2013. július 9., kedd

Jézus és Buddha közös kalandjai Japánban

(sírjak vagy nevessek?)

"Rajzfilm készült Jézus és Buddha közös kalandjairól Japánban 



A Fiatal szentek (Szeinto oniiszan) című népszerű képregény-sorozaton alapuló film története szerint a két vallásalapító egy szerény közös lakást bérel Tokióban, és vicces kalandok során együtt fedezi fel a japán főváros látványosságait, valamint az emberi társadalom hétköznapjait.
Az animációs filmnek a mangához hasonlóan a két vallással kapcsolatos viccek mellett a fő humorforrása, hogy a főszereplők folyamatosan nehéz helyzetekbe kerülnek, miközben megpróbálják rejtegetni kilétüket. A modern japán társadalom megértése és az emberek között való elvegyülés számos furcsa kihívás elé állítja a két fiatal szentet: Jézust például a képregényben a japán lányok állandóan Johhny Depp amerikai színésznek nézik.
Jézust a film laza és humoros karakterként ábrázolja, aki nagyon jó vagy épp kifejezetten rossz kedvében spontán csodákat tesz, emellett a japán szappanoperák rajongója, amelyekről rajongói blogot is vezet. Buddha ezzel szemben jóval kevésbé kicsapongó, a filmben mangarajongóként ábrázolt vallásalapító ugyanakkor gyakran bajba kerül a pénzzel.
  



Habár a történet első hallásra szentségsértésnek tűnhet, a filmet és a képregényt Japánban nem érték ilyesfajta bírálatok, sőt hatalmas népszerűségnek örvend: az eredeti manga több mint 10 millió példányban kelt el, és több neves díjat is elnyert, míg az animációs film bemutatóját nagy érdeklődés övezte a szigetországban, főként a képregény-rajongók részéről.
Felmérések szerint egyébként a Japán lakosság kétharmada nem tartja magát vallásosnak, míg 22 százalékuk a buddhizmus, két százalékuk pedig a kereszténység követője."
 
Forrás:

(Nem láttam a filmet, de érdekel. Viszont vannak már előzetes kérdéseim... Pl. sírjak-e, mert már semmi se szent "ezeknek", vagy nevessek, mert végre valaki hozzá mert nyúlni ehhez a témához is tréfásan és formabontóan? Vajon az vezetett-e el ennek a mesének az elkészüléséhez, hogy az Új Kor gyermekiben már nincs meg az a régiekre jellemző kötöttség, és szabadabban gondolkodnak, vagy egyszerűen csak most értek el erre a pofátlanság szintjére egyes liberális körök? Vajon melyik a jobb a mostani generációnak, ha így állítják be régi tanítómestereinket, vagy inkább fához szögezve, vérző testtel, lekonyult fejjel? Mindenki elmondhatja a véleményét. A képek üzenetértékének elemzése házi feladat...- M :) )

26 megjegyzés:

  1. Nos, ha ebben a mesés formában is át tudják adni ezen magas tudatszintű történelmi személyiségek tanításait, akkor szerintem mindegy a formáció, a tartalom a lényeg. Bár ez a laza, hippi Jézus kísértetiesen emlékeztet valamelyik korra. Hm.... :D
    Panka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, látni kéne, addig csak találgatni lehet...

      Törlés
  2. Háát... tecciktunni... ha azt nézzük, hasznos informácijó és/vagy tanítás mindenben akad. Csak... köll hozzá szem, meg fül, hogy észre is vevődjön. Meg kis idő és értelem, és/vagy szív, hogy fel is dógozógyon.

    Osztán. Háborgani is lehet, meg mindenféle gyalázkodásnak, pofátalanságnak, meg ilyesminek venni a nagy tanítók életinek(?) kifigurázását(?). Úgyértem... akinek ehhez van ingerenciája. A többi meg úgysenem foglalkozik vele.

    Vagy rosszul tudom, és lészen nagy kardcsörtetés, teológiás vita, kajlán tekingetés, köpködés, meg izé... és minden eretneket eltüzelnek. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez utóbbira igen komoly esélyt látok, bár elhiheted, hogy nem ezen a fórumon fog ez megtörténni. :)
      Itt azért többnyire olyan emberkék teszik tiszteletüket, akik már kinőttek a fiókozásból, a hőbörgésből, és az egymásra hajigálásból(vagy jó úton vannak afelé).
      Nem akarom besorolni sehová a blogot, mert úgy látom, hogy "mi" nem tartozunk sem a main-stream, sem az alter, sem a konteós közösséghez, de ha mindenképpen be kéne sorolni valahová, akkor szerényen a Kurvalazán-gondolkodók Online Nyitott Tréfafóruma címet adnám neki, röviden KONYÍT, kiknek szereplői valamihez már konyítanak. Vagy nem, de ez a lényegen (évődés), nem változtat. :))

      Törlés
  3. "sírjak vagy nevessek?"

