2015. február 27., péntek

Az illúzióromboló

Hadd legyek egy kicsit... illúzióromboló.
Rosszat tennék ezzel? Miért lenne rossz lerombolni azt, ami eleve csak egy illúzió volt? Hát nem jobb meglátni az álvalóság mögött a valóságot? S ha ehhez rombolni kell, hát legyen, nem igaz?
Mint mindig, most is saját tapasztalatok alapján fogok rombolni, így akinek nem inge ne vegye magára. Akivel meg megvan a szinkroncica, az nem a véletlen műve.
Bemelegítés (részlet a Madáremberből):



Sietsz valahová? Az idő nem létezik, nem tudtad?
Kell valami? Megvennéd? Bármi is legyen, nem létezik.
Vágysz valamire? Ennél egy fagyit? Kéne egy új mobil telcsi? Vagy a kis vörösre vágysz a másik irodában? Egyik sem létezik.
Megütötted az ujjad a kalapáccsal? Sem az ujjad, sem a kalapács nem valódi. És most mondod: "de a fájdalom, az valódi volt baszki!". Nem, nem volt valódi az sem, csupán egy információ.
Van egy jó barátod? Nincs olyan. A saját kivetülésed, magad egy másik verzióját találtad meg. Csak nézd meg, miért vennétek ugyanolyan nadrágot fel, miért viseled ugyanúgy a hajad mint ő? Miért jártok ugyanoda, miért vagytok egy hullámhosszon? Mert egy vagy vele, nincs barát, nincs "másik".
Van ám ellenséged is? Az is Te vagy. Nem létezne, ha Te nem akarnád. 
Beszélgetsz magaddal időnként? Netán nem csak magadban, de ki is mondod a gondolataidat? Vagy anyázol egyet néha, amikor (azt hiszed) egyedül vagy? Jól esik kimondani? Jó ott hallani még egy darabig a kimondott szó lecsengését?
Csinos vagy? Vagy csak annak hiszed magad? Jól esik hazudni a festék és textil mögött?  Kifested magad reggelenként? Hány órát töltesz azzal, hogy "jól nézzek ki ma" ? A tükör jó vagy rossz barátod? Mikor melyik, igaz? Miből gondolod, hogy annak ott a tükörben bármi köze is lenne hozzád? 
Fáradt vagy, innál valamit? Miért jobb a módosult tudatállapot? Jól esik eltompulni? Könnyebben jön az őszínteség, a vigyor ittasan? Vagy inkább bekeményedsz, kötözködsz? Jó ez neked, Te vagy ez egyáltalán, akinek szüksége van erre? Ha nem Te vagy, hát ki az aki felemeli a poharat? Ki az aki megüti a gyereket, csak mert nem úgy válaszolt ahogy Te (vagy valaki más odabent?) elvárta volna? Ki az aki vérig van sértve ha véletlen nekimennek a villamoson, beállnak a "kedvenc" parkolójába, vagy éppen előtte viszik el az utolsó túrógombócot a menzán?
Megütnéd azt a seggfejet, aki már többször is beszólt? Viszket már a tenyered, mi? Nagyon utálod már a főnöködet? De kit is? És ki is az aki gyűlöl? Te vagy az, biztos? 
Előléptetésre vágysz? Tényleg ezt akarod? Jobb életet, egzisztenciát, pozíciót? Hová tepersz? Kit akarsz ezzel kielégíteni? Úgy érzed fontos vagy? Kinek hazudsz?
Kire szavaztál? Dühös vagy ha nem nyert? Örülsz ha nyert? Te is nyertél vele? Valóban? 
A neten nyomatod a kvantummágust, a szomszédot meg utálod mint a szart? Kit is akarsz átverni tulajdonképpen?
Kinek akarsz megfelelni? Milyen elvárásoknak? Ki vagy te egyáltalán? Feltetted már ezt a kérdést valaha? 
Mivel azonosítod magad? 
A neveddel? Azok csak betűk...
A testeddel? Az csak egy energiahordozó...
Az elméddel? Az csak gondolatok sokasága...
A gondolataiddal? Melyek jönnek mennek? Te egy jött-ment vagy?
A személyiségeddel, az egóddal? Valóban ez lennél Te?  
Legszívesebben átmennél a piros lámpán de inkább nem mered? Ellopnád azt az almát, mert annyira csábít? Kinyírnád a szomszéd kutyáját éjjelente? Elásnád az adóellenőrt legszívesebben? Hát persze hogy nem, hiszen Te már jó ember vagy, igaz? Te már nem bántasz senkit, de azért ha megütnek még visszaütsz igaz? Vannak szabályok szerinted? Nincsenek. Illúzió mind. 
Mitől félsz?
Társadalmi rendben élünk? Biztos? Illúzió. Bármikor felborulhat, egy hajszálvékony szálon függ csupán.
Kinevettél? Mit nevetsz, a mese rólad szól. 
Mit írjak még? Nem írtam le már mindent? Mit ígérjek még, mire vársz??
Te olvasol engem? Vagy épp fordítva? Én létezem, vagy Te? Létezik olyan hogy Te? "Én vagyok én, te vagy te, melyikünk a valós, én vagy te? Te mondasz-e magadról olyat, hogy "te"? Nem? Én sem...
Kicsit összekuszálódtál most? Engedj el mindent mit valósnak hittél, és rögtön tiszta lesz a kép. Rombold le az illúzióidat, a felépített programjaidat, és meglásd, találkozunk mi még.

És ezt miért Neked írom, miért nem magamnak? De hisz magamnak írom, nincs itt senki, miközben írom. Nincs "odakint" senki. 

Belül tágasabb. 
  


