2013. május 10., péntek

Gondolatok az kisfickóról


"Egyre szaporodnak a rejtélyek a tíz éve Chilében, az Atacama-sivatagban talált, földönkívülinek tűnő csontváz körül. Egy nemzetközi kutatócsoport most minden eddiginél alaposabb és részletesebb vizsgálatnak vetette alá a leletet, ellenőrizték a DNS-ét, nagy felbontású röntgenképeket és tomográfiás felvételeket készítettek róla, majd kielemezték ezeket. Az eredmények egyöntetűen arra mutatnak, hogy a csontváz gazdája ember volt, 6-8 éves, pár évtizeddel ezelőtt halt meg, és sokféle genetikai mutációtól szenvedett, ezért volt a normális 12 helyett csak 10 bordája, és nagyon fura alakú koponyája. Azt viszont továbbra sem tudják megmagyarázni a tudósok, hogy hogyan lehet, hogy a csontváz mindössze 15 centi magas."

Továbbiakban:

Eddig a hír, ezután nézzük a kötözködést! :) Kezdetnek rögtön feltűnő és eléggé szánalmas az az igyekezet, ahogy próbálják még ezt a nyílvánvalóan nem emberi leletet is embernek bemutatni. Istenem, ezek nem látták a Star Trek-et??

"Az eredmények egyöntetűen arra mutatnak, hogy a csontváz gazdája ember volt, 6-8 éves"

Egyöntetűen? Ennyire szegényes a kutatók fantáziája, vagy ez volt a mindenképpen kötelezően publikálandó végeredmény? Miért kellene mindenképpen embertől származzon egy humanoid kinézetű csontváz? Miért ne létezhetne akár ezer egymáshoz rendkívül hasonló testfelépítésű humanoid faj a végtelen világegyetemben, ahol azonos anyagokból - a periódusos rendszer elemeiből -, hasonló törvénykörnyezetben - fizikai alaptörvények -, és hasonló életfelépítési sémák - spirál-kibontakozások, víz és szén alapú létformák - mentén zajlik a folyamatos teremtés?
  
"A DNS-vizsgálat azt mutatta, hogy a lelet egy dél-amerikai eredetű, biztosan emberi, viszont a különféle mutációk miatt csak 91 százalékos egyezést mutat a referenciának használt humán genommal.”

"Biztosan emberi"? Hát ezt meg honnan veszik? Honnan ennyire biztosak benne? Pedig azt mondják a "tudósok", hogy "ember" volt, 91%-ban azonos a DNS-e az emberével. Azt persze nem mondják, hogy még a muslica is nagyobb arányban azonos az emberrel, nem beszélve a kutyáról vagy a csimpánzról. A majom és az ember DNS-e között csupán 1-2% különbség van. Sőt, miután megfejtették a kutyák DNS felépítését, kimondták, hogy 
- "A kutatók azt is megbecsülték, hogy a kutyáknak 19 300 génjük van, és szinte az összes kutyagén megtalálható az emberekben is."
- „Minél több fajt vizsgálunk, őszintén szólva annál kevésbé találjuk genetikai szempontból kivételesnek az embereket.

Szóval úgy néz ki, hogy az állatvilág és az ember között tulajdonképpen - bármilyen eltérőnek is tűnik a testfelépítés - genetikailag tulajdonképpen nincs különbség - viszont ebből meg az következik, hogy ekkora eltérést, mint a kisfickó esetében a 9% - nem tud mutáció okozni genetikai szinten. Legalábbis nem ezen a bolygón. És az is tény, hogy 15cm-es élő "működő", 6-8 éves "embert" nem igazán lehet elképzelni.





"Azt viszont továbbra sem tudják megmagyarázni a tudósok, hogy hogyan lehet, hogy a csontváz mindössze 15 centi magas. Törpeséget többféle genetikai mutáció vagy hormonzavar okozhat, a chilei csontváz esetében azonban egy ilyen ismert rendellenességre nem hasonlítanak a tünetek és a genetikai jellemzők"

Hát persze, dobálózzunk csak a mutáció és hormonzavar szakkifejezésekkel, hátha valakit meggyőznek, de azért nem olyan nehéz belátni, hogy ilyen jellegű - életképes! - eltérést nem okozhat genetikai hiba, vagy torzulás - mert egy ilyen lény életképtelen lenne, meg sem lehetett volna születnie, nem hogy 6-8 évig élnie (bár ez is kérdéses...). Fontos felismerni, amit a leletet vizsgáló tudós is hangsúlyoz, hogy a kromoszóma-vizsgálatok semmilyen ismert genetikai rendellenességet, átrendeződést, szindrómát, elváltozást nem találtak, ami ilyen fokú mutációt okozhatott volna - lélegzett, evett, működött a metabolizmus (anyagcsere) rendszere, stb. - tehát úgy tűnik egészséges volt a kisfickó, csak kicsi...  

A DNS kémiai szerkezete magában rejti az evolúcióban fontos szerkezetváltozás lehetőségét is, azonban nem szabad elfelejteni, hogy nem a DNS kémiai szerkezetében van a lényeg, hanem a tárolt örökítő és sejtfelépítő információban, amely információt (mint pl. az aminosavak felépítési sorrendiségét, mely a fehérjeláncolatot meghatározza) nem lehet semmilyen anyagi összetevőre lebontani. Ebből kifolyólag a kisfickó genetikai és kémiai felépítése nem csak a 9%-os eltérés vonatkozásában érdekes, hiszen ez tartalmilag eltörpül amellett, amit a DNS-ében hordozott információ képvisel, és ami ezt a - szemünket kiverő - embertől jócskán eltérő, de mégis humanoid testfelépítést okozta.

Szóval az én végkövetkeztetésem: a kisfickó nem mutáns és nem is ember, hanem egy másik bolygó szülötte.
Ennyi.

A kérdés ezek után csupán az, miért félnek ennyire attól, hogy beismerjék azt, ami egyértelmű? Mitől tartanak ennyire? Attól, hogy esetleg leíródik: nem vagyunk egyedül? Ez vajon milyen hatással lenne az emberiségre, és az "uraival" kapcsolatos álláspontjára? Lehet, hogy egy ilyen beismeréstől vérszemet kapna az ember, és nehezebben lenne tovább butítható? Vagy eleve ez a lelet az, ami a tovább butítást és a 3D-ben ragadást elősegíti?  

A zindexes manipulációt fémjelzi a cikk végén leírt terelés is:

"Latin-Amerikában többször találtak már nagyon fura, földönkívüli eredetűnek kikiáltott gyerekcsontvázakat, a legutóbbi híres eset 2012 decemberéből való, amikor egy 1000 éves temető feltárása során kerültek elő bizarr, elnyújtott koponyájú csontvázak Mexikóban. A szenzációs leletről kiderült azonban, hogy egy akkoriban elterjedt koponyadeformáló rítus áldozata volt a gyerek, nem földönkívüli vagy mutáns"

Persze, persze. Úgy "szeretem", amikor az ilyen jellegű, megmagyarázhatatlan, vagy szándékosan félremagyarázott (ezek teljesen hülyének néznek minket...) esetek után gyorsan bedobnak a cikk végére egy "másik" esetet, amiről hát persze kiderült, hogy nem az volt, aminek először gondolták, ezzel is sugallva, hogy semmi gond, itt is biztosan meglesz hamarosan a magyarázat.
Szánalmas.

