2013. január 24., csütörtök

Jó kis rés

... azért beszarni nem kell.


Óriási koronalyuk tátong a Nap felső légkörében, amelyből intenzív napszél áramlik ki. A napanyag a hét végén érheti el a Földet. A NASA napkutató űrszondája, az SDO (Solar Dynamics Observatory) készítette az alábbi felvételt a Napról, január 23-án. Az ultraibolya színképtartományban készült fotón látható sötét terület egy úgynevezett koronalyuk a Nap déli féltekéjén. Mérete a Földének sokszorosa (a Nap átmérője kb. 110 Föld-átmérő).
A nyilakkal övezett terület a koronalyuk. Hőmérséklete kb. 1 millió fok (K), ami alacsonyabb a környező területekénél. A kép nagyobb változata itt tekinthető meg. Ezen a legfényesebb foltok (pl. 2 óra irányában) napfoltok feletti területek, ahol teljesen zárt a mágneses tér.

A koronalyukak mérete és gyakorisága növekszik a napfoltciklus maximuma felé közeledve (ez most 2013-ban várható). Ilyenkor nemcsak a pólusok környékén fordulnak elő, hanem alacsonyabb szélességeken is. A koronalyukak olyan területek a Nap légkörében, ahol részben felnyílnak a mágneses erővonalak. Ez lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségű napanyag távozzon az űrbe, töltött részecskék áramlataként - ezt nevezik napszélnek. A koronalyukakból kilépő napszél sebessége 4-500 km/s.
Az aktuális koronalyukból kiáramló napanyag várhatóan a hét végén (január 26-27-én) éri el a Föld pályáját. Hogy eltalálja-e a Földet, az egyelőre kérdéses. Amennyiben igen, sarki fények alakulhatnak ki a magasabb földrajzi szélességeken, de valószínű, hogy kisebb lesz a hatása, mint amikor egy napkitörés miatt kirobbanó napanyag éri el a Földet. A NASA szerda este (magyar idő szerint 19 órakor) tart sajtótájékoztatót a témában.


Kapcsolódó: 
http://www.wrecklessfaith.com/suspicious-0bservers-3min-news-january-24-2013-nasas-big-announcement/

18 megjegyzés:

  1. Már emlitettem..(ajánlatos feliratkozni rá- ezt nem mondja be a hiradó)
    http://youtu.be/aK2chwGFCc8

    VálaszTörlés
  2. Nekem a legjobban ez tetszett:
    "Hőmérséklete kb. 1 millió fok (K)"...:-)

    mj

    VálaszTörlés
  3. Inkább nézd meg ezt a videót Zplus!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=Il1XYGL8jWA&NR=1

    A népképviselők primitív megnyilvánulásának oka nem más, mint a FÉLELEM, öltöny ide, nyakkendő oda.

    A testőrök profik, feladat elvégezve, erőszak kikapcsolva.
    Tanulságos felvétel annak, aki érti is, hogy mi történik.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem egyféleképpen látjuk a világot (és ez jó)
      egy csődöt mondott borstöltet.. és?
      erőszak kikapcsolva? én nem úgy láttam.. mintha rúgtak volna bele a földön még párat.
      De hogy jön ez a lyukhoz a Napon?

      Törlés
    2. Ö.T. ez egy megrendezett színjáték volt, nem ismered fel az ilyet? Egy igazi merénylő nem gázpityuval megy oda (oda se megy, mellesleg.)

      Törlés
  4. Hát persze, megrendezett színjáték, megrendezett rugdosással és megrendezett orrvérzéssel.
    Amúgy valamennyire igazad is lehet, mert a "merénylő" elfelejtette "felhúzni" a stukkert.
    Ettől függetlenül én a reakciókról beszéltem. Nem hinném, hogy minden jelenlévő be volt avatva.
    (amennyiben műbalhé)

    Na de most figyeljünk a nasa féle Napra!!!
    Ekkora sötét folt igazán figyelemre méltó.
    Nem lehetséges, hogy a mi agyunkban is - arányosan - ekkora sötét folt
    keletkezett ??? ...:)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mi ez a királyi többes? :))

      Törlés
    2. Ez nem kérdés Mazsi B, hanem egy kijelentés.

      Mi : Ez a királyi többes. ...:)))

      Már csak azt kellene megállapítani, hogy melyik királytól származik.

      Ö.T.