Adalék:


A Sötét Erők és a Transzformáció

"Az Isteni Aspektusodat Korlátozni nem egy egyszerű feladat.Kreatív csapdák és labirintusok kellenek,hogy eltereljék az elme figyelmét,hogy be tudja fejezni az Elkülönülés utazását.( ne lépjen ki túl hamar -Tom)  
Ennek elérésére léteznek olyan lények akik őrködnek a 3D Tudatod felett,mindent és mindenkit elhárítva aki v. ami információt tudna adni,amely által túl korán kilépnél a teljes tudatba és idő előtt befejeznéd a Játékodat. Ezekre a lényekre gyakran úgy utaltok, hogy Sötét Erők,őket ti béreltétek fel előre,hogy ezt a célt szolgálják. Az a kép róluk,hogy gonosz démonok égő vörös szemekkel, csupán azt a célt szolgálja,hogy hatékonyabbak legyenek. Igazából nagyon is könnyű (sűrűségi szempontból) és szolgálat-orientált lények,akiket ti biztatok meg Őrzőknek - ugyanúgy ahogy Útmutatóként utaltok a Fény Lényeire akiket pedig azzal biztatok meg, hogy amikor eljön az ideje haza vezessenek.Azok a képek amelyek azt képviselik, hogy egyik csoport sötét kalapos,a másik fehér csupán ILLÚZIÓK,azon célból létezik ez az illúzió,hogy növelje a mókát és a hatékonyságát a Játékotoknak.
Minden lény ugyanabból a "dologból " készült - Minden Ami Van-ból. Minden rettegés,ijesztgetés,érzelmi megszállás stb. csupán "specialis effektus" melyet az alacsony-sűrűségű tudatosság hálója igy értelmez. Ezek pompásak,hiszen működnek!Van egy Korlátozó Dogma/hit mely úgy festi le a Sötét Erőket,hogy sokkal lassabb-sűrűbb rezgésen vibrálnak,mint ahol egy becsületes/normális ember szeretne élni. Sokan félnek kapcsolatba lépni,mert úgy gondolják lehúzzák őket az alacsony rezgésszámba és ott fogva tartják majd.

Igazából a démonok nagyon is magas szinten vibrálnak,ha nem így lenne nem tudnának hatással lenni rátok. Amikor olyan élethelyzet alakul ki,ahol a sötétség lép színre,a Játékban résztvevő Játékos úgy érzi "irányítva" van vagy "megtámadva",ekkor valójában Ő vibrál lassabban - hiszen erővel ragaszkodik az ELKÜLÖNÜLÉS és KETTŐSSÉG hitrendszeréhez. Az ebben való hite tartja ezen a rezgésszinten - nem pedig a "démonok". Hiszen nekik nincs erejük felette,csupán ha erőt ad nekik.Igazából az egyetlen védelem amire szükséged van,bármelyik sűrűségben is,az a hajlandóság, hogy kimozdulj az ELKÜLÖNÜLÉS ILLÚZIÓJÁBÓL és ÚJRAKAPCSOLÓDJ/INTEGRÁLÓDJ - ami pedig történik mindazt a Felsőbb Önvalód szabad választásának tartsd.

Meg kell, hogy értsd mindez TE VAGY (az agyarak,tüzes szemek és a farok is :D).Amennyiben megszálltak az azért van,hogy ezáltal egy leckét kapj és vele egy ajándékot. Úgy is mondhatjuk, hogy a 3D Korlátozásában résztvevő összes játékos meg van szállva. Hiszen itt vagy tartva, lecsupaszítva rólad a Multi-verzális erőd,mindaddig amíg a Megváltod (az Újrakapcsolódott Tudatosságod) fel nem ébred és ki nem szabadít. Ez csak akkor jöhet létre (csak akkor van megengedve), ha végig vitted/beteljesítetted az összes feladatot,ami a fizikai formába vonzott. Amikor ez megtörténik,nos akkor jöhetnek a "komolyabb dolgok" mint például a Minden Ami Van-hoz való egyesülés. Akarnod kell,hogy elengedd a trükköt,hogy átkarolhasd az igazságot. Mit tartunk trükknek? Az a hited/nézeted,hogy bármit amit megfigyelsz/látsz egy bizonyos helyen és egy bizonyos időben CSUPÁN az létezik azon a bizonyos helyen és abban az időben. Ez egy hit az Objektív Valóságban és az Elkülönülésben,a Multi-verzális Valóság és a Minden Ami Van Egysége helyett. Lehetséges a Mennyben lakni anélkül, hogy a Poklot valaha is megismerhettük volna? Nem hiszem,hiszen az Egy nélkül hogyan is lehet megtapasztalni vagy értékelni a Többit/Mást?

A 3D-s valóság játék felületére gyakran úgy tekintenek,mint egy rezgésbeli spektrum/skála,ahol a Pokol a alacsony véglet és a Mennyország a magas véglet, a Föld pedig a közép. Egy sokkal kitágultabb nézőpontból nézve valójában mind a három EGY helyen van,de különböző gyorsaságból nézve.V annak Játékosok akiknek a Föld nagyon alacsony rezgéssel vibrál (maga a Pokol) a benne lévő emberek vagy üldözők vagy üldözöttek. Mindez az Elkülönülés eszméjére épül. Ugyanebben a térben létezik az a Föld is, amelyik sokkal gyorsabban vibrál és Mennyországként tapasztalható, hiszen mindenki harmóniában és szeretetben él benne. Ez az Egység eszméjére épül.

A különbség tehát nem a lokációban van, hanem a MEGFIGYELŐ SZEMÉBEN. Mindez érzékszervi dolog, érted? A felébredettek úgy tartják a Föld egy börtönbolygó. Amennyiben ezt elfogadod két táborra osztasz mindent. Egyik tábor azt mondja a Föld néhány bolygóval és/vagy naprendszerrel együtt egy szociális és genetikai kísérletet képvisel. A másik tábor azt állítja,hogy a Föld egy tömlöc ahol a felébredés meg van akadályozva, ahol Sötét Urak uralkodnak és itt tartják az embereket, egyik reinkarnációs ciklusról a másikra,különböző munkát végeztetve el velük. Annyit kell tudni erről a két rendszerről,hogy azok amik: csupán két gondolatrendszer. A Multiverzumban a gondolati rendszer a bolygórendszer kauzális teste,mely egy bizonyos sűrűségben létezik. Tehát igaz,de csupán részigazság. Minden gondolatrendszer igaz,de csak a saját kontextusában. Vannak sűrűségek ahol a Föld börtönbolygó, van olyan sűrűség ahol szociális kísérlet. Nekünk viszont fel kell emelkedni ezen eszmék fölé,egész a leggyorsabban vibráló eszméig: az Újrakapcsolódásig. Az összes (gondolat) rendszerre csupán Multi-verzális Játékprogramként kell tekintenünk. Azért léteznek, hogy örömöt adjanak, szórakoztatást és lenyűgözzenek bennünket, csak ennyi.

