2013. október 23., szerda

A Szent Szar dícsérete



Az utolsó megtervezett véres forradalom megemlékezésének ünnepén arra gondoltam mi se lenne aktuálisabb, mint beleásni a szart a földbe. Szimbolikus értelemben véve ez csak annyit jelent, hogy mostantól szarok a Mások által megrendelt forradalmakra, még arra is, amelyik egy karnyújtásnyira van az időben, és oly áhítattal kell kezelni, hogy majd megszakad az összes párt a nagy igyekezetben, egymást túlharsogva Budapest főterein - e helyett inkább azt csinálom, amit dédapáim 100 éve, 1000 éve, és 10 000 éve is csináltak: beásom a szart a földbe. Őseim meghosszabbítása vagyok, és már látom merre mutat ez a vektor: itt maradok. "...ha senkinek, írjad". A parasztbácsi szél cserzette arcán, a szomorú szemek alatt bujkáló mosoly vagyok én. Vörösbor vagyok, a száraz fajtából. Por vagyok, a kötött agyag fajtából. Állóvíz vagyok.  Makacs öszvér. Akácfa, rózsatövis, bogáncs. Miért írom ezeket? Csak mert amióta az eszemet tudom arra sarkall az országos viszonylatban vett környezetem, hogy ha boldogulni akarok, akkor hagyjam el ezt a hazát ("ha nem tetszik, el lehet innen menni") - ám ennek ellenére én balga módon nem kívánok eleget tenni a minden szálon érkező késztetésnek, és inkább maradok - tovább szopni itt a cumit. Miért? Mert itt a házam, ez a hazám. Birodalmak jöttek, birodalmak estek szét, tankok jöttek, tankok mentek, bankok jöttek, bankok mennek, arcok jöttek, arcok mentek, rendeletek jönnek, rendeletek mennek, de egyvalami itt maradt: a gyökerek. És ezek a gyökerek kitéphetetlenek. És hogy hagyhatnám el a gyökereimet, amikor azokból nőttem ki?? De a gyökereket táplálni kell! És nincs finomabb táplálék nekik, mint a szar, amitől mindenki undorodik, ami mindennél büdösebb és visszataszítóbb. Ürülék. Űr-ül-ék. Zászlólobogtatás és hajráviktorozás helyett inkább a gyümölcsfák tövébe az év során levágott fűből összeállt trágyát ástam be, a konyhakertbe a komposzt-trágyát. Minden szar itt keletkezett, és itt is ástam el. Újrahasznosításra. Úgy vélem eljött az ideje, hogy a múlton való kesergést szarjuk ki, majd tegyük el a megfelelő helyre, egy szép gyümölcsfa tövébe, ássuk bele, és hagyjuk dolgozni a természetet, Ő majd tudja mit kezdjen vele. Elég volt a forradalmakból! Elég volt a keserűségből, és elég volt Erkel szomorú dallamaiból! Mert miről is van szó? Gondolom mindenkiben ott a dallam, így nem lesz nehéz dolgom:




Isten, áldd meg a magyart  - a dallam a "magyar" szónál kezd mélyrepülésbe. Leépülés...
Jó kedvvel, bőséggel, - ez egy hullámvölgy, mely a "jó kedvvel" alatt kezd süllyedni, és a "bőséggel" - résznél éri el a mélypontját. Igazán illeszkedik a szöveg a dallamhoz, nemigaz?
Nyújts feléje védő kart, - Itt is hol megy lefelé a dallam? A védőkarnál. Remek!
Ha küzd ellenséggel; - A magyarok küzdelme az ellenséggel dicsőséget kellene hírdessen, hiszen számtalan dicső csatánk volt, erre mit csinál ez a szerencsétlen dallam: ereszkedik, lehangol...
Ha mindezt megnézzük, a himnuszunk első négy sorát, amelyeknek a szöveg pozitív kicsengést kellene hangsúlyoznia, Feri bácsi megzenésítésében sikerült megírni a világ legszomorúbb, leglehangolóbb, legmélabúsabb dallamát! Depressziós leszek tőle! Köszönjük, gratulálunk!   

Balsors akit régen tép, - És hogy hogy nem hol kezd emelkedni az egész himnusz dallama?? A "balsors-nál"! Bazdmeg Feri! A balsorsot kell éljenezni, idióta??
Hozz rá víg esztendőt, - (itt szokták a gyerkőcök tévesen énekelni "hozz reá"-nak :)
Megbűnhődte már e nép
A múltat s jövendőt! - egyedül talán ez a két sor van a helyén a dallam és a szöveg összefüggésrendszerében.


A Himnusz dallamában egyáltalán nem köszön vissza a népdalaink érzelem- és lélekvilága, pedig egy nemzet himnuszában annak kellene tükröződnie, ami az adott nemzet esszenciája - és ez a népdalainkban megvan, a "mi" himnuszunkban nincs. Pedig volna honnan meríteni ha nagyon akarnánk, hiszen a Magyar Zenetudományi Intézet regisztrált több mint 200.000 népdalt, melyből sok meghallgatható élőben az online adatbázisban, ezáltal szerintem ebben is toronymagasan vezetünk világviszonylatban - nem csak az egy főre jutó olimpikonokban! :) A Himnuszban nem található meg a népdalaink soraiban szokásos lüktetés (pl. a, a, b, a) sem, és az a semmihez nem hasonlítható lúdbőr érzés, amikor valami nagyon mélyen megfog, elszomorítva de mégis feldobva. Ki kell mondjam:  

A Himnusz a magyar néplélektől teljesen idegen dallam! 

Csak próbaképpen énekeljük rá a himnusz szövegét mondjuk a Tavaszi szél dallamára! Bár ez is szomorkás kissé, de mégis valahogy sokkal jobban érzem magam tőle! 



Vagy ettől:



Én nem akarok itt senkit lázítani, csak arra hívom fel a figyelmet, hogy nem kell ám hasra esni valamitől, csak mert nemzetiszínű szalaggal van körbecsomagolva, vagy mert ezt tanították. "Magyar termék", igaz? Közben csak a csomagolása készült itthon. Ismerek olyan "nagymagyar" csomagolást (bőrruhást), akinek a 8 éves fia kívülről fújja a Székely-himnuszt, de mégsem tudja letakarítani maga után a szart a budiban. És ismerek olyan mélymagyar csomagolást is, akinek puritán lakókörnyezetében és minden használati eszközében az "igazi magyar nemes úr" tükröződik vissza (gyönyörűen díszített népművészeti kancsók, faragott fa tornác, minden trikolórba csomagolva, zászló lobog a házon stb.) - de emellett egy vérgeci: zsidó ékszerészekkel üzletel, háromszor vált, és veri a nőket. A magyar néplélek nem a külsőségekben, és nem a csomagolásban nyílvánul meg, hanem a cselekedetekben és a hozzáállásban. A Himnusz esetében sajnos sem a csomagolásnak, sem a beltartalomnak nincs túl sok köze a magyar néplélekhez - részemről le lehet húzni a WC-én, olyannyira feleslegesen bús és lehangoló.

És még csodálkozunk, hogy a magyarok lejtmenetben vannak századok óta, és örökké morgolódnak és pesszimisták? Egyik lehetséges kiút a válságból szerintem, ha meghagyjuk az Ima szövegét, és készítünk belőle egy vidám remixet, mert amíg ezt nem tesszük meg, minden focimeccs elején öngyilkos hangulatba kerül a fél ország! De hát nem ezt akarják? És vajon mi is ezt akarjuk? Ha még jobban felébredtünk akkor az egész Himnuszt ki kellene dobni a kukába, mert a szövegével is vannak bajok, jócskán! 


Balsors, akit régen tép?


Figyelem! A továbbiakhoz egy kicsit még inkább félre kell tenni a neveltetésünket! Az érzelmeinket és a hazafias lelkületünket azonban nem, mivel pont ezekkel felvértezve lehet eligazodni a következő logikai meneten, amit Merkurius barátomnak köszönhetünk:

"Neked személy szerint tetszik a himnuszunkban valami, vagy csupán a társadalmi elvárás és nevelés hatására véded? Sajnos sok ember azzal próbálja kifejezni Magyarságát, hogy énekli és védi a himnuszt, persze azért nem árt szem előtt tartani, hogy a parlamentben az ország kiárusítói is ezt éneklik.

Ha már elkezdtem egy kicsit elemzem a himnuszt az én meglátásaim alapján , előre tudom , hogy nem fog tetszeni , de azért talán lesz valaki aki megért belőle néhány dolgot. Egy nemzet himnuszát többféle képpen is lehet nézni, az egyik a himnusz hatása a nemzetre. Ezt úgy értem , hogy megnézzük , hogy az adott nemzet vajon mennyit fejlődött amióta az a bizonyos himnusza van. Vagyis pozítiv - e a hatása az ország fejlődésére. Magyarországon a jelenlegi himnusz 1905 - ben , még az osztrák - Habsburg uralom idején lett beiktatva , valószínűleg , hogy nem elsősorban a Magyar nép követelése okán. Ha visszanézed az azóta a történelemben történt változásokat szerintem egyértelmű a folyamatos negatív változások sora.

A másik a szövegből, zenéből adódó hatás az emberekre. A zene lehet, hogy tetszik valakinek, lehet, hogy nem, de általában minden zenét azért alkotnak meg, (mivel képes rá) hogy érzelmeket váltson ki az emberből. Ez a zene inkább lehangoló, amolyan beletörődő, sokaknál még síró érzést kiváltani is képes, minthogy cselekvésre ösztönözne. Ajánlok néhány zenét, elég ha csak figyeled magad, hogy milyen érzéseket vált ki belőled, és próbáld meg összehasonlítani a himnusz zenéjével.

http://www.youtube.com/watch?v=Cn1Glwo5N5M
http://www.youtube.com/watch?v=0Wv3Ya9nskA

Másik része a szöveg, a teljesség igénye nélkül, mert az nagyon hosszú lenne, csak néhány részletre kitérve.
" Isten, áldd meg a magyart "
Ezt hallva az ember azt gondolja, hogy Isten egy tőle kivül álló lény akitől lehet kérni dolgokat. Pedig Isten nem rajtunk kívül, hanem bennünk van, nem kérnünk kell, hanem megvalósítanunk őt. Aki Istent magától kivül álló lénynek tekinti eleve elzárja magát attól, hogy akaratát meg tudja valósítani.
A másik, mit is kérnek tőle ? Áldd meg ! Ez mit is jelent ?
A szótő nyílván nem más mint az "ál" , ami nem mást jelent mint hamis , nem igazi . A szótő ragozása és toldalékolása az alapjelntését nem változtatja meg , csak különböző módokat ad neki . Persze itt is lehet kételkedni , de ezt is meg lehet nézni más oldalról is . Mennyi áldást kapott már az ország , vagy pl . a katolikus egyház végig áldotta már szinte az egész földet . Ennyi áldás után , ha ez tényleg pozítiv dolog lenne a földön már legalább mennyországi körülményeknek kellene lenni , és ehelyett ha körülnézel csak egy velejéig romlott hazug , korrupt világot látsz .

" Őseinket felhozád
Kárpát szent bércére, "
Jelentése elsősorban nem mást takar mint a honfoglalásra utalást . Ami azért fontos mert ez azt ígyekszik takarni , hogy ezt a területet mi csak foglaltuk , elvettük valaki mástól , így ha ez esetleg fordítva is megtörténik akkor mi sem reklamálhatunk . A Magyar ősi jopgon tulajdonosa ennek a földnek , nem honfoglalás csak az innen elvándoroltak visszatérése az itt maradottak megsegítésére .

" Hajh, de bűneink miatt
Gyúlt harag kebledben,
S elsújtád villámidat
Dörgő fellegedben, "
Ha ismered Isten tuljdonságait , akkor tudnod kell , hogy ezek nem az ő tulajdonságai . A bünre csábító , büntudatot keltő (mindegy , hogy mivel , az nincs is menvezve , csak a büntudat a lényeges) , majd haragvó és büntető lény az nem a teremtő Isten. Elég ha csak alapokban ismered a vallások "tanításait" szeintem Te is rá ismersz , hogy kiről lehet szó. 

Még annyit hozzátennék , amit azért jó tudni róla , hogy mennyire a nemzeti vonatkozás lehetett a megalkotása mögött . Erkel Ferenc családja valahonnan a mai hollandia területéről költözött Pozsonyba , majd később onnan költöztek Gyulára . Kölcsei Ferenc bár hivatalosan nem bizonyított , hogy tagja volt a szabad kőművességnek, de mindenképpen vonzódott hozzájuk és műveiben bizonyítottan használta a szimbólumaikat , ami viszont róluk biztosra vehető , hogy ők sem a Magyar nemzet érdekeit képviselték elsősorban.

Tudom eléggé egyéni a himnusz ilyen módu elemzése . Talán azért mert én egy kicsit más látásmóddal nézem a világ történéseit . Ugyanis a fizikailag látható és megmagyarázott történések és okok mögött mindig van egy másik szellemi szintről irányított cél , ok és okozat összefüggés , amit sajnos az emberek nem igazán tudnak áttekinteni . A sötét oldal legnagyobb félrevezetése , hogy irányítása szerepe meg maradjon, mivel nekik alapból nincsen használható tudati energiájuk az egyetlen lehetőség azok manipulálása akinek van . Így elsősorban arra törekednek , hogy amit ők ktalálnak azt elfogadtassák az emberekkel , ha lehet olyan szinten , hogy ők azt teljesen magukénak tekintsék , sőt néhány felbújtó rászedésének köszönhetően még akár harcoljanak is érte , de mindenképpen kiközösítsék azt aki másképp látja a dolgokat .

A zenéje persze lehet izlés kérdése is , de a zene tudatra való hatása akkor megmarad . A Te blogodon is volt már szó a zene tudat befolyásoló erejéről , egy kicsit más formában . A zene egy nagyon jó eszköz az emberi tudat befolyásolására . Teljesen más zene szól egy mulatságban ahol az emberek csak jól akarnak szórakozni . Teljesen más zenék voltak pl. a katona dalok amelyek "felpörgették" a katonákat a harc előtt . Meg megint más a temetéseken elhangzó zene amely olyan beletörődős , sírós hangulatot , érzékenyebbek szemében még akár könnyeket is képes létrehozni .Az én meglátásom szerint a himnusz zenéje ezen utolsó kategóriába sorolható .


Szégyen-gyalázat ez a siralmas himnusz! Teljesen letargikus állapotba kerül az éneklője és hallgatója, a megalkotásával az lehetett az egyetlen cél, hogy más népek dicsőséges ünnepi zenéjével szemben nekünk halotti torhoz illő himnuszunk legyen. Eljárt felette az idő.

Néhány alternatíva:

Berzsenyi: A magyarokhoz (1807)

"Ébreszd fel alvó nemzeti lelkedet!
Ordítson orkán, jöjjön ezer veszély,
Nem félek. A kürt harsogását,
A nyihogó paripák szökését

Bátran vigyázom. Nem sokaság, hanem
Lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat.
Ez tette Rómát föld urává,
Ez Marathont s Budavárt hiressé."


Ady: A magyar Messiások

Sósabbak itt a könnyek
S a fájdalmak is mások.
Ezerszer Messiások
A magyar Messiások.

Ezerszer is meghalnak
S üdve nincs a keresztnek,
Mert semmit se tehettek,
Óh, semmit se tehettek.

ADY ENDRE ADJA AZ ISTEN

Adja meg az Isten,
Mit adni nem szokott,
Száz bús vasárnap helyett
Sok, víg hétköznapot,
Adja meg az Isten.

