2013. november 28., csütörtök

Lazuljunk: Avicii - Wake Me Up

A zene hatásairól többször értekeztünk már. Mostanában talán feltűnt egyeseknek, hogy a Tudat minden fronton gőzerővel tolja az arcunkba a dolgunkat, legalábbis azoknak, akik elképzelik a folytatást... Illetve nem is tudom pontosan ki is az aki az arcunkba tol ilyeneket, de az tény, hogy a Föld bolygón az egy főre jutó zeneszerzemény aránya az utóbbi években már meghaladt minden képzeletet és rekordot. Mennyiség az van, mértékletesség az nincs. Ömlik, özönlik, zúdulnak ránk a technikailag kiválóbbnál kiválóbb zenék, fülbemászó dallamokkal, divatos ébresztő témákkal (wake me up), hihetetlen, mérnöki módszerekkel megkreált hanganyagi energiatöltéssel megpakolva, mely energiát itt a dualitásban ugyebár két irányban lehet hasznosítani. Én látom mind a két változatát ennek, ki is fejtem mind a kettőt mindjárt, de előbb hallgassunk zenét:


Avicii - Wake Me Up



SZÖVEG


Avicii – Wake me up

Feeling my way
     through the darkness
Guided by a beating heart.
I can't tell where the journey

     will end
But I know where to start.
They tell me I'm too young

     to understand
They say I'm caught

     up in a dream.
Life will pass me by

      if I don't open up my eyes
Well that's fine by me.

So wake me up when it's all over
When I'm wiser and I'm older.
All this time I was finding myself
And I didn't know I was lost.

[x2]
 

I tried carrying the weight of the world
But I only have two hands.
I hope I get the chance to travel the world
But I don't have any plans.
Wish that I could stay

     forever this young
Not afraid

     to close my eyes.
Life's a game made for everyone
And love is the prize.


So wake me up when it's all over
When I'm wiser and I'm older.
All this time I was finding myself
And I didn't know I was lost.

[x2]
 

I didn't know I was lost.
I didn't know I was lost.
I didn't know I was lost.
I didn't know I was lost.
   Avicii – Kelts fel

Úgy érzem utamat,
     mely a sötéten átvezet
Egy dobogó szív irányítja.
Nem tudom, hogy az utazásnak hol

     lesz vége,
De azt tudom, hol kezdődött.
Azt mondják, túl fiatal vagyok ahhoz,

     hogy megértsem,
Azt mondják, csak egy álom,

     amibe kapaszkodom.
Az idő elszáll mellettem,
     ha nem tartom nyitva szemem
De ez rendben van nekem.
 

Ébressz hát fel, mikor mindennek vége,
Mikor már bölcsebb és idősebb vagyok.
Egész idő alatt magamat kerestem,
És az sem tudtam, hogy elveszett voltam.

[x2]
 

Megpróbáltam magamra venni a világ súlyát,
De csak a két kezem volt.
Remélem még körbeutazhatom a világot,
De nincsenek más terveim.
Így azt kívánom, bárcsak

      örökké ilyen fiatal lehetnék,
És nem kéne félnem attól,

     hogy lehunyom szememet.
Az élet egy játék, mindenkinek
És a fizetség a szeretet.

 

Ébressz hát fel, mikor mindennek vége,
Mikor már bölcsebb és idősebb vagyok.
Egész idő alatt magamat kerestem,
És az sem tudtam, hogy elveszett voltam.

[x2]

És az sem tudtam, hogy elveszett voltam.

És az sem tudtam, hogy elveszett voltam.
És az sem tudtam, hogy elveszett voltam.
És az sem tudtam, hogy elveszett voltam.

(forrás: http://topszotar.hu/alkalmazasok/topzene/72/Avicii%20%E2%80%93%20Wake%20me%20up )

Gyönyörű gondolatok, nemde?
(Még Ángyán Jóska bácsi is belekerült a gyári klipbe, na ki találja meg hol? :)  )