Ez a ráébredés mind érzelmi,mind mentális szinten tünteti el a játékformához való kapcsolódást. Annak a felfogása, hogy az összes Elkülönülés-Alapú Rendszer csupán Játék, mely felszabaditja az emberi lelket, hogy visszatérjen a legnagyobb erő/hatalompontjához - az Egységhez. Ahogy a Megszállásnál említettük,ezekhez a tapasztalatokhoz az szükséges,hogy a Játékos széttöredezze,elkülönitse a tudatosságát,ezáltal létrehoz egy elkülönült lényt aki megszállja a testét. Nem mondhatjuk, hogy ez a lény valótlan,ahogy azt sem mondhatjuk, hogy az előttünk levő szék valótlan,vagy a sarokban a TV. Az életben nem az a kérdés, hogy a dolgok "valósak-e?",a kérdés inkább az "ezek ÉN vagyok?" Reméljük már kezditek felfogni a választ, ami "IGEN".Ahogy az emberiség a Megvilágosodásnak nevezett kapu felé mozdul, még egy kapu kinyilik. A Sárkány Önvaló,az őrző aki az emberi személyiség kincseit őrzi. Bármikor is jelenik meg Sötét Erő, biztos lehetsz benne,hogy a Megvilágosodás Kapuja nyílt meg vagy Személyes Kitágulás történt a közelben. Ahogy közeledünk a Nagy Átváltozás felé,jó tudni, hogy a lehetséges valóságok mindig SÖTÉTNEK ÉS IJESZTŐNEK tűnnek mivel a LASSAN VIBRÁLÓ NÉZŐPONTUNKBÓL tekintünk rájuk. Az a folyamat, hogy az "új" energiákat beengedjük mindig félelmetesnek és veszélyesnek tűnt az emberiség számára.

Mindazok a filmek és írások amelyek megjelennek a Tömeges Elme álmai, így tudja kifejezni magát.Nostradamus ezt az átváltozást az ismert világ PUSZTULÁSAKÉNT látta vízióiban.Teljesen ilyennek látta. Azért látta igy mert a jövőt a saját vibrációs szintjéről ítélte meg (látta),abból a vibrációs szintből amelyben létezett. Az Újrakapcsolódás nem egyenlő az elpusztulással. Mindenki cipel magával Árnyékot, minél kevésbé nyilvánul meg az egyén tudatos eletében annál sötétebb és sűrűbb.         Az egyén nem akkor válik megvilágosodottá,ha fényes képeket/világot képzel el,hanem amikor a sötétséget tudatossá teszi (Önmagában).Ahogy már említettük a "magas és alacsony", a "gyors és lassú vibráció",a "jó és rossz" koncepcióját új módon kell meglátni ezen időkben.
A "sötétség" csupán a lélek azon hajlama, hogy az Elkülönülés felé irányuljon,a "fény" pedig, hogy az Újrakapcsolódás (mindennel és mindenkivel) felé. A 3D-ben való maradás egyik szükséglete,hogy az egyén tudatos legyen bizonyos dolgairól,de öntudatlan egyes részeiről. Magában semmi sem gonosz,vagy rossz. Ezt csupán az ahhoz való hozzá állásunk okozza/hozza létre.

Ahogy találkozol és átöleled az Árnyékaidat, többé sosem leszel a régi ! Viszont ha még nem állsz készen erre,akkor jobb ha hagyod, hogy a Sötét Erők végezzék a munkájukat. Engedd meg, hogy eltérítsenek. Nem egyszerű egy egész életnyi programozást levetni. Igazából nem is egy életnyi hanem SZÁMOS életnyi. A mumusok a szekrényben olyan érzelmek melyeket ti zártatok el önmagatok elől. A Feledés Fátyla távol tartja a tudatosságot a spirituális testedtől. Az Ózonréteg távol tartja a napfényt a Bolygótoktól. Az Immunrendszer távol tartja az idegen behatolókat a fizikai testetektől - az EGYSÉGNEK nevezett "vírus" viszont szépen lassan elporlasztja ezt. A MEGOLDÁS/GYÓGYSZER az, hogy a külsőnek tartott behatolót saját "Önvalóként" újra definiáljuk /integráljuk. A tudatalattitok mélységeiből,kukáiból és temetőiből sötét és elfeledett lelkek ébrednek és már kopogtatnak is az ajtóitokon. Be tudod őket fogadni,hogy hazatérhessenek az EGYbe? Vagy fertőzésnek nevezed őket? Egy új és egzotikus táj/világ előtt álltok.

Krisztus azt mondta,hogy gyorsan jön el,igazából a Kozmikus Krisztusi Energia már itt is van. BENNED létezik/van. Lehet nem annak látszik ahogy mi szeretnénk látni. A dühös férfi energia fény általi leáldozása egy üresség vagy káosz érzést kelt bennetek először.Be kell lépni ebbe az ismeretlen és eleinte félelmetes szürke területre. Ez az út áll előttetek és nem könnyű út. Lesz aki azt tanácsolja forduljatok el a sötétségtől és csak a fényt öleljétek át. Védjétek magatokat szeretettel és feledjetek el minden mást. Már előre figyelmeztettek benneteket, hogy hamis próféták jönnek és hátráltatnak/eltérítenek majd benneteket. A fénytől ugyanúgy el lehet vakulni mint a sötétségtől! Elég ha logikusan belegondoltok,ha ez az elkülönült gondolkodás (hogy csak a fényt ölelni át - Tom) annyira erőssé és hatalmassá teszi az embereket,akkor miért menekülnek/fordulnak el a sötétség elől? A félelem az ajtón kopogtat. Találkozótok van egy részetekkel,barát vagy ellenség ? Nos csak nézőpont kérdése. Ezt mindenki maga dönti el, ez az emberi önállóság szíve/központja, ez a Tudatos teremtés maga.
kiegészítés-javitás = (Az egyén nem akkor válik megvilágosodottá ha fényképeket/világot képzel el, hanem amikor a sötétséget tudatossá teszi (önmagában) ---> itt a fény-kép lehet fényes-kép is,fénylő-kép is...az a kép/világ ami fénnyel,tisztasággal van teli)/D. Jacob - fordította: Tom Fodor/"

36 megjegyzés:

  1. Az első fele egy kis beavatás, uh. a másodikat már el sem olvastam!

    VálaszTörlés
  2. Mazsola

    A cím lehet nem a legszerencsésebb. Az illúziót szvsz. nem rombolni, hanem megHALadni kell, ahogy az EGO-t is...(mindkettőt a Jó Isten termetette, vélhetően Okkal...)