      Törlés
  5. http://tomkenyon.com/a-napszel-felhasznalasa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Szerintem van benne hasznos. Majd igyekszem meglovagolni a napszelet! :)

      Törlés
  6. Jó kis rés:


    “1997. április elsején, délután 3 órakor vetítette a televízió a Fésűs György életének egyik epizódjáról készült dokumentumfilmet. Fésűs a hatvanas években volt műegyetemi hallgató. Fizikát tanult, és a fejébe vette a következőket. Ahogy a vízbe dobott két kő körkörösen terjedő hullámai kiolthatják egymást, ugyanez előidézhető a hanghullámokkal is. Elvileg és gyakorlatilag tehát lehetséges egy olyan gépet szerkeszteni, amelyik a felé tartó hanghullámokat visszasugározza, kioltja, tehát csend keletkezik. Professzorai, ismert tudósok agyrémnek minősítették elképzelését, s ezt elmondták a dokumentumfilmben is. Fésűs azonban megszállottan tovább dolgozott. Akkori barátnője és évfolyamtársai tanúsították, hogy a csendgép végül is elkészült, és ezt egy szilveszteri bulin kapcsolta be először. Erről az eseményről egy amatőr filmfelvétel is készült, ami a műsorban ugyancsak látni lehetett. Az egykori diákok beszámoltak arról a szorongáskeltő élményről, amit a vidám társalgás közben hirtelen rájuk szakadt némaság keltett bennük. Beszélgettek, mozgott a szájuk, de hang nem hallatszott.
    Közben szakított barátnőjével. Az új szerelme, egy ismert nightclub énekesnője is beszélt arról, hogy megtapasztalta a gép által előállított csendet. Koós János és Zentai Anna is elmondták, hogy ismerték az éjszakai életből ezt a párt. Egy közismert pszichológus arról számolt be, hogy Fésűs többször felkereste őt, és arról kért felvilágosítást, hogy milyen hatással van az emberre, ha hosszabb ideig megfosztják az auditív ingerektől?
    Egy napon Fésűs György és barátnője eltűnt Budapestről, s azóta sem adtak életjelet magukról. Fésűs anyja elmondta, hogy fia ismeretében lehetetlennek érzi ma is, hogy búcsú nélkül elhagyta, meg van győződve arról, hogy elrabolták. Ezt a feltevését támasztja alá, hogy Fésűs eltűnése után négy nappal betörtek a lakásukba, de semmit sem vittek el, csak a fia iratait és feljegyzéseit. A Belügyminisztériumnak egy akkori tisztje is nyilatkozott a filmben arról, hogy azokban az időkben Fésűs találmányának volt katonai jelentősége, akadályozhatta a hadsereg egységei között a kommunikációt. Nyomoztak is ebben az ügyben, de minden eredmény nélkül.
    A film végén felkérték a nézőket, hogy aki bármit is tud Fésűs György és barátnője hollétéről, az a megadott számon értesítse a filmet készítő stábot.
    Tizennégyen jelentkeztek, akik felvételek és fényképek alapján felismerni vélték Fésűst utazásaik során Moszkvában, Chicagóban, Konstantinápolyban és más fővárosokban. Megjelent négy lány, bevallva, hogy nekik is volt viszonyuk Fésűssel, és ott voltak a gép bekapcsolásakor. Ezt erősítette meg további kilenc férfi, egykori évfolyamtársaik, akik jellemző epizódokat is meséltek Fésűs diákéveiről. Megjelent egy zokogó nő, aki háláját akarta kifejezni a műsor készítőinek. Eddig azt hitte, hogy férje nők után koslat, azért marad ki napokig. Ám felismerte benne Fésűst, és most már tudja, hogy egy zseninek a felesége, aki titkos megbízatásokon dolgozik. Házasságuk megjavult. Végül megjelent egy újságírónő, bejelentve, hogy nyomon van, még csak néhány adatra lenne szüksége, és heteken belül megtalálja Fésűst, de már most megkezdi tényfeltáró sorozatának közlését.
    Ekkor a stábtagok többsége nem bírta tovább a feszültséget, és leleplezték magukat, figyelmeztetve az újságírónőt, nehogy blamálja magát. Elmondták, hogy ezt az ál dokumentumfilmet Egyed László festőművész ötletéből és forgatókönyvéből készítették, e sorok írója, Popper Péter pszichológus közreműködésével, aki segített a figurát hitelessé tenni. Fésűs György soha nem élt. Csendgép soha nem volt.”
    Sg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "...A Yomiuri című esti hírlap 1991. április 10-i száma közölt egy érdekes cikket a következő címmel: „Hanggal megszüntethetjük a zajt; egy ellentétes hullámmal semlegesíthető a hang."

