2014. október 7., kedd

Lazuljunk : Igazán

Próbáljunk meg elvonatkoztatni az előitéleteinktől (ha vannak- mert ezt a dalt is "visszakézből" kaptam), az előadó személyétől (Ákos), a fekete-fehér technikától (hang-súlyos), vagy a tizennégy számtól- amelyik előfordul a videóban (lásd kommentek, ha valakinek van még kedve olvasgatni..), azon se kellene felakadni már. Ami érdekelne mégis, ki mit gondol..? Kezdetnek ajánlom a szöveget..

Igazán

A tükör összeroppan
Így még homályosabban
Lát, ki látni vél
De többet remél
Bárkinél
A szemnek láthatatlan
De száz meg száz alakban
Érzékelhető
Az eltűnő időben is
Ott van ő
Én nem kérek mást
Csak elég időt
Igazán
Érteni, keresni őt
Aki félt és remél
És meghív, hogy láss
Igazán
Csak időt
Én nem kérek mást
Ha álom csak az élet
Egyszer mindenki felébred
Egy tiszta hajnalon
Várja borzalom
Vagy irgalom
Én nem kérek mást
Csak elég időt
Igazán
Érteni, követni őt
Aki félt és remél
És meghív, hogy láss
Igazán
Csak időt
Én nem kérek mást
A véges nézi a végtelent
Találgatja, hogy mit jelent
De Káoszból rend
Gyilkosból szent
Nem lesz, csak akkor
Ha ő
Benned is megjelent
Én nem kérek mást
Csak elég időt
Igazán
Érteni, szeretni őt
Aki félt és remél
És meghív, hogy láss
Igazán
Csak időt
Én nem kérek mást.



114 megjegyzés:

  1. Látom Ákos(h)hoz is eljutott a Bhagavad Gita egy példánya... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Aki a forrásvidéken jár, mindig ugyane virágokból szedi csokrát."
      *****
      Ki az aki a szemnek láthatatlan, de száz meg száz alakban, érzékelhető
      az eltűnő időben is Ott van Ő (mert idő kell a 3Dtér XD idő kibontásához- megéléséhez), a véges nézi a végtelent, találgatja, hogy mit jelent (ez/ek volné/n/k itt Én/Mi), és szebb-jobb "Nem lesz, csak akkor Ha Ő Benned is megjelent" - ( tudja valaki, hogy jelenik meg az emberben egy másik entitás? költői a kérdés.. :)

      Törlés
    2. Hogy? Hogy? Zplus mester...
      pl. így: https://www.youtube.com/watch?v=kmDXVbte5Oc

      Természetesen költőileg. ;)

      Törlés
  2. Miből gondolod Mazsola, hogy a Bhagavad Gita inspirálta Őt?
    Valahogy nekem olyan mintha nem ebből, hanem egy egész más megközelítésből tenné.
    Persze minden, ami felidéződik bennünk, csakis az egyéni csakis érzésvilág alapján asszociálódik arra, így tán ez nem is lehet vita kérdése :))
    ... de meg is lehetne kérdezni az "elkövetőt", akkor még tán jót is nevethetnénk :egy harmadik verzión, aztán meg jöhet a kiábrándulás )))

    VálaszTörlés
  3. Az idő illúzió, a valamilyen szintű karmikus létezéshez kell csak viszonyítási alapként. Valójában időtlenség van. Ez is adott mindenki számára. Csak vannak olyanok - nem kevesen - akik úgymond az "idő foglyai". Valamilyen belső egy-én-i oknál fogva nem tudják meghaladni az időt. A váltáskor is csak a körforgásból legfeljebb egy másik körforgásba tudnak átlépni hogy a továbbiakban aztán azt az "időkígyót fogyasszák". Az időn kívüliek/"fentiek" viszont kiléphetnek a körforgásból/időből illetve be is léphetnek oda. Mivel a "lentiekhez" képest über-dimenzionálisak.
    Aki időt kér annak fogalomzavara van vagy vízipólós. Még az "5. Elem" című filmben is a szánkba lett rágva - a kristályokat elvivő E.T. által megjelenítve - hogy az idő nem számít /mert nincs/ - csak az élet, a létezés. A látszólagos földi idő is nem véletlen "körben forog". Mindig visszatér ugyanoda, tehát az idő tekintetében akárhányszor bele lehet lépni ugyanabba a "folyóba". Ezért is mondjuk hogy a jövő a múlt, a múlt pedig a jövő. Atlantiszt vagy valami hasonló "vég-ki-fej-lét-et" számtalanszor el lehet süllyeszteni - minden "13 ezer évben"/minden 138. Vénusz-tranzit-kor.
    A tér egy kicsit más, de az is leszűkíthető illetve kitágítható. Minden a szellem-tudati képesség szintjétől függ - alapjában véve a "személyes" hullám-rezgés minőségétől és mértékétől. A Fö9ldön főnix-madárként/madarként /magyarként feltámadt ember a tér-idő ura/úrnője.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, de utálom, amikor időre megy egy játék. Meg a határidőket is gyűlölöm nagyon. Ezek persze mind a - hatalmasra vágyok által - "nagyon okosan" kitalált virtuális, mesterséges rendszer részei, fegyverei. Aztán meg a képünkbe tolják, hogy tanulj időmenedzsmentet.

      Meg azon szoktam még röhögni, amikor egy iparmágnás erősb környezetvédelmi pillanatában elszólja magát, hogy vegyünk LED lámpát, meg kapcsoljuk ki a TV kijelzőjét éjszakára, mert azzal sokat spórolunk. Meg a csöpögő csap esete ugye? Azt közbe meg ők állítják be a vízdíját is.

      Az ember az egyetlen földlakó amelyik fizet azért hogy itt éljen.

      De azért csak lazán! Igazán! :)

      Törlés
  4. Kerion:) Kisfaludy Gy 'bá azt mondja az Idő nem más mint a teremtő kiáradása...téridő = fénykvantum = innen a teremtő erő a tüz ami teremtésének 1 kivetitett pontja a vizelem a kettőjéé a levegő....
    Tehát az első a téridő amelybe a hullámok terjedhetnek....és minden hullámok frekvenciája az anyag állóhullám de az is csak hullám olyan hogy anyag nincs. Azaz az anyag is idő - hullám a térben.
    Hegi.

    VálaszTörlés
  5. Kerion csak keresgélek, érteni szeretném a LÉTet/m, mondjuk jobban mint jelenleg.

    Kisfaludytól, Idő?: „Hányféle idő van? Mennyiben absztrakt, mennyiben konkrét fogalom az idő? Hogyan érzékeljük, hogyan osztjuk egységekre, miként mérjük az idő múlását? Mi a különbség a fizika által vizsgált idő, a kozmosz ideje - görög szóval a Khronosz -, valamint a személyesen megtapasztalt, de társadalmilag determinált idő - latin szóval a tempus - között? Milyen változatai vannak a társadalmi-szociális időnek, hogyan tagolódik az idő, mely nem látható, érzékszervekkel nem "mérhető"?....”

    http://www.hunok.hu/summary/source.htm.

    Ismerem azt az „IDŐtlenséget” amely oly ritka tapasztalat, jobbára a halál mezsgyéjéhez tartozik. De valahol Kisfaludyt is értem a szubjektiv és objektiv (közös megállapodásos órával mért) időmagyarázatával ami az univerzális folyamatokból ered.
    Viszont azt nem tudom a kozmikus lények akkor mi alapján tájékozódnak mondjuk idejövet….vagy a térugrásaikhoz hogyan szervezik a közlekedésüket ha az univerzumban pontosan a Naprendszerben bizony időfolyamatokkal is számolniuk kell, vagy kéne:)
    H:)


    Hmm 119 az ellenőr:)

    VálaszTörlés
  6. Az idő egy teljesen mesterséges kreált dolog. Amihez viszonyítva van az mind a TÉRrezonancia EMelő/k/ által teremtett. Ők viszont nem időben hanem önmagukba visszatérő folyamatokban "gondolkoztak" - úgy mint ahogyan a "magasabb" Teremtés is. A teremtett dolgok közé tartozik az egész úgymond "élettelen és élő" világ az égitestektől a mikrobákig. Az egyik idő-kiinduló alapunk például a Nap visszatérő mozgás-"ideje" a Föld egy adott pontjáról nézve - ami az 1 nap=24 óra stb.
    Tehát még csak nem is az egyik eleve meglévő univerzumi evidencia az időalap - az un. egy TŐről fakadó sugárzó-részecske-hullámrezgés. A mi esetünkben ezen "TŐ" alatt a Te/l/j/es/út centruma értendő, az onnan kiinduló önmagába mindig visszatérő körkörös "kiáradás". Egyébként ha megfigyeljük ez az "alant" létrehozott mesterséges idő is mindig csak körben halad leutánozva az eredeti "virágszirom"-alakú működési rendszert. Az óra mégis csak körbe jár akárcsak a világéves időkígyós körforgás is. A maják különösen rabjai voltak az időnek, de a mostani 6alom is. Kell a "rabszolgatartáshoz". Az idővel sok mindent - ami egyébként EGY - el lehet választani egymástól.
    A hullám-természetű rezgés-kiáradás időtlen és állandó. Teret változtathat - valahol éppen megszűnik máshol pedig elindul - de ez a tér maga is viszonylagos. Nem beszélve arról hogy mindez csupán szellem-tudati megtapasztalás. És ez utóbbi - mármint a lehetséges illúzió - sem evidencia hanem csak következmény. A rezgő-hullám sűrűsödések "értelemre" jutásával alakult ki. Hogy miért arra egyszerű a válasz - a "kiáradási rendszer" viszonylagos állandóságának a fenntarthatósága és szabályozhatósága céljából. Mivel a körkörös hullámrezgő mozgás mindennemű "veszteséggel", ha úgy tetszik folyamatbeli "kopással" is jár. Ez pedig a kiáradási folyamatot előbb vagy utóbb "rövidre zárja". Tehát kialakult egyfajta univerzum-önfenntartó rendszer ami helyileg a galaxison belül is működik. Az ember ebben már "rezgő-komplexitás"-következményként vesz részt. Tehát olyan univerzumi teremtett materializálható "sűrűsödés/rezgéscsomó" vagyunk amely - a tágabb környezetére is kihatóan - szellem- és érzelem-tudatilag fel tudja tornázni a belső részecskéinek a rezgés-intenzitását. Az ember az úgymond "kopási veszteséget" ellensúlyozni, korrigálni tudja akár galaktikus szinten is. Méghozzá időtől és tértől valamint még a sebességtől is függetlenül, mert az az érzelem- és gondolat-rezgés-kiterjedését nem érinti. A földi óvodából kilépve pedig az ember egyfajta fárosz/csillag - nem véletlen történnek utalások a csillag-ember/csillag-vándor mivoltunkra. Ezért is lett ember teremtve. Persze ez a gondolati/cselekedeti "pozitivitás" hatására történő rezgés-szintemelés visszafelé is működik az embernél - amikor a "negativitások" hatására vészesen lecsökken a belső rezgése. Ekkor már "hasznavehetetlenné" válik az univerzialitás számára. Már csak nyűg és ballaszt - át kell alakítani/metamorfolizálni. Most éppen ezt éljük át. Univerzális érdekből újjászületés illetve egyes esetekben gaztalanítás kezdődött...

    VálaszTörlés
  7. Na nézzük ezt a dalszöveget, szálanként, hogy nekem mit jelen!

    Igazán

    "A tükör összeroppan
    Így még homályosabban
    Lát, ki látni vél
    De többet remél
    Bárkinél"

    Eddigi illúzió (tükör) világunk kezd összeroppanni (csak nézz meg egy híradót). A tükör által homályosan... aki eddig látni vélt, a repedések láttán az is gondolkodóba esik, ébredezik, és még többet szeretne tudni, mi folyik itt, hová tartunk, ki akarunk válni a tömegből (bárkinél).

    "A szemnek láthatatlan
    De száz meg száz alakban
    Érzékelhető
    Az eltűnő időben is
    Ott van ő"

    Isten nem látható, de mégis ott van mindenben (száz meg száz alakban), még az idő felett is áll.


    "Én nem kérek mást
    Csak elég időt
    Igazán
    Érteni, keresni őt"

    Ezt úgy kell érteni, ahogy le vagyon írva. Megérteni, keresni Istent (a világban és önmagában) maga az Út, amin jár mindenki. Ehhez kér Ákos időt.

    "Aki félt és remél
    És meghív, hogy láss
    Igazán"

    Isten félt (óv, szeret) minket, és reméli meghalljuk hívó szavát. Ő meg szeretne mutatni mindent, lássuk az egész művét, értsük meg.

    "Igazán
    Csak időt
    Én nem kérek mást"

    No komment.


    "Ha álom csak az élet
    Egyszer mindenki felébred"

    Ezen dolgozunk. :)

    "Egy tiszta hajnalon
    Várja borzalom
    Vagy irgalom"

    Ítélet-nap. Kinek hogy s mint.

    "Én nem kérek mást
    Csak elég időt
    Igazán
    Érteni, követni őt
    Aki félt és remél
    És meghív, hogy láss
    Igazán
    Csak időt
    Én nem kérek mást"

    Fent.

    "A véges nézi a végtelent
    Találgatja, hogy mit jelent"

    Véges határok közé (testbe) zárva próbáljuk megérteni a végtelent, a határtalant. Sok sikert hozzá! :)

    "De Káoszból rend
    Gyilkosból szent
    Nem lesz, csak akkor
    Ha ő
    Benned is megjelent"

    Megváltás csak akkor megy, ha hallgatsz a belső forrásra, Istenre.

    Én nem kérek mást
    Csak elég időt
    Igazán
    Érteni, szeretni őt
    Aki félt és remél
    És meghív, hogy láss
    Igazán
    Csak időt
    Én nem kérek mást.

