2014. július 14., hétfő

Világ-baj-nokság


Véget ért a foci vb. Nem néztem. Csak a döntőt. Valamiért most nem kötött le hogyan rúgják, tépik, sőt harapják egymást a modern gladiátorok, pedig régebben elég sokat néztem, de most valami megváltozott. Valami viszont nagyon is maradt a régi. Úgy érzem az elmúlt kétezer évben, a római stadion-játékok óta nem változott semmi. A népnek cirkusz meg kenyér kell. Nekem viszont egyre elegem van a cirkuszból, hívják azt akár foci vébének, híradónak, vagy éppenséggel polgárháborúnak. Számomra a FIFA ugyanaz a magánkézben lévő, nemzetek feletti maffia-klub, mint a FED, vagy az IMF - nincs sok különbség, és lehet ha sikerülne elég mélyre ásni, kiderülne, hogy a legfelsőbb szinten még a tulajdonosi körök is megegyeznek. Elképesztő biznisz, olyan amiből téged kihagynak, vagy ha szerencsés vagy eltalálod a tipmixen, hogy milyen szögletaránya lesz egy meccsnek. Remek, nyertél egy ezrest! A döntőn játszó focisták meg fejenként annyit kerestek, amennyit egész életedben nem fogsz látni. És ők még csak a gladiátorok! Hát képzeld el mekkora pénz üti a tulajok markát, akik világszerte bezsebelik ilyenkor a közvetítési díjakat, meg az aprót. No persze az is lehet, hogy egyik zsebből a másikba vándorol a lóvé (love?) hiszen a média is az annunakik kezében van, right? :)

De miért is izgatom magam ezen? Különösebben nem érdekelne hogy ki mennyit kaszál, ha nem lenne ez az iszonyatosan kinyílt "olló", ami ezeket az elképesztő társadalmi különbségeket okozza. Nem tudom mennyit kaphattak a VB bevételeiből a Braziliában nyomorgó gyerekek... de, jó ez így? Biztosan jó valamilyen szinten, mert működik a dolog, megy előre. No de nem baj ugye, ha már nem izgulok rá túlságosan ezekre a világ-baj-nokságokra? Vagy legalábbis egész mást látok benne, mint mondjuk 4 éve... Régebben a baj-nok az volt, aki a bajokat elrendezte. Mint a gond-nok, aki a gondokat elrendezte, gondozta a kertet, házat, akármit. Most mi is egy bajnok? Egy mesterségesen felépített és felturbózott báb, "akinek" mindössze annyi a dolga, hogy végigjátssza a 90 percnyi fellépését, köznép számára felfoghatatlan díjazásért. De jaj, Isten ments meg attól ha nyilatkoznia kell valamelyik "színésznek"! Nem látok túl sok különbséget a média, a zeneipar, vagy éppen a futball ipar által felépített agymosott "sztárok" között.

Azért voltak szép pillanatok is. No nem a meccsen, mert az szerintem elég unalmas volt - hanem például nagyon tetszett amikor az operatőrök felfedezték, hogy a Nap pont a Megváltó Krisztus szobor kezei között nyugszik lefelé. S ezen a képen többször és sokáig elidőztek, a döntőt néző hívők millióinak nagy örömére, és - gondolom - a kevésbé hívő milliók legnagyobb bosszúságára. Hát most "micsináljunk"? Brazília egyelőre még hívő nemzetállam. Asszem. Gondolom a FIFA Olimposzi magaslatain nem aratott túl nagy sikert, hogy az aréna helyett valamelyik szemfüles kamera-man Jézus Rio-i szobrát veszi, és adja közzé világszerte. Persze az is lehet, hogy ezt már jó előre eltervezték, hiszen azért elég nehéz véletlenül pont ott felállítani egy kamerát, ahonnan ez az együttállás ennyire passzol. Biztos, hogy szándékosan telepítettek oda egy kamerát, egy jól bevált helyre. No mindegy, én díjaztam az ötletet, még Gundel T. Gábor mérkőzésközvetítő is megilletődött egy kicsit. Szépen kirajzolódott a fénykörkereszt.



Aztán kiderült az is, hogy a nézőket sem csak úgy véletlenül pásztázzák a kamerások. Nem ám. Baszki, kiderült, hogy az egyik 17 éves szép szurkoló csajt kiszúrta a Loreal, és kapásból le is szerződtették modellnek. Szép, mi? Amúgy tényleg az. 






Micsoda szerencse, hogy kiszúrta a kamerás, mi? Világkarrier egy pillanat alatt. Persze én már régen nem hiszek a véletlenekben, de ez legyen az én problémám...