 
Szóval mi is a Zene? Fizikáját tekintve rezgés. S mint rezgés, képes hatni másik rezgő "valamikre", példának okáért a testünkre - és a testünket alkotó vízre, mely felveszi a rezgéseket, és terjeszti (hullámozza) szét az egész testi felépítésben. Aki volt már diszkóban / koncerten, mondjuk közel valamelyik mélynyomóhoz, tudja miről beszélek. Ez a fizikája az átadásnak. Szellemi értelemben véve a zene az viszont dallam, azaz egy intelligencia "terméke", hiszen kellett hozzá egy ihlet, egy ötlet, ami alapján megszületett, manifesztálódott, magyarán: forrása van! Összesítve tehát a zene az egy olyan intelligens rezgés, ami a Forrásból jön. 
Na most! Akik tudatában vannak ennek, ismerik ennek a fizikáját, sőt tudatosan használják is, azok a zene segítségével igen nagy hatást tudnak elérni az embereknél, embertömegeknél. Ilyen tehetség ez az Avicii fedőnevű srác is, aki nagyon is tudatosan használja a zeneszerzés minden modern elemét (hangszínek, váltások, dallamok, tempó, ritmus, stb.) éppen ezért baromi sikeres a tömegek szemében, és ez bizony már hatalom, legfeljebb a tömegek számára nem annyira szembeöt. Ezt a hatalmat két irányban lehet felhasználni: az egyik a felemelés (felszabadító energiákkal), ez a közönségnek jót tesz, a másik irány a megcsapolás (energia-vámpírkodás), ami a közönségtől energiát vesz el. Na most, kérem mindenki döntse el, hogy egy ilyen koncert után felszabadult-e, vagy fáradtan kullog haza...
És most gondoljunk bele, hogy egy koncerten, ahol több ezer ember őrjöng, milyen hihetetlen energiákat lehet bezsebelni... És ilyenkor, amikor a tömeg euforikus állapotban van, elég néhány szimbólumot, vagy szót felvillantani, ami beleég a retina mögé és akár meg is változtathatja ezrek életét

De ettől még ugyan senki nem fog felébredni, sőt...


Avicii munkásságáról már megemlékeztünk korábban is. Mondjuk azért érdemes lenne elidőzni a százmilliók életére hatással lévő srác "művésznevén" is egy kicsit:




Kódfejtők? Gondolkodjunk "római" ésszel, Béláim, akkor talán lesz megoldás...

Megaztán itt van a "jele" is a gyereknek, amit előszeretettel tetoválnak (billogoznak) magukra a fiatalok. A művésznevének első két betűjéből áll össze ez az "AV" (Áve, cézár?):



Ami első ránézésre még akár a dualizmust is eszünkbe juttathatja, vagy a Két Út jelölését (anyagi lefelé, szellemi felfelé), ám én bátorkodtam összetolni a két jelet egybe, ez jött ki:




.
.
.
.
.
.
.




Hehe, ugye, hogy nincs új a Nap alatt? :) Figyeljünk oda, kit választunk magunknak ébresztőnek! Ez még mindig ugyanaz a dualitás világa, sehová nem vezet, zsákutca.

Nem mondhatom meg, hogy ki ez a gyerek, vagy, hogy ki irányítja, csak annyit fűzök hozzá, hogy lehet politikai vonalon "vártuk", vagy hadvezérként, de ennél ravaszabb ez a szellemi minőség, amelyik akár egy DJ képében is színre léphet, és az a dolga, hogy egyre nehezebb teszteket adjon... :)

40 megjegyzés:

  1. A valóság tapasztalása nagyon érdekes, ha megszabunk valaminek az értelmezésére egy irányt a saját szubjektív szemléletünkön keresztül (ugyanis,csakis így tehetjük) legyen az negatív vagy pozitív előjelű érzékelés, a valóság bizony aszerint bontakozik ki számunkra. Minél mélyebbre hatolunk a választott irányban, annál részletesebben, szerteágazóbban bontakozik ki számunkra (bizonyítékok, jelek) az illúzió természete már csak ilyen. Ezért lehetséges talán, hogy megélés szerint mindenkinek „igaza”van, annak is, aki csak egy jó zenét hall, de annak is, aki összeesküvés elmélet eszközének tapasztalja. Amit az illető meglát egy dologban (a fentiek miatt) hipp-hopp nem is írható felül , de ha ezt tudjuk megspórolhatunk egy kis időt, parttalan vitákat, kardcsörtéket :) , elfogadhatóbbá válik mások megélése. Az ember szépen eltöltheti az idejét azzal, hogy mások látásmódját a világról próbálja felülírni, mert általában ez kell ahhoz, hogy saját állás-pontját stabilizálja maga számára, de talán lehet egy más utat is választani…
    Minden szépeket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ildi, köszi, hogy ezt leírtad, nagyon tetszik! :)

      Ez így rendben is van, csak annyival egészíteném ki (magamból kiindulva), hogy mivel nem vagyunk még az "állandóban", tehát folyamatosan változunk - hol előrelépve kettőt, hol hátralépve egyet - ezért előfordulnak olyan esetek, amikor egy-egy irány magába ránt minket, majd később elenged, vagy felülírjuk magunkban. Nekem sokszor van "magasabbrendű" felismerésem, hogy aztán két nappal később beleessek egy újabb fiókozási hibába (irányba). Ez a zeneelemzés is ilyesmi volt, azaz belementem az elme játékába, és elvittem ilyen összeesküvős irányba, holott legbelül pontosan tudom, hogy mindennek értelme, helye és szerepe van az összességében JÓ irány elérésének érdekében.

