2015. január 6., kedd

Napiszer - január

A késő római–görög mozaikokon Kronoszt egy hosszú fehér szakállú, öreg, bölcs emberként ábrázolták, aki a zodiákuskereket forgatja. Ezt a figurát gyakran Aeonnak is hívták, ami görögül ’örök idő’-t jelent.
Kairosz ezzel szemben az ábrázolásokon egy meztelenül futó fiatalember, szárnyakkal a lábán (néha a hátán), homlokán előrenyúló göndör hajjal és hátul kopasz fejjel. A Sikyonból származó híres görög szobrász Lüszipposz allegorikus szobrán Poszeidipposz verse olvasható:
 
Honnan és kitől származol? Sikyonból. És a(z alkotód) neve? Lysippos.
És ki vagy te? Az idő, aki mindent lehagy.
Miért állsz lábujjhegyen? Én örök futó vagyok.
És miért vannak szárnyak a lábaidon? A széllel repülök.
És miért tartasz borotvát a jobb kezedben? Jelként az embereknek, hogy minden élnél élesebb vagyok.
És miért lóg hajad az arcodba? Hogy a velem találkozó megragadhasson.
És az Ég nevében, miért kopasz a fejed hátul? Mert senki, akit egyszer lehagytam, nem foghat meg hátulról, akármilyen fájdalmasan szeretne is.


Miért formált meg téged a művész? A te kedvedért, idegen, és tanulságként állított engem ide.
 
 
 
 
mit mondanak a múzsák? (angol)
 
Ő a Pillanat. A Jelen. A Most.
(csak figyelj.. :)
Itt az idő, most vagy soha!


131 megjegyzés:


  1. http://youtu.be/q1UdB_O48tU

    Andreas Kisser said:
    The whole theme of the album is the concept of the time, and the title reflects that — it's like one concept of time which is not chronological, from one to two; it's like an instant in time, it's a special time of change... Everyone's life is written by [their] choices — you have many 'kairos' moments, like if you go [from] point A [to point] B [to point] C, you are driven by your choices or your guidance; you have to go either one way or the other. And that's the kind of time we talked about — not about aging or getting old or going back [in time]; it's just [about those important] moments that can change everything.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Andreas Rudolf Kisser mondta (a Sepultura dalszövegirója-gitárosa):
      Az egész album témája az Idő fogalmáról szól, és a cim visszatükrözi ezt- ez az időfogalom nem a kronologikus egyről-kettőre, inkább egy pillanatnyi idő, egy speciális idő a változásra. Mindenki élete meg van irva a választásai által- sok ilyen "kairos" pillanaton át, mint amikor A-ból B-be vagy C-be, a döntéseid vagy a vezetőd (útmutatód, vezérsugarad) által, erre vagy arra mész- és pontosan ez az az Idő, amiről beszélünk: nem az öregedésről és nem az időutazásról: azokról a pillanatokról, amikor megváltozhat MINDEN.

      Törlés
  2. Hát nekem ez nem úgy tűnik mint egy futó, sokkal inkább, mint aki piszkosul igyekszik a budiba, mert mocskosul kell szarnia... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. meg durván tolja a guruló köveket is és tiszteleg Floppie a bendzsós bohóc előtt (a keze: Rock Concert Movement #37 Flashing the Floppie The Banjo Clown Hand Puppet) :P

      Törlés
  3. (best of mai nap, csak.. mert érint?)
    (részlet egy kommentből, Yoricktől)
    "Magát az érzést ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a bűvész nagylelkűen megmutatja, hogyan működik a trükk. Ez egyszerre érdekes és kiábrándító. Ahol eddig a csoda élt a lelkedben, beköltözik a tudás. Pl. Konfliktusban meglátod a harag mögött a félelmet, a rosszindulat mögött az irigységet. Elkezded sajnálni a rád támadót.

    Gyereket nevelsz, s közben tudod, hogy a saját sérüléseid és görcseid beszélnek belőled. Apád és anyád vagy és olyan őseid, akiket nem is ismerhettél. S bár megállítani nem tudod, de érzékeled. S így néha magától abbamarad, mert okafogyottá válik. :)

    Rájössz, hogy az emberek végtelenül egyszerűek. Ez önmagában nem igaz. AZ egó az, ami egyszerű. Minél többet tanulmányozod a sajátod működését, annál könnyebben fedezed fel, hogy bár a hangszer és a hangszín más, a dallam alapvetően ugyanaz. Ha mindig megkérded magadtól, miért teszem? Annál könnyebben fogsz belelátni mások motivációiba. S azon a ponton többnyire rémült, bizonytalan, szeretetéhes gyermekeket fogsz találni. Amikor magadban magadhoz öleled ezt a gyermeket és megnyugtatod, akkor tudod majd a többieket is szeretni. Akármi is van a felszínen."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "A magunk teremtette pokolban éltünk, s próbáltuk otthonosan berendezni. Nem ismertünk mást.

      Szerinted lehet a szeretet alapja a félelem? Ne értetlenkedj! Ennél már többet tudsz rólunk.

      Mindent, ami a közelünkbe került, próbáltuk énünk részévé tenni, s aztán ragaszkodtunk hozzá. Valójában nem is önmagához a dologhoz ragaszkodtunk, hanem ahhoz, amit jelentett számunkra. Megpróbálom elmagyarázni.

      Szerelmeinkben szerettük azt, aminek szerintük ők láttak minket. Nem tudjuk, valójában minek láttak minket, de volt róla elképzelésünk, s mi ezt az elképzelést szerettük. Görcsösen akartuk, hogy fontosak legyünk valakinek. Ettől különlegessé váltunk. Valakinek mi jelentettünk mindent. Énünk erősödhetett abbéli hitében, hogy egyedülálló. Alig tudtunk tudomást venni a másikról. Közben féltünk. Mi lesz, ha ez megváltozik? Mi lesz, ha már nem leszek számára különleges? Mi lesz, ha másvalaki boldogabbá tudja tenni? Mi lesz akkor velem?

      Féltünk. Féltünk, hogy csökken az értékünk. Önérzetünk, önbizalmunk, önbecsülésünk.

      Képzeld el, féltékenykedtünk. Nem viccelek! Ne nevess!

      Igen, féltünk, hogy elveszítünk valamit, ami soha nem is volt a mienk. Valójában soha semmi nem volt a mienk. Nem a birtoklás volt létezésünk értelme, hanem a tapasztalatok, élmények. De ezt nem tudtuk. Féltünk és örjöngtünk, ha az, akit "szerettünk", másvalakivel érezte jól magát. Nem örültünk az örömének, mert nem azt láttuk, hogy ő boldog. Azt éreztük, hogy elvett tőlünk valamit. A hitet, hogy birtokolhatjuk... Hogy az ő boldogsága minket megrövidít.

      Emiatt azt az időt sem tudtuk igazán megélni, amikor együtt voltunk, mert mindig ott lebegett, mi lesz, ha...

      A gyerekeinket tulajdonunkként kezeltük. Énünk meghosszabításának. Sikereiket a mi sikereinknek, kudarcaikat a saját kudarcainkként éltük meg. Ha nem köszön a büdös kölyök, akkor mi nem neveltük meg eléggé. A mi kudarcunk a szomszéd arcán felbukkanó rosszallás. Köszönj szépen a bácsinak! Miért nem tudsz soha köszönni! Miért kell mindenért könyörögni! Piff, egy pofon...

      Mindenben ezt csináltuk. Szeretni? Egónkat tápláltuk a gyerekeinkből, szerelmeinkből, barátságainkból. S mindezt csak addig, amíg ki tudtuk belőlük facsarni a birtoklás, az enyém utolsó morzsáit is."

      Törlés
  4. No igen, mindössze annyi a lecke, hogy azt a bizonyos "gyereket" keressük meg magunkban, mert Ő a kulcs.
    Ez az a "gyerek", amelyik gyerekként lehet zseni, de később fura egy alakká válik.
    Mint például az is, aki gyerekként még ezt írta:

    "Fut a vízen egy fénylő hajó,
    ...
    Két szótlan árny,
    Ki partra száll, jött
    Hogy folytassa ősi harcát.
    Mögöttük holt évmilliók, őrzik
    Küzdelmük régi titkát.

    Az egyik bajt hoz és pusztít,
    A másik új reményt ad, meggyógyít.
    Hol ember él, mindig s mindenütt
    Így van ez, így!

    Nyújtsd a kezed, félek, hogy két
    Világ közt elveszítlek majd,
    Úgy ölelj, hogy érezd, az álmod
    Itt bent új virágot hajt!

    Nyújtsd a kezed, félek, hogy két
    Világ közt elveszítlek én,
    Légy velem és érezd, egy pillanat
    Most több az életnél!

    Két utazó, rossz és a jó
    Jár a végtelen évek útján.
    Rég tudják ők, egyik sem győz,
    Ám e harc örök végzetük már.

    Az egyik háborúkat szít,
    A másik elfeledtet minden kínt,
    Míg ember él, mindig s mindenütt
    Így lesz ez, így!

    ..."

    https://www.youtube.com/watch?v=VGG4ZlJeE7U

    Mindezt leírta, majd egy médiageci lett belőle:

    https://www.youtube.com/watch?v=2oBmJ_hza6E

    Így lett a gyerekből valami "más".

    VálaszTörlés
  5. :) jót mosolyogtam a szobron is meg Mazsola budiba igyekvő megállapitásán is.
    Nálam jóval szebb Szaturnusz kép van egy régebbi asztrológiai folyóiratból, de sok müvészt is megihletett az idők ura .
    Viszont a szárnyas lábak a Mercurhoz tartoztak régen is a kigyós szárnyas bottal.
    Szaturnusz az emberi archetipusában a bölcsességet alázatot(nem megalázkodást) hordozza.Lehet a szobor a térdek merevségével az alázat hiányát próbálja mutatni.

    Mazsola pár napja a velorex oldaladon kotorászok és: a TK irja hogy a bolygóknak logoszai vannak azaz al-al-al logoszok amelyekkel a bolygón élők lelke közös lélekcsoportot alkot.
    Hát tán ezért nevezték a bolygókat mint isteneknek.
    Ugyan akkor jutott tegnap eszembe a magyarok Napistene (egyiptomé is) pontosan a rendszer logoszt mint istenséget tisztelte benne.

    Visszatérve a szaturnusz pozitiv archetipusa szorgalmas preciz pontos megbizható a negativ viszont tud kegyetlen rendetlen slampos és sajnos nagyon irigy önző is lenni. Mindig Öregúrnak festették rajzolták mintázták meg.Nálam is egy igen érdekes öreg de mégis szép ffi arc rézkarcnyomata van meg.


    Kerion :) küldtem neked egy emailt a freemailra.

    H.

    VálaszTörlés
  6. ééés ismét csak mekkora energia-elszivás az egész.. mindegy melyik oldalnak hiszel, csak a figyelmedet (energiádat) szivják.. "J"esu is "C"harlie? (szándékos az átbontás, hogy jobban látsszon)
    (mekkora mágiázás folyik a háttérben, azt el sem tudom képzelni)
    Hamis-zászlós a kollektiv-tudatúak ellen? Vagy valami más? MindEgy.. minek foglalkozni vele, ha esélyünk sincs megérteni ezen a látószögön?
    (irom mindezt azért, mert mindenki erről beszél.. mintha bárki is tudna bármit :D )
    -
    (és ki Rose? :P )

    VálaszTörlés
  7. "Rejtélyes alvókor terjed egy kazah faluban"
    Forrás: https://kuruc.info/r/6/137969/

    Szerintetek? És most tényleg az általatok valósnak vélt okra lennék kíváncsi (van egy pár tippem nekem is).

    *Richie Gecko*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben az a legérdekesebb Richie, hogy már két éve tart ez az "ismeretlen kórság", de csak most sikerült erről írni. Nagy valószínűséggel Putyin és Nazarbajev https://www.google.hu/search?q=Nazarbajev&es_sm=93&tbm=isch&imgil=eIVDF_6eKnLufM%253A%253B6q8LHrpOo8j5NM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fdespiteborders.com%25252Fvytvorenie-novej-vlady-po-parlamentnych-volbach-v-kazachstane%25252F&source=iu&pf=m&fir=eIVDF_6eKnLufM%253A%252C6q8LHrpOo8j5NM%252C_&usg=__6cerytlv-dBDVuU-nVU88qAuGDw%3D&biw=1680&bih=959&ved=0CHkQyjc&ei=DcyuVJT0KMHaUo2Ug_AF#imgdii=_&imgrc=yO4AjICwyZKAQM%253A%3BeOpc33gXerwnnM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.tyden.cz%252Fobrazek%252Fnursultan-nazarbajev-46c80522e3f70_275x183.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fm.tyden.cz%252Frubriky%252Fzahranici%252Frusko-a-okoli%252Fnazarbajev-ma-kazachstan-pevne-v-rukach_19676.html%3B275%3B183 :))))) tudják az okát, ennek a "furcsaságnak".

      Nazarbajev gondolom egyeztetett, mielőtt belefogott ebbe: http://index.hu/nagykep/2013/11/10/egy_diktator_jatekvarosa/

      Most pedig lassan elkezdődik a színpadi előadás. http://444.hu/2014/09/01/ukrajna-utan-kazahsztan-kerulhet-putyin-celkeresztjebe/

      Ezt a kalacsi nevezetű falut nem sikerült megtalálnom a térképen.:) Lehet, hogy azon a területen van, ahol a madjar törzs is él. A neve mindenesetre beszédes: KALÁCS , ami visszafelé olvasva egy kis kiigazítással: CSALOK. :) Az egészben számomra mégis az a legfuribb, hogy este tök váratlanul beugrott ez a név: Asztara, amit már csak egy hajszál választ el az Asztanától.:)
      Egyszóval valamiért fontos lehet nekik ez a hely, vagy pedig ezzel a hírrel épp a figyelmet akarják elterelni valami fontosabbról. Ráadásul semmi esélyünk sincs a hír valódiságáról személyesen meggyőződni.Várom a tippjeidet!

      Lujza

      Törlés
    2. (túl sok Ö.T-t olvastál Lujza)

      De szeretném egyszer jól kialudni magam én is!! :)
      (lehet ebbe a faluba kellene költözni?)

      Törlés
    3. Richie, van-e a tippjeid között olyan, amelyik ezen vonalak mentén vetődött fel?

      http://foldrajzmagazin.hu/szines-mozaik/nazca-vonalakat-fedeztek-fel-kazahsztanban/

      http://www.origo.hu/tudomany/20140925-kor-negyzet-horogkereszt-regeszet-furcsa-jeleket-talaltak-kazahsztanban.html

      Lujza

      Törlés
    4. Nem volt, de ezek baromi érdekesek, köszi!

