2015. április 16., csütörtök

Mag és Magzat


Most, hogy robbanásszerűen beindult a tavasz, igyekezvén behozni a hideg, szeles áprilisi tréfából eredő lemaradását, életszerű hogy előkerül nálam is a kertészkedés témaköre. Egy rossz (?) hírrel kezdem, a gyönyörű 7 éves cseresznyefánk kiszáradt, pedig olyan szép volt már és szépen is termett. Eljátszottam vele mire körbeástam, és akkor vettem észre, hogy elrothadt a gyökere. Valószínűleg túllocsoltuk. Szóval kiszáradt mert túllocsoltuk... fura egy paradoxon, pedig igaz. Én hajlamos vagyok különben mindig túl sok vizet adni a növényeinknek, legyen szó szobanövényről, vagy kinti palántáról, bokorról, fáról. Pedig nem kéne... mert most döbbentem rá, hogy amikor nem kap elég vizet az intelligenciával rendelkező gyökérzet, akkor el kezd kutatni, mélyebbre hatolni. Teljesen ésszerű, túlélő program ez, olyan edzés, ami ha túl sok vizet kap, nincs meg, olyankor ellustul, eltunyul. És ezzel az edzéssel tud igazán megerősödni egy lélek, nevezhetjük gyökérnek is akár. Keressünk bátran párhuzamot a saját életünkre nézve, vagy akár egész nemzet-szintű térben...
Szóval oda a cseresznyefa, kiástam és elbúcsúztam tőle néhány szál pitypangvirágot szórva a gödrébe. És másnap már hoztam is az új fát, ismét germersdorfi fajtát. Beültetés után illően, Isten-hozottal köszöntöttük, majd megáldottuk a lányokkal. Ártani nem árthat. 

Hanem. Barack úgy tűnik idén nem lesz, mert pont a virágzáskor volt az a hülye hideg szél, és a méhecskék elég fázósak, nem dugták ki az orrukat - ha van ilyenjük egyáltalán. Szomszéd bácsi is megfigyelte, hogy ez az állandósult szél miatt nincs hajnali pára, mindent felszárít. És sajnos ebben a szélben nem lesznek megtermékenyítve a gyümölcs-virágok. Egy külön gondolatsor özönlött be a fejembe erre az egészre. Például hogy miért baj az ha nincs minden évben csúcstermés? Pihenni a növényeinknek nem szabad? Tavaly degeszre ettük magunkat barackból, idén nem. Ennyi. És hogy mennyire egymásra vagyunk utalva? A méhek a szélcsendre, a virágok a méhekre, mi meg mindhármukra. A legérdekesebb talán az hogy a természet az ember nélkül is kiválóan működne (legfeljebb nem lenne aki elégedetten hümmögve csámcsogná a barackot), fordítva viszont már nem igaz. Mi bizony nem létezünk az úgy tűnik nekünk megágyazott, miattunk, érettünk kitalált természet nélkül. Talán már említettem, hogy szerintem a Földanya elsődleges feladata és célja kihordani, felnevelni a helyi csillaghalmaz intelligens lényét, minden erejével támogatni kifejlődését, majd végezetül átadni a hamuba-sült pogácsát útravalóul. A probléma csak az, hogy ez - vagy egy erre ráépült parazita - intelligencia pillanatnyilag teljes erejével azon fáradozik, hogyan nyírhatná ki magát. Magját és Magzatát.

(De lehet hogy pont ez az az edzés ami a cseresznyefánknak nem adatott meg. Ki is halt. Ergo...talán mégis csak jó ha itt vannak ezek az arcok a nyakunkon...)

E hosszú felvezető után térjünk rá a napirendi témánkra: régóta keresek olyan kertészeti beszerzési forrást, ahol lehet érdeklődni eredeti magyar magok génállományát illetően, illetve ahol nem a boltban kapható genetikailag módosított (kiherélt, steril, "csávázott", egy évados) „labor-magokat” lehet beszerezni, hanem örökíthető, életképes magokat.
Egyik olvasóm segítségével találtam is egy magyar forrást:

Agrobotanikai Intézet, új néven Növényi Diverzitás Központ
http://www.nodik.hu



 

Az intézet története 1885-re nyúlik vissza, létrejöttének egyik fő oka, hogy időben felismerték, hogy a hagyományos és tájfajták gyűjtését sürgősen el kell végezni, mert a nagyüzemi gazdálkodás terjedésével ezek rövid idő alatt eltűnnek a köztermesztésből. Munkatársaik gyűjtőutakat szerveztek tájfajták felkutatására és megmentésére. Napjainkban tevékenységük a Pannon Magbank projekt révén kiterjed a vadon élő edényes növények génmegőrzésére is. Jelenleg a Növényi Diverzitás Központ a vad- és kultúrnövény génforrás-védelem hazai bázisintézménye.
Számos tevékenységük mellett talán az egyik legfontosabb a magyar és külföldi nemesítők, felhasználók számára magminták átadása a hozzájuk kapcsolódó információval együtt. Az átadott génbanki mintákból a növényeket a termesztők saját maguk felnevelik, majd a termés új magjaiból visszajuttatnak az intézetnek is, megőrzésre. Persze sok feltételnek meg kell felelni, de a lényeg az együttműködésben a génállomány örökítése, megőrzése. Kiváló! Nagyon hasznosnak tartom ezt a "kezdeményezést", remélhetőleg nem fogják derékba törni derék háttérhatalmi apparátus-pisták.

