2013. július 21., vasárnap

Lazuljunk - M83: Reunion

Frissítés az előzménnyel és a folytatással (így már sokkal jobban érthető a történet):
(lyányom napi 28x kiköveteli, hogy megnézhesse ezeket a klipeket, tetszik neki ahogy "csillaggá válnak" a gyerekek, meg hogy a "gonosz szemű lány" meggyógyul-megjavul)

M83 - Midnight City
(gyarmatosítóink a különleges képességekkel rendelkező gyerekeket nem értik, vizsgálgatják?)



M83 - Reunion
(Újraegyesülés? Felemelkedés? Fénylénnyé válás? Végső harc? Elég a menekülésből?) 




M83 - Wait
(A Föld már a farkasoké, aki nem idevaló, távozik? Erre várjunk?)



Az biztos, hogy a gyerekeinknek már sokkal több esélyük lesz a "felfényesedésre" mint a mi begyöpösödött, programokkal rendesen teleültetett tudatunknak... :) Nem tudom, hogy a gyakorló szülők mit látnak a gyermekeiken, de hogy némelyikük elképesztően fogékony és nyitott mindenre, az tuti. Valahogy olyan érzésem van, hogy ez a generáció máris sokkal többet tud, mint a miénk, és még annál is többet mint a nagyszüleink. Tudom, a látszat nem mindig ezt mutatja, csak mert nem tudják kapásból felsorolni az összes gabonafélét, vagy mint például amikor azt látni, hogy ülnek a villamoson a gyerekek és mindegyik bele van bújva a saját kis virtuális világába, és úgy tűnik a teljes tudatukat befogták rabságba abba a kütyübe, amit veszettül nyomogatnak... - de mégis határozottan az az érzésem, hogy ők már valamiért mások, könnyedebbek, szabadabbak, nincsenek annyi kötöttségeik és gátjaik mint a szüleiknek. Vajon ez volt a Teremtő célja, azzal hogy engedte elburjánzani a liberalizmust? Vajon azzal, hogy az utóbbi századokban a vakolók szorgos kis aknamunkával fellazították a hagyományokat, a nemzeteket, a vallásokat és minden egyéb kötöttséget és dogmát, nem lehet, hogy valójában Isten tervét hajtották végre? Abszurd elképzelés? És vajon így jön el a gyermekkor vége, ahogy ebben a baromi jó kis klipben látjuk, vagy ez csak egy újabb félrevezetés? Én azt tapasztaltam, hogy sokszor érdemes ám hallgatni a gyermekeinkre, vagy legalábbis tudnak újat mutatni. A múltkor bicajjal tekertünk a Tisza-partra fürcsizni, amikor a nagyobbik lányom egyszer csak rám szólt, hogy "Cssst, apa, most a fák gondolatait figyelem" - erre én megdöbbenve kérdeztem: "Na és mit "mondanak"? 
A válasz: "Azt, hogy lássak be a dolgok mögé". 
Hm... 
Megindult a felfényesedés? Mit is látni ezen a klipen? Mit látni az arcukon? Hát csak annyit szerintem, hogy tudják. Ők már tudják. Hiába próbálják meg a 6almasok megérteni vagy megfogni őket, már nem megy. A fényt nem lehet bezárni. Egy darabig el lehet takarni a szemünk elől, be lehet zárni a tudatunkat egy dobozba, de elég egyetlen apró lyuk a doboz oldalán, és máris ott van a sugár, ami megmutatja a hazautat. Ez az apró fénysugár egy gyermek szívéből is indulhat...

(Azért beszédes, hogy a videóban egy tolószékes - értsd: mozgásképtelen, lekötött, beteg, nem szabad - szellemlény, aki a világunkat megfigyelő monitorok előtt ül, és a 6almasokat irányítja, próbál itten keménykedni, de már nem sikerül neki...JAHj, mi lesz így VElünk?! :) A klip további elemzését rábízom a kódfejtőkre, minden kis apró részletnek jelentősége és üzenetértéke van, szerintem kibaszott jó...)
(Figyelem, mint a legtöbb művészi megnyílvánulásnak, ennek sem szájbarágó szövege van...)  
 



