2014. október 1., szerda

Napiszer - Október

Október az év tizedik hónapja a Gergely-naptárban. A latin octo- nyolc -szóból származik, – utalva arra hogy eredetileg ez volt a nyolcadik hónap a római naptárban. A 18. századi nyelvújítók szerint az október: mustonos. A népi kalendárium Mindszent havának nevezi, az Arvisurák szerint Magvető hava.

El Greco: (assziszi Szent) Ferenc és Leo testvér
(ünnepnapja: október 4.)

 Napfivér Holdnővér - a címadó dal magyar felirattal

70 megjegyzés:

  1. http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=8164
    Az anyukát megverte az orvos.

    VálaszTörlés
  2. Holografikus kutató-olvasó-szak-körnek..:
    (W.G.: Számláló nullára - Neurománc 2.)
    "- Hát - kezdte Bobby -, nagyon érdekes, de nem vagyok benne biztos, hogy értem.
    - Mit az, amit nem értesz?
    - Hát, nem ismerem ezt a vudu-izét...
    Lucas felhúzta a szemöldökét.
    - úgy értem, a maguk dolga, hogy mire vevök, szóval hogy miben hisznek, érti? De Beauvoir az egyik percben utcatechnóban beszél, üzletröl, amilyet addig nem is hallottam, a következöben meg mambókról és szellemekröl és kígyókról és...
    - És még miröl?
    - Lovakról - nyelt egyet Bobby.
    - Bobby, tudod te, mi az a metafora?
    - Egy alkatrész? Olyan, mint egy kondenzátor?
    - Nem. Hagyjuk a metaforát. Amikor Beauvoir vagy én a loáról és a lovaikról beszélünk magának, ez utóbbiak alatt azon keveseket értve, akiket a loa lovaglásra kiválasztanak, szóval akkor úgy kell tennie, mintha két nyelven beszélnénk egyszerre. Az egyiket a kettö közül már ismered. Ez az utcatechno nyelve, ahogy te neveznéd. Lehet, hogy más szavakat használunk, de mi is technikáról beszélünk. Lehet, hogy valamit mi Ougou Feraynek hívunk, amit te jégtörönek neveznél, érthetö? De ugyanakkor, ugyanazokkal a szavakkal más dolgokról is beszélünk, és ezt nem érted. Nincs is rá szükséged - tette el a fogpiszkálóját Lucas.
    Bobby mély levegöt vett.
    - Beauvoir azt mondta, hogy Jackie egy Danbala nevű kígyó lova. Lefordítaná ezt nekem utcatechnóra?
    - Természetesen. Gondolj úgy Jackie-re, mint egy deckre, Bobby; mint egy nagyon csinos, szép bokájú cybertér-deckre. - Lucas elvigyorodott, látva, hogy Bobby elpirul. - Danbalát, akit néhány ember a kígyónak nevez, képzeld programnak. Például egy jégtörönek. Danbala becsusszan a Jackie-deckbe, Jackie megtöri a jeget. Ennyi az egész.
    - Oké - mondta Bobby, megragadva a dolog értelmét -, de akkor a mátrix micsoda? Ha Jackie egy deck, és Danbala egy program, akkor mi a cybertér?
    - A világ - felelte Lucas."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://youtu.be/1dalwgNMZ8A

      Törlés
    2. alább (és feljebb is) idézett mondat ugrott be Balogh Béla előadása kapcsán:

      "Értéktelen okkult képességekért (sziddhi) mohón Istenhez könyörögni - aki pedig kész odaadni önmagát, vagyis mindent - éppen olyan, mint értéktelen, poshadt zabkásáért könyörögni egy nagylelkű emberbaráthoz, aki pedig kész mindennel ellátni az embert.
      A Szívben, amely a legfelső odaadás lobogó tüzében ég, az összes okkult képesség megtalálható. Ha azonban a hívő olyan szívvel rendelkezik, amely teljesen alávetette magát az Úrnak, egyáltalán nem fog vágyakozni ezekre a sziddhikre. Tudja, hogy ha a megszabadulás ösvényét járó törekvő szíve az okkult erőkön csüng, az egyre inkább
      belegabalyodik a világ hálójába, s ennélfogva egója is egyre inkább erőre kap.

      Törlés
    3. ...hát azért én tennék egy kört a jedik világában! :))

      Törlés
    4. HAHAHA:))

      ....nem akarnék eminens kisköcsögnek tűnni, de szerintem "Isten" a legnagyobb jediség!

      (Remélem olvassa!)

      Törlés
  3. Pár izé... amibe mostan beleszaladtam:

    Egy kis EU-s okosság
    http://www.ma.hu/uzlet/226808/Elfogadtak_az_ozonfajok_kiszoritasarol_szolo_unios_rendeletet?place=srss

    Nomeg... a gyúrjunk a megdöglendésre
    http://www.hidfo.net/2014/10/01/az-usa-megkezdte-sziriai-kozmuvek-bombazasat

    Persze... a izgága srácok előbb utóbb kapnak egy Istenes taslit. Valakitől.
    Vagy nem. Oszt fújhassuk.

