2016. november 7., hétfő

Trampli vagy Hellary?

Már csak egy nap van hátra A Választásig, én már nagyon izgulok, remélem látszik. :) Különösebben nem akartam eddig ezzel foglalkozni, de azért nyomon követtem az eseményeket, már ami a magyar sajtótermékekben megjelent, és hát felfedeztem néhány érdekességet.
Először is... nos, nem lennék most amerikás állampolgi. A választási rendszerük  szerintem eddig se volt valami túl egyenes és átlátható - mint ahogyan az összes többi választási rendszer sem a Föld azon országaiban, ahol megjelent a demokrácia... ahol még nem jelent ott meg amúgy se... -, de legalább eddig, a korábbi "nagy" jelölteknél meglehetett a "helyes döntés" illúziója a szerencsétlen, sokadjára ugyanazokkal a módszerekkel átkúrt választópolgároknak. Most viszont már tényleg csak a legelvetemültebb, legjobban elbutított savazók gondolhatják komolyan, hogy itt létezik helyes választás, aki mellé teljes arccal és mellszélességgel oda lehet állni. Nincs. Két rossz közül kell választani, de egyik se túl szimpatikus, legalábbis ahogy én látom az Óperencián innen. Azért a látszólagos "teljesen mindegy melyik győz, úgy is továbbra is a nagykutyák irányítanak" elven túlmenően talán halványan mégis van különbség a két jelölt és a jövőben várható Föld lakosságára vonatkozó hatása között. Olvasgatva a Fehér Ház csoportmérkőzés állásáról szóló cikkeket, és főként a hozzászólásokat, számomra az körvonalazódik, hogy 10 emberből kb. 3 fő Hellary győzelmét szeretné, 4 fő Trampli-párti, és a maradék 3 ember szerint tök mindegy melyik "győz", ugyanaz a rendszer megy tovább, és amúgy is mindmeghalunk

Az én véleményem kereken az, hogy Killary asszonysággal folytatódna az agresszív demokrácia export, háborúk háborúk hátán, irány a csillagháborús ég, a végtelenbe és tovább - a "jelölt" mögött álló "szokásos" körök kedve szerint -, Trump bácsi győzelmét viszont egy amerikai belső polgárháború és káosz követne szerintem, ami nyílván előbb-utóbb átlépne a határaikon is túlra. 
Egyszóval nekünk egyik se túl rózsás lehetőség, mindenesetre az, hogy nincs jó választás, jelzi, hogy végkifejlet ez már a javából!

Olyan szinten van már zűrzavar, hogy még a magyar liberális média fellegvárának, az indexnek egyik kapitánysága is le mert írni érveket Hillary megválasztása ellen, igaz szerényen csak 4 piti ügyet, no de a hozzászólások! Ott van mindig az igazság, drágáim! Idézve néhányat:

"Clinton elnöksége tovább pörgetné az agresszív amerikai külpolitikát. Háborúk, proxi-háborúk, növekvő katonai kiadások, konfrontáció, államadósság további növelése. Belpolitikailag botrányok sorozata jönne, további egyoldalú establishment-párti médiauralom (MSNBC, CNN stb.). Faji ellentétek kiélezése, illegális bevándorlással, nekik kiosztott állampolgársággal felduzzasztott demokrata szavazóbázis maximalizálás, Wall Street kistafírozása közpénzből. Crony capitalism.
Amerika és a világ utolsó reménye Trump."

"Ha nem Trump lenne az ellenfele, aki szintén egy taszító és jobb esetben is csak kiszámíthatatlan alak, Clinton már régen sehol sem lenne."

"Clinton a Soros féle lobbi bábja. Ez az egy tény, megmagyarázza sz össezs többit, hogy miért nem alkalmas.Abban igaza van a posztolónak, hogy Trumpf se lesz Clinton alkalmatlansága miatt alkalmas."

"Az USA-t nem az elnök írányítja, hanem a mögötte álló érdekcsoport.
...s a Clintonokat támogató most elég veszélyesnek tűnik..."

