2014. március 26., szerda

Lazuljunk: Lekapcsolom a villanyt a fejemben

Még ki sem hűlt az előző lazulás, én meg már megint lazulok. :)
Most- a változatosság gyönyörködtet- egy MAGyar nyelvű dallal.
Tegnap (3.18-700 éve a 23.-utolsó-mester "átlényegülésétől") megjelent egy videó arckönyvön előttem (köszönet érte Mai Magócnak + a sok VHK-ért)

Nagyon belémtalált a dal. Az alaphang, a hangszerelés.. és a szöveg. Nem állitom, hogy az összes költői képet értem (értem? érzem), de.. hallgassátok..




Bajdázo: Lekapcsolom a villanyt a fejemben

Lekapcsolom a villanyt a fejemben,
Mécsest gyújtok a szívemben, fényeljen!
Ha a világ botránkozik énrajtam,
Akkor tudom jófelé visz az utam.

A szerelem az egyetlen igazság,
Az eget is szerelemmel ragasztják,
Ha nem azzal, a csillag is lepottyan,
Kőtáblává hasad széjjel a porban!

Megszületni a világra gyönyörű,
Benne lenni a világban gyönyörű,
De kiszületni a világból az a szép,
Elhagyni a csónakot a tengerért!

Sorsa felől mért aggódik az ember,
Úgyis csak az lesz, aminek lenni kell,
Mint a Duna érkezik az életünk,
Folyjék ahogy folyni akar nélkülünk.

Nincsen kívül, belül élünk egyedül,
Fénnyel hintett ágyon forgók, mint ki szül,
Magunk álma, képzelete fogva tart,
Nem ázunk, de viseljük a zivatart!

Illatokat megtagadni, de nehéz.
Rántott hús és bodzavirág az ebéd,
Azt álmodjuk, hogy sírunk és nevetünk,
Ágyunk fölött, mint a fecske fecsegünk.

Van mennyország és a síron nő virág,
Fölkel a nap minden reggel ragyog ránk,
Dirib-darab himnuszolja a madár,
Napról napra ágról ágra beljebb száll.
Dirib-darab himnuszolja a madár,
Napról napra ágról ágra beljebb száll.

65 megjegyzés:

  1. Ez a dal egyszerűen zseniális! Köszi Zé!

    Nem akarom kielemezni, minden hozzáadott szó csak rontaná a képet, és csökkentené a tartalmat, így tökéletes! Ahogy írtad Te is: értem/érzem. :)

    VálaszTörlés
  2. Hm... érdekes a ilyen, merhogy mióta magam is tanálkoztam eme zenével (tán pont Zé mester átal a közönségesódalon) naponta elég sokszor meghallgatódik.
    Mondhatnám úgy is: beleette magát a agyamba (is).

    VálaszTörlés
  3. Ez egyszerűen gyönyörű, minden sora mélyen igaz az élet megélésével kapcsolatban.
    Bent legbelül ezeket érzi az ember, csak nem tudja ilyen egyszerűen és szépen kifejezni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De ki tudja fejezni. Lásd fent a verssorokat. :)
      De amúgy így van, ahogy írod:

      "Az igazság, mihelyt kimondtad: már nem igazság; legjobb esetben is
      csak gyarló megközelítése az igazságnak. A bölcs csak addig bölcs,
      ameddig hallgat; mihelyt megszólal, bolond, mert tápláló tudásának
      csak az emészthetetlen héját adhatja át. "Ami ebbe a szerencsétlen
      héjba úgy-ahogy belefér: azt keresd, azt edd" – többet nem tehet.
      Ha az igazságot akarod birtokolni, a tanításokat csak segítségül
      használhatod, önmagad mélyén kell rátalálnod."

      (Weöres Sándor)

      Törlés
    2. Weörest mindig "tetten" lehet érni. Amikor önmagát - a Roth-Csermanek- rendszerbeli "páholybéli érinthetetlenségét" - nem meghazudtolva vélekedik: az igazságot összemosva a féligazsággal, azt meg a hamissággal. Így lesz a bölcsből "tudósan" közönséges hülye, az idiótából meg eszméletlenül okos. Vagyis az esetlegesen "jó ember" semennyire sem más mint a többi ember - sőt még rosszabb. Persze nem csak az számít hogy mit mond valaki hanem az is hogy ki az aki mondja a "bölcseletet". Garancia ő-e - szó szerint ő maga, élete ecetera - arra a bölcsességre amit hirdet. Vagy csak állott vizet prédikál és bort iszik mint oly sokan.
      A valódi bölcs önzetlen. Azért adja a "mankót" a még kevésbé bölcs kezébe mert erre a Teremtés készteti. A Teremtés pedig nem hülye hogy csak: "az igazság gyarló megközelítésére" predesztináljon "prófétálni" bárkit is a Földön. Vannak emberek akikre nagyon is jellemző ez az össze-mosás-osdi klauzula a hajléktalantól a milliárdosig, a kiváltságos országfoglalótól a kisemmizett bennszülöttig. Ehhez jön még a nem kell semmit sem tenni önmagunkért - úton útfélen hangoztatott - hamis hitvallása. Mert mindenki amúgy is "népi-demokratikusan" egyenlő és juszt is "megváltatik" mert úgymond a Bibliában az van. A bibi csak az hogy a Teremtés nem így működik.

      Törlés
    3. "A valódi bölcs önzetlen. Azért adja a "mankót" a még kevésbé bölcs kezébe mert erre a Teremtés készteti."

      Ezen munkálkodnak a művészek, a trubadúrok, az írók, a költők, a blogírók. :)
      Weöres beleillik ebbe a csapatba, sőt, szerintem élen jár.

      Nem egészséges ennyire fehér / fekete gondolkodással nézni a világot, de ez csak az én véleményem.

      Törlés
    4. :) Igen Mazsola a sorok írója ki tudja kifejezni ezeket a gondolatokat, annál is inkább, mert önmagából közelítve képes tekinteni a világra, és nem a világ felől közelítve tekint önmagára.
      Ez nagyon lényeges különbség a látásmódban, nem utolsó sorban sokkal felemelőbb is.
      Hisz nem mi mozgunk egy tőlünk függetlenül létező világban, hanem bennünk mozog az a világ ( ahol lehet csíkozva az ég, nézhet ránk az egy szem, vakolhatnak a kőművesek) minden bizony csakis belőlünk fakad, mert minden csakis az egyénnek a világában van.
      „Nincsen kívül, belül élünk egyedül…. Magunk álma, képzelete fogva tart”
      …..de gyakorlatilag minden sorát lehetne idézni, mert több nagyon mély igazság van megfogalmazva... tényleg csak azt lehet mondani: nagyon igaz és nagyon szép mindez, köszönöm, hogy áltatok rám talált.:)

      Törlés
    5. Egy "dark-osabb" verzió ugyanerről, mástól:

      "Vízbefúlva, tajtékzom a tengerben
      Magamon kívül állok, betegen"

      Törlés
    6. Szóval azt gondoljátok hogy Weöres Sándor és neje Károlyi Amy nem-kőműves valódi magyarok valának és persze cseppet sem eszement diktatúrák felfuttatott és vastagon díjazott anno 1957-es pekingi, new yorki, londoni "nászutas" kegyeltjei. Illetve ami okosságot, bölcseletet Weöres ír - még ha úgy is volna, de nem úgy van - minden, de minden alól felment. Így is lehet gondolkodni szó se róla - csak hát nem ez a valóság, nem ez az igazság. Az önmagát mezítelenné tevő akkor is mezítelen ha utólag királyi palástot aggatnak rá.

      Törlés
    7. Na úgy látom megint rossz gombod nyomtam...