    VálaszTörlés
  4. S mivel épp töltődik a könnyed esti röhögcsélős filmem, gondoltam rálesek mán a origó híreire. Oszt ezeket ragadnám ki (persze van még ebóla, meg amrik támadás, meg ukránizé, meg bulvár, meg...):

    A Mi Urunk elgondolásai.
    http://www.origo.hu/gazdasag/20141001-a-miniszterelnok-megnyugtatta-a-nyugdijasokat.html

    Dejó... lenne ha érteném miről beszél (Pedig ez csak pár mondatos hír. A Szerződési Feltételeik meg átlagban 170-200 ódalasak, kissé kacifántosabb nyelvezettel.)
    http://www.origo.hu/gazdasag/20141001-nyolcvan-szazalekos-4g-s-lefedettseget-iger-a-telekom.html

    A nagyon kommentelők némelyike csak azt feledi el, hogy úgyis Te fizetel mindent, csak nem közvetlenül.
    http://www.origo.hu/gazdasag/20141001-tizezerrel-is-nohet-a-minimalber.html

    S a végire. Ez a cikk nem kommentelhető.
    http://www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20141001-nyolcvan-naci-gyilkost-azonositottak.html

    "Fogytán az idő. Valamit tenni kell" :D

    VálaszTörlés
  5. (nem vagyok túlzottan hajlandó más energiáit a politikai sz@rságokra terelni, de régen röhögtem ilyen jót.. látom nálatok is sok a féreg.. :D )
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20141001_A_Szegyenkezelo_Intezet

    VálaszTörlés
  6. Továbbgondolásra érdemes szélkerék-vízpumpa:

    https://www.youtube.com/watch?v=Nudo9MJBrUg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. wazz.. ez.. nagyon tetszik :)
      (van pár visszatérő ideám, a szélkerekek az egyik.. :) )

      Törlés
  7. A zsizsik üvölt, nem jó neki itt már
    A magyar odamegy, segíteni próbál
    De hiába minden, örökkön hallgathatod
    Akkor is visít, ha ütöd, ha simogatod

    https://www.youtube.com/watch?v=s1XW-79zVKc#t=1030

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de miééért? nincs "Szulájmon" őszig? vagy miért?
      (nem érdekel, had' üvöltsön.. )
      http://youtu.be/HDL9heXyT1k

      Törlés
    2. Miért, miért.


      "A kétezredik év után hamar nagy lesz az ország és erős, visszatér hazájába mindegyik magyar, s magyar földben nyugszik minden ős. De a magyar föld része lesz a nagynak, erős királyság, melynek nincs határa, a keresztények farkasai már nem ugatnak, Krisztus ellenségeit a föld kizárja."


      Törlés
    3. Zplus, azé me levették műsorról és a Celeb vagyok mentsetek ki-t tették bé helyette 6 hétig, úgy hallottam!

      News

      Törlés
  8. Bármilyen bosszú, legyen az jogos vagy jogtalan indíttatású - lelki-szellem-tudati szempontból, mert az a lényeges - egy totális vereséggel ér fel a bosszúálló számára. Ugyanis a megbocsátás vállalása, útja az egyedül üdvözítő s "győz-elem-re" vezető lépés. Ez minden vitán felül áll. Ezért is érthetetlen Zuroffék 2014 végi un. "nácivadászata". Persze az sem érhető hogy miért is vártak arra évtizedeket, hogy az ominózus 1920-25 között született "einsatzgruppe" tagok: 76 férfi és 4 nő elérje a jobbára elérhetetlen 89-94 éves életkort. Illetve egy esetben érthető, ha valamilyen nyomós oknál fogva direkte megvárták hogy mire keresni/"vadászni" fogják őket - addigra már feltehetően meghaljanak. Most már csak az a kérdés hogy mi volt az a nyomós indok ami a kérlelhetetlen talmudi vérbosszúnak eddig megálljt parancsolt. Csak nem ? De ezt már nem is merjük feltételezni - bár jól tudjuk hogy van akiktől minden kitelik.

    VálaszTörlés
  9. Egy kis kertészkedő ötlet-megosztás:
    Kihasználva a jó időt jó méteres körben körbe-ástam a gyümölcsfákat. A felásott földre marhatrágyával kevert komposzt került majd az egész el lett gereblyézve. A fa körül kihagyva egy belső szabad sávot a kör belső szélén valamint a kör külső szélén is faágak lettek sűrűn a földbe nyomva - mintegy zárt körgyűrűs keretet alkotva. Tavasszal majd a két kör közé kerül a komposztálnivaló. Előbb azonban - még márciusban - burgonyák lesznek a fa körül a körben a földbe nyomkodva. A falevél, konyhai hulladék, fűnyiradék trágyával és vakondtúrással elkeverve majd a krumpli kikelése után - mintegy "feltöltögetésnek" - lesz mindig a körgyűrűbe beleszórva. Apropó, ahogyan nő a krumpli mindig csak a fő hajtás/oka/t hagyjuk tovább nőni a mellékeseket csípjük vissza és töltsük fel hogy a föld alá kerüljön. Ekkor ugyanis sokkal több krumplink fog teremni - a lecsípett mellék-hajtásokon is mivel azok is "legyökeresednek" - mint egyébként ha csak töltögetünk ész nélkül. A faágak közötti komposzt-körgyűrű akár közel méteres magasságig is feltölthető lesz. Májusban 1-1 futó tökféle - pl. sütőtök - magja is be lesz dugva még alul a földbe. Ez is a komposzt-gyűrűből fog táplálkozni és a termő indái ahogyan nőnek szépen a kör köré lesznek igazítva. A tök a krumpli "kifutása" után fog még csak beérni. A kis, de még a nagyobb gyümölcsfát is mindez nem zavarja, sőt élvezi a komposztálóból a gyökereihez leszivárgó tápanyagot és a "megkötött", nem elpárolgó hanem leszivárgó esővizet is. Köztudott hogy a gyümölcsfa, még a diófa is - ha komposztdomb van alatta - jobban fejlődik és többet terem. A krumpli, de még a tök is - tapasztalatom szerint - kiválóan terem a félárnyékban.
    A beteg vagy félig elpusztult, de a már kiszáradt fát sem kell azonnal kivenni a földből hanem elég csak legallyazni és akár 4-5 m magasra is meghagyni a főágakat. Ezekre ugyanis az egyik legértékesebb zöldségnövényt - kb. 1500 ft a salátabab kilója a piacon - lehet felfuttatni. Oly módon hogy a földbe nyomva megfelelő ágakat támasztunk a kiszemelt akár 5-7 méteres elágazáshoz. Az nem igaz hogy a futóbab 3m-en megáll, menne az tovább ha van rá lehetősége és persze teremne is többet a napfényes magosban. A szedés létráról megoldható.

