2014. március 15., szombat

Szabadságharc a nemzeti dombon


(nem akartam aktuális és naprakész lenni, de egy kicsit mégis muszáj...)

Petőfi március 16-án bemegy a Pilvaxba. A csapos kérdezi tőle:
- Sanyi, egy unikumot? 
- Ááá, nem, tegnap is mi lett belőle...



A forradalmakat sosem azok vívták, akiknek valóban érdekükben állt, a piszkos melót mindig néhány felbujtó révén elvégeztették a félrevezetett tömeggel - és nincs ez másképp ma sem (lásd keleti comcéd, ahol a friss és - senki által meg nem választott, - még meleg "J" ügynök már javában köti a nemzetközi szerződéseket...). S vajon idén melyik "idegenvezetőt" követik majd a magyar birkák? Megtaláljuk-e a valódi vezetőt - önmagunkban, ki teletűzdelte útjelzőkkel a szívünket? Megnyerjük-e a bennünk vívódó valódi szabadság-harc-ot (dzsi-hád-ot)? Ehhez egy kis segítség Szalóki Ágitól:



A szeretőm Pakulár, Pakulár, a hegyeken
lombzati lombon, nemzeti dombon
furulyál, furulyál.

A bocskorát úgy köti, úgy köti, hogy az utcát
lombzati lombon, nemzeti dombon
megsöpri, megsöpri.

Gyere rózsám a kútra, a kútra, hozz egy csókot
lombzati lombon, nemzeti dombon
az útra, az útra.

Te es egyet én egymást, én egy mást, sosem csaljuk
lombzati lombon, nemzeti dombon
meg egymást, meg egymást. 


Magyar vagyok, és természetesen ezért nem megyek ki semmilyen megemlékezésre 15-én, még arra sem ahol felavatják a Nemzet Víztükrét, melyben megcsillan a Nemzet Falloszának tükörképe, ehelyett inkább kertészkedek. A "régieknek" ennyi is érthető talán, az "újaknak" meg itt egy régi - és ezért így is kezelendő - írás:
A Forradalmak Kora

22 megjegyzés:

  1. Nekem olyan dalban is gyanús volt mindig a furulya, amiben nem volt melléénekelve, hogy szeretőm, na de így már pláne.:) ("A juhásznak jól van dolga, egyik dombról a másikra...":)) P.

    VálaszTörlés
  2. Március idusával /= felező, felezés - etruszk/ kapcsolatban néhány "érdekesség". Azt tudjuk hogy a kőművesek - mivel mindig Istent játszanak - vérében van a megjelenítés, a világforradalom meg hasonlók. Minden olyan ami az irányítóik egyeduralmához vezet. A pilvax 48-as kőműveseinél is ez ment. Azzal már cseppet sem törődtek hogy mindez hova vezet, hány értelmetlen halál lesz ennek az ára. Ők mindig mosták az ármánykodó kezeiket.
    Március 15.-e, idusa persze azért lett kiválasztva az úgymond forradalomra mert Brutusék is ekkor tették el láb alól a zsarnok Julius Caesart - kinek a monogramja természetesen J.C. mint Jesus Christosé. Tudjuk hogy a gall-mészáros Caesar Krisztus előtt pont 100-ban született, míg Jézus úgymond 100 évvel később. Mit is jelent ez ? Mivel 100 és 100 az 1 és 1 Caesar és Christos EGY. Már az akkori "titkos" megjelenítés szerint is. Caesar jött előbb mint az un. antiKrisztus majd Jézus mint a valódi Krisztus. Hogy mindez spontán vagy direkt történés volt-e anno döntse el mindenki maga.
    Az is érdekes hogy a körforgás 1-2-3-1 -es atlantiszi mágiája is meg lett jelenítve Caesar halálával mint kiindulóponttal. "Véletlenül" Caesar pontosan tudta hogy éppen március idusán fogják megölni - s még a testőreit is elküldve kimondottan várta a halált. Tehát Caesar volt az 1-eduralkodó diktátor. A március idusi/15.-ei halálos "felező" a hatalmat egy kis időre megosztotta - jött a 2 consulos köztársaság. Ezután a 3 triumvir - Antonius, Octavianus és Lepidus - felszámolta a köztársaságot. Végül 3-ójuk közül Octavianus győzedelmeskedett 1/EGY-ként megalapítva a császárságot. 1848-ban az 1 monarchiát akarták 2-é venni - akkor még nem sikerült. 1867-ben aztán mégis csak jött a 2-ősség, a duális KUK. Itt aztán el is akadt a szabadkőműves "tudomány" - mint már oly sokszor. Persze a következmények drámaisága - trianon - a magyarságra nézve azért megmaradt. Lehet hogy ez is volt a cél, összekötni a magyart "mint utolsó csatlóst" - a sokak számára gyűlöletes habsburgokkal - a majdani leszámoláshoz.

