2016. november 22., kedd

Érkezés



Szerettem volna írni egy filmelemzést az „Érkezés” című filmről, amit épp tegnap néztem meg. El is kezdtem a szokásos „én majd jól megmondom a tutit” fogalmazásmóddal, valahogy így kezdve: „Régóta sejtem már, hogy az idő csak az évezredekkel ezelőtt lebutított ember 2.0 változatának telik lineárisan, egyenes vonalban múltból jövő felé, a Világ körfolyamatokból, ciklusokból áll, a linearitás csupán a „kör” íve mentén értelmezhető rész-folyamat, ha csak ezt vesszük alapul gondolkodásunkhoz, akkor a teljes átlátás, a teljességben való lét elérhetetlen...” – bla-bla-bla, de aztán történt valami fontos. Jött egy ilyen bizonyos „mit csinálok én? ki is vagyok én?” pillanat. „Álljunk csak meg, ez így nem lesz őszínte!” És ekkor felismertem, hogy agyalhatok, és írhatok én bármit az idő linearitásának elutasításáról, meg az időn túli lét milyenségéről… de hiába, az egész szart sem ér, ha én magam nem éltem meg, nem rendelkezem ezzel kapcsolatos tapasztalattal. Hiába van olyan, amikor tényleg átélem a gyerekkorom egy-egy pillanatát, és tényleg ott vagyok és akkor, és mindaz ami ott történt bennem van ma is, hogyha ezek csupán pillanatok. Hiába villan be időnként nagyon tisztán érzékelhetően egy-egy igen régen érzett íz vagy illat az emlékeimbe, ha ezt az érzést nem tudom bármikor elővenni. Hiába érzek meg előre dolgokat, eseményeket, ha nem tudom tudatosan használni ezt a képességet. Hiába minden, ha nem látom egyben legalább a saját életemet - akkor hogy akarom látni az egész Földét? Hiába vágyok erre, az időntúliságra, hiába szeretnék kiszabadulni az idő bűvköréből, mindez csupán ábrándozás marad, ami ugyan befolyásolja a gondolataimat (van erre egy nagyon jó angol kifejezés: wishful thinking) de mit sem ér, ha még nem értem el ezt a „szintet”. 


Szóval, miután lemondtam a filmelemzésről, úgy döntöttem inkább a saját vágyaimról írok. Sokszor utaltunk már rá itt többen is, pl. Weörest idézve, hogy amíg személyes vágyak vezérlik az embert, addig itt marad, nem fog tudni kilépni az álidő és áltér illúziójából. Ám velem mégis az van, hogy még mindig vannak vágyaim. Például valamelyik nap kívántam egy hatalmasat: „Ó, Isten, úgy szeretném megismerni a Föld, és ezen belül a magyarság valódi történetét, egészen a kezdetektől”. Tényleg, szinte fizikai fájdalmat éreztem, hogy nem ismerhetem meg a Föld bolygó teljes történetét, mert korlátozottak az ismereteim, a lehetőségeim, nem láthatok távlatokban millió évekre vissza az időben – az időben, amit - ha egy történetvezetést szeretnék megismerni, akkor - lineárisan kell kezelni… vagy mégsem? – de mégis szinte szétfeszít a vágy, nekem tudnom kell, hogy mi a teljes és igaz történetünk. Erre a „coming-out”-ra persze jött is egy nagyon halk felelet bentről, ami valahogy így szólt: „Ha meg akarod ismerni a Föld történetét, ahhoz meg kellene érteni a Naprendszer történetét. Ha meg akarod ismerni a Naprendszer történetét, ahhoz meg meg kellene érteni a teljes Világegyetem történetét. Ha meg akarod ismerni a Világegyetem történetét, akkor meg kellene értsél minden létező szintjét – de erre viszont még nem állsz készen.” Na puff, köszi. Mindenesetre, mióta „kiment” ez a kérés, azóta folyamatosan történelmi szenzációkról szóló cikkek jönnek velem szembe, olyan „nesze, azért néhány morzsát kaphatsz” módon (mikor fejlesztették ki a google-nál a gondolatolvasást??!), de nekem ez kevés. Hogy miért? Mert NEM ÉRDEKELNEK A RÉSZLETEK! Nem érdekel melyik kutató vagy portál mit gondol a legújabb megtalált avar-kori temetőről. Nem érdekel, mert látom a nagy igyekezetet ahogy el akarják választani a történelmi korokat egymástól, nehogy véletlenül valaki folytonosságot, netán azonosságot véljen felfedezni az egymásra épülő kultúrkörök leleteiben. Nem. Én az EGÉSZET szeretném EGYBEN látni. Mint amikor ránézek egy térképre, egyben látom az egészet – s ha akarok „lezoomolhatok” az egyes részletekre, elveszhetek az apró szeletekben, de ez legyen az én döntésem, e mellet legyen meg a lehetőség, hogy a teljes képet lássam egyben. 

Ehhez viszont el kell felejteni a lineáris gondolkodást. Egy vonal mentén haladva, csak a kör egy részletét, egy vonalszakaszt vizsgálva – akár oda és vissza – sosem lesz lehetőség látni az egész „kört”, ehhez komolyabb "nyelvismeret" szükséges...


No, és ekkor érkezett meg az Érkezés című film az életembe. Azt kell mondjam, szinte már röhejesen, mennyire aktuálisan, ÉPP A LEGJOBBKOR. Ez az a film, amelyik kisegít, vagy legalábbis megmutatja, hogy igen, létezik ez a szint (amire vágyok), és igen, jó nyomon jársz kisöreg, a kulcs a körben van. Ha meg akarod ismerni a teljes történelmet, akkor „felülnézetből” kell az egészre rátekinteni, semmiképpen sem elveszni az események folytonosságában, vagy logikát keresni, megmagyarázni az ok-okozatokat – mert mindezek nem számítanak. Ez az a film, ami úgy tud nagyon izgalmas lenni, hogy közben szinte nincs is akció. Ez az a film, amiben az egyik legrégebbi félelmem öltött testet, került vászonra: szülőként elveszíteni a gyermekem. És ez az a film, amiből megtanulható, hogy ebből is van kiút, e fölé is fel lehet emelkedni, meghaladni az idő linearitásának csapdáját. Mindössze megint a szeretet a kulcs. És ne keressük az idegeneket, mert amikor eljön az ideje meg fognak mutatkozni ott és úgy ahogy kell. És persze ha arra van szükség, el is tűnnek egy pillanat alatt, visszatérve a saját léthelyükre, az időn túl, vagy ahová tartoznak. Figyelem! A "ki-be járkálás" skill csak a 10. szint után elérhető! :)

Néhány szót a filmről: elképesztően eltalált alkotás, egy intelligens sci-fi. Egy nyelvészt kérnek fel rá, hogy az egyszer csak megjelent idegenekkel történő kommunikációt vezesse. A kapcsolatépítés persze igen csak elmélyül, és végre nem az a tipikus idegen-inváziós film lett. A legelső ami megfogott, hogy olyan lassú minden. Egyáltalán nem a mostani filmekre jellemző pörgés-forgás-kapkodás alapján lett vágva, hanem minden kényelmesen, lassan be van mutatva, szép lassan körül vagyunk vezetve a helyszíneken, elidőzünk a fontosabb dolgokon, úgy hogy legyen idő elmélázni a látottakon. A látvány parádés, a mondanivaló nagyon mély. Olyan témát dolgoz fel, amelyet csak a sci-fi kereteiben lehetett ilyen szépen kifejteni. Vajon mit tennénk ha egyben látnánk az időt, a múltat, s a jövőt? Mit tennénk ha tudnánk, hogy a saját gyerekünk épp hogy megéri a serdülő kort majd nincs tovább? Nem vállaljuk be, inkább leéljük egyedül az életet? Vagy bevállaljuk, és ezáltal azok, akiknek elmondjuk a titkot önzőnek fognak beállítani, "csak" mert egy tucat szeretetben teljes esztendőért cserébe bevállaltunk egy gyermek szenvedését, és halálát? De ha egyszer ez törvényszerű? Ha tudod, ha nem tudod, akkor is mindenki szenved, és mindenki meghal egyszer, ez biztos, nem igaz? Ez az élet része. Hol ér véget a korlátolt gondolkodás ("önző vagy!"), és hol kezdődik az időn túli életvitel ("így is bevállalom, tudva a jövőt"), ahol csak az adott pillanat öröme számít, és minden pillanatot kiélvezni, ami mindig velünk marad ha úgy szeretnénk? Van gyereked? Képzeld el az életét, az elejétől a végéig. Mindez nagyon szépen, ám nem túl szájbarágósan van kifejtve a filmben.

A film egy novellára épül, ahol nyílván jobban ki vannak fejtve azok a kérdések, amit a filmben természetesen nincs mód bemutatni. Hogy például amit mi "józan észnek" nevezünk, az a világnak csupán egyfajta értelmezése -- de a kvantummechanikai jelenségek jól az orrunkra koppintanak, s rámutatnak: a "józan ész" értelmezés olyan nagymértékű egyszerűsítést tartalmaz, ami sok esetben paradoxonhoz vezet. A novella szerzője szerint a kvantummechanikai paradoxonok nyomán a világ makroszintű működését akár másik rendszerben is értelmezhetjük. A filmet persze már jóval "amerikaiasabban" oldották meg, nincsenek ennyire kifejtve ezek a dolgok, de talán az érzésből menni fog az értés is - tehát ezt a filmet inkább lélekkel mint aggyal kell nézni. Ez nem egy hatásvadász film, nem is grandiózus katarzist okozó film, mert nem a harsány kiabálás a célja, mint a többinek. Inkább úgy szólal meg halkan, mint egy keleti bölcs a sarokban a tömegverekedés lélegzetvételnyi csendjében, melyre mindenki döbbenten dobja le a fegyvert, és megáll. Még azt is hajlandó vagyok elnézni az alkotóknak, hogy – gondolom parancsra – bekerült egy rész, amiben már megint a minket, magyarokat gyalázzák, igaz nem derül ki egyértelműen mire gondoltak, de kicsi utána járással kiderül, hogy abban a jelenetben, amikor néhány példát említenek más népek leigázására, akkor vajon mit próbáltak sugallni a közönségnek a magyar kapcsolattal. Ezt sok filmben el szokták játszani, lásd pl. ezt a néhányat. Nem haragszom rájuk, bármennyire is szeretnék rossz színben feltüntetni a magyarokat, ez nem fog menni, hiába erőlködnek, mert birtokunkban van a kulcs, ami minden kaput nyit: a magyar nyelv. Elhangzik a filmben is, hogy aki más nyelvét megtanulja, onnantól az a nyelv hatással lesz a gondolkodására, megváltoztatja őt. Vajon a nagykutyák közül hányan tanulhatják jelenleg is bőszen a magyar nyelvet?

Rendkívül szerencsések vagyunk mi magyarok szerintem, még ha nem is tudjuk, és ezt a filmekben történő utalások csak megerősítik bennem. 

143 megjegyzés:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=F0ahB25FJ6o

    5->6->7
    https://www.google.hu/search?q=eye+hand&safe=active&biw=689&bih=435&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjQh8r5yrzQAhXGiSwKHWYVDhoQ_AUIBigB#safe=active&tbm=isch&q=heptapod&imgrc=AgPzyZO8UPozjM%3A

    6 = ?



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A film után hazaérve erre lettem figyelmes a kamrában:

      http://us.123rf.com/450wm/stockbp/stockbp1406/stockbp140600132/29027754-egy-v%C3%A9rtes-egy-csokor-friss-piros-paradicsom-z%C3%B6ld-sz%C3%A1ra-%C3%A9s-a-v%C3%ADz-lecsap%C3%B3d%C3%A1s%C3%A1t.jpg?ver=6

      Törlés
    2. Ja, tényleg, jó hogy említed, a zenéje IS fantasztikus! :)

      Törlés
    3. Megnyugtató, hogy az ember van a Paradicsomra szabva és nem más! Jó érzés volt olvasni ezt a bejegyzést! ;-)

      Törlés
    4. Na ez eltartott egy darabig míg "átjött". :)

      Továbbvíve: nos, ha a két golyszit is hozzátesszük még, akkor nálunk is kijön a heptapod (legalábbis a hímeknél). :)

      (ez már teljesen off: valamelyik nap lettem figyelmes egy merci felnijére: legbelül a merci jel: háromág, egyel kintebb (magasabb, az előzőt is magában foglaló szinten) ötágú furatkiosztás, majd még egyel feljebb (az előző kettőt is magában foglaló "létsíkon") a hétágú bordázat. 3->5->7
      Azt mondják egy kép többet ér száz szónál... íme:
      https://autoalkatresz.medija.hu/6868/483822_1_n.jpg
      )

      Törlés
  2. Sziasztok!
    Most először írok ide egy kis megjegyzést. Nem szeretek köntörfalazni, így mindjárt a lényegre térnék.
    "de mégis szinte szétfeszít a vágy, nekem tudnom kell, hogy mi a teljes és igaz történetünk."
    Ehhez szeretnék segítséget nyújtani, amennyiben hajlandó vagy megvizsgálni és kapásból nem elvetni a tényeket.
    Magamról pár gondolat: Ateistaként éltem és gondolkodtam kb. 5 évvel ezelőttig. Majd lázas kutatásba kezdtem a háttérhatalmi erők, a 911 és gazdaságunk mélyebb megismerése céljából. Ezt nem várt felismerés koronázta:Teremtett világban élek-Teremtett lény vagyok!/nem vallásosan értem/
    A kérdésedre a választ is ennek kapcsán ismertem meg!
    4 éve már főállásban ennek élek, és az Isten és ember kapcsolatának megértésén és helyrehozatalán dolgozom. Alázatosan járok Istennel, és nem vallásokon, hanem Imádságon és mások segítése által jutok újabb és újabb felismerésekre.
    Akkor ami érdekel az le van írva a Bibliába csak annyira fantasztikum kategória, hogy magam sem hittem benne!!!
    A 4. napon megteremteni a napot, a holdat, a csillagokat, nem éppen tudomány kompatibilis! Amúgy a nagy BUMM-hoz Isten verziója sehol sem passzol.
    Nem várhatom egy történelmileg bizonyíthatóan látszatkeresztény világtól, hogy higgyen Isten szavában!
    A pogányság van keresztény köntösbe öltöztetve: a karácsony is a napimádat ékes példája, hisz a világosság onnét kezd egy tyúklépéssel növekedni napról- napra!
    Bibliai alapja amúgy nincs is- és Jézuska imaigét fenntartani kifizetődőbb, mint az ítélő Jézus Krisztust hirdetni aki hatalommal és dicsőséggel jön el Ítélni eleveneket és holtakat!!!
    Visszatérve a Föld és annak működése megérthető a Biblia által, és arról is képet kapunk hogyan és honnét miként és legfőképp miért vannak úgy megteremtve.
    A formája lapos!/Pizzához hasonló/ A széleken és a közepén jéggel. A nap és a hold felette keringenek/persze sokkal közelebb mint a tudomány szerint/ és a nap pályája ahogy beljebb vagy kijjebb tolódik okozza az évszakok váltakozását. A mérete innét nézve/3. bolygóról/ amúgy sem túl nagy -a Marsról "egész apró lehet ha igaz"
    A föld forgása ha pontosan 24h-ra ahogy az én órám méri akkor havonta 2 óra eltérés lenne a nappal és éjszaka odébb tolódna. Ezt érdemes modellezve megfigyelni: két pénzérmével- az egyik a föld a másik a nap. A tengely körüli forgás 1 napot jelent a kisebbik pénzérmén, a nap körüli fél fordulat fél évet modellez. Mindig egész napokat ugrunk előre időben,ezért mikor az alaphelyzetből- mondjuk Jan. 1-ről ugrunk Jun. 1-re azaz a szemközti oldalra helyezzük az érmét, úgy hogy a nap felé néző oldalát nem elfordítva- hisz egész napokat ugorva modellezünk- fél év alatt a déli 12h-ból éjféli sötétség lett!!!
    Magyarán ha tényleg a nap körül keringünk, akkor havonta 2óra negyedévente 6 óra fél évente 12 óra stb. differencia lenne a valós napállás és a valós időszÁMÍTÁS között.
    Most nincs időm többet írni erről, esetleg később!
    Addig is várom a reagálásokat, és kívánok mindenkinek áldást az életére!
    Üdvözlettel Zoli

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zoli!

      "4 éve már főállásban ennek élek, és az Isten és ember kapcsolatának megértésén és helyrehozatalán dolgozom."

      Hogyan lehet ebből főállásban megélni?:)
      Ugye a te kapcsolatodat próbálod helyre hozni?
      Szerinted el tud-e romolni egyáltalán ez a kapcsolat, ha te teremtmény vagy?

      Ez az oldal a tiéd?:
      http://azigazsag.hu/_CIKKEK/mi-az-igazsag-a-FOLD-ALAKJArol-gombolyu-e-vagy-lapos-a-foldunk-milyen-alaku-valojaban-igazabol-ureges-e-a-belso-foldrol-a-nap-tavolsaga-merete-csillagok.php

      szaloncukor

      Törlés
    2. Nem tudom, hogy lapos-e a Föld vagy sem, de dolgozni látszik:
      http://www.origo.hu/tudomany/20161122-az-aleutoktol-uj-zelandig-huzodo-hatalmas-toresov-a-fold-legaktivabb-vulkani-es-szeizmikus-terulete.html

      Törlés
    3. Mi van akkor, ha lapos is, majd gömbölyded is? Akár a női méh. Szülés előtt nem olyan, mint megtermékenyítetlenül. Mi van akkor, ha most épp szülés előtt vagyunk? A sűrűsödő földrengések talán kezdődő méhösszehúzódások?

      fenyőfa

      Törlés
    4. Kitűnő gondolat Földanyát egy éppen szüléshez készülődő anyához hasonlítani! Kihordta gyermekét, ideje hát megszülnie. Én készen állok Anyám! Itt dübögök a méhszáj kapujában! :)

      Törlés
    5. Jól van, Életem!:) Azért a többieket is megvárjuk ugye? A nyomasztó szülőcsatornába mindenkinek be kell préselődnie. Azután indulhat a menet!

      hólabda

      Törlés
    6. 1. Istennel nem lehet felvenni a kapcsolatot, mert ez így egy paradoxon. Ugyanis
      a/ Isten kívül van a teremtett világon: no de akkor hol is van ő pontosan? A semmiben? Tudunk-e bármit definiálni, ami nincs sehol? Talán nem.
      b/ Isten maga a teremtett világ: ergo ő maga a tér, amiben létezünk, s ebből következik, a tér nem egyéb, mint maga a tudat. Tehát mi Isten tudatában vagyunk, de akkor ő nem lehet önmaga valójában a mi tudatunkban, hisz ami valamit magában foglal, abban nem lehet ugyanakkor teljes egészében benne, ergo nem tudunk vele kapcsolatot létesíteni, csak ott, ameddig mi elérünk, de ez sosem lehet maga Isten. Önmagunkban tudjuk megtalálni, befelé hatolva, nem kifelé. Remélem, érthető.