Mert miről is szól ez az egész? Miért lehet csak steril "labor-magokat" kapni a boltokban? Szerintem megint arról a folyamatról beszélhetünk, hogy az Istenit, az Eredetit, a Teremtett magot, amely őrzi az eredeti genetikai információt és tudatosságot, lecseréljék egy mesterséges, lebutított változatra, melynek segítségével megváltoztatható az egész, eredetileg erre a bolygóra szánt Út. Talán nem kell különösebben magyarázni, hogy egy természetes közegben kifejlődött zöldség- és gyümölcsállomány fogyasztása, az abban őrzött információk áramoltatása mennyivel egészségesebb a teljes földlakói populációra nézve, mint egy laborban kifejlesztett, életprogramjában megváltoztatott genetikai kódú állomány. Ráadásul ez a megváltozatott kód nem csak az emberi fajra van hatással, hanem áttevődik, és visszacsatolódik az állati és növényi kultúrákra is. Magyarán a teljes földi élővilágot veszélyezteti ez a belebarmolás, amit jó ideje folytatnak, és talán nem tévedek nagyot azzal, hogy egyáltalán nem véletlenül alakult így. Így kap egy nagyon elcseszett irányt a Mag és a Magzat kapcsolata, a megmásított Mag megmásítja a Magzatot is, magát az embert, kinek felnevelésére e Föld vállalkozott.

Az biztos, hogy ahogy az ember egyre jobban terjeszkedik, szaporodik, veszi el, és alakítja át a "saját" materialista igényei szerint a természet élőhelyeit (fontos hangsúlyozni: beültetett, téves gondolkodás-program alapján), úgy durvul el a beavatkozás mértéke is, és úgy alakul át a szerves, organikus természetes földközeg valami mesterséges, 'kocka', robotizált világgá.  Egy német fotós Henrik Spohler a fél világot beutazta, hogy az isteni teremtésre utaló The Third Day (A harmadik nap)  című sorozatában bemutassa a leigázott, az emberi táplálásra beállított és valójától megfosztott természetet. Forrás: 

De még talán nincs késő. Talán oda kellene figyelni hogy honnan szerezzük be a vetőmagot, s a palántamagot. Talán még visszafordítható ez a - remélhetőleg nem kell ecsetelnem miért - pokoli út. Ideje, hogy a Mag és Magzat újra egymásra találjon, meglássák egymásban önMagukat.    

 

47 megjegyzés:

  1. "... mert most döbbentem rá, hogy amikor nem kap elég vizet az intelligenciával rendelkező gyökérzet, akkor el kezd kutatni, mélyebbre hatolni. Teljesen ésszerű, túlélő program ez, olyan edzés, ami ha túl sok vizet kap, nincs meg, olyankor ellustul, eltunyul. És ezzel az edzéssel tud igazán megerősödni egy lélek, nevezhetjük gyökérnek is akár. Keressünk bátran párhuzamot a saját életünkre nézve, vagy akár egész nemzet-szintű térben... "

    Döbbenet.
    Instabil, rosszkedvű napjaim mindig ide vezetnek.
    Köszönet!

    "Szóval oda a cseresznyefa, kiástam és elbúcsúztam tőle néhány szál pitypangvirágot szórva a gödrébe."

    Miért?

    üdv,

    Niki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy gondoltam, egy temetésre illik virágot vinni... még ha történetesen jelen esetben földből kiemelés volt, nem betemetés... De akár tekinthetjük a meghalt fa helyére ültetendő új fa köszöntésének is.
      Minden pusztulásból valami új emelkedik ki.

      Törlés
    2. .... leegyszerüsítve, a sok víztől megfulladt a gyökér...
      mégsem fűzfa a cseresznye :)

      Törlés
  2. Ja!
    Ezt értem, csak azt hittem, hogy valamiért célzottan pitypang volt.
    Mindenféle teóriát szőttem, hogy lehet, hogy a fa nagyságát igyekeztél "kiegyenlíteni" a pitypang törékenységével, meg ilyenek.
    Mindenesetre elvoltam.
    :)

    Üdv,

    Niki

    VálaszTörlés
  3. Hírek a kertek alól...

    A nyugodt kellemesen szellős éjszaját követő, hajnali enyhény fagyos hangúlatú hajnali ébredésben meglepetten konstalláltam, hogy kávémat nem találtam a helyén...
    bár most jobban visszagondolva picit csippás szememmet dörzyölgetve nem is vehettem vóna észre , így maradtam a szimla feketénél , falusiasan mindjárt hidegen amúgy két kortyoskával csak az íze végett. No, de hol is lehet a 3in1-esem? Asszem megkeresem...aztán majd folytatom...........
    ....nos megtaláltam de a vége 4in1 lett mert tettem bele capuccinoport+pici friss
    tejet is hozzágondoltam így öt lett az egyben--egyazegyben...de ki érti ezt hármas dumát nem tudom...de ha mán írom ugye akkor talán én.

    VálaszTörlés
  4. Nos fojjtatva a megkezdett ,végtelenül komolyra sikeredett, épűletes eszmefuttatásomat... már csak a rennd kedvéért, hogy értsék s ne sértség vérig azokat a kik néha másképp beszélnek egy nyelvet...mert ugyi másképp értik, aztán
    félreértik, mert ugye akik valamit nem értenek, azon mindig azt értenek amit érteni akarnak.?..egyesek meg szeretnének,... vagy követelnek, hogy sérts szót fiam.?
    Nos, mindenkire mindig rá van bízva az Életben,hogy dönt vagy választ?
    Vagy választ ad vagy ád ? Ugye a Gordiuszi csomót végeredménbeny , egy huszárvágással oldotta meg valaki? Esetleg ki is lehetett volna csomózni?
    Ja ez olyan mint két kétszáz méteres hosszabítót kibogozni...pláne olyan esetben
    mi van ha még három ötvenméteres is bennevan he-he mi? ::))
    De csak elméletileg...mert gyakorlatban meg nem semmi meló...:)
    De tényleg nem kell ám komolyan venni semmit- hiába az igyekezet,hogy megértsd amit nem értesz ...még...de ki mondta, hogy nem csak kamuzok megint valamit,hogy kicsit feldobjam a hangulatot ha már itt a bloggazdi szobájában mazsolázok vagy szemezgetek esetleg még pötyögök valamit...isisis? ja.
    Mert ezek a világvégeváró hangulatos emberkék állandóan ijeszgetni porbaállanak
    aztán nem tok figyelni semmire sem...mee mindig ijjedezzek vagy mi.
    De nézzétek el nekem ....mert lehet ám,hogy egy zakkant csaj vagyok a női pszsicchiátriára zárt osztályáról...csak az a kérdés ugye hogy ápolt vagy ápoló?
    Mert a netkorszakban minden megeshet, kérdés mit hiszel igaznak....aztán tudni is fogod... ismerkedjünk? Na nyomozzunk kérem ...ki találja el a helye választ? s