    Felhívom a figyelmet, hogy mind a három refrén más egy kicsit, ennek is van egy íve:

    1. Érteni, keresni őt
    (megtaláltad)

    2. Érteni, követni őt
    (megértetted)

    3. Érteni, szeretni őt
    (ez a lényeg, semmi más, ha Őt szereted, mindent szeretsz és minden szeret téged)


    Évek óta nem találkoztam ennyire pontosan eltalált dalszöveggel. Ákos mesterien érti a dolgát. Költő, közvetítő és követ is egyben.
    Hamarosan tervezek egy összeállítást régebbi dalaiból, azok is megérnek egy misét! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az már biztos, hogy magunk (is) teremtjük a valóságunkat. Mostanában - az Igazán óta - megint rá vagyok kattanva Ákos dalaira. Előszedtem a régi albumokat, ezeket hallgatom rongyosra, és épp ma van Ákos-nap a Petőfi rádióban, jövő héten Ákos koncert.... most nagyon bevonzottam, vagy csak ráhangolódtam? :))

      Törlés
    2. (szerbbusz Mazsi, örülök hogy eszedbejutott :) )
      (egyébként meg +1 a fenti két hozzászólásnak, ha jelent a goauldodnak valamit, az enyém hiába várta ezt a kommentedet még nincs-aligkéthónapja se, de kb.ugyanerre jutottam.. :P :)

      Minden nézőpontváltás (emelkedés) után át kell(ene) értelmezni az addigiakat, de egy idő múltán olyan gyors az oldalak váltakozása, hogy ihajla- és új és új rétegek bújnak elő.. :)

      Törlés
    3. Szia Mazsola!
      Tegnap ota egészen mostanaig arra vartam, hogy talan Redneck megjelenik a VH-n és miutan elolvassa o is a toled kapott üzenetet, elmondja majd, hogy helyénvalonak talalja-e a (dal)szöveg értelmezésedet vagy sem, ha mar egyszer o volt az, aki elsoként felkért téged annak kielemzésére. Es mivel nem lehet tudni, hogy Redneck mikor bukkan elo, hogy ezt megtegye, igy egyelore ram harul az a feladat, hogy bizonyos pontokon némileg helyére tegyem a fals meglatasaidat, ha mar én is belekontárkodtam a témaba.
      Amint latom, odaig sikerült eljutnod, hogy felismerd, hogy a dalban Isten az a bizonyos "Ő" , aki irgalmat gyakorol, de ugyanakkor itéletet mond az ember istentelesége felett. Az ember pedig, aki raeszmélt arra, hogy minden dolog Isten hatalmaban van, (nala nélkül az ember semmit nem tehet, akarmennyire is okosnak és bölcsnek véli magat, éppen ezért balga modon üdvösséget remél), Istentol idot kér arra, hogy amit eddig homalyosan (rejtetten/relytélyes modon) latott, azt az Istenhez valo megtérése utan mar tisztan lathassa, ami altal megismeri az Igazsagot (aki Krisztus) igy teljességre/üdvösségre jusson.
      1Korinthusi levé 18:
      Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, a kik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje.
      19.
      Mert meg van írva: Elvesztem a bölcseknek bölcseségét (vagyis azokét, akik bölcsnek képzelik magukat) és az értelmeseknek (vagyis azokét, akik bölcsnek és értelmesnek képzelik magukat) értelmét elvetem.
      20.
      Hol a bölcs? hol az írástudó? hol e világnak vitázója? Nemde nem bolondsággá tette-é Isten e világnak bölcseségét? (az Isten nélkül élo ember "bölcsességét")
      21.
      Mert minekutána az Isten bölcseségében nem ismerte meg a világ a bölcseség által az Istent, tetszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket.
      A kovetkezo verssorok arrol szolnak valoban, hogy Isten lathatatlan, de az Ő alkotasaibol megértetvén, meglattatik (Romai levél 1:20). "Az Istent soha senki nem latta; az egyszülött Fiu, aki az Atya kebelében van, az jelentette ki Őt" (Janos evang. 1:18). Tehat kijelentés altal ismerhetjük csak meg Istent, nem pedig azaltal, mert bennünk van. Isten nincs benne a teremtésében mint ahogyan azt te gondolod, amikor azt irod, hogy az ember önmagaban keresheti, ill. megtalalhatja Istent. Isten ui.fölötte all a teremtésének, semmiképpen nem lehet abban, mert az pl. azt is jelentené, hogy Ő tökéletlen, valamint, Ő is keresi önmagat. Marpedig Isten tökéletes, mindenhato, mindent lato mindenek felett valo Isten. Ha pedig mi emberek arra az őrűlt gondolatra jutnank (sokan mar erre jutottak), hogy Istent magunkban kell keresni majd megtalalni, az egyuttal azt is jelentené, hogy mindezekkel a tulajdonsagokkal mi is rendelkezünk (csak éppen még nem talaltuk meg magunkban).

      Törlés
    4. Isten félti a teremtményeit a Satantol, aki emberölő volt kezdettöl fogva (Janos evang. 8:44) ezért hivja magahoz az embert az Ur Jézus közbenjarasaval es ti, akik itt kommenteztek, ehelyett mégis az ezotérikus tanitasokban vagytok elmerülve, méghozza nyakig. Azokban egészen biztos, hogy nem fogjatok sem megismerni, sem pedig megtalalni Istent, mivel Ő kizarolag csak a keresztyének Bibliajaban jelenti ki magat. Ott ad kijelentést önmagarol, az Ő természetérol... a "Vagyok, aki Vagyok"-rol (2Mozes 3:14). Az ezotéria Satan vilaga. (Kerion-nak kellene ezt leginkabb az agyaba vésnie, mivel o mar totalisan at van itatodva ezzel, és akinek éppen ezért rettento nehéz lesz megszabadulnia ettol, ha egyaltalan sikerülni fog.)
      Isten hívja az embert valoban, csakhogy az Őhozza valo megtérésre hív... hogy "a süketek halljanak, a vakok lassanak" --> "Közeledjetek énhozzam és én közeledni fogok tihozzatok" - mondja Isten. Ezzel szemben ti itt, nem Őhozza közeledtek, hanem az okkult ezoterikus tanitasokhoz.
      "En vagyok az Ut az Igazsag és az Elet; senki nem mehet az Atyahoz, hanemha én altalam" - mondja Jézus a Janos evang.14:6-ban. Ti mégis mindenféle mellék utakon tekeregtek, csak éppen a jézusi utat nem valllaljatok, eszetek agaban sincs Őt követni.
      "Gyilkosból szent nem lesz, csak akkor ha Ő benned is megjelent". Hogyan tud Isten megjelenni az emberben? Csakis akkor, ha az ember megvallja Isten Fiat Uranak és megvaltojanak... ez jelenti megvaltottnak lenni. Ha hiszem, hogy Jézus Krisztus megvaltott az elso emberpartol (akik altal bejött a bűn a vilagba) örökölt (vagyis eredendő) bűntol.
      "Mert ha az egynek (Adamnak) bűnesete miatt uralkodott a halál az egy által: sokkal inkább az életben uralkodnak az egy Jézus Krisztus által azok, kik a kegyelemnek és az igazság ajándékának bővölködésében részesültek.
      Bizonyára azért, miképen egynek (Adamnak) bűnesete által minden emberre elhatott a kárhozat: azonképen egynek (Jézusnak) igazsága által minden emberre elhatott az életnek megigazulás Romai levél 5:18-19).
      "A ki hiszen ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében" (János evang. 3:18).
      "És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték" (Jelenések 20:15).

      Akos tehat errol beszél az Igazan c. dalaban, ami annyira egyértelmu, hogy nem jelenthet mast az egyik embernek, és mast a masiknak.
      Akos hitvallasarol egyébként itt hallhatsz Mazsola (vagy barki akit érdekel):

      https://www.youtube.com/watch?v=JjHXvf182Oo

      Az "Utolso hangos dal" cimuben pedig többek közt Akos arrol énekel, hogy sokaknak nem fog tetszeni az "utolso hangos dal" vagyis amikor eljön a végitélet, es mindenki meg lesz itélve cselekedete szerint: megtörtént-e nala az Istenhez valo megtérés, vagy sem?

      Utolso hangos dal
      https://www.youtube.com/watch?v=uO8iS6oRYvc

      Mert: "Rettenetes dolog az élő Istennek kezébe esni" (Zsidó levél 10:31).

      Kellemes (Istenhez valo) igaz megtérést kivanok mindenkinek.

      Törlés
    5. "Kellemes (Istenhez valo) igaz megtérést kivanok mindenkinek."
      Mielőtt (további) kérdéseket tennék fel, csak arra válaszoljatok légyszi, hogy kiről van szó (melyikről? mert mindenkinek a saját a legjobb, ha nem hiszitek, járjatok utána)

      Törlés
    6. "Isten félti a teremtményeit a Sátántól"- perszehogy.. a konkurencia az konkurencia, még az egy gondolat világának is (a yazidik előtt ne nagyon villogjatok.. csak szólok..)

      Namármost..:

      Az antik világban Jehova csak egy Isten volt a többi "Istenek között". ( Zsoltárok , lxxxii, 1.) Az Úr megjelenik Ábrahámnak, mondván: "Én a mindenható Isten vagyok", de azután hozzáteszi: "Megalapítom az én szövetségem. hogy legyek tenéked Istened" - azaz Ábrahámnak és az õ magjának késõbb ( Mózes I. xviii, I. 7.) - de nem az árja európaiak számára. :P

      És a (csak a Ti fejetekben létező) "ellenfél":
      "Õ az az Angyal, aki elég büszke volt ahhoz, hogy magát Istennek képzelje, elég merész ahhoz, hogy függetlenségét örök szenvedéssel és kínokkal váltsa meg, elég gyönyörû ahhoz, hogy magát teljes isteni fényben tündököltesse, elég erõs ahhoz, hogy még kínok között is uralkodjék a sötétségen, és hogy olthatatlan máglyából készítse trónját. A republikánus és eretnek Milton a Sátán nevet adta neki. õ az anarchia hercege, akit a tiszta szellemek hierarchiája szolgál.. az emberiség intellektuális függetlenségéért hozott áldozatnak legnagyszerûbb eszméje, örökké élõ szimbóluma ez, õ az örökké tevékeny Energia, amely a Statikus Tétlenség ellen protestál, az ellen, ami az Önállóságot bûnnek, a Gondolatot és a Tudás Világosságát pedig gyûlöletesnek találja."

      Ezekután menyjetek inkább focit nézni.. :P
      http://youtu.be/tpBR_E6SLqY

      Törlés
    7. Ria, az isten szerelmére...

      Kvázi sátánistának - te jó ég... - kiáltasz ki minket, közben az elvileg általad jól ismert Bibliát sem tudod értelmezni! Kicsit rágd meg az alábbiakat, jó?

      Isten templomai
      „Mert mi az élő Isten temploma vagyunk, ahogyan az Isten mondta” (2Kor 6,14)
      „Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik? Ha valaki az Isten templomát megrontja, azt megrontja Isten, mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok.” (1Kor 3,16–17)

      És az ehhez kapcsolódó apokrif irat.
      „Az én országom nem ebből a világból való.” (János,18:36)
      "Mert Isten országa bennetek van, és körülöttetek. Nem kőből és fából épült házakban. Emeld fel a követ, és én ott leszek, hasítsd szét a fát, és megtalálsz engem." (Nag-Hammadi-i lelet, Tamás evangéliuma, apokrif)

      *Richie Gecko*

      Törlés
    8. (Richárd, ne legyél gyik.. :P )

      kb.pont ugyanekkor tartottam egy röpelőadást az "istenszerelmére"-témára.

      Éééén úgy gondolom, hogy számomra megtisztelő lenne, ha megnyilvánulna bennem az akitől itt mindenki f*sik.. :P
      (ezen okból hosszú idő után sok alkohol, most)

      A bárányok nyájban közlekednek és senki se haragszik rájuk, mert olyan aranyosak (meg birkák)

      Van egy jó hirem, meg egy nem annyira.. van pár Út: aztán rájösssz (idő meg minden nélkül) hogy ez nem az amiről meséltek.

      A menny nem olyan, de a pokol se.

      Üdvözletét küldi a kereszt harczosainak Lootzi Ferenc.

      Törlés
    9. Ria, sok mindent másképp látunk, de én például a most leírt hozzászólásodban sok részt találtam, amivel tudok azonosulni. És örülök hogy végre van egy közös pontunk: Ákos mondanivalója. :))

      És köszi az ajánlót, tetszett az a beszélgetés, hitvallás.

      Törlés
  8. Richie Gecko! Amirol te beszélsz, az mar az Istenhez megtért emberekrol, illetve emberekhez szol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ria, nem igaz, vagy legalábbis nem úgy igaz, ahogy szerintem te érted.

      *Richie Gecko*

      Törlés
    2. Nekem nem baj, ha te masképp érted, mint ahogyan én.

