2014. május 15., csütörtök

Lazuljunk: az eltaposott egyszeműek meséje




JohnnyExpress from AlfredImageworks on Vimeo.


Értjük-e?

88 megjegyzés:

  1. Szeeegééények... :(
    (nem tetszett.. ennyi )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nézd meg a zúj god-zillát. :)
      (hasonló élmény, csak két órában kibontva)

      Törlés
  2. Amire vágyunk megkapjuk?
    Annak minden következményével együtt...
    Mosolyt fakasztóan adták elő...de lehet már megint bennem a hiba...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én inkább azt a megjelenítést látom benne, hogy az egyszeműnek vége van. (a tudomány által odajuttatott ember révén?)

      Törlés
    2. Na tessék:
      https://www.youtube.com/watch?v=fXXTvbLOQS0
      Már van Jóbik egy szem is, CIA (Baló)-né, ószövetségi Krisztina tolmácsolásában...

      (Ezt az egyszem problémát én sosem értettem, nekem ez a harmadik szemet jelenti, amivel meg nincs gondom...a Krisztina félékkel már annál több...de hát azért vagyunk itt, hogy a gondjaikon túl(ra) jussunk...:)

      Törlés
    3. Akkor megvilágítom:
      Bár lehet mindent mindennel magyarázni, én az egyszemű megjelenítést annak tudom be, hogy megpróbálják a dualitást, a sztereót lecserélni egy "mono" világra, ahol csak "ők" uralkodhatnak, EGYeduralkodóan. Legalábbis úgy tűnik mintha erre használnák fel az egyszem szimbólumaikat - és még csak véletlenül sem a harmadik szem, a kinyílás, ébredés stb. vonatkozásában.
      De mint írtam minden mindenbe magyarázható, így az is lehet, hogy pont ez az egyszemétkedés vezet az ébredéshez, mert végső soron az Egy Teremtőtől ered ez is. :)

      Törlés
    4. Köhh... csak érdeklődésképp bloggazdi...
      Tessékmondani, ha a hírek szerit mán mostan is mindent ők (jaja... azok a kis sunyicsávók) mozgatnak, akkó véletlen nem tökmindegy, hogy kirakatból teszik, vagy sunyiban?

      Megoszt... jó lenne mán ha a csókák eldöntenék a Jóbbik most milyen színű izé... Merhogy itten arra célozgat SZN mester nyugatias betűszós, de mostan olvastam valami olyan írást is, hogy a keleties betűszós érdekeltség is esélyes.
      Úgyértem... a esetek többségében eccerű csóka vagyok, oszt a ellentétes értelmű parancsbevitel okán mindig összegyön a system error. Úgy meg nem tudok nagy beleéléssel köpködni.

      Törlés
    5. :D
      Quedra mester!
      http://hu.wikipedia.org/wiki/Morvai_Krisztina
      A szíjjájéné az Balónét jelent, vagyis Baló=szíjjájé...

      Egy bizonyos szint fölött lehet mindegy, hogy Usrelről, EUsraelről, v. Ó-rosszraelről beszélünk...a vezetőik láthatóan Postások...
      ;) hogy kibogozzuk és egyben maradjunk az egy szem témánál...

      Törlés
    6. Továbbra is úgy tudom csak látni, hogy az egy szemet, nem biztos, hogy az összes alkalmazó, rajzoló, megrendelő tudatosan használja, az mellett, hogy vannak olyan körök és eszközök, üzenetek is, amik meg tudatosan. Az egy szem, különben egyfajta koncentráltabb nézést sugall, sokkal figyelemfelkeltőbb is, mint két szem.
      Ha jól emlékszem rajzfilmben, a Szörny R.T.-ben láttam először egyszemes karaktereket, azok mintha aranyosak lettek volna, igaz volt benne valami alattomos gyíkféle is, de az két szemmel. (Szörny R.T-nek különben zseniális a mondanivalója: van egy világ, ahol mások félelmeiből gyűjtenek energiát, lehet az életben is van ilyesmi? :) )
      Visszatérve a fenti rajzfilmre (ami azért mindenkinek mást is mondhat) nekem tetszett, az mellett hogy az egyszeműeket én is sajnáltam, pedig lehet nem kéne? :))
      Nekem ez a kis film inkább bemutatja a világ egyfajta réteges elrendeződését, hogy hozzánk képest mindig van sokkal kisebb, de sokkal nagyobb is, és hogy erről nem vagyunk mindig tudatosak. Tehát, mi nem látjuk át, hogy mi magunk mit „pusztítunk” el pusztán a létezésünkkel akaratlanul és hasonlóan az sem belátható teljesen, a felettünk levő rendszer hogyan „pusztíthat” el bennünket talán akaratlanul.
      Lehet látni az egész rendszert úgyis esetleg, hogy a „köztesek” valamiféle akaratlagos, önálló hatalommal vannak felruházva, a kisebb felett, valahol ez is igaz, akkor az az összeesküvés elmélet igazsága…. de azért felettük is mindig rendelkezik egy magasabb hatalom… szerencsére... :))

      Törlés
    7. Ildi: +1 :)
      ebben a filmben is valami ilyesmi volt, mint amit felvázoltál:
      http://www.imdb.com/title/tt0451079/
      A Szörny Rt. sikolyenergia-gyűjtéséről pedig.. :)
      "Kapálózásunk a gépeit hajtja" (Nap)

      Törlés
  3. Mivel a napiszer rekordidő alatt elérte a kétszázat- ha én diktátor lennék- megszavaztatnám, hogy ez legyen az új napisz@r.. :P

    Szóval.. tegnapelőtt-tegnap a bodza illata lengte be a házat, ma éjszaka a mentától forog majd a gyomrom (ez egy hosszú-hosszú háborúbéli emlék és csak tábortűznél vagyok hajlandó elmesélni :)

    Mazsola: nem azért egyszeműek.. és ami ellen legjobban ellenkezel, azon kell legtöbbet dolgoznod.. nekem azt kell megtanulnom, hogy hallgassak, és példamutatással beszéljek.. ezért van a fagyasztott bodzaszirup és ezért van a menta.. és ezért lesz a földieper-oszlop is..

    Bodzaszirup: kb.100 közepes-nagy virág, 12kg fehércukor, 12liter viz, 5citrom szeletelve, 10 csomag citromsav, 1 csomag "konzervans" (valaki súgja meg a magyaros nevét :( , nem borkősav, hanem tartósitó fehér por) - csomag: 10g/tasak.

    Juteszembe.. mivel fagyasztva lett, nem kell a tartósitó.. :D -merthogy nincs üveg a házban..
    Szirup vödörben mélyhűtőbe.. fagylaltszaggatóval pohárba, szóda, mentalevél, szivóka (hogy ne kelljen fog között szűrni a mentát..)

    No jóccaka.. politika (és minden más) lesajnál..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy van olyan nívós ez a bejegyzés is, hogy kiérdemelje a napiszar címét! :)

      "Mazsola: nem azért egyszeműek..."
      Hanem? Egyébként teljesen mindegy mit válaszolsz, mert az is csak egy állítás, egy kialakult világnézet tükrében. Olyan mint az enyém, nincs különbség, mind a kettő elmetartalom. :)
      Nekem a szemekkel van dolgom, neked meg a pillanatragasztott kezekkel. :))
      Én is írogathatnék olyanokat, "Neem, nem azért tartják úgy a kezüket, ezen még dolgoznod kell" - de nem teszem, mert tisztelem azt, hogy ezzel neked még feladatod van, engem meg hidegen hagy.

      Bodzavödör! Ez új, és tök jó ötlet! De hogyazistenbe fér be egy vödör a hűtőbe??!
      Mi símán csak szörpnek rakjuk el, 6 lityó víz, 5 kiló cukor, kb. 60 db virág, citromhéj, citromsav, borkősav (vagy nátrium-benzonát?, inkább előbbi).

