2013. szeptember 14., szombat

Az új evolúciós ugrás küszöbén

17 perc tanítás, kommentár nélkül...




Ajánló:

Tudatosság az evolúcióban

http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2013/01/tudatossag-az-evolucioban.html


58 megjegyzés:

  1. Ezt nem akartam a bejegyzéshez írni inkább csak itt kommentelgetem be:

    Különös kettősség érzésem van Jakab Istvánnal kapcsolatban. Most elkerülhetetlenül is ítélkezni fogok, mert másképp nem tudom elmagyarázni a dolgot.

    Az elsődleges érzékelő szervem (szemem) számára István finoman szólva nem szép ember. Résnyi szeme, görbe orra, kopasz homloka, nagy elálló fülei mind mind valami mesebeli gonosz manóra emlékeztetnek - sőt mitöbb jellegzetesen zsidó jellemvonásai vannak. A családnevéből is lehetne erre következtetni:
    Jakab - Jákob (angoloknál Jacob - Dzsékob)

    Tehát első ránézésre - számomra - nem egy szimpatikus ember benyomását kelti. Szoktam is mondogatni, hogy a lélek előbb utóbb kiül az arcra - hogyha ezt vesszük figyelembe István esetében, akkor az átlagos TV-néző visszaretten Tőle.

    Na de! És azt hiszem itt jön a lényeg: aki már túljutott, azaz meghaladta az átlagos TV-néző (értsd: fogyasztó) szintjét, az pontosan tudja, hogy a látszat sokszor csal. Angyaloknak látjuk (láttatják!) a TV-sorozatok hőseit, miközben ki tudja miféle aljadék emberek. Megnyerő külsejű, öltönyös gazemberek csapnak be minket nap mint nap. Gyönyörű lányok énekelnek színes fények között, miközben velejéig romlott kurvák. És lehetne még folytatni.

    István nem szép ember - ez tény. Ki tudja ez miért van, talán mert igen nehéz, úttörő sorsot választott magának, s megpróbáltatásokkal teli évek bizony nem maradtak nyomtalanul. DE! És most jön még egy DE: az elsődleges érzékelésen (látáson) túl én minden más érzékszervemmel, idegszálammal azt veszem észre, hogy

    BÍZOK EBBEN AZ EMBERBEN.

    A hangja hullámformái, a hangsúlyai, a mozdulatai, a mondanivalója mind mind azt a PRIMER információt küldik át nekem, hogy

    EZ AZ EMBER IGAZAT MOND!


    Nem tudom ezt szebben megfogalmazni, remélem érthető volt... :)
    Számomra minden szava érthető és elfogadható amit itt elmondott. De persze azt is megértem, ha valakinek még nem érthető...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.youtube.com/watch?v=FMyfLLwJPdk
      Időigényes,hosszú monoton téma,és nem is mindenkinek jön be az illető.De az nem lehet véletlen,hogy szinte mindenki "azt" mondja,fújja.Az elején, meg a végén mond valami érdekeset.Kommentálni ezt sem kell,pont úgy mint a fenti videót sem.
      a.n

      Törlés
    2. ..a linket még meg sem nyitottam már tudtam,hogy Villás Béla lesz :)

      Törlés
  2. Mazsola, nem kéne ilyen videókat felraknod a "szeretet-kufároktól". Azt hittem ezen már túl vagy. Egyébként mindazt ami ez a VNTV-s/Viva-Natura tv-s Jakab István elmond már régen tudjuk. Úgy hogy semmi újat nem mond csak lenyúlja a dolgokat - mintha ő találta volna ki. Tipikus lenyúlós 6almi ál-prófétizmus. Ráadásul még - mindenkit összemosva - többes szám első személyben is beszél. Mondván hogy elrontottuk, tönkretettük - mármint a természetet, a bolygót stb. Egy frászt, nem mi rontottuk el hanem egy bizonyos kör - mármint a genetikailag élősdi természetűek köre. Egyébként meg meg lehet nézni a "Hülyék azért nem vagyunk...! - 2013-02-08" videót is Jakab Istvántól - a háttérben ott a stilizált Dávid-csillag - a miheztartás végett. A műsoraiban csak ál-magyarok szerepelnek. Nem is mondok mást mert akkor rögtön le leszek itt antiszemitázva.
    Aztán ott van például a "szeretet, bölcsesség, gyógyító erő" - Laár Andrástól és Jakab Istvántól. Meg a Hun-tv-s Dr Czeke Andrással és Korsch Péterrel készült közös műsorok. Hadd ne jellemezzem e két embert - az őket ismerő kommentelők már számos helyen megtették ezt. Jogosan tehetjük fel a kérdést - hol itt a magyar ? Hát sehol. Újra és újra el kell mondani: nem csak az számít hogy mit mond valaki - HANEM AZ IS HOGY KI MONDJA !!! Azt meg tudomásul kéne már venni - félredobva a kishitűséget - hogy most már nem ők következnek újra hanem MI. Ezért is volt és van még mindig a keresztre-feszít-tette-tésünk...