Adja meg az Isten
Sírásaink végét,
Lelkünknek teljességes
S vágyott békességét,
Adja meg az Isten.
 


Amiről még ott nem volt szó , hogy ugyan szerepel a himnuszban tatár , török , viszont az akkor is éppen regnáló , leghosszabb ideig tartó Habsburg uralomról szó sem esik bent . Valamint az utolsó versszakban a "Szánd meg Isten a magyart" jelentését is érdemes lenne értelmezni . Egyébként az előtte lévő három versszak azt sugallja , hogy tényleg erre lenne szükség . De a valóságban szerintem egyáltalán nem szánalomra lenne ill. van szükségünk , de hát ha valaki azt kér akkor milyen alapon várhatná el , hogy mást kapjon . Egyébként a himnusz ilyen módon történő elemzése a számomra sehol sem igazán hozott sikert , sőt van ahol úgy döntöttek , hogy azóta egységesen még csak szóba sem állnak velem ."

Pedig milyen nagyszerű magyar gondolatmenettel elemezte ki Merkurius ezt a dolgot! Én értem, és teljességgel el is fogadom, és nem érdekel, hogy kit sérthet meg a magyar gondolkodás ezen szintje. Én is idemásolok egy lehetséges alternatívát:


Maghar himnusz

Országok országa
Törvénytudás népe,
Napkelet s Nyugat közt
A világnak fénye,
Nagy a te nemzeted,
Nagy a te végzeted,
Oly messze magasztos,
Hogy föl sem érheted.

Mint a magas mennység,
Szíved mérhetetlen,
Életed gyökere
Szent és sérthetetlen,
Hegyek, árnyas erdők,
Hős föld büszke népe,
Ez a te végzeted
Ősi öröksége:

Erős, gazdag vár vagy,
De az örök törvényt,
Amit Isten rád rótt,
Vállalnod kell önként,
Hogy beteljesüljön
Győzelmes végzeted:
Úr oltára te vagy,
Emeld fel a fejed!

/Forrás: rovásírás alapján Dr. Borbula Ida nyelvész/


Én minden szarság ellenére imádok itt élni, imádok magyarnak lenni, és ha a fene fenét eszik akkor is itt maradok, mert itt vannak a gyökereim. Maradok, s bár már fél lábbal nem érzem ebbe a realitásba valónak magam, és sokszor nem tetszik amit itt látok. Mar adok. Mar, de adok. Addig, ameddig. Ameddig le nem jár ez a szerep. Ameddig le nem kell térjek a vektorról (nem viktorról!! :), vagy meg nem unok ember lenni. És ha újra is születek egyszer, emberként már nem szeretnék más nép fia lenni, soha többé - csak magyar...

És egy kis polgárpukkasztás a végére:

123 megjegyzés:

  1. Abszolút van alapja annak, amit írtatok, egy újabb példa arra, hogy mennyire be tudnak rögzülni az alapoktól, már fiatal kortól, ködbe vesző időktől fogva olyan dolgok, amiket utána maximálisan magunkénak érzünk. Nagyon sok mindenen kell még gondolkodnunk, átértékelnünk, és helyén kezelnünk, csak legyen rá idő :)

    Abban viszont nem biztos, hogy egyetértek Merkuriussal, hogy Isten bennünk van. Persze törekednünk kell arra, hogy mindig egy picit jobbak legyünk, mindig a helyes utat járjuk, de ha Isten bennünk lenne, az azt jelentené, hogy Isten tökéletlen, bűnös és tévelygő, sokszor lusta, útját kereső stb. (ezek sok mindenkire igazak, pl. rám is akár, de azt kétlem, hogy Istenre is igazak lennének). Az a gondolat, hogy magunkban levőnek hisszük, csak felmentést próbál nyújtani számunkra a bűneinkért, hibáinkért, de a puszta logika kizárja, hogy a tökéletlen része lenne a tökéletes, azon belül lenne. Ha már, akkor mi vagyunk Isten része, és keressük a hozzá visszavezető utat. Én is úgy gondoltam sokáig, hogy bennem van, de Isten rajtunk kívül, vagy felettünk álló, netán a részei vagyunk, ezt nem tudom pontosan, de hát ki igen :).

    R.S.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "tökéletlen, bűnös és tévelygő, sokszor lusta, útját kereső"

      Ezek nem az Isten ismérvei, hanem csak egy felépített karakter, egy szerep, egy illúzió - amit Kis Pistának, vagy Lakinger Bélának hívunk olykor. :)
      Ettől még legbelül ott van Ő is, csak ahhoz, hogy megtaláld le kell építened NEKED ezt a karaktert.

      Törlés
    2. Bocs, nem akartam kioktató lenni, inkább úgy fogalmazok, hogy nekem ez "így jön le". Így érthető, és itt tartok most. :)

      És igen, nagyon sok mindent kell átértékelnünk, ahogy írod is, hisz ennek van most ideje.

      Törlés
    3. Akkor eszerint "én" Isten vagyok, vagyis az igazi énem, az esszenciám, az ami az egység mindenkiben, és erre épül a "szar"vár burok, amit saját magamnak hiszek, pedig a Himnuszos példa is világosan mutatja, hogy csupa ilyen elemekből áll csak össze, születésünktől vagy már azelőttől fogva pakoljuk a magra (Istenre). Nem tudom, nekem ez egy kicsit visszás Istenre szarvárat építeni. Lehet, hogy így van, de nekem ez most nem megy egyelőre :) Ezen még kotlanom kell, pedig már egyszer simán magamévá tettem ezt a gondolatmenetet.

      Te teljesen kizárod annak a lehetőségét, hogy Isten nem ott legbelül bújik meg, hanem egyéb (rajtunk kívül, mi az ő részei stb. - egyébként már csak kimondani is szebb, hogy mi vagyunk az Ő része, és nem fordítva, na, de nem akarok senkit sem befolyásolni :) ).

      R.S.

      Törlés
    4. No ez az a téma amin én is polemizálok már jó ideje! :)
      Elég ha elolvasod a "Mi a célja az Egy-Én-nek?" írásomat, és magad is látni fogod, hogy én is csak kérdezek.
      De azért az már letisztult, hogy a "bennem él" és a "része vagyok" nem zárja ki egymást, sőt meg is erősíti egymást a két nézet, így: "bennem él egy része". Vagy így: "Rész vagyok az Egészből egy olyan rendszerben ahol minden Rész tartalmazza az Egészet. (hologram)
      Nem tudom, így már érthető? :)

      Törlés
    5. Isten szabad akaratot is adott - ezért tévelygünk idelent sokszor össze-vissza. Mindez azonban a lelki megtapasztalás célját szolgálja amivel aztán a szellemet lehet gyarapítani. Az egyénit és persze a Nagy Közös Szellemet is. Tehát amikor - nem véletlenül, hanem az úgymond "pokoljárás" végett - az ego "vacakol" bennünk az nyilvánvalóan egyéni dolog és csak áttételesen kapcsolódik a bennünk is ott lévő Teremtőhöz, annak szelleméhez. A lélek az Isteni Szellem-ből vétetett hogy a Földön a testet működtető egót irányítsa. Amikor a leszületés után a lélek-rezgés-szint lecsökken könnyen hiba csúszhat az irányításba. Az pedig mindennapos hogy azt egó figyelembe sem veszi a lelki útmutatást. Nincs vagy nem hat az un. lelki-ismeret-furdalás. Ez aztán - ha úgy vesszük - "minden bajok forrása".

      Törlés
    6. Az emberben nincs benne Isten, mint ahogy a képben sincs benne maga a festő.
      Abd-Ru-Shin ezt nagyon jól elmagyarázza a könyvében. Tömören kb. annyi, hogy a Szellem Isten Akarata. Az ember pedig ennek a Szellemnek egy szikrája. Isten a Szellem számára soha nem ismerhető fel, nem tud vele "találkozni", de mint Isten akarata képes a Teremtésen uralkodni, sőt mi több ez kötelessége is. Erre viszont csak akkor lesz alkalmas, ha már ismeri, érti és be is tartja azokat a törvényeket , melyeket szintén az Isten alkotott.

      Lujza

      Törlés
    7. Azt nem tudom, hogy meg lehet-e teljesen érteni az isteni törvényeket, de annyira biztosan, hogy azt be lehessen látni, nem Istentől való félelemből kell betartani, vagy azért, mert Isten ilyen akaratos, habókos, hogy ezeket találta ki. Egyszerűen azért, mert ezek a törvények tényleg, és egyetlen lehetőségként segítenek a helyes irányba történő haladásban. Ezek a törvények viszont hol vannak? A Bibliában? Vagy bennünk, az isteni szellem szikrájába kódolva, amit csak meg kell érteni, oda kell rá figyelni?

      R.S.

      Törlés
    8. Lujza, nagyon nem értek egyet.
      Nem tudom, hogy Te alkottál-e már valamit életedben, de én bizton állítom, hogy a festményben (alkotásban) igenis beleteszi a lelke egy darabkáját a festő, tehát úgymond "benne van" - mert nem az anyagi illúzió az elsőbbrendű (vászon, festék), hanem az idea, amit beletett. Ennek analógiájára a Teremtményben is benne van a Teremtő egy darabkája - ezt nevezed Te Isteni szikrának.

      R.S., szerintem az Isteni törvényeket semmilyen könyvben nem fogod olvasni - tudod hogy van:

      "A szó elszáll, az írás halott, az Élet örök"

      Weöres Sándor "teljesség felé" témájú írásai mind arról beszélnek, hogy csak úgy lehet közeledni a Forráshoz, ha szépen minden felpakolt réteget lefejtünk, azaz lebontjuk a személyiséget, és ekkor lehet egyre inkább a teljesség felé közeledni. Elérni vagy meghaladni sosem lehet, mert ott már maga az Isten lakozik, így csak feloldódni lehet a Teljességben. Jelen véleményem szerint.

      Törlés
    9. Ahol a test bármilyen "lenyomata", ott a léleké sőt a szellemé is - egyszerűen azért mert minden mindennel összefügg. Bármilyen hihetetlen egy ágy például nem csak kizárólag a test lenyomatát őrzi. A vegák például azért sem esznek húst mert az állat tetemében potenciálisan ott van a lelki szenvedésének a lenyomata. Anélkül hogy a bischofswerdai "Abd-Ru-Shin" munkásságát megkérdőjeleznénk, azért ne feledjük hogy nem csak médiumnak de úgyszólván "istennek" képzelte magát. Egyébként meg szektatag is lehetett . Van is róla fénykép földig érő talárban, egy nagy feltehetően máltai kereszttel a nyakában. Azokról meg tudjuk hogy kicsodák-micsodák, hiszen még a Vatikánt is ők irányítják. Aztán ott van a piramis amibe nyilván a végakarata szerint újratemették Ausztriában. Szóval azért nem minden "tiszta arany" ami fénylik.

      Törlés
    10. "Lujza, nagyon nem értek egyet."

      Ez nem baj Mazsi.:)
      Ahhoz, hogy a Szellem alkothasson rendelkezésére kell, hogy álljon egy olyan közeg, amelyben ezt az alkotási vágyat végre tudja hajtani. Nos számomra Isten az, amely megteremtette ezt a közeget.
      Most pedig egy rövid idézet, hátha ezáltal könnyebb a megértés:
      " Az összehasonlítás kedvéért képzelje csak el egyszer mindenki saját akaratát. Akarata egy tett, nem pedig az ember egy darabkája, különben az embernek idővel fel kellene oldódnia saját akaratának sok tettében. Egyáltalán semmi sem maradna belőle.
      Nincs ez másképp Istennel sem! Akarata teremtette meg a Paradicsomot! Akarata azonban a Szellem, akit az ember "Szent Szellemnek" nevez. Másrészt a Paradicsom is csupán a Szellem műve volt, nem pedig önnön része. Ebben egy lefelé haladó tagozódás rejlik. A teremtő Szent Szellem , tehát Isten élő Akarata, nem oldódik fel Teremtésében. Nem vitt bele magából egyetlen darabkát sem, hanem teljesen kívül maradt. A Biblia ezt egészen tisztán és világosan jelzi e szavakkal: "Isten Szelleme lebegett a vizek fölött" nem Isten saját személyében! Ez elvégre különbség. Az ember sem hordoz tehát magában semmit a Szent Szellemből, hanem csupán abból a szellemből, amely a Szent Szellemnek egy műve, egy tette. "

      Kerion, A.R.S. munkáját Lujza úgy kérdőjelezte meg, hogy elolvasta a könyvét.:) E könyvben semmi rossz szándékot nem találtam, hanem segített abban, hogy jobban megérthessem a világot, s ezáltal abban önmagam létét is.

      R.S., a könyvben az író az Isteni Akarat három alapkövéről ír.
      1, Nehézségi erő törvénye ( a sűrűbbé váló lesüllyed, nemcsak az anyagi világban, de az egész Teremtésben érvényesül.
      2. Azonos jellegűek vonzásának törvénye ( egy jelleg mindig csupán a vele azonos jelleget képes felismerni)
      3. Kölcsönhatás törvénye ( Le kell aratni, amit elvetettünk)

      Lujza

      Törlés
    11. Természetesen mindenki olyan Istent képzel el magának, amilyen passzol az "egyéniségéhez" :)). Ettől még egyik sem lesz igaz, az viszont mindig igaz, hogy mindenki magára "egyszerűsíti" a világot, amiben él. Tehát olyanná "konvertálja" magának, amit meg tud érteni, fel tud fogni. Amit nem tud felfogni vagy azért mert az intellektusa nem teszi lehetővé vagy mert a berögzült hiedelmei, neveltetése nem engedik, arról az gondolja, hogy "olyan nincs" vagy "úgy nem lehet".

      Azt azért érdemes végiggondolni, ha már itt a Himnusszal kapcsolatos "tabudöntögetésnél" tartunk, hogy miért is vagyunk abban a "hitben", hogy Isten tökéletes? Felmerült-e bárkiben, hogy esetleg ez is csak egy a sok belénk nevelt tévhit közül? Mit erősít jobban az amit magunk körül látunk? Semmi sem tökéletes, akkor miért pont ennek "teremtője" lenne az? Esetleg éppen azért, mert semmi tökéleteset nem látunk magunk körül, ez megteremti azt az igényt, hogy kell lennie valami "tökéletesnek" is a világban, mint "idea", amihez "igazodni" lehet és ez az igény teremti meg számunkra a tökéletes "Istent"? Mert akkor ki/mi lenne az "etalon", amire törekedni kellene?

      Isten nem lehet "kívülálló", csak "rétegekből "álló". Miből lenne az, ami nem "Ő", ha rajta kívül semmi nem létezhet, hiszen ha létezhetne, akkor azt ki teremtette? A semmiből nem lehet létrehozni valamit, csak valaminek az illúzióját. Ami nem "valami", hanem csak egy "hit", hogy van valami. De ezt már itt számtalanszor lerágtuk.

      Azért fontos bárminek a megértése, mert ha valaki végre megért valamit, akkor többet nem lehet azzal kapcsolatban megvezetni, mert ha megérti, akkor világosan látja, hogy másképp nem is lehet az adott dolog. Amikor pedig jön a 200000-ik megmondó, aki megint teljesen ellentéteset állít, arról tudjuk, hogy akár akarattal, akár akaratlanul, de nem mond igazat. Ha egyszer megértettük, hogy a Föld gömbölyű és megismertük a "működését", utána hiába jön bárki azzal megint, hogy "lapos", tudjuk, hogy hazudik, mert másképp nem is létezhetnénk úgy ahogy, ha a Föld nem úgy működne ahogy.
      Tehát a hit a tudás nélkül semmit sem ér, hiszen aki nem tud, csak hisz, az bármilyen marhaságban hihet (jövőre meg az ellenkezőjében, ha azt még "hitelesebb" mondja). Ez a legnagyobb bűne az "intézményesített" egyházaknak, hogy azt mondják, tudni nem kell, elég ha hiszel. Ez a világtörténelem egyik legnagyobb hazugsága.

