2016. szeptember 28., szerda

Két felnőtt és két gyerek jegyet kérek!

Nem csak Európában zajlik a mesterséges lakosságcsere. Elkezdték nagyobb léptékben is kiagyalni, potom 10 milliárd dollár / fő. Tessék csak tessék, még van néhány jegy akit érdekel! Soros Gyuri bácsi készségesen támogat mindenkit, aki el akarja hagyni az otthonát mások anyagi érdekében!


És egy figyelemre méltó részlet:
"Miért mennénk a Marsra? – jött a következő kérdés. Az új határvidék mítoszát fontos lesz megteremteni, filmek, könyvek kellenek, melyek beleplántálják az emberek fejébe a gondolatot, hogy érdemes lenne elutazni."

Akar többet tudni?
http://index.hu/tudomany/2016/09/28/elon_musk_a_mars_elerheto/
http://index.hu/tudomany/2016/09/27/begyujtottak_a_marsra_indulo_raptort/
http://index.hu/tech/2016/09/27/elkeszult_uj-zeland_elso_raketaindito_allomasa/

És egy másik oldalról megvilágítva:
http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2012/10/illuzio-rombolo-kerdesek-mars.html
http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2014/11/a-tavolsagot-mint-uveg-golyot-megkapod.html

56 megjegyzés:

  1. Pár napja néztem meg az Interstellárt, azóta nem ereszt a téma..:)

    Lehet hogy már az is a fent említett programozás része…de basszus a film nagyon ott van…főleg a vége!
    gondolom a többség már rég látta ..ha esetleg mégsem:

    http://filmezz.eu/film.php?n=csillagok-kozott&q=cz1pbnRlcnN0ZWxsYXImdz0wJm89YWJjJnE9MCZsPTAmZT0wJmM9JnQ9MCZoPTA=

    Ez meg egy könnyed kis felkészítés (vagy éppen levezetés) a dimenziótémához:

    http://mek.oszk.hu/01900/01984/html/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No igen, engem is magával ragadott..

      http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2014/11/a-tavolsagot-mint-uveg-golyot-megkapod.html

      Törlés
  2. A Föld az ember otthona, pontosabban a fehér faj otthona. A többi színű rassz később települt ide más bolygókról, mert az ottanit "lelakták". A testruha a helyi viszonyokhoz adaptálódva került kialakításra. Nem a Marsra való, vagy más bolygókra. Az ember képes meghódítani az univerzumot! Majd ha EMBER (minőségében) lesz újra, akkor el is indul majd ez a folyamat. Nem testben, hanem pszichoteleportikusan lesz lehetőség új életet teremtenünk más bolygókon. Gondolattal leszünk képesek az új inkarnációinkat programozni és édenkerti világokat létrehozni más bolygókon is...

    Az ember teremtésével csak elkezdődött egy folyamat, "Ő" pedig figyel és várja, hogy végre kézbe vegyük örökségünket, képességeinket, amelyet a kezdet kezdetén belénk-helyezett, mindent megkaptunk tőle...szó szerint mindent!

    Az aranykor népét, a fehér fajt szeretnék eltüntetni a sötét erők által programozott, földi emberbőrbe bújt "biorobotok"...talán féltékenységből, vagy egoizmusból fakadóan?

    Island

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, ebből írnod kéne egy könyvet, tuti megvenném! :)

      De várjunk csak! Ha a testünk "a helyi viszonyokhoz adaptálódva került kialakításra, nem a Marsra való, vagy MÁS bolygókra", akkor hogyan lehetséges, hogy "a többi színű rassz később települt ide MÁS bolygókról" és mégis működik itt a testük?

      Törlés
  3. A "testszínre" értettem, hogy a helyi viszonyokhoz adaptálódott elsősorban. Egy faj vagyunk mind (hiszen tudunk egymás közt szaporodni is), de különböző rasszok vagyunk és más-más ember-minőségek. Itt a Földön is együtt élünk ösztönlény-szintű vademberekkel és levitációra képes tibeti szerzetesekkel.....
    A Tejútrendszerben állítólag 33 bolygó lakott emberekkel jelenleg, amelyeken emberi minőség él, de mind más-más szinteken. Többféle "bolygó-iskola" működik, aszerint inkarnálódunk egy adott bolygóra(rotáció törvény)hol tartunk az "úton". :)
    Az univerzum legerősebb energiája azonban a gondolat energiája, és ha te ennek tudatában vagy és azt meghatározod halálod/tested levetése előtt, akkor felül is írhatod a következő életedet, mert az univerzum nem engedheti meg, hogy ez a gondolat-energia elvesszen! :)

    Island

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ok, menjünk tovább. Ha minden ember az adott szintjének megfelelően inkarnálódik adott bolygóiskolákra, akkor hogyan lehetséges hgy itt nálunk ennyi féle oszály van egybezsúfolva? Akkor itt valaki elkúrt valamit, nem kicsit , nagyon, nem?

      Törlés
    2. Szóval ez olyan mintha egyetemistákat raknának össze óvodásokkal, egy darabig mindenki jól szórakozik, de azán lesznek akik kezdik magukat kényelmetlenül érezni. Ilyen hülyeséget nem csinál egy magára valamit is adó teremtő, ha csak nincs valami különös oka rá...