    Kerion

    VálaszTörlés
  3. tabernákulum expressz2013. szeptember 14. 13:19

    Ne erőlködj Mazsola, Kerion a farsangi táltos metélt opniszökevény fogja megmenteni az országot vagy senki. Még nem tudtad? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem az országot kell megmenteni, Te szerencsétlen.. :D
      hanem saját MAGad..

      Törlés
  4. Szerintem csak köszönetet lehet mondani minden "Mazsolának", "Tuloknak", "Jakab Istvánnak", Ezvan kiadónak, EnigmákTv-nek és sorolhatnám még azokat az ébresztő-harsonákat fújó embereket és szervezeteket, akik segítenek a tisztán látásunkban.

    Természetes, hogy mindenkinek a saját "lépcső-útján" kell haladnia felfelé, de azt hiszem vannak ezen az úton jók/segítők és vannak rosszak/hátráltatók.....ennyire egyszerű a képlet. Mindenki döntse el, hogy ki milyen hatással van reá a lépcső-mászása során és arra hallgasson, akivel együtt rezeg...

    Én a magam részéről azt hiszem Jakab Istvánnak csak megköszönhetjük azt, amit eddig letett az asztalra nekünk....

    'Island'

    VálaszTörlés
  5. Eszembe jutott Jakab István egykori barátja, a nemrég megboldogult fantasztikus koponya Szűcs Karcsi ("EzvanKarcsi")is, aki szintén nem a szépségével segítette az emberiséget, hanem a tudatosságával, az élettapasztalatával és azzal a számos fantasztikus könyv magyarra fordításával, amelyek egyébként sosem kerülnének a könyvesboltok kínálatába....

    'Island'

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Island!

      Nem is tudtam hogy EzvanKarcsi már Otthon van.
      Azt sem tudom, hogy szomorkodjak-e ezen...

      Törlés
    2. Az Ezvankarcsi meghalt?...:-o Mikor, hogyan, miért?
      Nem ebben a testében ment fel a Mennybe? Az jobb lenne, mert én is úúúúúgy szeretnék úgy fölmenni!:) És ha ő úgy ment fel, akkor az azt mutatja, hogy a dolog terjedőben van, és egyre többen, egyre könnyebben megtehetjük!
      P.

      Törlés
    3. Valami betegsége volt állítólag, de elég kevés infó van róla. Orvost nem nagyon akart látogatni valaki szerint. Nem tudom hány éves volt, de pl az ilyen emberekről mint Ő is akik ennyire tudatosak, tudatosan élnek, étkeznek tudják világunk titkait stb azt hihetnénk, hogy semmi bajuk nem eshet legalább is szép kort élhetnek meg és addig is adják tovább bölcsességüket sokaknak.


      KB

      Törlés
    4. 60 éves lenne, Karcsi. Őszintén megrázott a hír, hogy elment. Sosem felejtem.

      Törlés
  6. Ugyan Mazsola, nem láttál te még bukovinai székelyt:-)
    Mind a neve - családnév és keresztnév egyaránt férfi utónév - mind a fizimiskája erre utal.
    Mifelénk rengeteg előfordol belőlük, hiszen nyolcvan-kilencven százalékukat ezen a környéken - Tolna, Baranya, Bács-Kiskun azaz Észak Bácska - telepítették le a II. vh. vége felé.
    Mivel anno magam is bukovinai székely családból származó leányt vettem feleségül, már közel húsz éve, hogy napi szinten találkozom hasonló karakterrel:-)
    mj

    VálaszTörlés
  7. Sokakkal ellentétben, az ilyen emberek többet tudnak mint amennyit elmondanak. A nagy közönségnek nem lehet mindent elmondani, mert csak röhögne cinikusan vagy értelmetlenkedne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A témákat melyeken mi is rágódunk sokszor, már nehéz kifejezni szavakkal. Hiába van egy jó megérzése az embernek valamiről, ha a szavak cserben hagyják.

      Persze az is lehet, hogy e felé is tart ez az új evolúciós ugrás, azaz a beszéd és a matematikai nyelv helyett újra előtérbe kerülnek az intuíciók, megérzések, és ezek valamilyen formában történő átadása. Nem mondom, hogy rögtön telepatikus üzenetekkel fogunk kommunikálni, de elképzelhetőnek tartok egy utat ahol a beszéd háttérbe fog szorulni "más" alternatívák mellett.