You came out of nowhere A semmiből jöttél
Stealing my heart and brain Ellopva szívem és agyam
Flaming my every cell Felégetve minden sejtem
You make me feel myself Éreztetve velem önmagamat


Oh, oh, oh, oh, oh, oh-oh-oh Oh, oh, oh, oh, oh, oh-oh-oh
Oh, oh, oh, oh, oh, oh-oh-oh Oh, oh, oh, oh, oh, oh-oh-oh
Will you stand in this land? Itt maradsz ezen a földön?
Will you stand in this land forever? Itt maradsz ezen a földön örökké?


Across the time and space Téren és időn át
A never-ending dance Egy soha véget nem érő tánc
A blooming and a trance Egy kivirágzás és egy transz
You make me feel my soul Érezteti velem a lelkem


There's no more loneliness Nincs több magány
Only sparkles and sweet Csak ragyogás és öröm
There's no more single fate Nincs több egyedüli sors
You make me feel myself Érezteted velem önmagamat


Oh, oh, oh, oh, oh, oh-oh-oh Oh, oh, oh, oh, oh, oh-oh-oh
Oh, oh, oh, oh, oh, oh-oh-oh Oh, oh, oh, oh, oh, oh-oh-oh
Will you stand in this land? Itt maradsz ezen a földön?
Will you stand in this land forever? Itt maradsz ezen a földön örökké?


"My body is like a lightning rod "A testem olyan, mint egy villámhárító
Capsize me and douse me in your bay Kibillent és beránt engem az öblödbe
A shiver of want, always Az akarás borzongása, mindig
When you are on the tip of my tongue Amikor a nyelvem hegyén vagy


In the back of your parked car A parkoló kocsid hátán
I could build a fort Tudnék építeni egy erődöt
And play all day És játszanék egész nap
Between your lips and mine A te és az én ajkam között
Let's stay here forever" Maradjunk itt örökre "


Oh, oh, oh, oh, oh, oh-oh-oh Oh, oh, oh, oh, oh, oh-oh-oh
Oh, oh, oh, oh, oh, oh-oh-oh Oh, oh, oh, oh, oh, oh-oh-oh
Will you stand in this land? Itt maradsz ezen a földön?
Will you stand in this land forever? Itt maradsz ezen a földön örökké?

43 megjegyzés:

  1. Tényleg elgondolkoztató történetet mesél el, Érdemes a banda előző klipjét is megnézni előtte, mert ez egy történet második része csak. Az első a sorban: M83 - Midnight City. Van valami nagyon felemelően bizakodásra adó számomra a Midnight City zenéjében. A történet harmadik része a 'Wait', Az album címe pedig 'Hurry up, we are dreaming', vagyis 'Siessetek, álmodunk'.

    R.S.

    u.i.: Vicces, az elküldéshez a captcha kódom, amit kért a rendszer '331 aiHell', ez meg 331 mesterséges intelligencia pokol. Érdekes. Persze mivel visszajöttem ezt leírni, így a végső kódom is más lesz :)

    VálaszTörlés
  2. Kiváló klip és a zene is nagyon tetszik, sosem hallottam róluk, köszönöm az ajánlást!

    A kisfilm leginkább pozitív végkifejletéről nem írtál Mazsola, ez pedig szerintem nem más, mint hogy a harc végén (a harc által) a "beteg, gonosz szellemlény" is feláll a székből, azaz még őt is sikerül meggyógyítaniuk az egyesült gyerekeknek.
    R.S. neked is köszi a többi ajánlást, megnézem azokat is.
    Panka.