      *Richie Gecko*

      Törlés
  8. Ezer szirmot nyit
    az üresség virága.
    Gerinces növény.

    http://ablakvirradat.blogspot.hu/


    VálaszTörlés
  9. Kedves Kerion!
    Mire utal a 4200?
    A 18 hónapos kicsim folyton ezt a számot írja be az elcsent telefonom számológépébe.
    9000-2400-2400=4200
    Azt tudom, h az élet értelme 42, a két nulla megfokozza a hatást.
    Köszönettel,
    Olivin

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "A 42 a válasz mindenre" - lásd Galaxis útikalauz stopposoknak. A 42-vel utalva van Jupiterre/Zeuszra is de - ami a fontos - ez a "szivárvány foka". Tehát a 42 a szivárványt jeleníti meg. A szivárvány összekötő HÍD a Föld és az Ég között. A szivárvány lábánál van elrejtve a kincs amivel - végigjárva a spektrumot, a különböző szín/t/eket - újra az EGYségbe, a mindent összegző eredeti fehér eső-színre lehet jutni ami persze a FÉNY-t jelképezi. És persze fel is lehet mászni a szivárvány-hídon a TEREMTŐ-höz. A "kincset/a felemelkedéshez szükséges tudást" ennek a magyar szóösszetételnek a rejtett jelentése jelzi ami: a szív árván/y/-lévősége. Ez /is/ szükséges a Tündérkirály/nő/-al,-vel létrejövő szer-elem-hez - AKI aztán a tudást és a képességeket adja. Enélkül a szer-elem nélkül nincs semmi, nincs metamorfózis, újjászületés, megtáltosodás, /f/elrezgés ecetera. Még a Da Vinci kód című filmben is - egy szekta beavató szertartásán - ennek a különleges szer-elemnek egy szex-elemes változata van megjelenítve. Ahol az "oltáron" fekvő bekötött szemű férfi szektatagot amolyan lovagló-szex-xel "avatja be/fel" a Tündérkirálynőt utánzó hölgyike. Ha nem megy az "eredeti szerelem" akkor a látszat-szerelem az ami be van vetve - az illuzórikus dolgokért - a 6alomért, a vagyonért, a karrierért ecetera.

      Törlés
    2. Köszönöm a gyors választ. Ő már (még) tudja ezt ezek szerint...
      Ez a szerelem a Tündérkirálynővel, ha jól sejtem, a tudatalattink megismerésén keresztül lehetséges, ami a legkönnyebben egy másik emberrel létesített mély szerelmi kapcsolatban megy?
      Vagy miként?
      Esetleg a kicsi egyszerűen arra hívta fel a figyelmet többször, h jobban szeressem az apját? :o)

      Törlés
    3. Nálunk a kicsi állandóan spirálokat rajzol...

      Törlés
    4. Olivin,

      A számológépen van dupla 0 gomb? Azzal írja a számokat vagy a szimpla 0-val. Ne gondolj bele komoly okfejtést, csak ez jött le elsőre. :-)

      Mazsola,
      Molnár V Józsefnek van egy olyan DVDje, de könyvben is megjelent hogy 'Gyermekrajzok üzenete', vagy valami hasonló. Nálunk a DVD most került elő sok év után. Nagyon érdekes okfejtéseket mutat be, ami után kiderül hogy az ákombákomok nem is ákombákomok.:-) A még Fentről hozott tudás nyílvánul meg a kicsik rajzaiban.
      Kislányom, kb. 3-4-5 éves lehetett, krétával rajzolt a betonra, a ház mögötti teraszon. Királylány, mellette egy Királyfi felemelt karral, karddal a kezében. A Királylányt pedig alulról körbeöleli egy sárkány.
      Nem dereng hogy meséltem volna Neki ilyen 3-as párosításról, s akkor még a csillagokról (Tündérszép Ilona vára, sárkány) sem meséltem ilyen részletesen. Na paff... :-) Mást nem tudtam tenni, lefényképeztem a rajzot, s még ma is megvan... a tarsolyban.
      Fecu

      Törlés
  10. akkor ő is tudja, honnan jön :o)

    VálaszTörlés
  11. Kigépeletem sorokat "A lélek fejlődése" című könyvből azoknak akik szeretik az ilyen olvasmányokat (köztök magamnak is:) és azoknak is, akik köpködni szeretik az ilyen irományokat, vagy éppen a szerzőiket/kiadójukat...:)
    Szóval fogadjátok, ahogy jól esik :)

    A szöveg részletek nem egyszerűek, de legalább hosszúak, ezért sok részletben lesznek beillesztve... :)

    Előzetesen némi segédlet:
    Átman: Önvaló, Szellem; a Lét vagy Létezés eredeti és esszenciális természete
    Bhakti: odaadás, Istenszeretet
    Dzsívátman: Az individuális én; központi lény, az Átman, az élőlény örök szelleme vagy örök énje; az Isteni, amely individualizált énként, vagy a teremtett lény szellemeként nyilvánul meg.
    Ego: a spirituális személyiség árnyéka és kivetülése, magába foglalja, hogy a valós Én, az elme, az élet és a test külső énjével egyesül, az ego tehát mentális, vitális és fizikai.
    Vitális: az élet-természet, amely vágyakból, érzésekből, szenvedélyekből, a tett energiáiból, birtoklási és egyéb ösztönök, mint harag félelem, mohóság, testi vágy, stb. játékából áll.

    Szép Napot!


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mit jelent a pszichikus lény

      A pszichikus lény a lélektudatosság, amely életről életre fejleszti magát, vagyis inkább önnön megnyilvánulását, ennek eszközeként használva az elmét, a vitálist és a testet, míg fel nem készül az Istenivel való egyesülésre. A pszichikus belül növekszik, hogy az Isteni egy részeként végül teljességgel elérje isteni lényegét.
      A lélek és a pszichikus lény nem teljesen ugyanazok, habár esszenciájuk megegyezik, a lélek az isteni szikra, mely ott van minden lény középpontjában; megegyezik az Isteni Eredettel, az ember isteni része. A földi evolúcióban leélt számos élete során a pszichikus lény fokozatosan fejlődik ezen isteni középpont, a lélek körül, mígnem teljesen kialakul, felébred, és az általa körülölelt lélek tudatos burkává válik. így azonosul az Istenivel és tökéletes eszközévé alakul a világban.
      A pszichikus ébredés valójában azt jelenti, hogy a pszichikus tudatosan tevékenykedik a háttérből. Amikor előtérbe kerül, elárasztja az elmét, a vitális és a testet, és pszichikussá teszi mozgásainkat. Leginkább a tiszta vágyakozás, a feltétel nélküliség, az Anya (az isteni erő és tudatosság, az Anya a világokat teremtő energia) felé fordulás és odaadás hívja életre.
      Amikor a pszichikus előtérbe kerül, a valós és valótlan, az isteni és nem isteni, a lelkileg helyes és helytelen között automatikus megkülönböztetés jön létre. A hamis vitális és mentális mozgások és támadások azonnal lelepleződnek és szétesnek. A vitális, a fizikai és az elme telítődnek pszichikus fénnyel, igazsággal, helyén való érzéssel és tisztasággal.
      Az isteni eleinte nincs kifejlődve, és amikor kifejlődik, gyakran nem kerül előtérbe. Csupán annyira fejezi ki magát, amennyire tökéletlen eszközei engedik, mivel lehetőségei és korlátai behatárolják. A tudatban az isteni felé vezető tapasztalatok által növekszik, és amikor magasabb rendű mozgás zajlik bennünk, egyre erősebbé válik. Végül e mélyebb és magasabb mozgások felhalmozódásával létrejön a pszichikus személyiség: ezt hívjuk pszichikus lénynek.
      A pszichikus lénynek önmagában nincsenek vágyai, csupán óhajtja, keresi és szereti az Istenit és mindent, ami az Isteni felé tart.
      Egy növény vagy állat lelke nem teljesen alvó – csak kifejezőeszközei kevésbé fejlettek, mint az emberi léleké. A növényben és az állatban is van pszichikus. A növényben csak a fizikai-vitális a fejlett, így nem tudja kifejezésre juttatni magát, míg az állat rendelkezik vitális elmével, így ki tudja fejezni magát, de mivel a tudata és tapasztalati korlátozottak, így a pszichikus esszenciájának tudata és tapasztalata kevésbé fejlett, mint az emberé, vagy legalábbis, mint az emberé lehetne...

      Törlés
    2. Átman, Dzsívátman és a Pszichikus

      Fontos megérteni a különbséget a fejlődő lélek (pszichikus lény) és a tiszta Átman, az önvaló között. A tiszta önvaló születetlen; nem esik át születésen, független a születéstől, a testtől, elmétől, élettől és a megnyilvánult természettől. Nem kötik, nem korlátozzák, nem érintik e dolgok, habár felvállalja és támogatja azokat. Ezzel szemben a lélek leszületik a földre, átkel a halálon – ő maga nem hal meg, hiszen halhatatlan – egyik állapotból a másikba vándorol, a földi síkokról más síkokra, majd vissza a földi létezésbe. Így halad életről-életre evolúciókon keresztül, amely az emberi létformáig vezet: ezen keresztül fejleszt ki magából egy lényt, amelyet mi pszichikus lénynek hívunk. A lélek támogatja a fejlődést; létrehozva egy fizikai, egy vitális és egy és egy mentális emberi tudatot, melyek segítenek a léleknek tapasztalatot szerezni a világról. A lélek mindezt egy fátyol mögül teszi, közben mutat valamit magából, de csak annyit, amennyit az eszköz lény tökéletlensége lehetővé tesz. Eljön azonban az az idő, amikor elkezdhet készülődni, hogy kijöjjön a fátyol mögül, hogy átvegye az irányítást, és az egész eszköz-természetet az isteni beteljesedés szolgálatába állítsa. Ez az igazi spirituális élet kezdete. Ekkor a lélek fel tud készülni az emberi mentálist felülmúló megnyilvánult tudat fejlődésére: a mentálisból spirituálisba juthat és a spirituális fokozatain keresztül szupramentális állapotba. Amíg ez meg nem történik, nincs oka rá, hogy ne szülessen le, és nem is tudná megtenni. Ha elérte a spirituális állapotot, ki akar szabadulni a földi megnyilvánulásból - ezt meg is teheti - de megnyilvánulhat egy magasabb szinten is: a Tudásban a Tudatlanság helyett.
      A központi lény két formát ölt fel: a fenti az Dzsívátman, a valódi lényünk - erről akkor leszünk tudatosak, amikor megjelenik a magasabb rendű önismeret - a lenti pedig a pszichikus lény, amely az elme, a test és az élet mögött áll. A Dzsívátman az élet megnyilvánulása fölött áll és őrködik, a pszichikus lény pedig az élet megnyilvánulása mögött áll és támogatja azt.
      A pszichikus lény természetes hozzáállása, hogy gyermeknek, Isten Fiának érzi magát. A pszichikus lény az Isteni egy része, esszenciájában egy vele, de a megnyilvánulás dinamikájában - még ha van is azonosság - különbözik tőle. A Dzsívátman ezzel szemben az esszenciában él, azonosságában összeolvad az Istenivel, de abban a pillanatban, hogy elkezd őrködni a megnyilvánulás dinamikája fölött, az Isteni egy középpontjaként tekint magára.

      Törlés
    3. A Szellem, az Átman, Brahman, esszenciális Isteni. Amikor az Isteni Egy megnyilvánítja a benne lévő sokféleséget, az esszenciális Én vagy Átman e megnyilvánulás központi részévé válik, ami felülről őrködik személyiségeinek és földi életeinek fejlődése fölött, de önmaga az Isteni örök része, és megelőzi a földi megnyilvánulást. A lentebbi megnyilvánulásban, az isteni ezen örök része lélekként, az Isteni Tűz egy szikrájaként jelenik meg, támogatván az egyéni fejlődést, a mentálist, a vitálist és a fizikai lényt. A pszichikus lény a szikra, amely tűzzé növi ki magát és a tudatosság növekedésével fejlődik. A pszichikus lény tehát változik, nem úgy, mint a Dzsívátman, amely megelőzi a fejlődést.
      A pszichikus lényt a lélek hozza létre a fejlődés során; támogatja az elmét, a vitálist, a testet, növekszik a tapasztalásaik által, de kezdetben az elme fátylat borít rá. Viszont amikor a tudatosság teljessé válik, az Dzsívátman és a pszichikus lény egyesül.
      A lélek az Isteni egy szikrája, amely nem a megnyilvánult lény fölött áll, hanem leszáll a megnyilvánulásba, hogy támogassa a fejlődését az anyagi világban. Mindenekelőtt az Isteni tudat differenciálatlan ereje, amely minden lehetőséget magában rejt: e lehetőségek még nem öltöttek formát, a kibontakozó fejlődés fog majd nekik formát adni. E szikra ott van minden élőlényben a legalacsonyabbtól a legmagasabb rendűig.
      A lélek és az élet két különböző erő. A lélek az Isteni Szellem egy szikrája, amely az egyéni természetet támogatja, az elme, élet és test pedig a természet megnyilvánulásának eszközei. A legtöbb emberben a lélek el van rejtve: eltakarja a külső természet működése. A vitális lényt azért tévesztik össze a lélekkel, mert a lélek az, amely animálja és mozgatja a testet. A vitális lény azonban vágyakból, végrehajtó erőkből, rosszból és jóból áll. A vitális a vágy lélek, nem pedig az igazi. Amikor a valódi lélek (psziché) előre lép, elkezdi kifejteni hatását, majd átveszi az eszköztermészet cselekedeteinek irányítását, az ember elkezdi kinőni a vitális vágyait és megindul az isteni természet felé.
      Hiba azt gondolni, hogy csak a vitális ad meleget, a pszichikus pedig hideg és nem ég benne láng, a tiszta, világos jóakarat igen pozitív és kívánatos dolog. A pszichikus szeretet azonban valami egészen más. A pszichikus szeretet lángja és melegsége lehet olyan intenzív (sőt intenzívebb), mint a vitális szereteté, különbség mindössze annyi, hogy a pszichikus tüze tiszta, nem függ az ego-vágy kielégülésétől. A pszichikus szeretet nem kap főszerepet az emberi kapcsolatokban és emberi természetben, tüze sokkal könnyebben eléri teljét és eksztázisát, ha az Isteni felé emeljük.
      Lélek nélkül nem léteznénk. A lélek az, ami az Isteniből jön úgy, hogy egy pillanatra sem hagyja ott, és visszatér az istenihez úgy, hogy továbbra is megnyilvánul. A lélek az egyénivé vált Isteni, amely nem szűnik meg Isteninek lenni. A lélekben az egyéni és Isteni örökké egy, így ha megtaláljuk a lelkünket, megtaláljuk Istent; ha azonosulunk a lelkünkkel, egyesülünk az Istenivel.