      Törlés
    2. Azt vettem észre az elmúlt mondjuk években, hogy a beszéd egyre inkább nehezen megy. Nekem. Arra gondoltam eleinte, hogy valami pszichológiai jellegű oka lehet, illetve arra, hogy béna vagyok, de alapvetően érzem azt, hogy nem tudom a rendelkezésre álló szavaimmal kifejezni, amit mondani szeretnék, vagy amit adott pillanatban érzek, amit ki szeretnék fejezni mások számára. Nem feltétlen nagy dolgokat, hanem a legtöbb dolgot. A számban összekeverednek szavak, betűk, a gondolataim, amikor kiadom magamból, és nem tudom kontrollálni. Aztán másokon is észrevettem, és rá is kérdeztem különböző korosztályoknál, mert sokszor bizonytalan vagyok, hogy csak valami szokásos dolgon esek át, amin már minden ember is, vagy valami más. Mindenesetre nekem az az érzésem, hogy nem személyes defektből ered, attól függetlenül, hogy van személyes defekt :)

      R.S.

      Törlés
    3. Biztosan érzitek, hogy jönnek a Sion Zufók! :P
      Csak tudnám miért ilyen bonyolultak...Választják itt a görbe utakat az egyenes helyett...:D

      http://tudatvaltas2012.blogspot.hu/2013/09/ison-elso-diplomatak-hamarosan-erkeznek.html

      SZN

      Törlés
    4. Neked is SZépNapot.. ésugye.. ezek most milyen viszonyban vannak a Astar kapitánnyal meg a Galaktikus mittudoménmivel? és a Fényharcosokkal? :D

      (Mazsola.. igyekezz egy kicsit.. mindenki lemazsolázza előtted ezt az Isont.. :P )

      Törlés
    5. Jogos...;)
      Jó pap...

      SZN

      Törlés
    6. Na jó...emeljük a tétet :D

      Mai nap a Kapu kinyílt...
      Flotta leszállt...
      Herceg kiszállt (Jézus helyett)...
      Strázsák őrzik, fegyverrel kezükben...
      Katonák osztódnak...
      Új központ Gödöllő...
      Kihallgatások mostantól Gödöllőn...

      Húzós délutánunk volt...
      forrás: http://www.merites.eoldal.hu/cikkek/hatter/elo-kozvetites---szept-17-1520-tol.html

      (Elnézést Mazsola! Ezt nem hagyhattam ki...)

      SZN

      Törlés
    7. Kerion, Te hogy látod?

      Lujza

      Törlés
    8. Ne viccelj, SZN! Csak semmi elnézés kérés! Kozsdi begolyózása bearanyozta a napomat! :)
      Túl vagyok egy nehéz tárgyaláson, egy temetésen, és a délutánomat már inkább a családdal töltöttem, mintsem kapunyitásokat fürkésszek az amúgy tökre beborult égen.

      Törlés
    9. Merites.eoldal...:
      Ez mi, ez egy látomás a jövőből?
      Bruce Willis jövőre is itt forgat, vagy mi?
      P.

      Törlés
    10. Kozsdi könyvet készül kiadni, tehát kell a reklám...
      Igaz teljesen felkészületlen korona témában, de ez úgy látszik cseppet sem zavarja...
      Itt korábban megpróbáltam helyrerakni, de kevés sikerrel:
      http://www.merites.eoldal.hu/cikkek/forumok/forum-3.html

      A hívők azok pedig mindenhol "csak" hívők...
      SZN

      Törlés
    11. Épp eleget merítettek már minket alá nem gondoljátok? Kell még?

      Törlés
    12. ezzel a meritéssel ugyanaz a bajom mint a csatornázásokkal.. nem mindegy, miből mit meregetnek..
      *****
      egyébként meg ne legyetek már ilyenek.. szerintem jó, hogy nem mindnyájan ugyanazt és ugyanúgy élünk-éljük-haljuk-halljuk-lássuk..
      *****
      (én azért estére felhivom a gödöllői havert-haverinát, hogy Ők ebből mit vettek észre, de valószinűleg nagyon ki fognak röhögni.. )
      *****
      kinek mennyire gurult el a gyógyszere? attól is függ, mennyire képes a kényelmi zónáját kiterjeszteni?
      a legtöbb embernél ez kicsapja a biztositékot.. ha meg jobban belegondolnak, akkor kicsit jobban..
      http://exopolitikamo.wordpress.com/leleplezes/emberevo-hullok-husevo-emberek/
      *****
      de tudjátok mit? nem kell mindent elhinni (csak ne zárd ki a lehetőségét.. és fura dolgokat fogsz látni..)
      az viszont biztos, hogy ha húst veszel- húst eszel, akkor akarva-akaratlanul is részt veszel EBBEN..:
      http://www.imdb.com/title/tt0358456/
      http://www.port.hu/earthlings/pls/w/films.film_page?i_film_id=86343
      egy másik ..:
      http://youtu.be/ql8xkSYvwJs

      Törlés
  8. Azon már sokat gondolkoztam, miért van az, hogy a "jobb" oldalon (értsd nemzeti, szeretetelvű, őszinte, empatikus, stb...) mindig a megnyilvánulások terén teljesen tehetségtelen emberek szerepelnek.