    VálaszTörlés
  3. Érdekes úgy rámenni erre a blogra, hogy a gépemen pont ez a zene szól épp...:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szinkronicitás? Véletlen? Frászt! Dolgozik a Regényíró. :)

      Törlés
  4. Egyébként meg legyen igazad, hogy a fiatalabb generáció a megvilágosodás felé tart, a pozitív gondolatokra mindig szükség van!:-) Még ha nagyon is messze vannak a valóságtól, legalábbis erre felé sajnos kézzel fogható a tudatrombolás, igaz minden generációra igaz ez. A kivételekből pedig remélem egyre több és több lesz, míg egyszer majd mindenkire rá lehet fogni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "hogy a fiatalabb generáció a megvilágosodás felé tart"

      Na ja,röhög a májam :-)

      Aszongya a zegyik,hogy.A másik meg,hogy.Közbe meg,hogy.
      a.n

      Törlés
    2. Én is csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani. A környezetemben én ezt látom, igaz itt a szülők nagy része dolgos rendes emberek, akik igyekeznek nem elhanyagolni, hanem jól és gondosan nevelni a gyerekeiket - és ez nem hinném hogy pénzfüggő dolog. És ezek a gyerekek bizony nagyon értelmesek, okosak, kreatívak, és rettenetesen erős bennük a szabadságvágy, képtelenség őket bezárni. Korlátaik nekik is vannak, és szükségük is van korlátokra, de úgy általában hagyni kell őket kibontakozni, és ekkor csodálatosan élnek. Ragyognak.
      Én ezt látom.

      Törlés
    3. És ne feledd a.n., hogy mi jóval tudatosabbak vagyunk mint a szüleink (ez a tapasztalatom), és ránk is furcsán néztek gyerekkorunkban, nem értették meg a mi generációnkat mit miért csinálunk. A mai gyerekek már "online" nőnek fel, és sokszor nem értjük mit miért csinálnak, furcsáljuk őket, elítéljük őket mert állandóan a kütyüjeik előtt ülnek, de honnan tudjuk, hogy ennek mi lesz a következménye? És egyébként sem mindegyik gyerek ilyen, ahogy HartmanL is írja, a kivételek... sosem a többség vitte előre a dolgokat, hanem a kivételek, a kevesek. :)

      Törlés
    4. Itt meg a szülők többsége sza@házi és nem tesz semmit a környezetéért,na de most komolyan.Azt gondolod Mazsola,hogy máshol bakfittyet ér az emberi többség?56,62,89-ben nem volt szabadságvágy?Koppány vagy Dózsa idejében nem volt szabadság vágy?Akkor nem voltak kiemelkedő géniuszok?Ne röhögtess már.Csak más az idő,és evvel más az ok és okozat.De nem szeretném tovább rombolni az összeszokott társaság szája ízét.
      a.n

      Törlés
  5. M /=21=3/ 83/=11/ Reunion/Össze-kapcsolódás. Tehát a bennünk lévő 3 ! 11-es - azaz ELEVENségre juttató - EGYesítése. A 3 a dualitás meg az "Isteni"+, a szintén bennünk lévő - aktiválódott - Tu/l/rul jött Lélek-Madár. Utóbbi "fényezi" fel az előbbieket. Persze az M-et vehetjük 1000-nek vagyis 1/EGY-nek is. De ez is megint csak a fentiekre utal nem csak a magyar gemátria szerinti M=21.
    Úgy hogy Mazsola pontosan eltaláltad a "nyavalyát". Újraegyesülés, felemelkedés, fénylénnyé válás - egy belső "végső harc" útján. Csak időzavarban vagy mert - kitolva az időt - csak az utódokra gondolsz ez ügyben. Holott neked kell első sorban fénylénnyé válnod. Pontosabban neked kell a fénylény mivoltodat lehoznod a 3 D-s matériába hogy aztán másokra is hathass és ezáltal mindent megváltoztathass. Még a rezgéskiterjedést is. A gyerekek csak követik a "kivételezett" személyeket - nem ők az "út-törők".
    Az "aranyos szegelet-iek" vagyis a szegediek között egyébként is sok a változtatásokra "kiválasztott". Nem véletlen a Bárány városa. A "Jézusi Minőség" is ide tér vissza valaki/k/ által és nem a közel-keletre. A keresztre feszített nem a kivégzése hanem a felmagasztalása helyszínére tér vissza - ez evidens. Tehát - ha úgy tetszik - Szeged az "Új Jeruzsálem". Ezért is álcázták a Dávid-csillagot Betlehemi csillagnak a Fogadalmi templom 2 tornya között és ezért "tanul" több ezer izraeli diák is a szegedi egyetemeken. És persze az sem véletlen hogy Szeged - mintegy Égi Jel-ként - 1999 augusztus 11.-én a Teljes Napfogyatkozás FŐ vonalába esett. Ami a Hold-nak köszönhetően a "Föld-i éjszaka/pokol" Nap-pali megjelenítése, majd a kiteljesedő NAP-"KORONÁVAL" az onnan már Király/nő/-ként való Feltámadásé is. Miután persze a Kerecsen-Sólyom 2 Szeme: a Hold és a Nap EGYesült.
    1999-2012-2025 - magyar ABBA/1331. Tehát 1999+13=2012+13=2025. A másik "mágikus" szám a 23 esetében meg 1989-2012-2035. 1989 a földi "gengszerváltás", 1999 az égi "pokol és feltámadás" - ez eléggé egyértelmű. Tehát ami a lényeg a 2025/2035 közötti 10 év felezője az 2030 ! Többek szerint a Magyar Szent Korona "dátumozásának" a VÉGE. Vagyis addig "tölti be" - BETÖLTI - a szerepét a magyar lélek-minőségű ember. Szó sincs itt unokákról - rólunk van szó.

