2014. április 1., kedd

Napiszer - 2014. április

Megérkezett a Szelek Hava. Vajh milyen szelet és merről hoz ez a hónap? Bolondokból bolond szél fú, szeles vagyok én is, vagy miket is beszélek! Dumálok itt össznye-vissznya.
Viktor Pelevin nyomán:

1. Az élet aggodalom
2. Az aggodalom alapja a duma *
3. A dumát nem lehet végiggondolni, hanem csak feloszlatni lehet.
4. A duma feloszlatásához pedig az uralkodóra van szükség.

* duma = az a hely ahol sokat dumálnak (pl. az orosz öltönyösök), de úgy is fordíthatjuk, hogy gondolat, vagy elme.

Szóval kedves Olvasó(k)!!!
Aki sokat dumál, gondolkodik, és agyal, az sosem fogja megtalálni magában az Olvasót - a Figyelőt, az Alanyt, az Istent, a Tudatot - és Egyé válni Vele. Úgyhogy a tavaszi bezsongás mellett érdemes néha elcsendesedni, és rápillantani az "elmére" - de ehhez "az uralkodóra" van szükség, uralni az elmét. És abban a pillanatban, amint ránéztünk az elmére, az rögtön eltűnik (feloszlik a duma), mivel sosem létezett, és "bejön" helyére a Jelen Pillanatába Összpontosított Teljes Tudatosság, azaz az Olvasó, azaz Te. 
Azaz Én. 
Ezt még tudták Egy-koron, ma már sokat kell ismételni... 


A bal agyféltekét dominálók tekintsék a fenti sorokat áprilisi tréfának!

S azért hűen a "hagyományainkhoz" ez itt egyben a tavaszi (be)zsongás helye is, tessék, lehet beporozni (aki még a duma fázisában jár - mint például én).
Festmény forrása:
http://www.harmadikszem.eoldal.hu/fenykepek/festeszet/szelek-hava--aprilis--kos.html

125 megjegyzés:

 1. (csak mert április elseje van.. :)
  Félreértés:
  O: fáj a torkom..
  Z: majd megBalázsolom estére..
  ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Bal%C3%A1zsol%C3%A1s )
  O: jó.. mondjad rá hogy ablakadabla.. ( http://youtu.be/VWqVr3BuJ5w )

  VálaszTörlés
 2. Szerintem valamikor össze kéne hozni egy találkozót együtt. Tudom, hogy volt már erről szó, lehet, hogy 1-2en tartjátok is a kapcsolatot, de én örülnék, ha megismerhetnénk egymást, és talán nem is lenne különösebb akadálya.

  R.S:

  VálaszTörlés
 3. 2014.04.01. - a hatalmi média szer-int a "bolond-ok" napja. Jézus az újabb "tudományos" kutatások szerint ezen a napon vagy ehhez közeli napon születhetett - holdújévkor. Ez a nap a név-nap-tárban Hugó napja is. Hu Go = magyarok induljatok/Magyarország indulj. Szóval a megjelenítés szerint ma van annak a napja hogy a "bolond" magyarok Jézussal együtt elinduljanak...
  Más, az idegen egyívású pártokra - április 6.-án, Mátyás királyunk halála napján - való szavazásról valaki találóan megállapította hogy az immár csak annak az eldöntéséről szól hogy: ki, mely párt lesz az a "szerencsés" aki a magyarok nyakára rakott kötelet meghúzhatja. Mivel azonban a sámli kirúgása még mindig várat magára - a "kötél-húzás" tovább tart.
  Az egyetlen kiút a rendszer mókuskerekéből való kilépés - amennyire csak lehetséges. A marasztaló-visszahúzó dolgok, emberek meghaladása a rajtuk való felül-emelkedés. Az ellen-menetel nélküli türelmes várakozásra van szükség, ami iszonyúan nehéz ugyan de az egyedül "üdvözítő". A látszat apokaliptikus armageddonja - bár az utolsó utáni pillanatig is kitart - egy-szer csak véget ér.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az nagy megkönnyebbülés lenne már ennek a bolygónak és pár milliárd embernek.

   Törlés
  2. Mózi??

   ...ez a HU GO ez qrva jó:) Carry on Kerion!

   Törlés
 4. Na itt egy kis duma:

  http://www.magyarvagyok.com/videok/13-Hirek/271813-Mergezik-a-Magyar-nepet-a-gyerekeket-OSSZATOK.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Napestig lehetne sorolni,ha nem úgy akkor így.Vagy amúgy. Pl: http://www.agraroldal.hu/az-eteleinkbe-is-nanoreszecskeket-csempesznek.html
   De sebaj,létszámhiányban nemfogunk szenvedni :http://www.hir24.hu/belfold/2014/04/02/ilyen-gep-meg-nem-landolt-budapesten/#a3
   Amúgy meg aztán micsoda dolog az,hogy csak úgy ukkmukkfukk gondolkodik a bejegyzett számú állampolgár.Tessék következetesen hajbókolni,különben behozzuk ide is ezt a törvénytervezetet oszt lehet leskelődni : http://idokjelei.hu/2014/03/az-uj-torveny-nevre-szolo-felugyelot-rendelne-minden-skot-gyerek-melle/
   a.n

   Törlés
  2. Úgy tűnik a skótoknál (nyugati szkítáknál) sem a skótok uralkodnak...

   Törlés
  3. Megolvasván az írást, azon keztem el agyalogni, hogyhát ez a állami intézkedés, végülis egy Állambácsi átal kinevezett keresztapu/anyu akar lenni.
   Vagyis, az adott néni/bácsi, hamán törvényi felhatalmazással beleugat a számára kirendelt x darab gyermek létezésébe, akkor bizonnyal kitörő örömmel fogja fogadni azon hagyományos szokásokat is, miszerint illik azért a rokonoknak segedelmet nyútani időnként. Lásd. Születésnap, névnap, iskolakezdés, taníttatás költségei, miegyéb...
   De... vélhetően ezt nem gondolták át teljesen az ország/világ másik sarkában lakozó asztalosék.

   Persze... ha onnat nézzük, hogy a adott kölköt születése utáni első pillanattól gyakorlatilag a Állambácsi saját befektetésének/szolgájának tekinti, akkó a lépés tökre logikus. Csakhát a születő gyermek, meg a nevire vett jogi személy valahogy nem ugyanaz. Mégha sokan azt is gondolják szerte a világban.

   Törlés
 5. Sziasztok

  Mit gondoltok az utóbbi napok/hetek során bekövetkezett sok sok földrengésről Amerika partjainál? Ugyanakkor a Nap is elég látványos kitöréseket produkál. Készülődik valami?

  KB

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valami mindig van.
   A kérdés sokkal inkább az, hogy hős akarsz lenni, vagy inkább olvasó. :)

   Törlés
  2. Legelébb. Amrik messzi vagyon.
   Aztán. Aki törésvonalra építkezik ne csodálkozzon néha mocorog a talaj a lába alatt.
   Aztán. A Nap szokott kitörni a hírek szerint, de még nem látta a szemem.
   Aztán. Valami mindig készül. Ilyen a Változás.
   Aztán. A franc foglalkozik a világ másik végin lévő fődmozgásokkal, mikor itt taposgálja a sarkunkat a vadinew Hidegháború. Megmég... Simonnak még van pár bankszámlája, és vásárnapon szükséges X-elni mindenik ösmerősöm szerint...
   Aztán. A Nornák megfonták mán mindenki fonalját...
   Minek izguljak rajta megdöglök, mer esetleg rámesik egy meteor, tűzhányódarabka, röpcsi, vagy elgázol egy tonna ólom, vagy lemérgeznek a sunyicsávók? (Bizon a enyim kis Ego elég bolond, hogy ne parázza össze magát a ilyen finom utalgatásoktól. A Én meg lefo... nem foglalkozik igazán vele, mer a ruciból szerezhet másikat, ha valami dóga van még fizikális síkon.)

   Röviden ennyi lenne a véleményem. ;)

   Törlés
  3. A Bibliában és egyébként is már régóta készülnek az armageddonra. Melynek most éppen a különböző természeti-katasztrófa aspektusait vizionálgatják. Ezért van az hogy minden földrengésről, vulkánkitörésről, időjárási anomáliáról részletesen seperc alatt tudósítanak - mivel ma már ezt megtehetik.
   Aztán például most - mikor az évtizedek óta legnagyobb földmozgás volt a Yellowstonban - "véletlenül felfedezték" hogy az óriásvulkán alatt az eddig becsültnél 3x nagyobb magmakamra van. Állandó téma a La Palma sziget-vulkán törésvonala menti óriás-földcsuszamlás lehetősége is melynek óriás-cunamija New Yorkot is lemosná a térképről. Lehet hogy fel is fogadtak már egy yellowstoni és la palmai pillangót "effektusnak" - hogy szálljon már ugyan le a megfelelő helyre.
   A világév-váltás un. "tisztító-vizére-tüzére" megy a rájátszás, de persze nem tudnak előre semmit sem - hogy végül is mi fog globálisan bekövetkezni és mikor. A Noé filmek azért mennek...

   Törlés
 6. Hogy csatlakozzam bloggazdi dumálásához...

  Váltás színes papírról, bitre:
  http://buksza.postr.hu/nekiestek-a-100-milliardos-penzkupacnak?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-p&utm_campaign=sec
  Természetesen a Takarékosság nevében.

  Mindennapi létezés munkaalapon:
  http://www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20140401-hianyszakmak-megelhetesi-eselyek-ausztriai-munka.html
  Vagyis nem menő a termelőmunka. Se a megbecsülése.

  De... Lazuljunk:
  https://www.youtube.com/watch?v=8eJDTcDUQxQ
  2.23-nál felvonódott a szemöldököm. :)

  VálaszTörlés
 7. Que-koma!