      Törlés
    4. A lélek hatása és tevékenysége

      Ha az elme engedelmeskedik a vitális ego ösztönzésének, akkor a pszichének igen kevés esélye van, hogy megnyilvánítson bennünk valamit titkos spirituális esszenciájából és eredeti mozgásából. Vagy ha az elme öntelt, hogy saját kisebb fénye szerint cselekedjen, túlzottan kötődik saját ítéletéhez, akaratához és tudásának tevékenységéhez, a lélek akkor is elrejtve és csendben marad, várva a továbbfejlődést.
      A lélek összegyűjti az összes mentális, vitális és testi tapasztalatunk esszenciáját, és alkalmazza természeti létünk későbbi fejlődése során; ám ez rejtett és nem kerül felszínre.
      A fejlődés előrehaladtával a Természet lassan és kísérletező jelleggel elkezdi megnyilvánítani titkos részeinket, rávezet, hogy elkezdjünk egyre inkább befelé figyelni, vagy pedig könnyebben felismerhető célzásokat vagy képződményeket hoz létre a felszínen. A bennünk rejlő lélek, a pszichikus alapelv ekkor már elkezd titkos formát ölteni; lélek személyiséget, különálló pszichikus lényt fejleszt ki és helyez előtérbe, hogy képviselje. Ez a pszichikus lény a fátyol mögött nyugszik, a szubliminális részünkben, mint a valódi mentális, valódi vitális vagy a valódi fizikai lény. Ahogy ők is, a felszíni életben hatások és sugallatok által cselekszik, amelyeket a felszínre juttat.
      Kezdetben a bennünk rejlő pszichikus lény, lélek személyiség nem tökéletesen fejlett formában és nem teljes fényében jelenik meg; változik, lassú fejlődési és átalakulási folyamaton megy át, lényének alakja először alig kivehető, utána sokáig gyenge és fejletlen maradhat, nem tisztátlan csak tökéletlen: alakulását, dinamikus önépítését ugyanis a lélek erején nyugtatja, amely többé-kevésbé sikeresen, a tudatlanság és tudattalan ellenállásával szemben a felszínre kerül a fejlődés során. A pszichikus lény megjelenése jelzi, hogy a lélek előretör a természetben, és ha az előretörés még csekély és hiányos, a pszichikus személyiség is visszamaradt és gyenge.

      Törlés
    5. Útmutatás az élet szervezésén át

      Általában a pszichikus vezeti a lényt, viszont az ember erről mit sem sejt, hiszen nem tudatos róla. Előfordul, hogy a körülmények összjátékának hatására az emberek valami mást tesznek, mint amit előre eldöntöttek külső tudatlanságukban. Ekkor a körülmények alakulásáért hajlamosak szidni a sorsot, elkezdenek üvöltözni, tombolni… Pedig legtöbbször maga a körülmény a legkedvezőbb fejlődésüknek.
      Ha a pszichikus lényünk kellően fejlett, hogy ügyeljen ránk, hogy előkészítse munkánkat, akkor hozzánk vonzhat dolgokat, amelyek segítenek: embereket, könyveket, körülményeket, mindenféle egybeeséseket, amelyek úgy érnek el hozzánk, mintha a jóakarat küldte volna őket. Irányt mutatnak, segítenek, támogatnak a döntéshozásban és jó irányba terelnek. Ha egyszer eldöntöttük, hogy megtaláljuk lényünk igazát, ha egyszer őszintén elindulunk az úton, akkor úgy tűnik, minden összeesküszik, hogy segítsen.
      Ha valaki útra van szánva, akkor minden körülmény, az elme és az élet összes elhajlásán keresztül segíti így, vagy úgy, hogy rávezesse. Belül saját pszichikus lénye, felül pedig az Isteni Erő használja az elme és a külső körülmények összes viszontagságait e célból.
      Nagyon kevés dolog van, ami tiszta és szándékos akarat döntése: csak az, amit fontosnak tartunk, de még itt is nagy eltérések vannak. Hihetetlen mennyiségű tudattalan keveredik a pszichikus tudattal, de mivel hozzá vagyunk szokva, ezt észre sem vesszük.
      Csak akkor tudunk bizonyossággal, habozás nélkül, kérdés nélkül cselekedni, ha megszoktuk, hogy magunkba nézünk, hogy a belső pszichikus tudatosságra hivatkozunk, és hagyjuk, ő döntsön arról, hogy mit akarunk tenni. Tehát csak akkor vagyunk képesek tudatosan és folyamatosan helyesen cselekedni, ha hagyjuk a pszichikust, hogy tudatosan vezessen minket.

      Törlés
    6. A pszichikus lény – lényünk egyesítésének központja

      Lényünk egyesítése a következő lépésekből áll:
      1. Tudatossá kell válnunk pszichikus lényünkről.
      2. A pszichikus lény elé kell helyeznünk – amit tudatosak leszünk- az összes mozgásunkat, impulzusunkat, gondolatunkat és akaratunkat, hogy a pszichikus lény elfogadhasson vagy elvethessen minden egyes mozgást, impulzust, gondolatot vagy akaratot. Amit elfogad, azt megtartja és véghezviszi; amit elutasít, azt eltávolítja a tudatból úgy, hogy sohasem jön vissza.
      Ily módon lépésről lépésre lényünk összes részét, összes alkotóelemét homogén egésszé szervezhetjük.

      Törlés
    7. A pszichikus növekedés és fejlődés folyamata

      A bennünk lakó lélek az, ami mindig az Igazság, a jó és a Szépség felé fordul, hiszen Ő maga e dolgok által növekszik. A bennünk rejlő pszichikus entitás életörömének meghatározó alapelve, hogy minden kapcsolatból és történésből az isteni értelmet és esszenciát, az isteni célt és hasznot gyűjtse össze, hogy e tapasztalat által az elménk és életünk kinőhessen a Tudattalanból egy magasabb tudatosság felé, a Tudatlanság megosztottságából egy átfogó tudat és tudás felé. Ezért folytatja életről életre lankadatlan kitartással felfelé ívelő pályáját; így a lélek a sötétből a fény felé, a valótlanból az igazság felé, a szenvedésből a saját felsőbbrendű és egyetemes boldogsága felé növekszik.
      Minden alkalommal, amikor a lélek egy új testbe születik, azzal a szándékkal jön, hogy új élményt szerezzen, amely segíti a fejlődésben, és azért hogy tökéletesítse személyiségét. Így alakul a pszichikus lény életről életre, így válik teljesen tudatos és független személyiséggé, aki nem csak inkarnációjának idejét, hanem a helyét, a célját és az elvégzendő feladatot is szabadon megválaszthatja. Leszállása a fizikai testbe szükségképpen leszállás a sötétségbe, a tudatlanságba. Hosszú ideig azért kell küszködnie, hogy egy kis tudatosságot csiholjon a test materiális szubsztanciájába, mielőtt még hasznát venné a tapasztalásban, amiért jött. Így ha tiszta látású és ésszerű módszerrel műveljük a testet, egyszerre a lélek növekedését, fejlődését és megvilágosodását is segítjük.
      Nem az elme és a vitális fejlődik és halad életről-életre – kivéve a fejlettség nagyon magas fokán álló különleges eseteket -, hanem a pszichikus. A dolog a következőképpen történik: a pszichikusnak váltakoznak a tevékeny és pihenő szakaszai. Az egyik élet során a fizikai élettapasztalásainak, a fizikai testben eltöltött tevékeny életnek köszönhetően fejlődik az elme, a vitális és a test összes tapasztalatával. Utána természetesen nyugovóra tér, amely során asszimilálhatja a tevékeny létezése során bekövetkezett fejlődését. Amikor ez a beépülés befejeződik, amikor már feldolgozta a fejlődést - amit a földi tevékeny élete során ért el -, újra leszületik egy testbe magával hozva fejlődésének eredményeit, és ha már kellően fejlett az állapota, akkor maga választja meg a környezetet és azt a fajta testet, azt a fajta életet, amelyben ki tudja egészíteni tapasztalatának egyik vagy másik részét.
      Amikor a pszichikus teljesen kialakult és nagyon tudatos, amikor az Isteni akarat tudatos eszközévé válik, úgy szervezi meg a vitálist és az elmét, hogy azok is részt vehessenek az általános harmóniában, és megmaradhassanak.
      Csak az maradhat meg, ami kapcsolatban van a pszichikussal, és csak az emlékezhet, ami megmarad, hiszen minden más eltűnik, kis darabokra hullik, és máshol hasznosul újra, ahogy a test is.
      A pszichikus fejlődése véges. Eljön az idő, amikor a lény teljesen kifejlődik, teljesen individualizálódik, teljes mértékben urává válik önmagának és sorsának. Amikor ez a lény, vagy az ilyen állapotú pszichikus lények egyike megszületik egy emberi lényben, nagyon nagy a különbség: az emberi lény úgymond szabadnak születik. Nem kötik a körülmények, a környezet, az eredete vagy az öröksége, mint a hétköznapi embereket. Azzal a céllal jön a világra, hogy tegyen valamit, véghezvigyen valamilyen munkát, betöltsön egy küldetést.
      Akik nem tudatosak a pszichikusról, azoknak kötelező a fejlődés, követnek egy ívet, felfelé emelkednek az élet során. Olyan fejlődés ez, mint a növekvő gyermekeké.

      Törlés
    8. Pszichikus változás – az első szükséglet

      A megtisztulás és az odaadás fontos. Nagyot kockáztatnak azok, akik megtisztulás előtt tesznek szert tapasztalatokra: sokkal jobb először megtisztítani a szívet, hiszen ekkor biztonságosabbá válik az út. A szívet teljes egészében az Isteni felé kell fordítani, az elmét és a vitálist pedig a belső lény, a lélek uralma alá kell vetni. Amikor a lélek van előtérben, mindig megkapjuk a megfelelő irányítást, hogy mit kell tennünk, mit kell kerülnünk, mi a helyes és helytelen a gondolatokban, az érzésekben, tettekben. Ám ez a belső sugallat úgy alakul ki, ha a tudat egyre tisztábbá válik.

      Törlés
    9. A pszichikus kiemelkedése – a pszichikus előtérbe helyezése

      Ahhoz, hogy a mentális keresést élő spirituális élménnyé alakítsuk, az első lépés, hogy gyakoroljuk a tudat összpontosítását. Az átlagos emberi elme felszíni tevékenysége eltakarja az Önvalót. Ám a felszín mögött van egy másik rejtett tudat, amelyben megismerhetjük az Önvalót, valamint a természet mélyebb és átfogóbb igazságait. Koncentráció kérdése, hogy elcsöndesítsük elménket és elkezdjünk belül élni. A felszínitől különböző, valódi tudatunknak két központja van: az egyik a szívben (nem a fizikai szívben, hanem a mellkas közepén található szívközpontban), a másik a fejben. A szívben történő összpontosítás megnyit belül, és ha követjük e belső megnyílást és mélyre ásunk, tudatossá válunk pszichikus lényünkről, az egyénben található isteni részről. Ha leleplezzük e lényt, akkor elkezd előjönni, hogy átvegye a természet irányítását, hogy az Igazság, az Isteni felé fordítsa a természetet és annak mozgásait, és hogy lehívja a magasabb rendűt. Elhozza a jelenlét tudatát, a Legmagasabbnak szenteli a lényt, valamint meghív a természetünkbe egy hatalmasabb Erőt és Tudatot, amelyek felettünk várakoznak. Az első út, ha a szívközpontban összpontosítunk, felajánlva magunkat az Isteninek, törekszünk e belső megnyílásra és a szívben megjelenő jelenlétre. Ha ezt meg tudjuk tenni, az a természetes kezdet, hiszen az így elért eredmény sokkal egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi az utat, mintha a másik lehetőséget választanánk.
      A másik lehetőség a fejben, a mentális központban történő összpontosítás. Ha ez elcsöndesíti a felszíni elmét, megnyit egy belső, kiterjedtebb és mélyebb elmét, amely sokkal alkalmasabb spirituális élmény és tudás fogadására. Amikor azonban ez az összpontosítás megtörtént, meg kell nyitni a csöndes mentális tudatot afelé, ami az elme fölött van. Egy idő után lehet érezni, hogy a tudat felfelé emelkedik, és meghaladja a fedőt, amely oly sokáig a testben tartotta. Végül talál egy pontot a fej felett, ahol felszabadul a végtelenbe. Itt kapcsolatba lép az egyetemes Énnel, az Isteni Békével, Fénnyel, Erővel, Tudással, Boldogsággal, belép és ő is azzá válik, valamint érzi, hogy e dolgok alászállnak a természetbe. A koncentráció másik útja a fejben történő összpontosítás azzal a törekvéssel, hogy lecsöndesítsük az elmét, és megvalósítsuk az Önvalót és az Istenit. Fontos azonban észben tartani, hogy a tudat fejben történő összpontosítása csak felkészülés arra, hogy a tudat felszálljon a felső központba; máskülönben rabul ejthet saját elménk és annak élményei, vagy legjobb esetben a fenti Igazság visszatükröződését érhetjük el, ahelyett, hogy felemelkednénk a spirituális transzcendenciába, hogy ott élhessünk.
      Vannak, akik számára a mentális összpontosítás a könnyebb, másoknak a szívközpontban történő összpontosítás az egyszerűbb; van, aki a kettőt felváltva tudja végezni, viszont ha lehetséges, célszerűbb a szívközponttal kezdeni.

      Törlés
    10. Vannak, akik számára a mentális összpontosítás a könnyebb, másoknak a szívközpontban történő összpontosítás az egyszerűbb; van, aki a kettőt felváltva tudja végezni, viszont ha lehetséges, célszerűbb a szívközponttal kezdeni.
      Azt mondják, hogy a szem a lélek tükre; divatos ezt mondani, de ha szemek nem fejezik ki a pszichikust, akkor az nagyon mélyen van, sok minden eltakarja. Ha alaposan belenézünk egy kisgyermek szemébe, látunk egyfajta fényt, amely rendkívül igaz, és végtelen csodálattal néz a világra. Az ilyen csodálkozás a pszichikus lényből származik, amely látja az igazat, de nem ért sok mindent a világból, hiszen túl távol van tőle. Ez megvan a gyermekekben, de ahogy tanulnak, intelligensebbé, műveltebbé válnak, elhalványul, és mindenféle dolgokat láthatunk a szemükben: gondolatokat, vágyakat, szenvedélyeket, gonoszságot, de az a kis láng, amely oly tiszta, már nincs ott. Biztosak lehetünk benne, hogy az elme furakodott a helyére, a pszichikus pedig a mélyre menekült.
      Minél mélyebb az érzelem, annál erőteljesebb a Bhakti, annál nagyobb az átalakító és megvalósító erő. Leggyakrabban az érzelem erősségén keresztül ébred fel a pszichikus, és ekkor nyílnak belső ajtók az Isteni felé.
      Az érzelem a jóga hasznos eleme, de az érzelemmel teli vágy könnyen zavart kelthet és akadállyá válhat. Fordítsuk érzelmeinket az Isteni felé, törekedjünk a megtisztulásukra-ekkor hamarosan a segítőinkké válnak az út során, és többé nem okoznak szenvedést. A megfelelő út a jógában nem az, hogy kiirtjuk érzelmeinket, hanem hogy az Isteni felé fordítjuk őket. Ehhez azonban az érzelmeknek tisztáknak kell lenniük, spirituális békén és örömön kell alapulniuk. Tökéletesen megfér az elme és a vitális részek egyensúlya és nyugalma az intenzív pszichikus érzelemmel teli szívvel. Ébresszük fel vágyakozással a pszichikus tüzet a szívünkben, amely kitartóan az Isteni felé ég.
      Csak a hétköznapi vitális érzelmek vesztegetik el az energiát és zavarják meg az összpontosítást, a békét. Az érzelem önmagában nem rossz dolog.
      Amikor az emberiség megteremtetett, az ego volt az egyesítő rész. A lény különböző állapotai az ego körül csoportosultak, de most, hogy a földi ember megszületése készülődik, az egónak el kell tűnnie, és át kell adni a helyét a pszichikus lénynek. Az Isteni az emberben a pszichikus befolyás által nyilvánul meg, és így készíti elő az ember fölötti ember megérkezését. Meg kell találnunk a pszichikusunkat, egyesülnünk kell vele, engednünk kell, hogy átvegye az ego helyét, amely kénytelen lesz átalakulni, vagy eltűnni.

