2015. november 10., kedd

Lazuljunk: hogyan jött létre a Naprendszer

Motkány a zűrben


 


(friss vagyok mint az ementáli - tegnap tették közzé... :)) 

10 megjegyzés:

  1. Az a gond ezekkel a cukinak tűnő, de valójában veszedelmes, tudatosan megtervezett propaganda-anyagokkal, hogy a szórakoztatás ürügyén olyan rögeszméket, hazugságokat ültetnek el a néző (gyerek) fejében sugallatok formájában, amelyek a materialista-ateista szcientifista világnézet mérgei.
    Mert mit is látunk szórakoztató, humorosnak tűnő körítéssel? Hogy egy patkány szerencsétlenkedéseinek köszönhetően lett olyan a Naprendszer, amilyen, merő véletlen, vak erők játéka minden, nélkülözve bármiféle tudatosságot, alkotó erőt, magasrendűséget. De ezt is egy végtelen katyvaszba öntve, a szcientifista fejlődés-rögeszmének is ellentmondva, hiszen e-szerint a bolygók, egyéb égi objektumok sokkal-sokkal előbb kialakultak, mint egy emlős állat. Itt meg pont egy patkány görgeti a helyére a bolygókat. ÉS sorolhatnám a képtelenségeket. Persze tudom...mindez csak merő hülyéskedés, szétszór-akoztatás.
    De élek a gyanúval, hogy egyetlen hollywoody, mainstream filmet sem lehet úgy nézni, hogy annak létrehozásával csak a nézők szórakoztatása volt a cél. Ártatlan hülyéskedésnek tűnnek, de valójában mindegyik sugallatokat, szuggesztiókat ültet el a nézőkben, mint ahogy egy számítógépet is külső programmal irányítanak a hackerek.

    VálaszTörlés
  2. Azé'... Attól hogy előttem megszólamló csókának akadhat némi igazsága a fentebbi betűhalmazzal, mégis...
    Vanaza... fura érzésem, hogy mostanában egyre többször gyönnek szembe ilyen barátságos arcok, akik nagy lendülettel, és/vagy finoman rájamutatnak bizonyos összefüggésekre, apróbb-nagyobb jelekre, utalásokra, meg ilyesmire...
    Pedig mán pont hogy sikeresen lef... nem foglalkozom az ilyen izékkel. Mán'mint... amíg nem szólnak róla.

    Persze... bizonyára ennek itt, és most vagyon az ideje. Kérdés, hogy jó-e ez? Úgyértem... a húsrucimat viselő fickónak.

    VálaszTörlés
  3. Ugy vélem a TEREMTŐ első kiáradása után mely bizonyos téridőbeli elemeket tartalmazhatott(5 elem) a követlező a főbb csillagés bolygószellemek teremtése lehetett, elosztva őket abba a térbe folyamtosan amely nővekedett mint a peteselyt zigótává majd gyermekké az felnőtté...ahogy lent ugy fent...pont olyan buborékokban mint mikor a szalmaszálon a szappanbuborékok garmadát nagyba kicsiket is fujunk....

    Látomásomban magát a univerzumot olybá látom ami a spárgagombolyaghoz hasonlit ahogy a madzag hol kivül hol belülről kifelé haladva spirálisan tekeredik a központi luk körül.
    Minden egyes fonalkanyar egy dimenziót vagy kart jelképez és mivel képzetemben kenderspigiról van szó maga az élterős természet alkotása ez is az is..a teremtő társsal közösen..az univerzumot benne az embert a TEREMTŐ a spagit a TEREMTŐTÁRS alkotta.
    Képekben gondolkodom ezért képekben irom le mert képzetet alkothat az olvasója mire gondolok mint szimbólum, vagy metafora az olyan mint.

    Mitől látjuk szépnek? Mert a teremtő is a maga meghatározta szakrális geometria mentén munkálkodik és a teremtőtárs ezt utánozza le mindig.
    Nézzük a csiga háza pont ugy tekeredik mint a galaxis karjai vagy a szöllő indája a napraforgó tányérjában a magok az élet virágának vonalai mentén helyezkedben el...
    1/3 és 2/3 a zenében is főleg a magyar népzenében a táncokban is főleg a magyar néptáncokban mind az univerzumi teremtés szakrális geometriájának mentén képződik alakul. (pl 1 lépés hátra vagy vissza 2 előre vagy jobbra)

    Minden virág ahogy kutyaséta közben nézem bármily picike a páratlan számú pártával a 2/3 alakot mig a páros számuak a tökéletes szimmetriát mutatják a világból.