    VálaszTörlés
  10. csak most fogtam fel a kezdőképet:)
    ...a szentek útja is nagyon tanulságos:

    Keresztes Szent János
    A KÁRMEL HEGYÉRE VEZETÕ ÚT
    (A LÉLEK SÖTÉT ÉJSZAKÁJA)
    http://web.tvnetwork.hu/vidaa/books/ksztj/komment1.html
    (saját versének magyarázata)

    ...tényleg minden vallás egy irányba mutat, bár ezt Hamvas már rég megmondta:)
    https://www.youtube.com/watch?v=wyIt3imi5gc

    VálaszTörlés
  11. Csak nekem vannak gondjaim mostanában a szavak/nevek előbányászásával? Olyan, mintha betelt és elkezdett volna leépülni a "memóriakártyám". Egy pár hete még elég penge voltam, mostanában viszont szabályosan küzdök a kis agyammal.

    (Anonymus)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos gyöngül a mágneses mező. :)

      (amúgy nekem is)

      Törlés
    2. Lehet ez a memóriavesztés is egyfajta megtisztulási folyamat része, amely következtében kezd elhalványulni a "múlt", a múlton való kesergés, és egyre élesebb a jelen, a jelenvaló, a jelenlét.

      Törlés
    3. Úgy legyen! Bár én már mindjárt a legrosszabbra gondoltam (ilyen típusú lehetőség viszont eszembe sem jutott...).

      (Anonymus)

      Törlés
  12. Felhasználja-e a bölcs okkult képességeit annak érdekében, hogy mások is megvalósítsák Önmagukat, vagy elegendő ehhez Ön-megvalósításának puszta ténye?

    [A bölcs] Ön-megvalósításának ereje sokkal hatékonyabb, mint bármilyen más erő.
    Habár azt mondják, hogy sok és sokfajta sziddhi (pszichikus, természetfeletti erő) létezik, a számos különféle sziddhi közül a dzsnyána (Önmegavlósítás), a legmagasabb rendű, mert azok, akik elértek más sziddhiket, továbbra is
    vágyakozni fognak a dzsnyánára, míg akik elérték a dzsnyánát, nem fognak más sziddhik után vágyakozni. Törekedjék ezért egyedül a dzsnyánára.
    Habár [ezeket] az erőket csodálatosaknak tekintik azok, akik nem rendelkeznek velük, azok mégis csak mulandóak. [Márpedig] nem érdemes arra törekedni, ami mulandó. Mindezeket az erőket az egyetlen változatlan Önvaló [egyébként is] magában foglalja. Értéktelen okkult képességekért (sziddhi) mohón Istenhez könyörögni - aki pedig kész odaadni önmagát, vagyis mindent - éppen olyan, mint értéktelen, poshadt zabkásáért könyörögni egy nagylelkű emberbaráthoz, aki pedig kész mindennel ellátni az embert.

    A Szívben, amely a legfelső odaadás lobogó tüzében ég, az összes okkult képesség
    megtalálható. Ha azonban a hívő olyan szívvel rendelkezik, amely teljesen alávetette
    magát az Úrnak, egyáltalán nem fog vágyakozni ezekre a sziddhikre. Tudja, hogy ha a megszabadulás ösvényét járó törekvő szíve az okkult erőkön csüng, az egyre inkább belegabalyodik a világ hálójába, s ennélfogva egója is egyre inkább erőre kap.
    Egyedül a hiánytalan teljességhez és a megszabadulás ragyogásához vezető Önvaló elérése egyenlő a valódi megismeréssel, míg az összes többi sziddhi - kezdve az animával [az atomnyi méretűvé válás képességével] - a bolond elme képzeletének szüleménye. Számos olyan dologgal találkoznak az emberek, amelyek sokkal csodálatosabbak, mint az úgynevezett sziddhik, mégsem csodálkoznak rajtuk, éspedig azon egyszer oknál fogva, hogy nap mint nap találkoznak velük. Amikor az ember megszületik, alig nagyobb, mint
    ez a villanykörte, de aztán felnő és tagbaszakadt birkózóvá, világhírű művésszé, szónokká, politikussá vagy éppen bölccsé válik. Az emberek ezt mégse tekintik csodálatosnak, viszont ámulatba ejti őket az, ha azt látják, hogy egy holttest beszélni kezd.

    http://www.ujkorklub.hu/load/ezoterikus_konyvek/konyvek/sri_ramana_maharsi_oltalmazo_utmutatas/1-1-0-5364#.VDJrwhbDtUM

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Két hete itt járt a Ramana Maharsi tanítói lánc vonaláról Ganga. Budapesten az Erzsébet téri gödör Akvárium nevű helyén tartotta a szatszangot. Úgy 300-400 főnek. Most kivételesen ő jelezte a szervezőknek, hogy szeretne Magyarországra jönni, mert tetszik neki az a tűz amivel a magyarok ébredeznek.
      Éva

      Törlés
    2. Persze, hogy tetszik neki. Akinek egy csöpp esze van, az a közelgő hidegben közel ül a tűz forrásához. :)

      (az ilyen tanítók mindig úgy jönnek ide, mintha ők tudnának mindent és tanítanának minket, arról ami alapból bennünk van...)

      Törlés
    3. ...mi értelme van ennek a mondatnak ha (feltételezzük) az elkülönültség csak illúzió...és valóban minden egy? "Érdekes kísérlet" lehet "ráerőltetni" az elmére egy olyan nézőpontot, miszerint minden és mindenki Én vagyok...ekkor szerintem a fenti mondat értelmét veszti...