      Törlés
    12. ((Tulajdonképpen tök mindegy, hogy ki mivel ért egyet, és mivel nem, de talán érdekesebb az élet, ha mindezt megvitatjuk! :) ))

      Szóval!
      Bastian, azzal a felvetéseddel egyetértek, hogy mindenkinek egyéni "istenképe" van, ezt magyaráztam egyszer Géczy Gábornak is, amikor felvetette, hogy jó lenne egy közös "istenképet" alkotnunk. Szerintem ez nagy hiba lenne, hisz ez vezet a szektásodáshoz és a vallásalapításhoz. Van már épp elég karám, nem kell több - legalábbis a szabad, spirituális gondolkodók számára semmiképp.

      Amivel viszont nem értek egyet, az a felvetés, miszerint Isten és a világa esetleg nem tökéletes. Én úgy vélem, hogy csak a mi szintünkről nézve mondhatjuk azt, hogy nem tökéletes, ugyanis nem látjuk, nem láthatjuk (még) Teljes Egészében, hogy mi miért van. Az általad ajánlott ugró bogár példájából kiindulva, valószínűleg a bogár seggén található szinkron-rugó-szerv sejtjei sem mondják azt, hogy "tökéletes a világ", mert "ők" csak annyit látnak belőle, hogy időnként megfeszülnek (!) mint az állat, aztán egy durva hang kíséretében egy teljesen más környezetben találják magukat (merthogy a bogár arrébb ugrott) :)
      Levetítve ezt a példát a mi esetünkre ugyanez a helyzet áll elő, időnként megfeszülünk, durva hangok vesznek körül minket, nem értjük mi miért történik, csak azt, hogy sokat változik a helyszín. :)

      A tudás vs. hit rész OK!


      És a témához igazodva:

      - Szar az életem - mondja a fogkefe - egész nap mások szájában matatok.
      - Ja, tényleg szar lehet neked - mondja szárazon a WC-kefe.

      Törlés
    13. @ Lujza

      " ... Az emberben nincs benne Isten ... "

      Mit nem mondasz Lujza ... ehehehe ... hát talán Te nem mondhatod el
      magadról, hogy Lujza VAN is meg ÉL is ????? ...:))) .... mint ahogy
      ez az összes élőre jellemző ?????

      " .... mint ahogy a képben sincs benne maga a festő. ... "

      Hogy nincs- e ???? ... ehehe ... hát bizony ez is marhaság ....
      vagy Te már láttál két azonos képet két különböző festőtől ??? .... vagy két azonos verset két különböző költőtől ... vagy két azonos szobrot két különböző szobrásztól .... stb. ... ?????

      Abd-Ru-Shin csak egy morzsa a kenyérből. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    14. Mazsola

      Értem én, hogy mire gondolsz, a béka perspektíva és a tökéletesség megítélésének viszonylatában, csak nem tudom azt állítani, hogy valami/valaki tökéletes, amíg egyrészt nem tudom bizonyítani, másrészt még azt sem tudom mit jelent az, hogy "tökéletes". Először is azt kellene tisztázni, hogy mi az a tökéletes. Gyanítom, hogy ilyen nem létezik (sőt szerényen állítom!).
      Minden csak valamilyen szűk nézőpontból lehet "tökéletes", azaz az adott szempontnak teljesen megfelelő, azt teljesen kielégítő. mivel tudjuk, hogy a világban minden mindennel összefügg, ezért világos, hogy egyszerre, minden létező és elképzelhető szempont alapján legfeljebb egy dolog lehet tökéletes, a "SEMMI". Mert az maradéktalanul kielégíti az irányában elvárt feltételeket, akárhonnan is nézzük :)).
      Ha a semmi szétválik a valamire (valaminek az illúziójára) és az "anti-valamire" (a valami illúziójának az ellentét illúziójára), hogy a részecske-antirészecske analógiájára az összességük (matematikailag az összegük) továbbra is a semmi maradjon, akkor már nem lehetséges ugyanazt a dolgot a két "pro" és "kontra" nézőpontból nézve ugyanúgy tökéletesnek látni, főleg ha a nézőpontok számát kiterjesztjük a végtelenre. Vulgáris példával is demonstrálva, lehet valakinek egy dagadt, fogatlan cigányasszony is tökéletes, mert neki az jön be és a foghiányt is kifejezetten az ő szempontjából előnyösnek tartja :)).

      Ezért gondolom azt, hogy a "tökéletesség" egy emberi hamis nézőpont, ugyanúgy nem létezik, ahogy az idő sem, csak egy koncepció itt a 3D-ben. Ebben az értelemben a "tökéletesség" Isten vonatkozásában is enyhén szólva értelmezhetetlen.
      Ha azt mondom valamire, hogy "tökéletes" máris ítéletet mondtam valamiről, ha pozitívan értékelhetőt is, de mégiscsak ítélet. Ítélkezni Istennel kapcsolatban pedig egészen biztosan nem a megfelelő álláspont.

      Törlés
    15. Asszem ezt el tudom fogadni. Tökéletes magyarázat volt! :)

      Törlés
    16. Ö.T.-i, tudod Te jól, hogy mire akart A.R.S. utalni.:) Természetesen mindenben benne van Isten akarata, a szellemiség. Mint ahogy minden festmény tükrözi alkotójának aktuális szellemi állapotát.
      A morzsáról az jutott az eszembe, hogy a sok morzsából már soha nem lehet kenyeret csinálni, csak prézlinek jó.:)))

      Lujza

      Törlés
    17. "Az ember, akit jönni-menni látsz: zárt, egyéni; s az emberalkat legmélyebb rétege nem zárt, nem egyéni, mindennel összefüggő, azonos a minden alakzat mélyén rejlő egyetlen létezéssel.
      Az időbeli véges személyiség mögül kibontakozó időtlen végtelenség: a lélek. A kibontakozásra nem szoruló időtlen végtelenség: az Isten.
      Külön-külön határok csak a térben és időben vannak; ami tértelen, időtlen: bontatlan. A személyiség burkából kiemelkedő emberi lélek azonos az Istennel, és mégsem az Isten. Nem úgy azonos az Istennel, mint a csönd a csönddel, hanem mint a zaj megszűnése a csönddel.
      Az ember, mikor zártságból megszabadul, háromféleképpen látja az Istent: mint „van”-on túli, vonatkozás-nélküli lényeget; mint a mindenséget beburkoló és telesugárzó szerelmet: s mint a véges személyiség leomlása után felragyogó végtelen lelket.
      Az Istenbe-olvadó ember számára nincs többé kívánatos és nem kívánatos, nincs többé semmiféle fokozat; minden végtelenül és kívánság nélkül szeret. Számára minden ugyanegy: minden a Teljes-Változatlan, melyből a számtalan változó jelenség árad. Isten tartalmazza a mindenséget, s a felszabadult lélek Istenben tartalmazza a mindenséget.”

      „ Jó az, ami mindent ad, de nem vesz el semmit. Isten ad mindent és nem vesz el semmit. Tehát Isten a Jó és a Jó az Isten”

      Törlés
    18. Ha valakit tökéletesnek mondunk - mert annak látjuk - az nem ítélkezés hanem szubjektív tényközlés. A nyilvánvaló igazság kimondása valamiről vagy valakiről meg végképp nem az. Manapság bevett szokás az igazmondókat, tény-megállapítókat, az ébresztő felvilágosítókat - a valamiben "sárosaknak" megfelelően direkte tévesen, mintegy megbélyegezve - ítélkezőnek mondani. És velük kapcsolatban tükörbe-nézésről, karmáról meg egyebekről hablatyolni. A másik bevett szokás annak kijelentése hogy ha például az áldozat nem szereti a hóhérát akkor ő is "gonosz". Azonban szó sincs ilyenfajta kötelezettségről. Az áldozatnak pusztán felül kell emelkednie a hóhérán, meg kell haladnia, túl kell lépnie rajta. Vagyis pusztán nem szabad ellene mennie és akkor "karmikusan" meg egyébként is minden rendben van.

      Törlés
    19. Szerintem a szubjektív tényközlés = vélemény formálás
      Egy tényként közölt vélemény simán lehet bántó, vagyis egy másik nézőpontból az már ítélkezés, akkor is ha nincs ellen menetel...
      "Ne ítélj, hogy ne ítéltess" Ez erősen karmikusnak hangzik...
      (Annak tudatában szoktam "szubjektív tényeket" közölni (pl.: K.T.), hogy az valamikor majd visszaköszön...)

      Törlés
    20. Az, hogy valami/valaki ilyen-olyan, tökéletes, tökéletlen, stb.... az véleményformálás. Tényközlés nem lehet valaki "milyenségéről", mert az szubjektív lehet csak, de legalábbis korlátozott, hiszen aki ezt kijelenti, az is korlátozott, azaz tökéletlen. Az, hogy szerintem valaki milyen, az megítélés kérdése és itt már el is jutottunk az ítélkezéshez.

      SZN
      Ezt a "visszaköszönt" nagyon komolyan kell venni. Nem hittem benne én sem, marhaságnak gondoltam. Minden visszajött és kísértetiesen szinte ugyanúgy.
      Csak hogy a leglátványosabbat említsem (de tucatnyi egyéb is dolog volt), sosem voltam verekedős, de volt egy alkalom egészen fiatalon, hogy megütöttem valakit, majdnem kivertem a szemét. Igazam(?) volt, de nem így kellett volna elintézni.
      30 évvel később jött a "reakció". Ugyanúgy visszakaptam, tehát még csak nem is képletesen, hanem szó szerint. Még a szemöldökcsontom is megrepedt. Tulajdonképpen semmi értelme nem volt. Azaz igen. Akkor kaptam vissza és rögtön eszembe is jutott, pedig ugye régen volt, el kellett volna felejtenem, de valahol nyilván legbelül bántott. Már nem bánt. Kiegyenlítődött a "feszültség", átéreztem, hogy mit érezhetett az illető évtizedekkel korábban.
      Vegyük komolyan!

      Törlés
    21. Nekem nagyon szép reggelt szereztél az egész elemzéssel,és az utolsó rovásírásból leírt verssel.Én ezt fogom elmondani mindig.Ez valóban símogató...

      Törlés
    22. Az én nézőpontomból a legnagyobb szellemi tanítók mind - mind ítélkezek a lehúzó tulajdonságok, erők fölött. Mivel ez fizika, ezért minél intenzívebb a hatás, annál nagyobb a visszahatás. Krisna, Bud(dh)a, Krisztus, Mani... egyaránt erőszakos halállal távoztak. De ugyan ez igaz a legnagyobb, szellemi utat járó vezetőkre is. Atillát megmérgezték, Istvánt Imre hercegen keresztül büntették, Mátyást szintén megmérgezték...
      Szerintem nincs baj az ítélkezéssel ha azt valamiÉRT tudatosan tesszük, és vállaljuk a következményeit...ledolgozzuk, hogy amikor a lelkünk arra a bizonyos mérlegre kerül, akkor pehelynél is könnyebb lehessen...

      Törlés
    23. SZN, mert szerinted az a jó, ha "könnyűnek találtattál" ?

      Törlés
    24. Igen Mazsola!
      Az jó,ha lelkünket nem nyomja teher. Minél könnyebb valami, annál könnyebben képes felemelkedni...:)
      "Könnyűvé akkor válik a lélek, ha könnyebb lesz a tollnál. Erre kell hát a lélekmérleg. Ha a szív könnyebb a tollnál, a lélek jó feleletet adott, ha nem, akkor a köztes létbe kerül. Ott bolyong mindaddig, amíg tollkönnyűvé nem válik a lélek... A szívnek és a tollnak az okkult tudás szerint belső fénye van. A szív „ládája" a léleknek és zárjának kulcslyuka a szemgödör: a test lámpásának az ágya. Mindez a korai Egyiptom hagyománya. A szembe belenézve a szív ládájába látunk egyenesen. A szem fénye az ember fénytudatának bizonyítéka. Nemcsak a vallástörténet, a mitológia őriz kapcsolódást a fény-toll analógiára,
      hanem a néprajz is. A magyaroknál, akár a többi napnép esetében a ruházaton, fejfedőn lévő toll - az ősi szakrális tudás emléke a „fényről, ami könnyű, mint a toll"."

      Törlés
    25. Értem.

      "A szembe belenézve a szív ládájába látunk egyenesen"
      Akkor most nézd meg még egyszer a parasztbácsi arcát és tekintetét, hihetetlen mennyi mindent ki lehet olvasni belőle! A nehéz életét, a szomorúságot, de a bujkáló mosolyt is. A tudást, a vállalást, a "szartól nem iszonyodást", a munkát, az örömet. A bölcsességet és a gyermeket! Legalábbis én ezt mind látom benne. (magamat látom??)

      Törlés
    26. Tehát ha azt mondjuk a Teremtőnkről hogy tökéletes akkor ítélkezünk - mert egy másik ember ezt nem így gondolja ? És mivel ez - a mi szempontunkból tényközlő - "véleményünk" nagyon bántja és sérti is ezért aztán "jogosan" oda tud hatni hogy karmikusan meg leszünk dádázva ? Na ne már...

      Törlés
    27. Kerion

      Ezt hol olvastad?
      Amit most leírtál, azt én úgy hívom: "összemosás"...

      (Nekem nincs bajom a tökéletes jelzővel, ezért idéztem ezt:
      „Jó az, ami mindent ad, de nem vesz el semmit. Isten ad mindent és nem vesz el semmit. Tehát Isten a Jó és a Jó az Isten”)

      Törlés
    28. Nem azt mondtam, hogy önmagában az ítélkezés baj. Itt a "vita" tárgya csak annyi, hogy szerintem Istennel kapcsolatban az ítélkezés nem a megfelelő hozzáállás, mivel ahogy Mazsola is említette mi csak egy kis morzsányi része vagyunk az egésznek, ezért nem vagyunk arra predesztinálva, hogy az egészről mondjunk ítéletet vagy végletes kijelentéseket. Maradjunk a saját "méretnagyságainknál", tehát mondhatjuk valakire, hogy "köcsög", de az egész univerzumra ennek nincs értelme :D.

      Törlés
    29. @ Lujza

      Belegondoltál már abba Lujza néném, hogy az ember vére bár piros,
      a germán és az angol "blu-t" vagy "blood" mégis a kék színre utal ????
      ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    30. http://www.youtube.com/watch?v=K_7oHVhez68

      Mit látsz ezen a videón, Lujza ??? ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    31. Öti, ez egyrészt teljesen off , max. a napiszer rovatba illik, másrészt ha csak Lujza véleményére vagy kíváncsi és csak egymással akartok kommunikálni, akkor tegyétek meg ezt privátban. Kösz!