    Sokan vannak akiknek az életútján, szándékain, hozzáállásán semmi kifogásolni való nincs, de annyira gagyin csinálnak mindent, annyira rosszul érvelnek, annyira könnyű beléjük kötni, hogy mindig felmerül bennem a "szándékosság" rémképe. Egyszerűen nem elég intelligensek ezek az emberek (tisztelet a ritka kivételnek). Rosszul használják a szavakat, nem a megfelelő helyen és időben, sokszor szinte érthetetlen amit mondanak, "mi" csak azért tudjuk miről beszél, mert enélkül is tudjuk már rég, de a témában még járatlan egy értelmetlen halandzsának tartja.

    Sok jót nem lehet elmondani a "másik" oldalról, de azt, hogy ne lenne professzionális azzal nem lehet őket megvádolni. Itt most nem pénzről beszélek, mert nem a díszlet zavar, hanem a "primitívség".
    Egész egyszerűen az a helyzet, hogy az "ezo", "spiritiszta" világban leginkább csak a "futottak még" érettségizett, vagy még az sem kategóriából kerülnek ki a szószólók.

    Tehát mi hiányzik? A hitelesség. Hogyan lehet hiteles egy olyan ember mondandója, aki kifejezni nem tudja magát, rengeteg dolgot rosszul tud, rosszul idéz, sokszor idegen szavak jelentését nem vagy rosszul ismeri, állandóan belevág a leglényegesebb részeknél a másik mondanivalójába (nem ismeri fel a dolog lényegi mivoltát), és sorolhatnám....

    Ettől függetlenül Jakab-ot egy jóindulatú embernek tartom (akár zsidó akár nem), de nem veszi észre, hogy lejáratja az "ügyünket". Nem volna neki szabad műsort vezetnie, hanem egy profit kellene ehhez alkalmaznia, ő pedig foglalkozna a céges háttér ügyekkel.
    Partl Viktória is egy végtelenül kedves hölgy, de nagyon "kezdő", 5 perc alatt cáfolnám meg vagy keverném ellentmondásba bármilyen témában.
    Szó ami szó, nem velük kellene kiállni még egy Richard Dawkins ellen sem egy vitában, mert felmosná velük a padlót.
    Pedig óriási lehetőségek vannak a témában, ezek meg csak elrettentik az ugyan megvezetett, de egyébként mégiscsak ép elméjű tömegeket a hiteltelenségükkel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért azt ne feledd Basti, hogy a "másik" oldalon lévőket FELKÉSZÍTIK, míg a "mi" oldalunkon lévők jó esetben magukat képzik.
      A másik dolog meg az, hogy hiába vannak valakinek kiváló meglátásai ha nem tudja kifejezni, vagy például csak írásban tudja. Engem például szócsatában könnyű legyőzni, írásban talán jobb vagyok. Szóval a verbális kommunikáció valamivel nehezebb, testbeszéd is kell hozzá, megfelelő hangsúly, jó kiejtés, szép beszéd, meg egy csomó más is ahhoz hogy jól működjön. Kevés a jó szónok, aki meg az az sajnos "ebből keresi a kenyerét" és ezzel máris a másik oldalt szolgálja.

      Törlés
    2. "Egész egyszerűen az a helyzet, hogy az "ezo", "spiritiszta" világban leginkább csak a "futottak még" érettségizett, vagy még az sem kategóriából kerülnek ki a szószólók."

      Nehéz egyetértenem az általánosításoddal Bastian.
      Egy holnapi "ezo" program:
      http://everness.hu/program
      Lehet mazsolázgatni...:) Grandpierre A., Bakos A., Cey-Bert R., Balogh B...

      SZN

      Törlés
    3. Nézd, kétségtelen, hogy vannak kivételek, de itt van például a Balogh Béla aki ugyan mérnök, bár nem tudom dolgozott-e valaha mérnökként. Viszont mondott olyat az egyik előadásában, hogy a David Copperfield az egy "szíriuszi" ember, aki valóban megcsinálja a "trükköket" és azért nem tudják hogyan csinálja, mert mindenki azt keresi, hol a trükk és a trükk az, hogy nincs trükk. Példaként hozta a Kínai Nagy Falon való "átmenését" egyik oldalról a másikra, aminél valóban átment a falon, csak mindenki azt hiszi, hogy trükk volt.

