2016. július 31., vasárnap

Visszatérés a körfolyamatokhoz

Az elmúlt néhány száz év paradigmájának (körvonalazható néhány jelzővel: "nyugati", materiális, "vadkapitalista", tőke szabad áramlása vallású liberális, pénz és profitközpontú stb.) egyik legnagyobb bűne a lineáris gondolkodás. Ebben a világnézetben az idő lineáris, a múltból tart a jövő felé. "Egyszer élünk". A történelem is lineáris, sőt maga az emberi fejlődés is (az ezen világnézetű emberek számára az emberiség a primitív kortól tart a fejlettebb felé folyamatosan, és most vagyunk a csúcson... hát kérem, ideje lenne szétnézni néha..). A piacgazdaság is lineáris; a megszerezett vagyont megtartja magának. Kibányásszák a nyersanyagot -> felhasználják -> kidobják. A tömegek megveszik a terméket -> felhasználják/megeszik -> kidobják. Az egész rendszer a linearitásra épül, ritkán látni visszatérő folyamatokat, újrahasznosítást, körforgást. Pedig a világ körfolyamatokból áll, melyek egy része spirálformában nyílvánul meg.


Gondoljunk csak az évszakok keringésére, vagy az égitestek körmozgására, mint a bolygók, csillagok, csillagrendszerek, mindenhol körforgások, ciklikusság, keringés. Kicsiben ugyanez az atomi világban. A természetben ugyanez figyelhető meg: a gazella megeszi a fűvet, az oroszlán megeszi a gazellát, az oroszlán halott testéből újra fű nő. A természet körfolyamatokra épül, nagyon ritkán látni linearitást. A folyó látszólag lineáris, A-ból B-be folyik, holott tudjuk, hogy ez csak egy szakasza az életének, hiszen lefolyik a tengerig, ott elpárolog a víz, majd esőfelhőként visszatér a hegyekbe, ahol ismét megkezdi időtlen körútját. Körfolyamatok, áramlás-visszatérés mindenütt. Egyedül a hibás paradigmában nincsenek körfolyamatok, nem is csoda hogy ez a világszemlélet, és a benne élők egyenesen (lineárisan!) robognak a végzetük felé.  


A lineáris világszemléletű ember természetesen nem érti mi folyik, meg van rémülve, aggályosnak, sőt ijesztőnek tartja azokat a folyamatokat, melyek részben pont az ilyen lineáris gondolkodásnak köszönhetően jöttek létre a Földön. Ebben a cikkben például igen rémisztőek a kilátások - ismétlem, azoknak, akiknek ez a rendszer a világnézetük. Felmelegedés-pánik, óceán-emelkedés pánik, vihar-pánik, széndioxid-pánik, metán-pánik, erdőtűz-pánik, ismeretlen-óriáslyukak-pánik, stb.. Pedig viszonylag egyszerű lenne a megoldás: vissza kell térni a körfolyamatokhoz, vissza a természet-közeli életmódhoz. Meggyőződésem, hogy a Földön zajló klímaváltozás és egyéb folyamatok csak részben köszönhetőek az emberi tevékenységnek, másik részben természetes folyamatoknak érzem. Ezt most nem akarom bizonygatni, egyszerűen csak a zsigereimben érzem, mint ahogy éreztem a változás szelét is 2006-ban, amikortól más dolgokkal is elkezdtem foglalkozni, mint a szaros kis életem. Egyet kell belátni: nem a bolygót kell megmentenünk, épp elég feladat van a saját kis környezetünkben, sőt ki sem kell lépni magunkból: épp elég feladat van magunkban - ahonnan amúgy is minden kiárad. És ha magunkban rendet rakunk, akkor ez kint is rendként fog megjelenni.

Gondoltam összeírok néhány apróságot, amiből látszik milyen egyszerű elkezdni a visszatérést a körfolyamatokhoz:

Szatyor téma: "Az Európai Parlament nemrég elfogadta strasbourgi plenáris ülésén azokat a szabályokat, amik az EU-ban jelentősen visszaszorítanák a környezetszennyező, 50 mikronnál vékonyabb anyagból készült nejlonzacskók használatát. Az új szabályozás értelmében az EU tagállamai két lehetőség közül választhatnak: 2019 végére 90-re, 2025 végére pedig 40-re szorítják le az egy főre jutó éves zacskófelhasználást, vagy 2018-tól vállalják, hogy a vásárlók ne kaphassanak ingyen ilyen zacskót. Az EP 2010-es adatai szerint minden uniós polgár fejenként 200 ilyen zacskót használt el abban az évben. Ezeket általában nem lehet újra felhasználni, így a kukában végzik, hatalmas terhet róva a környezetre.
Nem vagyok egy tipikus EU-párti, de ez az új szabályozás kifejezetten előremutató. Nemrég nyílatkozta a rádióban egy újrahasznosító vállalkozó, hogy az 50 mikron alatti szatyrok teszik ki a szemét nagy részét, amit nehéz újrahasznosítani is, tehát nem visszafordítható folyamat ezek használata. Pedig milyen egyszerű a megoldás erre is: 
a) ne lehessen a boltokban ilyenhez hozzájutni (két alkalom után már nem leszünk olyan hülyék hogy zacskó nélkül menjünk vásárolni)
b) zacskó nélkül ne menjünk vásárolni
Ez csak a kezdet, ennél persze fejlettebb megoldás mondjuk vászon táskát használni, vagy fonott kosarat. Mint kétszáz évvel ezelőtt, amikor még nem voltunk így behülyítve fogyasztói birkákká. 

Komposztálás Trágyaérlelés, szelektált elkülönített hulladékgyűjtés: Egy XIX. századi magyar tanyán még nem volt semmilyen szemét, mindet felhasználtak, ide kell visszatérni. Hiszem, hogy különösebb feladások nélkül ez létrehozható - még ez a technológiai társadalom is képes lehet rá, csak hozzáállás kérdése. Nálunk otthon - ha még nem is teljes mértékben, de - elég komolyan folyik a hulladékok csoportosítása: 
- külön gyűjtjük a szerves hulladékot (mint zöldségek és gyümölcsök héja, maradéka, fűnyesedék, stb.), ezt komposztáljuk trágyává érleljük a kert végében, és később felhasználjuk 
- a kutya eszi meg a maradék kaját, tényleg mindent szeret, nem egy válogatós (nem úgy mint néhány másik házikedvenc)
- külön gyűjtjük a műanyag szemetet (a kisebb zsacsik még jók lesznek kutyaszart szedni, a nagyobbakba pl. a levágott rózsaágakat gyűjtjük, vagy egyéb módon hasznosítjuk, pl. a hamut gyűjtjük bennük, ami aztán megy a fák és bokrok alá, vagy a kiskertre), 
- a papírhulladékot (dobozok, papírok, stb.) eltűzeljünk (a nyomtatott papíroknak különösen sokoldalú felhasználói vagyunk: az irodában - bár egyre ritkábban, de - nyomtatunk még papírra ezt azt (1. felhasználás), ezeket az esetleg hibás vagy már nem kellő nyomtatásokat használjuk bent firkapapírnak (2.), majd időnként hazahozom kötegenként, ezek hátoldala még jó lehet a gyerekeknek rajzolni (3.), és a végén küldetésük véget ér a kandallóban, begyújtósként (4.) - és még itt sem ér véget, hiszen a természetben körfolyamatok vannak: a kéményen át távozó, kibocsájtott széndioxidot a természet tárt karokkal várja, hiszen a fák ebből építik fel szén alapú testüket. 

Többek között ezért is baromság tartani a megnövekedett szénkibocsájtástól, mert nini, épp most kezdik felfedezni, hogy pont ettől nőtt a zöld területek nagysága... hoppá! Mi kivágjuk az erdőt, eltüzeljük, az meg visszanő... még ilyet?! "Jelentősen nőttek bolygónk zöldterületei az elmúlt 30 évben. A természet így reagál a növekvő szén-dioxid-koncentrációra. A szakemberek 33 év műholdas adatait elemezve arra jutottak, hogy a szárazföldi területek minimum 25-án, maximum 50 százalékán gyarapodtak a zöldfelületek. A zöldülés látszólag alátámasztja a klímatudomány nagy látnoka, James Lovelock Gaia elméletét, mely szerint az atmoszféra, a kőzetek, a tengerek és a bioszféra együttesen egy nagy, önszabályozó rendszert, „élő szervezetet” alkotnak, amely reagál a különböző hatásokra." Az Élő Földben, a Földanyában, a Teremtésben hívő és élő embereknek ez természetesen nem új és nem meglepő. 



Pénzáramlás. Nem gyűjtök vagyont. Na jó, van amikor gyűjtünk valamire, de ez hamar fel is használódik. Észrevettem már az építkezéskor is - még jó hogy ekkor! - hogy bármennyit is kereshetnék, mi mindig elköltenénk, azaz visszaforgatnánk valamilyen melós, vagy termelő/kereskedő/gyártó kezébe a befolyt összegeinket, magyarán visszatér a gazdaságba. Ha van is néha többletünk, hamar ügyesen felhasználjuk valami értelmes dologra, vagy fejlesztésre. Nincs készpénzünk párnába vagy bankszámlába varrva, nincs offshore számlánk, nincsenek különösebb vagyontárgyaink, ékszereink pláne nincsenek. Mi csak áramoltatjuk a pénzt, eszközként fut át az életünkön, nem ragaszkodunk hozzá. Nyílván jó ha meg tudjuk venni, amire szükség van, de ha épp nem megy, akkor elhalasztjuk, és majd lesz valahogy.

Saját magból saját termény! Többször említettem már korábban, hogy keresem az újrahasznosítható - tehát nem genetikailag módosított, steril, kiherélt - magokat, amelyeket vissza lehet forgatni, azaz saját termés magját félretenni, következő évben abból palántázni. Ez most idén beindul, nagyon finom paradicsomot, paprikát sikerült szerezni több félét is a tavaszi magbörzén, szóval - nem akarom elkiabálni, de - lehet hogy tavaly láttak engem utoljára boltban zacsis zöldségmagot venni.   

Vízforgás. A vízfelhasználás egyre fontosabb kérdés lesz, mi igyekszünk erre odafigyelni. Például a locsoláshoz, kocsimosáshoz, sőt a wc lehúzásához nem ivóvízet használunk, hanem kútvízet. A tetőnkre érkező csapadék nem a szennyvízcsatornában végzi (mint sok helyen másutt), hanem a ház melletti fákat táplálja dréncsöveken keresztül - mintha nem is lenne itt a házunk mint ökológiai lábnyom: ami ideesett, az itt is használódik fel, majd áramlik tovább.

Körfolyamatok. Körforgás, körtánc. Ehhez kellene visszatérni. A fentiek csak példák, és nyílván csak a kezdete valaminek, egy újfajta gondolkodásé - ami olyannyira új, hogy több ezer éves, sőt valójában időtlen. Nem kell az klímaváltozástól félni, jön aminek jönnie kell, szépen el lesz rendezve minden teremtésügyileg, és aminek/akinek távoznia kell, az távozik az életünkből. Vagy átalakul, alkalmazkodik, legyen szó társadalmi szokásokról, világszemléletről, környezetgazdálkodásról, egyszóval az életünkről

A végére egy viccesnek tűnő, de amúgy kiválóan ide, a körfolyamatokhoz illő gondolat: nem tudom ki emlékszik még a Dűne című klasszikus sci-fi filmre, amiben a sivatagban élő hősöknek olyan különleges ruháik voltak, amelyek képesek voltak a saját verejtéküket és vizeletüket újrahasznosítani, és ezt itták -> körfolyamat. No, talán innen meríthettek ihletet azok a belga tudósok is, akik a fesztiválokon elfolyó nem kis mennyiségű vizeletet szeretnék újrahasznosítani: így jött létre a pisisör! Durva elsőre, pedig komolyan gondolják: "A belga tudósok találmánya egy nagy tartályban gyűjti össze a vizeletet, amelyet aztán egy napenergiával működő eszközzel felforralnak, majd egy speciális szűrőn átengedve kivonják belőle a vizet, valamint az olyan tápanyagokat, mint a kálium, a nitrogén és a foszfor – ezekből aztán műtrágya készülhet. Az eszközt a feltalálók már telepítették is egy tíznapos genti fesztiválon, ahol mintegy 1000 liter vizet tudtak kinyerni az ott szórakozók vizeletéből. A vízből hamarosan ízletes belga sörök készülnek majd. Az egyetem kutatói azt remélik, hogy a technológiát hamarosan sporteseményeken, bevásárlóközpontokban vagy akár repülőtereken is alkalmazni fogják."



Hehe! Körfolyamat bmeg, körfolyamat! :)
     

180 megjegyzés:

  1. Na tessék, ez már eredmény:

    "Nyolcvanöt százalékkal, 500 millió darabra esett vissza az egyszer használatos műanyagzacskók száma azóta, hogy múlt év októberétől 5 pennyt számítanak fel értük a kereskedelmi egységekben"
    Forrás: https://kuruc.info/r/4/161978/

    Azt nem tudom, hogy azért esett-e vissza a zsacsik forgalma, mert sokallják az 5 penny-t érte az angolok, vagy azért, mert ilyen kis pénzt még sosem láttak, és a boltok visszaadni sem tudnak ilyen kis tételben... ? :)

    VálaszTörlés
  2. Hm... lehet mán említettem, énoszt sok dologhhoz nem értek, a többi meg nem nagyon érdekel.
    De... hogyaszongya:
    - "vagy 2018-tól vállalják, hogy a vásárlók ne kaphassanak ingyen ilyen zacskót" /Jó, jó... viszont, a motiváció módja még midég a tarhálás
    - "az 50 mikron alatti szatyrok teszik ki a szemét nagy részét, amit nehéz újrahasznosítani is" /Napersze... akarja mondani: nem gazdaságos.

    Megoszt... a köpenyesbácsik (is) feszt kitanálnak valamit. Aztán jól megcáfolják. Később meg azt is...

    Nopersze... ha kishazánkban karistoló humánok létezésének feltételeit lessük, akkó látható némi "vissza a régi módihoz" hozzáállás. Mivel a nagytöbbség épphogy elvan (milyen tartalékok? hagyámán...). Ami aztat is jelentheti, hogy elébb utóbb kimozdul a komfortzónájából(?) - mer' különben ledobja a húsruciját. Pedig azhoz elég sokan ragaszkodnak.
    Még.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe! :)

      Először úgy olvastam, hogy "kimozdul a komposztzónájából" - így se rossz, ha figyelembe vesszük, hogy kimozdulni csakis a kis szaros életünkből lehetséges.
      Még. :)

      Törlés
  3. A látható természetben valóban mindenhol megmutatkozik a körforgás. Vajon a természetfelettiből, a valódi középpontból, a forrásból szemlélve is körforgás látható? (A körkereszt, mint az egyik legősibb jelkép elvileg ezt adná, ha (a) minden-s-ég a középpont körül elmozdul...)

    "A természetről:

    Amikor lényem nyitottságában szemlélem a fát, közel enged titokteljes ittlétéhez. Most – miközben lépek – érzem, hogy a föld, amelyen állok valóban a Föld, amelyet képzeletem megszakítatlan pályán körbefut: egy mezőket, hegyeket, tavakat, tengereket és óceánokat hordozó testet vetítve elém. Mert a fa, amelyet szemlélek nem „részlet a látványból”, hanem egy jelenlét középpontja. Amikor ily módon szemlélem az élet egyik arcát, nem jut eszembe a természet fogalma, mert abban az eredendő egységben időzöm, amelyben a látó és a látott szét nem választható egymástól. Most nincsenek fogalmak, mert ez a látás nem akar megfogni semmit; nem határoz meg, mert nem akar lehatárolni, mert ez a látás folyamatos emelkedés az eredendőhöz.
    Ahogy kilépek a fák közül és rátérek az aszfaltozott járdára, önkéntelen tudatosítom, hogy a kontemplációval párhuzamosan egy testet hordoz tudatosságom, mely jelenleg lényem otthona. Megannyi szokás és emlék tárháza, amely szemlélődésemet átszínezi. Ez a különös, elsimított, szürkés anyag irányt ad a lépteknek és elválasztja a lábakat a földtől. Ez az a mozzanat, ami szinte észrevétlen tereli el a figyelmet az egység szemléléséről. A tiszta és egyhegyű állapot közelisége miatt még pontosan észlelem a folyamatot, ahogy elmém megtelik az aszfaltút hordozta gondolatokkal. Megannyi egymásnak feszülő irány és cél, ami az emberi nyüzsgés világát hozza közel, hogy a megtörhetetlen és megfoghatatlan teljesség látomása helyett a tudatnak fogalmak és képzetek halmazai szabjanak határt. Az aszfalton sétálva önkéntelenül is egyre kevésbé látom a fát, és egyre inkább fogalmakat alkotok róla mint a természet egy részletéről. Az egység, amelyben korábban nem létezett kettősség – ekkor sokféleséggé válik.
    Most sétámat visszavezetem az ösvényre a fához, ami egy pillanatra elém tárta a töretlen és teljes természet látomását – közben tudatosítom, hogy egy értőn gondozott füvészkert fái között járok. Egy ilyen kert művelésének elveit az határozza meg, hogy a benne élő növények lényének, létformájának, vagyis a benne lévő lehetőségeknek a teljességét bontakoztathassa ki. Olyan jótétemény ez a növényekkel, amelyet különös szépséggel hálálnak meg. Az együttes szépségükből áradó nyugalom elfeledteti a nyüzsgés világát és magától értetődő természetességével újból emlékezni kezdek arra a fényes és csöndes tisztásra, amely messze túl a tárgyak világán lényem otthona. "

    folyt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Amikor az „eredendő egység fényes és csöndes tisztására való emlékezés”emelkedett állapota után visszatérnek a köznapi gondolkodás funkciói – hajlamosak vagyunk ezt úgy értelmezni, hogy a lét „természetfeletti” szemléléséből visszatérünk a dolgok „természetes” szemléletéhez.
      Ennek a vélekedésnek ellentmond, hogy az idő- és térfölötti állapot intuíciójából kibontakozó szemlélődés valójában lényem legjobb állapotához emel, ezért amikor benne időzöm, ezt érzem természetes állapotnak, amikor az érzések, gondolatok, emlékképek kényszerűen valamiért mégis felbukkannak és elterelnek, akkor valójában a bensőmben lévő ellentmondások zavarnak össze, vagyis éppen ez az összezavarodás az, ami természetellenes. Tehát önkéntelen adódnak a kérdések: mi a természetesség? Mi a saját természetem? És mi maga a természet?
      A köznapi tapasztalat és nyelvhasználat természet és természetesség alatt az ösztönöset érti. Az erősen érzéki emberről azt mondják: „nagytermészetű”. Az emberi gyengeséget gyakran azzal mentegetik, hogy „nem tehet róla, sajnos ilyen a természete”. Ugyanakkor a természeti környezet szemlélése olyan nyugalmat ad a testnek és a léleknek, ami a legjobb kiindulópont lehet ahhoz, hogy a természetfeletti intuíciója megszülessen. Úgy tűnik, mintha két természet határán állna az ember. Az egyik a „felemelkedés”, a másik a „szétszóródás”."

      forrás: http://www.arsnaturae.hu/folyoirat_5-8/kondor_elmelkedesek_muveszet_termeszeterol

      (Minden szentenek maga felé hajlik...nekem mind1, hogy mű-vi, v. mű-vész...)

      Szép Napot!

      Törlés
    2. Elnézést, szentnek! A trehányság...
      Szép Napot!

      Törlés
  4. Kedves Mazsola,nem vagyok egy blogokon hozzászólogató fajta, de miután a napiszar-ba beletettem a mai adagot, úgy érzem az általad felvetett fontos témához is illendő hozzászólni.
    Mit gondolsz, hány generáció kell ahhoz, hogy a kádárbarokk lakótelepek panelpolgáraiban felmerül egyáltalán a gondolat, hogy másképp is lehet, mint a 10.emeleten a csövön leönteni a szemetet, ivóvízzel öblíteni a WC-t, nyitott ablaknál távfűteni, tartósfogyasztási cikket kizárólag hitelből vásárolni. Nulla tartalékkal élni?
    Hány generáció kell, míg kinőjük a pazarló igénytelenséget?
    Olvasó2

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Olvasó2!