      Törlés
    11. "Szóval fogadjátok, ahogy jól esik :) "
      Köszi (a fogalmak minden keret-rendszerben mások, de megrágom :)

      "A szöveg részletek nem egyszerűek, de legalább hosszúak, ezért sok részletben lesznek beillesztve... :) "
      8D

      Törlés
    12. Köszi SZN, hogy begépelted, megosztottad.
      Aztán mindenki azt tanul belőle amit tud.
      (de már ezt is feleslegesen írtam ide)

      Törlés
    13. Na végigrágtam magam rajta, nem volt könnyű... :)

      Tök igaz rá amit írtál, miszerint "első olvasásra olyan érzést kelt, hogy ezek a távoli guruk pont azt csinálják a lélekkel, mint a materialisták az anyaggal (véget nem érően bonyolítanak, szőrszálhasogatnak)".

      Tényleg agyon van bonyolítva, szerintem túlzásba is vitték a lét egyes elemeinek elkülönítését, megnevesítését, szerintem nincs értelme ennyire szálára szedni, és nem hinném, hogy ennyi féle "lény" lenne bennünk, lélek, szellem, vitális, pszichikus, Átman, Dzsivátman, stb. stb..
      Én a testi (fizikai) és energetikai lételemen túl kb. egy hármas rendszerig tudom elfogadni ezt az egészet:

      ego (mentális)
      pszichikus (tudatos önvaló, "szellem")
      lélek (isteni)

      Nekem (!) nem kell több, nem kellenek egyebek, amik még e köré fonódnak, lehet mert egyszerű gyerek vagyok. :)

      És vannak az anyagban ellentmondások és szerintem összekeverések is (ez lehet fordításból eredően) mint például hol a lelket nevezi meg isteni szikrának, hol a pszichikust, hol azt írja a lélek az örök Isteni, változatlan, hol meg azt írja a lélek akar fejlődni, tapasztalni. Ezek a kavarodások mellett én nehezen tudok elmenni.

      Ettől függetlenül sok olyan is van benne, amivel azonosulni tudok, és persze volt benne új felismerés is jócskán, amiből tanultam. Hiszen nem véletlenül tolta ezt elénk a "sors" nemigaz? :)

      Még egyszer köSZöNöm!

      Törlés
    14. Örülök, ha találtál benne előremutatót...:)
      A lényegét tekintve egyet értünk...és mégis...

      Ahogy "én" értem...
      Az Átman, az Önvaló, a Szellem és a DzsívÁtman kb. ugyanaz.
      A Vitális tulajdonképpen az Ego
      A Lélek az az Isteni Szikra. Mivel a távolkeletiek a lelket öröknek és változatlannak tanítják (mintha ilyen téren is lenne egy kis anomália), ezért rá kellett húzni/köré kellett növeszteni azt a Pszichikus Lényt amelyik kissé zavarosan (fordítva v. megfolgalmazva) hol növekszik, hol meg előtérbe helyezi magát v. visszavonul.
      A tudatosság magas fokán pedig a Lélek Pszichikusának és Átmannak (az Övalónak vagyis a Szellemnek, az égben maradt lelki részünknek) kellene egyesülnie ahhoz, hogy a Lélek megszabaduljon...

      De ez csak a giccses keret...(legalábbis nekem)
      És ráadásul mindezt el lehetne játszani az Ego vagy a Karma nézőpontjából is...

      Szép Napot!

      Törlés
    15. SZN, köszönöm hogy felraktad ezt a "fejtágítót"...

      Törlés
    16. Hali SZ.N. még egy előző beszélgetésünkre hivatkozva, épp a napokban a kasmiri shaivanizmus Abhinvaragupta féle Bhagavad Gitáját kezdtem el olvasni,pontosan az egy azonos téma, változatos megközelítésének tanulsága kapcsán. A mostani olvasat tükrében, igen nagyon tanulságos, az eddigi sokféle megközelítés és az abból adódó különböző magyarázatok is.
      Minden jót Neked!

      Törlés
    17. Szia Ildi!

      Zarathustra
      ZEND-AVESTA
      (Részlet.)

      Elrejtve, titkon,
      bensőnk valójából egy hang szól mihozzánk.
      A szent lélek tiszta szava ez,
      sugallva gondolatodat,
      a kimondandó szót és cselekedetet,
      úgy mintha az Istentől magától nyernéd,
      mintha az Ő szent színének előtte állanál.
      És a boldog öröm, mely ilyenkor eltölt,
      felülemel a földön s minden mennyeken.

      Óh, hallgass erre a hangra
      és mondd azt, amit sugall tenéked
      s cselekedd, amire téged vezérel
      és gondolkodásod való igazság lesz.
      És soha ne feledd,
      hogy az igazságtól dobogó szívben
      az Isten szól maga.

      Igen én Istenem,
      Te vagy e hangnak feltörő fohásza,
      Te vagy az értelme s Te vagy külső szója.
      Te teremtéd itt e gyönyörű világot,
      Te alkottad renddel rá a sok virágot.
      Csak azt kérdezéd magadtól, hogy jó-e?
      s mindenható erőd már meg is teremté.

      Abban különbözik a jó a gonosztól,
      hogy a jó az mindig hallgatott e szóra;
      a szellemek nagy válaszútja ez,
      hol nem jő számításba sem a szerénység
      s már nem használ pénz és hatalom.
      Támogasd csak a jót
      és semmisítsd meg a rosszat.
      Óh ez a hang,
      a szent léleknek tiszta, szent hangja
      soha, soha nem hazudik.
      És mikor a rossz lenyűgöző szója
      kerül szembe,
      mennydörgő hanggal kiáltja oda
      a félelmetes *nem*-et!

      Egykoron majd
      lángoló-láng lesz itten minden.
      S nem fog megmaradni, csak az igazság,
      külön választva a jót a gonosztól,
      magához ölelvén amazt,
      és megsemmisítve rontó szándékát emennek.
      Ma még szelíden, jóságosan figyelmeztet szava.
      Óh hallgassatok,
      óh hallgassatok rája!

      Szép Napot!

      Törlés
  12. Valaki hiányzik a holografikus hálózatomnak/ról..
    http://youtu.be/OE0CPvEJXdo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (nem fogod elhinni, de ma "éreztelek".. nna jó, enyhe túlzás, de akkor az "időkor" éreztem valamit,odamentem a számitógéphez és tényleg :) )
      (ha "véletlen" sikerülne álomban-asztrálon-mittudomén :) felvenni a kapcsolatot, akkor.. ne ijedj meg- majd elmesélem :)
      (lehet ezt még fokozni? :) )

      Törlés
    2. (amúgy jól elvagy itt magadnak válaszolgatva?)
      :)))

      Törlés
  13. Muhaha!

    "Az USA központi hírszerző hivatala, a CIA elismerte: az ötvenes évek UFO-őrületéért nagyrészt ők, egész pontosan a nagy magasságban repülő kémgépek tesztjei okolhatók."

    http://index.hu/tudomany/2015/01/15/a_cia_beismerte_ok_voltak_az_ufok/

    Figyeltünk a részletekre?

    "nagyrészt"

    ...

    :))


    "A bejelentést persze sokan kétkedve fogadták. Az ufóhívők szerint főleg az szól a CIA bejelentése ellen, hogy a Blue Book bejegyzései mára szabadon elérhetővé váltak, és az U–2-es tesztekkel összehasonlítva a jelentések időpontjait az derül ki, hogy az adatok nem mindig illeszthetők össze. Az ott összegyűjtött jelentések ráadásul néha évekkel korábban keletkeztek, mint hogy az U–2-esek tesztje elindult volna.

    A nem ufóhívő szkeptikusok szerint sem feltétlenül kell elhinni, amit a CIA mond, de szerintük egyszerűen csak arról van szó, hogy a cég az U–2-esre akarja kenni sok más, korábban indított, és azóta is titkosított projektjét."


    Én, harmadik véleményformáló - ufó hívő, ÉS szkeptikusként meg azt gondolom, hogy az ufó észlelések egy része biztosan valóságos, egy másik része biztosan US kormány-közeli munka, és egy harmadik része pedig olyan jelenség, amiről nem szívesen beszélnének nyíltan, vagy azért mert nem tehetik, vagy azért mert ellenérdekeltek az ügyben - ezért kell most elkenni, igazság-papírba csomagolni.
    De milyen érdekes már, hogy eljutottunk oda, hogy egy ilyen szervezet, mint a sziájé bármit nyilatkozik, már nem hisznek neki. Szerintem senki. És ez üdvözítő :)

    VálaszTörlés
  14. Hű banyeg... én meg már azt hittem nagyjából mindent értek a II. vh-ról, meg a hollókosztról, de aztán hoppácska, itt egy igencsak feje tetejére állított, ám mégis teljesen elfogadható magyarázat "Különvélemény" tollából, skubizzatok:



    "Majd egyszer mindenki, ti is rájöttök, hogy a zsidókat a németek valójában biztonságba helyezték, amíg a támogatásukból zajló háború lezajlik.

    A világháború alatt gyk. minden nép minden korcsoportja ki volt szolgáltatva az aktuálisan ott állomásozó és átvonuló erőknek, az éhségnek és a betegségeknek - kivéve a zsidók.

    Rájuk az akkori világ legfejlettebb haderejének katonái vigyáztak, őrzött területen, mosdási, étkezési és orvosi lehetőségekkel, szeparálva a harcoktól - hiszen ők a harcokban sem vettek részt.

    Mindenki más szenvedett, éhezett, betegeskedett és rettegett!

    Utána ők kaptak egy országot meg fegyvereket, azóta pedig számolatlanul a milliárdokat "kárpótlásként"."

    Forrás:
    https://kuruc.info/r/56/115237/


    Bakker.
    ... innen megvilágítva, egészen másképp fest a dolog, mi?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem 150-200 ezer hanem több mint 1 millió zsidó és még plusz jó 1,5 millió cigány - akik zsidóbbak a zsidónál - él a mai maradék-Magyarországon. Úgy hogy együttes számuk már a 3 milliót is súrolja. Az 1950-es évek legelején - mielőtt még óvodás koromban mint osztályellenséget kiutasítottak volna a szülővárosomból - Szegeden egy 14 lakásos bérházban laktunk ahol mi voltunk az egyetlen magyar család ugyanis a többi 13, meg még az ávós társbérlőnk is zsidó volt. A "mese" közben meg úgy hangzott/hangzik hogy a vidéki zsidóságot egy az egyben deportálták még 1944-ben az un. megsemmisítő táborokba. Az 1960-as években Szegeden az általános iskolában és a gimnáziumban is a tanulók majdnem fele zsidó volt. Nyilván az úgymond "deportált" szülők gyermekei. A zsidóságukat persze akkor - valami oknál fogva - nem reklámozták, de az ember tudta. Akkor még nem volt ez a szembenállás és elkülönülés a részükről mint ma. Ma már érettségi találkozókra sem járok mert szinte csak ők jönnek el és elkülönülnek mint egy szekta. A körükből kirekesztett volt magyar osztálytárs meg magában iszogathat, értve de fel nem fogva a helyzetet. Szóval ők vannak megsértődve, holott anno elvégezhették azt az egyetemet is ahonnan a magyar ki volt rekesztve. És persze zsidó diplomásként zsíros, jól jövedelmező állások-pozíciók várták őket. A velük egykorú - egyébként náluk okosabb - magyar meg "rabszolgálhatta" őket.

      Törlés
    2. Ezek a létszámadatok szerintem is így vannak jelenleg, elég ha csak a 25 év választási eredményeit megnézzük, Budapesten minimum fél millióan szavaztak tipikus szidó pártokra, mint eszdéesz, később elempé, tehát ha csak Pesten vannak félmilkóan, akkor országosan minimum az 1 millió.
      A cigóság létszáma is stimmelhet, itt van egy jelenlegi metszet (korfa) a lakosságról, elég elkeserítő a helyzet:

      https://kuruc.info/r/7/138130/

      Én is hiába próbálom magamat győzködni, hogy minden ember egyenlő és céllal van itt, meg hogy ők is a program részei, és hogy ne legyenek előítéleteink, de azért nehéz elmenni a tapasztalatok mellett...
      Tisztában vagyok vele, hogy ez a létsík is AZÉRT van, hogy megtapasztaljuk ezeket a dolgokat itt egymással vergődve, de ettől függetlenül én már nagyon elvágyódom egy böcsületesebb világba - mivel ezt nem tudom megváltoztatni és talán nem is kell, szükséges ennek megléte is az idejáró osztálytársaknak.

      Törlés
    3. Tudomásul kell venni, hogy nem vagyunk ezekkel azonos faj. Ami csak azért érdekes, hogy a megkülönböztetést tudjuk gyakorolni, ami fontos része a tudatosodásnak. A veszett kutyát meg lehet simogatni, csak nem okos dolog - ilyen szinten fel kell ismerni a valóságot és akként viselkedni, nem az ál-egyenlőségesni játékot játszani (ami soha sem volt és nem is lehetséges), amit erőltetnek.
      Érdekes módos más népek büszkék arra, ha védik a fajukat, ez teljesen természetes dolog, csak mi nyeljük le a "szegény szerencsétlen üldözött zsidókat szeretni kell" maszlagot meg a "cigány is ember" szólamot.
      Érzelmek nélkül tudni kell megkülönböztetni és a helyén kezelni ezt a dolgot. A kulcspozíciókban a mai napig gusztustalan, érdemtelen emberek trónolnak és parazitaként veszik el a magyar embertől a helyet. Mi pedig némán félreállunk, nem gyűlölködünk, pedig ezer okunk lenne rá, hogy tüzet okádjunk.
      A legtöbben persze, boldog tudatlanságban élik le az életüket e tekintetben is, jól elrágogatva a szájukba nyomott gumicsontot ebben a témában is.