      Konzervans = tartósító (magyar nyelv csodái: mindent elmond a szó gyöke és toldaléka)


      :)

      Törlés
    2. Álljunk meg egy szóra..:
      http://images1.fanpop.com/images/photos/2200000/Trinity-from-The-Matrix-the-matrix-2282236-1024-768.jpg
      majd még egyre..:
      http://www.thestar.com/content/dam/thestar/entertainment/visualarts/2012/11/05/salvador_dali_painting_mad_tristan_not_seen_since_1944/salvador_dali_madtristan.jpeg
      ugyanaz, mint a Dali kép.. monddddd, Te kit választanál..? avagy teher alatt nő a pálma (Under Pressure)
      http://elisabethsanchez.files.wordpress.com/2013/03/tumblr_m02lu12fcc1qe10yyo1_500.jpg

      majd mesélek a képekről, hogy honnan és miért jönnek.. :)

      Törlés
    3. Zé szerinted mi az oka annak, hogy a régi korok művészete (ismerteim szerint ) nem torzult el úgy, mint a jelenkorban (Dali és tsai...)?
      Én a gond-gondolat szó páros jelentésében látom a megoldást, de lehet tévedek...
      A képelemzéshez nem értek, de amit látok benne azt leírom:
      A fej szintjén megjelenő nő-növény-növevény-növekedés a bal oldali izénél kiteljesedett, már beérett szellemiséget jelent, a jobb oldali izénél sarjadzó, csökött szellemiséget látok. A bal oldali izét lelki szinten, vagyis szíven átszúrta az árnyék? (az árnyék mozog, ezért mikor-kit ér, mikor hol...mindig másként vetül a fény) A jobb oldali izét lelkiség szintjén lehorgonyozza (visszahúzza?) egy rozzant, elhanyagolt talyiga...
      Testisége egyiknek sincs...
      A jobb oldali izé kitárt keze lehet segítség kérés is, de lehet vigasztalás is (bár ezt a csorgó múmia nyál miatt nem hiszem), de lehet megszerzési vágy is...
      A bal oldali izé megsebzett sebe fölött összezárt kezek utalhatnak önfeláldozásra...
      Nekem zavaros, ha kibogozod megköszönöm...

      Törlés
    4. Upssz...
      Még 1... A jobb oldali izének nincs árnyéka, vagyis önmaga árnyéka...

      Törlés
    5. Tévedés joga fenntartva.. :P (a szimbólumokat magyarázni rosszabb, mint a viccet..) A bal oldalit én Bóbitának nevezném el.. a jobb oldalit meg "valaminek", akinek még sok terhe van. A háttérben két föniciai ÖTös (mankó) Kaput alkot. És a bal oldalinak az árnyéka már átnyúlik a Kapun, a jobb oldali meg önMAGjára vet árnyékot. (ezmellett ott vannak még az ujjaik is.. :P )

      Törlés
    6. Köszönöm.

      Azt hiszem maradok a kaptafámnál...
      Én rendre úgy képzelem, hogy az árnyékvilágból pont nem az árnyékunk távozik, főleg nem elsőként. Szűz szellemiségem ezt sehogy sem érti...Vagy az a pokol kapuja lenne...?
      Na meg az sem világos, hogy borult égből itt mi világít...
      Feladom...

      Törlés
    7. "Átszellemítés. Mi a különbség a Mona Lisa, és egy darab vászon, meg festékkészlet között? Születésünkkel a szellem záródik az anyagba. Létünk során pedig az anyagot kellene átszellemítenünk. Aki teljességgel átszellemíti azt, az úgymond „isteni” tervet valósítja meg. Ezt vallás-függetlenül mindenki megláthatja, ha nem csak a szemeit nyitja ki, hanem mindenét. Ennek az átszellemülés-átszellemítésnek megvannak az állomásai. A művészet, így a Mona Lisa is ennek a következménye. A festék, a vászon az anyag, a Mona Lisa a művész átszellemülése okán átszellemült festék, és vászon. A valódi mű maga az ember; az átszellemült lény. Az alkotások csak melléktermékek."
      ( http://zselenszky.blogspot.com/2014/02/ez-az-en-tizedem.html )

      Törlés
    8. Mivel szeretem a festményeket, muszáj írnom Dalihoz, mondjuk egyszerűbben és mondhatni földhözragadtabban látom a festményt:
      Bal oldali alak: férfi-föld minőség, barna színek, testéből nőnek ki a fák, a pitypang, gyökerek, kis hangyák a testen a föld repedéseinél
      Jobb oldal alak: női-levegő minőség, kék palást (ég) arany haj, ruhaszegély (nap) szél fújta haj, szálló talicska
      Föld- Levegő kapcsolódása kell, hogy megszülessen a Tűz elem, a szerelem, amit a Víz elem (ég felhők, eső) tud kioltani, ami hullik is az égből.
      Ez egy kihunyó szerelem, mivel Trisztán haldoklik, a piros vércsepp erre utal, hamarosan elszakad Izoldától ( a történetet sajnos nem ismerem)
      Hogy aztán mit hogyan gondolt Dali, azt milyen jó lenne tudni.... :)
      A világot talán ez a 4 elemi minőség kapcsolódása, mozgása tartja fenn, nekem ezt jelenti a kép.

      Még a fenti kisfilmhez (meg tán a festményhez)
      Igazából tényleg csakis az a fontos, ki mit lát meg benne magára vonatkozólag, mi az ami csak neki szól. Ez nemcsak a film esetében igaz, hanem a mindennel kapcsolatban, az életben, amik végül is az is ugyanúgy képi tartalmak, mondhatni valamiféle film (állítólag) :)))
      Mint, ahogy Mazsola is írja, csakis a kialakult világnézet tükrében vagyunk képesek bármit meglátni. Bár ez egy idő után végtelenül unalmas is tud lenni magunk számára, ezért nagyon jó hallani a másik mit is gondol (persze kis összezörrenés is előfordulhat néha belőle) :)

      (Amit Zselenszky ír, az nagyon szép)

      Törlés
    9. "csakis a kialakult világnézet tükrében vagyunk képesek bármit meglátni. Bár ez egy idő után végtelenül unalmas is tud lenni "

      Épp itt tartok... Hozzávéve azt is, hogy évtizedes internetes szörfözésem következtében igen sok "más" világnézetét is megismerhettem, de azokat is hal-ál-osan unom. :)

      Törlés
    10. Ildi: ismét igazad van.. :)
      ugyanarról beszélünk :)
      (M.M.-ról) "Jézus mondta: Íme én vezetem őt, hogy férfivá tegyem és ahhoz az élő lélekhez legyen hasonlóvá, mely hozzátok, férfiakhoz hasonlít. Mert minden asszony, aki férfivá teszi magát, be fog menni a mennyek országába."
      *****
      ez a jó mozi.. :)
      (zenét külön inditani hozzá és azért pont ezt.. mert.. :) ) http://youtu.be/F7bKe_Zgk4o
      https://archive.org/details/0639_HM_Medicus_collection_New_York_Worlds_Fair_1939-40_Reel_6_15_01_00_00

      Törlés
    11. Ez már lassan olyan mint egy Rorschach teszt...
      Elborult képek elemzése után a másik v. magunk állapotáról diagnózis felállítása...:P

      Nekem mondjuk az ádámcsutkás nő is fura....
      (Viszont a normalitás helyébe lépett, népszerű, budi monogrammú, szakállas punci-kolbászok korában már semmin sem kell meglepődni...:P)

      Törlés
    12. Nem megsértődni.. elengedem az agyam.. és úgy irom a mesét, ahogy nekem tetszik.. (sok változata van) :)
      Aki nem teszi le a terheit, az marad.. és nincs kivétel.
      *****
      Meseszoba: Trisztán és Izolda
      Szereposztás:
      Trisztán - Quedra
      Izolda - P.

      első szin: Meseszoba
      Izolda: Mondd, kivánsz?
      Trisztán: az én kedvesem nem e világból való..

      (Izolda -saját-kardjába dől)

      VÉGE

      *****
      Kerion tolmácsolásában: ebben az esetben Trisztán az 5D szer-elemet képviseli, mig Izolda a 4D csillagháborús szex-elemet.
      *****
      Az én tolmácsolásomban: nem igaz, hogy nem látjátok az ujjaikat, mint szimbólum.. :D
      (a való életben egy kicsit más az ujjak állása és kit érdekel, kinek milyen.. az enyém olyan, amilyennek lennie kell :D )

      Törlés
    13. Persze, hogy látjuk az ujjakat.:)
      Izoldának a bal keze 3-t, a jobb 4-t akar mutatni az "összeragasztással". Egyébként tetszik Mazsola elnevezése, hisz a ragasztás ragadást, fogságot jelent.
      Trisztán képes már mind az öt ujját KINYITNI, sőt ruha sem kell már neki. Meg azttán arra is képes volt, hogy kinövessze a 6. ujját magából, ami már élő, hiszen vér csordul ki belőle. Egébként Trisztán nekem nem "férfias", inkább androgünnek nevezném. A képről magáról a Föld, mint színpad jut eszembe. Izolda még nagyban "alakít", de Trisztánnak már nem fontos a szerep, csak annak a "hozadéka".

