2014. március 18., kedd

Lazuljunk: Atlasz

Nem szeretnék semmit irni a zene előtt, kiváncsi volnék a véleményekre: ki mit lát-hall-érez-érzékel belőle... Csillagászok, kódfejtők és kalauzok.. hajrá :)  
Chris Martin és a Hidegjáték zenekar:




(Zplus lazulását lefordítottam, bár eléggé lefordíthatatlannak bizonyult, mert az író rövidített "angol képekben" "beszél", amit nehéz magyarul átadni, sok kiegészítő magyarázkodás nélkül - M.)



Some saw the sun Egyesek a Napot látták
Some saw the smoke Egyesek a füstöt látták
Some heard the gun Valaki a fegyvert hallotta
Some bent the bow Valaki az íjat hajlította


Sometimes the wire must tense for the note Valamikor a huzalnak a hangjegynek kell feszülnie
Caught in the fire, say oh Tűzbe zárva, mondd ó
We're about to explode Mindjárt felrobbanunk


Carry your world, I'll carry your world Hordozom a világotokat, viselem gondját
Carry your world, I'll carry your world Hordozom a világotokat, viselem gondját


Some far away Valahol messze
Some search for gold Néhányan aranyat keresnek
Some dragon to slay Néhányan sárkányt leölni
Heaven we hope is just up the road A Menny, amit  remélünk előttünk (felfelé) van az úton


Show me the way, Lord, 'cause I, I'm about to explode Mutasd az utat, Uram, mert mindjárt felrobbanok


Carry your world, I'll carry your world Hordozom a világotokat, viselem gondját
Carry your world, I'll carry your world Hordozom a világotokat, viselem gondját


Carry your world, and all your hurt Hordozom a világotokat, és minden fájdalmát


(Carry your world, carry your world) Hordozom a világotokat

16 megjegyzés:

  1. (köszi Mazsi, én meg belepiszkáltam a forditásba :)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok! Én ezzel a dallal kívánok jó lazulást nektek! https://www.youtube.com/watch?v=l1C9Q5Y3F9w&index=109&list=FLAxHvUlFoHotQJqARaDOeRg

    Szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi
      (de azért figyelj oda, hogy ne a saját playlistedet linkeld, mert bár igaz hogy Bluefish feat. Anita Kelsey - Been Too Long volt asszonykám legtovább hallott csengőhangja, a Progressive Trance Deep Minimal set 2013 meg jó autókázni-ha olyan a hangulat, de a kendertermesztést nem azért tiltják.. :P mert az "orvosi" meg az ipari az nem egy növény, csak rokonok..)

      Törlés
    2. Igaz ami igaz... nálunk(barátnőm és én) ez is közös

      Törlés
    3. a vad és a szelídre gondolsz :)??? azt ki is emeli a videó :)

      Törlés
  3. Na! Senki nem akarja a nagy lazulásban kielemezni Zplus klipjét? :)

    Én sem. A csillagképekkel amúgy sem szeretek foglalkozni, mert nem tartom fontosnak a bennük látott sík-formációkat, a képi szimbólumok meg eléggé egyértelműen támasztják alá a szöveget.
    Inkább csak az érzelmi/energetikai benyomásomat írom le.
    Számomra egyszerre nagyon megnyugtató és felpezsdítő ez a dal, különösen a klipjével együtt. Az Élet kis szikráinak útját követhetjük végig, és a szöveggel együtt ez valami olyasmi érzést vált ki bennem, hogy "nyugi, bármerre is mész, az lesz a jó neked, minden rendben". Megfeszülhetsz, tűzben éghetsz, vagy éppenséggel aranyat kereshetsz valamelyik fekete lyuk mélyén, mindegy, mert robbanásszerű felfényesedés előtt állunk. :)
    És amikor "berobban" ez a Fény a világunkba, onnantól mintha már nem is az énekes mondaná, hanem a benne (is) lévő Isten közölné: "ez az én világom, ne aggódj, vigyázok rá".

    Itt jegyezném meg miért szoktam jókat vigyorogni azon amikor a "tudomány" sötét anyagról hablatyol. Számomra a magyar nyelv útmutatásai a mérvadóak:

    VILÁG - VILÁGÍT

    (még hogy sötét anyag... ja ott a fejekben..) :D

    Azért a kisördög kedvéért: csak bekerült ebbe a klipbe is a szem-szimbólum, és hogy hogy nem, pont a "Lord" szövegnél... Csak össze ne tévesszék a szezont a fasz...faszánkóval. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (nekem már megérkezett a válasz valójában, még ki sem lett téve a cikk-csúsztatás-torlódás miatt), de többek között miattad is szerettem volna, ki mit mond.. és igen, az Úr mindent látó szeme.. az ott van :)
      (és nem véletlen :P )

      Törlés
    2. No, de akkor ki vele! Halljuk a Te verziódat! :)

      Törlés
  4. Még anno olvastam egy ilumi megmondom interjót! :) Ott rejtett kéz azt próbálta bemesélni megértetni hogy mi vagyunk a szerencsétlen fejlődni vágyó muslincák ők meg a hatalmas fényhozók:.... komolyan köréépített dumával és valahogy az jutott eszembe most hogy lehet hogy a földnevű telepre előbb az a "fény" fog idesugározni ami megtévesztés hatalmassága.... ha jól körül nézek az embereket úgy megvezetik, hogy nekem nincs is kétségem abban, hogy itt még mindig azt tesznek testvéreinkkel amit csak akarnak.... Ez a LORD-ról jutott eszembe és ki kellett írjam....