      Na most aki ilyet mond (Copperfield szinte összes trükkje meg van már fejtve, fent van a neten, néhányat maga is elmondott, nincs itt semmiféle Szíriusz, meg ilyen baromságok), az hogyan tudna hiteles lenni a nagyközönség előtt, amikor konkrétan nyilvánvaló, hogy baromság amit mond. Ez ugyanaz a jelenség, mint David Icke-nál, aki azt állítja, hogy a Hold egy mesterséges égitest, belül üres és onnan irányítják ezt a "mátrixot" a földönkívüliek, amiben mi élünk, ezért vagyunk elhülyülve ill. transzban....
      Egyszerűen nem értem, minek ez a sok értelmetlen baromság az egyébként sok hasznos infó és meglátás mellé. Érti ezt valaki, hogy miért hiteltelenítik magukat szándékosan ezek az emberek?
      Mert én nem....

      Törlés
    4. Izé... a szócsavargatásban nehez lehet lenyomni ám olyanokat, akik évtizedek óta erre gyúrnak, és megkapnak mindenféle lehetőséget. Ahogy bloggazdi is monta vót.
      Persze... akinek vagyon hozzája kedve az szórakázhat ilyesmivel is. (Ez is olyan, mint a törvénykezésben, jogban, politikában lenyomkorászni olyan arcokat, akik vagy néccáz generácijó óta jáccák azt a gamát. Biztos mókás, meg hatalmas fegyvertény - mán ha sikeredik. Csak keveseket köt le.)

      Ám... pár felvetés a "taknyosképű ezós ódal" előadóihoz.
      - Egyes elméletek szerint, a tapasztalati úton megkapódott informácijót időnként nehézkes beletuszkolni a szók által felállított rendszerbe. Mer, kötött, meg nem tud kifejezni annyi mindent, meg... ilyenek.
      - Aki sosenem tapasztalt hasonlót, mint a "ezós arcok" azt mégis hogyan kellene megfényesítni a tapasztalás útján feldógozható dógokkal kapcsolatban?
      - Vajh nem van szándékosság a ilyetén figurák médija felülethez engedésével? ("Nédd a gyökért! Hogy lehet értelmes felnőtt ember létére ilyen...? stb...")
      - Időnként a átlagnépeknél is van olyan, hogy a fickó agya lehagyja a száját, ugyebár... Az ilyesmiből is érdekes dógok szoktak kisülni.

      Quest: Aki megteheti, oszt még ingerenciája is vagyon hozzá, vállaljon kis önkéntes "remeteséget". Értem ezalatt: kerülje a népek társaságát, amennyire teheti, oszt közben otthonjában verje el az idejit, olyasmivel, amihez érez kedvet. (Óvasgasson, meditájon, rendezzen kertet... meg ilyenek.) Aztán kb. egy hónap múltán kóricáljon kissé a népek között.
      Garantáltan telemegy mindenféle fura tapasztalásokkal.
      Pl.:
      "Jééé... mozog... beszél..."
      "Nohát, ember, aki nem én..."
      "Bakker... mitakartam mondani? Mijaza szó? Segíj mán, na!" ;)

      Törlés
  9. Értelmesen beszél ... szó se róla ... mégis, ami számomra
    sokatmondó, az ott lóg a nyakában. ...:)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  10. Mazsola, talán észrevetted, hogy a gyerekeid már "benne vannak" az evolúciós ugrásban, sőt szerintem már te magad is. Az unokáid még közelebb lesznek az "új emberhez" és így tovább. Nem tudhatjuk, hogy ez az ugrás hány nemzedéken hidal át, de nem évszázadokról van szó, hanem legfeljebb egyről vagy még annyi sem. Az új ember jelentősen több együttérzésre lesz képes, könnyebben fog tudni uralkodni az egó felett és talán új képességekkel is rendelkezhet. Néha a művészek előre megérzik a változást, ilyen volt például Stanley Kubrick, aki a híres scifi filmjében nagyszerűen rápillantott az Új embere eljövetelére.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó jó de mikor lesz új 6tyú? engem csak az érdekel.. az új 6tyú remélem igazi emberevő sárkány lesz különben hamarosan cigánypecsenyeként fogjuk mindannyian végezni hááphááááp!

