2015. március 26., csütörtök

A Facebook bejelentette az igényét az egész internetre

(Társalogtunk már korábban is, arról hogy a függönyök mögötti arcok az amúgy is illúzió világban egy saját maguk által teremtett, mesterséges illúzió alvilágot építgetnek, ahová aztán minden birkát bizalmukat élvezőt szívesen látnak vendégül - örökre. Nos úgy tűnik az  FBI  FB tökéletesen alkalmas ennek az elvnek a gyakorlati kivitelezésére, a szerény 1,4 milliárdos taglistájával és a legutóbbi konferenciájukon megfogalmazott finomságokkal)



 

"A Facebook bejelentette az igényét az egész internetre"

"A mobiltelefon a kommunikációról szól, akkor is, ha netezésre használjuk, nem telefonálásra. Ezt ismerte fel nagyon ügyesen Zuckerberg, és ezért építik most a Messenger köré az egész mobilos Facebook-birodalmat.

A titok, és a Facebook célja az, hogy bármit, amit az ember az interneten csinálna, megcsinálhassa úgy is, hogy nem hagyja el a Facebookot. Hírek olvasása, tájékozódás, kapcsolattartás, levelezés, csevegés, vásárlás, szórakozás, zenehallgatás, játék - minden elérhető a Facebookon belülről is. Pár hete már pénzt is lehet küldeni Facebookkal. Az elfacebookosodás pedig kényelmes dolog. A túloldalon pedig saját fejlesztési környezet, saját platform, hihetetlenül hatékony hirdetési megoldások, és másfél milliárd potenciális felhasználó csábítja a tartalomgyárakat és fejlesztőket. A felmérések szerint a hírportálok forgalmának 30-40%-át már a Facebook irányítja az oldalakra. A Facebook megkerülhetetlen tényező lett, egyre nehezebb, és egyre inkább értelmetlen is kihagyni az online életünkből.

Ők pedig, miután az online lét minden elemét lemásolták, most szépen építgetik a falait a maguk kis internetének az interneten belül. Ebben a világban ők diktálják a szabályokat, és ők adják el a hirdetési felületeket. A hírfolyamokat összeállító algoritmusok csiszolásával gyakorlatilag a Facebook határozza meg sok százmillió ember számára, hogy mit látnak az internetből. Továbbegyenlő: hogy mit látnak a világból. Ez pedig rohadtul ijesztő távlatokat nyit meg. Mi garantálja, hogy a Facebook nem fogja a világról a felhasználói felé közvetített képet úgy manipulálni, ahogyan neki, vagy éppen a hirdetőinek üzletileg éppen jobban megéri?

Nyilván nem véletlen, hogy a Facebook drónokkal vinné el a harmadik világba az internetet, és azzal saját magát. Ahová ezek a drónok szórják majd az olcsó (sőt, akár a facebookozásra ingyenes) sávszélességet az olcsó okostelefonokra, ott lakik a Facebook következő másfél milliárd felhasználója. Ugye önnek is van olyan ismerőse, aki csak az elmúlt pár évben kezdett el netezni, és teljesen egybemosódik számára a Facebook és az internet fogalma? Akikhez csak jövőre fog elérni az internet, azok már nem fogják keverni a két fogalmat - egyszerűen ismeretlen lesz számukra a Facebookon túli online világ. Már ha bejön Zuckerbergék számítása, de a tervezett út egyértelműen erre visz."

(kiemelések tőlem)


(Hm. Vannak még az indexen is gondolkodó emberek)


"Titkos információkat 
adok neked cégekről ingyen, 
és én vagyok a gazember"

A te magánjellegű információidat 
adom el cégeknek pénzért, 
és én vagyok az év embere"









19 megjegyzés:

  1. "Mi garantálja, hogy a Facebook nem fogja a..."
    Ugyanmán bloggazdi... Nem fogja.
    Mán csinálja.

    Megoszt... Nem lehet kikerülni a... Francokat nem. Nem egy olyan arcot ismerek, aki a'se tugya miszösz az a facebook. Mi több, a internetről is csak hallotta, hogy van olyan.

    VálaszTörlés
  2. Épülőben van az átmeneti időszakra egy új kommunikációs háló.