      Törlés
    32. A köznyelv valóban "kékvérűeknek" titulálja az angolokat, s mivel a németek is "rokonok", így ez rájuk is jellemző lehet. A kék pedig hideg szín, ezért fel kell melegíteni egy kis meleg vörössel, vagyis ezzel:
      http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://smbp.uwaterloo.ca/wp-content/uploads/2013/07/f1190.jpg&imgrefurl=http://smbp.uwaterloo.ca/2013/07/red-bull-is-giving-social-media-marketing-wings/&h=768&w=1024&sz=86&tbnid=NizR8ffIGRkIDM:&tbnh=111&tbnw=148&zoom=1&usg=___PhRb6UQpGs5RjOogNSRHgKfK-0=&docid=cfxD8H4vVU8YbM&sa=X&ei=Tg5sUuD7Icvw4gTIyoH4CQ&ved=0CKMBEP4dMA0

      Ezt az üzenetet kapták meg a videón...:)))))
      Azon mindenesetre jót kacarásztam, hogy a rendőr a bikának is kézmozdulatokkal próbált jelezni, hogy merre menjen, de az jól beintett neki.....:)))))

      Lujza

      Törlés
    33. Mi ez a türelmetlenkedés Mazsi? Ö.T.-i ugyan nekem tette fel a kérdést, de senki meg nem tiltotta, hogy bárki reagáljon rá. Másrészt ez egyenes folytatása az "istenes" résznek, csak Te ezt még nem érzékeled. Egyébként minden párbeszédből lehet tanulni....

      Lujza

      Törlés
    34. Jól megtekintve a rendőrös videjót eszembe villanot, hogy láttam én mán ilyent... Csak annak más vót a vége. Né'csak:
      http://www.youtube.com/watch?v=xWpA-2-KdDo

      ;)

      Törlés
    35. Lujza: A válasz nem nekem lett megmondva, de mivel ugye senki meg nem tiltotta, hogy reagáljak rá, ezért én is megteszem. :)
      Nem gondolom, hogy ez türelmetlenség lett volna Mazsola részéről, bár ha esetleg az lenne, akkor is teljesen jogosnak gondolnám. (lentebb kifejtem, miért)
      Azt, hogy ki/mit érzékel vagy sem, azt sem tudhatom, de személy szerint sem láttam egyenes folytatásnak a hozzászólást ehhez a cikkhez. Amennyiben Te/Ti igen, akkor viszont tedd meg légy szíves, hogy összekötöd/összevezeted, mivel nem biztos, hogy két ember egymás számára teljesen természetes ’logikai bakugrásait’ más is automatikusan követni tudja.

      Türelmetlenség vs alapvető tisztelet:
      1. Van egy honlap amit jelen esetben Mazsola x éve folyamatosan üzemeltet, dolgozik vele, rendszeresen írásokat tesz fel rá, magyarán időt és energiát fektet bele, ezáltal lehetőséget és közeget teremt az ezen írásokkal, gondolatokkal összecsengő vagy éppen ellentétes vélemények, meglátások megnyilvánítására
      2. Vagyis fenntart egy olyan teret, ahol mi, többi ember ezt effektív mindenféle erőfeszítés nélkül megteheti, gyakorlatilag egy kész, befogadó közegbe csak úgy beletehetjük, amit szeretnék elmondani
      3. A cikkek nagyon változatosak ami a témájukat illeti, Ő, mint blogtulajdonos számtalanszor jelezte és kérte, hogy lehetőleg ne legyenek állandóan off-topic hozzászólások
      4. Majd eljött az a pont, a többszöri udvarias kérés után, amikor (hogy pontosan milyen okok miatt, azt csak ő tudja) úgy döntött, létrehoz egy Napiszar/szer fakott, hogy ezeket az úgy nevezett vagy látszólag off-topic kérdéseket/kommenteket ott lehessen megbeszélni
      5. Vagyis vette a fáradságot, hogy ezzel órákat baszakodjon és dolgozzon a site-motoron, hogy ez használható legyen (ami szerintem még annak is gány meló tud lenni, aki ért hozzá)

      Ezek fényében úgy gondolom, még mielőtt bármit azonnal ilyen-olyan érzelmi reakciónak (türelmetlenségnek) titulna bárki, adja meg az alapvető tiszteletet és oda tegye a hozzászólásait, ahol annak helye van. Amennyiben ez számára nem off, akkor meg ő is vegye a fáradságot és magyarázza meg, hogy szerinte ez miért függ össze az adott témával.
      Mert más ’közösségi üzenőfalán’, két embernek egymással külön beszélgetni, szerintem is a privát levelezés kategóriája.

      „Egyébként minden párbeszédből lehet tanulni....” – Igen, egyetértek, minden párbeszédből lehet tanulni, SŐT abból is, ami nem párbeszéd, hanem „csak” szimplán és minden nap elérhetően ott van az orrunk előtt. (lsd. maga az egész honlap és a közeg, amit megteremt)
      Ezért inkább átírnám arra, hogy : Mindenből lehet tanulni…Mindenkinek.

      Szóval mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonna le valaki a bloggazdi reakcióit és azok lehetséges okait illetően, talán gyakorolja azt a bizonyos türelmet ő is, vegye a tiszteletet, és próbálja megnézni/megérteni azt is ebből, ami nem Ő.

      Törlés
    36. Nem értem a problémádat Shaula, ugyanis a címben szereplő
      "szent szar" kifejezés egyértelműen elvonatkoztatott gpndolkodás eredménye (ha így jobban tetszik, akkor absztrakt megjelenítés) .... tekintve hogy a gyakorlatban a szar nem számít szentnek .... namost ha ezt a kérdést egy logikai egyenes mentén kezeljük, akkor a
      felállás az lenne, hogy a bloggazda megpendít egy témát "elvonatkoztatott" stílusban, a szintén absztrakt stílusban érkező
      hozzászólást azonban már nem tudja feldolgozni és "off" - nak nyílvánítja. Hát azért ez nem egészen fair, nem gondolod ???

      A kérdést alapjaiban értelmezve, ha valaki nem ért valamit, akkor
      rá lehet kérdezni. ...:))) A felszín alatt azonban ott lapul az egónk, aki azt sugallja, hogy nehogy rákérdezz valamire, mert akkor
      automatikusan TUDATLAN-nak minősíted magad egy tudásra épülő
      világban ... és ezzel saját magad minősíted le.

      Pszichikai vonatkozásban ez nem más, mint a tudásorientált világban
      önmagától kialakuló GÁTLÁS .... aminek egyenes velejárója a félelem,
      vagyis Mazsola szemszögéből nézve sokkal egyszerűbb valakit
      leb@szni, mint valamire rákérdezni ... mivel ezzel a tevékenységgel
      nem kerül konfliktusba a saját egójával ... és ez már tulajdonképpen csak PÓTCSELEKVÉS. ... : )))

      Namost hogy Mazsolának milyen nehézségei vannak a blog fenntartásával .... és hány blogot tart fenn egyszerre és hogy ennek milyen következményei vannak a magánéletére, az egy szimpla
      júzert egyáltalán nem érdekel. Másrészt ha ezzel kapcsolatban van
      valami mondanivalója, azt megteheti saját maga is .... és nincs szüksége
      egy Shaula nick alatt futó szócsőre. ...:)))

      Lujzával szívesen dumcsizok, mert nyitott személyiség ... tekintve azonban, hogy a diskurálásunk egy nyitott blogon zajlik, egyértelmű, hogy bárki bekapcsolódhat .... még akkor is, ha egy hsz-t neki címeztem. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    37. @ Shaula

      Amúgy meg saját magad írtad: " Mindenből lehet tanulni…Mindenkinek."
      Ha elakadtál, akkor kérdezz rá !!! ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    38. A videóban az volt az érdekes Lujza néném, hogy a rendőr egy
      útkereszteződésben áll .... ami betűként megjelenítve azonos
      az "X" betűvel, vagy a "+" jellel.

      A bika az állat .... vagyis összefüggésbe hozható az állandóval,
      namost a mátrixban - ennek ezernyi bizonyítéka van - nem az ember képviseli az állandót.

      Ha részleteiben nézed a történést, akkor a bika a közlekedési rendőrt
      nem felökleli, hanem szabályosan LEFEJELI .... : )))

      Szóval lesz egy "kis" csere a rendszerben.

      Ö.T.

      Törlés
    39. @ Mazsola

      Sem az életet, sem a szart sem a parasztbácsit ... sem az Istent
      nem tiszteljük. Lehet ebben valami összefüggés ??? ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    40. Öti, azért ne csúsztassunk kérem!

      Attól mert egy cikk "elvonatkoztatott gondolkodás eredménye (ha így jobban tetszik, akkor absztrakt megjelenítés), attól még nem kell minden szart beledobálni. Vagy ha így is teszünk, akkor illik összekapcsolni a témával vagy a társalgás ívével.

      Na most. Én nem tudom milyen absztrakt megjelenítést akartál itt eszközölni ezzel a bikával amelyik elüt egy rendőrt (talán azt, hogy nem a bikák ösztönében a provokáló "természetes" piros színre hajtott, hanem már a zöld színű mellényt viselő embernek is nekiment) de úgy gondolom, hogy mivel
      1. Nem illett a cikkhez
      2. Nem lett összekötve, utalva a témához, csak Lujzának szólt.
      3. Van egy kifejezett napiszar ezeknek.
      - ezért a hozzászólás úgy gondolom jogosan megérdemli az OFF, vagy legalábbis az erősen FOGYATÉKOS minősítést - pláne annak fényében, hogy még a jelzés után is - a magyarázat helyett - inkább a magyarázkodás és a személyeskedés folyik.

      Na részemről ez lezárva, ha Ti csak ketten akartok társalogni (ahogy ez látszik) akkor ezt privátban sokkal hatékonyabban megtehetitek, hiszen ott nem lesznek semmilyen "Mazsolák", meg "Shaulák", akik beleszólnának. A sehová nem illő témáknak meg ott a napiszer.

      Tényleg szinte fáj, hogy ilyen intelligens és rendes emberek között ezt a dolgot ennyire ki kellett vesézni és magyarázni...

      Törlés
    41. Igen, Ö.T.-i, az állat sokkal inkább állandó, mint az ember. Bennük ugyanis nem lehet csalódni...

      Lujza

      Törlés
    42. Lujza, ha neked csalódás az, ha valaki többször kér néhány apróságot a saját kis portája vendégeitől, és ezt illik tiszteletben tartani, esetleg igazodni hozzá, akkor sajnálom. Szevasz.

      Törlés
    43. " ... attól még nem kell minden szart beledobáln ... "

      Na csak lassan a testtel, mister master, ... mer ha a téma címe
      "a szent szar" dícsérete, akkor ide minden szar belefér, aztán Te
      majd eldöntöd, hogy melyik szar szent, illetve melyik nem az. ....:)))

      A probléma ugyanis ott van, hogy ha a "szar" is szent, meg az Isten is,
      akkor a végpontokat összekötve azt a matematikai végeredményt kapjuk, hogy: szar = Isten.

      Ez a szemlélet szerény véleményem szerint nem kissé túldimenzionáltan liberális ... aminek a párhuzamos megfelelője kb.
      az lenne, ha azt feltételeznénk, hogy a talpad azonos az agyaddal.

      Nem mondom, ez is egy szemlélet a sok közül ...:))) .... amit magad választottál és Neked kell vele élni, ennek ellenére az én véleményem
      nem kicsit más. Namost ha Te a tiédtől eltérő szemléletet nem vagy
      képes tovább tolerálni, (megjegyzem a politikában is egyre inkább ez a
      hozzáállás kezd dominálni) ez nekem egyáltalán nem probléma ... mert semmilyen vonatkozásban sincs ideírogatási kényszerem, különösen ha szűkítés ebben az irányban halad.

      Mindettől függetlenül nincs olyan érzésem, hogy én lennék az első,
      aki a témától valamilyen szinten eltér ... de mint már említettem, rá
      lehet kérdezni ... és igazából ez nem nekem lenne fontos.

      Nekem úgy tűnik, hogy Téged is egyre inkább utolér az amit
      kerestél, így aztán nem lesz okod az elégedetlenségre. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    44. Tisztelt Mazsola Úr!

      Tisztelettel felhívnám a figyelmét, hogy Ön ismételten türelmetlen volt. Szinte kipenderítette Lujzát, mielőtt még rájött volna, hogy miért is kívánatos ez az Ön számára. Kár volt ez a nagy sietség, hisz Lujza már így is menni készült. Mióta 5.Ash megjelent, azóta Lujza nagyon is jól érzi, hogy valami megváltozott körülötte. Biztosíthatom Önt, hogy ezután nem zavarom jelenlétemmel ezen illúzió kis portáját, melyet Ön tart fenn. Köszönettel tartozom Istennek, hogy megismerhettem az Ön jóvoltából Ö.T.-it, kinek írásaira kérem fordítson kellő figyelmet, mert megéri.

      Tisztelettel: Lujza

      Törlés
    45. Lujza, én nem töröltem a hozzászólásaidat, azaz nem penderítettelek ki, a kis figyelmeztetésem is Ö.T. barátomnak szólt, amit Te magadra vettél, szóval nekem inkább úgy tűnik, hogy Te magad írtad ki magad innen. :)

      Törlés
    46. Nahát! Micsoda sértődések és vagdalkozások! Ö.T-ről eddig nem gondoltam, h ilyen cinikus és logikátlan... Kár érte.

      Törlés
    47. @ Olivin33

      Ha beszélgetni akarsz velem valamiről, én nem vagyok ellene nyuszikám,
      de ha Te köpködéssel kezded, akkor milyen folytatást vársz, ... hm ???

      Aztán most írok Neked néhány sort ... amúgy cinikusan ... a logikáról,
      vagy annak hiányáról. A világban létező rengeteg faktort még egyikünk sem tapasztalta meg kivétel nélkül, valamint mindegyikünk tapasztalása környezetfüggő - család, társadalom, egzisztenciafokozat,
      foglalkozás, ország, nyelv, vallás stb. - azaz a tapasztalásunk eleve
      különböző, ami kb. annyit tesz, hogy ami Neked nem tűnik logikusnak,
      attól még az lehet az ... legfeljebb Neked hiányzik még néhány
      tapasztalat a megértéséhez. ... : )))

      Figyelmedbe ajánlanám továbbá, hogy a köpködés - amit itt följebb olvashattunk Tőled - és a vita az két különböző kategória.
      Hogy meg ne erőltesd magad, megsúgom, hogy a vita az fokozatokkal magasabb szint lenne, ahol azonos témában különböző nézőpontokat
      - akár többet is egyszerre - ütköztetünk, .... míg az általad írt köpködésre legfeljebb egy ízlésesen fogalmazott "anyázás" lenne
      a méltó válasz .... de erről a szintről már kinőttem.

      Szóval ha már úgy döntöttél, hogy muszály megszólítanod, akkor egy kicsit ugord át magad. (legalább kétszer ...:))) )

      Ö.T.

      Törlés
    48. Olivin, Ö.T. bátyám nem logikátlan csak jelen esetben értetlen. :)

      (miért írom ezt ilyen határozottan? csak mert ma is megjelent egy teljesen off linkkel, ami ismét csak Lujzának szólt, ráadásul német nyelvű hivatkozással - valaki semmiből nem tanul... :)) csak ezt a "hozzászólást" már nem bírtam nem törölni)

      Törlés
    49. Betettem volna a "napiszar"-ba, de az úgy tűnik, hogy megszűnt.

      " ... ráadásul német nyelvű hivatkozással ... "

      Mondjuk a lényeg a történés lett volna ... és nem a szöveg, másrészt meg ha jól ölvasom, akkor a blogod is "*.de" - re végződik. ... : )))

      Szóval akkor most hová tegyem az a linket ???

      Ö.T.