      Törlés
  9. Nagyon köszönjük Ferenc. :)

    VálaszTörlés
  10. Nahat, azért történnek itt jo dolgok is igaz Mazsola ? :) Oh barcsak megértenétek itt mindannyian, hogy Isten miért is vagyodik oly nagyon arra, hogy az Igazsagot Krisztusban, az O Fiaban talaljatok meg és rajta kivül semmi/senki masban! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Perszehogy történnek itt jó dolgok. De nem tudom miért kéne megértenünk (mindannyiunknak), hogy miért vágyódik Isten. Amelyik Istennek még ilyen vágyai vannak, az nem kompatibilis az én Istenképemmel. A bálványimádásotoktól (kereszt-fétis, ikonográfia, stb.) a mohamedán vallás istenképe magasabb szintű (ugyanis tilos képileg megjeleniteniük).
      (nem akarom különösen osztani az észt, meg a tudatlanság védelmére is van valami univerzális törvény, szóval áááhh.. :D )

      Törlés
    2. "Régi Minta
      "Könyörgünk hozzád, ó Uram, halld imánkat"

      Új Minta
      Isten az a személytelen intelligencia, mely irányitja cselekedeteidet, mégis engedelmeskedik akaratodnak."
      (QIHolo: Sikerek )

      Törlés
    3. Nem tudom ztIw, hogy vannak-e neked gyermekeid, de tegyük fel, hogy vannak - bar amit most közölni szeretnék veled, ahhoz elég a puszta logikus gondolkodas.
      Ha pl. te, mint szülo, aki nemzetted a gyermekedet és nevelgeted annak rendje és modja szerint (az isteni utmutatas szerint, ami az egyetlen utbaigazito egy aldott és beteljesült élethez) a gyermeked egyszercsak ugy dönt (esetleg külso behatasra) hogy elhagyva a szuloi hazat, fogja magat és lecserél téged mint édesapjat (és nyilvan a feleségedet is, mint édesanyjat) mostoha szülokre, mert ugy gondolja, hogy azok boldogabb, szebb, könnyebb, de legfoképp nagyobb tudast, életbölcsességet és erkölcsös életet tudnak biztositani szamara, de egy ido utan kderül, hogy a gyerek rossz lora tett, mert az elképzeléseinek éppen az ellenkezojét kellett megtapasztalnia a magavalasztotta idegen haznal, de büszkeségbol mégsem akar visszamenni a szüleihez ahol a legjobb dolga volt. Ti, mint szülok nap, mint nap értesültök arrol, hogy a gyermeketeknek mennyire rosszul megy sora, mennyire rosszul bannak ott vele, de nem tudtok mit tenni, mint csak vagyni arra, hogy a gyereketek egyszer, csak visszakivankozik a szüloi hazhoz, hiszen szabad akaratabol döntött ugy, hogy elhagyja azt, ami döntés ellen ti, mint az o szülei, nem tudtatok mit tenni, nem akartatok e döntése ellenébe menni, ettol eroszakosan eltantoritani. Es miutan feltételezem, hogy megértetted e kis történet lényegét, megkérdezném toled, hogy magatokat, mint szuloket, kompatibilisnek tartanad amiatt, mert joggal varjatok vissza a mashoz partolt gyermeketeket, aki a tiétek, ti beloletek valo ti hoztatok a vilagra?
      Ezért hat, nem jogos és nem természetes, hogy a Teremtonek van elsobbségi joga arra a teremtményre amelyett O maga hivott létre, és amikor az elhagyja, vagyodik arra, hogy visszatalaljon Hozza? Az ember a szabad akaratat nem masra kapta, mint arra, hogy a jo (Isten) vagy a gonosz (Satan) mellett dönthessen. Semmi esetre sem arra, hogy - az isteni rendelkezés és utmutatas hianyaban - maga döntse el, hogy mi a jo, és mi a rossz. Az Isten törvénye nélkül élo emberi döntés eredményét gondolom nem kell bemutatnom, hiszen valszeg te sem bekötött szemmel jarsz a vilagban.
      (A fentiekhez ajanlanam a Tékozlo fiu történetét elolvasni a Lukacs evangéliuma 15:11-32 fejezetében.)

      Nagyon valoszinu, hogy életedben még egyszer sem léptél be egy protestans gyülekezetbe, ahol semmiféle fétiseket, ereklyéket, szentképeket, szobrokat es ezekhez hasonlo durva babonasagokat nem hasznalnak istentiszteleti targyként, ezért nem bölcs dolog gondolkodas nélkül többesszamot hasznalnod, amikor azt irod, hogy a "bálványimádásotoktól a mohamedán vallás istenképe magasabb szintű". Ilyeneket csak a hazug, önmagat is megcsalt romai katolikus es az ordotox egyhazakban lathatsz. Abban a gyülekezeti hazban (nem templomban) ahova én jarok, egyetlen fakereszt all csak felfüggesztve a szoszék mögötti falra megkülönbözteto jelként, hogy az oda betévedo (nem gyülekezeti tagok) ne gondoljak, hogy valami kommunista partértekezletre gyülekeztek ott össze az emberek.
      Ahogy Egyiptom pogany népe obeliszkeket allitott fel nemcsak isteneik jelképeként, hanem bizonyos esetekben abban is hittek, hogy maga a targy rendelkezik természetfeletti erovel (mint ahogy ilyen buta modon gondolkodnak sokan a "magyar" szent koronarol is) ugyanugy kezdtek gondolkodni a különbozo kegytargyakrol is a nem protestans "keresztyén" felekezetek. -->

      Törlés
    4. --> felekezetek. -->
      (Feltételezem, hogy annak ellenére, hogy az itt irogatok tagadjak Istent (sajat gyartmanyu isteneik vannak), többségük lakasaban ugyanugy ott fog allni karacsony ünnepén a szépen felcicomazott balvanyfa (fenyofa) az ilyenkor szokasos pogany eredetu ajandékozasokkal, lakomakkal es minden egyéb, a karacsonyi ünnep velejaroival együtt anélkül, hogy tudnak, mit vagy kit ünnepelnek. Ugyanis Kr.u. a 3. évszazadig a keresztyén egyhazban nem ünnepelték a karacsonyt, ez a idiota szokas csak a 4. évszazadba kezdett terjedni. A poganyok mar joval a keresztyénség megjelenése elott megünnepelték ezt a napot, mégpedig a babiloni kiralyno fia születésének tiszteletére. A dec. 25-i karacsony eredetileg pogany ünnep volt. Az ilyenfajta dolgokat nevezik a tiszta hitu keresztyének vallasnak, ami emberi rendelkezésekbol all, emberi parancsolatokat követ, az igaz tiszta hit pedig Krisztust követi egyes egyedül. Mas tehat a vallas, es mas a (igaz) keresztyénség.)

      Törlés
    5. Kiragadnám a legnagyobb különbséget közöttünk: "mert joggal varjatok vissza a mashoz partolt gyermeketeket, aki a tiétek, ti beloletek valo ti hoztatok a vilagra? "
      Nem kicsit tekintünk másképp a világra (és ez jó :)
      Ugyanis van két nevelt gyerekünk is a saját kettő mellé (akiknek ugyan van biológiailag apja és anyja, de mire mentek velük? aztán hozzánk kerültek- külső behatásra)
      Tegnap beszélgettünk (asszony, gyerekek is ott voltak) Jutka lányommal (11éves) a viselkedésről, elvárásokról, stb. és azt mondtam Neki, hogy a tulajdonképpeni nevelésük (Bence 9éves, Ő is ott volt) befejeződött. Miiii? Befejeződött? Igen. Részemről kész. Eddig amit megtanultak, rendben van (?), de a többi már az Ő dolguk.
      (elsőként, hogy azokat a programsorokat, amiket önkéntelenül vettek át tőlünk, kiválogassák magukban- ebben is segithetek, mint bármiben, amivel hozzám fordulnak)
      Ők már önálló -tőlünk nem teljesen független, még- de önálló emberek. Akiknek nem az a dolga, hogy nekünk megfeleljenek, hanem önmaguknak. Ugyanis ha túl alacsonyra teszik a képzeletbeli lécet, akkor nincs fejlődés, ha meg túl magasra, akkor se. De nem nekem kell hogy megfeleljenek, mert én akkor is szeretem őket (mert az én gyermekeim). Persze, hogy fájdalmas egy szülőnek a gyereke szenvedését végignézni (mikor a szülő jobban tudja), de a gyereknek kell megtapasztalni.
      *****
      "A dec. 25-i karacsony eredetileg pogany ünnep volt"
      Wiki..:
      A „pogány” szó a latin paganus-ból származik, amely kezdetben „vidéken lakó”-t, falusit jelentett (a pagus, azaz „vidék”, „falu” szóból). A pogányság legáltalánosabban a politeista (azaz többistenhívő), panteista, animista és sámánista vallásokat jelenti, a pogányok pedig ezen vallások követőit. A pogány szó ezen kívül a szövegkörnyezettől függően jelenthet nem zsidót, nem keresztényt vagy nem mohamedánt, illetve hitetlen vagy megkereszteletlen embert. Az újpogány vallások olyan vallások, amelyek a Föld és teremtményei tiszteletét hirdetik, ünneplik.

      :)

      Törlés
    6. EZO 18+ O
      (aki figyel, az jóval több információt kap, mint amire számit :P )
      Az (egyik) kedvenc karakterem.. :)

      "Dodó levelei
      into the Dark Side

      Kedves Isten!
      Nézd el nekem ezt a megszólitást kérlek, ezek a szellemi őslakosok tényleg ezt hiszik Rólad. Számomra isten fogalma azért különös, mert ateista vagyok, ám kénytelen vagyok használni a jobb érthetőség kedvéért az őslakos terminológiát. Gyerekkorom óta azon az állásponton vagyok, hogy nincs bizonyiték arra, hogy isten létezik, ám arra sincs, hogy nem. Ezért isten kérdését feltételes igazságként kezelem és hogy pontot tegyek ennek az ügynek a végére, istenkutatásba kezdtem. Igy is találkoztunk..
      ...Téged azért tekintenek istennek, mert számukra Te vagy a Forrás, azaz Tőled kapják az energiát. Ez régebben is igy volt, ám régebben többistenhit volt, azaz a Hajód legénységének többi tagja is szerephez jutott. Amióta bevezetted ezt az egyistehitet, ők angyalokká váltak, ami onnantól lett kellemetlen, amikor megjelentek a valódi angyalok...
      ..Az a baj az egyistenhittel, hogy ez itt csak akkor működik, ha ezt az istent nem uralkodó, hatalmi attitüddel ruházzák fel.."

      Dodó into the business:

      "Szóval itt megcsináltam a karrierem, otthon érzem magam, halhatatlan lényként még maradok is egy darabig, mert ugyan mi lenne az, amire ne érnék rá később is, ha ezt itt megunom. A szakértők azonban tudják, magasabb dimenziók felé az egész ittlét lehet egy pillanat is és halhatatlanná úgy is lehet válni, ha az ember a halála pillanatában megfelezi az időt és mielőtt meghalna, a tudatával visszaugrik abba a valóságba, térbe és időbe, amelyikbe akarja és bármikor újrajátszhatja rosszul eljátszott Szerepeit. Hogy hogyan? Vizöntőként annyit mondhatok, csak akkor működik a dolog, ha nincs a dologra ráhúzva semmi vallásos értelmezés, sem szektásodás. Különben más működik, de a holoShow-król sem beszélhetek.."

      Törlés
    7. (bocsánat, forrásmegjelölés lemaradt.. Dodó levelei)
      http://qiholo.blogspot.com/

      Törlés
    8. Némi töprengés (és kicsivel több goblintgyepálás) után, azér csak beleugatnék a fentebbi szókba. ;)

      Z.

      Érdekes blogajánlás, ésmég... majd ha jobban megtekintém nyilatkozom bővebben.


      Ria (asszonyság? - ha, és amennyiben nem levék túl szenilis, s kegyed a sikoltozós lapról keveredett ide)

      Mivel mondák van szabad akarás, meg választás. Továbbra is lenni Patásbérenc (mer' amit többen mondanak az a igaz, és kész.), és akkósenem nyelem le, amitől teccik félteni sok idő eltelte óta. Mer' ilyen kis konok vagyok. :P

      Ésmég... Mongyacsak Ria asszonyság, hamán feltételezget, akkó nem vélé úgy, hogy mink (kik pogány, és Patásbérenc figurák vagyunk) nagy eséllyel tisztában vagyunk azzal miféle kulturális/szellemi hagyományok útján kerülgetjük(?) Azúrat?
      Vagyis. Hamán aztat vesszük hivatásos istentagadók vagyunk, akkó nem illik tájékozottnak lenni, hogy milyen témákat, utakat ne kezdjünk piszkálni, mer' ottan leselkedik a Isten, és jól.... Ehh...
      Mindegy.


      Kiegészítés ezhez: "mert joggal varjatok vissza a mashoz partolt gyermeketeket, aki a tiétek, ti beloletek valo ti hoztatok a vilagra?"
      Nem tied, tulajdonod. Hanem részed.
      Nem ugyanaz ám.

      Hamán sikeredett mindőtöknek elmenni a szók ezen jelentése mellett. ;)

      Törlés
    9. Na már megint az az idióta "pogányozás". Minden nép és egyén minden korban Isten Gyermeke volt van lesz. Egyik sem különb a másiknál, tehát csak ne szidalmazzuk az egyiptomiakat meg másokat sem a jujdejók által dehonesztálóvá minősített, alantassá tett jelzőkkel. Már csak azért sem mert nem az úgymond "pogány" indián irtotta a rablógyilkos konkvisztádorokat és követőiket. De a "pogány" afrikai néger sem hajtotta kegyetlenül az emberpiacokra a jujdejó/l meggazdagodott/ rabszolgahajcsárokat.
      A fény decemberi születésének az ünnepe az északi féltekén az egyik legősibb hagyomány. Mely természetesen az ember feltámadására, újjászületésére utal. Már akkor is régen "dívott" amikor még maguk a zsidók sem léteztek, nem hogy Babilon.

      Törlés
  11. "Bizony, az Ur ajandéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom" (Zsoltarok könyve 127:3). Isten itt ajandékkal jutalmaz, ami nemcsak része a jutalmazottnak, hanem teljesen az övé.

    Ezenkivül, a következo üzenetet kaptuk Mazsolatol Redneck és én a Vilaghelyzete blogon dec. 5. - én :

    "Kedves Redneck és Ria,

    Nem akarom szétOFFolni ezt a bejegyzést, ezért itt elolvashatjátok mit gondolok erről a dalról:

    http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2014/10/lazuljunk-igazan.html?showComment=1417785220684#c7125315654790830176 "

    Ez okbol kerültem tehat ide, tuti nem miattad Quedra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mazsi, arra már rájöttél, hogy miért egy kohászati üzemben vették fel ezt a klipet?

      Lujza

      Törlés
    2. Nah, ha már Ria alá posztoltam ezt a kérdést, akkor küldenék Neki is egy nótát.:)
      https://www.youtube.com/watch?v=S5lpxLIhOXk

      Lujza

      Törlés
    3. "miért egy kohászati üzemben vették fel ezt a klipet? "

      Erre szintén egy Ákos idézettel válaszolok:

      "Tűzből jöttem erre a Földre,
      Lángok formálták testemet.
      És a tűz ölel majd magához örökre,
      De addig mindvégig itt leszek."