      2. A Föld se nem lapos, se nem gömbölyű, a Nasa sosem volt „kint az űrben”, mert nincs ilyen. Képzeld el, hogy felszerelnek a fejedre egy nagy dobozt, és abba körbe belevetítik a világot. Bármerre mész, megy veled a doboz is, amibe belevetül a tér képzete, ahol haladsz, a lábad képzete, amivel lépsz, a kezed képzete, az összes „kint” képzet. Nem tudsz túllátni a dobozon. tegyük fel, örökre a fejedre nőtt. Van ebben az esetben értelme arról beszélni, hol vagyok? Milyen a talaj, amin állok? Gömbölyű, vagy lapos? Milyen az „igazi” lábam? Ha minden csak ebben a dobozban érzékelhető, még a gondolataid is, sőt mi több, úgy gondolkodsz, hogy ami a dobozon belül van, csak az létezik. Nos, ez maga az emberi tudat. Sosem leszel képes a tudatodon kívül érzékelni a teret, a világűrt, a földet, önmagadat. Innentől meg egyértelmű a „csalás”, a dobozban lévő képzet csak annyiban valós, hogy számodra most nincs más, de annyiban fals is, hogy zárt, nincs olyan, hogy a dobozon túl, ergo, mindig viszed magaddal az érzékelésed szűk tartományát. Lineárisan gondolkozol időben és térben, ez a doboz. Majd ha kilépsz önmagadból, s képes leszel ellátni a dobozon túl, ismered meg az igazság egyetlen kis szirmát. Addig sajnos meg kell elégedni a beáramló illattal, és abból következtetni a virágra. És akkor hol van még a gyökér és a bibe észlelése?

      Persze ez az okfejtés is itt van a dobozon belül, de az már hatalmas lépés a felismerések csigalépcsőjén, ha az ember felfogja, az igazság nem lelhető fel e kockában. Ez olyan lenne, mintha egy vonalzó hosszát magával a vonalzóval akarnám megszabni, egyéb vonatkozási pont nélkül.

      „Adjatok egy fix pontot és én kimozdítom a helyéről a Földet!” - azaz, mutass egy pontot a dobozon túl (de nem ám egy benne elképzelt kintit!), és már ki is bújtál belőle. Csakhogy amíg benne vagy, hogy találhatsz ilyet? A válasz a kockában a kocka végtelen(sic!) formációjában, illetve a holografikus tudatban rejlik.
      szerintem...

      i’m we

      Törlés
    7. "Azért a többieket is megvárjuk ugye? A nyomasztó szülőcsatornába mindenkinek be kell préselődnie. Azután indulhat a menet!"

      Ne idegesíts Margit, hogy MINDENKIT meg kell várni! Ennyi várakozási időt még a magyar egészségügynek sem lenne képe bevállalni! :)

      "Tehát mi Isten tudatában vagyunk, de akkor ő nem lehet önmaga valójában a mi tudatunkban, hisz ami valamit magában foglal, abban nem lehet ugyanakkor teljes egészében benne..."

      Akkor ennyi erővel a fraktálok sem léteznének, márpedig léteznek. :)

      Törlés
    8. No de Pityu, a vajúdás soha nem pikk-pakk dolog.Van, hogy eltart napokig is egy asszonynál,mert:
      https://www.youtube.com/watch?v=rmSxJp_CTUA&index=136&list=PLKcDqnIjzheqpYi5AwI6wVHK2FcwwKtV7
      A sok tudatnál pedig akármeddigis, de azt mondják az okosok, hogy ez olyan hatványozósan működik vagy hogy. Ezt Te jobban tudud Pityum.

      Margitod

      Törlés
    9. Maaaaaargit! Ha csak Egy Tudat van, akkor miéééért van szüksége itt a szülés közeledtével hatványozottan, több és több, és még több "altudatra"? Hát nooooooooormális ez??
      Szóval. Amikor 200.000 év kellett 1 milliárdhoz, majd 200 év 7 milliárdhoz, akkor itt valami nagyon készülődik, ezt én, Besenyő V.A.V., azaz Vagyok Aki Vagyok István mondom neked Maaaargit. :)

      Törlés
    10. Ha azt mondod Tudat, akkor azt meg tudod-e fogni, el tudod-e képzelni, s legfőképp meg tudod-e számolni?

      Törlés
    11. Hááát... úgy gondolom, nem. Mert minden amit felsoroltál maga a Tudat végzi, minden tevékenység, gondolat, elképzelés, megfigyelés mögött ugyanaz az Egy Alany van, Aki saját Magát csak úgy tudja megfigyelni ha osztódik, rész-egységeket hoz létre önmagából, de ezeket számolgatni értelmetlen... vagy ilyesmi. Asszem. Tán. :)

      Törlés
  3. Egy újabb morzsa érkezett:

    Human Population Through Time
    https://www.youtube.com/watch?v=PUwmA3Q0_OE

    A Kárpát-medence és úgy általában a szkíta területek lakosságáról persze megint nem vesznek tudomást, mintha nem is léteztek volna. No de miért lennék ezen meglepve? :)

    Ezért is igénylem már nagyon-nagyon azt a valódi történetet, hátha valaki egyszer elmeséli. Nem érdekel hány lába van...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://mult-kor.hu/gepida-sirok-mellett-egy-8000-eves-lelet-is-elokerult-egy-geszti-asatason-20161128?utm_source=social&utm_campaign=gepida-sirok-mellett-egy-8000-eves-lelet-is-elokerult-egy-geszti-asatason-20161128&utm_medium=facebook

      Egy újabb ékes példa, hogy mennyire magyar a történelem...
      Kerdvenc részem:

      A leendő tornaterem és iskola helyszínén találtak nagyjából nyolcezer éves, a kora újkőkorból származó edényeket, amelyek vélhetően egy olyan balkáni néptől származhatnak, amely délről vándorolt be a Kárpát-medencébe, és hozta magával a növénytermesztés, az állattartás és az edénykészítés ismeretét.

      Hihetetlen mik' nem voltak itt régen :)

      Törlés
    2. Igen, ezt én is olvastam, és ugyanezen a részen röhögtem jót. No meg a "gepidákon". :)

      http://maghreb.blog.hu/2011/02/14/titokzatos_gepidak

      Törlés
  4. Válasz Szaloncukornak!

    Tényleg nem tudom racionálisan elmagyarázni miképpen alakultak és alakulnak mindig megfelelően az életemben a dolgok,de egyet tudok: Amikor a felismerés megszületett, és minden kétséget kizáróan tudtam "bizonyítani" az intelligens tervezettséget- és ez által szükségszerűen A TEREMTŐ létezését megváltozott teljesen az értékrendem!-Újjászülettem- és mindjárt világossá vált számomra a világ nem akarja megismerni azt akinek az életét,az érzéseit,a színeket és formákat,az illatokat,a hangokat, a család megtapasztalását és még hosszasan sorolhatnám mit is "köszönhetnénk meg hálásan!!!
    Akkor mint a mesében a legkisebb fiú -/milyen érdekes a Bibliában is a férfiakra van bízva az Istenkeresés/-
    eldöntöttem egy életem egy halálom én ennek a végére járok, és a "Nagy Királyt"megtalálom és az élet értelmét meglelem!
    Ezt tényleg komolyan vettem, és egy kis pszichológiát is olvasva kezdtem érteni az emberi lélek működését.
    Rájöttem, ha kap egy kis időt hozzászokik a változáshoz és elfogad még olykor radikálisan eltérő álláspontot is - lásd a diktatúrában is élnek emberek......
    Szóval All In - Mindent erre a lapra tettem fel, és most már tudom csak így sikerülhetett. A család bízott abban, hogy feladom, én bíztam magamban.Ezt kár volt! Amikor rájöttem erőlködés szagú és semmi kézzelfogható segítséget nem tudok adni az EMBEREKNEK, akkor aláztam meg magam Isten előtt, és kértem mutasson utat a vallások csapdájából!
    Fontos megemlítenem akkor sem sikerült volna, ha magamnak akarom kikaparni a gesztenyét!
    Csak az önzetlen szereteten és segítésen keresztül lehet eljutni a megoldásokhoz - pont mint a mesében - aki a legkisebb marad akkor is mikor már NAGY is lehetne PONT MINT JÉZUS KRISZTUS AKI SZOLGÁLNI JÖTT IDE A FÖLDRE!!!
    Az élet ment tovább, /annyi változással/a családom a 2. helyre szorult, és mint a halászok én is követtem Jézust emberhalász munkaköröm lett!!!
    A pusztában 40 évig nem dolgozott senki mégis minden megvolt, a halászok sem mentek vissza a "hálóhoz" és a 6 napon át munkálkodás is megvan- igaz mások üdve a cél....
    Talán érthető: Az igaz ember hitből él!
    A második kérdésre a válasz igen és ha valaki kíváncsi a receptre akkor az övé is helyrehozható.
    Amúgy az elromlást had tegyem egy kicsit érthetőbbé:
    A teremtésnél Isten mindent a szavával teremt, de az EMBERT a kezével formálja meg és "lehelte az orrába az életnek leheletét". AZ EMBER ISTEN KÉPMÁSA.
    -"Teremté tehát az Isten az embert az Ő képére, Isten képére teremté őt:férfiúvá és asszonnyá teremté őket." /érdekes/
    A teremtésnél Isten minden állatot a nemük szerint párosával teremtett.Ezt pont 7-szer egymás után le is írja!/a 7-es számnak jelentősége van/
    Isten tisztában van a nemiséggel,és az embernek nem készített párt??!! Hozzáillőt??!!
    Isten tökéletes, és az alkotása is az! Amikor nemük szerint az állatokat bemutatja az embernek akkor vágyat akar a szívében ébreszteni ,hogy megtalálja a párját a hozzáillőt csakhogy az ember már akkor sem ismerte fel Istenben a párját, ezért kapta a csontjából való csontot.
    Nem lett új teremtés,hanem kettészedte az egy tökéletest és a házasságban újra eggyé lesznek!
    Ellenőrizhető is ez az egész, hisz Isten nem változik és amit eltervez azt véghez is viszi.A terv az örök élet volt Istennel együtt! A vége az örök élet Jézussal együtt. A menyasszony és a vőlegény....
    Ugye már milyen korán elromlott ez a kapcsolat - még a fáig sem értünk el!
    A linket megnéztem. Nem csináltam oldalakat - nem tartom fontosnak-erre megvannak az önként jelentkezők.
    Amúgy az összeesküvés elméleteket inkább a 9/11-nél kezdeném.
    9/11 Fájdalmas megtévesztés a Youtuben.

    Itt van néhány érdekes prófécia is:

    https://www.youtube.com/watch?v=J_QRfP51QAM

    https://www.youtube.com/watch?v=g7-2mlng1kc

    https://www.youtube.com/watch?v=D2VbXTAoeKI

    https://www.youtube.com/watch?v=44ookT7v8mQ



    VálaszTörlés

  5. Ez már nem fért bele az előző üzenetbe.
    Egy kis számtan -ezt a neten találtam.

    a Biblia közepe

    - Vajon melyik fejezet a legrövidebb a Bibliában?
    - A 117. Zsoltár
    - És melyik fejezet a leghosszabb a Bibliában?
    - A 119. Zsoltár
    - Melyik fejezet van a Bibliában pontosan a közepén?
    - Ami a kettő között van, vagyis a 118. Zsoltár
    - Azaz: 594 fejezet van a 118. Zsoltár előtt és 594 fejezet van a 118. Zsoltár után is.
    - Add össze ezt a két azonos számot = 1188.
    - Nos mit gondolsz melyik vers van a Biblia közepén lévő fejezet közepén?
    - Épp a Zsolt. 118:8. Vajon ez a vers különleges fontossággal bír számunkra Isten akaratát illetően? Mi lehet Isten bibliai üzenetének kellős közepén? Kiváncsi vagy rá?

    Zsolt.118:8„Jobb az Úrban bízni, mint emberekben reménykedni."

    Sohase feledd, Istenben bízz, de tudd, hogy Isten eszközei az emberek, mint ahogy Te is az vagy nap mint nap!



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívemből beszélsz, Zoli, jó,hogy jöttél. :o) Ugyanerről (mennyei nász) más szavakkal esett már itt szó.

      Törlés
  6. Jó vagy Mazsi, csak így tovább. Én is az időtlenséget keresem, hiszen mi másnak lenne értelme halandó lényként?

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a gondolataimra érkezett visszajelzést.
    Úgy látom az örök élet misztériuma hatással van az emberre!
    A Biblia ezt a kérdést járja körbe,és Szent és Igaz Isten Igéje! - Felállva hallgatja mindenki a templomokban-vallástól függetlenül!
    Talán észrevehetnénk TÉVELYGÜNK!!! / Amennyiben csak tévednénk az előbb utóbb már kiderült volna! A tévelygés éppen azért veszélyes, mert nem is tudunk róla!!!
    Efezus 6:12 Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, ..
    Az örök élet Jézus Krisztusban van és nem lehet autonómiában elképzelni úgy mint sokaknál látom!
    Istennel együtt minden lehetséges!
    Isten nélkül meg nem is érdemes!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. talpasok@valami.hu.....ez az a Zoli vagy?

      Törlés
    2. Sajnos ez sem talált. Nem érdemes keresgélned, mert nincs /neten/ előzménye annak amivel kapcsolatban írtam.

      Törlés
    3. Érdekes válasz,hisz nem keresés,csak egy egyszerű kérdés volt.
      Nagy szavak,földhözragadt gondolkodás. Ahhoz,hogy egy magasabb értelmet elérhessünk,magasabbra kell emelkednünk,és a látóhatárt minél nagyobbra tágítva,a díszlet mögé kukucskálva,reszkírozva,hogy az orrunkra koppintanak.Ezt nem lehet elérni,a bibliából való idézgetéssel. Bár bizonyos szemszögből megvizsgálva,fontos ,és érdekes titkokat olvashatunk ki belőle.Mint minden régi, a "hermetikus" tanokkal foglalkozó,az ember "teremtésével"kapcsolatos tanításokból. Ezen tanok "forgatásakor"-pl.:biblia- mindenki a maga szintjének megfelelőt olvassa ki.-akinek van szeme látja,akinek van füle hallja--hagyma effektus- Ez a"félre értés"az "ok" ami kiváltja a vitákat.
      Talán így jobban érthető miért rejtik a titkot megfejtendő jelek mögé mindkét oldalon.
      Ez egy közös nyelv amit vagy megfejt akinek szól, vagy nem. Egyszer majd talán megfejti sokadik tapasztalás után.-Descartes Fólium-ja-Hermész Triszmegisztosz-Al-Borak- Madách-Psychopomp-

      Sok embernek fogalma nincs róla, hogy a metafizikában nincsenek véletlenek,ha ezt valaki elfogadja,azonnal értelmet nyer pl.: az"Isteni sebesség" fogalma is.
      Ezért bátor dolog kijelenteni,hogy valaminek nincs előzménye,mert legfeljebb te nem tudsz róla.
      Előzmény mindig van,ha a megvalósulás megjelenik.

      A 117-118-119-911 egymáshoz való viszonya egyik,talán a közeljövő legfontosabb számokba rejtett üzenete.
      Akárcsak az "abszolút szám" IXI.
      Szereted a számtant?
      Gematria
      Angol ABC betűi számsorrendben:
      E+A+R+T+H = 5+1+18+20+8 = 52 hét
      L+I+F+E = 12+9+6+0(néma E)=12960x2=25920 Pa.

      Törlés
  8. Hogy ki miben és miért „TÉVELYEG”? Ez nem ilyen egyszerűen „általánosítható”…

    Többnyire nem a szent könyvekkel van a baj, amikben rengeteg szellemi kincs van innen-onnan összeszedve, hanem az azokkal való visszaélésekkel. Ebben a vonatkozásban a Biblia és a „kereszténység” egymással való viszonya sem különb a többi vallásalakulaténál. Ráadásul az ószövetség törvénygyűjteménye (ami kifejezetten a jutalmazás csábításának, és a félelemkeltés fenyegetésének szellemével manipulál, ~ lásd, pont, mint maga a „jó és a rossz tudás fája”, ami az embert az édeni állapot elvesztéséhez vezette) kifejezetten csak egy kornak, és népnek adatott „saját bevallása” szerint is. Lehet tisztelni és bölcsen meríteni is belőle, de nem „vallásosan”, merev kőtábla elme-lélekkel, hanem szabad szívvel.

    Például a szkíták a „zsidók ószövetségi korban” mint nép, már rég (eleve) az „újszövetség szellemében” éltek, ahogy ezt tbk. Hérodotosz is lejegyezte öt évszázaddal az apostoli gyülekezetek létrehívása előtt: „a szkíták törvényeiket nem törvénykönyvekben, hanem a szívükbe írva hordozzák”. Ez az „újszövetségi” valóság élt már tehát a zsidók törvényének korában is, méghozzá egy egész néplélekben, amire az „ószövetségi nép” még csak legfeljebb az írott „prófétai költészetében” áhítozott. Egy Jeremiás prófétának tulajdonított ígéret (31) volt ekkor még csak a számukra mindez:
    „ Ímé, eljőnek a napok, azt mondja az Úr; és új szövetséget kötök az Izráel házával és a Júda házával. Nem ama szövetség szerint, amelyet az ő atyáikkal kötöttem az napon, amelyen kézen fogtam őket, hogy kihozzam őket Égyiptom földéből, de akik megrontották az én szövetségemet, noha én férjök maradtam, azt mondja az Úr. Hanem ez lesz a szövetség, amelyet e napok után az Izráel házával kötök, azt mondja az Úr: Törvényemet az ő belsejökbe helyezem, és az ő szívökbe írom be, és Istenökké leszek, ők pedig népemmé lesznek. És nem tanítja többé senki az ő felebarátját, és senki az ő atyjafiát, mondván: Ismerjétek meg az Urat, mert ők mindnyájan megismernek engem, kicsinytől fogva nagyig, azt mondja az Úr, mert megbocsátom az ő bűneiket, és vétkeikről többé meg nem emlékezem.”

    Itt aztán lehet merengeni azon, hogy ki az az „igazi-” vagy „szellemi-izrael”, illetve, hogy itt egy szkítákról „torzítva” másolt, és magukra alkalmazott lopott szövegről van e szó? Vagy… valóban kaptak ők is ígéretet arra, ami már a szkíták néplelkében eleve, származásuk okán élt. A jóindulatom ez utóbbira szavazna, vagyis, hogy nekik ez az esély Jézussal, és az első keresztény gyülekezetekkel szintén megadatott, azonban amiben, mint egységes nép, elbuktak. Jézus a „szőlőt” más népnek ítélte Máté 21:43-ban: „annak okáért mondom néktek, hogy elvétetik tőletek az Istennek országa, és oly népnek adatik, amely megtermi annak gyümölcsét.” Hérodotosz és egyéb ó-görög történészek tanúsága alapján elindulva és továbbgondolva, ez az „újszövetségi” néplélek alapján a szkíta népcsalád lehet…

    VálaszTörlés
  9. …Jézus követőinek „ihletett” lejegyzéseiből és levelezéseikből is sokat meríthetünk, hogyha „szkíta” illetve „újszövetségi” szívünk van. Vagyis, ha belsőnknek, szívünknek élő közössége van a Teremtő-forrással, akár néplélek-örökséggel (szkítaság), akár Krisztus-szellemtől való újjászületéssel (igaz, belső kereszténység). Különben csak okoskodhatunk e világ elemeinek tanítása szerint.