      Sajnos a "panellakók", de igazából a falusi emberek is eléggé ki vannak szolgáltatva jelenlegi életformánknak, ugyanis ha bezár a bolt, nem lesz mit enni. Taposni kell a mókuskereket, mert elvész az a kevés is, ami van. Már beteg sem lehetsz(ne is legyen senki), mert a munkahelyek nem tolerálják, meg anyagilag is visszaesik a szint. Falun hallottam : "Azért nem tartunk már disznót, mert a TeCSKÓBAN olcsóbb megvenni a húst..." Élősködőink nagyon ügyesen kijátszották a sajtot a szánkból, és csak híznak-híznak...de egyszer majd úgy járnak mint a kis gömböc...:) A nyitott ablakos távfűtésre a válasz : "Mer úgy is annyit fizetünk" Kiszolgáltatott, élősködő rendszer ez, és a sok báránybőrbe bújt farkas nem is akar ezen változtatni...ugyanis a kitalált pénzükért lelkeket tudnak vásárolni, a többi anyagi dologról nem is beszélve. Az emberekkel gyártatják le azt a mérget, amit majd megvetetnek/etenek velük abból a pénzből, amit a robotmunkáért kapnak, ne is soroljam a következményeit...gyógyszeripar, olajbiznisz stb. Szóval taposni kell, nincs mese. Önfenntartó rendszer ez, de működhetne egészségesen/következetesen is. De hát fejétől bűzlik a hal. Hány generáció kell...??? Attól függ mikor változatunk :)

      Törlés
    2. Nos, nem kell taposni mert az a magyartól teljesen idegen felfogás. A szeretetelvű magyar nem hazudtolhatja meg önmaga lélekminőségét - és nem is fogja.
      Egyébként mindent meg lehet termelni akár 200 négyszögölön is (1 4szög-öl = 3,6 m2). A kiskert ahol élek 820 m2 - cirka 222 4szögöl, amiből a kerti termő-terület kb. 55 4szög-öl/kb. 200 m2. A pénz-jövedelmem 55240 ft/hó, azaz cirka 180 euró - nyugdíj. Az évente nálam termett többlet-dióból, almából, befőttekből egyébként az egész telet gond nélkül át lehet(ne) vészelni. Semmilyen terményt nem kell pénzért eladni, hanem a többlet-termést - egész egyszerűen el kell ajándékoznunk a szeretteinknek és a rászorultaknak. Ezt a Vízöntő aranykori verdiktet: "tégy jót és majd valakik veled is jó tesznek" - sokan még egyáltalán nem értik, mert még mindig a valamit valamiért szidó szlogenben gondolkodnak. Pedig ez MŰKÖDIK - nálam 1000 %-osan. Szóval nem eladni kell a valójában semmit sem érő illuzórikus fél-elem-pénzért és persze nem is egyfajta cserekereskedelmet kell folytatni, hanem MINDEN FELTÉTEL NÉLKÜL - EGÉSZ EGYSZERŰEN AJÁNDÉKOZNI KELL - legalábbis a számunkra feleslegeset, ami persze a minimum. És tetszik vagy nem tetszik - EZ AZ ARANYKORI VERDIKT - ami A MENNYBE/ARANYKORBA VISZ.
      Bújj bújj zöldág ...

      Törlés
    3. Kedve Olvasó2!

      A panel lakótelepekről és az ott lakók lehetőségeikről hatalmas viták voltak más blogokon is.
      Személy szerint,14 évig éltem panelban az 5.ik emeleti kis kaptárban,mire sikerült kimozdulni egy kertes házba. --A nyitott ablak sem véletlen,ha az 5-ken valaki lezárja a fűtését,mert neki elég,az elsőn megfagynak,mert a fűtési rendszer így lett megépítve.--
      Akkor, az induláskor,pont ezt a szerepet szánták a panelnak,hogy kiindulási alap legyen a fiataloknak.
      A kimozdulás,is terület függő,mert a Dunántúlon sokkal több lehetőség található,munkaügyileg,mint pl. a viharsarok környékén. --Elcsodálkoztam,hogy Csongrád megyéből toboroznak munkaerőt Mosonmagyaróvári összeszerelő üzembe,és megéri nekik onnan busszal szállítani az embereket.--
      Az 1990-es években még sokan tudtak továbblépni,de sajnos egyre többen ragadtak a panelban,és már esélyük sincs a kiszállásra,hiszen szinte a napi túlélés már csak a cél.
      Mikor és hogyan változhatna,?? Talán,mikor a magyar embernek nem kell majd lemondania szinte már mindenről,hogy a gyereknevelés terhét,és a rázúdított rezsi,és fizetnivalókra megteremthesse a rávalót. Ehhez jöhet még,ha a szülők sem tudják segíteni,vagy még nekik kell a szülőt néha támogatni,mert a 40 év ledolgozott évek után 60 ezer forintos nyugdíja a túléléshez szinte semmi.
      A 65 éves szomszéd szokta mondani,hogy az "éhenhaláshoz sok,a jólakáshoz kevés".
      Persze tudjuk miért van a magyar nép ilyen szigorú karanténba zárva.t.

      Törlés
    4. Hasonlóan látom én is.
      Mikor változtatunk?
      Mazsola már felmutatta a jó példát, hasonlóan törekszem a családommal együtt, sokan vannak még, de hogy ez mikor éri el azt a mértéket, ami elegendő egy általános szemléletváltáshoz......?
      Nem vagyok túl optimista.
      Olvasó2

      Törlés
    5. Kerion, amit leírsz, valóban működőképes - a többleteim elajándékozása - a szüleim generációja még így élt, a párom szülei is. A gyerekeink már nem értik. Úgy kell alkalmanként elmagyarázni, hogy amit vszonzás várása nélkül önzetlenül adunk, az sokszorosan térül meg.
      Az elfogadást is újra kell tanulni.
      Olvasó2

      Törlés
    6. Sajnos nem ezzel a műsorral sugározzák az adást az agymosógéppel... :)
      Persze, hogy nem kell LEtaposni egymást, helyette FELsegíteni kellene. Ha valami értelem kiemelkedik a tömegből, akkor a "mások" gyorsan letapossák még csírájában. Én picit azért bízok a mostanában sokat hangoztatott munkaerőválságban. Most kellene kitermelődjön az a személy/csoport/akár párt, aki összefoglalja, hogy miért is alakult ez itt ki, na meg az embereknek összefogni, és megemelni a szintet "kicsit". Aztán ha elmúlik az ANYAGi teher, mindjárt könnyebben fel lehet emelkedni agyilag is...

      Törlés
    7. " Semmilyen terményt nem kell pénzért eladni, hanem a többlet-termést - egész egyszerűen el kell(!!!!) ajándékoznunk a szeretteinknek és a rászorultaknak. Ezt a Vízöntő aranykori verdiktet: "tégy jót és majd valakik veled is jó tesznek"--- ez a vége eleve arról szól, hogy eleve azért adjak, hogy kapjak !--- nem adok akkor mi van ?--hiába jön a kapumba csecsemővel a hóna alatt. Megoldom a dolgaim s nem másra várok, hogy kaphassak...nem vagyok beteg mert megoldom azt és nem a segítségre apellálok egész életemben. A bajbajutotton éppen segítek ha szükséges, ha nem annyira oldja meg hadd edződjék...aztán azt sem mondta senki, hogy a szerszámot nem szükséges állandóan szaporodásra használni. aztán:
      "MINDEN FELTÉTEL NÉLKÜL - EGÉSZ EGYSZERŰEN AJÁNDÉKOZNI KELL -"--- mert ??? KI MONDTA ? ehhh...
      azért kell mert különben nem kapsz ?
      'a... zöldág'

      Törlés
  5. A panel a legembertelenebb létforma.
    Sajnos a benne élők akaratuk és jószándékuk ellenére hozzáidomulnak az igénytelenséghez. Többségük nem éri fel ésszel, hogy nem a szomszédot kell üldözni, amiért kirázza a porrongyot, hanem a közös képviselőt számonkérni az elsumákolt közös pénzekért, a fűtőművet a gazdaságtalan üzemeltetésért, a számvizsgálót, amiért összejátszik az előbbiekkel.
    Kitörési lehetősége annak van, aki örököl. Mert a hitel veszélyes, a spóroláshoz meg három ledolgozott élet kéne, de csak egy van.
    Olvasó2

    VálaszTörlés
  6. Most megen kötekedésnek fog tűnni egyesek számára az írásom.
    Nem baj megszoktam, de inkább vitának nevezném. Ha azt mondom valamire , hogy az piros(mert épp annak néztem)és valaki kijavít, hogy épp bordólila...há' elfogadom a helyesbítést hmm-hmm télleg s tényleg piros...köszi a helyesbítést----ezt csak előljáróban.Akkor sorban :
    Mazsi : -ki is írtad a cimkében spirál...na most mint a mérnököt kérdezlek : az egy zárt kör ? vagy nyitott ? és folyamatos ? csak mert a víz akkor is párolog a folyóból s nem vár addig míg visszafolyik a tengerbe. Szóval nem igazán ugyanoda tér vissza mint egy zárt körben tenné s ez lényeges momentum, még ha nem is érthető meg elsőre. A Föld egy nyitott rendszer, valami távozik is(néha) de folyamatosan nől mert az űrből állandóan potyog valami le... ráadásul nagyrészt vízjégmeteorok mint azt olvasni lehet itt-ott. + a pufókák is hehe :)szóval gömbrendszer...
    Nem szükséges visszatérni a "régihez"-mikor azt felhasználva alapként lehet hatékonyabb megoldásokat is alkalmazni pl kendercellulózból lehet gyártani teljesen átlátszó a műanyagnál erősebb zacsikat is, sok egyéb más felhasználási területen is megállja a helyét, igaz kendtek ?
    Széndioxid téma igaz= széndioxid trágyázás az üvegházban növénytermesztők ismerik ezt.
    De mint már a másik bejegyzés alatt is immáron nem tudom hányadszor jeleztem nem ez a legnagyobb gondunk... mert ugyan mindenfélével ijesztgetnek, ami viszont valódi gond arról nagy a kusi...jelenleg a tanított o2 tartalom 21% ami igazából már csak max 17-18%.... a növény fotoszintézisében viszont nincs plussz o2 termelés hiába azt tanítják sok helyen(kívánságra részletezhetem is)-viszont az esőerdők képesek az összetettségük miatt plusszt is termelni, de mint tudjuk irtják is rendesen+ óceánok o2 termelő planktonok olajjal történő "megfullasztása".---------
    Gy-nem szeretnélek megbántani de ha visszaolvasod magad talán észreveszed, hogy rögzített tudati programokat erősítesz a következőkkel : "Taposni kell a mókuskereket, mert elvész az a kevés is, ami van. --mert a munkahelyek nem tolerálják, meg anyagilag is visszaesik a szint. --Kiszolgáltatott, élősködő rendszer ez, és a sok báránybőrbe bújt farkas nem is akar ezen változtatni"..(de a bárányok sem!!)
    " Szóval taposni kell, nincs mese. Önfenntartó rendszer ez,"
    ---nem önfenntartó hanem ti tartjátok fenn ! :)stb nem részletezem annyira.
    Nekem eshetsz ezért vagy beláthatod a dolgot a választás Nálad van. Ja, mielőtt még sokan felhörögnek...pont sok dolgom van fizikailag, úgyhogy nem érek rá firkálni nagyon, ez is csak úgy uk-mukk-fukk összekaptam kaja közben... ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem szeretnélek megbántani, ezért szűkszavú leszek... :)
      Isten ments, hogy a fent leírtakat erősítsem, és taposni sem tudok!
      Igazad van, hogy a bárányok sem akarnak változtatni és tartják fent a rendszert...de a bárányok félelemben vannak tartva, és ráadásul meg is vannak osztva.

      Törlés
  7. Valóban nagyon összetett téma a panellakó/falusi lét társadalomtudományi kérdésköre, de örülök hogy szóba került.
    Jómagam is életem első 29 évét panelban töltöttem, tudom milyen emberek lakják, és ugyan mindig is vágytam kertesházba, azért OTT és AKKOR engem sem igazán foglalkoztattak az ilyen körforgás-izék. Négy funkciós voltam (eszik-iszik-alszik-szarik) :), na jó talán ez túlzás, de a lényeg, hogy az a kaptár-, kártyavár-lét tényleg nem sok mindent hoz ki az emberből.
    Illetve ha ki is hoz valamit, az pont az elvágyódás onnan.

    Ugyanakkor ma már egy panel-lakás árából meg lehet venni egy kisebb tanyát, vagy egy falusi házat - ehhez viszont akarat kell, és persze annak tudata, hogy ott bizony dolgozni kell. Ez egy olyan családnak, akiknél mindkét szülőnek van munkahelye - nem is olyan könnyű feladat. A ház körüli munkák teljes embert igényelnek, ha termeszt és még állatokat is tart. Ez másik munka mellett nemigen megy. Szóval én nem hibáztatnék senkit, azért mert a kényelmesebb életet választja, de akkor meg ne rinyáljon, és ne csodálkozzon, hogy alapvetően tönkremegy az élete abban a betondobozban. Megvan ennek az építészeti-pszichikája is, az alacsony belmagasság, a szűk szobák, az elrendezés (nincs egy közös hely -nappali, nincs étkező sok esetben) mind-mind a leépülést "szolgálják", és azt súgallmazzák évtízedekig, hogy "kisember vagy, ne gondolkodj, ne legyenek nagy igényeid"...

    Aztán persze magasabb nézőpontból érdemes megvizsgálni ennek az egésznek a "kvantum-pszichológiáját". Az emberi testben lévő alkotó elemek közül is vannak aktív, tevékeny elemek, és vannak passzívabb, kötött elemek. No ilyesmik a panellakók többsége is, passzív, fogyasztó tömeg. De valamilyen szempontból biztos hasznosak a Teremtésben. (még ha úgy is tűnik, mintha kifejezetten csak a háttér-hatalmi, kiszolgáltatott, függőségi rendszert szolgálnák egyedül.)

    VálaszTörlés
  8. Kisteleki Gézának a Móricz konferencián elhangzott felvétele elérhető valahol? Tudja esetleg valaki?

    Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért zajlanak ám a körfolyamatok a szellemi térben is rendesen. Miután kikerült a térbe Kozsdi szentkoronás filmje másnap leégett az utolsó magyar( habsburg) király villája.
      http://index.hu/kulfold/2016/08/15/leegett_az_utolso_magyar_kiraly_villaja/

      Azt hiszem, ha pörög tovább ez az energia akár át is ugorhatjuk majd a nap-szél stb energiás megoldásokat.
      Lesz ennél kor-szerűbb is.

      Éva

      Törlés
    2. Jaja, s majd jól leég afél világ...meg kéne egy kis
      katastrófa is vala amott, minekutánna szépen letisztítódik az szemét,így majd az újjáépítő brigádoknak legalább leszen melójuk,-hogy ne unatkozzanak annyira...mellesleg szépen időzítve vannak ezek a kis dógocskák. S ha valaki most aztat hiszi, hogy az orromnál fogva vezetnek engemet ezügyben--akkor majdnem igaza is lehetne,-de jó a szimatom. ;)

      Törlés
    3. K.T. filmje egy gusztustalan ("parlamenti ötvöstárgy" folyamatos mantrázása), önigazoló, indirekt okoskodás.
      Igazságok összemosva féligazságokkal, majd abból teljesen félremenő levezetések, miközben "véletlenül" sok ismert tényről megfeledkezik. Máskor meg „légből kapott” kijelentéseket tesz, de azokat már nem magyar-ázza.
      Talán a legfontosabb: Összekeveri (pontosabban nem is igazán foglalkozik ezzel a kérdéssel) a nyitott ("kiáradó") országló/ÚRságló koronát, a beavató „zárt” koronával.
      A legősibb SZENT koronánk, Ménes (pSZENT) KÖR-RA-n-ája:
      https://hu.wikipedia.org/wiki/Meni
      (Egy nyitott és egy zárt korona EGYben, egy nyitott korona és egy MAGus süveg EGYben.)
      A "parlamenti ötvöstárgy" meg akkor is SZENT korona, ha az egy K.T.-nek nem tetszik (mérhető/érezhető), és akkor is, ha előtte az Árpád-házi SZENT királyainkat még nem ezzel (nem csak ezzel) a koronával avatták be, mert Ők addig működtettek dolgokat, amíg azt lehetett/kellett.
      (Nem utolsó sorban, a képi programja is páratlan! Hogy ne lenne szakrális a lélek-felszabadítás? Miért? Mert csak? Mert ezt így beleböfögöm az éterbe? Az angyalok és SZENTek neki lehet emberi minőségként tételeződnek, nekem meg bőven a felettiként! (Az utólagosan odagányolt képek ebből a szempontból nem mértékadók!))
      Amit csinál az borzasztó, megpróbálja lebontani úgy, az egyik utolsó, megmaradt SZENT jelképet, hogy közben semmi konkrétat nem tud a helyére állítani. Önigazolásában pusztít, rombol…
      Kedves K.T. ha ezt is kidobjuk mi marad? Megveregetjük saját vállunkat, hogy „én” megmondtam (mert olyan fasza srác vagyok, mert orrba-szájba kutattam, okoskodtam)…? Kedves K.T. mi van akkor, ha tévedsz, mosod kezeidet (Te „csak” kérdéseket tettél fel) ?
      Kedves K.T. lehet újra nyüszíteni, ha megint lezsidóznak…
      (Az Arvisurák tele vannak többszörös, különféle koronákkal történt koronázás lejegyzésekkel… DE úgy tűnik, ma már ciki vállalni a kezdeti elhívást, a múltat… pedig… )
      Lelked rajta!

      Szép Napot!

      Törlés
    4. Kedves SzN!
      Az első reakcióm nekem is a méltatlankodás volt. Aztán megnéztem, meghallgattam még egyszer, és teljesen beszippantott a téma bennünket - családilag.
      Lekerültek a könyvespolcról olyan könyvek, amiknek a létezéséről is elfelejtkeztünk. Ha az ember elkezd egy téma iránt komolyan érdeklődni, mindenhol szembejönnek a források. :-))
      Ezért köszönet a fiatalembernek.
      Mária

      Törlés
    5. Kedves Mária,
      Annak idején én is Pap G. korona könyve, és a "fiatal ember" 6ására kezdtem komolyabban foglalkozni a korona témával. Mikor nyilvánvaló vált, hogy a "fiatal ember" egy megbízhatatlan szélkakas (korábbi blogos kilengései, tettei, „Pál” fordulásai, számító időzítései ezt többszörösen alátámasztják), és kiderült az is, hogy mit készül elkövetni korona témában, akkor elfordultam tőle.
      A véletlenekben „én” sem hiszek...;)
      (Sok dolog van, amiért „én” is köszönettel tartozom neki (vagy inkább a sors kezének…), de a korona az SZENT dolog, azzal így (ennyire tiszteletlenül, felkészületlenül és felelőtlenül) nem szabad trollkodni.)
      A kutatásotokhoz néhány link (Talán segítenek a tisztább látásban, az oldalakról a teljes krónikák pdf formátumban letölthetők (1488, 1664):
      http://thuroczykronika.atw.hu
      http://nadasdykronika.atw.hu
      (A krónikák képei szerintem önmagukban is cáfolják a teljes levezetését a nyitott koronára vonatkozóan, és akkor ez csak egy, a sok megalapozatlan kijelentése közül. Oldalakon keresztül lehetne kifejteni, (szvsz.) milyen sok dologban téved, mennyi mindenre nem tér ki, miközben a kijelentései többségét érdemlegesen nem támasztja alá.)

      (Ezt meg csak úgy (anélkül, hogy az előadó szellemiségével azonosulni tudnék), aki érti, érti... (Vers Mindenkinek)):
      https://www.youtube.com/watch?v=v6KNKYWQTck

      Szép Napot!

