2014. június 18., szerda

Lazuljunk - Új-Zéland

Tudom, hogy...


"Nem a hegy és
nem a v
ölgy a valódi, hanem a szépség, melyet képzeleted a hegyek-
völgyek formáin élvez; és a jelenség világ ál-végtelenjéből
k
épzeleteden át vezet az út a benned rejlő igazi végtelenbe"

...de mégis van egy olyan "hely", ahová egyszer nagyon szeretnék eljutni: Új-Zéland. 

(és nem, nem csak azért mert ott forgatták a Gyűrűk Urát... :))

Bámulatos látni, ahogy mindenben, de tényleg mindenben, a legkisebb mohában és a városnyi felhőben is ugyanaz a Tudatos Élet dolgozik, virágzik, burjánzik, mozog, sugárzik, és áramlik. Egyszóval megjelenik. Csodálatos érzékelni, ahogyan minden életre van hangolva itt a jelenségek világában, még akkor is, ha minden látvány csupán vetített kép, akkor is érződik a mögöttes jelenléte és szándéka ugyanannak az Abszolút Entitásnak, amit nevezzünk most csak egyszerűen Életnek. Nem a látvány csal könnyeket a szemembe már, hanem a mögöttes tartalom tudata. Vagyis szerényebben fogalmazva nem tudata, hanem az iránta kibontakozó megismerés vágya. Ezt persze csak az egó mondja, hiszen a Tudat ismeri önmagát, de előszeretettel elbújik a szemlélő mögé...



Forrás: http://www.theatlantic.com/video/index/371294/gods-own-country-new-zealand-in-hd/

12 megjegyzés:

  1. Szívből örülök ennek a bejegyzésnek, áthalványlik rajta némi transzcendens (nem Weöres soraira gondolok:)) …talán nem „csak nevek” szólíttatnak meg..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, és örülök hogy olvasgatsz még errefelé. :)

      Nem soroltam a mohák és felhő közé, de ugyanilyen módon képes vagyok megbámulni egy szép csajt is, és _ugyanezt_ látom benne is, azaz nem az ő konkrét szépségét, hanem a "mögötte" lévő valós ideát. Persze természetesen a túlzott figyelem ilyenkor félreérthető, mert az egó nem a valódi szemlélődőt látja, hanem csak egy másik egót, aki fel akarja csípni őtet... :)

      Törlés
    2. Csendben figyelek. Akár "dicsér", akár "szid" az ember, csak eteti a "kis elmebeteget", talán a válaszodban is kevesebb már a „szerényebben fogalmazva” ;-) ...De tudom én, hogy nehéz azt a bizonyos izmot folyamatosan megfeszítve tartani... megyek is vissza kussolni!

      Törlés
    3. "Nem jutalmaz,
      Nem büntet,
      Nem ítélkezik,
      Csak van."

      https://www.youtube.com/watch?v=rmKScssfbus

      Törlés
  2. Csatlakozom Pityeszhez, nekem is tetszenek a gondolataid :)

    A keret is jó...:)
    Környezetemben sok embernek mágnes Új "Zé" Föld, de eddig még csak kevesen jutottak el oda...És igen, a Gyűrűk Ura óta erősödött fel ez a vonzó erő...
    Talán újra megtanulunk majd repülni, és akkor "hipp-hopp ott leszünk ahol csak akarunk" (esetleg még azt is "megismerhetjük" (így "ÉL-Ő" testben), ami a vetített kép "mögött" VAN)...;)

    Szép Napot!

    VálaszTörlés
  3. Mazsola :) olyan nagyon szépen megfogalmaztad, hogy nem is lehet sokat ehhez hozzáfűzni.
    Talán csak annyit, hogy itt a világban, ha valamit szépnek és harmonikusnak találunk, abban könnyű észrevenni az Istenit, de ez a minőség azért tud így „szépségként” megnyilvánulni, mert az ellenkezője is jelen van, mert az Isteninek, a szépnek hiányában is jelen kell lennie, hiszen minden Őbenne van.
    A valódi szépség (az Isteni) felfedezése mindenben, egy látásmód az illúzióban, ami úgy és olyan mértékben nyilvánul meg számunkra az életben, ahogyan az adott dologra, jelenségre képesek vagyunk rátekinteni. Azért láthat ugyanabban a jelenségben mindenki kicsit vagy nagyon mást, mert az nem csupán egy fizikai megnyilvánulás meghatározása, hanem a rátekintő szemléletmódjának a „milyensége”.

    VálaszTörlés
  4. Szép :)

    Én csak Dobogókőre szerettem volna eljutni július 12-én éjszakai túrára, meg erre-arra utána, de egyelőre még ott tartok, hogy próbálom megkapni telefonon a nagykövetséget, hogy időpontot kapjak az útlevelem papirjainak átadásához.. Vogonok.. :D
    (túra- fuccs..)
    *****
    Fekete István: Szeretet

    Jól tudom, a fényt a szemem itta,
    a dalt a fülem fogta,
    a simogatást a kezem érezte,
    szép utakon a lábam vitt,
    és a gondolatok a fejemben születtek,
    mint az ég távoli villódzása,
    de mindezt a szívem gyűjtötte össze,
    és belőle lett minden, ami
    szeretet.
    *****
    Fekete István: Szeretem a ködöt

    Szeretem a ködöt, amely eltakar és egyedül
    lehetek benne.