      Törlés
    50. Nem szűnt meg a napiszer, ott van ahol eddig is:

      http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2012/10/NapiSzer.html

      (jobb oldalon fent, a blogszabályzat és statisztika alatt, a hsz-ek felett)

      (a ".de" végződés azért van mert germánföldről nézed, és a blogger mindig az adott ország nevével látja el a saját blog linkeket (Romániában .ro végződéssel, stb. - amúgy nem tudom miért kavarnak ezzel)

      Törlés
    51. Ok, köszi, akkor belököm oda.

      Ö.T.

      Törlés
    52. Mazsola, az a "Szevasz" az olyan átsferis. Olyan bántó. Mint egy nagykés amivel nem tortát szelnek, hanem.. Pedig Te Füvészkerti vagy.
      Szerintem túllihegted a (záltalad kreált) ügyet. Sem Lujza, sem senki idejáró olvasó és ide író nem érdemli meg a hányaveti hozzáállást. Egyáltalán nem mindegy hogy marad-e az illető, vagy tovább áll.
      Bár ez nem az én blogom, de azért az én elvem az, hogy virágozzék minden virág! És ha az virág átnőtt az általunk alkotott kerítésen, akkor ne vágjuk le ami (szerintünk) átlóg, hanem húzzuk vissza, vagy fütyüljünk a határokra. Épp elég szabály van a közéletben, minek azt ide is másolni?

      Törlés
    53. Hej, Sang mester! Te nem csak jó kertész vagy, hanem varázsló is...:))) Halottak napján felkeltetted Lujzát, mert a soraid mellett nem lehet köszönet nélkül elmenni. Te már érted, hogy Lujza számára mi volt a lényeg.:)
      Köszönöm!

      Lujza

      Törlés
    54. Lujza, épp ma akartam írni, hogy szerettem olvasni az Ö.T. és közted zajló párbeszédet. Én nem éreztem egyáltalán kirekesztve magamat ezekből. Köszönöm Sang mester a soraidat. Tényleg nem mindegy, hogy egy ilyen nyitott személyiség, mint Lujza marad-e vagy tovább áll.
      Éva

      Törlés
  2. A XIX. század a szabadkőművesség és az illumináti felvirágzásának a kora. És persze azok "felvirágzásáé" is akik jobbára ezen közösségek tagjai voltak. Az pedig köztudott hogy ezen emberek és utódaik néhány kivételtől eltekintve zsigerből magyar-gyűlölők a mai napig. Az 1848-as forradalmak kirobbantása az un. "felvilágosodás" egyenes folytatása volt. Ami után a vesztessé tett magyarok nyakára már nem a saját nemesei hanem - miután teljes polgárjogot nyertek - megbízható idegenek lettek ültetve. Akik aztán mindent kézbe vettek és a maguk képére formáltak. Az ipari "forradalomtól" kezdve a finn-ugor elméletig. Ezt, ezen embereket és leszármazottaikat és persze a befolyásukat nyögjük a mai napig - ezért olyanok a himnuszok is amilyenek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Briliáns, lényegretörő megfogalmazás!
      S hogy ezekben az emberekben hol van Isten azt nem tudom, de nagyon mélyen lehet eltemetve. :)

      Törlés
  3. Jó a cikk és maximálisan egyetértek!
    erről jut eszembe: http://www.eautarcie.com/hu/05b2.html
    Az út az élelemtől a szarig működik. A szartól az élelemig vezető utat már elfelejtettük. Hulladékainkról teljesen hibás képünk van. Amikor a vécéöblítő gombját megnyomjuk, azt hisszük, hogy egy higiénikus cselekedetet hajtunk végre. A valóság az, hogy ezzel a mozdulattal az egyetemes kozmikus törvényeket szegjük meg: egy halálos szentségtörést követünk el. A vécébe zárkózva szarunkat messze küldjük és szeretnék azt hinni, hogy ezzel pontot tettünk a végére. Miért szégyelljük magunkat, és tulajdonképpen mitől is félünk? Szarunkkal való törődést, mint a halált, alátudatunk mélyére temetjük el. Nem akarjuk tudni, sem tudomásul venni, mi történik utána. A vécécsésze mélyén tátongó lyuk számunkra a halál kapuját jelképezi: ürülékünk csak menjen gyorsan el és felejtsük el a rothadást és az enyészetet. Pedig ennek pontosan az ellenkezője történik: az élet a szarral kezdődik. A szar sokkal fontosabb, mint az élelem.
    "Tapasztalatból tudom, hogy a tudományos szakemberek által keresett megoldások mögött, egy életbölcseleti megközelítés mindig fellelhető. Amint azt már említettem, a zsidó-keresztény felfogás nemcsak az ürüléktől való iszonyt és félelmet nevelte belénk, hanem azt a – szintén tudományosan védhetetlen – felfogást, ami szerint az ember, a Föld és a Természet, isteni eredetű ura [2]. Ürülékünkhöz való viszonyunkban egy tudományosan is ésszerű szemlélet helyett egy érzelmi, mondhatnám vallási eredetű szemléletet alakítottunk ki, aminek a pusztító következményeivel sajnos még csak igen kevesen vannak tisztában. 2 éves korunk előtt, az ürüléktől való iszony agyunk tekervényeiben már mélyen «programozva van», de ez csak egy programozás. Sajnos sokan képtelenek tőle megszabadulni [3].
    Namegpersze KULABÁ, az ünnepi kaki, agyerekek jóbarátja a South Parkból." :o)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "A szartól az élelemig vezető utat már elfelejtettük."
      Ez való igaz, főleg mióta élvezetből állatok húsának elfogyasztásából hízlaljuk MAGunkat...A bűntudatra rátelepülő EGO a legjobb felejtető mester...
      Egy idézet Bácsfi Diána előadásából (nem az ószövetségi felmenői és nem a korábbi tettei miatt, hanem mert a leírtak lelkemnek valók...)
      "A Vaskor utolsó előtti esztendejében vagyunk, az ókori szent iratok erről a következőt írják le:
      A Vaskor minden korok legalantasabbika, legborzalmasabbika. Nemhogy szó sincs ilyen magasrendű létmódról, mint az Aranykorban, az ősi szent iratok a következőt mondják:
      A vaskori ember hazug, önző, erkölcstelen, kapzsi, kegyetlen, civilizációja alantas. Csak a pénzre, csak a testiségre épül. A vaskori ember az istenekben nem hisz, a fényre nem vágyik, kizárólag földi gyönyörszerzésben akarja megtalálni a boldogságát.
      Az indiai szent irat, a Vishnu Purána katartikus erővel írja le, hogy milyen lesz a Vaskor, szó szerint így írja:
      „Az istenek oltárain a tűz kialszik, többé senki sem gondozza őket, az ember önmagát kiáltja ki istennek és a világ közepének, s azt mondja, nem kell Isten, nem létezik. Ezen kívül ugyanez a szent irat a következőt mondja:
      Az ember fájni kezd a Földnek és a Föld betegségévé válik. Végletesen elszaporodik, úgyhogy alig fér el a Földön, közben pusztítja a bolygót, gyilkolja önmagát.
      A következőt írja még a Vishnu Purána: a vaskori ember hazug, nem ismeri az Igazságot, becsapja önmagát és másokat is. A vaskori ember nincs tekintettel embertársára, csak önmaga boldogulása érdekli, a vaskorban a jóslatok szerint megszűnnek a közösségek. Az embereket végtelen bizalmatlanság keríti hatalmába, mindenki félni fog az embertársától, mindenki gyilkost fog sejteni a vele szembejövőtől, az ember elfelejt bízni, elfelejt szeretni.
      Az összes jóslat szerint: a vaskori ember – pontosan ezek miatt – végtelenül boldogtalan és beteg.
      A Vishnu Purána azt mondja: a vaskori ember állatokat gyilkol, hogy megszerezvén testüket, saját testét elégítse ki, ezzel azonban nem életet, hanem halált szív magába. A vaskori ember a saját szennyét a folyókba önti és a tengert mérgezi vele."

      Trágyázni a húsevők kakája nem igazán jó...A fentiek miatt nem véletlen, hogy írtózunk saját szarunktól...(Sokkal többet fogyasztunk, mint amennyire szükségünk van, és az is telis -tele van méreggel...)

      Törlés
    2. SZN, a vaskori ember az indián kultúrák szerint a sárember.
      A sár = föld.
      Mi mindannyian a földből vétettünk (testileg), így akkor felmerül a kérdés, hogy miből "készül" az aranyember? :)

      Törlés
    3. Nem így magyar-áz-nám...
      Az arany is fém (anyag), csak fényesebb a vasnál...:)
      A sárember nekem annyit jelent, hogy az ember kizárólag az anyaggal azonosítja MAGát...


      Törlés
  4. A Himnusszal kapcsolatosan is 1000%-osan egyetértek, ennél még a Belga De szar itt élni is pozitívabb! Sok-sok birka kerül ki az iskolákból...

    VálaszTörlés
  5. Tavasszal a dombtetőn, a fű között
    Az őszi erdőben az avar fölött,
    Ha bárhol meglátsz, vándor vagy idegen,
    Kérlek, ne nézz rám soha ridegen.
    Ha már a bűz
    Messzire űz
    A bokortól,
    Hol a portól
    Belepetten
    Megrepedtem;
    Futás közben ne átkozz el,
    Inkább egy percet áldozz fel
    Rám, ki nyugszom árny alatt,
    Gondold el, mennyi árnyalat
    És mennyi szín a tetemem,
    S a madarakat etetem…
    S ha bántaná a szemet a réteken
    Csekélységem, melynek sora végtelen,
    Gondolkozz el, milyen is a táptalaj,
    Miből nő a kövér búza s a paraj?
    Bár kutatom
    Az utakon,
    Hogy egy napon
    Félig vakon
    (szerencsémre)
    Belelépjek,
    Legyen az ember vagy állat
    Egyik sem emelhet vádat;
    Hisz általam könnyül a test,
    És bár ez ijesztően fest,
    Jusson eszedbe, ha eszel:
    Szarból lettél, s szarrá leszel!

    Csörsz I.: Sírig tartsd a pofád

    VálaszTörlés
  6. Az ásotthalmi nénike is úgy fogalmazott, hogy olyan ez a föld itt, hogy az lenne jó neki, ha egyik nap szar esne, a másik nap eső. Képzelem a sok saját testétől elidegenedett XXI. századi városi okostelefonost, hogy nézne! Pedig hasznosabb lenne, mint ez a gyakori kemtrélezés...

    VálaszTörlés
  7. Mazsola
    Egyetértek a leírtakkal.
    Minden nemzetre az aktuális züllöttségi/megalkuvási szintjének megfelelő himnuszt lehet ráerőltetni. A keletkezésének időpontjára minket erősen megfertőzött a korabeli Úr "isten" hitből elfajzott ószövetségi JHV "imádat" (fél-elem), ráadásul az akkori nézetek szerint valószínűleg polkorrektnek kellett lennie...
    Bele gondolni is szörnyű, hogy milyen Himnuszunk születne, ha ezt a mostani légkörben újra íratnák...Valószínűleg lenne benne egyneműek összekapcsolódására utalás, bűntudatnak némi holokamu, és Isten meg sem említődne, mert a szagembereink saját magukba vetett hitét ez nagyon sértené...
    A Maghar Himnusz nagyon jó! Nem ismertem mostanáig...Köszönöm.

    VálaszTörlés
  8. A Himnusz egy dolog. (Kell-e egyáltalán? Volt a hun vagy római birodalomnak himnusza?)

    Ami engem jobban zavar, ezek az értelmetlen ránk erőltetett ünneplések, amik egyébként a teljes lakosságot tekintve alig néhány százalékot érdekel, mindenki más csak a munkaszüneti napot látja benne. Nem véletlen. Ha nem lenne valami "előnye", akkor már rég valóban a kutyát sem érdekelné a megünneplése. A Jób-bik is jobban tenné, ha hagyná már ezeket a "felszíni" csatározásokat, hogy most éppen a Rákóczi szabadságharcnak akarnak egy ünnepnapot kisírni, ahelyett, hogy valami hasznos kézzelfogható intézkedést erőltetnének. Senkit nem érdekel már a Rákóczi szabadságharc, legfeljebb a történészeket, de abból is csak a valódi magyarokat.

    Egyenesen taszít, hogy valami primitív, képzetlen (rendszeresen bérmálkozó) politikusok mondják meg, kit, mikor, miért, hogyan kell nekünk megünnepelni, mert csak. Ez is a rendszer fenntartásának a része. Kell húzni egy "ívet" a történelemben, ahogyan eljutunk "hivatalosan" a máig, legyen egy kerek történet, nehogy valakinek hiányérzete legyen és a maga szakállára kutatgasson (a la Szántai Lajos), aztán még kialakít valami saját különvéleményt.

    Tehát nekem sincs semmi kedvem semmilyen ünneplésre, de nem állok meg az ilyen "állami" ünnepeknél ebben a vonatkozásban. Mi az a névnap? Mi az a születésnap? Az valami "érdem", amit meg kell ünnepelni, mint valami világverseny győztesét? Esetleg azt kell elhitetni az emberekkel, hogy a világ "munkanapokból" és "ünnepnapokból" áll, mert ha csak úgy "napokból" állna akkor hamarabb kiborulna a bili, hogy micsoda rohadt egy nyomorúságos egyhangú így ez az élet. Na de így lehet akkor várni az ünnepnapokat, a hosszú hétvégét, lehet ünnepelni a "semmit", az ünneplési "rítus" a lényeg, nem amit ünneplünk. Ha nem ezt, akkor amazt ünnepelnénk, lehet szemezgetni a történelemből tetszés (kurzus) szerint.

    Én már nem ünneplek semmit, mert utálom, ha rám erőltetnek bármi ünnepelni valót. Ha a mai nap a tabudöntögetésé, a karácsonyt sem. Juszt sem. (nem az a Juszt :)). Még a Bibliában sincs egy szó sem karácsonyról, meg ünneplésről, nem mintha az autentikus forrás lenne az ünneplésekkel kapcsolatban. Azt ünneplek, amit akarok, ha semmit akkor semmit. De azt, hogy karácsony és rohanás a bótba, meg halottak napja rohanás a temetőbe, ha ezt így felsorolja az ember talán érezhető, hogy olyan mit a cirkuszban amikor mondják az állatoknak, hogy "Hopp, most ugorj!", "Nagyon szép volt, ügyes!". Hát egy ló...t.

    A himnusz szerintem felesleges. Ha nem volnának sportesemények, akkor talán észre sem vennénk, hogy nincs, én újévkor hallom azon kívül csak éjfélkor. Mi van ha bemondják aranyérmes X.Y. megtapsolják aztán sanyi. Ez gáz volna? :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Baszki tényleg e felé van a helyes út. Mármint felismerni hogy cirkuszban vagyunk, és felismerni mikor ugráltatnak, majd szépen leépíteni ezeket a rétegeket (is). Ezek a ránk erőltetett ünnepnapok csak erősítik a robot-státuszunkat, el kell felejteni. Persze nem mindig egyszerű a kérdés. Szomszédaimmal épp ezen a hétvégén "ünnepeljük" a hello vént :) de igazából csak annyi történik, hogy a gyerkőcök tököt farigcsálnak, mi meg kolbászt sütünk és leöblítjük. Tehát egyáltalán nem a tengerentúli verziót nyomatjuk, hanem olyan sajátosan magyarosan, ápolva a kis közösségünket. Mert azért ez kell. Ha ez sem működik, akkor teljes elidegenedés van, mint a panelházakban, ahol mindössze egy ajtó választ el vadidegenektől... Ettől függetlenül és is utálom az összes ünnepet, pláne az átvetteket (valentin és társai) és igen csak kezd elegem lenni a szülinapozásból is, mert minden hónapban csak a nyűg van vele. Lehet ez is az ébredés egy állomása, amikortól ezek már nem lényeges dolgok, átértékelődnek a dolgok. Ez így jó szerintem. (és ez nem a "korral jár", hanem a tudatosodással)

      Törlés
    2. Ehhez kapcsolódik részemről a házasság intézménye is. Sem egyházi, sem állami áldást nem igénylek személy szerint arra, hogy összekötöm az életemet azzal, akit szeretek. Éppen elég megejteni ezt Isten színe előtt szerintem. Mi szükség arra, hogy az állam bonyolult jogi útvesztőjében még jobban elvesszünk azáltal, hogy ezt a kapcsolatot hitelesítjük a rendszer által, illetve arra, hogy az Isten (?) földi helytartói címet bitorló imaszervezet vagy mi áldását adja reá? Hát kik, ők, hogy felettem álló módjára ítélkezzenek a mások iránt táplált érzéseim és szándékaim felett? Szerintem a házasság mai formában mindenképpen egy értelmetlen intézmény, nem haragszom a fenntartóira, de nem is tartok rá semmiképpen igényt.