"Nem vagyok egy konteo hívő, de úgy érzem az Egyesült Államoknak Kennedy óta nem volt olyan elnöke, akit megválasztottak, csak olyan, akit megválasztattak. Ennek fényében ez a pozíció a dróton rángatott bábfigura-előadás meglehetősen silány szintjére apadt. Persze a látszatot fenntartják, sőt erősítik, azonban a jelenlegi jelöltek viselkedése, habitusa, megnyilatkozásai, az előzőekben említett feltevést erősítik bennem.
Persze lehet, nincs igazam, de a helyzet akkor sem biztató, tekintve, hogy egy ekkora ország csupán ezen két elnökjelöltet tudta kiállítani. Mert ez bizony szegénységi bizonyítvány."

"Annyi JÓ érv van Clinton elnöksége ellen. Szélkakaspolitika, a kampányfinanszírozási szabályok semmibe vétele, háborúpárti retorika, az állampolgárok érdekeit semmibe vevő neoliberális pozíciók. Miért kell ilyen komolytalan konteókat idecitálni? Terelés céljából?"

"Még egy pont a cikkben felsorolt (abszolút reális) problémák mellé:
“Megváltoztatjuk a hiteteket” - ezt üzeni Hillary Clinton a magyar keresztényeknek is
“Az Egyesült Államoknak az LGBT-jogokat a kormányzati és külpolitika még szorosabb részévé kell tennie… ez az ügy, amit Obama elnök prioritásként kezel” - mondta Susan Rice nemzetbiztonsági főtanácsadó az elnökválasztás előtt két héttel, október 26-án az Amerikan University-n mondott beszédében. Hillary Clinton már világossá tette, hogy elnöksége alatt ezt az Obama által elkezdett programot kívánja folytatni, sőt felerősíteni és kiterjeszteni. Clinton szerint ennek feltétele, hogy a homoszexualitással szembeni “kulturális kódokat, vallási hiteket és strukturális elfogultságokat” felszámolják az Egyesült Államokban és az egész világon.
vigyazo.blog.hu/2016/11/01/_megvaltoztatjuk_a_hiteteket_ezt_uzeni_hillary_clinton_a_magyar_keresztenyeknek_is"

"Clintonné pedig a női vezető minden rosszt tulajdonságát magában hordozza, és sajnos (az egészségi állapota sem megnyugtató), mára már csak egy "kurázsi mama" egy szélhámos filozófussal Soros György (Cipolla) a demokrácia exportja címén lángba borították a közel keletet és Ukrajnát.
Ha pedig Clintonné és Soros féle libsik kerülnek ki győztesen már nem lesz mellettük Obama sem, hogy féken-tartsa ezeket a demagóg ütődötteket.
Itt tartunk most, a dolognak semmi köze sincs, sem a baloldalisághoz sem pedig a jobboldalisághoz.
Hanem egy újkori ateista ember kísérlet, célszemélyei vagyunk."

Hát igen, azért vannak, akik egész jól átlátják a helyzetet, izgalmas idők jönnek! 

És azért az is sokat mond, hogy nem csak hogy a teljes globális liberális (értsd: zsidó) média konglomerátum tolja az illuminált eminenciások szekerét, hanem konkrétan a teljes zenei ipar Hellary kampányát támogatja, lásd pl. itt vagy itt, vagy itt (ez utóbbi nekem különösen fájó pont, de nem vagyok meglepődve...). És ez az egész azért felvet néhány kérdést. Néhány hozzászólást megidézek: 

"Természetesen ez a vélemény klasszikusan liberális, mi más lenne. Abból az érinthetetlen burokból, amiben vannak, nem is várható más gondolkodás."

"Az a baj a sztárvilággal (zenészekkel, színészekkel), hogy ők maguk teljesen másként élik meg a fenenagy liberalizmust. Az ő álomviláguk köszönő viszonyban sincs a valósággal. Az ő liberalizmusuk csak az ő zárt világukban, abban a burokban létezik, ami körülveszi őket és nem akarnak tudomást venni e rózsaszín felhő körül lévő sötét felhőkről"

"A zenéjükön nőttem fel, őrülten nagy DM rajongó voltam, ami a majd 4 évtized elmúlásával egyre jobban halványodik, de még mindig szeretem és hallgatom a számaikat. Megdöbbenve olvasom a rasszizmusról és a nacionalizmusról a véleményüket, nem a bőrükön tapasztalják azokat a változásokat, amit a bevándorlás, a migráció okoz az afrikai és ázsiai országokból."