    Jó kérdés Mazsola.
    Krisztus állítása szerint "ha nem lesztek olyanok, mnt a gyerekek, nem juttok be
    Isten országába."

    Az mindenesetre ténynek látszik, hogy a mai főbb vallások a maguk vasbeton szerkezetével
    és a kötőanyagként használt "TABU" nevezetű habarccsal és a tudományos - alapokra épülő teológiával nem jutottak közelebb a megoldáshoz.

    Amit mindenképpen pozitívnak találok a filmben - bár még nem láttam - az az, hogy
    két vallás képviselőjét mutatja be haverként, ami tulajdonképpen egyáltalán nem tévedés ...
    sőt ... ugyanis - véleményem szerint - az összes létező Istenkép - nek egyetlen egy közös alapja van, így aztán még az sem lenne tévedés, ha a folytatásban más szereplők
    is megjelennének. (Szándékosan nem írtam le Mohamed nevét, mert Káli néne éppen az
    iszlámmal kottáskodik ... de bele fog törni bicskája ... főleg ha a törökök megértik
    a "török" szó kettős jelentését, úgy mint 1. török = mindent összetörök = primitív level,
    2. T = örök , ... nem nehéz rájönni. ...:))) )

    Na de tekintve hogy Japánban jártunk, ezek a "sárgák" már régen megvalósították a
    test és a szellem összhangját ... sőt, a szellem győzelmét a test fölött ... mert az összes
    küzdősporttá letorzított csihipuhi tulajdonképpen erről szól, függetlenül attól, hogy karaténak, jiu-jitsu-nak, kempónak, vagy shaolin kung-fu-nak nevezzük. (bár ez utóbbi ugyan
    "kínai" változat, de a lényegen semmit sem változtat)

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.youtube.com/watch?v=pGFf3SRP1bE

      Törlés
    2. Anglikánul nem sokat tudóknak a lényeg:

      Empty your mind
      Be formless
      Shapeless
      Like water

      Be water my friend

      Under the sky, under the heavens, there is but one family

      You not be with styles
      Styles separate men

      ---

      Ürítsd ki az elméd
      Légy formátlan
      Alaktalan
      Mint a víz

      Légy víz, barátom

      A szabad ég alatt, a mennyek alatt, egy család van

      Ne azonosulj stílusokkal
      A stílusok elkülönítik az embert

      Törlés
    3. Érdekes párhuzam, hogy Krisztus és Lee mindketten 33 évesen
      fejezték be. Van még néhány egyéb érdekesség is, de az az érzésem,
      hogy itt már a mátrixon kívül vagyunk Mazsikám. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    4. (a Yodás is jóóó.. :D ezt már linkeltem valahol, de mindenkinek a saját tempójában kell eljutni :P és tovább.. és tovább.. )

      remélem nem riasztottam el senkit a tömény infóval, csak támpontok a kapargászáshoz.. (én voltam ama elkövető, csak valamiért nem birtam bejelentkezni, és nem biggyesztettem semmit a végére..)
      *****
      (ez a film lehet egy külön bejegyzést érdemelne)
      http://youtu.be/AD7yOLS_0hw
      *****SPOILER ALERT*****
      Több rétegű kicsomagolnivaló..
      I. Nagyapa, a nagy mesemondó megindul unokájával és "pónijaival"az indiántalálkozóra- Road movie lenne, de..
      II. útközben Nagyapa mesél az unokájának régi korok nagy hőseiről- párhuzamosan a velük történő eseményekkel.. példabeszédek..
      III. szimbólumok.. aztaq.. mindenki ássa ki magának.. :P

      Törlés
  4. Sziasztok! Új vagyok errefelé. Arra lennék kíváncsi, hogy akik az ilyen blogokat szerkesztik, honnan szedik össze az információkat? Másoktól/más blogokról, vagy valahonnan első kézből tudjátok meg a dolgokat, vagy kutattok (de hol?), vagy netán csak elmélkedtek? Azért érdekelne, mert egy ideje én is sok ehhez hasonló blogot látogatok, de valahogy nem érzem a leírtak súlyát. Például valahol (nem itt!) az emberiség származását fejtegették és ezzel kapcsolatban felhoztak egy rakat dolgot aminek lehet némi igazságalapja, -pl.: a fehér szakállas istenkép sok különböző vallásban megjelenik.- de túl sok a konkrétum: "...Azazel szíriuszi humanoid volt, Lucifer aldebarani humanoid...". Na ennek én, mint "átlagjóska" hol nézhetek utána? Vagy az ilyen gyöngyszemekhez csak olyan ember tud hozzájutni, akinek sok, magas szintű összeköttetése van?