      Törlés
    8. Nem nyomtál rossz gombot Mazsola - csakis "felvilágosító" és nem bántó célzattal írtam amit írtam - egyfajta késztetésre. Ez nem azt jelenti hogy úgy is kell gondolni a dolgot ahogyan gondolom. Az természetes hogy mindenkinek külön egyéni véleménye van az egyes "problémás" dolgokról.
      Az teljesen evidens hogy ördögből bárki angyal lehet, még az is lehetséges - bármilyen hihetetlen is - hogy a kurva egyszer csak szűzzé válik a léte/élete során. DE egyvalami biztos: ahogyan az ördög végestelen-végig a pokolban maradva nem lehet angyal, úgy a kurva sem lehet végestelen-végig a kuplerájban maradva szűz. Ilyetén módon az átalakulás/metamorfózis materiálisan és spirituálisan is nonszensz.

      Törlés
    9. Oké. Kicsit későn/korán van mán itten a mélységes gondolatok szövéséhez ilyenkor, de...

      Megvallom nem mindig értem ám Kerion bátyánk szóit. Vélhetően nem vagyunk megfelelő hullámhosszon ilyenkor. Vagy máshogy tekintjük a dolgokat. Vagy, tugya szösz...
      S magát a felfényesítő szándékot értem (megmég díjazom is), csak kicsit érdekes, hogy minden errefelé megjelenő fickónak a idézéseit, videójit, szóit, verseit, vagy egyéb fejéből kigyövő gondolatokat élből nem tanácsol fogyasztásra.
      Holott az azokat felvető, belinkelő, felidéző olvtárs belsejében piszkálnak meg mindenféle érzékelőket. Vagy érez késztetést, hogy a többi arcok tudomására hozza.
      Meglátásom szerint az itt kalamoló fickók nagyrésze már nagyon ügyesen tugya kivetíteni saját maga számára az adott pillanatban szükséges tudás/információ cafatkákat. Tehát ezen gondolatmenet mentén nem tökmindegy hogy ős-zsidó vakolómester, vagy visszakeveredett (gyött) tátos rokonlélek szájábol hangzik fel a kívánt tudás? Főleg, ha azt az elgondolást kövessük, hogy a húsrucink körötti Világ egy szépen festett vászon, amit mink festünk tele mindenfélével a saját szórakoztatásunkra?
      Aztán. Ha, és amennyiben azt is tartyuk, hogy minden akkó történik, amikor történnie köll, akkó... a jelenlegi értelmünkkel felruházott húsrucink akármilyen negatív hatásokkal szembesül ittléte során (sok szakipari munkás jóvoltából) az így szerzett tapasztalásokat valójában a ruhát hordó lélek/szellem/entitás (kívánt rész aláhúzandó) reagálja le. A maga módján. A húsruhát irányító akarat időnkénti legnagyobb meglepetésére.
      Szóval. Megkockáztatom Kerion bátyánk jelentős időt elvert azzal eljusson oda, ahun most vagyon, s vélhetően átfogóbb látásmóddal tekinget kifelé a fejiből a körötte történő eseményekre...
      De... meglátásaihoz még vélhetően kicsi vagyok sokszor.

      Törlés
    10. Quedra nagyon jól megfogalmazta, hogy a tudás és információ hogyan működik az életünkben, jöhet bárhonnan bárkitől és valójában a világunk összképet bizony mi festegessük magunk köré.
      Ha esetleg néha egymásnak feszülünk, közben jó, ha időnként beugrik, hogy nincs egységes világ, ugyanis ha kitekintünk a fejünkből, csakis az létezik számunkra, amit mi magunk látunk, tapasztalunk, megélünk, ez sok ponton hasonló lehet a másikéhoz, de sokban nagyon is különbözhet.
      Valójában nem sok érelme van egymásnak feszülni, hogy a másik mit lát, él meg a világában, mint igazságokat vagy, hogy kinek mit ad és mit nem ad Weöres és miért. (Nekem is nagyon sokat adott, de más meg mást láthat benne)
      Szeretnénk másokat segíteni, felvilágosítani, de hogy mi a tudás az eléggé flexibilis és ugye ráadásul minden illúzió alapú is, szóval nincs könnyű dolgunk az igazság megfogalmazásával. :)))

      Törlés
  4. Csontváry? - Kosztka... Pfújj...Nem magyar madár...
    Petőfi? - Petrovics... Pfújj...Nem magyar madár...
    József A. - A kommunista...Pfújj...Nem magyar madár...
    Ady E. - A páholytag...Pfújj...Nem magyar madár...
    http://mnl.gov.hu/a_het_dokumentuma/ady_a_szabadkomuves.html
    .....
    Égessük le mind...Öntsük le mindannyiuk emlékét Ker.ozinnal...és gyújtsuk fel...hiszen így tisztít...vagy pusztít???
    Mert a teremtés így működik...és a bosszú népe is...
    https://www.youtube.com/watch?v=Awp4Ziw-Y60

    A megbocsájtás, meghaladás, felülemelkedés, megváltás ismét elNAPolva...
    (elnézést mindenkitől...megyek vissza "lazulni"...sajnos ez most kijött...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. SZN, egyetértek. Aminek ki kell jönnie, az jöjjön ki.

      (Ezt mondom mindig a lányomnak is hányás után. :) )

      Ettől függetlenül én is egyre inkább úgy látom, hogy mi magyarok tele vagyunk hamis mítoszokkal, és "valakikkel".

      Csak egy példa:

      Probléma: Petőfi - Pilvax? Kellett valaki, aki elindította a "bulit"?
      Reakció: ismerjük, ezért tűzünk kokárdát minden évben.
      Megoldás: aztán jött a Széchenyi nevű legnagyobb magy... illetve szidó, és tálalta a megoldást: hitelt kell felvenni. És volt egy vakoló társa is, bizony, a második legnagyobb, szép nagy szakállal, aki meg beszedte a társadalom összes aranyát.

      http://kaslerarpad.hu/?p=6650

      Szent (?) István? - több mint kérdéses eset...
      Az utána jövőket meg mind kinyírták mert próbáltak a népet szolgáló senkiként magyarok lenni...?
      Pálosok eltűntek? A maiak minden, csak nem azok...

      Ma: az államapparátus és az ország teljes szellemi irányítóközege túlcsordul a szidókkal, enyhén szólva felül vannak reprezentálva. Felsorolni se lehetne, csak őket látod a tévében, a kérdező és a válaszoló szerepében is.

      És a "másik" oldal? A "mi" oldalunk? Szegedi Chanád, Géczy G., Drábik, Hetesi Zsolt, Balogh Béla, stb., anatómiailag/genetikailag egyértelmű a származás, lélekminőségben/hovatartozásban/küldetésben meg minimum kétesélyes/kétséges...

      Hát ilyen valakikkel van tele a magyar történelem.

      Törlés
    2. Az "elragadtatott" csípőből való tüzelés teljesen felesleges - ez még nem a majdan. Tudnivaló - hisz már sokszor volt róla szó - hogy származásra, nemre, fajra, vallásra tekintet nélkül magyar az aki magyar lélek-minőségű, aki a szívében magyar. Így pedig a rác, a tót, az oláh, a cigány és a zsidó is lehet/ett/ magyar - a szeretetelvű belső rezgés-minőség kérdése az egész. Amihez persze ma már hozzátartozik egy bizonyos fokú kilépés is a vaskorvégi eszement rendszerből - a tulajdonképpeni "sEnkivé" válás a feltámadáshoz. A 6alomba, vagyonba, karrierista örökké "győztes" mizériába, magába az illúzióba erkölcsi gátak nélkül vastagon beleágyazódva - nem lehet "madárrá" válni - s ily módon az aranykorba sem lehet menni. Akinél ez nyilvánvaló - mert az illető ilyen téren "sajnos" bizonyított és leleplezhető - azért ne legyen már a magyarok igaz prófétája. A hamis prófétaság egyébként mindig kiderül ha csak egy kicsit is meg van "karistolva" az ál-szenteskedő arckép. A "nagy életmű" - a tettek és nem-tettek mindig önmagukért beszélnek. A nagyobb baj mégis az hogy a dédelgetett példaKÉP és maga a médotikusan persze jócskán felfuttatott és pátyolgatott TANítás hamis gyöngyökkel IS "kivert".
      A "történelem" az történ/t/ elem - most viszont VÉG-IDŐ van. A helyzet egészen más. Már nem lehet egy zsákutcában majd később letörlendő falfirkákat karm/ol/gatni és persze követendő tanként "csócsálgatni" sem mert nincs később.