    Ajánlom ezt az előadást:
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Qj7bHJCclZY#t=937

    Ebben a hitehagyott "tesó" szóváltásba keveredik a csürheként viselkedő hithű fajtesókkal. Az előadás különböző ittas "kellékekkel" is meg van fűszerezve, ezért nem csak rendkívül tanulságos, hanem kifejezetten vicces is. (nekem legalább is...:))) Tanulságos, mert napjaink egyik "spirituális" "tanítója" éles helyzetben elvérzik. Az előadása teljesen szétesik, a sokszor csürheként viselkedő fajtesók szellemileg fölé kerekednek, és D.Antal hiába próbálja magát (látszólag) EGO-tlanítani, a kis ördög mégis vissza-vissza szúr, ami által az EGO-s EGO-tlanítás értelmetlen önleköpéssé válik. Hab a tortán, hogy később hiába próbál kétségbeesetten segítséget kérni, nem kap. A "tanító" teljesen megsemmisül...
    Egészen más steril körülmények között (akár belül is) "dolgozni", mint kint "terepen"...
    Mentségére: a végére valamennyire összeszedi MAGát...

    Szép Napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A cím tökéletes. Pontosan erről szól a szöveg.
      Az illúzióromboló kifejezést általában negatív értelemben használjuk, mint amikor valakiben csalódunk, pl. amikor egy általában csinos nő, akit mindig szépen kisminkelve ismerünk, egyszer csak festék nélkül, fürdetlenül jelenik meg, és rögtön azt hisszük "milyen csúnya". De mit is jelent ez? Azt hogy az eddig általunk róla képzelt HAMIS kép bomlott le, az illúzió amit felépítettünk róla (az ő segítségével), tehát nem a valóságát láttuk eddig.
      Ilyen értelemben tehát az illúziórombolás épp hogy nem negatív, hanem jó cselekedet.
      Vagy amikor azt mondjuk valakire, hogy "jaj olyan illúzióromboló vagy", aki épp a hegytetőn a táj szépségétől ájuldozó társaságot "visszahozza" egy racionális megjegyzésével, mint pl. "ezek is csak kövek és fák". Vajon valami rosszat tett? Nem, csak elmondta a valóságot. Illúziót rombolt.
      Hát nem ezt csináljuk mi is itt már évek óta? Próbáljuk a sok sok hamis képet lebontani a világnézetünkről.

      Törlés
    2. Kedves Mazsola és Mindenki !

      ... pedig egyeznek az vélemények, s pláne az események !... meg Önmagukért beszélnek...tehát Léteznek!
      Ezek szerint a cím: Tökéletes!

      Szeretettel!

      Törlés
  3. Az illúzió azért nem annyira rossz. Hiszen ha az lenne akkor nem menne senki például a Maldiv szigetekre szuper-bombázókkal vagy izom-pacsirtákkal henteregni all inclusive a pálmafák alatt. A fagyinak édesnek és csábítónak kell lennie, ellenkező esetben megette a fene. Aztán illúzió és illúzió között különbség is van, méghozzá tetemes. Nem mindegy hogy már lerobbant vagy patinásan új, vaskori-e vagy aranykori, pokoli-e vagy mennyei, végidős vagy prolongált ésatöbbi. Arról már nem is beszélve hogy milyen rezgésszintű az a bizonyos regnáló illúzió és hogy azt a delikvens maga teremt/het/i-e meg magának - olyat amilyet csak akar - vagy éppen a másét kell a körbe bezárva "elszenvednie".
    A legjobb ha mindent a helyén kezelünk és nem várjuk hogy a "roncs" csakazértis száguldjon - hanem kiszállunk belőle. Legalábbis lelkileg-szellem-tudatilag hogy aztán testileg is megtehessük. Viszont amíg mindez folyamatban van azért közben élvezhetjük a "roncs" valahai szépségét is, mert újkorában azért "hasított" és még mindig van benne valami szép és jó. Még a földi pokolban is lehet "kert-ész-ked-ni".

    VálaszTörlés
  4. (a gyerekek egyik (nem használt) tankönyvében találtam ezt a képet, a következő felirattal (a 15.oldalon, ha valakinek mond valamit a 15.szikla))

    KI VAGYOK ÉN?
    http://www.illustration.de/IN/images/illustrator/pictures/34597.jpg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://i135.photobucket.com/albums/q155/shuptrine/morkEggShip.jpg

      http://www.dailymail.co.uk/news/article-2767137/Red-white-spacesuit-worn-Robin-Williams-Mork-Mindy-20-000-auction.html

      Törlés
  5. Struktúrabontó számsorok. A csoportból aki a számsorokkal dolgozik, az egyik csaj 16 évig Grabovojozott.

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=778639232205526&set=a.335979886471465.72541.100001783682830&type=1&theater

    Ezt a számsort tegnap tették közzé, lehet nyomon követni a hatását.

    Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A számok sem léteznek...

      Törlés
    2. Kedves Mazsola B !

      De MInk Teremtjük GONDOLAatban nemdebár ...?

      Mélységes s Magasságos Szeretettel !

      Törlés
    3. 9 szám van, a 0 - bár annak is használják - nem szám hanem az origó illetve a kör jele. Minden többjegyű szám egyjegyű, addig kell összeadogatni amíg 1-jegyű nem lesz. Ettől függetlenül a többjegyű számoknak - 13, 17, 23, 33, 38, 42, 111, 666 - is lehet saját szimbolikus jelentésük. Körforgás - a földi precessziós is amiben most létezünk - csak a téridőben lehetséges, anélkül nem értelmezhető. A téridő és minden ami benne van viszont számokkal "modellezhető" a legegyszerűbben.
      Kincs - ami nincs...tehát a "nincs" a kincs. De persze a nincs és a semmi is valami. Nem véletlen mondjuk hogy "nem semmi". Ha valaki azt mondja hogy: nincs ott semmi - az hazugság. Mert mindig van, volt, lesz ott valami. Ez a világegyetemre is igaz: mindig volt, van és lesz valamilyen formában. Mondhatják hogy a semmiből keletkezett "ősrobbanással" - csak hát a semmi az = valami.

