2015. február 10., kedd

Rejtett üzenetek az amerikai Himnuszban?

Na, ennél szarabb napiszar már nem lesz ebben a hónapban.

Valakik előszedtek egy videót a 60-as évekből, amelyben az amerikai himnuszt játsszák, feliratozva, és voltak olyan szemfülesek, hogy az eltűnő felíratok után/alatt agyalapi üzeneteket találjanak. Akárcsak a THEY LIVE c. filmben. Ezt figyi:


  • "Bízz az USA kormányában"
  • "Isten valós, Isten figyel"
  • "Higgy a kormány istenben"
  • "Az ellenállás nem megengedett"
  • "Engedelmeskedj! Fogyassz!"
  • "Engedelmeskedj! Fogyassz!"
  • "Imádj fogyasztani! Higgy engedelmeskedj! 
  • "Ne vond kérdőre a kormányt!"

Hát, gyerekek... én is lubickolok olykor az összeesküvés-elméletekben, de ez már nálam is kiverte a biztosítékot! :) Elfogadom, hogy léteznek olyan módszerek, melyek tudat alatt hatnak ránk, például reklámokban, vagy igen, akár kormány-propagandákban is. Ezek a szubliminális üzenetek tényleg nem érik el az észlelés-küszöbünket, de mégis elérnek a tudatunkig, így befolyásolva akármi felé. Tehát ebben én is hiszek, no de ez a mostani találat... 

Készítettem már néhány youtube-klipet, van egy fasza kis ingyenes videomaker program, amivel tök egyszerűen lehet felíratokat elhelyezni, időzíteni, videót szerkeszteni, stb. - szóval van némi tapasztalatom ez ügyben. Emiatt felhatalmazom magamat kijelenteni, hogy a fenti videót nem a 60-as években készítették, hanem valakik megint hülyére akarnak venni minket. Mire alapozom ezt? 

1. A 60-as években nem volt divat az arial betűtípus, tekintve, hogy a Microsoft Windows 3.1 óta létezik, ami meg 1992-ben "látta" meg a napvilágot. Szóval a fenti videóban bemutatott betűtípust nem használhatták akkoriban...
2. A videószerkesztő programok megjelenése óta létezik ez a bizonyos "karaoke" módú felíratozás, ami úgy jelenik meg mintha éppen begépelné valaki, pont amikor a hanganyag (pl. ének) szövege ott tart. Két effektet lehet alkalmazni felíratok készítésekor, az egyik amikor megjelenik a szöveg, a másik arra van, amikor/ahogy eltűnik (ezek lehetnek karaoke módok, vagy bármilyen egyéb trükk, elhalványulás, elhúzás, eltűnés, akármi..). A fenti videóban karaoke módszert alkalmaztak mind az eredeti himnusz szövegére, mind az állítólagos szubliminális üzenetek megjelenésére és eltűnésére. Meggyőződésem, hogy ez a videó-technika a 60-as években még nem létezett.
3. És ha még ez nem lenne elég, a videó készítői (az összeesküvők) elkövettek egy - mondjuk úgy - kapitális hibát: ugyanazzal az árnyékolt, nyomtatott nagybetűs (capital) arial betűtípussal nyomatták a részek közötti magyarázó szöveget, mint amivel az amerikai kormány is "dolgozott" a 60-as években. Mi van srácok, beragadt a capslock? :)

Na, egy szó mint száz, sok baromság terjed, nagyon nehéz kiszűrni mi a valós, és mi a félrevezető. Ébernek kell lenni, piszkosul ébernek. :)


6 megjegyzés:

  1. Csak a refrèn miatt... http://www.youtube.com/watch?v=i-ODd0rsljY&feature=youtube_gdata_player

    VálaszTörlés
  2. "........A leleplezés, miszerint az Amerikai Külügyminisztérium hivatalnokai hamis dollárokkal látták el a kelet-ukrajnai harc mindkét oldalát, már előidézte, hogy Németország és Franciaország megszakítsa a kapcsolatot a Washington D. C.-ben lévő cionáci rezsimmel, Angela Merkel kancellár és Francois Hollande francia elnök pedig már találkozott az orosz Vlagyimir Putyinnal a múlt héten az US beleegyezése nélkül, és egy újabb találkozót terveznek szerdára.

    Csupán csekélyke információ szivárgott ki a beszélgetésekből, de az orosz források szerint Franciaország és Németország komolyan fontolgatja, hogy kilép a NATO-ból és Oroszországgal karöltve alternatív biztonsági intézkedéseket hoz létre....."

    http://boldognapot.hu/blog/

    News

    VálaszTörlés
  3. Mi tagadás, ettől szarabb már tényleg nem lehet:-)

    Naszóval: Nagyjából Gutenberg óta háromféle betűFORMA van forgalomban:
    1, a fraktur, ismertebb nevén gót betű: German gothic, American Gothic, London Text stb...
    2, a talpas antikva mint pl. a New Times Roman, a Bodoni a Baskerville, valamint a magyar református prédikátor, Misztótfalusi Kis Miklós által metszett Tótfalusi antikva, amit egy németalföldi csirkefogó később lenyúlt és azóta is Kis Janson néven fut...:-(
    3, a talpatlan lineáris antikva, mint pl. az Arial, a Gill és a Franklin stb...

    A filmben szereplő felirat egy a hatvanas évek ízlésvilágának megfelelő lineáris antikva, ami kb. olyan messze áll az Arialtól, mint a barokk Baskerville a klasszicista Bodonitól, a magyarázó szöveg betűtípusa pedig Franklin(gothic?), ami Benjamin Franklin, néhai amerikai elnök, nyomdász és tipográfus keze munkája.

    Erről jut eszembe:

    Az idősödő gróf egy téli reggelen kiáll az erkélyre, és megdöbbenéssel tapasztalja, hogy a hóba valaki belehugyozta: A gróf úr impotens. Azonnali vizsgálatot követel és délutánra már kész is az eredmény: az írás urológiailag a lovászfiútól, grafológiailag a grófnőtől származik...

    mj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (szakember az szakember kérem)

      Értem. Tehát mégis igaz a hír. Ez aztán a csavar a csavarban! :)

      Törlés
    2. Hehe... Nemrég nyomatta a tévé valamelyik Jókai adaptációt (Névtelen vár?) ahol a kastélykertben sétáló deákuram holmi latin könyvön örömködött, jött is a közeli snitt: hát nem Times New Romanból (Stanley Morrison,1930) szedték Horáciuszt...? :-)))

      mj

      Törlés
    3. Na itt már felsejlik az ártalom. Már a szakmai. :))

      Törlés