeség, mert mégis MIHEZ képest mozog így a naprendszer?

      Törlés
    3. Nem kell itt semmiféle nézőpontot keresni, így mozog a Naprendszer a TÉRben és kész. Ha nagyon akarsz viszonyítási alapot, akkor az Orion kar mentén, a Tejút középpontjához képes mozog így. Legalábbis számomra ez a modell sokkal hihetőbb mint a heliocentrikus változat, amely azt mondja, hogy a bolygók egy síkban helyezkednek el és így egyben (fix pályán) utaznak a Nappal együtt. Ezzel csak az a bökkenő, hogy a Nap 224 km/s sebességgel utazik a Föld meg 30 km/s sebességgel, így tulajdonképpen a Föld két irányban végez mozgást két féle sebességgel, egyrészt teszi a 30-as "körpályát" a Nap körül, de közben meg 224-el szágult a Nappal együtt a Tejúton. Ez a két mozgás adta "helyzet" adja logikusan a spirálmozgást, amit nem fog tudni sokáig tagadni a "tudomány".

      Törlés
    4. " a Tejút középpontjához képes mozog így"
      Így már érthető, visszavonom a véleményem, ez elkerülte a figyelmemet.
      Viszont a nézőpont igenis fontos, hiszen egy, a Naprendszerrel együtt mozgó nézőpontból (mint ugye a Föld is) a heliocentrikus változat IS helyes.:)(Hiszen honnan érzékelnénk, hogy máshogy is mozgunk)
      Ha viszont ezt a nézőpontot a Tejút középpontjába helyezzük, akkor ez a változat a helyes.:)
      Viszont a valóság fraktál természete alapján borítékolom,hogy a Tejút középpontja is hasonló mozgást végez valamihez képest, és így tovább.:)
      Amint fennt, úgy lennt, a mikrokozmosztól a makrokozmoszig, a spirál forma, úgy tűnik mindennek az alapja.

      Törlés
  13. Mazsola, az az észrevételem van evvel a cikkel - és legtöbb írásoddal - kapcsolatban, hogy túl széles közönségskálát akarsz átfogni, tehát nincs egy bizonyos világképű/előzetes tudású célközönséged, akinek írod, hanem a szöveg egyszerre tartalmaz a bulvárvilágképű tudatot nyitogató, és magas műveltségű réteget - egyszerre. Ez baj.
    Mert a bulvártudatú egyrészt nem tud követni Téged a végkifejletig, hiszen egy cikkel nem lehet ilyen nagy világképváltozáson átvezetni valakit, másrészt ilyen hosszan nem tudja fenntartani figyelmét, max. a negyedét tudná értelmezve elolvasni.
    Azért is baj, mert aki a végkifejlethez eljutna Veled, annak meg baromira unalmas átrágni magát a számára az unalomig ismert evidenciákon.
    Ezért nem vagyok képes feldolgozni én magam sem maradéktalanul egyetlen cikkedet sem, mert 90%-a halálosan unalmas nekem.
    Kérlek, ne légy ily kishitű Magaddal szemben, nyugodtan írj csak a "felső" 10%-ról, az új infóid nyújtotta végkövetkeztetéseidről - meglesz az olvasótábora!
    A kevesebb - most - több! :)
    Avval a 90%-kal - és ezt az egész blogra mondom - rettentően híg!
    P.

    Ui.: És ettől nem leszel magányos, és nem kell azon erőlködni, hogy a Veled nem hasonló világképűeket, Téged nem értőket "felneveld" Magadhoz!!!! Mert ez amúgy is lehetetlenség. És nem csökkenti a szellemi magányosság érzését!!
    A hasonlók meg, akik a valódi partnereid lehetnének, nem fognak Veled maradni emiatt a 90% miatt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemirokmán ilyenkor épkézlábul, rakjátok össze Magatoknak! :D
      P.

      Törlés
    2. "Azért is baj, mert aki a végkifejlethez eljutna Veled.."

      Figyelj drága,ha úgy gondolod,hogy eccörre köll gondolkodni, és persze cselekedni is,az régen rossz gondolatmenet.Miért kellene mindenről azonosan vélekedni?Netán a párodnak,vagy a körülötted lévőknek is megmondod miről hogyan gondolkodjanak?
      Már nem azért,de szerintem inkább sértődésből írtad ezt.Nem jó az.Fújj magadnak visszavonulót,rendezd soraid.
      Vagy hallgasd kicsit: Lovász Irén: Belső hang
      Ízelítőnek:http://www.youtube.com/watch?v=KpOi8V5M7lU
      a.n

      Törlés
    3. "Miért kellene mindenről azonosan vélekedni?"
      Nem kell. Amikor rátaláltam a blogra, akkor a blogon is és magánlevelezésben is igen hosszan az volt a téma köztünk, hogy Mazsola szellemileg magányos, és őt nem értik, és ez az ő fő létélménye, azért is írja a blogot, hogy ezen enyhítsen. Azt fejtettem föl a fentiekben, hogy ezt a szellemi magányosságot ő maga hogyan állítja elő magamagának, és mi ebből a kiút, a saját maga panaszolta szenvedéséből.
      Megoldást nyújtok neki - tálcán.
      --------------------------------------------
      Abba belekötni pedig, hogy mért segítek valakinek, hadd szenvedjen csak tovább... hát nem tudom... Mért akarsz rosszat neki?...
      -------------------------------------------
      "Netán a párodnak,vagy a körülötted lévőknek is megmondod miről hogyan gondolkodjanak?"
      Is? Mért, kinek írtam meg, mit tegyen? Tudsz mutatni egyetlen egyes szám kettes személyű felszólító mondatot is tőlem?
      Te azonban megmondtad nekem, mit tegyek. Milyen jogon?!
      Tipikus bagoly mondja-eset!.....
      P.