    A témához pedig csak annyit, hogy nem ez lenne az első animációs film, ami kifigurázza Jézust és a vallásokat... (gyk.: South Park) Szóval nem, nem most értek el arra a pofátlansági szintre. Maximum ha Japánt vesszük alapul. De ugye ott nem sok embert lehet ezzel hergelni a kultúrájukból fakadóan. Szóval inkább a szabadabb gondolkodás lehet a sorozat megszületésének az oka. Biztosat csak egy rész megnézése után lehet mondani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valós információkat lila-ibolyaszin ál-infókkal vegyiteni.. régi technika, az emberfia meg majdcsak belefárad a válogatásba..
      - túl szép az infó, hogy igaz legyen? nem is az.. (hasbaakasztás)
      - nem kell tennünk semmit, csak zizegni-rezegni és megmentenek (csillagtestvérek, fénylények, akárki)? hasbaakasztás
      - két nap alatt a szomszéd néni is tud róla, meg a kereskedelmi rádio reggeli adásában viccelődnek vele - dezinformáció (be fogunk lépni a nullsikba és háromnapos sötétség.. Barack Fárajó ideges testőre.. )
      - nincs itt semi.. ez csak összeesküvés-elmélet (kezd el kapirgálni.. mindig sok réteg van..és megtudod az Igazat- ép elméd veszélyben..lásd lejjebb..)
      Az információért nem mindig kell messzire menni.. csak figyelni.. ki mit mond.. milyen gyorsan hal meg ezután.. milyen gyorsan tüntetik el a nyomait..
      Nem kell David Ickezni meg gyikozni (D.I.-től van közelebbi forrásunk is-magyar-, aki szintén "eltalált" Credo Mutwa-hoz)
      *****
      (The Spanish Inquisition is disturbed by part of Goya's work.. A Görögtől szintén idegesek voltak.. és azért zseniálisak.. még évszázadok múltával is tanitanak..)
      http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Paintings
      http://en.wikipedia.org/wiki/Goya's_Ghosts
      http://en.wikipedia.org/wiki/El_Greco
      http://www.imdb.com/title/tt0905329/

      Törlés
    2. Kedves névtelenek!

      Kérlek írjatok a hozzászólások végére valami ismertető jelet - akármit - hogy lehessen egymásra hivatkozni, egymásnak válaszolni, egymást "nevesíteni" valahogy. Törölni szoktam a névtelen hsz-eket, mutatom miért:


      Kedves "Névtelen 2013. július 9. 19:59"!

      "akik az ilyen blogokat szerkesztik, honnan szedik össze az információkat?"

      Engem vagy megtalálnak az információk, vagy írok valami saját okostojáskodást. Nincs "első kézből" forrásom. Van ugyan néhány weboldal amiket nézegetek időnként, de általában saját kép alakul ki az egyes témákról. Majd látni fogod. Vagy nem.


      Kedves "Névtelen 2013. július 10. 9:44"!

      Zé kolléga, szerintem ezzel a RAR-ba tömörített esszenciával végleg elkergetted "Névtelen 2013. július 9. 19:59" kollégánkat
      :) Mindenkinek magától kell összeraknia a képet - a Te képed nem lehet az övé. :)

      Törlés
  5. Majd' ezerötszáz évig holmi Saul rabbi (a büdös életben nem találkozott Jézussal, követőit irtotta, ahol és ahogy tudta) által kreált és államvallásilag reánk lőcsőlt kereszténységgel(?!) átitatva szocializálódtunk. Aki pedig nem, hát arra is csak ez a ragacsos szutyok ragadt....
    Na EZ AZ, amin sírni kéne.
    Meg persze azon, hogy mikor összefutsz egy ilyesmivel, mint ez a manga, megszólal benned a (blasz)fém detektor...:-)

    mj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "(blasz)fém detektor"

      :))))))))))))))))))))
      Eredeti!

      Törlés
    2. "... holmi Saul rabbi ... "

      Az az érzésem MJ, hogy Te nagyon elakadtál ennél a Saul rabbinál.
      Az ilyen f@szságokat Káli néne pusmogja az emberek fülébe és agyába,
      hogy elhigyjék, hogy a változás vagy változtatás = lehetetlen.