      Lujza

      Törlés
    14. Itt nincs vér, na meg lépcsőn ülő sem...:
      http://uploads2.wikipaintings.org/images/salvador-dali/tristan-and-isolde.jpg

      Törlés
    15. Sajnos ettől a Dali képtől frankón hányingerem támadt..

      Törlés
  4. "Átszellemítés." "Létünk során pedig az anyagot kellene átszellemítenünk."
    Na ez is egy jó téma...
    Elsőre ezt egy Born Gergely előadásban hallottam. A MAGiáról volt szó, és azt mondta, hogy az evés misztériumának is erről kellene szólnia. Az anyagba beleragadt fényt hamizás által (szerelemmel fogyasztva) kellene felszabadítanunk...Na én rögtön belegondoltam, hogy kissé húzós lenne az egész világegyetemet felzabálni...:(
    Aztán az még mindig fény és nem árnyék felszabadítás...Persze tőlem aztán lehet
    az árnyék = szellem = fény, csak a földhözragadt szellemiségemnek ez nem logikus...(De már Mazsola is rám szólt, hogy nem kell mindenben a logikát keresni, mert ez egy meseszoba...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Ki ételt, italt adott
      Annak a neve legyen áldott"

      Törlés
    2. És ehhez kapcsolódóan:

      http://index.hu/gazdasag/2014/05/16/buncselekmeny_lesz_a_gmo_az_oroszoknal/

      Helyes!

      Törlés
  5. Ezt meg Zének:

    http://comment.blog.hu/2014/05/16/90_percnyi_kivagott_jelenettel_jon_a_10_lemezes_twin_peaks

    De biztos én vagyok a paranoiás. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ööö.. nem vagyok TwinPeaks rajongó - mikor először ment, még nagyon kicsi voltam, azóta meg leszoktam a sorozatokról.. :)

      Az vagy? :P

      Törlés
    2. Nem. Utáltam.

      Viszont nézd meg alaposabban azt a reklámfotót!

      He? Hogy? Már megint az egyszem? :)
      (még hogy paranoia)

      Törlés
    3. Mazsola: egyszer és mindenkorra- szimbólumok.. :)
      oldalak: férfi-nő nap-hold bal-jobb
      nőknél kontra, mint férfinál
      (az egyiptomiak Hórusz bal szemével a Holdat, jobb szemével a Napot azonosították.)
      (Laura Palmer): NŐ, bal szem nyitott, jobb zárt:
      http://m.cdn.blog.hu/co/comment/image/2014%20tavasza/TwinPeaksBlu-rayboxsetcoverPTCBSHomeEntertainmentParamountHomeMediaDistribution.jpg
      (Nick Fury): FÉRFI, bal szem csukott, jobb nyitott
      http://geekmom.com/wp-content/uploads/2013/09/nick-fury.jpg

      Az istenek harca
      Hórusz, amikor már úgy érezte, hogy felkészült a bosszúállásra apja gyilkosa, Széth ellen, maga köré gyűjtötte az Oziriszhez hű egyiptomiakat, s Ízisz bátorítására hadba lépett a zsarnok ellen. Széth is összetoborozta híveit, akik valamennyien különféle állatokká változtak: krokodilokból, kígyókból, vízilovakból, gazellákból állt a csapata. A kegyetlen összecsapások, véres csaták egymást érték, de egyik fél sem tudott győzedelmeskedni. Végül eljött a döntő összecsapás. A két sereg Edfu közelében mérkőzött meg egymással. A csata kavargásában Hórusz sólyom képében felemelkedett az égboltra. Átható tekintettel kereste ellenfelét a harcosok tömegében. Hirtelen víziló képében fedezte fel Széthet, akire a magasból rávetette magát, acélos körmeit vastag bőrébe mélyesztve. Széth ekkor gazellává változott, s elmenekült. Hórusz üldözőbe vette, újra és újra lecsapott rá. A kemény küzdelemben Hórusz elveszítette a bal szemét.

      Törlés
    4. az előző kis mese hasonlósága a Hamlethez a véletlen műve.. vagy nem.. :P

      Törlés
    5. "és példamutatással beszéljek.." ...;)

      (Nem szoktam így hozzászólni, de most mondom: Nagyon szeretem azt a változást amin keresztül mentél! (Persze még mindenkinek van hova...)
      Kimondottan ehhez képest: "Szávusz! Mit akarsz? Kávé? Nincsen. Szándics? Nem adok! Menj innen, hulye kocsog! Nem kapsz semmit, elfogyott, kifogyott, kész, vége, mindennek! Fölfordultam, megéjtetted?! Pfuh,pfum")....;)

      Törlés
    6. Nézőpontok:
      http://www.magyarszo.com/hu/2340/vajdasag_obecse/111545/Elmarad-a-K%C5%91ket%C3%A1nc-is.htm
      ..és a pénteki szertornaverseny is elmaradt. A gyerekek sirnak miatta, mert nem értik, hogy az eső- ami egy kis foltot csinált a konyha plafonjára- máshol falvakat-városokat mos el most is és emberek halnak meg..
      *****
      Feljebb linkeltem a egy archiv felvételt és hozzá zenét: a közös pont a KisHableány volt (a kivágott fürdőruhás hölgy Lady Gala- Dali felesége.. akit példaképül választott egy Lady GAlaktikusGala..) szimbólumok..
      *****
      Néha fura dolgokat köhögnek fel az átszellemülés útján.. nem mind kellemes vagy szép.
      *****
      (igérem utolsó mára, csak a szimbólumok miatt.. :)
      Tisztelet a bölcseknek, akik meg akarják érteni, hogy miért fontos a keresők útját tiszteletben tartani, és rájuk bízni, hogy azon az úton milyen ütemben haladnak… tiszteletben tartják mindazt a jelképrendszert, amely által azok tájékozódni mernek, és nem megcáfolják azt, hanem segítik a kiteljesedésben. Megértik, hogy az úton lépők számára nagyon fontosak a fogódzók, a viszonyítási alappontok, a kapaszkodók, a beazonosításban segítő elnevezések, amelyekkel könnyebben tájékozódnak, és jutnak egyik részlettől a másikig. Tudják, hogy a Valóság látható, megfogható, mérhető hányada, a tudomány, és a vallás által megérthető része a teljességnek csak pár százaléka. Megértik tehát azt, hogy a Multiverzum megfoghatatlan, láthatatlan, és csak intuícióval átgondolható „nagyobbik fele” újbóli felfedezésének mérföldkövei, jelzőtáblái az elnevezések, és a különböző szemléletmódok. Tudják, mintha lámpásokat tennénk ki a ködben előre haladtunkban, úgy hódítjuk vissza az ismeretlen ismerős szférákat. Az óvók megértőek, és hagyják a keresőket, hogy azok lépésről lépésre haladásuk során vallási, tudományos, hitetlen, vagy hiszékeny módokon mérlegeljenek, és saját befogadási ütemükben töltekezzenek, finomodjanak, szelídüljenek, szellemüljenek át. Tudják, hogy minden, ami az alásüllyedéshez adta magát, a felemelkedéshez is adja; hogy ugyanazon az úton lehet aláhullani, de szintúgy feleszmélni is. (NAP)

      Törlés
    7. Látszólag vannak közöttünk különbségek, de mégis valami ösztönzi az embert és szüksége van a másik (meg)látására is, de talán csak azért, hogy ha már elég mélyre megyünk meglássuk, hogy igazából nincs különbség közöttünk.
      Talán ilyen lehet maga az egész világ is, ahol a szeretem dolgok mellett elég sok a „nemszeretem” dolog, a pozitív mellett az érthetetlen negatív képi tartalmak, de valami mégis ösztönzi az embert, hogy elég mélyre menjen, de csak azért, hogy meglássa nincs két oldal, csakis Egy.
      A világ a két ellentétes pólus által mozog, működik, de egy idő után már kissé belefáradunk a körökbe, és valahogy ki akarunk szállni ebből a ringlispílből, de ahhoz előbb meg kell azt állítani, de ezt csak egy módon tehetjük majd meg, ha megszüntetjük magunkban az ellentétes pólusokat.
      Nagyon köszi mindent Zplus :)) …

      Törlés
    8. Ringlispíl:

      http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2012/12/most-akkor-kezdjunk-el-magyarazkodni.html

      (azért is jó ez a bloggolás, mert nem kell minden számomra is érdekes témához újra bepögyögni a nézetem, elég megadni egy korábbi írást. Hiába, lusta vónék :))

      Törlés
    9. Nehezen tudom elképzelni, hogy a nagy többségben lévő alvók különbséget tudjanak tenni az alásüllyedés és a felemelkedés között.
      Pap G. szokta gyakran emlegetni a Grasham törvényt (tejes ember). Nem szó szerinti idézet: Amennyiben egy országban kétféle pénznem van forgalomban, a rosszabb biztosan kiszorítja az értékesebbet... Ez az élet minden területére igaz, ezért tudnak a kereskedelmi csatornák egyre lejjebb és lejjebb menni, úgy, hogy közben avval takaróznak: erre van igény...
      Én a művészetekben is ezt az irányt látom...Nagyságrendekkel több embert visz lejjebb, mint amennyit felráz...