      Törlés
    6. Kedves SzN!
      Először is köszönöm a forrásokat, nem ismeretlen, sok történelmi tárgyú komoly tanulmányt begyűjtöttünk a férjemmel az évek hosszú során, és most újra az érdeklődésünk fokuszába került a Szentkorona téma K.T videoja kapcsán.
      Az első kérdés, ami felmerük: miért pont 2016.aug.14-én kellett bedobni a köztudatba , hogy a "parlamenti ötvöstárgy" egy "gagyi másolat"?
      Mit készit elő ez a provokativ bejelentés?
      Tényleg, miért nem fordították eddig magyarra latinból a Fugger-krónikát?
      Valamint annak a meglebegtetése, hogy esetleg létezik egy szabadkőműves jelképekkel készített másolat is?
      A koronakutatással foglalkozó ötvös-aranyműves szakértők vajon ismerik e a Lakner Kristóf féle rajzokat?
      Aztán még egy sor más kérdés is, többek között, hogy vajjon ki finanszírozza K.T."kutatásait?"
      Mária

      Törlés
    7. Kedves Mária,

      Pap G. jól kielemezte, hogy Révay Péter első könyve 1613-ban látott napvilágot, II. Mátyást 1608-ban - minden bizonnyal - a parlamenti SZENT koronával (még gányolás mentes állapottal) koronázták meg, Lachner (Sopron város főbírájának) metszete pedig 1615-ben jelent meg, mint kísérlet, a korona meghamisítására. (Ez a könyv igen valószínű csúsztatásaiból következtethető. (Lachner könyve azt állítja, hogy a II. Mátyást a metszetén ábrázolt koronával koronázták meg, pedig II. Mátyás érméje és portréja is cáfolja ezt az állítást.))
      II. Mátyás érméje és portréja:
      https://www.google.hu/search?q=II.+Mátyás&client=opera&hs=9Qo&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiO1NvrktDOAhVB2hQKHRPbC5oQ_AUICCgB&biw=1366&bih=668
      K.T. mögött nem tudom, hogy áll-e valaki még a saját kivagyiságán/pozíCION keresésén (like vadászat+pózolás ismert emberekkel) kívül... Mondjuk azon már én is elgondolkodtam, hogy kis példányszámú könyvkiadásból és youtube videó nézettségből meg lehet-e a mai világban élni. (Szvsz. nem.)
      Egyébként pont Lachner („szabadkőműves”) könyve az első, ami a SZENT koronánkról, mint "ötvös" műről értekezik (Pap G. szerint)...

      Szép Napot!

      Törlés
    8. Kedves SzN!
      K.T. Az idősoros hírmagyarázatainak a forrásai: hvg,atv, frei tamás. Az a kör, akiknek a Szentkorona "svájci sapka".
      A "szenzációs" bejelentéséről ügyesen csak a rajongói vélemények - zömében nők által megfogalmazott vélemények vannak az oldalán.
      Kiváncsi vagyok, lesz e reakció hozzáértők részéről is.

      Mária

      Törlés
    9. Kedves Mária,

      A baj szerintem az, hogy az emberek manapság mindent könnyen és gyorsan szeretnek megkapni. Ha egy félkegyelmű leír, vagy mond valamit, akkor automatikusan elhiszik, hogy az úgyis van (mert korábban már volt néhány jó meglátása). Nem nézik meg „ki mondja”, „mit mond” és „miért mondhatja”. Ez kicsit olyan, mint amikor bemennek egy gyorsétterembe mások által elkészített és csomagolt, „ízletes”, gyorsan megszerezhető szemetet enni. Pedig az ilyen gyorsan megszerezhető „szellemi” táplálék szerintem semmivel sem különb, mintha rendszeresen Balázs show-t hallgatnék a rádióban. (Előfordulnak benne jó meglátások, és mellette egy csomó szemét is. (időnként frissen még finomnak is tűnhet...))
      Erre a szálra lehet felfűzni azt is, hogy sokan még most is Joda, meg Windu mesterektől várják a „megváltást”, amit éppen most leégetésnek hívnak. Ami persze leégeti a személyt, csak nem úgy, mint ahogy azt a személy előzetesen hiszi…
      K.T. –vel további nagy baj, hogy (bár szellemi embernek tartja magát) beágyazódásában nem veszi észre a jeleket. Mielőtt kiadta volna a koronás könyvét nagyon csúnyán megkattant, és minősíthetetlen módon osztotta ki a közönségét, most, hogy a koronás filmjét tette fel az internetre megint azt írta, hogy a „mozigépész megzakkant”… Semmiből sem tanul. (Ez kicsit hasonlít ahhoz, mint amikor Kottaner Jánosné elrabolta a SZENT koronát a visegrádi kincsestárból, jeleket kért, kapott, ezeket a történéseket később az emlékirataiban le is írta, de nem értette azokat…)
      Pedig minden szükséges segítséget személyre mérten megkapunk, csak végre észre kellene már venni ezeket…(Ja, hogy az általában nem cuki, meg édes, meg ahhoz időnként le kell csendesedni… Hát bizony, az nem, ahhoz le kell…))

      "Aki nem hiszi, járjon utána"

      Szép Napot!

      Törlés
    10. Kedves SzN!
      Irtam egy hosszút, de elszállt, amig a hivatkozások linkjeit gyűjtögettem.:-((
      Erőt kell gyűjtenem, hogy újra összeszedjem....
      Mária

      Törlés
    11. http://www.koronaorseg.hu/docs/koronaor-beliv-2008-magyar.pdf
      http://www.iti.mta.hu/Szorenyi60/Palffy.pdf
      A kereszt elferdülésének időpontjával kapcsolatban laikus érdeklődőként a fenti ellentmondásra bukkantam.
      Az első fényképet a koronaőrök honlapján közzétett tanulmányban találtam: 1608-as dátum szerepel a koronaládán, és a rajta levő koronaábrázoláson -mind a kettőn - ferde a kereszt.......
      Az MTA kutatója szerint 1638-ban ügyetlen lakatosok verték szét a koronaládát, és akkor sérült meg.
      Figyelmetlenség, vagy tudatos félrevezetés?
      Mazsolától elnézést kérek, mert jó messze kanyarodtunk a poszt témájától.
      Kedves SzN, K.T. személye engem nem foglalkoztat, az általa felvetett téma annál jobban.
      Különösen az időzítés miatt.
      Mária

      Törlés
    12. Kedves Mária, pedig nem kanyarodtál messze a témától,
      hiszen körfolyamtokról van szó és a korona is kör alakú. Ez a körözés kifejezetten szimpatikus számomra
      szeretném ha folytatnátok. Ernő

      Törlés
    13. A körfolyamatoknak magam is avatott mestere vagyok!!
      https://www.youtube.com/watch?v=zfBG0d5Oj3c

      Törlés
    14. Kedves Mária,

      Rendben, bár engem meg a személyek (és a mögöttük lévő hajtóerő) tud nagyon érdekelni...
      A korona teste - mert a mi síkunkon anyagból van - folyamatosan változik, az okokat nem tudjuk, legfeljebb találgatjuk. (Ahogy a változások, változtatások időpontjait is.)
      Nekem a kérdés, hogy test, a szimbólum mögött, ami érezhetően/mérhetően SZENT, mi talál-6ó, mitől SZENT, mitől lett SZENTté, Mi/Ki azaz ÉL-Ő minőség, ami mögötte tételeződik?

      Kocsis István: A Szent Korona Tana
      „A Szent Koronában, mint az államhatalom alanyában egyesülnek a végérvényesen megosztott törvényhozó és végrehajtó hatalom részesei: a mindenkori király és a mindenkori politikai nemzet. A Szent Koronát a hatalom teljessége illeti, tagjainak (a király és a politikai nemzet) egyike sem törhet a Szent Korona egész hatalmára, azaz teljhatalomra.
      A Szentkorona-tan megőrző erejévé vált a magyar alkotmánynak, a magyar államiságnak, meghatározójává vált a magyar közjogfejlődésnek. De jelentősége nem akkor volt a legnagyobb, amikor a magyar nemzet jólétben és biztonságban élt, hanem akkor, amikor nehéz helyzetekbe került. Ezért mondhatjuk, hogy történelme legnehezebb helyzetein a Szent Korona segítségével lett úrrá a magyar nemzet…
      A Szentkorona-tant tanulmányozzuk tisztelettel, de nem elfogultan. Annyira tiszteletlenek, gátlástalanok önhittek viszont sose legyünk, hogy a Szent Korona történetét akár egy pillanatra is múzeumi tárgy történetének tekintsük, mert a Szent Korona továbbra is a magyar államhatalom alanya, s a Szentkorona-tan sem csak emléke egy dicsőbb múltnak, hanem érvényben lévő, kötelező erejű közjogi tan.”

      És akkor a SZENT koronát olyan „liliomos” koronára akarja lecserélni, amiből egészen sok ismert. (a képek miatt):
      http://epa.oszk.hu/02000/02007/00018/pdf/EPA2007_bp_regisegei_18_1958_191-210.pdf

      Simone Weil
      „ Oktalan próbálkozás múltunktól elfordulnunk, hogy csak a jövőre gondoljunk. Már az is veszélyes illúziókkal jár, ha csak lehetőséget látunk a jövőben. Szembeállítani a múltat a jövővel: teljesen értelmetlen. A jövő nem hoz számunkra semmit, nem ad nekünk semmit; épp miránk vár a föladat, hogy adjunk neki, és sokszor az életünket is föl kell áldoznunk, hogy a jövőt megalkossuk. De hogy adni tudjunk, lenni is kell miből, és nincs más életünk, más életnedvünk, csak az, amit a múltból öröklött értékekből feldolgoztunk, magunkévá tettünk, újjáteremtettünk. Az emberi lélek valamennyi szükséglete közül nincs egy olyan eleven, mint a múlt szükséglete.

      A szétrombolt múlt sohasem tér vissza. Megsemmisítése talán ezért a legszörnyűbb vétkek közé tartozik.”

      Szép Napot!

      Törlés
    15. :)
      Kérlek Mazsola szedd ki, a többletet!

      Köszi.

      Törlés
    16. A spamtárolóból kukáztam ki Szn hsz-ét, Máriáét nem találtam, az elszállt. Érdemes az elküldés előtt vàgólapra tenni a hsz-t, pl. Ctr+c.

      Bár nekem a koronáról külön bejáratú véleményem van, attól még szerintem is ideillik a körbe.

      Törlés
    17. Köszönöm, nagyon rugalmas, házigazda vagy :-))
      Még nem olvastam Tőled a koronáról, közzé tetted már a véleményedet?
      Mária

      Törlés
    18. Kedves SzN!
      Amikor 1978-ban hazahozták a Koronát, és a Nemzeti Múzeumban kiállították, a szüleimmel az elsők között mentünk el megnézni.
      Nem volt üveg alatt,viszonylag közel volt, madzagkorláttal volt körülkerítve, nem is volt túl jól megvilágítva. Nem emlékszem, hogy bennem valami különleges érzés feltámadt volna a közelében, de azt láttam, nagyon sokan voltunk, néma csendben, és volt olyan az idősebbek között, aki letérdelt és keresztet vetett a Korona előtt.
      Valami nagyon mély tisztelet van az emberekben a Szentkorona iránt, talán azért, mert az eredetét ugyanúgy homály fedi, mint a magyar nép származását, múltját, de mégis egy kézzel fogható valami, ami évszázadokon át megmaradt nekünk sok viszontagság ellenére.
      Ebbe az érzésvilágba beledurrantani egy olyan hírrel, hogy hamisitvány a Szentkorona, igen nagy felelősség.
      K.T.személyével addig foglalkoztam,amíg az írásai alapján körvonalazódott egy vélemény bennem róla.
      A szándékot illetően bármit megfogalmazni talán előitélet volna most még...úgy érzem.

      Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmet a Kottaner Jánosné emlékiratra, nagyon érdekes olvasmány.
      Mária

      Törlés
    19. SzN mester, azért azzal a Simone Weil idézettel lehetne egy icipicit vitatkoznom ? De mivel ellipszis pályán tekergem magam így majd egy másik
      közelítős helyzetben,-(miután engedélyt kaptam:),-
      majd megteszem briliáns hozzáfűznivalómat, ékes
      szózatokkal avagy kellemes hangulatú, virágillatú
      szóvirágokkal tarkítva. Addig is kitartás, jó ez a körív nagyon. ;)

      Törlés
    20. Nékem is volt furcsa érzés, bejelzés, hogy Weil nézőpontja nem
      teljesen elfogadható számomra.:)A folyton változóban a múltnak trónt emelni lehet ugyan, de minek.
      "az életünket is föl kell áldoznunk"- Itt egy kis tévedés vagyon szerintem, mivel feláldozni csak a halált lehet. A múlt az ember számára mennyiség ( információ), melyből lehet minőséget is fabrikálni megélésekkel, megértésekkel az életben.

      Lujza

      Törlés
    21. Amelyik fának kivágjuk a gyökereit, az elsorvad, kidől, elpusztul. Ezt lehet érteni és lehet nem érteni...
      Dugovics Titusz feláldozta a halálát, mikor magával rántotta a törököt...?
      Remek!

      Szép Napot!

      Törlés
    22. Az ember fa? Ha igen, akkor miért nem hívják fának?
      Na jó, legyen fa, de akkor a töröknek nem volt gyökere, mely kivágásra került?

      Lujza

      Törlés
    23. Aszittem még mindig le van fagyva az oldal...erre tessék ;)
      Kedves SZN, magam is tudom tekergetni a szavakat(de hisz tudod:),-viszont ez a nyakatekert megfogalmazásod fa kérdésben nálam most viszi az aranypáma díjat.. hehehehhee he ...bocsi, de ha most látnál engem mennyire gurulok a röhögéstől akkor lehet, hogy Tenmagad is nevetgélnél magadon végre egy kicsinykét::)) Remélem volt már tapasztalatod a favágásban, ámbátor ahogy így elnézem nem sok. Nem baj ha nemértedtesemszn...:)
      Szóval akkor hősiesen kivágtad a fa gyökereit ?
      ...ami aztán elsorvadt majd kidőlt majd elpusztult?
      Szentigaz, ha elképzelem , ahogyan legelébb jól körbeásod a gyökérzetet, s miután végeztél eme igen izzasztó és kimerítő melóval, majd serényen nekiállsz kicsapkodni a főgyökereket- amiben meg pláne , hogy vért fogsz még izzadni is, hogy kidűjön az a fa végre ,nagy nehezen, amitől ha sorvadni nem is viszont elpusztulni mindenképpen el fog majdan...illetve faanyagként folytatja élete további útját jelen esetben ,mondjuk: a kazánba be.
      Mondom, van olyan eset is amikor az ember mindig fordítva és a nehezebb oldaláról közelíti meg a melót...Szóval Te vagy a munka Hőse! De, hogy a témát is feszegessem kissé: mester Te ott állsz vagy ülsz jelenleg és az összes eddigi Őseid Veled Együtt bámulják ezen sorokat! he? Viszont senki sem kötelez közülük Téged arra, hogy folyamatosan az ők
      múltjukat fűrkészd és állandóan ugyanazt ismételd is meg...! Mert esetleg valami újat is kitalálhatnál
      végre. Állandóan jönnek az ősi szövegek Tőled, hogy minek azt Te Magad sem tudod,viszont képzelj el egy olyan figurát, hogy volt aki ezeknek jó nagy részét
      el is olvasta, meg annál még többet is, nemcsak Hamvast meg stsbstsbstsb, aztán itt szövegelsz vele.
      Láthatod mire ment vele a szerencsétlen hehe ;)
      DE! Nem csak egyoldalúan és egy témába vágóan, mert a többi "szemét", hanem a szemét nyitva tartva és figyelve minden használhatóra is s arra is milyen hulladék szövegek is vannak itt-ott
      amott. A szővegértelmezési képességed szerinted már a toppon is van mert a történelmet bújod ? Miben is fontos ? Talán, hogy NE! kövessük el újra és újra ugyanazt a baromságot esetleg. Itt István is belinkelt egy linket, igaz nem olyan nagy törihős mint a szentkorona maga, de arra egy halvány reagálást sem préseltél ki magadból vagy el sem olvastad? :) Talán csak nem találtatok egy koronázásra alkalmas személyt... óóó mit személyt egy igazi hőst ? Áhh értem, megérkezett a supermém.
      ???

      Törlés
    24. Úgy tűnik, hogy K.T. is olvassa ezt a blogot, de inkább az üzengetést választja. (érzékeny a „lelkem”, kár hogy ez az érzékenysége egyirányú…)
      http://www.kozsditamas.hu/cikkek/irasok---cikkek---hirek/a-korona-film-10.-napjan---osszefoglalo-gondolatok-kozsdi-tamastol.html
      (Maszatolás-magyar-ÁZAT…és még mindig nem érti mi-ért kaptuk a SZENT koronát… Talán alázatosabban, átgondoltabban, felkészültebben kellett volna filmet készíteni!)
      Kedves K.T. ez egy nyitott blog, légy bátor, s akkor te magad is megvédheted rajongóidat, vagy magad (már ha ez fontos)…!

      A SZENT koronáról így is lehet értekezni:
      (Kocsis István (Ajánlott! Már csak azért is, mert világosan levezeti mi-ért kaptuk a Szent-koronát, és azt is, hogy K.T. mennyire tévúton jár, a kellő alapok nélküli fecsegő önhittséggel… ))
      https://www.youtube.com/watch?v=caC6kJWg0to


      Zárjuk be a kört, miért SZENT a parlamenti korona…

      A világban az 5 fő érzékünkkel tájékozódunk, alap esetben elvileg annyit érzékelünk a világból, amennyit ezek az érzékek számunkra lehetővé tesznek. A világ viszont nem csak az érzékeinkkel érzékelhető tartományokban működik, vannak olyan tartományai is, melyek általános esetben az érzékeinkkel nem érzékelhetőek, de egy egyszerű segédeszközzel, egy „lengyel pálcával” már igen. (Így szoktak pl. látatlanban vízereket is kutatni (a szó önmagáért beszél!) kútásáshoz.) A természetfeletti efféle érzékelése, ha az ember lecsendesedve, sokat figyel a külső-belső természetre/természetére, sokat járja a valódi SZENT helyeket, idővel kifejlődik (az ember ezt kellő alázattal megkapja), vagyis ez az érzék megvan/meglehet bennünk, csak már nem használjuk, ezért általános esetben elmerülve az anyagban nincs róla tudomásunk. (Kerion a leírásai alapján ennél sokkal többet érzékel, vagyis ezen az úton feltételezhetően egészen messzire el lehet jutni...)
      A világban sok olyan SZENT hely van (pl. Ley, Szent-György,.. vonalak mentén) ahol a Föld sugárzása megváltozik, ezek a helyek eltérő hatásúak lehetnek, de jelenlétük, erősségük lengyel pálcával nagyon jól mérhető. A Szent-György vonalak metszéspontjaiban általában SZENT (szakrális) helyeket találunk, ezeknek a SZENT helyeknek a működése átalakítja, felerősíti az ember működését, ezért az ember –ha csak tehette- ilyen helyeken imádkozott, ilyen helyeken lépett kapcsolatba a természetfelettivel (Istennel), ilyen helyekre építette a templomait, SZENT építményeit. Ezeket a SZENT helyeket nem csak az ember tudja segédeszközzel, vagy a nélkül érzékelni, hanem a természet is igazodik hozzá, ilyen helyeken általában erősen elhajlott, elcsavarodott törzsű fákat találunk.
      pl.: Mária-pad:
      http://www.panoramio.com/photo/51932984
      pl.: Normafa
      Ennek a témának Aradi Lajos jó szakértője (a legfontosabb dolgokat „én” is tőle tanultam):
      https://www.youtube.com/watch?v=v-2x0bCRszA
      A Magyarországon fellelhető SZENT helyek egy jelentős részét (akár épített, akár nem épített) Pósa Pál András felmérte rendkívül alapos munkával, majd a felmérések eredményeit és következtetéseit egy nagyon jó könyvben összefoglalta (Szakrális terek radiesztéziai felmérése I.-II). Ebben kimutatta, hogy nem csak attól lesz SZENT egy templom, ha eredetileg is szakrális helyre került, hanem az emberi működés is képes szakralizálni mind a teret, mind az anyagot. Ezt az eredetileg nem SZENT helyekre épített, működés közben mégis szakralizált templom felmérések jól igazolják. (+egyéb történetek)
      Pósa a terek és tárgyak szakrális erősségét 1 és 10 közötti értékek között rangsorolta.

      folyt.