      Törlés
    2. "hamarosan cigánypecsenyeként fogjuk mindannyian végezni"
      Keves nindzsa, az ilyesmihez születni kell.
      Őszintén remélem, hogy Neked ez sikerült.

      mj

      Törlés
  11. "A sarlatánok története évezredek óta sötét árnyékként követi a
    szellemi fény történetét. Ez az árnyék a maga réveteg,
    fantomarányaiban, néha szinte hatalmasabbnak tűnik az Igazság
    ragyogásánál is, mivel a sarlatánok meg-számlálhatatlanul sokan
    voltak mindig, s az Adeptusok igen kevesen. A sarlatánok a
    kirakatban ágáltak, síppal-dobbal árulva kétes portékájukat, az
    Adeptusok csendben, a háttérben maradtak valahol Indiában,
    Tibetben, bár Európában is felbukkant egy-egy a századok folyamán
    néhány történelmi pillanatra az alkimisták, hermetikus tudósok
    között; de legtöbbje névtelenül bocsátotta közre eredményeit. Ez
    teljesen érthető. Aki előtérbe lépett és a személyiségét
    hangsúlyozta, már nem volt Adeptus.
    A sarlatánok ereje az emberek nagy többségének gyöngeségében,
    tudatlanságában, hiszékenységében és bálványépítő fanatizmusában
    rejlik. A sarlatán mindig a szellemi és erkölcsi igazság, a
    mágikus hatalom jelmezét ölti fel. Szavai nem sokban különböznek
    az Adeptusétól. Úgyszólván mindarra hivatkozik, amire ő. Szájából
    kenet, rejtélyes utalások ömlenek; s gyakran a szeretet zengő
    igéivel tereli híveit mágikus csapdákba, anyagi csődbe, vagy
    lelki összeomlásba.
    Napjainkat a Vízöntő-korszak uralja, a mérhetetlen szenvedés és
    halál misztériumának véres színjátéka után, amelynek mindannyian
    főszereplői voltunk. Még égetőbbé váltak a transzcendens
    kérdések, mint valaha. A matéria uralma megingott. Ami biztosnak,
    áthatolhatatlannak, gőgös bázisnak tűnt, köddé vált egyszerre.
    S a lelki talajvesztettség érzetét, a borzalmak tépte sebeket nem
    enyhítheti semmiféle materiális ígéret. Az ember a pusztulás
    meztelen arcába nézett. Kedvesei a szeme előtt haltak kínhalált.
    Javait elvesztette. Becsvágya, emberi méltósága semmivé lett.
    Ezen a benső csődön, névtelen szorongáson és támpont nélkül való
    bizonytalanságon nem segíthet már a bölcsőtől a sírig terjedő
    sorsának esetleges anyagi lefedezése, a remény, hogy az emberi
    hús, a fizikum, amely a szeme előtt zúzódott össze törékeny cserépedényként - a jövőben majd kedvezőbb feltételek közé kerül.
    Nem. Itt másról van szó. Egy lázító titokról, óriási
    ellentmondásról: arról, hogy miért született? Miért szenved? Miért tekint önmaga rejtélyes fókuszából a mérhetetlen
    messzeségbe, magasságba, mélységbe, ha a gondolatai, vágyai,
    szomjúsága teljében meg kell halnia?
    Ezekre a kérdésekre felelnek ugyan az ősi kinyilatkoztatások,
    vallások, különféle filozófiai rendszerek, de különös törvény az,
    hogy hiába ömlik évezredek sokféle kútjából az egylényegű
    forrás, az emberben mindig csak egyetlen kút vize válik
    életelixírré, amelyet sajátosan az övének érez, s míg rá nem
    talál, mindaddig csak nyugtalan átutazó minden eszmében,
    vallásban, vagy tagadásban. Ez a törvény hajszolja ki a lelket
    a nyájból, hogy megjárja a hosszú, magányos utat a
    hiszékenységtől a kételkedésen, majd a tudáson át a teljes
    megismerésig, a külső vallástól a belső vallásig. Minden olyan
    kísérlet fiaskóval végződött eddig, amely félelemkeltéssel,
    szuggesztióval, vagy erőszakkal meg akarta fosztani az embert
    isteni jogától, hogy az egyetlen igazságot a maga módján keresse
    meg…"
    Szepes Mária: Mágiák könyve
    http://www.ujkorklub.hu/load/konyvek/szepes_maria_a_szerelem_magiaja/1-1-0-601



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bemásolt idézet amennyire jónak tűnik, annyira ellentmondásos is...
      Az elején le sarlatánozza (ítélkezik?) a "szellemi fényt" csak másodlagosan (nem tisztán) továbbító egyedeket, majd áttételesen levezeti, hogy tulajdonképpen rájuk is szükség van...

      "Ez a törvény hajszolja ki a lelket
      a nyájból, hogy megjárja a hosszú, magányos utat a
      hiszékenységtől a kételkedésen, majd a tudáson át a teljes
      megismerésig, a külső vallástól a belső vallásig."

      Lássuk be, az idézett utat bejárni nélkülük bejárni nehezebben lehet, hiszen valahol el kell indulni, valahogy el kell jutni a kétkedésig, a tudásig és a megismerésig...
      Velük könnyebb "csoszogni", mint nélkülük...(szvsz)

      SZN

      Törlés
    2. gyanítom a fenti értelmezéseddel népszerű leszel az itt hozzászólók többségénél:) és igazad is van.. egyáltalán nem „ciki”, ha anyuci fogja a kezünket a zebrán, az oviba menet, viszont erre akkor is emlékezzünk, amikor a képzeletünk azt játssza velünk, hogy mi már nagyok vagyunk és egyetemre készülünk...