Meggyőződésem, hogy a Folyamatos Teremtés azonos sémák és törvények alapján formálja az anyagot mindenhol az univerzumban, és ebbe a hasonló felépítésű "anyagba", azaz az energetikai illúzióba, burokba leheli bele az életet. Más élő bolygókon kialakult "evolúció" nagy vonalakban hasonló lehet a miénkéhez, a víz és szén alapú létezésformához - legalábbis a 3. dimenzióban -, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy az évmilliárdok alatt a Folyamatos Teremtés, Tudatos Intelligencia, Isten, stb. ugyanazokra az "eredményekre" jut egy-egy "teremtés koronája" esetében. Szóval ez a kisfickó bár humanoid felépítésű, de részemről kizárt, hogy ember volt. De igazából nem is ez a fő kérdés, mert mint az egyik leginkább befogadó nemzet tagja, számomra teljesen elfogadott, hogy létezhetnek másképp kinéző intelligens fajok - a Teremtő másik megnyílvánulási formái - a világegyetemben, akik idelátogatnak, hanem inkább az a fő kérdés, hogy miért élt közöttünk ez a kisfickó, és mit tudhatott, amit mi nem.  



Az már csak hab a tortán, hogy a ggetlenség napja c. filmben is hasonló kis méretű (kb. 15-20 cm-es) idegen feszített csinos kis biopáncélban...



Valamint a Men in Black c. filmben is volt egy tök hasonló méretű kisfickó, aki egy mesterséges emberi fejben rejtőzött:





Szóval a filmek alkotói vagy tudtak valamit, vagy csak piszokul jól előrelátták a jövőt! :) 


66 megjegyzés:

  1. Sajnos a Sirius linkje már nem él. Esetleg tudnál egy másik linket adni hozzá? Köszönöm.

    A Függetlenség napjában nem 15-20 centis, hanem 2-3 méteres volt a lény a biopáncél nélkül is, de ez csak szőrszálhasogatás részemről, a lényegen nem váloztat.

    R.S.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem találom... valahol tuti fent van/lesz.

      (nekem úgy rémlik az ID4-ben a bioruhával együtt volt olyan nagy, de egyébként kisfickó ült belül.)

      Törlés
    2. Közben találtam 'alternatív' forrást a filmhez :). Fenn van nagyon sok megosztó helyen.

      Túl sokszor láttam a Függetlenség napját ahhoz, hogy rosszul emlékezzek, de ha még rémlik neked a film, gondolj arra a jelentere, mior a kutatókat megöli a lény, miután levágják róla a biouhát. Pont az volt a baj, hogy ugyan lekötözték, de utána a mellkasát felvágták, és ott kimászott a hatalmas, csápos, nyálkás lény.

      Próbálok találni olyan filmet, ahol apró lény bújik emberi ruhába, de eddig sikertelenül. Olynaból persze sok van, ahol nagyobb élien bújik emberi ruhába (Támad a Mars!, Az invázium, Ötödik elem, A dolog, A lény, Galaktitkos támadás, They live!, Paraziták, Galaktikus támadás).

      R.S.

      Törlés
    3. http://mozi.hir24.hu/cikk/DVD_-_Az_uresfeju

      Törlés
    4. Ó, köszi. Bár ezt érthető okokból nem láttam:)

      R.S.

      Törlés
  2. Fogalmak magyarázata (Wikipédia):
    1. A rágógumi (angolul chewing gum vagy chicle gum) egy nyúlékony, ízesített, rágásra alkalmas élvezeti cikk, melyet az édességek csoportjába sorolnak
    2. A fagylalt tejből vagy tejporból, cukorból, különféle ízesítőkből (gyümölcsök vagy mesterséges ízesítőanyagok) és adalékanyagokból készült hideg édesség.
    *****
    A különbség annyi, hogy az egyik nyúlik, ragad és rágódni lehet rajta, addig a másik folyik, ragad és simán (be)nyalják.
    *****
    Ez a téma vegyes: van aki rágódik rajta, van aki simán benyalja.
    *****
    Csak hogy tisztázzuk.. ez az „ember”:
    http://3.bp.blogspot.com/-t964f-vJ22s/UHHVZaFeYUI/AAAAAAAAEMU/R499SO8KRPU/s1600/David+Rockefeller.+Born+1915.+US+Nazi+continuum.+%231ab..jpg?SSImageQuality=Full
    fizet ennek az „embernek” (+csini a logója a pólón):
    http://movie-teaser.com/wp-content/pictures/img_218695_sirius-movie-trailer-disclosure-project.jpg
    hogy megcsinálja ezt:
    http://4.bp.blogspot.com/-0cqE8g7iVcI/UPbltLo_hYI/AAAAAAAABEc/Rmb1ebnj6Qc/s1600/Sirius1.jpg
    *****
    R U Sirious? (or Siriously?)

    :D

    zplus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe!!! :))

      Rég röhögtem ennyit! De találó minden betű!

      Már csak azt kéne kitalálni, hogy miközben Sír-IA, mennyire gondolják Sir-io-usly ezt a Sir-ius projektet itt a sír-szélén?

      Törlés
    2. váltsuk komolyra a szót (a példák lazán kapcsolódnak egymáshoz, de mindnek zsizseg a szimbolája.. :P ):
      http://4.bp.blogspot.com/-0cqE8g7iVcI/UPbltLo_hYI/AAAAAAAABEc/Rmb1ebnj6Qc/s1600/Sirius1.jpg
      a képen két fény van.. az egyik igazi a másik hamis:
      (villany-neon-vagy akármilyen műfény és egy igazi-természetes-gyertya)
      http://en.wikipedia.org/wiki/Guernica_%28painting%29
      valakinek elgurult a kereke..:
      http://depletedcranium.com/prophicies/PLATE_35.jpg
      és az a szegény magányos fa ott jobbról? a macit tán kitakarták?
      http://madridphoto.files.wordpress.com/2012/10/madrono-bear-1200.jpg
      http://en.wikipedia.org/wiki/Madrid
      http://en.wikipedia.org/wiki/Warwickshire

      Törlés
    3. Karika az orrban, lánc a kézben..

      http://www.youtube.com/watch?v=JQceEAdUmBg

      Törlés
  3. Nagy baj van kérem, riadó!
    http://www.youtube.com/watch?v=Xg6w4oTDJMY

    VálaszTörlés
  4. Ha a "fizikumot" tekintem, lehetnek persze a helyi viszonyokhoz képest különbözőségek (gravitáció, hőmérséklet, stb..), de nem tudok elképzelni egy vízisiklót űrhajót építeni, vagy egy elefántot programozni :)). Egyszerűen fizikailag nem lehetséges.