      Törlés
    4. Nekem már lassan minden értelmét veszti...

      Törlés
  13. 1. https://www.youtube.com/watch?v=WJDojlZ_4iY

    2.
    Én is részét képezem a teremtésnek, s ilyen módon nem vagyok független tőle. Míg
    függetlenné nem válok tőle, nem tudom megoldani a teremtés rejtélyét. Mégis arra kérem Bhagavánt, fedje fel előttem a teremtés titkát.

    Bhagaván azt mondja önnek: »Váljon függetlenné« [a teremtéstől], s oldja meg maga a rejtélyt. Ez az, amit tennie kell. Továbbá, hol van ön most, miközben ezt a kérdést felteszi nekem? A világban van vagy a világ van önben? El kell ismernie, hogy a világot alvás közben nem érzékeli, habár saját létezését ugyanekkor nem vonhatja kétségbe. A világ akkor jelenik meg, amikor ön felébred. Hol van hát a világ? A világ nyilvánvalóan az ön gondolata. A gondolatok az ön projekciói. Először megteremti az »én«-t, majd utána a világot. A világot az »én« teremti, amely viszont az Önvalóból származik. Vagyis ha megoldja az »én« teremtésének rejtélyét, megoldotta a világ teremtésének rejtélyét. Ezért ismét csak azt mondhatom: találja meg Önmagát. Továbbá gondolja csak el, hogy a világ odaáll ön elé, és azt kérdi: »Miért létezem én? Hogyan lettem én megteremtve?« [Hiszen] ön az, aki a kérdést felteszi! A kérdezőnek kell a világ és az önmaga közötti viszonyt megállapítania. Be kell látnia, hogy a világ saját képzete. Ki képzeli a világot? Ismét csak azt mondhatom: találja meg előbb Önmagát. Ráadásul a [teremtésre vonatkozó] tudományos és teológiai magyarázatok nincsenek összhangban. Az elméletekben rejlő ellentmondások félreérthetetlenül mutatják az ilyen magyarázatok keresésének hiábavalóságát. Az efféle magyarázatok nem egyebek, mint mentális vagy intellektuális produkciók. Mégis, mindegyikük igaz az [adott szinten álló]
    individuum szemszögéből. A megvalósítás állapotában [azonban] nincs teremtés. Amikor az ember látja a világot, nem látja önmagát. Amikor az ember látja Önmagát, a világ nem látható. Merüljön el az Önvaló szemléletében, és ismerje fel, hogy soha nem volt teremtés.

    VálaszTörlés
  14. Sütőtök szezon van. Ezt a finomságot - ha magunk nem termeltünk belőle - a piacokon is fillérekért árusítják, 100 ft-ba vagy még kevesebbe kerül kilója. DE hogyan lehet a legfinomabb sütőtököt sütni ? Kemencében, gáz- vagy villamos sütőben ? Természetesen nem, mert a forró hamuban sült sütőtök a legfinomabb. Ez a tapasztalat. Nyilván azért is mert minden oldalról közvetlenül sül és benne marad, nem "párolog el" a nedvessége, ami a voltaképpeni eredeti ízét adja. És persze nagyon finom "krémes" is lesz az állaga.
    A hamu amiben sütjük még legyen forró de már ne izzon. Kotorjuk szét és helyezzük - a héjukkal lefelé fordítva - a dupla alufóliába csomagolt tökdarabokat. Persze lehet valamilyen zárt hőálló edénybe, pl. jénaiba vagy római tálba is tenni a tököt. Mindazonáltal az alufólia a legpraktikusabb. A forró hamut ráhúzzuk az egymással nem érintkező tökcsomagokra és várunk 40 percet. Ezalatt tökéletesen átsülnek a tenyérnyi tökdarabok. A 2-ős fóliaborítás azért kell hogy ne égjen meg véletlenül sem a tök nem héjas szabad felső felülete. Jó étvágyat...

    VálaszTörlés
  15. Az atv/"kezdet tv"-1+72/OSIRIS=73 ! - "véletlenül" Egész Magyarország vármegyéinek a száma ! - most éppen azon örvendezik hogy egy "Gyilkos I.S.I.S." feliratú transzparenssel vonult fel 50 ! /5beavatás/ megvezetett kurd a budapesti Kossuth téren, miközben még azt is skandálta hogy: "terrorista I.S.I.S." Úgy látszik hogy az ozorai/ÓzÓra-i - papir-on papirusz-on pap/i/írás-on eddigi Ozirisz-mániások - mára már végleg meghasonlottak.
    "Beérett/hazaért" tehát a legújabb keletű fekete mágiás cionista szabadkőműves moszad ak-cion is. Hiába, nagy az Isten állatkertje. Mondani sem kell hogy az aljasul megjelenített, negatív kontextusba helyezett Ízisz - a Teremtő Ősanya egyik elnevezése - nem gyilkos. Gyilkos viszont az a káinista szemita/ál-szemita banda amely mostanság a Közel-keleten dühöng. De a leggyilkosabbak ezen dolgok kieszelői. Akik Íziszt ráadásul még - a Tér Őr funkcióját eltorzítva - "terroristának" is nevezik. Miután az eredeti jelentést a szemita arab megvezetetteik tevékenységével már jó előre véresen bemocskolták. Na persze a Szíriusz-rendszer sem háborús zóna, véráztatta Föld. Még akkor sem ha a cionista usrael a csatlósaival most éppen Szíria példáján akarja ezt a baromságot velünk "képletesen" lenyeletni - megint csak az általuk kicsavart fekete szómágiával szuggerálni.
    Ízisz sosem volt a zsidók ősanyja és a tér-őr funkció sem zsidó sajátosság hanem magyar. Lehet hogy ez fáj oly nagyon. A magyarok semmilyen nevezetű ősanyja, tehát így az egyiptomi Ízisz sem, sem pedig semmilyen eredeti feladatköre - még a "tér-őr"-sége sem - fog semmilyen csorbát szenvedni. Akármilyen káinista zsidó nyomás is nehezedik rá a végidőben. Jó lenne már észre térni a külföldi és budapesti masonic-illumináti körökben. És befejezni a tök fölösleges és valójában 6ástalan mocskolódó megjelenítéseket. Amíg nem vég-ér-vén-yesen késő.