    Lujza drága ha itt vagy a térben:) nagyon érdekelne a véleményed, vagyis a megérzésed ezzel kapcsolatban. Ha van rá időd meghallgatnád ezt a pár perces hanganyagot?
    Nekem hitelesnek tűnik.
    http://www.szivtudatkozpont.hu/dat/audio/fizikai_szellemi_halozat.mp3

    ( ha van gyerek a közelben inkább fejhallgatóval hallgasd, mert a közepe táján erős)

    Ide teszem a hozzá mellékelt szöveget:

    Van 3. dimenziós mátrix hálónk, amin keresztül kommunikálunk és annak fizikailag kiépült hálórendszere, a fizikai internet.
    Van 5. dimenziós háló rendszerünk, a kristály háló rendszerünk, ami folyamatos kiépítés alatt van, és ahova majd kötődünk át egyre inkább.

    De a kettő közötti, ÁTMENETI időszaknak a kollektív fordulás időszakának nincs kiépült kommunikációs hálózata, ami se nem 3.dimenziós anyagi se nem 5.dimenziós kristályos forma. hanem a kettő közötti információs közös hálónk.

    Ennek az alap struktúra szerkezet kódjai jelennek meg a számsorokban, amit HANG alakban hallhattok a hanganyagban.
    A többi hanganyag rész nem publikus, mert nagyon erős.

    Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Éva! Őszintén szólva nagyon vegyes érzéseim vannak ezzel a Shana-val kapcsolatban. Ha még őszintébb akarok lenni, akkor azt mondanám, hogy olyan "cukros bácsi feeling"-em van. Annak az Információs Csomagnak- amelyre rá van hangolódva- a célpontjai azok az emberek, akik úgymond intellektuális alkatúak. Csak reménykedni tudok, hogy vagy olyan erős, hogy bármikor le tudj róla kapcsolódni!

      Lujza

      Törlés
    2. Nem Shana minősítésére gondoltam, az olyan amilyen, a formán már nem akadok fönn.
      De azért kösz.

      Éva

      Törlés
    3. A linkre...
      nem áll szándékomban senkit sem megbántani véleménnyemmel DE,
      nem is tudtam végighallgatni (2 perc) de a hatást itt nem ecsetelem külön!
      Szerintem nem is tudják maguk sem mit tesznek ezzel.Hallottam őket már régebben akkor sem jött be...most valami bejött, fáj is tőle a gyomrom kicsit, de majd kiheverem. :o)

      Törlés
    4. Szerintem atis nagyon is tudják mit tesznek.
      Talán még ismeretlen számodra, de az energia szokott ebben a formában is megnyilvánulni, amikor így tolja ki a hangot az emberből.
      Ez nem újdonság azok számára akik ilyen jellegű energia-munkát végeznek. Vannak akik ezzel a módszerrel gyógyítanak.
      Ott spontán tör elő a hang.
      Ez abban különbözik, hogy itt egy számsor indítja be.
      Ha a szándék tiszta akkor nincs ezzel gond.
      Valószínű nincs dolgod vele, azért ütött ki 2 perc alatt.

      Éva

      Törlés
    5. Köszönöm Kedves Éva!
      Azért azt nem mondanám, hogy kiütött, csak picinkét nehezebben 'emésztettem' meg...gyorsabb voltam náluk he-he...de értjük egymást :o)

      Törlés
  3. Szétcsusszantós, rettenetesen buta telefonom van - pusztán hívások bonyolintására használom. Néha még ez is sok. Akinek többre van szüksége, az viselje az ezzel járó, jelentős többletköltséggel növelt következményeket.

    Felénk az a mondás járja, hogy aki beáll kurvának, az ne hisztizzen, ha dugni kell.

    mj

    VálaszTörlés
  4. https://www.facebook.com/Enigmatv Pont ehhez kapcsolódik! A polip csápjai között.

    VálaszTörlés
  5. " Mélyre hatoltak a tiltottba,
    megnyitva a lefelé vezető kaput.
    Még több tudást kutattak,
    hogy előhozzák a mélyből.
    Kieggyensúlyzott legyen, ki mélyre száll
    mert fény hiján rabságra jut.
    Tudásukkal ök a tiltott kapukat megnyitották"

    Thoht.

    A linkre rámentem hááát...egy nő kinszenvedésének hangját hallottam....