      Törlés
    4. Ez így egy tökéletes megfogalmazás Kerion.
      A téridő és minden ami benne van számokkal modellezhető a legegyszerűbben.
      Minden kifejezhető egy számsorral.
      Az említett struktúrabontó számsor csak egy bónusz. Felgyorsíthatja a szerkezet lebontását, ami egyébként is megtörténne, ahogy vonódunk ki belőle. Hogy hiteles e vagy sem ( érzésem szerint igen) az innentől kezdve úgyis látható, követhető lesz, a szemünk előtt fog vagy történni vagy nem történni.

      Éva

      Törlés
    5. Az a bajom ezzel Éva, hogy te modellezni akarod a szerves, élő téridőt, belegyömöszölni számokba. Én ezzel totál nem értek egyet, ez olyan mintha egy kört próbálnál szegmens egyenesekkel MEGKÖZELÍTENI, ami lehet egész közelítő lesz, és lehet egész megtévesztő, de akkor sem lesz SOHA kör. Érted már?
      Ez a baja a legtöbb tudományos tézisnek is, hogy ugyan megpróbál felállítani egy szabályrendszert az általa tapasztalt világhoz, de ez mindig csak valami erőltetett magyarázat lesz, egy behelyettesítés, közelítés, és sosem a valóság. Én így vagyok a számokkal, talán kifejezhetsz vele sok mindent, de magát az életet soha.

      Törlés
    6. "A betegség nem más, mint az egyes sejteknek, szerveknek vagy a szervezet egészének a szabályostól való eltérő működése. A gyógyítás akkor hatékony, ha a szervezet egésze újra szabályosan működik.
      A vonatkozó betegséghez tartozó meghatározott számsorra való összpontosításkor, Önök létrehozzák azt az állapotot, amikor a szervezetük ráhangolódik a „szabályos", vagyis az egészséges állapotra. Nem kell mást tenni, mint a megfelelő számsorra koncentrálni, vagyis gondolatban kivetíteni a homlok belső részére ( ha lehet, akkor fehér fényben) a számokat, hogy megindulhasson a gyógyulási folyamat."

      Éva, ha jól gondolom,akkor egy betegség mindig jelzés értékű, vagyis azt jelzi, hogy valamit nem értettünk meg, s ezért nem is tudjuk a gyakorlatban megfelelően alkalmazni. Hogyan alakul át megértéssé egy számsorra való koncentrálás?

      Lujza

      Törlés
    7. Nos a betegség egy lokális belső rezgés-disszonancia/eltérés a testben. Persze egy adott számsor is - ha gondolatban vagy más módon megjelenítjük - rezgés amely lehet akár egy egyénre jellemző is. A bibi csak az hogy a belső rezgésünk nem állandó, hanem ha kis mértékben is de állandóan változó - egészében és részleteiben is. Ettől még - egy bizonyos határon belül - lehetünk makk-egészségesek és persze úgymond betegek is. A számsor nem tud változni velünk együtt csak ha "élővé" tesszük ami nonszensz. Tehát egy számsorral még ha az egy adott pillanatban ránk "jellemző" is volt nem lehet gyógyítani. Egyébként is direkt módon semmi sem megy valójában. Csakis spontán módon lehet például a homlok-csakrát is aktiválni. Ami az apofízisbeli 3. szem kinyitásával aztán - többek között - öngyógyításra is képes. A kígyót /kundalini/ meg kell tudni tartani - KígyóTartó/BírKa képesség - ami a feltámadt főnix-madarak/magyarok sajátja. Persze úgy hogy azért "megkoronázzon" - a koronacsakráig fel tudjon menni de ne távozzon el. Lásd az egyiptomi életFÁRAjÓ-ábrázolásokat.

      Törlés
    8. Lujza, én is azt vallom egy betegség mindig jelzés értékű, és azt jelzi, hogy valamit nem értettünk meg. Ebben tökéletesen egyet értünk.
      A Grabovoj- féle számokkal gyógyítást én nem tartom követendőnek.
      Csak azért említettem meg, mert ebből a csoportból az egyik csaj hosszú évekig azzal foglalkozott. ( már ő sem csinálja)
      Hozzánk egyébként most kezd úgy igazán begyűrűzni.

      Ezek a számsorok amiket megosztottak most, ez nem erről szól.
      Ezek a mátrixnak a struktúrabontó számsorai.
      Szóval Mazsolának is válasz, hogy nem a szerves valóságról van ebben az esetben szó.

      Éva

      Törlés
    9. Köszönöm, Éva, hogy betetted ide azt a linket. A számokkal valójában nincs semmi bajom, amire "ugrottam" az a számokkal való gyógyítás.:)
      Most pedig bekukkantottam ebbe a "szívközpontba", aholis épp Kerion megerősítését olvasom (ill. a magamét is , hisz mindig is ezt vallottam:)).

      "Itt az eddig ismert és tanult technikák már teljesen érvényüket vesztik, hisz mindenki aki bármit kívülről tanul meg, az még a poláris világunk terméke, és az csak azon belül érvényes törvényszerűségeken belül hozhat átmeneti minőségi javulást, de mivel az ugyan úgy a kettőség valóságában van, így előbb-utóbb óhatatlanul megjelenik valamilyen formában a mérleg másik oldala, a fentebb említett módokon.
      Ezért mondhatjuk azt, hogy azok a technikák, amiket a dualitásban kívülről tanulsz meg, azok egyszerűen nem alkalmasak arra, hogy kivezessenek a dualitásból."