      Törlés
    4. Hosszú éveken keresztül az is volt a feladatom - arra voltam késztetve - hogy például főként a zsidóknak ajándékozzak. Hogy különböző internetes honlapokon főként őket világosítsam fel, hogy főként velük menjek szakrális helyekre csoportosan kirándulni - pl. Dobogókő, Szalajka völgy. Ma már nem csinálom - nincs rá késztetés. Nyilván "odafent" - miután végül is mindenki "megmentendő" - belátták hogy ez egy szélmalomharc. Illetve pontosabban maga az előírt "próba-feladat" érhetett véget, hiszen a Teremtő/Teremtés mindent előre tud. Az egyes embereknél konkrétan látom - 5-6 év után is - hogy még most is mennyire mélyen bele vannak ragadva ebbe a zsidó materiális ingoványba. Az eleinte őszintének tűnő "spiritualitásukat" egy az egyben pénzre váltották. De még hogy. Szóval kutyából nagyon nehezen vagy sehogyan sem lesz "szalonna" - anyagilag, pozicionáltan senki szeretetelvű magyar lélekminőségű ember. Így aztán el kell hogy váljanak tőlünk, az alacsony belső rezgésük miatt. Távozniuk kell, először csak a Kárpát medencéből. Erre egy megfelelő tudású és képességű elsődleges táltos-avatár fogja késztetni őket hamarosan - a Teremtés/Teremtő embereként - megemelve a helyi térrezonanciát. Egy adott helyen a külső rezgés-emeléssel "ítélővel" aztán a helyi és nemzetközi "zsidó hatóságok" nem tudnak majd mit kezdeni mivel náluk jóval magasabb szinten "rezegve" műveli a "csodákat". Az hogy egy precessziós mérlegelő korszakváltás alkalmával a "Paradicsom" ki lesz/lett takarítva már máskor is megtörtént. Ez a Földre szállt Paradicsom persze az un. Magyar Szeretet-Királyság a Kárpát medencében. Amely majd a természetéből adódóan - mindenfelé kisugározva - globális Aranykort teremt. Az itteni - belsőleg már kizárólag magasan rezgő szeretetelvű emberek - un. másodlagos táltos-avatárok - közreműködésével.

      Törlés
    5. :o) Úgy legyen!
      Remélem, azért jól megkérted az árát, ha már egy levegőt szívtál velük. :o)))

      Törlés
    6. "Hogy különböző internetes honlapokon főként őket világosítsam fel" - Kerion, még most is ezt csinálod (Világhelyzete, meg nem tudom, még hová írkálsz). Ilyen Riákkal meg az ottani gyökkettőkkel leállsz csevegni.

      Időpocsékolás. Megjegyzem: szerintem.

      *Richie Gecko*

      Törlés
    7. Kerion!
      Hogy látod, valóban eljön egy "NEOJézus" és a magyar ember felemelkedik és egyáltalán tudhatjuk-e, hogy ő lesz aki elhozza az"aranykort".
      Shíva

      Törlés
    8. Az "aranyos szegelet" - Szeged - a Kárpát medence szívében a legmélyebb pontnál van. Ott ahol minden leülepedik, összegyűlik - az energiák tekintetében is - és persze ki is ÁRAD. Köztudott hogy Szeged a Nap-Fény és a Bárány városa - lásd Dömötör-torony, címer stb. Ezt eddig még senki sem cáfolta - a Teremtés sem. Jézus Krisztust - vagy azt aki hozzá hasonlatos - természetesen nem a szegedi KÖRön/kör-töltésen belül kell keresni a VáRoS-ban/VíRuS- ban hanem a körön/kör-töltésen kívül az agglomerációban.
      Hogy a valahai Krisztus/Keresztes/Körosztós térrezonancia-emelő/tényleges TerEmTő is volt-e nem tudni, de a most "ElJövő" minden bizonnyal AZ lesz. Ugyanis a magyart, mint aranykori "MAGnépet" - ahhoz hogy a matériában is felemelkedhessen és betölthesse küldetését - nyilvánvalóan helyzetbe kell hozni. Magyar alatt természetesen a szeretet-orientált és jóakaratú, úgymond magyar lélekminőségű ember értendő.
      Szó mi szó, hogy a magyar kibonthassa szárnyait ahhoz meg kell szabadulnia az alacsony belső rezgésű élősdijeitől, magyaros vagy nem magyaros emberbőrbe bújt parazitáitól. Ezért aztán egy TerEmBura segítségével lokális térrezonancia-emelés lesz az egész Kárpát medencében. A fokozatosan megemelt rezgést csak a már megfelelően "szeretet-rezgők" tudják majd abszolválni. A többieknek csak arra lesz idejük hogy: "illa berek nádak erek". Ez az "aktus" - mint majd látni és tapasztalni is fogjuk - a megfelelő időben meg fog történni. Még azonban minden a forrás-ban van, nagyban zajlik a Szét/h/-választás - az "ocsú-búza játék". Pontosabban a szíriuszi-orioni "halászat".

      Törlés
    9. "Hogy a valahai Krisztus/Keresztes/Körosztós térrezonancia-emelő/tényleges TerEmTő is volt-e nem tudni"

      Ez komoly? Miért, mi/ki volt, ha nem az? Azért a zsidó Bibilia elég nagy kalibernek írta le, pedig az csak a kiherélt változat...

      *Richie Gecko*

      Törlés
    10. (az nevet utoljára, aki leglassabban érti meg a viccet :)
      mi a közös játék:
      https://www.google.rs/search?q=matrjoska&biw=1280&bih=907&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=-gPKVKjSNIevU9-egsAF&ved=0CDAQsAQ

      http://www.regevilag-arvisura.eoldal.hu/cikkek/tuzek-enekelnek-.html

      http://ibraheemyoussef.com/ibraheemshop/index.php?main_page=popup_image&pID=19

      Törlés
    11. van ám egyszerűbb is:

      http://skullsinthestars.files.wordpress.com/2011/07/nickieatmirror.jpg?w=640

      Törlés
    12. Valószínű nem én vagyok az első meg nem is az utolsó... de Kerion!!! Honnan a tudás???(Komolyan ezeket tanítani kellene...)
      Kezdek begolyózni vagy mi van? :D
      Shíva
      ui: nem vagyok robot, hagyjál már!

      Törlés
    13. De hát tanítja - folyamatosan...

      Törlés
    14. Jézus - mint tudjuk - egy un. világhónap-fordulón érkezett. Mintegy 30 év körüli korára érve el a "prófétaságot", a megfelelő tudást és képességeket. Egyesek szerint - mintegy 2 évtized alatt - a keleti elő- és hátsó-indiai szellemi "iskolákban" jutott el az ismert szintre. Tehát direkt vagy nem direkt, de a már véget ért Kos korszak utáni, éppen elkezdődött utolsó végidei Halak korszak "beharangozójaként" lépett a színre. Hogy mindenki számára hirdesse és bemutassa az un. egyéni "önmegváltást-feltámadást". Nem véletlen hogy a szelíd szeretetet "aposztrofáló" BÁRÁNY mellett a HAL is JÉZUS "jele".
      Most viszont a Halak-Vízöntő fordulóján vagyunk és nem csak egy szimpla világhónap hanem egy fél vagy egész világév ér véget. De az is több mint valószínű hogy az úgymond "cro-magnoni" típusúnak teremtett ember cirka 72000 éves "kifutási programja" nullázódik le. Szóval itt nagyságrendnyi differenciák is vannak - időben, térben, jelentőségben, "know how"-ban ecetera. 2000 éve még nem volt például "kötelező" önmérlegelő lelki tabula rasa - mindenki vihette tovább gond nélkül az "ego-foltos" karmáját - most viszont világéves-végelszámolás van. Ráadásul a vaskor végi/aranykor eleji apokaliptikus fordulópont is itt van. Mindez pedig magában hordozza egy Elsődleges Avatár és több Másodlagos Avatár megtestesülésének a szükségességét is a Földön. Olyan emberét akiben a Naprendszerért is felelős Teremtő Maga Hat, illetve olyanokét akikben a Teremtő egyes képességei hatnak alkalomszerűen. Jézusnak anno más volt a szerepe. Meg annak is más a szerepe - ha úgy tetszik jóval több - AKI most lép a színre. Ha egyáltalán látható lesz, mert az is lehet hogy itt van ugyan de láthatatlanul működik és hat.

      Törlés
    15. Értem, köszönöm.

      Azért remélem, látható lesz...

      *Richie Gecko*

      Törlés
  15. Hogy érted azt ,hogy" ilyen Riákkal?"
    Ria

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor időpocsékolok kicsit, mert valahol engem szórakoztatnak a matematikai műveletek a felmerülő némi tanulság mellett.
      (amúgy meg tökre igazad van különben Richie :) )

      Ria drága! Hát úgy érti, ahogy rajtad kívül a többség érti, ha rád tekint.
      Akár tanulságos is lehetne számodra, de a Te esetedben ez sajnos kizárt.
      Van egy szép lelki alkímiával kapcsolatos példa:
      „Aki maga mögé képes nézni, annak nyert ügye van”
      Gondolom ennek mély jelentése, nem egészen érthető… no de sebaj, ez így van rendben és pontosan ezt jelenti a „gyökkettő” kifejezés.
      :))

      Törlés
  16. Kerion, magaslabda:

    Tom Hanks Budapesten forgatja "Inferno" (Pokol) c. filmjét.
    Hát nem Isteni? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már a "Z war"-nál is látszott hogy Magyarországon jelenítenék meg a megjelenítők a "pokol felszínre jövetelét". Maga Brad Pitt véletlenül több filmben is "Halál-játékos" volt. A 6almások itt várnák az Antikrisztus eljövetelét meg a végső apokaliptikus armageddont is - és nem Izraelben. Illetve mégis csak Izraelről lenne szó egyfajta Régi- Új-Izraelről/az ÉLő RA ISten-ről. Ezt a feltámadó NapIsten-t jeleníti meg a Fidesz Narancs/NAP-lógó is. Aztán ott vannak a Rá-t/Ré-t Istenként tisztelő, a budai-pilisi tájba vésett egyiptomi szfinx és fáraó Nazca-jelek is. Nem véletlen van itt felszaporítva a rengeteg zsidó és cigány ember a mindeközben fogyatkozó magyarság mellé a végidőre. A hajdan kreált jóslat6ok is erre - az itteni vég-el-számolásra/le-számolásra - utalnak, pl. a Teknőkaparó vagy a Nyirkai jóslat. Szóval egyesek itt szeretnének egy vérfürdőt az úgymond "pokoli" magyar és a "mennyei" zsidó-cigány között, ahol természetesen - szerintük - az amúgy szeretetelvű magyarok lennének a "pokoli zombik", s mint ilyenek a vesztesek. Pontosan tudják - amit persze mi is tudunk - hogy itt van az átjáró lefelé és fölfelé is. Ennek megfelelően itt van az Ég és Föld " végidei korszakváltó szintézise, merkabája is. Az már régen a szájba lett rágva hogy: "csak 1 maradhat" - vagyis EGY elsődleges táltos-avatár világkirály-megtestesülés van/lesz a Kárpát medencében/Földön. Mégpedig minden bizonnyal KRISZTUS-i. Így aztán a végső harc/vérfürdő értelemszerűen elmarad...

      Törlés
  17. Kedves Ildi!
    Úgy gondolom,hogy akik ezen a "spirituális" úton járunk mindannyian tanulók vagyunk,különben nem sertepertélnénk ezen az oldalon.Van aki már elől jár, van aki a végén kullog.Te az utóbbihoz tartozhatsz,különben nem írtál volna olyan lekezelő stílusban.Hiszen igazán nem ismersz,nem tudsz rólam semmit.
    Most már legalább értem miért menekülnek egyes spirituális "tanítóktól"az emberek.
    Hiányzik az empátia,alázat ,/szeretet/,ezt már nagyon elcsépelték nem nagyon szeretem használni.
    Ria

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ria, profilt váltottál? Honnan ez a hirtelen "spirituális" beállítottság és normális hangvétel?

      Mi a dogmatikus keresztény énedet ismertük eddig, aki küldetésének érezte, hogy mindenkit - aki tőle eltérően nem vallási fanatikus - megmentsen a "pokol bugyraitól".

      *Richie Gecko*

      Törlés
  18. Upsz, elnézést Ria!
    Akkor Te másik Ria vagy? Akkor félreértés az egész.
    Én erre a Riára gondoltam és Richie is.
    http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2014/12/uj-vilagrend-szimbolumok-bolognaban-az.html?showComment=1419926181904#c3680195459990989542

    Különben meg tök igazad van én a végén kullogok és számtalan dolog hiányzik is belőlem
    A másik Ria szerint viszont valami mégsem hiányzik belőlem és az maga az Ördög
    :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ildi :) :) :) :) :)

      "Great minds think alike" :D (hogy tovább hizlaljam az egót :D)

      *Richie Gecko*

      Törlés
  19. A világhelyzetén nem szoktam megnyilvánulni.Bocs.
    Ria

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pár hete ugyanígy, ahogy Te, Ria néven írt itt, Mazsolánál is hozzászólásokat.
      Bocs, ez adott félreértésre okot ...

      Törlés
    2. Hoppácsak...

      (Ildi, akkor már világos minden, amit korábban az alázatosról írtam neked? - mert nekem most lett világos...)

      Törlés
  20. Ezek a sorok tegnap kerültek elém...

    Jókai Mór: Egy az Isten
    (Idézet a regényből)

    ***
    - Feleségem akarsz lenni. S hogy az lehess, meg kell tenned az utat odáig, ahol hitsorsosaim laknak. Ezt rendeli a törvény. Át kell térned az én vallásomra.
    - Készen vagyok rá.
    - Nem vagy rá készen. Az én templomom nem átjáróház egymással találkozni vágyó szerelmesek számára. Az én eklézsiám nem azilum más vallás elítéltjeinek, kik oda bíráik elől menekülnek. Az én templomom tornyán a gömb nem azt hirdeti, hogy „Jertek ide! Itt szabadabb az erkölcs, könnyebb az élet, itt nem kell keresztet viselni.” Neked előbb meg kell szeretned azt az Istent, akit én követek.
    - S hogyan ismerem meg őt?
    - Azokból az emberekből, akik az ő hívei. Nem az igékből, nem a szent könyvekből, hanem a tettekből: az emberek életéből. Majd ha megtudod, hogy mit tesznek azok, akik nem halasztják az Istennel és emberekkel való kibékülést a másvilágra, hanem cselekszik azt itt ezen a földön, akik elkezdik a szentek országát építeni már itt a nap alatt, akik megmutatják, hogyan kell embernek az embert eltűrni, igazságosnak lenni, bántalmakat megbocsátani, dolgozni föld fölött és föld alatt, hűségért hűséggel fizetni, szenvedőkkel jót tenni, mívelni a lelket a tudás által; s mindezekért nem zúgolódni, hanem örülni az életnek és mindannak, ami benne van; örülni a munkának, a hűségnek, a megbocsátásnak, a jóltevésnek, a tanulásnak, s mindezekért áldani azt az egy Istent, aki mindezt nem csapásul mérte reánk az eredendő bűnért, hanem saját lelkét lehelte belénk, hogy legyünk „boldog emberek” abban, amiben ő „boldog Isten”! Akkor szeretni fogod az én atyámfiait; akkor szeretni fogod azt az egy Istent, aki a béke Istene; akkor nem fog neked fájni az én csókom.
    - Szólj, mind ilyenek a te atyádfiai, mint te vagy?
    - Mind jobbak ők nálamnál egytül egyig.
    - Akkor már szeretem őket.
    És többé egyiküknek sem fájt a másik csókja.
    S most aztán súghatta a nő: „Ed io sono la beata.”