    Az a – „TÉVELYGÜNK!!!” – kifejezés könnyen lehet igaz, ha végignézünk a világ „termésein”, amit különösen az utóbbi századokban produkált. De ki ezért a szellemi felelős? A fejétől bűzlik ugyanis a hal, ahogy mondani szokták. Mert Krisztus óta, a HALAK-korszakban az emberiség szellemi vezetését az élő és felszabadító igehirdetéseivel a „krisztusi embereknek”, a „keresztényeknek” kellett volna betölteniük. De ez a hal hamar megromlott, és a történelme folyamán olyan bűzt árasztott évszázadokon át napjainkig, hogy ennek természetes folyamodványa az emberek tovább „tévelygése”, az elfordulásuk attól, amit a „megvilágosodottaknak” a „krisztustudatúaknak” képviselniük kellet volna. Vagyis a halál szelleme helyett az Élő Szellem valóságos megtapasztaltatását, ahogy az apostoloknál még „működött”.

    A köztünk és bennünk „rejtetten élő”, eredeti, apostoli „keresztény-hierarchiának” kellene előbb felébredést találnia, hogy egészséget, életet, valóságot ajándékozzon a világnak, a népeknek a valóságos „megforduláshoz”. Amennyiben ezt a „helyreállítottan” bemutatott valós szellemet e világ ezután is elutasítja, akkor, mint „ember-uralmi világ-rendszar” tényleg mehet végre a „természete” szerinti „pokolra”, hogy felszabadulhasson végre a tér az isteni élő igazság kiterjedése számára (a szkíta Szent Korona eszme pont ezt képviseli).

    Az IFJÚ PÁPA sorozattal szerintem ezt az „ébredő” „eredeti, apostoli keresztény-hierarchiát”, mint háttérben lévő „árnyék-pápaságot” igyekeznek ellen-mágiaként elhallgatatni, elerőtleníteni „les(z)avazni”. Mivel ez valóban egy szellemi háború a „magasabb dimenziókban”, ezért végül ez az erőlködés elbukik e világ urai részéről a szellemi oldalon lévő túlerő miatt.

    Az alábbi dalnál sem a földi leányokra érdemes feltétlen gondolnunk, hanem az isteni szintekkel helyettesíthetjük be azt a szövegben, s akkor messzebbre juthatunk, mint ahova a pusztán testi-lelki élménykeresők:
    https://www.youtube.com/watch?v=0xLPjSsr1Vs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Biblia és a Kereszténység kapcsolata pontosan meg van írva jövendölve, prófétálva abban a Szent könyvben amiről beszélünk.Talán ha megértjük pont a hitető első és legnagyobb csapdájába sétálunk bele amikor egy öröklött vallást és a legközelebb eső templomot választjuk Jézus Krisztus követése helyett!
      Ez alatt azt értem, hogy amikor személyes kapcsolatba-közösségbe kerülök a Megváltóval akkor nagyon is átalakulnak az életünkbe a dolgok.
      Ami eddig fontos volt az teljesen más irányt vehet, és mások problémája, kilátástalansága, nagyobb hangsúlyt kap mint korábban.
      A látható Kereszténység amit államvallással kötelezően hoztak létre nem egyezik meg a Krisztust követő az Ő hangját ismerő és Őt követőkkel!
      A történelem erről szól:kínzások,máglyán égetések, inkvizíció minden mennyiségben,vallási háborúk, Szent és tévedhetetlen vallási vezetők választása,gyerekek molesztálása,Magdaléna mosodák,pénzmosás,és még hosszan sorolhatnám a már beismert bűnöket!
      A keskeny út nem annyira népszerű,és rátalálni is alázatot és kitartást igényel.Majd a szoros kapu már csak az igazán állhatatosoknak való!
      A halas hasonlat tetszik,és találó is.Kiderül az írásból a tájékozott és magyarságtudattal jócskán megáldott lelkület.
      A múltunkat feltárni szükséges és az identitásunkat
      rendbe rakni soha sem késő, csak helyes alapokon nyugodjon. A "Szent korona" annyira mégsem Szent véleményem szerint. A Biblia fényében megvizsgálva
      és történelmi szerepét nézve sem mondhatok mást.
      Ellenőrizzük:Mióta a korona itt van és Magyarország
      egy halott asszonynak/-nem támadt fel, és el sem ragadtatott/ van felajánlva - Szűz Máriának!!!
      Azóta Testvérgyilkosság,Török,Tatár,háborúk,elnyomás,rémuralom,és most adós-rabszolgaság...
      VÉLETLEN???
      A tény JÉZUS Krisztus ZSIDÓNAK született, és azt a népet tekintjük az ószövetség népének,bármily hízelgő is azt gondolnunk a mi szerepünk több lenne.
      Most "" ZSIDÓ EMBERKÉNT ül JÉZUS KRISZTUS az ATYA jobbján és ez sokaknál a világ botránya lehet.
      A nyelvünk, a történelmünk, a hely ahol élünk, a szabadságszeretetünk, a nemzettudatunk, a gondolkodásunk,mind-mind különleges és egyedi!!!
      Ezért sokszor velünk kísérleteznek, hisz ha minálunk valamit meg lehet csinálni az emberekkel, akkor másutt gond nélkül megy.
      Ez valóban szellemi háború, de a csatát Jézus Krisztus nyerte, és aki közösségben kíván élni Ővele és elfogadja megváltóként az üdvözül.
      A pápaság /főleg a Jezsuita vonal/ most kiváltképp érdekes, és időszerű.
      Amerikával együtt készülnek valamire,ami hatással lesz az egész világra!!!
      Számos Ige és prófécia,és látomás szól a jelen eseményekről a Bibliában.
      A"megvilágosodottak" - az igazi Krisztus követők,hirdetni fogják az igaz Evangéliumot, és ezzel egy újabb írás fog beteljesedni...
      Az aktuális helyzetet és híreket tekintve jócskán előrehaladott állapotban van a világ ahhoz hogy az IGAZSÁGOS ÍTÉLŐ visszajöjjön és egy újabb "történelmi kor" vegye kezdetét!
      Ennek MEGÉRTÉSE és általa MEGTÉRÉSE lenne a CÉL!!!
      A tények igen makacs dolgok.
      Isten hosszú tűrő, de nem végtelen tűrő!
      Törekedj személyes kapcsolatra és vezetésre az életedben,mert a vezetők még mindig a saját érdekeik mentén vezetnek-meg!
      Áldott reménységgel, Zoli

      Törlés
    2. "A tény JÉZUS Krisztus ZSIDÓNAK született, és azt a népet tekintjük az ószövetség népének,bármily hízelgő is azt gondolnunk a mi szerepünk több lenne."

      Ez a mondat több sebből vérzik mint a legjobban igyekvő stigmás szobor.
      Először is: Jézus zsidó származását általában Máté evangéliumából szokták levezetni. No, mi is van ott leírva mindjárt a legelején:

      1. Jézus Krisztusnak, Dávid fiának, Ábrahám fiának nemzetségéről való könyv.
      2. Ábrahám nemzé Izsákot; Izsák nemzé Jákóbot; Jákób nemzé Júdát és testvéreit;
      3. Júda nemzé Fárest és Zárát Támártól; Fáres nemzé Esromot; Esrom nemzé Arámot;
      4. Arám nemzé Aminádábot; Aminádáb nemzé Naássont; Naásson nemzé Sálmónt;
      5. Sálmón nemzé Boázt Ráhábtól; Boáz nemzé Obedet Ruthtól; Obed nemzé Isait;
      6. Isai nemzé Dávid királyt; Dávid király nemzé Salamont az Uriás feleségétől;
      7. Salamon nemzé Roboámot; Roboám nemzé Abiját; Abija nemzé Asát;
      8. Asa nemzé Josafátot; Josafát nemzé Jórámot; Jórám nemzé Uzziást;
      9. Uzziás nemzé Jóathámot; Joathám nemzé Ákházt; Ákház nemzé Ezékiást;
      10. Ezékiás nemzé Manassét; Manassé nemzé Ámont; Ámon nemzé Jósiást;
      11. Jósiás nemzé Jekoniást és testvéreit a babilóni fogságra vitelkor.
      12. A babilóni fogságravitel után pedig Jekoniás nemzé Saláthielt; Saláthiel nemzé Zorobábelt;
      13. Zorobábel nemzé Abiudot; Abiud nemzé Eliákimot; Eliákim nemzé Azort;
      14. Azor nemzé Sádokot; Sádok nemzé Akimot; Akim nemzé Eliudot;
      15. Eliud nemzé Eleázárt; Eleázár nemzé Matthánt; Matthán nemzé Jákóbot;
      16. Jákób nemzé Józsefet, férjét Máriának, a kitől született Jézus, a ki Krisztusnak neveztetik."

      Ezzel a családfával szokták Jézust zsidó származásúnak beállítani. Csakhogy ezzel a családfával van egy kis gond: ez a családfa nem Jézusé, hanem Józsefé... Jézus anyjának származásáról ebben egy szó nem esik.... Az "apjáról" viszont igen a folytatásban:

      "18. A Jézus Krisztus születése pedig így vala: Mária, az ő anyja, eljegyeztetvén Józsefnek, mielőtt egybekeltek volna, viselősnek találtaték a Szent Lélektől."

      Hahó! Érthető? Teljesen felesleges volt megismerjük a zsidó József családfáját, hiszen KÖZE NEM VOLT Jézus fogantatásához. Mária származását azonban nem a Bibliából kell megismerjük, hanem más apokrif vagy egyéb forrásokból.

      Amikor Isten megnyílvánult Jézus képében, akkor minden ember üdvösségéért jött el, nem csak a magyarokért, vagy csak a zsidókért. Egyetlen oka van, hogy a zsidók között jelent meg: mert a jó gyógyító mindig a legbetegebbhez megy először.

      A zsidók megköttették szövetségüket a fenavaddal, a bosszú istenével, "ő a Ti atyátok", mondta Jézus. Ez eredetileg a júdeai csapatra vonatkozott, de később természetesen sok gennyes alak akart csatlakozni ehhez a klubhoz, és sokan ezért vették fel a zsidó vallást világszerte - tisztelet a kivételnek - így többek között az EU-t uraló bolsevik kazárok is a klub tagjai.

      A héber ószövetséget meg azért tudták összekapcsolni Jézus tanításával a zsidó felekezetek, mert mint mindenki számára, a kulturális előzmények alapján volt kénytelen Jézus magyarázatokat adni. (Mint az apokrif írásokban látható, "nem az egészségeseket kell gyógyítani, hanem a betegeket", és ez a kijelentés nyilvánvalóvá teszi, hogy Jézus a zsidó világfelfogást "betegesnek" tartotta, - ergo nem lehetett zsidó hitű, ezért mindig harmadik személyben beszélt róluk ebből eredően).

      Jézus - teljesen mindegy milyen genetikájú testben született - 3 éves tanító útjával egy lélekminőséget mutatott be - és mint minden kijelentése, ez is mélyebb - metaforikus értelemmel bír, mégpedig azzal, hogy az az ember, aki eléri ezt a lélekminőséget, az juthat be a mennyek országába - legyen akármilyen vallású. És ez az a lélekminőség, ami a magyarokban van meg leginkább. (A Biblia hemzseg a magyar nevektől). A magyar ember a békességre törekszik, nem háborúzik és az egyetemes, azaz a kozmikus törvények betartását hivatva élt és uralkodott a Földön. A magyar ember szabad, művelt és erkölcsös. A magyar embernek a szívében él az Egy Isten szeretete és a vele való állandó kapcsolat.

      Törlés
    3. Írod még hogy: "és azt a népet tekintjük az ószövetség népének"

      Ehhez még egy adalék:
      Ezt mondja el XXIII. János pápa beszédében, az általa összehívott II. vat. ök. zsinaton:

      "A szemináriumainkban alig van ékesszólástan és a hívek kénytelenek végig kínlódni az újpapok gyatra beszédeit és naiv, pietózus meséit!
      Tele a fejük spekulatív dogmával és az Ó-Szövetség idejétmúlt és megcáfolt antropomorfista nacionalizmusával, s beleizzadnak szegény elneveltek, hogy kihozhassák az isten egyetemes szeretetét, minden népeknek adott természeti jogokat és a Krisztusi-univerzalitást!
      Vagyis hamis és ókori nívón mozgunk ma is, amikor a pozitív tudományok és az archeológia és geológia, nem különben a megtalált Sumír Első-Biblia (Ur, 1954. Dr. N. Kramer: Parallel Biblia, 1956) is mindent világosan feltártak és megmagyaráztak. Senki nem érti, ezt a maradi és már kimúlt ószövetségi fontosságot, ami nagyrészt egy összelopkodott és átírt ókori hagyománynak és letünt nép(ek)nek (sumír, akkád, káld, babyloni) megmásított történelme. Szóval, kötve vagyunk valami ósdi judaizmussal és nekünk nem elég Krisztus, az Isten Fia!"

      Az "Ószövetség népe" a Bibliai értelemben valóban a zsidó, azonban az ott leírt teremtéstörténet és az "ő" történelmük jelentős része nem a sajátjuk, hanem összelopkodták az Egyiptomi és Babiloni fogság alatt, és ők léptek a történelmi népek helyére az Írásban. Ettől még persze nem igaz.
      Rengeteget tudnék erről írni és idézni, könyveket ajánlani, de most nem teszem.

      Törlés
    4. Kedves Mazsola! Szerintem túlbonyolítod a kérdést, hajlamos vagy mint Zoli példáján is láttuk a saját tengelyed körül forogni, itt nem az a kérdés, hogy milyen atomkombináció alkotta Jézus DNS-ét, hanem, hogy elfogadod-e Őt megváltódnak vagy sem. Előbbi esetben üdvözülsz, utóbbi esetben pedig mehetsz ahová akarsz, megjegyzem a pokolba. Ahogy trinity mondaná a mátrixban "Ha nem tetszik, elmehetsz a fenébe, mivel máshová úgyse tudsz."
      B.

      Törlés
    5. Ezért írtam hogy teljesen mindegy milyen genetikájú testben született , mert nem ez a lényeg. A hazugság terjesztését viszont nem tudom szó nélkül hagyni, még akkor sem ha valaki tévedésből terjeszti..

      Törlés
    6. -"Lecsupaszította,mint egy kést,a gyereknek jó lesz játszani..."13.w-
      Végig sem olvastad B. Igaz? Pont abba kötöttél bele,amit direkt kiemelt,hogy nem számít.

      Mitől váltana meg? A tetteidért,bűneidért,a lelkedért csak te felelsz.
      "Az ember mozdulhat parancsra. A fiú követheti atyját. De ne feledd, ha királyok mozgatnak is téged, vagy hatalmasok, a lelkedért egyedül te felelsz. Isten előtt állva nem mondhatod, hogy mások parancsára cselekedtél, vagy hogy az erény nem volt járható út a számodra. Az nem lesz mentség."
      Egyszerűen csak ennyi..,ha engem követsz eljuthatsz oda ahová Én.Pa.

      Törlés
    7. Ez a helyes meglátás! Abba lehetne már hagyni ezt a "megváltósdit"?

      Törlés
    8. Nem helyes a meglátás! Abba lehetne már hagyni ezt a ” münchausen-önmegváltósdit”! :)

      Minden ”Münchausen” hazudik, mikor azt állítja, ő biza kihúzta magát már a szarból! Pont meglátszik az emberiségen, mennyire járható út az önmegváltó-elmélet! Olyanok állítják ezt, akik még mindig itt vannak velünk, nyakig a szószban :)

      Törlés
    9. Sajnos, ugyanakkor a megváltásuk gyümölcsét nem termők is sokat ártanak a "hamisított" "erőtlenné tett" megváltó-képzetükkel, mikor nem szabadítják meg állítólagosan megnyert, megvilágosodott Krisztus természetükkel, sem magukat, sem környezetüket, vagyis a világ szenvedőit. Ebből a szemszögből mind-egy is

      Törlés
    10. "megváltó-képzetük"- Bingó!

      Törlés
    11. Igen, ez egy igen erős ellentét a "két tábor" között. Az "önmegváltók" már nem várnak senkire, a "kívülről megváltást várók" meg várnak a végtelenségig ha kell. Bár időnként én is vágyat érzek egy kívülről jövő segítségre, azért alapvetően hajlamos vagyok az első csoportba sorolni magam, tekintve, hogy az én értelmezésemben az

      "Én vagyok az út"

      nem azt jelenti, hogy csakis Jézus válthat meg, hanem azt, hogy Ő a minta, Ő a példa, Ő az út, amit követnem ("másolnom") kell, ha el akarom érni azt a minőségi szintet.
      Ha ezt nézzük, akkor bennem valahogyan összeadódott a két féle nézet, egy "külső" minta alapján szeretnék önmagam lenni, és kikerülni ebből a kátyúból.

      Törlés
    12. "nem szabadítják meg állítólagosan megnyert, megvilágosodott Krisztus természetükkel, sem magukat, sem környezetüket, vagyis a világ szenvedőit."

      Tekintve hogy ez egy ÚT, ezért én nem vonnék le elhamarkodott következtetéseket, pláne hogy nem ismerhetünk mindenkit, mindenki útját, mindenki környezetét. Kíváncsi vagyok hogy neked, ki kívülről várod a segítséget, és erről prédikálsz a környezetedben, vajon minden rendben van?? :)


      (Kérlek kedves névtelenek, biggyesszetek már oda valamilyen "azonosítót" a hozzászólásotok végére, hogy egyáltalán tudjuk egymás valahogy szólítani. Miért élvezitek ezt a teljesen névtelenek beszélgetését? Tényleg olyan nehéz kitalálni valamilyen nevet magatoknak, he?)

      Törlés
    13. Azt hiszem,hogy Mazsola jobban szavakba öntötte mint én,(talán félreérthető volt az utolsó mondat a hsz végén,nem engem kell követni,hanem Jézust) mi is az út lényege,és,hogy ebből a gonosz metafizikai világból-térdimenzióból-(focilabda) kivezető út,-ajtónyitó kulcs-, a bátor,önzetlen,önfeláldozó szeretet,az Arany Középút Jézus mögött.
      De ezen az úton neked kell végigmenned,senki nem tud helyetted szeretetet adni,áldozatot hozni,hogy te kiléphess.
      Az emberek többsége nem akarja,-tudja-,elhinni,hogy ez az élet egy szemvillanás,mint mikor a vonatod megáll egy állomáson és te leugrassz egy doboz cigiért,vagy újságért majd visszaszállsz és a vonat megy tovább.Pa.

      Törlés
    14. Egyetértek Pa, talán ezt a "gonosz metafizikai világból-térdimenzióból" dolgot finomítanám inkább Isten által pontosan megtervezett edzőteremre. :)

      Törlés
    15. Végül is átlehet fogalmazni.
      ...mi is az út lényege,és,hogy ebből a végtelen gonosz által lenyúlt,átformált,és üzemeltetett,az Isten által pontosan megtervezett edzőteremből a kivezető út,...
      Igazad van jobban hangzik így.Pa.

      Törlés
    16. "Az embertársaink zöme nem akar szabaddá válni.A félelem, a dogmák, a hitelvek, vallások, eszmék falai jelentik számukra a biztonságot. Ebből talán nem is szabad felébreszteni senkit sem. Miért? Mert az nem lesz soha sz ő ébredésük, pusztán az én ébresztésem.
      Az álom akkor ér véget, mikor magam jutok el bizonyos felismerésekre. Annak a felismerésére, hogy az álom valósága addig tart, ameddig a bennem tartó félelem álmodja szabadságnak a rabságom."