    VálaszTörlés
  3. Mazsola a kokárdán a piros van kívül, a zöld belül....vagy direkt tetted így fel megfordítva a képen???

    GA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tévedés, ahogy Te mondod, az van kiforditva..:
      http://www.7torony.hu/pictures/29497.jpg

      Törlés
    2. Már csak elvből sem kívánnám majmolni a franciát (egyébként is abból csak két dolog jó,az egyik a krémes, a másik meg ...:-) Bár ha jobban körbejárjuk ez is csak egy jól előkészített szabadkőművesdi játék.Igaz,ki otthagyta a fogát nem ezt mondta.Volna.

      "Mindenki eldöntheti tehát, hogy a hagyomány vagy a szabály fontosabb-e számára, és ennek megfelelően a kívül piros vagy a kívül zöld kokárdát viseli-e, de az erről folyó meddő vita árthat a közös megemlékezés ügyének."
      http://anyanyelvapolo.hu/kakastarej-szalagrozsa-kokarda-forradalom-jelkepe/?gclid=CJje4_6-l70CFYjLtAod5ykAEQ
      a.n

      Törlés
    3. Jól mondod tesó. S bár a korabeli tesók nem biztos, hogy játéknak élték meg, de ez nem változtat azon a tényen, hogy a forradalmakat ezek a kreatív kőművesek szervezték... és bizony ezen a mai, kőműves hajtogatós-megemlékezősdi játékon (is) felül lehet emelkedni, nem kell bekajálni mindent ami a médiából ömlik.

      Törlés
  4. Lehet nem ám idevágó eza írás, amibe mostan szaladtam bele de... kicsit megzavarta a fejem a gazégetés során beszívott füstmennyiség. Ha bloggazdi úgy gondolja majd áthelyezi. ;)

    Szóval...
    http://emberiseg.hu/emberiseg/bukik-e-a-fidesz/

    Kiemelések:
    - Apostoli
    "beépültek a köztársaság titkosszolgálati és rendvédelmi szerveibe"
    - Magyar
    "segítséget is kaptunk az uniós és más titkosszolgálatoktól annak érdekében, hogy le tudjuk leplezni"
    - Királyság
    "A választási csalásról a világ összes fontosabb országának kormánya már értesült."

    Pislogás....
    Kacarászás...
    Legyintés...
    Bornyú muslincák.

    VálaszTörlés
  5. Tőke János (újságiró):
    A csúszda harmincszori igénybevétele és hintázás után bejelentettem Annának, hogy elhagyjuk a játszóteret és megyünk haza. Nem akart jönni, hónom alá kaptam, ő meg hazáig ordított, hogy: NEM KELL HAZA, NEM KELL HAZA! Mi így ünnepeljük a március 15-öt, elnézést az utcabeliektől..

    VálaszTörlés
  6. Pap G. szokta mondani, hogy azok a nemzeti ünnepek jók, amik a természet ünnepeihez köthetők. Mert megkezdik a beavatást, elindítják a ráhangolódást az igazán fontos ünnepekre (Nem véletlen, hogy a legfontosabb egyházi ünnepek is a természet ünnepeihez kötődnek...) A Nemzet a Természettel együtt ünnepel.