    ***

    Szép Napot!

    VálaszTörlés
  21. Há, hogy mikbe botlok megent.......Bűvészinasnál találtam egy linket a hsz-ek nél, Átutazó-tól, akivel kapcsolatban van, ha jól gondolom,
    http://dimenzio-uzenetek.lapunk.hu/ és ott olvasom Kryon üzenetét: A Sötét oldal legsötétebb országának "lefegyverzése"
    Ne essetek kétségbe! A fény áll nyerésre! A sötétség felkelő tudatossága nem mutatná meg magát ilyen erőteljesen vagy gyorsan, ha ez nem így lenne.... ....hmmm....

    http://www.kryon.hu/2014.10.11.php

    News

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csatornázásokról, Dínó-tól:

      https://www.youtube.com/watch?v=Q86eEbsL7_U

      News

      Törlés
    2. Roppant halk megjegyzés. (Vagyis a benézés lehetőségét még mindég fenntartom.)
      A Kryon üzenetes írásban van azér némi difi. Ugyanis jelen pillanatban, némi töprengés után nem vágom, mé' kell nekem ezt a... hát... motivációtnak szánt dógot benyelnem? (Annak ellenire, hogy logikás.)
      Mer' ha az van amit a csóka üzent, akkó hogy-é van az, hogy az itt jáccó arcok (akik nem bótoltak a Setét tudattal) a homokozóba lépésük óta folyamatosan szo... cumiznak? Vagy azé', mer' a gonoc bigyók vannak pozícióban, és nekik ez a menő alapállapotuk. Vagy azé', mer' a Fényességes épp teret nyer és... a túlélésér küzd a gonoc.

      Szóval. A tisztelettel, meg a szeretettel (ami ugye a partvonalon kívülről gyön sokszor) a játékosok nem sokra mennek. Mi több. Sokszor nem is veszik észre - mer' hajlonganak.

      Ennek ellenire nem esem kékségbe. Csak nem értem, minek a magosabb szinten is láthatóan elterjedt magyarázkodás.

      Törlés
  22. :)
    http://hvg.hu/tudomany/20150119_atveros_weboldalak

    (a lista érdekes..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ( teszemhozzá-csendbenhalkankérdőjellel?-hogy a közösségi oldalon egy csomó csoportból ki lettem operálva? vagy megszűntek? pl.Pánikszoba 1-2-3) 8P

      Törlés
    2. Te meg hun kujtorogtál eddig?

      https://www.youtube.com/watch?v=9dRK8T-ny94

      Törlés
    3. Sehol.. csak feltűnt, hogy megváltozott a hirfolyam vagy mi a a..
      A lista végén ott a pánikszoba.
      (meg el szerettem volna küldeni a linket OtolH Lacinak.. )
      (kár, hogy ezt a viccet se sokan értik..) 8P
      (Otol-H -a fülcsepp neve felénk..)

      Törlés
    4. (hogy teljes legyen-válaszolt)
      OLaci:"Szia Zoltán ! Én szüntettem meg a csoportot végleg, nem működtetem tovább.
      Sok előzmény, nehézség és félrement dolgok miatt döntöttem így.
      De köszönöm benne az eddigi érdeklődésedet és a részvételt. Egyelőre nem folytatom csoportokban a munkát, kizárólag a blogban és a hozzá kapcsolódó FB oldalon."

      Törlés
  23. Valaki azt mondta egyszer, hogy aki pozicióba kerül, az mind "igy csinálja".. pedig nem kell, hogy úgy legyen..
    http://nol.hu/belfold/szazmilliardok-a-semmire-1510331
    (Jobbanteljesitvagymitismondtak? Rasszisták kiméljenek.. ez a fajta közmunka nem működhet igy- ebben a formában - pont Ők ne tudták volna..? 8D )
    ápdét:
    http://index.hu/video/2015/01/20/gyongyfa_volt_polgarmestere_boritja_a_kozmunkas-bilit/
    *****
    Mindenkivel van valami, csak annak még nincs neve..
    http://abcug.hu/egy-autista-vilaga/
    (szivesebben élnék az Ő világukban, mint sok másikban)

    VálaszTörlés
  24. A felütés totál kerionos és aktuális - egy bizonyos szintet elérve nem tudsz önfeledten igent mondani minden szarra/semmire sem, ergo nem sok pénzed lesz -, a folytatás sem rossz.

    A múltkori, szintén erről a fórumról vett vitanindító kísérletemmel ellentétben most tényleg jó lenne, ha minél többőtök megírná a véleményét.


    *Richie Gecko*

    http://felemelkedes.paranormal.hu/viewtopic.php?f=2&p=4697&sid=cd1a002ae7d7b40fd9f4893399931641#p4697

    "Kedves T. Lénárd!

    A kérdés, amit szeretnék megbeszélni veled, hogy mik a belső-külső (elsősorban belső) okai annak, hogy átlagosan manapság minden spirituális úton járó ember nagyon rossz anyagi, egzisztenciális helyzetben van? Persze valamennyire én is tudom, hogy mivel belsőleg elutasítunk mindent, ami nem a földi pokolból való kitörésre irányul, ezért lélekben eltávolodtunk a földi lét öncélú önfenntartás életétől, aminek következménye a rossz egzisztencia, viszont mélyebben, ezen túlmenően a pontos okokat még nem látom elég tisztán.

    Illetve, hogy mit csinálnak "rosszul" a spirituális emberek, ami miatt ennyire ki lehet semmizni őket, és mi lehet a megoldás, hogy amíg itt vagyunk ezen a földön, addig se keljen vegetálnunk a semmi közepén, sokszor elég lehetetlen körülmények között? Ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményed.
    Köszönettel: Dani


    Rossz egzisztencia oka, kedves Dani, Isten szeretete! - akármilyen meglepőnek is tűnik!

    Persze ez csak a szellemi úton járókra igaz, mivel náluk minden megpróbáltatás egyben lecke is! Vagyis az isteni intelligencia élő tanítása, amely Isten szeretete - a gyakorlatban!

    Ezért az, hogy külsőleg esetleg rossz anyagi helyzetben vagy, egy nagyon jó jel ( még egyszer mondom: csakis a szellemi úton járóknál ), mivel ezt az elviselhetetlen ellentmondást már nem lehet éntudattal feloldani!

    Csakis lélek-tudattal!

    Mely persze nem egyszerre alakul ki, hanem folyamatszerűen, a mindennapi életben vizsgázva, és rendszerint ( olykor percenként is ) megbukva!

    A modern beavatás ugyanis ( ha még ragaszkodunk ehhez az idejét múlt kifejezésekhez ) lényegesen különbözik a régi beavatásoktól, mivel legtöbbször csak személytelen irányítással történik, és beavatás próbái maga a társadalmi élet káosza, amely körülvesz - vagyis a saját elméd teremtményei!

    Ez viszont nem jelenti azt, hogy egy modern beavatáson végigmenő személy, majd meg tudja spórolni azokat a próbatételeket, amiken a régi neofiták is végigmentek: a forma ugyan változik ( minden percben változik ) a lényeg azonban állandó: régi éntudatot teljesen össze kell törni, hogy a személyiség meg tudjon majd nyílni a lélek-tudatnak, vagy a fénytest-tudatnak, mely maga Isten élő szeretete!

    Az éntudat összetörésének a folyamatáról azonban modern ember semmit nem tud, épp úgy a spirituális tanítók legtöbbje sem, mivel majdnem mind azon erőlködik, hogy a régi, én-tudatú embert emelje fel a fénybe - ami viszont lehetetlen!

    Minden régi kultúrában ezért a beavatás első évei nagyon kemények voltak, amelybe a neofita sokszor bele is halhatott, mivel aki ekkor nem volt képes pl. a teljes odaadás képességének ( feltétlen hitnek ) kifejlesztésére, az az asztrális pokolba való belépéskor, vagyis a saját gondolat- és vágyfantomjaival való szemtől szembe találkozás élményébe akár bele is pusztulhatott.

    Ezekről a régi beavató módszerekről szólnak pl. Carlos Castaneda könyvei, különösen a 'Belülről izzó tűz', mely leplezetlen őszinteséggel számol be a régi azték beavatás azon kegyetlen történéseiről, melynek függvényeként egyáltalán valaki tanítvány lehetett egy mesternél! [folyt. köv.]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "...Mindenesetre Castaneda az én-összetörés ősi, sokszor hátborzongató szellemi útjáról hitelesen számol be, még akkor is, ha ez már nem a mi utunk!

      Nekünk már nem kell kimennünk a sivatagba, hogy asztrális szörnyeket lássunk, mivel mi magunk váltunk szörnnyé! - legalábbis asztrális tudatunk egyik fele!

      Gondolj arra, hogy csak 18 éves koráig egy átlagos magyar gyerek, hány ezer gyilkosságot látott a tévében, a videón, az inteneten stb-n, melyeket a felnőtt világ egyszerűen csak "szórakoztató filmeknek" nevez, mennyi szadista-, horror- és porno-jelenetet nézett meg, vagy űrháborús-fantasys gyilkolós programon játszott már, melyek mélyen most is ott vannak a tudatalattijában, és amelyek most is követelik újra és újra, mint táplálékot, azokat az energiákat?

      Szerencsére azonban olyan korszakban élünk, a világtörténelem legnagyobb testi-lelki-társadalmi lezüllése ellenére ( vagy épp azért, mintegy ellenpontként ), ami bővelkedik isteni tanítókban, mivel galaktikus szintű korszakváltás előtt állunk, mely a tudat minőségi ugrását jelenti - mint említettem: éntudatból a lélektudatba lépünk, amit akár a galaktikus tudat létrejöttének is lehet nevezni.

      A lélektudat egységtudat, nem csak egy személyiség tudata, habár a ( megvilágosodott ) személyiség is használja.

      Ha pedig élő jelen aktuális beavatásait nézzük, akkor egy mai. modern, városi életvitelt élő fiatal számára, aki vágyik egy magasabb tudatállapotra, sok iránymutató spirituális tanhoz fordulhat segítségért, bár előbb-utóbb ki fog derülni, hogy mi is az igazán neki való.

      Pl. Dan Millman "A békés harcos útja" c. könyve még most is jó alap lehet az én-feltörés folyamatában ( tehát a könyv és nem a film! ), mely már legtöbbször mentes a régi beavatások elengedhetetlen horrorisztikus elemeitől. Ugyanakkor szembesít a modern fiataljainktól oly' idegen belső, szinte aszketikus önfegyelem szükségességével, ( minden fölösleges régi keleti-nyugati aszketikus vallási hagyományok utánérzése nélkül ), csak a modern társadalmi környezetünkhöz igazodva.

      Együttal Eckhart Tollét is lehet ajánlani ,( bár tudom, hogy Szabolcsnak vannak kétségei ), hogy kiegészítse felismeréseivel az én-összetörés nagyon is személyes folyamatát - azonban hozzá kell tennem, hogy az egész csak Georgi Stankovnál áll össze teljes, átfogó transzcendes filozófiai-tudományos-ezoterikus rendszerré, mely az emberiség eddigi történetében példátlan szellemi alkotás.

      Tehát a látszólag feloldhatatlan ellentmondásod megoldásának a kulcsa, kedves Dani, a saját tudatod alapvető megváltoztatásban rejlik, azaz abban, hogy minden eddigi unalmast, megszokottat vagy esetleg undorítót a környezetedben fokozatosan teljesen másként látsz, olyannyira másként, hogy az utad végén áldani fogod a Teremtőd ezekért a szenvedés-tapasztalatokért - mert ez Isten szeretete.

      Üdv: Ny. T. Lénárd"

      Törlés
    2. Részben egyet is értek a fentiekkel. Régebben én is úgy véltem, hogy az anyagiasság csökkenésével automatikusan nő a szellemi szint, és hogy ezért vagyunk mi magyarok fokozatosan kifosztva, hogy megszabadulván az anyagi lehúzó erőktől majd jól felemelkedjünk spirituálisan.

      Ma már árnyaltabban látom egy kicsit, hiszen az anyag csak kivetülése az ideának, elválaszthatatlan lenyomata - azaz a kettő (az anyag és a szellem) összhangban van, együtt is mozoghat, ami lehet akár egy egymással ellentétes mozgás (anyagi szegényedés -> lelki emelkedés), de lehet akár párhuzamosan, szinkronban mozgó is.
      Például esetemben volt olyan időszak, amikor anyagilag viszonylag jól éltem, a környezetemhez képest legalábbis, és ebben a gyarapodó, gazdagodó életszakaszban mégis fel tudtam mutatni szellemi fejlődést, sőt ébredésem kezdete erre az időszakra tehető, tehát egyáltalán nem voltam meggátolva a rendelkezésre álló források által, hanem inkább segítette utamat.
      Ma már inkább stagnálás, vagy talán kicsit fokozatos visszalépés van az anyagi létemben, amely (most éppen fordított arányban) meg hozzájárul a lelki fejlődésemhez, az egyre több lemondás (pontosabban elengedés) által.
      Szóval én nem iktatnám törvénybe az anyagi lét és szellemi/lelki fejlődés közötti viszonyt, ez mindenkinél más és más lehet. Könnyen lehet, hogy a magát nagy lelki úton járó egyszerűen csak balfasz az életben, és könnyen létezhetnek olyanok is, akik jó létben élnek, mégsem válnak alapvetően rohadékká (egyik szomszédomék a jó példa erre, akik meglehetősen jól élnek, ám mégis aranyemberek, és ott segítenek másokon ahol csak tudnak) .