      Törlés
    17. "A valódi Szabadság 1.

      Valódi szabadságra vágysz? A Szabadság nem árucikk, nem veheted meg. A Szabadság nem ajándék, egyetlen mester, guru, próféta, pap, vallás, hit vagy eszme, senki nem adhatja meg neked. A szabadság nem alku tárgya, nem alkudhatsz meg érte.

      A Szabadság akkor lesz a tiéd, ha eltűnik belőled a birtoklás vágya. Az Igazság birtoklásának a vágya. Akkor az Igazság fog birtokba venni Téged. Mert az Igazság csak Szabadságban létezhet, és a Szabadság csak az Igazságban élhet."

      http://blog.fazekas.info/2012/08/12/a-valodi-szabadsag/

      Tartsd szabadon az igazságot, s az igazság felszabadít téged!

      Nézz át magadon, nézz át mindenki máson, hogy megláthasd, a Szabadság nem függvénye semminek és senkinek. A Szabadság az Ősforrása minden létezőnek. Megtalálni ezt nem újjászületést jelent, hanem valódi, első eszmélésünket a Tudat ébredésében."

      http://blog.fazekas.info/2012/08/12/a-valodi-szabadsag/

      Törlés
  10. Azt érzem egy kicsit elbeszélünk egymás mellett. Nem könnyű megérteni azt amit mondani szeretnék.
    Nem fontos a családfa,sem a nemzetség sem az mi miben hiszünk.
    Van Istennek egy akarata amit Jézus Krisztusnak a történelmileg igazolható MEGVÁLTÁSÁVAL egy új korszakba léptünk./új időszámítás/
    Ennek hamarosan vége- az idők jelei támasztják alá -és jön az ÍTÉLŐ és jön ítélni eleveneket és holtakat....
    A tények fontossága és időszerűsége miatt ragadtam meg a témát, és adok minél világosabb jelzéseket. Itt az idő komolyan megvizsgálni lelkiismeretünket Jézus Krisztus fényében és az IGE tükrében.
    Megvilágosodás mint olyan annyira elcsépelt és bárki használja ezt életében,és mégsem jár mással mint másképp gondolkodással. Az igaz Istenismeret a legfontosabb mozgatórugója az egyén szabadulásának a világ fogságából!
    Egyedül csak tényleg körkörösen tudunk hol innét, hol onnét nézni folyamatokat életünkben.
    Szükség van egy külső nézőpontra ahonnét észrevesszük hibáinkat gyarlóságunkat, erőtlenségünket.
    Megváltó nélkül nem tudunk és nincs is út készítve - JÉZUS az ÚT az IGAZSÁG az ÉLET!
    A világ tényleg szenved! Akinek van füle hallja a szabadítót.
    Megmenteni nem én tudok van aki ezt a feladatot már sikeresen betöltötte! Hozzáemelni,rámutatni, megismertetni,és életemmel cselekedeteimmel dicsőíteni és hirdetni a kegyelem EVANGÉLIUMÁT - ez a tanítványok feladata!
    Nem a vallás legfőképp nem én üdvözítek!
    Egy az ÜDVÖZÍTŐ : JÉZUS KRISZTUS
    A szabad akarat felelősséggel is jár - szabad a választás - a kilincs a szíved ajtaján belül van és csak bentről nyílik!
    Az életem bíztam a Teremtőmre és az megváltozott teljesen.
    Már nem magamban bízom az életem irányának vezetését arra bíztam akitől azt kaptam.
    Esküdhetnék is de mire és kinek, hogy ez az egy ÚT van ami már itt is egy olyan jellemformáló erővel szül újjá és az önző és világot oly "szerető" emberből egy a másikért élő és állhatatosan cselekvővé válik!
    Aki nem születik újjá nem látja meg a mennyeknek országát- és ez igaz!
    Nem Istenben kell hinni!!!!
    ISTENNEK kell HINNI!!! Egészen más dimenzió.
    A hitetésre és a megtévesztésre hívta fel a figyelmet Jézus amikor az utolsó időkről szolt!! Ráadásul többször is újra és újra említi!
    Teljesen megértem azt a helyzetet mikor valaki ezeket a sorokat olvasva "csak" egy véleménynek, egy lehetőségnek gondolja mindezt.
    A történelmünk, a "vallásosan teljesen átszőtt/ életünk, a tudomány terén végzett felismeréseink, régészeti leleteink,és az egyetlen Istentől ihletett könyv a Biblia is ezt támasztja alá!
    Már 4 éve tapasztalom a gondviselést az életemben, és soha nem "okoskodtam" volna sem ilyen sem más témában mások gondolkodásának és főleg életének bármilyen iránymutatásával.
    Pont a tapasztalat -és a kezdetben oly kicsi mustármagnyi hitem sem lévén- megszerzett HIT az amit átadni nem is lehet a forrásra mint megoldásra és egyedüli kiútra!
    Sajnálom az előző levelemet valahogy töröltem amit korábban írtam,pedig sok értékes gondolat volt megfogalmazva./sajnos/
    Ezt azért írom addig is amíg újra lesz időm megfogalmazni a felmerülő gondolatokat.
    Köszönöm a türelmeteket. Zoli

    VálaszTörlés
  11. Nya... Megaszondom tiknéktek, hogy egy nagyhalom gondolás kőtözött a fejembe, miközben ezt a jó sok szót - amit fentébb elkövettetek - megolvastam.
    Aztán arra jutottam, hogy...
    - ha kicsit nem figyelek oda rögvest teleszórjátok szóval a bloggazdi átal teremtett lehetőséget,
    - a Kereszt árnyéka elég impozáns még mindég errefelé, mer' vannak páran akik nem bírják kihagyni a szók sorolásából,
    - lehet jobban jártam vóna ha teológiát hallgatok, ahelyett hogy holmi járműk szanaszét bontását sajátítottam vóna el,
    - hamán a tapasztalásnál járunk; két más húsrucit hordó, és karaktert jáccó csókának is ugyanazt jelenté-e ugyanaz a tapasztalás? Ha nem, akkó kinek, és mi a fontos, és értékes? (Ez itt nem hátú'ról arcbarúgdalás ám, bár leshető annak is.)
    - teljes bizonyossággal nyilatkozni holmi történelmet, meg a Könyvet felemlegetve nem biztos szerencsés húzás,
    - ha a tapasztalást, meg a hitet nem lehet átadni akkó...?

    Mehh...
    De. Végülis egy darabig szórakoztató a gumírozott szoba falain pattogni. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. I Korintus 1 fejezet
      18,
      Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik megtartatunk, Isten ereje.
      19,
      Mert meg van írva: Elvesztem a bölcsek bölcsességét, és az értelmesek értelmét elvetem.
      20,
      Hol a bölcs? Hol az írástudó? Hol e világnak vitázója? Nemde bolondsággá tette Isten e világ bölcsességét?

      Törlés
    2. "Pusztítóbb mint az atombomba, pusztítóbb mint bármilyen járvány, pusztítóbb mint az éhínség, a háborúk, az értetlenség, a félreértés, a tévedés, a rosszindulat, a gyűlölködés és a gyűlölet. Mi is az, amire gondolok? Az emberi lét legpusztítóbb fegyvere: az eszme.

      Az eszme valójában ezen a bolygón mindennek a mozgatórugója, mely észrevétlenül hálóz be mindent. Az eszmék olyan programok, melyek sokszor már az anyatejjel szívódnak belénk, és láthatatlan módon formálják gondolatainkat, észlelésünket, cselekedeteinket, megnyilvánulásainkat, véleményünket, világlátásunkat és a valósághoz való viszonylásunkat. Az eszme olyan mint a vírus, amint gazdatestre talál, máris elkezdi annak átformálását. A legokosabb vírusok pedig úgy képesek adaptációra és élősködésre, hogy lassan, észrevétlenül pusztítják akár egy életen át a gazdatestet. Az a legravaszabb eszme, amely úgy fertőz meg, hogy közben elhiteti veled, hogy csak ő a valódi, csak ő az igaz, az igazmondó, az igazság egyedüli letéteményese, és minden és mindenki más az ellensége. Az eszme létének alapfeltétele a kizárólagosságra való törekvés, annak az elhitetése, hogy azáltal hogy hordozzuk, többé válunk mint azok akik nem, vagy akiknek nem esik a miénkkel egybe a meggyőződése. Az eszme hordozója számára ugyanakkor létfontosságú, hogy meggyőződését minél szélesebb körben kiterjessze, és jól definiált határvonallal magát elválassza mindazoktól, akik eltérő meggyőződésük okán automatikusan ellenséggé válnak. Az eszme számára kifejezetten káros és hátrányos, mondhatni antivirális hatással bír bármi, ami meggyőződésével ellentétes, vagy akár semleges. A semlegesség is üldözendő a számára, hiszen az eszme olyan vírus, mely terjedése közben mindenkit választásra akar kényszeríteni...
      ...A kiválasztottság, a prófétizmus, a világ jókra és rosszakra, feketékre és fehérekre, hívekre és nem hívekre való osztása minden eszme sajátossága. Ez önmagában, ha az eszme passzív állapotban képes maradni nem jelent veszélyt a környezet számára. A fanatizmus és a fanatizálódás viszont minden eszme hordozója számára reális veszélyforrás. Az eszmével megfertőződött ember ugyanis hajlamos magát kiválasztottnak gondolni, míg ezzel egyidőben automatikusan úgy gondolja, hogy aki más véleményen van mint ő, az nem lehet csakis az ellensége. Aki nincs velem, ellenem van. Fel sem merül ebben a gondolati sémában az, hogy létezik ezen kívül még egy harmadik választás is. A semlegesség elve. Aki nincs velem az miért kell automatikusan ellenem legyen? Azért, mert én, az eszme hordozója ezt így képzelem? Igen, hiszen a világot csak fehérben és feketében érzékelem, és számomra létfontosságú az, hogy az eszme terjedjen, ebből a szempontból viszont a semlegesség számomra megengedhetetlen, sőt valójában az aki semleges akar maradni egy eszmével szemben, az az eszme hordozója számára önkéntelenül ellenséggé, vagy célponttá válik. Az eszme úgy viselkedik mint egy vírus, ami a saját túlélését attól teszi függővé, hogy milyen mértékben képes megfertőzni újabb és újabb egyedeket..."

      Törlés
    3. Az istenhit nem valami emberek által kigondolt eszme... Nem is lehet az.
      Ez itt, talán magyarázatot ad arra, hogy miért nem:

      https://hu.wikipedia.org/wiki/Hit_(vall%C3%A1s)

      Egyébként, a fenti mesédet (még, ha csak idézet is) Így; egy az egybe, mond el majd Jézusnak is, amikor annak idején a könyvek megnyittatnak (Jelenések könyve 20:11-15).

      (Ahogy látom, téged viszont nem nagyon fertőzött meg Mazsola ezen kérése: "Kérlek kedves névtelenek, biggyesszetek már oda valamilyen "azonosítót" a hozzászólásotok végére, hogy egyáltalán tudjuk egymás valahogy szólítani. Miért élvezitek ezt a teljesen névtelenek beszélgetését? Tényleg olyan nehéz kitalálni valamilyen nevet magatoknak, he?" )

      Törlés
    4. Gondolom kedves Ria,megnézted,esetleg tanulmányoztad is a lapnak a "laptörténetét",és teljes bizonyossággal kijelenthed,hogy pl."Tudorka,Gothika,Gubbubu,stb"aki a lapot szerkesztgette biztos tudással rendelkezik a témával kapcsolatban? Egy általad nem emberinek tulajdonított eszmét,emberek által tálalt bizonyítással igazolod?t.

      Törlés
    5. Nem tudom pontosan, hogy mit értesz "lap" vagy "laptörténet" alatt, de ha netán ezek alatt az általam elolvasásra ajánlott internetes enciklopédiát érted, arra azt mondhatom, hogy igen, "megnéztem", enélkül ajánlani sem tudtam volna, de nem ajánlottam volna abban az esetben sem, ha nem találtam volna elégségesnek arra vonatkozóan, hogy megfelelő információt nyújtson a keresztyén hit fogalmáról - beleértve a lap szerkesztését is - ezért, különösebb tanulmányozást nem igényel annak, aki már nem nélkülözi Isten közelségét, éppen ezért első olvasatra érti, hogy az Írás mit akar tudtul adni, még hozzá; biztos tudással a témát illetően. Mint már Írtam: a keresztyén hit nem valamiféle eszme. Ezért nem értem, hogy miért Írod mégis, hogy én egy (vagy több) emberek által gyártott eszmét, emberek által akarnék igazolni. Semmiféle eszmét nem akartam igazolni emberek által... én hitről Írtam... arról a hitről, ami NEM egy általam nem emberinek tartott eszme.

      Törlés
    6. A tudatos,megfontolt,tájékozott,kíváncsi,tanulni vágyó-hajlandó- hittel,eszmével nincs is semmi baj. Mindenki hisz valamiban,még az is aki azt állítja,Ő nem hisz semmiben,mert biz Ő ebben hisz.
      Logikusan végig gondolva,szinte minden csak hit. Még azt sem tudjuk teljes bizonyossággal kijelenteni,hogy is néz ki a földünk amin élünk.
      Ki tudja biztosan mi történik a halál pillanatában.
      Addig még nincs saját megtapasztalásod,addig csak hinni tudod,-másnak úgysem hiszed el-,de a tapasztalás után már nem hiszed,hanem tudod. A hitből lehet tudás,a tudásból viszont sosem lesz hit.

      A legrombolóbb,a leggyilkosabb,legpusztítóbb a Vak Hit. Nem hajlandó tanulni,nem kíváncsi, viszont mindenkiben,aki ellentmond ellenséget lát,és azonnal,akár az erőszakot sem szégyellve meg akarja "téríteni".
      "Isten szava!” – mondják. Igaz, emberek által leírva. Másoknak pedig Kötelező elhinni és megkérdőjelezhetetlen. Folyamatosan szajkózzák,idézgetik,nincs egyetlen saját gondolatuk sem.
      Egyben igazuk van.Az "Isten hitet" nem emberek hozták létre,de az Embereken való uralkodás végett.
      A történetekből azt lehet kiszűrni, hogy sajnos ez a
      teremtés „félresikerült”, az isteni lény „selejtet” alkotott, hiszen az ember nem hajlandó, vagy
      nem képes úgy viselkedni, mint amit az istenség elvárna tőle, ezért, időnként,lesöpri szinte írmag nélkül a bolygóról. Természetesen az ártatlanokkal együtt.

      Ezen megnyilvánulások a Tökéletes Teremtőtől a legmesszebbmenőkig távol állnak,hiszen tökéletesből és tökéletes által csak tökéletes származhat.
      A tökéletesből nem lehet selejtes részt kiemelni,mert akkor a maradék résznek is selejtesnek kellene lennie.

      A példák,és idézgetések ellensúlyozására,pár példa.:

      III. Ince pápa 1208-ban így vélekedett a hitről: „Könyörtelenül el kell égetni minden olyan embert, aki
      megpróbál saját véleményt alkotni a hitről.” Keresztes háborúkat vívott keresztények ellen
      1208-1229 között.

      A ju(j)de(j)o-keresztény egyháztól sem állt/áll távol akár sajátjainak lemészárlása sem.
      Számos alkalommal rendezett közöttük valóságos népirtásokat." Amikor 1209-ben megkérdezték a pápai legátust, Arnaud Amaury (Amalric) cisztercita szerzetest, cîteaux-i főapátot, hogy miképpen különböztessék meg az ostromlott Béziers város katolikusait a katharoktól, ő jellemző módon ezt vála
      szolta: "Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius", azaz "Öljétek meg mindet, Isten meg
      ismeri az övéit.-kiválogatja ővéit-" A katolikus enciklopédia tagadja az esetet, de tény, 15 000 embert lemészároltak, és Arnaud Amaury abbé nem tiltakozott,a pápának irt levelében: "Sem kor, sem nem, sem rang nem mentett meg senkit".
      Következésképpen, e mögött a számtalan fájdalmas és kegyetlen dolog mögött nem állhat semmiféle – tökéletes, mindenható és jó – teremtő.t.

      Törlés
    7. "Mert minden, aki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.
      Mimódon hívják azért segítségül azt, a kiben nem hisznek? Mimódon hisznek pedig abban, a ki felől nem hallottak? Mimódon hallanának pedig prédikáló nélkül?
      Mimódon prédikálnak pedig, ha el nem küldetnek? Amiképen meg van írva: Mely szépek a békesség hirdetőknek lábai, a kik jókat hirdetnek!
      De nem mindenek engedelmeskedtek az evangéliomnak. Mert Ésaiás azt mondja: Uram! Kicsoda hitt a mi beszédünknek?
      Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által." (Római levél 10:13-17)

      Törlés
    8. "Ezért nem értem, hogy miért ------Írod mégis, hogy én egy (vagy több) emberek által gyártott eszmét, emberek által akarnék igazolni.------ Semmiféle eszmét nem akartam igazolni emberek által... én hitről Írtam... arról a hitről, ami NEM egy általam nem emberinek tartott eszme."
      Itt már egy(vagy több) ember által gyártott eszméről beszélsz!

      Mit nem értesz? Egy kérdés volt.
      "Egy ÁLTALAD-általad- NEM-nem-EMBERINEK-emberinek- tulajdonított eszmét,emberek által tálalt bizonyítással igazolod?"
      Hogyan tud egy ember, EGY NEM EMBER által létrehozott valamit igazolni,alátámasztani,hihetővé tenni?t.

      Törlés
    9. Azt Írtad nekem az előzőekben, hogy én egy nem emberinek tulajdonított eszmét, emberek által tálalt bizonyítással igazolom. Erre Írtam válaszként azt, hogy én nem valami eszmét szándékoztam igazolni bárki emberrel is, hanem tudomásra hozni, hogy a hit és eszme nem ugyanazt jelenti. A hit Isten ajándéka, az eszme pedig emberi gondolatok, ideák, fogalmak, tervek, teóriák, elvek stb. együttese. Én meg sem próbáltam ez utóbbit, emberek által igazolni.
      Nagy örömet tudnál nekem szerezni azzal, ha most már békén hagynál, mert ahogy látom, te vagy az, aki nem érti (vagy nem akarja érteni), hogy miről beszélek.

      (Ilyen Ince pápákhoz, vagy ehhez hasonló pápákhoz nincs semmi közöm, nem vagyok róm. kat. vallású, hogy közöm lehetne.)

      Törlés
    10. Sokat finomodtál Ria. Köszönet érte.

      Törlés
    11. De ez csak azért van, mert már lemondtam rólatok... és a miattatok történt elkeseredésemben kifinomultam. :)

      Törlés
    12. Persze,hogy belekapaszkodsz a szóba,és ki is sajátítod önnön célod szerint."..valójában a hit jelensége széles spektrumon mozog a józan ész és a teljes (ön)becsapás mint két véglet között." mint mikor megbeszéled isteneddel,és ő jóváhagyja,hogy a bűn rád nem vonatkozik.
      Igazad van,és hagyjuk.t.

      Törlés
    13. Apropó,az Ince pápás hsz nem neked szolt,hanem a feletted írónak. Miért vetted magadra?t.