      Törlés
  14. Megkerült Panka? Fikázza a Mazsit?! Semmi baj a bloggal, ilyen az élet is: 90% sallang, 10% értelem, így emészthető. Viszont évente összeülhetnénk egy kis bográcsozásra, ha már ilyen szépen kialakult a társaság. Remélem, a nyáron kész lesz a kert (még munkaterület), akár ide, Kukutyinba is jöhetnétek, többen vagyunk szegediek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én már beajánlottam magam nyárára (indulok egyet sétálni, mert csak.. ha már állampógár leszek magyar útlevéllel meg minden, akkor elmegyek megnézni anyaországba egy-két dolgot.. aki ráér útbaejtem.. :P )

      Törlés
    2. Na innentől viszont csakis magánban nyomjuk a szervezést (a gmail-en!), hogy csak a profik hallgathassák le, az amatőrök ne. :))

      Törlés
    3. Olivin, ekkora félreértést? Hol ott fikázás?
      Ilyen az élet, 90% sallang??? Jézusmáriaaaa!!!!!
      Egyébként nem nevezem sallangnak, hanem a szellemi partnerszerzés akadályának Mazsola számára.
      P.

      Törlés
  15. Azt hittem, Panka, a 90 %-a azért unalmas, mert nincs benne dugás. :DD (bocs, ezt nem bírtam kihagyni )

    Amúgy meg szerintem egy blogíró hadd döntse el maga, hogy mit és hogyan szeret írni (vagy éppen nem), az olvasók meg szintén hadd döntsék el saját maguk mit és hogyan szeretnek olvasni anélkül, hogy az általad felvázolt két "kategóriába" kellene betagozódniuk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "az olvasók meg szintén hadd döntsék el saját maguk mit és hogyan szeretnek olvasni"
      Ezt úgy mondod, mintha megvontam volna bárkitől is ezt a döntési jogot.:D
      És úgy mondod, mintha volnának az olvasók és én, akinek ebben nincs olvasói kompetenciája. Pedig én olvasó vagyok, aki - mint írád - eldöntheti mit és hogyan szeretne olvasni, és aki éppen e döntéséről és annak okáról adott visszajelzést az írónak.:)
      A beírásom motivációját pedig a véleményem alatt olvashatod.
      P.

      Törlés
  16. Köszi lányok!
    Az észrevételt is, meg a védelmet is.

    Az észrevételt azért, mert valóban, sokszor Ádám-Évától kezdem magyarázni a dolgokat, hogy azok is megértsék, akik először olvasnak nálam cikket. Ez lehet, hogy hiba, de én ilyen vagyok. Ha csak a 10%-ról írnék, tényleg nagyon kevesen értenék, ha csak a 90%-ról - nos ez meg nem én vagyok. Így hát 90+10, ez vagyok én... nem vagyok túl jó matekból, adjátok össze. :)

    A védelmet meg azért mert jól esik az egómnak. Érzem (én az olvasó!) a csiklandozását. :)

    (azért feltűnt ám, hogy az utóbbi hetek háborús írásainál nem nagyon aktivizálták magukat a lyányok - hiába ez a fiúk hóbortja... :)))

    VálaszTörlés
  17. A utóbbi néhány megszólamlást megmosolyogtam ám...

    Oszt a jelen szokások szerint a magosra dobott lasztit illik leverni. Gondolok itten a 90%-ra. :D
    De... mivel a Világban minden összefügg mindennel, tökre normális, hogy Mazsiba is beleférkőzött a környező sikoltozós hangulat egyfajta... visszhangja. A nagy fényesedés felé vezető úton karistolva, ugyanis elkerülhetetlen, a nemrég odahagyott szintről a emberke után nyúlnak. Megoszt... illik ám a csihi-puhis témával is foglalkozni minden Net-en megjelenő arcnak, mer
    a) a csapból is ez folyik,
    b) itten van a szomszédba, oszt kell sikoltozni kicsit,
    c) egyes elméletek szerint a blogolás a adott muslinca érzelmi, mentális kivetülését tükrözi (a gumitalpú srácok legnagyobb örömire)
    d) a szájalás levezeti a feszültséget - így kevesebbet kell költeni gyógyszerre, orvosdoktorra, meg kényszerkabátkára, és ápolóra.

    VálaszTörlés
  18. Az oldal végén van sok "piramisos" animáció.:))

    http://cosmometry.net/vector-equilibrium-&-isotropic-vector-matrix

    Kár, hogy nem magyarul van, mert a fordítóval nem az igazi.

    Lujza

    VálaszTörlés