    VálaszTörlés
  16. Sziasztok!

    Mit gondoltok erről az egyre többet hangoztatott Ebola járványról? Lassan nem telik el nap, hogy ne jöjjön egy hír, hogy itt egy újabb fertőzött ott egy másik. Tele a tv, az internet ezekkel. Valóban "bakot" lőtt az emberiség és a nagy modernizációt tanítandó, most egy pici vírus tesz majd rendet a világban? Vagy az egész csak arra jó, hogy az embereket félelembe tartsák ezzel? Esetleg direktbe megy az egész valami kísérletezgetésként? Vagy terelés más gondokról/Szíriáról/Ukrajnáról stb?
    Azt a látszatot keltik, hogy nem tesznek meg mindent a védekezés érdekében tehát a kockázat nagy. Ugyanakkor nyugtatnak, hogy kicsi az esély a járványra blabla...eléggé ellentmondó.
    Nagyon rossz azt látni, hogy az emberek hogy reagálnak ezekre a hírekre. Félnek és egyszerűen fogalmazva kis túlzással már várják a véget. Jönnek a jóslatokkal, a bibliával. Mi lesz ebből? Mit gondoltok erről?


    KB

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van nap, amikor én is erőteljesen várom már e komédia végét. Uncsi, szánalmas, és fárasztó már.
      (persze csakis rajtam múlik mikor lépek túl ezen)

      Törlés
    2. Pont ez a pár mondat kellett, pont most.
      ugyanmáá :)
      (ez most egy köszönöm, mert nem ismertem az oldalt, majd átnézem a többit is, de most tényleg pont az a pár mondat kellett- történik ilyen mostanában velem sűrűn.. :) )
      http://ararauch.hu/index.php/t-e-e/cikkek/209-sors-elet-valosag-illuzio

      Törlés
    3. Szerintem van benne némi szándékosság ahogy kezelik a védekezést. Egyszerű megoldások helyett bíznak a csodában. Persze ha direktbe terjesztik, úgy érthető ez a viselkedés :) Biztos vagyok benne, hogy már az ellenszer is megvan. Talán hatékonyabb egy ilyen vírus mint a háború...


      KB

      Törlés
    4. Nem hiszek az ebolában, a madár- és sertésinfluenzában, az oltásokban, a dinoszauruszokban, az evolúcióban, a "sötét "középkorban, a nagy bumm-ban, a világvégében. Hiszek viszont a társadalom irányításában a félelem és szándékos dezinformáció erejével. Hiszek a szeretet és a tudatosság megváltó hatalmában.

      Törlés
  17. Figyelem magam - mikor a politikai dolgokra meglehetősen durva gondolatok usznak be igyekszem elemezni őket miért gondolom igy vagy gyorsan valamelyik Jézus mondását próbálom vele kapcsolat5osan szembeállitani hogy megértsem akár magamat is....hogyan is lehet szeretni az ellenségemet? - még Jézus is azt mondja mikor a megbocsátásról kérdik. akár naponta 77 x is ha JÓVÁTETTE AZ ELKÖVETETTEKET és bocsánatot kért....

    DE a Magyaroktól eddig nem sok bocsánatkérés hangzott el....akkor?

    * Az a feledékenység nálam is előfordul de számoljunk csak én 68 Hegel pedig kb 8 éves...azt 7tel az első évet 14 kell x ni állitólag. Szóval bennevagyunk a korban.

    Szeretjük ugyis a sütötököt tele van A vitaminnal ami tán az agyra is hat nemcsak a szemre:)
    Én gázon szoktam de alufoliában valóban nagyon fini csemege, mindketten szeretjük, igen a kutymák is.

    Én is nagyon unom már ezt a xarkavarást, öldökölést, vége lehetne.

    H.

    VálaszTörlés
  18. Az omw kúton észrevettem, h begyűjtik a könyveket. Nem hiszem, h Puskás Peti a gyerekekhez juttatja el. Szerintem eladja.

    VálaszTörlés
  19. gnóthi szeauton!


    Hogyan csendesíthető le az elme?

    A »Ki vagyok én?« kérdés segítségével. A »Ki vagyok én?« kérdés gondolata az összes többi gondolatot elpusztítja, s miként a halottégető máglya piszkálgatására használt bot, végül maga is elpusztul. Ekkor következik be az Önvaló megvalósítása.

    Hogyan lehetséges folyamatosan kitartani a »Ki vagyok én?« gondolata mellett?

    Ha más gondolatok bukkannak fel, az embernek nem szabad követnie azokat, hanem a következő kérdést kell feltennie magának:
    »Kinek a gondolatai ezek?« Hogy mennyi gondolat bukkan fel, az ezúttal érdektelen. Amint egy gondolat felbukkan, késlekedés nélkül fel kell tenni a kérdést: »Kinek a gondolata ez?« Az erre adandó válasz: »Az én gondolatom.« Ha ezek után az ember felteszi azt a kérdést, hogy »Ki vagyok én?«, akkor az elme visszatér saját forrásához, a felbukkanó gondolat pedig elenyészik. Aki kitartóan folytatja e gyakorlatot, annak elméje egyre könnyebben fog megmaradni forrásában. Amikor a szubtilis elme az agyon és az érzékszerveken keresztül kifelé irányul, megjelenik a nevek és formák durva világa; ha viszont megmarad a Szívben, a nevek és formák világa eltűnik.

