2014. november 14., péntek

Tíz rejtélyes lelet

(talán (még) illik ide)
((lehetne sorolni sokszor tízet is))
(((de nem is ez a lényeg, hanem hogy Neked mit mutatnak ezek, mire jutsz velük?)))
((((számomra egyértelműen azt, hogy az ember sokkal régebb óta ember, mint tanítják, és azt is, hogy a Földön több globális civilizáció is kifejlődhetett és eltűnt már a süllyesztőben /  és vagy több civilizáció is látogatást tett már itt))))
(((((valamint azt is megmutatja, hogy mennyire hibás és felesleges lineáris időfelfogásban gondolkodnunk))))))

120 millió éves 3 dimenziós térkép? 290 millió éves megkövesedett emberi lábnyom? 2,8 milliárd éves, mintákkal, vonalakkal ellátott fémgolyók? Az oda nem illő, rejtélyes leletek láttán, különös gondolatok fogalmazódnak meg a fejünkben. Vajon csalás, esetleg félreértés áldozatai vagyunk, vagy olyan dolgok kerültek elő, amelyek megváltoztatják az eddigi ismereteinket a múltról?

1. A vlagyivosztoki alumínium fogasléc
2013. januárjában az Oroszország Hangja nevű rádióállomás arról számolt be, hogy Vlagyivosztokban egy helyi lakos egy széndarabba ágyazódott alumínium tárgyra bukkant, mely egy fogaslécre hasonlít. Ebben nem is lenne semmi különös, de a szakértők úgy vélik, hogy a mesterséges eredetű tárgy 300 millió éves. A tudósok nem találtak magyarázatot az esetre.
1_1.jpg
Vlagyivosztokban egy alumínium tárgyra bukkantak, mely fogaslécre hasonlít. A tudósok szerint 300 millió éves, ráadásul mesterséges eredetű.

2. Az Acambaro-i dinoszaurusz-szobrok
1944-ben Waldemar Julsrud, német kereskedő, szokatlan agyagszobrokat talált a mexikói Acambaroban. Az éveken át tartó ásatás során, több mint 30 ezer figura került elő, az a furcsa  bennük, hogy némelyik dinoszauruszokat is ábrázol, sőt, olyan leletek is előkerültek, melyeken az emberek és az őshüllők együtt vannak. A tudósok akkor döbbentek meg igazán és zárták ki, hogy a szobrok újonnan készültek, amikor C14-es módszerrel sikerült meghatározni a korukat. A vizsgálatok szerint a tárgyak 4500-6500 évesek lehetnek.
mxcp5.2.jpg
Egy Acambaróból származó szobor, mely egy dinoszauruszon lovagló embert ábrázol


3. A csandari kőtábla
1999-ben a Baskír Állami Egyetem tudósai egy rejtélyes kőtáblát ástak ki egy Csandar nevű baskíriai faluban. Az ősi kínaiak nyomát keresték az Urál hegységben, de egészen mást találtak, mint amire számítottak. A 120 millió éves kőtábla igencsak zavarba ejtette a kutatókat, kiderült ugyanis, hogy ez a több millió évvel ezelőtti Urál hegység ismeretlen technikával készített 3 dimenziós térképe, melyet háromféle kőzetrétegből állítottak össze. A meghökkentően pontos térképen nem csak ismeretlen írásjelek láthatók, hanem egy gigantikus méretű csatornarendszert is ábrázol.
mxcpthe-map-of-the-creator.jpg
A Baskíriában, Csandar faluban talált 120 millió éves kőtábla meghökkentette a kutatókat, kiderült, hogy a több millió évvel ezelőtti Urál hegység 3 dimenziós térképe