      R.S.

      Törlés
    3. Unokáid se fogják látni....................az örökséget:-D



      Törlés
    4. Ennek az alja, vagyis egy lórugás, hogy figyeljél már ember mi megy itt, az az hogy a 4 éves gyerekekre kokárdát aggatnak és kivonulnak velük a Petőfi szobrához koszorúzni március 15-én. Érdekes volt még megfigyelni az oviban ahogy évről évre, egyre több gyerekre került fel ünnepekkor a kokárda, és a szülők szépen beállnak a birkasorba.

      Hát igen a szülinap, meg csak egy ok volt az ivásra, és amint elvesztette jelentőségét a bulizás, értelmetlen lett az egész :) A karácsonyt építettem le utoljára, de azt sem nehéz, főleg amikor átélted az első nyugodt decembert :)

      Törlés
  9. Bastian, Pár éve én is szóltam a családnak, hogy részemről vége az ünnepléseknek.
    (születésnap, névnap, karácsony...) Kényszeresnek és fojtogatónak éreztem már ezeket számon tartani, készülni rájuk. Meg ott voltak az esetleges sértődések, ha megfeledkeztem valamelyikről. Hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor ezt kimondtam. Innentől olyan felszabadító volt minden, nincs az a gúzsba kötés.
    Akkor kedveskedem a másiknak, amikor az éppen zsigerből jön.
    Éva

    VálaszTörlés
  10. Örülök, hogy ilyen szépen egyetértünk a mai témákban, az is kell néha nem csak a vita :)).

    Éva
    Ezt jó hogy említed, nem az a lényeg, hogy "tilos" ünnepelni, hanem ha van egy kis közösség, ahol van ami fontos nekik (pl. 20 éve együtt vannak, amiben nyilvánvalóan sok "munka" van, mert a kapcsolatokon dolgozni kell), azokat természetesen meg lehet (és talán kell is) ünnepelni, itt most ez a "központilag" előírt, illetve társadalmilag "elvárt" mindenkire érvényes dolgokra vonatkozik.

    A házassággal az a gond, hogy amíg mindenhez tanfolyam kell, meg "certificate", meg "jogsi", stb... addig az élet egyik legfontosabb területén elszabadult hajóágyúként tobzódhat korlátok nélkül minden felkészületlen agyhalott. Érdekes azt nem propagálják a házasság előtt, hogy ez egy komoly felelősségteljes dolog, mert aztán itt más kiszolgáltatott életek azaz a gyerekek élete és sorsa a tét. Ezért azt én is támogatom, hogy legyen valami kötöttség HA van gyerek. Az nem lehet, hogy mint a kutyákat, ha megunják, akkor kidobálják őket az utcákra, az egyik szülő jobbra, a másik meg balra el. A gyerek jövőjét valahogy biztosítani kell, régen felnevelték más árva gyerekeit is vadidegenek a sajátjaik mellett könyörületességből, ma ez szinte lehetetlen elvárás.

    Ami még talán idetartozik, az állandó "várása" valaminek. Mindig várunk valamire. Jövő héten Halottak napja (hosszú hétvége), na majd akkor, mindjárt itt van. Majd karácsonykor, mindjárt az is itt van. Nemsokára ballag, leérettségizik, diplomázik a gyerek, majd azután. Majd ha nem esik, majd ha meleg lesz. Majd hétvégén. Majd amikor amúgy is arra megyünk jövőre az üknagyihoz.

    Nem szoktam közösségi oldalakról idézni, de erre hajaz a következő is, tényleg egész életünk egy várakozás, aaaa... mire is? :))

    "Várunk… és közben szépen... lassan eltelik az Életünk... "Várunk… Az idő múlik… De mi csak várunk… A pillanat elmúlik és a múlt része lesz… És mi csak várunk… Várjuk… hogy elmúljon a hideg… hogy elálljon az eső… hogy véget érjen a fárasztó nap… hogy elteljen a hét… hogy hazamehessünk… hogy elmehessünk… hogy egy jobb helyen legyünk… hogy elmúljon az unalom… hogy elmúljon a bánat… hogy megértsük… hogy elfelejtsük… hogy megbocsássunk… hogy megbocsássanak… hogy kisüssön a nap… hogy eljöjjön az igazi… hogy viszont lássuk Őt… hogy eljöjjön a nagy nap…hogy eljöjjön a nagy lehetőség… hogy erősek legyünk… hogy megmerjük tenni… hogy változzanak a dolgok… várjuk… hogy elkezdődjön… várjuk… hogy elmúljon… Csak várunk… Mindannyian mást… És sokszor csak a várakozásnak élünk, amely betölti mindennapjainkat… óráinkat… perceinket… és eközben elfelejtünk a pillanatnak élni… Elfeledkezünk a pillanatról, amely a kezünkben van… amely mindvégig a kezünkben volt… és közben elillan… Várunk… és közben szépen... lassan eltelik az Életünk…"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az angolok nagyon ügyesek a tömör velős fogalmazásban. Az "örökké csak várunk.... valamire" érzésre van egy kifejezetten jó mondásuk:

      If not now, when

      (Ha nem most, mikor?)

      Tökéletes! :)


      http://www.youtube.com/watch?v=uyjV0AfGRVo

      Törlés
  11. Nocsak, nocsak... hogy megindult itten a szócsavargatás. Oszt még jó magasra tették itten a népek a mércét.
    A nagy olvasgatásba tökre nem is vettem észre, hogy mennyi távot csámborogtam mán eme sárgolyóbisos jáccódásban. Amúgy, tisztára mókás olyan arcok véleményét mazsolázni, akik nem is én vagyok (úgyértem; fizikálisan... bár ebben senem vagyok ám mindég biztos), de ugyanaz a bogárka rágcsálja a agyukat.

    Amit viszont tán hasznos lenne a itten megjelenő népeknek a szemecskéjük előtt tartani, az lenne: a maga útján karistoló csóka azt, és olyan mód dobja a saját orra elé, amit képes feldolgozni a adott pillanatban. Ezér van, hogy a személyeket érdeklő dógokat nem mindég, és nem mindenki kapja szépen díszdobozban csini masnival átalkötegelve, hanem mindenféle írásokból, képekből, meg mittomén mikből vadászgassa össze.

    Viszont a kommenteket olvasgatván felmerült bennem egy aprócska gondolat, miszerint ez a nagy kiüresedéses/megfényesedés/fölrezegés tele van pár olyan buktatóval, ami eléggé leamortizálhassa a próbálkozót. (Hogy mostan eztet ki(k) és mér építette oda, az tán nem is lényeges.)
    Továbbmenvén... Anno valahun felemlegették a értő figurák, hogy a lopaksrácok mindenféle írásaiban arról vagyon szó, hogy miután nagy lendülettel hosszú időn keresztül hülyéreszopattak mindenkit, maj jól kikényszerítik a Isten és/vagy Fiának megjelenését, amit/akit maj jól szét is manipulálnak.
    Namost... ennek fényiben igen érdekes az a elgondolás, amit fentebb Bastian mester elköve... felvetett. Ugyanis, ha a "Kaporszakáll" nem tökéletes (meg részeit elkűdte tapasztalni), akkó...

    A ilyen-olyan napokkal kapcsolatban meg...
    A szokásokat néha nehez levetkezni. Bár... hozzá köll tenni, manapság párna kezdik eztet sikeresen megódani. Igaz. Ha valakinek olyanya vagyon, csak nyugisan ünnepelgessen mindenféle alkalmakat. Ezzel ugyanis nekem (és a itten megnyilatkozó arcok nagyrészének) senem lészen se jobb, se rosszabb.
    Persze... ha ünnepelés abból áll, hogy a szomszéd erősre issza magát, oszt átgyön embe... izé... "ünnepelni" - pedig a kutyus nem hítta - és még fejszét is hoz... Nos... Ez is egy kijárat. Csak... fáj picit. :D

    VálaszTörlés
  12. A házasság magánügy, nem lehet vizsgák alá vetni. A gyerek kivetése meg független a házasságtól.

    Kellenek gondtalan szép ünnepek, amelyek szeretettel telítettek, különösen a porontyoknak:-) Mert hogyan nevekedjen másképp az a poronty.
    Minden közösség ismeri ennek a jelentőségét, pszichológiai hatását stb.

    "egész életünk egy várakozás, aaaa... mire is? "
    szeretetre... ahol ez nincs ott ilyen a bejegyzés, mint amit idéztél.



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azt vettem észre, hogy ha örökké csak várok a szeretetre, akkor sosem kapom/találom meg... ADNOM kell hozzá, és rögtön ott lesz, karmikusan vagy akárhogy.

      If not now, when?

      Törlés
  13. A bármilyen természetű csodával akár napi szinten többször is találkozni nem kunszt. Ez folyamatosan megtörténik mindenkivel - akkor is ha nem tudatosul. A tartalmas létezés ott kezdődik amikor egyáltalán észrevesszük, felfigyelünk rá. Ha legalább azokat a csodákat konstatáljuk amelyekbe úgyszólván belebotlunk. De ez még mindig nem elég mert a csodát "kézbe is kell venni", meg kell ragadni - nem szabad csak úgy elillanni hagyni. Na ez már egy magasabb szint a valódi élni tudás művészete. Ha legalább az észlelt csodák egy részét "magunkévá" tudjuk tenni, meg tudjuk tartani vagy be tudjuk építeni a mindennapjainkba máris tartalmasabb és boldogabb az életünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.youtube.com/watch?v=uXdGOYo_fsE

      1:18-nál

      Törlés
    2. Tudom mire gondolsz, de most pont egyes "csodáknak" a negatív aspektusa jutott az eszembe, amivel az utóbbi időben "küzdök".

      A túlságosan földhözragadtak most ne figyeljenek ide :)). (Van itt ilyen? :)).

      Mostanában amikor próbálok "síkot váltani" belémcsimpaszkodnak (egy vagy több?) valamiféle "entitások" és egy "lépést" sem tudok tenni. Ráadásul közben erőszakosan "inzultálnak", khm... bizonyos területeken. Mire kiszabadulok, addigra kijövök a "fázisból". Nem tudok tovább menni, pedig korábban tudtam szépen "barangolni". Valakik nem engedik. Igaz egyszer már "összefutottunk" és akkor nagyon vehemensen megfenyegettem (nem tudom milyen retorzióra utalhattam hiszen "eszköztelen" vagyok :)). Na azóta nem szabadulok.

      Na ez csak arra példa, hogy ez is egyfajta "csoda", de ezt sem a magamévá nem akarom tenni, sem nem építeném be a mindennapjaimba, boldog meg aztán biztos nem vagyok tőle. Akinek nincs gyakorlata ilyesmiben, az konkrétan összefosná magát.
      A "csodákkal" is csínján kell bánni :)).

      Törlés
    3. Bastian, szerintem ez összefügg a korszakváltással. Mintha már nem lehetne csak úgy ki be ugrálni, talán mert mostantól aki menni akar, csak a testével együtt válthat síkot, viszi magával. Nem lehet ilyesmi a gátak mögött?

      "...nincs mitől beszarni, az, hogy a testünk átviszi úgy értendő, hogy most - ha ezt választod - nincs halál. Reggel, amikor magadhoz térsz az álmodból, kihozod onnan a tested, nem? Egy magasabb rendű létforma, egy nagyobb rendszer a kis rendszer elem számára kevésbé anyagi, csakhogy épp attól, hogy strukturáltabb, valóságosabb is. ... A testünk tovább él, egy magasabb, azt hiszem, nem szénalapú formában."

      http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2012/10/uzenet-izlandrol-vagy-meg-messzebbrol.html

      Törlés
    4. Nincs itt semmiféle "csimpaszkodás" hanem a direktben történő, voltaképpen az egó szerinti "síkváltást" - agykontroll, asztrál-projekció ecetera - most a szellem/ünk/ gátolja. Ugyanis ezekkel az amatőr módszerekkel a korszakváltás "viharában" lélek-szinten bárhol ott lehet ragadni - a hátrahagyott testen kívül. Ez pedig - mondani sem kell - nem kívánatos a számunkra. A testtel együtt meg spontán, a szintet elérve lehet csak "közlekedni". Ki kell várni - a tudatalattink kivárja - amíg ez nem megy nekünk. Vagyis vár amíg el nem érjük a megfelelő belső rezgésszintet. Addig meg a saját érdekünkben blokkolja/felülírja az egó ezirányú ténykedését - amennyiben szükséges.

      Törlés
    5. Mi az, Basti? A fagyi visszanyalt? :o)))

      Törlés
  14. Bastian
    Örülök, hogy épp most idéztél néhány sort a várakozás és pillanat kettősről.
    Nagyon jó kis gondolatsor, rávilágít a témára.
    Én ezeket a családi eseményeket is ideveszem a társadalmilag elvárt ünnepek sorába. Már pl. nem egy-egy alkalomnak megfelelő lapot küldök, hanem a "pillanatok" típusúból válogatok. Ilyen apró dolgokkal is szeretem megtörni a berögzült szokásokat. Ugyanis azt gondolom, hogy ezek a "kis ént" szolgálják megerősíteni. Kötnek egy névhez, meg egy születési időponthoz. Bekorlátoz.
    Holott ez Is vagyok meg egy hatalmasabb Is. Ezért ha ahhoz van kedvem köszöntök, bár már más módon, ha meg nincs, akkor nem, még ha neheztelést is kell esetleg megtapasztalnom. Amíg fel nem ébredt valaki ezzel is szeretném hangsúlyozni, hogy nem ez a bekorlátozott kis lény vagy csak. Szóval egy lehetőségnek érzem ezt is, rést ütni a falon.
    Éva







    VálaszTörlés
  15. Azért megint hoztuk a formát... a szartól, a himnuszon és ünnepeken át eljutottunk karmikus magasságokba, Isten megkérdőjelezéséig, és testelhagyási élményekbe. :))

    VálaszTörlés
  16. Mások is gondolkodnak alternatívákon, egyelőre csak átirat szintjén:

    Új Himnusz

    (Margardian tolmácsolásában)


    Isten áldott a magyar!
    Jó kedvvel, bőséggel,
    Nyul[t] feléje védő kar,
    Nem küzd ellenséggel!
    Jobb sors amit régen él,
    Hoz rá sok víg esztendőt,
    Megteremtette már e nép
    A múltat s jövendőt!

    Nem támad már szép hazám,
    ten fiad kebledre,
    Veled a szentSzív dalát
    együtt énekelte.
    Ahogy járta útját,
    vizek közt, szigetre,
    Ezer életen át sok
    Magyarnak lelke.