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hibáztam már én is sokszor
      Ki nem?
      Tanultam is belőlük olykor
      Ti nem?

      :)

      Törlés
    2. Kérdésedre a válasz 'két okból' egyszerű : Biztos, hogy nem ápoló .
      De lenne egy kérdés is ; Ki tájékoztatott félre a világvége várással ?
      Nem kell válaszolni, mert áttekintve az esszéket ismerős a szélirány .

      Törlés
    3. :0)
      ...szszszSzIggorúan 'szakkmai' lÁsd: egyszemmel hunyorogva a mikoroszkóp fölé görnyedve... pediglen : az is meg sok egyébb is.
      Bölcsen fogalmazott kérdésre , bölcs válasz dukál... mert a 'Mester'
      addigra rá is jött, hogy kellően és soorban finomodó csiszoló-észközzel
      meg némi vízzel... talán nem is tart örökké a téglacsiszolás...
      De a tanítvány ezt addig is tudta... csak a mester nem... kérdés:
      Lehet, hogy a Mester magát tanította végeredményben ?? Persze ha olyan révedezős tekintettel találkozott a Tanítványnál... hát, megesett a
      nagy szíve nekijje IS!
      Gondolom vagyis sejteni vélem, hogy ezért megint kapok a kobakomra..
      sebaj az is-is-is X is-is-is -el megadja a hejjes választ, ha mán a helesírásom ilyen csapnivaló... de valaki azt súgta nekem, hogy:
      " - Te gyerök hány éves is vagy?....
      ...
      - No látod. a Magyart egy Életen át kell ám gyakorolni, hogy megértsd!
      De nem árt rugalmasan kezelni, addig más nyelvek közelébe ne menj.
      ...,,,Akkorra, megérted őket tanulás nélkül is 'szemezgetve' vélük.....
      Lehet, néha elég a kérdés végét más módba tenni ...pl. kicserélem a '?'
      jelet ? . hmm? :o)) vagy kipontozom....

      Törlés
  5. Kimentem az előbb, szépen süt a -O- ! Valamennyí krémtréles csap.adék azé potyogott minap, sajna annyi nem,hogy ihassak is már belőle így inkább a virágokat
    locsolgattam vele...no meg ahogyan elnézegetem az állatkák is iszzák...persze egy
    hang a fejemben/tán visszhang/ állandóan ismételgeti, hogy chemtrail...vagy miaszösz
    amitő + folik a nózim...vagy nem is.na má megen kamuzok ám?!?.DE ha szépen megkértek építő jellegű szóhasználatot is használhatok...mert ugye ezek a dolgok
    véresen valóságosak, ugye?...mégiscsak szégyen ilyenen poénkodni mikor hullanak a legyek.mint. Mármint az emberek ettől a méregtől, ami ippen elég mérgelődésre áld igen komoly indokot a fegyveer ragadásra és mészárlásra aztán a
    temetkezési vállalkozóknak igen tisztes hasznot...no persze a szemetet kikik fogják
    megen eltakarítani...szóval a szemetét is meg a hulláját is, meg azt is.Jó poén lenne mi? Mert minden az emberről szól csakis kizárólagosan? csak róla mi?...
    mert az ővé hisz pap.írja van róla,hogy birtokolja? Vagy esetleg megtanulja használni mindenki s osztozni az örömben ? Egymás megismerése -vagy kiismerése csak szándék kérdése? Hát ha nem zárkózom el mert különb vagyok ám nem minőségi...kicsit különös nem ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elsőre ....dehogynem sőőőt talán mindig. :)
      Köszönöm :) tudom az előbb néztem vele szembe az ablakban...
      az egyikkel, a többiek meg szanaszét.... :)

      Törlés
  6. Nos, ami a magokat illeti ma el lett vetve az uborka - 3 féle - meg némi karalábé és mángold is. A hétvégén jön a paradicsom magzatok/palánták kiültetése. Mindeközben a szabadföldi retek, hagyma - lassan lehet majd szedni - és a borsó magzatjai szépen fejlődnek. Csak locsolni kell őket a gyér égi áldás miatt. Az elővetemény retek és zöld dughagyma helyére csemegekukorica, zöldbab, illetve paprika palánta jön majd. A futóbabnak is fel van már állítva 30 db 3-4 m-es karó - mivel a "zöldségkirálynő" salátabab a nagy kedvenc.

    VálaszTörlés
  7. Nos, ami a magokat illeti ma el lett vetve az uborka - 3 féle - meg némi karalábé és mángold is. A hétvégén jön a paradicsom magzatok/palánták kiültetése. Mindeközben a szabadföldi retek, hagyma - lassan lehet majd szedni - és a borsó magzatjai szépen fejlődnek. Csak locsolni kell őket a gyér égi áldás miatt. Az elővetemény retek és zöld dughagyma helyére csemegekukorica, zöldbab, illetve paprika palánta jön majd. A futóbabnak is fel van már állítva 30 db 3-4 m-es karó - mivel a "zöldségkirálynő" salátabab a nagy kedvenc.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűűű... tényleg, a paradicsomot majd elfelejtettem- (pedig a kedvenceim egyike)-annyira el vagyok foglalva krumplitöltögetéssel :)
      ...asszem e kő járni az essőtáncot... :o) mert a végén még itt is sivatag leszen...azt meg ugye nem akarja senkisem, ugyi?