      Törlés
    14. Youtube link: https://m.youtube.com/watch?v=s-FzvXkYr0Q
      Youtube link: https://m.youtube.com/watch?v=ZJ8tU1PDV6o

      Én is remélem t., hogy az vagy akinek gondollak!
      B.

      Törlés
    15. Aha... most jön a misi-mosi... - csak sajnálni tudlak,t.

      Törlés
    16. Aha,meg is jött a cinizmus.t.

      Törlés
    17. Ugyan-ugyan.Miért jó,a control-c használata,vagy miért káros? Mert mint Ria,ha esetleg,ami igen ritkán fordul elő,saját gondolatot próbál közvetíteni,control-c nélkül,össze vissza keveri a szavakat,és mindenki más,aki nem azt olvassa ki a szavai halmazából amit ő gondolt, azt lesajnálja.Persze-persze tudja mindenki,ez a kiválasztottak privilégiuma.A bocsánatodért esdeklem Baxi,én sem azt olvastam ki,amit kellett volna.Pa.

      Törlés
    18. Kedves B. A mostani,és a régebbiYouTube link Lol: https://m.youtube.com/watch?v=TFaxr74KA2w bemutatkozó filmkivágásaidból kiindulva. Igen,én tudom mi vagy.t.

      Törlés
    19. https://www.youtube.com/watch?v=Y-6xlZKX-iU
      https://www.youtube.com/watch?v=isk81EG8G-0
      https://www.youtube.com/watch?v=A14PBzBOJ-o

      ...de ,hogy ne érezd magad hátrányba kedves B. Én is teszek fel neked az én figyelemfelhívó filmkivágásaimból.Menyire csengenek össze a tieiddel?t.

      Törlés
    20. Engem igazolnak t.!
      B.

      Törlés
    21. Persze,hogy téged igazolnak B,-https://www.youtube.com/watch?v=xitfy378sVI-,hogy is gondolhattam volna mást.Ezért tettem be,hogy ne legyenek kétségeid. Most már nem kell azon gondolkodnod,ki vagyok.
      Tudod ki vagyok,én is tudom mi vagy.t.

      Törlés
    22. Hidd el t., hogy lövésem sincs ki vagy, ennyi párbeszédből én nem vonnék le maradandó tanulságot, pláne egy ilyen virtuális közegben. Szerintem itt csak gondolatokat osztunk meg, esetleg érveket ütköztetünk, én nem nevezném emberi kapcsolatoknak azokat amik itt megjelennek, bár lehet, hogy az itt hozzászólók közül vannak akik ismerik egymást. Azt, hogy szerinted tudom ki vagy valószínűleg abból szűröd le, hogy magadból indulsz ki, személyes véleményem szerint tévesen. Maradok tisztelettel.
      B.

      Törlés
    23. "a szokásos saját farkába harapó kígyó, aki mindig üldöz valakit, aki jellemzően saját maga és inkarnációs váltásakor előszeretettel bújik a korábbi üldözöttei bőrébe, hogy azután tovább üldözhesse saját magát és végül a kör bezárul és felemészti saját magát. Erre mondják, hogy i.j, így járt."-ál B. Maradok tisztelettel.

      bumeráng

      Törlés
    24. Megszólalt egy érintett.:) lol
      B.

      Törlés
    25. Akkor végképp nem értelek B. Akkor mire volt jó a "vámpírfogas" nagy belépőd,és az ezt követő youtubos célzásaid?
      Arra gondoltam,hogy valahol,valamikor megsérthettelek,ami az elmúlt évek alatt csak itt történhetett meg,mert máshol,már nem szólok hozzá,nem kommentezek semmit.A nik-névről pedig, már vagy 10 éve,ezen futok.Vagy ilyen régen sértődtél meg?De ezek szerint nem.
      Ezek után felmerülő kérdés az,hogy ,-nem tettszenek a hozzászólásaim,és nem értesz egyet velük,-esetleg irritálnak is,----ez nem baj.
      Vagy az vagy akinek gondollak,és a gonoszkodás biz nem áll messze a tulajdonságaid felsorolásából.

      Elismerem a szemellenzős írások után késztetést érzek, válasz írására,mint Zoli,vagy Ria esetében.
      Zoli nagy arccal írja,hogy a keskeny úton halad,holott a yellow road-on megy hamis zászlót lengetve,sőt még azzal sincs tisztában kit is követ valójában. Vannak Emberek akik 30 évet,vagy akár egy életet szentelnek az alap megteremtésének,a követendő személyének a megismerésére.
      Jézus kiemeli,-ne építs házat fövenyre,sziklára építsd a házad-. Jézus származását a biblia leírja. Csak nagyon sok,,sok az ellentmondás a bibliában.
      Van akit ez nem zavar,elfogadja,sőt fel sem ismeri.
      Van aki többet akar megtudni,zavarják az ellentmondások.

      Kb itt válik el a két út.
      A yellow road a könnyű út, a kikövezett út.:,az elhiszek mindent amit a bibliában olvastam,(már,ha egyáltalán elolvastam teljes terjedelmében. Személyes tapasztalatom,hogy a neten azonnal tud idézetet betenni,szóban,még a leírtak lényegét sem tudja elmondani.).

      A másik út a fájdalmas, tövisekkel tele keskeny út,ahol mindent neked kell megkeresned, a fájdalmas felismerések,az álmatlan éjszakák,kételkedések,a bizonytalanság,az éjszakákba-reggelekbe nyúló olvasások,hivatkozások megkeresése,a fel-fel villanó igazság meg nem szűnő keresése. Az éjszakai álmok,melyek néha a magasba emelnek,majd a mélybe repítenek,ahol a mélységek ura akár erőszakkal is a könnyű úton akar tartani.

      Vagy mikor Ő,She apró jelzésekkel,kedvesen,szemérmesen,akár a ligetben futás közben halkan,hogy meg ne ijesszen megszólít,--azon a néven,amit csak a lányod használ,más nem is tud róla-- --hallod a lélegzetvételét,érzed az illatát--,hogy ne add fel,jó úton jársz.
      Az ezt követő felismerések,az addig feleslegesnek tünő információk,hirtelen minden a helyére kerül.Megérted, az elmúlt sok-sok év küszködései,amit eddig tanultál,amiben eddig hittél,a múlt,és a jelen történései,,,,mind-mind hazugság.t.

      Törlés
    26. A LoL B.amit előszeretettel használsz mint"hosszan-tartó röhögést"
      A jelentése :LoL-lol-101, a 101-es "szoba" ahol szembesülsz önmagaddal,a saját félelmeiddel. Jót röhög rajtad mindenki aki tisztában van a jelentésével,hisz a folsnak lett ez is kitalálva.
      Mint a nyakkendő,amivel te magad kötöd fel magad nap mint nap újra és újra..különböző kötési móddal:Tie a Half windsor,Tie a Full windsor, Tie a Meroving...stb..stb..szóval csak lol B csak lol...t.

      Törlés
    27. Bírom, ahogy eljátszátok ezt a "nép" dumát, miközben teljesen nyílvánvaló, hogy önmagatokon kívül senki és semmi nem érdekel titeket.
      B.

      Törlés
    28. "Hidd el t., hogy lövésem sincs ki vagy, ennyi párbeszédből én nem vonnék le maradandó tanulságot, pláne egy ilyen virtuális közegben."

      bumeráng

      Törlés
    29. Komolyan B,ha pengével vakargatnák a s@ggedet,az se tetszene.
      Vagy nem egy és ugyanazon oldalt olvassuk?
      Remek szösszenetek kerülnek ki ide. Sajnos Keriont sikerült elüldözni,most kunyizhatsz,ha olvasni akarod,de teljesen igaza van,hogy visszahúzódott. Még most is igyekeznek,csesztetni,mint ahogy ma is olvasható.Az illetőnek halvány fogalma nincs az"idő"természetéről,de ordítva kijelenti,hogy lehetetlen. Nem szeretik,de nem is gyűlölik,hanem félnek tőle,mert bizony szemrebbenés nélkül lemezteleníti az igazságot,amire kaméleonok oly nagy igyekezettel próbálnak hol ilyen-hol olyan göncöt ráhúzni.

      Vagy,akik ezeket a figyelemfelhívásos kis filmeket összeállították,a saját szórakoztatásukra készítették?(többesszámot használok,mint te) Nem volt jobb dolguk,mint elcseszni egy-egy délutánt rá? Meg sem nézed. Pedig kutatásra ösztönöznének,és nem írnál ilyen blődséget ide. Kettővel feljebb több dologra is felhívtam a figyelmed.Észrevetted?t.

      Törlés
    30. Tudod t. sok gondolat eszembe jutott arról amiket írtál, de nem vesződnék vele tovább, ami ezekből kiforrott és ebben benne vannak a videóid meg a többi hasonszőrűid mint pl. Mr B. Vidai stb. meg vedd hozzá a többi elvtársaidat is az az hogy, és ezt most szándékosan torzítva írom, hogy nehogy kimoderálják, mert szeretném, hogy minden blog olvasó megtudja, mit gondolok rólatok, szóval: jó nagy g@cik vagytok! Aszt hiszem ennyi részemről. Ahogy Martin Lawrence mondta az "Állj vagy jövök" című filmben, "Ádíosz ámigosz, losz pántálónesz. Arra mentem!"
      Üdv.
      B.

      Törlés
    31. De, hogy stílusos legyek, meg lásd kivel van dolgod :): Youtube link: https://m.youtube.com/watch?v=PqrqefHHnnY
      B.

      Törlés
    32. Már rég látom kivel van dolgom,a stílusod a névjegyed B.
      Nekem a vécébe hányásod a legmenőbb,amivel még kérkedsz is.t.

      Törlés
    33. Ahogy látom t. megint nem akarja felvenni a kesztyűt,nem illik a stílusához,de nekem nincsenek ilyen aggályaim B.
      Ritka egy bunk@paraszt vagy.Évek óta figyelem a munkásságukat,ami egyre ritkább az ilyen buta f@szkalapok miatt.
      Kikről beszélsz? az általad kreált,majd a saját sz@rod másokra kenésére,kitalált MRB vagy a t@köm tudja milyen neveket találsz még ki,akik nevében két értelmes szót nem tudtál még kinyögni.
      Mást sem tudsz,csak vicsorogni mindenkire. A Bunkó vagy Baxi,nem is jó rád, Az irigy vagy Bunkó Baxi jobban passzol.
      Csak,hogy stílusos legyek? https://www.youtube.com/watch?v=12JHylOkgsg Pa.

      Törlés
    34. Nagyon ritkán szólok hozzá,de mindent elolvasok.Néha van,ami melett nem lehet elmenni szótlanul. Ez a hozászólás nekem ilyen.Bár nem értek egyet Pa válszával,(de kinek kinek a habitusa más).Előre is elnézést kérek a blog gazdájától,és olvasóitól.
      "...meg a többi hasonszőrűid mint pl. Mr B. Vidai stb. meg vedd hozzá a többi elvtársaidat is az az hogy,..."
      -e szépen megfogalmazott mondatoddal azt szándékozol kifejezni,hogy itt, akik megpróbálják szavakba önteni és elmondani nekünk az elmondhatattlant,-mint Mazsola,t,Pa,SZN,Pityesz,Kerion,és még sorolhatnám- az mind "... mit gondolok rólatok, szóval: jó nagy g@cik vagytok!..."? Nem szégyeled ilyonkor el magad B? Hogy írhatsz ilyen ocsmányságot ezekről az emberekről,akiket a saját bevallásod szerint sem ismersz?
      Én személy szerint szívesen olvasom a gondolataikat,sokat tanulok belőlük,azóta keresgélem,kutatgatom az értelmet,és ki merem jelenteni,hogy az itt eltöltött kb egy év alatt töbet tanultam tőlük,mint az elmult tíz év alatt az iskolában.
      Tőled nem olvastam egyetlen mélyenszántó gondolatot sem,a mások szidásán kívül.
      Lesülne az arcomról a bőr,ha olyan ismeretlen segítőkész emberekről,ilyet írnék. csendben olvasó

      Törlés
    35. Jaj, mi lesz velem! Jönnek a jó nagy gecik, s megszűnök petesejt lenni! Segítség!

      petesejt

      Törlés
    36. Ezt neked küldöm petesejt! Youtubelink: https://m.youtube.com/watch?v=hNsKKAfbCzc
      B.

      Törlés
    37. Á, szóval ön is egy jó nagy geci B., és a vesztemre tör! Segítség!

      petesejt

      Törlés
    38. Pfuj B! Nem mondta az anyukád,hogy ne vedd a szádra? Meg pláne le ne nyeld,még a végén terhes leszel! https://www.youtube.com/watch?v=NQYRJo1Xexw Undovich

      Törlés
    39. Alábbi film tanulsága szerint is; előbb vagy utóbb minden „kis geci” megtalálja Istent. Addig is amíg tart bennünk az egyszem vaksötét éjisége próbáljunk meg türelemmel viseltetni.. ;-)

      szeretettel:
      http://videa.hu/videok/film-animacio/tavasz-nyar-osz-tel...-es-egyben-film-magyarul-aMPvSpktZBnOoku6

      Törlés
    40. Ezt a bejegyzést fentebb, Mazsola elsejei bejegyzései alá szántam volna, de onnan már lemaradt:

      Tömören válaszolva az ÚT másolásával kapcsolatban:
      Az ÚT kezdetén, legelején
      egyszerű, nem a netről tájékozódó, tanulatlan halászok nagyobb csodákat tettek, mint a Mester, akit követtek. (ennek szellemi oka van /pünkösd/, amely okról, és annak jelenlegi hiányáról nem igazán szoktam olvasni)
      Nincs elhamarkodott következtetés, 2000 év emberi tapasztalat után, amióta ezt az Utat követik, az elejéhez képest, kiüresedve az isteni természet jeleiből, bizonyítékaiból.
      Igen, összhangban vagyok az általam megfogalmazottakkal:
      ahogy a világgal és hiteivel, filozófiáival, izmusaival nagy a baj, úgy velünk, egyénekkel is, mert ezek belőlünk állnak. Ha én rend-ben lennék, ha bármelyikünk a valós rend-ben (Krisztusban tudatosulva) lenne, akkor már a világ is abban lenne. Ezért lehet kijelenteni, hogy hazudik minden „münchausen”, aki úgy lép fel, mint krisztusi, vagy megvilágosodott. Valójában csak keressük az Utat, mert ha Úton lennénk, azt, mint már megvilágosodott lényként tennék. Mert a megvilágosodás Krisztusban nem az ÚT célja, hanem az ÚT nyitánya, előfeltétele. Az ÚT célja az anyagvilág kiváltása az időből, a ciklikus-karmikus elmúlás haláli körforgásából.
      Én ennek az ÉRKEZÉS-ét VÁR - OM. Vagyis a Valóság szemtől szembeni (bensőmbeni) megnyilatkozását.
      (***)

      Törlés
    41. A jelenlegi „én” nem egyenlő a Krisztus-tudattal és természettel. Jézus szerint tehát, éppen ezért újra kell születni ahhoz, hogy követhessük Őt a jelenlegi „természetes” földi szintnél „magosabbra”, az élet eredetéhez és forrásához. A jelenlegi természetünk (az egész anyagi világhoz hasonlóan) azért VÁR felszabadulásra (és így Szabadítóra), mert SZENVEDÉSEKKEL, BETEGSÉGEKKEL terhesen nyög és sóhajtozik a HALÁL, az ELMÚLÁS IDŐ-IGÁJA ALATT. Senki nem képes mások időből való kiszabadítására, amíg maga is az idő rabja. Képtelen ellentmondás lenne. A természet elszakadt az örök-forrástól, ez az a „bűn” (eredetiben „vétek – céltévesztettség”, és ennek a megtapasztalható bizonyítéka pl. a betegség és a halál, amely jó és rossz cselekedeteinktől függetlenül ural minket e teremtésben), ami alól ki kell váltani bennünket, hogy kiszabaduljunk az időbe-haló anyagtest örökös-karmába való szellemi visszahullásainkból.

      Ezt a célt tehát, egy tér-időtől SZABAD SZELLEM /örök(ké való) szellem/ segítségével lehet csak megvalósítani. Méghozzá emberi idő-test fogságba születés által, hogy az idő-karmánkat belülről, vagyis az örökös (ciklikus) elmúlás természetébe (embertestbe) születve oldhassa fel. Mert az ember-szellem ugyan isteni, vagyis örök, de az ember eredete okán egy időben-létező hústestbe lehelt szellem által szült lélekké lett. Vagyis teremtettségünk okán szigorúan testhez van kötve a létünk. Ennek a feloldásáról szól a „Kereszt” áldó-zata. Nem arról, hogy kívülről utánozzuk, másoljuk, amit Jézus tett, mert az önmagában csak az „én” tettem lesz ismét, ami nem vált ki a halálból soha, a fent leírt okok, a forrástól elszakadt holt-természetünk miatt. Vagyis a valóságos Meg-váltózáshoz valóságos természetcserére van szükség. Ehhez pedig, ha hűek akarunk maradni Jézushoz és első követőihez a követésben, akkor mindenekelőtt vennünk kellene a mennyei Szellemet természetünk mag-/Meg-váltó-z(tat)ásához. Vagyis a Szent Szellemet, mert Jézus az evangéliumba erről nyíltan beszél.
      (***)

      Törlés
    42. Jézus azt mondta, hogy Neki azért kell e világról távoznia, hogy ennek a Szellemnek megnyíljon az útja az ember szívéhez, azt újraszülni (újjászülni), és így Ő (a Szent Szellem – az Atya Szelleme, ami az Atyafiúságra szül – vagyis Isten Nőisége) lesz a korszakvégi visszajöveteléig a mi segítőnk, vigasztalónk, AKI MINDEN IGAZSÁGRA ELVEZET. Ez ihletettséget jelent, vagyis a belső/felső információs tér megnyílását. Jézusnál is ugyanez történt 30 évesen a Jordánnál a Keresztelő („Illés”) szolgálatánál, amikor a Szent Szellem rászállt a korona-csakrájára, és megnyitotta (újraszülte) a tudatát az Atyjával való eredeti, addig emberileg „elveszített” kapcsolatra. Tehát az Őshöz, az Apjához való visszakapcsolás történik ekkor. Ha Őt követni akarjuk az általa bemutatott ÚT-on, akkor előbb ezt a beavat(koz)ást kellene megtalálnunk, és „bekapcsolnunk”.
      (***)

      Törlés
    43. Amikről itt „hangosan gondolkodtam”, azokat első sorban az evangéliumokból nyertem, a bibliai iratokból, amit több mint 42 ezer felé értelmeznek „annak” felekezetei (ennyire „egy-értelmű”). Az enyém csak egy verzió, és hogy igaz vagy sem? Azt az dönti el, hogy a szívünket egótlanítva mennyire tettük azt elérhetővé a Szent Szellem számára, hisz Ő az, aki minden Igazságra elvezeti az ember lelkét, nem pedig e világ szellemei.