      Törlés
    2. "a valóság bizony aszerint bontakozik ki számunkra. Minél mélyebbre hatolunk a választott irányban, annál részletesebben, szerteágazóbban bontakozik ki számunkra (bizonyítékok, jelek) az illúzió természete már csak ilyen."

      Ez nagyon jó meglátás, és szerintem itt jelenik meg a "szemlélőtől függ, ő teremti meg a saját valóságát" című móka.

      Törlés
  2. Te merre mész?

    https://www.google.rs/search?q=lift+button&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ix2XUsKFMcqNtQbxkoHgCA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1138&bih=748

    VálaszTörlés
  3. Zplus: Tudom, hogy off-topic, de mi van ha nincs gomb sem? :D
    https://www.youtube.com/watch?v=5FFRoYhTJQQ

    (angol kell hozzá és csak viccnek szántam, nem elemzésre :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. elev - átorban
      elev - en skótok
      elev - ent próbálnak kiejteni

      (miért nem próbálkoztak a tízzel (ten) ? :)

      Törlés
    2. "mi van ha nincs gomb sem?"

      Nincs.
      http://www.youtube.com/watch?v=mu2aszSs3lI

      Törlés
    3. Az eleven/élő az angolban nem véletlen a 11-es. Na persze ez magyarul visszafele olvasva is értelmezhető: "ne vele". Lehet találgatni hogy kivel ne. Ugyanúgy mint az ámen esetében is - hogy mit is "ne má". Ami az utóbbi esetben eléggé egyértelmű pl. ha a "Miatyánk" tartalmára vonatkoztatunk - mivel ott ez az utolsó szócska. Az Ámen persze eredetileg Ámon lehetett.
      Az Avicii/AVICII úgy is értelmezhető hogy - miután az A-t és a V-t úgy alakították - a római II/2 zárójelben van és aztán jön a IC/99 meg a II/2 ami 101 - tehát "2-en vannak a 101-es szobában" - Ádám és Éva, de lehet másokra is asszociálni. Ezek szerint annyi már bizonyos hogy legalább 2-en - 1-1 nő és férfi - a mennybe/aranykorba/magasabb dimenzióba mennek.
      Avicii - Levels című számában a bolondnak nézett megvilágosodott hivatalnok a sokkolótól végleg feltámad. Hegyeket mozgat, a kórházban pedig a lótuszvirág kinyílik a szájában. Ettől aztán már mások is "megfertőződnek", színpadi dancing king-é, queen-é válnak - a la Dancing Queen ABBA.

      Törlés
    4. Bocsánat nem szándékom „savazni” sem a cikket, sem a hozzászólásokat, csak a saját jelképrendszeremet írom akkor le, rajongó sem vagyok, eddig nem is ismertem ezt a kis fickót, zenéje egy kicsit egysíkú számomra, de nem rossz, legalábbis másoknak bejön.
      A pokol legmélyebb bugyrát hívják Aviciinek a buddhista vallásban. A buddhista alvilágok (poklok) szerencsére nem olyanok, mint a kereszténységben, az itt eltöltött idő nem az örök kárhozat, nem végtelen, hanem időleges és a lélek érdekét, tapasztalati fejlődését szolgálják, ha eltelt a megértést szolgáló idő, a lélek továbblép innen.
      Idézet: „Tim Bergling egyaránt ismert az Avicii és a Tim Berg művészneven is. Az ”Avicii” névről a következőket mondta :
      Avicii Dante poklához hasonlít, ez a pokol legmélyebb szintje a buddhizmus szerint. Egy barátom mesélt róla, és megragadt a fejemben. Amikor először kerestem nevet a MySpace oldalamhoz, valahogy „bedőltem” ennek a névnek. Már kipróbáltam néhány másik nevet is, de mind foglalt volt. Így lett végül „Avicii”, ami később aztán igazán hozzám kapcsolódott.”
      Biztos vannak tudatosan meghatározott és alkalmazott jelképek a tudatlan tömegek befolyásolásának szándékával, de az is lehet, hogy azért a nagy többség csupán tudatlan grafikus, aki csak szemezget a kollektív ábra és jelképrendszerből, ezt azt rajzolva a megrendelő fura igényének megfelelőnek (magamból kiindulva, grafikus vagyok).
      Visszatérve a zenére, nekem Leveis klipben nagyon teszik a kórházas jelenetben, hogy az alvó megvilágosodott beteg szájából lótusz nőtt ki, ez szerintem „biztos” azt akarja jelképezi, pont ahogy a tudatosság óceánján fekvő Vishnu köldökéből kinő a lótusz és azon megszületik Brahmá, aki a tudást adja át az embereknek a Védákon át, na pont mint ez kórházas fickó a tánc tudását … számomra ezt jelenti :)
      Viccet félretéve, a jelképekre tényleg figyelni kell az életben, hozzánk szólnak, személyesen megmutatnak nekünk valamit, de nem biztos, hogy az összeesküvés elméletek síkján kell ezeket keresgélni.
      Minden szépeket!