Forrás:

Mindenesetre ez a vb most lement. Egy jó barátom két hónappal ezelőtt megjósolta, hogy a németek fognak nyerni. Remélem nyert annyit vele a tipmixen hogy majd megtud belőle hívni egy fagyira...
Amúgy nem, nem a vb miatt nem írtam ilyen sokáig, mert mint írtam nem néztem, csak a döntőt. Más dolgom volt, tevékeny dolgok, olyanok, amikről nem érdemes írni. Igazából nem is tudom miről írhatnék még, már kiírtam magamból mindent, amit meg nem azt meg személyesen lelevelezem azokkal, akikkel még dolgom van. Szóval...

17 megjegyzés:

  1. Egy kis kiegészítés Mazsola, mert a világkarrierek is mulandóak :)
    http://cink.hu/ez-volt-minden-idok-legrovidebb-modellkarrierje-1603543367

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem különösebben komálom a hobbivadászokat, de a cég viselkedése roppant álszent, és buta.
      Amúgy még odaakartam írni a cikk végére, hogy sajnálom szegény csajt, hogy ilyen fiatalon bekerül a darálóba... de szerencsére jól alakult akkor az ügy! :))

      Törlés
    2. Nagyon igaz, amiket írtál: „cirkusz és kenyér a népnek”, és a nép bele sem gondol, hogy az „érdeklődése” tartja fenn a kulisszák mögötti elképzelhetetlen mértékű pénzáramlást, amit meg valahol elítél. A sport egy jó dolog és minden elismerés a kimagasló teljesítményekért, de néhány sportra is jellemző az, hogy semmi sem az már, mint ami a nézőnek számára elsőre látható. Pszichológiai szempontból meg kellenek a hősök, a bálványok, hisz a legtöbb ember szíve mélyén hőssé szeretne válni, de ez általában nem igazán megy mindenkinek, így jobb híján azonosul ezekkel a szerepekkel másokon keresztül (rajongás). A nézőtér meg remek feszültség levezető legyen az öröm vagy bánat….

      Modellkarrier….ahogy írod , igazi képmutatás ez, hisz a L'oreal állítólag ugyanúgy továbbra is teszteli a termékeit az állatokon, csak hát az üzletpolitikát a közvéleményhez alakítják ugyebár, „mert te megérdemled” (L'oreal Paris)
      Ez a 16 éves lányka is megérdemli, ami járt neki legyen az bármi… ugyanis kicsit korai a hatalom gyakorlása, mert az öncélú hobby ölés egy gyengébbet mindenképpen az, gondolom nem az éhség miatt vitte rá a lélek és nem puszta kézzel dolgozta fel miután pózolt vele.:)))

      Törlés
  2. Annyira nem érdekel a foci, hogy a szó is kár rá.. :D
    Ha már én nem megyek sportolni (kifogás1-2-3, nyomós ok 1-2), akkor nem érdekel, hogy melyik agyonfizetett-szétkokszolt sportoló milyen eredményt ért el..
    Agymosoda a köbön..

    ab1: a látszatra vigyázni kell..
    ab2: nem tudom sajnálni, ha már szafarizni jár a "kishölgy", meg foci vb-re- biztos, hogy nem a napi túlélés miatt lőtte azt a vadat:
    "Hunting is not a matter of life or death- its much more important than that"
    (A vadászat nem élet vagy halál kérdése- sokkal fontosabb annál)

    Hatalom gyakorlása? ááá.. az nem itt kezdődik.. ez még csak a fitogtatása valaminek, aminek a következő fokozata..:
    http://index.hu/galeria/index/tech/2014/07/03/gazdag_kolykok/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hatalmat nagyon sok módón és formában lehet gyakorolni, kicsiben is, nagyban is.
      Mások sorsa és élete halála fölött való rendelkezés mindenképp a hatalomgyakorlásnak egy módja, persze ennek is vannak fokozatai. Természetesen az állatok pusztán kedvtelésből való lepufogtatása nem összehasonlítható, ha emberekkel teszik ezt, de valakiknek az élete és halála felett dönteni, azért a hatalomgyakorlás egy formája ( egy gazella fölött is) Kicsiben Istent játszani mások felett gyakran a legvonzóbb dolog bizonyos szinteken álló embereknek, ez nagy élvezet és egyben a legnagyobb illúzió is.

