2014. augusztus 19., kedd

Lazuljunk: evolu-cion-ista felhördülés az igaz szóra

No, úgy tűnik még az ál-magyar körökben is hallani igaz szót. Az internet válaszreakciója pedig jellemző, de nagyon buta. Tessék, mindenki döntse el mennyire tartja igaznak ezt a kettő percet:


Érdemes elolvasni a témában született kommenteket, a cikket, és a bejegyzést, leszűrhető hol tart még mindig az emberi társadalom nagyja.

Én most nem megyek bele a bővebb magyarázatokba, megtettem pl. itt, és itt, meg itt.

Amúgy meg:



És ez, az intelligens tervezettség elmélete még csak a felszín. A szememben símán összefér az teremtés és az evolúció, sőt nem is képzelhető el a kettő egymás nélkül, összeforr a két "elmélet" egységes egésszé, és még ezt is meg lehet haladni.... erről szól a blog eddigi munkássága + ehhez még hozzávesszük Bűvészinas munkáját, akkor... Nem is értem.... ááá inkább úgy írom: megértem ha a kis sejtek közül nem mindenki érti meg mit csinál az egész test. Túl kell lépjek azon, hogy meg akarjak győzni másokat a saját meggyőződésük ellenkezőjéről... Meg kell haladjam azt, hogy leálljak vitázni különböző vallások (keresztény, zsidó, evolu-cion-ista, materialista, trappista) hívőivel... De igen komoly belső küzdelem ám ez, gyerekek. 

12 megjegyzés:

  1. Héjjas István: India ősi bölcsessége

    "India szellemi életének fontos jellegzetessége az európai ember számára szokatlan ideológiai tolerancia. A hinduk úgy tartották, hogy a valóság paradox jellegű és békésen megférnek benne az egymást logikailag kizárni látszó ellentmondások. Ami ugyanis egy bizonyos nézőpontból ellentmondás, az egy magasabb nézőpontból szemlélve már egységben oldódik fel. Így az egymásnak ellentmondó kijelentések ugyanazon végső valóság különböző aspektusokból felfedezhető megnyilvánulásait írják le, s éppen ezzel segítik elő a valóság mélyebb megismerését, ami csak az által érhető el, ha minél több irányból közelítve járjuk körül a dolgokat.
    A toleranciát elősegítő további fontos tényező volt, hogy a hindu bölcsek nem azt tanították elsősorban, hogy mi az igazság és milyen a valóság, hanem inkább azt a módszert és szellemi utat igyekeztek megmutatni, amelyen keresztül az ember eljuthat a valóság tapasztalásához. Márpedig ha a valóság egy, attól még a hozzá vezető út akár ezerféle lehet."
    "Kétely, kételkedés, ami főleg abból ered, hogy a világban egymásnak ellentmondani látszó jelenségek tapasztalhatók. Ennek fő oka, hogy a teremtett világ alapvetően paradox és belső ellentmondásokat hordoz. Emiatt attól függően látjuk ilyennek, vagy amolyannak a világot, hogy milyen nézőpontból közelítjük azt meg. Így például egy távolban álldogáló embert oszlopnak nézhetünk, vagy viszont. A kételkedési hajlam oda vezethet, hogy a valóságot tükröző tapasztalást és kinyilatkoztatást is fenntartással fogadjuk."
    "Egyetlen Nap sugároz, ami azonban a világóceán minden egyes hullámán külön-külön visszatükröződik"

    Szép Napot!

    VálaszTörlés
  2. (Vágó István két napja osztotta a szkeptikusoknál.. négyszázon felüli hozzászólásnál tart)
    *****
    (PsiHolo(?))

    Fejlődés

    Ha sokat tudsz ám nem eleget
    És Látószöged ugrott egy kvantumot
    Láthatod majomnak régi énedet
    Pedig mennyi mindent tudott

    A Helyes Út egy vékony vonal
    Mely az Egyenesbe visz
    Szív küzd folyton az aggyal
    Mit tud az ember és mit hisz
    *****

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. https://www.facebook.com/groups/szkeptikus.tarsasag/permalink/10152494819338192/

      Törlés
  3. (hamán)


    Hat hindosztáni férfiú buzgón tapogatott
    Egy elefántot, mert olyat még sose láthatott,
    Lévén, hogy szegény, mind a hat vak hindosztáni volt.