      Törlés
    3. Meseszobába illő részletek: :)

      A gond itt nem a Teremtővel volt, hanem a teremtménnyel (velünk), aki megkapta a szabad akarat intézményét is....
      A sötét erők pedig féltékenyen figyelték a teremtményt és kíváncsiak voltak a teremtés titkára, amelyet "Ő" nem osztott meg senkivel, még a teremtményével sem...
      Tkp. még ezért élünk... :)
      A sötétek pedig mindenféle praktikákkal azóta is igyekeztek a titkot kicsalni a teremtményből....de ha ez nem is sikerül nekik, párhuzamosan legalább jól bemocskolják, lealjasítják a teremtményt....ezzel bizonyítva, hogy nem vagyunk érdemesek arra a kiválasztott státuszra, amelyet Ő nekünk szánt.
      Nos ezért vagyunk kb. a pöcegödör alján, egyesek már fetrengenek benne, mások szemlélik, vagy másznak már ki belőle...vannak osztályok/minőségek a jelenlegi iskolában...kb. ennyi jutott most eszembe erről...
      Be nem avatkozhat, mert akkor elismeri a világegyetemi lények előtt, hogy az alkotása nem tökéletes, segítségre szorul és nem képes egyedül felemelkedni..pedig akkor mindent nekünk adott!
      A bajt mi csináltuk magunknak, így aztán nekünk kell kimászni a slamasztikából. Ha rossz útra tértünk, menjünk vissza a "sarokig", ahol anno eltévedtünk és rosszul döntöttünk...
      Ki kell tépni a rossz programokat és vissza kell térni a helyes útra...:)
      Island

      Törlés
    4. Na, kezdünk haladni valamerre.
      A "sötétek" egész véletlenül nem szintén az "Ő" teremtményei?

      Törlés
    5. De! Olyan ez egy kicsit, mint a jó öreg Hegel-i dialektikus materializmus nagyban...ellentétek harca, amely egy magasabb (teremtési) szintet eredményez... :)

      Minden teremtmény végső soron az övé, hasonló ez ahhoz, amikor van pár gyermeked, egyik ilyen, másik olyan, szereted őket, de van aki a szívedhez mégis közelebb áll. (A "földi" szülők közt is vannak olyanok, akik különbséget tesznek a gyermekeik között szeretet tekintetében.) Aztán a gyerekeidnek lesznek gyermekei akik már a te unokáid. Ezek közül lesz majd egy-két gengszter, mert ők azt az utat választották, azt a minőséget kívánják megtapasztalni, de lesz közöttük "jógyermek" kategória is....mind a tiéd, tőled ered Logoszokon és al-Logoszokon keresztül, különféle teremtési szinteken a nagy közös játék és tapasztalás együttes élményeként. Egyiket sem tagadod meg, de van köztük olyan, akiért a szíved dobog! :)

      Island

      Törlés
    6. Khm... Elnézést kivánok tisztelettel, de...
      Ez a történet így nem kerek ám. Mondhatni; valami csavargassa a orrom ezzel kapcsolatban, de túl lelakott vagyok agyilag, hogy rendesen kibogozzam.

      Persze... kicsinyt logikázva. Ha a Kaporszakáll belematekozta magát egy olyan helyzetbe, amiből "arcvesztés" nékül nem gyön ki jól, az azé... elég kínos.
      De legalább szurkol.
      Neked. (Meg nekem is.)
      Hogy végre hátha eltanálod miszöszér szivatod itt magad jó idelye.
      Főleg akkor tünik almozottan hátrányos helyzetnek, amikor pár bratyó azé jáccik úgy, ahogy, hogy megtapasztald a... Ehh... Nem vagyok én most ehhez elég friss.

      Törlés
    7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    8. A kérdés inkább az, hogy miért érzed magad itt úgy, hogy csak szívatod magad? Tapasztalásért és fejlődésért vállaljuk a testet-öltést...vannak jó időszakok és vannak mélypontok mindenkinél...általánosságban viszont igaz, hogy ha nem érzed jól magad a "bőrödben" azért van, mert nem az eredeti programod szerint élsz. Kaptál a szüleidtől, az iskolától, baráti körtől stb. mintákat, "kell"-eket, elcsúszott progikat, amelyek (általában) elvezettek az eredeti ösvénytől és megtapasztalsz emiatt negatív aspektusokat is... De ettől még a "nagy egész" rendszer tanul, tapasztal és a te "szívásodból" van aki viszont tanulhat. Minden érzésed, tapasztalásod beíródik a nagy könyvtárba. Sajnos a mai tudatszinten nagyon kevesen vannak a Földön, akik olvasni tudnak benne. Ha lenne ehhez a könyvtárhoz közvetlen kapcsolatunk, nem lenne szükségünk iskolákra, könyvekre, "tudósokra", mert az igazság mindig elérhető lenne és nem lennénk kiszolgáltatva más tudásának és téveszméinek, hazugságok nem állnának meg hosszú ideig és nem lennénk ennek a tudásnak a birtokában manipulálhatóak. Az igazság ismeretében tudom csak elképzelni a tartós megelégedettséget és boldogságot...reméljük útban vagyunk ebbe az irányba! :)

      Island

      Törlés
    9. Bruce Willis és "Az Utolsó Cserkész" óta tudjuk:"Az ég kék, a víz nedves! A nők hazudnak!" :D
      B.

      Törlés
  4. No igen, valahogy az én fejemben és szívemben sem fér el egy olyan teremtő képe, amelyik csak félig meddig van képben a saját dolgaival, és a maga által teremtett slamasztikából való kikecmergést a teremtményeire bízza... arcvesztés nélkül persze. Az ember hibázhat, de az abszolútumról ezt nem szeretném hinni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint ahogy népünk Bánja sem fog arcvesztés nélkül jól kijönni az elkúrt népsavazásból, míg a Teremtő igen, mivel úgy van minden jól ahogy van. :)

      Törlés
    2. A Teremtő mindig ott van veled Mazsola, de sajnos ott a kísértő is, nem nyugszik szegényke amíg végleg pihenőre nem kényszerül, lol :D. Az utolsó megjegyzéseddel egyet értek, minden úgy van jól, ahogy van, máshogy nem is tud lenni, ez amúgy nem egyfajta elrugaszkodás a valóságtól, hanem inkább minden egyfajta törvényszerűségnek van alárendelve, azt követi, tulajdonképpen az életet, kivételek ez alól aki/akik ki akarnak bújni alóla, létrehozva egy hamis irracionális valóságot, tele ellentmondással, ami tulajdonképpen felemészti őket.
      B.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Ha a Mindenhatónak nem tetszene ami van, akkor változtatna rajta. Ezért Minden-ható.

