2016. augusztus 30., kedd

Lazuljunk: Die Woodys

Csak hogy legyen nektek is egy nagyon kemény 2 percetek! :))


Best playback evör...

Ja, a videó alatti hozzászólások is nagyon kemények, emlékezetből:
"Ez lehet a kiváltó oka a következő világháborúnak..."
"Németek, focit csináljatok, ne dalokat.."
 "és még azt mondják a holokauszt durva”.

:))

De azért..., ha leásunk ennek a röhejes klipnek az aljára, ott igen beteg dolgokat találunk...
Mert az odáig rendben van, hogy ezt a dalt megírta valaki (a hsz-ekben olvastam, hogy a foghíjas gyerek apja, aki ismertebb zenész volt) - és bár nem értem a szövegét, tételezzük fel hogy ez egy kedves gyerekdal.

No de, - és itt kezdődik a nagyon beteg része a dolognak: - erre a dalra felépítettek egy egész produkciót, performanszot, előadást. Nem tudom pontosan milyen jellegű műsorba hívták meg őket, nem is lényeges, ami fontos, hogy erre elő kellett készülni. A kellékesek berendezték a stúdiót "erdővé", legyártották a kis manó (süni?) figurákat, kikeresték azokat az idétlen ruhákat, tollas sapkákat, és ráadták a srácokra, (akik ebben a korban a dugáson kívül valószínűleg másra komolyabban nem is tudtak gondolni...), a stylistosok belőtték a hajukat, a koreográfusok betanították őket arra a bedrogozott buzikat megszégyenítő mozgásra, és a folyamatos mosolyra..., a kellékesek megépítették azt a nagyon komoly, "fából készült" szintit, (aminek az egyik "billentyűje" majd kiesik a helyéről) és kikeresték a stúdió valamelyik afrikai kelléktárából azt a dobot. (már ha ez valóban egy dob, és nem valami ipari tárolókonténer felfordítva)... Egyszerűen nem tudom elképzelni sem, hogy volt-e abban a teremben egyetlen élőlény is, aki egy pillanatra is elhitte, hogy ezeknek a "hangszereknek" bármi közük is van a hangfalakból szóló zenéhez? Vagy hogy a srácok időnként látható "füttyentése" és "vakkantása" bármilyen kapcsolatban is áll a felhangzó digitális állathangokkal? Vagy hogy a megszólaló feltunningolt (megemelt hangmagasságú) énekhez bármi köze is van élőben a srácokhoz?

Szóval mindez egy nagyon durva, beteg elegyet alkot, és egy alapvetően nagyon súlyos jelenségre mutat rá, ami szerintem már - szerencsére - kihalt azóta, mégpedig a tévézés, és zenés produkciók egy nagyon súlyos időszakára, amikor azt hitték (vagy szerették volna hinni) a szerkesztők, stúdiósok, média tulajdonosok (TARTALOMGYÁRTÓK!), faszom tudja kik, hogy mindezt a teljesen valótlan szemetet, ezt a teljes mértékben hiteltelen illúziót be lehet adni a közönségnek... illetve be is adták, de szerintem (remélem!) többségben voltak a közönségben azok, akiknek nem volt őszinte a mosolyuk...

És mindezt abban a csodálatos 1984-es évben, amikor:
- kijön a Depeche Mode - Some Great Reward című lemeze, ami szerintem a pályafutásuk csúcsát jelenti, már ami az emulátoros hangszerkesztési minőségi szintet illeti... a világ azóta sem volt képes még egy People are people szintű zenét legyártani.
-  olyan előadók korszakalkotó zenéi jelentek meg, mint Madonna, Queen, Alphaville, Billy Idol, Eurythmics , Prince, stb., meg úgy általában az "angolszász" újhullámos zenei ipar minőségi csúcsokat döntögetett.
- olyan filmek jelentek meg, mint az Indiana Jones, Végtelen történet, Terminator, István a király...
- megjelent Douglas Adams Galaxis útikalauz c. könyve, és kiderült hogy George Orwell tévedett... öööö hát... talán nem is olyan nagyot .:)
- stb.

... szóval önmagával nem azzal van baj, hogy valaki írt egy kedves gyerekdalt, vagy hogy az egyik srác kissé foghíjas (azóta egyébként már megcsináltatta a fogait) még csak nem is a playback-el van a baj, mert egy szoros időbeosztással dolgozó tv-stúdióban általában igaz, hogy nincs idő egy-egy zenekar rendes beállására, hangarányok megfelelő keverésére, stb., ezért általában az ilyen betétdalok pléjbekkek, mint ahogy nálunk is volt..   hanem azzal van itt a kibaszott nagy probléma, hogy ez a szerencsétlen, szemétre való hulladék így, ebben az apró részletekig felépített formában egyáltalán képernyőre kerülhetett, ebben a varázslatos, minőségi alkotásokban gazdag évben ! 

Mindenesetre ha mindez nem történt volna meg, akkor most szegényebbek lennénk egy - kinek-kinek mennyi ideig tartó - hasgörcsig elhúzódó röhögéssel.. :)) 


És persze megvan ennek a klipnek a zene nélküli változata is... hasonló magas szintű humorral, mint az Elvis Presley, vagy a Britney videóban...