    Ezért gondolom én is, hogy egy tudatilag fejlett lénynek nagyjából hasonló felépítésűnek kell lennie, mint mi vagyunk és ezt nem a fantáziám hiánya mondatja velem, hanem ennek a 3D-nek a törvényszerűségei.

    A "kis muki" nem ember, az holtbiztos. Tehát vagy nem innen származik vagy fröccsöntött műanyag és átverés az egész. De egyik esetben sem EMBER.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig jókat szoktam röhögni azokon a sci-fi horror filmeken, amikor a Földön garázdálkodó éliennek olyan hatalmas karmai vannak, amit még a dinók is megirigyelhetnének, s mindezt tálalják úgy, hogy a gonosz genyó ufó űrhajóval érkezett. És persze az átlagnézőben fel sem merül, hogy ekkora körmökkel hogy a faszba épített és irányított egy kifinomult űrszekeret egész idáig? Vagy a gondolataival irányította? OK, de ha ekkora agytröszt, akkor minek kellenek a nagy karmok? :)

      Törlés
  5. Én meg azon röhögök, hogy miért nem adnak az olyan apróságokra, hogy egy ilyen kis nano csávó vizsgálatánál nem használunk olyan ormótlan szerszámokat - ollókat, szikéket, rugós fogókat stb - amivel egy százhúsz kilós rakodómunkást is simán amputáhatnának ..
    Képzeld el az órásmestert, ahogy kombináltfogóval, flex-szel és huszonhetes villáskulccsal ugrik neki a káziódnak:-)

    mj

    VálaszTörlés
  6. Az egyenjogúság jegyében követelem, hogy azonnal fejezzétek be az ilyen hím soviniszta kijelentéseket mint "fickó", ugyanis eddig senki nem cáfolta, szóval a kisidegen még akár lány is lehetett! :D
    Panka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Picsába a részletekkel! :)

      (amúgy jogos, nekem valamiért olyan egyértelműen faszi kinézete volt, de tényleg lehetett bármi baszki...)

      Törlés
    2. egyrészt igaza van Pankának.. másrészt meg ilyen rusnya csak pasi lehet..

      Törlés
    3. Szerintem is nöci, mert festve van a szeme! :)

      Törlés
  7. Érdemes egy kicsit beleolvasgatni az alábbi írásba:

    http://www.csontmester.hu/szerkeszt/ant_erdekesseg.html

    A jelenlegi témában tárgyalt "kiscsávó"-ról csak annyit, hogy egy kisméretű genetikai modell
    teszteléséhez elég egy laboratóriumi terepasztal, aztán ha működőképes, akkor már csak a méretekért felelős génrészleteken kell változtatni és beindulhat a "sorozatgyártás".
    Úgy tűnik, hogy a "kishavert" selejtnek minősítették. ...:)))

    Hogy a mi modellünk milyen indokok alapján kapott jóváhagyást, az egyelőre talány,
    mivel a viselkedésmintája évezredek óta viszonylag azonos .... vagy legalábbis valakik
    ezt akarják elhitetni velünk.

    Lehet, hogy a mi modellünkbe belenyúltak egy kicsit felülről is és a rajtunk kísérletező laboránsok seggreültek tőle ????

    Az mindenesetre ténynek látszik, hogy a történelemből ismert Kleopátra hivatalosan VIII. Kleopátra néven futott, Ptolemájoszból meg volt vagy 15 darab.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is az a gyanúm, hogy ha ezek a csontvázak valósak (nem a fotóbolt termékei :)), akkor csak "gyártottak" lehettek.

      Egyrészt teljesen emberiek minden szempontból, tehát nem földönkívüliek. Nem beszélve arról, hogy szerintem földönkívüliek nem hagyták volna bizonyítékként erre-arra szét a csontvázaikat...

      A másik pedig, hogy egy fizikai létezőnek kell bizonyos egyedlétszámmal rendelkeznie a fennmaradáshoz és persze ki is kellett valahogy alakulnia. Tehát nem lehet ezekből csak néhány tucat a Földön, rengetegnek kellene lennie, különben lehetetlen, hogy mint "faj" léteztek volna. Ha mondjuk majomcsontvázat akarnának összegyűjteni, akkor néhány hónap alatt milliónyit lehetne összeszedni. Ahogy dinók is szép számban maradtak meg, ezek a csontvázak pedig sokkal "újabbak", nincsenek is megkövesedve.

      Ebből következően, ha fejlődéstanilag nem létezhettek, akkor csak a "gyártás" marad. Valakik gyártottak pár tucatot, de elvetették a "koncepciót" vagy azt gondolták, ez túl feltűnő lenne itteni "megjelenésnek", ezért inkább a mi méretünket gyártották le és itt járnak közöttünk (azaz inkább meglehetősen elkülönülnek, de nem külsőségek alapján) és uralkodnak.

      Arról már nem is beszélek, hogy egy ekkora "ember" (a cikkben szerepel 10m fölötti is) nem lehet valójában "értelmes", és rendkívül gazdaságtalan is, mivel nem ér rá semmire, egész nap zabálnia kell és ezt fel is kell kutatnia vagy meg kell termelnie (esetleg rabszolgákkal megtermeltetni). Egy elefánt, hiába értelmes az állatok átlagához képest, de semmi mást nem csinál, mint naponta több mázsa növényt megrág és letol a torkán, aztán kiszarja. Nem ér rá gondolkozni :)).

      Törlés
    2. "Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik"

      Ez a mondat is más értelmet nyer a fentiek tükrében.

      Egy időben foglalkoztam ezekkel az óriás csontvázakkal. A róluk található képek közül elég sok fotóbolt gyanús (értek hozzá, sokszor használtam már a programot, látni a beavatkozás, másolás, nagyítás stb. jeleit), és egyébként is a fénykép bizonyító ereje gyakorlatilag megszűnt, de mégis azt hiszem, van közöttük olyan, ami valós. Persze ez felvet egy rakás különleges kérdést. Pl.:

      1. A Földi gravitáción nem tudna létezni egy 10 méter magas, ember csontozatú élőlény, egyszerűen összeroppanna, nem bírná el a súlyát a csontozata.

      2. A Földi arányok (akárcsak egy alma is) mind az átlagos emberi méretekhez vannak igazítva (azaz az alma a mi tenyerünkben fér el pont, stb.), tehát egy ilyen óriás igencsak bajban lenne itt mindennel.

      3. Hol vannak az utódok? Miért voltak életképtelenek?

      Ez is egy olyan rejtély, amire szerintem sosem fog fény derülni, ha csak nem önként bevallják a tervezők.

      Törlés
    3. Ha ezt a "kismókust" ki is takarjuk a listáról, a maradék csontvázak akkora szórást mutatnak, hogy azt már az evolúciós dogma sem képes elviselni.

      Amúgy ha emlékszel még rá Mazsola, a régebbi vizsgálódásaink során
      előkerültek olyan építmények is, ahol a lépcsőfokok magassága fél méter fölött volt.