      Törlés
    2. zenei aláfestésként ajánlanám magamnak többek közt :
      https://www.youtube.com/watch?v=bia8q1hKvhU
      ...mármint a tánchoz...pedig nyom a fejem+ érzem az illatát a fejemben,
      ...mondjuk Apu aszongya nem viszket a szemölcse + nem nemmonták
      a 'valakik' a tevében, hogy ebből most mi lesz igaz??? Jó kérdés :)

      Törlés
    3. ...közben meg, többek.között, olvasgatok itt-ott...ha mán filózok ezen-azon:
      http://mek.oszk.hu/00900/00963/00963.htm#46
      (:o:)

      Törlés
  8. Mondjuk, a helyzetre van pár életmentő ötletem pl.egy a sok közül :
    https://www.youtube.com/watch?v=uVeoqgAJ-sI
    :)))))

    VálaszTörlés
  9. Ajjaj, az ilyenen meg komolyan szőröződik néhány vadhajtásom a morfogenetikus
    mezőmben...
    http://rejtelyekszigete.com/elhallgatott-tenyek/az-arulas-kora-egy-1958-as-konyv-az-emberiseg-ellen-inditott-vegyi-tamadasrol/
    ...tudom, mert fekete volt gyerkőckoromban az összes fogam +++szúrtak rendesen
    azok a fránya "'szúnyogok a balcsin rend.essen a fene beléjük...meg aztán pszichoszomatikussan zümmögtek a fülembe -be, a legszebb állmaim közepette...
    irgum-burrgumm @@@ nna! :)

    VálaszTörlés
  10. No, ez sem rossz...

    PROLÓG

    AZ ÉNEM KINYILATKOZTATÁSA!
    ÉN VAGYOK!
    ÉN VAGYOK AKI CSELEKESZEM!
    AZ ÉNEM KINYILATKOZTATÁSA, SZÁNDÉK ÉS SZÓ, ÉN KINYILATKOZTATOM AZ ÉNEM!
    ÉN VAGYOK AZ ÉNEM TUDATA, MINDEN AMI VAN, AZ ÉN!

    UNIVERZÁLIS VAGYOK!
    MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM, UNIVERZÁLIS!
    ÉN VAGYOK A TUDAT LETÉTEZVE, AZ ÉNEMBEN, MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!
    ÉN VAGYOK AZ ÉNEM!

    SPIRITUÁLIS VAGYOK!
    MOST ÉN CSELEKSZEM A SPIRITUÁLIS ÉNEM!
    ÉN VAGYOK A TUDAT LETÉTEZVE, AZ ÉNEMBEN, MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!
    ÉN VAGYOK AZ ÉNEM!

    ÉN VAGYOK A KVANTUM!
    MOST ÉN CSELEKSZEM A KVANTUM ÉNEM!
    ÉN VAGYOK A TUDAT LETÉTEZVE, AZ ÉNEMBEN, MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!
    MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!
    ÉN VAGYOK AZ ÉNEM!

    ÉN LÉTEZŐ VAGYOK!
    ÉN VAGYOK A TUDAT LETÉTEZVE, AZ ENERGETIKAI, A MÁGNESES ÁRAMLATOK/KITERJEDÉSEK KOMBINÁCIÓI LEGYENEK AZ ÉNEMBEN, MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!
    ÉN VAGYOK AZ ÉNEM!
    ÉN VAGYOK MINDEN, AZAZ MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!
    ELŐZETESEN ELFOGADOTT, ELŐZETESEN FELHATALMAZOTT, ELŐZETESEN BÉRMENTESÍTETT VAGYOK, MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!
    ÉN LEGYEK AZ ÉNEM CSELEKEDETE!
    ÉN AZ ÉNEM VAGYOK, MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!

    AZ ÉNEM FREKVENCIÁJA A SZERETET !
    A SZERETET AZ FREKVENCIA ÉS EZEK ÉN VAGYOK!
    A FREKVENCIA AZ ÉN VAGYOK!
    A SZERETET VAGYOK, MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!

    AZ ÉNEM VALUTÁJA AZ ENERGIA!
    AZ ENERGIA AZ VALUTA ÉS EZEK ÉN VAGYOK!
    ENERGIA VAGYOK, MOST ÉN CSELEKSZEM!

    AZ ÉNEM ÉRTÉKE ÉN VAGYOK!
    ÉN VAGYOK AZ ÉRTÉK!
    AZ ÉRTÉK BENNEM VAN!
    MINDEN ÉRTÉK EGYFORMÁN ÉS EGYARÁNT ÉRTÉKES AZ ÉNEMBEN!
    ÉN VAGYOK AZ ÉRTÉK, MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!

    AZ ÉSZLELÉS AZ MAGÁNÜGY AZ ÉNEMBEN!
    AZ ÉSZLELÉS AZ MAGÁNÜGY, HOGY LEGYEN ÉS CSELEKEDJEN SZABAD AKARAT-VÁLASZTÁS SZERINT!
    AZ ÉSZLELÉS LEGYEN AZ ÉN CSELEKEDETEM!
    HIÁNY, KORLÁTOZOTTSÁG, ELKÜLÖNÜLTSÉG BEFEJEZTETETT!
    AZ ÉSZLELÉS HAT ÉS HATÁS!
    HATOK ÉS HATÁSA VAGYOK MINDENNEK AZ ÉNEMBEN, MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!