      Törlés
    3. Jajjmán népek... most mit kell ezen idegeskedni, vagy búsongani?
      Hát nem magad alkottad magad számára eme advanced quest-sorozatot? Amúgyis okos bácsik megaszonták anno, teher alatt nemesedik a pálma... vagymi...
      Mitöbb, ha nem lenne eme sok(k) hatás sosenem jutnánk sehovase. Csak tunyulnánk itten össze-vissza.

      Arról meghogy ki, és milyen színű ruciban hajingász meg mindenfélével lásd fentebb a véleményezésem. ;)

      Továbbá. Árpi-bácsitól valamiért még mindég tartanám a (jó)pár lépés távolságot. (Nem megy a agyamba még mindég, hogy egy adott gamában minek jáccik a szabályok szerint olyan, akinek valójában az a célja felrúgja a egészet?)

      S érdekes mód ezt a gondolatot valahogy nem sikeredik levetkőznöm évek óta: Bolond muslincák.

      Törlés
    4. Az ember kezdetben úgy tudja meghatározni magát ebben a bonyolultnak látszó rendszerben (világban, az életben, ebben a játékban), hogy megkülönböztetni akarja magát attól.
      Önmagára ébredés folyamatában, kezdetben nagyon is kellenek pl.: az ellenségképek, a „sötét” oldal, a „rossz” jelenléte stb., mert ezek segítik megmutatni önmagának, hogy ezek azok, amiktől ő különbözik.
      A világ működési rendszerét tulajdonképpen pont a jó-rossz, világosság-sötétség stb. tartja fenn. Mondhatni a legtermészetesebb ez az ellentét jelenléte az életben, a világban, de csak addig, amíg rájön valójában minden valahogy az EGY-ben helyezkedik el….. és akkor szép lassan elkezdenek az ellenségképek, a sötét oldal halványodni.
      A rendszerből szeretne kikerülni (kiszületni) az ember, de addig ez nem fog tud sikerülni, amíg szemléletével tulajdonképpen magát a rendszert működtetési elvét „élteti” (jó-rossz, ellenségképek).
      Ahogy szépen írja a fenti dalszöveg is:
      "Megszületni a világra gyönyörű,
      Benne lenni a világban gyönyörű,
      De kiszületni a világból az a szép"
      :)

      Törlés
    5. Mátyás király édesanyja (példabeszéd):
      https://www.youtube.com/watch?v=gbMh5LXf09I#t=5055

      (..."Senkit ne rúgjunk le MAGunkról!"...)

      Törlés
  5. Minden bennünk van csak hát most az az ábra hogy felfényezésre vár a "sötét" oldal úgy cakkumpakk. Uram bocsá még a kivetüléseiben is. Enélkül nem lehet továbblépni, sőt enélkül mindent elpusztító "apokaliptikus armageddon" van/lesz. Az ettől való félelem miatt aztán nyitogattatná is a szemünket a hatalom az embereivel. Képileg amolyan hollywoodiasan, szövegileg meg költőien-íróian-politikusan - vakolgatva. Hogy miért ? Hát azért hogy jajj a mocskot amit teremtettek és hátrahagytak azt legyünk már szívesek mi valódi magyarok eltakarítani. Persze nem kilépve a ránk erőltetett úgymond alantas gój-helyzetünkből és persze önfeláldozóan - csakis nekik, az ő dicsőségükre. Na ez az ami most nem ekvivalens. Nincs szükségünk a "szemezgetésre" már mert a mi szemünk már amúgy is nyitva van - jobban mint hinnék. Viszont azt a mérhetetlen szennyet - ha úgy tetszik karmikusan - azoknak kell eltakarítaniuk akik teremtették a 6almuknál fogva. Erre van még mindig az un. "kegyelmi idő". Ezt mindenki láthatja, mint ahogyan azt is hogy a helyzet úgy globálisan már régen megérett volna a nagytakarításra. Az önmagukat "kiválasztottak" próbálkoznak is csak hát nem tudják meghazudtolni "felfényezetlen" benső lényüket - mindig mindenbe beletörik a bugyli-bicskájukat, valahogy mindig mindent richtig elb@sznak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kerion, korábban kérdezték tőled, hogy honnan ez a tudás a részedről, ez a bölcsesség stb. Az lenne a kérdésem (a többiekhez is), hogy nem érzed-e úgy (néha), hogy adott esetben a társaság, a másik személy(ek) azok, akik az amúgy is mindenkiben benne levő tudást segítenek egyszerűen felszínre hozni belőled?

      Azért kérdem, mert velem előfordul, hogy a kusza gondolataimat, vagy néha még meg sem fogantakat egy megfelelő társaságban ki tudom adni, de máskor, más társaságban esetleg még egy értelmes szót sem tudok kinyögni (hellyel-közzel).
      Nem érzem (kizárólagosan) magamnak a tudást vagy ismereteimet, gondolataimat, úgy látom, hogy minden, amit gondolok, hiszek vagy érteni vélek, az mindig legalább is régi, évezredes ismeret, amit újrafogalmazok, és rajtam keresztül csak megint felszínre tör, és persze nem kizárólagosan, hanem biztos ugyanekkor, vagy máskor, másokon keresztül is, ráadásul csakis a megfelelő közegben, helyen vagy időben. Nem tudnék, és persze nem is akarnék kiselőadást tartani belőle gombnyomásra, bárkiknek, csakis kellően inspirálva tudom néha még magamnak is csak megfogalmazni.

      Üdv
      R.S.

      Törlés
    2. R.S., ez nálam is tökéletesen így működik. A rokonaim között, a szomszédok között, a munkatársaim között szinte egyáltalán nem tudok azokról a dolgokról beszélni, amikről itt meg könnyedén. Szerintem egyértelműen függ a társaságtól az adott ember adott szituációban kiadott (felszínre hozott) adott tudása.

      Inspirál = ösztönöz, késztet.

      Milyen szépen mutatja a magyar nyelv mi is történik...

      De ha lefordítjuk a kifejezést, akkor is benne van:

      IN = bent, belső, belül

      SPIRÁL = örvény, (táguló / szűkülő életmotor)

      Ebből is szépen kijön az "amint bent úgy kint" - azaz egy társaság "kintnek" számít, ami befolyásolja mit tudsz kihozni a "bentből".

      Nem tudom szebben megfogalmazni, de szóval egyetértek a felvetéseddel. Amikor Keriont nem kérdezzük, akkor "csak" a szokásos modulok jönnek elő belőle (is), amikor viszont kérdezzük, akkor csodálatos dolgokat és összefüggéseket hoz elő bentről a Forrásból.

      Törlés
    3. Köszönöm, jó hallani a megerősítést, hogy más is így van ezzel. Nekem egyszer azt mondták egy ilyen inspirált alkalommal, hogy bölcs vagyok, és nagyon nehezen tudtam mit kezdeni ezzel, mert egy, hogy pontosan tudom, hogy nem vagyok bölcs még véletlenül sem (mégis, nagyon kellett küzdenem azzal az érzéssel, ami a hatalmába akart keríteni, hogy hagyjam, hogy simogassa ez egómat, fürdőzzön az elismerő szavakban), és ami egy ilyen esetben bölcsnek hangozhat netalán a számból, az nemhogy nem az én kisajátítható érdemem, de a másik fél nélkül el sem hangozhatott volna. Jó dolog ez, és jó ilyen emberekkel együtt lenni, inspirál :). Az inspirál szón eddig még nem is gondolkodtam el, de nagyon érdekes.