      Törlés
    10. Mazsola :))) ... hmmm... ez igazán érdekes, vagyis inkább nagyon nagyon jó! Annál is inkább, mert én még eddig nem is olvastam ezt a régebbi írásod, és olyan jó volt rácsodálkozni a hasonló képi hasonlatra…. csak te bővebben és más fontos szempontok szerint raktad hozzá a mondanivalód …. Köszönöm :)))

      Törlés
  6. Ilyen nincs, és mégis van! :) Dino előadásán ma a nyitókép Dalí: Don Quijotéje volt. Ha jól emlékszem Zplus hangolódott rá a héten a témára.

    Éva

    VálaszTörlés
  7. SZN

    Ez a hír főleg neked mond valamit, mert rólad tudom, hogy őstörténeti kutatásokban otthon vagy és ismered Bunyevácz Zsuzsát magyarság témában.
    Ma ő szintén előadó volt a Dürer házban, és a rend őrei elszállították a helyszínről az autóját, a könyveivel együtt. Aztán pont volt a résztvevők közül valaki aki tudott segíteni abban, hogy visszakerüljön.

    Éva

    VálaszTörlés
  8. "A new age-s divatőrület neve: kombucha..."
    26. Kombucha Nyílt Nap - Bp. Dürer-ház - május 17.
    Alcím: "Kétszemélyes végjáték ami csak egyesélyes". Csak nem arra van itt utalás hogy a zsidó és a magyar a 2 "omega-spieler" ? S közülük persze a magyar lenne az aki bukásra ítélt esélytelen - előadásra is "kiválasztott jóakarói" által - még a saját hazájában is ?
    Előadók: István Jakab, Viktória Partl, Gitta Lénárt, György Bakanek, Csaba Labant, Zsuzsa Bunyevácz, István Dienes, Ágnes Golenya, Soma Mamagésa - csupa "valaki" idegen. Mégis hol itt a magyar, a valódi ? Nyilván sehol. Ez lenne tehát a "győztes aranykori" csapat ? Igencsak kétséges. Hogy miért olyan "hitgyülis kinézetű" még a közönségük is - ki tudja ? Talán azért mert a spiri mellé kell az a fránya lovetta-matéria is - jó bőségesen. 2 legyet viszont most nem lehet leütni 1-csapásra - 1-et is nehéz. 2 "mammonnak" egyszerre áldozni most meg végképp abszurd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú de naprakész vagy Kerion!! Látom azért szemmel tartod őket. Én a felsoroltak közül hármat büszkén vállalok, hogy meghallgatok. Van köztük olyan akire azt mondom, hogy nem, sőt nagyon nem, azokat meghagyom másnak. Mondjuk neked, hogy legyen kin háborognod.

      Éva

      Törlés
    2. Azt meg honnan veszed, Kerion, hogy "hitgyülis kinézetű" a közönsége?
      Csak nem ott jártál te is? Ó egek! ez a sémákban gondolkozás, ezért nem jutunk ötről a hatra. Milyen egyszerű neked az életed, meg azoknak akik még így gondolkodnak. Nem kell hamupipőke módjára válogatni.
      Csak putty, zutty..ráhúzzuk valakire, vagy egy csoportra, hogy "valaki" és már mehet is a levesbe! Ha neked így jó, hát egészségedre!

      Éva

      Törlés
    3. Éva
      Rákeresve szerintem erre gondolt Kerion:
      http://paramedica.hu/201404/03_aktualis5/index.htm
      Az oldal alján a fotó tényleg olyan, mintha a HIT gyüliben készült volna...

      Én inkább a két hollós féle "szidókat" szeretem hallgatni, ezért valószínűleg akkor sem mentem volna, ha tudok az eseményről...

      Törlés
    4. Sosem hallottam a "kombucha"-ról és ezen "valakikről" sem néhány kivételtől eltekintve. De már elegem van abból hogy még mindig az országfoglaló felfuttatott idegen a "szép" és sosem a valódi magyar. Az internetre/félszbukra felrakott ottani "közönség-fényképek" egyébként önmagukért beszélnek. Tehát nem az ujjamból szoptam a "hitgyülis kinézetet" - amit idézőjelbe is tettem. Nem húzunk itt rá senkire semmit - már a nevek sem hazudnak, a képünkbe van egyenesen tolva hogy honnan jöttek "felmenőileg" és kicsodák micsodák is ezek az ál-magyar "spiritiszták". Ha megmondó-emberségükben olyan szeretetre-méltóan jó-akaratúak és jó-szívűek vajon miért nem hatnak soha oda hogy a 6almon lévő rossz-szívű pereputtyuk is az legyen. Ne csak velük szemben hanem például a gój-a-hozta bennszülött magyarral szemben is. Kihasználják a magyarok minden tekintetben való jó-szívűségét, ami megmutatkozik az ellenük való nem-ellen-menetelben is. Ezért aztán anyagi leigázottságban is tartják minden tekintetben a szemükben "bir-ka" magyart, a magyar lélekminőségű embereket - főként a Kárpát medencében. Ha a magyar hozzájuk hasonlatosan rossz-szívű lenne már iszkolnának is innen - mint a kínai Vietnamból. Már a Kárpát medence szája ízük szerint való "spiri/új-fizikai áthangolásáról" is értekeznek - "tudós" Dienesük által. Nem lesz itt semmi szidó 6almi érdekű fekete-mágiás áthangolás - a magyar "frekvencia" tér vissza térben és időben egyaránt...

      Törlés
    5. Éva :) semmiképp ne vedd a szívedre Kerion sorait, annál is inkább mert ebben is csak egyfajta választás van, amihez mindenkinek joga van és amit épp választ annak helye is van az életében.
      Mások választásait, még ha jobbító szándék is van, nem a legjobb módszer rögtön „ledózerolni”, mert az ember úgy élheti, meg hogy a választása miatt esetleg kevesebb mások szemében. (de mivel sok igazságot mond Kerion, azért nem árt elgondolkozni is rajta)
      A folyamat mindenkinél úgy zajlik, hogy valami elkezdi, hajtani az embert, szeretné tudni, tanulni, megérteni a világot, de ezen keresztül valójában elsősorban önmagát. Nagyon nagy a kínálat a megmondó, oktató, tanító, segítő emberekből, akik bizonyára sok hasznos dolgot tárnak fel (ami sokszor a megélhetésük is, de természetesen számtalan az önzetlen segítő is) Az emberben aztán a folyamat törvényszerű részeként, szép lassan elkezd beszűkülni azon személyek sora, akik tudnak már valami újat mondani neki. Hiszen tulajdonképpen az a cél, hogy magunk bejárjuk azt az utat, amihez kezdetben nagyon inspiráló mások bejárt útja. A legfontosabb cél, hogy magunk felismerjük, hogy amit mások tudása által felfedezni vélünk, az tulajdonképpen bennünk is megvan, sőt... ( Itt persze van egy kis tévedési pont, amikor gyakran "egosnak" tűnik olyasféle kijelentés, hogy nincs igazán szükség tanítókra, már folyt ilyen párbeszéd közöttünk :))) ) De ebben a folyamatban az a nagyon szép, ahogy az ember felismeri a saját nagyszerű, egyedi értékét, és ha valóban megtörténik, akkor annak az a jele, tehát azzal mindig kézen fogva fog járni a másik értékének a felismerésével is, ahol már mindenki az ő tanítója ( az aki a jót tudja felmutatni, de az is, aki épp a „rosszat” ) :)))