      Törlés
    25. Pósa a SZENT koronát is megmérte (részletek a könyvből)

      „A kupolacsarnok alatt találtunk egy hosszirányú és egy keresztirányú Szent-György-sávot, amelyek egyaránt 20-20 lépés szélesek. Mindkét Szent György-sávban egy-egy 20 lépés szélességű vízér-sáv rezgése is mérhető. A Szent György-sávok szélén és közepén Ley-Hartman-Curry vonalakt mértünk.
      Találtunk kozmikus csatornákat is, az Atya kozmikus csatornája a kupolacsarnok közepén helyezkedik el. Az Anya és Fiú kozmikus csatornái az atyai csatornával azonos tengelyen találhatóak, és részben átfedésben vannak azzal. A P2-P6 csatornák körülveszik az Atya, Anya és a Fiú csatornáját. A negatív polaritású csatornák – amelyek átmérője 1-1 lépés – a kupolacsarnokba felvezető lépcső tetején (tehát a kupolacsarnok bejáratánál) vannak. Talán nem meglepő, hogy a Szent Korona kisugárzásának erőssége, vagyis a szakrális fokozata a maximális 10-es.
      Adja magát a kérdés, hogy szakrális épület-e az Országház. A válasz pedig az, hogy a radiesztéziai mérések alapján a kupolacsarnok annak tekinthető, hiszen rendelkezik az összes olyan radiesztéziai jellemzővel, mint a templomok.
      Vajon a szakrális építményekre jellemző földsugárzások mindig is ott voltak, vagy csak a Szent Korona miatt jelentek meg ezen a helyen? A Szent Korona emelte fel a kupolacsarnok kisugárzását 10-es erősségűre, vagy a hely már eleve maximális szakrális fokozattal rendelkezett? A kupolacsarnokot elhagyva, végeztünk méréseket az egykori Felsőház termében is, itt azonban már csak 5-ös fokozattal találkoztunk.
      Tehát úgy látszik, hogy a kupolacsarnok az Országházon belül radiesztéziai szempontból elkülönült egységet képez, amelynek kisugárzása erősebb, mint az épület más részeinek szakrális fokozata. Ez viszont azt sugallja, hogy a szakrális építményekre jellemző földsugárzások a Szent Korona Országházban történő elhelyezése után jelentek meg a kupolacsarnokban, és a Szent Korona emelte fel a hely kisugárzásának erősségét a 10-es szakrális fokozatra.
      Hogy a kozmikus csatornák a Szent Koronához vagy kupolacsarnokhoz tartoznak-e azt csak akkor tudnánk minden kétséget kizáróan megválaszolni, ha a Szent Koronát egyszer kivinnék az Országházból, és egy mezőn, távol minden szakrális helytől méréseket végezhetnénk rajta.
      Megkíséreltük a Koronán lévő képek kisugárzásának mérését. Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy szellemi úton való mérésről van szó, hangsúlyozottan annak minden bizonytalanságával együtt.
      A mérések alapján úgy tűnik, hogy a Szent korona valamennyi eredeti képe a maximális 10-es erősségű pozitív kisugárzással rendelkezik. A cserélt képek kisugárzása (Dukász, Kón, Geóbitzász) kisugárzása nem mérhető, de a negatív skálán mindegyikük 5-ös erősséget mutat.
      A cserélt képek foglalatainak maradvány sugárzása 10-es erősségű pozitív kisugárzás. A Bertalan-kép esetében nem meglepő a „nulla” kisugárzás, hiszen kép hiányában nincs is mit mérni. Mindazonáltal, a kép foglalatának maradványsugárzása 10-es erősségű pozitív kisugárzás. A mérések szerint a Koronán lévő képek egytől-egyig 100 százalékos hatásfokkal sugározzák rezgésüket.
      Ez tehát azt mutatja, hogy egy kép különállóan mérve milyen hatásfokkal működik. Ez az érték a három cserélt képre is vonatkozik, tehát azok is 100 százalékon sugároznak. Mégis, ha azt mérjük, hogy a Szent Korona, mint egész milyen hatásfokkal működik, akkor csak egy 75 százalékos értéket kapunk, ami valószínűleg a három lecserélt kép hiányának (és a hiányzó Bertalan-képnek), továbbá talán a lecserélt képek helyére felszerelt három kép negatív kisugárzásának köszönhető.
      Amit mértünk az természetesen a „statikus” mérése a Koronának, amelyről akkor beszélhetünk, ha a Korona nyugalmi helyzetben van, tehát amikor nem történik koronázás. Ettől a működéstől nyilvánvalóan eltér a „dinamikus” működés, ami akkor mehet végbe, amikor, a Szent Koronával, szent helyen (ez volt Fehérvár), szent időben (nagy egyházi ünnepen), az esztergomi érsek (beavatott személy) megkoronázta a magyar királyt."

      Szép Napot!

      Törlés
    26. Mazsola

      Valamiért ez most nagyon nem akarja az igazságot.
      Ha esetleg ki tudod kukázni az írás első felét...
      (Ha nem, akkor holnap valamikor újra megpróbálom...)

      Szép Napot!

      Törlés
    27. SzN, ezt a forrást nem ismerem, akit idézel.
      Berta Tibor időkód című könyvét szeretném most elolvasni. Csillagászati szempontból elemzi a koronát. A csillagászat ugyan nekem túl magasan van, de van a családban, aki lehozza számomra is érthető színvonalra :-))
      Mária

      Törlés
    28. Kedves Mária,

      Erről a könyvről van szó:
      http://www.magyarmenedek.com/products/8025/Szakralis_terek_radieszteziai_felmerese_I-II__-_Posa_Pal_Andras.htm

      Szép Napot!

      Törlés
    29. Valamiért az első fele nem akarja megjelenni...

      Talán így:

      Zárjuk be a kört, miért SZENT a parlamenti korona…

      A világban az 5 fő érzékünkkel tájékozódunk, alap esetben elvileg annyit érzékelünk a világból, amennyit ezek az érzékek számunkra lehetővé tesznek. A világ viszont nem csak az érzékeinkkel érzékelhető tartományokban működik, vannak olyan tartományai is, melyek általános esetben az érzékeinkkel nem érzékelhetőek, de egy egyszerű segédeszközzel, egy „lengyel pálcával” már igen. (Így szoktak pl. látatlanban vízereket is kutatni (a szó önmagáért beszél!) kútásáshoz.) A természetfeletti efféle érzékelése, ha az ember lecsendesedve, sokat figyel a külső-belső természetre/természetére, sokat járja a valódi SZENT helyeket, idővel kifejlődik (az ember ezt kellő alázattal megkapja), vagyis ez az érzék megvan/meglehet bennünk, csak már nem használjuk, ezért általános esetben elmerülve az anyagban nincs róla tudomásunk. (Kerion a leírásai alapján ennél sokkal többet érzékel, vagyis ezen az úton feltételezhetően egészen messzire el lehet jutni...)
      A világban sok olyan SZENT hely van (pl. Ley, Szent-György,.. vonalak mentén) ahol a Föld sugárzása megváltozik, ezek a helyek eltérő hatásúak lehetnek, de jelenlétük, erősségük lengyel pálcával nagyon jól mérhető. A Szent-György vonalak metszéspontjaiban általában SZENT (szakrális) helyeket találunk, ezeknek a SZENT helyeknek a működése átalakítja, felerősíti az ember működését, ezért az ember –ha csak tehette- ilyen helyeken imádkozott, ilyen helyeken lépett kapcsolatba a természetfelettivel (Istennel), ilyen helyekre építette a templomait, SZENT építményeit. Ezeket a SZENT helyeket nem csak az ember tudja segédeszközzel, vagy a nélkül érzékelni, hanem a természet is igazodik hozzá, ilyen helyeken általában erősen elhajlott, elcsavarodott törzsű fákat találunk.
      pl.: Mária-pad:
      http://www.panoramio.com/photo/51932984
      pl.: Normafa
      Ennek a témának Aradi Lajos jó szakértője (a legfontosabb dolgokat „én” is tőle tanultam):
      https://www.youtube.com/watch?v=v-2x0bCRszA
      A Magyarországon fellelhető SZENT helyek egy jelentős részét (akár épített, akár nem épített) Pósa Pál András felmérte rendkívül alapos munkával, majd a felmérések eredményeit és következtetéseit egy nagyon jó könyvben összefoglalta (Szakrális terek radiesztéziai felmérése I.-II). Ebben kimutatta, hogy nem csak attól lesz SZENT egy templom, ha eredetileg is szakrális helyre került, hanem az emberi működés is képes szakralizálni mind a teret, mind az anyagot. Ezt az eredetileg nem SZENT helyekre épített, működés közben mégis szakralizált templom felmérések jól igazolják. (+egyéb történetek)
      Pósa a terek és tárgyak szakrális erősségét 1 és 10 közötti értékek között rangsorolta.

      (folytatás a korábban beillesztésre került Pósa idézet)

      Szép Napot!

      Törlés
    30. Kedves SzN, megnyitottam a linket /KT/.
      Két dolog jött át nekem - nem szó szerinti értelmezésben - valami "megváltó" elénk vetitésének a beharangozása, ami nem női minőség /Boldogasszonytalanitás/.
      Ehhez szükséges a Szent Koronának, mint szakrális tárgynak a ledegradálása.
      Majd meglátjuk. Szeretném, ha tévednék.
      Woth Imre koronaőr előadásában említette, hogy volt egy kelengyeláda is a koronázási tárgyak között, amiben egy speciális öltözéket őriztek.
      Ábrázolás van róla, de hogy mikor tűnt el és hová, ismeretlen.
      Mária

      Törlés
    31. Kedves Mária,
      Nem tudom, mit akar. Csapong, magyar-ázkodik... Szélkakas.
      Nekem mintha azt vetítené előre, hogy majd mi megmutatjuk, majd felmászunk a lét-RÁ-n és akkor nem lesz szükség ŐfelsÉGére a SZENT koronára, mint a 6alom alanyára. A nagy baj ezzel, hogy ez így egy vicc. Csinálja meg, azután... De addig ne fecsegjen, ne romboljon!

      Szép Napot!

      Törlés
  9. Azért megmondom őszintén, arra számítottam, hogy ennél a bejegyzésnél majd olyan hozzászólások születnek, amelyben kifejtitek, hogy ti hogy képzelitek el/javasoljátok, vagy már adott esetben hogyan csináljátok ezeket a természetes életmódhoz visszatérő, azt jobban megközelítő "körfolyamatokat".
    Mert én például - nyílvánvalóan - még az élet minden területén nem tudom ezt alkalmazni, nem tudok még így élni. Röstellem, de igen, még használok autót, mert túl körülményesnek és időigényesnek tartom a gyerekeket szétdobálni a város különböző pontjaira reggelente, majd délután összeszedni. Ez persze messzire vezet, hiszen egy rakás kérdés feltehető ezzel kapcsolatban:
    - Időhiány? Miért dolgozol olyan helyen, ahol ez egyáltalán felmerül?
    - Körülményes? Mihez képest? Kényelmesen szeretsz élni? Akkor meg ne sírják hogy alig kapsz levegőt a belvárosban bazdmeg!
    - A gyerekeid a város különböző pontjain vannak napközben? Miért nem veled, a családdal együtt, miért nem te tanítod őket?
    - Miért nem olyan életet élsz, ahol nem függessz semmilyen nagy ellátórendszertől, intézménytől, stb.???

    Hát igen. Szóval ezek, és hasonló kérdések nyílván motoszkálnak bennem, érzem is, hogy változtatni kéne már sok mindenen, de egyelőre még csak a fent leírtakat voltam képes megvalósítani, komposztálás, hulladékkezelés, saját magból termesztés, stb. Valszeg nem is lehet ezt egycsapásra, hiszen nagyon betokozódottak, berögzítettek vagyunk már születésünktől kezdve, hiszen EBBEN a rendszerben nevelkedtünk (a többség), ám mégis törekedni kell a minél nagyobb függetlenségre, valahol el kell indulni - és ezt próbálja meg Atis is a fejünkbe verni (a stílust most hagyjuk).
    Én elkezdtem egy úton ballagni.

    Mások hol tartanak?

    Mindenki a saját univerzumát teremti, "Én vagyok a rendező"!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elkezdtem még régebben összeszedni egy írást, "Hogyan függetlenedjünk a nagy ellátórendszerektől" címmel, de ahogy nézem itt senkit sem érdekel, inkább Atissal vitatkoztok, így hát én is leszarom, maradok továbbra is csendben. :)

      Törlés
    2. Micsoda türelem...4 perc a két írás között.
      Legalább megszólaltál már.

      Függetlenedni,nagyon nehéz,a mai fiatalok,szerintem már nem is tudnának,csak valami nagy harakiri után. Nyomják a f@szbukot,meg az sms-t vezetés közben is,majd leesik az álluk mikor baj van,""hogy történhetett meg ez velük".. mobil net,f@szbuk, meg a t@k@m tudja milyen --számomra marhaságok--,na nekem ilyenek nincsenek. Gps az van használom,mai gyors világunkban kell.Időm se lenne a papír térképeket elővenni,ledudálnák a fejem.

      Ismerősök csak kimeredt szemmel néznek rám,vagy kiröhögnek,mikor a nagy siránkozásaik után el merem rebegni,hogy nyári hónapokban kevesebb mint 30-ból,téli hónapokban néha majdnem 45-50-körül jön ki a rezsim,úgy,hogy a lányom velem él.Még ebből is tudnék lefaragni,mert a tv-t csak a lányom miatt kapcsoltattam vissza ez is majd 4 ezer plusz kiadás.
      Kocsim van,,,,muszáj,mivel itt ezen a részen nincs meló,vagy csak olyan amit nem szívesen művelnék,így kénytelen voltam az elmúlt hónapokban is feljárni Pestre. Most,viszont már két hete csak ma az eső miatt álltam ki Lujzival.t.


      Törlés
    3. Hm... Hogy én hun tartok? Most komolyan?
      Ha nem lennék ennyire mentálisan szanaszét csúszva, mint amennyire vagyok. Azon is elgondolkodnák kell-é egyátalán?
      Mánmint... fügetlenedni.
      Vagy lehet-é?
      Az, hogy nem használol bizonyos technikás dógokat (vagy mer' nem érdekel, vagy nincs rá közvetlen szükséged, vagy nem fussa rá) még nem jelenti aztat ráléptél egy olyan ösvényre, ami maj' jó kivezet a susnyásból.
      Persze... ha a adott humán eléri aztat, hogy megtermeli magának a szükséges mindenfélét - lehetőséget, energiát, stb. - lehet bódogságosabb, meg élhet szabadabb(?) életet, mint a sok kütyű használata és hajkurászása közben. Elvégre apánk apjának apja is ügyesen elvót.
      De. A Rencerurak valamelyik csahosa úgyis a ember arcába mászik. Elébb-utóbb.
      (Az persze mengin' egy másik kérdés, hogy a adott csóka ezzel mennyire kíván foglalkozni. Ugyi.)

      Lehet rossz a lesőkém, de... a mentális váltásban (felfényesedésben, miegyébben) nem csak Néked köll letenni valamit a asztalra, hanem a körötted bóklászó entitásoknak is.

      Ez viszont megin' olyan vonal, aminek boncolgatásához, nem van elég agyam. Mostan. Sem.

      Törlés
    4. Igen, akkor most megnyitjuk pajtamenti tárgyalássorozatunkat a :vissza az őskorba vs fejlett zöld társadalom és techunológia témakörében.:)

      Törlés
    5. Nem tudom...én másképp látom. Szerintem hiába horgonyoz 10-100 hajó a közeledben,--és a hullámok mindegyiket egyformán érik,--téged mégis csak a saját horgonyaid tarthatnak vissza a felfényesedésben,miegyébben.t.

      Törlés
    6. Abban igazad van Quedra, hogy önmagában ezek elhagyása még nem vezet ki a susnyásból.
      Amíg nincs tudatos bekötésünk az önvalóhoz, addig ezek tényleg csak félmegoldások.
      Viszont ha onnan irányítok akkor nem kérdés, hogy kell és lehet is függetlenedni.
      Ezzel a tudatossággal jöttem ki a bankok, biztosítók gyűrűjéből úgy, hogy nem gonosznak kiáltottam ki utólag őket, hanem a fejlődésem elősegítőinek.
      Addig pörögnek csak tovább amíg még van aki tol beléjük energiát félelemből, felhalmozási kényszerből.

      Éva

      Törlés
    7. Mivel meghoztam a döntést, hogy szeretnék átkapcsolni az új önmagamból előhívandó energiára így elfogadom, hogy ehhez némi kényelmetlenséget be kell vállalni.
      Az átmenet időnként zötyögős. Ezt tudomásul vettem.
      A fűtésről pl. már egész jól leszoktam. Gyakorlatilag négy éve nincs rá igényem. Valószínű megváltozott a hőérzetem is.

      Éva

      Törlés
    8. Csatlakoznék Quedra mesterhez.
      Őseink sok ezer évvel ezelőtt tudták, hogy ebben a korszakban mi fog történni, szellemileg mennyire le fogunk épülni, mennyire el fogunk rovarosodni. A kütyük és egyéb evilági dolgok, mint látszólagos támaszok ebből a szempontból lényegtelenek. Eltávolodtunk Istentől, és saját magunk próbálunk meg "boldogulni". (Persze valójában ez nem boldogulás). A rendezŐ nem "én" és nem "mi" vagyunk (jelen helyzetünkben legfeljebb a dolgunkat tudjuk megnehezíteni), létezőként - ha észrevesszük/tudatosodunk róla - bizonyos (nehezen visszakódolható) okokból megpróbálások résztvevőiként vagyunk többé-kevésbé jelen (ez mindig az egyénen múlik). Ezért szerintem majdnem lényegtelen, hogy materiális szinten milyen látszat tudatosodásnak rendeljük alá magunkat. (Ez így egyébként is kicsit New Age szagú...)
      (Közeli ismerősöm direkten próbálkozott kiírni magát a jelenlegi folyamatokból, és a próbálkozása végül csúnyán félresiklott („Szellemi támaszként” végigolvasta talán a teljes thradí-cion-nak hívott irodalmat, mint idővel kiderült haszontalanul (a kivagyi érzés egyre erőseben vett 6almát fölötte), közben „sikeresen” elveszett a fecsegés világában, és végül vakvágányra futott...).)

      Vissza kell térni Istenhez, MAGunkat meg kell próbálni felemelni hozzá, a többi lényegtelen.

      Szép Napot!

      Törlés
    9. Nézd meg a tordosi korongot. Talán az nem new age szagú.
      Szerintem meg egyenesen a jelenkor feladata kibontani magunkat a rendszerekből.
      De tegye mindenki legjobb belátása szerint.

      Éva

      Törlés
    10. Csak engedni, hogy onnan középről az a lik az a semmi/minden, az vegye át az irányítást.
      És akkor rendben forog minden.

      Éva

      Törlés
    11. Megmondom őszintén, nekem ebbe, a mostanában felgyülemlett átláthatatlan komment óceánba nem sok kedvem volt semmit se csepegtetni, de véleményem azért még van.

      Szerintem is valahol el kell kezdeni, én a tv-t dobtam ki először, aztán az autót adtam el, lemondtam az álbiztonságot adó hitelkártyáimat, és biztosítást, még az utolsó hitelem kifut pár hónap múlva, és akkor mehet a bankszámla is a levesbe :) Ismerkedek a kertészkedéssel, bár a paradicsommal idén megszívtam, elszáradt az összes mielőtt a nagyja beérett volna, viszont a cukkinit és patiszont nem győzöm elajándékozni :) Ha mindenki csak itt tartana, az már eléggé betenne a pénz alapú hatalmi rendszernek :)

      Ez nekem nem a rendszerről levállásról szól, mert nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem nem vágyam hogy egész nap keményen dolgozzak, mondjuk egy iroda helyett a kertemben, attól még ugyanúgy a megélhetésért dolgoznék. Én csak a felesleges sallangot akarom leválasztani, nem támogatni a kizsákmányoló pénrendszert és minnél kevesebb tárgyat birtokolni.