      Törlés
    2. "• lények, amelyek aktivan használják magasabb szintű szabad akaratukat, felülbirálhatják a kissebb szintű szabad akaratú lények tetteit, gondolatait és valóságait
      • az alacsonyabb szintű szabad akaratú lények akarva-akaratlanul szolgálják a magasabb szintű szabad akarattal rendelkező lényeket."

      http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2012/10/kulcs-fogalmak-forditas-montalknet-rol.html

      Törlés
    3. Igen ez teljesen igaz is, de nem mindegy milyen szellemben teszi a magasabb szintű szabad akarat az alacsonyabb szintűt a szolgájává.
      A régi indiánoktól sokat lehet tanulni, azt tartották minden a testvérük a természetben: kő, fű, felhő, bivaly stb. A természet világa maga volt a templom, és minden forma, funkció és erő iránt tiszteletet tanúsítottak. Ha valamit elvettek a természetből, egy részét mindig vissza is ajánlották. Ha bölényt öltek megköszönték neki, hogy testével, húsával szolgálja a családját.
      „Nekünk indiánoknak elég a pipa, a föld, amelyen ülünk, és felettünk az égbolt. A szellem mindenütt jelen van. Néha valamilyen állat, tán egy madár, fák vagy dombok formájában nyilatkozik meg.” Sánta Őz

      Törlés
    4. b@szki Mazsola.. az a liba nem a tudatát kapcsolta össze az antilopéval (hogy rákényszeritse az akaratát, ha már szép szóval nem megy), hanem lelőtte.. eléggé határeset (se)..

      Ildi: nem hiába volt az indiánok kiirtása a történelem legnagyobb népirtása..

      Törlés
    5. Zé, én sem a tudatomat kapcsoltam össze azzal a pókkal, amelyik tegnap igyekezett átszelni a dolgozószoba padlóját, hanem szimplán agyonnyomtam. A kis vadászlányra is igaz az, hogy a magasabb szabad akarattal rendelkező lenyomhatja az alacsonyabb szintűt, még ha el is ítéljük a cselekedetét.

      Egyébként a magyar nyelv még egyszerűbben és szebben kifejezi ezt az egész gondolatkört:

      "Erősebb kutya baszik."

      Ennyi.

      (Te tudod a legjobban, hogy a miénknél magasabb szintű játékosok (demiurgoszok) hogyan játszanak _velünk_. Nincs különbség vadászat és vadászat között...)

      Törlés
    6. kevés az ember.. és az élet szép, csak..
      http://youtu.be/QMc3wgic7H8

      Van különbség vadászat és vadászat között.. ne tégy olyat másnak, amit nem szeretnél magadnak.. és nagy baj nem lehet.. :)

      Törlés
    7. Én is vallom az élni és élni hagyni elvét, de nálunk az alvilági lény, a pók kivétel, mely erősíti a szabályt. :)
      (van még pár ilyen: légy, szúnyog, darázs, valamint a hangya a szemtelenebb fajtából... :))
      E Föld nevű kertet is gondozni kell, különben elgazosodik, tehát szerintem megengedett, hogy a tudat egyik fele nyírja a másikat. Szabad akarat szintjén dől el a hierarchia viszonya.

      Törlés
    8. A hierarchia tetején lenni szerencsés és jó dolog, mert sok mindent megtehet „hatalmánál” erejénél fogva az, aki épp ott van, bár ennél csodálatosabb dolog az, ha bár a hatalmát és erejét simán használhatná, de ezt még sem teszi. Másképp fogalmazva az automatikus hieratikus cselekvési rendszert felülírhatja: a kegyesség, az együttérzés, a kegyelem, az empátia stb. minden lénnyel kapcsolatban a póktól egész az emberig bezárólag. Ha az a másik nem árt nekem direkt, akkor miért ne lehetne kirakni a pókot, hagyni futni a gazellát, vagy a „hierarchia” magasabb szintjein nem legyilkolni az ártatlan civileket.
      Igen szabad akarat van és kell érvényesíteni a hatalmat a másik felett, amikor az kell a túléléshez, de vannak esetek, amikor ez teljesen felesleges, vagy öncélú pusztítás és ölés.
      Isten mindenben jelen van fában, hegyben, de a szem és a tekintet megnyilvánulása a természetben, az mindig a magasabb tudati összerendeződést jelent, amihez köthető a fájdalmak, félelmek, érzelmek megélése és valamilyen szintű gondolkozási képesség is. Vagyis ha az a lény nem veszélyeztet engem, nem akadályoz, jó átgondolni kin és hogyan, miért is érvényesítem az akaratom, főleg ha az az érvényesítés szenvedéssel és fájdalommal jár a másik számára. A Földön a természetben az a rendszer hogy az erősebb uralkodik, a kicsi táplálja a nagyot és ez rendben is van, de ezt lehet úgy is tenni, hogy az ember minél kevesebb felesleges szenvedést okozzon.:)