    Őseinek megbocsájtott,
    evvel tenmagának,
    Köztük a nehéz sorsért
    Apjának, anyjának.
    Fájdalma feledve,
    hisz átlényegítette!
    Ezért kardját, a harcból,
    Már múzeumba tette.

    Bércre hág és völgybe száll,
    Szent párja mellette,
    Akivel a Fényegységet
    már magáévá tette.
    Vár áll ott, kristályból
    Kedv, s öröm röpkednek,
    S a szabadság virul,
    mert egymáséi lettek.

    Hányszor zengtek dobjaink
    Földünk ünnepére,
    Fény hadunk lelkében
    Csodákról szólt ének!
    Hányszor támadt kedvünk
    Szép hazám, mesére
    S lettél életünknek
    Valóság esélye!

    Isten áldja a magyart,
    Embert áld az Ember!
    Elengedte félelmét,
    hogy bűnös, és hogy nem kell.
    Szellemek és szívek,
    mindb jegyben járnak,
    Méltó teremtője
    Fényes országának!

    http://espavo.hu/kozosseg/blogbejegyzes/6796

    VálaszTörlés
  17. Nagyon tetszett az írás, a tabudöntögetés mellett nagyon Ihletettnek is találtam, és micsoda emelkedett és elmélyült komment özönt is eredményezett, amiben még a szar sem volt szar. :D Öröm volt végigolvasni, kösz mindenkinek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!

      Én is csodálkozom néha, hogy egy feldobott téma mit képes generálni...
      Mint egy állóvízbe dobott kis kavics, mely minden irányban hullámokat indít el, és ahol néhány hullám hamar elenyészik, mert mondjuk nádasba került, de néhány hullám egész nagy "karriert" fut be távoli vizeken... :)

      Törlés
  18. Azt tudja valaki, hogy mi a lelki héttere annak, hogy kiment ennyi ember ide?....
    http://www.atv.hu/videok/video-20131023-szeretunk-viktor-egymillioan-vonultak
    Úgy egyáltalán, mi zajlik abban, aki kimegy bárhova? De főként hogy egyszerre ennyien és pont oda? Ez mitől egy jó program embereknek? Mért nem esznek otthon tortát például inkább? Komolyan kérdem, mint világnézetileg és lelkileg messziről jött ember (másik univerzum), ahogy a Napiszerben a szexet is.
    P.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre reagálva meg hamarost okos bácsik jól bebizonyították, hogy a szervezők megin valami vigyorgós fűt szíttak, mielőtt nekiálltak nyilatkozni. Mer fizikálisan lehetetlennek tartották (némi számolgatás után) a egymillka népet azon a helyen. Aszonták még ácsorogva mocorgás nékül is necces, nem hogy vonulgatva. (Másrészt mint tugyuk a médijákok, meg a politikás srácok szeretnek hajlítgatni a valóságon.)

      Amúgymeg... biztos nem vót jobb dóguk. Megunták a négy fal bámulását, vagy hangoskodtak a szomszédjaik, vagy a haverok is mentek, vagy... valami.

      Törlés
    2. Az be van bizonyítva - még anno a rendőrség által - hogy a Hősök terét alig több mint 100 ezer ember már megtölti - tehát legfeljebb 150 ezren, max 200 ezren lehettek. Ténylegesen pártos politikai ellen-menetelről volt szó a 6alom és az éppen soros vezetője melletti kiálláson kívül. Október 23 ténylegesen csak indokként, apropóként szerepelt. A váltig hangoztatott szeretet-máz csak a szalon-képesebbé tétel likas ruhája volt - minden belső tartalom nélkül. Hiszen arról ami a lényeg, a 4 és félmillió csonka-magyarországi máról holnapra élő éhenkórászról, a több mint 500 ezer többnyire kényszerből külföldre távozottról egy szó sem esett. Még az is érdekes lehet hogy mennyi is volt a valódi-magyar/ál-magyar arány a "béke-menetesek" között. Mivel sokak szerint már közel 3,5-4 millió nem magyar származású ember él ezen a 93 ezer km2-en. Persze nem a származás hanem mindig a lélek-minőség az ami számít. De akkor is - sajnos - bizonyos "genetika" akadálya lehet még magának az ébredésnek is. Lelkileg tehát arról lehet szó hogy a felvonulók még mindig nem érzékelik - de persze az is lehet hogy nagyon is tudják mivel ők is közéjük tartoznak - hogy kik azok akik a bolygót tönkre vágták és az emberiséget meg lezüllesztették. Még nem látják, vagy nagyon is látják hogy a pártok is - kivétel nélkül - ebben mennyire sárosak. Ahelyett hogy felül-emelkedve a politikán azt meghaladva a saját spirituális előre-menetelükkel foglalkoznának még vastagon az anyagba-döngölten léteznek - van hogy direkte. Tudattalanul az eszement illúziót kergetik vagy a saját 6almukat vagyonukat, pozíciójukat mentik - tudatosan.

      Törlés
    3. Nem értem én sem, hogy lehet ennyire hinni a politikának, de egy példát hadd említsek meg, ami a minap esett meg velem. A piacon az idős bácsi odament a pulthoz, és az eladó hölgy valamelyik termékre közölte a bácsival, hogy "Imádni fogja". A bácsi erre: "Tudja, én csak Viktort imádom". Gondolom nem a kisunokája, mert az eladó mosolyogva közölte, hogy ez egy plitika-mentes pult. De nekem olyan furcsa, hogy miért nem valóban az unokája nevát dobta be. Vagy a szép időt, vagy bármi mást. Az imádat szóról, hogy lehet, hogy valakinek egyből egy politikus jut eszébe? Komolyan kérdezem, furcsa, még úgy is, hogy sokkal közelebbi példák is vannak körülöttem.

      R.S.

      Törlés
    4. Igen, R.S., erről szól az én kérdésem is. Azt még csak el tudom képzelni, hogy sokaknak Orbán nem politikus, hanem latin szerető, popsztár, megváltó, cáratyuska, pótapa, miegyéb, de ettől miért mennek ki ennyien? Ahhoz, hogy kimenjen félmillió fő, ahhoz hányaknak kell bálványozniuk őt? És honnét jönnek ezek az egészségtelen érzelmek EKKORA MÉRETEKBEN?
      Miféle érzelmi űrt tölt ki?
      P.

      Törlés
  19. Szerintem azért, amiért a temetőbe is kimegy az ember pl. , de lehet hogy erőt gyűjteni. B.

    VálaszTörlés
  20. Sziasztok .
    Mazsola jól össze szedted amiket írtam , meg talán még azt is amit nem én írtam , de végül is nincs jelentősége .

    Ahogy volt régi himnuszunk volt régi Istenhez szóló beszédünk is , talán ebből , vagy ehhez hasonlóból formálták nekünk a jelenlegi katolikus egyház által elterjesztett miatyánk imádságot .

    "MIATYÁNK ISTENÜNK BENNÜNK VAN ORSZÁGOD.
    ELŐTTÜNK SZENT NEVED TÖRVÉNY AKARATOD.
    MINDENNAPUNK GONDJÁT, MAGADON VISELED.
    BŰNEINKET MINT MÁSNAK, NEKÜNK ELENGEDED.
    TE KEZED VEZET KÍSÉRTÉSEKEN ÁT,
    S LEFEJTED RÓLUNK GONOSZ JÁRMÁT.
    TIÉD A NAGYVILÁG ÖSSZES HATALMA, ÜDVE,
    MINDÖRÖKTŐL KEZDVE, LEGYEN MINDÖRÖKRE.
    /Kr.u. 410-460 keletkezett. Hun ezüstveretes szíjvégen rovásírással írva.
    A kijevi Nemzeti Múzeumban található./

    Ha valaki érti Ember és Isten kapcsolatát akkor nyilván megérti az imák közt lévő hatalmas különbséget is .

    A földi ember sokkal több annál mint amit a jelen társadalom igyekszik bele nevelni . Az ember sokkal több mindenre képes mint fizikai lényként kétkezi munkát végezni , képes akár a tudata általi teremtésre is . Persze ennek vannak kritériumai , ezek azok amit a jelen úgymond hatalmon lévőket irányító lény ismer , viszont nem ismerik azok az emberek akik képesek lennének ezt elérni .
    Az eléréséhez kell egy olyan leélt fizikai élet (ahogy én látom nem a hossza inkább a leélt események a meghatározóak ) amely után az illető vállalni tudja azt , hogy amit ő elkövetett más ellen az vele is megtörténjen . Tehát aki embert ölt vagy valami olyan rosszat követett el más ellen amit nem tud vállalni az ezen nyilván nem tud túllépni , az ilyen emberben lévő lelket "visszahívják" . Itt jön be a jelenlegi hatalom olyan formában , hogy képes akár az ilyen emberi testet is életben tartani , sőt ahhoz , hogy valakit hatalmába kerítsen képes olyan beavatásokra is , hogy az illető ne jusson túl ezen első akadályon , és így az teljesen odaadó szolgája legyen , mert a léte azontúl tőlük fog függni .

    Ha valaki túljut az első lépésen akkor kezdenek működésbe lépni a szellemei csakrái amiknek a nyitva tartásához szükség van egy elég erős akaratra , a működésükhöz pedig őszinte pozitív belső érzésekre .
    Az ilyen dolgok azok amiket a hatalom mindenképpen igyekszik megakadályozni , legtöbb esetben , mivel ahogy én látom eléggé tisztában vannak egyes emberek lehetőségeivel akár csak személyesen őket támadva is . Tudván , hogy mikor várható valakinél az ilyen változás elég nagy létszámot és figyelmet képesek rá állítani az illetőre .

    Legutóbb hét éve volt , hogy ilyen „megmérettetés” volt , a mostani késő ősszel , télen ez ismét várható . Ez az amiről néhány helyen időviharként írnak , de ez valójában nem más mint a szellemi lények nagyobb kapcsolat teremtési lehetősége az ember jelen tudatával , és valójában ebben is mindent az ember jelen tudata határoz meg , csak az történhet meg vele amit előzőleg valamilyen formában elfogad . Az viszont igaz , hogy a ráhatás arra , hogy el fogadjon valamit elég erős is tud lenni .

    VálaszTörlés
  21. Sziasztok!

    Én most csak beköszönnék.
    Végigolvastam ezt az egészet, hozzászólásokkal együtt.
    Azt tudom én is mondani, mint Mazsola, hogy jó kis eszmefuttatás bontakozott itt ki.
    Nagyon szeretem ezt a blog-ot.

    Wa-Szabi

    :)

    VálaszTörlés
  22. Merkurius! Tudsz még erről írni bővebben is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Olivin .
      Mire gondolsz konkrétan ?

      Törlés
    2. Először is köszönöm a valódi imát. Mindig is gyanús volt a hivatalos verzió, de eddig nem ismertem az eredetit. Azt kérdezem, h a megfigyelés mi módon történik és megmérettetés alatt mit értesz.Meg bármi más is érdekel, ami eszedbe jut a témáról. Köszi.

      Törlés
    3. Olivin . Vissza olvastam , de megfigyelésről nem is igazán írtam . Egyik oldala , hogy az ember minden cselekedete valamilyen formában „rögzítésre „ kerül , sőt nem csak a cselekedete , hanem az azokat előidéző gondolatok is . Ez nem egy külső megfigyelő által történik , hanem aki ezeket rögzíti bennünk van , tehát ezt becsapni , neki hazudni lehetetlen . így valamikor mindenkinek szembe kell találkoznia az általa elkövetett dolgokkal . Megmérettetés alatt azt értem , hogy valaki ezeket vállalni tudja , szembe tud nézni a tettei következményeivel . Nem fogad el olyan „segítséget” amely egy szebb jövőt kínál a számára (jelen fizikai életében ) amely ellent mond az Igazság érzetének .

      A hatalomi általi megfigyelésnek sok módja van , de ilyen alapossággal nem tudnak egy emberről minden információhoz hozzájutni . A megfigyelésre már elég sok (nem csak mostantól már régóta) vannak technikai eszközei a hatalomnak . Megfigyelhet valakit akár egy nem fizikai lény is , és akár köztünk , vagy éppen mellettünk lévő fizikai emberek , akiket talán inkább csak „hasonmásnak” lehetne nevezni . Az ilyen dolgokra általában akkor kerül sor amikor valakinek meg lesz a lehetősége egy más tudat állapotba kerülni , vagy csak lejárt az ideje az előzőleg általa elfogadott „szerződésnek „ Ilyenkor megpróbálnak az emberbe negatív érzéseket félelmet , haragot , negatív érzéseket vagy gyűlöletet kelteni valaki ellen . Gyakori , hogy a valakivel való fizikai kapcsolat , vagy beszélgetés mellé nyomják az ember fejébe a valósággal köszönő viszonyban sem lévő negatív gondolatokat , és aki nem figyel képes úgy tekinteni rá mintha a saját gondolatai lennének . Majd ugyanígy még számon is kérik tőle , hogy ő milyen aljas szemét , hogy ilyen rossz gondolatai vannak . Ebben a helyzetben jó dolog felismerni az ember saját , és a mástól kapott gondolatokat . Az ember saját belső gondolata , kicsit csendesebb és belülről jön . Míg a más által kapott gondolatot az ember a „fején kívülről hallja” , jól megfigyelhető ennek egy fajta nyomása , és ha nem akarsz rá figyelni érezhető az erősödése.
      Valamikor én is eljátszottam azt , hogy a gondolataimat , mivel olyanok voltak amik nekem sem tetszettek le akartam zárni , hogy más ne tudja hallani . Jó játék volt , de ez valójában nem a gondolatok lezárását jelentette volna , hanem mivel a homlokomra kellett koncentrálni és ott kellett lezárni , a harmadikszemet . Ezt fizikailag is lehet érezni , pl. ha a fejed mozgatása nélkül fölnézel a plafonba a homlokodban is megmozdul valami , az a jó ha később mikor a szemed visszaengeded az továbbra is az addigi állapotában marad . Ehhez kell egy kis akarat , és gyakorlat is , de ez még a homlokcsakrának csak a nyitottságához elég , a tényleges működéséhez szükség van az őszinte pozitív belső érzésekre .Egyébként mint később kiderült , a saját belső gondolataimat így sem voltak képesek „hallani” . Az embernek olyan formában azért figyelnie kell a gondolataira , hogy ne kelljen neki takargatni őket , hanem akár bármikor ki is merje mondani mintha akár azok is hallhatóak lennének más számára . Mert az emberben még akár a gondolatai miatt is lehet bűntudatot kelteni , a bűntudat pedig függetlenül attól hogy alaptalan-e vagy sem az egyik legnegatívabb szellemi energia , amely mint ahogy a többi is ( félelem , gyűlölet stb. ) képes teljesen elzárni a csakrák működését .
      Persze ez miatt a hatalomnak a legtöbb emberrel nem kell külön foglalkoznia , hiszen a társadalom felépítése már eleve úgy történt , hogy valamitől szinte mindenki féljen , mindenkinek legyen akit gyűlölhet , és hát még az emberek is bele „nevelik” ebbe egymást , és a gyermekeiket is .