      Hát én így állok most :)

      tapir

      Törlés
    12. Csatlakoznék SZN mesterhez.
      Az őseink pontosan tudták mi fog bekövetkezni. Mint ahogy jelenleg is tudjuk mi várható.
      Nem azért mert okosak vagyunk. Nem.
      Azért mert megőriztük apánk,az ő apjának,és az ő apjának a tudását.
      Eléneklik,eltáncolják,,épp csak a szánkba nem rágják. A szimbólumok.
      A két ujj a fejhez,a tetkó a csuklón.
      https://www.youtube.com/watch?v=q3ues1stefk
      Többek között e-miatt irtanak minket.
      Évezredek óta folyik a háború.Ezt mindenki a saját látószögéből éli meg. Ebből kilépni csak saját magunk állttal megélt,átélt érzelmek,megértésével,ha kell átalakításával érhetjük el.
      Nem mindenki gonosz aki erre fel akarja hívni a figyelmet.t.

      Törlés
    13. Éva!

      Érdekelne, hogy hogy oldod meg fűtés nékül. Mondjuk én most egy régi házban lakok, ahol télen kb. 5 fok lenne, ha nem fűtenék.
      Nehezen tudom elképzelni, még napközben oké, de a fürdés meg az alvás.

      tapir

      Törlés
    14. Ez eddig nagyon érdekesen alakul. Az egyéni érdekek
      helytelen értelmezése okán,-(lsd.SzN mi a semmi fogalommeghatározását),-néhányan inkább az őskor fele tendálnak(hajlanak). Szép ez a hagyományőrző mentalitás. Ebből is látható: Szüleink/Őseink immáron elavult gondolkodásmódját szeretnék mindennapjainkra is érvényesíteni. Gondolom ezt nem nehéz észrevenni(fentiekből). Pedig Quedra Tesó igen
      lényeglátóan fogalmazta meg mondanivalóját. Nos, a felületes értelmezés nem mindig azt a gyümölcsöt érleli a kobakokban amit szeretnétek. Ennek a bővebb kifejtése jelen helyzetben hosszú szövegelésben csúcsosodna ki,- amitől eltekintek (még). Attól, hogy a saját igényeinket, bizonyos esetekben csökkentjük vagy elhagyjuk attú' még a rencer nem változik semmit, meg többi emberkék sem.
      Folyik tovább az a tehetetlenségi pályára állított tömegmassza ami jelenleg is folyik. Mellesleg a " papi-duma" ideje lejárt...: nem értem példul, mégis ,hogy a citronyos lópikulába lehet eltávolodni "istentől"-bár , ahogyan ezt magam értelmezem akkor inkább helyénvaló lenne eltávolodva is maradni tőle kissé. Viszont ha a tudati teretekben megjelenne már a technológia helyes értelmezése és használata, ezzel karöltve igényesen kivitelezett és tartós rencerek használata a szemét helyett, akkor haladhatnánk a valódi fejlett korba/civilizációba.
      Apáink-Anyáink valamennyi tudása eleve belénk van kódolva s az arra a korra s helyzetre volt adott.
      Az új generációk valamelyest erre az alapra építve mindig fejlettebbek már, de az eddigi történelem is mutassa nagyon, hogy az öregek nem engedték/engedik könnyen kibontakozni a fejlesztéseket ilyen-olyan indokokkal/érdekek/ illetőleg karhatalmi segédlettel fenntartották maguknak a kiváltságaikat.
      Ha egy mostani értelmesebb fiatalt kérdeznénk meg szerinte milyen is lenne a jövő, akkor lehet elcsodálkoznánk nagyon azon amit mondana. Találjuk ki milyen témákat is feszegetne a legény-leány.
      "Mint ahogy jelenleg is tudjuk mi várható."-igen? -pontosan a megfélelmítés okán ezek vannak úgymond prófétálva mint önbeteljesítő jóslatok. Mivel itt az oldalon azért egy elég erős tudati tér van jelen, akkor kikövetkeztethető, hogy ha itt sikerül
      ezen a 'zárványon' átlépni,- sikerülhet is a szép boldog fejlett jövőképet felvázolni, ami így hatással lenne a masszára is.Gondolom ez annyira azért megérthető. Csak annyi kellene, hogy ami az ősi iratokból s egyéb hamisított szösszenetekből nem szükséges "tudás"(mint agyi blokk),-ki legyen takarítva a fejekből.Ez most egy nagyon szűkszavú vázlat(mer' nincsen elég szókincsem:) Szóval a félelmeken átlépni hogyan is kell ?- ez a mai téma...ezek szerint. Más meglátás ? ;)cica mia alakul gat:)

      Törlés
    15. Szerintem a megoldás most is az arany középúton van: megőrízve őseink természethez való viszonyát és tudását, de mindezt ötvözve a jelenkori technikai vívmányokkal, lehet egy valóban fejlett társadalmat létrehozni. Ennek megszületéséhez - mint mindig - belül kell változni. Apróságok:
      - nem veszem meg a gagyit, ezáltal növelve a szemétkupacot, és a szemétgyártó cégek élettartamát, inkább várok, gyűjtök a jó minőségűre (pl. szerszám, edény, műszaki cikk, stb.), ami évekig, évtízedekig használható.
      - napenergia minél hatékonyabb használata, minél több területen: áramellátás, használati melegvíz, fűtés, világítás, távközlési és informatikai eszközeink töltése, stb. kinek-kinek lehetőségeihez mérten, de akár saját gyártással is!
      - új meghajtási elvek használata, pl. stirling-motor (hőmérséklet-különbség alapú dugattyú-motor) - én pl. ilyet tervezek a kandallónk elektromos keringtető szívattyúja helyett.
      - organikus vagy biológiai szennyvíztisztítás (növényzet segítségével) kisléptékben is tervezhető
      - dinamós lámpára való visszatérés kerékpárnál, vagy kerékre szerelt elektromágneses megtáplálású lámpával (-> nem kell többé elemet cserélni).
      - rendelkezésre álló energiák hatékonyabb használata (pl. 7 lépéses levegőgyakorlat + sok ivóvíz = sok sok energia -> kevesebb kajaigény)
      - gyógynövények ismételt megismerése, használata (pl. bodzaszörp, mentaszörp, lándzsás útifű szirup, gombászás, stb.)
      - kétágú vízvezeték-hálózat (ivóvíz csak a szükséges helyeken: ivás, főzés, mindenhol máshol szürkevíz, kútvíz)
      stb.

      Nem mondom, hogy már mindegyiket működtetem a gyakorlatban, de ezek az irányok jelenleg. Minél tudatosabban, minél önellátóbban, minél hatékonyabban saját erőből.

      https://www.youtube.com/watch?v=Ry5CGjzHjGU

      "You can't change the world
      But you can change the facts
      And when you change the facts
      You change points of view
      If you change points of view
      You may change a vote
      And when you change a vote
      You may change the world"

      Törlés
    16. Én is ebben hiszek, hogy az ősi magyar tudást( nálam ez most a szíriusziig visszamenőt jelenti) ötvözni a jelenkori teendőkkel.

      Tapir, szabadon álló családi házban még nem menne nekem sem. Ez itt egy jól szigetelt ház, így nem hűl le annyira.
      Amúgy a hőmérőt kidobtam, hogy az elmém ne parázzon ezen, hogy hű de hideg van.
      De a legfontosabb, hogy jó érzéssel tegyem meg amennyit megteszek és ne fogcsikorgatva.
      Jó volt olvasni, hogy te is hagyod magad mögött a régi elavult működési módjainkat.

      Éva

      Törlés
    17. Igen Bloggazdi tökéletesen igazad van egy szempontból.Te meg is teheted mivel rendelkezésedre áll valamilyen formában készpénz is ,-ippen amennyi kell...de ez, hogy te megtudod s megteszed-megveszed a cuccot s kész. Na de nagy általánosításban(ha már ez az oldal amúgy is bővelkedik benne),-az emberkéknek halvány lila fingjuk sincs pl-:stirling kazán,rakétakazán stb.
      Helyette a különböző világvége papiduma megyen sa riogatások s poliptikás hamisítókon való csudálkozás. A jelenlegi helyzethez lehet alkalmazkodni sokféleképpen s itt van az ember saját munkája saját magával ez oké is--- de közben minden figyelme valójában a nem tettszenek a dolgok amik folynak a világban irányában kalandozik és azt is sejti, hogy annak megmentésében is részt kellene vennie valamiképpen de há' nagynak tűnik az a fa...
      egymondtaban: hiába is mented meg a külvilágban a saját kis otthonod amíg a többi lerombolja körülötte a világot... így érthető? vagy átfogalmazzam ? ;)

      Törlés
    18. Nem baj, rombolják csak le a világukat. Majd a kevesek újraépítik - a magukét. Ezért is nem aggódom ma már a migráncsválság miatt, nem érint, nincs vele dolgom. Ha szétnézel körülöttünk mindenhol esik szét a világ, de én ma is gyönyörű napsütésre ébredtem, van munkám, ételem, fedelem. Mert "Én vagyok a rendező".

      Törlés
    19. A világukban Te is benne vagy Mazsi, hozzájuk vagy kapcsolódva.:) Közös játék ám ez. Ha az övék dűl, akkor a Tiéd is fog menthetetlenül, ez csak idő kérdése.:)

      Lujza

      Törlés
    20. Akkor nem, ha az én világom és az ő világuk szép lassan elkülönül... ez már most is tart, csak még igen picit észlelhető. Egy ideig még párhuzamosan fut a kettő egymással, alig megkülönböztethetően, de meggyőződésem, hogy elválik egymástól a kettő. Ezen dolgozom. Mint látod, pár éve.

      Törlés
    21. Visszatérés a körfolyamatokhoz.
      Aki marad a lineáris pályán, szerintem megy a levesbe.
      Aki visszatér a körhöz (ami valójában spirál), az épül.

      Törlés
    22. Mint mondtam, hozzájuk vagy kapcsolódva. Az elkülönülés illúzió.:)

      Törlés
    23. Ja Mazsi kábé ezt mondják az ál'a ra bok is, vagyok én a többi meg le van ejtve, mert nem veszem észre, hogy közben azok a ők az én rendemben sínylődnek.
      Ez így ebben a formában az isteni szint, ahogyan az ezoterikus irodalom taglalná ha értené is. Hogy ez a gondolkodásmód eetűnjön végre azon dógozom má' magam is hosszú évek óta. Mivel feltűnt, hogy közös a játéktér nem csak az enyém...szóval te győztél...megadom magam ...s belépek a kőrbe ami jelen esetben egy táguló spirál, aztán azok a karok melyek leszakadnak a melóba majd edződnek vala. hehe
      :)magam megtanultam jól veszíteni is. Szóval akkor producer s forgatókönyvíró is egyszemélyben ?

      Törlés
    24. Nos, ez is bekövetkezhet, amint megtanulom hogyan teremtsem én magam - "saját" Isteni forrásomból - az energiát (szeretettel), hogyan ne függjek semmilyen "külső" energiaforrástól - azaz legyek kis önálló, két lábon járó napocska. :)

      https://www.youtube.com/watch?v=DJQQrjVmQG0

      Törlés
    25. Akkor buli van kölkök..... híjnye ! :) zenei aláfestés jelenleg :
      https://www.youtube.com/watch?v=z5q6eaPYLHw&index=17&list=RDntkHfikj9ak
      ha amúgy a lineáris pálya mindig körben fut ;")

      Törlés
    26. "Mint mondtam, hozzájuk vagy kapcsolódva. Az elkülönülés illúzió.:) "

      Valahol persze minden összefügg mindennel, ám egész más egy 2D-ben élő lény - mint pl. egy bogár - élete, mint egy 3D-ben élő lényé. És micsoda különbség lehet egy 3D-s élőlény és egy 5. kiterjedésű szinten élő és között? :)

      Törlés
    27. Aztán tovább vakarászva buksimat az jutott az en eszömbe, hogy ezek szerint a senkikik az aranykorba,valakik valahova ,páran meg az aránykorba
      megyenget

      Törlés
    28. "Az ember a teret végtelennek érzi, de valójában úgy szorong a térben, mint egy börtönkamrában, melynek sem hossza, sem szélessége nincs egy teljes lépés. Aki lényében a végtelen áramokig hatol, a kamra falán kis rést ütött; aki személyiségét feloldotta, a kamra falán akkora rést ütött, melyen már kifér."

      Törlés
    29. ?
      nek
      a
      vége
      bocsi
      :)
      .

      Törlés
    30. Teccenek tu'ni...
      Lehet ám, hogy a jáccótér az közös, ám abban azé' bloggazdinak lehet némi igazsága, hogyhát... Ha sűrün alkalmazom a manapság elterjedő - s itt kissé kültelkies fogalmazás következ: a reményhal megdöglött, új kedvencem a baszok rája módit, akkó azzal valamelyest mégiscsak magamnak használok.
      És itten most nem a egoizmus, meg a lesajnálok mindenki mást vonal a értendő, hanem a... csak abba ölök energiát, ami szerintem épp érdekel, vagy használ nékem.
      A'meghogy... valahun öltönyös bácsik hülyeségeket beszélnek, és jól alávernek mindenkinek - mer' sokan mongyák, hogy ismertek olyant, aki hallott olyanról... vagy bemonta a tv/internet.
      Nem a enyim dolog. Bár.. hatásait érezhetem a saját kis környezetemben.
      Talán.
      Ha épp érdekel/foglalkoztat.
      (Ám ezt a vonalt minthamán párszor felhánytorgattuk vóna errefelé.)

      A humánok elég fura bogarak (mint sokszor hangoztatom). Feszt zizegnek valamin. Lesik, hogy a másik kivel mikor mé' micsinyál, idegelik magukat, hogy hatezer kilóméterrel odább agyonverik egymást a népek, meg... ilyenek. De az nem tünik fel nékik, hogy pl. a közvetlen környezetében leledző szomszéd, nem ősellenség, hanem hasonló fajta (jobb esetben) mint maga, oszt lehet vele értőn kommenikálni is.
      Néha.
      Ha szükséges.

      Megoszt... a Ég kék, a fű ződ... ;)

      Té'leg bloggazdi. Honnat is veszed, hogy nem bogár vagy? Milyen 3D? Mer' mon'ták? :P

      Törlés
    31. eßßen van valami... hm . s ha az a valami kukac akkó még finomabb a körte ? Igen vannak emberek akinek akkor a legfinomabb mikor kissé hibás a gyümölcs.
      biza-biza :)

      Törlés
    32. "Aki lényében a végtelen áramokig hatol, a kamra falán kis rést ütött; aki személyiségét feloldotta, a kamra falán akkora rést ütött, melyen már kifér."

      Csak pár kérdés.:)
      Ki vagy mi a lény?
      Mit jelent a végtelen áramok?
      Miként lehet eljutni a végtelen áramokig?
      Hogyan lehet rést ütni?
      A személyiség miként oldható fel?
      Fel kell-e egyáltalán oldani?
      Aki feloldotta, az hogyan ismerhető fel a fizikai világban?

      Lujza

      Törlés
    33. Most kötekedsz Lujza néném? :)
      Aki írta, sajnos már nincs közöttünk, így nehéz lenne megkérdezni tőle ezeket - legalábbis én nem foglalkozom ilyesmivel...
      Viszont szavain keresztül eljutott hozzánk a szellemiség, amit nem feltétlenül kell szó szerit értelmezni... bár a kamra = karma párosítás telitalálat.

      Az a baj, hogy bármilyen választ is adnék, csak további kérdéseket szülne, például így:

      Ki vagy mi a lény?
      Önmagam. Teljes egészében, amit jelenleg felfogni vagyok képes.
      Lujza: "mit jelent: önmagam, mit jelent a teljes egész...?"

      Mit jelent a végtelen áramok?
      A Minden forrása. Az implicit rend. :) Az osztatlan egész, ami nem egy statikus valami, hanem inkább afféle állandó áramlás és változás, egy láthatatlan éter, amelyből minden dolog ered, és amibe végül minden feloldódik.:)
      Lujza: "mit jelent a minden, mit jelent a forrás? Az implicit rendet értem. :)"

      Miként lehet eljutni a végtelen áramokig?
      Megízlelni a kapcsolatot a forrással. Teljes elmerülés a jelen pillanatában, összpontosított tudatosság. :)
      Lujza: "mit jelent a kapcsolat, mi a tudatosság?"

      Hogyan lehet rést ütni?
      Átvitt értelemben kell felfogni: aki megízleli a forrás-közelségét, annak már rendelkezésére áll egy kis ablak, amin kukucskálhat a "szabadba"
      Lujza: "mit jelent a szabad?" Estas Tonne bmeg. :)

      A személyiség miként oldható fel?
      A valakiság, az egó és a különböző ránk rakódott, képzelt rétegek lefejtésével, kötöttségeink, elgondolásaink, magunkról alkotott és mások által magunkról mondott képek, tévhitek elengedésével.
      Lujza: "mit jelentenek ezek a szavak?"

      Fel kell-e egyáltalán oldani?
      Nem kell. Maradhatsz egó, ameddig csak jól esik.
      Lujza: "mit jelent az egó? az öntudat nem egó?"

      Aki feloldotta, az hogyan ismerhető fel a fizikai világban?
      Az egó csak egót ismerhet fel. Az Én felismeri a Másik Én-t.
      Lujza: "ki az az Én?"

      ... és akkor kezdhetjük elölről. Érted? Ezért nincs értelme ennek így, nem lehet szavakba önteni az ilyen irányú tapasztalatokat, vagy csak nagyon keveseknek sikerül. Weöresnek szerintem elég jól sikerült, én legalábbis érteni vélem, és talán részben már élem is.

      Majd ha eljutok (ha egyáltalán..) ODÁIG, akkor talán pontosabban válaszolni tudok a kérdésekre. :)

      Törlés
    34. Köszönöm, Mazsikám!

      Törlés
    35. Igazodásképpen R.Jenő: A néma revolverek városa ;)
      ßlog gaz di , má' meg ne haragudjá rám(juj szegény fejemnek:) s nem kötekedésképpen csak úgy mer' éppen unatkoztam bokros teendőim közben ;).... szóval hova odaáig? eljutni ? hmm.Szerinted ha felteszed az elméleti kérdéseidet s mindjárt válaszolsz is rá , ezzel mintegy lemosva a pályáról
      Mamit, ippen lovagias hozzáállás ?
      Na, nem azé' de ez szerintem lemehetett volna egy jó beszélgetésben is. De rejtetten sajna -(mondom így),- lekezelted őt ! Szerintem ezt már ejácódtad nemegyszer(velem is) így marad a lovagias pár de nem baj :)<- Látod, magam aki vagyok mosolygok ezen.
      Szóval szerinted Te megérteni vélsz valamit s akkor nem is lehet némiképpen vitatkozni ? ;)

      Törlés
    36. Szerintem ezt is megérted akkor... forrás ?

      Ősi eszmék hozott sora...
      mai ember fonák sorsa,
      sok az egyén s nagyon nagyok.
      magam meg csak vagyogatok.

      Trágár elmék vad virága,
      mennél-e az új Világba ?
      Vagy fogod magad s átgondolod?
      hisz tudod :sorsod magad fonod.

      Mert Forrást keres s nem talál...
      így ragadja el őt a Halál !
      Feloldódik s csak magát látja :
      mindenben-mindenkiben, saját kára.

      Hiszén , túl népes az a tábor,
      hisz lám, ez is egy a nyájból.
      Bánt ki kék s a geng s terek,
      reszketnek mint az égerek!

      Sok beszédnek sokk az alja,
      megigyuk-e egy húzóra ?
      Nagy Egy duma igen valós,
      kőrből kigyünni igen rázós...

      Ződ a mező, mint az ERdŐ,
      benne elbújik a kezeskedő,
      Ma a fia hónap meg a lyánya
      mindenkiről a bőrt is hántja.

      Hall s áll a néma rendben
      gondolkodik, szívével a csendben
      de, hiszen tudod s érzed őt :
      magadban a forráshőt: a nőt.

      Félelem ha így elragad ,
      nyugodtan add oda magad.
      Vagy add el ha nem megy másképp,
      Ezt a sort csak ráadásként...!
      :) nos ? egyik 19 a másik ?....

      Törlés
  10. A "Hogyan függetlenedjünk a nagy ellátórendszerektől" címmel beharangozott írásodra azért kíváncsi lennék...t.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves t. felrakhatnál magadról egy képet, amin vámpír fogakkal vicsorogsz. Lol.

      Törlés
    2. Bocs B. voltam.

      Törlés
    3. Gondolom a tetkód már meg van azok közül a családokból akik nem mehetnek ki a fényre. Lol. B.