  Ha sikerül is kiselejtezni a rafinált hülyék tömegét, az a pár millió négyszögkilométer kiépített és évszázadnyi rohadó infrastruktúra (mennyi kiba-szott munkaráfordítás+anyag+idő+energida -tejóisten) akkor is utánnuk marad mementónak, azt fukszióval sem lesznek képesek legyepálni ekóbbra.
  Hüle világ ez.

  Bátya elvtáz

  VálaszTörlés
 8. Úgy látom elég kevesen értették meg, hogy a

  Lekapcsolom a villanyt a fejemben = az uralkodó feloszlatja a dumát

  :)

  VálaszTörlés
 9. http://www.fluidemerald.com/?page_id=693

  Holograművész

  VálaszTörlés
 10. Szétesik az USA – Bedöntheti az egész uniót a dominó elv

  http://szabadriport.wordpress.com/2014/04/02/szetesik-az-usa-bedontheti-az-egesz-uniot-a-domino-elv/

  Legfrissebbek közt:

  Seagal és Putyin barátok lettek – Az akcióhős is orosz állampolgárságot kérhet

  Nahát...nahát, hogy mik történnek ?


  GA

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hm... azér a Amrikos írás erősen pozitív hangvételű. Főleg a utolsó bekezdés, meg eze:
   "Soha többé testvérháborút!"
   Ugyanis, ha a sunyicsávók okosan kavarják a lapokat a sok elszakadozási kísérlettel még simán csinálhatnak egy újabb Észak és Délt.
   Mintahogy mifelénk is a vén Jurópában.

   De... ha, és amennyiben a lopakbácsik állnak ezen folyamatok mögött, akkor még mindig nem értem, minek erőlködtek évtizedeken/századokon keresztül, hogy megcsinálják a Nagy Egységet?
   Vagy ez a felbomlásos, függetlenedős folyamat is valami kacifántos tervezés része lenne?

   Persze... csihi-puhira mindig lehet okot adni valamiképp, míg a humánok nagyrésze ilyen izgága, meg irigykedő, meg harács, meg hatalommán, meg...

   Törlés
  2. Dominó: nekem pl. nem mindig sikerül bedönteni az összes felállított dominót... Van ahol megakad a folyamat...

   USA szétesés: esélyesnek tartom, és kívánatosnak is. Elég ebből a "világ csendőre" baromságból.

   Seagal ügynök. Mindig is ez volt a filmjeiben is. :)

   Törlés
 11. Sziasztok!
  Hamarosan megjelenik egy újabb megjelenítés,a hollywoodi istállóból. A bemutatója érdekes,(bár ez mindig az érdekes részek kiemeltjei) megjelenik benne mindaz amiről Kerion beszél. Változás,átváltozás, rejtett tudás aktivizálódása. Náluk a félelem(bár szerintem a félelem nem aktiválhat semmit,talán csak a túlélésért felelős géneket?),nálunk a szeretet és a mások védése,védelme és az önfeláldozás aktiválhatja? Van -e aki tudja,még,nincs rá referencia.
  http://www.youtube.com/watch?v=MVt32qoyhi0
  Egy újabb film a kasból.
  kigabe

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jupiter felemelkedése
   https://www.youtube.com/watch?v=9jSob-10Els

   Törlés
  2. kigabe, köszi hogy ajánlottad, a beharangozó címe alapján nem néztem volna meg, de így már érdekel.

   Az odáig rendben van, hogy megpróbálják ezt a lovat megülni hálivúúdban, csak még mindig nem voltak képesek kilépni a materialista dobozból. Itt megint az agyba próbálják beletuszkolni a Tudatot, azzal a dumával hogy ha 100%-át használnánk a jelenlegi 10% helyett akkor mennyi mindenre képesek volnánk. Ez nettó baromság szerintem. Az agy "csak" egy eszköz, egy rádió, amelyik képes feldolgozni, "3D-s információkká" transzformálni a Tudat ide vonatkozó "elképzeléseit", valamint képes létrehozni a semmiből egy személyiséget, egy egót, és annak emlékképeiből felépíteni egy karaktert - ami természetesen nem valós, és ennek halála be is következik a test halálával - míg a tudat tovább él. Nnna EZT viszont ne várjuk el hálivúdtól hogy filmre vigye...


   Amúgy milyen érdekes a főhősnő neve:

   Lucy

   Ki tudnánk egészíteni valamivel hogy még ismerősebb legyen??

   Törlés
  3. SZN, ezt a filmet már nagyon várom - kíváncsi vagyok belecsempésznek-e valami magyar utalást...

   Törlés
  4. A "sENKI" sz@rpucolóból (a nyilasban uralomban lévő) Jupiter királyNŐvé felemelkedő hősnő nekem Kerion mondandójával vág...
   (De lehet ezért is kapok a pofimra...)

   "A Jupiter a szeretet bölcsessége! Az EGYetlent, mint igazi elvet, s törvényt lehet felfedezni segítségével. Mély, időtlen bölcsesség sugárzik át rajta. A szeretet kiáradása, s kiárasztása lesz az egyetlen motiváló erő. Az egyetlen törvény felismerése által teremtjük meg magunkban az új ember képét és indulunk el megvalósítása felé. A teremtés és megváltás útjait indítja el a Jupiter"

   Törlés
  5. A Jupiter/Zeusz a Naprendszer un. "szívcsakrája". Ugyanúgy mint ahogyan a Nagy kutya alfája Szíriusz az Orion kar szíve vagy a még nagyobb EGYség Tejutas szív meg a Skorpió alfája az Antarész. Ezek az úgymond krisztusi szeretet-hordozó, azt spirituálisan megjelenítő ÉgiTestek.
   Az is jellemző hogy a Jupiter a Naprendszerben pontosan középütt elhelyezkedő 5. = beavatási stáció. Plútó/1./ - Neptun/2./ - Uránusz/3./ - Szaturnusz/4./ - Jupiter/5./ - Mars/6./ - Hold/7./ - Vénusz/8./ - Merkúr/9./ - Nap/10./ - - - A 10/Nap/ és 1/Plútó/ = 101 a Mátrixban is említett "101-es szoba" ahol az ébredés/megvilágosodás/újjászületés tehát a metamorfózis végbemegy. A 10/Nap-Élet-Vég-Omega/ + 1/Plútó-Halál-Kezdet-Alfa/ meg = 11 - el a már újfent való "ELEVEN"-ségre jutó 2ŐS-séggel egy magasabb szinten /11=2/.
   Nem véletlen mondják a magyarra hogy skorpió-lényegű mérlegelő nyilas/kentaúr/nő/. Bennünk is pont középen van a szívcsakra ugyanúgy mint a Naprendszerben is. A szívünktől lefelé vagyunk "alvilágilag-földi-állati-ördögi" módon megjelenítve - mint a kentaur alsó része. A szívünktől felfelé "felvilágilag-égi-emberi-angyali" módon megjelenítve - mint a kentaur felső része. Egyébként a 2 rész teljesen EGY-ÉN-ÉRTÉK-ű - a Földön nem is létezhetünk másként.
   Amikor korszak és világév-váltás is van akkor mind2 rész/szer uralásával és persze a szeretet útján való "felfényezésével" - a belső rezgés megnövelésével - lehet továbblépni. Ezt teszik az aranykorba menő kentaúr/nő/ - centaúr/nő/ - 10-es úr/nő/ magyarok akik persze már 1/EGY-ek mivel 10=1. A dolguk az hogy másokat is - kivétel nélkül - rábírjanak erre az illúzióból immár "senkiként" való szeretetelvű kilépésre. Látványos mindez akkor lesz amikor a "senki" glóriás magyar - mintegy csodatévő módon - ténylegesen színre is lép. A madár/magyar királynő és király EGYütt az un. "Világkirály" - Naprendszeri szinten. Mindketten un. Elsődleges táltos-avatárok kikben Maga a Teremtés/Teremtő erő hat. Az un. Másodlagos táltos-avatárokban - akikből az egyes népek Föld-i királynői lesznek az egyes Teremtő-i tulajdonságok hatnak alkalom-szerűen. Erre játszanak rá Hollywoodban is ahol már rájöttek arra hogy az illuzórikusan "lentebb valóból" lesz törvényszerűen mindig a "fentebb való" és nem fordítva. Ami persze egy alapvető törvény a mindenkori újra-, újjá-teremtésben.

   Törlés
 12. Egyes szerepein átívelve.. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b0/Lucy_Liu_Cannes_2008.jpg/250px-Lucy_Liu_Cannes_2008.jpg ....és ,egyébként,neki jobban illett volna,ez a szerep. Szerep-játék, illuzionista,elhitetni valakivel,hogy nincs is ott.

  VálaszTörlés
 13. Ejnye, de nincs fantáziátok! :)

  És ha azt mondom, hogy

  LUCY - FER

  Így ismerős? Nem véletlenül róla mondogatnak valamit a tudással kapcsolatban? A trélerből nekem az jön le, hogy ez a nő bizony rálépett a tudatosság olyan szintjére, ahol maga teremti a saját valóságát (lázad), mert KÉPES rá. Hm. Ez azért figyelemreméltó párhuzam a "legendával" nem?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bár jelen film esetében talán inkább így:

   LUCY - VER

   Törlés
 14. Mit szóltok ehhez a reklámképhez?
  http://maikupon.hu/akciok/budapest/komplex-vervitalitasmeres-2-fele-modszerrel-digitalis-es-szaraz-ver-analizis-2-alkalom-bioquant-lezerterapia-kezeles-most-2-490-ft-a-kingray-egeszseg-es-oktato-kozpontban
  P.