    Kerion

    VálaszTörlés
  6. "... sosem a többség vitte előre a dolgokat..."

    Mazsikám, ez az "ELŐRE" szemlélet szerintem egy gigantikus
    kib@szás a humanoidokkal, különösen most, így a tönk szélén.

    Az "ÚJ = JÓ" szemléletet ideje lenne felülvizsgálni, mert ahogy a.n. kolléga is írta, a fejlődés nem egyenlő a minőségi javulással,
    legalábbis a történelem erősen ezt igazolja.

    @ a.n.

    "Csak más az idő,és evvel más az ok és okozat."

    Aranyérmes megállapítás. És a helyzet bizony elég szarul néz ki.
    Most olvastam, hogy az oroszok 160 000 katonával és egy csomó high-tech fegyverzettel éppen tegnap fejeztek be egy hatalmas katonai gyakorlatot, az amcsik éppen a japcsikkal játszanak hasonlót ... és
    az összes nagyhatalom éppen fegyverkezési fázisban van ... szóval
    ebből nem lesz semmi jó.

    ---------------------

    A témául szolgáló videót nem tudtam megnézni, mert itt le van tiltva ... de ami feltűnő, hogy a kezdőképen láthetó kiscsajnak miért éppen piros a szeme. (RO-t)

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "de ami feltűnő, hogy a kezdőképen láthetó kiscsajnak miért éppen piros a szeme"- mivel a klipben annál a kockánál még egy külső E-rő munkálkodik rajta keresztül (a többi gyereké kéken világit).

      Törlés
    2. Keress rá a cím alapján, biztos fent van valahol máshol is a vidió, Öti. (vagy minden videómegosztó le van tiltva?)

      Törlés
  7. Mazsola örülök, hogy nálatok több a pozitív példa és örülni is kell ennek! Mifelénk itt az ország déli felén, vidéken, sajnos a legtöbb középkorú szülő modernizálni akarja magát. Menekül a hagyományoktól, a szülei, nagyszülei tudásától, ami még nem lenne a legnagyobb baj ha lenne bennük önállóság, hogy felfedezzék az újat ami előre viszi az embert, segít neki megismerni önmagát és a világot. De e helyett azt választják amit eléjük tárnak, a világot készen. A gyermekeik meg e képen szocializálódnak, nőnek fel. Valahogy így látom a környezetem...de azok a kivételek azért meg vannak, igaz kevesen de megvannak. Fontosak is, hisz minden egyes ilyen gyerek vagy felnőtt ha élete során fel tudja tárni környezete szemét és figyelmét, hogy van más is azon túl amit látunk, akkor már lassan de biztosan haladunk valami felé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az általad említett személyek belolvadnak a környezetükbe
      és egyáltalán nem feltűnőek, HartmanL. Így aztán nem is figyel rájuk senki.

      Ö.T.

      Törlés
    2. "... akkor már lassan de biztosan haladunk valami felé."

