2014. április 23., szerda

Lazuljunk: Ray Kelly atya elviszi a show-t


Lehet így is... :)



Lúdbőr...

Mer érted?
A papoknak "hivatalból" tudniuk kell énekelni, de ez nem jelenti azt, hogy tudnak is (tisztelet a kivételnek), és persze lehangolóan énekelni sem kötelező, bár ez a gyakorlat (nálunk) .
"Ez" az ír pap(a) viszont mindent visz, elképesztő hangja van. Állítólag már CD-ket is adott ki. Egy templomban amúgy is általában jó az akusztika, hátha még valaki ki is tudja ereszteni a hangját úgy "istenigazából" - csak hogy maradjunk "házon belül" a szakkifejezésekkel! :)

4 megjegyzés:

  1. A "történet" szerint egyébként tök meglepetés volt ez a kis dalocska, a pár nem tudott róla hogy "mit kapnak". Biztos nagy élmény volt ott élőben meghallgatni (nem így egy 20 méterre lévő kamera mikrofonján keresztül)

    VálaszTörlés
  2. Miattad néztem meg. Kétszer (egyszer a múltkor, egyszer meg most :)
    Szerintem ez valahol "normális"- ha már ott van meg énekelni is tud (Józsi atya kántora- Sz.Zsófi a NótaTvben is énekel- nem műfajom, de a tudás az tudás)
    Mikor a Mi esküvőnk volt, egy zeneakadémikus hölgy hegedült egy művet
    (és igen, elérzékenyültem, de nem birtam-birtuk átadni magunkat az áhitatnak, mert a Jézuska a kis kereszten úgy nézett ki, mint egy szürke gyalogos.. :)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű... lett vóna, ha nem hagyom fullra feltekerve a füles hangerejét. Így sokat rontott az élvezeten, hogy még a szemgolyóbisom is beremegett a nénik hangjától. Ezután a sokkhatás után erősen leromlott a morálom, így a csuhás bácsi produkciójának nagyrészét inkább kihagytam.
    Galád mód megjegyezném, nem túl jó kombó ám eme videjó. Furafejű csuhásbácsi, templomi környezet, 'sküvő... Bár lehet van, aki a ilyesmitől izgulja össze magát.

    VálaszTörlés
  4. Kelly atya tényleg kedves, humoros, emberi és nagyon nagyon szép hangja is van. Mindamellett van azért egy furcsa disszonancia az egészben...
    A hazai katolikus egyházban is engedik már „lazábbra venni figurát” mert a hívek akolja kissé megfogyatkozott és elöregedett. Tehát a pap is lehet vonzó „emberi” (gördeszkázhat, énekelhet, jó fej lehet stb.)… hiszen el kell nyerni a fiatalabb generáció szimpátiáját, ez most létkérdés is.
    Sok mindent megengednek ma már hivatalosan is, de azért a kat.papi világ mégis marad egy természetellenes, furcsa zárt valami. Elszigeteltségük okán, csupán elméleti szinten tudnak a gyakorlati életről (párkapcsolat, munka világa, gyereknevelés, küzdelem a megélhetésért stb.) bár ez soha nem volt akadály a hívők lelkesítésében, ezért is roppant szórakoztatóak a vasárnapi prédikációk (nem is kell ilyen extra műsorszám hozzá).
    Természetesen nem lehet általánosítani, mert hát, mint minden közegben, a katolikus egyházban is sok az érték és az értékes ember.
    Szóval szép ez a produkció és Kelly atya is odatette magát, de az én allergiám sem múlt el tőle, de hát ez már csak az én hibám. :)))

    VálaszTörlés