    »Befelé fordulásnak« azt nevezik, amikor az ember nem engedi, hogy az elme kifelé irányuljon, hanem megtartja
    a Szívben;
    »kifelé fordulásnak« azt nevezik, amikor az ember engedi, hogy az elme kilépjen a Szívből. Amikor az elme a Szívben marad, az összes gondolat forrását képező »én« eltűnik, s felragyog az örökké létező Önvaló.
    Bármit is tegyen az ember, azt az »én« énsége nélkül kell tennie.

    Vannak-e még más módjai is a mentális
    nyugalom elérésének?

    A kutatáson kívül nincs más kielégítő módszer. Ha az ember más módon igyekszik uralma alá vonni elméjét, akkor
    bizonyos eredményt ugyan elérhet, elméje azonban később ismét működésbe lendül. Az elme lecsendesítését a légzés feletti uralom révén is el lehet érni; viszont az elme csak addig marad nyugalomban, amíg a légzés uralása tart, s amint megszűnik a légzés ellenőrzése, az elme a visszamaradó benyomások hatására ismét mozgásba lendül, és erre-arra kezd vándorolni. Az elme és a légzés forrása [ugyanis] ugyanaz. Az elme lényege valójában a gondolkozás. Az »én«-gondolat az elme első gondolata; és ez az énség. Ahonnan az énség ered, onnan ered a légzés is. Ezért amikor az elme lecsendesül, a
    légzés is szabályozottá válik, és a légzés szabályozásával az elme is lecsendesül. Mindazonáltal hiába csendesül le az elme az álomtalan mélyalvásban, a légzés mégsem áll le. Ez Isten akaratának köszönhető, ő ugyanis ekképpen gondoskodik a test fennmaradásáról, s arról, nehogy mások halottnak gondolják a testet. Amikor az elme az ébrenléti állapotban
    elcsendesül, a légzés is szabályossá válik. A légzés az elme durva formája. A légzést a halál pillanatáig az elme tartja fenn
    a testben; amikor pedig meghal a test, az elme magával viszi a légzést. Ezért a légzés ellenőrzése csupán segédeszköze lehet az elme lecsendesítésének, s önmagában nem képes arra, hogy elpusztítsa az elmét. A légzésszabályozáshoz hasonlóan az isteni formákon való meditáció, a mantrák ismételgetése, a táplálék korlátozása és a többi hasonló módszer is csupán segédeszköze lehet az elme lecsendesítésének. Az isteni formák fölötti meditáció és a mantrák ismétlése révén
    az elme [kétségtelenül] egyhegyűvé válik – [egyébként azonban] hol erre, hol arra fog vándorolni. Ahogy az elefántnak egy láncot adnak, hogy azzal foglalja le [ide-oda himbálózó] ormányát, s azután már csak a láncot fogja vele, semmi
    mást, épp ilyen módon foglalja le az elmét egy név vagy egy forma, amikor egyedül csak azzal foglalkozik. Amikor az elme
    számtalan gondolatra osztódva szerteárad, mindegyik gondolat elerőtlenedik; a gondolatok felszámolásával azonban az
    elme egyhegyűvé és erőssé válik; az ilyen elme számára az Önvaló kutatása már nem okoz különösebb nehézséget.

    Forrás: http://www.arunachala.hu/pdf/kivagyoken.pdf


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (csak jelezni szeretném, hogy figyelek és örülök, mert olyan dolgokat hozol, amelyek perpill.vagy emlékeztető vagy emlékeztető- csak másképpen :) )

      Törlés
    2. még másik nézőpont- ugyanarról..

      "Az erőnk első köre életünk nagyon korai szakaszában rögzül, és azzal a benyomással élünk, hogy más nem is létezik számunkra. Az erőnk második köre, azaz a naguálra irányuló figyelmünk az emberek elsöprő többségénél rejtve marad, és csak haláluk pillanatában tárul fel. Bár vezet hozzá mindenki számára bejárható út, csak a varázslók lépnek rá; ez az út az álmodáson keresztül vezet. Az álmodás lényegében arról szól, hogy szándékosan befolyásolni és változtatni tudjuk hétköznapi álmainkat. Az álmodók, azzal, hogy lekötik a naguálra irányuló figyelmüket, és a hétköznapi álmaik dolgaira és eseményeire irányítják, álmodássá változtatják ezeket az álmokat."

      http://biktop.hu/tonal-es-nagual/

      Törlés
  20. Hogy valami van "odakint" - bár még mindig nem az "igazi" - az azért már nem összeesküvés-elmélet. Inkább tény. Most éppen egy chemtrailt "tankoló" vagy abból mintát vevő UFO az úgymond bűnös összeesküvő vagy éppen a figyelmet önmagukról elterelő. Mindenesetre "ügyes"...
    www.hir24.hu/bulvar/2014/10/13/ufo-repült-a-chemtrail-csikba-amszterdam-felett/

    VálaszTörlés
  21. Bocsánat a duplázásért de beteszem ide is, hogy minél kevesebbek figyelmét kerülje el, mert szerintem ez egy kincs:
    https://www.youtube.com/watch?v=TCczTonLh-U&list=PLFCAD2E30057D0F4F&index=1

    VálaszTörlés
  22. Kezdik visszahúzni a csápjaikat:

    http://index.hu/gazdasag/2014/10/14/kivonul_a_citi_magyarorszagrol/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vele pàrhuzosan jön a ruszkikkal valami. Szerintem a magyarokat a ruszki félre sodorjàk lassan. Sok jel mutat erre. Megint egy gengsztervàltàs?,.....