      Üdv

      R.S.

      Törlés
    4. Az úgymond "bölcsesség" akkor jön ha valaki meghal/újjászületik és ennek köszönhetően valamilyen szinten már kilépett az illúzióból. Természetesen szellem-tudatilag/spirituálisan mert materiálisan az előző életből továbbvitt test még benne van az illúzióban. Ami azt illeti az ezen elért szint után már nem egy leányálom itt lenni a Földön és azon belül is főként csonka-Magyarországon. Pláne úgy hogy az ember benne van a dolgok sűrűjében - mert az a dolga hogy benne legyen. Annyira le van már rohadva minden hogy az embertelen. Nem valami felemelő érzés nap mint nap látni azt amit a nagy többség nem lát - sőt egészen másként lát. Hiába tudja az ember hogy a Teremtés "lassú és láthatatlan vize" előbb vagy utóbb de bizton partot mos - szélmalom-harc ez a javából. Különösen az utóbbi 5-7 év volt egyenesen rettenetes. Az iszonyatos igazságtalanságok, hazugságok, erkölcstelenségek, gyűlölködések, a rafináltabbnál rafináltabb megvezetések-megtévesztések garmadái - melyeknek a tömegek még mindig jobbára bedőlnek - egyenesen sokkolóan vágja földhöz még az ezeken a dolgokon már régóta felül álló embert is. DE nincs mit tenni ez a sorsunk-küldetésünk - ennek kell megfelelnünk mert ezt vállaltuk mi magyarok. Amikor az ember megpróbálja azt átadni amit tud azt nem másoktól hanem mindig belülről önMAGától kapja. Mások gondolataira, írásaira stb. mindig csak reagálás van, mégpedig megerősítő vagy leleplező. Attól függően hogy az adott szintről nézve mi látszik igaznak vagy hamisnak. Ezt egy megfelelően magas belső rezgésszinten már csalhatatlanul el lehet dönteni. Tehát szó sincs az úgymond másoktól, más tanításától - hacsak nem magától a Teremtéstől - való függésről vagy bármiféle saját egóhoz kötött megnyilvánulásról. Nem tudni hogy a kommentelők közül ki mikor született újjá - a magam részéről március 26.-án voltam "5 éves".

      Törlés
    5. Valahogy úgy értettem, hogy mások tanításai, gondolatai is ugyanabból a valamiből eredő, táplálkozó belsőből jönnek nekik, és igen, talán csak újra előhozzák, abban az esetben éppen belőlem ezeket a dolgokat. De azért úgy is igaz, hogy az évszázados megnyilvánulások korszakokon, generációkon, éppen élő, hangot kiárasztókon, gondolatokat megfogalmazókon át sodródik megállás nélkül, és mi beleakadunk a sodrásba, és az ár kimossa az emberből jó esetben azt, ami ott van amúgy is. Amikor ilyenek jönnek elő az emberből, akkor egyértelműek, és nem kell végiggondolni, csak érezni, hogy amiről szó van, az úgy szól, ahogy szólnia kell. És sokszor egyáltalán nem akkor ér véget, amikor az ember becsukja a száját, csak akkor már nem hallja más.
      Kerion sokkal jobban megfogalmazza az én gondolataimat is, de azért ideböffentem, ami épp kikívánkozik :)

      Én bizonytalan vagyok, hogy egyáltalán újjászülettem-e, ahogy te fogalmazol Kerion, de a klasszikus évszám előtt 2-3 órával (2012.12.20-án este) számított események óta felfordult minden körülöttem szépen lassan, látszólag rosszabb, mégis valahogy helyesebb lett minden.

      R.S.

      Törlés
    6. A magyarság vállalásával kapcsolatban igen erősen, de egyenesen fogalmaz Pap Gábor, amikor azt mondja, hogy " te vállaltad, hogy magyar leszel amikor megszülettél, és ha kiesel ebből a vonulatból, akkor te egy senkiházi szemétláda vagy. Nem kötelező végig vinni a magyarság vállalásával az életet. Nyugodtan ki lehet belőle lépni, de tudd, hogy mi lesz a következménye. Aztán, hogy valaki negligálja ezt vagy sem, az már az ő magánügye." Hát, nagyon nincs is mit a szavaihoz hozzáfűznöm.
      Éva

      Törlés
    7. Az egyetemes bölcsesség az mindenkié, ezért is nagyon jó érzés, ha mások által megnyilvánul az életünkben és jó érzés másoknak, ha bennünk is időnként kinyílik ez a bölcsesség mások felé, hisz ugyanabból az Egyből táplálkozik.
      Ez a bölcsesség nem kiváltság, nem az öve, nem az enyém, hanem a mindannyiunké.

      Magyarnak lenni nagyon szép és nehéz is, valóban kissé erős ez a Pap Gáboros megfogalmazás:"te vállaltad, hogy magyar leszel amikor megszülettél, és ha kiesel ebből a vonulatból, akkor te egy senkiházi szemétláda vagy.."
      Minden ember élete (magyaré és nem magyaré) küzdelmeivel, örömeivel mindig egy lelki megismerési folyamat fizikai formát öltve.
      Minden emberi élet (sikeres vagy sikertelen) mindig egy lelki út is egyben és legyen az bármilyen mindig nagyon értékes is a tapasztalás szempontjából.
      Furcsa is ennek tükrében értelmezni :mi az" kiesni a vonulatból, aminek meg lesz a következménye".... az ember éli az életét, ahogy erre képes, nem fogja tudni jobban, mint ahogy éppen tudja, szóval hiábavaló bármilyen fenyegetés és dádá :))

      Törlés
    8. Ildi, mondtam már hogy imádlak?? :))

      Törlés
    9. :))) hmmm….. az imádat tárgya tulajosképpen mindig a közös önmagunk :)))
      Amire mindannyian itt rájöttünk, hogy nagyon jó érzés a másikon keresztül hallani azt a gondolatot, ami tulajdonképpen eleve a saját gondolatunk.
      Mindannyian azért járunk ide, a te blogodra, mert akarjuk hallani a saját gondolatunkat a másikon keresztül is. Az élet nevű szétszakítottságban igazából, csak egyetlen vágy van, hogy megszüntessük ezt a szétszakítottságot, az emberek csakis ezért futják az összes köreiket
      Mi is evégre írogatunk itt egymásnak, vagyis önmagunknak, mert csakis azt a közös EGY-et akarjuk látni, tapasztalni már.:)

      Törlés
    10. bizony, csak semmi dádáááá,......... ez kész neurózis, felső testünkkel az Ég felé, alsó testünkkel a földi "jóságok" felé vonzódunk, szétszakadunk... úgy élünk, hogy folyamatosan választunk, döntünk,.... /aztán, hogy jól/ rosszul (?)/ sikerül ? ....a pillanatban, éppen a tudatunknak legmagasabb fokán állunk, akkor és ott!..... mely hullámzó, tapasztaló, tanító természetű, karöltve a lelkiismerettel, s hogy ezek ketten hogyan vagynak éppen?.. nagyban függnek az "emelkedettségünktől".

      mondom én GA

      Törlés
    11. Véleményem szerint belső utunk részeként, a sokat emlegetett felülemelkedés feltétele az EGYség megértése /megérzése, mivel csak ezáltal szüntethetők meg az elválasztottságból/különállóságból fakadó negatív gondolatok, késztetések.
      Megértem Kerion törekvését, hogy tisztázzuk a hamisat és az igazat, sokaknak van első lépésként erre szüksége, mivel a jelenleg uralkodó világerő érdeke az érték, és mérték minél alaposabb összezavarása, amitől aztán az alvó tömeg értetlenül, reménytelenül, és céltalanul fuldokolva halja életét.
      Ez a törekvés azonban legyen csak világos megkülönböztetés, semmi esetre sem megítélés!
      A MAG értelme szerintem az örök értékek és mértékek, minden lélekben benne rejlő,(csak a többségnél a sok rárakódott szemét alatt szinte eltűnő)
      felszínre hozása, kicsíráztatása és végül az élet fájává nevelése, melynek gyökerei a földben, koronája az égben van.
      "Alattad a Föld , feletted az Ég, benned a létra"
      És ezt mindegy, hogy ki mondja Kerion, akkor is igazság:)