      (szerintem a kohó szép metaforája a teremtésnek, mi is egy vasöntödében forgattuk az "Érints meg" klipünket, ott van a zenekar oldalon)

      Törlés
    4. Köszi, Mazsi!:) Ez a zenekaros oldal nekem eddig kimaradt.:)))
      Mind tetszik, de legjobban a Mélykút. Érdekes, hogy az üzenet is onnan jön.:)

      https://www.youtube.com/watch?v=rw6UMtvTaTE

      Gratula, és köszönöm!

      Lujza

      Törlés
    5. Riához szólnék még pár szót.:)

      "Isten itt ajandékkal jutalmaz, ami nemcsak része a jutalmazottnak, hanem teljesen az övé."
      Igen, a gyermek ajándék, de fogalmazhatunk úgy is, hogy üzenet. Ha ezt az üzenetet ki tudod bontani, s meg is érted, akkor tényleg lesz tulajdonod, de az nem a gyemek, hanem az az üzenet, melyet ő közvetít. Ha nem sikerül kibontanod, az is egy üzenet, amelyet szintén meg lehet érteni, s ez a megértés is már a tulajdonod.

      Lujza

      Törlés
  12. Istennek minden egyes szava üzenet a teremtményei szamara.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez már szent igaz.
      Én csak azzal nem értek egyet, hogy Isten szava csak és kizárólag a Bibliában olvasható. Miért kötné le a saját kezét az, Akinek végtelenek a lehetőségei, hogy üzenjen? Akármilyen csatornán, akárkin keresztül, akármelyik pillanatban...

      Törlés
    2. Elnézést kell hogy kérjek (pont itt és pont most), mindenkitől a "kioktató" hangnemem miatt (lásd feljebb).
      Mindenki annyit és úgy ért, amilyen szinten van. A tudomány és a vallás is hasznos, ha ettől jobb ember lesz valaki- de nem ez a "csúcs" vagy cél.
      Azért itt, mert:
      "Én csak azzal nem értek egyet, hogy Isten szava csak és kizárólag a Bibliában olvasható."- mondhatnám úgy is, hogy úgy viselkedünk ezekkel az "istenekkel", mint a bennszülöttek, ha meglátnak egy öngyújtót (áhitat hangjai: vuuuuuu... ááááááá... és leborulás :) ).
      Attól, hogy valaki "fentről" szól hozzánk, még nem biztos, hogy a Forrás (sőt, pont onnan lehet tudni hogy nem, mert ha szól, akkor csak közvetitő lehet- persze ettől még hivhatjuk istennek, mert már nem ember, hanem :) )

      Törlés
    3. ( köszönöm :) - a véletlenek.. :) )

      "A tű foka
      A lenézés csak azt tölti el örömmel, aki nem tudja hogy a valódi igazsághoz, tudáshoz, bölcsességhez nem alátekintve, hanem magunkba s az ég felé tekintve, folyamatosan korlátaink fölé emelkedve juthatunk el. Nem az az igazi megelégedettség, ha a hegyről alátekintünk, hanem az, amikor megértjük, hogy mindennél van fennebbvaló, magasabb, emelkedettebb, szélesebb, tágasabb, teljesebb nézőpontja a valóságnak, a létnek, a létezésnek és az életnek. Ez adhat valós,nemesítő célt az úton szellemünknek."
      (Fazekas József Tamás: Egy Bolond bölcselete- részlet)

      Törlés

    4. Miért is kellen Istennek szaz meg szaz felol üzengetnie, ha az önmagarol valo kijelentései, es az embereknek szant parancsolatai, rendelkezései egyetlen Könyvben megtalalhatok? Ezzel miért is kötné meg a sajat kezét? Ha abban az egyetlen könyvben lefektetett örökérvényu isteni kinyilatkoztatasban sem hisznek emberek tömegei, akkor az innen-onnan jövo isteni üzenetekben miért hinnének inkabb? Miért is lenne szükség többre, masra, ha azt az egyet sem veszik figyelembe, arra az egyre sem kivancsiak az emberek? Isten nem emberi mérték szerint gondolkodik es foleg nem attol teszi függové a cselekedeteit, hogy az ember egyet ért-e azzal, vagy sem.
      "Bizony a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - igy szol az Ur" (Ezsaias könyve 55:8).

      "Jaj annak, aki perbe szall alkotojaval, bar csak egy, a földbol készült cserépedények között! Mondhatja-e formalojanak az agyag: mit csinalsz? Es a készitmény ezt: Nem ügyes a kezed?" (Ezsaias 45:9).

      Aki tehat a kevésbol nem ért, a sokbol sem fog érteni - nem gondolod Mazsola?

      Törlés
    5. Kedves Ria!

      Többek között azért, mert azt a könyvet is emberek (méghozzá meglehetősen "orrnehéz" emberek) kanonizálták... Többek között annak a KÓHNstantinnak a nevéhez fűződik a szentháromság meghamisítása (Apa, Anya, Fiúról...Atya, Fiú, Szentlélekre...) ha úgy tetszik kanonizálása (Nicea), aki ugye nem a szavahihetőségéről volt híres még a Wiki szerint sem: "adott szava ellenére mégsem avatkozott be"
      forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/I._Constantinus_római_császár
      A többit már nem túl nehéz tovább gondolni...

      Bizonyára az sem véletlen, hogy a kanonizált 4 evangéliumból kettőt olyan írt, akinek vélhetően nem sok köze volt Jézushoz (Márk, Lukács)
      Máté pedig "orrnehéz" vámszedő volt...
      Tudható az is, hogy korabeli Pálos szerzeteseink is leginkább János könyvét fogadták el...Talán nem véletlenül...

      Szép Napot!

      Törlés

    6. Okay SZN, te higgy annak, amit te tartasz igaznak, én maradok a Szentiras igazsaganal ugy ahogyan azt én megismertem (aminek a kánonát egyébként, Kr.u.1. szazad vége felé allapitottak meg, de a végleges döntések azonban csak a 4. szazad végére estek, ami a karthágói zsinaton zajlott le.)
      En nem azért jelentem meg itt, hogy a Szentiras valodisagarol (kik irtak, mikor irtak hogyan irtak, kik kanonizaltak stb.) alljak le vitatkozni. Aki az Isten altal kinyilatkoztatott igazsagot igazan tudni akarja, az megtalalja abban akar tiz oldalon is mindenféle mellébeszélések nélkül.
      Ezzel el is köszöntem toletek, sziasztok.

      Törlés
    7. A zsidók ószövetségi Istene, az un. "Úr" - bárki légyen is az - nyilvánvalóan egy rettegtető 6almaskodó. Aki - mivel az "Isteni" lehetőségei igen csak korlátozottak - minduntalan rettegésben is tartja gyilkos káini övéit. Mármint az általa a 6alomra, úgymond "kiválasztott" zsidókat.
      Ezért kár is idézgetni az ótestamentumból bármit is mert azonnal kilóg az a párosujjú ....láb - a minden szeretetet eleve nélkülöző úrhatnám 6almaskodás minduntalan a felszínre kerül. Már az is oltári hülyeség - lásd fentebb az Ézsaiás idézetet - hogy egy valódi Isten "gondolatai és útjai" ne lennének benne a hasonmás teremtményeiben. Vagyis hogy ezek a gondolatok és utak egészen mások lennének. Ő természetesen ott van bennünk - minden módon, mindenhol és mindenkor.
      Aztán mi az hogy: "jaj annak aki perbe száll alkotójával" ? Hát ez a szöveg is árulkodó, leleplezi az "alkotót". Egy Valódi Isten - márpedig a magyarok Istene ilyen - soha senkit sem fenyeget semmilyen címen. Egyszerűen azért nem mert ISTEN JÓ, vagy ha úgy tetszik "nem foglal állást". Hiszen magasan felette áll mindennek, többek között a félelmet keltő, rettegtető, gyűlölködő dolgoknak is.
      Ha valaki úgymond "rosszat" vagy valamilyen "végleteset" tesz azt ISTEN mindig megpróbálja rávezetni a "jóra", az arany középútra - de ezt semmiképpen sem a fenyegetés által teszi. Ez a "rávezetés" egy precessziós korszakváltás alkalmával mindig csakis és kizárólag a JÓRA TÖRTÉNIK - mivel ilyenkor csak az AZ ÜDVÖZÍTŐ a teremtett ember számára.
      Vegyük már végre tudomásul hogy a JeHoVisták és követőik un. "Ura" egy huszadrangú entitás valaki - aki köszönő viszonyban sincs a Magasságos Teremtővel. A MI ISTENÜNK ugyanis nem a zsidó Bibliában hanem a szívünkben van. A a főnix-madaras/magyaros felemelkedett szeretetelvű lélekminőség az ami hasonlatos Istenéhez - nem véletlen tehát hogy a magyar BirKa-Bárány, azaz Jézus-i mentalitású. Ez teljesen ellentétes az un. zsidók és a jujdejó-"keresztény" követőik mindent és mindenkit eltipró farkas-mentalitásával. Csak körül kell nézni a mai eszement világban. Hogy kik is vannak 6almon és azok hogyan viselkednek embertársaikkal szemben.

      Törlés
    8. Kedves Ria!
      Igen, az a tíz oldal valóban fontos (még nekem is...)...:)
      Hiszen minden út ROMÁ-ba / ÁMOR-ba, azaz SZERelembe vezet...

      Szép Napot!

      Törlés
  13. Egyre több minden nem tiszta,
    Egyre több mindent nem értek,
    Egyre több az ismeretlen,
    És olyan hosszú már a képlet..

    https://www.youtube.com/watch?v=D3bpxHt-H2w

    MOst fogok ordítani helyetted egyet......Bazmeg -Kaukázus....." Azt az egyet ami te vagy, amiben biztos vagy, azt kell megkeresned ...és rimánkodni, fenyegetni és baszogatni és udvarolni neki, levetkőztetni, a méhébe ültetni,szarrá meditálni amíg nem fordul valamerre egyet....
    zseniális!
    https://www.youtube.com/watch?v=a02TloETSrM

    https://www.youtube.com/watch?v=YF1N0NQcdYA

    News :)))), most erre cuppantam rá !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (nálam bizsereg és köszönöm :)
      (főleg a Ciprus- az egótól a szódáig :)

      Törlés
    2. Bazmeg... eddig nem bírtam őket (úgy éreztem túlsztárolják őket a rádióban), de ez most fordult... :)

      Törlés
    3. ha már szétoffoljuk, akkor csináljuk rendesen :)
      (mi az a rádió? mi az a TV? :P )
      K.U.S.
      http://recorder.blog.hu/2014/05/13/albumpremier_kaukazus_k_u_s_kerni_ugyanazt_semmi

      letöltés (igen, ingyenes :)
      http://kaukazus.hu/kaukazus-kus.zip

      Törlés
    4. Ez a Horváth az új Cseh?

      Törlés
    5. Olvastam valahol, hogy a legjobb szövegíró..

      Örültem!! :)))

      Kafkaz és K2 is ők !!

      K2-90 perc:

      https://www.youtube.com/watch?v=sbKTKJ5z6cg ..... Zplus ez nem lesz ismeretlen Neked ugye?

      News

      Törlés
    6. (hallgasd meg a "Riadó"-t a K.U.S.-ról.. és.. :P )
      (teszemhozzá, a "Fotocellá"-t hallottam kiadásakor, de az album kimaradt :) )

      Törlés
  14. Zplus: Szerintem egyáltalán nem voltál "kioktató". (bár csak olvasóként vettem részt)
    A tükörbe nem csak belenézni lehet, hanem tudatosan tartani is...annak is két oldala van :)

    VálaszTörlés
  15. Igen Zéé, nagyon ott vanak a nóták, .....nem tudom, hogy erről hallottatok-é?

    Viszem magammal-Rájátszás c. filmet, amely olyan fura képződmény, amiben írók-költők csapnak össze popsztárokkal: a zenészek megzenésítik a verseket, a költők átírják a szövegeket. Most készült egy 50 perces riportfilm az egészről, amit november 25-én lehetett megnézni a Toldi moziban, egyetlen alkalommal.

    http://embed.indavideo.hu/player/video/53d9841989 31'-től KHJ énekel

    News

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem hallottam (most hallgatnám. ha nem lennék külföldi :) )
      ééééshmivel Te hoztad. ezért ideirom.. :)
      A Bazmeg c.szám önkicsomagoló módba lépett a fejemben. A forditások a lebenyek közötti szinkronizációt végzi (mivel többször meg kell "forditani"), ezenkivül konkrét leirásokat is tartalmaz: "a helyet, a többieket, meg ezt az időt nem Te választod meg, de számtalanszorszámtalan lehetőség van előtted. Azt az 1-et kell-amiben biztos vagy- azt kell megkeresned, és rimánkodni-fenyegetni-és baszogatni és udvarolni neki......... szarrámeditálni.."
      (oszt baz+.. :D )
      "Nem igaz, hogy nem érzed" :P

      Törlés
  16. Én nem értem, h Ria(sztó) néni megjegyzéseire miért reagáltatok egyáltalán...
    Nem hiányzik ide egy nagypofájú hittérítő!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Én nem értem.." - akkor megpróbálom megmagyarázni :)
      (meg Mazsola megjegyzésére is :) )

      Ria energiái valamit megmozditottak bennem, ami arra sarkalt, hogy tükröt tartsak Neki. A tükrözéshez egy (megtisztult?) tiszta, helyéntartott (én) kell, (ami nekem még nincs per pillanat), ezért a tükrözés oda-vissza történt. És itt köszönöm, hogy megláthattam valamit- magamban.