      Masaru Emoto ír erről a könyvében, miszerint Japánban végeztek sikeres kísérletet a "csendes tér" létrehozására olyan teremben, ahol zene szólt. A hanghullámok hullámhegyekből és hullámvölgyekből állnak, ezért egy ezzel tökéletesen ellentétes alakú hullámmal kiolthatjuk őket, és megszűnik a hang (egy adott pozícióban).

      Nem csoda hát, hogy az ezzel kísérletező embert a "soha nem élt" kategóriába sorolták. Éljen a hadsereg, éljen a hangfegyver!

      És még ijesztőbb belegondolni, hogy tulajdonképpen az emberi test szerves anyaga is egy bizonyos frekvenciájú hangot gerjeszt, sőt minden részünk rezeg valamilyen frekvencián, ezért egy ezzel ellentétes hullámot kibocsájtó eszköz megszüntetheti a test rezgését, ami emiatt akár le is állhat... Ez gondolom azért nem ilyen egyszerű, mivel minden test és azon belül tán minden összetevő (részecske, sejt, szerv, stb.) más frekvencián rezeg, és alapvetően túl összetett a testi komplexum, így talán nincs is olyan Fő Frekvencia, amit ki lehetne nevezni, de azért el tudok képzelni olyan rezonancia-fegyvert amivel már ilyen dolgokban kísérletezik valamelyik hadsereg, hogy baszná meg.

      Törlés
    2. Meglehet épp most adtál egy jó ötletet valamelyik hadseregnek 'hogy baszná meg'.
      Panka.

      Törlés
    3. Hű bakker, nem ez volt a cél!!

      Törlés
    4. Ilyen fegyvert már bevetettek nemegyszer, Amerikában volt, hogy a lakosságon is tesztelték. Rohamosztagra rég nincs szükség.

      A kérdés az, te/én mit tudsz vele kezdeni. A választ magam sem tudom, de arrafele kapizsgálok, hogy nem ellenállásból kiindulva akarok/tudok-e rá hatni, és hogyan:)
      Továbbmegyek: ha a bennem élő szeretettel foglalkozom, ez a dolog meg sem érint... Az elmémben így tudom, a szívemben olykor érzem: nem létezik ennél hatalmasabb erő.



      Törlés
    5. Csak mondom, hogy ez már sok luxuskategóriás autóban alapfelszerelés, így csökkentik a külső menetszél és motorzajt.
      Kis nagyon érzékeny mikrofon van beszerelve több helyre az utastérbe és az így vett frekvenciákat visszasugározza az utastérbe 180 fokos fáziseltolással, ami gyakorlatilag egyidejű, mert a hang lassan terjed a (közel) fénysebességgel haladó áramhoz képest, ami az áramkört vezérli. Persze ez szelektíven van megoldva, csak bizonyos frekvenciákat sugároz vissza, mert különben sem zenét hallgatni sem beszélgetni nem lehetne :)).

      Az ember "kioltására" azért nem lehet alkalmazni, mert az anyag rezgései (adott szubatomi mérettartományon belül) teljesen véletlenszerű (Heisenberg), csak statisztikailag leírható, ezért tulajdonképpen nevezhetjük "fehér zajnak". Ha ilyesmit előállítanának "kioltásra", az nem csak az embert, hanem minden "anyagot" eltüntetne, valójában ilyen az "antianyag", ami találkozva az anyaggal tényleg megsemmisül együtt.

      Törlés
  7. Rife freqvency, vagy Hulda Clark (Zapper) munkássága ugye ismerős?...minden szervünkek, testünkben minden baktériumnak, vírusnak stb, meg van a saját freqvenciája!!

    http://altered-states.net/barry/newsletter135/frequecies.htm

    http://hungarianrealnews.com/grp-zapper/index.html

    *****************
    Más:

    Oroszország felszólította Obamát: Beszéljetek a Világnak a Földönkívüliekről, vagy mi fogunk!

    http://global-mystery.blogspot.hu/2013/01/oroszorszag-felszolitotta-obamat.html?showComment=1359068946652&honnan=Nemzeti_Hirhalo

    GA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/Cancer/clark.html

      csaló ez GA:-)

      Törlés