    Az egyik tapogatja csak robosztus oldalát,
    És máris mondja, vágja rá a bölcs szentenciát:
    „Akár a fal, éppoly lapos az elefánt! Nahát!”

    Agyart érint a második, símát és hengerest,
    és egy kissé bökőset is, hűvöset és hegyest.
    „Lándzsaszerű az elefánt”, állítja egyenest.

    A harmadiknak a keze, ahogy nyúlkál haránt,
    Egy tekergő tömlőhöz ér; merészen beleránt.
    „Értem!”, kiáltja fennen ő, „Kígyó az elefánt!”

    A negyedik egy térd körül motoz. Keze mohó.
    „Csodálatos formája van”, lelkendezik, „Hohó!
    Fatörzsszerű az elefánt, ez már nyilvánvaló!”

    Az ötödik véletlenül fület fog, melyhez ő
    vakon is jól ért. Válasza az itt következő:
    „Az elefánt vékony, s lebeg, akár a legyező.”

    A hatodik egy ideig a semmibe kapkodott,
    Aztán egy csápoló farkat a markába ragadott.
    „Kötélforma az elefánt”, imígy nyilatkozott.

    A hindosztáni, mind a hat bőszen vitatkozott;
    Amit tapasztalt, ahhoz mind vadul ragaszkodott.
    S lám, mindnek volt igaza is, s mind is csalatkozott.

    /John G. Saxe/

    VálaszTörlés
  4. Az írás az oldalon a 35. oldalon, ezen a címen :

    Isten van–mondja az új tudomány Interjú Amit Goswamival

    VálaszTörlés
  5. Na, amíg a tudatos, érző lény végre eldönti mit is akar, addig itt egy kis napiszar:

    Nincs új a nap alatt, avagy ismét bevált a false-flag akció?:

    "Túllőtt a célon az Iszlám Állam?
    Egy amerikai újságíró brutális lefejezésével sokkolta a világot az Iszlám Állam nevű szélsőséges, Irakban és Szíriában harcoló milícia (ISIS). A kivégzést feltették a Youtube videómegosztóra. Úgy tűnik, hogy a dzsihádisták túllőttek a célon. A gyilkosság hadüzenettel ér fel, az Egyesült Államok és szövetségesei mindent elkövetnek az ISIS megsemmisítéséért. Obama amerikai elnök „ráknak” nevezte őket, amelyet közösen el kell távolítani, a brit kormány válságtanácskozást tartott, Németország és Olaszország jelezte, hogy hajlandó fegyvert szállítani az ISIS ellen harcoló kurdoknak, Franciaország több arab ország bevonásával szövetség kialakításán dolgozik."


    Másik sokkoló hír mára:

    "Szlovákia tiltani akarja a víz exportját
    Alkotmánymódosítást tervez a szlovák kormány a víz kivitelének tilalmáról. Ha szeptemberi ülésén elfogadja a törvényhozás a kormány törvényjavaslatát, akkor decembertől nem lehet exportálni a stratégiai nyersanyagnak számító ivó-, ásvány és geotermikus vizet. Kivétel csak a palackozott ásványvíz lesz, illetve humanitárius helyzet esetén időlegesen feloldható a kiviteli stop. A korlátozás összefügghet azzal is, hogy a dél-szlovákiai Csallóköz alatt található a kontinens egyik legnagyobb ivóvíz tartaléka."