    Paksi
    "Kos az állatöv első jegye. A létbetörés és a kezdet stációját jelöli. A tavaszi napéjegyenlőséggel indul a Kos jegye! Ez a világosság győzelme. Belső világunkban a kezdethez szükséges egyensúlyi állapot igényét fejezi ki.
    A Kos idejét a magyar nép Böjtmás, - és Szent György havának is nevezi. A természetben is érződik az újjászületés! Megújul a föld, az erdő, a növényzet, éles-erős szelek vágnak, tisztítva élesztik a levegő birodalmát. A földben már készülődnek a csíramagok, ahogy a rügyek is majd szétpattannak a bennük feszülő energiáktól. Az újjászületett Nap, Szent Györgyként győzi le a sötétség sárkányát és éleszti fel, szabadítja ki a királylányt, vagyis a növényzetet. Visszatérnek a vándormadarak hirdetve a kikeletet.
    Mikor a Hold is felerősödik, megtelik, eljön a Megváltó feltámadásának ünnepe, a húsvét. Győzött a világosság, elindult a fény, új élet indul el!"

    VálaszTörlés
  7. Akkor most jó két hónappal későbbre számítják a Húsvétot, mint ahogy valójában van, nem? Ugyanis a barkafa körül napok óta döngicsélnek a méhek, virágzik a nárcisz, már két hete tavasz van. Április végén inkább már a nyár kezdődik!
    Ez a Paksi könyv fantasztikusan jó!
    Az SZN Szabó Norbertet jelent? :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Ez a Paksi könyv fantasztikusan jó" Ez nézőpont kérdése, de az én nézőpontomból is "fantasztikusan jó"...:)
      "SZN" Szép Napot! jelent...(nem day, hanem Sun...)
      Én Kerekes lennék, aki kere(ke)s...de majdnem olyan gyakori, mint a szabó...:)

      Törlés
  8. Legyőzni semmit sem kell - csupán uralni kell a dolgokat. A Kígyótartó is csak uralja a kígyót. Ahogyan világosság nélkül úgy sötétség nélkül sincs földi élet. Az egy-én-súlyhoz mind2őre szükség van. Tehát a Nap/pal/ sem győzi le a Hold/as éjt/ hanem csak időlegesen kiterjeszti az "uralmát" tavasszal az északi féltekén. Hogy a megérdemelt pihentető alvás után felébredjen a holt/élő-világ. Élet s halál ugyanegy. Ahogyan a hal/ott/ is él úgy az élő is hal.
    Eredetileg a Kos csillagkép a Bika része volt, ugyanúgy ahogyan a Mérleg meg a Skorpióé. A Kos akkor lett kreálva és leválasztva a Bikáról amikor a kreált Mérleg-et is elválasztották a Skorpiótól. A babilóniai papok ezen csillagképeket az Orion és a Kígyótartó un. beavató-csillagképek helyettesítésére szánták. Abból a megvezető-megtévesztő célból hogy magát a beavatást - annak lehetőségét a tömegek számára - titkosítsák, fenntartsák maguknak.
    Az 1 világév 12 világhónapját jelképező 6-6 csillagképnek persze meg kellett lennie az égi egyenlítő alatt/alvilág/: Skorpió/Mérleg/, Kígyótartó, Nyilas, Bak, Vízöntő, Halak - és az égi egyenlítő felett/felvilág/: Bika/Kos/, Orion, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz. A világosság, a fény tehát nem "győz" hanem - időnként kiterjeszkedik. Az élet/halál pedig ezt követi. Sosem egy teljesen "új" élet indul el hanem mindig a már meglévő régi újhodik meg/születik újjá - akár a szaporodás, születés által is. Ezért is kezdet a vég és jövő a múlt, a körforgás - térben és időben - mindig ugyanoda tér vissza.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Legyőzni semmit sem kell - csupán uralni kell a dolgokat."
      Mint minden, ez is nézőpont kérdése. A természetben mindenhol jelen van a rivalizálás...
      A növények (növevények) és az állatok (állapotok) között egyaránt...hogy ez most minek nevezzük nekem mindEGY...
      A Kos/Kus-t és a mérleget meg azért lehetett leválasztani, mert működik. A természet rendjéhez kapcsolt tulajdonság körök adott esetben így teljesebbek.
      "A Kígyótartó csillagkép érinti az ekliptikát, az egyenlítőt és a Tejutat. "Rejtett" jel, hiszen nem került a "nyilvános"asztológia kelléktárába. Újabb jegyként persze nem is lenne értelme, mert szerepe kizárólag okkult (rejtett) területre irányul.
      "A Nap az évkörön 14 csillagképet érint, amiből az asztrológusok tizenkettőt "keresztapaként" használnak is. ( A Nappályát a Kr.e. IV. században, a tájékozódás megkönnyítése végett Babilonban 12 egyenlő szakaszra osztották, s ezeket a körszeleteket a Napút csillagképeiről nevezték el.) A Napút csillagképeit ekliptikai csillagképeknek nevezzük. Az enyhén ellipszis alakú, tehát két fókuszponttal rendelkező ekliptika a poláris világban utazó lélek szimbóluma. Tizenkét stáción és beavatáson megy keresztül a "vándor". Nem véletlen, hogy a magyarság őstörténeti mondájában, a Fehérlófiában, a fehér ló (Tejút!) kétszer hét esztendeig szoptatja fiát és csak ezután engedi útjára. A Nap is kétszer hét csillagképet érint..."