      A gyarló és tökéletlen ember ezt az eredethez, ősi(s)éghez való „felülről jövő” visszakapcsolást keresheti és ezt az „Érkezést” várhatja (az evangéliumi és egyéb „iratok” alapján). Nem hiszek a testben felépült ego önmegváltásában, egy (szellemileg még) halott ember ihlet nélküli (saját) cselekedeteiben, legyenek azok akármilyen jámborak is, nincs megváltó értékük. Hisz a halott nem tud halottat támasztani (Münchausen szindróma), hacsak nem legkevesebb a gondolatain túli ihletettséget nyer kegyelemből isteni tettekre. Vagy egyenesen magát a megvilágosodást/feltámadást. A mi jámborságunknak a halott természetünk miatt az írások szerint nincs az idő-hurok alóli kiváltó, szabadító értéke. Mind a rossz, mind a jó-cselekedeteink, legyenek azok bárkinek, vagy bárminek a nevében elkövetve, csak itt, e földi létben lehet némi jelentősége (kára-haszna). Nincs benne akkora érdem, hogy kiemeljen bennünket a dögkút mélységeiből, annak bármelyik szintjéről (hanem sokkal inkább a mélyebbre jutást okozhatja mindez). Ha saját (én) megmentésünk miatt tesszük a „jót” – akár Jézus, vagy Buddha, vagy bárki más nevében másolva is –, akkor egyenesen az ellenkező sorsra válthatunk vele jegyet az következendő korszakos életben. Lásd a széles úton Jézus nevében „jó-szolgálatot” végző tömegeket… Töm-egeket – töm-egókat, akiket Ő a végén előre közölten elvet és elutasít látszólagos Krisztus-szolgálatuk dacára. Vagy éppen azért… a látszólagosság, a hamisság miatt A szív mélyén lévő kősziklára nem építés, a Krisztus isteni természetének szellemével való közösség hiánya miatt.
      (***)

      Törlés
    44. A beavatás jön magától,ha itt az ideje és ha képes vagy fogadni. Nem kell utána rohangálni és keresgélni. Ráadásul nincs két egyforma sem.

      "Mert az ember-szellem ugyan isteni, vagyis örök, de az ember eredete okán egy időben-létező hústestbe lehelt szellem által szült lélekké lett. Vagyis teremtettségünk okán szigorúan testhez van kötve a létünk. Ennek a feloldásáról szól a „Kereszt” áldó-zata. Nem arról, hogy kívülről utánozzuk, másoljuk, amit Jézus tett, mert az önmagában csak az „én” tettem lesz ismét, ami nem vált ki a halálból soha, a fent leírt okok, a forrástól elszakadt holt-természetünk miatt. Vagyis a valóságos Meg-váltózáshoz valóságos természetcserére van szükség."

      Ezzel teljesen egyet tudok érteni.

      *

      Törlés
    45. "A beavatás jön magától,ha itt az ideje és ha képes vagy fogadni. Nem kell utána rohangálni és keresgélni. Ráadásul nincs két egyforma sem."

      Én is hasonlóan látom, ugyanakkor, hogyha fogadni akarod, mikor jön, ahhoz "felké-szült-nek" kell lenni. Vagyis a fogadó-képességünkhöz ki kell tisztogatnunk a "hagyományos" gondolatrendszereink koromjától lelkünk lámpását. Lásd a "10 szűz" előké-szülését.
      (***)

      Törlés
    46. A beavatásra hiába vársz,mert ez a beavatás(tisztítás,ébresztés ki,hogy szeretné),ami jelenleg is folyik,elég régóta.Sőt nagyon régóta.
      Mondhatni harc dúl a lelkekért.Ha itt vagy,márpedig itt vagy,ez azt jelenti,hogy az előző "életedben" nem érted el sajnálatos módon a mércét,mint ahogy én sem.
      A nagy szellem,bár én szívesebben nevezem Teremtőnek,túl magasan van,addig még meg kell mászni pár emeletet,azaz innen nem elérhető.
      A sub teremtők,sub logoszok,istenségek,ki,hogy szeretné megint,viszont rajtunk keresztül,de mindketten értünk harcolnak. Az egyik itt akar marasztalni,szolgálni őt mint szolga,a másik fel akar emelni magához,fel akar szabadítani.(Pl.:Jézus megkisértése,-ne üss rést a pajzson-)Az egyik kétlovas harci szekéren kígyót lobogtat,a másik a harci szekéren pálmalevelet emel a magasba.

      ".. Mind a rossz, mind a jó-cselekedeteink, legyenek azok bárkinek, vagy bárminek a nevében elkövetve, csak itt, e földi létben lehet némi jelentősége (kára-haszna). Nincs benne akkora érdem, hogy kiemeljen bennünket a dögkút mélységeiből, annak bármelyik szintjéről (hanem sokkal inkább a mélyebbre jutást okozhatja mindez). Ha saját (én) megmentésünk miatt tesszük a „jót” – akár Jézus, vagy Buddha, vagy bárki más nevében másolva is –, akkor egyenesen az ellenkező sorsra válthatunk vele jegyet az következendő korszakos életben.."

      Bocsáss meg,de az itt kiemelt mondatodból az szűrhető le,hogy bármit teszel itt ebben az életben( mert bármit teszel,azt a saját akaratodból teszed) csak,és kizárólag itt van bárminemű hatása,ha jól értem.Javíts ki kérlek,ha rosszul értettem.
      Tehát,tehetek itt bármit,akár gyilkolhatom a 10 éves gyereket,miután megerőszakoltam őket,és ez a tett semmiféle hatással nincs csak a jelenlegi életemre,már,ha le bukok.?
      Számomra ez elfogadhatatlan. Lehet,hogy én vagyok maradi,földhöz, röghöz ragadt,de az ország határát sem lépem át szívesen,nemhogy kitelepüljek.
      Másnak fájdalmat okozni meg végképp. A te elgondolásod szerint ezért én"(hanem sokkal inkább a mélyebbre jutást okozhatja mindez)"vállalom,a még mélyebbre merülést is.
      (**)


      Törlés
    47. Természetesen nem úgy értettem a „jó és rossz tettek” kérdését, hogy nyugodtan tegyél rosszat. Isten őrizzen, hogy ekkora szörnyűségekre ragadtassa bárki is magát, mint amit példának hoztál! Viszont én e cselekedeteknek az idő, a halál-karma átka alóli megváltásunkban való DIREKT, KÖZVETLEN hasznavehetetlenségéről írtam. A karmába, az ok-okozatiság hálójába egyre mélyebbre gubancolódik ugyanis az a lélek, aki saját tetteit megváltói érdemnek hiszi. Jézus ezt mondta a farizeusok jó-cselekedeteiről: „bizony mondom nektek, el is vették (e földi létükben) minden jutalmukat” (pl. az emberek háláját, elismerését, egzisztenciális és erkölcsi támogatását stb.).

      A jó útra törekvő, aki megváltását keresi a helyes indítékból (nem egóból, rejtett vagy nyílt „én” – előnyökből, hanem érintettségből, ihletből, isteni indulatból), az már teremni fog ennek gyümölcseként az Isten szerint való „jó-tetteket” is (tehát itt a helyes viselkedés nem saját „vásárló-erő”, hanem „csak” következménye az Isten-tapasztalásnak). De ez nem menti meg a végső, rendszeresen újra és újra születő elmúlástól, sem őt, sem azt, akit segít „igaz” és áldást adó életével. Helyes tehát, sőt, szükséges a jót keresni és tenni, amennyire csak természetünkből telik. Ugyanakkor Jézus arra is figyelmeztet, hogy egyéni haszonszerzésből, illetve a sajátjaival még a gonoszok is tudnak jót tenni. Tehát a természetes jó-viseletünkre (önmegváltó módon) nem lehet üdv-várakat építve hinni.

      Törlés
    48. Egyetértek abban, hogy az egész létünk egyfajta beavató út. Kinek-kinek a megfelelő szellemi szintje szerint adagolódik és bomlik ki aszerint, hogy földi léte e „kis” beavatások „útvesztőiben” meddig jutott. Én úgy vélekedem arról, amit írsz, hogy ezek folyamatok az előkészületek a végső „Érkezés”-hez, a „nagy-szembesüléshez”, amikor is már nem lehet majd tovább vakítani a népet. Jézus is sokat fejlődött 30 éves koráig, de aztán jött a „nagy beavatás”, és onnantól egy másik életet kezdett élni. Még Ő is így lett beavatva és szolgálatra mozdítva a „tömegek” felé. Hát akkor mit csodálkozhatnánk, hogy a tanítványaival ugyanezek a „lépcső-fokozatok” történtek meg.
      Sőt! Előbb földi lét Jézus nélkül, majd 3 év személyes Jézussal élés éjjel-nappal, majd a halála-feltámadása után 40 napig ismét személyesen, de már a Feltámadottól (a halált legyőzőtől) való intenzív szellemi kiképzés, majd ezután még mindig a tiltás a szolgálatra. Ehelyett várjanak még 10 napot a felső teremben, míg kitöltetik rájuk is a mennyei Szellem, ahogyan korábban Rá is. Na, ők ezután lettek más emberek, az előtte lévő évtizedektől, majd a 3 év és 50 naptól nem…

      Ha úgy igaz a legenda, ahogy ma ismerem, hogy Nimród toronyépítése (lépcsőépítése) a Teremtő felé egy jóhiszemű, jó szándékú, de korát megelőző tévedés volt (vagy mondjuk egy előre-árnyékolódása a Jézusi műnek), akkor ott pont arról volt szó, hogy „test és vér (megváltatlanul) nem örökölheti az eget”, vagyis mi azt eredendően nem tudjuk „kijárni magunknak”.
      (***)

      Törlés
    49. Babám,túl sok vörösbor löttyent a poharadba.

      "......Tömören válaszolva az ÚT másolásával kapcsolatban:
      Az ÚT kezdetén, legelején
      egyszerű, nem a netről tájékozódó, tanulatlan halászok nagyobb csodákat tettek, mint a Mester, akit követtek.

      - Ühüm,az sem biztos,hogy halászok voltak,talán inkább a rokonai??.
      --mondj már egy csodát,kérlek,kérlek,csak egyet.--

      Nincs elhamarkodott következtetés, 2000 év emberi tapasztalat után,
      --komoly tapasztalatokkal bírhatsz--
      amióta ezt az Utat követik, az elejéhez képest, kiüresedve az isteni természet jeleiből, bizonyítékaiból.-jelekből pedig nincs hiány--
      Igen, összhangban vagyok az általam megfogalmazottakkal:
      ahogy a világgal és hiteivel, filozófiáival, izmusaival nagy a baj, úgy velünk, egyénekkel is, mert ezek belőlünk állnak. Ha én rend-ben lennék, ha bármelyikünk a valós rend-ben lenne, akkor már a világ is abban lenne...."

      ..de nincs.
      (******)

      Törlés
    50. A baj.Hiába mondod,hogy te nem úgy gondoltad,meg természetesen,nem úgy értetted. Nem mindenkinek az a természetes amit te annak gondolsz. Ezekkel a megnyilvánulásaiddal,azokat erősíted,akiket egyébként nagyon is fogni kellene.
      "..Viszont én e cselekedeteknek az idő, a halál-karma átka alóli megváltásunkban való DIREKT, KÖZVETLEN hasznavehetetlenségéről írtam..."
      Fogalmazz érthetőbben.
      A halál,mint kapu,és a karma nem átok,a rossz. Szükségszerű,a fejlődés talán nélkülözhetetlen kelléke.
      A reinkarnáció létezésének,és működésének a kisajátítása,és gonosz célokra való kihasználása,na ez a rossz.
      Jézust három mágus avatta be különböző helyszíneken.
      Ez akkor nem volt különlegesség. A régi/ősi életminőséget,nem igazán jó szó,de jobb nem jutott most eszembe,Jött és próbálta újra feleleveníti. Majd ezt a törekvést kihasználva, megint a jó szokás szerint az élre állva vitték vakvágányra.
      Ha az eddigiekből nem tudtad levonni a következtetésed,hogy van egy jó Istenség Shi,és van egy a gonosz Istenség Jhv. Akik értünk küzdenek különböző okok folytán,akkor még termelheted a szép szóvirágaidat,de megint kezdheted újra...és újra...és újra...tetszik,vagy sem.
      (**)

      Törlés
    51. Youtube link: https://m.youtube.com/watch?v=ql056qhRxro
      Kérlek titeket, keljetek fel és járjatok! :)
      Amúgy erről a sok csillagról nekem már a régi Lehel hűtők jutnak eszembe, nem lehetne valami humánusabb, vagyis értelmezhetőbb nicket kitalálni?:)
      B.

      Törlés
    52. Nimród tornya.
      Igen,abban a korban olyan idióták voltak a Királyok,akik népek élete felett rendelkezett,hogy építeni akart egy utat a felső világba.

      Kikötőt épített,amit Jhv megakadályozott.
      Miért tette?,a kérdés. Egyszerű válasz,csak rajta keresztül legyen elérhető a felső világ. Nem ismerős? Mint a papok,te elmondod a papnak,a pap elmondja az Istenségnek. A levonható,vagy levonandó tanulság,semmi nem az aminek látszik. Vagy,ha mégis annak látszik,az azért van mert úgy akarják,hogy annak látszódjon.
      (**)

      Törlés
    53. Valóban B. Választhatnál más betűt is,ezt már elég rendesen lejárattad.
      (**)

      Törlés
    54. Nem gondolom, hogy lejáratom magam azzal, hogy igazat mondok. Ha esetleg vétkeztem volna is akkor pedig az Atya megbocsát, ha megvallom a bűneimet, ez amúgy benne van a hiszek egyet-ben is, "hiszek a bűnök bocsánatában", persze lehet, hogy ez számodra ismeretlen fogalom. Mellesleg becsületesebbnek tartom egy itt kreált nickel hozzászólni, mint a másik nickjére asszociálni, saját hozzászólásként feltüntetve.
      B.

      Törlés
    55. Te komolyan is gondolod,hogy,ha megvallod a bűneidet,azzal megbocsátást nyersz?
      Anyám borogass.
      Itt olvasol jó ideje,de semmit nem tanultál,és még mindig mindent elhiszel?

      Ez aranyos.Tényleg B.

      Igaz,hogy pár mondatoddal ezelőtt leocsmányoztál mindenkit,de szerinted,ez rendben van,mert neked az Atya megbocsát.
      Lesz még itt sírás rívás kiskomám.
      Nem az atyát sértetted meg. Így meg sem bocsáthat.
      No gondolkozni is kellene néha,nem csak idiótaságokat linkelgetni.
      Neked lehet,hogy ez jó pofizás,de lehet,hogy másoknak egyáltalán nem az.
      (**)

      Törlés
    56. "- Ühüm,az sem biztos,hogy halászok voltak,talán inkább a rokonai??."

      Hatcsillagos, eszembe juttatál egy könyvet. Riának és B.-nek nem ajánlom olvasásra.

      http://mek.oszk.hu/04100/04179/04179.pdf

      */*

      Törlés
    57. Én legalább hiszek valamiben (**). Az Atya megbocsát, az hogy Te nem az a Te dolgod, valószínű, hogy az Atya sem bocsát meg neked, ahogy az írva van.
      B.

      Törlés
    58. "Mert ha megbocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, megbocsát néktek is a ti mennyei Atyátok. Ha pedig meg nem bocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, a ti mennyei Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket." Mt 6:14
      B.

      Törlés
    59. Megjegyzem Jézus mondta, nem hiszem, hogy kamu lennen.
      B.

      Törlés
    60. ""Ezért az Úr nagy haragra gerjedt Izrael ellen, s eltaszította színe elől; csak Júda törzse maradt meg egyedül.
      De Júda sem tartotta meg az Úrnak, az ő Istenének parancsait, hanem az Izrael bevezette szokásokhoz igazodtak.
      Ezért az Úr Izrael egész népét elvetette, megalázta, és fosztogatóik kezére adta őket, míg végül el nem taszította őket színe elől.""
      Na akkor B melyik bocsát meg,,,meg kinek,a saját választott népét is megbüntette,vagy egyáltalán egyről beszélünk?
      (**)

      Törlés
    61. https://www.youtube.com/watch?v=IziVkiSTcxw

      Törlés
    62. (..) = (......) = t = (Pa?) De nics ezzel baj, tetszik amiket írsz.
      (...) = téged nem ismerlek, de tetszenek a te gondolataid is.
      B, hozza a formát. :)

      Törlés
    63. (..) = (......) = t = (Pa?) nincs baj, csak néha szövegeket ért félre.
      Mint ahogy B. is csak a kereszténységet és a humanizmust.
      De ami itt a lényeg: a felebaráti kekeckedés és ütlek-váglak
      „újra...és újra...és újra...tetszik,vagy sem.” )
      LE HELL a hűtő

      Törlés
    64. Kell ez , hidd el. Így forr a leves. A résecskék is ütköznek, mint ahogy a csillaghalmazok is.

      Törlés
    65. "(..) = (......) = t = (Pa?) De nincs ezzel baj, tetszik amiket írsz."
      Pa,nem én vagyok,de régóta ismerem. A hatost azt nem tudom.
      Nem ért félre,rosszul fogalmazol,ami félreérthető.
      Megtetszett a csillagos nicked,improvizálnom kellett,de lenyúltad a hármast.
      Évtizedes tapasztalat,hogy simogatva nem lehet ébresztgetni(max.a párod),a pofon figyelemfelkeltőbb,--és a düh tanulásra ösztönöz.Fordított pszichológia--.
      „újra...és újra...és újra...és újra...tetszik,vagy sem.”
      De,ha van jobb ötleted,ki vele.
      (**)

      Törlés
    66. Már régen lemondtam róla hogy ébresztgessek. Itt leírom amit gondolok, aki megtalálja, hasznosíthatja ha kell neki. No megaztán en sem érzem magam olyan hű de nagyon ébernek.. pláne tanítónak - remélem végeztem ezzel az önbecsapással. :)

      Törlés
    67. Sokszor belefárad az ember.
      Inkább újra lemerülne,csak,hogy ne kelljen gondolkoznia,felteszi a szemellenzőt,fülhalgatót és csak megy előre,csak előre,de egyszer újra levegőre vágyik,és csendre.Megint ki kell emelnie a fejét,levegőt venni.

      Ő (She)pedig tudja,hogy rájöttél a titokra,ezért nem hagy békén. Kocsi mely majd a buszmegálló oldalához passzíroz,persze vigyorog,és a ...rendszáma....
      Mikor az orrod előtt zár be a kassza,és fogcsikorgatva állsz be a másik sorba.
      Mikor valami fontosat mondanál a vonalas telefonon,és az utcában elmegy az áram.
      Mikor leszappanozva állsz a fürdőkádban,és pont elalszik az őrláng a vízmelegítőben.
      Mikor itt a Mazsola honlapján,kicsit komolyabb gondolatokat írnál, már negyedszer dob vissza,és már a fejeddel vered a klaviatúrát. ja,és kiderül,hogy nincs interneted.
      Azért vannak apró örömök is.
      Jé,ma nem törtem le megint a tükröt a kocsimról.Igazán azt sem értem,hogy törhet le egy tükör. 40 tonnás kamionnal évek alatt bejártam európát. A garázsból kiállva leesett a tükröm.

      Soroljam még?

      Nade,,,,ha mint jó kisiskoláshoz méltóan,leszidod B-t a ronda beszéd miatt,vagy Riának válaszolgatsz,már törölgetve az izzadságot a homlokodról. M i n d e n rendben van.
      Van meleg víz,hurrá nem hidegben zuhanyozom.
      Na akkor inkább vállalom,hogy mindenki hülyének gondoljon,de minden rendben van.t.