      Lujza

      Törlés
    10. A fel-emel/elmél-kedés valójában az amikor az ember már rájön hogy minden csak káprázat, tulajdonképpen játék. Ehhez a játékhoz első sorban a magyar nyelv van felhasználva mint "megfejtő mágikus szótár". Jó példa erre például az elohim magyar szó-össze-tétel is amibe aztán a játékban megvezetőt játszók minden hülyeséget belemagyaráznak. A megfejtés persze sosem túl nehéz mert akkor fuccs a játéknak - nincs értelme. Elohim = élő hím - van még kérdés ? Most jön a játék/játsz ma - ami valójában a Földön megtestesült kivetüléseinkkel-"sakkfiguráinkkal" folyik - úgymond végkifejlete. Ez mindig többesélyes, de most megsúgható hogy happy-endes lesz. Az eddig uralmon lévő megvezetők veszítenek és a hátul kullogó megvezetettnek látszók - akik már nem azok - kerülnek pozícióba. A "győzelem" egész egyszerűen csak egy helycserés "támadás". Aki elől volt most hátulra kerül, aki pedig hátul volt most előre megy - ennyi az egész. Persze mindez nagyon de nagyon látványos lesz - főként a még mindig lebutítottaknak - mert tele lesz csodákkal a padlás. Jön a gyógyítás - a feltámadás - az általános felemelkedés - a szeretet-királyságok stb. JÓ MÓKA...

      Törlés
    11. A magyar nyelvet illetően ez így van, főleg ha rezgetjük is.
      Amikor megjelentünk emberként itt a fizikalitásban, először a hangképző szervek ( gégefő, hangszálak..) alakultak ki, elsőként ez materializálódott.
      Amúgy meg hang útján mindig gazdagabb és mélyebb információkhoz jutunk mint látással, olvasással.
      Ezért helyeztek nagy hangsúlyt arra, hogy a tanítás élő szóban élő mestertől jöjjön, mert így hatékonyabb.
      Persze egy önmegvalósított ember esetében már az is elég, ha hallgat.
      Neki már a csöndje is beszédes.

      Éva

      Törlés
  6. Te magad is egy számsor vagy, ha visszafejtünk.
    Ami úgy van, hogy nincs és úgy nincs, hogy van.

    Abszolút értelemben nincs semmi, de nem szerencsés a kettőt keverni.

    Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem venném túl jó néven ha visszafejtenél egy számsorra. Szerintem amúgy is beletörne a bicskád. :)

      Szóval egyáltalán nem értek egyet. Számomra nem nagy szám a számmisztika, akármit is számoljatok ki belőle.

      Mondok egy példát miért érzem csupán emberi találmánynak a számokkal való vacakolást. Jó ideje el vannak alélva az emberek a Fibonacci sorozattól, az algebrában használják őket: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34... stb., ami végeredményben egy logaritmikus spirálnak felel meg. Sőt észrevették hogy ez a sorozat megfigyelhető a természetben is, melyik növénynek hány levele nő, stb. Azonban fontos tudni, hogy a Fibonacci-spirál egy matematikai sorozatból áll, az arany-spirált viszont nem lehet leírni matematikai számokkal, legalábbis egész számokkal biztosan nem, legfeljebb közelítő értékekkel (1:1,618...), ami persze sosem lesz tökéletes.
      Szóval a kettő nem ugyanaz, egyáltalán nem.
      És miért is fontos ez? Hát csak azért kedves Éva, mert a teremtett világban az arany-spirál és az arany-arány (erény) érvényesül, mert míg Fibonacci a tapasztalását megpróbálta egy matematikai sorozatba belegyömöszölni, és így megközelíteni a valóságot, amit látott (a spirál-felépítésű világot), addig a Természet konkrétan leszarja ezt a leegyszerűsített (és hibás) számszerűsítést, és teszi a dolgát: aranyspirálban nő, arany-arányban él. Ezt nem lehet számszerűsíteni, mivel nincs köze a "természetes" számokhoz, annál sokkal organikusabb forma, pontosabban szakrális geometriai minta, olyan arány, amit nem lehet leegyszerűsíteni matematikával.

      Végezetül: én matekból kitűnő voltam, de már nem érdekel. Továbbfejlődtem. Ennyit a számokról.

      Eléggé illúzióromboló voltam? :)

      Törlés
    2. Egyáltalán nem voltál illúzióromboló, mert amiről én beszélek az nem számmisztika. Egyébként is a matekhoz van a legkevesebb köze.
      És nem kívánlak visszafejteni, még akkor sem, ha nem törne bele a bicskám:)

      Éva

      Törlés
    3. Az egyes számok nem önmagukért vannak hanem azért amit jelentenek. Vegyük például a 7-est amelynek milliónyi jelentése van. Vannak a köztudatban - a materiális és sprirituális világban egyaránt - nagyobb és kisebb horderejű jelentései. Ha ezeket a jelentéseket egyenként hoznánk elő, gondolnánk rájuk, vizionálnánk magunk elé rengeteg ideig eltartana. Viszont az "összegző" 7-est magát nagyon egyszerű leírni vagy csak éppen gondolni rá, összekapcsolni valamivel. Tehát ez az egy szám önmaga is milliószoros gondolati energiát - végső soron egy elég erőteljes rezgést - közvetít minden irányban. Kik is 6almaskodnak mostanában még mindig ? Hát azok akik mindig is a számokkal "vacakoltak" 5-öltek de főleg 6-oltak amúgy kabbalisztikusan. Meg is látszik az eredménye - no meg annak is meg van az "eredménye" hogy mások eddigelé legalábbis "tojtak" erre a szám-háborúra. Pedig hát az - tetszik vagy nem tetszik - véresen komoly dolog és küzdelem mind a mai napig. Csak hát most már a magyarok is "számolnak" - nem is akárhogy. Így aztán a 6alom számol6 a magyarokkal - nem kicsit.

      Törlés
    4. Szóval ha pl. én nem számolok, nem számítok?

      Törlés
    5. Még kiegészíteném a fenti gondolatsort azzal hogy a szám - mint bármilyen más jelkép is - önmaga persze semleges. Az nem mindegy hogy ki és milyen céllal "számol". Minden számot lehet jóra és rosszra is használni, lehet neki ilyen-olyan jelentéseket adni. Mindez a megjelenítő személyiségéből fakadóan "ragad rá" magára a számra és kerül bele az "éterbe" az illető által. Ha eléggé számos szeretet-orientált és jóakaratú ember számol akkor nem lehet baj - nem csak a "számolással".

      Törlés
  7. "..Hogy aki számít, vagy számol, az magának világít..."