      Törlés
  23. @Ö.T és Lujza
    Most ez nektek írom egyben válaszul, bár úgy gondolom ez az egész „ügy” tényleg pont nem egyénekről kellene szóljon konkrétan, hanem a „ne keverjük a szezont a fazonnal” általános kategóriájáról..
    Tényleg nem szeretnék a személyeskedés hibájába esni, sem kéretlen szócsőként szerepelni, de mivel konkrét hozzászólókkal, konkrét blogon és konkrét vélemények, különbözőségek kapcsán történt az egész, ezért jelen esetben csak ezt tudom kiindulási pontnak használni, főleg mivel egyetértek vele. (csak jelen esetben nem egy cikkel, hanem magával a nyílt blog és az (online)közösségi terek által felmerülő dolgokkal)
    Ja, és lehetőleg minél kevésbé elvontnak :) lenni, ezáltal elkerülni az ezerféle értelmezését ugyannnak a mondanivalónak.
    Nem szeretnék az említett elvont gondolkodás/absztrakt megjelenítéssel kapcsolatos szemantikai vitába belemenni, egyrészt mert nem vagyok sem nyelvész/ irodalmár – ezért ennyire nem értek hozzá - , másrészt mert igazából nem ez volt a lényeg.

    Van ugye egy nyitott blog, ami ilyen-olyan lehetőséget ad számtalan embernek, köztük nekünk is. (azt nem részletezem, hogy ehhez milyen háttérmunkálatok szükségesek, ezt korábban megtettem.)
    Ez tényleg olyan mintha lenne egy házigazda aki vendégeket hív meg a birtokára. Vagyis nyitva hagyja a kaput, fogadja a vendégeket, bevásárol, főz, rendet tesz, tálal, majd a végén eltakarít. Tökéletesen egyetértek azon megjegyzéssel is, hogy az nem a vendég=egyszerű júzer dolga és felelőssége, hogy ezt a másik mikor, miből, hogyan oldja meg, hiszen ő a vendég ebből.
    Viszont nem gondolom, hogy akkor ezt neki számításba sem kell vennie egyáltalán és vendégként a vendéglátó erőfeszítéseit tiszteletlenül kezelni, akár még ehhez partneri támogatást is szerezni és állat módjára „állatozni”. :P
    Magyarán ez azt sem jelenti automatikusan, hogy akkor a vendég bármit megtehet.
    A vendégnek is van egy felelőssége, ugyanúgy ahogy a vendéglátónak, csak ez a felelősség nem ugyanabban a dologban nyilvánul meg.
    Én részemről elég szélsőséges, végletes hozzáállásnak látom azt (ráadásul egy elég szűk mozgásteret adó kis egyenessel a kettő között), ami azt mondja: „én mint vendég itt bármit megtehetek vagy ha nem, akkor nem kötelező ide járnom”.
    Lényeges különbség van aközött, hogy valaki ÉL egy lehetőséggel vagy VISSZAÉL vele és jó lenne ezt a kettőt nem összemosni, csak azért mert mind a kettőben szerepel az „él„. :D

    VálaszTörlés
  24. - folytatás-
    Egyre több anyag van az oldalon, egyre több olvasó, hozzászóló, stb., (és ezek tények, nem szubjektív vélemények), ezért ezt valahogy kezelni kell, hogy maga az egész oldal ettől még átlátható és navigálható maradjon.
    Erre lett kérés, majd új napiszar/szer fakk ugye és újabb kérés, hogy mi kerüljön oda és mi máshova. = Nem xy vagy a gondolatai lettek terelve, hanem csak ennek a mondanivalónak a helye, ami azért baromira nem azonos magával a ’mondóval’.

    Szóval én is mondhatnám, hogy aki ezt nem érti, azt meg én nem értem, hogy mit nem ért :) és miért vesz egóra olyan dolgokat (miközben másokéval példálózik), amik pont hogy nem róla szóltak, hanem szimplán a viselkedéséről.
    Egyfajta közösségi/kommunikációs normára próbáltak ugyanúgy rávilágítani tőle függetlenül is. (aztán lehet, hogy az egónak alapvetően pont ez a baja, hogy miért nem vele lett foglalkozva, milyen alapon van ő ’helyretéve’, miért nem hányhat az asztal közepére, stb. vagyis bármi áron magára akarja vonni a figyelmet…Hozzáteszem, megtörtént :D)

    Mazsola nem azt mondta, hogy : - „Na akkor innentől kezdve csak azt lehet mondani, ami nekem tetszik, csak erről vagy arról lehet írni és csak ilyen vagy olyan formában, bla, bla, bla”. Nem. Annyit mondott, hogy továbbra is lehet szabadon bármit megnyilvánítani, ahogy eddig , csak ez oda legyen betéve, ahova ez a leginkább való. Vagy ha ez úgy kapcsolódik valahova, hogy az a nagy átlag számára valószínűleg nem érthető, az akkor legyen valahogy felvezetve, összekötve legalább. Ennyi.

    Ezért érdekes, hogy amit Te pont egyfajta szűkülésnek fogalmaztál, esetleg éltél meg a bloggal kapcsolatban, az számomra pont, hogy egy tágítás volt. És most bocs a túl profán példáért, de ezt a vendégség hasonlattal összevezetve, mondhatnám azt is: „Bazz, ez a Mazsola egy igazi laza házigazda, nála még „szarni és hányni” is lehet, csak arra kért, hogy ezt lehetőleg ne az étkezőasztalra tegyük, mert van hozzá külön hely”. Az egyiket a wc-be, a másikat a kert végi komposztba lehet tenni, mert már ennek is megvan a helye.
    (most megint ne legyen ebből félreértés, ezzel nem azt mondom, hogy a napiszar rovatba csak szarok vannak, ott is értelmes diskurzus folyik, a példa kedvéért használtam)

    És hidd el, ha elakadok, fogok kérdezni, máskor is megtettem már, de amikor éppen kulturáltan, egy jól sikerült sütit eszegetek többedmagammal a házigazda asztalánál és valaki(k) odab@sz egy véres, nyers májat az asztal közepére, attól nem kérdezni fogok, hogy ugyanmár tesó, áruld már el, a te perspektívádból ez most miért is illik ide, főleg hogy ezáltal a tudatlan pótcselekvéseimen is szeretnék egyidőben felülemelkedni; hanem valszeg csak szimplán én is elküldöm abba a bizonyos „a…-ba” vagy arrébb lököm egy ’szevasszal’. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem fölösleges ezt ennyire túllihegni Shaula.
      A rendfenntartás a blogger dolga .... mi hozzászólók meg nyomatjuk, ami
      eszünkbe jut. Hogy a megpendített téma nem passzolt abba a skatulyába,
      hát ilyen bizony megesik néha ... de a magam részéről nem csinálok ebből nagy ügyet .... megkérdeztem, hogy hova tegyem, aztán annyi. ...:)))

      Lehet lazítani! ... probléma megoldva. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    2. Shaula, köszi, hasonló érzéseim voltak nekem is, csak nem tudtam ilyen szépen megfogalmazni. :)


      Ö.T., az lehet, hogy túllihegtük kissé, de most billent helyére a mérleg szerintem. A változtatásokat nem azért eszközöltem, hogy bárkit is megbántsak vagy kipenderítsek, hanem a rendezettség irányába próbáltam elmozdítani ezt a kis portát. S mint vendéglátó, úgy gondolom egy alapvető tiszteletet tán megérdemlek, pláne egy ilyen értelmes társaságtól, akik még állatkodni és egymást elküldeni a picsába is csak intelligensen tudják (akarják). :))

      No, egy szónak is száz a vége! :)))
      (merugye az igazság szubjektív a mi szintünkön)

      Törlés
  25. Hát Shaula nem szívesen futnék össze veled éjszaka egy utcasarkon. Még ha van is némi igazság alapja annak amit írsz, ez elég földbe döngölősre sikeredett.
    Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én viszont szívesen összefutnék vele, bár nem feltétlenül egy utcasarkon! :)

      Törlés
  26. Ö.T
    Ok :) Most jutottam oda, hogy írjak, ha közben ez aktualitását vesztette és már rég tovább lett lépve rajta/meg lett oldva, akkor tekintsd tárgytalannak. :)

    VálaszTörlés
  27. Számomra az egészből annyi derült ki, h egyeseknek sajnos nem volt gyermekszobája... Ennyi, tudomásul vettem.

    VálaszTörlés
  28. Én értem ide későn és más okán de....?

    Nos a Hymnusz azért Hymnusz mert müfaja okán az, aztán a Himnuszunkra a római katolikus egyház zeneisége nyomta rá a bélyegét.
    Attól hogy egyházi énekként Hymnusz valóban lehangoló ahogy Mazsola irja vagy értelmezi, de ha pont az IMA oldaláról tekintünk eme énekre akkor mindjárt más a érzelmi töltése.
    Vagy csak nekem.
    A világ legszebb nemzeti Himnusza, könyörgés a Magyarok Istenéhez elmondva neki miért is kell hogy mostmár felkarolja jobban.

    A Hymnusz attól Hymnusz és nem twist vagy a fene tudja mi gyorsuló tempóban mert a nemzeti IMA nem lehet csürdöngölős. Van pár nemzet akinek valami olyas a himnusza de az élete is.

    Csak a mglátásom innen ebből a szemszögből.
    A Szarnak pedig a lehető legjobb helye a földbe vissza van, és nem csatornákon keresztül az élővizekbe...de hát gondolom ez nem a Föld nevü bolygó etikai bizottságának honlapja.

    Pussz Mazsola Hegel.

    VálaszTörlés
  29. Sziasztok .
    Elsején este sok emberrel együtt én is elvoltam a helyi tüzijátékra , igaz nem teljesen azt figyeltem mint a sok ember . Az emberek tátott szájjal nézték a sok hamis fényt , villogást , én meg az embereket . Egyértelműen látható volt ahogy az emberek ettől egy más tudatállapotba szinte egy hipnotikus állapotba kerülnek .
    A végén természetesen elhangzott a himnusz , ami szerintem még "megfejelte " ezt az állapotot , mintegy adva egy hipnotikus programot , ami egy fajta alvásban tartja az embereket .
    Utána néztem egy picit a hipnotizációról elérhető dolgoknak , és a talált dolgok még inkább ezt erősítették meg .
    Van valakinek esetleg hasonló meglátása ezzel kapcsolatban ?

    VálaszTörlés
  30. "Emeld fel fejedet büszke nép,
    Viselted a világ szégyenét;

    Emelkedj magasba, kis haza,
    Te, az elnyomatás iszonya;

    Emeld fel szívedet, nemzetem!
    Lángoljon a világ-egyetem!"

    /Juhász Ferenc/
    (Zene: Dinnyés József)

    Szeretettel jegyzé: Keepfargo (keep far go - szobrász)

    VálaszTörlés
  31. Ez lehetne a világ legrövidebb, és leglelkesítöbb himnusza, vagy legalábbis szomorú, lehangoló fohászunkhoz egy ébresztö kiegészítés. (Mert, egyetértve a cikkíróval, szerintem is ideje lenne felébredni a ránk eröltetett letargiából - "le vagyunk targiázva" - és vállani, hogy nem is annyira bünös, mint sokkal méltatlanul büntetett nemzet vagyunk)

    VálaszTörlés
  32. Ha rám hallgattok, akkor azt csináljátok, amit én akarok, illetve szeretnék. Elhiszitek, hogy ez a gyönyörü - és igaz - Juhász-vers, nyugodtan lehetne akár a szomorúra sikerült, beletörödö fohásznak minimum a kiegészítése, vagy, jobb esetben, helyettesítöje. Ha meg akarjuk nyerni más népek rokonszenvét, és azt megelözöen vissza akarjuk szerezni önbecsülésünket, akkor egy ilyen lelkesítö nemzetébresztö dal több is lehetne mint a világ feltehetöleg legrövidebb himnusza.

    Tisztelettel: Keepfargo

    VálaszTörlés
  33. PASSIO HUNGARICA

    Küldd el, Uram, Koppányt, vértanúk vezérét!
    Első szabadságharc vette Ő szent vérét.
    Árulás legyőzte idegen világnak,
    Szent testén minket is fájó négybe vágtak.

    Vazul! Magyar trónunk kifosztott gazdája!
    Békét sose adjon élőhalottsága!
    Herélt-hízott lelkünk halálos, vak csendben
    Idegen maszlagot még meddig legeljen?

    Hitvallók csillaga! Taníts, Tonuzóba:
    Életet-hatalmat hogy' kínált Vajk Jobbja?...
    Pároddal sírodba élve alászálltál -
    Maradék magyarban százszor föltámadjál!

    -oOo-

    ajánlás: Bródy János énekesnek

    ha én zászló volnék hármas halmon nőnék
    négy folyóvíz által meg is megtisztulnék
    újhodnék hamvamból ha megégetnének
    lobogva feszülnék minden szembeszélnek

    (ismeretlen fűzfapoéta az ezredforduló után)
    Üdvözlök mindenkit: tonuzoba2@gmail.com

    VálaszTörlés
  34. Éppen 99 éve ezen a napon született Tűz Tamás magyar író,költő, Makkó Lajos néven Győrben...idézet :

    „A verset át kell élnünk, ha nem is értjük egészen, ahogy a világ szépségeit is élvezni tudjuk, habár kevés fogalmunk van lényegükről.”

    „Csak a költő tudhatja, mi rejlik képei mögött, ő is csak a látomás ideje alatt, vagy a vers megírása közben, másnap talán már ő is homályosan emlékszik az egészre.”

    „A beszédet azonnal megértjük, az írást meg kell fejteni. A beszédben világgá kiáltjuk, az írásban elrejtjük titkainkat.”

    VálaszTörlés
  35. Ajánlhatom-e, .. szíves figyelmetekbe?

    :Móra Ferenc: Didergő király...A csaló...+egyebek...

    http://mek.oszk.hu/00900/00963/00963.htm

    VálaszTörlés
  36. a megjegyzesek reszbe meg nem olvastam bele, de a cikket erdekesnek talalom, dark gothicot hallgatok, de a himnuszunk meg mindig viszi a palmat.

    hogy mit mond nekem a Himnusz: huzzuk be fulunk, farkunkat, pityeregjunk, es pitizzunk hogy majd mas kisegit a bajbol.

    Inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl.

    tuleltuk a torokot, a tatart harcos nep voltunk. de ez a himnusz csak arra valo hogy a ketelyt az emberekbe elultessek. hogy semmik vagyunk.

    es meg csodalkozuk ,hogy tobb eve vezetjuk az ongyilkossagi listat Europaban, meg a himnuszunk is depresszios. es a baj hogy sok ongyilkos aze bukik el mert latja a problemat de nem tud tuljutni rajta.

    Ez a szam mutatja igazan a lelkunk melyseget

    https://www.youtube.com/watch?v=fZ2DTmIBMS4

    VálaszTörlés
  37. bika.....bi(2) ka......= kaka~ szar

    VálaszTörlés
  38. A bennünk lévő Isten kérdéskörhöz engedjétek meg, hogy egy lejött tanítást ide írjak.


    Ki vagyok én

    A teremtő része vagyok
    Az egésznek részese
    Bennem a mindenség
    És én benne vagyok
    Építő köve és építője
    Halhatatlan - halandója
    A megváltott és a megváltója
    Életet kioltó és életet hozója
    Újat teremtő és rombolója
    A haragvó, a meg nem értő
    Majd, a békét hozója
    Én vagyok a hívő
    És a hit gyalázója
    Az elkorcsosult szellem
    És az isteni szikra
    A meggyalázott ember
    És a meggyalázója
    A meggyötört, elárvult
    Aki vár, az isteni szóra
    A szóra, amely égi
    És mégis, bensőnkből szóla

    Szeretettel egy tanúló.

    2017. július 27. 19:56

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a vers biza szép lett
      Bárhonnan is érkezett
      Csak így tovább Tanuló
      A ki egyben Tanító
      Is
      Ten
      Is

      Törlés