      Bájdövéj: nekik van a "leg-eredetibb" Bibliájuk.. (bővitett kiadás 8D )
      http://en.wikipedia.org/wiki/Orthodox_Tewahedo_biblical_canon

      Törlés
    2. Egyeseknek itt valahogy nagyon nem akar szuperalni ez az un. szeretetrezgés. Mit bizonyit ez? Azt, hogy az ilyeneknek csak a szajukban, van a szeretet, de a szivukig mar nem jut el.
      Olyanok, mint ezek itt: "Ez a nép szájával közelget hozzám, és ajkával tisztel engemet; szíve pedig távol van tőlem. Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, a melyek embereknek parancsolatai. És előszólítván a sokaságot (Jézus), monda nékik: Halljátok és értsétek meg: Nem az fertőzteti meg az embert, a mi a szájon bemegy, hanem a mi kijön a szájból, az fertőzteti meg az embert." (Máté 15:8-11).
      Nem szép dolog irigykedni a masok tudasara Olivin, ehelyett kezd el szeretni a gyerekedet, hogy veled együtt ne kerüljön a pokolra o is, mivel Isten hamarosan végezni fog itt a földön, és mint ahogy anno nem kimélte a pogany varosokat és elpusztitotta azokat gyerekestol, hazastol, allatostul földestül, ugyanugy nem fogja kimélni akkor sem, amikor tűzözönt bocsajt majd a földre, helyesebben ezt mar Jézus Krisztus az igaz Biro (akinek Isten atadott minden hatalmat a feltamadasa utan, igy az ítélet végrehajtasat is) a Barany fogja elvégezni ama napon.
      "Tudván elõször azt, hogy az utolsó idõben csúfolkodók támadnak, a kik saját kívánságaik szerint járnak, és ezt mondják: Hol van az õ eljövetelének ígérete? Mert a mióta az atyák elhunytak, minden azonképen marad a teremtés kezdetétõl fogva. Mert kész-akarva nem tudják azt, hogy egek régtõl fogva voltak, és föld, mely vízbõl és víz által állott elõ az Isten szavára; amelyek által az akkori világ vízzel elboríttatván elveszett: A mostani egek pedig és a föld, ugyanazon szó által megkíméltettek, tûznek tartatván fenn, az ítéletnek és az istentelen emberek romlásának napjára." Ujszöv. 2Péter 3:5-7).
      Ha meg akarod kimélni a gyerekedet a karhozattol, a pokol tűzétol (ez jelentené az iranta valo szeretetet) akkor erre tanitsd:

      "Szeressed azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből.
      És ez ígék, a melyeket e mai napon parancsolok néked, legyenek a te szívedben.
      És gyakoroljad ezekben a te fiaidat, és szólj ezekről, mikor a te házadban ülsz, vagy mikor úton jársz, és mikor lefekszel, és mikor felkelsz.
      És kössed azokat a te kezedre jegyül, és legyenek homlokkötőül a te szemeid között.
      És írd fel azokat a te házadnak ajtófeleire, és a te kapuidra." (5 Moz 6:5-9).

      Hogyan tudod ilyen oriasi gyülölettel (ahogyan az embertarsadat gyulolod)a szivedben szeretetre és tisztességre tanitani a gyerekedet?
      Ezért nem tud Magyarorszag népe sem egyként összefogva kiallni egymasért mert (ritka kivétellel) ilyen emberekkkel - mint amilyen te is vagy - van benépesülve. Mert: "Nyitott sír az ő torkuk; nyelvökkel álnokságot szólnak; áspis kígyó mérge van ajkaik alatt" (Romai levél 3:13).
      -------------------------------------------------------------------------------------------
      Mas:
      A János evang.10:30-ban Jézus igy szolt “Én és az Atya egy vagyunk.” János 1:1 – “Isten volt az Ige.” János 1:14 – “Az Ige testté lett” . Ez a két ige egyértelműen megmutatja, hogy Jézus az emberi testben megjelent Isten. O a Teremto Isten Fia. Satannak, a Gonosznak, nincs hatalma arra, hogy teremteni tudjon, tehat csakis a vilagmindenség teremtoje, lehet Jézus Krisztus Atyja, aki mindannyiunk Istene. Isten a vilagmindenség Ura, ratja kivül nincs mas Isten. O az univerzum Istene, nemcsak egyetlen nép Istene. Mindent O hozott létre, minden mennyeit és minden földit. Igy a teremtésrol szolo bibliai közlés elveti a nemzeti istenek gondolatat. Isten olyan, mint az a nap, amelyik az egész földi vilagot bevilagitja, s mint ahogy nincs külön babiloni, assziriai, egyiptomi, perzsa nap, éppen igy nem lehet egy-egy külön isten mindegyik nép szamara.

      Törlés
    3. Mondom, h nagypofájú! :o)))))))))))) Szinte habzik a nagy igyekezetben, hogy a felpuffadt egója fontosnak érezhesse magát és másokat ítélgessen. Ez nem vezet semmire.

      Törlés
    4. Kedves trollRIÁda, ez a zsidó-bibliával, az abból vett idézetekkel való RIAggatás bármennyire is RIAsztónak tűnik RIAdalmat már nem okoz a köreinkben. Mi már felébredtünk - szeretetelvűen, hazugságfelismerően - és készek vagyunk Téged is megmenteni. Megragadjuk a magyar-gyűlölő zsidó hazugság materiális ingoványából majdan segítségért kiáltó felénk nyújtott kezed. Még akkor is ha mindeközben a meghasonlott kereplőd még mindig azt a hülyeséget zagyválja a tudóknak, hogy: "távozz tőlem te pogány és hitetlen sátánka".

      Törlés
    5. A fenti párbeszédeket olvasva, ezennel önként rehabilitálom magam itt elhangzott azon vádak alól, miszerint Ria testvér Világhelyzetén való „egy ütéssel való földreteritése” és a „földön való 1x belerúgása”.
      Egész meg is „nyugodtam”, de mindenki szabadon ítélkezhet bárki fölött továbbra is … (rajtam is, másokon is :)) )
      További jó szórakozást hozzá! :)))

      Törlés
    6. Kedves Ildi!
      Lehet még korai...(Nem ellened, hanem érted...:)))
      Ria "jelenséget" több irányból érdemes vizsgálni. A fő irány, hogy keresi Szerelmes Istenét, ( Ami nagyon jó! ) amiért megpróbál akár erőszakos eszközökkel is téríteni, egy olyan írásból, ami ezer sebből vérzik (ami viszont nem jó! ) Ő azt hiszi, hogy segít, mert úgy érzi hogy a helyes utat járja (Valójában képzelődik, mert csak részlegesen helyes az az út..). Nem látja még, hogy a kéretlen segítség az nem segítség, hanem beavatkozás! Ezt valószínűleg egy jó ideig nem fogja érzékelni, mert jelentős karmikus adósságai lehetnek a külvilág felé. Lehet ezért áll bele a legerősebb pofonokba is (mégha nem is tudatosan), hogy lepakolja azt, amit le kell (tudat alatt ezért lehet ennyire erőszakos). Lepakolni valójában még nem tudja (legfeljebb részlegesen), mert élni a Bibliát még nem igazán tudja, de beszélni már tud róla...Mivel a legalapvetőbb tanításokat sem éli "Ne ítélj, hogy ne ítéltessél" ezért terheit - még jó ideig - tovább fogja terheit cipelni. Viszont aki lemegy az Ő megítélős szintjére (akár rövid időre is), az sajnos felvesz abból (Hacsak nem tudatosan, szeretet elvűen teszi azt, az EGO-s létet meghaladva, tetteinek mindenféle gyümölcséről lemondva...) a teherből. Akinek viszont még magyarÁZNIA kell tetteit, az még meglátásom szerint nem tart ott, hogy karma mentesen cselekdjen.
      (És kérlek ne haragudj rám! Ez részemről sem tudatos...(Sok tekintetben úgy látom, hogy nagyon elöl jársz, más esetekben meg számomra érthetetlen dolgok vannak...) Egy Bakos A. előadásban hallottam, hogy a Jógik azokkal a tanítványokkal a legkeményebbek, kik a legelőrébb járnak (lehet itt is valami hasonló van... (bár én még nagyon messze vagyok attól a szinttől és nincsenek tanítványaim...:))

      Szép Napot!

      Törlés
    7. Kedves SZ.N. én köszönöm a régebbi és a mostani tanítást is, sokat tanultam előzőleg és most is.
      Bakos Attila részedről egy remek választás, ha Ő neked egy példaképedet (arra következtetek, hisz már többször utaltál, ajánlottál tőle itt )
      Magam is 20 éve ismerem őt … :)))
      További minden jót Neked!

      Törlés
    8. Kedves Ildi!

      Témát váltva...
      Bakos előadásait, könyveit és fordításait nagyon szeretem...Úgy érzem, hogy még semmi sem adott annyi pluszt a fejlődésemeben, mint amit általa kaptam...(Gíta, Védanta szútra, Ég a Szívben...)
      Viszont Ő mondta azt is, hogy először a tanítványnak kell megmérni a tanárt, mielőtt tanítvánnyá szegődik... Szót fogadtam és elmentem egy előadására személyesen, és amit ott láttam az elborzasztott. (az a kalmár szellem... és az, ahogy a kíhívóan öltözködő, emeletes cipővel magasságot emelő, fenékriszálós oldalborda ott ugráltatta a tanítványokat...a mai napig sem értem...de hát mindenkinek megvan a maga keresztje...)

      Szóval Bakost távtanulásra (akinek még tud mit tanítani (mint nekem)) szívvel tudom ajánlani, viszont tanítványává PÉNZÉRT nem szegődnék...)

      Szép Napot!

      Törlés
    9. Kedves SZ.N. a „remek választás” részemről azért egy kis kétértelműséget takart, maximálisan igyekszem tisztelni mások választását, mert tanulni simán lehet mindenből és mindenkitől.
      A magam módján képben vagyok B.A.-val kapcsolatban, a három (eddigi) oldalborda közül az első az én legjobb akkori és mostani barátnőm, a többi feleségeihez is volt szerencsém.
      Röviden: Guru és privátember arc, nagyon más működést takarhat… erről inkább csak ennyit….
      Minden jót! :)))

      Törlés
    10. Sajnos egyre több szellemi vezetővel/tanítóval járok így, hogy emberként megbukik...A suliban is járta az a mondás, hogy aki tudja csinálja, aki nem tudja, az tanítja...és végül csak kitanultam a szakmámat...
      Sebaj...Igyekszem a jóra koncentrálni...
      Az információt minden esetre Köszönöm! :) Ebből is úgy tűnik, hogy minden okkal történik... :)

      Szép Napot!

      Törlés
    11. "Röviden: Guru és privátember arc, nagyon más működést takarhat… erről inkább csak ennyit…"

      https://www.youtube.com/watch?v=L9U6fsstd0w

      Sokan sokféleképp értelmezhetjük az újjászületést.:)
      A megvalósítása azonban csak egy!!! A siker egy életre nagyon jó és szép és kielégítő, de épp annyira visz közelebb a célhoz, mint kavicsokat dobálni a folyóba. Az a tanító, aki fényűzően él, abszolút nem érti a lényeget, s ezért inkább csak elvisz Tőle, mint hozzásegítene. ( Bocsánat, de ezt most le kellett írnom!) .............-nek ( ez itt most egy névsor akarna lenni) csak ez az egy lehetősége van! Nincs majd máshol, meg máskor...
      Egy tantárgy van és egy tananyag: Tudatos "meghalás"

      Lujza

      Törlés
    12. Majd elfelejtettem, hogy ezt magamnak írtam le, hogy soha többé ne feledkezhessek el róla.:) Viszont lehet, hogy másnak is segíthet.

      Lujza

      Törlés
    13. :)))
      Lujza, szerintem mellényúltál azzal a vendéglővel... a név gyakori és sok személy is feltételezhető mögötte: guru, tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász stb.
      Ha van esetleg vendéglője (én nem tudom van-e) bizonyára az vegetáriánus lenne.
      :)

      Törlés
    14. Meglehet, Ildi.:)))Viszont szemléltetésnek kiváló.:)A lényeg a lényeg.

      Lujza

      Törlés
    15. Mielőtt teljes "karakter gyilkosságot" hajtunk végre...
      Bakos vállalta, hogy (mintegy Csoma útját folyatva) öszeköti a Indiai kultúrát/őstörténelmet a magyar kultúrával és őstörténelemmel. Ezt a munkáját szerintem elég jól végezte/végzi (néhány tévedést leszámítva)...(Akit érdekel a téma, annak ezirányú munkáit is nagyon ajánlom) Továbbá (saját elmondása szerint) Bakos ígértett tett arra, hogy elhozza nekünk a Védanta szútrát, amit szintén teljesített...Személy szerint rendkívül hálás vagyok neki a tanításaiért, a könyveiért és a fordításaiért. Továbbra is mindegyiket szívből tudom ajánlani (nem tiszta forrás létére is)! Ez kicsit olyan, hogy ne olvassatok József Attilát, mert nem csak a "tudatos meghalást" tanította, és mert semmire kellő kommunistákkal barátkozott.... és ne olvassatok Ady-t , mert semmire kellő életet élt, szabad kőműves volt és a halálos ágyán még a Bibliát is összetépte(csak hogy témánál legyünk)... Az okok mindig fontosak és azokról hajlamosak vagyunk elfeledkezni...
      Az viszont tényleg gond, hogy tanítványokat fogad úgy, hogy még nincs azon a szinten és "csak" az elméletet ismeri...(Karma)

      Út pedig rengeteg VAN...csak hajlamosak vagyunk a közbenső stációk fölött átugrani (lásd védikus filozófiák és az egyiptomi hagyomány és a népmeséink (Ezekről oldalakat lehetne írni!))...Nagy buzgalmunkban csak a legfelsőbbel, a teljes megszabadulással foglalkozunk, pedig olyan nagyságok leendő visszatérést őrzi hagyományunk, mint Mátyás és Nimród...
      (A lábnyomukba sem léphetünk...és még ők is visszatérők...)

      Szép Napot!

      Törlés
    16. Nagyon vigyázni kell milyen forrásokra támaszkodik az ember.
      A Szhanátana Dharmához sokféleképpen lehet viszonyulni és rendesen mellényúlni a különböző szemléletetekkel és így a fordításokkal is.
      Lásd a Bhagavad Gita, mostanra több fordításban megjelenve elérhető, a legtöbb tipikus példája, hogy lehet tendenciózusan félrefordítani egy könyvet
      Ráadásul a Krsna tudat irányzat egy tipikus újkori irányzat, új eszmékkel, új szabályokkal, de Indiában valójában sokkal több tradicionális ősibb megközelítés létezik.