    VálaszTörlés
  8. Hű de jó írás. Csak most volt időm elolvasni. A Birdman pedig - személy szerint nekem, nagyon bejött. Témájában részben a cikkhez kapcsolódik ez az alábbi cikk, szintén most olvastam, az egyik legjobb az alkímiáról és ahogy Jung látta a dolgot.
    http://www.awakeninthedream.com/wordpress/the-sacred-art-of-alchemy/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hoppá-hoppá a "határérték" asszem lemaradt...?

      Csak azt tudnám az MICSODA...ja,a: 1,7-1,8...

      Szeretettel!

      Törlés
  9. Andrew Vernon:
    Alapelvek I.

    1. A világ az Abszolút akaratának a megnyilvánulása.
    2. A sokféleség, az elkülönült objektumok világa, amit az elme lát, illúzió.
    3. A világ alapvetően egy pozitív, örömteli hely.
    4. A tudatosság vagy tudás teremti és magában foglalja a világot.
    5. A világ tapasztalója múló megjelenés csupán.
    6. A nevek és formák világa nem valós. A valóságban csak egység létezik.
    7. A forma a tudatosság én-tudomása által kerül megelevenítésre.
    8. A tudatosság én-tudomása számára nem létezik sem születés, sem halál.
    9. A tudatosság teljes evolúciója a végtelen számú forma révén nyilvánul meg az Abszolút Valóság változatlan háttere előtt.

    10. A megnyilvánulatlan az Abszolút Valóság.
    11. Ahogy a levegő a térben, úgy jelenik meg a tudatosság a valóságban.
    12. A valóság megnyilvánulatlan és megnyilvánult aspektusai nem különváltak, mint ahogy a nap és annak fénye sem különállóak.

    13. A valóság megnyilvánult aspektusa az, amit mi Istennek nevezünk.
    14. A valóságot soha nem lehet elmagyarázni, vagy megtapasztalni, mivel nem objektum.
    15. Mivel te vagy a valóság, ezért nem vezet hozzá út, és nincs rá mód, hogy megtaláld.
    16. A tudatosság megnyilvánulása a mi saját abszolút szabadságunk kifejeződése.
    17. A valóság teljességgel hitelt érdemlő.
    18. A tudatosság az isteni erő, Isten, jósággal és szépséggel teli, és ő a tárgya minden imádásnak.
    19. Az univerzális tiszta tudatosság hatalma Isten az emberi lény számára.
    20. A tudatosság, az ő forma nélküli állapotában, saját létezésén és boldogságán kívül semmi mással nem azonosul.

    21. A szeretet az erő, amely az Egyet sokfelé osztja, azért, hogy a sok visszatérjen az Egybe.
    22. A tudatosság kedvét leli önmagának, mint üdvösség, minden formában.
    23. A tudatosság, mint a létezés maga van jelen.
    24. A tudatosságnak tudomása van a saját létezéséről, boldogságként, örömként.
    25. A tudatosság ön-tudomása üdvösség.
    26. Az öröm az „én” nem-létezésének a tudomásában van.
    27. A létezés öröme önmagában abban áll, hogy valóságos és élő.
    28. A tér nem üres. Még az atom elektronjai közötti tér is át van hatva tudatossággal.
    29. A tudatosság olyan, mint a tér az üresség minősége nélkül.
    30. Az öröm a létezés természetes munkálkodása.
    31. A boldogság a természetes állapot.
    32. Az emberi lélek a tudatosság kifejeződése, Isten akaratának, a megtestesült szeretetnek a közvetítője.
    33. A tudatosság lehetőség szerint a fény, a harmónia és a szépség irányába mozog. A hasonló a hasonlót vonzza.
    34. A tudatosság a fogékonyság mezeje, amelyben sem „kívül”, sem „belül” nincs.
    35. Nem tudjuk megmondani, mik vagyunk, mert egyáltalán nem dolog vagyunk.
    36. Az elkülönült „én” érzésének a megjelenése az emberi lényben csak látszólagos, nem valódi.
    37. Az „én”, vagy individuális tudatosság érzése, annak folyamatos jelenléte érdekében a test által elfogyasztott tápláléktól függ.

    VálaszTörlés
  10. Andrew Vernon: Alapelvek II.

    38. Senki sem születik, és senki sem hal meg.
    39. A valódi boldogság a jelenlét, a létezés tudomása.
    40. A boldogtalanság egyedül az elméhez tartozik. Rajta kívül nincs ilyen dolog.
    41. Tudni, hogy mi vagy annyi, mint annak lenni, ami vagy.
    42. Egy buborék van az óceán felszínén. A buborék szétpukkan. „Felébredetté” vált? Nem, mindig is csak az óceán volt jelen.

    43. Az Ön-megvalósítás egyszerűen a végtelen tudatosság misztériumának a felfedezése.
    44. Az élet él, és ami él, az élet. Senki nincs, aki éli az életet.
    45. Az odaadás egy önmagát a spirituális fejlődés egy bizonyos szakaszában manifesztáló természetes folyamat.
    46. Az élet nem lineáris. Nem létezik folytonos individualitás, amely pillanatról pillanatra létezik.
    47. Az életnek nincs középpontja. Nincs rögzített pont a gépezetben.
    48. A világeseményeknek, és minden egyes „individuum” életének a színdarabja önmagától játszódik, mivel így kell.

    49. Nincs elme, eltekintve a tartalmától.
    50. Az egyetemes tudatosság hatalma adja az összes gyümölcsét a múltbeli cselekedeteknek.
    51. Az élet a létezés igenlése.
    52. Az élet tökéletes kibontakozás.
    53. Csak egyetlen hatalom, csak egyetlen megnyilvánulás van. Nem osztható fel különálló részekre, vagy individuális létezőkre.

    54. Nincsenek véletlenek az őszinte kereső életében.
    55. Minden természeti törvények által szabályozott természetes folyamatok révén nyilvánul meg.
    56. Nincs „cselekvő”. Nincs szó cselekvésről. Csak megnyilvánulás van, egy „minden”.
    57. A tudatosság éli ezt az életet, és minden más életet, a saját törvényeivel összhangban.
    58. Minden azon az egyetlen módon történik, amely módon megtörténhet. Ami most történik, az eredménye annak, ami a múltban történt.
    59. A kegyelem mindig rendelkezésre áll, és mindenki számára rendelkezésre áll.
    60. A forrással való egység, a vele való újraegyesülés iránti sóvárgás a közös szál, amely átszövi a világegyetem sokféleségének összességét.