      Meg kell értenünk, hogy ebben a fizikai (duális) Teremtésben, mindkét pólusnak EGYenlő feladata van. Nézzünk rá a jin-jang jelre!
      Ahogy vannak felemelkedő lelkek, úgy vannak alászálló lelkek is, valószínűleg csak így jöhet létre ez a valóság.
      Semmi esetre sem kell már a szapulásukkal foglakozni, a lélek útjának egy nehéz részénél tartanak, valószínüleg én is voltam már a helyükben, ezért vannak ők is BENNEM.
      De meggyőződésem, hogy végül (még egy pár kör után...:)), ők is ugyanoda jutnak.:)
      Úg hogy nyugi, ahogy mondani szoktam, tegye mindenki a dolgát, továbbra is meggyőződésem, hogy mindannyiunkban, életünk, és tapasztalásaink által, a végtelen intelligencia kutatja végtelen lehetőségeit, végtelen változatosságú véges részein keresztül.:)

      Törlés
    12. Üdv a homokozóban!:-) (IT fejlesztők és egyebek előnyben)

      Hologramművész

      Törlés
    13. Az természetes, hogy az egyetemes bölcsesség mindenkié, ez alap, mint ahogy az is, hogy mindenki olyan ütemben halad, ahogy arra képes.
      Érzésem és jelenlegi meggyőződésem szerint viszont a magyarságnak (mag-ságnak) tényleg fokozottabb a felelőssége ebben a jelenlegi folyamatban. Elfogadom, ha ezt másként látjátok, nem akarok én senkit sem győzködni.
      Dino mondta ( tudom, többen ismeritek őt) ,hogy a magyarok ezt a tudást tisztábban őrizték meg, mint más népek. Egyébként ebben a tibeti lámák is megerősítették őt, mikor találkozott velük.
      ..de legyen mindenkinek a hite, tudása, szorgalma vagy éppen lazulása szerint:)
      Éva

      Törlés
    14. Mi az a fokozottabb felelőssége a magyarságnak kollektíven? Éva te mire gondolsz, mi a meggyőződésed?
      Kollektív bűnösségről ugye lehet hallani, akkor ugyanúgy van magyarként kollektív felelősségünk is?
      A jelen helyzetben miként kell, hogy ez megnyilvánuljon, és ki iránt van ez a felelőssége?
      Én erre szívből kíváncsi vagyok, hogy te hogyan gondolod, konkrétan mit kell tenni annak érdekében a hétköznapokban, hogy ne essek ki a vonulatból, meg hát szemétláda sem szívesen akarok lenni (P.G.)
      Én magam hálás vagyok, hogy magyarnak születtem: a nyelv a zene, a haza szeretete stb. ezzel azt hiszem nincs gond.
      Inkább az a gond, hogy konkrétan nem tudom mi a felelősségem a magyarság vonatkozásában mások iránt, én sajnos még ott tartok, hogy talán még csak magamért tudok felelősséget vállalni.
      A te életedben ez hogyan valósul meg, mit teszel?

      Törlés
    15. Örülök a kérdéseidnek. Én úgy gondolom, hogy magyarságunkból fakadóan egyszerűen könnyebb helyzetben vagyunk, hogy hozzáférjünk a tudáshoz. ( szakrális a nyelvünk.. a Tejút- energiákhoz való hozzáférésünk közvetlenebb...) Mindez pedig nagyobb felelősséget is jelent. Nem érzem túlzásnak azt sem, hogy galaktikusan felelősebbek vagyunk, de ez inkább egy amolyan belső elvárás kéne, hogy legyen magunktól. Oda juttatni a fényt, ahol az a legnehezebben tud áttörni.
      Az élet úgy hozta, hogy négy zsidó családdal is kapcsolatban vagyok, remek lehetőség gyakorolni velük szemben a nagyvonalúságot. Megmutatni, hogy más is létezik mint az anyag öröme.
      Ha úgy érted a kollektív magyarságot, mint " massza" akkor azt mondom úgy nem, Az egyéni felelősséget vállalók kollektív magyarságában viszont hiszek. Jelenleg zsinórban hallgatom, olvasom a magyar őstörténeti kutatásokat, ami ha leülepszik és összeáll a kép befolyásolja majd a hétköznapok döntéseit.

      Éva

      Törlés
    16. Köszönöm, hogy leírtad Éva :) ! Tényleg nagyon érdekel hogy mások, hogyan élik meg a mostanában a sokszor számomra inkább hangzatos, mint valójában előrevivő, magyarsággal kapcsolatos eszméket.
      Én nem járok, és nem hallgatok előadásokat, biztos sok hasznos, jó dolog elhangzik, ebben nem kételkedem.
      Azért nem járok ilyen helyekre, mert szerintem a kapcsológomb a magyarsággal kapcsolatban, nem ott van, ahol mostanában állítani akarnak rajta. Bár tisztelek minden ilyen törekvést, hagyományőrző közösséget, akik úgy érzik, munkájukkal állítanak a magyarság ügyén,
      Én elég egyszerűen gondolom (ezt is) : ami benn az kint.
      Valamint pont ellentétesen, ahogy te írtad, hogy nem egy könnyített, hanem pont egy nehezített helyzetben vagyunk a magyarságunk kapcsán és az nem véletlen.
      Magyarság egy egységes belső lélekminőség, ami jelenleg szétválasztottságát éli meg, és ez megnyilvánul fizikailag és lelkileg egyaránt.
      Mit látunk? Ha az országot a magyarság testének gondoljuk, látunk egy testet, aminek levágták a karjait, lábait leválasztották. Aki szívében magyarnak született, nem lehet ezt az érzést letagadni, ha ezeken a helyeken jár (Erdély, Vajdaság, Őrvidék stb.) hogy ezek a helyek a magyar testnek a része, még mindig.
      Tehát a test már szét van választva, és most épp megéljük a lélek szétszakítását is, (össznépi nehézség, politikai megvezetés, fiatalság kivándorlása stb.)
      Én ezzel kapcsolatban ugyanúgy, mint a testi leválasztással, csak egy képet látok, egy szimbolikus belsőmből kivetített képet, ezért semmi ördögi kőműves terv eszméjével nem akarok azonosulni. Hiszen „csak” egy utat járunk be és ahol megéljük magyarságunkon keresztül a lélek szétszakítottságot és szétszóródottságot, csakis azért, hogy vissza tudjunk térni az egybe.
      Tehát a személyes benső utunkat és külső közösségi kép pontosan tükrözi.
      Mivel a magyarság egy belülről fakadó igazság, és ennek a lelki stációit járjuk mindannyian, pont ezekben a nehezített fizikai körülményekben.
      Mindannyian magyarok, szerintem azt az ellentmondást éljük meg belső folyamatainkban, hogy valahogy ezt belső nagyságunkat, erőnket, nem tudjuk megnyilvánítani, mint közösség.
      Talán azért mert először magunkban kell megkeresni az igazságot, hogy a kinti kép is szebb tudjon lenni. Mind az az energia, ami a magyar embert jellemzi: bátorság, bölcsesség nem közösségileg fog megnyilvánulni, csakis egyénileg. Szóval nekem ez a kapcsológomb a magyarsággal kapcsolatban, és az bent és nem kint állítható.
      Igen, ahogy írod, a fényt el kell juttatni, de csak akkor tudom azt eljuttatni mások számára, ha az már bent világít.
      Mostanában kissé sokan érzik már magukat világító objektumoknak, és felkentnek arra, hogy fényt gyújtsanak mások szívében is a magyarsággal kapcsolatban, de ez nem fog menni amíg az az igazi benső fény nem gyulladt ki bennük. :)

      Törlés
    17. Nagyszerű beszélgetés folyik itt!
      Hanem, Ildi írtad, hogy:

      "Mit látunk? Ha az országot a magyarság testének gondoljuk, látunk egy testet, aminek levágták a karjait, lábait leválasztották. Aki szívében magyarnak született, nem lehet ezt az érzést letagadni, ha ezeken a helyeken jár (Erdély, Vajdaság, Őrvidék stb.) hogy ezek a helyek a magyar testnek a része, még mindig.
      Tehát a test már szét van választva..."