      (Kiegészítés: Védanta Sutrát nem Ő „hozta el”, hiszen Rácz Géza fordította le, valójában a fordító a közvetítő, B.A. csupán kiadta.)

      Törlés
    17. Örülök tárgyilagos megközelítésednek, ezért folytatom a "fogadatlan prókátor" szerepét...:)))
      A Gita (Bakos féle kiadás, Bakos ajánlásra) rám elképesztő hatással volt, már első olvasatra is. A valósággal való egyezésének szintjét még természetesen nem tudom megmérni, de - úgy érzem - külső és belső útjaim folytatásához rendkívül fontos támpontokat adott. Ezt folytatva olvastam el a Védanta szútrát, amit Bakos Védantáról szóló előadásainak hatására tettem. Vagyis nekem - és szerintem még jó néhány embernek - Ő hozta el, mégha nem is Ő fordította...(persze ez lehet szimpla magyarÁZAT is...) Majd ezeket követte az Ég a Szívben, ami valójában egy nagyon részletesen feldolgozott (különféle irányzatok szerint megmagyarázott és alátámasztott) Bhagavat Gíta (az Upanisádok, a Védanta, a Számkhja és a Jóga-szútrák tanítása) Ebben Bakos nagyon szépen feltárja versszakról - versszakra a Gíta magasabb rendű összefüggéseit... és annak különböző - tulajdonképpen EGY irányba ható - útjait bőséges, és egyben érdekes magyaráztatokkal látja el...)
      Szóval az én olvasatomban, vagyis felém teljesítette a vállalásait, hiszen hatására ismerkedtem meg legnagyobb örömömre és tanulságomra, a védikus irodalommal...

      Szép Napot!

      Törlés
    18. Vannak... problémáim a fókuszokkal...

      A fentebbi sok szó bogarászása (s közben aláfestésnek egy kis tücc-tücc Scooter módra) közben lagolt kissé a szemecském. Ennek folyományaként keletkezett egy kis visszacsatolás, oszt jól kénytelen vótam többször újraolvasni egy mondatot.
      Eztet: "Az okok mindig fontosak és azokról hajlamosak vagyunk elfeledkezni..."
      És sokagyára se sikeredett megfejtenem, hogy bánatosba gyön a orkok fontossága a hittérítéshez, meg a mindenféle szinten létezéshez.
      Ugyanis olvasatomban a fentebbi mondat imigyen hangzott el a fejemben:
      Az orkok mindig fontosak és azokról hajlamosak vagyunk elfeledkezni...

      S ugye nincsenek véletlenek. :D
      Tehát megkérném a itten szókat hányó néniket, és bácsikat legyenek kedvesek a jövendőben eltekinteni a trollok felemlegetésétől, mer' láthatóan reflexből asszociizélek a népség többi tagjára, a orkokra, és goblintokra... (Le kéne gyönnöm a Gyűrűk Uráról, vagymi...)

      ;)

      Törlés
    19. SZ.N. :)
      Igen Srídhara D.G.M féle Bhagavad Gitát nem lehet összehasonlítani Srila Prabhupad félével, sem a megközelítéseit, sem a fordítását.
      Említettem a fordítás másságának a problémáját az iniai szövegek fordításánál, pl a magyar alcímet hogyan határozták meg? Bhagavad Gíta Az édes Abszolút rejtett kincs vagy 20 évvel korábban Bhagavad Gíta Úgy ahogy van. A többi filozófia tartalomról nem is beszélve.....
      Mindegy is, tényleg nem kívánok ezekről tovább tárgyalgatni, nem vagyok ezekben már benne, más dolgokkal foglalkozom már.

      Ria testvérnek hála, bár látszólag anno az Ő hitbéli munkája kapcsán felemlegetett gondolatok, „ugrasztottak” össze bennünket. Most pedig Ria bekapcsolódva a meseszoba hétköznapjaiba, igaz közvetve megint, gondolom a Szentlélek általa, ha rövid időre is SZ.N. de összehozott minket.
      Köszi hogy megosztottad gondolataid és további szép utat a lelkiéletedben.
      Szívből a legjobbakat mindenben Neked!

      Természetesen Riának is a legjobbakat, további hasznos tevékenységet itt a Meseszobában is vagy ahol úgy érzi értik a segítő szavát!

      :)

      Törlés
    20. Kedves Ildi!

      Szintén köszönöm neked (és természetesen a felsőbb energiáknak is) a beszélgetést, tanulságos volt! :)
      (Lényegét tekintve itt is visszatértünk az alap kiiunduláshoz, hogy minden írással és minden tanítóval óvatosan kell bánni...A tiszta forrásra még várni kell. Addig is főzünk, amiből tudunk...Ki-így-Ki-úgy...Hiszen mindenki - aki elfogadja - megkapja azt, amire aktuálisan szüksége van..:)
      Szívből a legjobbakat neked is!

      (Most, hogy Napsütéses reggelre ébredünk, már nyugodtabban írhatom le újra...)
      Szép Napot!

      Törlés
    21. "Út pedig rengeteg VAN...csak hajlamosak vagyunk a közbenső stációk fölött átugrani (lásd védikus filozófiák és az egyiptomi hagyomány és a népmeséink (Ezekről oldalakat lehetne írni!))...Nagy buzgalmunkban csak a legfelsőbbel, a teljes megszabadulással foglalkozunk, pedig olyan nagyságok leendő visszatérést őrzi hagyományunk, mint Mátyás és Nimród...
      (A lábnyomukba sem léphetünk...és még ők is visszatérők...)"

      Kedves SzívNapsugara (SZN) Lujza nem az Útról,- mely mindenkinek természetesen egyedi- beszélt, hanem a LehetŐségről. Nimród, Mátyás és a számtalan név, melyet a történelem őriz, mind szerep, s egyben feladat volt. Azonban Most és Mindenkor megvan a LehetŐség, melyet fel lehet ismerni. Benned is megvan, és egyre több emberben. Nemet bármikor lehet mondani, s ha az Szívből és Igazán szól ( nem elkeseredésből!), akkor megkapja méltó jutalmát.

      https://www.youtube.com/watch?v=ShLPwZHhvh8

      Lujza

      Törlés
    22. No igen, attól NEMes az ember, ha NEMet tud mondani - például az anyagias, egoisztikus vágyaira. Ez nem születés kérdése, hanem a felismerésé.

      Törlés
    23. Kedves Lujza!

      Értékelem az igyekezeted...de mi is mind-mind szerepek vagyunk... Ha tetszik-ha nem...
      Tudod mit jelent az, hogy úgy esel SZERelembe a legfelsőbbel, hogy lemondasz minden e világi vágyadról, megfegyelmezed elmédet, ezáltal a tudatodat, visszavonod önmagadba külső érzékelésedet, visszavonod az én tudatodat, lemondasz még a jó cselekedetekről is (mert még az is kötőerő), lemondasz még arról is, hogy elérd a legfelsőbbet, mert a teljesség része csak úgy lehetsz, ha te is szeretet teljesen semleges maradsz (mert érzékeled, hogy mindennek oka van... érzékeled nem csak tudod, hogy Isten mindenben ott van és valójában nincs is jó meg rossz)... és közben letudod minden karmikus adósságodat úgy, hogy a NAP minden pillanatában mérlegre kerülsz, mind gondolatban, mind tettekben, ha úgy tetszik beavatódsz... Az év minden hónapjában átéled a 12 stációt (ha úgy tetszik mérlegre kerülsz a kapott fény mennyisége szerint (a precessziós hatásokról nem is beszélve)) és vár még az egész összefoglalása a "tudatos meghalás" mindennek következményeként (vagy már nem is vágyott gyümölcseként) .... Lujza KÉPes vagy szeretet teljesen feláldozni önmagad (nem "csak", ha a helyzet úgy hozza)? (Hiszen Krisztus megmutatta mit kell tenni, "csak" követi kell őt és szeretet teljesen feláldozni önmagunkat...(hiszen abból ami kifelé látszik, "csak" szimpla húsruci... és még hol van a többi...?)
      Amíg van olyan stáció amin elbukunk, addig sajnos nincs nagycsoport, addig évismétlés van...Mert ugye beszélni mindig könnyű arról, amit bemagoltunk...de mire tettekre kerül sor az már gyakran elfelejtődik...

      A népmeséink leggyakrabban pont ezt a beavatódást mesélik el az állatokkal, az állapotokkal. Kár ezek közül egyet kiragadni, mert a legtöbbnek más és más mondanivalója van...nagyon sok az út és nagyon sok stáció létezik...(természetesen a legfelsőbb elérése is köztük van) Szokták mondani, hogy nincs az életre vonatkozó olyan fontos tanítás, amit népmesénik ne tartalmaznának (ha értenénk őket...)

      Magom részéről pedig azt érzem, hogy messze vagyunk a fentiekben megidézett szintől, ha mondandónk alátámasztására (amilyon EGO-san) rögtön repülünk googlizni -taposunk amit taposunk-, kiragadunk egyetlen elemet a sokból és meg sem próbálunk más nézőpontokat megismerni...(ez akkor is igaz, ha látszra "JÓ" szándék vezérel minket) KARMA...

      Szóval OK, hogy a lehetőség EGYben CÉL is...
      és hidd el a legkevésbé sincs szó elkeseredésről...

      Szép Napot!

      Törlés
    24. Értelek.:) Csak annyit jegyeznék meg, hogy a sok könyv, amennyit segít, ugyanannyit vissza is húz. A sok elemzés végül elviszi a lényeget, s nem történhet meg a nagy találkozás.
      https://www.youtube.com/watch?v=Cto5s_PZsTM
      A nézőpontok pedig mind egyet akarnak, megszabadulni. Csak azt nem veszik észre, hogy a csomagokat ők viszik, s bármikor letehetik, ha erre már van szemük és bátorságuk. Amíg a szerepet komolyan vesszük, addig mindig is uralkodni fog felettünk. Talán később majd ismét próbálkozom, ha lesz rá megérzésem és lehetőségem. Ha nem, akkor nem. Tisztellek, és elfogadlak olyannak, amilyennek érzed magad.

      Lujza

      Törlés
  17. Üdvözöllek Ria . Te esetleg még nem hallottál róla , hogy jehova nem a Teremtő Isten ? Persze aki hatalmában van az lehet fél tőle , de szerintem itt rossz helyre jöttél ezzel a szöveggel . "" mivel Isten hamarosan végezni fog itt a földön, és mint ahogy anno nem kimélte a pogany varosokat és elpusztitotta azokat gyerekestol, hazastol, allatostul földestül, ugyanugy nem fogja kimélni akkor sem, amikor tűzözönt bocsajt majd a földre, "" Nem rég éppen Te álszentgeltél itt azzal , hogy van-e valakinek gyereke , és hogy , hogy szeretne jót neki , most meg ez a hülye pusztító szöveg . nem látsz közte egy kis eltérést ?
    Egyébként Te félsz , hogy elégsz , ha nem teljesíted feladatod ? :)

    VálaszTörlés
  18. Neked is üdv Merkurius.

    "Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (Janos evang. 3:16). A "valaki hiszen obenne"-nek mi az ellentetje? Es elvész, vagy nem vész el?
    "Az Atya szereti a Fiút, és az ő kezébe adott mindent" (János Evang. 3: 35)
    A ki hisz a Fiúban, örök élete van; a ki pedig nem enged a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta" (János Evang. 3: 36).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nincs mitol félnem, a feladatomat pedig az irantatok valo szeretetem miatt végzem. Istennek ez az akarata, és mivel imadom Ot, ezért engedelmeskedem Neki.

      Törlés
    2. Ria, minden bizonnyal nagy a hited. Ezt egyiküknek sem áll szándékában elvenni Tőled. Hitet viszont-, s ezt Te is tudod, vagy tudnod kellene- egyikünknek sem adhatsz. Ha ezt megtehetnéd, akkor most nem a Földön élnél. Amit értünk tehetsz, azt tedd meg, imádkozzál értünk! Viszonzásképp mi is megtesszük ezt Érted.

      Üdvözlettel, Lujza

      Törlés
    3. A hitet Isten adja, én csak a magot vetem... én csak megismertetem Ot veletek... hirdetem az örömhirt: "Mert ugy szerette Isten a vilagot, hogy..."
      Ertem pedig ne imadkozzatok, nincs miért.

      Törlés
    4. Kérésedet tiszteletben tartom.
      A magot már régen elvetették.Most, mint hírdetik is, az aratás lesz soron. Mindennek megvan a maga ideje... Hamarosan kiderül, melyik kelt ki, melyiket aratják le, s melyik az, melyen Isten madarai majd megpihennek.