      Törlés
    4. Szívesen B. Felraknék én,csak a fogakat nem értem,,,?
      De felraknék akár fogakkal is,a kedvedért, biz..,de csak ,ha előtte te is felraknál egy képet magadról a kedvemért,ahogy a valagad nyalogatod.A Lol-t nem értem,de biztos fontos számodra,ha ide biggyesztetted.t.

      Törlés
    5. Hogyne!
      A bal valagamon ugyan van még egy kis hely,bár igen-igen meg kellene hajolnod megnézni.
      Még szerencse,hogy nem nekem kell eldöntenem melyik család mehet a fényre.t.

      Törlés
  11. Hűűű ßloggazdi ez jelenleg az egyik legnagyobb dumád volt ;)
    Asszem lassan vége a második kötetnek ,mi ?hehe Akkor talán tágulhat mán'' aza spirál ? Akkor kezdjünk egy másik tiszta lapot ....de ha mán' te vagyol a rendező akkor ki a producer?
    jahh és a forgatókönyvíró lemarad ? meg egyéb nyalánkságok...

    VálaszTörlés
  12. kis szünet állotta ße magát a pajtamenti közvetítésbe ... elnézést a nézőktől ... :)

    VálaszTörlés
  13. ám egy mellékes szálon lehet poénkodni is de kommolyan..:)
    https://www.youtube.com/watch?v=z5q6eaPYLHw&index=17&list=RDntkHfikj9ak

    VálaszTörlés
  14. Kosdiról nem tudom eldönteni, hogy igazi Hírnök, vagy szivárogtató manipulátor.
    Érdekelne Kerion véleménye.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A férjem szerint annyira igazi, mint az "eredeti", "adalékmentes" parajdi só, amit a nyirtassi berkowitz műveknél csomagolnak - rovásírásos nájlonzacskóba -, és a piros-kék ángilus multinál árulják márkás magyar termékként.
      Mária

      Törlés
    2. Akit irritál Kozsdi személye most ugorja ezt át, mert tőle hozom.
      Amúgy javaslom nem a személyével foglalkozni, hanem kivenni az anyagaiból ami előrevivő. Ha meg valaki évek óta nem talál benne olyat nem kell őt olvasgatni.

      Szóval..

      NORBU A KÁRPÁTOKNÁL MÁTÓL!!! A Kárpátok térségébe látogatott ezekben a napokban a világ legnagyobb Dzogchen mestere Namkhai Norbu!! (Pozsonyban tart három napos tanítást, átadást) (Mindez a magyarok szent idejében aug. 19-20., az oroszlán csillagkép REGULUS világoszlopán!!) A dzogchen annyi mint VALÓSÁG, ÁLLAPOT. Az állapotban lenni szabadság. Nincs rajtad semmi máz, jelmez, kamu scan. Ha esetleg van, akkor egy jól elvégzett dzogchen gyakorlat le tudja égetni. Norbu mester mindhárom dzogchen vonalat tartja, amit valaha a földre hoztak. A hétvégi tanításait, melyek ma 16h-kor már elkezdődnek, élő webcaston lehet követni a http://webcast.dzogchen.net/index.php?id=live-webcast oldalon.

      Éva

      Törlés
    3. Akkor javaslom ezt is hozzáolvasni.
      http://www.dzogchen.hu/
      Kifejezetten megnyerő kép az állapotról és a napszemüvegről.Egyébként nem az emberekkel van a gond, hanem amit csinálnak,-csak menjen a biznisz.
      A.István

      Törlés
    4. Köszönöm a kiegészítést. Így teljes a kép. A fanyalgók is megkapják belőle a magukét. Én semlegesen állok hozzá és majd megfigyelem lesz e valami konkrét következménye az eseménynek.
      Utána vonom le a magam számára a következtetést.

      Éva

      Törlés
    5. Nincs mit.Mindazonáltal nem fanyalgásnak szántam.
      Mindössze a "semmi máz,jelmez,kamu scan?" megjegyzéshez passzolt a kép.Az esemény konkrét következménye némi pénztárca lapuláson kívül nem lesz,ez már borítékolható jelenleg is. A.István

      Törlés
    6. Meglátjuk. Én nem szeretek így előre borítékolni dolgokat.
      Még az is lehet, hogy itt a Kárpát medencében olvad le Norbu mesterről a "semmi máz,jelmez,kamu scan".

      Éva

      Törlés
    7. Már ha van még rajta máz. Nem tudom.
      Én nem hallgattam még Norbut soha, csak most felkeltette a figyelmemet az esemény és a helyszín.

      Éva

      Törlés
    8. Egyet megtanultam már az életem folyamán és a saját tapasztalataimból szűrtem le a következtetést.
      Történetesen azt, hogy az ilyen ide-oda utazgató és
      kurzusokat-előadásokat tartó személyekkel tartsam meg a tisztes távolságot illetve azokkal is akiknek ilyenekre van szüksége ahhoz, hogy tudjanak. Ugyanis ez a dolog:- a mindig valaki mástól várom a segítséget szindróma jele. Az előadóknak is, hiszen
      mi tagadás ebből élnek. Vagy nem ? Pedig ez némi töprengésre adhatna okot a gondolkodóknak.
      Mindazonáltal biztosan figyelemreméltó okoskodások
      fognak elhangzani a: hogyan is éljünk és fogadjuk magunkba a mennyei tudást témájában. Igazán észre lehetne már venni, hogy ez a csoport "építősdi" eddig is hova vezetett illetve mennyi azon megvezetettek száma akik felültek ezeknek a tanítóknak nevezett megélhetési ... és ide inkább nem írom le a jól megalapozott véleményemet róluk.
      Amint észrevettem itt amúgy sem tolerálják az eltérő
      véleményt, hiába is van az hangoztatva. Nehéz a csordaszellemen felülemelkedni, igaz ? A máz jelen esetben tökéletesen észrevehető a képek alapján nem
      szükséges ehhez akkora nagy elemzőképesség, csak némi tapasztalat. Mi sem természetesebb és könnyebb
      annál mint, hogy mindig másoktól várjuk a segítséget a megértésben, hiszen mégiscsak erre lett
      kondicionálva az emberiség nagy része, erre van az iskola kitalálva. Tudod, előkészített és definiált
      tudásnak hívott szóhalmazok szépen előadva.
      A.István

      Törlés
    9. "Amint észrevettem itt amúgy sem tolerálják az eltérő
      véleményt, hiába is van az hangoztatva. Nehéz a csordaszellemen felülemelkedni, igaz ?"

      Ezt miből szűrted le, kedves István?
      Szerintem itt kifejezetten sok vélemény megfér egymás mellett. Csordaszellem szerintem egyáltalán nem jellemző ebben a meseszobában, mindamellett, hogy természetes módon kialakult egy szellemi közösség, de ez állandóan formálódik, alakulgat, finomodik.

      Amúgy nekem tetszik és egyetértek a "tanítókkal", "gurukkal" kapcsolatos hozzáállásoddal.

      Törlés
    10. Kedves Mazsola, igen. Talán helyesebb úgy fogalmazni: megférnek a vélemények, ez igaz is, az oldal elbírja.
      Viszont a véleményezők már nem annyira. Gondolok itt
      az elmúlt időszakban olvasott és még olvasható parázs vitákra melyek felett most nem törnék pálcát,
      így nem is véleményezem. Viszont észrevehető volt a csordaszellem megjelenése, ami gyakorlatilag egy-két
      ember személye ellen és nem az általuk megfogalmazott vélemények ellen alakult ki. Valójában ebből is leszűrhető, hogy a blog körül
      kifejeződött "szellemi" térben bizony fellelhető a
      fentebb említett megállapítás. Bizonyosan nem állítható de azért érzékelhető. Bizonyára azt sem nehéz ebből tanulságként levonni, hogy ez a sajátosnak éppen nem nevezhető trend uralkodik jelenleg , úgy a politika mint a Net-társadalom majdnem minden szintjén. Mindig mindenki okosabbnak
      jobban informáltnak, nagyobb mesternek szeretne tűnni a másiknál, ami így bizony kissé érzelmileg gyermeteg hozzáállást takar. Ugyanúgy, ahogyan felnőtt embereknek mondott lények, nyakló nélkül
      hisznek mindenféle hangzatos közvetítéseknek, csatornázásoknak és tanításoknak stb. Csak ebben a
      nagy tumultusban éppen a lényeges és fontos dolgok
      maradnak figyelmen kívül illetve sikkadnak el.
      Pontosan mint az egyik hozzászóló is említette: azt
      nézik állandóan ki mondja azt amit mond és teljesen
      mellékes a mondanivaló, így a felmerülő kérdésekre
      sem lehet érdemi válaszokat találni közösen. Talán
      ha közösséget szeretnének egyesek akkor aszerint is
      kellene hozzáállni, mert ezzel a hozzáállással nem
      is lehet csodálkozni azon ha lebirkáznak sokakat.
      Ha jobban belegondolnál ebbe, akkor pont ebben keresnéd a helyzet megoldásának a kulcsait. A saját hozzállásom meg a saját tapasztalataimból fakadnak
      A.István

      Törlés
    11. Több rétegű dolog ez István.
      Én pl. elszoktam olvasni, meg szoktam hallgatni olyanok mondanivalóját is, akiket nem kifejezetten kedvelek, mint pl. vezér politikusok. Még Atis hozzászólásait is el szoktam mindet olvasni, mert a - számomra - sok "szemét" és fölösleges civakodás között sokszor találtam értékeset, hasznosat, és újat.
      A mondandó vizsgálatakor az első réteg (szerintem mindenkinél) mindig az Alany, hogy Ki mondja. Ez után - tudatosan - felül lehet emelkedni azon hogy ki mondja, innentől valóban csak a mondanivalóra lehet összpontosítani. De ez még nem az utolsó réteg: mert a kettőt összeolvasztva adódik a kérdés: az Alany MIÉRT mondja azt amit mond? Például amikor egy általam nem éppen kedvelt álmagyar politikus elkezd magyar kottából játszani, akkor nem tudok elvonatkoztatni attól a gondolattól, hogy hiába ugyan a szép mondatok, mivel TUDOM hogy ki mondja és azt is, hogy MIÉRT, ezért nem fogadom el a mondanivalót az ő szájából, mert nem érzem hitelesnek, igaznak, szívből jövőnek. Szóval szerintem ez az egész vizsgálat legalább három rétegben kell történjen:
      1. Ki mondja?
      2. Mit mond?
      3. Miért mondja?
      (4. Mit jelent mindez nekem, mire mutat?)

      Törlés
    12. A saját nézőpontodból mindenképp igazat adok Neked.
      Ez is igaz lehet ezek szerint : mindenki magából indul ki.
      Történetesen az is igaz, jómagam is elolvasom mindenki hozzászólását, kivétel nélkül töviről-hegyire.
      Ebből kiindulva: például a nézd meg ki mondja tétel, ami
      számodra az 1. pont, számomra teljesen lényegtelenné válik, csak azon egyszerű oknál fogva, hogy az illetőt
      innen a gépem előttről nem láthatom. Innentől fogva a hogyan mondja, válik igazán fontossá számomra, ugyanis abból tudom majd nagyobb eséllyel kitalálni vagy ráérezni: a miért mondja kérdésre a választ. Olyanképpen is megfogalmazhatom, hogy a "hogyan"a lényeges a mit és miért mondunk vagy teszünk kérdésre. Az sem elhanyagolható szempont, hogy az illető szívből mondja,
      viszont nem lehet figyelmen kívül hagyni a mondanivaló
      ésszerűségét vagy másképpen a racionalitását sem.
      Mindazonáltal azon egyszerű oknál fogva : mert tudom, hogy a megmondóemberek és a sleppje folyamatosan az összeállított és mondandójában eltorzított beszédekkel
      manipulál így nem is fecsérlem ezekkel az időmet már.
      Viszont ha elém kerül a szöveg, érdeklődve és odafigyeléssel olvasom vagy hallgatom és a saját tapasztalatomból kiindulva nem az előítéletes érzelmeim
      vezetnek a megértésben. Mert ha így tennék akkor hosszú
      évek alatt sem ismerném meg azokat az embereket akikkel
      amúgy is együtt szükséges élnem, a távolabbiakról nem is beszélve. A.István

      Törlés
  15. ...utolsó két megjegyzésben némi adalék a választott
    'meghajtóhoz'...;)
    http://dumaodal.blog.hu/2016/08/10/helyzet_jelen_es#comment-form

    VálaszTörlés
  16. Itt olvastatok már ? http://albar.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=191424
    A.István

    VálaszTörlés
  17. Ezt küldöm a Mazsola és barátai meseszobának!:) És nem felzabálni! ;) Lol https://m.youtube.com/watch?v=-yiVnJQUtXk

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja! B. voltam. Lol Ezt mindig elfelejtem. Lol

      Törlés
    2. Lol-B, köszi, imádom, az egész albumot.

      Íme:

      http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2012/08/fuben-alvo-helyes-megfejtok-hogy-vagytok.html

      Törlés
  18. Néhány blogon szívesen olvasgatok. Ezek közé tartozik a Mazsoláé is. Öröm számomra, amikor a Mazsola posztjaiban, vagy a hozzászólások között hasonló gondolkodásmóddal találkozom, mint a sajátom, vagy sokkal értelmesebbel, rokonszenvesebbel, mint a sajátom.
    Vagy olyan dolgokkal , amikről még nem hallottam, olvastam. Pedig már csak lélekben vagyok fiatal, és az sem minden nap sikerűl :-))
    Blog olvasás közben az ember különböző kommentelő tipusokkal találkozik:
    Bevallom, vannak olyanok, akiknek alig várom a beírásait.
    Néha olyan éteri magasságokkal találkozom, hogy fel sem érem, hiába kapaszkodom
    Van olyan kommentelő, aki úgy érzi , hogy gondolatait, érzéseit mások – híresek, ismertek - már megfogalmazták sokkal érzékletesebben, mint ahogyan ő azt formába tudná önteni.
    Ezért aztán sokat idéz , többnyire jó, tartalmas forrásokat.
    Nincs ezzel semmi baj, mert a szándék, a gondolat átjön, csak egy kicsit nehézkessé teszi az eszmecserét. Az ember nem tudja kinek válaszoljon, a topiktársnak, vagy az általa idézett írónak a gondolataira reagáljon.
    Van eset, amikor nem örülök:
    mert jön a a magamutogató kommentelő, akinek mondanivalója ugyan nincs , de a mások által leírtakba való belekötés biztosítja számára a folyamatos jelenlétet.
    Van egy olyan kommentelő tipus, akinek zsebében a bölcsek köve, de nem borítja a gyöngyeit disznók elé. Majd ha felnőnek hozzá, soha napján, addig is fensőbbségesen kritizál – lelkes kórus kíséretében kánonban.
    Van kommentelő, aki két értelmes mondatot nem képes megfogalmazni, a közledője írásban is makogás, de mondja, mondja és mondja. Árad belőle a szájszag.
    És van az irigy és rosszindulatú troll……….
    Elnézést, de ez már egy ideje kikívánkozott belőlem.

    Mária

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv az Életben, kedes Mária..:)
      Szerintem bárhová, bármilyen közösségbe eljutsz, előbb utóbb mindenhol meg fog jelenni az általad felvázolt karakterek egy-egy képviselője. Nincs ezzel gond, az élet része, edzés.

      Törlés
    2. Megszeppentem, mint az árulkodós gyerek az iskolában....:-))
      Mária

      Törlés
    3. Hátde kérem fentebb írta a rendező hogyaszongya „Én vagyok a rendező”
      …ebből számomra (nézŐ számára) az következik, hogy „irigy és rosszindulatú troll” testvérünk jelenléte kizárólag Mazsolának köszönhető!
      uh. szégyellje magát a rendező !!....
      méghogy az élet része…
      …abszurdum…
      a rendező életének a része…az igen..
      felelősség is van a világon rendező úr! :)

      Törlés
    4. Kedves Pityesz, az eddigi beírásaidból nem vettem észre, hogy humorod is van :-))
      /már ha a lekezelő iróniát humorként értékelem /
      Mária

      Törlés
    5. Kedves Mária! Szó se róla szívesen olvasom a Te írásaidat is, azonképpen, ahogyan másokét is.
      Többek között ezért is atis a nickem , de lehetett
      volna aztis is. Tudod, suliskoromban tanítóbá',
      felelés közben annak ellenére is, hogy tudtam a dógot is és mondtam,-minduntalan félbeszakított s megkérdezte : - Biztooos ? Nos,ezen gondolom nem nagyon képedsz el, mert szerintem Véled is megtörtént. Nemde? Képzeld el, néha akkor is vitatkozok kissé, ha alapvetően egyetértek is a mondanivalóval, ám egy kis vitával még mélyebbre láthatunk bele a témába...esetleg. Szerintem. Viszont azt nem mondhatnád, hogy alpári stílust is megengedtem itt magamnak bárkivel is...még ha számodra esetleg annak is tűnhet, mert esetleg, már
      csak a korodból kifolyólag is nehezebben értelmezed
      a mai trendeket. Gondolom ha esetlegesen Boccaccio
      stílusban s modorkodva adnám elő a meglátásaimat akkor
      meg megint nekem esne ugyanígy valaki. Nem ? Pedig de. Pont azt próbálkozom itt-ott. Nos, viszont ha engem kérdeznek valamiről konkrétan, akkor szoktam is válaszolni...itt ez nem mindenkivel fordul elő de van ilyen. Ha tavaly óta végigolvastad a dolgokat tudhatod. Képzeld el, hogy azért van olyan is aki csak azért olvas mazsolát, mert itt vagyok néhanap. Elképzelhetetlen? Nekem tudás Neked viszont hit. Mert biztosan azt mondod magadban, hogy
      - ez elképzelhetetlen...jómagam meg biztosan tudom is, hogy de. Ennyi különbség gondolom érzékelteti azt a helyzetet is ami fentebb van a szövegek között.
      Elképzeléseim szerint elgondolkodtató szövegeket firkálok, lehetőleg minden korosztály számára. Az, hogy ennek ilyen következményei is vannak be van kalkulálva számomra így nem is sértődök meg , de néha el is játszhatom, mert Véled ellentétben még nagyon is gyerek vagyok- de érzelmileg már felnőttem
      azt viszont már gyermekként megtapasztaltam.Minden érzelmi problémámat időbe is megoldottam.
      Általános hangulatom gondolhatod az öröm állapotának
      is és ez annak ellenére így van,hogy bármiképpen is próbálkoznak azzal, hogy "lehúzzanak" energetikailag. Mert az a "magasabb" frekvenciaállapot amit annyira keresnek az emberek
      és boldogságnak hívnak az az öröm.Csak ugye milyen intezítású meg ilyenek. Viszont ez bizonyos gyorsulással is jár, amit viszont az idősek sajna nehezen követnek.Eddig gondolom érthető
      és persze nem mondtam semmit...pszt :)

      Törlés
    6. Pityesz, ezt: "én vagyok a rendező" te mondád korábban.
      Aztán én is. :)

      Erre meg: "irigy és rosszindulatú troll” testvérünk jelenléte kizárólag Mazsolának köszönhető"
      Itt van ez, az Újkenyérnél: "Mivel itt mindenkit csak én képzelek, ezért nálam őrültebb senki nem lehet, ezt kizárják a rendszerüzemelés szabályai."
      :)

      Törlés
    7. Biza biza MazsiTesó ;)mög kő hagyni azé'hogy azé' annyírán a forgatókönyvírásra ne nagyon add a fejed,
      meglehet, kissé szögletesre sikeredne az a történet
      egyébként szépen ívelő hullámvonala ami ugye spirálokban tekeredik mint az örvénycsiga::))
      Ám a lehetőségek végtelen számú forgy'atókönyviben
      meglehet, hogy található rendezői változat is amit majd blue ray esetleg green ray lemezre firkálunk,
      előbbi a kőrdisc utóbbi a gömbdisc formátumban érthető meg tökéletesen. De há' pajaszt vok' így nem éjtem ezt az őskoji techniket... ;))mégse talicska meg fejsze, na meg nem is ásó :)

      Törlés
    8. Nevetséges vagy atis! Kár, hogy ezt nem látod be... Kár beléd a szó... De tényleg! :) lol. B.