      Nekem az a véleményem, hogy ha a vérsejt akadály nélkül el tud jutni a test minden részébe (Erdélybe, Vajdaságba, Őrvidékre), akkor az a test nincs szétszakítva - függetlenül attól hogy némelyik öltönyös/egyenruhás mit gondol erről. :)

      Törlés
    18. Igen igazad van, lelki szempontból természetesen nem vagyunk szétszakítva egymástól.
      De az tény, hogy a múltban rengeteg magyar szenvedés forrása volt a fizikai határok megnyirbálása.
      Talán Zplus-t kérdezhetnénk, hogy ő hogyan éli meg a magyarságát egy más közegben? Persze lehet ez nem fontos kérdés, mert tényleg ezen is felül lehet emelkedni,sőt tán még extra erő forrása is lehet.
      Mi itt az anyaországban talán bele sem tudunk gondolni ebbe. Elképzelni azért el lehet, milyen lehet arra ébredni, ha egyszer csak máról holnapra a Tiszánál húznák meg a román határt, én biztos kényelmetlenül érezném magam itt Csongrád megyében, de tán a Baranyában könnyebben viselnék. :))

      Ma láttam az alábbi kis filmet, lehet nem túl költői hasonlat a magyarságra asszociálni egy kiskutya (szóval kutya és nem főnix madár) kapcsán.
      Talán ilyen a mi magyar életünk is, a fizikai forma csonka, megnyomorított, mégis ott a hatalmas életerő, a lelki különlegesség és nem utolsó sorban a szerető védelem körülöttünk. :))

      https://www.youtube.com/watch?v=xaM-xXgl4Bs

      Törlés
    19. Magyarnak vallom magam, ha tetszik másoknak, ha nem.. nem magyarkodok és nem nagymagyarkodok.. de ez egy eléggé kényes téma.. főleg ahhoz, ha le szeretném kapcsolni a villanyt a fejemben.. :)

      Törlés
    20. Lehet, hogy félreérthető voltam, de én nem ezt a hangzatos magyarkodást vallom magaménak, sőt azt nagy ívben kerülöm, mivel sokszor inkább kirekesztőnek érzem őket, és az nagyon nem tetszik.
      Néhány éve mikor az a nagy kokárdás időszak volt, már annyira fuldokoltam, hogy legszívesebben itt hagytam volna az országot. Ahogy írod is nem kívülről kell tákolgatni a dolgokat, az úgy biztos hogy nem fog menni. Ezért is halnak el sorban az ilyen irányú kezdeményezések. A belső fény-magnak kell világítani, és az hozza majd el a változást.

      Éva

      Törlés
    21. Hm... ha jobban belegondolok ebbe a kérdésbe, sokszor eltöprengem rajta mire is jó a nemzettséghez tartozás mint olyan? Aztán arra jutok biztos van valami értelme (különben nem lenne). S itt nem a más irányába tanúsított hőbörgésre, meg köpködésre gondolok, hanem valamiféle hasonlóságra. Hogy ez most gondolkodásbéli, szellemi, erkölcsi, vagy egyéb... háát... Vélhetően ezek is számítanak valamit a Nagy Egészben, de nem látom át teljesen.
      Persze... mifelénk elég keveréknépek lakoznak, ha a írásoknak hinni lehet. Ennek lehet egyfajta olyan okja, hogy azok a csókák, akik az idők során idekeveredtek tök ügyesen átvették a helyi arcok szokásait, és mentalitását, világlátását. (Ebben lehet valami galiba, mer a hírek szerint a többi figurák erősen köpködnek, meg fújjolnak az itteniekre mindenféle okokból.)
      Amit nem mindig sikeredik megérteni a kicsi fejemnek, hogy mér van a felháborgás ha a adott arcot magyarnak, horvátnak, zsidónak, töröknek, norvégnak, ciánynak, vagy egyébnek hínnak, holott a húsrucija azon jellegzetességeket viseli?
      Vélhetően lehetne még folytatni, meg fokozni a témát, de nem teszem, mer nem lenni se genetikás, se társadalomtudós, se filozófus. Csak egy amolyan szoba-tudatlan. ;)

      Törlés
    22. Például a Magyar Gárda alapító Bencsik és felesége - aki a gárda-egyenruhát tervezte - úgy magyar mint Csanád Szegedi. Akkor most kik is azok a "nagyon kokárdások" - Bocskayban nemzeti vágtázók ? Na ugye hogy ugye...

      Törlés
    23. Ez milyen nagyon szép megfogalmazás Éva:”a belső fény magnak kell világítani” :)
      Quedra igen, nagyon összetett kérdés az, mi is magyarnak lenni, és mi ennek az igazi meghatározása. Itt fizikailag tényleg sokféle nép keveredett, ilyen alapon tényleg nem lehet meghatározni ki a magyar, tán senki. Ha valaki cigánynak, zsidónak, norvégnak születik annak ugyanúgy a fizikai meghatározottságán keresztül kell megélni valamit, pont ahogy egy magyarnak. Adott nemzetbe való születés, biztos nem véletlen, egy út, amit abban a ruhában kell az illetőnek bejárnia.
      A magyarnak születés sem jár automatikusan együtt magas tudati minőséggel, sajnos…. Biztos nem vérségi dolog az igazi mag-arság, hanem igen, ahogy írod, inkább valami lelki hasonlóság lehet, valami égi testvériség. Ehhez a hasonlósághoz rendeződött egy identitás, egy ország, egy nehezített helyzet is, ami lehet, csak azért van, hogy nagyobb erővel tudjunk „kiszületni” innen.
      Kár is sok szó, Kerion a magyarsághoz sokkal jobban ért, és már sokszor nagyon szépen meg is fogalmazta mit is jelent az...

      Törlés
    24. Most nagyon is egyszerű meghatározni hogy ki a magyar. Nincs itt semmiféle keveredés. Az a magyar aki hatalom-nélküli, számottevő vagyon-nélküli ismeretlen senki. Aki nem celeb, sehol sem pozicionált, a tv-rádió-film-színház-sajtó-könyvnyomtatás-internet-mogulok számára teljesen értéktelen-érdektelen. Emellett mégis szeretetelvűen orientált, nem fél, megbocsátó, jószívű, segítőkész, jóakaratú, erkölcsös. A bankokon, a politikán az egész rendszeren már felül-emelkedett, s az eszement környezeti világot meghaladva mindinkább önellátóan létezik. Mindamellett nyugodt türelmes és tudja hogy feltámad/t/ az aranykorra...

      Törlés
    25. Lelki értelemben, igen ilyen egyszerű meghatározni a felsorolt emberi tulajdonságok, hozzáállás alapján, ki a magyar és ez a lényeg.
      (A keveredést, én is csak a fizikai-testi értelemben gondoltam, lévén magam is csak egy keveredett vagyok, szerencsére bizonyos néptípusok megkímélték családi „vérvonalunkat”) :)))

      Törlés
    26. Az Arvisurák így határozzák meg a magyart:
      "Az a szó, hogy Magyar, nem törzset, népet vagy népfajt jelent, hanem a békességre törekvő embereknek a gyülekezetét!"