      Törlés
    5. Ildi, szerinted mint grafikus, mit akarnak elérni ezzel a irdatlan mennyiségű "egyszem" ikonnal? Csak meg kell nézni egy reklámújságot, vagy végigmenni bármilyen üzleti-utca kirakatsorozatán, elképesztő, hogy szinte nincs már olyan termék, amelynek reklámarcán, logóján, akármilyén ne lenne utalás az "egyszemre". A legbeváltabb módszer úgy fotózni hölgyeket, modelleket, hogy a hajukat mintegy "véletlenül" az egyik szemük elé fésülik, és így mindig csak egy szemük bámul ránk a hatalmas reklámposztereken. Meséket, rajzfilmeket reklámoznak úgy (pl. DVD- borítón), hogy a főhős oldalnézetből van (egyiptomi örökség), és itt is ugye csak egy szem bámul ránk.
      Én mindenhol ezt látom már, pedig igazából nem ezt keresem, de biztos van még "vele" dolgom, még nem értettem meg teljesen a létezésének okát. Nem értettem meg a lényét eléggé ahhoz, hogy megszeressem...
      (róla írtam a cikk végén is)

      Törlés
    6. Ja, amúgy köszi az infót AVICII-ről, így még árnyaltabb lett a kép, még mélyebb értelmezést kapott az "ügy".

      Törlés
    7. "(miért nem próbálkoztak a tízzel (ten) ? :)"

      @ Mazsola

      Az ember sokszor maga sincs tisztában azzal, hogy mit ír le, vagy mit jelenít meg. A "TEN" -t nyugodtan vizsgálhatod direkt rezgésként, azaz:

      TEN - NET .... aminek a gyöke ugye a "TN" lenne.
      Egy másik értelmes variáció ugyanerre a témára a :

      TAN - NAT, .... de még a TEN-TE szavunk sem értelmetlen. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    8. Mazsola :) fogalmam sincs mit akarnak elérni, lehet hogy valamit, de lehet hogy semmit. Lehet eredetileg talán volt oka is, és mostanra kollektívan a divat és reklámirányzat kedvelt ábrázolási módja lett....mint a hatvanas években, akkor minden cicaszem volt: cicavízió, Cicamica, Futrinka utca, cicanadrág (ja, ez nem szem) de a sminkdivatban csak mandulavágású cicaszem volt a menő, pedig még nem is voltak itt a kínaiak sem, de lehet már ezt vetítette előre.:)))
      Azt hiszem, nem engem kell erről kérdezni, itt mások értenek jobban ilyenekhez,,,, én sajnos nem, de megtisztelő :)

      Törlés
    9. Ö.T.

      IS-TEN
      TEN-IS

      (rezgés)
      (hát mi a nyavalya a "tenisz" c. játék is az ide-oda pattogó labdával, ha nem rezgés??)
      :)

      Törlés
    10. A TEN az angolban = 10

      Nos ez megint csak a rezgésre utal, illetve az egész létezésre:

      1 - 0
      Van - nincs

      S az, hogy a magyarban ebből a 10-esből alakult ki az ISTEN szavunk bizonyára a véletlen szüleménye... :))


      Ildi, OK, én is gondoltam ilyesmire, (reklámirányzat kedvelt ábrázolási módja) de mondom hátha ...

      Törlés
    11. A szent3ság-ként is felfogható stilizált piramis, vagyis az egyik oldalán álló egyenlő oldalú 3szög 3 sarka a 3 szem. Az alsó kettő látható szem a materiális látást, míg a fenti egy láthatatlan belső 3. szem a spirituális látást szolgálja. A 3 szem együtt az EGY SZEM - sokszor úgy is ábrázolják hogy a 3szög belsejébe van téve. Ez az emberi "teljességet" bemutató ábrázolásmód nagyon régi - a kőművesek csak átvették mindezt a mág/ik/us ősöktől.