      Az állandó mozgásból alapvetően adódik a haladás, kedves
      HartmanL kolléga. A kérdés csak az lenne, hogy mi felé haladunk ... és ezt ajánlatos lenne idejében megállapítani, ... még mielőtt odaérünk. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    3. Nem vagyok benne biztos, hogy a feltűnő, híres és ismert személyek hatnak legjobban az emberiségre, Öti...

      Törlés
    4. Ebben maradéktalanul egyetértünk. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
  8. Boldogan értesítelek Benneteket, hogy Mazsola blogközösségébe Regina nevű kislányommal térek vissza. Tegnap jöttünk haza, 18-án, csütörtökön hajnali 2.40-kor viharos gyorsasággal és szinte fájdalommentesen érkezett meg körünkbe. Megbeszéltük előre, hogy 3 órát kap és tartotta magát hozzá. Tündéri természetű gyönyörű kis mandulavirág, kellemes hanggal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gratula és minden jót!!!! ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    2. Isten hozott Regina, és gratula a szüleidnek! :)

      Gondolom a törzsközönségnek már nem kell különösebben magyarázni hogy a pont ennél a bejegyzésnél érkező örömhír, a névvel együtt távolról sem a véletlen műve. :)

      Törlés
    3. Mindennek kell-ene örülni,főleg egy ilyen örömhírnek :-) erő és egéSzég nektek!
      a.n

      Törlés
    4. Kedves Olivin 33.
      Osztozom örömötökben ( 3 lányom közül 2 világrajövetelében részt vettem, tudom, miről beszélek:)).

      Kedves Regina!

      Légy üdvözölve a Létezés, Tapasztalás, és Teremtés világában.
      Hiszek benne, hogy neked már nem fájdalmas, szenvedéssel teli tapasztalások árán kell visszatalálnod a Forráshoz, a SZERETEThez, ahonnan érkeztél, hanem szüleid segítségével Vele folyamatosan kapcsolatban maradva, Te már egy új világ teremtésében fogsz közreműködni, beteljesítve feladatodat, amiért érkeztél.
      Minden jót utadon.:)

      Törlés
    5. Nagyon kedvesek vagytok, köszönjük a jókívánságokat! Valaki tudja, h mit jelent az, hogy a személyi száma 4-essel kezdődik? Ez nekem új, eddig úgy tudtam, férfi és nő van, vagyis 1-es és 2-es..

      Igyekszünk neki minden támogatást megadni ahhoz, hogy ÖNMAGA lehessen, megkímélve majd az előregyártott sztereotípiáktól és "szokásoktól".

      Szerintem a mi generációnk, a 30-40-es korosztály az átmenetet jelenti, mi lebontunk, az építés az övék lesz. Mi még nem látjuk az utat, csak bízunk a változásban, ők már tudni fogják. Biztos vagyok benne, hogy a felnőtteknek kell tanulniuk a gyerekektől és nem fordítva. Ezt a fényesedést én nem értem, csak azt tudom, hogy más ők képességekkel érkeznek, mint amikben mi vagyunk jók. Meglátjuk. :o)

      Törlés
    6. Látszólag nálunk is úgy van, hogy mi neveljük a gyerekeinket, de legalább annyira, hanem többet nevelnek ők rajtunk cseperedésük során. Rengeteg mindenre megtanítanak, amiket előtte sosem tudtam. :)

      Törlés
  9. http://en.wikipedia.org/wiki/UFOs:_Operation_Trojan_Horse
    ez is eltűnt.. ami nincs, az nem fáj, ugyebár..
    Mint dr.Karla Turner és könyvei
    (Negyedik Tipusú Találkozásokról többekközt..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hátugye...

      Amúgy pont a minap futottam bele ilyen wikipédijás "adakozzá mer kicsik vagyunk és áldozatos munkákkal kú'vasok emberkének teszünk jót, meg szógáltatunk fontos informácijót a világnak dógairól" felkérésbe.
      Éreztem is a késztetést... hogy kacarásszak kicsit. Bizony.

      Törlés
  10. "Az biztos, hogy a gyerekeinknek már sokkal több esélyük lesz a "felfényesedésre" mint a mi begyöpösödött, programokkal rendesen teleültetett tudatunknak."