      Törlés
    2. Igen, határozottan hűl a (v)iszony a nyugattal.

      http://index.hu/belfold/2014/10/17/vida_ildiko_nav-elnok_tenyleg_nem_mehet_amerikaba/

      Törlés
    3. És azt gondolom tudjuk, hogy Ildikó néni a valódi kormányzó, Simlicska Lui egyik (volt?) főembere.

      Törlés
    4. Legelébb. Nem akar. Hanem gyakorol. Mer' megteheti.
      Aztán. Gondolom ez iszony nagy érvágás, hisz a felemlegetett asszonyságok és urak hetente kéccer minimum átruccantak Amrikba.
      És. Még mindig nem értem meg honnat kapkogyák elő ezt a sok nem teljesen fotómasina elé termett képű figurát?
      De. Valójában a cikkt elsenem olvastam mer' annyira hihetetlenül nem érdekelnek mán manapság az ilyesmik. (Eccerűen fogalmazva: Pöcsömetse érdekli melyik hülyegyereket hova, vagy hova nem engedik be a többiek.)

      Törlés
  23. :)
    http://recorder.blog.hu/2014/10/17/magyar_szintipop-asatas_egy_bonanza_banzai-demoval_1987-bol_tanc#more6802867

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha már leporolás...:

      http://aeonflux.blog.hu/2014/10/15/star_wars_vii_resz_sok-sok_uj_vazlatkep

      és:

      https://www.youtube.com/watch?v=QErMa8MOF7g

      :)))))

      Törlés
  24. Matrix Drops- az ember láthatatlan valóságát megmutató, leképező komputer, a szellemi-lelki fejlődésünkért, a saját lelkünk üzeneteit leközlő szenzor, egy digitális berendezés:

    http://www.matrixdrops.com/#

    News

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi News, ez nagyon izgalmas, most nézem , hogy mit vizsgál meg ez a komputer?..... az 1 perces vizsgálat alatt 8 millió kérdésre ad választ a 7 testmezőnk, 11 kategóriába.
      A Matrix Drops komputer egy kíváncsi riporter szemével, ha még nem láttátok.......Az információ adott és örök!... a belátásokkal is már más emberek leszünk, a betegségek psziché-szomatikusak, a berendezés objektíven meg mutatja a lélek görcseit és ezt felismerve, a megoldást is megadja, át lehet lépni ezeken az örvényeken,...........

      .... A hit nem anyag, nem energia, hanem egész más dolog. Ilyen a gondolatátvitel, a megérzéseink és ilyen a távból küldött energia. Nagyon jól fogalmazott, amikor a „távgyógyítás” szót használta. Sokáig azt hittük, hogy energiák mennek szabadon. De ezek nem energiák voltak, hanem információk. Ez egy új dimenzió. Nem a telefonon jött át az információ, amikor Önt valaki több száz kilométerről kezelte. Információs téren, kvantum téren keresztül információkat kapott. Az információnak mindegy, hogy 500 vagy 5000, netán 50 000 km-ről érkezik. Az információ abban a pillanatban ott van, és kifejti a hatását az energiáira és azon keresztül a fizikai testére. A magasabb dimenziók mindig leképződnek az alsóbb dimenziókban is.

      - Ezért tudta lefordítani számítógép nyelvezetére?
      - Igen mivel információ.
      - Akkor azon az elven működik, mint egy számítógép, tehát a Fourier-analízis?
      - Pontosan, Fourier-analízis elvén működik. De itt volt a legnagyobb nehézség, hogy miből, kiből tudok én Fourier-sorokat lehívni. Ezen kellett a legjobban elgondolkodnom.

      - Hogyan volt képes ezt a különleges dolgot, az emberi érzéseket, gondolatokat érzékelni és kimutathatóvá tenni?

      - Sokáig azért nem tudtam detektálni, mert a világgondolkodói mind energiákban gondolkodnak......"

      http://www.matrixdrops.com/erdekessegek/kovacs-magyar-andrassal-keszult-interju-matrix-drops-computer-egy-kivancsi-riporter-szemevel

      GA

      Törlés
  25. A Hím-alája 10. 8091 méteres csúcsa az Anna-pu/r/na I. Érdekesek ezek a majdnem "szexi-magyaros" nepáli hegynevek. Az Annapurna "jelentése" egyébként a wiki szerint - szanszkrit értelemben - az "Aratás Istennője". Vagyis az ősmagyar Inanna a Sánta Kata/Szíriusz. Sajnos sokan akarnák - persze kizárólag materiális értelemben - meghódítani, pontosabban megmászni Annapurnát. Ennek aztán rendszerint tragédia a vége. Mint ahogyan most is. A nepáli hatóságok szerint már 43-a nőtt a héten az Annapurnán tomboló hóviharok és lavinák áldozatainak a száma. Ez már a Himalája legnagyobb hegymászó-tragédiája.
    Egyébként a Tündérkirálynő szerelmét előbb ki kell érdemelni. S amikor a szívünket már elfogadta akkor lehet felé közeledni - természetesen a beleegyezésével. Amíg ez nem megy talán inkább a jó formában lévő Olasz Annának kéne udvarolgatni. Aki éppen megnyerte a hongkongi öbölben a nyíltvizi világkupa utolsó 10 km-es szakaszát. Kapott is érte 2500 dolcsit.

    VálaszTörlés
  26. Elnézést kérek...
    (Ez most azokhoz szól akik szívesen olvassák Kerion meglátásait...)
    Itt kezdett el írni:
    http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/10/uzenet-ghanabol-az-ebola-jarvany-nem.html#comment-form

    Szép Napot!
    :)

    VálaszTörlés
  27. Aszongyák a bötűk a képernyőn, hogy ideje megmozdulni, és jól kijárni a esőbe/szélbe így utalgatni rá Vittore haverjainak, hogy a Néppel sokmindent lehet, de... a InternetAdó a'mán sok!!!
    Úgyhogy eddig, és ne tovább!