      Törlés
    12. (az előbb irás közben lefagyott a gépem.. ezért csak cimszavakban megpróbálom áttolni..)
      Ildi: tetszik a gondolkodásmódod
      (a múltkori Avicii- lazulás után azt hittem mindenki tudja, amit Ildi leirt)
      Kerion: Mazsola valamelyik nap linkelt egy háromszöget a Napiszerbe
      Mazsola: manapság? :D http://youtu.be/E_NNCNDYEpU

      Törlés
    13. Vicces, de itt a nagy elemezgetésekben, fejtegetésekben, szerintem igazán Avicii mondja meg nekünk a frankót:
      „Egész idő alatt magamat kerestem,
      És azt sem tudtam, hogy elveszett voltam.”
      Az ember végső soron mindig magát keresi, hogy mi a módja, hogyan és hol tudja elhelyezni magát ebben a kerek világban, mert nem akar elveszett lenni. Keresi a válaszokat, mi van dolgok mögött: összeesküvők, Isten, a kisgazdapárt stb. Kicsit ugyan túl széles a világ átlátni és ráadásul az a trükkös, hogy ugyanabból a dologból egyaránt lehet pozitívet vagy negatívat is kihozni, pusztán attól, hogy hogyan tekintünk rá.

      Törlés
    14. Ez is igaz, Ildi, és igen a világ túl széles, de én tudod mire jöttem rá? Arra, hogy nem kell sehová elutaznom ahhoz, hogy jól érezzem magam. :)

      Törlés
    15. Ildi: ismétcsak igen :)
      Mazsola: Neked is igazad van.. :)
      (de viszont.. a külső út segitheti a belső utat.. El Camino)

      Törlés
    16. "nem kell sehová elutaznom ahhoz, hogy jól érezzem magam. :)"
      igen én is erre jöttem rá, lehet azért jön ez a gondolat, mert igazából minden belül zajlik... talán mindenki eljut erre a felismerésre...
      "a külső út segítheti a belső utat"
      igen, az ember végső soron rájön arra, minden "külső út"-at egy belső úttól vezérelve tesz meg, a kettő nem is elválasztható.Meg arra is rájöhet, másnak a más módon bejárt útja az ő életét is gazdagíthatja.

      Törlés
    17. Üdv. mindenkinek!:)

      Én is szépen rajzoltam annak idején, de messze nem grafikusian...:)

      Olvasgatok itt köztetek, csendben szemlélődök, de úgy döntöttem beleugatok már, ha lehet?

      Ha valaki kreatív, bölcs, jól rajzol, zenél, tehetséges az egy magas lelki kort, és érettséget jelent, ha jól tudom. Én pl. sokkal megfontoltabbnak, bölcsebbnek érzem magam a szüleimnél, az életben tett döntéseik alapján, ez fura, mert azt várná az ember hogy az idősektől tanuljon, tapasztaljon, ne érezze magát öregebbnek, bölcsebbnek..

      Beállok én is a sorba, és nyalok már egy kicsit, mert nyalni tudni kell::::)))

      Ildi elég bátor, nőhöz képest, öreg lélek úgymond, erőt érzek benne, nem olyan jajj én egy törékeny nő vagyok, félek az árnyékoktól...

      Azért is figyeltem fel rád, mert ez a rész tetszett:
      "a saját szubjektív szemléletünkön keresztül (ugyanis,csakis így tehetjük) legyen az negatív vagy pozitív előjelű érzékelés, a valóság bizony aszerint bontakozik ki számunkra."

      Mivel nemrég gondolkoztam el azon, néha úgy érzem robotok vesznek körül akiket embereknek látok, de érzem, hogy nincs bennük fejlett, és jó lélek...
      Nem vagyok gyenge lelkű, de elég sz...rul esik amikor anyósomat jobban érdeklem, mint anyámat, és szívesebben ad valamit, anyám meg olyan mint ha a fogát húznák "ajándékozásnál". Na ilyenkor érzem azt hogy nekem nem szüleim ezek az emberek csak szereplők a mátrixban..

      Magyar lelkűnek érzem magam, de nagyon kevés ilyen emberrel találkozok,
      mintha csak egy páran játszanánk ezt a játékot a többi csak program... ezért tud olyan gonosz lenni, lelketlen..

      A párom ahol dolgozik több kolléganője is van és ő is teljesen egyedül érzi ott magát a sok gonosz robot között.

      Zéé nagyon izgultál a fehér pofájú fickós dolognál éreztem rajtad... :)))
      Az ufók szeretik a focit, winner takes the earth...