    VálaszTörlés
  6. Kár, hogy magyarok dobnak rá még egy súlyos lapáttal:
    http://index.hu/tech/cellanaplo/2015/03/30/caret_anka_marton_patvarczki_jozsef_logmein_startup/

    Niki (aki nem robot, de ezt csak egy egér kattintással tudja igazolni)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mármint "magyarok".
      Mellesleg. Pont most írtam cikket belőle. :)

      Ja igen, a captcha (képfelismerés) helyett most klikkelés van, ami biztosan nehezebb a botoknak. Vagy nem. :)

      Törlés
    2. Niki - na ne már - hol látsz te itt, ebben az üzletben magyart - mert én nem látok csak egy taposó-aknát - amire tán nem kéne rálépni. Márton Anka < aknA - sic.: Paul Anka valaha egyik kedvenc énekesen volt, lehet hogy rokon ? - a nemzetközileg is jegyzett amerikai Logmein nevű cég volt vezetője összejött a szintén "ősmagyar" San José-i feltaláló József Patvarczkival - erre a végidei "félszbukós cellára". Na erről ennyit - bőven elég...

      Törlés
  7. Nem akartam én kérem ilyet írni ide. Mindenki tudja. Aki itt nézelődik, okosodik. :)
    Niki

    VálaszTörlés
  8. Jól mulatok...bár a februási szülinapomra kaptam egy 2 simkártyás tabletot amit telónak is lehet használni de még nem rongyoltam el a T-comba beregeltetni kié a kütyü, közben még 2000 előtti westel/nokia 3410 el bárki megtalálhat, még mindig müködik és jól. Már amennyit én használom.Sajnos a reklámosok is megtalálnak. Pedig a reklámok miatt szoktam le évekkel ezelőtt a tv-ről és visszacsomagoltam a zacsijába. Netet is ezért kezdem utálni a legkisebb kisablakra is rányomják. Meg mozog villog zavaró.

    Arra lesz csupán jó mégis hogy a technikát ismerjem, slusz passz. Tény nem olyan elegáns a kézben már mint a vékony lapos okosnak nevezhető poloska :)
    H

    VálaszTörlés
  9. A hírek szerint a Facebook olyan "kukikat" telepített amelyek követik a delikvenst a félszbukón túli világba is - ellenőrzik minden lépését az interneten. Azért az érdekes hogy mi egyetlen zsidót sem akarunk ellenőrizni "süvegcukrosbácsiék" viszont minket mindenáron. Na vajon miért ? Azért mert félnek, tartanak tőlünk - sEnki szeretetelvű madaraktól. Pedig igazából csak önmaguktól kéne tartaniuk - de nagyon.

    VálaszTörlés
  10. SZN ha voltál azon az előadáson ahol Pap Gábor erről a belvárosi toronyról beszélt, leírnád nekem néhány mondatban mit mondott ezzel kapcsolatban.

    http://www.owl.hu/owl/3gallery/gownpic2011/2011_27_03Q.htm

    Köszönöm

    Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Éva.

      Sok mindenre nem emlékszem (még arra sem, hogy élőben hallottam-e)
      A képen látható mű templom-tornyot valamiféle Harp tevékenységgel hozta összefüggésbe (szerinte tudat manipulálásra használhatják), melyből nem csak mi, hanem már a szerbek is kaptak. Ennek szerinte van egy párja is a Lehel téri "jáki" templom oldalában. (Most megnéztem, az a google utcaképen megtekinthető...)

      Kb. ennyire emlékszem. Talán azért csak ennyire, mert ezt a "világot" nem szeretem. Ez nekem "világ helyzete" X.0. a tele-víziók, a mobil telefonok, a mű-holdak korában...

      Szép Napot!

      Törlés
    2. Hú SZN pont erre volt szükségem.
      Itt most nem a manipulálás részén van a hangsúly.
      A Vaskapu/ Aranykapu fordulás kapcsán jött elém ez a téma.
      Duna-Vaskapu ( szerb-román határ)...
      A szakrális földrajz szempontjából érdekelt.
      Én ott voltam élőben mikor erről beszélt, de még ennyi sem maradt meg belőle:)

      Neked is szép Napot!

      Éva


      Törlés