      Törlés
    3. Nehéz eldönteni, hogy ez most az itteniek kritikája v. inkább jó tanács akart lenni... mert a kettő együtt ritkán hatékony...
      A vége alapján a tükör jut eszembe v. inkább a fagyi, ami visszanyal...:) "amikor a képzeletünk azt játssza velünk, hogy mi már nagyok vagyunk"

      SZN

      Törlés
    4. Kedves Pityesz!

      Először is köszönöm az idézetet!

      SZN észrevételére tett észrevételeddel kapcsolatban nekem a következő a véleményem:

      Ki merem jelenteni, hogy az itt olvasgató közösség nagy része az óvodát elhagyni készül. Tudjuk, érezzük minden porcikánkban, hogy az ISKOLA létezik, és valahogy BE LEHET jutni oda. Az egyetemről még csak valamiféle halovány fantáziaképünk van, de mivel nem oda akarunk bekerülni MOST, ezért különösebben nem is izgat még minket, mert fogalmunk sincs róla. Remélem érthetően fogalmaztam. :)

      Törlés
    5. SZN,

      nem állítottam, hogy fagyit árulok az egyetemen, mindenesetre ha már a tükröt említed, engedelmeddel javaslom, hogy nézz bele Te is a fenti két reakciód fényében. Ha elég szigorú vagy magadhoz, talán megláthatsz valamit….

      Törlés
    6. Örülök, hogy leérkeztél erre a "szintre"...:)
      Mint írtam, "csoszogok" és néha meg-megállok...:)

      Jó tanács: " Ne vitázz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre, majd legyőznek a rutinjukkal" :)

      (Az első hsz.-el mi bajod van, hiszen az csak vélemény volt...? A második hsz. a fizika világába tartozik, ezt belátom (hatás-ellenhatás)...:)

      SZN

      Törlés
    7. jobban meggondolva nincsen bajom egyikkel sem és örülök, hogy végül beraktál a megfelelő szintre. A citált könyvet nagyon ajánlom teljes terjedelmében is, Szepes Mária véleményem szerint nagyon hiteles „sarlatán” (ezzel is érvelhettél volna), szerintem rettentő sokat ad annak aki szenvedéllyel keres, talán sokkal többet mint bármelyik youtube-os térítő, de – igazad van - mindenki döntse el maga, melyik mankóval bicegi végig leggyorsabban az utat.

      Azért megvallom gyomortájékon okozott egy kis vákumot annak a következménye, hogy hibásan mértem fel az esetleges hatást (vagy ha úgy tetszik, ovis mivoltomról lerántottad a fátylat) de - köszönet a barátibb hangnak amit megütöttél -, mostanra elmúlt:)

      Neked is!

      Törlés
    8. Már az első bejegyzés után letöltöttem. :)
      Köszönöm az ajánlást!
      (Én is jobban szeretem a könyveket. Szepes Mária "A Világokon át" című TV sorozattal már szerepelt itt - ha nem is könyv szerűen - az "ajánlások" között. A sorozat akkor itt méltatlanul sok kritikát kapott...)

      Minden jó, ha a vége jó! :)

      Szép Napot! (SZN)

      Törlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  13. Heló!
    Én úgy találom, Mazsola, hogy ez a bácsi uyganazt mondja, mint amit a Vilaghelyzete-blog. Leépülés, energiaéhség, ellátmány megszűnése, káosz - ez lesz, és erre vagy felkészülsz, vagy meghalsz.
    Khm.
    Ezt a verziót ugye már kitárgyaltuk itt a hetekben.

    Szerintem ha ekkora össznépi és civilizációs összeomlás lenne, annak 2012 végéig kellett volna bekövetkeznie, vagy közvetlenül dec. 21. után. Nekünk szerintem most már olyan átmenet néz ki, ahol az ingyenenergia elérhetősége fogja bedönteni az olajbizniszt, és nem lesz ilyen emberirtós "gap" a két korszak között.

    P.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A "hurráoptimista" emberféléknek ajánlom figyelmébe azt az apróságot, hogy ki vette át százvalahány éve az orvosok képzését? És az iskolarendszert? És a bankrendszert? és a.. igen, ugyanahhoz a névhez lyukadsz majd ki.. és az olajához.. de Ő is csak egy báb..

      http://en.wikipedia.org/wiki/Snake_River_Land_Company
      http://en.wikipedia.org/wiki/Snake_River_Land_Company_Residence_and_Office

      z+

      Törlés
  14. Megnéztem a VNTV oldalt Mazsola és találtam ott egy igazán ütős videót ... hát csak kuksi meg szépen !!!!

    http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=1af59b206

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihetetlen... nem hallottam erről. Mindig tudnak valami újat kifundálni ezek a "jóemberek".