      "Tehát a látszólag feloldhatatlan ellentmondásod megoldásának a kulcsa, kedves Dani, a saját tudatod alapvető megváltoztatásban rejlik"

      Szerintem nincs is saját tudatunk, inkább az van, hogy a testünkben utazó lény (Én) egyre tágabb és tágabb részét járja be a Tudat univerzumának, egyre nagyobb látókörre tesz szert, egyre több tudáshoz, megértéshez fér hozzá, amit aztán lecsatornáz a kis "énnek", hátha felfog valamit belőle és akként kezd élni. :))

      Törlés
  25. Szerintem az a régi beidegződés lehet a "spirituális" emberek rossz szokása, ami meggátolja őket a jólét elérésében az, amit vallási vezetőink jól belénk neveltek évszázadokon keresztül: a szegény ember üdvözül, a túlvilágon keressük a boldogságot - ezért a tudattalanban jól rögzült a piros betű: a gazdag ember bűnös, pokolra kerül.
    Ezt kell felülírni ahhoz, hogy ki merjük használni a lehetőségeinket a jóerkölcs keretein belül és saját lelkiismeretünk őszinte hangjával egyetértésben.
    Szóval mindenki a saját szerencséjének kovácsa, nem KELL nyomorban tengődni. Sőt, szerintem a belső igényesség, tartás, céltudatosság és szorgalom meg kell, hogy érlelje a gyümölcsét még ebben a korrupt, velejéig rohadt rendszerben is.
    Mivel tudatos teremtés van, felelős vagy a saját szegénységedért, ezt választottad, mert ezt is meg kell élni. Tudni kell bővölködni és szűkölködni, nyerni és veszíteni egyaránt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van, önteremtés megy. Szerintem is összhangban, harmóniában kell legyen az anyag (test) és a szellem "dimenziója".
      "Nem azért vagyok pozitív gondolkodású, mert jól élek, hanem azért élek jól, mert pozitív gondolkodású vagyok".

      Törlés
    2. A semmiből kiindulva "nagyot nyerni" csak baromi nagy megalkuvás árán lehet. Magyarán "lopni-csalni-hazudni" kell és még mit nem. Kipróbáltam és volt is egy olyan időszak amikor anyagilag jobban ment: bankszámla, kocsi, nyaralások stb. De ehhez persze - nem mellesleg - dolgozni is sokat kellett.
      Aztán néhány évtized után rájön az ember arra amit persze addig is tudott, hogy munkával - pláne becsületes úton - nem lehet pénzt keresni. Szóval aki anyagilag gazdag az mondjuk csak ki: nyakig benne van a szószban, a "pokoli" fertőben. Már csak azért is mert - a Teremtés íratlan törvénye szerint - nem osztja szét azt ami voltaképp felesleges a számára, amin a szoros megélhetésén felül "ül".
      Szóval nagyon is igaz: a gazdagnak egy nagyon kicsi tevét és egy nagyon nagy lyukú tűt kell találnia ahhoz hogy üdvözüljön. Ez persze lehetetlen, s végül az alacsony belső rezgése miatt jó ha osztályt ismételhet, különben meg megy az alsóbb szintekre dimenzió síkokra. Vagy ha marad a magasabb szinten egy alacsonyabb létezési formát ölthet. Magyarán a milliárdos maffiózók és sorstársaik önmagukat minősítik vissza. A vég-tér-e mégis csak nem pozitív gondolkodásukkal-hozzáállásukkal.
      Az persze igaz hogy egy feltámadás utáni jószívű adakozás - bármiben is nyilvánuljon meg az - pozitív visszacsatolásként hat. És az illetőnek valóban nem lesz semmilyen gondja még akkor sem ha egyébként 47 ezerből kellene megélnie. Mert ahhoz még mindig jön annyi amennyi éppen kell. De hogy anyagilag gazdaggá válna így az ember az nonszensz. Már csak azért sem mert a Teremtés által adott esetleges többletet újfent csak ki kell osztani hiszen a jó szív adott és rászoruló pedig mindig van. És a kör be is zárul. Anyagilag többé már nem tudunk gazdagabbak lenni mint szükséges. Ha mégis akkor visszaestünk a "verembe". De ez persze nem történik már meg mert a Teremtés "vigyáz ránk" - a számára már megnyert lelkekre.

      Törlés
    3. Azt hiszem, a gazdag szó jelentését kell tisztázni: szerintem gazdag az, akinek nem kell nélkülöznie az élet fenntartásához szükséges feltételeket, be tudja fizetni a számláit és minőségi, élő ételt tud enni, nem szemetet. Nem az a gazdag, aki pazarol, mert nem tud mit kezdeni a pénzével.

      Törlés
    4. Nem minden anyagiakban szegény gazdag úgymond spirituális, "üdvözítő" értelemben, de az biztos hogy minden anyagiakban gazdag szegény ebben. Azon lehet vitatkozni hogy mennyi az elég - vagyis a "Teremtés-ügyileg" megengedett - egy emberhez méltó normális életvitelhez. Bár általános megfigyelés hogy mindig a szegényebb senki az aki AD és a tehetősebb valaki az aki NEM AD - szeretetet és minden más egyebet is. Ne tévesszen meg senkit egy milliárdos esetenkénti akár sok-milliós adakozása mert az kb. olyan mint amikor egy szegény ember ad egy 100-ast a koldusnak - molyfing. Ráadásul a maffiózó bankár még dicsekszik is - a természetesen beteg vagy tehetséges gyerekek támogatásával - amit nem lenne szabad. A médiában harsog, hogy ő aztán milyen jóságos. A gaz-dag-ban benne van az hogy "gaz" - ezt aztán lehet "gyom"-ként is értelmezni. A gaz-da már jelzi a "gaz" átalakulását - mivel ha da < "AD" akkor már nem gaz hanem "gazda". A "g" a gazdag szócska végén értelemszerűen "kifordítja" az amúgy jó gazdát önmagából: gaz-dag/gaz-dög - nincs itt semmi kecmec és értelemzavar.

      Törlés
    5. Köszönöm a válaszokat!

      *Richie Gecko*

      Törlés
  26. Pedig mekkorát kaszálhatott volna!....sírni és nevetni volna kedvem!

    https://eletkert.wordpress.com/2013/03/28/pedig-mekkorat-kaszalhattam-volna/

    News

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismerek olyat, aki tök hasonló cipőben jár, majd leírja ide, ha akarja.

      Olyan érzésem van, mintha a kibontakozni vágyó virágokat kaszálnák el folyamatosan. A mai egyre tudatosabb világban, a csordaszellemből kiszabadult, önmagukat kifejezni próbálókat ott fojtja vissza a rendszer ahol csak éri. De az élet utat tör. Ezek a nav-alkalmazottak se lesznek mindig, ezek a szabályok is elévülnek egyszer, ez az egész rohadt rendszer is bedől egyszer, és minél jobban szorítják össze a markukat, annál többen csúsznak ki az ujjaik közül. :)

      Törlés
    2. Talán ez az egész PRÉS is csak azért üzemel itt a Tudat világában, hogy minél többen kezdjék el végre a saját MAGuk útját járni... Ez a nyomás az ami rákényszerít az ébredésre és a szeretetelvű felemelkedésre (sok sok anyázást követően persze)

      Törlés
  27. https://www.youtube.com/watch?v=SiwnhUg0RyQ

    "" Ebben az országban hányan tudják ? Azok tudják akik félnek ettől ""
    Bizony nem a Magyarok ismerik ezt legjobban , de akik tudják , hogy működött fel vannak készülve ennek kialakítására is .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. https://www.youtube.com/watch?v=XjcV4FVupzA

      Azért csak , hogy a gének is számítanak , azt jó tudni , hogy Petőfi Sándor Kinek a fia .

      Törlés
  28. https://www.youtube.com/watch?v=0ydEKBF7S0Q

    Szép beszéd , megemlékezés . ....
    Azért az eléggé elgondolkodtató , hogy mióta ( 2000) a Szent Korona ott van a parlamentben valóban változtatott –e volna valamit az ott lévő , ott ténykedő "embereken" . Szerintem azóta inkább a hazugság , aljasság még addig soha nem látott méreteket öltött az ott lévők által . Tehát jótékony hatással biztos , hogy nem volt rájuk , ha csak valakinek nem ez számít jónak .
    Egy kicsit más . Hunyadi Mátyás valóban egy III. Frigyessel kötött megállapodás után visszavásárolta a Szent Koronát . A baj csak ott van , hogy az a Szent Korona , nem a mostani Szent Koronának nyilvánított korona volt .
    http://hu.wikipedia.org/.../F%C3%A1jl:Matei_Corvin...

    http://kiralysag.network.hu/.../a_szent_korona_egyiptomi...
    File:Matei Corvin Johannes de Thurocz f137.jpg - Wikimedia Commons
    commons.wikimedia.org

    VálaszTörlés
  29. http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Matei_Corvin_Johannes_de_Thurocz_f137.jpg

    VálaszTörlés
  30. http://kiralysag.network.hu/video/szent_korona/a_szent_korona_egyiptomi_jelkepei__borbola_janos_eloadasa_2014

    VálaszTörlés
  31. A titokzatos orosz gyógymód - teremtő technikák az egészségért ...számokkal:

    https://www.youtube.com/watch?v=KjuZjcNc2ik

    News

    VálaszTörlés
  32. Jézus ?
    Ezen égi lény hivatalos gondozását látszólag a Római Katolikus Egyház (Anyaszent egyház) végzi, ezért egymás nélkül nem tárgyalhatók. Lásd az írást!

    http://szeszak.hu/

    News

    VálaszTörlés
  33. http://www.azigazijezus.hu/php/page.php?16

    VálaszTörlés
  34. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  35. http://hatartalanvilag.blogspot.hu/2015/01/foldonkivuli-technologiak-1.html

    ezt érdemes elolvasni, szerintem vannak benne érdekes gondolatok...

    Üdv pandu

    VálaszTörlés
  36. Nem értem..
    Mai hireink..:
    emlékezzünk.. szégyelljük.. emlékezzünk.. hollókoszt.. fej.. hollókoszt.. fáj.. hollókoszt.. fúj.. blahblahh.. megvesztegették.. sajtóháború.. blahblah.. nem élhetünk a múltban, meg kell bocsátanunk.. WTF??? most akkor emlékezzünk vagy felejtsünk? döntsék már el, mert teljesen összezavarodtam igy három perc alatt.. (közben elrejtettem egy fejfájás elleni ősmagyar ráolvasást is)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (aki nem érti az iróniát, az előtt leveszem a szemüvegem..)
      http://img-comment-lol.9cache.com/media/3fa48ffd141684584434582249_700wa_0.gif
      9..9..9..9..9..!!!

      Törlés
    2. Na most (is) tudnék írni valami kurva csúnyát... de inkább nem. :)

      Törlés
    3. (autóztunk, két adás volt tisztán fogható, az egyiken komolyzene ment-amit rajtam kivül senki se élvezett, mondhatni le lettem szavazva- a másikon meg rendszeresen hirek voltak- amelyeket mint programsorokat hallottam, hogy miről mit kell-ene?-gondolni a nyájnak milyenhatmillióstul és szégyengyalázat hogy miket is mernek gondolni az emberek..)

      Indián testvéreimre miért nem úgy emlékezünk, ahogy volt?
      http://youtu.be/kC4a6GuFv_0
      http://youtu.be/47Sx1Aexd00

      beszéltem.

      Törlés
    4. (Mazsola b+.. megsúgták a cselt.. mekkora szivatás.. :)

      Törlés
    5. Ennél nagyobb már nem lesz:

      http://mazsolameseszoba.blogspot.com/2015/01/napiszer-januar.html?showComment=1421354655723#c8212343024133793742

      Törlés
  37. Mi, magyarok, januárban emlékezzünk inkább nagyapáinkra, akik a megtervezett harapófogóban vesztették életüket a Don-kanyarban és emlékezzünk meg azokról, akik Délvidéken vesztek el 70 éve.

    VálaszTörlés
  38. A Tudat Szubjektív Evolúciója (részletek)

    Egy léleknek megvan az alkalmazkodó képessége mindkét irányba. A marginális (jelentése: alkalmassággal felruházott mind a spirituális, mind az anyagi világ irányába, részvétel vagy tapasztalat nélkül) léleknek csak az alkalmasság csírája van meg mindkét irányba. El tud indulni a lelki világ irányába, és képes elindulni az anyagi világ irányába. A lehetőség mindkét irányba adott, de számára meg van hagyva, miként gyakorolja szabadságát. Mivel a lélek tudatos egység, rendelkezik szabad akarattal. A szabad akarat elválaszthatatlan a tudatosságtól.

    A parányi lélek szabadsága nem jelent tökéletes szabadságot. A teljes szabadság a tökéletes valóság lenne, de a parányi lélek csak a legkisebb atomnyi szabadsággal megáldott. Helyesen vagy helytelenül ítélik meg, de ez a helyzete azoknak, akik a marginális pozícióban helyezkednek el. A lélek szenvedésének kiindulópontja önmagán belül van. A rabságban lévő lélek szenvedése hasonló a kábítószer-függőségben szenvedőéhez. Mielőtt valaki elkezdi mérgezni magát, az első lépés a függőség felé a kíváncsiság. Majd miután számos alkalommal használta a drogot, már nem képes meglenni a bódulat és a mámor nélkül. Kötődésünk vagy téveszménk nagyon hasonló a kábítószer függőséghez. Eleinte kíváncsiak vagyunk, de ahogy elkezdjük magunkat hozzászoktatni a tévhitek mérgéhez, rá vagyunk kényszerítve annak a bódító anyagnak a használatára. A szokás kialakítása előtt ez lehet, hogy el sem kezdődött volna. De az elkezdése után minél hatékonyabban műveled a függőséget, annál jobban és nagyobb mértékben fog felfalni téged. Az anyagi természetbe való gabalyodásunk első oka elvegyülésünk a kíváncsiság játékában. Ám amilyen mértékben barátkozunk össze vele, olyan mértékben fal fel minket. Ily módon a máyá karmaiban vagyunk. Kezdetben a részvételünk nagyon enyhe volt, hasonlóan, mint amikor valaki csak kísérletezik a drogokkal. Máyával való játékunk kezdetén a szabad akarat önkéntes, de a téves felhasználás vezetett a jelenlegi állapothoz, ahol a máyá felfalt minket. Máyá azt jelenti, vonzalom a bódulathoz: ahol a kihasználás élvezete van jelen, ott van a máyá. Az igazság és a valóság az ellenkezője a kihasználásnak. Az igazság meglelhető a mindent a középpontnak, vagyis Krisnának történő felajánlás által.

    A legfelsőbb hatalom által, mint a különálló energia egy része, a szabad akarat örökké létező benned. És a szabadságod téves használata által azt választottad, hogy király légy egy halandó világban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. folyt.

      Világunkban a helyes és igazságtalan mindkettő hamis. Csak olyanok, mint az álmok. Valakinek lehet egy kellemes vagy rossz álma. De mindkét esetben csak álmok. Ezért nem kellene arra pazarolni az energiát, hogy megszüntessük az igazságtalanságot és növeljük az igazságosságot.