    61. Az Isten iránti szeretet az emberi lény első és utolsó feladata.
    62. Az emberi lény szabad akarata lényeges része az isteni akaratban való tudatos részvételnek.
    63. A tudatosság soha nem keres, soha nem törekszik, hogy választ találjon, mert az ő számára nincs kérdés.
    64. A tudatosság azért él, hogy dicsőítsen, hogy „Én Vagyok”-ot mondjon, hogy fenntartás nélkül elfogadjon.
    65. A spirituális törekvő felébredésének vagy megvilágosodásának leggyorsabb és legbiztonságosabb módja, ha minden vágyát feladja az Isten iránti teljes önmegadásban.

    66. A megszabadulás annak a megértése, hogy nincs mit megérteni.
    67. Tudatlanság nem létezik.
    68. Semmi negatív nem létezik.
    69. A létezés pozitív létezés.
    70. Mindenki ismeri az érzés, érzékelés pozitivitása és negativitása közötti különbséget. A negativitás énközpontú, önmagába omló. A pozitivitás növekvő, sugárzó.
    71. A szabad ember a nélkül élvezi a szabadságát, hogy bármit is kellene tennie.
    72. Minden tökéletes. Minden olyan, amilyennek lennie kell.

    VálaszTörlés
  11. Forrás és további advaita mesterek írásai: http://nem2.ucoz.hu/publ/andrew_v/a_tudatossagon_tul/8-1-0-30

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (az -izmusok csak képzeletbeli cimkék a ((kis idegbetegnek)) személyiségünknek :) )

      Valószinűleg VAN olyan látószög, ahol ez is csak egy lehántani való hazugságréteg, de ha sokan eljutnak eddig (és mindig tovább :) ), már jobb hely a (vetitett) világunk.
      Köszönet.

      Törlés
    2. Tulajdonképpen az első pont után meg is állhatnánk:)
      De jó volt végig olvasni. Kösz.
      Nekem Ganga volt a személyes, innen is köszönet érte.

      Éva

      Törlés
    3. Csak az életben lehet hibázni.
      A tangóban nem.
      Charlie, halljam a koordinátákat..

      Éva

      Törlés
  12. Egy számomra érdekes levelezésből idéznék. Azokhoz szól akiknek nincs baja a számokkal:)

    Judit: Szükségem lenne egy nagyon rugalmas, matematikához értő emberre, aki elmagyarázza nekem egyszerűen, gyorsan, közérthetően mi a
    HEXADECIMÁLIS Tizenhatos számrendszer
    Olyan matematikust szeretnék valójában, akivel esetleg azt is meg tudnám beszélni, hogy a mandalámban lévő 16 bordó kocka az akkor mit is jelent ez alapján lefordítva, hogy értelmet is nyerjen végre.

    A mandala képe:
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=639280376141413&set=a.100632750006181.765.100001783682830&type=1&theater

    Balázs: Hagyd békén, és a 12-es számrendszerrel foglalkozz - az jelen van az univerzumban. A 16-os csak a számítástechnikában van.

    Judit: nem.. az nem lehet, mert akkor nem lenne bennem.. ennyire látványosan.. kiveri a szemem.. csak nem értem.. mi.. Érted mire szeretnék rájönni? Pár hónapja a mátrix alap struktúra számkódjaival dolgozunk, ezt hívtuk elő.. és látjuk a struktúrákat, számokban, és átalakítjuk, átfordítjuk rajtam keresztül ehhez kéne értenem a 16-os rendszert.. ehhez van köze..
    Judit: A "16-os csak a számítástechnikában van." és ott mire használjátok, mi a funkciója?

    Balázs: minden ami számítógép, tablet, telefon, kütyü, bármi, a nyelv a gépek között a 16-os számrendszeren alapul. Ez tulképpen a számítástechnika nyelve. Minden program, stb... ebben van elkódolva, eltárolva. Adatok, stb...

    Rita: ..mátrix alap struktúra-számítástechnika , az nem lehet, hogy a kettő ugyanaz? Az elme mint a számítógép ( FB, laptop stb) mind az elme kivetülése.

    Matics: ha logikai alapon zsákutca, akkor érezz bele ... intiutiven .... a mandalád is valószinüleg ezért készült .... hogy a sziveden keresztül érts ....hmmmm?

    Judit: Fordítva van .. pont fordítva, hiszen a a mandalám a SZÍVEMBŐL jött ki.. magamról mint információ.. és most hozom fel tudatosba, hogy megértés is legyen belőle..,most próbálom kikódolni.. és visszacsatolni oda, amilyen TELJESSÉG folyamaton végig mentem, hogy az melyik rész.. és mit is jelent... a 3 nagy evolúciós fázison belül.. stb.. de azért köszi..

    Ilama: Jelenleg 10 jelet (0,1,2,3,4,5,6,7,8,9) használunk minden mennyiség leírására. És tízesével ugrunk egy helyiértéket. Vagyis, amikor számolsz, a 9-es után elfogy a jel, és kezded elölről, de a tízesek helyén eggyel növeled a számot, azaz veszed a következő jelet. Ezt tízszer teheted meg, mert akkor már a tízesek helyén is elfogy a 10 jel, ekkor a százasok helyén növeled eggyel, azaz veszed a következő jelet. stb.- a végtelenségig.

    Na-most ezt bármennyi jellel megteheted. A 16-osban 16 jel van. Hogy könnyebb legyen megjegyezni, a tizenhatosban az első 10 jel megegyezik az első 10 számjeggyel, 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9. De a tízesre, tizenegyesre, tizenkettesre, tizenhármasra, tizennégyesre, tizenötösre kellett újabb hat jel. Ez lehetett volna bármi, (napocska, kiskutya, masni) hiszen az általunk ismert számjelek is csak egy jelképek. De ha már lehet bármi, akkor a legegyszerűbb volt a betűk használata, mert azok sorrendjét nem kellett külön megtanulni. 10=A, 11=B, 12=C, 13=D 15=E és 15=F. Ezután minden más úgy történik mint a tízes számrendszerben, csak itt a tizenhatodik jel után fogy el a jelkészlet és kezded elölről az előző helyiértéket a következőre cserélve.

    Éva

    Éva



    VálaszTörlés