      Nekem tetszik Kerion kódfejtése, ha valaki sok mindent megélt+megért,
      ezt átadná, nem mindig fogadják lelkesen, főleg mert úgymond a jövőről mesél, de ez egy meseszoba nem? Ne bántsátok egymást. Attól nem lesz jobb. Miért? El mesélek egy mesét:

      Vettem tavaly egy új binyiglit magamnak swinn, nem gagyi. Elég hamar besz..rt hátsó kerékben szétment a csapágy, vagy golyók... Visszavittem
      gariban cserélje a hibás részt.. Kész a binyigli tekerek mint a gép, egy hét múlva megint kattog nem jó.. A brant a pofád, gondoltam. Visszavittem elbeszélgettünk fogyasztóvédelem... beijesztetttem. Megint egy hét, márkaszervízből kapom a hivatalos kivizsgálós dumát a pedál a gond cserélték, minden remek.. Ugyanúgy kattog...

      Egy kicsit felszaladt a vérnyomásom+ minden ami kell, hogy nincs igazság+joga a kis embernek? Gondoltam: Ha ilyen gané vagy, én is okozok a kocsidon egy kis kárt! De mielőtt kibújt volna belőlem az oroszlán, elszámoltam három(száz)ig.
      Oké megteszem, tönkre b...szom a kocsid haragból+bánatból és keserűségből, de ettől nekem nem lesz jobb a binyigli ugyanúgy rossz.
      Mit érek el vele? Semmit levezetem ezt a pillanatnyi dühöt, ennyi erővel minden nap kiüthetnék egy két droidot annyi mocsok van. Úgy döntöttem majd megkapod te a magadét a sorstól, mátrixtól karmától, a jó istentől meg mit tudom én kitől. Aki engem bántott még mindig megverte a sors...

      Szóval szeretnünk kell magunkat, egymást, mást még ha nehéz is, mert szerintem aki rossz lelkű arra vissza üt a gonoszsága, aztán képzelhet magának bármit is a mátrixban nem lesz boldog, nem jut ki a játékból, nehéz jónak lenni mert állandóan ott a kísértés tegyem meg? Ne tegyem? Pedig úgy meglehetne d...ni, és szivat, incselkedik... Legyek jó ennek ellenére is?
      Igen, mert amikor hazamész a droidok fogságából ott vára párod, a másik lélek, akin rögtön érezted mikor megismerted hasonló lélek mint te...
      A jó magaviseletért járó cukorkát később osztják.. elég nehéz kivárni.:)


      Törlés
    18. Kedves Bravehart! Örülök, hogy érdekesnek találsz bizonyos gondolatot, azért tetszhet neked, mert ez a te gondolatod, ami eddig is megvolt, épp most valamit olvasva ebben a blogban, ezt felidézte benned. Ennek az lehet az egyszerű oka, hogy lehetséges, hogy a tudást nem megszerezzük mások fenenagy bölcsességei segítségével vagy kemény melóval felépítjük magunkban, hanem inkább lassan kibontjuk azt, ami kezdettől fogva alanyi jogon a mienk, bennünk van, nem is kaphatjuk ezt meg mástól.
      Tovább gondolkozva a „rossz lelkűség”is csak egy időleges valami lehet, bár bizonyos helyzetekben valahogy nem ez jut először az ember eszébe, hanem a bicska nyílik ki a zsebben :)). Az élet már csak ilyen mátrixos, úgy tűnik, a Smith ügynökökkel küzdünk, de lehet csak magunkkal.

      Törlés
    19. Ildi tud valamit.. ha még Braveheart is előbújt.. :P
      Braveheart: az a party még nem lejátszott, csak az előzetest nézzük még most is (ki tudja meddig)..: http://youtu.be/-8lRgdODMC4

      Törlés
    20. Jaa, még el se kezdték?

      Mire várnak, nyújcsák mint a tísztát?
      Az embernek látszó arkhónok jezsuita alattvalókkal fogadnak a fénylények
      focimen-ei ellen..
      Lejátszák kicsiben és nagyban, vagy csak ez fut nékem az agyban?
      Előbujtam mint daganat az agyban,
      De hát mi a rákfene ez a világ?
      Ha mindenki mindenkit, üt vág,
      Kibontom hát a csomagot,
      Mit e teremtő előlem eldugott,
      Vagy tán csak álmodnék?
      Felkelek és az ég nem is kék?
      Zöld bolygón lakom,
      Már megint csak álmodom?
      Hol az álomgenerátorom?
      ÓÓh de csudaszép ez az öt déé,
      Milyen boldog vagyok én ott hééé!
      Na de ne álmodozzunk,
      Először a mélyben van dolgunk.
      Még egyszer üdv mindenkinek,
      A vonat indul jegyeket kérem!:)

      Törlés
  4. Kódfejtés brainstorming:
    Ezek piramisok.
    Próbáltam visszafele olvasni a római számokat illetve fejre állítva visszafele is.
    P.