  VálaszTörlés
 15. Vergődések a dobozban:

  http://index.hu/tudomany/2014/04/05/maradt_meg_felfedeznivalo_szent_gral_a_fizikaban/

  VálaszTörlés
 16. A Széles féle (jó pénzért megvehető majd) ingyenenergia kvantumrezgőbirizgátorra ugyan várhatunk.Helyette (ingyen közreadták,bár talán hiányos.Szerintem van benne valami,mert magam is hasonló eredményre jutottam) van már más megoldás.
  Műszaki vénájúak ha úgy gondolják,hogy míg itt játszadoznak ezen golyóbis homokozójában,és van kedvük hozzá, megépíthetik.És az olvasmányok:
  http://pesn.com/2014/04/05/9602467_QEG-Effect_replicated_by_Taiwan-group/
  http://www.youtube.com/watch?v=RJKE5DJRMFQ#t=166
  a.n

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én Navarre óta eldöntöttem, hogy még egyszer nem fogok bele saját magam megépíteni egy ilyen csodamasinát. A múltkor ráment egy évem, k. sok péz, idő, energia, és most ott áll a garázsban.
   Inkább megvárom míg más kitalálja, szabadalmaztatja, megépíti, sorozatgyártja, ideszállítja, és én meg tudom venni 50.000 Ft-rt a Tesco-ban. :)

   Törlés
 17. No... mivel mostanában eléggé beizgult itten mindenki a Mink Egyetlen Urunk újraválasztásából adódó ricsajgásban, nesze nektek a Világnak egy kis szeletye:

  http://latin-amerika.hu/hirek/aktualis/1975-venezuela-egyre-toebb-a-bizonyitek-arra-hogy-terrorizmus-all-a-tuentetesek-moegoett
  Summon:
  "A magánfőiskolákról érkező szervezők"
  "a tüntetésre a népszerű Venezuela térről fog indulni"
  Érdeklődés: Vajon a sok kavargó muslincának errefelé minek vagyon a fején az a páros látóeszköz?

  Nopersze... azér még a szomszédban is van ám folytatása a dógoknak. Kis függetlenedés, kis katoonabácsik ide-oda csámborgása, kis beöltöztetett zsoldosok, meg mifene...

  (Azon tipródtam, hogy vajh sunyucsávók hun fogják berobbantani leghamarább a indulatokat, ami majd szépen szétterjed, hogy meglegyen a sikoltozós, jól mindmegdöglünk apokaliptika? Van pár terület, ahun folyik az izgatás valamiféle formája. S amriktól ez mind távol áll - mán területileg... nagyrészt.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. https://www.youtube.com/watch?v=1Owr7yGoxgQ

   Törlés
 18. Kis technika, meg szép képek. Vagymi... ;)

  http://www.origo.hu/techbazis/20140408-vege-az-xp-nek-ujjaeledhet-a-microsoft.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért sem állok át az XP-ről! Eddig se frissítettem, oszt békén hagytak a(z "emberi" és más) férgek.
   Ezek után, hogy a májkroszoft saját halottjának tekinti az XP-t, méginkább ezt fogom használni, elvégre ezt már biztosan nem fogják számonkérni a szoftverrendőrők.
   Vagyis hát elég hülyén nézne ki a szitu:
   - Milyen operációs rendszere van magának?
   - Jelentem alással vindóz ikszpé.
   - Maga egy halott gépen játszik elvtárs, szlát.

   :)

   Törlés
  2. Kékségtelen, nem vagyok naprakész Bill bácsi dógaival kapcsolatban, de erősen emlékezem egy olyan elgondolásra (kamerába beszélésre) részükről, hogy évente fognak új ablakot kiadni mindenki nagy boldogságára.

   (Megjegyzem: a 11.10es, aztán a 12.akárhanyas Ubuntut is azé pusztítottam le a (Unity felületével együtt) gépemről anno, amiért a windóz 7-et. Mer ottan is felütötte a fejit a "haladni kell a korral, legyen minden csicsás meg tapogathatósan kompatibilis" Csak a használhatóság, meg a stabilitás, meg a jól átgondoltság, mega... Elvégre mindig mindenhun a juzer a szempont. Ugye...)

   Szóval enyim verzió imígyen néz ki:
   - Milyen operációs rendszere van magának?
   - 'buntu.
   - He?
   - Tecciktudni... Linux
   - Óóóó... ööö... 'szonlátásra.

   ;)

   Törlés
  3. Engem Bill Gates munkássága tanított meg egy nagy igazságra:

   AZ ÚJ NEM FELTÉTLENÜL JOBB

   Törlés
  4. Steve JOB(B)S-ot meg megtanította arra a nagy igazságra, hogy az új gyakran csak egy régi ellopása. Mintha időnként aztán tolvajnak is lett nevezve, aki csak mások ötletei lenyúlásából lett milliárdos.
   (halálos ágyán azért megbocsájtott Billnek…állítólag… a könyvet nem olvastam) :))

   Törlés
  5. Két zsizsik perlekedik, lopkod egymástól. Csak a szokásos, engem EZ nem hat meg. Az egész fajra csak azt tudom mondani:

   "bocsásd meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek"

   (két megjegyzés:
   1. Az "Enyém a megbocsátás" -t néha nehéz elfogadni, és gyakorlatban alkalmazni.
   2. Mint ahogy a "kártevők"-nek is mindig van fontos szerepe a Természetben, hiszen részei a Teremtésnek, úgy "ezeknek" is van - ebben biztos vagyok. Csak nehéz ezt felismerni, és elfogadni :)

   Törlés
  6. Én úgy tudom S.Jobs, szír-muzulmán származású volt, aki később buddhista lett, legtöbben azt hiszik ő zsidó, de ezt mindig kikérte magának…persze a tulajdonságok lehetnek olyanok.
   De ez tényleg nem lényeg, számunkra meg pláne …. de mivel az igazsághoz tartozik, leírtam :))

   Törlés
  7. Ja, bocs, akkor így már érthető(bb) ki lopott kitől, és kit miért nyírtak ki.
   (ha létezik távgyógyítás, akkor léteznie kell távbetegítésnek is....)

   Törlés
 19. Mazsola és nem tiltják le vagy korlátozzák?
  Én a sulinetes géppel vettem az XP-t annó tavaj mindig ráküldött a májk egy nagy ablakot hogy nem hivatalos a programmom.Hiába mondtam telón nekik DE vazze vettem...mégis.10 ezer volt mikor muszáj volt már gyógyitattnom a gépet (2004 es albacomp rakás)az informatikus szedte le és távolitotta el róla a zavaró ablakokat.

  Sorry csak nem akarok másik programfélét tanulni ezt is kaparásztam nagynehezen sokáig a win98 után.

  Ha nem frissit ??? nemtudom mit jelent az....
  Pl sok weblapnál kéri hogy a (?) cokikat vagymiket engedélyezek vagy se....fenesetudja....miez.

  Más: szerintem az ember döntései előtt 100% használja az agyát mint a processzor mikor kiszámolja a kapott parancshoz mennyi memoriája van vagy mije....nyilván az előző tapasztalataink szerint döntünk de 2 azonos eset nincs csak nagyon hasonlóak! Aztán a rossz döntéssel (rosszul megélt) nyilván tanulunk valamit:) szépen főltápásdzkodunk mint a járni tanuló baba, és leporoljuk a térdünket, kicsit sajnáljuk magunkat és megyünk tovább az ujjabb döntés felé:)
  Én a 100% vélem:) Olyan nincs hogy 100% kapacitásból 10-max15% használunk....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ametiszt,
   Szerintem nem korlátozzák és nem tiltják le, nem is értem mire gondoltál itt, elvégre bejelentették, hogy olyannyira leszarják az XP-t, hogy mostantól nem frissítik. Ez csak annyit jelent, hogy a biztonsági résektől hemzsegő, és állandó frissítésre kényszerített operációs rendszert mostantól magára hagyják, nem dolgoznak vele tovább. Én amúgy is nagyon elleneztem ezt a naponta 2-3 frissítő csomagot, olyan fasztudjamitraknak bele alapon, így letiltottam. Így működik évek óta stabilan az XP-m (vírusírtóval, féregdetekrorral, tűzfallal).

   "sok weblapnál kéri hogy a (?) cokikat vagymiket engedélyezek vagy se....fenesetudja....miez."

   A cookik olyan kis információ-morzsák, amelyek ahhoz kellenek, hogy megjegyezze az adott honlap az adataidat (pl. IP-cím, jelszó, stb.), aminek segítségével legközelebb "felismer" a honlap és már nem kell újra belépni. Én alapból nem szeretem amikor egy honlap megjegyez bármit is rólam, szóval én letiltom ezeket, és csak akkor engedélyezem ha feltétlenül szükséges. Gyanakvó lennék? Túl óvatos? Meglehet. :)

   Törlés
  2. Egyrészt. Tökmindegy, hogy engedélyezed és vagy sem úgyis közvetítenek mindenféle adatok az olyan infó/adat cafatkák, bitek, aminek tudatában személyre szabják a keresési feltételeidet, meg rádöntik a sok "ez érdekelni fog", "Ön számára ajánljuk" marketinges gyökérséget. Mer bár a böngészők nagyrésziben vannak mindenféle állítgatási lehetőségek, meg sunyulós módszerek, meg követés letiltás, meg... csak nem sokmindent ér, ha egy szinttel lentebb viszik a ilyen bigyók programozását. (Lásd pl. van egy halom reklámblokkoló addon is a legtöbb böngészőhöz, ezért okosan úgy oldják meg a "nem tolakodó" reklámok egy részét, beleprogramozzák a webes felületbe háttérként.)

   Másrészt. Bloggazdi, azt mán fújhatod. Sok bácsik és nénik a világnak (és a madzagnak) másik végin úgyis lemodellezték mán a jellemedet. Hisz mán jópárszor közelébe mentél a internetnek.