      Törlés
    5. Ki lenne most itt a mindenható?
      A Mindenütt - Mindenben - Ható a Földet az Embernek adta... Kezdetben... Hogy Isten Fiaként hajtsa birodalma alá és uralja azt... De ez Ember aztán ezt a hatalmat e ker(e)tben el(át)játszotta... Ezért a Logosz (Isten Gondolata/Szava) aztán, hogy Új Emberré legyen, egy földi nőn keresztül mag/meg-teste-s(z)ült, hogy helyreálljon az eredeti Gondolat, és az Új Ember Isten örökös Fiaként (több ütemben) véghezvigye az eredeti programot, vagyis birodalma alá hajtsa a Földet a Menny számára... E Fiúban kivégeztetett a régi teremtés elbukott embere (ó-ember ~ "ó-szövetség" embere) lefegyverezve annak sötét szellemi urait, és újra született (a régi, elhalt Magból, a földi-pokol aljáról) az Új Teremtés Faja/Feje/Fája/Fi(j)a... Ez a Fej a "Mindenen túl és fölött" megkapta a pokol és a halál alvilágának (és seregeinek) legyőzéséért az Atya Mindenható Trónját... Így ezután minden-hatósági intézményét e fekete-fehér teremtésben az Ő benne szintén újjászülető földi test(ület)e kapta. Ez a test szinte a születése pillanatában a hitehagyás miatt le lett fejezve, és hamisságba, halál-alvásba szenderedett... Ezért katasztrofális ma e világ (a meghamisított kereszténység miatt). Minden előző kornál katasztrofálisabb az ember tudatszintjét tekintve, hisz megint csak el- és át-játszották Isten földi hatalmát és erejét a már legyőzötteknek...
      Csak hogy, van egy "probléma", egy "BB", amit sátán már nem tud orvosolni többet: ez pedig a FELTÁMADÁS! Az ingyen kegyelemből való feltámasztása az elaludt földi testnek, mikor a Fej MAGa Mindenható Erejével visszatér földön alvó tagjaiba...

      Törlés
    6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    7. Ez az "F" betű a Mr. után, a nagy Félrevezető kezdőbetűjét akarja jelenteni ugye, MrF ?

      Törlés
    8. Ez kb. olyam MrF. mintha azt mondanád, hogy kezdetben csak buzik voltak a Földön és csak később korcsosultak el heteroszexuálissá.
      B.

      Törlés
    9. Nem tudom ki vagy Miszteref, de egyre jobban tetszenek a beírásaid. Ez a hasonlat pedig egyszerűen káprázatos. El is tettem magamnak. :-)

      Törlés
    10. Ha már felhoztad a homokosokat. Varnus Xavérnak van egy elhíresült kijelentése, mely szerint "Egy bizonyos IQ szint fölött már közömbös, hogy mi van a partnered lába között". Emögött a zavaros "lényeglátás" mögött is az általad felvetett kifordítottság áll.

      Törlés
    11. Elnézést, eltévesztettem. A megjegyzéseket "B"-nek címeztem.

      Törlés
    12. Azért annyira nem is olyan rossz a helyzet ebben a világban, amikor olyan szépen megtalálja mindig a zsák a foltját, Így tkp. mindenki békésen megvan egymással - igaz viator? :)

      Törlés
    13. Így van Ria! Én veled is jól elvagyok, szinte ugyanarról beszélünk, csak más koordinátarendszerben.

      Törlés
    14. Nagy kár, hogy csak "szinte" beszélünk ugyanarról, ami egyben azt is jelenti, hogy soha nem fogunk találkozni, ha mindketten megmaradunk a magunk, egymástól különböző irányvonalán. :) Nincs is ezzel semmi baj, elvégre; szabad akarati döntés, hogy ki, hova akar eljutni.
      (Egyébként, én a MrF-el való egyetértésedre céloztam az előzővel.)

      Törlés
    15. Érted-e viator, hogy miről beszélek? Érted-e, hogy Jézus nem csak szinte halt meg a kereszten és nem csak kvázi váltott meg a bűneinkből? Isten a teljes embert akarja, nem csak félig-meddig embereket, úgy-ahogy hitet. "Nem ihattok az Úr poharából is, meg az ördögök poharából is, nem lehettek részesei az Úr asztalának is, meg az ördögök asztalának is." (1. Korintus 10:21) Nem hihetünk egyszerre a (külső) megváltásban is, és az önmegváltásban is! Az örökkévalóságba csak egy út vezet; Jézus Krisztus útja! Ezért nem lehet más kordinátákban gondolkodni... kerülő utakon célba érni. Krisztus keresztje a hÍd, amelyen át az emberek a pusztulásba vezető széles útról az élet útjára juthatnak.

      "Senki nem mehet az Atyához csak én általam" (János 14:6)

      Hiába tudod, hogy "Isten azért Isten, mert végtelen, egyedülvaló, tökéletes és semmi nincs rajta kívül", ha nem vallod az Ő Fiát uradnak és megváltódnak. Isten nem arra néz, hogy te minek hiszed Őt, hanem arra néz, hogy kinek hiszed az Ő Fiát. Istent csak ez érdekli. A zsidók hisznek Istenben, de Jézust tagadják, a mai napig várják a Messiást. [Jézus keresztre feszÍtése napján Poncius Pilátus előtt ezt kiáltozták: "Nem királyunk van, hanem császárunk!" (Jn 19-25). "Nem akarjuk, hogy ő uralkodjon mirajtunk" (Luk 19:14).] "A "fentről jővő kiráy" helyébe, az "alulról jővő (római) császárt" tették. Mit gondolsz, hova kerülnek azok az emberek, akik Istenben ugyan hisznek, de Jézust, a bűnösök közé sorolták, vagy mások, akik csak egy egyszerű prófátának, vallási vezetőnek, a nép tanitójának stb. tartják/tartották?