      Törlés
    6. Ha már az igazságról van szó például annak sem ártana utána járni hogy miért is kapta anno a magyar IMÁIM kifejezést - természetesen "titkosítottan" megfordítva Florida állam szék/h/elye - MIAMI. Szóval nem mi utánozzuk az ébereket hanem ők lopják el mindenünket, de szó szerint, a szó legszorosabb értelmében - viva lét /tel aviv. Még szerencse hogy legbelül azért még valami megmaradt - ami nem ellopható a magyartól.
      Miami Delphins - Imáim a Delfinekhez szónak !
      A Delfin "Nazca rajza" - véletlenül - Szilvásváradnál van ahol a Szala/a/jka/Gyűlés szája vezet a "fehér magyar" csillagkapun át a fátyolon túlra - többek között a Delfin csillagkép Nap-rendszereibe is. A miami ál-delfineket persze semmiféle gyűlésre nem hívtak - pláne Magyarországra. Arról már nem is beszélve hogy hol is van annak a harácsoló kirekesztőnek az a nem létező értéke amivel nekünk úgymond "kézen fogva kellene járni". Sehol sincsen az, és ez már milliószor bebizonyosodott. A valódi tanító meg azt iszik amit prédikál. Nem homlokegyenest ellenkező a létezése mindannak amit hirdet - valójában a 6alma, pozíciója, "karriere", anyagi haszna megtartása érdekében. Azért hogy másokat fajilag is kirekesztve továbbra is ő legyen a "középpontban" - globálisan.

      Törlés
    7. Kerion :))) hát én már csak úgy vagyok, hogy a „negatív” is valamiféle „érték”, mert a világ bizony kétpólusú és „kellenek” azok a fránya rosszak is, mert itt ez egy olyan játékprogram, hogy bizony a hiány mutatja meg a többletet, a negatív a jót. Valamint a rendszer, amibe bele vagyunk „helyezve” annak a mozgatója is a kétféle pólus: a negatív-pozitív oldal, felépítés-pusztítás, jó-rossz és még sok más látszólag ellentétes szegmense a világnak.

      Ha feltételezünk önmagunk felett bármilyen ideiglenes hatalmat, ezzel bizony kicsit át is adjuk az irányítást magunk felett, még ha ideiglenesen is. Túl sokat én ezért nem igazán foglalkozom a hatalommal, a módszereivel, tudomásul veszem, mert ők a rendszer részei. Hogy mit találnak ki és milyen módszerekkel, meg mijűnket lopják el, hát lopják és vigyék, a fontos dolgokat ez nem érinti.
      A néha fájdalmas kis életünk története röviden összefoglalva Isten szemszögéből: csakis egyéni felelősségetek van és a megélt igazságtalanságaitok meg valójában csak látszólagosak. (persze pokoli nehéz, ha nyomorítják a magyar népet, viszik a házát, elveszik az öntudatát stb). Nagyszerű dolog ezeket átlátni, felismerni az ellenségeket, a rendszer működését, de ez még nem biztos, hogy az a kijárat…
      Az „ellenségeket” meg lehet keresni, de azok többnyire nem kint helyezkednek el, hanem valahol inkább bent, meg talán amúgy is, a benti és kinti ellenségek is csupán a vetítés részei... legalábbis én most így tudom gondolni, de más meg máshogyan.... IsteniMagunk meg harmadlikféleképpen, és valószínű neki lesz majd igaza :))

      Törlés
    8. Ildi:)
      Én is úgy látom, és már pedzegettem is Kerionnak, hogy duális világunk pólusainak világos meglátása, tiszta megkülönböztetése (amit ő is tesz) fontos feladat, a megítélése viszont kerülendő, mivel úgy tűnik,ez a valóság, - amelyben máshol meg nem szerezhető tapasztalásokat gyűjthetünk - csak e kettő EGYensúlyából jöhet létre, és ebben mindekettőnek azonos szerepe van.
      A negatív pólus viszont szerintem az utóbbi időben túlsúlyba került, ezért én igyekszem tovább nem táplálni (pl. ítélkezéssel...) hanem MINDEN gondolattal, szóval, és tettel a pozitív pólust erősíteni, ( na jó, azért nem mindig sikerül, de haladok! :))
      És mivel egyre inkább úgy tűnik MINDEN belül van ( kívül "csak" megnyílvánul), a gondolatmentes meditációt javaslom minden érdeklődőnek.;)
      Az azért elgondolkodtató, mikor teljesen más életutak szinte ugyanoda vezetnek:
      https://www.youtube.com/watch?v=NxgEns_dJec

      Törlés
    9. Nincs nevem, sem formám, de megjelenek minden névként és formaként, próbálj az élményeiden kívül másról is tudni! (??????) és lásd tisztán, hogy senki soha nem tud vagy tudhat másról, mint az élményéről: gondolatokról, érzésekről, hangokról, érzetekről, látványokról, ízlelésről, tapintásról és illatokról ....a hangzás pl. a hallás élménye stb.....- Rupert Spira :
      http://www.youtube.com/watch?v=8jB0xjRRAkU
      tovább az oldalon friss feltöltések:

      "A VAGYOK" gyakorlat 1 és 2 része Mooji-tól:

      http://www.youtube.com/user/hol1medve/videos

      GA

      Törlés
    10. Most éppen vizsga van és nem valamilyen karmikus "meg-tapasztalósdi". A tanulgatás a mögöttünk álló korszakra nézve immár VÉGET ÉRT. Jó lenne már ha ezt felfognák azok is akiknek ez még mindig nem "ugrott be". Mert különben várhatják azon bizonyos "tantusz leesését" ítélet-nap-ig. Most az van hogy a negatívumok "értéknek" tekintése, felmagasztalása nem csak hogy visszahúz de egyenesen a "pokolba" váltott belépő. Különben hogyan is lehetne a gödör legaljáról, a vaskor legvégéről egyenesen a magasságos égbe, az aranykor legelejére ugrani. ÖnMAGunkban a szennyet ehhez már régen fel kellett fényezni. A külső saras ingoványt meg fel kellett ismerni hogy elkerülhessük és felül-emelkedve rajta másokat is figyelmeztethessünk rá. Mert az előrébb járó még ittlévőknek ilyen feladata is van. Most már nem a "kőmíves-módit" követve kell egyensúlyozgatni. Az egyidejűleg harácsolni és adakozni, háborúzni és békét hirdetni, kirekeszteni és rasszistázni ésatöbbi ideje lejárt. Ez csak a mindig is Istent játszók immár bigott és fals szerepjátéka csupán. Annál károsabb hozzáállás és szöveg pedig nincs is MOST mint egyenlőségjelet tenni önmagunkban a korszak-váltás-kori 2 merőben más, homlok-egyenesen ellentétes evidencia közé. Egyébként még maguk a kőművesek is CSAK AZ EGYET hirdetik. A 2 db 13 éve ledöntött torony helyére felhúzott 1-re kell gondolni - Man-hat-tan-ben. Most választani kell - vagy EZT vagy AZT. Nincs apelláta meg persze az összemosás sem lehetséges: "igazából nem is tudom, az is érték, ő is érték" bla-bla-bla. Mindenki a saját "létezésének" a végidei - sajna befolyásolható - minőségével fizet most meg mindenért - vagy felemelkedik vagy lezuhan. A köztes ösvényt már "eldózerolták". A "felismerés" persze hogy nem nem a kijárat, de az az út ami a "rejtett" kapuhoz vezet. Összevissza tapogatózva sehová sem lehet jutni - csak az egyre mélyülőbb jól álcázott, mások által gondosan kiásott gödörbe lehet beleesni.

      Törlés
    11. Kerion ... Amennyiben a rendszer gazdája, akinek a végső hatalma van az evilági játék minden eleme fölött, akiben az én bizalmam már lassan az egyetlen létező valóság számomra ebben az illúzióban … Amennyiben az Ő akarata szerint ez a játék tanulási időszaka véget ért, és a teljesítmény alapján lezuhanás és „pokol”vár és nem a magasságos égbe jutás, hanem mások által kiásott gödör alja… remélem akkor is szívből és őszintén azt fogom tudni mondani: legyen meg az Ő akarata…

      Törlés
    12. Ami most van az már nem "játék" hanem a teremtésbe való belepiszkálás elfajulása. A Teremtés pedig beleértve a Földanyát is a végsőkig toleráns, ha úgy tetszik "kegyelmi időszakot" gyakorol ameddig csak lehet. És csak akkor engedi a dolgokat "szabadjára" amikor már semmi remény nincs arra hogy az "övéi" illetve a Föld maga is megmaradjon. Attól még hogy Ő a Gazda/Abszolútum nem oka ennek az eszement végkifejletnek. Azért azok felelősek akik önmagukat klónozva elszaporítva a végletekig élősködnek az egyébként jóra valónak teremtett "gazda-testek" felett.