   Ahogy egy adatvédelmi szakkönyvben olvastam anno, a legbiztonságosabb védelem az, amikor az adott adatot nem engeded ki a fejedből, és kerülöd a humánokat. ;)

   Törlés
  3. Persze, ezek az apró védelmi trükkök csak a kis gyökerekkel szemben védhetnek, a "nagy" véglényekkel szemben, akik az egész elektronikai rendszert üzemeltetik, mindez hatástalan.
   Szóval igen, biztosan készült rólam is profil, pláne annak fényében, hogy ennyi szép mesét idepötyögtem már. :)

   Törlés
 20. Párdon Ametiszt voltam.

  VálaszTörlés
 21. Mazsola Ö.T.-vel mi lehet?
  Régóta nem ír... persze amennyiben tudsz valamit… és az publikus is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudok semmit.
   Lehet, hogy már "átment", és ott tágítja az angyalok logikai képességét. :)

   Törlés
  2. Remélem ott is van internet és ha van mondanivaló jelentkezik :)))
   Köszi

   Törlés
  3. Ja, és annyira összenőttek Lujzával, hogy mióta Ö.T. nem ír, azóta Lujza sem. Csak őmiatta járt ide.
   Hm... Vagy lehet hogy mégis csak egy emberről volt szó - két karakterrel?

   Törlés
  4. Bennem is felmerült ilyen összefüggés, talán most egymással leveleznek? Ha így lenne, ebben tényleg nincs semmi kivetnivaló, meg hát az ő dolguk is. Ők jól megértették egymást, ez meg jó dolog.:))
   A két személy esetleg egy lenne, nem hiszen, de mivel már már máskor és sokszor tévedtem, így előfordulhat :)
   Akárhogy is van, azért remélem jelentkeznek majd, ha ők is úgy gondolják.:)

   Törlés
  5. „Ja, és annyira összenőttek Lujzával, hogy mióta Ö.T. nem ír, azóta Lujza sem. Csak őmiatta járt ide.
   Hm... Vagy lehet hogy mégis csak egy emberről volt szó - két karakterrel?”

   Bocsánat, Kedves Mazsi, de milyen megjegyzések mán ezek!??? Más verzió nem is jut eszedbe!??? Lujza nemcsak Ö.T.-i miatt jár ide a mai napig rendszeresen. Bár kétségtelen, hogy Ö.T.-i mindig is inspirálólag hatott a számára.

   Egyszerűen arról van szó, hogy jelenleg három felé kell szakadnom és mellé még ott a kert is. Örülök, ha este arra van energiám, hogy bekukkantsak a meseszobába. Az írásra a késztetés most igen kicsiny, s lehet ez így is marad október végéig. Nálam bejönnek a nehéz csillagállások, de nem panaszkodom, inkább csak figyelem, hogy mennyire vagyok türelmes. Viszont jó látni, hogy egyre többen megnyilatkoznak, írnak. Azután olyan lehetőség is eszedbe juthatna, hogy mondjuk behányt a gépem, s nincs pénzem megcsináltatni, vagy olyan helyre kellett elutaznom, ahol nincs net, vagy esetleg „elrezegtem”...:) A másik verzió, miszerint Ö.T.-i Magával kommentelgetett, ismételten megmosolyogtató.:) Újból kijelentem, hogy Ö.-T.-i és Lujza két külön testben leledzik jelenleg a Földön, ráadásul az egyikük férfi, a másikuk nő. A tudásuk sem egyforma, Lujza a mesében a tengerimalac ( Tádé, aki szereti Mazsolát:))) , míg Ö.-T.-i a Manócska.

   Viszont ha már ennyit írtam és bemelegedtem, akkor elmesélem, hogyan bonyolítottam le a vasárnapi szavazásomat. Gondoltam játszódom egy kicsinyt, s csináltam magamnak egy szavazólapot, melyet négy részre osztottam, s fel is daraboltam. Az elsőre azt írtam, hogy nem megyek el , a másodikra azt, hogy csak a FIDESZ, a harmadikra azt, hogy bárki, csak nem a FIDESZ, a negyedikre azt, hogy érvénytelen- rózsák és szegfűk, ibolyák és tulipánok rárajzolása miatt. Összegalacsinoztam őket, rázogattam, majd összeszorított szemmel húztam egyet. Természetesen a NEM jött ki.:)))

   Tündér Ildi! Ö.T.-i miatt nem kell aggódni, bár semmi konkrétat nem tudok Róla, mivel nem is levelezünk. Szerintem írt Ő már ide azóta is, csak nem Ö.T.-i aláírással. ( Persze tévedni emberi dolog.)

   Végül egy linket küldenék Olivinnnek ( és mindenkinek, aki érintett) kertügyileg, mivel korrektnek és hasznosnak találom a kezdők számára is. http://gazigazito.hu/?modul=oldal&tartalom=428969

   Pá, és Pusszantás Mindenkinek!
   https://www.youtube.com/watch?v=nurr3yJG40k

   Lujza

   Törlés
  6. Kedves Lujza :)) Már meg is lett ennek a kis viharnak az eredménye, hisz írtál, remélhetőleg Ö.T. sem fogja szó nélkül hagyni és jól beolvas Mazsolának! :))
   Mazsola majd biztos megmagyarázza a bizonyítványát :))…. de védelmében: a férfiaknál időnként ez így megy, néha túl hajlamosak leegyszerűsíteni a dolgokat, természetesen az empátia is ilyenkor teljesen kikapcsolva.
   Nem aggódok, csak hiányzott Ö.T. azért is kérdeztem rá. Mikor én elkezdtem ide írni, ő mindig rendszeresen írt, Mazsolával mindig tudtak alkotni a párbeszédeikből valami újszerűt.
   Úgy hallottam ők régóta ismerik egymást, ezért kérdeztem rá.
   Ti meg tényleg jól megértettétek egymást, és úgy emlékszem Mazsola javasolta privátban folytassátok a párbeszédet (akkor is kissé leegyszerűsítve fogalmazta ezt meg, empátia szintén kikapcsolva :)) )
   Azért gondoltam arra talán leveleztek.

   Milyen jó, hogy jelentkeztél!
   Tényleg fura ez az egész, nekem nagy ismeretségi köröm van, fizikailag érzékelhető emberek, jó emberek, de mégis alig akad, akivel hasonló módokon lehet beszélgetni, mint itt.
   Itt írogatunk, fizikailag nem érzékelhető a másik, nincs még egy elképzelt kép se, mégis sokkal közelebb van, mert a gondolkodás hasonló.
   Minden szépeket! :))

   Törlés
  7. Az egyszerűsödés erény. :)

   Rétegezve kissé: reménykedtem benne (éreztem), hogy Lujza ha nem is ír, azért figyel - és hát így sikerült is kiugrasztani a nyuszilányt a bokorból. :)

   Én is örülök, hogy nem tűntél el teljesen, az elfoglaltságodat megértem, hasonló cipőben járok én is (család, kert, ház, meló, kocsi, napiszarosügyek, intéznivaló satöbbi) - ezért (is) nem születnek mostanában hosszú írások; nem érek rá, nem tudok ráhangolódni, nem talál meg egyik metafizikus demiurgosz sem, stb. :)

   Törlés
  8. „Az egyszerűsödés erény” :))
   Mindenképpen, de ennek örömében nem árt, ha a másik fél is osztozik… szóval a kissé leegyszerűsített feltételezésekkel azért rendesen bele lehet gázolni a másik önérzetébe… az emberek már csak ilyenek, nem igazán szeretik, ha leminősítik őket.
   (A nőknél egyébként pont fordítva működik, ők meg túlbonyolítják és túl érzelmi alapon, az meg nagyon fárasztó tud lenni…. így abba is hagyom :))) )

   Törlés
  9. Köszi a linket, Lujzi, nagyon szuper! :O)

   Törlés
  10. Igen én is köszönöm, találtam benne sok ötletet, újdonságot, érdekességet! :)

   Törlés
  11. Ildi!
   Hozzád mégegyszer visszaköszönök egy aranyos, és főleg rövidecske linkkel:
   https://www.youtube.com/watch?v=Sl6Z4lcRkoM
   van tanulsága...
   üdvözlettel
   Gyz

   Törlés
  12. :)) Nagyon kedves vagy Zoltán, köszönöm szépen a tanulságot! Minden jót!

   Törlés
 22. Köszi Mazsola én sem szoktam a cokikat meg egyebeket engedni mert nem tudtam mifenének van és féltem ezt a vénülő masinámat mert ujra nincs pénzem, illetve sajnálnám rá...Tv se nézek igy nyugodtabb vagyok mig használtam az összes médiát.

  Viszont ez igy kissé a választást lehetségessé teszi.

  Pl nálam az ilyen sokképes honlapok is lassan nehezen jönnek fel.(világhelyzete stb.)
  Ametiszt.

  VálaszTörlés
 23. Quedrának kötelező, másoknak erősen ajánlott egy jó nevetés érdekében:

  http://comment.blog.hu/2014/04/09/kalman_olga_lyukra_futott_schiffer_andrassal

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csak aprócska megjegyzéssel élnék: ez egy igen érdekes csörte vót, de...
   Vajon a felemlegetett szerkesztők (a webes és egyéb felületeken) mostanában direkt hoznak le a politikásokról, vagy a közmédiában szereplő arcokról nem túl előnyös képeket?
   Vagy csak kikönyököl a jellem? ;)

   Harántvágás Olganéninek: bizony lehet egyfajta fontossági sorrend a kettő között. Mer munkahely az mostan nincs, a deportálás meg akkó vót. ;)
   Mi több... a kialakult botrány, az biz hiszti. Pártállástól függetlenül. A botránynak ez a jellemzője ugyanis. Mánhogy valakik, valami okból felháborognak, és hangosan vicsorognak. :P
   (A Olganéni, és még egy nagy halom figura ebből él ugyanis. Ha nem lennének hisztik, meg botrányok, nem lennének hírek se... Oszt mehetne mindenki vissza a fődekre kapálni. ;) )

   Törlés
  2. "mostanában direkt hoznak le a politikásokról, vagy a közmédiában szereplő arcokról nem túl előnyös képeket? "

   Nem hiszem, hogy ez szándékos - mint például a focieseményekről szokás a legidiótább, éppen nyüszítő, szaltózó, tökét védő vicsorgós képeket közölni - hanem inkább az van, hogy ezek a politikás gyíkok lassan de biztosan levedlik magukról a sminkként használt szkafandert, és kiviláglik alóla a valódi arcuk. Tényleg csak nézd meg az elmúlt negyed évszázad politikai arcait, nem az öregedés látszik rajtuk, hanem kiült az arcukra a "lelkük". Már amelyiknek van. És milyen az is...