      “Szeresd az Urat, a te Istenedet TELJES szívedből, TELJES lelkedből és TELJES erődből.” (Mate 22:37) - nem pedig különféle kordinátákon koricálunk másfelé, mint hogy nem egyenesen, egy úton, felfelé. :)

      "Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel." (Kolosse 3:2)

      Törlés
    16. Pontosan értem miről beszélsz Ria. Csak te egy derékszögű koordináta rendszerben helyezed el a Szentírást és üzenetét én viszont egy polárisban igyekszem azt megérteni.

      A vallás és a szentírás(ok) olyan mint egy jól előkészített virágföld, amelybe elvetjük Isten felé való törekvésünk magját. Igaz ugyan, hogy virágföld nélkül nem fog kicsírázni a mag, de a lényeg mégiscsak az a növény lesz, ami abból ki fog nőni. Belátható, hogy a "keresztény földből" is sokféle növény bújhat ki, lehet egy nagyszerű, ég felé törekvő, mint Eckhart mesteré, de lehet akár egy kúszó-mászó gyom is, mint Ferenc pápáé, amely még az alatta lévő termőföldet is megmérgezi.

      Legyen szó még az "önfelszabadításról" és az "önmegváltásról". Remélem nem kell azt leszögezni, hogy senki nem gondol arra, hogy viator vagy Ria fogja magát és önmagától üdvözülni fog. Ez meglehetősen nevetséges még feltételezni is. Van itt azonban egy "apró" bibi. Mi az, hogy "önmagam" és mit jelent az, hogy "én"? A kettő ugyanaz, vagy más? Hiába fektetett különleges hangsúlyt az ókori görög hagyomány, hogy ember "ismerd meg Önmagad", ez nem történt meg se keresztény vallásban, sem a filozófiában. Pedig "én" mindig "kéznél vagyok", mi mással kezdhetném a lét és a tudat megismerését, mint önmagammal.

      Nagyon nem szeretem a Én és az én szembeállítását, a "vesd el az egót" (nem lehet elvetni az egót, azt csak transzmutálni lehet) és hasonló állításokat. Az egó szó gyökere a latin/görög egoitas/egonia szó, amely mindössze annyit jelen, hogy "énség". Az egó tehát nem több, mint "én". Minősége, kényszerítő ereje attól, függ, hogy milyen magasan vagy alacsonyan van bepozícionálva a létszintek hierarchiájában, vagy másképpen fogalmazva: mennyire támaszkodik önmagaságára és mennyire a a tőlé kívül álló "másra". A modern egó azért alacsonyrendű, mert önmagát nem tudja önmagában megélni, csak valami tárgyban, gondolatban, külső dologban, támaszban. Ha ezek a külső dolgok túltengenek, egy álönazonosságot építenek fel az emberben és egyben kényszerítő erővel is hatnak rá. Ez az egoizmus. A bennem lévő MÁS önmagamként akarja feltüntetni magát. Kellenek neki a további külső dolgok, hogy életben maradhasson. Tehát az egoizmus súlyosan én- és önmagam-ellenes állapot.
      folyt...

      Törlés
    17. folyt...
      Mi az összefüggés az "én" és "önmagam" között? Maradéktalanul és tökéletesen csak Isten "mondhatja", hogy "önmagam", mivel semmi sincs rajta kívüle, tehát bármi, ami van, az önmaga. Igen ám de "én" nem lehetek önmaga(m) nélkül, mivel az utóbbi az előbbi forrása. Az alábbi mondatot vastaggal emelném ki, ha engedné a formázás:

      Az önmagaság az Önvaló végtelen önazonossága, minden kettősséget magábafoglaló és meghaladó hyperontológiai Nemkettősség, az én pedig az önmagaság viszonylagosságban feltáruló tükörképe.

      Tehát mit jelent az Istenhez vezető út? Azt a felülről vezérelt tudatos, akaratlagos és szabad tettet, mely során az Önvaló visszaemeli az ént önmagába. Ez az én beteljesedése, üdvössége. Hol jön be a vallás ebbe a folyamatba? Ott ahol énként képes vagyok ezt a folyamatot elősegíteni. Az erkölccsel, az életvitellel, imával, kultusszal, stb. Hol van az abszolút önmagam? Bennem, lényem, énem legmélyebb középpontjában. Kívül, a valamik, a teremtettségek világában még elvben sem lehet.

      Azonos vagyok én önmagammal? Részben igen, mert önmagam nélkül nem lehetne én. Különbözök én önmagamtól? Igen, mert nem vagyok teljesen önmagam, nem vagyok ura a világomnak, ki vagyok téve a változásnak és elmúlásnak.

      Miért nem tud az én önmaga lenni? Mert oly mértékben eltávolodott önmagától, hogy már felakarja emészteni a nem-önmaga, a más. Az én nem tud már önnön szellemi erejéből önmaga lenni. Ebben segít a vallás és Jézus. Az aranykor azért volt aranykor, mert akkor az én még saját magától, tetszőlegesen meg tudta tenni azt a visszautat önmagába, később már ehhez gyakorlatok kelletek (jóga, buddhista gyakorlatok), a legutóbbi korszakokban viszont már csak felső segítséggel lehet ezt megtenni. Ez a segítség Jézus Krisztus.

      Szóval, akkor mi is az önfelszabadítás? :-)

      Törlés


    18. … most lássuk mit mond a Guru:


      Hogyan érhetem el az Ön-megvalósítást?

      A megvalósítás nem valami távoli, elérendő cél; a megvalósítás már [az idők kezdete előtt] végbement. Mindössze attól a gondolattól kell megszabadulnia, hogy >még nem értem el a megvalósítást<. Nyugalom és béke: ez a megvalósítás. Nincs olyan pillanat, amelyben az Önvaló ne létezne. Mihelyt kétsége merül fel a megvalósítással kapcsolatban, vagy úgy érzi,
      hogy a megvalósítást még nem érte el, próbálja megszabadítani magát az ilyen gondolatoktól.

