2012. május 26., szombat

Halakként, hüllőként, vagy rovarként kívánjuk folytatni?

Vannak, akik az emberi civilizáció teljes bukásáról beszélnek. Jelen korszakunk végkifejletét látva ezzel a véleménnyel akár egyet is lehetne érteni. Most már csak az a kérdés, hogy ha emberként nem voltunk képesek felmutatni egy életképes civilizációt, akkor majd halakként, hüllőként, vagy rovarként kezdjük elölről? :) 

Aramis hívta fel a figyelmet egy kínai tv-reklámra, amit elvileg az Lengyel-Ukrán közös szervezésben megrendezendő 2012 foci EB-re készítettek, de fura hogy mégis Londont zúzzák szét, és utalás történik az olimpiára, meg valami írtózatos világvége küzdelemre a sárkány és a kígyó között. Okkult szimbólumok tájékán jártas embereknek ez talán mond valamit. Nekem volt alkalmam egyszer megnézni, de aztán letörölték a videómegosztókról, az alábbi linkeken még lehet róluk olvasni:
http://www.101greatgoals.com/blog/wtf-chinas-now-tv-promote-euro-2012-with-shocking-animation-of-big-ben-the-eiffel-tower-the-colosseum-in-flames/ 

http://www.disclose.tv/forum/wtf-video-of-chinese-tv-promoting-the-2012-uefa-cup-t72575.htm

Vajon mi a nyavalyát akartak üzenni ezzel a promó videóval a kínaiak? Nem semmi "terveik" vannak az EB-re, és az olimpiára. És hogy - hogy nem pont a Kárpátokból fognak felemelkedni a különböző nemzetek, hogy egyesülve segítsék a sárkányt legyőzni a kígyót? Mi a lósz.rt akartak ezzel üzenni a kínaiak? (már ha ők csinálták ezt a promó anyagot) Hamarosan megtudjuk, mert két hét múlva kezdődik az EB. Egy ideig talán itt még elérhető a videó: 
http://video.eurosport.pl/pilka-nozna/wtf-chinas-now-tv-promo_vid231714/
Elég sokkoló kis film, és tele van utalással. Sportrajongóknak kötelező! :)

De bármit is próbáltak üzenni, én nem hinném hogy teljesen ki tudnánk magunkat nyiffantani. A forma változhat, de zárás nincs. Elpusztítani legfeljebb emberi mivoltunkat tudjuk, de a Teremtésből semmit nem tudunk elvenni, és ennek magyarázata a következőkben kifejtődik.
Az ember képtelen bármit is megsemmisíteni. Vagy valaki úgy gondolja, hogy amikor kitépünk egy gazt a helyéről, és látjuk elrohadni a kert sarkában, esetleg még el is égetjük, azzal elpusztítottuk azt a néhány millió atomot? Nem, nem tudtuk, csak átalakult a gazt összeállító részecskehalmaz valami mássá (és itt most csak szigorúan az anyagi összetevőkről van szó - a lélek egy egész más kategória, ami szintén elpusztíthatatlan.) Szóval a gaz elégetésével a Világegyetem egy szemernyivel sem lett kevesebb. Valójában semmit nem tud az ember létrehozni vagy elpusztítani, csak dolgozhatunk, játszhatunk a kölcsönkapott testünkkel kölcsönkapott játékszerekkel itt az anyagi síkon. Semmit nem mi találtunk ki, semmit nem mi hoztunk el ebbe a világba, legyen az akármilyen "egyéni" gondolat, ötlet, dallam, vagy tárgy, csak átfutnak rajtunk, használjuk őket, tanulhatunk általuk, de semmi nem a miénk. Olyasmi ez, mint amikor a hülyegyerek kilógó nyelvvel földig rombolja egy másik gyerek előző napon készített homokvárát. A pillanatnyi élvezeten túlmenően a hülyegyerek semmit nem tudott lerombolni, sem a homokot nem tudta megsemmisíteni, sem a szellemet, ami a várat létrehozta, mert az építő gyermek bármikor felépít egy másikat. Megmondom őszintén nekem már nagyon elegem van a hülyegyerekekből, legyen az egy másokat verő kis pöcs, vagy egy vezérkari főnök, teljesen mindegy. Törvényszerűen el kell jönnie az időnek, amikor a hülyegyerekek lebuknak, a többiek meg továbblépnek egy osztályt.