      Ö.T.

      Törlés
    4. Nem biztos hogy összeroppanna. Ott van mutatóba a zsiráf. Egy kifejlett zsiráfbika két tonnás is lehet, tekintve hogy az állat eleje robosztusabb, így valószínű a súlyeloszlás is a mellső, viszonylag cingár lábakra összpontosul. Azaz, az emberéhez arányosan viszonyított gizda zsiráflábakon akár hat-hat mázsa teherrel is vidáman tipeg a jószág, még kecses is ehhez a roppant tömeghez.
      Ott a mammut. Ott is a hátsókhoz képest karcsúbb mellső lábakra zúdult a nyolctonnás testtömeg zöme, akár két és fél tonna lábanként. Tehát ez a szénalapú, kalciumból gyúrt földi csontanyag (ne feledjük hogy a zsiráf és a mammut genetikusan mennyire egyezik az emberrel) röhögve elbír súlyos tonnákat is, akár EZEN a gravitáción IS. (a kétlábú hűllőkről nem is beszélve)

      Ezen a gravitáción?!? Merthogy lehetett a Földön más gravitáció is?! Hát persze. Egyes elméletek szerint a mai Hold már a sokadik a Föld holdjai sorában. Az előző holdak egyre közelebbi, egyre kötöttebb pályán mozoghattak, és amikor már elég közel lehettek a földfelszínhez, akkor a két tömeg közötti felszínen akár a töredékére is eshetett a felszíni gravitáció, míg másutt maradt a régi. Így ott az óceán, a közetlemez, és a légkör egyaránt felpúposodhatott, és ebben a speciális közegben akár óriási állatok és emberek is kinőhettek a fűből. Sőt akár szárnyas emberek is repkedhettek, kevesebbet verdesve a szárnyaikkal, mint ahogy a jelen viszonyok közepette kéne. Később ezeket a holdakat felmorzsolhatta az árapályerő, felforrhattak, szétmurugyálódhattak, az angyalok szárnyaszegetten aláhhullhattak, az óriások megfáradhattak, és a holddarabok megmaradt milliárdjai ugyan borzalmas kataklizmákat okozván a földre szállingózhattak, ám mégsem okoztak végzetes, totális kihalást.

      Másként meg nem értelek Titeket. A kis csontváz (tegyük fel hogy valós, tehát nem gumicsont) mér csak idegen lehet? Sosem hallottatok a nagyon is földi manókról, törpékről? Főleg a skandináv térségből származó legendákról? És miért nincs több apró csontváz? Azért mert ők földalatti népek voltak, ott éltek, ott haltak. Ha egyikük másikuk mégis a felszínen halt meg, az valószínüleg fogságba eshetett házi kedvenc lehetett, így érthető hogy nem bírt az övéi közt meghalni ott messze a föld alatt.

      Más, mit szóltok ehhez? http://index.hu/belfold/2013/05/11/tizezerre_buntettek_mert_nem_zarta_be_a_kocsit/

      Törlés
    5. "Egy elefánt, hiába értelmes az állatok átlagához képest, de semmi mást nem csinál, mint naponta több mázsa növényt megrág és letol a torkán, aztán kiszarja. Nem ér rá gondolkozni."

      Ne csináljunk már ilyen korlátokat kolléga úr, ha már az ember
      kajálás és sz@rás közben is képes újságot olvasni. : )))))))
      Egyelőre még nem bizonyította a "tudomány", hogy az elefánt egyszerre csak egy dologra képes .... és amúgy is az állatvilágra minimum két egyidejű agyfunkció jellemző, úgy mint a kajálás és az egyidejű figyelés, hogy föl ne falják. Ha még azt is figyelembe vesszük, hogy az ormány maga is egy multifunkciós "készülék", akkor bizony ez a "zabálás és sz@rás" eléggé
      leszűkített képlet.

      Ö.T.

      Törlés
    6. Telis-tele vagyunk hülye sztereotípiákkal. Olyasmiket szajkózunk, hogyha nagydarab, akkor csak zabál, szarik és nem gondolkodik; iksz méter felett 'húzza' a gravitáció, különben is fotosop, meg ármány, és akkora egy kamu, mint ide Moszkva - de Dr. Greer pálcikaembere... hát igen kérem, az már etalon. Annyira az, hogy bejegyzést is érdemel ehun-e...:-)Tessék kérem észrevenni végre, hogy a hatméteres, lóbaszó hormonzavaros istenfi - tetsziktudni, akik bementenek vala az emberek leányihoz - combcsontja és állkapcája éppen olan virtuális módon elibénk vetett gagyi, mint ez az aszott kis ropi.

      mj

      Törlés
    7. Vannak sztereotípiák, az nem vitás, de azért nem egészen erről van szó. Ahogy a régi "filmtrükkökben" lehetett látni, amikor egy lavórban keltettek hullámokat, mint "óceáni vihart", a víznek egészen más esése van ilyen kicsiben, mivel a vízmolekulák ugyanakkorák, akármekkora is a hullám, de nem ugyanúgy viselkedik. Tehát ha ugyanazokból az építőelemekből építünk, akkor van egy a környezettől függő "optimum". Nem véletlenül vagyunk akkorák, amekkorák.

      A zsiráfnak, ahogy a dínónak is, üreges a gerince éppen a súlycsökkentés miatt, másrészt van egy olyan szerve, mint egy visszacsapó szelep, ha lehajtja a nyakát, akkor megakadályozza, hogy a vér a fejébe menjen, mert akkor elájulna és rövid időn belül elpusztulna, nem is tud sokáig így állni, csak ha fent van a feje.

      Sok ilyen dolog van, az ilyen nagy állatok nem tudnak közelről szemlélni sokáig dolgokat, szerinted egy elefánt hogyan vizsgál meg részletesen egy hangyát vagy bármit ami ilyen kicsi? Tehát a tanulási folyamat igen korlátozott és felületes.
      Másrészt egy nagy testet sokkal nehezebb "megdolgozni", exponenciálisan növekszik a felhasznált energia. Ha egy ilyen 10m-es fazon elmegy 5 métert, azzal 5 méterrel arrébb mozdított mondjuk 4 tonnát. Ez egy normál embernek egész napi lapátolásába kerülne, ennek megfelelő energiával, a fazon meg csak lépett egyet. Ezt az energiát pótolni kell, a nagy testű állatok egész nap táplálkoznak, nincs idejük, lehetőségük dolgokat megvizsgálni, kitalálni, erre építkezve tovább fejlődni, stb...

      Arról meg semmi információ nincs, hogy ezek hol "laktak" volna, barlangban vagy a pusztában feküdtek állandóan a földön? Mert egyetlen olyan építményről sem hallottam, ami ekkora embereknek készült volna. Ha kívülről nagy is egy épület, de belül azért ember léptékű a környezet, egy 10 méteres ember mit csinál egy 4 méter magas helyiségben, lehúzott fejjel guggol? :))

      Szóval én nem tartom lehetségesnek, hogy "ezek" valaha is normál életvitelszerűen éltek volna a Földön, vagy gyártották őket (esetleg mégis földönkívüliek), vagy fake az egész dolog.