      Törlés
    13. Ez tényleg nagyon megnyugtató és igazán rendes Őtőle, hogy bár nem Ő a (végső) oka ennek a nagy eszement mozgalmas mindenféle végkifejletnek, hogy ha már elveszik minden remény, akkor az „Övéit” meg fogja menteni, remek dolog lehet „Övéinek” lenni.
      Magam helyzetébe meg kicsit belegondolva, nincs különösebb okom az aggodalomra, hiszen életem jelentős részét amúgy is mindenféle gödrök alján töltöttem (amit ugye magam ástam) így túl nagy megrendülésre azért már nem számítok, ha a mások által számomra gondosan megásott gödröt is kipróbálhatom… :))))

      Törlés
    14. Ildi, te szerintem most nagyon nem érted, h Kerion miről beszél.

      Törlés
    15. Igen, igazad van Olivin :) hogy nem értem, de mivel a dolgokat és a világot azért mégis másképp gondolom, mondhatni ennek egyenes következménye is a másik nem értése.( de ebben én semmi problémát nem látok)
      Mivel nincs egy világ, csakis különböző világok egyidejű létezése van, nekem érdekes Kerion világa, amiben azért sok hasonlóságot is felfedezek a magaméval. De mielőtt nagyon összeborulnánk jelen világaink hasonlóságán, sajnos fel is kell eszmélnünk, hogy bár sok a közös pont, de talán mégis valamiféle illúzió alapú mindkettőnké…. az enyém egész biztos, Kerion meg majd eldönti.:)))
      Hát így van ez már, az ember meghitt beszélgetésekre vágyik, szerintem mi egy meghitt, érdekes párbeszédet folytatunk a világ(gok)ról… szövegeléseimben a sarkítás, az részemről valamiféle humor akar lenni, de tán nem mindig úgy jön ki. :))

      Törlés
    16. Nyilván mindenkinek eltérőek a tapasztalatai, de én szívből kívánom - személyes tapasztalataim alapján, hogy ez az élősdi, impotens siserahad elhúzzon oda, ahová való. Mi meg - birka magyarok úgy vagyunk kondicionálva, h magunkat hibáztassuk, h nem megy a szekér, bárhogy is húzzuk. Fehér niggerek vagyunk a saját országunkban.

      Törlés
    17. Akkor kezdjük megint az elején. Az M42/Orion köd - ahol a csillagok születnek - a Teremtő Ősanyát ábrázolja. Bárki megtekintheti a wikipédián. A színes Hubble-felvételen világosan kivehető az Isteni alak varázsló csákójával a fején széles bő szoknyájában. Ugyanezen Teremtő "Nazca rajza" látható a Pilisben is amint Pilismarótig érő csákójával a fején kezében tartja teremtménye koponyáját Pilisszentléleknél. Az eredeti űrtávcsős felvétel nagyításán az is kivehető amint különböző élősdi lények, gyíkok stb. csimpaszkodnak - mintegy mardossák - a Teremtőt magát. Ilyen a visegrádi tájba szerpentinként "vésett" emberfejű de gyík-végtagú és farkú Isten-alak.
      Tehát - tetszik nem tetszik - Teremtő Ősanyánknak igenis vannak ellenségei. Miért nehéz azt elképzelni hogy ezen - kinagyítva az égbolton és a pilisi tájban is látható - zavarosban halászó entitások a néhai földi ember-teremtést is a maguk javára kívánták manipulálni az Eredeti Teremtő ellenében. A keveredés ellenére a magyar őrizte meg a DNS-ében leginkább az ősteremtés "üzenetét" - a magyar tehát az Ősanya hozzá legközelebb álló gyermeke. Mások a "semmiből" embert nem tudnak teremteni ezért egyes már meglévő embercsoportokat manipuláltak genetikailag, illetve lélek nélküli klónokat hoztak létre - mint ahogyan ez az atlantiszi végidőkben is látható volt. Hogy a többi normális emberen 6almaskodó, általuk irányítható ezen élősdi csoporttal uralhassák magát a Földet.
      Az emberek közötti keveredés azonban mindig a magasabb rendű Teremtés, a magyar lélekminőség felé nyomja az egyént - ezért a régen és ma is nyomon követhető ezt megakadályozandó vérfertőző belterjesség. És persze az ezzel ellentétesen megjelenő magyar befogadó-képesség. Amit persze ki is használnak - csak persze nem az un. keveredésben.
      Ennek a folyamatnak az eszement végkifejletét látjuk most. A csak egymás között szaporodó irányítottak egyre inkább gazdáik lelketlen, lelkiismeret-nélküli, érzelem-mentes jellemvonásait tükrözik. Ezért van az hogy az ilyen embernek semmi sem elég a 100-adik milliárd után még újabb 100 milliárdokat akar - még úgy is hogy közben mindenki éhen pusztul körülötte. Nem érdekli mert már nem ember - csak egy kiüresedett entitás-hordozó báb a materiális ingoványban.
      A Teremtés a 13 ezer évenkénti "tabula rasa"/önmérlegelés révén védekezik ezen káosz ellen. Melynek során oda hat hogy minden ember a belső rezgés-mértékének megfelelő helyre kerül. Illetve az történik vele amit a "szeretet-rezgésének a foka" tesz vele. Ennek a manipulációkat felülíró Szét/h/-választódásnak van most itt az ideje...

      Törlés
  9. Huhh, itt van egy ma reggeli számítógépes prognózis a jövő eseményeit illetően, nem másolom be, mert így rövidebb:

    http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=7285#c75052

    GA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No... mivel a'szongyák a okosok gondolkodni jó (bár nem mindig), picit elmerengtem a linkelt írás tartalmán. Ami valljuk meg roppant izgalmas olyan arcoknak, akik ráizgultak a geopolitikás mocorgásokra.
      Node... érdeklődnék tisztelettel (nomeg... némiképp eccerűsítve a dógokat - hamán felemlegették a józan paraszti eszet), vajon ez a prognózis (hm... látszik még nem tértem magamhoz teljesen, mer' megin egy idegen szó) miben különbözik azon kissé régebbi (s ezért nem is biztos tágasabb körben ösmert) elgondolástól, amit a sunyicsávók irányoztak elő a humán világ(ok?) eljövendő eseményeivel kapcsolatban?
      Értem ezalatt: hosszú idő alatt barkácsolok egy (esetleg több, de legalább hasonló) szerkezetet (társadalmi, gazdasági, miegyéb...), majd mikor ezt jól megépítettem, és minden ezzel kapcsolatos elgondolásomat elértem, jól szétrugdosom, hogy egy másikat is készíthessek. Amiben természetesen szintén én vagyok a király és a legfőbb irányító. De ezzel a roppant eccerű húzással, belökhetem a darálóba a időközben kellemetlenné vált csahosokat, látszathaverokat, meg ellenfeleket. S cserébe még jól meg is dicsérnek a sok muslincák (pár valódi cimbi meg jól meglapogatja a vállam a következő tanácsülésen).
      S lőn bódogság, szeretés, prosperitás...