    Aztán ki fogja őket "felfényesíteni" ????? ...:)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy ki?Talán mindig akad valaki, kedves kolléga.Még akkor is ha a helyzet teljesen eldurvul,na. http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=664148
      a.n

      Törlés
    2. Mi is voltunk gyerekek, kedves a.n. kolléga ... és mégsem
      "fényesedtünk fel" ... éppen ezért ismételten megkérdezem,
      ugyan mitől fényesednének fel a mi gyerekeink ????

      Mert hogy tőlünk nem, az tuti, a társadalomtól szintén nem,
      az egyházaktól megint nem ... akkor mitől vagy kitől ????

      Az egyetlen "felfényesedés" amit eddig ismerünk, az nem más, mint a "máglyahalál" ... és bizony eléggé ebbe az irányba tartanak az események.

      A "máglya" és a "magja" hasonlóan csengenek ugyan, de nem
      egészen ugyanazt jelentik. ...:)))

      (Csiszoltabbaknak --->>> magja = mag ja(h) )


      Ö.T.

      Törlés
    3. Öti, most csúnyán visszacsúsztál a 3D-s gondolkodásba, és "itteni" személyeket, tanítókat keresel. Nem kell, aranykor van, nem tűnt még fel? :)
      Mindenki maga tesz magáért, ne várj további tanítókra, már megtették a dolgukat, és elmentek, a többi rajtunk múlik. Ez az egyik. A másik meg az, hogy bármelyik gyermekben meg van a potenciál, hogy "teljes" tudással érkezzen meg a Föld nevű ugródeszkára. Miért? Mert mondjuk így akarja a Teremtő, például ezért. Vagy mert most tartunk ennél a "résznél" a könyvben. Világos, nem? Bármi megtörténhet, mondom aranykor van, azaz arány-kör, azaz mindenkinek annyi és olyan jut amennyit és amilyet beletesz a rendszerbe. Ne tévesszen meg hogy még vannak akik látszólag hatalmon vannak. Már nincsenek. A gyerekeink kezében van a hatalom, ez már egy aranykori generáció, teljes hozzáféréssel a csatornákhoz. és épp a szárnyaikat próbálgatják. Én legalábbis így látom.

      Törlés
    4. A gyerekeink "kezében" csak annyi minden van amennyi "bennük" van - és a mi esetünkben is detto ez van. Tehát semmivel sem különbek mint mi. Illetve bocsánat még jóval kevesebb a tapasztalatuk az itteni 3 D-s "helyzetről" az életkoruknál fogva. Éppen ezért van az hogy "aktív" gyerek-táltosok/avatárok nincsenek - csak felnőttek és azok is jobbára bölcs öregek. A TEREMTÉS a sokat tapasztalt - belsőleg már magasan rezgő - még aktív LÁTÓ embereken keresztül HAT. A 6alom az oda vezet, ahhoz a káoszhoz amit nap mint nap is látunk - vagyis egyértelműen URALNI kell a dolgokat. A kettő egyáltalán nem ugyanaz.
      Szakrális a 6almas/kodó/ sohasem lehet, az csak az "uralkodó" lehet - aki szeretettel mellérendeltségi viszonyokat tud teremteni a 6almi alárendeltségi viszonyok helyett. A Teremtő/Teremtés direktben nem akar semmit. Csak intuíciókat ad, késztet, predesztinál bizonyos dolgokra - "vezeti" a gondolatot majd a cselekedetet. Tehát áttételesen hat a tudatalattin keresztül.
      "Felfényesíteni", vagyis önmagát "jó útra" téríteni, illetve a szeretetelvűség útján felemelni és ezáltal a belső rezgésintenzitását megnövelni - bárki - csak maga-maga tudja maga-magát. Ebben egy másik ember csak mankókat adhat - persze csak ha pozitív a hozzáállása és nem éppen visszafordítaná a folyamatot.
      A máglya és a mágia szavak azért hasonlóak mert a TŰZ az az ELEM amellyel/"amiből" újjá lehet születni. Az hogy az inkvizíció lejáratta a máglya szót a gyilkolászásaival nem jelenti azt hogy a máglya-mágia eleve rossz. Ez nyilván megérthető. Az ősember a máglya tüze körül melegedett, azon sütögette az ennivalóját, a tűz körül születtek a gondolatai, dalai, táncai ésatöbbi.