      Törlés
    8. http://www.google.hu/search?hl=hu&biw=1024&bih=640&tbm=isch&sa=1&q=heliopolis+lebanon&oq=heliopolis+l&gs_l=img.1.0.0i19.7019.10886.0.13386.2.2.0.0.0.0.205.365.0j1j1.2.0...0.0...1c.1.12.img.jGl4sz0VxRg

      Törlés
    9. Ugye ezt az üreges gerincet, mint súlycsökkentó tényezőt - pláne egy dínó esetében - te sem gondoltad komolyan?
      Szóval folytatod a sztereotípiák sorát, végig sem gondolva, hogy egy dínó esetében az (üreges:-) gerincen fixált bordák valami irgalmatlan súlyú bélrendszert foglaltak körül és tartottak meg egy feneketlen bendővel egyetemben...
      A hozzászólásom lényege amúgy továbbra is az, hogy Gr. Greer szikkadt manója ugyanannyira nem hivatkozási alap - utalnék a tegapi hozzászólásomban említett éppen olyan röhejes laboratóriumi díszletekre - mit a Caterpillarral körbeásott óriáscsontváz.

      mj

      Törlés
    10. ""Biztosan emberi"? Hát ezt meg honnan veszik? Honnan ennyire biztosak benne? Pedig azt mondják a "tudósok", hogy "ember" volt, 91%-ban azonos a DNS-e az emberével. Azt persze nem mondják, hogy még a muslica is nagyobb arányban azonos az emberrel, nem beszélve a kutyáról vagy a csimpánzról. A majom és az ember DNS-e között csupán 1-2% különbség van.""

      ""A zsiráfnak, ahogy a dínónak is, üreges a gerince éppen a súlycsökkentés miatt, másrészt van egy olyan szerve, mint egy visszacsapó szelep, ha lehajtja a nyakát, akkor megakadályozza, hogy a vér a fejébe menjen,"""

      Egy ilyen visszacsapó szelep szerv vajon hány százalék DNS eltérést falhat fel? Egyet sem? Inkább csak ezrelékben lenne mérhető? Akkor meg?!


      ""Ezt az energiát pótolni kell, a nagy testű állatok egész nap táplálkoznak, nincs idejük, lehetőségük dolgokat megvizsgálni, kitalálni, erre építkezve tovább fejlődni, stb...""
      ----> https://www.google.hu/search?q=fest%C5%91+elef%C3%A1nt&hl=hu&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=kLOOUdntLcmitAaY24G4DA&sqi=2&ved=0CEUQsAQ&biw=1024&bih=640

      """Sok ilyen dolog van, az ilyen nagy állatok nem tudnak közelről szemlélni sokáig dolgokat, szerinted egy elefánt hogyan vizsgál meg részletesen egy hangyát vagy bármit ami ilyen kicsi? Tehát a tanulási folyamat igen korlátozott és felületes.""

      ----> A Föld óriásai az ember után a legintelligensebb lények ezen a glóbuszon https://www.google.hu/search?q=whale+eye&hl=hu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=nrSOUa7jHMqLswag-oCoDA&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1024&bih=640

      Törlés
    11. "Telis-tele vagyunk hülye sztereotípiákkal. ..."

      Ez telitalálat volt MJ kolléga. ...:)))

      Ettől függetlenül azonban ne essünk túzásba, mivel a mai humanoid állomány is mutat bizonyos szórást méret tekintetében, ami nagy vonalakban kb. a
      1,5 - 2,5 méter közé esik. .... és ez nem elénk vetített gagyi, hanem valóság.

      Ha pedig egy kicsit globálisan vizsgáljuk az ÉLET kérdését a Földgolyón, akkor
      a bolhától a bálnáig elég sokminden belefér a pakliba, nemde ???
      A méretek alapján történő intelligenciameghatározás is eléggé gagyi "tudomány",
      mivel akkor a bolha szuperintelligens lenne, a bálna meg tökhülye. A probléma csak ott van, hogy a gyakorlat mást mutat.

      Szellemi síkról nézve nekem úgy tűnik, hogy a nagypofájú al-teremtők kaptak néhány sanszot, hogy bebizonyítsák az egyenlőségüket a magasabb szellemi síkkal .... ami nagy bánatukra rendszeresen ... kb. 5 - 6000 évente automatikusan szarni megy. (meg esetleg közben is)

      Így aztán elveszik tőlük az uralkodót illető jogart.

      Csak érdekesség képpen, az uralkodói jogar régebbi elnevezése .... amit a googlén már csak nyomokban lehet megtalálni ... = CEPTER.

      A "CE" ó-azték nyelven egyet (1) jelent, a PT meg erősen PTAH - ra utal,
      illetve PTER verzióban PÉTERRE ... akit már ugye ismerünk.

      Kezd összeállni a kép ????

      Ö.T.

      Törlés
    12. "Kezd összeállni a kép ????"

      Nekem egyre zavarosabb, de örülök, hogy neked azért kezd összeállni. :)

      Törlés
    13. 5+T! :)
      Tiborból is van néhány, de néha egy is sok belöle! :)

      Törlés
    14. Asszem Wiiking kolléga, hogy itt le is írta a megoldást, anélkül, hogy akarta volna ...
      ... "véletlenek" viszont nincsenek. ...:)))
      Ugyanis az "S" és az "5" eléggé hasonlóak egymáshoz,
      így aztán SOLOMO nevét 50 + LO + MO - nak is írhatjuk, ami
      kb. azonos az angol fifti - fifti - vel, a félig tele - félig üres pohárral
      ( a telibe ugyanis már nincs mit tölteni ), matematikailag leegyszerűsítve
      pedig 5 + 5 -tel, aminek a magva = 5, másképpen = X, és visszavezethető
      PTAH-ra, aki lényegét tekintve nem valószínű, hogy piramis vagy kőkedvelő volt.

      Ö.T.

      Törlés
  8. "... szóval a kisidegen még akár lány is lehetett!"

    Lehet, hogy azért selejtezték ki, mert a "hím" variánsoknak nem állt fel a micsodája tőle.
    Ezt ránézésre is meg tudom érteni. :))))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne ítélj a csontváz alapján, lehet hogy ő volt maga Hüvelyk Panka! :)

      (bocs Panka, nem muszáj volt leütni!)

      Törlés
    2. Mazsola!
      Pontosítanék: Hüvely Panna! :)

      Törlés
  9. "... földönkívülinek tűnő ... "

    Ideje, hogy elővegyük Lenin elvtárs materialista kalapácsát és rácsapjunk egyet erre a
    "földönkívüli" gyagyizmusra.
    Kérdem én, mitől lenne ez a kis vakarcs "földönkívüli", ha a maradványát itt a Földön találták meg ???? ( Most függetlenül attól, hogy a modell eredeti, vagy csak valaki éppen mókás kedvében volt a fröccsöntőben.)