    VálaszTörlés
  5. Hmmm. :) …. Szép a dal, szép a szöveg, szép a képi világ is. Kódfejtéshez nem értek.
    Engem a szokásos szubjektív külsőségek körüli magakadások akadályoznak az ellazulásban:
    Coldplay vagyis Chris Martin számai általában egy kaptafára íródnak zeneileg, mindig ez ugrik be nekem, aki a zenéhez semmit nem ért.
    Gwyneth Paltrow a felesége ( erősen megtámogatott hátszéllel rendelkező, számomra unszimpi színésznő)
    Mózesnek hívják a fiukat (mondjuk az identitáson felül, inkább ízlés kérdése, vallásalapítóról gyereket elnevezni)
    Ettől még minden szép és jó lehet, így ez a szám is… :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igazad van, Moses Bruce Anthony :)
      és egy dalról kapta a nevét, amit Chris irt Gwinethnek :)
      (én leakadtam Apple Blythe Alisonnál, aki a lányuk, Moses későbbi költés :)

      Törlés
    2. A nevük Christopher Anthony John "Chris" Martin és Gwyneth Kate Paltrow.
      Mondjuk a szép-apját eddig elég sokat emlegettem tudva-tudatlan (és még többen itt.. :) http://en.wikipedia.org/wiki/William_Willett

      Törlés
    3. Na de azt még mindig nem nyögted ki, hogy miért is kellett ezt a klipet kirakni...

      Törlés
  6. A fenti clip fő "vonulata" a: 7 > 1 > 3 > 1 > 7 számmágia. Kezdetben 7 fényes - feltehetően nem hollywoodi - csillag/ember/ van amely vándorlása közben egyesül - 1-é válik. Ezután az 1-ből - a csillagkép-stációk között - 3 nem fénylő csillag lesz. Amikor ez a 3-as egyesül, 1-é válik következik be a szupernova-robbanás/megújulás. Megint 1 újra vakítóan fénylő csillag lesz amely fokozatosan 7-felé válik a clip végén egy már a KÖR-ből éppen kirepülő madar-at formázva meg.
    Itt is az az evidencia van tehát megfogalmazva/megjelenítve hogy a 3-asság a megújulás előtti fázis, hogy csak 3-ból lehet 1-é válni és mindent újrakezdeni, illetve a körből kilépni. Nem véletlen hogy: 3 a magyar igazság. Meg az sem hogy a 3-ból a legkisebb fiú/öv-csillag "győz". Ez pedig a Mintaka/Delta Orionis az égen - amely rendszerből a magyarok jöttek vala.
    Ez a spirituális átalakulás a szám- és betűmágia/gemátria/ révén is az orrunk előtt van. Az atlantiszi megjelenítése ennek: 1 > 2 > 3 > 1 . A latin betűs ábécék 1. nagybetűje az A - egy stilizált létra. a 2. nagybetű a B - egy rejtett I3-as. Csak az angoltól eltérően a magyarban ez a 3. betű. Így a mágikus ABBA nem 1221 /=6/ hanem 1331 /=8/ a magyaroknál. A 8-as forma a végtelen, egyébként meg a Vénusz/Aphrodité/Tündérkirálynő stb. A "titkos" ABBA tehát 113131 = 10 = 1 - nyilván nem véletlenül. Tehát még a magyar/madar/madár az akiben megvan az a 3-asság ami az újjászületéshez/ki-robbanáshoz kell. A 13 is "magyar" szám ezért is van negatív kontextusba helyezve - "szerencsétlen" számnak nyilvánítva a "birka-nép felé" a jelenlegi 6almasok által. Holott az "Istenek/Isten-emberré válók" már egy ideje mindig 13-an vannak, ennyien szerepelnek a legendáriumokban. "Véletlenül" Jézus és a tanítványok is 13-an vannak a vacsora-asztalnál, meg Artúr és a lovagok is 13-an vannak a kerek-asztalnál.

    VálaszTörlés
  7. Nincs én verzióm.. (visszakerestem) március 7.-én megtalált ez a szám és kiváncsi voltam, kinek mit mond.. mivel van aki a Napot látja és van aki a füstöt..
    És a menyország- amelyben reménykedünk- előttünk van az Úton..
    Ha valaki nem volna tisztában vele (plusz állitólag, meg ilyenek), Atlasz egy/A TITán volt, aki LÁZ-adása miatt (az olümposziak ellen) arra itéltetett ZEVS által, hogy az égboltot (celestial sphere) tartsa az idők végezetéig (közben még meg is kövült szegény, igy most az Atlasz-hegységhez zarándokolhatunk, de Ő volt Atlantisz első királya is.. stb.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az "én verziómban" a Főnix érdekes...
      Elsőként ahogy ahogy vezet "az Úr mindent látó szeme" és EGY-ben mindannyiunk harmadik, "mindent látó szeme" felé...
      A végén pedig Nimród 7 csillaga költözik a Főnixbe...
      A Főnix feltámadásának ideje van (most a kb. 500 év szerint és az égbolt szerint is)
      Nimród meg ígérte, hogy egyszer még visszatér...(ezt sokan ígérték...de hogy mikor?...:)))

      (Ezek az én agycicáim...Nem kell komolyan venni...Kizárt hogy a grafikusnak ez járt volna a buksijában (direkt módon...) :)))

      Törlés