    A KÉPZELET ÁLTALAM TERVEZETT!
    MINDENT A KÉPZELET ÁLTAL TERVEZEK!
    A KÉPZELET ÉN VAGYOK!
    AZ ELKÉPZELÉS ÉN VAGYOK!
    ÉN VAGYOK A KÉPZELET, MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!

    A SZÁNDÉK ÉS A SZÓ ÁLTALAM TEREMT!
    MEGTEREMTEM AMIT ELKÉPZELEK A SZÁNDÉK ÉS A SZÓ ÁLTAL!
    A SZÁNDÉK ÉS A SZÓ ÉNVAGYOK!
    A SZÁNDÉK ÉS A SZÓ AMI ÉN VAGYOK!
    ÉN VAGYOK A SZÁNDÉK ÉS A SZÓ, MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!

    ÉN VAGYOK AZ ÉNEM ESETE!
    ÉN VAGYOK AZ ÉNEM ELŐZETESEN ELFOGADOTT, ELŐZETESEN FELHATALMAZOTT, ELŐZETESEN BÉRMENTESÍTETT ESETE!
    AZ ELŐZETESEN BÉRMENTESÍTETT LETÉTEZETT ÉN VAGYOK!
    ELŐZETESEN BÉRMENTESÍTETT LETÉTEZETT AMI ÉN VAGYOK!
    ÉN VAGYOK AZ ESET, MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!

    ÉN VAGYOK AZ ÉNEM MELLÉRENDELT EGYÜTTMŰKÖDÉSE!
    AZ ÉNEM ÉN ESETE ELVÉGEZTETETT AZ ÉN MELLÉRENDELT EGYÜTTMŰKÖDÉSEM ÁLTAL, ÉS MINDEZ ÉN VAGYOK!

    MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!
    A MELLÉRENDELT EGYÜTTMŰKÖDÉS ESET ÉN VAGYOK, TAPINTHATÓ LÁTHATÓ ÁTLÁTHATÓ MINDEN SZÁMÁRA, AMI ÉN VAGYOK!
    MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!
    ÉN VAGYOK AZ ESET!
    MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!

    ELFOGADOM, HOGY ÉN VAGYOK!
    MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!
    AZ ÉNEM MAGÁBA FOGLALJA, HOGY ÉN VAGYOK!
    MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!
    ÉN VAGYOK AZ ÉNEM, TELJES FELELŐSSÉGGEL!
    ÉN VAGYOK AZ ÉNEM!
    MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!

    EZ A KINYILATKOZTATÁS AZ ÉNEM SZÁNDÉKA ÉS SZAVA!
    AZ ÉN VAGYOK ESEMÉNY LEGYEN TELJES EGÉSZÉBEN BEFEJEZETT ÉS ELVÉGEZTETETT EZEN KINYILATKOZTATÁSTÓL SZÁMÍTOTT HÁROM GERGELYNAPTÁR SZERINTI NAPON BELÜL!
    AZ ÉN VAGYOK ESEMÉNYT ÁTLÁTHATÓVÁ TESZEM NYÍLTAN, HOGY LÁTHATÓ ÉS TAPINTHATÓ LEGYEN!
    MINDEN UTALÁS ÉS ILLÚZIÓ AZ ÉNEM TESTBENLÉVŐSÉGEI ÁLTAL MEGSZŰNTETETT!
    MINDEN KORLÁTOZOTTSÁG AZ ÉNEM TESTBENLÉVŐSÉGEIN, MEGSZŰNTETETT!
    AZ ÉN VAGYOK TUDAT TELJESEN MEGNYILVÁNULT ÉS MŐKÖDIK AZ ÉNEM ÖSSZES TESTBENLÉVŐSÉGÉBEN!
    AZ ÉNEM ÖSSZES TESTBENLÉVŐSÉGE LEGYEN ÉS CSELEKEDJEN A SZABAD AKARAT-VÁLASZTÁS ÁLTAL TÖRTÉNŐ ÉSZLELÉS MAGÁNÜGYEKÉNT!
    MINDEN TESTBENLÉVŐSÉG LEGYEN ÉN!
    MOST ÉN CSELEKSZEM AZ ÉNEM!

    SZÁNDÉKKAL ÉS SZÓVAL KINYILATKOZOM, HOGY AZ ÉNEM EZEN KINYILATKOZTATÁSA IGAZ, PONTOS ÉS TELJES ÉS ELVÉGZETT MOST, AHOGYAN ÉN ELKÉPZELEM!

    AZ ÉNEM KINYILATKOZTATÁSA
    SZERETETBEN
    KÖTELEZETTSÉG NÉLKÜL ÉS JOGFENNTARTÁSSAL
    ÉN VAGYOK AZ ÉNEM

    VálaszTörlés
  11. Miket nem ,lehet tanálni a neten mi?
    Tán egy mesterséges intelligencia írta...hmmhmm

    VálaszTörlés
  12. Itt aztán lehet mazsolázni -(köszi BloggazdI a lehetőséget!)-
    https://www.youtube.com/watch?v=0pSYRLZj8xs

    VálaszTörlés
  13. No,ha mindenki alszik akkoó emegyek sétáni ki egy kicsit...
    hogy az ütem és kellő kontraszt is meglegyen:
    https://www.youtube.com/watch?v=2wECpb_eatg :) jóéjt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Osztán, a reggeli kellő bemelegítés és vízpótlás után+++folyadék gyanánt
      jöhet a hétórai tea, csak parasztosan cukor nélkül...bár aki szereti egye...
      vagy tegye a nyelve alá ....
      Szigorúan ó-rossz íven maradva, magyarosan tálalva, javasolhatom sajtó
      helyett ??? :
      http://www.anasztazia.hu/
      bár ha én lennék rosszputin...betiltanám kiseadnám :), hogy ne kelljen annyit keresgélni..(remélem a adatkommandó nem csíp nyakon érte :):
      http://www.ujkorklub.hu/load/ezoterikus_konyvek/konyvek/vlagyimir_megre_a_zengo_cedrusok/1-1-0-2549
      ...laza tíz könyv...ha jól nyomod laza tíz nap....
      zeneileg a koncentrálás alatt érdemes hallgatni :
      https://www.youtube.com/watch?v=OwWT43Eb3IM
      nos, eddig követhető vagyok vagy kicsit sok?
      :)