      Namost... ezzel kapcsolatban még mindég ott tartok; vajh mi különbség van aközött, hogy adott arc a árnyákokból, vagy a népek orra előtt ba... cseszi átal őket a saját jól megfontolt érdekében?
      Persze... lehet erre a bonyolút kérdésre is 42 a válasz. Vagy... inkább megyek goblintot gyepálni, oszt az ilyen kérdések boncolgatását meghagyom az érdeklődőknek. ;)

      Törlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezt csak Neked válaszolom.. most jött.. :)
      (nagyon tanonc vagyok még.. :)
      'Különböző teremtéstörténetek maradtak fenn, ezek más-más szempontból, néha érdekből mutatják be a „teremtést”.
      Van, hogy azt írják, ez itt a Teremtő Isten teremtése, van, hogy azt mondják, ez itt a pokol felső bugyra, amit csak megtévesztésből nevezünk Földnek. Van, akik itt akarnak maradni, és vannak, akik meg akarnak szabadulni innen egy valódi világba. Vannak, akik szerint Júdás áruló volt, és gonosz, van, akik úgy vélik, Júdás volt az egyetlen, aki még abban is segített a Jézusban lakozó Istennek, hogy az kiszabadulhasson porhüvelyéből, és ezt jócselekedetnek könyvelik el.
      Mindenkinek igaza van, ugyanakkor senkinek sincsen. Miért? Mert nem az számít, hogy igazunk legyen, hanem az, hogy Valóság legyen bennünk is, ne csak Istenben.
      Bármelyikről is derüljön ki, hogy úgy volt, jusson eszedbe, hogy ezek csak részletek! Nem ezek határoznak! Amit keresel, ami a legvégső lényeg, Valóság, ami az egész eredete, abszolútuma, oka, célja, értelme, az ezeken felül, túl, kívül… és lényed legbensőjében található. Nem függ a mindenki által máshogyan tudott-hitt történelemtől, körülményektől. Ne is tedd függővé emberi szempontoktól, véleményektől, oldalaktól, mert ez pártatlan, független, örök, végtelen Egy!
      A bölcsességet az ember nem kitalálja, hanem megtalálja. Amit az ember talál ki, az csak ismeret, szempont, részigazság; a bölcsesség nem embertől való, hanem független, teljes, egész, örök, végtelen, abszolút igazság, és valóság. Egy. Mintha álmodnánk, de Ő végig ott lenne mellettünk, és a fülünkbe suttogná, hogyan ébredhetünk fel.
      Exoteria, ezoteria? Filozófia, vallás, tudomány?
      Vannak, akik abban hisznek, hogy a jóslat, legenda, történet volt előbb, és aztán lett akár Hórusz, Mitrász, Jézus, Máni stb., akik beteljesítették azt. Vannak, akik szerint előbb volt Hórusz, Mitrász, Jézus, stb., és csak aztán a történet. Van, aki azt vallja, nem is volt Hórusz, Mitrász, Jézus, Máni stb., hanem csak a történet… és akad, aki szerint a történet egy jóslat, amely még be sem következett, hanem csak eztán fog. Vannak, akik szerint Jézus egy filozófus-próféta volt, vagy felkent beavatott mester, vagy olyanok is, akik szerint Isten egyszülött fia, esetleg maga az emberalakban megtestesült Isten.
      A szuperhős mindegyik eset vizsgálója, tisztelője, aranyközépbe emelője. Nem azt tartja fontosnak, hogy mese-e, vagy nem mese, amit vizsgál, hanem azt, hogy van-e üzenete, és ha van, hogyan segíthet nekünk emberibbé válni, és kiállni a próbát. A hatás fontos, nem a körülmények.
      A szuperhős a lehető legideálisabb verzióban akar hinni; abban, ami mindennek, és mindenkinek a legjobb, abban, ami a legcsodálatosabb eshetőség, ami a legnagyobb reménnyel tölt el.' (NAP)

      Törlés
    2. Zplus :) már sokadszorra olvasom el (nem egyértelmű kinek is gondoltad) de valószínűleg mindannyiunknak szól:
      „Mindenkinek igaza van, ugyanakkor senkinek sincsen. Miért? Mert nem az számít, hogy igazunk legyen, hanem az, hogy Valóság legyen bennünk is, ne csak Istenben.”
      Ez annyira szép és nagyon ideillik… de tulajdonképpen bárhová, az életbeli összes helyzetünkbe... :)

      Törlés
    3. Először is Neked (mert hasonlóan gondolkodunk sok mindenről :), meg aki még veszi a fáradtságot, hogy elolvassa- szóval mindEGYkinek :)
      Az OKJ-s gyorstalpaló szuperhősöknek-ből van- innen jött a szuperhős (tanonc, lovag, lovagkirály és öregkirály a "lépcsőfokok"- és az életeken keresztüli fejlődésről -is- szól)

      Törlés
    4. A konkrét valóságot, igazságot elmismásoló "filozofikus" szöveg valóban az hogy: "mindenkinek igaza van". Holott csak annak van igaza aki tudja az igazságot, ismeri a valóságot. Aki csak hiszi és nem tudja az a sötétben tapogatózik és persze összemos mindent és mindenkit - leplezvén tudatlanságát.

      Törlés
    5. Kerion :))) akkor úgy látszik, mi örökkön-örökké tudjuk folytatni a meghitt beszélgetésünket a valóság(ok) ról, remélem másokat sem untat túlságosan.
      Lennének kérdéseim is:
      Ki az aki szerinted valójában ismeri a valóságot?
      Az én válaszom: mindenki, mert maga módján ugyanis meg van győződve, hogy ismeri azt a valóságot, amit képes belátni, de csak azt.
      Ki az aki szerinted bizton állítani tudja, hogy ismeri az igazságot?
      Az én válaszom: mindenki, mert a maga módján meg van győződve, hogy ismer valamiféle igazságot, ami a maga számára igazság, de csak azt.
      Magam egy kissé merész állításnak vélem (már csak kicsinyke hangya létünkből kitekintve a magos mindenségre) hogy ha valaki meg van arról győződve, hogy ő ismeri az igazságot és a valóságot, hisz minden valamihez képest csak igazság és valóság, és egy magasabb nézőpontból simán felülírható és alá is van rendelve egy magasabb igazságnak, aminek végső pontján maga Isten, amiben minden.
      Én magam nem ismerem a végső valóságot, sem a végső igazságot, csak azt, hogy van fölöttem egy nézőpont, akinek birtokában van a mi valóságunk teljes ismerete és igazsága…. de innen az még bizony nem belátható, de ami késik, az nem múlik.

      Vérkomolyan azért sem veszek semmilyen eget verő kérdést, inkább több humorral, ugyanis könnyen belezöldülhetünk idő előtt, az meg kár lenne.. :)))

      Törlés
    6. Ildi már ott tart, amiről Kerion még csak beszél: felülemelkedett a pólusokon. Követendő, nem ítélendő.
      Szerintem.

      Törlés
    7. Nahát, ezt kikérem magamnak....egy nagy fészkes fenét… ez baromság!!!! :(((
      Itt mindenki egy cipőben jár és senki sem előrébb, mint a másik ( és pont ez a legfontosabb és legszebb az egészben) :))

      Kerionnak óriási és átfogó tudása van, de én nem mindig vagyok képes átfogni, felfogni, tán csak ez lehet a baj, viszont így egy párbeszéd alapja, így baj sincs sehol.
      Kerionnal mi sok mindenben úgyis egyetértünk, ha kifogyunk a filozófia témákból, majd beszélgetünk, a kiskertről, palántákról, fátyolkákról és káposztalepkékről :)))

      Törlés
    8. Máshol van a fókuszuk.. szerintem.. megpróbálom körülirni..
      Ma szembejött velem egy dal. Rákerestem és ezen a lemezen volt:
      http://youtu.be/4Qv5PuPtuRA
      Fókuszok..:
      Kerion: Vampires + 33 Degree + The numbers Game
      Ildi és én pedig a Shining Pathról beszélgettünk.. :)
      Akkor ezt most külön is.. az Út a fontos :)
      http://youtu.be/Wsse5AKEE4w

      Törlés
    9. Ildi ,-2014. május 20. 13:01-kor leírtad 100%-an ahogyan én is érzem, totál egyet értek minden szavaddal!...hihi...nekem nem is kellett leírnom és ez olyan izgi , köszi!!!

      GA

      Törlés
    10. Ildike, persze hogy mindenki ismeri a valóságot. Még az is akinél teljesen vagy részlegesen de még rejtve van. Tehát ott van a bibi hogy az egyén ismeri ugyan az alapvetően igaz és valós dolgokat de csak valahol a tudat-alattijában elzártan. Még a "felszínre" kell azt valahogyan hoznia a "3.szeme kinyitásával". Hogy mégis kinél kerül a valóság a felszínre ? Természetesen annál aki felébredt, megvilágosodott és a "pokoljárása" után főnix-madarként már feltámadt - ugyanabban a testben. Az ilyen ember - bár testileg még itt van - már kilépett ebből a körforgásból. Nem az életét halja mint mások hanem már a halálát éli. Hal-Ál-át - Halak korszakbeli ál-voltát mivel már az új korszak a Vízöntő aranykorának az embere - tehát "ál-hal". Már sokszor beszéltem erről de ha kell újra és újra elmondom mert ez a dolgom. Ha a fent leírt felemelkedési folyamatot már átélte valaki - na Ő már "felülről" látva mindent ismeri az igazságot, tudja a valóságot. Persze mindig azon a belső rezgésszinten amivel már rendelkezik, amilyen magasságba eljutott. Ez persze nem az abszolút tökéletesség de a jelenlegi általános 3 D-s rezgés-kiterjedéstől - az ahhoz tartozó igazság- és valóság-ismerettől - messze, nagyságrendekkel magasabb szint.