   Törlés
  3. Szerintem az a gáz, hogy annak az emlékműnek az árát nem az iskoláskorú gyerekek táplálására forditják, hanem a gyűlölet táplálására.
   Ennyi.
   Ezen felül szót nem érdemel (milyenhatmillió? :D )

   Törlés
  4. Mi több... A Shifter bácsi, és Olga néni szócsavargatásának folyományaként erősen pislogni is kezdtem.
   Ugyanis történt, hogy beleszaladtam egy elemzős műsor pár percébe, ahun egy jól szituált, és korosabb bácsi azt merészelte mondani, a többi beszélgetőtársának (és persze bele a kamerába), a emlékműs kordonbontogatásos esemény csak szimpla terelés.
   Nem csak én pislogtam ám, hanem a műsor résztvevői, meg a műsorvezető is. Aztán gyorsan bele is kezdtek a moralizálásba, meg a szörnyülködésbe... nehogy valakinek feltünyön ez a vélemény/elgondolás.

   Törlés
  5. Beindult az ötletelés:

   https://www.youtube.com/watch?v=kk3ptYL3Xxg

   :))

   Törlés
 24. Érdekes irány:

  http://www.origo.hu/techbazis/20140408-fel-perc-alatt-feltolti-a-mobilt-a-csodakutyu.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csakmer a pozitív hozzáállás fontos, lásunk egy komment summont:

   "Összegezve: Van egy akku, ami 3x nagyobb mint a telefon. Nem terhelhető. Kapacitásának csak 75%-a használható ki. A telefont át kell alakítani. Teljesítménye kicsi. Töltője nagy, drága. Tehát a hír: kezdetleges kísérletek folynak organikus alapú akkumulátorok kifejlesztésére"...

   ;)

   Törlés
  2. És ez azért hírérték mer tellávérben csinálták? Jut eszembe,mit "hirdettek" tegnap :http://www.hir24.hu/tech-tud/2014/04/09/verhold-hozza-a-vilagveget-egy-het-mulva/
   ...Az elkövetkező 2014-2015-ös években 4 vérhold lesz megfigyelhető, ami további évszázadokig nem fog bekövetkezni..... Ez egy nagyon ritka jelenség. Még figyelemre méltóbb az a tény, hogy minden alkalommal peszah/páska vagy szukkot/lombsátrak ünnepekor jelenik meg....
   Hát persze.
   De egyébként ugyanezt az akku töltési módszert (nem,még jobbat!) kis magyarjaink is kitalálták spec zselés akkura,csak a kutyának nem kell.Egyenáramra ültetett váltó feszültség szintén semmi perc alatt feltölti az akkut.De nem ilyen kis f@kát.
   a.n

   Törlés
  3. a.n, azon kívül hogy Íz RáHell fiai fejlesztik, igazság szerint engem nem is a feltöltési idő érdekel, mert bár az is fontos lehet (pl. egy elektromos autókra épített tankoló/feltöltő hálózat esetében), de sokkal inkább érdekesebb az előállítás formája (azaz, hogy mennyi nehézfémet pocsékolnak el, és milyen káros az egész gyártás, hulladékkezelés) valamint a tároló kapacitás (azaz hogy ez az organikus nanotechnológia tudja-e hosszabb távon tárolni az elektromos energiát?).

   Mivel én továbbra is napenergia-párti vagyok, így ezért követem figyelemmel az akkumulátor-technológia fejlesztéseket, mert ez az egész rendszer gyenge pontja.

   Törlés
 25. Ilyen a jó ügynök!
  Megteszi amiért ideküldték, de amikor már dolgozni kell... :)

  http://index.hu/belfold/2014/04/09/bajnai_megsem_lesz_kepviselo/

  VálaszTörlés
 26. No... Imhol a alkalom, hogy sírjunk-ríjunk, megszaggassuk ruháinkat, véresre vagdossuk testünk kifejezvén határtalan bánatunkat:

  http://www.hirarena.com/bezarna-facebook-oldalat-az-anonymus-operation-hungary_245

  És kis szemezgetés a radikális ódalról. Csak duma szintyén:

  Tesvéri viszony
  http://kuruc.info/r/2/126474/

  Hogy pont ose jár arra egy munkaügyi felügyelő se
  http://kuruc.info/r/39/126478/

  Mindenféle híresztelések a szomszédból
  http://kuruc.info/r/4/126454/
  http://kuruc.info/r/4/126473/

  S a végire kis origós szemezgetés:

  Környezet (vagymi) védelem
  http://www.origo.hu/nagyvilag/20140412-megkezdtek-kishantos-beszantasat.html

  Kár(?)mentés(?)
  http://www.origo.hu/valasztas2014/20140411-atv-az-mszp-kirugta-ron-werbert.html

  A savazás utóhatásai
  http://www.origo.hu/itthon/20140411-mesterhazy-a-problema-sulyosabb-annal-mint-hogy-kapkodjunk.html

  Mostan pedig (ennyi gyökérség után) tünök aludni. ;)

  VálaszTörlés
 27. !!! Csinált ellenség, program a gyűlöletre:

  Purisaca Golenya Ágnessel beszélget Eőry Szabó Ferenc :Szíriusztól a Kárpát medencéig:

  https://www.youtube.com/watch?v=4_t8PlMpg-U&feature=em-uploademail


  GA

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A téma engem érdekel, valószínű hogy meghallgatom, azért ha van időd két mondatban ( csak utalásszerűen !) írd már le lsz. te mit éreztél benne gyűlöletkeltőnek. Köszi a linket.

   Éva

   Törlés
  2. Közben elkezdtem nézni, úgyhogy ok. már értem mire gondoltál.
   Éva

   Törlés
 28. Hihiiiiiiiii....a romák új királya I.Róbert:

  http://ujszo.com/foto/2014/04/12/i-robert-a-romak-uj-kiralya

  alatta a hsz. is jó!! :o)

  GA

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez nagyon jó :)))…..azt sok arany ékszert I. Róberten meg a rokonságon biztos nem teknyővájásból kuporgatták össze. A vicc kategórián túl, legsiralmasabb mégis az, hogy a katolikus anyaszentegyház mindehhez asszisztál... mint mindig, méltóan a Jézusi örökséghez.

   Törlés
  2. Olyan kis figyelmetlenek vagytok...
   Eddig is vótak vezetőik/elöljáróik, csak azokat vajdának hítták és csak regionálisan feleltek a sajátjaik-nak-ért... vagymi... De mivel ez a társadalmi berendezkedés nem vót láthatóan tökéletes, ezért most (pontosabban pár hete - a'sszem) választottak egy szem arcot, akit felkentek(jogosítottak) mindenféle címekkel, meg kötelességekkel.
   S ahogy a képekből látszik, hamán megválasztották, meg is koronázta magát (ez ugyan gyanúsan ismerős - mer minekünk is van ám ilyen felettesünk, csak még sokan nem lássák rajta a koronát), aztán mivel jó keresztyén elcsattogott a közeli templomba meghallgatni egy misét.
   Nem is tudom minek kell eztet felhánytorgatni?

   Törlés
  3. :)) Jobban belegondolva tényleg van némi hajlambéli összefüggés a mindenféle kiskirályok, látható és láthatatlan koronák között

   Régebben a vajdaság intézménye valószínűleg jól működhetett, mint egy belső igazságot szolgáltató népbíróság. Szabályozhatta valamennyire a mindenféle hajlamokat, de akkor még megvoltak a hagyományos munkatevékenységek, valamint a különböző kasztok is.
   Magyarországon az utóbbi 150 évben nem voltak vajdák, most hiába is választják meg őket, ez már nem fog semmit segíteni ezen a népcsoporton. Hagyományos tevékenységeket mára a bűnözés váltotta fel, a cigányság belső törvényei is szétestek. Olyan fokú maguk között is az önbíráskodás, hogy a vajdákig el sem jutnak.
   Vicc az egész…. de inkább nem vicc …..sajnos

   Törlés
  4. Semmi más nem folyik már jó ideje - mint a királyság/császárság mint olyan tudatosítása, a köztudatba való bevitele a szabadkőművesek által. Már a pápai rezidenciát családostul is megjárt OV békemenete és "szentbeszéde" a Hősök terén is "véletlenül" éppen Mátyás koronázása napja évfordulójára esett. De gondoljunk csak az ál-magyar "3-királyokra" - bocs Borbély úr csak főfejedelem - akiknek veretes honlapjaik is voltak/vannak. A máltai szeretetszolgálat-lovagrendes Habsburg Gyurikát se hagyjuk ki, no meg az Erdélyben sertepertélő angol-szász-missziós "Csárlit" - mint potenciálisan V. Károly néven "K.U.K.-kolót". Kassai I. Róbert /hoppá ! - Károly/ már csak hab a tortán. Felettébb kívánatos lehet az a Magyar Szent Korona ha ennyien ácsingóznának már most utána. Persze nincs ebben semmi kivetnivaló hiszen ki ne akarna aranykori magyar király/világkirály lenni. Na de pusztán csak lóvalagrendesen materiálisan pozicionáltan minden szeretetelvű szakralitás nélkül ?