      Törlés
  14. Atis, megkérhetlek hogy ezt a sok szeme... szemezgetést, amit ide fújt a be-szél-őd, legközelebb a napiszer rovatba tegyed? Ezeknek nem sok köze van a bejegyzéshez.
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Atis drága annyira aranyos ahogy lubickolsz itt a meseszoba finom energiáiban:))
      Azt érzem már régen nem volt alkalmad ilyen elfogadó közegben lenni:)
      De az is lehet egy zen mester vagy:))
      Bomlik a mátrix.
      Ölellek

      Éva

      Törlés
    2. Kedves Éva és Mindőtök is !-- H.köszönöm!
      Nos, ebből is látszik, hogy megint betévedtem valahova ahol érzésem szerint kellemes társaságra akadtam....pláne, ha még a Hölgyek is
      Szívéjesen fogadnak... úgy, ahogyan Édesanyám is tette volt.
      Még ha kemény áldozatotis kellett megtennie, hogy élhessek...
      3x tekeredett köldökzsinór + egyébb nyalánkságok / eddzésnek nem
      volt semmi ez az elmúlt harminc év...matrix trilógia ?
      mikor lessz már készen a befejezés vagy még van tovább is???
      Ja van....lesz....ha mán vót, ugyi ? :)

      Törlés
    3. Atis így előbb utóbb szétpörgeted magad aztán kezdheted elölről. Mert össze kell ám szedni mindent magunk után. Mindent amit szétfröcsköltünk tudatlanul.
      Ha szeretnél itt valódi kapcsolódást, akkor próbálj meg kicsit összeszedettebb lenni.
      Nem tudom, hogy spontán nyílt e meg a tudatod a szellemi térre vagy valami segédlettel, de vadul szörfölsz benne.

      Valami koncentrációs dolog jót tenne, mondjuk ülj le szerelj szét egy órát rakd össze vagy valami hasonló.
      Most olyan vagy mint aki szét meditálta magát.

      Szerintem ne élj vissza Mazsola vendégszeretetével.
      Ez a legotthonosabb hely itt a hálón, én legalábbis nem futottam még bele jobba.

      Éva



      Törlés
    4. Nos, Kedves Éva !
      A normálatlan változómat olvashatod az előző hsz-ben.
      Komolyra véve a figurát ...
      1. Mindenki azt hisz, amit elhisz magának...v. másnak

      2. Amit elhiszel azt majd tudni is fogod... pl: tudsz ásni ?

      3. Bizonyos 'mások' eddig is (igaz az időben széthúzva) elszórt sokk dolgot.

      4.Gondolhatod, hogy a sarló az égen mit is jelent.. tudsz sarlózni lucernát a nyuszikáidnak otthon ? selyemfüvet már nehezebb lenne.

      5. Képzeld el ha húsz évet eddzel kiartóan valahol... nos 30. ?-at?

      Köszönöm szépen kedves aggódásod.. de hiszed vagy sem nekem ez még a bemelegítésnél az első mély lélegzetvétel...mikor fújom ki?
      Ha szimultán szeretnéd valahol alap 72-óra, pihire némi lihegés valahol...
      Voltál már ennyit- egybe szolgálatba?
      Egyhetet???
      Pl. : Két év MINDEN/ nap este 19-től reggel 07-ig ... első 'szabad' este
      három hónap múlva.... dereng? ja,mellé a Család ugyi + '140 makrancos paripa.... még csak pár lépést tettem. De nem rontottam ajtóstól a házba. Csak tűz esetén.... egyesek, ezek szerint arra gondoltak...a bankké azé' se lesz!!! Nos? fordítsd le viccesen az ennél komolyabb Élet dolgait , úgy, hogy ne rémítsen meg ! Akklimatizáció ? mit is jelent?
      Ja, nekem is ezért mértem be a sebességet, ha mondhatom így, és
      nem tolakodásként ...fogd fel tesztlapnak :) nos az osztályzat szerinted?
      Vag mindenki rabszolgál valahol valakikknek akik ráérnek itt észt osztani?
      Szerinted ha én ajánlottam fel a nyereményt akkor melyik sorban lógok?
      Nos, nem a 'tartókéban' hidd el nekem... de ezzel Neked segítettem a nyereményjátékban , úgyhogy felfoghatod +1 pontnak is.... :))

      Törlés
    5. Nem aggódom érted.
      Csináld úgy ahogy neked jó.
      Figyelmem átirányítva másfelé:)
      Ennyi.

      Éva

      Törlés
    6. Na, ez az, erről beszéltem... a figyelmet ki is irányítja ?
      Ziippzár---- pihenésképpen ha megvan 'Red' c. film Bruce W.
      Mára amúgy sem érek már rá, mert el kell menni dógozni... :)

      Törlés
  15. Kedves Mazsola!
    Bocsesz ,de tényleg ! Esetleg megkérhetlek, hogy áthelyezd egy laza csuklómozdulattal esetleg? Köszönöm !
    Viszont most elgondolkoztattál nagyon, mert azt hittem, hogy talán csak látószög kérdése az egész ? Vagy nem is?
    Akkor ez azt jelenti hogy nem kellően komoly a téma? Molyolok rajta nna. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom áthelyezni, most elfér itt, nem lesz tőle álmatlan éjszakám, csak megkértelek, hogy legközelebb... ha lehetne...mindent ami nem odavaló tegyük a helyére: minden offtopic mehet a napiszerbe. Tudod, rend a lelke mindennek. :) Köszi!