Sok zenész egyetért abban, hogy egy-egy dallam miként jut a "szerző" eszébe: a legtöbb esetben ez is csak úgy jön! Számomra a legtöbb dallam úgy született, hogy odaültem a billentyűk elé, és elkezdtem játszani "vaktában". Egy percen belül megérkezik az új dallam. De volt, hogy csak fütyörészve, dúdolva jöttek. Volt, hogy a vonat zakatolására jött egy ütem. A közös mindegyikben az, hogy "jött" - valahonnan! No persze új dallam nem létezik, mert a Teremtő már minden dallamot kitalált, előtte minden tapasztalat ismert, mi csak merítünk belőle. Mint minden mást is. :) Ez utóbbi felismerése egyébként csak napról napra növeli a tiszteletemet Iránta. Köszönöm, hogy a létezésbe hívott, és köszönöm, hogy ilyenné tett! Sem a szavaink, sem az alkotásaink, sem a tetteink nem a mi tulajdonaink. Antennák vagyunk, benyúló kezek, egy másik világ hírnökei, még azok is, akik soha ilyenen nem gondolkodtak el egy percig sem. Az idea a valóság, s annak leképezése meg ahhoz képest csak illúzió.
 
Aki fenti bekezdésben figyelt, az rájöhetett, hogy talán nem érdemes túl nagy energiát fektetni azokba a hírekbe, amelyek a világvégével riogatnak minket, mert nem tudunk mi emberként semmit sem eltörölni a Teremtő világából. Az egyedüli kivételt talán a maghasadásos kísérleteink jelentik, de látjuk, hogy amint belebarmolunk a természet rendjébe, azzal is csak saját magunk alatt vágjuk a fát. Üzenet a részecskegyorsítóba: tán nem kéne buzerálni az atomi kötéseket! Mert bár valóban hatalmas, kihasználható energiák vannak a részecskék kötésében, de lehet hogy többet ártunk a saját illúziónkra nézve, mint használunk ha ebbe az irányba megyünk el. Ismert, hogy ahogy a makrokozmosz irányából közelítünk a mikrokozmosz irányába egyre erősebbek a kötések. A galaxisok között látszólag elhanyagolható kapcsolat van (de azért van!), az egyes naprendszerek égitestjei között már megjelenik a gravitációs erő, ami nagyobb az előzőnél, a testünket alkotó sejtek között a gravitációnál is erősebb kötés van (máskülönben szétesnénk), a sejtjeinket alkotó atomokban még erősebb kötés van, az atomot alkotó elemek között pedig még brutálisabb erő feszül. Ahogy csökken a méret, így növekszik "lefelé" a kötések ereje. És akkor ismét feltehető a kérdés: mi az amit az ember valójában el tud pusztítani ebből? Semmit.