   Törlés
 29. Ettől egy negyed óráig könnyezve röhögtem :o):

  "..A Szlovákok és Vitya-Vi-Szarjonovics, nem csak a "gáz szűkítésre" készül, hanem némileg arra is, ha netán, /s miért ne/ Iván megkurtítaná az ukrajnába szállítandó gáz mennyiségét, ami, ugye ma 500 usd körüli nekik, akkor biza a mi "rendes" poli-ti-kussaink és Ficó fickós kedvű emberkéi, adnánakel némi baksis emeléssel, abból a gázból nekik, ami ugye, erre felé 350 dezsőért gyün. Na ez volt egyik sarkalatos beszélgetési téma Vászja és Vitya között, hogy még mielőtt ez eszébe jutna, akkor tudjon róla, PUTYIN KISSÉ jobban sakkozik. Nos Vitya cárevicset ez kissé szarul érintette, mert a "haveroknak" beígérte a lehetséges"gáz szőkítés" lehetőségét, némi heveny fejfájás után, ki is kötött Graz-i klinikán "agykontrollon" sajnos, egyre kevesebb ideig bírja visszatartani ingereit "gumiarcú vezírünk. Hiába, a "vér nem válik vízzé, de fordítva is igaz", no meg aki bort iszik, az berúg és ugye, a részeg meg a gyerek igazat szokott beszélni,. Bár, ezt róla nehezebb elhinni, merthogy neki vannak "emberei?" akik megmondják, mit is mondhat. Szar ügy ha valaki strómann, de hát az üzlet az üzlet, majd csak lesz egy ló, amiben "tanulmány utat folytathat cárevicsünk, szokás a Kunságban a töltött ló, régen is az volt, s manapság reneszánszát látszik élni."

  http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=7013#c72211


  Navégre!....Az ENSZ Főtitkár szerint Ukrajna közigazgatásilag még mindig a Szovjetunió része:

  http://www.hidfo.net/2014/04/12/az-ensz-fotitkar-szerint-ukrajna-kozigazgatasilag-meg-mindig-szovjetunio-resze

  GA

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Purisica Golenya Ágnes előadásait nagyon hitelesnek tartom.
   Az ,hogy még ebbe is belehet kötni jellemző erre az országra!
   Ági

   Törlés
  2. Mire gondolsz Ágnes pontosan?...nem kötött bele senki, idéztem tőle, amikor beraktam a linkjét, ha erre gondoltál!!? -> (Csinált ellenség, program a gyűlöletre)

   GA

   Törlés
  3. Igen GA nekem is félreérthető volt amit a link mellé írtál, én is úgy értelmeztem először, mint Ági. Azt gondoltam a Golenya Ágnest tartod gyűlöletkeltőnek, akiről ez aztán tényleg nem mondható el.Közben végignézem, és nagyon hálás vagyok, hogy megosztottad. Szerintem zseniális, de én elfogult vagyok a témát illetően.

   Éva

   Törlés
  4. Úgy látszik hogy még mindig nem léptünk túl azon hogy a végső soron bennünket magyarokat szidó, országunkat elfoglaló - a még regnáló illúzióban mindég "Nagy Valaki"-ként pl. világjáróként-könyvkiadó íróként-felkapott előadóként stb. pozi-cion-ált - "kiválasztott" embereket kövessük. Pedig éppen ideje lenne már hogy végre ne a Bácsfykat, Jakabokat, Drábikokat, Golenyákat ecetera tartsuk a tótum-faktumnak önMAGunk és valódi hon-fi-társ-aink helyett - pláne magyar ügyekben. Az mindenesetre aranyos amikor - belezavarodva a mondandójába - maga a "kiválasztott" leplezi le önmaga kaméleonságát. Mert még mindig működik a megfelelési kényszer az őt minden szempontból felkaroló háttér6alom felé de az is jó lenne ha már mint: "aranykori magyar" megúszna minden korszakváltó kataklizmát - és persze a 6alomban, vagyonban és pozícióban is ott maradna. Egyébként meg evidens hogy a gyűlöletkeltő oldalon vannak szeretetet imitálók is - hisz ha nem volnának akkor a spektrum ezen része nem lenne lefedve. Hollywoodban sem csak véres háborús, bűnügyi és horror filmeket forgatnak. Egy egyensúlyozgatva "teremtés-spieler" szabadkőműves ilyesmit aztán végképp nem engedhet meg magának. Hisz akkor - erre a szabadon hagyott lehetőség-vákumra - még az amúgy gyűlölt igazmondó szeretetelvű magyar is kidughatná a kis buksiját a pokoli gödörből. Ahová amúgy "szidósan" bétaszíttatott.

   Törlés
  5. Bocs Kerion, ezzel a részeddel nem tudok mit kezdeni. Itt mintha megakadt volna a tű a lemezen.

   Éva

   Törlés
  6. Kerion . Ő már a megfelelő senkinek számít ? Jelenleg az egyetlen megvilágosodott ember a földön , legalábbis az Ő elmondása alapján :) .

   https://www.youtube.com/watch?v=Bd4pl07qynA

   Törlés
  7. A valóság sokszor fájdalmas de attól még valóság. Nem kell vele mit kezdeni - egyszerűen tudomásul kell venni. Aki még nem érti a valóságot majd megérti. Persze lehet hogy nagyon is érti - de ő másban "utazik".
   A "senki" még véletlenül sem dicséri önmagát. Ha "valaki" azt mondja hogy az egyetlen megvilágosodott ember a Földön akkor se nem az egyetlen se nem megvilágosodott - ekkora egóval nem is lehet az.

   Törlés
 30. Ide jelzek, mert a kommentjeimet néha javitanom kell (az automatikus szövegkijavitás IE-nél nem tudom hol kapcsolható ki, de ezt kell használnom.. hosszú..): magma - magam, semi -semmi és egyéb vices mondom vicces dolgok..

  VálaszTörlés
 31. No... a mai napra "rendelt" dumaadag.

  A amrik gumitalpúak röpke két esztendő után szóltak mindenkinek, hogyhát itten van egy kis malőr:
  http://www.origo.hu/techbazis/20140414-akar-ketmillio-magyarnak-is-erdemes-lehet-jelszot-cserelni.html
  Summon: "Az OpenSSL egy nyílt forráskódú titkosító szoftver...", "Az ilyen nyílt forráskodú rendszereknek az a problémája, hogy senki sem javítja őket."

  S ha mán technika, csapjunk mellé mentalitást is:
  http://www.uzletresz.hu/20140414-a-nav-lefoglalta-negy-egri-autoszerelo-szamitogepet.html

  Magyarázatok, hidelmek:
  http://www.origo.hu/gazdasag/energia/20140414-unios-penz-kell-hogy-az-allamositott-kozmucegek-ne-rohadjanak-le.html

  Lényeg a logika.
  Régen: Szabályozunk, mer túl csatakos minden így nem lehet rendese...
  Most: Csináljunk csatornákat, mer tiszta száraz minden...
  http://www.origo.hu/idojaras/20140409-duna-tisza-homokhatsag-szarazsag-vizhiany-a-csatorna-amely-megallitana-a-duna-tisza-kozen-a.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mentalitáshoz:

   "Lakossági bejelentés alapján hét különböző egri autószervizben tartottak átfogó szoftverellenőrzést a NAV pénzügyőrei."

   Részletekben az ördög:

   "Lakossági bejelentés alapján..."

   Értem. Tehát megérkezett Egerbe egy konkurencia.

   "hét különböző egri autószervizben... négy számítógépet foglaltak le"

   Hááát... nem volt valami na(v)gy fogás... :))

   Törlés
 32. Felvirradt az Aranykor hajnala?

  Úgy tűnik ez sem jön össze a lopak srácoknak:

  A Szlavjanszkba bevonuló ukrán reguláris hadsereg az agresszió és a gyilkolás helyett kitűzte a páncélosokra a helyi lakosságtól átvett orosz trikolórokat, és máris barátkozik a "terroristának" bélyegzett helyiekkel.
  A katonák egy-egy vödör homokot kevernek a benzinbe, így akadályozva meg a gépek mozgását, a testvérgyilkosságot.

  :)

  https://www.youtube.com/watch?v=EPonWXkM3t4

  Hsz:

  "Hahaha, it seems the unelected jew government failed to start a war in Ukraine"

  (Hahaha, úgy tűnik a nem megválasztott zsidó kormány képtelen háborút indítani Ukrajnában)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mazsola a próféta szóljon belőled!
   A helyzetet én most sajnos sötétebben látom...(Lehet Napocskát kéne kapcsolnom...:)
   Szíriánál valahogy lehetett érezni, hogy nem lesz nagyobb balhé, de ez most mintha más lenne...Usrael és EUsrael pénzügyileg és területileg is széthullik, ha nem tesznek valamit. A rabszolgatartók ezt úgy tűnik nem akarják, ezért most nagyon emelik a tétet. Ráadásul egyik oldal vezetése "rosszabb (o-rossz), mint a másik" (itt most mindegy, hogy ki kezdte). Ki fog itt engedni...?
   A két testvérnép (szkíta gyökerekkel) szerencsére nem akarja egymás nyakát szegni ez látható. De mi a helyzet a többi zsoldossal? Vajon mindegyik beadja majd a felmondását, ha tovább élesítik a helyzetet?
   http://www.hidfo.net/2014/04/15/felmondott-us-donald-cook-legenysege

   Törlés
 33. Jó hír!

  "A holokauszt-emlékév alkalmából a kormány Civil Alap pályázatán elnyert támogatásokat 35 szervezet utasította vissza, amelyek most Memento70 néven magánadakozásból akarják előteremteni a pénzt a nyertes programokhoz, jelentette be Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke. "

  http://index.hu/belfold/2014/04/17/a_mazsihisz_inkabb_maga_gyujt_penzt_a_holokauszt-megemlekezesekre/


  Eddig is így kellet volna, nem állami pízből szvsz...