      Törlés
    11. Kerion, itt van az orrod előtt egy igazi felülemelkedett "senki", aki megjárta a poklot, és akiről évek óta beszélsz, akit vársz, mégsem veszed észre saját elmejátékod miatt. Minden megnyílvánulásából sugárzik az, amit Te csak szavakkal írsz le, Ő viszont már éli.

      Nekem ez az igazságom most.

      Törlés
    12. Mazsola, kizárólag csak a "dolgomat teszem" ott ahol és amikor lehetséges. És csakis azt - semmi mást. Köszönet Neked hogy lehetővé teszed. Nincs itt semmiféle "elmejáték" és nem várok konkrétan senkire. Hogy ki mint él és kiből mi sugárzik azt igazából csak az illető egyén maga tudja - pláne ismeretlenül az interneten. Egyébként meg amennyiben a Világ-Királynőre gondolsz - ha a megtestesülése már körvonalazódott volna a Kárpát medencében - annak már meg lenne a "látszata". De persze ami késik - nem múlik...

      Törlés
    13. Na jó, csak állandóan felhívod a figyelmünket hogy ne hallgassunk a név szerinti "valakikre", mert csakis a "senkik" a valódi korszakváltók, miközben nem veszed észre, hogy itt ezen a blogon már körvonalazódnak ilyen "senkik".

      Törlés
    14. Kerion :) kicsit azért gondolkoztam, hogy írjak-e, de a becéző megszólításod végül is meggyőzött, mert nem szoktak így szólítani.

      Mások felvilágosítása egy igazi elkötelezettség lehet egy életre, amennyiben úgy érzi valaki, hogy az a feladata, hogy másokon segítenie kell. A jó szándékú segítés mellett nem árt néha arra is gondolni, hogy itt azért elsősorban magunk miatt vagyunk. Mindenki élettörténetének van egy főmotívuma is, amit kőrbe fog járni, amivel meg fog küzdeni, ha tisztában van vele, ha nem, elsősorban ezt teszi. Ehhez a körbejáráshoz a környezet és az egész világ megad minden segítséget, amiért csak hálásak lehetünk. Az, hogy az ember valójában segítő vagy segített mások által, ez is egy érdekes kérdés, valószínűleg mindkettő. Segítő vagy esetleg segítendő maximális tiszteletet érdemel, mert néha így és bizony néha meg amúgy, valamint ez nem egy harc azért, hogy vajon az igazságot épp ki birtokolja.
      Az írásos kommunikáció ugyan egy "arctalan" dolog és szabadon lehet tényleg bármit mondani, az illetőről mégis nagyon sokat elmond, lehet esetleg mást szólít meg, vagy valami témáról ír, hamisságot állít, de végsósörón mindig magát találja. Ellenségek, rosszul látok, ellentmondások kint is akadnak bőven, de az elsődleges feladatunk, hogy mindezek önmagunkban is felismerjük. A jó szándékú kommunikáció egy csodálatos dolog, mert a személyiség a szív és a gondolat tükrén keresztül megmutathatja önmagát a másiknak. Sokszor ugyan elbeszélünk egymás mellett vagy nem értjük a másik mit és miért mond, de szerencsére ez nem minden esetben van így, az ember könnyen megtalálhatja azt aki a szíve szerint tud szólni. Az igazi építő baráti kapcsolatok mindig felismerhetők, ugyanis soha nem nyomja le a másikat, csak emelik, mindenkinek azokat kell megkeresni.

      Kerion én nagyon köszönöm az eddigi közös építő kommunikációnkat, köszönöm a tanítást amit általad kaptam és minden jót szeretnék neked kívánni feladatodhoz és munkádhoz!

      Törlés
  11. Napiszar:

    http://index.hu/tudomany/2014/05/19/bezar_a_haarp/

    (vagy áttelepül... ez nem derült ki)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen cinikus, agyhalott cikk! Az is lehet, h kamu a hír, vagy csak továbbfejlesztik. Egyébként meg marad még 30 az alaszkain kívül is.

      Törlés
  12. Érdekes mai sajtóbejegyzés...
    24óra - Komárom-Esztergom megye
    http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/kek-hirek-bulvar/vonat-es-szemelyauto-utkozott-tatabanya-es-oroszlany-kozott-553973#p2

    De talán egy jobb, 42 másodperces videóval,pár fényképpel
    http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/ketten-serultek-meg-a-balesetben-0

    Ami érdekes, bár a képeken nem látszódik, de a reggeli újságban benne volt, a mozdony azonosítója : H - ST... és 5431 vagy 5341, lényeg az =13.

    13 megállítva egy Peugeot által, aminek jele az oroszlán, a vonat meg Oroszlány fele ment volna.
    Oroszlán csillagkép magyarban sarló... Megjelenítés vagy véletlen? Búzavirág utca... wikin rákeresve a virág alatti rész teljesen a tobozmirigyre hasonul.
    Fecu



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. /offment:
      Fecu: engem érdekelne a sebforrasztófű-recept (mikor-hogy-merre-mennyi-hogyan :)- előre is köszönöm.

      Törlés
    2. Fecu Tatabánya/Tata bánja - Oroszlány/Orosz lány/anyácska is lehet. Az isztergami/Isztár magjai oroszlánok, azok szellemei egyébként meg a Pilisben vannak - lásd Esztergom. Mivel Isztárból Esztert fabrikáltak a zsidók magukat hiszik peugeot-nak/oroszlán-nak. Megállítanák az un. 13 családot az orosz-anyácska felé való menetelésükben. Vagyis abban hogy most a zsidók helyett az oroszokat emeljék fel a 13-ak a 6alomra. Mindez persze az un. "kiválasztott" kőművesek gondolatmenete lehet. Mert a magyar mást ért a 13, az oroszlán, és Eszter alatt is - ezeket a szimbólumokat csak kisajátították a 6almi fekete-mágia számára.

      Törlés
  13. Sziasztok! bàr tudom hogy Bolha Cabi stìlusa kicsit arogàns és néha lenéző de szerintem ezt csak azért hasznàlja mint eszközt mert màs eszközzel nem lehet hatékonyan birkaszemet nyitogatni. Ìme a legújabb anyaga. Nyithatnànk egy kis vitàt ebből is mert a mi dimenziónkkal is foglalkozunk ugyebàr :)
    https://m.youtube.com/watch?v=y6k2L49756k&feature=youtu.be

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (zismerős a Csabi.. is.. :P ) egyrészt űberkirálycsászár dolgokat tud előásni, másrészt meg "rettegő" (minden G mint Gonosz)
      (ha meg jobban simitja a mátrixot valami gyümölcseredetűvel, mint kéne, akkor ilyeneket ir, hogy "Renszer" :P ) de imádom.. őt is :)

      Törlés
    2. Igen.. Engem a rettegő része nem fog meg mert nem hagyom hogy befolyãsoljon... Anno sok baromsàgot tett a helyére amiknek hittem... Ufok stb....

      Törlés
  14. http://humbug.blog.hu/2014/05/23/9_kamu_erdekesseg_a_magyar_nyelvrol#comment-form
    Egy kis napiszar :)

    VálaszTörlés
  15. Érdekes, mindig a(z elektronikus eszközökkel lebonyolított) választások alatt történnek az ilyesmik:

    http://index.hu/tech/2014/05/26/tegnap_csuklott_egyet_a_magyar_internet/

    Hol egy (két) kémrepülő látogat hozzánk, hol épp leáll az egész internety egy pillanatra... És az ember ne fogjon gyanút! :)

    A másik gyanús esemény (ami akár össze is hozható a fentivel):
    - Bejutási küszön: 5,00%
    - LMP: 5,01%

    Vakszerencse? Sokadjára? Persze. :)

    VálaszTörlés