      Törlés
  19. Kedves Atis,
    Nem szívesen megyek bele személyeskedésbe.
    Engem a korommal nem tudsz megsérteni, mert szeretem a koromat. Abban a tempóban élek, amiben jól érzem magam, saját akkumulátorról töltődöm, és szándékosan soha nem venném el senki örömét.
    Van három tini unokám, úgyhogy eléggé képben vagyok a mai trendit illetően. Egyébként ők már rég az orrom alá dörgölték volna, ha az időskori demencia jelei mutatkoznának rajtam. Elég jól szót értünk egymással.
    Nem kísérem figyelemmel a munkásságodat, de nem lehet nem észrevenni, hogy magadban monologizálsz hetek óta. Lehet, hogy Te pörgeted a blogot, nem tudom Mazsola is így gondolja e?
    Az, hogy ma másodmagaddal kikezdted SzN-t, nekem is rosszul esett, mert egy nekem szóló bejegyzést kommentáltál számomra minősíthetelen módon. Nem volt alpári igazad van, másképp volt elfogadhatatlan.
    Remélem SzN megbocsát a fogadatlan prókátornak.
    Mária

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mária!

      Természetesen igazad van a saját nézőpontodból. Ez vitathatatlan. Viszont, itt minden közlés, írás nem csupán konkrét személynek szól, mert azt privátban szokás megejteni.
      Azután itt senki nem kívánta és nem is kívánja SZN-t kikezdeni ( mellesleg nagyonis kedvelem Őt), csupán más nézőpontok is bemutatásra kerülnek. A vita lényege nem a másik ember legyőzése. Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy Simone Weil idézet szolgáltatta a témát, s nem SZN személye.

      Egy vélemény vajon mitől tud változni? Szükséges-e változnia, vagy mindig mindent ugyanúgy látunk, s kőbe kell vésni a véleményünket? Ki merjük-e mondani, s ha igen akkor foggal-körömmel ragaszkodnunk kell hozzá?

      Végül megkérdem, hogy Te miként vélekedsz az idézetről? Szívesen veszem a véleményedet.

      Lujza

      Törlés
    2. Kedves Lujza, nem Simone Weil szolgáltatta a témát, hanem a korona kapcsán az ember /fa/ viszonyulása a múltjához /gyökér/. Erre én már válaszoltam SzN-nek.
      Mária

      Törlés
  20. Érdekes,hogy szinte mindenki játékmesternek képzeli magát.
    Ami egyrészről még igaz is lehet.
    Akár még tényleg lehet közöttünk játékmester is.

    Nagy,és változatos Isten állatkertje,amibe beleférnek,akár a klónozott svéd nők is.
    Na meg persze atis is,bár ezzel a tudással messze elmarad B mögött.
    Én nem is értem,mi is a fődíj, mi az amiért érdemes eljátszani ,azt,amire a későbbiek folyamán akár még nagy szükségük lenne.
    A bunkó baseball ütőnek nemigazán lehet elmagyarázni,hogy a nyolc magos processzoré a jövő.t.

    VálaszTörlés
  21. Gondolom feltűnt Nektek az is amit többedmagatokkal csináltok a személyemet illetően. Vagy nem ?
    Mária, ha megkérlek rá, akkor minősítenél ?
    t. azt Te csak hiszed, hogy a jövő a nyócmagos prociké ...
    hol élsz , az őskorban ?
    B. roppant mód élvezem mikor nevetnek rajtam hiszen ezért is vagyok itt... s képzeld el a csúfondáros nevetéstől még jobban érzem magam :::))) ...szóval hajrá :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök atis, hogy válaszoltál Nekem, csak kár, hogy nem igaz.:( Én azt ajánlom, hallgass t.-re és azzal játsz amid van (lol), úgy értem ne vegyél fel hitelt. :megalol :) Kedves t., köszönöm a hozzászólásodat, hozzám, nekem ez azt jelenti, hogy már nem haragszol rám :), a múltkoriért, de azt sem bántásból írtam, csak ezt hozta ki belőlem a hsz-ed, tudod a vámpírost.:) lol, de ne törődj vele, engedd át a füleiden:). Én ilyen furcsa vagyok, szívesen megismernélek, mint barát.:) Felvennélek skypeon, de nem tudom a címed, az enyém kr1sztiank, ha esetleg felvennél örülnék. B. ( Tudom ez egy kicsit übergáz itt, de szinte mindenki Névtelen nick-el ír, szinte lehetelen privátot írni itt valakinek, lol.) B.

      Törlés
    2. Érdekesen gyűjtöd a barátaid B.Persze,nem haragszom. Senkire nem haragszom,és ha néha úgy tűnne,hogy mégis,az a látszat csal.Még arra sem haragszom,aki az ex nejem elcsábította. Rád ugyan mi okom lenne haragudni.
      Nincs skypom,sem f&szbukom. Email címem van.
      Hol is élek....mint sokan,két világ között.
      Ezt nehezen értik meg akik "födön"élnek.t.

      Törlés
    3. Én biztos nem fogom megérteni, mert a földön élek:) Bocsi, szerintem össze kevertelek valakivel, akivel régen volt egy szóváltásom. Mondanám, hogy ne haragudj:), de tudom, hogy úgysem haragszol:) lol Zárszóként: Felejtsd el!, csak felismertem benned egy régi ismerőst, jó diszkurzust kívánok neked az itteni hsz-ekhez. Én azt hiszem lelépek innen, csak volt egy pár érdekes hsz amiért bejöttem ide, a google dobta ki, de a többsége nem érdekel. B.

      Törlés
    4. Ilyen hamar feladod B....?
      Örülnék,ha az lennél akire gondolok...t.

      Törlés
    5. Nem adok fel semmit t., csak nem akarok olyan dolgokat csinálni, amiben nem hiszek. B.

      Törlés
    6. Ezek szerint mégsem léptél le innen, B. :)

      Törlés
    7. Lol, gondoltam, hogy elsüti valaki ezt a poént, meglovagolva a hsz-em paradoxon mivoltát.:) De szó mi szó, szívesen cserélek gondolatokat, gondolatokkal, nem pedig mások gondolatának közvetítőivel.:( Amúgy tényleg nem léptem le :), csak úgy vagyok vele, hogy amíg mások virtuális valóságban való ténykedése nem bánt engem addig inkább nem kívánok megnyilvánulni.:) Ha ugyanis beszállok a VR világába valakinek azt nem igazán tolerálják, ezt nem rád értem Mazsola B, csak a blogodon tapasztaltam. Ja amúgy jut eszembe ma van a terrorista támadás évfordulója. Én elítélem, bár szerintem MAGunkat mind a két féltől meg kellene védeni, a tornyosoktól, meg a kamikazek-tól is. Sőt lehet, hogy a kettő ugyanaz, mint a mézga családban azon a bolygón, amin óránként váltogatták a szerepeket a bűnözők, a bűnüldözők és az áldozatok. Lol. B.

      Törlés
  22. A kétmagos proci, az érintőképernyő és a hud, kb 300 ezer éves hadi technika.
    A nyolcmagos,a te világod technikája. Akkor te hol is élsz?t.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért Én arra is kíváncsi lennék, hogy Te is hol élsz? Lol B.

      Törlés
  23. https://www.youtube.com/watch?v=y4xZPOtXtxE&feature=youtu.be
    https://www.youtube.com/watch?v=KX3JKv8PMlc
    t. a fődön jelenleg s ott ahun ..nem te.:)

    VálaszTörlés
  24. Mellesleg nem értettem Rád B. , hogy csúfondárosan nevettél volna, azt csak megjegyeztem, hogy képzeld el ha más tenné velem akkor sem zavar. :)

    VálaszTörlés
  25. Mivel örömömre arra jutottunk, hogy értékes hozzászólásokkal
    bizonygatja mindenki, mily nagy erejük van a szép, elmés és
    találó visszavágásoknak, így engedtessék meg az itt jelenlevő Olvasók, hogy magam is így tegyek. Elsősorban azért mert annak ellenére, hogy valami szépen és kulturáltan
    valamint szabályosan van megfogalmazva mint leírt gondolat,
    még nem feltétlenül adja meg annak az igazságát is.
    Szerintem lehet bonyolítani de nem érdemes. Ugyanígy nem ér
    egy fabatkát sem, hogy egyedül a stílussal szemben vívjátok
    elkeseredett küzdelmeteket. Igen és itt most atis nicknevű
    hozzászóló írásaira gondolok, mielőtt ennek értelmezése is
    esetleg, helytelen félreértésekre adna indokot majd abból
    következően személyeskedésre vetemednének egyes hozzászólók.
    Ha szabadna bátorkodnom,kijelenthetem, hogy a megjelenésétől
    kezdve olvastam Tőle mindent,természetesen mindenki mástól is. Igaz, erről már az előzőekben írtam pár sort, de az ismétlés az elfeledés ellen kiváló. Lényegesnek tartom ezért kifejteni ama nézetemet miszerint : Tény, hogy mondjuk így; "nehéz eset" a srác és tényleg nagyokat csavarint az írásaiban, amitől jómagam is esetleg csak pislogok sokszor. Viszont a kezdeti ellenállásom ami érzésben jelentkezett legelébb, amit nehezen ugyan de át tudtam lépni mihelyst elmélyültebben kezdtem ezeket olvasni.
    Éppen ezért itt most kerek-perec kijelenthetem, hogy tényleg
    jómagam is sokat olvasok, viszont az olvasmányaimban sokszor
    a számomra addig meg nem értett dolgokra kaptam megértést,
    és kifejezetten az általa feszegetett téma és ahhoz tartozó
    egyéb iránymutatásokkal értem el ezt a megértési küszöböt.
    Azon nézetemet is kifejteném, hogy pontosan miatta sikerült
    egy sokkal rugalmasabb és figyelmesebb olvasási képességre
    szert tennem illetve éppen ezért egy tágabb világnézetet is
    a magamévá tennem. Így itt és most köszönetem érte!
    A saját életemben is sokat tapasztalt és megfigyelt jelenség
    miszerint sajnos egy társaságban általában mindig, mintegy
    "kinézik" az olyan embereket akik esetleg a nagy átlagnál
    értelmesebbek és éppen ezért mivel a mondandóval nem tudnak
    mit kezdeni, mert esetleg meg sem értették vagy nem figyeltek jól vagy sehogy,- mindig személyeskedésben nyilvánult meg illetve nagyon sok alkalommal "anyázásban"
    és nem egyszer a tettlegességig fajuló tényleg primitív
    "bunkózásban", akár ökölharc árán is. Szerintem is jobb így
    a technika segítségét venni ennek elkerülésében és ezért is
    jó az ha nem látja ilyenkor az ember a másikat. Pontosan
    ezt a jelenséget világítja meg a jelenlegi helyzet,ugyanis
    az is egy általános jelenség, hogy az emberek akit-amit nem
    ismernek ellenkezve és félelemmel reagálják le, szintúgy
    az egymással ellenkező véleményeket is szinte személyes
    sértésnek veszik. Így nyer értelmet az idegenkedik kifejezés
    is, miszerint az idegenekkel szemben biológiai szükségszerűségből védekező pozíciót vesz fel az ember is, nem csak az állatok. Emberek között ez az "egymás idegeire menés"formájában jelentkezik elsősorban. Jelen esetben éppen a szóban forgó kommentelő tényleg türelmes hozzáállása
    a legfigyelemreméltóbb, hiszen valljuk be tavaly óta vár itt
    egy pár megválaszolatlan kérdésére és annak ellenére, hogy
    amúgy milyen sebességgel és mennyiségben képes magából ontani a szót, tényleg lazán áll a dolgokhoz. Ugyan, az ha
    ez valakinek sok vagy gyors, akkor fennáll a lehetőség a
    fejlődésre bárki számára, hiszen a szó elszáll ugyan de az
    írás viszont itt marad, így mindenkinek megfelelő tempóban
    van lehetősége olvasni esetleg újra és újra, szintúgy az is
    , hogy figyelmen kívül hagyja a mondandót. ..folyt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...Az meg kifejezetten érdekes, ahogyan vegyíti a szövegében a régi
      korok beszédstílusát is, így is mintegy tisztelegve az Őseink előtt. Egyszóval, nem hinném, hogy megtagadta a gyökereit. Szerintem nagyon unalmas lenne ha mindenki teljesen egyformán fogalmazná meg a gondolatait és egyformán
      is gondolkodna, ebből levezethető az is, hogy akkor már tényleg nehéz lenne eldönteni ki kicsoda. Nem mellesleg éppen elég magánjellegű információkat közölt magáról ahhoz,
      hogy némiképp bemutassa magát is úgy, hogy ahhoz ne kelljen
      neki minduntalan utazgatni mindenféle társasági összejövetelekre egymás megismerése végett.A István

      ui: most látom a külalakot elnézést érte de kis táblagépen írtam és nem jól igazítja a sortöréseket
      valamiért.

      Törlés
    2. "Elsősorban azért mert annak ellenére, hogy valami szépen és kulturáltan
      valamint szabályosan van megfogalmazva mint leírt gondolat,
      még nem feltétlenül adja meg annak az igazságát is.”
      Minden szavaddal egyetértek. Mégis az a véleményem, írásban gondolatokat cserélni csak úgy lehet eredményesen, ha a leírt mondanivaló nem sejtelmes abrakadabra, hehehe.
      A kritikád ellenére rokonszenves számomra a beírásod, mert vetted a fáradtságot és néhány odavetett sértő mondat helyett megfogalmaztad a gondolataidat.
      Abban is igazad lehet, hogy a kiemelkedő képességű emberek gondolkozása gyorsabb, mint a rendelkezésükre álló kifejezési eszközök, ezért tűnik a földhözragadtak számára értelmezhetetlennek amit mondanak, vagy leírnak.
      Többekkel előfordult már ezen a blogon – a házigazdával is – hogy az általa felvetett téma nem váltott ki másokban olyan érdeklődést, mint amire számított, amikor közreadta a gondolatait.
      Úgy nehéz rokonszenvet kiváltani, hogy előbb jól megkritizálom az illetőt, azért, amit leírt, aztán meg azért, mert nem áll szóba velem. De hát ez az én földhözragadt véleményem. Viszonylag kevés zsenivel hozott össze a sorsom eddig. Mazsolának lesz igaza, hogy a blogja az edzőterem.
      Mária

      Törlés
  26. Kedves István,ezek igazán szívderítő és bátorító szavak a
    számomra. Viszont este óta nagyon elgondolkodtam azon, hogy
    érdemes-e itt egyáltalán akármilyen esetleges más véleményt
    megfogalmazni, ami nem a nagyobb és egyetértőbb társaság
    véleményével egyezik. Mellesleg tehetném ezt a saját megszokott szavajárásommal is,ahogyan most is teszem...de!
    Ezé' is jelenleg az az érzésem nem igazán fogok ide beírogatni pláne nem bármiféle kérdést feltenni a tanerőnek
    mert sajna maguk sem tudnának rá válaszolni mint ahogyan eddig sem tették ezt meg.Szóva-szóval naszóval ez van na :)
    De azért ezt nem kell nálam készpénznek venni mert azt írtam, hogy : " nem igazán fogok" és az nem azt jelenti, hogy sosem...;)

    VálaszTörlés
  27. Nos, mivel jelenleg nem működik megint a blogmotor rendesen,
    így ide írom...:
    Kedves Mária! Mivel olyan szavakat alkalmazol megfogalmazott
    és leírt mondataidban mint pl:"sértő", így elég sértődékeny
    típusnak tartanálak emígy látatlanban.De ez csak ,mint feltételezés. Ez a saját értelmezésem szerint az ésszerűség azaz a racionalitás némi hiányát takarja. Tudod, egyszerű megfigyeléseim amiket a
    való életemben, munka közben szereztem, azt tanították meg
    nekem, hogy a sértődős emberekkel vigyázzak, mert ha esetleg
    magukban felismerik, hogy esetleg nincs igazuk vagyis egy
    vitás helyzetben alulmaradottnak érzik magukat, akkor bármire képesek...bármire! éppen az aktuális hangulatuknak
    megfelelően. Gondolom számodra is ez egy ismert helyzet,nem?
    Azt is merészelem gondolni, hogy ha az unokáid is otthon
    Veled vannak, akkor nem zavar annyira a móka, kacagás és
    az esetleges élcelődés, vagy az egymás ugratása sem. Vagy
    lehet, hogy igen? Akkor ingerült leszel? Nos, a válaszodat
    magadban tudod, engem annyira nem foglalkoztat különben,csak
    és kizárólag a megértés végett írtam le.Ugyanígy, ha az
    írásaimat követted volna, észrevehetted volna, hogy nem
    igazán foglalkoztat kedvelnek-e vagy sem. Sőt ha túlzottan
    kedvelni kezdenek akkor mindig egy kicsit visszaveszek ebből
    mert nem vagyok oda a rajongásért magam irányába, épp ezért
    is ilyen a szövegem egyrészről. Mondhatnám egy saját fejlesztésű önvédelmi rendszernek is, ami ugye ebben a Földi
    dzsungelben azért elkel az embernek. Hiába is hiszik az emberek, hogy állandóan biztonságban vannak, mikor ez nem igaz. Annyit is elmondhatok még, hogy ugyanígy mint itt mindenki másnak is teljesen egyedi életem volt eddig, viszont ez nem ad okot arra, hogy ezért bárki ezen fennakadjon. Aztán ennek az életnek csak egy kis szeletét
    villantottam fel és természetes, hogy burkoltan tettem a
    fentebb megfogalmazottak miatt. Szóval nem szükséges velem
    rokonszenvezni,viszont nem is állok neki ellen ha nekem is
    szimpatikus a dolog...és nem csak azért mert egyetértett
    velem. Tudod nem minden ember egyforma,csak esetleg hasonló
    valamiben vagy sok mindenben.Igen ez egy tesztpálya csak az
    a kérdés, hogy ki tesztel kiket. de egy mosolyt azé'..:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Atis, biztosíthatlak, hogy sem sértődős, sem rajongó tipus nem vagyok.
      Tudok bocsánatot kérni, ha úgy érzem, hogy szükséges.
      Küldök neked egy kedves mosolyt, :-)) pihenj jól.Ma én is megtapasztaltam, hogy a blogolás energiaigényes foglalkozás. Fel is függesztem egy időre. A békesség kedvéért tényleg bármire képes vagyok :-))
      Üdvözöllek szeretettel
      Mária

      Törlés
    2. Kedves Mária!

      A blogolás valóban energiaigényes foglalatoskodás. Nem mellékes az sem, hogy az ember miért is teszi.:)
      Reménykedem abban, hogy Atissal kapcsolatos korábbi diagnózisod is felül tudod majd írni, mivel képes vagy rá. Ha ez sikerül, akkor menthetetlenül ( ergo nem kell külső megmentő) a fejlődés útjára lépsz.:)

      Lujza

      Törlés
    3. Majd, ha lámpagyújtás előtt levetítek a stáblistát :-)), esetleg.
      Mária

      Törlés
    4. Ami most itt a blogon folyik,ezt a technikát már az 50-es években is alkalmazták,kisebb csoportok esetében.Igaz,nem online,csak offline.Általában induláskor ketten voltak,akik egymást fedezték,támogatták. Nehéz volt kiszúrni.
      Igazából egy csapda volt. Kifinomult,rafinált,és becstelen. Sok jó ember esett áldozatául.
      De most is csak egy játék. Csak az játssza,aki akarja.t.

      Törlés
    5. Kedves Mária!

      Az esetleg nem is rossz kezdés.:) Viszont feltételehez kötöd, amivel korlátozod magad. Mi van, ha ez a feltétel nem tud itt és most megvalósulni?

      Kedves t!