Hát igen, hát igen. A zenei ipar egyértelműen az illuminált állapotúak támogatásából él, ez az ő egyik karjuk, hát nem csoda, ha az "alkalmazottjaik" ugyanazokat a beteg és életszerűtlen ideológiákat nyomatják, mint a fő think-thank gyárak Gondolatszabályozási Főosztályvezetői. 

Különben megfigyeltem, hogy az indexen legtöbb esetben nem engedik a cikkekhez való hozzászólást, viszont a mostani amerikai elnökválasztás esetében szinte mindegyik erről szóló cikket lehet kommentálni. Mi van, kíváncsiak a srácok a magyar véleményekre? Hát, ahogy elnézem, hiába a megtévesztő közvélemény-kutatások, én szerintem a magyar értelmiség többsége átlát a szitán, és - fogát szívva, és félig csukott szemmel, de - inkább a kisebbik rossz, Trump mellett tenné le a voksát. Én egyikre sem szavaznék, de egyetértek ezzel a véleménnyel, tekintve hogy Hillary egyeneságú folytatása az eddigi világrendnek, Trump viszont már bomlasztja, trollkodja azt, amire szerintem nagy szügség van, ha tovább akarunk lépni.


Bárhogy is lesz, meglátjuk. :)

17 megjegyzés:

  1. Na úgy látom a meseszoba táborát nem igazán izgatta fel az amerikai elnökválasztás, mondjuk meg is értem. Én azért nyomon követtem az eseményeket, mert érdekelt hogyan alakul korunk eme bohózata.
    Azért az milyen már, hogy
    - a teljes globális média Clintonnét támogatta - burkolt vagy nyitott formában
    - a teljes zeneipar Trump ellen foglalt állást - tehát Clintonnét támogatta
    - a teljes pénzügyi piac, elemzőkkel a hátukon válsággal riogatott Trump nyeresége esetén - tehát Clintonnét támogatta
    - az összes "közvélemény"kutató Clintonnét tette meg esélyesnek - tehát őt támogatta...

    ... és az amerikai nép mégis igen nagy fölénnyel a változásra szavazott. Nem tudom, hogy megkapják-e amire vágynak, de az biztos, hogy a fent nevesített egy gyökerű "Soros-hálózatok" ugyanazt akarták: FOLYTATNI AZ EDDIGIT.

    Nos, ez nem jött be, bármekkora ellenszelet is nyomattak, mégis úgy tűnik, hogy nem az eddigiek fognak folytatódni, hanem valami komoly változás lesz, egy eléggé kiszámíthatatlan, tehát kevésbé befolyásolható és irányítható amerikai elnökkel. Ameddig él... :)

    Érdekes éveknek nézünk elibe! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azé' bloggazdi erre ne vegyél mérget.
      Ugyanis (persze... ez lehet személyes mániám, oszt nem fedi a valót) a öltönyke, az öltönyke.
      Vagyis befolyásolható.
      Vagy így, vagy úgy. ;)

      Zárójeles megjegyzés: A minap láttam valami írást (futólag, tehát nem olvastam meg), hogy a Brexit-es savazást - amit ugyi a nép akart, és megsavazott -, holmi ánglius(nak tűnő) bírák meg jól eldöntötték, hogy lóf... nem lesz itt semmiféle kilépkedés.

      Törlés
  2. Érdekes elemzést olvastam, beteszem ide is:

    "Tanulják már meg végre az emberek, hogy a zsidó közvélemény kutatásnál nincs a modern világban károsabb, a közízlésre, politikai értelemben vett közvéleményre manipulatívabb módon ható nemzetidegen szerveződés. Alulmérték a Jobbikot, alulmérték Trumpot, csak azt a kurva nagy egojukat, azt nem mérték alul sosem. Én az elmúlt napokban rátapadtam a netre, végignéztem több órányi videót. Láttam, hogy az utca embere Trump mellett áll. Hogy az utca embere nem kér a dagadt, leszbikus picsa archetípusából, akiknek a világfájdalma az, hogy tanárától SHE előtagot kapott az egyetemen. Értsétek meg büdös liberálisok, hogy nem ez a világ legnagyobb problémája, aki pedig ennyire az egon esett sérelemből vezeti le a problémákat, az valójában egy érzéketlen, immorális balfasz, aki folyamatosan a humanizmus köntösében tetszeleg, miközben valójában magasról tesz az ázsiai sweatshopokban tál rizsért robotoló rabszolgákra. Nem a homokosok, nem a genderidióták, nem a feminácik, nem a levágott faszú Józsik egoján esett sérelem az, amit ebben a világban feltétlenül orvosolni kell. Nem azt mondom, hogy az egyén szintjén megjelenő pszichopátiás zavarokkal nem kell foglalkozni, de Tulokfalvi Trump győzelme egyszersmind közösségi válasz is a hibás súlyozásra. Nem a leszbikus picsák, nem a zsidó feminácik sértettségi érzése, nem a She/He előtag egy nemzet igazi problémája, mert az egoból levezetett bajok mindig az egyén szintjén jelentkeznek, ezért az értékük sosem lesz olyan mértékben univerzális, mint a valódi közösségek szintjén megjelenő problémák, melyek a gazdasági léthez való jogtól, az élethez való jogtól fosztják meg a közösség egészét. Ha viszont valaki az egyént érintő kirekesztettség érzéséből akar győzelmi piramist faragni, az légbetonból épít várat. Nem lehet egy női piszoárból kirekesztett genderparaszt bánatának az értéke 100 százalék, miközben a Klinyton véres léptei nyomán felrobbant Közel-Keletet ugyanez a tábor csak 10 százalékra értékeli, mert az nekik nem fáj. Igenis fáj, hogy Klinyton ellenjegyezte az iraqi háborút, aminek a fájdalomértéke 1 000 000 genderfasiszta szabad piszoárgyakorláshoz való joga = 1 egy iraki kisgyerek demokráciabomba okozta halála. Mert ez a valódi arány és Klinyton, meg a beteg liberálisok ezt az arány akarták megfordítani. Valójában 1 000 000 genderbalfasz pszichopátiás tüneteinek önkifejezéshez való joga SEM ér annyit, mint 1 iraki kisgyerek Klinyton ellenjegyzése okán történt halála.
    (folyt.köv)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (folyt.)
      Tulokfalvi Trump egy barom, Klinyton és tábora viszont visszájára akarta fordítani azt az értékmérőt, amiből egy egészséges nemzet levezetheti magát. Sajnos Magyarországon is ezek a zsidópátiás folyamatok érzékelhetők, amikor valami sokkal fontosabbnak, valami sokkal mélyebb dolognak a KÁRÁRA (!) ruházzuk fel többletértékkel az értékelhetetlent. Pista személyiségzavaros tüneteire nem adhat a társadalom igenlő választ. Ha Pista történetesen homokos delfinnek képzeli magát, ne építsünk arra kampányt, hogy a közintézményekben a Pistához hasonló embereknek legyen medencéje. És Pista belső zűrzavarát lehetőleg ne mossuk össze a mélynövésű törpéket érintő valódi társadalmi kirekesztéssel, mert a kettő egymással kurvára NEM összeegyeztethető probléma. A genderparasztok, feminácik, a magukat folyamatosan üldözöttnek képzelő liberális agyhalottak nem társadalmi kisebbség, nem a polgári jogok finom szövetén esett sérülések tüneti következményei, nem jogfosztottak, hanem - orvosi értelemben véve - olyan önző, degenerált emberek, akik az egon esett sérelmet, a torz önkép kifejezésének a jogát merik és akarják is a magasabb minőségű, társadalmilag mélyebben beágyazott problémák elé helyezni. És itt van a probléma! Nem lehet választást nyerni azzal, hogy egy kisebbséget érintő problémakört más, sokkal nyomasztóbb problémák kárára magasztalunk fel. Nem lehet a cigányokat érintő kirekesztésből választási esztrádműsort faragni, mikor a cigánybűnözés jóval több ember életét keseríti meg. Nem lehet a holokausztsérültek nagydózisú lelki bánatára nemzetellenes retorikájú kampányt építeni, mert a nemzetet érintő valódi problémák sokkal súlyosabbak, mint néhány kriptozsidó világfájdalma. Nem lehet László Petra menekültgáncsolására kampányt építeni, mert az a kurva nagy helyzet, hogy a szakápolók évek óta nem kapják meg a túlórapótlékot. Remélem érezni, hogy az egon esett sérelemből, vagy a másik ember egoján esett sértettségből eredeztetett probléma köszönőviszonyban sincs a valódi bajokkal. A kurva anyátokat érzéketlen genderparasztok, ezt most megkaptátok."