    Ha ugyanis minden más élőlényt "földönkívülinek" nevezünk, amelyik nem úgy néz ki, mint mi, akkor itt a bolygón hemzsegnek a "földönkívüliek" .... amiben a gigantikus gyagyizmus az lenne, hogy MÉGIS ITT ÉLNEK A FÖLDÖN.

    Na ... reped a dió ???? ...:)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ö.T.!
      Hogy Te miket nem mondasz? "Fröccsöntött!" Hmmm...?
      De, hisz mindannyian "fröccsöntöttek" vagyunk! Má, bocsika! :)

      Törlés
  10. Itt is egy "meseszoba" http://www.atlanlyra.com/atlan_foldonkivuli_valosag
    a.n

    VálaszTörlés
  11. Itt egy kis érdekesség a matematikát kedvelőknek:

    Az ó-azték ötös számrendszer eredetileg a következő:

    1 = Ce
    2 = Ome
    3 = Jei
    4 = Naui
    5 = Csiká

    6 = Csiká - Ce
    7 = Csiká - Ome
    8 = Csiká - Jei
    9 = Csiká - Naui
    10 = Matlakti ... Nem kell aggódni, annak idején kívülről bebifláztam. ...:)))

    Ezzel szemben a maya (torzított) változat már más:

    1 = Ce
    2 = Ome
    3 = Yei
    4 = Nahui
    5 = Macuilli

    6 = Chicuace
    7 = Chicome
    8 = Chicuei
    9 = Chicnahui
    10 = Matlactli

    Vagyis az eredeti ÖTÖS számrendszerből valaki összeb@szkerált egy TÍZES számrendszert. Ez persze csak azoknak igazán érdekes, akik nem találják a saját múltjukat. ...:)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm. E logikát követve, és visszatérve az ötös számrendszerre az angol nyelvben valami ilyesmi jön ki:

      1 = one
      2 = two
      3 = three
      4 = four
      5 = five

      6 = cione (cion!)
      7 = citwo (city! citál...)
      8 = cithree (cifra)
      9 = cifour (kiforr)
      10 = ten (tone, Aton)

      :)

      Törlés
    2. És hogy a magyar se maradjon ki!

      1 = egy
      2 = kettő
      3 = három
      4 = négy
      5 = öt

      6 = kiegy (kiegyezés)
      7 = kikettő (kikeltő - teremtő)
      8 = kihárom (kivárom b+)
      9 = kinégy (kimégy - ha végeztél itt)
      10 = tíz (tűz - teremtő)

      :))

      Törlés
  12. Hm ... talán igazítsunk egy kicsit ezen a felsoroláson, hogy jobban hasonlítson.

    Angolul:

    1 = one
    2 = two
    3 = three
    4 = four
    5 = five

    6 = five-one
    7 = five - two
    8 = five - three
    9 = five - four
    10 = TEN

    ---------------------------------------------------------
    Magyarban ugyanez a hatostól:

    6 = öt-egy
    7 = öt - kettő
    8 = öt - három
    9 = öt - négy
    10 = tíz
    -----------------------------------------------------------------------------------

    Ha az orosz tízesből (gyeszity) lehagyjuk a lágyítást, akkor kb. az jön ki, hogy
    DECIT ... ahol a DECI (pl. deciliter) tizedrészt jelent.

    -----------------------------------------------------------------------------------

    Ha héber módra az angol TEN-ből kihagyjuk a magánhangzót, akkor TN-t kapunk.
    (TaNacH ... PTN - ah ???? ) Ha pedig az "E"-t nem betűként értelmezzük, hanem egy háromszintű egyenlőségjelként, akkor T = N, aminek a jelentése kb. ... hogy a legmagasabb szint =egyensúlyi állapot ... fordított arányosságra épül. ( Ugyanaz, minta Yin meg a Yang)

    -----------------------------------------------------------------------------------

    Hogy mi értelme ennek az ötös számrendszernek ???
    Az angol ugye azt mondja, hogy "fifti - fifti", ami alatt az igazságos osztozkodást
    érti. Más értelmezésben "öt a tiéd, öt a közösségé".

    A francia forradalom által hirdetett "szabadság, egyenlőség, testvériség"-ből az első kettő
    komplett baromság, mivel egy közösségen belül aki "szabad és független" akar lenni, annak nincs ott semmi keresnivalója ... költözzön egy lakatlan szigetre, ha ilyen vágya van.
    Egyenlőség megint nem létezik a közösségen belül, mert pl. Gipsz Jakab kovács sohasem lesz egyenlő Girnyó Lajos pékkel, mint ahogy a férfi sem lesz sohasem azonos a feleségével, vagy a gyerekével, anyósával, apósával, stb., ... etc.

    Szóval ha belekotorászunk a rendszer alapjaiba, akkor találkozhatunk az emberi (???) gyagyizmus ezernyi változatával .... és a torzulással, mint állandó folyamattal.

    Talán még annyit, hogy jelen pillanatban már nincs sok választásunk.
    Vagy mi nullázzuk le a rendszert, vagy a rendszer nullázza le saját magát.
    A második variáció - számunkra, humanoidoknak - szarul fog kinézni.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádlak Benneteket! :)
      Ennyi okosságot egyszerre, na neeee...! :)
      De, az bosszant, hogy egy-egy ilyen doktori értekezést olvasva mindig 1-el nagyobb sapkát kell vennem ! :)
      Apropo-pó! Hogy is kulminálódik ez kiscsajszihoz? :)

      Törlés
  13. Tömörebb változatban mindezt úgy is lehet fogalmazni, hogy a "tudásunk" végeredménye
    az lesz, hogy a porszívó megszűnik, a por meg marad.
    Hogy ezt mennyire lehet majd "FEJLŐDÉS"-nek nevezni ... azon érdemes elgondolkodni.
    Az mindenesetre ténynek látszik, hogy a repülést nem Blériot vagy Dornier, vagy más találták fel, hanem már a mi civilizációnk előtt is létezett .... méghozzá technikailag magas szinten.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyanyám mindig azt mondta: ami nem megy nem kell erőltetni. :D
      Panka.

      Törlés
    2. Panka néném, itt egyesek azt képzelik, hogy kabbalával minden megy .... aztán most nekimentek egy kicsit a falnak. Nagyanyád bölcsebb volt ezeknél. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    3. Ö.T.
      Valóban létezett a repülés már az emberi civilizáció(!?) elött is! Ni csak fenn az égen! :)
      Bevallom, hogy néha nekem is elszáll az agyam, ... csak úgy spontán és kerozin nélkül is! :)

      Törlés
  14. "... a legutóbbi híres eset 2012 decemberéből való ..."