      Ezek a kétségek Önmaga nem-Önmagával való azonosításából fakadnak. Ami a nem-Önvaló eltűnése után egyedül fennmarad, az az Önvaló. Ha teret akar adni neki, akkor azt nem valahol másutt kell megtennie; pusztán az akadályokat kell eltávolítania.



      De hogyan érhetem el az Önvalót?

      Az Önvalót nem lehet elérni. Ha az Önvalót el kellene érni, akkor az azt jelentené, hogy az Önvaló itt és most nincs jelen, s hogy még nem érte el. Ámde amihez újonnan jut hozzá, azt el is fogja veszíteni. Vagyis az nem lesz állandó. [Márpedig] ami nem állandó, azzal nem érdemes foglalkozni. Ezért mondom azt, hogy az Önvalót nem lehet elérni. Ön az Önvaló – és már most is az.

      Kétségtelen, hogy e pillanatban ön nincs tudatában üdvösségtől áthatott állapotának.

      A tudatlanság ugyanis közbeékelődik, és elfátyolozza a tiszta Önvalót, amely maga az üdvösség. Csupán a tudatlanság e fátylát kell eltávolítania, amely nem egyéb tévedésen alapuló tudásnál. A tévedésen alapuló tudás az Önvaló helytelen azonosítása a testtel és az elmével. Ha felszámolja e téves identifikációt, akkor egyedül az Önvaló marad.

      Ezért a megvalósítás mindenki számára kész tény A megvalósítás nem tesz különbséget a törekvők között. Maga az a gondolat képezi az akadályt, hogy vajon »sikerül-e megvalósítanom Önmagamat«, illetve »még nem valósítottam meg Önmagamat«. Szabaduljon meg ezektől az akadályoktól!



      Ki akkor az Isten?

      Az Önvaló az Isten. Az »én vagyok« az Isten. Ha Isten az Önvalón kívül lenne, akkor Önvalótlan Istennek kellene lennie – márpedig ez képtelenség.

      Az Önvaló megvalósításához az embernek pusztán csendben kell maradnia. És hát mi lehetne ennél könnyebb? Ennélfogva az átma-vidyá [az Ön-ismeret] elérése mindennél könnyebb.

      Amire tehát önnek szüksége van, az az Önvalóba, vagyis a Szívbe való tudatos belemerülés.

      Törlés
    19. Ez így van. Ramana Maharshi és Nisargadatta maharaj művei nagyon szépen világítják meg ezt a témát.

      Törlés
    20. ….na, ha ez tényleg így van akkor eleget koptattuk a szánkat/ujjainkat, palléroztuk az elménket, meresztettük a szemünket….


      Tapasztaljuk meg miről beszél a Mester…menjünk „át” magunk ezekért a tapasztalatokért…nézzük meg, hogy mekkora „ereje” van egy „közös” meditációnak!


      Nem kell semmi hókusz-pókusz, bejelentkezés, élménybeszámoló…semmi…Ha teheted (te, bárki, akárki) - mondjuk ma 22 és 23 óra között - legyél ott… szívben, csendben…

      Törlés
    21. Könnyen lehet hogy belealszok a mutatványba, mert igen elfáradok estére, de azért "ott" leszek! :)

      Törlés
    22. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  5. Legyen szabad néhány meglátást megosztani a témával kapcsolatban. Isten azért Isten, mert végtelen, egyedülvaló, tökéletes és semmi nincs (és nem is lehet) rajta kívül. Akkor honnan van a rossz? Természetesen az embertől. De hogyan lehet, hogy az egyedülvaló Tökéletesnek tökéletlen a teremtménye? Akkor ezek szerint Isten nem tökéletes? Ha nem az, akkor nem lehetne Isten. Rendben. Akkor a sátántól ered a rossz. De a sátán se lehet Istenen kívül, mert akkor egy ellenisten lenne (tehát valami "nem isten"), de ebben az esetben már Isten sem lehetne Isten. Szóval honnan ered a rossz?

    Ebből a dilemmából is látszik, hogy valami nem stimmel az ember által megélt jó és rossz körül. Nyilvánvaló ellentmondások feszülnek a vallásos istenfelfogások és a tapasztalt valóság között. Hol van itt a hiba? Isten miért hagyja, hogy ártatlan gyerekek haljanak meg? Miért nem törli el a rosszat ha mindenható. Hiszen mindenki tapasztalja: bizony hagyja, hogy gyerekek haljanak meg és bizony "esze ágában sincs" eltörölni a rosszat.

    A probléma gyökere a fordított istenképben keresendő. Tehát ember alkot magának egy elképzelt Istent. Önmaga lehatárolt, duális mivoltából absztrahál magának egy végtelenbe felnagyított "nagy embert". Egy főnököt. Ettől a gondolatban megalkotott hatalmas "lénytől" aztán felnagyított emberi tetteket és érzelmeket vár viszonzásul, de közben nem veszi észre, hogy ez a "nagyfőnök" semmivel sem istenibb, mint az, aki ezt a gondolatot megalkotta.

    Gondolkodással természetesen nem közelíthető még Isten, de nagyon hasznos lehet önmagunk "irányba állítása" szempontjából. Főleg akkor, ha túl tudunk lépni a kétértékű logikai ítéletek jelentette békjón, tehát nem csak vagy-vagyban, hanem is-is-ben is tudunk gondolkodni. Folyt....