    Mindőnk kedvenc közönségesódalán egy röpke fél órácska alatt vagy nyóc csoport alakult, szervezik a tüntetést, a elégedetlenkedést, mega... pfff...
    Teljesen kéksége vagyok esve. Mostakkó nem goblint fogok ütlegelni szabad óráimba, hanem kénytelen leszek humánok közé járni? Jujj...

    A kötelező szenzációhajhászkodó, és beetetős móccerektől eltekintve... ott magosabban a srácok vajon direk szo... szívassák magukat a ilyen, és ezhez hasonló "nem túl népszerű" intézkedésekkel? Vagy vágyják mán azt a taslit?
    Persze... a tarhálás egy igen hülye szokás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ... és mintegy teljesen véletlenül pont a választások után egy héttel jelentették be a zinternetagyót.

      ..... és mintegy teljesen véletlenül a választások után (nem előtte két nappal...) robbant a "person non grata" botrány a zUsa mega "magyar" apek között...

      ....ejjj, jön még narancsbirkára sántakutya...

      Törlés
    2. Van közöttük vicces is!

      https://kuruc.info/r/22/134762/

      Törlés
    3. Mindez annak fényében rendkívül nevetséges, hogy állandóan halljuk a nagy megmondóemberektől, hogy meg kell állítani a fiatalok külföldre távozását.
      Nesze neked bmeg, hogyan állítsuk meg a kivándorlást, ha a Föld egyetlen internet-adójú országa leszünk, he? Ez nem fér a fejembe... De azt hiszem a kiagyalói sem gondolták végig.

      Vagy ha végiggondolták, és akkor is így.... akkor még szarabb a helyzet... mondhatni összeesküvés-gyakorlat szintű...

      Törlés
    4. "Internet-adót 23.-a előtt bejelenteni nem kell félnetek jó lesz" (C.Norris)

      Törlés
  28. http://vibrantegeszseg.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=230133

    nyerskoszt - Leszámolás a tűzbe tett ételekkel

    mi a véleményetek?

    VálaszTörlés
  29. Kerionnak látszik igaza azzal, hogy mindenáron balhét akarnak kavarni - áldozati szerepbe jutni közben hatalomban maradni is.
    Naja amikor a xar is meg a lapát is kell ez van!
    H.

    VálaszTörlés
  30. Érdemes meg nézni ezt a riportot, sok mindenről el mondják a véleményüket Egely György és Kovács Ádám(Celladam), -Tabuk, titkok, tények- pöcegödörben élünk-

    https://www.youtube.com/watch?v=2mq4y65FMI0

    News

    VálaszTörlés
  31. Civishir.hu: "Még hogy nincs értelme a téli és a nyári idő/sz/ámításnak!"
    Természetesen van ért-elme ezen 6 hónaponként történő be-avat-kozásnak az emberek életébe, de nem az hogy állítólagosan egy nagyobb város villamos-energia fogyasztása megtakarítható. Azt lesz@rják a Debrecenben "vakolgató cíviseket" is feszt irányítók. A hatalmi cél az hogy a jóravaló, jobb sorsra érdemes embereket kizökkentség az un. bioritmusukból és persze fél-évente tudassák velük a minden-hatóságukat is. S ezáltal is akadályozzák, megzavarják az emberek ébredését, megvilágosodását - Uram bocsá a feltámadását.

    VálaszTörlés
  32. Megvolt az óraállitás, duplánjól.. (reggel jamégcsakennyiazidő? este 9kor meg megint mégcsakennyiazidő és mindenki alszik? :D )

    Merthogy megmondta B.P.a.v. még tavasszal, de most forditva megy.. :)
    http://youtu.be/9w5toxxJARA

    Reggel pedig 5fok volt és szürkeszamár-veszejtő köd, de most vééégre száz ágra süt a Nap :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ő eddig is száz ágra sütött, csak mi nem láttuk. :)
      Gondolkodj fordítva, mint a "trend" - ezt Neked nem kell magyarázni... :))

      Törlés
  33. https://www.youtube.com/watch?v=TVDpzKVzZtE&list=UUWzl1hXyVkV9FdSenbtwjOQ&index=1

    A híresek és gazdagok haragszanak RÁNK. Tönkretesszük őket. Nekem ez olyan visszás valahol, legszívesebben valahol a természet mélyén élnék, persze tudom, könnyű mondani, de mégis erre vágyom. Mégis én teszem (állítólag) tönkre a földet, Én háborúzok, az emberek, a tömegek. Beleszülettem egy világba (a probléma - na és mégis ki generálta), amiben egy kockában dívik élni, a maga pusztító életvitelével együtt. Jó-jó, mitagadás, beleszoktam; de próbáltam már más életet, amilyenre vágytam, és "csak" a lustaságom és félelmeim tartanak vissza, hogy úgy éljek minden nap. A reakciót megkapjuk a fentiekhez hasonló videókon keresztül, nap mint nap szapulva vagyunk, és mintha saját magunk tennénk magunkkal. Könnyen azonosulunk Harrison Forddal vagy Julia Robertssel, és a reakció máris a sajátunknak tűnik. A megoldás? Csak a szokásos, nyilvánvaló, gondolom. A videósorozatban bele van szőve szépen, ahogy illik.

    R.S.

    VálaszTörlés
  34. :)
    A HelloWien (szevasztok tökfejek) egy régi magyar köszöntés. Eredete a múlt homályába vész, de valószinűsithető, hogy első hollós-oroszlányos CorWin Mathias Rex nevéhez kapcsolható, aki igy köszönt be 1485 október 31.-én a bécsi vár védőinek.. :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Túl sok wikipédiát olvasol... :)

      Törlés
    2. Vagy épp te, ha már ennyiből tudod, honnan származik :D

      R.S.

      Törlés