      Az anyagi világban minden jóról és rosszról alkotott felfogás csak az elme kitalációja. Ezért aki azt mondja: „Ez jó, ez pedig rossz”, az téved. A valós igényünk nem ez. Ez egy hamis illúzió, amit követünk. Beteljesedésünk nem található meg ebben az irányban egyáltalán.

      Ebben az anyagi világban nagyon csekély a különbség az igazság és az igazságtalanság között. E világon minden a csaláson alapul. Mindenki csaló. Lehet, hogy a csalások különfélék, de minden csalás. Bármilyen becsületesség vagy igazságtalanság csak illúzió. Lehet az egyik jó, reményteljes álom, a másik pedig katasztrofális. De mindkettő álom. Mindkettő hamis. És a becsületesség ebben a világban szintén hamis, egy mentálisan kiagyalt dolog. És ami nyilvánvalóan gonosz, a gonosz relatív elképzelésén belül, az szintén téves. Miért engedjük meg magunknak, hogy értelmetlen dolgokra vesztegessük az időt? Végtére is, a tisztességes és a tisztességtelen, a jó és a rossz relatív fogalmai mind tévesek. Hogy van-e jó remény vagy rossz remény? Mindegyik a félreértés síkján belül található, amely mentális képzelgésen alapul.

      Ez a világ, amelyben élünk csak ideiglenes, átmeneti világ, az igazi otthonunk máshol van. A valódi otthonunk a tiszta tudatosság világában van.

      Mindazon dolgok, melyek jelenleg őrülten elfoglalttá tesznek bennünket, egy csapásra megszüntethetőek. E sík természete ilyen. S ha felismerjük, hogy mi ahhoz a síkhoz tatozunk, akkor a kérdés az, hogy mit tegyünk? Ez lesz a problémánk. Nem tudjuk kikényszeríteni a belépést, szükségünk lesz egy jóváhagyott vízumra. Képtelenek vagyunk egy magasabb valóság fölött uralkodni. Át kell adnunk magunkat annak, hogy Ő használjon bennünket. Más szóval meg kell érkeznünk a szolgálói helyzetbe. Fel kell ismernünk, meg kell értenünk, a hatalom e halandó világban átok, míg a szolgaság azon a magasabb síkon pedig áldás.

      Szép Napot!

      Törlés
    2. "Az első békés és harmonikus korszakot minden őstörténet ismeri, a Zend Avesta Ver-nek, a görögök aranykornak, a Biblia Édenkertnek nevezi. Illusztrálásképpen egy példát emelünk ki a Biblián kívüli őstörténetek sorából:
      Zend Avesta
      „És Jiam-Shid íme felépítette a tágas, nagy birodalmat, amelyet Ver-nek nevezett, és benépesítette az udvar és a rét és az erdő állataival, emberekkel, szárnyasokkal, kutyákkal, és elhozta ide a vörösen lobogó tüzet és minden állatok magvát és minden fákat és táplálékot. A víz széles folyamban ömlött és Ver birodalmának magas várát körülvette. Itt voltak a sokféle madarak, a termékeny aranyföldek dúsan teremtek, a szégyenlős ifjakban szerénység élt és tisztelet, a gyermekek erősek voltak, és étvágyuk jó volt. A birodalom kies volt és tiszta, mint az égiek lakóhelye, szépséges, és a magaslatok felől édes illatok szálltak alá. Az asszonyos fák dúsan nőttek a földből, és a gyümölcsöt gazdagon érlelték. És Ver birodalmának áldott lakói között nem voltak uralkodók, akik szigorú törvényeket hoztak; nem voltak koldusok, csalók, nem volt sötétben leselkedő ellenség, nem voltak erőszakosak, akik az embereket bántották, nem voltak marcangoló fogak. Az emberek között nem volt különbség, és az asszonyok a gyermekágyban nem kínlódtak. És az ország közepén Jiam-Shid kilenc hidat épített, hat nagyobban és három kisebbet. És a hegység tetejére hatalmas palotát emelt és körülvette falakkal és szobákra osztotta és nagy ablakokat vágott”.
      Az őskori király, Jiam-Shid, nem más, mint az első ember, a bibliai Ádám...
      Hogy a hidak hová vezetnek, arról Zarathustra ebben a történetben nem beszél, de a könyv más részeiből kiderül, hogy a hidakból nyolc az aranykor végén leomlott, és csak egy maradt meg. Ezen az egyen járnak át a lelkek, akik a földről elköltöztek és a láthatatlanba visszatértek, vagyis ez a híd köti össze az Eget és a Földet, az anyagi és a szellemi teremtést. A kilenc híd a Zend Avesta szerint azt jelenti, hogy az aranykorban az ég és a föld között eleven áramlás, oda-vissza kapcsolat volt, kilencszerese annak, mint ami megmaradt.
      Hamvas Béla szerint az aranykor a szépség és a termékenység ideje. Amikor a szellemi és isteni erők az emberi sorsba, a közösség életébe, a természetbe és az anyagba szabadon és bőséggel áramlottak, mindazt, ami a földön élt, átvilágították és megszentelték és teljessé tették. A látható világ természetes módon kiegészült a láthatatlannal. Ez tette az életet létté; ez tette egésszé, teljessé, egységgé. Ez a teljes egész, együtt a látható és a láthatatlan. A Föld és az Ég, az Isten és az Ember. Ez a Nagy Közösség. A bűnbeeséssel a világ egésze kettétört, és az ember az egyik, a csak földi, csak anyagi felében vergődik, él de a létből, a lét teljességéből, a megformált, kész, tökéletes, hiánytalan létből kizárta magát. Nem maradt más számára, mint az állandó és szüntelen sóvárgás az elveszett aranykor, az Édenkert után. Amióta az ember a megformált, kész, megnyugodott, boldog és egész létből kilépett, mindez számára csupán lehetőséggé zsugorodott, lehetőséggé, hogy valamikor egyszer visszatalál az elveszett aranykorba, az elveszett paradicsomba.
      Amikor ebben a keresésben eljut az alázathoz és felismeri a többi teremtménnyel való rokonságát, szeretni kezdi a teremtett világot és már nem tekinti kifosztani való zsákmánynak, akkor megteszi az első lépéseket ezen az úton, mint ahogy a Bölcs 13,5-ben olvassuk „Mert a teremtmények nagyságából, szépségéből nyilván meg lehet ismerni azok teremtőjét”.

      A Nimród gyűrűje:
      " Nimród mitikus korára a bizonyos Jiam-Shid által épített kilenc hídból
      már csakaz utolsó, a Chinvat létezett mindaddig míg az is el nem tűnt. Fel nem ment az Égbe büntetésül az emberek "elsötétesedése", világos "Nap" tudatának sötétbe fordulása miatt...Ennek az egy "Égbe vezető aranyos lajtorjának" az elvesztése maga után vonta a világ kettétörését, széthullását. Az ember a világ egyik tört felében rekedt, és ott vergődik a mai napig is."

      Szép Napot

      Törlés
  39. A mai nap legjobb (hiba a mátrixban) vicce..:
    http://kep.cdn.index.hu/1/0/760/7605/76055/7605527_9ef24c09e10b7f55d4bc4ecdc89b7d85_wm.jpg
    (ha valakinek nem esett le elsőre, megmutatom más szögből is :)
    http://kep.cdn.index.hu/1/0/760/7605/76054/7605455_1d428cba8a3069c3636579fd058e9c2b_wm.jpg
    (ha még most se, akkor meg mindegy.. :)
    innen:
    http://index.hu/mindekozben/poszt/2015/01/28/a_szemunk_elott_zajlik_a_tortenelem_elviszik_az_orat_a_moszkvarol/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Idétlen időkig... ;)
      https://www.youtube.com/watch?v=Yr7BuyRd-SA

      Szép Napot!

      Törlés
  40. Megmászandó ÉRZELMI LÉTRA:

    1.Boldogság, tudás, magabiztosság, szabadság, szeretet, nagyrabecsülés
    2.Szenvedély
    3.Lelkesedés, öröm, elragadtatás
    4.Örömteli várakozás, hit
    5.Derűlátás
    6.Remény
    7.Belenyugvás
    8.Unalom
    9.Borúlátás
    10.Türelmetlenség, kielégületlenség, bosszankodás
    11.Legyőzöttség érzete
    12.Csalódottság
    13.Kétség
    14.Aggodalom
    15.Mások hibáztatása
    16.Elbizonytalanodás
    17.Harag
    18.Bosszúvágy
    19.Düh, gyűlölet
    20.Irigység
    21.Bűntudat, önbecsülés hiánya, fenyegetettség érzete
    22.Tehetetlenség, elkeseredettség, fájdalom, kétségbeesés, szorongás

    http://www.sziakademia.hu/cikkek/kommunikacio-erzelmi-letra-buntudat-nlp-onismeret-titok-.html

    A híres Abraham-Hicks Gyakorlat, amely minden eddigit überel... hogyan kerülj magas rezgéslemezre...:

    https://www.youtube.com/watch?v=iNGPUY5nyKQ

    Ezzel a videóval indítsd a napodat,....szeretem ahogyan a világgal táncot járunk,....szeretem látni, hogy az emberek egyre jobban érzik magukat.....stb:

    https://www.youtube.com/watch?v=WRGcIOAftTA

    Itt vannak a receptek, :)))))):

    https://www.youtube.com/channel/UCwDhMAoJGBsMs4OOMexfWYQ



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira jól vagyok, csodálatosan érzem magam!

      News

      Törlés
    2. Az igazán örvendetes News, ha csodálatosan érzed Magad.:)

      Nincs baj a létrával, meg a mennyországos videókkal sem.
      Viszont sehol sem találkoztam bennük Istennel. Ezek a tréninges videók az egóknak készültek, akik még önmaguknak is képesek hazudni...Láss át rajtuk!

      Lujza

      Törlés
    3. Látom Lujza :)))))), ez az "Annyira jól vagyok, csodálatosan érzem magam!" + mosolygás is egy ilyen feltornászós mondóka, ami előhozza az érzést is a mondogatónál.
      Ez a csapat pedig azt tanítja, hogy Te is Isten vagy, így ne is keresd

      News

      Törlés
    4. News, kedves vagy, hogy Lujzát Istennek nevezed, de Lujza nem Isten.:)

      Azt hiszem Mazsola oldalán volt egy írás, amit lementettem,s amiből idéznék, mert mélységesen egyetértek vele.

      "Isten fogalmához, jellegéhez tehát hozzá tartozik, hogy létét önmagában bírja, nem mástól kapta azt. Hasonlóan, ahogy egy gömb lényegéhez hozzá tartozik az a tőle elidegeníthetetlen tulajdonsága, hogy nincs egyetlen sarka sem. A „melyik gömbnek van sarka?” kérdés értelmetlen, mert aminek sarka van, az nem gömb.Isten az a létező, aki önmagától fogva létezik. Ahogy a gömb valóságához hozzátartozik, hogy nincs sarka, úgy Istenéhez az, hogy nincs teremtője. Isten egyszerűen csak VAN.Akit teremteni kell, az nem lehet Isten. Ha Istent teremtették, már nem Isten, tehát a „Ki teremtette Istent” kérdés értelmetlen.Hiába minden okoskodás a világ minden filozófusától és természettudósától, a létét önmagában bíró, nem teremtett végső oknak léteznie kell. Ez a végső ok pedig nem más, mint Isten.
      A) A világban semmi sem bírja a létezését önmagában, hanem mástól kapta azt. Minden okozat visszavezethető egy nála nagyobb okra, vagy okok összességére. A világban minden okozat.
      B) Következésképp lennie kell egy olyan létezőnek, amely a létét önmagában bírja, mint tőle elválaszthatatlan jelleget, mert ha ilyen nem lenne, akkor semmi sem lenne. Nem lenne ugyanis egy olyan ok, amely az okozatok láncolatát beindította volna. Mivel a világ létezik, ez az első ok is kell, hogy létezzen.
      C) Ennek az első oknak bírnia kell önmagában mindazokat a jellegeket, amelyek a világban megtalálhatók, sőt többet. Amije valaminek/valakinek nincs, azt nem adhatja tovább. (Pl.: 30 oC fokos folyadék nem melegíthet fel semmit 40 fokosra. Élettelen nem hozhat létre élőt. Személytelen nem alkothat személyeset.)
      D) Ez az első ok Isten."

      Mazsola írását olvasva az atomizálódásról a lego jutott eszembe. Most abban a korban vagyunk, amikor minden a darabjaira esik szét. Ez alól a vallások sem kivételek. Jelenleg a vallások is szétesnek keverednek, s felépül egy új vallás. Az, hogy az ember Isten tkp. a hinduizmusból ered, s ezt veszi át most a New Age vallása is. Lujza azonban nem vallásos, már túl van rajta.:)

      Lujza

      Törlés
  41. Most már biztos is, hogy jól vagyok, amíg el nem rontom :)))))))))

    https://www.youtube.com/watch?v=Es3Vsfzdr14&x-yt-ts=1422579428&x-yt-cl=85114404

    várjátok meg míg betölti a következőt és így tovább, egyik jobb mint a másik !!

    News

    VálaszTörlés
  42. Sziasztok !

    Megfontolandó !? : J. Van Rijckenborgh: Leleplezés

    http://data.hu/get/6787168/J.Van_Rijckenborgh_-_Leleplezes.pdf?pid=3612024477

    Szeretettel!
    atiska

    VálaszTörlés
  43. (én kérek elnézést- tudom, hogy már február van-, igyekszem majd, de ma akkora öröm ért..
    hogy szerintem nem érti/he/ti meg senki..
    ma új "taggal" bővült a családunk -az első, saját, nekem-nekünk..
    egy T2-es, de nem Schwartz-i, hanem fehér Volkswagen 1980-ból, aki a Koi névre hallgat :) )

    - KOI?
    (igen, mert mikor becsapod bármelyik ajtót, azt mondja hogy PONTTYY) 8D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (elnézést a "degradálásért".. T3 :) )

      Törlés
    2. Örülök hogy örülsz, de mik ezek a kódok? T2, 8D, T3 valami tankok vagy mi? :)

      Törlés
    3. http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Type_2_%28T3%29
      (csak nem pont olyan, mint a képen, hanem egy kicsit.. hmm.. viseltebb :) )
      (mi a f****nak akarnék egy tankot? 8D <-dülledtszemű füligérő mandulamutogató kacaj )

      Törlés
    4. (ugyanilyen, csak tetőtartóval- hosszú-teher szállitásához-, meg fehér)
      http://commons.wikimedia.org/wiki/File:VW_Type2_T3_Kombi.jpg

      Törlés
    5. Értem. Tehát a Type 2 = T3 ... LOL
      A 8D pedig nem valami új dimenzió, hanem a mandulaműtétet megelőző könnyed, vicces vizsgálat. :)

      A februári napiszart légyszi... február 1-el dátumozni. Köszi!

      Törlés