Behind the Scenes: Die Woodys – Fichtl's Lied [live / no music]

16 megjegyzés:

  1. Létezik egy másik gyilkos playback dal, na az az igazán best forevör. Képzeld Tesó… az folyton hallható és MINDENKI arra tátog!

    No de, - és itt kezdődik a nagyon beteg része a dolognak: - erre a dalra felépítettek egy egész produkciót………


    Mekkora röhögés lesz, ha egyszer valaki leszedi a hangot :)

    VálaszTörlés
  2. A csúcspont az első manus mosolya. Kifejezetten ijesztőőőő!
    Azért a produkció üzenete, szövege is tanulságos, az is megérne pár sort.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az már szentigaz, hogy a faszinti látványa utáni zoomolásnál az első hidegzuhany a mosolynál van a gyanútlan szemlélőben. :)

      Törlés
    2. Olivin kedves, ha érted miről énekelnek kérlek oszd meg velem!

      Törlés
    3. Én vagyok a kis lucfenyő csodaországból
      és arra kérlek benneteket, használjátok az eszetek.
      Az életünk veszélyeztetett, ha senki nem segít, veszélybe kerülünk. És ti, srácok, sose lesztek többé boldogok.
      (!Itt széles mosoly!!!)
      Drága embergyerekek, figyeljetek! Srácok, TI teszitek nyomorulttá a lucok életét. Mindig gondoljatok a környezetvédelemre, különben végünk és
      !!! Földanya hamarosan megszűnik!!!
      Szerencsétlen német gyerekek először egy jó adag bűntudatot kapnak a nyakukba, ami a legalacsonyabb rezgésre állítja be őket, azután, ha nem engedelmeskednek a környezetvédelmi politikának, a megsemmisítés vár rájuk - bezárul a félelem köre. Szép álmokat, gyerekek! Ez egy igazi lélekölő dalocska, közel sem ártalmatlan.




      Törlés
    4. Hm... köszi!
      Szépen beburkolták azért azt a mondanivalót...

      Ja, egyébként nagyon átlátszó már az a befolyásolás, amit a fősodratú sajtóban is művelnek. Pl. tegnap olvastam egy egész érdekes és rokonszenves mozgalomról, melynek neve: NEMNÖVEKEDÉS!

      http://index.hu/gazdasag/2016/08/31/nemnovekedes/

      ... amivel alapvetően egyet lehetne érteni, csak az a furfangos körítés, és csúsztatás bicskanyitogató, ahogy csomagolják az "újságírók", figyi:

      "Ha viszont a saját, teljesen valóságos, elkerülhetetlenül közelgő katasztrófáinkról kellene ugyanígy gondolkodnunk, például arról, hogy a klímaváltozás nemcsak hogy jön, de itt is van, és visszafordíthatatlanul átszabja a világot, ami ráadásul a mi hibánk, akkor már sokkal kevésbé vagyunk kreatívak."

      Kiemelve a lényeg: "ami ráadásul a mi hibánk"

      "...A MI HIBÁNK..."

      Hát kérem, én és még sok millió ember ezzel nagyon nem ért egyet teljes mértékben.
      Amúgy a mozgalom céljaival tudok azonosulni, olvassátok el, érdemes.

      Törlés
    5. Azé' bloggazdi...

      Nem biztos okos húzás vót részemről alig pár percel a reggeli kávé elfogyasztása után megolvasni a index-es csóka betűhalmazát. Mer'hogy pár gondolat olyan gyorsan tepert el a homlokom megett, hogy nem bírtam megkapaszkodni benne rendesen.
      De.
      Megjegyzések. Röviden.
      - Szegény Gazdaság. Sniff. "Ha nem nő a GDP az rossz, mert... Aha.
      - Mink (Én?) okoztuk a klímaváltozást. Tényleg? Jó, lehet, csak nem úgy ahogy a csóka gondolja
      - Siker=Bódogság. Té'leg?
      - Finom kiemelésként: "...2070-re összeomlik a társadalom..." Vagy nem. Vagy hamarább. Vagy...
      - Mega... szokásos felemlegetett politikai irányzat/akarat. Ahun a hírek szerint egy halom arc sokáig szájal mindenféléről, aztán jól nemcsinyál semmit. Ja. De. Hazamegy, és megveregeti saját vállát, hisz jól dógozott.

      Ésa végire a kedvencem: "...ugyanolyan unalmas dolog, mint hogy legyen több napelemes ház."

      Deugyi... Index.