      Üdvözlettel, Lujza

      Törlés
    5. Na, akkor hiszel vagy tudsz?...mi is a kettő közti különbség?
      Spirituális illúziók: a hit és a megbocsátás.... itt:

      http://ararauch.hu/index.php/t-e-e/spiritualis-illuziok

      News

      Törlés
  19. Na ez egy jó kis hsz. :)))).... innen- Kitalált Biblia:

    " Furcsa volt ezt az írást azok után olvasni, hogy évekkel ezelőtt elemezték az Ószövetség azon részét, egy imaórán," amikor Isten megteremtette az Édenkertet, amelyet 3 folyó oszt négy részre." Szó szerint így van leírva! Ezután következik a következő vers:"És a negyedik az Eufrátesz"!!!!?? Tessék???? Hogyan is van ez??? Akkor már 4 folyó osztja 5 részre!!! ----------Azután van a másik: Ádám és Éva a Paradicsomban, született Káin és Ábel. EZ ugyen 4 ember. Káin megölte Ábelt így HÁRMAN MARADTAK!!!! "Ezután az Isten megjelölte Káint a homlokán, hogy SENKI EMBERFIA MEG NE ÖLJE "???? EZ AZTÁN A HÜLYESÉG TETEJE! HOGYAN IS VAN???? Honnan voltak más emberek????? "Ezután Káin más törzsek ?? leányaiból vett magának feleséget!!!! TESSÉK????? HONNAN VOLTAK MÁS TÖRZSEK????? Ekkora hazugságot!!! És EZT tanították 2012 évig!!!! Mindnyájan hülyék voltunk, hogy elhittük VAK HITTEL !!!!! BIZTOS EZ IS VOLT A CÉL !!!! A VAKHIT a gondolkodás nélküliség! Nesze nektek hülye Földlakók, ti annyira primitívek vagytok, hogy minden hülyeséget be lehet nektek adni!!! - gondolták az anunnakik leszármazottai, a más bolygók idegen lakói, akik leigázták már a Földet! Szóval MA, 2012-ben is csak itt tartunk!!! Hogyan élhet ennyi hülye ember a Földön, akik NEM gondolkodnak!!!!! Soha nem hallottak még a LOGIKUS gondolkodásról???? Pné.

    http://magyarkereszteny.network.hu/blog/egyetemes-magyar-kereszteny-ertekeket-kovetok-kozossege-hirei/a-kitalalt-biblia

    News

    VálaszTörlés
  20. Ma reggel azzal ébredtem, hogy "Hurrá, nálam van a KULCS!"- a probléma csak az, hogy halványlila gőzöm sincs, minek örültem annyira, és hogy mi az a nagybetűs kulcs, ami nálam van. Erre elébemsodródott (ez a helyes kifejezés azt hiszem- kerestem valamit, de "valami-ezo-bulvár-sci-fi-regény-ség" keveredett elém.
    Ahol a főhősnő lett az új Könyvtáros(?) és nála van a Kulcs, csak nem tudja mi az és hogy kéne használni.. ezért aztán most "feltéve, de meg nem engedve"-elolvasom a könyvet.. mert hadd ne mondjam, hogy érdekeseket ir.. egy bizonyos látószögből :)

    VálaszTörlés
  21. A "kicsinyek" kedvéért még 1 SZER!
    S hogy mikor változott meg a Biblia? Krisztus után 451-ben, a Khalkédoni Zsinaton, bizonyitják a gnosztikusok. Innentől számitják a judJÓ?-kereszténység útnak indulását.
    Jézus Jahve fia, mondják ki ekkor, aki pedig egyenlő Istennel. Arról a Jahveről van szó, aki az ószövetségben igy szól: „én az új, bosszúálló Isten vagyok. Nincs más Isten rajtam kivül. „
    Mózes V. könyvében olvashatunk az időszámitás előtti 1152-ben bekövetkezett 12 héber törzs honfoglalásáról, a mai Izrael elfoglalásáról. Jahvet idézem, szintén az ószövetségből: „Amikor beérkeztek Kánaán földjére, öljétek meg őket, pusztitsátok el őket irmagig. Még a csecsemőknek se kegyelmezzetek."
    A héber törzsek katonái a tanitás szerint cselekedtek. A fejedelmeket, mert törzsszövetségben éltek, felakasztották. Nőt, anyát, gyermekével a kezében megöltek. Kardot döftek a gyerekbe, de kihúzni már nem volt idő, vagy akarat, igy találták meg a francia régészek, 1928-as ásatásaik során. Igazi népirtás volt. A kegyetlen gyilkosságokat elszenvedők kaukázusi szkita eredetű, turáni jellegű emberek voltak.
    A Kánaán földjén megölt kánaániták például Arad és Kis nevű településeken éltek. Arad királyának neve Fela (Béla) volt. Nyelvük a sumérhoz hasonlitott Az iráskutatók szerint 28 betűs irásuk megegyezik a 21-22 betűből álló székely- magyar rovásirással, amely egyes vélemények szerint arámi eredetű. Jézus pedig arámi nyelven beszélt. Ez az irás, mármint a kánaánitáké azonban ékirás. Nem fába, hanem agyakba irták. Fővárosuk neve: A Szent Sólyom Városa. Sólyom formájú Istenük volt, aranyból, amely előbukkant az évezredes mélységből, a régészek jóvoltából. Sólyom= Horrus Hiero Salamos, azaz Jeruzsálem. Jeruzsálem volt a kánaániták fővárosa.
    „Soha ne fogadd be házadba az idegent, ne is segits annak"- mondta Jahve a népének, amely intelem szintén az ószövetségben található.
    Ez is ellentétes Jézus tanitásával. Jézus egyik beszéde- az újjászületésről- szintén tiltott lett. Ezeket a beszédeket apokrif, elrejtett, eltitkolt szövegeknek nevezik a gnosztikusok.
    folyt.köv páusz

    VálaszTörlés
  22. folyt:
    451-től, a khalkédoni zsinattól számitva, szigorúan tilos hirdetni és az ördögök műve az a tan, amely szerint Isten benne van a világban, még az emberben is. A fény mindenben ott van. Az egész világ szent. Az egyház mostani tanitása szerint bálványimádás a Naphoz, a Holdhoz imádkozni.
    Isten a világ felett uralkodik, hirdetik ma az egyházi személyek, mig az eredeti gondolat szerint Isten vagyok, Isten vagy. Fény vagyok, fény vagy.
    451-ben kimondják azt is, hogy az ember eredendően bűnös. Márpedig, ha bűnös, gyónnia kell.
    Az eredeti tanitás szerint az ember bűntelen, szépséges, szabad. Testbe zárt isteni fény. Ha tehát nincs bűn, akkor nincs gyónás.
    Az ember csak egy teremtmény, egy bűnös szolga- 451 után. Féld az Istent!- hirdetik a khalkédoni zsinaton.
    Az ember, bár valóban teremtménye Istennek, de úgy, hogy ő maga is Isten. Az ember Isten gyermeke. Az Isten fénye bennem is van- az eredeti kereszténységben ez is benne van.
    Isten vagyok, Isten benne van a világban, a fákban, a rovarokban, a fényben. Az egész világ szent. A Napban és a Holdban is ott van az isteni fény. 451 után viszont az előbbiek mind csak teremtmények.
    451: Féld Istenedet! Eredetileg: Szeresd Istenedet! Csak templomban lehet imádkozni. Jézus szerint: Ne épitsetek az én Atyámnak templomokat, mert az én Atyám temploma maga a világ. Egy mező a csillagos ég alatt.
    451 után az eredeti Szentháromság nevének kiejtése is tilos, amely igy szólt: az Atya, az Anya, és a Fiú. Jézus szerint az Isten, az égi Anya Isten mellett tehát Istennő is van. Khalkédonban határoznak arról is, hogy nő nem lehet pap. Az őskereszténységben papok és papnők is voltak. Miséző papnők és nemcsak apácák.
    451 után: Jézus kinyilatkozásán kivül minden más vallás bűnös, bálványimádó, meg kell semmisiteni. Jézus szerint viszont minden vallás és minden tanitás szent, mert a fényből való. Az én Atyámnak és az én Anyámnak sok-sok neve van az embereknél, mégis ugyanaz. Sok-sok út vezet Istenhez, de végül mindegyik odajut. A kereszténység nem szentebb vallás a többinél, minden ugyanolyan szent.
    Az eredeti kereszténységben nincs pokol és ördög.
    Jézus: Nem azért jöttem, hogy eltöröljek, hanem azért, hogy beteljesitsek.
    páusz

    VálaszTörlés
  23. folyt:
    Jézus 12 éves korában került el a mostani Izraelből és 30 évesen tért vissza. A kettő között keleten tanult és tanított (Egyiptomban, Indiában és Tibetben), amit mind kivágtak a Bibliából ! A Koránban és tibeti írásokban viszont szerepel Jézus ezen útja ! (ők Isszának nevezik).
    Halála" után 300-400 évvel különböző zsinatokon: -Kivették Jézus tanításaiból a reinkarnáció, asztrológia, numerológia tanait, és ... hogy "Isten országa Bennetek van !" , "Ugyanaz a Fény van Benned ... " Ezek "helyébe" írták: hogy Isten rajtad Kívül, elérhetetlen magasságokban van, és így az Isten és közted szükség van egy közvetítőre: a papságra.
    De elkerülte a figyelmüket ez a 2 rész: Károli Gáspár fordítás, 82. zsoltár 6. vers: "Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan." Illetve: "Én vagyok a világ világossága" - mondta Jézus. Később pedig a tanítványainak mondta: "Ti vagytok a világ világossága." - Tehát nem azt mondja, hogy .. én vagyok az Isten fia, ti pedig csak emberek, hanem hogy ugyan azok vagyunk !

    VálaszTörlés
  24. folyt:
    Kitalálták, hogy legyen bűn, amiért büntetés jár,és hogy legyen pokol,és ördög.
    Míg Jézus azt tanította: "Nincs bűnös, csak tudatlan. Ezért meg kell Tanítani ! Nincs gonosz, csak beteg. Akit a Szeretet gyógyíthat meg !"
    Próbálták összemosni Jézus tanait a zsidó vallással (ami valójában Ég és Föld) : Elnevezték Jézus tanait Újszövetségnek, Jézus származását átírták zsidóra,és egy zsinaton kimondták, hogy Jézus apja: Jáhve. Ez még a papok között is akkora felháborodást váltott ki, hogy lázadás tört ki az egyházban ! Miért ? Jáhve Egyiptomban csecsemőket ölt (Kivonulás 11.1), Kánaánban pedig népirtást végeztetett. Jézus tetteiből és szavaiból pedig mindig a SZERETET áradt. Még keresztre feszítése közben is: "Bocsáss meg nekik Atyám, mert nem tudják, hogy mit cselekszenek." > Ugye, nem mindegy hogy ki az apja ?
    -"A női princípium kitörlése: -Az Atya, Anya és Fiú szent-háromságot átírták Atya, Fiú, Szentlélek -re. -Jézus mindig azt mondta: "... az Isten és az Istennő ..." > Mindenhonnan kiradírozták, hogy: Istennő. -A történetből (ahonnan csak tudták) kitörölték Mária Magdolnát - Jézus legKözelebbi Tanítványát - a 12 tanítvány közül " , ... de Leonardo Da Vinci odafestette az "Utolsó vacsora" című művére Jézus mellé. -Jézus, amikor feltámad, Mária Magdolnával találkozik először (mintha megvárná, míg a többiek elhagyják a sírt), és Jézus úgy szólítja Mária Magdolnát, ahogy egyik tanítványát sem ! Ez a megszólítás csak a legközvetlenebb tanítványnak járt ki ! -Mária Magdolnát (aki Egyiptomban tanult, és felnőtt korára már nagy hatalmú mágus főpapnő volt), "bűnös nővé" írták át, ... amit később egyesek prostituáltként értelmeztek
    Az Ó szövetség próféciákon alapszik. Most is vannak próféták akik kapják az üziket mégsem írják tovább a bibliát. Talán Isten és az Égiek elmentek nyugdíjba? A vatikán mint közvetitő melyik istennel online? soook, soook kérdés....

    VálaszTörlés
  25. "A varázslók célja az észlelés tudatos manipulálása. Az ehhez szükséges állapotot tradicionálisan eleinte úgynevezett erőnövények fogyasztásával érték el, majd a "régi idők varázslói" fokozatosan megtanultak saját erejükből, szándékuk segítségével belépni ezekbe az állapotokba. Ilyenkor a varázslók az emberi testet hosszúkás fénylő tojásnak "látják", melynek egy meghatározott szerve, a jobb lapocka tájékán elhelyezkedő gyűjtőpont. Ennek helyzete határozza meg az észlelést. Az emberek gyűjtőpontja a szocializáció során rögzül ugyanazon a helyen; a kisbabáké kezdetben szabadon mozog. A mindennapi életben lekötött energia felszabadításával, a szándék segítségével tudatosan el lehet mozdítani a gyűjtőpontot. A gyűjtőpont álmaink során sokkal lazább, mint ébrenléti állapotban, ezért a gyűjtőpont mozgatására szolgáló technikát álmodásnak, a gyűjtőpont adott helyen való rögzítésének művészetét cserkészésnek (néhány könyvben cserkelésnek) nevezik.

    A varázslók, a gyűjtőpont eltolásával más világokba lépnek, melyek közelebb, vagy távolabb helyezkednek el a mi világunktól – a gyűjtőpont helyzetétől függően. Ezekben a világokban a szerves lények mellett szervetlen lények is léteznek, melyeknek nincs meg a helyváltoztatásra való képességük. Ezeknek több különböző fajtája van, melyek közül néhánnyal a varázslók megpróbálnak együttműködni. A fénytojáson kívülre tolt gyűjtőponti helyzet, az ember által fel nem fogható, ismeretlen világokba enged betekintést.

    A varázslókat útjuk során egy személytelen erő vezeti, melyet szellemnek hívnak. A varázslók egyik fő cselekedete, hogy szembe néznek a végtelennel, amely hideg közönnyel visszabámul rájuk. Úgy tartják, az életért egy személytelen erő felelős, melyet sasnak neveztek el. Látásuk segítségével felismerték, hogy a halál pillanatában az ember teljesen tudatába kerül élete minden cselekedetének, minek hatására a fénytojásban található teljes tudomás – az élet összes tapasztalata – felizzik, majd a sas felfalja azt. A varázslók nem kívánják tapasztalataikkal táplálni a sast, ezért tanulmányaik során az egyik legfontosabb, hogy elvégezzék az összegzésüket és így eltöröljék személyes történelmüket. Ezt életük összes eseményének felsorolásával és újraélésével teszik meg. Az összegzés egy másolatot hoz létre az élet tapasztalataiból, amelyet a sasnak ajánlanak – így elsurranhatnak mellette, és a halál nincs többé hatással rájuk.

    A varázslók látásukkal érzékelik, hogy az emberi fajt évezredekkel ezelőtt foglyul ejtette a flyer-eknek, los voladores-eknek, vagy szökdelőknek nevezett szervetlen lények fajtája, ami az emberi tudatomás izzásából táplálkozik. Ők fosztották meg az emberi lényeket mágikus képességeiktől, egy idegen elmét ültetve beléjük. A varázslók szerint az embereknek két elméje van, egy saját, ami általában csendes, és egy idegen beültetés, ami az egóért, a hitekért és az értelmetlen konfliktusokért felelős – ezen keresztül tartják a ragadozók a helyén az emberi fajt, a tudomást folyamatosan álproblémákkal tartva izzásban."