    VálaszTörlés
  6. Folyt... Belátások láncolatával talán közelebb kerülünk a "megoldáshoz". Bármi történik a megnyilvánult világban az se nem csökkenti, se nem növeli Istent. Egyrészt azért mert a világ magában Istenben van, másrészt azért mert ebben az esetben nem lehetne Isten teljes és változatlan. A gyermekáldás Isten legnagyobb ajándéka, ugyanakkor egy gyermek halála feldolgozhatalan veszteség, maga a megtestesült gonoszság. Akkor miért hagyja Isten így szenvedni a szülőket? Azért mert Isten oldaláról nézve NINCS GYERMEKHALÁL. De születés sem. Ez hogyan lehetséges? Kizárásos alapon csak úgy, hogy kell lennie valaminek, ami mérhetetlenül TÖBB, mint az élet és a halál kettőssége. Sőt az élet és halál ennek a valaminek a megnyilvánult kettős arculata (hasonlóan az Ember kettős arculatához: a férfihez és nőhöz).

    Ez a princípium pedig az egyéni formákat meghaladó egyetemes tiszta Lét, melyből szakadatlanul lépnek élő a létezői formák végtelen halmazai és térnek oda vissza, úgy, hogy közben (Isten felől nézve ugyanez) tökéletesen mozdulatlan, és változatlan.

    A végsőkig fokozva a gondolatsort, belátható, hogy minden változás, szenvedés, születés és halál nem más, mint a változatlan végtelenségig egy-egy arca. Isten felől tekintve nem hogy rossz nem létezik, hanem még az erkölcsi értelemben vett jó sem. A végső valóság sat-cit-ananda, mondják a hinduk, tehát a tiszta lét-a tudat teljessége-tökéletes beteljesedettség. Ezek a szavak olyan irányba mutatnak, amit/akit semmiféle emberi szóval vagy gondolattal kifejezni nem lehet, ennél többet nem is mondtak róla.

    A jó és a rossz kettőségének tapasztalata csakis a részleges, individuális tudat számára létezik, de ott mint valamiféle elementáris kényszerítő erő. Az általa tapasztalt igazság csak részleges igazság, a jó csak viszonylagos jó. Mégis óriási jelentőségű van ennek a kettősségnek: a morális jó mutatja a teljesség felé vezető utat, a morális rossz pedig folyton emlékeztet arra, hogy emberként kiestél a teljességből, itt a világban sosem fogod megtalálni valódi önmagad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy elnézem viator, egész szépen elbeszélgetsz magaddal ilyen kérdés-felelet formájában, mivel hogy a fenti támával kapcsolatos kérdéseidre, mindjárt meg is adod a válaszokat, mégha azok nem is minden pontjukban a helyes válaszok. :) Például, amikor úgy vélekedsz (bár gondolom, nem saját kútfőből) hogy " Isten oldaláról nézve NINCS GYERMEKHALÁL. De születés sem." Nem tehetünk határozott kijelentéseket olyan dolgokról, amikről a SzentÍrás is hallgat. A halál, az halál, még Isten oldaláról nézve is, mivel Isten adja az életet és Ő is veszi el, ha pedig elveszi, annak oka van; legtöbbszőr a szülők súlyos bűnei és/vagy istentelenségük miatt. Azt pedig végképp nem értem, hogy honnan ez az "okosság", hogy nincs születés? Ha nincs születés, akkor mi által vagyunk mi emberek mégis ezen a földön?
      A világban lévő szenvedések nagy része közvetle­nül az emberek gonosz választásában gyökerezik, és abban, hogy a hitetlen ember arra sem képes, hogy belegondoljon abba, hogy milyen erők hÍvták létre őt és a világegyetemet, és milyen erők fogják végül lerombolni mindkettőjüket. Talán nem hÍvja ezeket isteneknek, de ezt is megtehetné; hiszen végső soron ezek az erők tartják uralmuk alatt őt és nem ő ezeket, ezért egycsapással lerombol minden reményt arra nézve, hogy van valamilyen cél a létezése mögött. De azután rájön, hogy nem tud létezni anélkül, hogy lenne valamilyen cél, amiért él, hogy legyen valami, ami nagyobb, mint ő, és hihet benne anélkül, hogy lennének felsőbbrendü értékek, amiket tisztelhet, valami, aminek odaszentelheti magát, vagy ha szükséges, feláldozhatja. Mivel az ilyen ember Istennel nem tud mit kezdeni, kitalál más, kissebb célokat és terveket, némelyik nagy és nemes, némelyik pedig kicsi és aljas. Nem nevezi ezeket 'isteneknek'(bár sokszor ezt teszi) de ugyanoda jut.
      Isten világtervében nem lehetséges a jó a gonosz lehetősége nélkül.
      "Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, aki mindezt cselekszem!" (Ésaiás 45:7)
      A kigyó a jó és gonosz tudását Ígérte az embernek, és torz formában ugyan, de meg is tartotta a szavát. De ahelyett, hogy a jónak szabad magasságából ismerték volna fel a gonoszt, a gonosz mélységes mélységéből ismerték fel a jót. Isten terve szerint az embernek a kÍsértés felett aratott győzelme által kellett volna felismernie, hogy mi a jó és mi lenne a gonosz; a bűneset során viszont utólag ismerte fel, hogy mi a gonosz, és mi lett volna a jó. Igy, a halál behatolt az emberi létbe és megkezdődött az ember pokla.
      Krisztusban jut majd el egyszer az emberiség üdvössége céljához. Addig is, alázatosan be kell látnunk, hogy a földi gondolkozás sohasem képes megragadni a világmindenség történelemfelettiségét, és hogy az emberi értelem gyakran pusztán azért látja az örökkévalóság dolgait ellentmondásosnak, mert ő maga - miután bűnbe esett és megkötözötté lett - ellentmondásban van a másik világ törvényeivel.

      "A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a miénk és a mi fiainké mind örökké, hogy e törvénynek minden ígéjét beteljesítsük." (5 Mózes 29:29 )

      Törlés
  7. A megfigyelő a megfigyelten belül van! Nincs elválasztottság a teremtő és a teremtmény között! Amíg az Alkotót magunkon kívül keressük az elválasztottságot éljük meg...