4. A bagdadi elemek
Wilhelm König, az Iraki Nemzeti Múzeum igazgatója, 1938-ban, Bagdad közelében talált rá azokra (a Kr. e. 250 és Kr. u. 250 között készült), 12-14 cm-es mezopotámiai vázákra, melyek egy rézcsövet és egy eloxidálódott vasrudat tartalmaznak. König 1940-ben megjelent írásában úgy vélte, hogy a vázák elemként funkcionáltak, melyek képesek voltak áramot termelni. A vélemények megoszlanak. Akik nem értenek egyet König elképzelésével, azok úgy gondolják, hogy a korsókban papiruszokat tároltak, melyek felbomlottak és így keletkezett a savas lenyomat a belsejükben. (Az első elemek Alessandro Volta nevéhez fűződnek.)
mxcp536b59711c72d.gif
Egy Bagdad közelében talált váza, benne egy rézcsővel és egy vasrúddal. Wilhelm König, az Iraki Nemzeti Múzeum igazgatója úgy vélte, ezek elemek voltak, melyek elektromos áramot termeltek.

5. Kőgolyók Costa Ricában
A szakértők nem tudják, hogy mire szolgált az a több száz, emberkéz alkotta kőgolyó, melyek Costa Ricában találhatóak. Ezeket a 19. században fedezték fel, először 1930-ban készült róluk tudományos feljegyzés. Méretük változó, a legkisebbek néhány centisek, a legnagyobbak átmérője több mint 2 méter, ezek súlya akár 15 tonna is lehet. A Costa Ricában található, gabbró, mészkő, homokkő vagy gránit anyagú golyókat 2014-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.
kogolyok-10.jpg
Costa Ricán több száz kőgolyó található, rejtély, hogy mire szolgáltak

6. A dél-afrikai fémgolyók
Az 1950-es években, dél-afrikai bányászok, több száz, apró, néhány centis fémgolyóra bukkantak. A leletek mesterséges eredetűnek tűntek, a rajtuk látható minták, rovátkák és párhuzamos vonalak miatt. Amikor azonban a tudósok komolyabb vizsgálat alá vetették a fémgolyókat, nagyon elcsodálkoztak. Kiderült, hogy a fura tárgyak 2,8 milliárd éves üledékes rétegből származtak. Nem tudni hogyan lehetséges ez, hiszen a mai tudásunk szerint, ebben az időszakban csak nagyon kezdetleges létformák éltek a Földön.
A dél-afrikai fémgolyók.jpg
Dél-Afrikában különös fémgolyókat találtak az 1950-es években. Mesterségesnek tűnnek a rajtuk látható rovátkák ábrák és vonalak miatt, de a tudósok megállapították, hogy a golyók 2,8 millió éves üledékrétegből származnak.

7. A Coso-lelet
1961 februárjában, Mike Mikesell két barátjával, különleges ásványok után kutatott a kaliforniai Olancha környékén. Mike talált is egy különleges, üregesnek vélt darabot, hazavitte és egy speciális pengével kettévágta. A kő belsejében egy mesterséges tárgyra lelt, egy olyan gyújtógyertyára, mely egy 1920-as évekből származó autó alkatrésze volt. A legfurcsább csak ezután következett: a követ melyben a tárgy volt, geológus is megvizsgálta és megállapította, hogy 500 ezer éves! Az eset nagy feltűnést keltett, sokan csalást sejtettek. Valószínűleg sosem derül már ki a teljes igazság, a gyertyának és a kőnek 1969-ben nyoma veszett.
3.7.jpg
1961-ben Mike Mikesell és barátai egy különös ásványra bukkantak a kaliforniai Olancha környékén. Kiderült, hogy az 500 ezer éves kő egy 1920-as évekbeli autóalkatrészt, egy gyújtógyertyát rejtett magában.