      Bár lehet a magyarságra utaló jellegzetes gén markeret találni (R1a1a, N1a...), én sem korlátoznám be így "fizikai-testi értelemben" a magyarságot...Ráadásul földrajzilag sem korlátoznám...
      Hunza és Magar (Nagar)
      https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=LL-HBRyjodw#t=490
      (Az előadásban elhangzottakat az R1a1a genetikai térkép, és a fehér hunokról szóló történetek teljes mértékben alátámasztják
      http://www.michelangelo.cn/download/08_Genetics/Magyar_Genetika.pdf)

      (Ezt a Matek Kamillt azt hiszem Mucika ajánlotta itt nemrég. Döbbenetesen érdekes dolgokról beszél...)

      Törlés
  6. (Zselenszky):
    " Az emberiségek általában az Egyből születnek szabadon a létbe, hogy csodát élhessenek meg, hogy kitöltsék, és betöltsék, amit csak akarnak, tudnak, szeretnének. Az Egy teljességéből kihullnak a kettő világának is nevezhető hologram-, és frekvencia-multiverzum ridegségébe, amelyet megismerve, bejárva, megélve egy új, három-szférává a bölcsességgé minősülve ébredhetnek vissza ismételten valódi önmagukká: Eggyé. 1>2>3>1 – és nincs mondatvég.
    Vannak azonban más lények is a mi érzékszerveinkkel érezhetetlen szférákban, és az érezhetőkben egyaránt. Ezek nem mindegyike bölcs, és jó szándékú fajzat. Az Egy állapotában tudatosan jelen lévők szelídek, szeretet-teljesek, teljes éberségűek, és szellemben, lélekben, énekben, testben egyaránt jelen lehetnek. Akik azonban az abszolút Egyben nem éberek, a hologram-multiverzum frekvencia-szirmainak káprázatába feledkezve léteznek, és a tompult-éberségűek őrületében keringenek. Létről-létre, testből testbe, világról világra evickélnek, valamint tudatlanságukból eredő vágyaik, félelmeik következményeként szenvednek, és szenvedtetnek. Ezek, a káprázatba beleőrült lények megnehezítik a maguk, és egymás létezését.
    ...
    Ideális esetben az Egyből messze elszármazott képmás-lények az őrület hologram-multiverzumának bugyraiból az előbb felvázolt megváltódás-folyamat során érinthetetlenségben, töretlenül, folyamatos eszméletüknél jutnának vissza az Egy valóságba. Azonban a létezés világai oly mértékben tagozódtak, korrumpálódtak, és az őrület kavalkádja annyira sokrétűvé fajult, hogy az eszméletüket veszített képmás-lények korántsem az ideális úton mennek végig a visszaeszmélésig vezető útjukon.
    Fentebb említettük az őrületükben ártó, gátló, szenvedő-szenvedtető, félő, vágyakozó lényeket. Nevezzük ezeket pártatlanul: megpróbálóknak!
    A megpróbálók az életellenes hatalmak, vagy az életellenes hatalmakkal cinkos lények.
    Az ősidőkből fennmaradt meseanyag tartalma nem is annyira áll messze a valóságtól. Mondhatnánk: a mesék igazak. A tündérmesének tekintett jelképrendszer azért jött létre, hogy azt mondhassuk: „angyalok, ördögök, démonok, tündérek, manók, koboldok, óriások, törpék, boszorkányok, varázslók, próféták” és ne kelljen megbántanunk az elbeszéléseinkben nevükön nevezve semely teremtményt, személyt, vagy népet. Azért kezdtük el ezt a virágnyelvet alkalmazni, hogy senkit ne bántsunk meg, ne mutogassunk ujjal, ne avatkozzunk be, hanem mindenki saját lelkiismeretére, értelmi érettségére bízzuk a felismerést. A gondoskodók célja nem a vád képviselete, hanem a gyógyulásra segítés.
    Drukkolunk Neked, Emberiség!
    Élj egészségben, békében, szeretetben, boldogan, és légy bölccsé, hogy megvilágosodj!
    Tisztelünk minden Istenséget, minden prófétát... de szeretetünk az Egy.
    Tiszteljük a teremtőket, a sleveket, az Archonokat, az ördögöket, az angyalokat, a tündéreket is... de szeretetünk az Egy.
    Tiszteljük a lényeket, a létet, a halált... de szeretetünk az Élet.
    Tiszteljük a fényt, de szeretetünk a Világosság.
    Tiszteljük a szavakat, de szeretetünk a jelentés.
    Tiszteljük a vallásokat, de szeretetünk a valóság.
    Hit millió van, de a Valóság Egy.

    http://zselenszky.blogspot.com/2013/08/horizont-ugrok-iii-vilaghaboru.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez miért nem poszt lett...?

      Törlés
    2. mert már megtörtént (ott van a végén.. :P )
      valójában sokkal hosszabb, és a linken is csak egy része van (első két levél meg a harmadik befénypostázva)
      (hangoskönyvben kétésfél óra, de mondatonként kellene értelmezni- legalábbis levelenként)

      Törlés
  7. http://zplusthelonewanderer.blogspot.com/2014/03/szubjektiv-objektiv-zselenszky.html

    VálaszTörlés
  8. Kaló Jenő elemzése:

    Nagyon nehéz bolygóállások egész hónapban, legyünk nagyon türelmesek, békések

    http://asztrologia.noxnet.hu/2014/03/28/kalendarium-2014-aprilis-haboru/

    GA

    VálaszTörlés
  9. Lazulásképpen - a mai este kivételesen - kapcsoljuk csak fel a villanyt a fejünkben. Miért is ? Mert fura dolgok történnek az már biztos. Elég az hozzá hogy Mátyás királyunk 550 éve pont ezen a napon 1464 március 29.-én lett a visszaszerzett Magyar Szent Koronával megkoronázva. "Véletlenül" OV. is ma tartotta a fidesz-kdnp-és békemenetét és nagygyűlését a budapesti Hősök terén. Az oda tartó menet elején a Széles-Bencsik-Fritz ál-magyar trió által is tartott molinón ez volt olvasható: "Egy az ország - 2014 április 6." Most már csak az kérdés hogy melyik ország - EGY. Mert hogy mikor az fix - 2014 április 6.-án, Mátyás király halála évfordulóján. A feltartott táblákból ítélve pedig - a Történelmi Magyarország az ami Egy Lesz.
    Szóval Mátyás király halála napján lesz az ominózus szavazás - a feltehetően 2. fülkeforradalom ? Természetesen. Akkor mi is ennek szabadkőműves megjelenítő-ügyeskedésnek az üzenete ? Hát csak az hogy Mátyás ugyan március 29.-én a békemenet és nagygyűlés napján megkoronáztatott de április 6.-án a szavazás napján már el is halálozott. És mindez 1464 után pontosan 500+50 évre azaz "nagy főnix-nyi és kis-főnix-nyi időre". Akárhogy is nézzük a halál - hacsak nem követi feltámadás - egy negatív fizikai/materiális esemény. Tehát a mostani szavazást a legutóbbi 2010 április 11.-ei után - amely nap a Muhi csata évfordulója volt - megint csak egy a magyarság számára szomorú napra - Mátyás király halálának a napjára tették. Kik is ? Az országfoglaló, azt de facto már minden szempontból birtokló különböző szektákban tömörült galíciai eredetű ál-magyarok.
    Nagyon előrehaladott tehát már az a rájátszásos ál-teremtési "aktus" amit a még hatalmon lévők művelnek a Valódi Teremtés - úgymond "überelésére". Számmisztikailag is adott már minden. A trianon előtti Magyarország jelenleg éppen 9 ország területén oszlik meg. A 9 pedig az utolsó szám - az utána következő 10 már egyértelműen megint az 1/EGY-el egyenlő - az EGY Magyarországgal. Ami nem mindegy az az hogy magyar Magyarország lesz-e ebből vagy zsidó. Szakrális magyar szeretet királyság lesz-e vagy idegen/ál-magyar szeretet nélküli császárság az amúgy már "bejáratott" erdélyi illetőségű angolszász/brit "csárlival" - V. Károllyal az élen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, nem mindegy, hogy honfoglalás Franco Néróval, vagy honfoglalás Őrült Ferivel (milyen Feri?), vagy honvisszavétel népfelséggel...