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Carlos_Castaneda
    Juteszembe.. biztos, hogy kell az a másolat?
    van egy ötletem.. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__6367050-ayahuasca-teat-fogyasztott-mar-valaki-vagy-tudtok-rola-barmit

      Törlés
    2. most ittam egy bögre macskagyökér-teát.. :)
      (irtózatosan büdös, de az izét magában is szeretem: bögre forró viz+kávéskanál tea)

      http://youtu.be/kZnJSw2cNLc?list=RDjPPzK5Xni9M

      Törlés
    3. Amondó vagyok, hogy ez a nóta még ide tartozik és legpontosabban irja le, amiről fentebb szó volt.. most már mindEGY.. :P

      A nyakamon a sugarak, a kezeid a sugarak, a kezeim a nyakadon.
      Én ugyanoda megyek igen, ugyanaz a jelem, az a bajom ami neked is:
      A helyemen az idegen!
      Akarod-e? NEM!

      Pedig egyedül a vadidegen az akinek igazat adok.
      Egyedül a vadidegen az akibe beleszületek...Akibe beleszületek...
      Akibe beleszületek, beletanulok!
      Ugye vagyok aki leszek, ugye leszek ami marad?
      Egyszerre van amire te gondolsz...
      Meg az is aminek akarod, hogy mások lássanak és elzárod magad ahogyan a vizeket a csapok, szavakat a savak, a gyökereket a gyökerek,
      az agyadat a fejed, tereket a falak.
      Ugye baszogat a türelem?
      A fülemen a bogarak a tieid, a bogarak a füleden a helyükön.
      A fenekeden ülök, viselem a neved!
      Ugye leszek ami marad ugye vagyok aki leszek?
      Ugye valamire viszed, ugye? Valamire-valamire vidd!
      Ha baszogat a Nap valamire vidd!

      A plafonon a küszöb és a küszöbön a nap.
      Ezen a falon amit emelek, a te neved a vakolat.
      A kirakat a kamu, nem az üveg aki betöri.
      Ha betörik a fejedet, a lovadat...
      A kamuduma szöveged a faszom aki beveszi!
      Ma te fogod a kötelet a nyakamon, a sugarak a kezeid!

      A nyakamon a sugarak, a nyakamon a sugarak a kezeid.
      A sugarak a kezeim, a sugarak a kezeim a nyakadon.
      Ugyanoda megyek, ugyanaz a jelem, az a bajom ami neked is:
      Itt a helyemen ez a fasz! Igen a vadidegen az!
      Jól nézz meg! Vagyok aki leszek leszek ami marad.
      Egyszerre van amire te gondolsz.
      Meg az is aminek akarod, hogy mások lássanak
      és elzárod magad ahogyan a vizeket a csapok, szavakat a savak,
      gyökereket a gyökerek, az agyadat a fejed, a tereket a falak.
      Ugye baszogat a türelem?
      A fülemen a bogarak a tieid, a bogarak a füleden a helyükön.
      A fenekeden ülök viselem a neved, te csak bólints ha mehetek én meg nem kérdezek!
      Nem, hanem KEZDEM VELED! KEZDEM VELED!
      Amire kinyitod a szemed lerúgom a napod!
      Kibököm az eged, amire kinyitod a szemed!
      ..kezdemkezdemkezdemkezdem KEZDEM VELED!!

      Igen egyedül a vadidegen az akinek igazat adok!
      Egyedül a vadidegen az akibe beleszületek, akibe beleszületek,
      akibe beleszületek, beletanulok!
      Akibe beleszületek, akibe beleszületek, beletanulok!
      Akibe beleszületek, beletanulok!
      Akibe beleszületek, akibe beleszületek, beletanulok!
      Egyedül a vadidegen az!
      Igen! Egyedül a vadidegen az....

      Feladat? Feladom, leszarod?
      Nagyívbe leszarom a kötelet a nyakamon, a sebet ami nyalogat.
      A nyavalya ha letudom lepereg, kitelik a köszönet.
      A kereked a negyedik a falon ahogy emelik.
      A fogam ami csik-csik csikorog, csik-csik csikorog a fogadon.

      Akarod? Nem!
      Nem akarod? Akarom!
      Ha nem akarod, akarom!
      Ha akarod, nem akarom!
      ha nem, hát nem..."

      Törlés
    4. Itt a videója:))))))))))))
      https://www.youtube.com/watch?v=b6RuhIEaqqU

      News

      Törlés
    5. (pillanatnyi "igazság" következik.. azért pillanatnyi, mert olyan, hogy igazság- főleg nagy I-vel csak EGY van, a többi csak cseréptörmelék)

      Összefoglalólag..

      Van egy játék. Úgy hivjuk mindennapi élet. Van egy karakterünk (akit úgy nevezünk, ahogy kereszteltek, elneveztek, kineveztük magunkat stb.)
      Az alap-karakteren vannak "bot"-ok (aki CounterStrike-ozott például: wallhack, aimbot http://index.hu/tech/2014/10/26/halhatatlansag_fillerekert/ ), akik illeszkednek az alap-karakteredhez (azért tudnak "szivatni", mert Veled együtt létezhetnek csak és igen, az agyad "pörgésének" energiájából táplálkoznak- csendesitsd le a világot magad körül és magadban is..)
      (nem egy-egy van, hanem egy és sok.. :)
      C.Castaneda: "A varázslók látásukkal érzékelik, hogy az emberi fajt évezredekkel ezelőtt foglyul ejtette a flyer-eknek, los voladores-eknek, vagy szökdelőknek nevezett szervetlen lények fajtája, ami az emberi tudatomás izzásából táplálkozik. Ők fosztották meg az emberi lényeket mágikus képességeiktől, egy idegen elmét ültetve beléjük. A varázslók szerint az embereknek két elméje van, egy saját, ami általában csendes, és egy idegen beültetés, ami az egóért, a hitekért és az értelmetlen konfliktusokért felelős – ezen keresztül tartják a ragadozók a helyén az emberi fajt, a tudomást folyamatosan álproblémákkal tartva izzásban."
      Hiperkarma:
      "Ugyanoda megyek, ugyanaz a jelem, az a bajom ami neked is:
      Itt a helyemen ez a fasz! Igen a vadidegen az!
      Jól nézz meg! Vagyok aki leszek leszek ami marad.
      Egyszerre van amire te gondolsz.
      Meg az is aminek akarod, hogy mások lássanak
      és elzárod magad ahogyan a vizeket a csapok, szavakat a savak,
      gyökereket a gyökerek, az agyadat a fejed, a tereket a falak.
      Ugye baszogat a türelem?"

      Törlés
  26. Ria Szia:)

    Próbálj meg haldókló betegeket ápolni kb min 10 éven át - és nem kell biblia betü semmi csak a szived megmondja ha az egész séges hogy ki mit hogyan mondott és mik az univerzum törvényei.
    próbálj meg olyan embereket ápolni akik mig egészségesek voltak semmibe vettek és ugyan ez.

    Fentebb valaki azt irta a 11 éves gyermek ha nem is független tőlle de önálló! Igaza volt sokszor már 3 évesen másoktól függően mégis ÖNÁLLÓak vagyunk.
    Sőt ha pillanatra visszaemlékezem a szülésre akkor ahogy a kisbabám rámtekintett kiváncsian már önálló volt csak erős függésben tőlem.

    Hát javaslom nagyon mindenkinek minden iromány helyett a gyakorlatot...hiszen ama Tantó 'bá is aztat mondta:" hiába mondom néktek nem teszitek" igen a tanitásait elsunnyogóknak! Mert nem értették - pedig előlük nem volt elrejtve mint előlünk az irásai sőt a saját tudásunk ellopva elorozva elégetve.

    Ria! Tapasztalatról beszélek nem betükből másoltam valahonnan!

    HGazdi.

    VálaszTörlés
  27. Néha meditációban amikor felmerül valami olyan hogy magamra nem tudom értelmezni felteszem kérdésként...és valamelyik nap múlt héten a gonosz fogalmával nem tudtam egészen mi is az hogyan keletkezik honnan bujik ki először.

    Aztán van valaki akit mint a társasház egyik tulajdonosát ha a kollektiváról van szó nem zárok ki semmiből de a 6 lépés távolságot betartom.

    Pénteken szól hogy elromlott a wc-je átjöhet e hozzám szépen kér - némi hezitálás után megengedtem....jön egy üveg frankfurti levessel meg egy fertötlenitő spricnivel....majd el.

    A levesből a kolbászt kiszedve a kutyának adtam és a többit ki a kukába, mert a gondolatra is herpesz nőtt a számon. Bárkitől elfogadok ételt de ez a állandóan panasszal nyvajgással élő ember eszméletlen pedig sokszor mondtam takaritson a lelkében és az emésztése is rendeződik.....

    Ezzel csak azt akartam közölni eleve akiben nincs szeretet önmaga iránt se nincs energia hanem másokét szivja mint a vámpir, az üres és sőtét, nincs az ami elég lenne neki.
    Már volt hogy többünket kiakart zárni a közös szabad közlekedésből - tehát hatalmat akar/t gyakorolni mások felett függő helyzetet ami csak súlyosbodott volna....
    Mintha valamikor 5000 évvel ezelőtt ilyen apró beszivárgó de állandó próbálkozásokkal alakult ki az amit ma átélünk ujra és ujra a háborúkkal ami kezdődőtt a perzsáknál majd a föld minden zugában folyt köv.
    Na ez a gonoszság születése - és az ha mi hagyjuk.

    Nem irmagostúl megölni hanem irmagostúl figyelembe venni sem volna szabad.
    A megölés pont az amiről Kerion ir a visszatartásra jó a figyelembe vevés hiánya pedig az amikor a hisztériásnak hátatforditunk és otthagyjuk.

    VálaszTörlés
  28. Megjegyzés: A kutya a kolbásztól elkezdett vinnyogni és valami történt vele...lábát fájlalta vagy az oldalát...masszirozásra simogatásra megnyugodott - ???

    Nem vagyok reinkarnálódótt inkvizitor de?

    VálaszTörlés
  29. (link-mentés)
    http://egyrejobbanklub.freewb.hu/letoltheto-konyvek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (miért nem a napiszerbe??)

      (Úristen, ha még ennyi könyvet el kéne olvassak, be is dobnám a törülközőt... kösz, inkább maradok a saját forrásnál :)

      Törlés
    2. (azért, mert a témához kapcsolódik :)
      (Nem kell. De ha valaki szükségét érzi és keres valamit- most pl.én :)
      (Yogiraj-Boris elvtárs könyveit sasolom a buddhista extra-szenz érzékelésről: a távolból való izlelés magyarázatánál tételezzük fel, hogy az ember gondolkodó principiuma elindul az emberből kifelé...vagy abból indulunk ki, hogy érzékszerveinkkel azért hatolhatunk a távolba, mivel a szaghoz hasonlóan az iz is-sőt, MINDEN, érzékszerveinkkel érzékelhető tárgyi tulajdonság a durva anyagi érzékelésen túl egy finom-anyagi természetből fakad..)- finomitom a finomitanivalót.. :)
      (szerinted a magunk által korlátozott kis felfogásunkkal leprogramozható a harmadik szemmel való full-gömblátás? szerintem igen :P )

      "Légy alázatos, ha el akarod érni a bölcsességet.
      Légy még alázatosabb, ha ura vagy annak." H.P.Blavatsky
      http://www.teozofia.hu/index.php?tartalom=16

      Törlés
    3. (erre kell azt mondanom, hogy pfff.. 8D)
      "4...a legmagasabb szinten a látás odáig fejlődik, hogy térben lát és minden oldalról egyszerre lát.."
      (ez már az antiszkeptikus fokozat :)

      Törlés
    4. Azé.. a 3. szem ugyanúgy a homlokon van, nem? Szóval azzal ugyanúgy nem látsz "hátra", a fejed mögé, mint ahogy a gyári kettővel sem... :))

      Törlés
    5. Nem.
      Először is "csak" oda koncentrálod (vizualizálod vagy amit szoksz)
      Másrészt: "a "harmadik szem" szorosabb értelemben vett újraébresztési technikája a hipofizis és a tobozmirigy működésének tudatos felkeltését célozza." (az öt érzékszerven túl a hatodik)
      Harmadrészt: amit hiszel, az Van (Neked). :)
      De ha az érdekel, hogy 3D fizikailag hol van? "It's all in Your head.." :)
      (V1-2-3..)
      http://youtu.be/8-f8DOrhBu4
      http://youtu.be/HKdhbp_JHcI
      http://youtu.be/R3BIEnwqlVM
      http://hu.wikipedia.org/wiki/Agyalapi_mirigy
      http://hu.wikipedia.org/wiki/Hipotalamusz

      Törlés
    6. Sokszor azt sem látjuk, ami az orrunk előtt hever. És ezt a hibás látásmódot akarjuk még kiterjeszteni 360 fokra? Ugyanmár. :)

      Épp most vagyok túl egy néhány perces Napbanézős saját tréningen, alig látom a monitort (a mesterséges fényt), viszont cserébe könnyezek mint a patak. Sőt, ehhez nem is kell a Napba nézni, elég csak az Égre nézni (ami ugyanaz, ugye, Nap = Ég), akkor is beindul. Biztos meg lehet ezt magyarázni kémiával, de tudod mit?
      Nem akarom.
      Így szebb. :)

      Törlés
    7. A napba nézést kelés utáni, vagy nyugvás előtti egy órában szokták volt művelni (aminek szintén biztos megvan az oka).

      (a könyv végén, amit most futottam át, van egy "arcmasszázs"-homlok és halánték-, amit tegnap este csináltam lefekvés előtt. ééérted... mert sűrűn én se :P )

      Törlés
    8. No igen, retinánk megóvása érdekében a józan paraszti ész azt diktálná, hogy ne delelőn próbálkozzunk ilyesmivel, hanem akkor, amikor még alacsonyan "jár" a Nap, és így vastag levegőrétegen keresztül sugározza az "adást".
      Amúgy meg a reggel-este Napba-nézés az Életforrás köszöntésén és búcsúján túl egy keretet is alkot, reggel az aznapi teendőimet egyeztetem le a Fénnyel, este meg hogy mi és hogy SÜLT KI ebből. :))

      Törlés