      Törlés
    2. Ehh...aszittem valami olyan, amiről még nem hallottam.
      De nem.
      Megjegyzem. Kissé mintha a bácsi itten túllihegte vóna a ezta "utájuk a multikat, meg cégeket" hozzáállást.
      Elvégre a srácok, akik pozícijóban ülnek némi ideje, arra mennek minél több dologra rátegyék a kis kacsójukat, mindent kisajátítsanak, meg izé... Majd pl. pont a víz lesz a kivétel. (Viszont a ezért/ezen esetlegesen felháborgó népek számára azért jegyezzük meg: eddég is fizetett minden humán a vízér, amiben pancsikolt, vagy amit elfogyasztott. Pontosabban a nagy részük. Lásd: vezetékes víz, meg a flakonos. Ugyebár.)

      Törlés
    3. Jah... ha mán "asztalosék" ügyes ötletelése. Itten van a (igaz mán pedzegették eztet is anno párszor) másik (sokadik?) szála a mesének:
      http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/09/19/uj-unios-szabalyozas-miatt-betilthatnak-a-kerti-vetemenyest/

      Lényeg természetesen a "minden a enyém, és én irányítok mindent, úgyhogy kuss legyen!" mentalitás.

      Törlés
    4. Nyugi, Quedra, a bloggazdik... akarom mondani a biogazdik majd szépen túlélik ezt a marhaságot is, mint mindent eddig. A gigakorporéjsönök és a mögöttük húzódó arcnélküli srácok ideje lejárt, én ezt érzem.

      Törlés
    5. Köhh... csak nehogy az legyen, hogy a eddigi arcnéküli srácok kinevezzenek egy (vagy több) Arcot... amit a népek nagy lendülettel beütnek párszor (elvégre, ha mán van kit fújjolni, meg dezintegrálni, akkó azt átalában kihasznája a ember).
      Aztán a lopaksrácok vigyorganak tovább a árnyákban, oszt jáccák tovább a kis játékaikat.

      Merugye... ha én, mint aprócska muslinca ezt ügyesen ki tudom tanálni (pedig elméletileg nem vagyok egy "hűdepenge" gondolkodó - mondhatni nem vagyok képezve, és még informácijóm, meg rálátásom senincsen), akkó a hűdefényeskedő lopaksrácok eme gondolatmenet fejlesztettebb verzióját is eljáccódhassák.

      Nopersze... igazad vagyon bloggazdi. A átlagnépek nem mindig szokják ám aztat csinyálni, amit "asztalosék" nagy okosba összehordanak, meg lefektetnek törvényileg. (Ha jól gondolom ezér működnek még a mindenféle nemzeti Államok/Országok. Úgy-ahogy.)

      Törlés
  15. "Kissé mintha a bácsi itten túllihegte vóna a ezta ... "

    Gondolod ????
    Hát nekem meg az az érzésem, hogy az "aki ételt, italt adott ..."
    kezdetű "szlogen" már egyáltalán nem a Teremtőre vonatkozik, ... hm
    ... ????

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ok. Lehet nem vót túl szerencsés szóhasználat részemről, de...
      Csúnya szokás kezd a kis fejembe elharapódzni. Ugyanis kezd a topánom igen tele lenni a olyan témákkal, amiket mán vagy tízenezerszer odalöktek a népek elé, hogy vicsorogjanak rajtuk.
      Lehet tévedek, de... mintha az ilyesmiben is látnék bizonyos... sémákat.

      Mindazonáltal tartom azt a elgondolásom, hogy azokat a arcokat akkorsenek fogom szeretetrezegve a kebelemre ölölgetni, akikről eccer számomra mán kiderült, kajla utakon csámborogva próbálják a népek mellibe belopni magukat. (Hogyugye, aki penge ebben a megtévesztős, "a én farkam a nagyobb" gamában, az eriggyen, oszt szórakázzon a hitsorsosaival. A én kis Egóm köszöni szépen, megvan az ilyen fickók nékül is.)

      Persze... meglehet megettem egy pogramt. Úgyértem, egy másikat.

      Törlés
  16. !!! Elállított 432 Hz => 440-Hz-re JakabI.+ Csefkó P.+Kalmár J.-al

    Itt az oldalon talán tavaly volt már erről szó itt az oldalon!! :)))

    GA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel CS.P. többszörösen (bizonyíthatóan) műszakilag CSÚSZTAT,számomra hiteltelen.De mindenkinél más a módi,így mindenki azt hisz amit akar.
      a.n

      Törlés
  17. LINK lemaradt bocs:

    http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=24be13b57

    GA

    VálaszTörlés