    És ez a szép az embernek ezt találja harmonikusnak a zavaros összevisszaság helyett.
    Nézzük az atomokat és a galaxisokat ugyan az kicsiben és hatalmas méretekben.

    VálaszTörlés
  4. Most mar regota es mindannyian tudjuk hogy a TV fuj ,meg rossz.Kapcsoljuk ki es beszeljunk valami masrol.

    VálaszTörlés
  5. nálam vissza van csomagolva..ha valamit néznék mégis néha echón a pol rizsa azt itt a neten is tudom, de tegnap a Velencei kalmárt néztem meg kinagyitva a képernyőt...bőven elég....régen a kékes vagy orion tv se volt nagyobb csak rosszabb és fekete fehér.

    Valószinü van közötettek a Vakond nadrágja nemcsak könyvben hanem a tvben is meseként megvolt..jaja a puják még azt nézték..aztán könyvben jött a leggazdagabb veréb meg a Csipike az óriás törpe és a Gilikoti ami szintén 2 törpéről szólt. Még a Rumcájsz...Igaz éncsak oda oda pillogva mert közben a kaja mosás egyebek is mentek nem tévéileg hanem gizuilag. Na azok a mesék még mesék voltak, a magyar népmesékkel délutánonként esténként...a balhé a kapdel mard le kutyával kezdték aki a magykával állandóan verték egymást meg a kutya valami repülővel fickándozott mindig kilőkve belőle...innen a gyerekek elkezdték püfőlni egymást az oviban is pedig a java eztán jött a gyalogkakukkal meg a macska és egér balhéval na ezek kettő nevére nem emlékezem...Állandóan verték átverték becsapták egymást....
    Mára egyszemü zsák keresi a fótját vagy mifene van..felvilágositható vagyok mifene ez a szörnyellaféle dolog.
    Pussz jónép.

    VálaszTörlés
  6. Hogy hagyhattuk idaig fajulni ezt a romlast?Most neztem epp. A kis Hannah Montana akinek a par evvel ezelotti TV so musorain gyerekek nottek fel akik most tizen evesek, ha most a viva tv t nezik kedvencuket meztelenul latjak valami gusztustalansagba fo musoridobe.Ez es az ehhez hasonlo dolkok egy egesz nemzedeketnyomoritottak meg.A MAGyarokban van minden bizodalmam, hinni akarom hogy mi tudunk meg jo peldat mutatni amibe tudnak kapaszkodni gyermekeink

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van egy mondás, mely szerint "a múlt számolt a romlott jövővel, de romlott jelen nem ismeri fel a fényteli múltat" A régiek már évezredekkel ezelőtt úgy utaltak a mai korra, mint a "kibocsájtott mérgek korára". Valóban. A jelenkor egyetlen "vívmánya" (az iPhone 6, és online ügyintézésen kívül), hogy a modern ember tudatosan hozza felszínre azokat a sötét tudati mérgeket, amelyeket a régiek minden eszközzel igyekeztek a helyükön tartani. Ez volt régen az erkölcs és a kultúra alapja. A modernitásban pedig már a mocsok lett a stílusjegy.

      Én is bízok még a magyarokban. Mégpedig azért, mert meggyőződésem, hogy a magyarok magyar volta sokkal mélyebben (magasabban) gyökerezik annál, hogy ezek a sötét erők ki tudják kezdeni. Nézzétek meg, hogy a magyar - jöhetett akármilyen politikai, pénzügyi megnyomorítás és zsarolás - sosem lett igazán se kommunista, se demokrata, se baloldali. A magyaroktól eredendően idegen minden modern utópista eretnekség. A többség lelke mélyén undorral fogad minden ilyen átformálási kísérletet.

      Törlés
  7. Talán nem ide vág, de van itt egy érdekesség Bolygóanyánkról! Pap Gábor egyik előadásában említ egy elméletet, mely szerint ha valahol tartósan nem gondozzák mind "testileg" mind "szellemileg" Őt (mármint Földanyát) akkor ott a bolygó válasz reakcióként elsivatagosodik. Amibe a legszarabb, hogy ott még kertészkedni se birsz...

    http://rejtelyekszigete.com/termeszet/hatalmas-osi-folyamrendszer-nyomaira-bukkantak-a-szahara-alatt/

    http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/11/kina-az-elsivatagosodas-ellen-egy-nagy.html

    http://www.globoport.hu/128447/rejtett-oceant-talaltak-a-kinai-sivatag-alatt/

    Maradjunk annyiban, hogy amíg műveljük földünket addig nagy baj nem lehet :)

    VálaszTörlés
  8. Shiva. Nem vagyok nagyon tisztaban a foldvasarlasi mizeriakkal de leteznek meg magyar gazdak?

    VálaszTörlés