      Kerion

      Törlés
  11. "... aranykor van, nem tűnt még fel?"

    Dehogynem. Meg is fogják ölni egymást az aranyért. ...:)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így igaz ha jelen helyzetet nézzük,de azért egy picit álljunk meg.Ez, máskor sem volt különb.

      "Mi is voltunk gyerekek, kedves a.n. kolléga ... és mégsem
      "fényesedtünk fel" ... éppen ezért ismételten megkérdezem,
      ugyan mitől fényesednének fel a mi gyerekeink ????"

      Ez igaz, ahogy mondod. Ha azt nézem (de ez csak az én véleményem) hogy vannak itten ám különféle önjelölt tanítómesterek (ilyen meg olyan Bélák, különfélet állami vallások,satöbbik) hát nem éppen csóringer egyik sem.Na vajon kikből.....?Ennek ellenére, sok igazságot mondanak.Meg aztán,milyen példával mutatkoznak a tisztelt "felnőttek" kérdezed,mitől vagy kitől lenne a fényesedés?Azt mondom magától a helyzettől.Mint ahogyan az alkalom is szüli a tolvajt (ha rávaló) így az embert is megkeresi a baj,a nyűg,az olyan alkalom ahol eldől (és ez itten a tanulás) hogyan is jön ki belőle.Nyilván a statikusságból ki kell szakadni,csak akkor lesz változás,mert az a motorja mindennek.Mondjuk azt akarni is kell.Nézzük meg a különféle szabadenergiás fórumokat.Mivel szinte (de csak szinte!! mert ott van az orruk előtt és mégsem foglalkozik vele érdemben senki) senkinek nincs "felmutatnivalója" ezért ott is hagyják,le is ültek a témák mindenhol.Tehát nem elég a változás,az aranykor áhítása (egyáltalán mi az,hogy aranykor?Mitől arany?Mert a Bélák azt mondják?Az össz emberiséget nézve vagy az egyént?Mert szerintem sehogy nem állja meg a helyét),azért tenni is kell.Így Mazsola utóbbi hozzászólásával is nagy vonalakban egyet értek.De ha úgy tetszik máglya kell,na és.

      a.n

      Törlés
  12. "a statikusságból ki kell szakadni"

    Ezt a fellazítási feladatot osztották az "égiek" a vakolókra. Ezt csinálják évszázadok óta a vallásokkal, a feudalizmussal, a röghöz kötöttséggel stb., - és igen még a magyar paraszti életmóddal is. Szétcincálták (hitelekkel ellehetetlenítették, vagy éppenséggel kigúnyolták a humoristáik által). No de miért is nem volt jó ez? Látszólag azért mert az önellátó társadalmi rendszer nem tetszik a teljes kontrollra törekvő hatalomnak. Ez OK, viszont egy fentebbi nézőpontból tekintve elmondhatjuk, hogy ez az önellátó parasztgazdálkodás bizony eléggé kötött és statikus életmódot igényel, ahol a munkás évekig eljutó ember bár sok mindent megtanul, de ezután élete végéig a földet kell túrnia, mindenféle szellemi fejlődési lehetőség nélkül. Megaztán milyen életük volt/van a nőknek egy paraszti családban? Egyértelműen alárendelt, legyen bármilyen okos, az van amit az embör mond. Na ennek véget kellett vetni, és lám meg is történt: lásd pl. emancipáció.

    - Tehát felismerhető, hogy még ebben a több évszázados szabadkőműves aknamunkában is ott munkálkodik a Teremtői akarat, Akinek a célja eljuttatni idáig gyermekeit és még tovább.