8. Az oklahomai vascsésze
1912-ben, Frank J. Kenwood, a Thomas városban (USA, Oklahoma állam) működő elektromos művekben dolgozott, amikor egy szokásosnál nagyobb széndarab került a kezébe. Rávert egy kalapáccsal és egy vascsésze esett ki az ásványból. Rejtély, hogy kerülhetett oda az a csésze, hiszen a szén, mely a Wilburton bányából származott az Oklahomai Geológiai Szolgálat szerint 312 millió éves. 
wilburton_pot.jpg
Az oklahomai vascsésze, mely 1912-ben egy 312 millió éves széndarabból került elő

9. A Waffle Rock
A Waffle Rock úgy néz ki, mintha egy túlméretezett goffri lenne (ezért is hívják úgy, hogy Goffri Szikla). 1985-óta lehet megtekinteni Nyugat-Virginiában, Mineral megyében, a Jennings Randolph tó közelében. Számos elmélet született azzal kapcsolatban, hogy miért így néz ki. Az UFO-hívők úgy vélik a földönkívüliek űrhajói hagyták ezt a nyomot és vannak akik azt gondolják, ősi emberi alkotás. A legvalószínűbb verzió, hogy természetes úton jött létre. A geológusok szerint a homokkő szikla repedései kvarccal telítődtek és ennek köszönheti különös mintázatát. De napvilágra került olyan elgondolás is, hogy a Waffle Rockot egy elektromos vihar, vagy az elektromágneses mezők alakították ilyenné.
1-wqffle-stone.jpg
A Waffle Rock olyan, mint egy túlméretezett goffri, az Egyesült Államokban, Nyugat-Virginiában lehet megtekinteni a Jennings Randolph tó közelében

10. Az új-mexikói lábnyom
Jerry MacDonald paleontológus, 1987-ben, Új-Mexikóban, perm kori, 290-248 millió éves megkövesedett nyomokat tanulmányozott, amikor legnagyobb megdöbbenésére egy emberi (vagy ahhoz hasonló) lábnyomra lett figyelmes. Az esetről beszámolt a Smithsonian Magazine is A permkorszakbeli állatok rejtélyes díszszemléje című cikkében. A lap arról írt, hogy a nyom, mindenképpen a permi időkből származik és ha bebizonyosodna, hogy emberek is éltek abban az időszakban, az megcáfolná az evolucionista elméletet.
mxcp2.1.bmp
Jerry MacDonald paleontológus, emberi lábnyomhoz hasonló, megkövesedett perm kori (290-248 millió éves) nyomot talált Új-Mexikóban 1987-ben

(forrás: http://erdekesvilagunk.blog.hu/2014/11/13/10_rejtelyes_lelet
((érdekes, hogy kikerülhetett az index főoldalára, nem nagyon szeretik az ilyesmit ott)) 

Kapcsolódó, egy régebbi okoskodás:
http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2012/06/tudomany-felfedezi-teremtot-3resz-az.html

9 megjegyzés:

  1. http://csinyalohaz.hu/index.php/orsegi-jelkincs/232-bevezetes-rsegi-jelkincs

    http://csinyalohaz.hu/index.php/orsegi-muzeumok/165-velemeri-sinduemuzeum

    VálaszTörlés
  2. Megmondom őszintén ez a háttér az oldalon sokkal jobban tetszik , mint a repcés, jobban látszik sárga rí-zsa csak nem akartam beledumálni... :)

    A fogaslécnél egy sötét Klingon zűrhalyó jut eszembe a ronda pofájú barbár kékszemű-hideg lényekkel. Egyébként nekem a kék szemű emberekkel rossz tapasztalatom van olyan hideg nekem a kék szem + a hordozója, bármennyire szép is, főleg a nőknél.. Remélem barna vagy zöld szemetek van, mert ha nem elástam magam... :(

    A dínó + manus szobornál rögtön az ugrott be: " Istenem itt élünk, egymás hegyén hátán, mintha milyen okosak lennék, aztán mégse? Azt se tudjuk mi volt előttünk, le vagyunk butítva, el vagyunk tíííltva a múlttól Z+ még (gondoltam tolok már egy Zéét a + elé ne sima + legyen) a jövőtől is, ráadásul ezeket a tárgyakat nézve hány Noé volt?
    Noé 1 - 2 - 3... mennyi reset lehetet..
    A kű golyók még a gabonakör elődjei, mert nem volt mivel jelezni..:) Vagy ide toljad le a hajót leszálló pálya..