      Törlés
    6. Igen, ezek nekem is birizgálták a igazságérzet-érzékelőimet ott legbelül. Jó hogy összeszedted! :) De még jobb lett volna ha meg sem születik ez a cikk. Vagy csak egy síma tényközlés lett volna: itt és itt ülésezik ez és ez a mozgalom, ami nagyjából ezt és ezt akarja. Semmi körítés, semmi "saját" vélemény, semmi indexes manipuláció. Mert így az egész olyan "hát jól van srácok, van itt valami érdekesség, mindjárt rá is térek, de mielőtt erről írnék tudnotok kell, hogy az egész egy nagy faszság, hiszen ez homlokegyenest ellentétes az általam képviselt világnézettel, irányzattal, meg amúgy is a mi, vagyis a ti hibátok egyáltalán hogy lélegeztek, szóval ennek fényében olvassátok a következőket..".
      :)

      Törlés
    7. Hát én az indexest pár bekezdésig bírtam csak elolvasni, akkor már inkább ez: http://verde.444.hu/2016/08/18/interju-a-nemnovekedes-apostolaval

      tapir

      Törlés
  3. Az már szent igaz, hogy inkább egy ijesztően bugyután tálalt Rumpelstiltskin, semmint cuki kis erdei manók. :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja! :)

      Rumpel... izé, sosem tudták kimondani a nevét! :)

      Nem baj, én már betettem csengőhangnak a Fichtl's Lied slágert! No meg a fél iroda is... :))

      Törlés
  4. Egyébként az is érdekes, hogy a "zenekar" neve és a "dal" címe elvileg németül van ugye... no de mi van, ha angolul próbáljuk meg értelmezni??

    Die Woodys – Fichtl's Lied

    Halj meg Erdész - Ficht hazudott ?

    Hiába, a beteg alkotásra beteg gondolatok érkeznek :))

    VálaszTörlés
  5. Noha már-már hihetetlennek tűnik, de léteznek sokkal borzasztóbb dolgok is annál, mint mikor egy a témához inkompetens személy nem veszi le a poént és tragédiának éli meg azt. Mégpedig az, mikor cikket is ír róla.

    Ugyanakkor a honlap stílusáról azt gondoltam, hogy ez a blog már legalább 10 éve történt, ám szomorúan tapasztaltam, hogy alig egy éve került fel ez a minősíthetetlen szenny az éterbe.

    Továbbá szeretnék őszintén gratulálni a szerkesztő elfogultságához, tróger stílusához. A viszont látásra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes dolgok ezek. Mindenkiben, akivel valaha találkozunk, kapcsolatba lépünk életünk során, kialakul egy kép rólunk. Ez a kép mindenkiben más és más, a család egyes tagjai másKÉPp látnak minket, mint a barátok, és más a munkatársakban kialakult kép, és más a sarki zöldségesben is. Az egyetlen közös bennük, hogy egyik sem valós vagy teljeskörű kép rólunk, önmagunkról. Mindenkiben hamis kép alakul ki rólunk, mindegyik csak legfeljebb részigazság lehet az adott "másik" szemlélő gondolati terméke, de sosem a teljes és igaz kép. Azt csak mi MAGunk tudjuk, önMAGunkban.
      Így alakulhat ki az a helyzet is, hogy egy tök ismeretlen inkompetensnek nevez, miközben semmit nem tud az életemről, a képességeimről, az eredményeimről. Sőt, az a kép alakul ki benne, hogy egy poént tragédiának élek meg, miközben erről sincs semmi fogalma, csupán egy hamis képe. Nem tudhatja például azt sem, hogy az ebben a cikkben kielemzett és kicikizett zene szinte életmentő övként funkcionált egy olyan időszakban, amikor elég tragikus élethelyzet alakult ki a munkahelyemen. Ez a vicces szám és a belőle készült paródiák és az ezeken való sokszoros és ismétlődő viccelődés odabent tartották bennem a lelket, hogy folytassam a munkám, úgyhogy sokat köszönhetek ennek a dalnak.
      Egy ismeretlen persze ezeket nem tudja, csupán egy felszíni "ismeretség" után von le bebetonozott következtetéseket, melyek természetesen tévesek.
      Mint ahogy az is, hogy egy blog nem "történhetett" 10 éve, sőt sehány éve, legfeljebb kezdődhetett, vagy íródhatott, vagy esetleg alapítódott.
      És nyílván az is egy hamis kép lehet, hogy valakinek milyen a stílusa. Ezt szintén csak mi magunk tudhatjuk magunkról, mindenki más csupán egy részét ismeri annak.
      Persze mivel mindenki magából indul ki, így nem csoda ha tulajdonképpen szinte állandóan másokra vetítjük a saját tulajdonságainkat, ezáltal képezve egy teljesen valótlan képet a másik emberről.
      De nincs mindezzel semmi gond, így van ez jól. A saját valóságunkat mi magunk írjuk magunk körül, képzeletünk képeket képez, ezekből áll össze a képzetünk, a világképzetünk, világnézetünk mindenről és mindenkiről benne. Teljesen egyéni utak egy egyetemes játszótéren.

      Törlés
    2. Na itt most nem tudom, mi volt a szomorúbb a "dialógusban"... a név nélkül odaböfögött verdikt, vagy a reakciónak szánt 40 sor mellébeszélés és red herring. :D

      Törlés
    3. Szomorkodásra semmi ok. Ez a bejegyzés is épp ellenkező okkal született: vidítani. Sajnálom hogy valaki komolyan vette. :)

      Törlés