  VálaszTörlés
 34. Ebbe szaladtam bele nemrég:

  http://alfahir.hu/harmas_intezkedescsomaggal_fekezne_meg_a_jobbik_a_kivandorlast

  És az ilyenkor szokásos summon:
  "A Jobbik tehát minőségi munkahely alatt, hazai, magyar tulajdonú, állami hátterű munkahelyekre gondol."
  Télleg? Állami hátterű? Mon'csak cimbora, nincs neked valami közöd a Mink Egyetlen és Megismételhetetlen...?

  "egy átfogó otthonteremtési program megvalósításával, magyar kivitelezőkkel, magyar beszállítókkal tulajdonképpen minden magyar ember számára elérhető áron kell bérlakást biztosítani."
  Személy szerint nem é'tem minek kell feszt a külföldet majmolni, de biztos van valami értelme párak számára.

  Node... mire ezen tökéletes érthető társadalmi csimbókot a srácok kibogozni szándékozzák (a jelenlegi helyzetet figyelembe véve), kapkodós számítások szerint is eltelik tizen-huszon esztendő. Addég meg...
  a) felrezgünk
  b) dezertálunk
  c) megdöglünk
  Persze... azért érdekelne maga a módszer, hogyan csábítanának haza pár olyan arcot, aki mán akkó se gyönne még a környékre se ha ütnék, vagy fizetnének neki... S nem azé, mer' nem magyar érzelmű arcok, hanem mer' itt mán nincs dóguk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez azért durva… mivel nagyjából kizárt, hogy a vágyott szociálisan magas színvonalat megugorja az ország a közel és távoli jövőben (ilyen politikusokkal, politikával a hátán) márpedig akkor szép lassan közelíti majd az 1 milliót az ország elhagyó?... ez elég magas szám (még akkor is, ha egy részénél átmenti megoldás)
   A végleges elhagyásnak bizonyára a politikai-társadalmi okai is megvannak (esetleg kell más népségnek a hely stb.) fizikailag a háttérben sok minden lehet, mégis valószínű inkább ez az igazi magyarázata: „mer itt mán nincs dóguk”.

   Törlés
  2. Én is erre jutottam korábban, hogy ha kimennek, hát kimennek, legalább szétterjed az egész Földön a magyar észjárás. :))

   "Ha valami nem megy az egyik színpadon, akkor egy befogadóbb rezgésű helyen talán menni fog. Szerintem nincs már olyan ember Magyarországon, akinek ne lenne rokona, ismerőse aki kint dolgozik külföldön. Egyre inkább úgy tűnik, hogy itt, ebben a hazában szinte lehetetlen bármilyen kvantumugrást meglépni, mert annyi de annyi primitívség, lehúzó erő, és idiotizmus vesz körül minket
   (...)
   Azonban van egy másik érdekessége is ennek a kirajzásnak. "Egyre többen dolgoznak külföldön" - szajkózza a rádió: ezt a politika negatívumként értelmezi és kommunikálja, és valóban, ha egy ország szellemi és szakmai ereje nem otthon kamatoztatja tudását, az nem tesz jót a gazdaságnak (érezzük), viszont van ennek egy másik, szellemi vonatkozása, vagyis inkább vetülete. Ahogy én látom – és ez nem sovinizmus – a magyarságnak különleges szerepe van. Sajátos gondolkodásunk, nyelvünk és múltunk arra predesztinál, hogy az átlagos földlakónál magasabb perspektívából lássuk és kezeljük az eseményeket. És most itt nyílván nem a panelproli szintjére gondolok, hanem arra a néhány ezer magyar emberre, akik eléggé éberek és ébredtek, hogy az örök áramlásból merítsenek.
   (...)
   És vajon miért is jó Magyarországnak, hogy a magyarok értelmisége kirajzik? A magyarságnak nem jó, de a világnak igen! Valamiért azt érzem, hogy a Magyar Lavór ellehetetlenítése, életellenessége is mind úgy illeszkedik az Isteni tervbe, hogy az itt kiforrott tudásanyag minél jobban kikerüljön innen, és eljusson távoli vidékekre is. Nem azt akarom mondani, hogy csak és kizárólag a magyar gógyi a csúcstartó a kategóriában, mert én is megismerhettem rengeteg remek külföldi szakember munkáját, akik nagyon jól és forradalmian gondolkodnak, de mégis úgy érzem, hogy a sok sok szaki által összeszedett tudás integrálásához, és szinkronizálásához igenis szükséges a magyar észjárás."

   http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2013/10/kincskereses-magyar-fronton.html

   Törlés
  3. Na ezt a Mazsolát különösen szeretem! Szerintem most P is nagyon örül, erre tett utalást a napokban.

   Éva

   Törlés
 35. No... a sok külső és belső népiesen hagyományos pocsolás, meg a... Nyúl mögé csapjuk oda ezt a cafatkát is:

  http://szabadriport.wordpress.com/2014/04/20/torvenyszek-tisztessegtelen-az-otp-szrti-a-kilakoltatasi-moratorium-meghosszabbitasara-van-szukseg/

  Viszont. A "egész ország népének érdeke" szerény nyomott véleményem szerint, nyomokban sem tartalmazza a moratórium hosszabbítgatást/kiterjesztést, hanem inkább a mindenféle szakmunkások (nomegpersze a hülyeségeik) galaxis másik sarkába való távozását. És/vagy eltüzelésüket.
  (De lehet nem ülte meg eléggé a Nyúl... a agyam.)

  VálaszTörlés
 36. Érdekes eszmefuttatás van az "Istengyermek"oldalon Nagy Gábor tollából a Sz:koronáról.
  Ria

  VálaszTörlés
 37. Nem unják még? :)

  http://index.hu/kultur/cinematrix/2014/04/25/ma_mutatjak_be_ben_kingsley_horthy-filmjet/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ők ettől fontosak, meg ha nem emlékeztetnék a népeket minden második nap, hogy mennyire itt vannak köztünk, lehet pár óra alatt elfeledné mindenki ezt a sok, és iszonyatosan fontos gondolatot, történést.
   És ez nem lenne jó.
   A pajeszos bácsiknak.
   Mindenki más, amúgy tök jól ellenne... deugye, az rasszizmus, meg ilyenek... Megoszt, szükséges a folyamatos sírás-rívás különben hogy haladna előre a Világ? ;)

   Törlés
 38. Olyan szintű energia-elvonást tapasztaltam ma este.. aki még nem futott bele a szakállas ausztria énekesnőbe, az majd fog: de hogy a legtöbb skatulya felől frecsogás-áradat ömlik a térbe, az zicher..
  Ááááhh... aki érti-érti..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Zplus :) Igen ez tényleg energia-elvonás, mert csakis az emberben feltörő disszonáns reakcióra építenek és a „siker” titka ez. Ettől lehet valami egyszerre gyomorforgató és mégis sikeres.
   A dolog nem is új kitaláció, csak klónozták Harald Glööcklert, aki ebből, disszonanciából, imaget és hatalmas divat birodalmat épített fel, remekül kihasználva az emberek felháborodásából adódó ismertséget.
   Ilyen jellegű provokáció mindig jól működik: ugyanannyian imádják, mint amennyien legszívesebben beledöngölnék a földbe.:)))

   Törlés
  2. Köszönöm Ildi (nem ismertem Glööcklert, de ahogy utánanéztem, Ő inkább a divatban alkotott -nem is rosszul, a zenei "pályacsúszása" felejtős- Pompöös)
   Ahhoz képest Tom Neuwirth-Conchita Wurst -tud énekelni.
   (és azt is megkockáztatom, hogy tudom miért szakállas a menyasszony.. :P )
   Próbáljátok ki először kép nélkül.. itt a szöveg is..
   http://www.eurovision.tv/event/lyrics?event=1873&song=31403
   http://youtu.be/ToqNa0rqUtY

   Törlés
  3. Nem szoktam Harald Glööcklert az életem középpontjában lebegtetni, igazából nem is ismertem eddig névről. 1-2-3 éve láttam egy képet róla, és megragadt a fejemben, aztán valahol porosodott. 1-2 napja valami kapcsán felhoztam példának, és most Ildi, tőled hallok róla nem sokkal később. Tudom, hogy nincsenek véletlenek, de olyan érdekes érzés még mindig tapasztalni ezt a gyakorlatban, hogy mennyivel másabb is (lehet) a világ, mint amilyennek adott esetben az ember hinni véli. Emlékszem, mikor évekkel ezelőtt éreztem, vagy sejtettem (azt hiszem talán többek között James Redfield kapcsán is, anyukám könyvespolcáról akadt a kezembe), hogy lehetnek jelek körülöttem, amikre érdemes lehet figyelni, amik valamit jelentenek, csak tudni kell meglátni esetleg még értelmezni is, de el nem tudtam képzelni, hogy ez hogy működhet.
   Erre most meg fenekestül felfordulva áll a világom az akkorihoz képest, és rendszeresen vannak érdekességek, jelek, amikkel kezdhetek valamit.
   Néha olyanra is gondoltam, hogy összegyűjtöm ezeket, főleg az olyanokat, mikor ha épp olvasok, gondolok, mondok stb. egy szót, kifejezést, és egy éppen futó műsorban, filmben, rádióban, vagy másik ember szájából elhangzik ugyanaz, leírom, és megnézem, hogy egy idő után mit adnak ki a szavak.
   Na mindegy, mondanivalóm konkrétabb nincsen, csak gondoltam leírom szakállas hölgyeményünk kapcsán.

   Üdv
   R.S.

   Törlés
  4. majomagyam kihagy.. James Redfield valamiért be van jelülve (the Celestine Prophecies) de azonistúl.. mittudomén.. :D
   ki mire háborog, azon kell dolgozzon.. Láv van testvéreim..

   Törlés
  5. jaés mai: vásárban perui zemberke árul.. én kérdem vala: AYA? mosolyogva jobbra-balra-jobbra-balra..
   igy jártam.. ez az Út kicsit hosszabb lesz..