    VálaszTörlés
  5. Haha, pont ez jutott nekem is eszembe miközben néztem, hogy az lenne a legegyszerűbb: 10 és aztán egy emelet séta fel. :D
    (bár akkor lényegét vesztené a jelenet ugye :) )

    VálaszTörlés
  6. Eleven --->>> LVN ---->>> Elvan (a gyerek ha játszik és látszik) ...:)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  7. Szeretném felhívni a figyelmeteket az "Istengyermek"oldalra.Elég meredek dolgokat állítanak,mi a véleményetek?
    Láttunk már furcsa dolgokat!
    Ria

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Te neved sokkal érdekesebb:

      RIA - AIR

      Ebből a MARIA név bontása MA - RIA --->>> MA - AIR --->>> M - PARA - IR --->>> M - PÁ - IR --->>> empájer --- BIRODALOM --->>> bírod - alom = beavatás NEKED. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
  8. (egyeseknek talán nem lesz-elsőre-érthető, miért is irom le ezt, másoknak talán segit-het..)
    avagy hogyan bontsuk le a bennünk futó (kivülről belénkpalántált) programokat.
    *****
    A descartesi filozófia kiindulópontja a kételkedés: a módszerével olyan arkhimédészi támpontot szeretne találni, amely nem vonható kétségbe. Majd erre a szilárd alapra támaszkodva, könnyű következtetésekkel bonyolultabb, de vitathatatlan igazságokhoz kívánt eljutni.
    A kételkedés első lépése saját összes véleményének a megdöntése. Mivel az eddigi ismeretekről nem tudni elég bizonyosan, hogy helyesek-e, ezért az összes addigi ismeretet el kell vetni és az új, biztos alap megtalálása után újjá kell építeni a tudást. Descartes gondolkodásának egész fundamentumát aláásta, hogy nem csak az érzéki észlelésben kételkedik, hanem az emlékezet teljesítményében is, végül pedig a legevidensebb dolgokban is: „nem lehet, hogy tévedek, valahányszor a kettőt és hármat összeadom?” Hiszen lehet, hogy Isten, vagy egy gonosz, fondorlatos szellem (genius malignus(!)), az embert mindenben félre akarja vezetni.
    Tekintettel arra, hogy erkölcsi ítéleteink is kétellyel illethetők, Descartes ezeket is elvetette. Ezek elvetése után azonban szembe kellett néznie azzal a kérdéssel, hogy miféle morális szabályokat kövessen az ember, abban a köztes időben, amikor a neveltetése során elsajátított morális tudás igazságában már kételkedik, de a morális evidenciákra még nem bukkant rá.
    Hogy a fent leírt problémát kiküszöbölje, Descartes felállított egy ideiglenes etikát, amely három vezérelvből állt. Az első elv: engedelmeskedni a haza törvényeinek, a szokásoknak és a vallásnak. A második elv: ha elköteleztük magunkat egy világnézet mellett, akkor biztos ok nélkül ne változtassunk rajta. A harmadik elv: a vágyak fékentartásáról szól. Az ember mindig annyit reméljen, és csak annyit akarjon a sorstól, amennyit kaphat. Inkább magát igazítsa a világhoz, mint a világot az ő gondolataihoz, inkább magát győzze le, mint a sorsot.

    (ezek csak az első lépések.. ajánlom elgondolkodni rajta.. már a wikipédián is sok mindent leir)
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Ren%C3%A9_Descartes

    VálaszTörlés
  9. Ávicsi Ricsinnek amúgy hirtelen felizgulásból, első Rá nézésre amolyan olyan, tehát kék szem szőke árja ki ennek a párja? Na de tény-leg fénymunkás külseje van, fehérrel meg van ragyogtatva, Ástárososan. Kék ég fehér felhők olyan fura ránézni erre a képre sugall nekem valamit, nem tűnik negatívnak, csak azok a karakterek+jelek furák, azok már olyan átb...szósak, vagy csak fu-Rá-k? Nem tudom hova rakni, ezekbe a jelekbe bele lehet hülyülni ezért, én csodálom ezeket a kódfejtőket, nekem nem sok türelmem lenne hozzá...