    A kőtérkép is érdekes mert, ha nekiugranál flex-el + korongal az nem ilyen lenne, ha egy vésővel ütöd törik, a vonalak a végük felé elvékonyodnak, mintha valami laser bicskával irdalták volna be...
    A kis fémgojszli meg Lukász bácsit ihlette hálál csilaggá? Vagy többet is tud az öreg...? :)

    Éljük az életünket a kis börtönünkben, ahol sokaknak van kevés keveseknek + sok nekem teljesen egy mozifilmes az élet érzés, elindították reklám - szünet nincs nem fontos végignézni én döntöm el, de ha kimegyek a filmről nem tudom miről szólt, lehet még ha nem is a kedvenc filmem, tanulhatok belőle igaz olyan tipikus TV film, ilyen sz...rt vetíteni nekem a moziban? Hmm egyre csak jár az agyam a film közben olyan vagyok, mint a rossz gyerek nem figyel már máshol jár, Az avatart nem vetítik, vagy valami izgisebbet...? :)

    VálaszTörlés
  3. A jövőből érkeztünk - A Szeretet Forradalma- Üzenet a jövőből

    https://www.youtube.com/watch?v=oLKHytwiG-w&index=1&list=UUWzl1hXyVkV9FdSenbtwjOQ

    News

    VálaszTörlés
  4. Jelentem kék szemem van:)))))))) de nem haragszom, valóban hüvösebb a tekintett de a szeretetet ugyan ugy tudja sugározni mint a barna vagy bármelyik más.

    Gondolom még nem láttál pengeéles obszidiánfekete tekintetet. Kár mert az kérdésessé tette volna a fenti megállapitásodat.
    H gazdi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (virtuálölelésMucikának)
      .. addig, amig az emberek bőrének szine nem fog jobban számitani, mint a szemük szine.. azt mondom háború.. :)
      http://youtu.be/fgWFxFg7-GU

      Törlés
  5. Én egy percig sem hittem a rabszolgagyártásos mesében, ugyanis az ÉL-et folytonos. A előbb emlitett mesét is a hatalmat gyakorolni óhajtók találták ki gondolván ha eleget pumpálják az agyakba ahogy a gyereknek azt hogy hülye vagy egyszer elhiszik és beletörödnek.
    Nos nem, mert nem igaz és az igazság olyan mint a fény a legapróbb likon is kivillan! H.

    VálaszTörlés
  6. Mivel nincs 'idő' és mert minden egyszerre van jelen, nem kell mellre szívni, ha olykor bezavar a mi csökött háromdés érzékelésünkbe/illúziónkba egynéhány egy vagy többmillió éves garnírunggal ellátott precíziós alkatrész, vagy épp egy elemmel működő vermuthűtő flaska - "vermutliches elektriches element" - aus Khujut Rabuan bei Bagdad...:-)

    mj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja! :)
      És mivel egyetlen egy sztori van (egyetlen egy! mindegy hány felvonásosnak vagy hány milliárd évesnek gondoljuk), ezért csak az számít épp melyik "időpontban", melyik oldalon lépek be a történetbe, és az ott leírtakkal mire megyek. Vannak akik legfeljebb néhány sort, de vannak akik több oldalt, egész fejezeteket is ismernek már ebből a regényből, amit teljes egészében csak az Író érthet...

      Törlés
  7. Az Író pedig maga a teremtő álma:)

    nekem az orrszarvu ember teccik amelyik a dinón lovagol..tők yóóóó.
    H:)
    (értem én komolytalan vagyok, de még magamat sem veszem komolyan jókat röhögök ha eltolok valamit majd ujrakezdem hátha bejön.)

    VálaszTörlés