      Nem ismerem az 50-es évek technikáját, így nem tudok párhuzamot vonni.:)
      A csapda nem volt, hanem van. Jelenleg is abban csücsülünk. Igen, kifinomult és rafinált. Hogy becstelen-e nem tudom, mivel a Teremtés engedélyével működik. Csak megjegyzem, hogy két ember nem tud ilyet felállítani.:)))
      A jóság a jóságra elég, de a szabadulást ez önmagában nem fogja meghozni. Ha van időd, esetleg meditálj el ezen.:)

      https://www.youtube.com/watch?v=6YPHZeLyVCw

      Lujza

      https://www.youtube.com/watch?v=6YPHZeLyVCw

      Törlés
    6. Ugyan miért is ismernéd? Csak támpontnak írtam,sokkal régebb óta használják.
      Igazad van. Két "ember"nem tud ilyet felállítani.
      Ezt egy összeszokott csapat végzi.
      Mint Szíriában is,ahol is gyerekeket sütöttek meg élve.És gondolom úgy gondolod ez is a teremtés engedélyével működik.?
      Egyik sem nyúlhat bele közvetlenül a történésekbe. Csak kizárólag rajtunk keresztül.Azaz ki minek engedi át magát. Nincs jóság. Csak szeretet van,és,hogy meg teszem,vagy nem teszem meg,akár a saját létezésem kockáztatva is.Az empátia,és az önfeláldozás.Ez a szív kulcs.
      Persze,most én is tehetnék ide mindenféle piktogramokat,akár duplázva is,de te attól még olyan hülye maradsz,aki egy szót sem ért az egészből.t.

      Törlés
    7. Te más kép lát, mint énkép lát???
      majd jól megsütlek… azanyád!

      Hülye vagy és az is maradsz,
      ez a szívkulcs! Biztos? Szevasz.

      bocsi:)

      Törlés
    8. Pityesz tesó néha szó,
      De az biza odabaszó
      Látvány csak a magasló
      Kezdő énnek nem való

      Törlés
    9. Kedves Pityesz Én csak annyit tudok tenni, hogy imádkozom a lelked üdvösségéért, ez a max amit tenni tudok. Remélem segít. Üdv. B.

      Törlés
    10. Kedves t.!

      Kedves voltál a számomra, s az is maradtál, bárhogy is vélekedj rólam.:) Azt érzékelem, hogy sok feldolgozatlan fájdalom van még Benned, s ezt használják ki különböző alegységek, hogy a szócsövük legyél. Lehet, most ez ellen minden lehető módon tiltakozni fogsz, de majd idővel, ha dolgozol ezen, akkor megérted.
      A duplázás nem volt szándékos, csupán csak figyelmetlenségből adódott, s meg is lepődtem.:)Gondolom a zenét meg sem hallgattad.:)

      Pityesz, igazi lovaggá nőtted ki Magad! Köszönöm!

      Lujza

      Törlés
    11. Felhívom a kedves érdeklődŐ figyelmét, hogy (ki-ki)vetítés van folyamatban!

      Szereplők:
      Megmondom Én
      Mar Ad Mazsi
      Kedves Lujza
      Tinédzser Megváltó
      ...

      További szerepek:
      Ritkánszó Odabaszó
      Láccatló
      Cseperedő Lovag
      A Kárhozott


      A film végtelenített.
      További jó szórakozást!

      Törlés
    12. "Mazsi hisz, vagy nem hisz" - ez, legalábbis 2értelmű. Akinek nem az, még gondolkozzon egy kicsinykét "magyarul". Amikor meg az atis < sita a lujzájával mazsi/hisz/ + zplus + atis + lujza "megváltójaként" jelentkezik az egyébként "ahmedinezsádosan-zsidaj" teher-ám-ból itt, na AZ A VÉG/OMEGA - mond6nánk zorán-sztererorovityi "ősmagyar". Amely rác idegenre persze - nem véletlen - 1 bejegyzés sem érkezett. Mert, mazsi szerint a magyar "birka" - vagyis BÍR-ja a KÁ-t, azaz KÍGYÓ-TARTÓ. JÉZŐS mit is tett ilyen esetben anno ? Leverte a "BLOG/falu PORÁT" a sarujáról , felül-emelkedett, meghaladta a "sábeszgój nagyérdeműt" és továbbállt. És ami nem semmi - jóindulatúan - persze meghagyta a "farizeusoknak a MADÁR-szabadságot", hogy végső "sauron" azt tegyenek amit csak akarnak - bárkivel és bármivel - az idők végezetéig. Azzal a kitétellel persze, hogy mindaz amit cselekszenek, "majdan"/MOST ŐKET fogja MINŐSÍTI.
      Mi is következik ebből ? Természetesen az hogy mindent az 1ÉN-i cselekvés minősít. TÉvedés ne essék - minden ember, vagy embernek látszó itt maradhat a Kárpát medencében. Pusztán rajta múlik hogy erre érdemessé válik vagy sem. Az utolsó haramia harácsoló, a gyilkossá vált és minden egyéb országfoglaló idegen is itt maradhat. Természetesen csak akkor HA AZONNAL MEGVÁLTOZIK-ÁTVÁLTOZIK. Magyarán - az illető bocsánatot nyer7 - ha a cselekedeteiben minden személyi feleslegétől megszabadul és azt a RÁSZORULTAKNAK ADJA. Ez alatt természetesen MINDEN - anyagi és nem anyagi - ÉRTENDŐ. Ez az aranykori un. "ajándékozás" alapvetés, ami - mint evidencia - a pénz "sátáni" uralma után MOST ÉLETBE LÉP !

      Törlés
    13. Mindig elgondolkodtató,hogy milyen szegényes a mondatértelmezési képesség mai napság.
      """""Hülye vagy és az is maradsz,
      ez a szívkulcs!"""""" A fentiekből,hogy lett ez ily egyszerűre re redukálva.? És akad,aki erre képes még a tenyerét is összeütni.

      Pont azon az apró,és ezért,,, ezen roppant könnyen elcsúszható apróságon viccelődni,,,,.
      Ami sajnos magát az emberiség magas arányát képviselve....Egy szikra empátia sincs benned.
      Mint ahogy sokaknak fogalmuk sincs,hogy az ajtó kinyitásához, kulcs kell....!!t.

      Törlés
    14. Ja, igen a kulcs. Kuksisd talán meg a googlen a Vatikánt. Érdekes kulcs nyílást fedezhetsz fel.
      Ja és a két kulcs a címerében... egy a ki, a másik a be. A kaput mindkét oldalról vigyázzák.
      Naponta bukunk meg az aprónak hitt,füllentéseinkkel,hazugságainkkal,az elkövetett hibáink másra testálásával.
      Püfölheted mindkét kezeddel a mellkasod,hogy mily keményen beüvöltöttél...de hiába.t.

      Törlés
  28. Köszönöm Mária és viszont is küldöm ((-: ;)
    Viszont hadd ajánlok egy frissiben pattintott olvasnivalót
    szíves figyelmébe Mindőtöknek. Ugyan kissé hosszadalmas de
    szerfölött izgalmas olvasmány és nem utolsósorban hasznos is. Tudom-tudom ez csak az egyéni véleményem. Még teszek
    hozzá egyebeket is de mára..öööilletve tegnapra elég volt :)
    http://nemdumaoldal.blog.hu/

    VálaszTörlés
  29. Kedves Mazsola!

    Nem érzed, hogy valamit TENNED KELLENE a gyermeked: ezen blog megvédése érdekében?
    Ugyanúgy kiszolgáltattad az első jöttment migráns agressziójának, mint Merkel a hazáját.
    Úgy tűnik, van még dolgod a MARS bolygó energiáinak kezelésével.
    Nem veszed észre, mennyi kárt okoz, hogy szétoffolták, teleszemetelték atis agymenései?
    Elveszíted nemcsak hűséges olvasóidat, de a barátaid is elhagyják a meseszobát..
    Be kell látni, egyszerűen nem működik a laissez-faire ebben a helyzetben. Ez a mi klubszobánk. Az otthonodba is bárkit beengednél akkor is, ha kifejezetten kellemetlen és értelmetlen a jelenléte???
    A béketűrésnek is vannak határai. Elég sokáig vártam, de atis NEM FOGJA abbahagyni a hülyeségeit.
    A labda nálad van, kedves Mazsi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Léccike azt is vegyük számításba a nagy számolgatásban, hogy akár akadhatna (de nem akad, lsd később miért* :)) olyan hűséges olvasó és barát is, aki azért gondolkozik el azon, hogy lelép innen, mert már igen nehezére esik kivárni, hogy némely barátja felhagyjon végre a saját árnyékképének a püfölésével.

      (*Olyan hűséges barát nem létezik aki némi "nehézséget" tapasztalva lelép, hátrahagyva a barátait, mert az se nem barát, se nem hűséges.)


      Törlés
    2. Épp ma gondoltam rád. :)

      Tudod hogy van, minden szülő életében eljön a pillanat, amikor a gyereke önálló útra kel, függetlenedni akar. Ezt nem szabad visszafogni, hadd menjen, kezdjen el élni a saját lábán, saját tapasztalatokat gyüjtve, új élményeket szerezve, új barátokat megismerve... aztán majd amikor már besokall, és hazavágyik, visszajön, oda ahol mindig visszavárják. Vagy nem... nem minden kirepült fióka tér vissza.
      Nekem mostaában amúgy sincs sok időm a blogra, így nem zavar hogy nélkülem is "elvan" a gyerek. Atis működését jelenleg - jobbára - ártalmatlannak minősítem. Bármikor kizárhatnám, vagy letilthatnám a hozzászólási lehetőséget, és ez a tudat megnyugtató. És mint említettem korábban, én is találtam a mondandójában hasznosat, ráadásul akármekkora májernak hiszi magát, ő is sokat igazodott "hozzánk" . :)
      Szóva csak nyugi, ha zavar a srác, tekerd lejjebb az egeret.

      Törlés
    3. Tekergetek már jóideje, azért nem bírtam már tovább.
      Jó, h elmondtad az álláspontodat az ügyben, megértem.
      Örülnék, ha érdemi munka folyhatna inkább, mert reményeim szerint van itt még potenciál...

      Törlés
  30. Ne aggódj Kedves Olivin meg sem mukkanok többet, DE! csak a
    Te kedvedért kifejezetten ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te meg ne add fel a játékot Tesó...hisz csak most vetted elő a paklit ;-)

      Törlés
    2. Mondjuk azt nem bánnám már én sem, ha végre elszakadhatnánk atis barátunk személyétől, meg a körülötte folyó vitától, és inkább adott témák mentén folyna tovább a társalgás, személyes szúrkapiszka nélkül.

      Törlés
    3. Igenis! Figyelj Mazsola tudod jól, hogy miből alakult ki ez a helyzet...nem kezdtem személyeskedni
      hanem az adott téma illetve hsz-t vettem véleményezés alá és kérdeztem. Nos, ha jól emlékszem(persze ezt annyira nem tartom számon),-
      Te is nekem estél kissé, ahelyett, hogy mondjuk a
      kérdésre direkt nem válaszolót biztattad volna válaszadásra. Tudom, ez nem kötelező viszont illik.
      Ugye arra is emlékszel ki volt az? Mellesleg pont az
      egyik baj, hogy ha nem értek valamivel egyet akkor
      mindjárt húúmeghaa...:) Ha azt nézem, akkor ennél sokkal több lett volna a dumám ha nem hagytam volna figyelmen kívül sok mindent, direkt a békesség kedvéért. :) Ennyi erőből magam is mindenre mondhatnám általánosítva, hogy hulladék...

      Törlés
    4. Mi is volt az EREDETI kérdés? (egy mondatban ha lehet...)

      Tudod hogy van, ami az egyik élőlénynek hulladék, az a másiknak még tápláló fincsiség. No, én is így vagyok az esszéiddel, 10 sor kuka, aztán írsz két olyan mondatot hogy beszarok, felismerést, infót, meglátást, tök mindegy, de nekem újat, előremutatót. :)
      Persze ez fordítva is így lehet, nem hinném hogy minden bejegyzést elolvastál itt, de biztos hogy a nagy része untatna / ismernéd / baromságnak tartanád, stb..

      De már megint rólad beszélünk, a kurva életbe! :)

      A személyeskedés szerintem egy tök felesleges energiaharc (függetlenül attól, hogy időnként még lehet akár szórakoztató évődés is, csak értelmetlen), pláne annak fényében, hogy mindannyian ugyanannak az Egy Szem Élő Lénynek vagyunk részei. :)

      Törlés
    5. Egyszer együtt ültünk a Mesterem, én és még pár tanítvány. Mindenki rengeteget kérdezett, Ő pedig mindenkinek válaszolt. Én csendben ültem egész idő alatt. Mesterem végül megkérdezte: "Gunagriha, te nem akarsz semmit kérdezni?" Azt válaszoltam, hogy nem. "Nem vagy kíváncsi semmire?" Újra nemmel feleltem. Akkor ezt mondta: "Igazad van, csak egy fontos kérdés létezik: Ki vagyok én? Igaz, hogy te nem kérdeztél, de én megmondom neked a választ erre a kérdésre, amely szintén egy kérdés: Ki nem vagyok én?"

      Törlés
    6. Mazsola, azt ugye tudod, hogy az eredeti kérdés mint
      egyetlen nem volt, kérdéshegyek viszont igen.
      Írhatom, hogy megpróbáltam rávilágítani arra a
      számomra egyszerű tényre : miszerint azt a dolgot nem látom el a figyelmem energiájával és ezáltal azt
      éltetem amivel nem szeretnék már! foglalkozni.Ugyan
      ezt már többek is észrevették/értik,vagy legalábbis
      hiszik, de ez esetben is minduntalan azon "rugóznak"
      ami nem tettszik azaz ami a baj szerintük. És itt
      térhetnék ki a Kerion által is újra és újra előkerülő háttérhatalmasok/zsidók/egyebek témájára,
      illetve a "messiást"- váró hozzáállásra.Ezek miért vannak,hogyan manipulálnak, kik ők a kérdések eredeti gyökere/rendszere. Magam azt vallom, hogy amit meg tudok oldani azt meg is oldom,akkor az meg is van csinálva. Igaz, sokszor nem úgy és akképpen
      sikerül mint az mások szerint jó vagy tökéletes, de
      ez nem is volt célom egyszer sem. A hibák egy látószögön kifejezetten mulattató és inspiráló helyzeteket alakítanak ki és így szép az életjáték.
      Ha észrevetted volna akkor hasonló technikát alkalmaztam(elárasztás) mint amit jelenleg is művelnek velünk ezen az információs szupersztrádán
      amit internetnek hívunk, mivel az igazságmagvak köré
      hihetetlen mennyiségű hamis adat kerül be ami a megtévesztés/személyeskedő viták melegágya aztán.
      Így aztán nem jutunk előrébb sosem, pláne ha a hibás
      dolgokat minduntalan kívül keressük...mert valójában
      ezek belül vannak és mindenkiben mint tudati programok/mémek/ hatnak gondolkodásunkra/érzelmeinkre. Mindenki a "normális" vagy annak tartott fényes oldalát mutatja
      mások számára és sokszor nem ismeri el, hogy bizony
      neki is van ám sötét oldala is, ha már oldalakban
      szükséges ezt kifejeznem az érthetőség miatt.
      Na mármost ha azt nézem (és szeretném ezt önajnározás nélkül kifejezni),-akkor azt mondhatom, hogy jó sok
      évig tartott ugyan,de végigolvastam minden utamba
      kerülő tanítást vagy annak álcázott terelést illetve szektásodott csoportokban is megjelentem és
      fel is vérteződtem ellenük, így nem tudott magába olvasztani egyik sem. Ezt már valójában kölökkorom
      óta csinálom és jelen esetben is így állok ehhez.
      Mondhatom, hogy terepmunkás vagyok és nem ijedek meg
      senkitől és semmitől,szintúgy az sem érint, hogy a
      másik ember mit gondol rólam és hogyan érez irányomban, sőt ennek szívesen alá is játszadozok.:)
      Vallom, hogy némi "sokkos" állapotba szükséges kerülni annak aki ebből fel szeretne ébredni.
      Nem vagyok "profi szakember" típus azaz nem szakosodtam,de valamelyest konyítok sok mindenhez és
      a magam mestere vagyok. Így ha azt írnám, hogy a nagyon keresett és rejtőzködő háttérhatalmat keresitek, akkor nagyon egyszerűen megtalálható ha
      a fentebb említett dolgokat értelmezitek és azt azon
      a helyen keresitek amire utaltam. Úgy is leírhatom,
      hogy Ti vagytok a háttérbe szorítva és a Ti saját
      erőtöket/hatalmatokat használják fel az erre szakosodottak.Főleg így,- s hogy a témához is kapcsolódjon,-,hogy ugyanazokat a felesleges köröket
      futtatják Veletek és azon sugalmazásokat próbáljátok
      az életetekben létbe hívni amit ők szeretnének.
      Ugyanígy a "ki vagyok én?" kérdés is egyfajta hamis
      útra és agyalásba teker...de ezt jelenleg nem fejtem
      ki, hogy miért.Mellesleg az emberek úgy tanulnak jól
      meg valamit,ha némi rávezetéssel ugyan, de maguk ismerik fel értik meg amit tudni szeretnének, így azt már hívhatják nyugodtan tudásnak.... :)Szóval
      akkor indulhat a felfedező túra. ;)

      Törlés
    7. Ej de szép összefoglaló lett Ati bátyám az itteni tevékenységedről! Ennek minden sorával tudok azonosulni - már ha igaz, hgy csakis miattunk vetettél be ekkora energiát, és nem a saját sztárolásodra :)
      A stíluson , a módszeren lehet vitatkozni, hogy melyik célravezetőbb, nekem személy szerint ez a fenti összefoglalód jobban tetszett és értetőbb volt mint az egész eddigi játékod. Szóval nálam legalábbis ezzel a higgadt érveléssel többre mész mint a kakaskodással. :)

      No igen, a figyelem energiája... nekem meggyőződésem hogy ugyanazokon az állomásokon kell végigmenni minden ébredezőnek, nem lehet átugrani osztályokat. Te is véggjártad amit kellett h eljuss idáig, és ezt mások sem ússzák meg, nem tudod felgyorsítani a természetes folyamatokat, mert csak elijeszted az útkeresőket. De ismétlem, a módszeren lehet vitatkozni, lehet h a tied lesz mégis a célravezetőbb.

      Azt vettem észre h mostanában egy percem sincs unatkozni, állandóan ellát a Jóisten feladatokkal, folyamatosan tevékenykedem , így nincs ídőm a gondolatgyárak tereléseire, mert a saját teendőimmel vagyok elfoglalva, legyen az egy elromlott szivattyú, egy dugulás, építkezés vagy bármi.
      És arra is régen rájöttem már h nem igazán van szükségem mások elmetartalmait bogozgatni, legyen az akármilyen "mesteré", mert épp elég a sajátjaimmal megbírkózni. Szóval magom vagyok a magom mestere, tanítója és tanítványa EGY-SZER-re.

      Törlés
    8. Remek, atis, igazán kedves tőled, számolom, hány napig bírod a "diétát". Tudod, sok beszédnek sok az alja és a fontos közlendőt tömören és velősen is ki lehet fejezni. Szóval hajrá, éljen az önuralom.

      Törlés
  31. http://nyusziacilinderben.blogspot.rs/2016/08/lostparabox.html

    VálaszTörlés
  32. Kedves Pityesz Én csak annyit tudok tenni, hogy imádkozom a lelked üdvösségéért, ez a max amit tenni tudok. Remélem segít. Üdv. B.

    VálaszTörlés
  33. Két témát tudnék kiemelni, amire érdemes figyelni a mindennapokban. Az egyik a vásárlási szokások, feldolgozott, agyoncsomagolt élelmiszerektől tartsuk magunkat távol, semmi olyat nem kérek, amiben mesterséges anyagok vannak, illetve ötnél több összetevőből áll. Csak alapanyagokat szabad vásárolni és otthon elkészíteni. A kenyéren, tejen, üdítőn, felvágottan és a cukron túl is van élet!

    A másik, hogy ne vegyünk új ruhát, főleg ne drágát. Használtan is könnyen, olcsón be lehet szerezni és így új életet kapnak.

    http://www.hirado.hu/2016/07/30/tudta-2700-liter-viz-kell-egy-polo-eloallitasahoz/ A Danish Fashion Institute kutatásai szerint az ágazat a második legnagyobb környezetszennyező iparág a világon.
    Vagyis egyetlen fehér póló elkészítéséhez 2700 liter vízre van szükség. Ez a mennyiség egy ember vízszükségletét több mint 3,5 évig fedezné.

    Illetve, ne vegyünk műanyag gyerekjátékot se, mert az életben nem bomlik le, inkább valódi anyagokkal vegyük körbe magunkat.

    VálaszTörlés