    Szeretem a ködöt, mert csend van benne,
    mint egy idegen országban, amelynek lakója
    a magány, királya pedig az álom.

    Szeretem a ködöt, mert túl rajta zsongó jólét,
    meleg kályha, ölelésre tárt karok és mesék
    vannak, melyek talán valóra válnak.

    Szeretem a ködöt, mert eltakarja a múltat,
    a jövőt, és a jelen is olyan homályos benne,
    hogy talán nem is igaz.

    Olyan kevesen szeretik a ködöt, és olyan
    kevesen találkozunk benne, de akik találkozunk,
    nem csak a ködöt, de egymást is szeretjük.
    *****

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és honnan van a neve? (mert hogy nem tudtam.. :)
      hollandusul Nieuw Zeeland-nak keresztelték felfedezésekor.. Új-Zééé-land.. :D

      Törlés
  5. mért nem csináltatod meg előbb a szerb útlevelet, aztán azzal kislisszansz szegedre és ott három hét alatt kiállitják a júniós magyar útlevelet. Oszt akkor a konzuli illetéket (amit őt megilleti ugye) is megúszod. Igaz két útlvelet kell kifizetned cserébe, de legalább kapsz valami kézzelfoghatót a pénzedért :)
    Habár ha még mindig olyan agyfelbaszós kabaré Zentán elrendezni a passzust mint annó, akkor lehet többet ér várni a nagykövetségre. Én pár éve mikor rendeztem, három (!) nap volt mire egyáltalán a kurva asztala elé állhattam. Első két nap már egy-két órája állunk a sorban, mire kijön az aktatologató a folyosóra, hogy "lefagyott a gép". Mindenki mehet haza. Nem gáz, hogy ott szobroztál fél délelőtött. Másnap ugyanez. Harmadik nap mondom ha megint ez lesz én fellököm a picsát oszt bemegyek megmutatom nekik a reset gombot. Szerencsére a technika ördöge kegyes volt aznap és végre bejutottam. Mondom fasza, megy ez. Erre ad valami fénymásolt fecnit amin irja miket szegjek össze, meg ráirja a dátumot ha jól emlékszem olyan két hónappal későbbre!!! wtf?!
    Na mindegy nemtom mért irtam le ezt. Szerintem csak offolásból :)
    Azóta már megvan a magyar pásszus is. Úgy voltam vele ha visszavezetik júniójék a vizumkényszert, vagy kitör a polgárháború, hát engem nem fognak ide bezárni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. üdv :)

      nem, már nem igy megy: most már a városházán van mindentudó "ótómata", érintőképernyőn kell kérni a sorszámot a nyolc tolóablakoshoz, amelyik rendszeresen leakad.. most csináltattam a személyimet meg a jogsimat (mert a jogsik lecserélésének határidejét még egy héttel a határidő letelte előtt nem tudták- hogy kitolják-e).
      Reggel fél8- városháza, hogy időben sorbakerüljek, 8-kor a gépet javitják, cetlitépés, sorbanállás, befizető, posta, befizetés, cetlitépés, anyakönyvi kivonat megkap, rendőrség személyihez sorbanállás, befizető, posta, befizetés, rendőrség, jogsihoz sorbanállás, befizető, posta, rendőrség sorbanállás mindkét helyre egyszerre (amelyiknél előbb jutok be :P ) éééés dél múlt.. úgy tiz nap múlva nézzen be.. :)

      "Azóta már megvan a magyar pásszus is. Úgy voltam vele ha visszavezetik júniójék a vizumkényszert, vagy kitör a polgárháború, hát engem nem fognak ide bezárni :)" - mivel volt mindkettőben részünk..

      Törlés
    2. Csak keményen, külhoni magyar testvérek!!! :)

      Törlés
    3. ja igen, a milliódináros automata! Én még a rendőrségen rendeztem az útlevelet. Az igazolványom is még ez a régitipusú rongyos szar, már két éve lejárt. Mikor bementem, hogy szeretnék újat, közölték, hogy a dátum ebben a szériában nem számit, mert még 2015-ig érvényes :)
      Érdekes, hogy a városházán már nem lehet csak úgy szó nélkül felmenni a lépcsőn. Rögtön ugrik a security-s fazon és elkéri az igazolványt arra az időre amég ott tartózkodsz. Nagyon félhetnek ott fent valamitól az önjelölt atyaúristenek :)
      Szegeden nekem kész felüdülés volt az okmányirodában az ügyintézés. Ugyanilyen automata, csak működik is. Előtted max 2-3 várakozó. A váróteremben nagyképernyős tévé!! Mikor jön a számod a kijelzőn bemész, ahol kultúrált hangnemben beszélnek veled, ráadásul lehetőség van kártyás fizetésre is! Hiába no, csak Júnió!

      Törlés