      Törlés
    68. Ezt a végére be akartam tenni,lemaradt. Csak gondolkodásra.

      http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/movie-emberek-jTURWDtRmZpJUTFw

      Kéz a falon,a szem, és stb..t.

      Törlés
    69. „Nem ért félre,rosszul fogalmazol,ami félreérthető.”

      Lehet, hogy túl sokat olvastalak, azt rám ragadt valami belőle? :))

      Amit leírtam másodjára, azt leírtam elsőre is, csupán külön neked megismételtem magamat, hogy jóindulatomat bizonyítva segítsek, mert te magad kérted ehhez a plusz segítséget tőlem.
      Leírtam azt is elsőre (ahogy már sokan, sokféleképpen leírták, elmondták az elmúlt ezredekben), hogy mi a kulcsa a megértésnek:

      A szív „egótlanítása”.
      Vagyis, hogy tekerjük le magunkban az én-hangerőt, tisztogassuk ki magunkból az évtizedek alatt nagy tudást felhalmozott, büszkére hízott gondolatrendszereinkből kifejlődött, féltékeny én-képzeteink kormát/karmát. Most érthetően fogalmazok? És érted-érzed azt is, hogy ez nem ellened van, ez ellen nem kell védekezve támadnod? És érted-érzed, ahogy ezt nem rád írom, hanem mindannyiunkra, így magamra is? Ez ellen, ha védekezik bennünk valami, na, pont az az ego. Itt csak ő van életveszélyben. Őt meg le kell magunkba nyomni ilyenkor. Pont az a cél, hogy minél kevésbé higgyük magunkat vele egynek!

      Azonban az is igaz, hogy e tanács csak arra vonatkozhat, annak lehet hasznos, aki tanulni is akar még itt a földön valamit. De lehet, hogy mint írod, te már ismered a titkot /„Ő (She)pedig tudja,hogy rájöttél a titokra,ezért nem hagy békén.”/. Vagyis mindent tudsz? Ezért hiszel a „pofon figyelemfelkeltő” pszichológiájában, aminél nem tudsz jobbat („De,ha van jobb ötleted,ki vele”).

      Mesélhetnél valamit erről a „She”-ről (vagy inkább „Shi”? Tudnál kicsit pontosabban és bővítve fogalmazni, mert tényleg nem értem)
      „Ha az eddigiekből nem tudtad levonni a következtetésed,hogy van egy jó Istenség Shi,és van egy a gonosz Istenség Jhv. Akik értünk küzdenek különböző okok folytán,akkor még termelheted a szép szóvirágaidat,de megint kezdheted újra...és újra...és újra...tetszik,vagy sem.” Akkor újra megkérdezem, ki ez a „She” és „Shi”?
      (Egyébként látod, az itt idézett gondolatfüzéred is egy teljesen alaptalan, fölényeskedő „védekező támadás” a részedről. Honnan vetted azt, hogy én nem tudok a jó és gonosz működéséről. Ezzel a hamis állítással egy képtelenséget húztál rám. És vajon mi a te („jó vagy gonosz”) indítékod ilyenkor? Tbk. ezért is igaz, hogy „vala-miért(?)” szövegeket értelmezel félre. Kérlek, olvass figyelmesebben… vagy „jobb indulattal”…

      Egyébként igazad van abban, hogy vannak olyan kultúremberi szint alá süllyedő, vagy eleve arra készült „programok” is, akik nem tanulni és gondolatokat cserélni jönnek ilyen helyekre, hanem „kocsmázni”, és ezzel könnyen lehet, hogy lehúzzák az ilyen eszmecsere-helyeknek a nívóját. De ahogy látni, az ilyeneknek még „pofonokkal” sem lehet segítséget nyújtani. Némelyikükön lehet, hogy már senki, semmivel sem tud segíteni. Persze reménykedjünk. Csak míg a fizikai-térben mondjuk egy jobb /többcsillagos :) / étteremből kilehet pakolni és tiltani a másokat nem tisztelő, lelkileg „részeges, közönséges és káromkodó, mások ételére hányó és sz@ró kötekedőket”, addig úgy tűnik, egy virtuális-térben ez nem ugyanilyen egyszerű, és sajnos még a te pofonjaid sem képesek erre.
      Mert kontra-produktív. A pofátlant, a jó-modort nem ismerőt valószínűleg („ez sok évtizedes tapasztalat egy ember szintjén” és sok évezredes az emberiség szintjén) nem teszed jobbá „verekedéssel”! Lásd a „szent” háborúkat és az inkvizíciót, mert ott már kipróbálták az ilyen nevelőmódszereket a „legmagasabb” szintekig. Azonban sokkal valószínűbb, hogy mások letámadásának meghonosítására, támogatására (főleg mikor alaptalan és indokolatlan) a „jobb és emberibb időkhöz” szokott törzsvendégek kezdenek „elmaradozni”. De még a hasonlóan gondolkodó újonnan betévedők is szinte azonnal kiszédülnek egy pofozkodó-helyről, hogyha a cégér, ami behívta őket, nem boksz-edzőtermet hirdetett, hanem akárhánycsillagos vendéglátó éttermet...

      Törlés
    70. „De,ha van jobb ötleted,ki vele.”

      Igen, van jobb ötletem a „kocsmázásnál”.
      Pontosabban nem az én ötletem, hanem egy nálam véghetetlenül bölcsebb és igazabb Isten-Ember ötlete ez:
      „SZERESD (tiszteld) az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből és minden erődből és teljes elmédből; és a te felebarátodat, mint magadat.”
      Ha valaki erkölcsileg már nem „óvodás” (bocsánat az igazi óvodás gyerekektől), vagyis szellemileg már egy kicsit érlelődik és növekszik benne „valami”, és kezd az egója fölé emelkedni, akkor azon érezhető, hogy nem féltékeny a tudására, ha valaki nem úgy táncol, ahogy ő fújja azt a saját maga által összeállított személyes kottájából.
      Ha valaki itt mondjuk a blikkből, vagy okkult könyvekből, szentkönyvekből, vagy egyenesen a 444-ből, sőt, az origóból stb.stb. kikölcsönzött idézeteit igyekszik megosztani, vagy ha saját „önálló ötletei” is vannak, azt itt minek megcsapkodni azonnal a saját magunk által összetákolt kőtábláinkkal? Mert ez olyan „mózese shi”, nem? :)

      Aki „magyar-szívű”, vagyis szereti és tiszteli az Istent és az embert, az ha valamit nem ért is meg elsőre, vagy másodjára sem stb. a másik látásából (ami teljesen természetes dolog, mert itt a legtöbben a különféle előzményeink miatt nem teljesen azonos koordinátákra alapozunk), azon akkor is látni, az Isten- és Ember-szeretetet. Ezt a tiszteletet az esetleges „időleges értetlenségei” elé helyezi, és ennek szellemében tisztességesen tájékozódik és kérdez, vagy vitatkozik. Lásd most hirtelen egy példának ehhez föntebb, az „egy-csillagos” reagálását, mert az ő „problémafelvetésében” egyensúly és felebaráti tisztelet és segíteni akarás volt, nem pedig egy fölényeskedő-modorú pályáról lesöprés. De a legkevesebb, hogy erre a tiszteletre legalább törekszik az emberfia, mert ebben az isteni emberségben hisz, és ezt is vallja. Ha már kérdezted, én ezt „jobb ötletnek” tartom, mint a „düh általi tanulás fordított pszichológiáját” a fent leírt okok miatt. Kérlek, ne a dühöngésből tanuljunk, vagy tanítsunk, hanem lazuljunk és tanuljunk egymást KÖLCSÖNÖSSÉGI ALAPON tisztelve :)
      (***)

      Törlés
    71. Barátom t,

      Szerintem a veled történt balszerencsés dolgok...

      "Kocsi mely majd a buszmegálló oldalához passzíroz,persze vigyorog
      Mikor az orrod előtt zár be a kassza,és fogcsikorgatva állsz be a másik sorba."
      Mikor valami fontosat mondanál a vonalas telefonon,és az utcában elmegy az áram.
      Mikor leszappanozva állsz a fürdőkádban,és pont elalszik az őrláng a vízmelegítőben.
      Mikor itt a Mazsola honlapján,kicsit komolyabb gondolatokat írnál, már negyedszer dob vissza,és már a fejeddel vered a klaviatúrát. ja,és kiderül,hogy nincs interneted."

      stb...

      ...PONT NEM azt mutatják, hogy jó úton jársz, pont nem arra ösztökélnek, hogy így jó ahogy csinálod, (pláne ha te "már tudod a titkot") hanem éppen ellenkezőleg: változtatnod kell. A "tanító módszereden", az életviteleden, a másokkal való hozzáállásodon, mert úgy tűnik a jelenlegi életmódod nem igazán tetszik She-nek, és állandóan üzenget neked, mindenféle módszerrel, de te csak nem fogod fel.
      Ha tudod a titkot, akkor azt is tudod, hogy mindenki magából indul ki, és minden belülről indul ki, ezt a belső kisugárzást tükrözi vissza a "külvilág"... és ha veled ilyen furcsa dolgok történnek, akkor most sem a világgal van a baj... Nem véletlen az sem, hogy már csak ide írsz, és az sem, hogy PONT ITT kapsz egyébként válaszokat is, ha kicsit figyelsz..

      És ha ezt a kis személyes "elemzésemet" megint egóra veszed, és nem hallgatsz a szívedre, akkor te még nem ismeret a titkot.

      Törlés

    72. …a szívről ezt is mondják:
      https://www.youtube.com/watch?v=S0bbFhVIdIA&t=311s

      A szív egótlanításához …

      Ismeretes egy módszer, mely szerint a köldökbe (napfonat) beleképzelt parazsat élesztgeti az embör fia a lélekzetével…. Akkor érdemes a gyakorlatba belekezdeni, mikor a keresztcsonttól a fejtetőig a gerinc vonala mentén teljes és tökéletes a lazaság (savászana, http://jogasziget.hu/savaszana-hullapoz/).

      Csukott szemmel, lassú kilégzéssel szítom a „parazsat”, majd lassú belégzéssel a „gerinc mentén” felszívom a szítással képzett hőt (lángocskát) a szívig, majd újra… Megfelelő ritmus mellett a hőség/láng körönként növekszik, a szívtér egyre tágul az ego pedig egyre melyebben belemerül…. a kis szemét gyakran védekezik ilyenkor viszketéssel vagy ami még rosszabb, elalvással...!!

      Nagy (szív)fájdalmam azonban, hogy legtöbbször ezt a megtermelt hőt/szert nem sikerül megtartani, általában másnap ébredést követően („lefelé”) a maradék is kiszökik, valahogy így: https://www.youtube.com/watch?v=LUi3CxHeH_k

      …aki látja károm, fizesse meg mákom…. vagy inkább mondja meg, hogyan lehet rágásbiztos zsákot varrni!?

      Törlés
    73. Youtubelink: https://youtu.be/5xDIh-_Geuk
      Lol
      B.

      Törlés
    74. Köszi Mazsola,hogy próbálsz a jó út felé terelgetni.Jól jön egy ilyen "világítótorony" a ködben.

      Nekem is jól jöttél volna. A rengeteg elolvasott könyv után,az akkor még itthon újdonságnak számító internet világába belépve,(rászabadulva)a barátommal,úgy éreztük,rájöttünk,megtaláltuk,megvan a "Grál."!
      Hát nem volt,meg.
      Ezt a nagy "ébredést" követték a fentebb leírt történtek. Mint mindenkinek nekem is az volt az első,-sokadik- gondolatom ,hogy na,ez így nem stimmel,valamit nincs jól.
      Így kezdődött már vagy tíz éve, Ill.inkább több.
      kb.10 éve már nincs vonalas telefonom sem.
      Érdekes,hogy a humoros oldala nem tetszett meg senkinek.
      Pedig kimondottan jó a humorérzéke.

      Dehogy vettem az elemzésed,sértőnek Mazsola! Örülök,hogy nem hagytad szó nélkül,bár az hittem a humoros oldaláról közelíted majd meg,de így is tökéletes volt,és köszönöm.t.






      Törlés
    75. Pityesznek

      A videó-bejegyzésed a szív „különös képességéről” szóló tudományos (tapasztalati-kísérleti) felfedezés TÖBB mint érdekes!!

      A másik, a „mélységből” felhozott ős-láng, amivel tisztítod a szíved az e világi kosztól… hát, had ne mondjam miért, de megleptél vele :)

      GHOSTBUSTERS (2016) Mercado Hotel
      Nimród torony – Felkelő Nap háza
      Ahol a „mélység kapuját” nyitják, hogy a „bemocskolt” ős-nap föl kelljen rendet tenni, kitisztítani a világot, de amit a hollywoodi mágia e film-sorozatával is visszazárna újra és újra a palackba:
      http://newcinema.es/imagenes/2016/06/Cazafantasmas_nuevas-imagenes-7.jpg

      Ugyanez a szimbolika a MO ANA (2016)
      Sólyommá átváltozó, félisten Nimród-figurájának (Maui) napfonat-köldök tetkóján:
      https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2016/06/12/18/moana.jpg

      Aki istenségének eszközét (ami egy fénybe „öltöző” Hold-sarlós forma) egy RÁK őrzi, szintén egy Nimródi - típusú „égig-érő toronyban”:
      http://vignette1.wikia.nocookie.net/disney/images/c/cc/Moana-62.jpg/revision/latest?cb=20160915134448

      Helyesebben, a GHOSTBUSTERS (2016) filmhez hasonlóan, annak mélység-kútjában, aminek a „nap-kapuja” itt a torony tetején nyílik:

      http://vignette1.wikia.nocookie.net/disney/images/3/3d/Moana-61.jpg/revision/latest?cb=20160915134441

      (Hegy/torony/zikkurat/piramis/nap-oszlop/dzsed(i)-oszlop/ankh, mint élet(fény)fa megjelenítések, ami mágikusan összeköti a magos-eget a földi mélységgel, vagyis innen nézve e világot a (pólusos) túlvilágokkal (gyökér – törzs – korona, úgy, mint anyag(test) – lélek – szellem). De ezeket is tudja már „szinte” mindenki…
      Ma már.. Krisztus óta.. az én jelenlegi véleményem szerint
      nem meghaladott okkult test-mágiával kell tüzelni (úgy írtad: a tüzet oda KÉPzeled), mert az az idő-kígyó alól nem szabadít fel. „Itt és most haszna” lehet, de vajon milyen áron? Egyébként nem is tudtam erről a technikáról. Köszi a „kísértést” :)

      Sajnos nem jöttem rá, hogy kell aktívan megtartani azt, ami pislákol.
      Ismereteim szerint potenciálisan a „rák-ház” bírja a kincset, ezért leginkább „azzal” halásznak. De kifelé, a tömeg felé meg gyalázzák.
      Úgy látom, a „rákot” (a szívet, ami együtt hullámzik a galaxis-maggal) a „bak köve” rohadtul fogja. A bal-láb a „halak és vízöntő” határánál bele is törött, „végleg”(?) megrokkanva. (Ezt a jákob-bokáj „fogást”még Maui fegyverére is felvésték a kis „kő-mű-vészek”, ha ránagyítasz – „örökség-lopás”)
      Még mindig nem tudom pontosan, hogyan állítsam félre teljesen/véglegesen/állandóan az „elzáró-követ” a szív elöl. Felolvad, visszafagy. Talán mert a korszak mélyre süllyedt, a fény-vesztett pislákolás miatt még mindig (egyre jobban) haldoklik a gyenge test-lélek? Talán erre a korszak-végre csak a kegyelem maradt, hogy az igazán érintettek ne tudjanak a felfuvalkodás csapdájába beleesve odaégni. Persze könnyen lehet, hogy ezzel én is becsapom magam még, mikor nem vagyok elég laza, vagyis hulla. De akárhogy is.. ennyit tudok jelenleg.
      Úgy gondolom, az biztos, hogy a kegyelem nagy, és az Örök Él, és nem hagy el véglegesen! Az áldás, mikor ihlet-állapotban képesek venni, oldás is a hülyeségből :) ideje lenne stabilizálódni.
      Ha most takarékon is van, vagy csak őr-lángon (szerintem a „hülyeség” az oka), akkor… úgy gondolom az ÉRKEZÉS az egyetlen remény, és akkor fog kiábrázolódni (legalább körvonalakban) a vég-eredménye. A döntéseket magasabb szinten hozzuk, és itt talán senki sem láthatja át. Még mindig csak a tükör van, ami viszont az évezredes kosztól még mindig homályosabb, mint egy-kor.
      (***)

      Törlés
    76. Pityesznek

      A videó-bejegyzésed a szív „különös képességéről” szóló tudományos (tapasztalati-kísérleti) felfedezés TÖBB mint érdekes!!

      A másik, a „mélységből” felhozott ős-láng, amivel tisztítod a szíved az e világi kosztól… hát, had ne mondjam miért, de megleptél vele :)

      GHOSTBUSTERS (2016) Mercado Hotel
      Nimród torony – Felkelő Nap háza
      Ahol a „mélység kapuját” nyitják, hogy a „bemocskolt” ős-nap föl kelljen rendet tenni, kitisztítani a világot, de amit a hollywoodi mágia e film-sorozatával is visszazárna újra és újra a palackba:

      http://newcinema.es/imagenes/2016/06/Cazafantasmas_nuevas-imagenes-7.jpg

      Ugyanez a szimbolika a MO ANA (2016)
      Sólyommá átváltozó, félisten Nimród-figurájának (Maui) napfonat-köldök tetkóján:

      https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2016/06/12/18/moana.jpg

      Aki istenségének eszközét (ami egy fénybe „öltöző” Hold-sarlós forma) egy RÁK őrzi, szintén egy Nimródi - típusú „égig-érő toronyban”:

      http://vignette1.wikia.nocookie.net/disney/images/c/cc/Moana-62.jpg/revision/latest?cb=20160915134448

      Helyesebben, a GHOSTBUSTERS (2016) filmhez hasonlóan, annak mélység-kútjában, aminek a „nap-kapuja” itt a torony tetején nyílik:

      http://vignette1.wikia.nocookie.net/disney/images/3/3d/Moana-61.jpg/revision/latest?cb=20160915134441

      Törlés
    77. …Hegy/torony/zikkurat/piramis/nap(fény)-oszlop/dzsed(i)-oszlop/ankh stb., mint élet(fény)fa megjelenítések, ami mágikusan összeköti a magos-eget a földi mélységgel, vagyis innen nézve e világot a (pólusos) túlvilágokkal (gyökér – törzs – korona, úgy, mint anyag(test) – lélek – szellem. De ezeket is tudja már „szinte” mindenki…
      Ma már.. Krisztus óta.. az én jelenlegi véleményem szerint
      nem meghaladott okkult test-mágiával kell tüzelni (úgy írtad: a tüzet oda KÉPzeled), mert az az idő-kígyó alól nem szabadít fel. „Itt és most haszna” lehet, de vajon milyen áron? Egyébként nem is tudtam erről a technikáról. Köszi a „kísértést” :)

      Sajnos nem jöttem rá, hogy kell aktívan megtartani azt, ami pislákol.
      Ismereteim szerint potenciálisan a „rák-ház” bírja a kincset, ezért leginkább „azzal” halásznak. De kifelé, a tömeg felé meg gyalázzák.
      Úgy látom, a „rákot” (a szívet, ami együtt hullámzik a galaxis-maggal) a „bak köve” rohadtul fogja. A bal-láb a „halak és vízöntő” határánál bele is törött, „végleg”(?) megrokkanva. (Ezt a jákob-bokáj „fogást”még Maui fegyverére is felvésték a kis „kő-mű-vészek”, ha ránagyítasz – „örökség-lopás”)
      Még mindig nem tudom pontosan, hogyan állítsam félre teljesen/véglegesen/állandóan az „elzáró-követ” a szív elöl. Felolvad, visszafagy. Talán mert a korszak mélyre süllyedt, a fény-vesztett pislákolás miatt még mindig (egyre jobban) haldoklik a gyenge test-lélek? Talán erre a korszak-végre csak a kegyelem maradt, hogy az igazán érintettek ne tudjanak a felfuvalkodás csapdájába beleesve odaégni. Persze könnyen lehet, hogy ezzel én is becsapom magam még, mikor nem vagyok elég laza, vagyis hulla. De akárhogy is.. ennyit tudok jelenleg.
      Úgy gondolom, az biztos, hogy a kegyelem nagy, és az Örök Él, és nem hagy el véglegesen! Az áldás, mikor ihlet-állapotban képesek venni, oldás is a hülyeségből :) ideje lenne stabilizálódni.
      Ha most takarékon is van, vagy csak őr-lángon (szerintem a „hülyeség” az oka), akkor… úgy gondolom az ÉRKEZÉS az egyetlen remény, és akkor fog kiábrázolódni (legalább körvonalakban) a vég-eredménye. A döntéseket magasabb szinten hozzuk, és itt talán senki sem láthatja át. Még mindig csak a tükör van, ami viszont az évezredes kosztól még mindig homályosabb, mint egy-kor.
      (***)

      Törlés
    78. Az evilági kosztól akkor lennék képes hatékonyan tisztítani a szívet, ha a fentieket magamban és magamnak tenném, csendben… én különben is csak zabálni jöttem… köszönöm a finom falatokat! :)

      Ilyen ez a zabagép folyton csak tömi a bendőjét, ezért is érezheti úgy, hogy emészthetetlen követ hordoz a hasában.
      Igazad lehet…a kegyelem jelenti az egyetlen kiutat ebből az ördögi korból..
      …nade addig is olvasgassunk tovább a sorok között ;-)

      https://www.youtube.com/watch?v=l4m_eRbrjlE

      Én vagyok az aki nem jó
      fellegajtó nyitogató.
      Nyitogatom a felleget,
      sírok alatta eleget.