      Törlés
  16. Akkor ezt, meglehet, ide találtam...

    "KÍsért a múlt, eddig a mostig,
    bizton fogvatartva a holnapig,
    EZT hitték, ŐK, a VALAKIK...!
    Aztán, hoppon maradtak...odakinn.t.

    Tán a sőtét vésztjósló, súlyos csendben ...
    ...mikor a Lélekben, már semmi sem rezzen...
    MIkor a Szeretet csak önnönmagára mutat...
    Azt hittétek, a Szerelem Tüze nem talál utat?

    Ki úgy gondolja, más meg bízván,-tudja,
    Az utat Igazán csak a Szíved súgja!
    DE! hallgass az eszedre is már.ha.tán,
    Szellemed Örökre sem maradhat, így árván."

    VálaszTörlés
  17. Éva vagyok. Ez most jött nekem.

    ...ha nem akarsz olyan lenni, mint én, várni fogok, amíg meggondolod magad. És meg fogod gondolni magad!"

    A Fiú

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=390459507783176&set=a.108102526018877.18105.100004573899045&type=1&theater

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uppsz... :) A tetkóra értettétek...vagy másra ?
      Szeretem, ha fel van adva a lecke...mert ugye a feladat az innen oda...+
      onnan meg ide ? Éva, annyit tudok Neked most írni, hogy :
      Semmiféle átó szándék nincs bennem, de tényleg. Az, hogy képes vagyok zavart okozni a fejekben időként bocsi... de, Te is ezt gyakorlod, nem?...csak magadban még. Aztán tudtam segíteni a 16 lila téglalap
      témában Neked? Nekem fontos a válasz !!!
      Neked külön kiemelném :
      https://www.youtube.com/watch?v=OwWT43Eb3IM
      Nagyon jó! no, most a végre = :o)
      Ja, és Párom is van ám... mielőtt valaki félreérteni kezdi. :))

      Törlés
  18. Bent vagyunk e a magunkban? Mennyire vagyunk bent a magunkban?

    Ha ténylegesen leválik valaki a 3-4. dimenziós mátrix sávokról, akkor bizony az életvitelileg is látszani fog.

    Tehát nem fog adózni, nem fog Tb-zni, nem fog szavazni, nem fog pártokkal foglalkozni, nem fog 3.dimenziós megélhetési munkahelyre járni, nem fog spirituális bizniszben újabb és újabb tanfolyamokat elvégezni és abból megélni.

    Aki legalább a kristálytudatig elér önmagán belül, befelé haladva -ami nem ugyan az amikor ilyen-olyan Teremtőhöz, Égi anyához, Nagyboldogasszonyhoz imádkozik, hisz az pont azt mutatja, hogy még nincs ott, különben nem lenne szüksége rá, hogy kívülről kérje imában - azon a szinten már látjuk egymást, halljuk egymást.

    (kiemelés volt Shanától)

    Ezért mondom én újra és újra, hogy a régi beavatási rendszerek megállnak az önfelismerésnél ( a Zen is!) csak eddig visz el.
    Nézd meg azt akit hallgatsz, hogy milyen az Életvitele!!
    Meg meri e valósítani a szabad Önmagát? Ilyen korlátok között?!
    Vagy csak dumál róla, hogy nincsenek korlátok?
    Tényleg megvan e a belső biztonság, vagy biztos ami biztos még behordom a pénzecskémet egy kis kamat reményében valamelyik bankba?
    Támogatva vele a régi struktúrát.
    Vagy teszel már konkrét lépéseket? Olyan sok mindent el lehetne már hagyni amihez még különösebb bátorság sem kell.
    Nekem is van még egy.két szál amin függök, de minden egyes dologgal amit megtettem nő a bátorság.

    Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most látom News ezt a témát most nagyon egyszerre tettük be.
      Te a napiszerbe én meg ide:)

      Éva

      Törlés
    2. A számtalan jó cselekedet segítő energiája visszatér segítő energiaként.....együttérzés, segítés, a szándék a test-beszéd-tudat szintjén.....

      A végtelen tér,...semmi szent,....
      A sikerült élet titka, hogy tudásából az ember mit valósít meg. Az eszme „helytállás nélkül irtózatos súlyával reám nehezedik, és agyonnyom.” Márpedig „a bódhiszattva a tenger egyetlen cseppjéről, a Himalája egyetlen kavicsáról sem mond le.” (Patmosz II.) Hamvas Béla

      http://www.tkbe.hu/emlekoldal/hamvas-bela

      Sokszor hasznos az ima, de meg kell látnunk, hogy Isten vagy Buddha bennünk van, pontosabban mi a részei vagyunk, így nem hozzá kell imádkoznunk feltétlenül, hanem megtalálnunk önmagunkban, ..."Csendesedj el hogy megtudd én vagy Isten"...Isten csak akkor tud belépni, ha a mi ÉN-ünk eltűnik.Teljesen. A személyiség ugyanúgy megmarad de akkor már nem az irányít , hanem egy magasabb intelligencia.
      A végső igazság:
      http://letezes.keresztesattila.hu/blog/a-vegso-igazsag-minden-nyelven-ugyanarra-mutat-ra-melyet-barki-megtapasztalhat-hamvas-bela-eksztazisa-es-egyeb-bolcsessegek-a-vallasok-vegso-igazsaga-vegso-igazsag-nyomaban/

      News

      Törlés
    3. Ezek eddig így nekem is rendben vannak News:)
      Amit hozzátennék, hogy
      ...úgy szent, hogy ..semmi szent
      úgy van, hogy .. nincs

      Együtt a kettő.