      "Mint minden, ez is nézőpont kérdése"...

      Törlés
    2. Semmi sem a nézőpont kérdése hanem a valóság avagy a hamisság kérdése. A természetben sehol sincs jelen rivalizálás. Csak a túlélésért-fennmaradásért folyik egyfajta küzdelem. A Kos a Földről nézve csak egy ideje látszik Kosnak a Bikában - tehát nem ősi csillagkép hanem újonnan kreált. A Kígyótartó viszont nagyon ősi csillagkép. A mai asztrológia egy hamis áltudomány. A csillagjegyek, a születési horoszkópok is kreáltak - nem fedik a valóságot. A 12-es szám az "égközeli" Nap-utas rendszert tükrözi, míg a 13-as a "földközeli" Hold-utas rendszert. Ez utóbbi volt sokáig a mérvadó a 13 hónapos Holdnaptár révén is. 7 + 2 + 1 = 10 spirituális beavatási stáció/"kellék" van a Naprendszerben és Bennünk is - melyeket végigjárva kiléphetünk a földi körforgásból. Az Ott-Hon a 7. bolygón van a Mintaka-rendszerben - az Itt-Hon szintén a 7. bolygón van a Nap-rendszerben. Tehát a "szoptatási"-szoktatási 2x7 "esztendő" az égi-mennyei Mintaka-beli/Orion/ és a földi-pokoli Nap-béli/Bika/ lét Tejutas/Teljes-utas megtapasztalását jelenti. Ezen "vizsga" után lehet már szabadon kószálni...

      Törlés
  9. " A természetben sehol sincs jelen rivalizálás."
    http://www.youtube.com/watch?v=uNvhb66ZJzQ#t=38
    Mifelénk ezt mégis csak így hívják...magyarul vetélkedésnek..:)))
    De felőlem hívhatod: "Csak a túlélésért-fennmaradásért folyó egyfajta küzdelem."-nek is...:)))
    "Semmi sem a nézőpont kérdése hanem a valóság avagy a hamisság kérdése."
    http://www.youtube.com/watch?v=WNVY9BcIDok&feature=youtu.be
    (Zplus-nak köszönet)
    Mifelénk ez is nézőpont kérdése, de hívhatod "valóság avagy a hamisság"-nak is...:)))
    De szerintem ez már egy egészen más halmazolás, hiszen a mi "kis" világunkban "minden relatív"...:))) Ezért is szoktunk magasabb szintről VAN-ságról beszélni...:)))
    A kígyótartóval nekem nem az a gondom, hogy ne lenne régebbi mint a kos vagy a mérleg, hanem az, hogy szinte végig fedésben van a nyilassal a skorpióval és a mérleggel. Tehát a Paksi féle megfogalmazás nekem helytálló "Újabb jegyként persze nem is lenne értelme, mert szerepe kizárólag okkult (rejtett) területre irányul."