      Ne hagyd már magad bebetonozni, vazze!!!! ...:)))

      Bármilyen tanításról is legyen szó, az mindig változtat az ember minőségén.
      Ha csak a sima sulit veszzük alapul, már régen kinőttél az első elemista szintről ...
      ... vagyis változtál ... vagy fogalmazzuk úgy, hogy fejlődtél.

      Elhiheted nekem, hogy egy harmadik (vagy hányadik) típusú találkozás esetén
      más leszel, mint amilyen előtte voltál. Igyál sok vizet és pisild ki a cementet az agyadból !!!! ... : ))))

      Ö.T.

      Törlés
    3. Aggodalomra semmi ok Ö.T. kolléga, épp most veszi át a cement helyét a mész...:-)

      Szóval gyanítom, hogy ezek a japó mangászok többet értettek meg a két csöves viselt dolgaiból, mint az egész művelt kereszény:-) világ...
      (Azért arra kíváncsi volnék, hogy miként reagálná le a világ muszlim fele, hogyha Mohamed prófétát - Allah növessze hosszúra a szakállát - is bevennék a buliba...:-)

      mj

      Törlés
    4. Két csöves... :)))
      Sziporkázol komám!

      Szerintem simán beleférne még ebbe a galeribe a Mohamed gyerek is. Írok is mingyá' Japánba.

      Törlés
    5. Vastagon beleférne, ő sem volt rossz gyerek, ellentétben a sok savanyú, bigott (latin-német szóösszetétel, jelentése kétistenhívő... Ö.T. kolléga, lehet tovább elemezni:-) követőjével, akik bármire képesek ha favoritjukat akárcsak lerejzolva ia megpillantják egy ánégyesen:-)

      mj

      Törlés
    6. Azért az szépen látszik, hogy minden korszaknak és kultúrkörnek megadatott a saját kis "csövese":

      a "galileaiaknak" Jézus
      az "indiaiaknak" Buddha
      az "aztékoknak" Quetzalcoatl
      az "irániaknak" Zarathusztra
      a "zsidóknak" Mózes
      az "araboknak" Mohamed

      satöbbi.

      Azért tettem a népeket idézőjelbe, mert tulajdonképpen nem ezek a fiókok számítanak igazán. Sem a nevek amelyeken megjelent közöttük a saját "csövesük", és még az sem számít igazán, hogy ezek másik bolygóról vagy dimenzióból jött tanítók voltak, tök mindegy, a lényeg amit próbáltak szerény eszközeikkel átadni. Nos, hogy érzitek, sikerült nekik? Széttekintve olykor komoly kétségeim vannak, hogy sikeres volt-e ez a több szálon futó "mutassuk már meg nekik a kijáratot" projekt. :)

      Törlés
    7. "a "galileaiaknak" Jézus
      az "indiaiaknak" Buddha
      az "aztékoknak" Quetzalcoatl
      az "irániaknak" Zarathusztra
      a "zsidóknak" Mózes
      az "araboknak" Mohamed"

      én azért különvenném a többitől Tollaskigyót: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Quetzalcoatl_telleriano.jpg
      és Zarathusztrát (a zoroasztrizmus szimbóluma a Faravahar) :
      http://en.wikipedia.org/wiki/File:Faravahar-Gold.svg
      *****
      és akkor csak a vicc kedvéért (reszelgetem a körmeimet és a többi :D )..:
      I. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Alfa_Romeo_logo_evolution.jpg
      (igen.. eszi az embert.. az első háromnál ott van egy-egy hurok..aztán meg a Tilda..
      http://en.wikipedia.org/wiki/Tilde , mint Wé the people..: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Constitution_of_the_United_States,_page_1.jpg )
      II. (ott van alatta még egy kisebb.. zoom..) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/aa/Persepolis_Bas-Relief.jpg
      na mi van, nem gyullad, hogy tolni kell? :P
      http://mobposters.com/index.php?item=1345453

      Törlés
    8. Komolyan mondom hozzád egy külön értelmező kéziszótár kell! :)
      A művészi ábrázolásokat hiba lenne "szó szerint" értelmezni.
      Pl. Quetzalcoatl nem biztos, hogy emberevő kígyó volt, lehet úgy is értelmezni, hogy egy "csöves", akit ha meghallgattál, eltűnt az egód. Megette. :)

      Törlés
    9. Itt nagy sikereid lennének Zé:

      http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/07/az-emberiseg-valos-szarmazasa-mikor.html

      Dobd be magad! :)

      Törlés
    10. a Tollaskigyó nem egy emberevő kigyó volt.. nem mondtam soha ilyesmit.. szimbólumok.. tudod..
      http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%ADgy%C3%B3nyelv_(szerepl%C5%91)
      *****
      nem kecsegtetnek a sikerek.. csak kirakózok.. ha van kivel, ha nincs akkor magamban..