    No egen, ahol valódi nemzeti kormány ül, ott nem csak szavakban hirdetik az ilyen ötleteket. Még szerencse, hogy Csallóköz magyar település. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (hoppá, ezt amoda kellett volna, na mindegy, eléggé napiszaros ez a cikk is, elfér itt)

      Törlés
    2. Az újságíró-lefejezés - persze szörnyűséges - de egy tipikusan szabadkőműves színpadi jelenet, véráldozati bemutató a "háború nem létező istenének". Mondván hogy az ilyesmi "vérbosszúért" kiált - hányadiziglen is ? Csak az un. ótestamentumi, abból fakadó vall-ás-irományok között kell ehhez lapozgatni. A nem-megjelenítés, vagy Uram bocsá a megbocsátás - az nuku, szóba sem jöhet. Ezt a kivégzéses dolgot sajnos éppen nemrég "játszották el" a 3 ! szerencsétlen izraeli fiatallal is - amely hova is vezetett ? Természetesen a gázai vérontáshoz - egyfajta ná-cion-ista tizedeléses vérbosszúhoz. De ugyanilyen kivégzés volt az ominózus odesszai is ami a kelet-ukrajnai vérontásban folytatódott. Azt gondolják az eszement 6almasok hogy ezután majd jöhet a közel-keleti vérontás kiszélesítése, aztán pedig a globális világégés maga. NEM JÖN - NEM JÖHET ! Ami jön az a gonosz/ság/ valamilyen módon való "eltakarítása" a Földről. Vagy jön - végső esetben - a Vízöntő precessziós tabula rasa-s özönvize a nyaku/n/kba. Miközben a főnix-madarak persze "fölrepülnek" a Noe/One bárkájával együtt. De ez még odébb van.
      Olyan hogy Szlovákia nem létezik a valóságban - csak a virtuális illúzióban. Így aztán semmit sem tilthatnak meg semmit sem adhatnak vagy nem adhatnak el. Tirpákok és rácok - kevesen - voltak régebben is ugyan a Kárpát medencében de például oláhok, cigányok, svábok és zsidók nem. Ők később települtek be. Mindannyian "vendégek" itt, s a vendég-szeretettel sajnos az idők folyamán - különböző mértékben ugyan de - visszaéltek. Most már mint országfoglalók szerepelnek a "nyilvántartásban". Azok pedig, tetszik vagy nem tetszik - amikor eljön az ideje - kiebrudaltatnak. Természetesen minden esetben az egyéni belső szeretet-rezgés-intenzitásuk függvényében. Hogyan is mondta kőműves Antall ? - "Tetszettek volna forradalmat csinálni" - pardon - tetszettek volna szeretetelvűen élve beilleszkedni.

      Törlés
  6. Kerion régóta figyellek, és érdemes...Nos hadd tegyek fel egy kérdést ujra. Mit gondolsz a magyar nemzetnek mi a karmája és hogy ezt az 500 éve tartó(kb) gyarmati sorsot még meddig birjuk ?

    Értem én a vizöntő oroszlán tengelyt (bár mindkét jegynek nemcsak + hanem - vonásai is vannak, márcsak tudom vizöntőként totál 2 oroszlány gyerekkel a kosaramba:))mégis hogyan lesz az a tabula rasa?

    Azt tudom mindkét jegy igen harcias a vizöntő ráadásul hirtelen mint a villám tud cselekedni, akár ösztönből is. Mindkét jegynél a türelem nem éppen van és ahogy nézem a nemzetünket végtelenül türelmes egy jónép.

    Szóval a kérdés:) hogyan is fog az a páva főlröpülni a vármegye házára...vagy sólyóm netán Turul tüzmadár?