      Mit össze lehet röhögni ezeken a választási kampány-vergődéseken. Amúgy.

      Törlés
    2. Tugyátok, fura dolog ez az egységesítés... vagymi...
      Két megpihenés közt beleszaladtam mánma a Mink Vittore Urunk átal elmondott szókba, meg a sok népekbe, akik a zászlókat, táblákat lengették.
      Aztán mindenféle hírek keztek terjengeni, hogy a nagy békemenés egyes résztvevői, csak az utolsó pillanatban tudták meg, hogy mennyire akarnak békemenni... Aztán meg gyött a sok elemző műsor, ahun a okos bácsik tele vótak lelkesedéssel (csak úgy csillogott a szemük).
      Persze... olyan hírek is vótak, hogy a Mink Vittore Urunk mindenféle írásokat szignált a ukránországgal kapcsolatban. Meg a kis kopasz, bajszos csóka is ügyesen hitet tett a Kárpátalja mellett - amiér azóta is többen erősen köpködik a radikális/nemzeti oldalon.
      Szóval elég kacifántosnak tűnik fizikai síkon a 9-ből a 10-be menés

      Amúgymeg... a emberkék továbbra is fura bogarak.

      Törlés
  10. Tudatosodás két nézőpontból. A februári Önmeghaladó kurzus keretein belül a Józsi bácsi gondolatai a világról blog szerzője, Sárecz Iván, és a népi hagyományokkal foglalkozó, Magfalvát vezető Géczy Gábor vitatja meg egymással véleményét a tudatosodás témájáról. Moderátor: Kiss József Zsolt.

    https://www.youtube.com/watch?v=3cKhtkBlPkg&feature=youtu.be&hd=1

    Józsibácsi gondolatai a világról: http://www.ivi.hu/


    GA

    VálaszTörlés
  11. A Bajdázó 2014. március 18-án a SzimplaKert-ben megtartott koncertjéről készült album.. erről az eseményről jött a link..
    (ha minden igaz, akkor igy-ebben a formában utolsó :(
    http://bajdz.bandcamp.com/album/bajd-z-szimplakert

    VálaszTörlés
  12. (nem mondhatom el senkinek..)
    *****
    Remélem mindenki meghallgatta elégszer ahhoz, hogy most mutatni birjak valamit.
    Nem kell hozzá más, csak egy csendes-sötét hely, ahol tiz percre kiszakitjuk magunkat a világból. Kényelmes ülőhelyzet (lótusz, török- kinek-kinek izülete válogatja)
    Inditsd el a zenét (hunyd le a szemed) és figyeld a hangot, amelyik a tücsökkel indul az elején és végigmegy az egész zenén- minél jobban rá tudsz koncentrálni a hangra, annál jobb..

    Milyen? Meséljetek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most túlságosan pörgök egy ilyen kísérlethez, méjbi önádör tájm.

      Törlés
    2. (új..: úgy még jobban megy -nekem- ha a szöveget mantrázom- mivel figyelni már nem kell rá, de az elmét lefoglalja, mert különben csapong össze-vissza meg újong hogy jeee.. és az zökkent vissza :)

      Mivel az eddigi (egy szál) visszajelzés egészen más, mint az én "tapasztalásom"- ezért érdekel (nem kisebb vagy nagyobb értékű, csak más- érdekes volt, amit mesélt)

      Törlés
    3. Kockázatok és mellékhatások -mert hogy ilyenek is vannak:
      Tizenpár alkalmon vagyok túl. Ahol a figyelem, ott a/az..?
      Ezt irtam: "Nem állitom, hogy az összes költői képet értem"- még most sem állitom, de olyan információáradatot kaptam, hogy győzzem feldolgozni virtuális-hologramos-terestől, testestől-lelkestől, idő-és-tér-sikostól, ÉNestől, "Ghost in the shell"..
      Tehát kiegésziteném az egy héttel ezelőttieket: vigyázat, lelki nyugalmat megzavaró eseményeket idézhet elő :P

      Törlés
    4. (azt hiszem, lassan mindent leirok, aki megérti- megérti, aki nem, annak még nem kell)
      - Hurry UP, WE are dreaming.. (M83, Platón, etc..)
      *****
      Mi a különbség játék (csak hogy ne kelljen regényeket irnom, össze lehet rakni):
      http://stargate.wikia.com/wiki/Goa'uld
      http://stargate.wikia.com/wiki/Tok%27ra
      Tok'ra: "We are not Goa'uld."
      *****
      http://youtu.be/DJQQrjVmQG0
      *****
      - Apuuu, nekem is van/lehet olyanom?
      - Hát persze kislányom, amennyit csak elbirsz, csak a Tok'ra-ért meg is kell dolgoznod..

      Törlés
    5. (eddig és ne tovább.. :P )

      Törlés
  13. "Tehát a második és az abból következő harmadik ébredési fázis onnan ismerhető fel, hogy a hős rájön: nem érdemes már a filmen belül tovább kutatni az ellenségeket, akiknek nekifeszülve az illúzióról tovább lehet rángatni a széthasadt fátylat, mert ha az már félig leszakadt, gyorsan el kell gyalogolni a felépített város, azaz a stúdió széléig, mert ott új valóság várja Trumant, aki – immár a végsőkig fokozva a képzavart – ebben az "új valóságban" Neová válik önmagára ébredve, kilépve a virtuális illúzióból, s a „való világban” folytatva a történetét. No de mi innen tudjuk, hogy az a valós, mátrix-mentes világ is csak illúzió, hisz Neo is csak egy szerep, Neo nem létezik azon a síkon, ahonnan mi nézzük őt, mert a Mátrix csak egy film. Kopp-kopp Neo, ébredj, nem létezel!"
    http://nyusziacilinderben.blogspot.com/2011/08/az-igazi-ebredesrol.html#more
    (újra kell olvasnom az egészet..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Prazák úr az ágyban feküdt, és gondolatai összeterelgetésén fáradozott. Ráeszmélt, hogy még mindig él, de hogy miért, azt elfelejtette. Néhány évvel korábban hasonló kérdések még nem jutottak volna az eszébe, de mára minden megváltozott. Amióta új évezred vette kezdetét, Prazák úr egyre kevésbé érezte jól magát a bőrében.

      Abban, hogy valaki él, a priori nincs túl sok logika. Ergo logikátlan dolog, ha Prazák úrral együtt tesszük fel a kérdést, hogy miért van Prazák úr életben. De ha az elementáris logika bizonyos fokig szükséges ahhoz, hogy a téridőben az élet megszülethessen, s ha egyúttal nincs túl sok logika abban, hogy valaki él, akkor egy további kérdés merül fel: valóságos lény Prazák úr? Nem lehetséges, hogy a valóságban Prazák úr nem több egy öncsalásnál – hogy csak annak a gigantikus transzhumán szimulációnak a tárgytalan része, melynek mindannyian virtuális áldozatai vagyunk immár az idők kezdete óta?
      Barátaim!
      Ne féljünk a kellemetlen kérdésektől!
      Valóságosak vagyunk?"
      "
      (Könyvajánló – Patrik Ouředník: Ad acta - Bűvészinastól)

      Törlés
    2. Köszi Zé :)…. Hát igen, lehet valami ilyesmi a nagy helyzet… hogy ez jó vagy rossz hír? Hát kinek ez, kinek az...szerencsére mindenki szabadon eldöntheti mi is (az) a valóság. :)))

      Törlés