      Törlés
    11. "... bigott ... "

      Nagyon jó felvetés MJ kolléga ... igazi gyöngyszem ... és az az érzésem, hogy ezt
      érdemes is elemezni ahhoz, hogy megértsük, hogy miért tartunk itt ... ahol.
      Na akkor fussunk neki különböző bontásokban:

      bigott = jelenlegi értelmezésben "megszállottan" vallásos
      bi gott = két Isten ... ahol az egyik a Mammon ... értelmezésben segíthet a "bigámia"
      bi gott = az angol (be ... létige alapján) légy, vagy legyél Isten ... ami eléggé jellemző az elmúlt évezredekre mind a mai napig ... ahol a különböző jellegű etnikai-, vagy érdekcsoportosulások Istent játszanak ... lásd pl. bankárkaszt,
      katolikus egyház ... illetve a kettő összefonódása.
      big ott = legyél NAGY ... ez a programm már gyerekkorunk óta fut ... edd meg a
      tejbebpapit, borsófőzeléket ... stb. , hogy szép NAGY és ERŐS legyél !!!!

      big ott = Káli néni értelmezésében = BIG TOT = NAGY HALÁL ... amitől igazán
      csak egy laza köpésnyire állunk. ...:)))

      Na, asszem nem hagytam ki semmi lényegeset. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    12. " Quetzalcoatl nem biztos, hogy emberevő kígyó volt ... "

      Ez nagyon jó felvetés Mazsola ... ugyanis a kígyó ... illetve formailag modifikáltan
      sárkány ... több kultúrában is szerepel, mint őselem. Aztán primitív baroméknak
      valami szörnyű nagy és halálos őselemet jelent, aki hamm-hamm bekapja a
      szerencsétlen kis földlakókat .... és az ilyen hülyék esetében megfelel
      a nagy ismeretlen és rettenetes MUMUS-nak, aminek a lényege, hogy az
      ember alapvetősen fél mindentől, ami számára ismeretlen. (történelmi eredetű fantomképzés .... jelenleg éppen a terroristáknál tartunk iszlám kiadásban)

      A másik (értelmesebb) oldalon a kígyó, illetve sárkány tanítást tartalmaz, aminek a lényege kiemelve kb. annyi, hogy az ember a nagy és halálos erőket és energiákat is képes a szolgálatába állítani, .... méghozzá a mértékkel.
      Az már ugye nem ismeretlen, hogy a kígyóméregből gyógyszert is lehet csinálni,
      de az egész patikásdi a méricskérésről szól.
      Ugyanez megtalálható az indiai jógában Kundalini néven ... illete a keleti kultúrákban Sárkány kiadásban. Érdekes módon a Sárkány még az alucsajdengi
      hun koronán is szerepel .... amit ha mindenféle vonatkozásban összesítünk,
      akkor kb. annyit jelent, hogy:

      Ha sikerül saját magadon uralkodni, akkor hozzáférésed lesz egy magasabb szinthez. .... : )))

      Ö.T.

      Törlés
  6. 1. kép: 2ős identitású hal /Halak korszakbeli ember/ az 5. mennyből /az 5 D-s aranykorból/. A Szer/X is meg lett jelenítve 2X. Azért lehetett Jézusra "írva" mindez mert Buddha még a megelőző Bika-korszakban tevékenykedett.
    2. kép: Buddha és Jézus a 2-est mutatja és a pólójukon is a 2-es van. Ez többfélét is jelenthet a 2ős-identitáson vagy a 4 őselemen kívül. Például - mivel egymás mellett állnak összevonva - a 22-est is. Ezt a mesterszámot egyszer már lejáratták. Mégpedig a közismert "22-es csapdája" című könyvvel és filmmel. Buddha és Jézus természetesen nem "csapda" hanem tanító/megvilágosító.
    3. kép: Itt nem az összevont hanem az összeadódott 2-es vagyis a 4-es van megjelenítve majdhogynem villámként alul egy csillaggal együtt - méghozzá pirosban. Ez a fortyogó földi "pokolból" főnix-madarként való feltámadásként is értelmezhető.

    Kerion

    VálaszTörlés