Így a Halak világhónapjának vége felé azon is érdemes lenne elgondolkodnunk, hogy a magyar nyelvben vajon miért ugyanaz a szógyöke a halaknak, mint a halálnak? Miért ugyanúgy neveztük el az ebből a fizikai világból történő elmúlást, mint a vízben gondtalanul úszkálókat...? A magyar nyelvvel kapcsolatos kutatásaim eredményeképpen egyet nagyon megtanultam: bízhatok benne. Sokszor felhívtam már rá a figyelmet, hogy a magyar nyelv pl. a gondolataink külső eredetével kapcsolatban is tökéletesen kifejező: "eszembe jutott", "támadt egy ötletem!" - ezek mind a gondolatok kívülről jövő származására utalnak. Balogh Béla Végső Valóság című könyvében ezt tudományosan ki is fejti. "A gondolat kutatásának során a tudósok már minden frekvenciasávot végigpásztáztak, nem utolsó sorban katonai célokból. Minden általunk ismert szegmens nagy biztonsággal kizárható. Milyen irányban kutathatnánk tovább? Merre keressük a gondolat forrását? Úgy vélem, egyetlen lehetőség marad, éspedig az, hogy a gondolat magasabb frekvencián létezik, mint amit mérőműszereink segítségével el tudunk érni. Valószínű, hogy a szovjet kutatók helyesen fogalmaztak, amikor azt mondták, hogy a telepatikus információátadás valamilyen fajta energetikai folyamat, hiszen amit ismerünk, az mind energia. A gondolat mérésére tett sikertelen kísérletek viszont arra utalnak, hogy a gondolatot - mint szervező, irányító, rendszerező erőt - az általunk ismert elektromágneses spektrumon kívül kellene keresnünk... Jelen idejű tudományos álláspont szerint a gondolat az agyban nem lokalizálható."

Ezek után persze jogosnak tűnhet a kérdés, hogy ha a "világvégevárók" gondolatai, és az ezeket elutasítók gondolatai is ugyanonnan származnak, akkor hogy nem lehet egyetértés egy rendszeren belül? A válasz nagyon egyszerű: mindenkinek saját egyedi rádiókészüléke (agya) van, mely segítségével egyéni, és rendkívül szubjektív módon "dekódolja" az Egytől származó gondolatfoszlányokat. Ezért lehetséges, hogy a Minden Egy rendszerében mégis mindenki másképp gondolkodik - legalábbis ezen a fizikai szinten ahol jelenleg tartózkodunk. Fentiekből pedig az következik, hogy valójában teljesen felesleges bárkivel is vitába szállnunk akármilyen egyet nem értés esetén, mivel ez egy teljesen felesleges energiaharc lesz. Időpocsékolás.
Bármilyen sok is a világban tapasztalt ellenségeskedés az én meglátásom az, hogy szép lassan azért menetelünk valamiféle egység felé, azok a bizonyos malmok őrölnek folyamatosan - ehhez persze elengedhetetlen az értelmes és a hülyegyerekek szétválasztása. A látszólagos széthúzásra kiváló ellenpélda, amikor különböző utakon járó emberek igazsága mégis ugyanaz, a világ különböző pontjain ugyanarra jönnek rá egyszerre emberek - ők hasonlóképpen értelmezték a Forrásból jövő üzeneteket. 

Magyarán ebből még akármi is lehet, de világvége semmiképpen sem. Változás viszont lesz, nem kicsi. Aki viszont felismerte a Változást, annak figyelme már nem múlandó dolgokra, hanem a változásban működő örök törvényre  irányul. 

Így Pünkösd alkalmával kívánok mindenkinek kellemes megemlékezést, a kevésbé hívőknek meg jó hétvégét!


19 megjegyzés:

  1. "Elpusztítani legfeljebb emberi mivoltunkat tudjuk ... "

    Nagyon jó megállapítás Mazsola.
    A kérdés csak az, hogy ezt akarjuk-e?
    Az út, amin éppen haladunk, ugyanis pontosan abba az irányba vezet.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  2. Igen, és ezt érzékelte már több millió ember is, ebben bizonyos vagyok. Hogy miért? Mert legbelül érzem, hogy a hasonló gondolatok a megoldás felé terelgetik az emberi faj szellemi vezérrétegét. Na nem azt, amelyikről a háttérhatalmi hírek szólnak, hanem azokról beszélek, akiket senkinek néznek, de ott vannak a sarkokban, mindenhol, és gondolkodnak.