      Ifjúság gyöngykoszorú,
      ki elveszti de szomorú!
      Ifjúságom telik el,
      ezért a szívem hasad el.

      Bolond volnék ha búsulnék,
      ha a búnak helyet adnék.
      Én a búnak utat adok,
      magam pedig vígan járok.

      Édesanyám rózsafája,
      én voltam a legszebb ága.
      Kihajtottam az utcára,
      a legények bosszújára.

      Édesanyám rózsafája,
      én voltam a legszebb ága.
      Bár sohasem nyíltam volna,
      maradtam volna bimbóban.

      Bolond volnék ha búsulnék,
      ha a búnak helyet adnék.
      Én a búnak utat adok,
      magam pedig vígan járok.

      Gyere ki te gyöngyvirág,
      mert feljött a holdvilág
      Nyitva az ajtó bejöhetsz,
      üres a pad leülhetsz.

      Vetett az ágy lefekhetsz,
      nyitva az ajtó bemehetsz.
      Adj egy csókot én egy mást,
      ne felejtsük el egymást.

      Adj egy csókot én egy mást,
      ne felejtsük el egymást.

      Törlés
    79. Úgy látom, hogy ma természetes a lélek éhsége, mivel születése után egy kis idővel levált az ártatlansága gyermekkorának isteni tejéről. Hiszen nem a biztonságos „felülről” vezetést és az ahhoz szorosan hozzátartozó BeL-ső szellemi erőt (a BeL-ső NAPot) választotta többé az anyagba zárt fény felszabadító munkájához, hanem e helyett anyagi tapasztalatok gyümölcseit kívánta kóstolgatni. Így, mivel „függetlenné” tette ön-magát az Istennel való bensőséges és szoros kapcsolatától, fokozatosan eldugult a durva matéra-szellem fogyasztásától és tapasztalásától az a szellemi köldökzsinór-csonk. Tehát pont ott, a „napfonatnál”, a BELsőben, ahol a szellemi identitásunk gyökerezik. Krisztus ezt a kikötött bekötést jött helyrerakni, hogy megszabaduljunk a szellemi és lelki anyag-függőségeinktől. Újra, az eredeti, isteni természetünk szerinti Isten-függőségünkhöz visszatérve (mag-/meg-térve).

      Jézus a tökéletesen megvalósított emberi életét (annak tökéletes isteni értékét) feladva azt, szellemi szinten nekünk ajándékozta. Jelen meglátásom szerint ezért volt szükségszerű a halála, mert bűntelen élete miatt – szoros, ÉL-Ő Isten-egysége miatt –, neki nem volt önmaga okán miért testi-földi létében elpusztulnia. Ezért ő az élete egyedi minőségével és annak testi-szintű feladásával azt ránk hagyományozta, ránk TESTálta (mert az ÚjTESTeMENT Ő). Jézusnak ez az örökségként átadott földi léte –szellem-jogi szinten, mint potenciális, választható lehetőség – a halál szellemi állapotában lévő hústestű lelkek számára elérhető lett, hogy megszabadulhassanak a „karmikus” haláltól az időtlen istenes élet számára. Azért, hogy elgördülhessen természetfeletti beavatkozásként az a nehéz kő a lezárt sírboltunk elől, és felragyoghasson az az eredeti nap-természet újra bennünk is. :)
      (***)

      Törlés
    80. Úgy gondolom a ránk maradt leiratok alapján, hogy ezen istenes minőség jelenleg „még csak” hit által érhető el (a sűrűsödő szülési fájdalmak miatt talán már nem túl sokáig). Mert ennek egy előre rendelt, korszak-függő ideje van, mint „mindennek az ég alatt”! Ez a jövőbe előrenyúló, felhőnyitogató hit nem összetévesztendő a „hagyományos” emberi, dogmatikus hiszékenység babonájával! Ez a hit a még nem látható (magasabb síkon) keletkezett valóságokat elérő isteni természetű eszköz. Isteni természetű, mert Isten természete a hit, ugyanis Ő a még meg nem valósult (nem megnyilvánult, nem látható, nem létező dolgokat) hívott elő a nemlétből, úgy, mint meglévőket. Tehát, ha az igazi evangéliumról van szó, akkor ott ekként kell érteni a „hit” fogalmát és természetét, nem pedig emberi természetű, megalapozatlan hiszékenységként.

      Ezt a jövendő világ szellemi kincsesházát érték el isteni természetű hitük kinyúlt kezeivel az apostoli egyházban. Ezt a természetfeletti, vagyis a tiszta isteni – és nem emberi – természetű evangéliumot vitték akkor az emberek közé az apostolok és tanítványaik. ((Annak, aki nem hiszi, olvassa az „Apostolok cselekedetei” iratot az evangéliumok után. Azután nézze meg a mai „követőket”, mennyire hiteles a biblia tükrében az ő „követésük”.)) Az eredeti, igazi követők nem az akkor még nem létező bibliát vitték magukkal az emberek közé, hanem a feltámadás erejét. Én, ha kereszténységről beszélnek nekem, nem érem be kevesebbel, mint „ami meg van írva” arról, milyen természetű az igazi kereszténység :) Mert ott nem testi, vagyis nem természetes emberi, nem lelki (elme-érzés), hanem isteni, szellemi ÉL-Ő ERŐ van bemutatva. Ha valakinél ez megjelenne, ott az agy (ego-barrikád) eldobhatná végre magát, a szív pedig erővel ugrándozna eredeti önazonosságának felismerésétől. És ezrek térnének meg naponta, ahhoz hasonlóan, mint a szentigében is olvashatjuk ezt. Szerintem ezt kéne „keresgélni” Őstenmagunkban, egészen addig, míg föl nem támad, míg meg nem érkezik. :)
      (***)

      Törlés
  12. Mi lehetne pusztítóbb, mint az eszme, a felismerés, az eszmélés? Tényleg? Talán a szabad gondolat*, ami gondolatról gondolatra GONDOLAként viheti az emberfiát a felismerések ébredő útján? És igen, egyeseket akár egészen addig is vihet az eszmei utazása, hogy minden gondolati, és abból fakadó gyakorlati próbálkozásának a vége csalódás, kudarc, és nincs kiút a halálos létből semmilyen gondolati- és testi gyakorlat által, csak egy isteni megváltás ígérete és reménye!
    (*a gondolat, ami emberré tévő eszköz, amit az a Teremtő-forrásából örökölt, és amely eszközt pont az idézett szerző is használja)

    Nem! Az eszme, mint gondolati út, önmagában semleges. A céljától és forrásától függően lehet az jó, és lehet az rossz. A rossz eszmékre minden igaz a fentiekben. De ki az a szerző, aki minden jó, felülről jövő gondolatiságot összemos minden más, alantas, lentről jövő tév-eszmékkel? Álljunk már meg egy kicsit eszmélni…
    Mert mi is lehetne pusztítóbb, mint az eszméletlenség? Ez az „eszméletlen” eszmeiség, ami itt kijelentetett?

    Mert mit láthatok meg itt, miközben olvasom a fenti idézetet, „semlegesen és szabadon”?
    Az az eszme (gondolatiság),
    ami önmaga létét, mint eszmét megtagadva,
    ami önmagát „semlegesnek”, egyedül igaz „végső igazságot” kinyilatkoztatóként hirdetve,
    ami a többi eszmeiséget a megkülönböztető képessége kikapcsolásával egy kalap alá veszi,
    ami „profetikus kinyilatkoztatásként”, ellentmondást nem tűrve kioszt minden más gondolatiságot,
    amelyik nem néz bele önnön tükrébe sem, és nem képes ráeszmélni, hogy saját, önmagát a többi gondolatiságtól határozott körvonalakkal elkülönítette, és ezzel az áhított „semlegességgel” szemben újfent megszült egy egyéni pólust, ami által nem tett egyebet, mint az általa megítélt eszmék! Vagyis ő is szembehelyezkedett minden más eszmeiséggel, és így saját szavai szerint ő is feszültséget (ellenségeskedést-háborút) szül, mint a „többi” hasonló eszme.
    Aki saját kritikáját nem képes előítélet-mentesen alkalmazni önmaga gondolataira, eszméjére, aki nem ismeri fel önmaga gondolat-művével szemben is annak élő jogosultságát, és ráadásul még mások felé is terjeszti magasan kidolgozott (tehát alaposan tudatos) eszmei munkáját, az vak és vakító egyben, aki önmagával másokat is szakadékba vezet egy ember alkotta eszmeiség jegyében…

    Röviden: az idézetben sok „nagy igazságot” kaphatunk a valóban létező és pusztító hamis, illetve az eredendően tiszta, de meghamisított eszmékről. Azonban ezt minden, még tiszta, isteni eszmeiséggel egy kalapba varázsolta. És pont úgy, hogy egy sajátos, önmagán kívül minden más eszmeiséget/meglátást/felismerést elítélő/kizáró, szintén pólus-ellenpólus „nézőpontból” mesterségesen generált és felépített a teljes igazságot nélkülöző eszmeiségbe csomagolta. Ezen újabb eszme így saját ítélő kardjába dől akkor, hogy ha merjük a szabad, előítélettől mentes, semleges és kritikus gondolkodás tükrében megvizsgálni azt, ahogy e szerző tanítja. Ha pedig kritika és mély meggondolás nélkül bedőlünk neki, akkor pusztít, mint az atombomba, mert ez így, ebben a formában a szerző szavait használva, egy nagyon ravaszan kiagyalt vírus-eszmének akár meggondolt, akár meggondolatlan fertőzést okozó terjesztési kísérlete. Hibás az egész koncepció. Ez alapján nem kell, nem lehet az eszmét, az eszmélést általánosságban elítélni.
    ***

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. https://www.youtube.com/watch?v=725bGuYcXAg

      Annyira megértelek, én is küzdöttem!
      Testvéri szeretettel nézd meg a fenti videót! Zoli

      Törlés
    2. Mindenki a saját kardjába dől?
      Ez lenne az elkerülhetetlen?
      S ha megteszem karod megölel-é,
      Vagy megöl engem?

      Bátorság!Megteszem!
      Hisz midig velem vagy Te,
      Aki számomra végtelen.

      Az itt élő megítéli az ítélőt,
      És az ítélő megítéli az itt élőt.
      Az ítélő az, ki saját kardjába dől,
      S a vérén sarjad ki az értelem.
      Az itt élő saját kardjába dől,
      S a vérén sarjad ki a szerelem.


      Törlés
    3. "Az emberélet útjának felén
      egy nagy sötétlő erdőbe jutottam,
      mivel az igaz útat nem lelém.
      Ó, szörnyü elbeszélni mi van ottan,
      s milyen e sűrü, kúsza, vad vadon:
      már rágondolva reszketek legottan.
      A halál sem sokkal rosszabb, tudom.
      De hogy megértsd a Jót, mit ott találtam,
      hallanod kell, mit láttam az uton.
      Akkortájt olyan álmodozva jártam:
      nem is tudom, hogyan kerültem arra,
      csak a jó útról valahogy leszálltam.
      De mikor rábukkantam egy hegyaljra,
      hol véget ért a völgy, mély, mint a pince,
      melyben felébredt lelkem aggodalma,
      a hegyre néztem s láttam, hogy gerince
      már a csillag fényébe öltözött,
      mely másnak drága vezetője, kincse.
      Igy bátorságom kissé visszajött,
      mely távol volt szivemből teljes éjjel,
      melyet töltöttem annyi kín között.
      És mint ki tengerről jött, sok veszéllyel,
      amint kiért lihegve, visszafordul,
      még egyszer a vad vízen nézni széllyel:
      úgy lelkem, még remegve borzalomtul
      végignézett a kiállt úton újra,
      melyen még élve senkisem jutott túl.
      Majd fáradt testemet kissé kifujva
      megint megindulnék a puszta lejtőn,
      mindég alsóbb lábam feszítve súlyra.
      És im, amint meredni kezde lejtőm,
      egy fürge, könnyü párduc tünt elémbe
      szép foltos bőrrel, csábosan, megejtőn.
      S nem tágított utamból tarka képe,
      inkább elzárta s úgy előmbe hágott,
      hogy futni fordultam már, visszalépve.
      De hajnal aranyozta a világot
      s feljött a nap azon csillagsereggel,
      mely véle volt, midőn e szép csodákat
      megmozdítá Isten az első reggel:
      úgy hogy nekem reményt az ellenségre
      vínom párduccal s tarka szörnyeteggel
      adott az óra s évszak édessége:
      de jaj! a félelem megint leláncolt,
      feltünvén egy oroszlán szörnyü képe:
      mely emelt fővel közeledni látszott
      s dühös éhséggel zsákmányát kereste,
      úgy hogy a lég tőle remegni látszott.
      S egy nőstényfarkas, melynek vézna teste
      terhesnek tünt föl minden céda vággyal
      s ki miatt lőn már annyi népnek veszte..."

      Törlés
  13. [EGO]: Hhhhhh..... de jó lenne már olvasni olyan hozzászólást is, amelyik a bejegyzésben vagy az Érkezés c. filmben szereplő témákhoz kapcsolódik...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "az egész szart sem ér, ha én magam nem éltem meg"

      Hát mazsola én már jó ideje így vagyok ezzel.Na persze nem vagyok mindenevő,így a palettára sem kerül minden csak ami a fogam alá illik.Mer csak.Az érték meg annak a rendje.Ami mindenkinél más,legfőképp mostanság.Ha ehhez a kommentekben bővelkedő vallásos maszlaghoz (Ja jót nevetgéltem a LaposFöld társaságon.Hacsak azt nézem,hogy azon az oldalon milyen bőszen hirdetik a kamu ingyenenergiás cuccokat!?Valószínűleg lószarnyi tapasztalattal rendelkezik az illető ezen a téren.Máskülönben nem írogatna ekkora egóval róla.A REND mágnesmotorja, mi?) hozzáadnám akkor a mondókám ígyen alakulna:nem teszek másnak olyant mit magamnak sem akarok.Vagy mi.
      Egyéb iránt nincs abban az irományban (amit a tudjuk kik lopkodtak innen onnan,akkor meg minek is?) olyan rossz írva,de nekem semmi közöm hozzá.Anélkül is lehet élni.Anélkül is kell tudjam,érezzem mit tehetek.Ha nem akkor az azért van,mert még nem tanultam eleget.Nem éltem meg,így nincs is benne tapasztalatom.Persze ja,a buta tanul a saját kárán.Osz ki nem??
      Vagy ja.Merhát nem sikerálhat minden úgy ahogy azt én gondolom,másét meg mittudomén.Ebből meg jön a galiba.Mostanság főleg.
      Ja film, ajánlás még talán hasonló elvontságban:Rideg világ.Egynek elmegy.A lényeg a gépiesség-emberség élre állítás.
      Másik érdekesség bár nem közvetlenül a témába vág: 1984
      Azért mostanság keresi a helyét mindenki,vagy legalábbis próbálja.

      a.n

      Törlés
    2. Egyetértek. Egyre kevesebb dologról tudok magabiztos vélemenyt alkotni, ez bizonyítja a valós tapasztalat hiányának egyre tisztább felismerését, a sok vagdalkozás ellenében amit látok a világban.
      Saját tapasztalat: a hétvégen készítettem egy padot.. - erről tudok nyilatkozni, valós tudás van mögötte, még az utólag felismert hibákkal is! - ellenben nem tudok hitelesen nyilatkozni , legfeljebb csak üres mondatokat puffogtatni arról, hogy csak Egy Isten van, tekintve hogy erről nem áll módomban meggyőződést szerezni, mivel csak olvastam valakinél. Hatalmas a szakadék a kettő között...

      Törlés
    3. Én mivel nem láttam a filmet csak a linkelt képhez tudok hozzá szólni, a szokásos saját farkába harapó kígyó, aki mindig üldöz valakit, aki jellemzően saját maga és inkarnációs váltásakor előszeretettel bújik a korábbi üldözöttei bőrébe, hogy azután tovább üldözhesse saját magát és végül a kör bezárul és felemészti saját magát. Erre mondják, hogy i.j, így járt. Első blikkre ez jutott eszembe, majd megnézem a filmet, bár az utóbbi tudatállapotváltozásokat figyelembe véve, nem gondolom, hogy csalódni fogok.
      B.

      Törlés
    4. És még ehhez jön egy Ige ami fontos: "És kiálta teljes erejéből, nagy szóval mondván: Leomlott, leomlott a nagy Babilon, és lett ördögöknek lakhelyévé, minden tisztátalan léleknek tömlöczévé, és minden tisztátalan és gyűlölséges madárnak tömlöczévé. " Jel 18:2
      B.

      Törlés
    5. Hát, ha nem megy az idomítás, akkor lőjjük le! Más opció nincs is, ugye? Hisz kutyából nem lesz szalonna, ugye? Ilyet már az ember is tud, ugye? Hisz tanulékony, ugye, kedves álistenke?!

      liberancista

      Törlés