      Törlés
    2. Khm... Jó sok szó ám ez itten, de...
      Azé' láccik ám, hogy egyes csókák még nindég nem fedezték fel azt a apróságot, hogy a egyes humán szintyén ez az egész bohóckodás mennyire felesleges.
      Mer' ha én lenni "kriptozsidó", vagy akármi hasonló cinkés bigyó, nékem igenis a adott világfájdalmam, és egóm letankolása a legkomolyabb problémám. És magasró sza... nem érdeklődőm pl. a világ másik felén megboldoguló kiskölykök, és/vagy a cigánybűnözés, vagy épp a szakápolók alacsony bérezése iránt. Úgyértem... ha nem tudom szintbe hozni a épp aktuális világfájásommal. Kültelkiesen fogalmazva: ha nem érinti személyem, vagy közvetlen környezetem (látok benne hasznot), akkó baszok rája.

      Aztán. A jelen folyamatok során ezek a cinkés csókák egyesek szerint most kaptak egy jól megérdemelt erősebb taslit. Aminek majd jól az lesz a következménye, hogy... Jól megjegyzik (na nem azt amiért kapták, hanem hogy kaptak), oszt beteszik abba a tárolóba, ahun a sérelmeiket tarcsák. S megin' lesz olyan, amin majd nyüszöghetnek.

      Ésmég. Választásilag.
      Kicsit tán unalmas, hogy még mindég ugyanazt a bohockodást akarják egyesek lenyomni a itt kóricáló alakok torkán, amit mán vagy sokezer esztendeje tuszkolnak folyamatosan.
      Oszt azé' van még, aki megkajálja.
      De a kérdés az; Neked, mint átlag csókának mi jó van abból, hogy a háttérben sunyító figurák által kiállítot, pocsék, és nem túl pocsék lehetőség között van (megin') lehetőséged választani? Hisz vaneza... szabad akarás, meg dualitás, meg... Ehh...

      Törlés
    3. Én, ahogy írtam fent, egyikre sem tudnék szavazni, de örülök, hogy talán a kisebbik rossz nyert. :) A másik út katasztrofális lett volna igen hamar.

      Törlés
    4. És azé.. ha mán a pofonoknál járunk, elcsattant mostanság néhány az eddigi irányítók orcáján:

      1. Brexit
      2. Trump
      3. Orbán letelepedési biznice

      Szóval alakulgat azé ez... :)

      Törlés
    5. Ha csak nem mindez megint csak a nagy terv része, de akkor meg felesleges az egészen rágódni/aggódni/röhögni - kinek kinek hogyé. :))

      Törlés
  3. Szerintem/azt olvastam -kinek mi a szimpatikus, mert mindkettő igaz-, hogy bárki megnyerheti, mert mindkettő mögött vannak szép számmal csúnya nénik és bácsik. Más téma, hogy nagyobb lett volna számomra a baj, ha néni nyer, mert azt mondotta volna ezt el számomra, hogy nagyon alszanak a népek tovább, de nem! Azért valahol hallgatott a megérzésére a többség, mert a néni személyében több agresszivitást vélhettek okkal felfedezni, vagyis valami már van ott a szép világban is. Mellesleg még lemondhat a nem túl kései jövőben a nyertes, hiszen állítólag a házelnök a legmegfelelőbb ember a feladatra. Egyébiránt örömömben sírtam, hogy talán ez az eredmény tényleg azt mutatja, hogy nagyon sokan nyitogatják a szemüket.

    VálaszTörlés
  4. Egy barátom szerint az amerikai elnökválasztás:

    "abba még annyi beleszólásunk sincs mint az itthoniba, pedig ez utóbbi se sok. :D Ok, persze, lehet róla elmélkedni meg értekezni, de igazából – és személy szerint – nem sok értelmét látom. Nekem ez a „gennyes tus és a redvás szendvics „ esete. (by south park). Totál Idiocracy, valahol elkeserítő, hogy egy 330milliós jóléti, a világ egyik (látszólag!) legszabadabb társadalma ezt a két bohócot tudta kitermelni…mondjuk valszeg ott is van egy széles réteg, amelyik egyiket sem tartja alternatívának, csak arról nem hallunk és itt nem írogatnak róla a lapok, stb.
    Abban egyetértek, hogy ja, Trump valószínűleg előbb szétbarmolja ezt az egész rogyadozó, recsegő-ropogó, fos gazdasági és gerincet/morált teljesen nélkülöző társadalmi berendezkedést, ami most a világban van. Tehát ha így nézzük, katalizátorként működhet és felgyorsíthatja azt a fajta rombolást, ami ezáltal segít helyet adni az újnak, még ha feltételezem nem is ez a célja tudatosan. :D
    Végül is a legyek, egyéb bogarak sem avégett eszik az ürüléket, hogy nekünk embereknek tartsák tisztán a környezetünket, messze nem ilyen „magasztos”, önmagukon túlmutató célok vezérlik őket :D, szimplán a táplálkozás kényszere, de a végeredmény nekünk is megfelelő nem? No szar. :D"

    És tényleg.
    Már megérte, hogy egy troll került abba a székbe, látva azt a sok síránkozást, ajvélkolást, rinyálást ami azóta megy a médiában a közös-gyökerűek körében:

    A szórakoztatóipar sokkot kapott Trump megválasztásától
    http://index.hu/kultur/media/2016/11/09/a_szorakoztatoipar_sokkot_kapott_trump_megvalasztasatol/

    Stephen King bezárja Twitterét Trump győzelme miatt
    http://konyves.blog.hu/2016/11/09/trump_irok

    ésatöbbi, ésatöbbi...

    nekem ez, bevallom, nagy öröm. :)

    VálaszTörlés
  5. "A politikában semmi sem történik véletlenül. Ha valami mégis véletlennek tűnik, azt biztos, hogy úgy tervezték meg."- Franklin Delano Roosevelt.
    Viki

    VálaszTörlés
  6. "Trump's election is going to be the biggest fuck ever recorded in human history and it will feel good"

    Michael Moore


    ("Trump megválasztása lesz a világtörténelem legnagyobb feljegyzett bazdmeg-je, és ez jó érzés lesz")

    VálaszTörlés
  7. Azt mondják Trump lemond a házelnök pedig a helyére lép, de mindenesetre bármennyire van Trump füle mögött is tejtermék, én bevallom sírtam örömömben, hogy a nagyon alvó amerikaiak többsége felébredt.
    Most látszik igazán, hogy kik kampányoltak Clinton mellett a celebvilágban, sok színész és énekes (némelyikről nem sejtettem, de a többségről igen), eléggé rémültnek tűnnek, mert ugye nincs tovább hirtelen jött siker és dollármilliók. Egyesek durván uszították a rajongóikat (nem semmi) most meg békéről pampognak (félnek egy kicsit).
    Remélem a Trump-ot irányítók messze távol tartják majd tőle a Clinton-féléket és együttműködést megköszönve de visszautasítva fog "dolgozni".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már az is épp elég jó lenne, ha Trump a következő éveiben befelé fordulna, a belső ügyeiket próbálná rendbe tenni, és befejezné az elődei által nyomatott demokrácia-exportot. Erre komoly esély van, és akkor a világ többi része talán fellélegezhet egy kicsit. No persze nincsenek illúzióim, a tekintetben hogy a kirakatemberek mögött állók folytatni akarják-e a tevékenységüket. De akkor is jól esik, hogy kaptak egy büdös nagy maflást. :)

      Törlés
  8. Az a gond Trump csak a clintonféle út ujra tervezése mert valamiért az ugy nem volt nekik OK...GPS ujratervez.

    Egyfészek alja az a csapat. Nincs jobb vagy baloldal mint ahogy a madárnak is két szárnya van repüléshez!

    Valószinü az atommal és a ruszki fegyverrel valami meggondolandó történt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://24.hu/szorakozas/2016/02/29/a-simpson-csalad-mar-evekkel-ezelott-megjosolta-hogy-ki-lesz-az-uj-amerikai-elnok/

      Törlés
  9. Az a gond Trump csak a clintonféle út ujra tervezése mert valamiért az ugy nem volt nekik OK...GPS ujratervez.

    Egyfészek alja az a csapat. Nincs jobb vagy baloldal mint ahogy a madárnak is két szárnya van repüléshez!

    Valószinü az atommal és a ruszki fegyverrel valami meggondolandó történt!

    VálaszTörlés