    Amikor az elménk átadja majd a lelkünknek a "vezetést" megszűnik ez az elválasztottság-érzés. Új ember születik minőségében és paradicsomi állapot lesz a Földön...
    Island

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Ez szerintem inkább egyfajta romantikus lányregénybe való írás Island, abban azért szerintem kiegyezhetünk, hogy a fényt mégis csak a szellem képviseli, az világítja meg a dolgokat, nem a lélek, szerintem ha a lélekre hallgatnánk akkor pl. éjszaka egy sötét erdőben ha hallanánk egy furcsa hangot, egyből nekiállnánk gödröt ásni és bevackolni mangunkat, de az eszünkel úrrá tudunk lenni a helyzeten. Megjegyzem szerintem lelke minden élőlénynek van, még egy fának is, ekg-val ki lehet mutatni, hogy felismeri az embereket és különbséget tud tenni közöttük, persze az más kérdés, hogy szellemileg egy kb. 2 éves gyermek szintjén van, ezért sem kéne bántani őket, persze ezt egy tuskónak magyarázhatja az ember, rosszabb esetben még az ő fejébe is beleállít egy baltát. Szerintem amiről Te beszélsz Island az inkább az Ego.
      B.

      Törlés
    3. Az Ego-ról jut eszembe, hogy szerintem az egy élettelen tárgy ami a tudat fénye előtt van és árnyékot vet, és sokan erre az árnyékra utaznak, arra vetődnek.
      B.

      Törlés
    4. B.!
      A lányregények talán szebbek, izgalmasabbak, mint a materialista kőagyúság. :)

      A Teremtő Szellem az embert úgy gyúrta össze, hogy a teremtés valamennyi szintjén képes működni, és ez csakis az ember sajátja. A többi világegyetemi erő/ lény képvisel egy-egy minőséget/energiát, de nem kapott meg mindent, ahogy azt anno mi...(Pl. Lehet, hogy technikailag fejlettebbek egyesek, de például nincsenek érzéseik, ráadásul a szeretet-energia is a Földre érkezett hozzánk ...)

      Egyedül az ember képes az univerzumban a teremtmények közül a sötét és a fényes erők kiegyenlítésére (ahogy "Ő" is)!

      A fákat pedig ne minősítsd le, mert egyes fák, például a Libanoni cédrus is ilyen, a Teremtő szellem közvetlen teremtményei....a rezgései, a frekvenciája hasonlatos a nagyszellem rezgéseihez...
      Ide nem elég egy primitív EKG-t hozni. :)
      Island

      Törlés
    5. Nem tartom helyesnek, hogy különféle "szellemi" (inkább intellektuális) irányzatoknak felülve, a lélek szerepét és minőségét annak megértése nélkül leszóljuk, háttérbe szorítjuk...
      Spiritus Sanctus: direkt fordításban Szent Szellem, használatban Szent Lélek...
      Jézus tanítványai a Szent Lélek/Szent Szellem megjelenéséig jellemzően nem a szellemi magasságokat képviselték (kicsit sárga, kicsit savanyú...).

      Jung:
      "A mi tulajdonképpeni keresztény szellemi kultúránk számára, egészen a legutóbbi időkig, a szellem és annak szenvedélye volt a pozitív és a fáradozásra méltó érték. Csak amikor a lassan kihamvadó középkorban, azaz a XIX. sz. folyamán, a szellem intellektussá kezdett fajulni, csak ekkor született meg a reakció az az intellektualizmus elviselhetetlen túlsúlya ellen. Az intellektus tényleges káros a lélekre, ha elvéti önmagát, ha az a kívánsága, hogy a szellem örökébe lépjen, amire semmiféle szempontból nem alkalmas, mivel a szellem magasabb rendű dolog, mint az intellektus, mert nem csupán az intellektust, hanem az érzelmet is magában foglalja. A szellem nem egyéb, mint irány és az élet egyik princípiuma, amely az emberen túli szférába, a fénylő magasságokba törekszik."
      "hagyni kell lelkileg megtörténni a dolgokat"


      Kocsis István: A táltos paripa (részlet)
      "Chiara Isabella Fornari (1735 és 1744 között a todi Szent Ferenc klarissza monostor apátnője)
      ...élményeit leírván...
      Ő misztikus esküvőről beszél, de vallomása értékét növeli, hogy nem tudatosan lépett rá arra az ösvényre, amely az Ő rejtélyes útjára vezetett:"
      "...először megláttam magam – nem tudom, hogyan történt – teljes valómban fénybe öltöztetve és fényekkel földíszítetten, ami számomra az isteni kegyelmet jelentette, és ami fölöttébb különleges módon nekem adományul jutott; és ez után a fényáradat után csodálatosképpen újra megtisztultak az én lelkemnek képességei ...; (...) tűz tisztította meg énemet, így teljesen, hogy így fejezzem ki magam, szellemivé váltam; vagyis ez az isteni tűz lehántotta rólam az én tulajdon létemnek kérgét és mindent, ami ehhez e földhöz köt, azaz az én természetes testemmel való földi egységet. És ezzel egy időben egy szempillantás alatt megtelt a lelkem egy új fénnyel , melynek értékét és jelentőségét nem lehet felmérni, és amely megszabadított engem nem is tudom miféle sötétségtől és homálytól, és így még tisztább és makulátlanabb lettem, és megteltem az az égi tűz ragyogásával. (...) Ezután megtisztult az elmém, és mentes lettem mindentől, ami látható és érzékelhető földi dolgok tapasztalása során bevésődhet, és tökéletesen tiszta lett és üres, és nem maradt benne semmi látszat és földi árnykép, ami elhomályosíthatta; (...) és mindjárt azután, hogy lelkem elhagyta a testemet, és felemeltetvén egy másik, felsőbb és nyugodtabb állapotba érkeztem, elmondhatatlan nyugalmat és méznél édesebb békességet élvezhettem.
      Egymást követték az ilyen és másféle megtisztulások, előkészületek és az isteni szeretet más, bennem véghezvitt bámultra méltó hatásai, míg végül bármi máshoz foghatatlan vigaszt és buzdítást nyervén, alkalmassá váltam az istenség nászi szobájába belépni, és levétetett rólam a legfinomabb fénynél is finomabb fényből álló fátyol, amely teljesen felruházott és beborított engem. A dicsőség fénye volt ez: mérhetetlen örömmel fogadtam az isteni lényeg sugárzó látványát és intuitív élvezetét; és a fénynek abban a végtelen tengerében megismertem minden értéket, titkot és misztériumot, amire az isteni titokban csak ráismerhetett a lelkem..."