    Régen láttalak Tuloknál:)
    Hegel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tuloknál nem szoktam kommentelni. A Hungarian real news-ba illetve a Pi-klubba néha felrak valaki tőlem egy-egy írást mint legutóbb is. Már csak itt Mazsolánál vagyok. Néha az "Új világtudat" meg a "Radical puzzle" oldalakon is reagálok valamire. De mindig csak akkor ha késztetve vagyok, illetve ha van valami mondanivalóm.
      Az 500 éves un. "főnix-idő" magyar vonatkozású dolog mivel a főnix-madár a főnix-magyarral azonos. Lásd a "madár-madar-magyar" szinonimitást. Tehát Mátyás után 1443-1490 természetesen megint van szakrálisan beavatott "főnix-magyar" csak még láthatatlan. Azért mert ez ami most folyik nem csak egy 500 éves sima amolyan "majás-baktunos" rövid kis-korszakváltás. Ennél sokkal nagyobb volumenű dolog van folyamatban - egy 3 világéves, cirka 78 ezer éves korszak lezárulta. Ha úgy tetszik az un. "homo sapiens" program ér véget, nullázódik le. Miközben persze egy 25920 éves precessziós ciklus is lezárul. Ez azt is jelenti hogy a Naprendszer az Orion karon belüli Alcyone-féle központ körüli helyi 26 ezer éves körforgásában éppen a Tejút-centrum felé fordul. Elkezd szembe menni a galaxis-központjából kiáradó részecske- és sugárzás-áradattal. Azok kifelé áradó sebessége így összeadódik a Naprendszer saját sebességével, s az "ütközések" száma drasztikusan megnő a Nap-teremburán de azon belül is. Ez okozza a 13-26 ezer évenkénti materiális-spirituális káoszt, földi apokalipszist, de magát a megújulást is. Az elektromágneses térrezonanciában, a hullámrezgésben bekövetkező változások-anomáliák mindenre, de mindenre kihatnak. Tehát mindennek meg van a magyarázata nem csak szellem-tudati de anyagi fizikális szinten is. Ezért is kapcsolódik össze a test a lélekkel a megújulás során. Mindkettő "mennybe" mehet, de legalábbis az aranykorba. Persze a szeretetelvűség révén elért szellemi és fizikális feltételek teljesülése esetén.
      A magyar mindent kibír. Ha nem így lenne akkor már régen nem lenne. A sas, a sólyom, a turul voltaképp a lélekmadár. A turul a tú/l/-rul, eredetileg más csillagrendszerekből való "jövést" is sejteti - Orion öv. A magyar emberben a tu/l/rul "jött" eredeti lélekmadár - mely természetesen a főnix-madárral is azonos - az un. "101-es/Nap-10 és 1-Plútó/vég és kezdet/omega és alfa/élet és halál szobában" születik/ELEVENedik meg és kel szárnyra a halál-újjászületés adott pillanatában. Ekkor madárként repülve időutazóként látomásszerűen felülről látjuk a mátrix ezen illúziójának a totális összeomlását, annak jelét. Vagyis számunkra - bár még itt vagyunk és benne létezünk - a rendszer már minden szempontból összeomlott. Ezért van az "élet-halás" helyett már a "hal-ál-élés" az ál-hal/hamis-hal állapot megélése még a Halak korszakban. A magyar ekkor már voltaképp aranykori vízöntő. Aztán mint ilyen megpróbál hatni az emberekre, az aranykor felé próbálja terelni az embereket. Ez folyik most, minden más huszadrangú kérdés.
      A magyarok "karmája" - bár ez nem igazán jó szó erre - egyfajta aranykori uralkodói kentaúrság/kentaúrnőség. Az ilyen centa-uri/10-es embereket a régi vallások "félisteneknek" írták le. És valóban részben égiek részben földiek vagyunk, azért mert mindkét irányhoz kötődünk. Így is volt mindig ábrázolva a kentaur - deréktól lefelé evolucionálisan állatinak attól felfelé meg már a Teremtőhöz hasonlatosan éginek. Tehát a magyarnál a szex- és szív-csakra is egyszerre működőképes. Az újjászületés után a szívcsakra szellem-tudatilag már az un. Tündérkirály/nő/é. A "szívcsakra-orgazmus" sokkal magasabb szintű mint a szexcsakra-orgazmus" - messzebb is visz, minimum az 5. dimenziós rezgéstartományba. Míg az utóbbi max. a 4 D-ig juttathat ami csak a 3 D kiterjesztése és nem minőségi ugrás. Az újjászületés után éppen ezért a valódi magyaroknál a "szex-orientáltság" folyamatosan visszaszorul. A "földi" szex-elem helyett a "földöntúli" szer-elem lép előtérbe.

      Törlés