    De szerintem itt minden olyan dualitásos ahogy irta a költő:)))))

    Ez az emelet csak a harmadik elég kétértelmű, olyan fejtegetős, kinek nehéz, kinek nem. A nevéről meg arról a csudaszép odavissza biszb...ról meg az alatta lévő ami fent az lent elvileg átvett jelről is csak azt tudnám szív- ből mondani, hogy az emeleten szív-atás folyik, ami lehet nem is folyik, csak áll, mert a leggonoszabb gonoszt, ki kell zavarni az ablakon, de mire agyonvernéd, a fejed verjed a falba, de hát összetörnéd az álomgenerátort? Kapd már le a kobakról, ez az agyadon keresztül a szívedig hat-ol, vagy csak úgy érezted? Ó ez a hologram, hol a gyógyszerem a piros vagy a kék? De hát mind a kettő ugyanaz Daewoo batiz, csak a színe szaga más.. Ez már megint szív-atás, áááh megtaláltam a leggonoszabb mestert, megvagy legyilkollak, hopp levette a gumiálarcát de de hát őőő az csak átvert? Ez az isten negró fehér zakóban! Én meg azt hittem a fő gonosz ottan?
    Végig csak szív-atot kerestette velem a hatot? Mert az gonosz szám főleg olyan triplán? Na jó üljünk le dumálni, miért hívott meg engem ebbe a játékba a bácsi.

    Ré- mélem elég duális voltam, de még nem kanális.... :)

    Ez egy vasárnapi bokréta lehet bogozni, a húsleves mellé nem kell zokni.:))

    VálaszTörlés
  10. Bekopogtam, lábat töröltem mikor beléptem ide!
    Zplus hsz-nek folytatásaként én a Húsleves utáni magunkhoz térést ajánlom egy pillanatra, ebben az elme katyvaszban, Mooji szavait hallgatva, abban, hogy :

    ".....Annyit tudunk, hogy semmit sem tudunk!...Az elme, csak locsogás, hagyd magára!...üresítsd ki magad, hogy Isten hasznodat vehesse,......, aztán meg rájössz, hogy lehetséges mindkét világban lenni, nem tudod kifejezni, nem is feladatod, hogy megmutasd ki vagy, ez az erő benned van, ellenkező esetben, csak mások elvárásai szerint élsz, akik csak ritkán látják a dolgokat olyannak amilyen! A világ nem birtokol téged, ne utasítsd el, mozogj benne bölcsen, tanúlj meg egyedül, önmagad lenni! Bízz. Az élet él tégedet, a mélység kifürkészhetetlen, azt csak létezni lehet, szóval annyit tudunk, hogy semmit sem tudunk !
    Micsoda szabadság !!!!....vééégre , megszabadulhatsz a stigmától, hogy valamit tudnod kellene?....

    https://www.youtube.com/watch?v=25eT5gH_yiM ...amit a 7. percben mond azt megéltem párszor, ez a csoda!

    https://www.youtube.com/watch?v=B4Al9lZ5vMo

    GA





    GA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia GA! Mooji az indai advaita filozófiait iskolát követi, ami egy személytelen, monista irányzat. Mooji Sri Rámana Maharsi tanítványa, aki a személytelen Brahmant fogadja el egyetlen létezésként és célként, egy az egyben az ő tanításait közvetíti. Régebben én is bele-bele néztem ezekbe a tanításokba. Mooji sok embernek segít, nagyon jókat is mond, de valahogy nekem túl sok egyszerre ennyi „személytelenség”, mikor minden olyan személyes itt a Földön és ettől olyan érdekes és szép is, mégha néha tényleg csak ahogy írod "elmekatyvasz"-ol csak itt az ember, hát valószínűleg az én "én-em" nem elég érett még az éntelenségre…

      „A világ, a személyként létezés, az „én” és a „másik” érzete – az egész összeomlik…Átkeltél."(Mooji)
      Őszintén kigyógyulsz a személyként létezés káprázatából. „
      „ A lényeg az, hogy az, az egész élet, a Semmiről szól. De nem a szokványos semmiről. Ez egy Isteni Semmi.” (Mooji)

      Törlés
  11. Fura, hogy pont ez az Avicii-s írásom vonzotta vissza Ildit, és Bravehart-ot, miközben számos nagyon jó és elmélyült témán átrágtuk magunkat az utóbbi időben.
    Fura, én mondom. :)

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok,
    Egy szem, ket szem vagy 3. szem "problemara" egy lehetseges megoldas:
    http://www.scribd.com/doc/22702862/Drunvalo-Melchizedek-Az-Elet-%C5%90si-Viraganak-Titka-II-teljes-konyv
    195. oldaltol olvassatok...
    A kivalasztott testverienk altalt kisajatitott Salamon pecset egyebkent pedig csak 2D-ben ilyen "ijeszto", 3D-ben egy Mer-ka-ba... :-) Gondolat teremto ereje, ugye...
    :-)
    Egyebkent nem vagyok Avici rajongo, nekem ez a "zene" tul muanyag...

    Szivesen varom a velemenyeteket.

    Hologrammuvesz

    VálaszTörlés
  13. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  14. Tűz és Víz
    http://www.youtube.com/watch?v=LHWWtFdP2lI#t=1158

    VálaszTörlés