      Éva



      Törlés
    4. Amiben úgy látom, hogy eltérünk, az a fizikaiba való bevitelnek a másként értelmezése.

      Éva

      Törlés
  19. Hogy ez most csak egy városi legenda vagy sem, szűrje le mindenki magának.
    A nepáli eseményekkel kapcsolatban jegyezte meg Czeke A.
    (Ő egyenes ágon folytatója a tibeti buddhizmus vonalának.)
    A tan első gyökérmestere Gábrieltől kapta a beavatását.

    Eszerint a tan akkor ér véget amikor berogyik a Sztúpa.
    András szerint a dalai lámának ki kéne állnia a világ elé és be kéne jelentenie, hogy a buddhista tan véget ért.

    Ez meg részlet egy levélből

    "2 napja tudtam meg mi történt Nepálban.... az utcán álltam és rögtön becsatornáztak jelezve, hogy most jött el az ideje , a DARMA ÁTHELYEZÉSÉNEK IDŐPONTJÁRA TIBETBŐL
    .. most van az amit egy keleti szerzetes mondott nekem 4 éve,....... ha Tibetben-Nepálban MEGREPEDNEK A STUPÁK, ÁTHELYEZŐDIK A DARMA DOBOGÓKŐRE..."

    Amúgy erről Dienes is beszélt, hogy át fog helyeződni a darma, mert a tibetiek a tudás őrzői! mi pedig a működtetői vagyunk.

    Éva

    VálaszTörlés
  20. Kellő komolysággal szemlélve, lemaradt a 'h'...dharma.
    Komolytalankodva: az mi a cső tyúkanyó ?
    Vallásilag: a tan a jómodor s nem a kimódoltság lenne...
    Emberileg a saját meglátásom, hogy tán annyira dobogott mán, hogy ebből így nem ért senki semmit sem, amit a "kopaszbrigád" összezagyvált, hogy a fejükre szakajtotta a barlangot... mán a kő .Nálam: erkölcsi hozzáállásom, hogy ha nem is
    érti valaki amit dumálok nekijje, akkó veszem a fáradságot és lefordítom a saját nyelvezetire neki, hogy értse. ide kapcsolódik a tegnap esti Jakab interjú pont amiért kedves News-nak küllőn köszönet :) ....mer aztán a szavakkal dobálózni
    lehet... de ha mondjuk velem beszélgetett volna akkó sacc/ húsz perc múlva azon
    kapta volna magát miszerint: kár volt a hajam levágatni ,mert így legalább lenne mit ki..... ! Mert ennek az egésznek már megint mi az értelme? Ááá semmi, csak poénkodok... gondolom a te rem tő majd jól nyakonizél ezé. :)

    VálaszTörlés
  21. Kedves Éva !

    Nos, aki nem érti viccet... meg, nem is szeretné érteni = ők szoktak komolykodni...
    ...de nagyon ám = véresen komolyan veszik még a sakkpartit is...aztán vérig
    sértve érzik magukat egy szimpla kártyacsata veszteseként... de hívhatom esetleg
    kártyajátéknak amiben megtanulok jól zsugázni...kérdés mi a tét. A 'mi' az elég tág
    fogalom, ugyanígy a tét is, ha a lét a kockaparti nyereménye. Ez attól függ, hogy
    otthon ülsz le játszani a Kedveseddel, esetleg Ő ugyanezt mondjuk ukranise mafflózókkal ?... amiben esetleg meg Te vagy a tét? Persze mint azt jól megtanultam már a saját bőrömön érezve-(hegek szinte mindenhol)-, mindenki azt gondol amit akar vagy szeretne. Szerintem ezen igazán kár rágódni...persze magánvélemény-- tudom. De nyugodtan offolhatod a mondandómat, nem muszály
    mindent magadra venned, magam sem teszem. De a kérdések még mindig fennmaradtak/nak. De az is lehet, hogy csak félreértettem ? Akkor millió bocs !
    Esetleg megkérhetsz rá, hogy hallgassak feléd bármiben...tapasztalhattad, hogy
    nekem az is megy...
    Mindenesetre ezzel a vallásos mizériára az a mentségem (talán), hogy elsős koromban mikoron előszőr kerültem a kopasz, szemüveges pap-bácsi színe elé
    többedmagammal egy kerek asztalt körbeülve s a színes istenmese+jézuskaduma
    után meg merészeltem kérdezni ŐT, hogy ugyanmá : - az űrhajósok miért nem találkoznak a felhőn ücsörgő, láblóbáló jóistennel ? Válasz :
    ... s meghallottam az asztalon nyugvó kezem felé suhogó mogyoróvesszőt....
    Anyámmal utánna igen mérgesen közölte, hogy ez! a gyerek nem való ide a templomba (mert ott volt a hittan) illetve SOHA! nem is lesz, illetve túl élénk a fantáziám...nomármost ez a pszihés egyensúlyomat igencsak károsan befolyásolta,
    azóta is sokat dolgozom magamon, hogy a papi/pápa duma érthető legyen számomra... mert ennyi idő után is egyre érthetetlenebb... s mivel előszőr mindig magamban keresem a hibát, így tök érthető, hogy hibás vagyok...
    Egyszóval, ne haragudj rám ezért... ja, ez több lett... :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Atis,....." azóta is sokat dolgozom magamon, hogy a papi/pápa duma érthető legyen számomra..."...itt ezen az oldalon nem találkoztál még Darvasi László József Attila díjas író/tanár könyvével? :))))))))))) részletek belőle itt:

      https://hu-hu.facebook.com/gondolkozz.dicsertessek.a.butasag

      News

      Törlés
    2. News... enyhén cinikus hangulatú megjegyzés lett volna :) dógozom csak nem azon :) Találkoztam már az írással máshol is. Annyira nem kötött már le. De azért köszi ! :o)

      Törlés