      Szép Napot!

      Törlés
    6. Köszönöm SZN.
      Én sem tartom helyesnek, hogy a lélek szerepét és minőségét annak megértése nélkül leszóljuk és háttérbe szorítsuk.
      A megszentelt lélek egyben nagyon is szellemi.

      Éva

      Törlés
    7. Amit Island említett, hogy
      ...nincs elválasztottság a teremtő és a teremtmény között.

      Nos ennek a zsigeri felismerése adja meg a stabil alapot.
      Ennek a felvállalása egy új életforma lesz.
      Már nem tehetetlen áldozatként mozgunk a világban.
      Ez az erő ott van velünk.
      Erre kezdünk éberek lenni.

      Minden bomlik ami nem ennek a tudására épül.
      Legyen az külső vallási, spirituális, politikai meg egyéb hatalmi szerkezet ami a vélt kettősségből született meg.

      Éva

      Törlés
  8. Te azért lettél tesóm magyar,
    hogy nyelveddel menj intersztellar.
    Nem kell ide nagy rakéta,
    csak az ősök hagyatéka.

    Rélatív a tér és idő?
    Magyarnak ez nem fejtörő!
    Íven kispont csak úgy látszik,
    ha van még körbe sok-sok másik.

    De miként lát az abszolút,
    és hogyan visz el oda út?
    Nézd meg Tesó mi Rének jele,
    és válaszolj, Te ottan vagy-e?

    Mission Control fejből szívbe,
    így indulhatsz el az űrbe!
    Hosszú út és csendes magány,
    Merkúr után ott a talány!

    VálaszTörlés
  9. Ajaj, fogalmam sincs hogy születhettek ezek a hozzászólások ehhez a bejegyzéshez, bár ha a minden mindennel összefügg elvét nézem, akkor a kőgazdagok által most eljátszani szándékozó, megtervezett, materiális "elragadtatás" valóban utal a Bibliai jövendölésekre, igaz csak olyan "álljunk az élére" formában. :)

    Szóval csak azt akarom mondani, hogy nem teljesen ideillő hozzászólásaitokat mégis teljes szívből köszönöm, mert nagyon jó volt olvasni őket, és - bármilyen furcsa is - mindenkivel egyetértek, együtt érzek, beleélem magam a ti nézőpontotokba, és ONNAN nézve igazat is adok mindenkinek. A saját nézőpontom egyre inkább háttérbe szorul, halványodik, érdektelenné válik mostanában, (egótlanodok?) ezért nem is veszek részt már az ilyen vitákban, bár mint írtam, nagyon élvezem olvasni ezeket, megfigyelőként.

    A dualitás adja meg az élet lüktetését, ami az emberi nézőpontból nézve jó és rossz, az Isteni nézőpontot nem ismerem, de talán olyan mint aki egyszerre látja az érem mindkét oldalát, tehát neki Egy. MindEgy.

    Folytassátok nyugodtan, pallérozzátok egymás elméjét, hátha jobb lesz. Vagy nem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért egyet csak odaszúrok! :))

      "Senki nem mehet az Atyához csak én általam" (János 14:6)

      "...én általam"

      "...én..."

      (akinek van füle...)

      Törlés
    2. "...én..." A legjobb felvetés mégis a tiéd Mazsola. Olyan dolgot kezdtél ezzel feszegetni, amely a jézusi tanítás lényegéhez vezet el.

      Még Riának válaszolok, aztán nem forszírozom tovább ezt a témát ebben e bejegyzésben. Köszönöm a türelmet. :-)

      Törlés
    3. http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2012/08/en-vagyok-az-ut.html

      Törlés
    4. Ez igen! Nagyszerű írás.

      Fichte az alábbiakat írja az "én"-ről. (Ő az önmagamságot Én-nek nevezi.)

      "Az Én megjeleníti önmagát, és ennyiben felveszi önmagát a megjelenítés formájába, és csak így valami: objektum. A tudat ebben a formában egy szubsztrátumhoz jut, amely létezik, akár valóságos tudat nélkül is, és amelyet ráadásul testként gondolunk el. Az ember elképzel egy ilyen állapotot, és felteszi a kérdést, mi volt ekkor az én, azaz: mi a tudat szubsztrátuma. Csakhogy akkor is, amikor ezt teszi, észrevétlenül egyben az abszolút szubjektumot is elgondolja mint ennek a szubsztrátumnak a szemlélőjét; tehát észrevétlenül azt is hozzágondolja, amiről azt állította, hogy elvonatkoztatott tőle, és így önmagának mond ellent.

      Semmit sem tudunk anélkül elgondolni, hogy ne gondolnánk egyben saját énünket is mint önmagának tudatában levőt. Saját öntudatunktól soha nem vagyunk képesek elvonatkoztatni.”

      "Senki nem mehet az Atyához csak én általam"

      Törlés
  10. Hogy a poszt-hoz is hozzá szóljak, nem kellene elutazni a Marsra, elég lenne egyenlő félként kezelni a másik embert, amúgy ezt hívják globalizmusnak amit sokan gyűlölnek.
    B.

    VálaszTörlés