    Na ezen a fotón azért van egy kis anatómiai baki, ugyanis a kis "ufo" szemürege teljesen zárt,
    ami annyit jelent, hogy a "nagy szemecskéje" nem volt összeköttetésben az agyával, így aztán nem is látott semmit. ...:)))

    Micsoda "tudományos" ciki ... :)))))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  15. No, ha már mindent megtudtunk erröl a "fröccsöntött" kisz-fijú-lányról, akkor összefoglalná valaki, hogy mit is kéne mindebböl tanulnunk?
    Talán "Merjünk kicsik lenni?" hátha felfigyel ránk a világ ?
    Bocsánat, de én még egy 3D-ben itt ragadt egészséges szkeptikus vagyok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt lehet ebből tanulságként levonni, hogy a demencia (elbutulás) már nem csak egyéni szinten létezik, hanem társadalmi méreteket öltött, életkortól függetlenül.

      Az, hogy egy 15cm-es tulajdonképpen kifejlődött, arányos méretekkel rendelkező (tehát nem torzszülött) "kisember", aki beszélget veled, ott táncol az asztalodon, "steppelve" tud írni a billentyűzeten, egy "gyűszűbe" tud szarni és zsebre vágva közlekedik, az teljesen normális "ember" egy "kis" véletlen génmódosulattal, az teljesen hihető a köznépnek és ezzel az ügy le is van számára tudva. Ez független attól, hogy fröccsöntött-e.
      Ha a "szakértők" azt mondják majd, hogy a Hold sajtból van, akkor nem nevetni fognak rajta, hanem a népek elkezdik megszervezni, hogyan porciózzák ki.
      Na ez a tanulság a dologból... hogy az "ember" teljesen reménytelenül és (szerintem) visszafordíthatatlanul elhülyült.

      Törlés
    2. "No, ha már mindent megtudtunk erröl a "fröccsöntött" kisz-fijú-lányról"

      Azt eddig nem tudtuk, hogy KISZ-tag is volt... :)


      "Ez független attól, hogy fröccsöntött-e. "

      :)))))

      Törlés
  16. "... akkor összefoglalná valaki, ... ? "

    Ez egy MESE-szoba Wiiking 11-társ, és nem összefoglalószoba. ...:)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  17. Így van. Mi csak itt sztorizgatunk, rihegünk-röhögünk, a világ ocsmányságaival szemben védekező álláspontként poénkodunk (legalábbis azt hisszük, és van akinek még jól is áll), de az összefoglalás itt történik:

    http://nyusziacilinderben.blogspot.hu/2012/08/ezzel-vege.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A név kötelez. És ugyan mi másról írhatna egy Kurt, minthogy a világot el-kúrt-uk. :D

      Itt egy másik Kurt, aki szintén így gondolkodott:
      http://www.youtube.com/watch?v=hTWKbfoikeg

      Panka.

      Törlés
  18. Nem tudom, hogy csak én vagyok ennyire lehetetlen alak, vagy esetleg másnak is feltűnt, de engem egyre határozottabban bosszant, hogy egy virtuális létezésben (internet) olyan, tőlünk teljesen független faszságok miatt csépeljük a szart (és olykor egymást:-), amely faszságokat ugyanezen virtuális létező (internet) dob be közénk, és amikről 0,0001% személyes tapasztalatunk sincs?

    mj

    VálaszTörlés
  19. Tessék, itt egy minden kétségen felül hiteles (nem fröccsöntött, nem preparált) födönkívüli lény teteme:
    http://scienceblogs.com/tetrapodzoology/wp-content/blogs.dir/471/files/2012/04/i-bafa14b0a23a6cc0e2a6ccf4446ac5c7-mole%201%20June%202008%20resized.jpg

    mj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy döglött vakondnak látszik .... és megismételném mégegyszer, amelyik élőlény itt döglött meg a Földön, az nagy valószínűséggel itt is élt, ebből következően pedig
      semmi esetre sem volt földönkívüli.

      Értjük ezt a logikai láncolatot MJ kolléga ????

      Ö.T.

      Törlés
    2. Azért látszik annak B+, mert az...:-)
      Neki legalább vannak referenciái, hiszen minden kétséget kizáróan egész életét a földben töltötte.
      Garantáltan hitelesebb földön kívüli tetem, mint Dr.Greer hormonzavaros kertitörpe aszalmánya...:-)

      mj


      Törlés
    3. Akkor inkább földönbelüli, nem?

      Törlés
    4. Azt gondolom továbbra is, hogy nincsenek "földönkívüli" közvetlen mozgások az univerzumban. Tehát nem beszállnak 10, 100, 10000, stb... fényévre egy "iránytaxiba" és a sofőr leüti a taxamétert a Földön "Roswell-nél", hogy lehet kiszállni és 2 millió csillagközi dinár lesz, aprót nem fogadok el...

      Szerintem csak tudati entitások "manifesztálódnak" az adott helyszínen, az adott környezethez, lehetőségekhez igazodva.
      Az élőlények nem tudnak más környezetben tartósan létezni mindenféle "burok" nélkül, mint ahol manifesztálódtak. Más a levegő összetétele, a gravitáció, a hőmérséklet, a kozmikus sugárzás mértéke, a fények intenzitása, stb...
      ez még akkor is így van, ha egyébként a kinézetük hasonló.

      Tehát a "legegyszerűbb" megoldás, hogy átveszik a "helyiek" manifesztációját vagy "megszállással" vagy másolással és külsőre valójában semmiben nem különböznek a helyiektől. Csak tudatilag mások. Mondjuk baromira nem érdekli őket, hogy mindenhol ártatlanokat, nőket, gyerekeket (is) gyilkolásznak, mert nekik ez nem jelent semmit. Hangya nép, hangya egyedei, ki a fenét érdekel...

      Lehet, hogy vannak "repülő csészék", csak azok nem egy másik csillagrendszerből jöttek, hanem "ők" építették itt ezeket, itteni anyagokból, csak nem itteni tudással, itteni általuk befolyásolt kormányok segítségével.

      Tehát amikor arról jönnek a hírek, hogy itt-ott "organikus" földönkívülieket láttak-boncoltak, stb... azzal meglehetősen szkeptikus vagyok. Tudniillik amellett, hogy nem tartom lehetségesnek (attól még lehet), de még csak értelme sincs. Ideutazni "személyesen" több százezer fényévről, hogy megparancsolja Obamának, hogy bombázza le Iránt? (nem beszélve arról, hogy erről már több százezer évvel ezelőtt is tudni kellett volna). Azért nem olyan fontos ez az univerzumban, azt gondolom :))

      Ezek egyszerűen parazita entitások, tök jól élnek közöttünk. Kell ennél több? :))

      Törlés
    5. Egy gyógypedagógus türelmével és empátiájával próbálom újra elmagyarázni, hogy a hivatkozott kép egy hajdan a föld alatt élő teremtmény földön kívüli tetemét ábrázolja:-)

      mj

      Törlés
    6. Nekem ez most esett csak le mj......... :))