   Törlés
  6. Zplus Ők talán jól csinálják, amit csinálnak, sikeresnek is mondhatóak (bár, nem értek egyik műfajhoz sem) Sokan születnek tehetséggel, de ez mostanság kevés, kell valami plusz amivel valaki az előtérbe kerülhet. A provokáció a külsővel, az egy ilyen eszköz lehet, ebben az esetben azért megvan hozzá a „másságuk” is.
   Ez az énekes megkapta a média rendszer támogatását, a nép meg kollektívan majd nézi, ha már megfinanszírozta úgyis az adójából.
   Már maga a felvett név is provokáció: Chonchita-fogantatás , Wurts-kolbász, virsli… azért elég egyértelmű.
   A siker mellett, az ilyen típusoknak nincs könnyű sorsuk, gyakran bántalmazzák őket. Szóval könnyen kaphatnak tartós sminket is, amolyan nyolc napon túl gyógyulót, mint tudjuk, van egy réteg, akit kifejezetten szeret ilyesmivel foglalkozni.:) ... nem könnyű játék az biztos...

   R.S.:) igen az nagyon jó, meg azért azért nehéz is, amikor fenekestül felfordul a világ, és az ember rájön, hogy minden összefügg vele és másokkal, a jelek valószínűleg mindig ezt mutatják nekünk.:)

   Törlés
 39. A upc mgm-kanálisán a "könnyűlovasság támadása" 68-as kövületfilm ment "véletlenül" a minap - mégpedig az "orosz medve megszelídítése" alcímmel, mely alcím egyébként eredetileg nem létezik. Megint fel lett tehát melegítve az 1850-es évekbeli orosz-török krími ! háború melyben az angolok is részt vettek.
  A média klóndémonjai szoktatnának minket a háborúsdihoz - most éppen az "orosz medve" ellenében vagy mellette. Nekik mindegy csak hulljon a még ember mint a tavaszi légy. Hát nem fog hullani mert az az idő lejárt. Már csak a "klónok háborúja" van hátra - melyben viszont az emberek megmaradnak embernek.

  VálaszTörlés
 40. Dr. Tóth Ferenc zseniális elemzése a bibliai mesékről, miért alakulnak a dolgok mindig a rossz irányba, pedig nem azt szeretnénk, 3 részes- címe :Miért hatástalanok a nagy leleplezések ?:

  http://www.youtube.com/results?search_query=dr.+t%C3%B3th+ferenc

  GA

  VálaszTörlés
 41. No... most, hogy ettem, meg ittam, gondoltam idebüfögöm pár elgondolásom.
  Egy dolog biztos. Akármennyire kaparunk mink itten, a nagy felfényesedés felé, azé mindig sikeredik beleszaladgálni eme kis mesecsoport tagjainak a sok maszlagba.
  Példának okáért remek dolog a sok pozitív tekingetése, a nem feltétlen hasznos folyományokat fialó eseményeknek/történéseknek, ennek ellenire nem vagyok meggyőződve róla, minden gyö... gyönyörűséges levésről köll mán nekünk értesülni.
  Spec, eddég sikeresen elkerülgettem a sok bornyúságot, ami a képdobozból árad minden nap - merugye... csak tök véletlen pillantok rá pár másodpercre a dobozkára, ha anyámmal szájalok valamiről, de... azér csak megtanálnak ezek a baromságok. Ha nem a képdobozból, akkó a fo... mindenki kedvenc közönségesódalán, vagy a Napiszeres részlegen belül.
  Oszt ennek okán nem mindig őszinte a mosoly a képemen...
  Valahogy ugyanis nem érzem aztat megemelte lelki fejlődésemnek vektorját, hogy azé csak sikeredett értesülnöm errő' a (egyesek szerint) jó hangú, és mondanivalóval teli vadinew nő-fickóról... vagymiről...
  Szóval, lehet okosabb lenne ki se nyitni a "ablakot a világra". (Vagy "atomot villantani" a központi átjáccó/műsorszóró, és Net-es csomópontokon.)
  Kétségtelen persze, hogy akkó pl. nem tudnám meg pár pillanaton, belül, hogy Obama mennyire meg akar minket hunpolgárokat védeni a gonoc Putyin lerohanásától, vagy épp milyen színes sikoltozós figyelmeztetést adtak ki országosan mer süt a nap, vagy esik az eső, vagy... ilyenek...
  Ám, ha jobban belegondolok, ezek a dogók mán közel se csigáznak fel.
  Vagyis a rettenetes (és főleg elkerülendő) információs vákuum, sokkal hasznosabb lenne mindőnk számára. Meg pár fokkal nyugisabb lenne a létezés is.
  Vagy nem.
  Oszt megin hülyeségek ömöltek a agyamba. ;)

  VálaszTörlés
 42. Jajjmáááán, ..ez meg milyen hír, és millen indokkal, aszongya, hogy Kozsdi Tamás kiköltözött Izrahelbe?..zsidók védelmében ??......huhhha..brüáááá...

  GA

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Link?

   Amúgy meg összenő, ami...?

   Törlés
  2. Ugyan lehet soázni Esztergomba is de az attól még nem zsidó terület hanem magyar. Esztergom pedig eredetileg Isztárgam. Vagyis a hely ahol Isztár magjai - gam/mag - oroszlánjai "teremnek". Hogy az adott időben spirituálisan átalakulva hathassanak - mintegy Oroszlán-ként a Vízöntő-ben. A Duna régi neve is a Teremtés női minőségét jelentő Isztárra utalt. Az Isztár Eszter változatát mára már a zsidók teljesen kisajátították maguknak.
   A most éppen Esztergomba tartó K.T. kedvence Marcus Aurélius római császár és filozófus is itt írogatott vala. Azért nézzük már meg ugyan hogy a békésen lelkizgetve "filozofálgató" ő-császári fensége kik ellen is harcolt a 160-as 170-es években oly könyörtelenül. Naná hogy főként a magyarokhoz köthető pannonok és párthusok ellen. Majd később meg a kvádok ellen már a Garam mentén. Így került az Esztergom helyén akkor állt római helyőrségbe is ahol aztán megszállta az ihlet. Nem mellesleg meg elkezdte az eredeti Jézus-követő jámbor keresztények véres üldöztetését is. Mondván hogy ők felelősek a birodalom-szerte pusztító pestisért amit egyébként a csapatai hurcoltak be a párthusok elleni inváziójuk "apropóján".
   Megint az van hogy nem az a lényeg hogy mit mond valaki - legyen az bár császár vagy annak csak utólagos "követője" - hanem az hogy mennyire hiteles az a személy aki mondja. Milyen az életútja, mik azok a tettei melyek alapján a Teremtés megítélheti és meg is ítéli. Mennyire ellentétesek ezek azzal amit egyébként szavakban álságosan hirdet.

   Törlés
  3. Akác, méz, pálinka után tudtátok, hogy az EU szeptembrtől betilthatja a füstölt húst (ill. akár a füstölést "mint olyat" is)????.

   http://www.newpolandexpress.pl/polish_news_story-6214-smoked_meats_a_no-no.php

   Milyen jó, hogy vannak édes Istenem! Viszont már kielemeztek 11 "füstölt íz csináló" adalékot.
   Megható, ahogy az egészségünkkel törődnek. És mi hálátlan szemétládák meg ki akarunk lépni!


   Ági

   Törlés
  4. atv.hu: "Elszabadult 5 mozdony a soproni pályaudvarról. Az egymáshoz kötött mozdonyok a 11 km-re lévő fertődobozi állomáson álltak meg." - az 5 a beavatás, a 11 az újbóli "eleven"ségre/feltámadásra jutás száma.
   heti válasz.hu: "Csak 48 éves volt az öngyilkosságot elkövetett énekesnő." - 48 a "titkosított" 84 vagyis a 2ős-szivárvány foka /2x42/ valójában a teljes szív-árván-lévőség ami a tovább-menetelhez kell.
   ma.hu: "Szellemmel szexelt és élvezte...éreztem az erőt" - avagy a nevezett hölgy már megtalálta a saját külön-bejáratú über-dimenzionális Tündérkirályát ?
   Mennek a szabadkőműves megjelenítések ezerrel - mert a végidő közeleg. Az EU - magyar gemátriailag 9+35=44 ! - is csak megjelenít. Lásd 11 "füstölt-íz-adalék". A 44 egyébként a "4x11-es" oldalú 4zet/stilizált KOCKA - ami persze a FÖLD és el van "vetve"...kőművesék által.

   Törlés
 43. Mazsola, Itt a link Kozsdi Hírlevelével és a vele kapcsolatos reagálásokkal:

  http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=7138&c_start=0

  GA

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ebből a fenti Hírlevélből nem derül ki pontosan hová költözött, meg gondolom MarcusAurelius sok helyen meg fordult!????

   Ági

   Törlés
  2. "Abba a városba költöztem... - mármint K.T. - ...ahol Marcus Aurélius megírta híres Elmélkedések c. munkájának 12 fejezetét." Ez a hely az esztergomi várhegyen akkor állt Solva nevű megerősített római tábor/város volt. M.C. jóideig itt sertepertélt a pannon lázadások leverése után - főként a felvidéki kvádok elleni hadjáratot innen felügyelendő. Tehát K.T. Esztergomba költözött. Bár ami azt illeti ez teljesen érdektelen - egy az országfoglalókat feltehetően származási okból pártoló "oxfordi valaki" szimpla magánügye.

   Törlés
  3. Madarat tolláról, Posta Imrét az oldalán kommentelőiről. Nekem nem túl fényes az a kép amit ott látok. És most ilyen szempontból lényegtelen, hogy mit gondolnak Kozsdiról vagy bárki másról akit kipécéznek maguknak, ahogy ezt tálalják egyszerűen otromba.

   Éva

   Törlés