    VálaszTörlés
  3. De az is lehetséges, hogy olyan előre megírt, megváltoztathatatlan sorsszerű katarzist kell végigéljünk, ami egyedül képes kiválogatni a búzát az ocsútól. Én ezt is el tudnám fogadni, s bár fizikai testünknek fájni fog, azért a tudatosabb lelkek már látni fogják az alagút végét, s hogy erre miért volt szükség. S talán ők tudják majd a többieket is megnyugtatni, felemelni. A felkészítés már javában folyik, szerintem rengeteg teljes mértékben tudatos lélek dolgozik már a bolygón, akik segíthetnek a még ösztönszinten lévők egy részén. A többiek meg újrakezdik az iskolát, ennyi.

    VálaszTörlés
  4. szia Mazsola. Jók az írásaid/blogod, jöhetnek ide akik kinőtték a világhelyztetét..Ügyesen felépítetted a kommentjeiddel, még ha nem is volt tudatos (no malícia). Számomra a jelenlegi magyar spirituális mezőnyben eddig ez, ill. Bűvészinas blogja képviseli a toppot.... remélem marad a tendencia és hamarosan valaki a "következő szintekről" írogat majd nekünk...feltéve ha van még ott net.
    Puszi&Pacsi
    Pityesz

    VálaszTörlés
  5. Üdv nektek! Köszi a bíztatást, mostantól itt igyekszem összefoglalni a sok felé kalandozó gondolataimat. Szerintem a következő szinten már nem a neten keresztül kapjuk a tanításokat.

    VálaszTörlés
  6. Szia Mazsola.ez a kínai londoni olimpia elleni támadás(mármint a videóban) ugyan félelmetes de ez lehet szimpla fenyegetés is vagy bármi nem feltétlenül jelenti azt hogy meg is történik majd. legalábbis nagyon remélem. amúgy jó a blog

    VálaszTörlés
  7. Szia névtelen, igen elképzelhető, hogy ez csak a pszichológiai hadviselés része, ámbár én a kínaiak jó szándékában továbbra sem vagyok meggyőződve. Szerintem csöbörből vödörbe kerülnénk egy kínai fennhatóság alatt, ráadásul ők is tele vannak titkos társaságokkal, okkult dolgokkal, szóval még akár az is lehet, hogy ugyanaz a gyökerük mint a nyugati háttérerőknek.

    VálaszTörlés
  8. Igazán szép gondolatok TT, és nagyon szépen csokorba szedted őket. :)
    Én az ember valódi lénye és a Teremtő viszonyát szülő-gyermek kapcsolathoz hasonlónak érzem; a szülőtől sokat tanulhatunk, majd felnőve mi magunk is tanítóvá és szülővé válunk. Lehet, gyermekként néha úgy érezzük, mi soha nem leszünk képesek olyan dolgokra, mint a szüleink, de idővel egyre tapasztaltabbak leszünk, és a szüleinknek is az a céljuk, hogy önálló, hozzájuk hasonlóan talpraesett emberekké váljunk, akik képesek kezükbe venni az életüket, létezésüket.
    Olyasminek érzékelem a létezést, mint egy csodálatos "végtelen" fraktált, a végtelenül kicsitől a végtelenül nagy felé haladva hasonló folyamatok játszódnak le (csak a méret különbözik :)), míg végül a végtelenül kicsi gyűrűvé hajlik a végtelenül naggyal összekapcsolódva. :) Éppen ezért ha a létezésből kiragadom az embert, mint létezőt, ott is megkülönböztethetük egyéni, csoportos, társadalmi/nemzeti, vagy etnikai stb. sorsokat, életeket, de egyben mindegyik egyezik: az adott résztvevők alakítják azt a sorsot, még ha az is az illúzió, hogy ez a sok minden csak úgy "megtörténik" valamiféle forgatókönyv szerint. Én most (és fontosnak érzem kihangsúlyozni, hogy most, jelenlegi látásmódom és érzésvilágom szerint) abban hiszek, hogy mindenkinek van egy saját forgatókönyve, amit szabadon variálhat, ahogyan akar és amennyire erre képességeivel kész - természetesen a létezés alapvető "szabályait" tiszteletben tartva.