    És ha már fölöslegesen kötözködünk...:)))
    "A Kos a Földről nézve csak egy ideje látszik Kosnak a Bikában"
    Pap G. szokta azt mondani, hogy aki a Kost Kosnak látja az "hazudik"....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. +1

      :)

      (az ilyen jellegű o-Kos-kodásba csak azért nem tudok belefolyni, mert nem értek hozzá. :))

      Törlés
    2. Akkor még egyszer: nem a Kígyótartó meg az Orion az újabb csillagkép/"jegy" hanem a Mérleg és a Kos. Nem értem hogy miért olyan nehéz ezt megérteni hisz a legutóbbi időben is kreálnak újabb és újabb csillagképeket. Egy rahedli "újkori" csillagkép van. Az interneten minden további nélkül utána lehet nézni hogy melyiket ki és mikor is "teremtette" - amolyan "falazó-csillagászként". A Kígyótartón kívül még egy rahedli csillagkép van fedésben a másikkal - azok közül is amelyek a NapÚton vannak. Például: a Bak csillagképben - nem a kreált "jegyben" - január 23 és február 15.-e között halad a Nap - a Földről látszóan az égi egyenlítőn/ekliptikán - míg a Vízöntőben január 31.-e és március 7.-e között. Ebből nem csak az látszik hogy cirka 2 hétig is egymással fedésben van a 2 csillagkép hanem az is hogy a Vízöntő például /35 nap "Naputas"/ jóval nagyobb, kiterjedtebb mint a Bak /23 nap "Naputas"/. TEhát a "30-30 napos "jegy-leosztás" - és persze ezáltal a születési horoszkópok is - teljességgel hamisak. Arról már nem is beszélve hogy a Nap a NapÚton a Nyilasból január 10.-én kilépve például egészen január 23.-áig semmilyen csillagképben sem "sertepertél" - mivel csak akkor ér a Bak csillagkép határához, kerül azzal egy magasságba. TEhát a NapÚton un. "üresjáratok" is vannak.
      A magyarról nem véletlenül mondják hogy "Skorpió-lényegű mérlegelő Nyilas" - ugyanis a skorpió eleve "mérlegel". Ami természetes is hiszen az un. "Mérleg" az ollói között van. A mérlegelés, az egyensúly megteremtése "Tu/l/rul" jött magyar vonás/tulajdonság - lásd a "Rakamazi Turul" fiókáit - gyenge felemelése/erős megfékezése az Anya-madar által. Éppen ez van folyamatban...a vaskori egy-én-lő/tle/n-ség helyett az aranykori egy-én-lőn-ség megteremtése. Az okkult az az ok kultusza valójában - tehát egyáltalán nem pejoratív mint mostanság. Ok nélkül semmi sincs - és persze az oknak okozata, az okozatnak meg oka van - nem véletlenül.

      Törlés
    3. Nono, tessék jobban figyelni! A "rahedli" héber szó! :)

      Törlés
    4. Nincsen olyan hogy héber/éber szó. Az arámi, a héber, a jiddis meg az összes többi nyelv is mind-mind az ősi magyar szavakból lett összekutyulva - mintegy "vételezve" az eredeti maki-makogás után. A "zsidó" csak illuzórikus utánzat - a magyar másik-végleti ellentétes, amolyan "kazáros" megjelenítése/tükörképe. Ha a tükör összetörik/szertefoszlik MAGad maradsz - mint ahogyan mindig is volt a 2ős "játékok" végén.

      Törlés
  10. SZN írásáról jutott eszembe (a VAN-t nagy betűvel írva), nem tudom, hogy felmerült-e már, de a mi NAV-unk vajon azért viseli ezt a nevet, azért is volt szükség ilyen szépen megváltoztatni az eredeti rövidítést, mert ez sokkal jobban kifejezi, hogy mennyire létezés és élet-, vagyis VAN-ellenes, éppen hogy a VAN ellentéte, annak fordítottja az egész szervezet?

    R.S.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre célra a régi HEPA(j) szavuk se volt rossz megközelítés... :)

      Törlés
    2. Van egy ősmagyar mitológiai személy akit Anyahita/Ősanya egyik gyermekeként is említenek. Egy ilyen nevű óriási tó és közigazgatási terület ma is létezik Törökországban.

      Törlés