      Törlés
  20. "Sokan várják most ugyanis az úgynevezett földönkívüli testvéreink megjelenését, míg mások meg ezzel egy időben próbálják ezt a várakozást minél nevetségesebb színben feltüntetni. S csak kevesen vannak, akik úgy gondolják, a földön-kívüli testvérek legfőbb tulajdonsága épp az, hogy e síkon túliak, azaz nem e rajzlap szélén élnek, netán egy másik rajzlapon, hanem a lapon túl: azaz egy, e sík rajzlaphoz képest térbeli helyen. Ezt már annyiféleképp próbáltam megmutatni, ám néha azt érzem, nagyon kevesen értik és legfőképp érzik meg e felfogásbeli különbség lényegét. Ha egy rajzlapra én ráhelyezek egy bonyolult térbeli formát, az csak valamely kétdimenziós metszetében lesz képes megjelenni a síkban. Azaz annak, aki valóban látni szeretné magát a térbeli formát, egyetlen esélye van: neki magának kell kilépni a lapról a térbe. Állandóan azt várja el az ember, hogy minden az ő léptékéhez, korlátolt észleléséhez, véges gondolati sémáihoz igazodjék, ami tulajdonképpen minden esetben meg is történik, de neki ez sem elég, mert úgy képzeli, a rajzlapon megjelenő magasabb minőség egy bonyolultabb rajz lehet, semmi több. Mert az ember számára a világ véget ér e rajzlappal. Csakhogy egy magasabb rendű létforma miután épphogy jóval több annál, mert egy másik dimenzióban határozza meg magát, a lapról egyszerűen nem érzékelhető a maga teljességében. Ettől még egyértelmű, hogy „jönni fognak az ufók”, mert saját „érkezésüket” csodásan felvezették, csak ne várjuk már el egy világhíres szimfonikus zenekartól, hogy a vásári szekér-zoknibábszínház paravánja mögött, kezükre húzott kezdetleges bábokkal fütyörésszenek nekünk a falu koszos kis főterén. Aki valóban kíváncsi a zenészek csodás muzsikájára, kénytelen lesz ellátogatni a hangversenyterembe, és nem toporzékolhat a háza előtt a porban, hogy micsoda dolog, miért nem jönnek ide játszani. Végtelen és buta gőg az emberek részéről ez a fajta fals öntudatból származó hozzáállás, miközben még mindig arra várnak, hogy valaki más mondja meg nekik a „tutit”: kétes eredetű „kontakták”, ezoguruk, politikusok, hírgyártók, tudósok – bárki, csak ott kint legyen, és erősítse meg őket valamiben, amiben, lám, maguk sem hisznek, különben nem kellene állandóan ez a külső támogatórendszer. "

    http://nyusziacilinderben.blogspot.hu/2012/08/legy-resen.html

    VálaszTörlés
  21. " Jókat mosolygok magamban, amikor a földönkívüliek esetleges látogatását sokan úgy képzelik el, hogy hatalmas űrhajónyi delegáció érkezik majd a földre, azonnal kezet rázva az USA elnökével és egyéb földi notabilitással. Ez a rendkívül antropomorf szemlélet azért kacagtatóan bájos, mert ha már a földön élő gondolkodó emberek sem fogadják el amolyan általuk önként elismert és szívből tisztelt hatalomként a sok politikai zoknibábot, akkor hogyan feltételezhetnénk ezt egy nálunk magasabb szférákban létező csoportról? Idejönnek, és a mi bábjainkkal paroláznak? Vagy titokban egyezkednek velük? Lehetséges, de akkor egy cseppet sem intelligensebbek azoknál, nemde? A kutyaidomár sem ereszkedik négykézlábra, csóválja a farkát és ugat csak azért, mert kutyákkal került kapcsolatba, hanem a maga nyelvén szól a kutyulikhoz, persze a négylábúak sajátosságait figyelembe véve – merthogy náluk intelligensebb –, s ezáltal kialakítva egy közös nyelvet. A srác, aki belép a mozitermbe, a saját trükkjébe kavarodna bele, ha ekkor odalépne a filmvászonhoz, és azon keresné a kapcsolatot. Nem, neki megvan a maga avatárja a teremben, aki persze szerepelt a filmben is, ám akivel ő azon túl is közvetlen kapcsolatban áll.

    Mert földönkívüliek, saját tapasztalatom alapján, igenis léteznek. Földön-kívüliek. Ezen az illúzión túliak. Csodásak, gyönyörűek és egy cseppet sem félelmetesek, sőt. Csakhogy ők nem a filmben fognak a film egy másik távoli most még láthatatlan térbeli pontjából megjelenni a filmen, hanem ők a film eseményébe kapcsolódva jelennek meg annak egyik jelenetében a filmvászon előtt. A moziterem valóságában. Itt vannak most is, csak nem látszanak, mert megy a vetítés, s a teremben sötét van. Még. Aki nagyon beletemetkezett a filmbe, onnan a vászonról hiheti azt, az ő megjelenésük a film része, hisz ott állnak majd a vászon előtt abba tökéletesen belesimulva, csakhogy ez már egy másik dimenzió lesz, s aki felébred addigra a moziterem valóságára ráeszmélve, tudni fogja, itt az idő: számára vége a vetítésnek. Meghasad az ég, elszakad a valóság vászna, és ott majd ki lehet bújni. A vetítés, a film nem ér véget, az mindörökre ott lesz egyben a filmtekercsen, de a mozi épületét ekkor el lehet hagyni.

    Tehát szerintem minden ezt a pillanatot készíti most elő. A felszínre került paleoasztronautikai leletektől kezdve az egyre több UFO észlelésig, minden, amin megakad a figyelmed. Töredezett, kissé zavaros, mozaikszerű kép hüllőkkel, lezuhant űrhajókkal, kachinával, Ezékiel és Jelenések könyvével, annunakikkal, Blue Beam Projekttel, holografikus valósággal épp azért, hogy összerakhasd magadnak szép lassan a képet. Gondolom, a mozin túli világ is rétegzett, ám abban szinte biztos vagyok, hogy a föld csak egy vetítőterem."

    http://nyusziacilinderben.blogspot.hu/2011/09/3-foldonkivuliek-akik-foldi.html

    VálaszTörlés
  22. " Azért látszik annak B+, mert az...:-)"

    Manapság már azt is eredménynek könyvelhetjük el MJ kolléga, ha valamiről felismerjük, hogy mi az .... ennyi lehülyítés után. ...:)))
    Utánanéztem ennek a Dr. Greer-nek, .... hát röviden csak annyit, hogy siralmas.
    Persze ennek is megvan a maga kulcsa, mivel
    TUDOMÁNY = WISSENSCHAFT, ahol a germán kifejezés nagyon jól tükrözi a lényeget,
    mivel a "wissenschaft" jelentése = TUDÁST CSINÁL.
    Szóval élénken vigyázni kell az ilyen felkapaszkodott - pozícióba tuningolt doktorokkal,
    mert ezek egy pillanatig sem rühellik átb@szni a jónépet mindenféle fröccsöntött gumiufókkal, csak hogy a jólfizetett státuszukat megtarthassák. ( Ez nem értelem, hanem érdek.)

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  23. Amúgy meg érdemes lett volna számolni, hogy a Sichin után ez a Greer már a hányadik megmondóember a neten, beleértve azt a "magyar" csajt is.

    Ö.T.

    VálaszTörlés