      Törlés
    9. Azt legfeljebb csak hisszük, hogy a hierarchia tetején vagyunk. :)
      Ezért kap annyi pofont az emberiség mióta lejött a fáról. (vagy fel se ment)

      Igen, egyetértek Ildi, én is ennek szellemében igyekszem nevelni a gyerekeket - eltekintve a kivételektől. Egy hétvégi éjszakai pókcsípte üvöltő gyerek nem játék! :)
      De amikor a kertben találnak egy ganajtúrót és le akarják taposni, akkor leállítom az akciót.

      Egyébként tök érdekes ez. Mármint például amikor húzom ki a gazokat, akkor is sokszor azon agyalok, hogy basszus ez is mind mind az Élet/Tudat/Isten része, én meg itt gyilkolom, de aztán eszembe jut, hogy időnként én is levágom a hajam/körmöm stb., szóval ez kábé ugyanaz. Ezért nem esek kétségbe amikor lefújunk egy darázsfészket, mert egyrészt nem gyökerestül irtottam ki MINDEN darazsat, maradt még épp elég, másrészt meg ez a "gyilkosság" is csak az "önvezérlő" természet része.

      Törlés
    10. Ejj... bloggazdi, ha máshogy nem megyen használjad a lógikát.
      Pókt nem gyilkoljunk, mer' megteszi a szívességet (saját fennmaradása érdekében) nekünk megkajálja a szemtelen hangyát, szúnyogt, miegyebet.
      Valamint a népi mondás szerint a pók leölése szerencsétlenséget jelent. (Legelébb a póknak.)
      Az éccaka galád mód rád ugró, és tégedet marcangoló póknak pediglen van ám egy eccerű ellenszere.
      Rája köll feküdni. Oszt, csókolom.
      (Magam ezt a gyakorlatot szokom követni időnként. S persze tök véletlen. Mikoron reggel észlelém valami megrágott itt-ott, s a lepedőn pedig hever egy azonosíthatatlanná lapult fekete paca pár szertemeredő lábbal.)

      A gazolással való példálódzást pedig tessék abbafejezni! Nem vicces ugyanis, ha párak a'szongyák, hogy nekem minden vágyam nyócórában majd mindennap ezt a cselekménysort végezni. (Plusz néha azér itthon is kell, ha időnként még meg akarom tanálni a házat. Vagy a bejáratát.) :P

      Törlés
    11. :))))
      Jaj, Que, bearanyoztad a(z egyébként súlyos) napomat! :)
      No de minek súlyosbítani azt, ami amúgy is..?

      Könyvet kéne írjál, komolyan mondom, humorvilágod simán veri Vavyan Fable kisasszonyét! :))

      Törlés
  3. Hehe, gyorsan kiderült, hogy nem csak a Loreál az álszent cégóriás, hanem a FIFA is:

    http://comment.blog.hu/2014/07/15/a_fifa_fotitkara_meg_menjen_a_picsaba

    Gáz... :)

    VálaszTörlés
  4. A brazil média a döntőn bemutatta - többször is - hogy hogyan öleli át Jézus a Napot. Tehát már akkor sem a foci volt a lényeg hanem Jézus "Napot uralása", a NAPpal való EGYsége. A Nap pedig éppen le-menő-ben volt, vagyis a sötétség előtti állapot volt definiálva. Az hogy most pedig jön a sötétség. Az ominózus 3 vagy akárhány Nap-os. Erre a főnix-madar-nak is szüksége van. Az illúzió hamis lasvegasi fényáradatából nem lehet feltámadni csak a sötétség mélyén megtalált valódi fényMAGból. DE ez már úgy látszik egy "lejátszott meccs". Hiszen most meg a hvg.hu-n olvas6Ó legfrissebb malteros hír szerint: "MAGömlés miatt teljesen le kellett zárni az 56-os főUTAT." Vagyis, ezek szerint a MAG-ok már annyian vannak hogy velük már lezárható az 56-os/=11-es/=újbóli ELEVENségre vezető ÚT. AZaz: aki bújt Bújt, aki nem Nem. Nyilván már nem érvényes az hogy: "nyitva van az AranyKapu - csak bújjatok rajta". Most akkor mi lesz - konkoly-apokalipszis ?

    VálaszTörlés