    VálaszTörlés
  9. Értem Mazsola. Ám utánaolvastam ennek. A kínaiak katonai diktatúrában élnek, vagyis nem túlzottan jellemző rájuk a terrorizmus./mert valljuk be ez annak minősülne/. Ez inkább az arabokról tükröződik. Nem hinném hogy kína ilyen lenne bár ki tudja. Reméljük a legjobbakat. De azt nem tartom kizártnak/sőt/ hogy az olimpián próbálkozni fog valaki merénylettel, mert mégis a királyi család jelen lesz, de nem fűzök nagy esélyeket ahhoz hogy sikerülni is fog.

    VálaszTörlés
  10. Mao óta - akit az USA segített Csang Kaj Sek ellenében hatalomra - tudjuk, hogy Kína is meg mindenki a ját(szma)ék része. Nem érdemes sokat molyolni a beteges promóciós cuccon. A katonai diktatúrának pedig kifejezetten tessék örülni. Szépen néznénk ki, ha valami eszdéeszes-elempés beteg társaság egyszercsak az egymillió sárga közé hajítaná a gyeplőt...:-)
    Más: Kifejezetten tetszett a zenei hasonlat - főleg a jó öreg Bachot hallgatva tudok nagyonnagyon rácsodálkozni a teremtés csodájára.
    Egyet viszont kurvára nem értek:
    A kórtárs zenészek vajon mit hallhatnak?

    VálaszTörlés
  11. Kicsit azért több: egymilliárd...:-)

    VálaszTörlés
  12. Kissé megkésve,de annál nagyobb szeretettel: a kinai videó figyelmeztetésnek lett megcsinálva, egy olyan társaság álltal, akik már nem félnek kockáztatni (földi) életüket.
    Mire? Ha láttátok a Forráskódot, úgy könnyebb megérteni. Az egyik lehetséges idővonalról szól az egész- egy figyelmeztetés. Ami ránk vár, azt úgy tudom elképzelni, mint a Dűnében vagy a Watchmanben - a jövő egy csomóponthoz érkezett, amin túl nem sokan látnak. Akik igen, azok sem a hagyományos -dualista- 3d tér-időben, hanem azon kivül.

    Az ihletről: 12évvel ezelőtt irtam olyan verseket (én irtam egyedül? kötve hiszem), amiket most értettem meg- üzentem saját magamnak(?), valahonnan..

    A következő szinten már nem kell technikai eszköz, a gondolatátvitel természetes dolog, és ez felé haladunk.

    Még egy fontos dolog: próbáljatok meg leszokni a rekeszelésről-fiókozásról, sokkal könnyebb lesz aztán (fehér-fekete-sárga-zsidó-cigány-jobb-bal-Jó-Rossz.. mert mindennek csak valamihez viszonyitva van értelme-és ha már megpróbáltok ezen átlépni, sok mindent észrevesztek) mondom próbáljátok..

    VálaszTörlés
  13. Tiszteletem, Kedves Mazsola, nagyon jól megfogtad a kérdést! Kiváló!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv a meseszobában Olivin33!

      Kösz, hogy megvédtél, illetve helyreigazítottad a figyelmetlenségből adódó tévedést a világhelyzetén. :)

      Törlés
    2. Persze! Aranyos kis kuckó ez itt! Hajrá! :o)

      Törlés
  14. Nagyon jó érzés hasonszőrűek gondolatait látva megállapítani, h van remény... Mert sajnos a fizikai környezetemben, baráti körömben ilyen témákról nem lehet diskurálni, családom sem nyitott eléggé. Már a középiskolában is lilagőzös idealistának láttak - ez a mai napig sem változott. :o) Szerencse, h a párommal MINDENT meg tudunk beszélni - csak ő egy kicsit pesszimistább, mint én. Örülök, h vannak még GONDOLKODÓ EMBEREK!

    VálaszTörlés
  15. én nem ismerek senkit innen, mégis olyan mintha sokat beszélgettünk volna, érdekes oldal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv, Domokos! Isten hozott a morfogenetikus mezőben! :)

      Törlés