    (azt nem mondom, hogy hibátlanul történik minden a Teremtő terveivel, hiszen a végrehajtásában ott van a gyarló emberi faktor is, de azért azok a malmok állandóan őrölnek, nincs megállás. :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm... azér bloggazdi azt nem biztos támogatom elgondolásilag a megszólamlásodban, hogy a "fődtúró parasztember" nem tud felfényesedni ha nem akar. Persze... kétségtelen más életmódot, meg hozzáállást követel meg, mint a mai futkorászós, pénzharácsolós, egyenlősdis... izé... (ami ugye nem is az, de legalább jól elhitették majd mindenkivel.)
      Pont a minap futottam bele a fos... khm... közönségesportálon valami fickónak a életibe, aki valami vaskori skanzenben éldegél huszonegynehány éve. Oszt állítása szerint egész jól megvan. Mindenféle idegeskedés, harácsolás, meg futkorászás nékül. (Persze, azér asztalosék őtetet is bepróbálták párszor gondolom. Ezér is emlegette fel tán a riportban, hogy nem akar mást csak azt hagyák békiben, ha eddig nem foglalkoztak vele.)

      Továbbmenvén. A egyenlősdijogos emancipánra. Pont tennap agyaltam rajta, hogy a jányok mennyire telementek manapság ezzel a mánijával. Aztán meg némelyik hangosan ricsajog, hogyhát... milyen nehéz meg lehetetlen mán, héztartást vezetni, kölköt nevelni, dógozni, meg megfelelni mindenféle elvárásoknak (divat, barátias társaságok, társadalom, aszülők, stb.).
      Ezt ugye nem mindig értem. Mánmint... ha felvállalta és belekezdett minek sikonyál, hogy nem teccik, meg nehez? De abbahagyni azt nem... mer mit szólnak majd a...? Ehh...

      Törlés
    2. " ... a statikusságból ki kell szakadni ..."

      Hát éppen ez a probléma, Mazsola. ...:)))
      Statikus = Állandó ... mint pl. az ÁLLAM.
      Ennek ellenére nem ártana tudomásul venni végre ... többezer év
      elmúltával, hogy a Nagy Rendszerben nem az EMBER képviseli
      az ÁLLANDÓT ... tekintve, hogy mindegyikünk csak jön ... aztán megy,
      függetlenül attól, hogy közben mit képzelt magáról. ...:)))

      De nézhetjük ezt úgy is, hogy pl. a Földgolyó az állandó - mint pl. atommag -
      mi meg vagyunk rajta a negatív töltésű elektronok, akik állandóan dűziznek rajta
      abban a reményben, hogy majd sikerül nekik valamikor elhagyni ezt a
      negatív töltést.

      Hm .... eddig még nem sikerült ... és erősen az a benyomásom, hogy nem is
      erre lettünk tervezve. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    3. Én is gratulálok Olivin kislányához!
      Ehun van egy fődtúró parasztember. Se státuszom, se posztom, se papírom. Bár, szép családom van, és ennél nagyobb karriert nem találtak még ki e kerek világon, legalábbis nekem. Ezt máris felfényesedésként élem meg. Meg még azt is hogy a karistolós aszály ellenére tocsogósra locsoltam a paradicsom és tökföldet, valamint sikerült elvetetnem az "annanapi" borsót.
      "azér asztalosék őtetet is bepróbálták párszor " erről rögtön egy eset jutott eszembe, íme: http://most.444.hu/2013/07/21/agyonvertek-egy-dinnyearust-nagy-balhe-lett/
      tanulságos történet. Utána még hallottam hogy Kínában bevezettek a hivatali célokra készülő épületekre egy 5 éves építési tilalmat.. tudják mi a dörgés.
      Más, a sok G, meg V, meg K -betűs előjáték után megszületett hát a trónörökös, igaz nem 14-én (G+G), hanem (legalábbis így mondják) 22-én (K+K vagy V), na az is jeles dátum. George Alexander Louis.. szabadosan átvariálva:
      G - L - A -> 7 - 12 -1 -> 7 -121 -> 7 - 11X11
      A sors ronda fintoraként 24-én történt egy ronda baleset, érdekes datálással, és még furcsább számokkal a cikkben. http://index.hu/kulfold/2013/07/24/kisiklott_egy_vonat_spanyolorszagban/

      Törlés
    4. A randa szóismétlés közben néztem ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=GxWvVUHcf2g
      Érdekes, nem?! Bruce Lee feltámadt. Vagy meg sem halt? Nemrég beszélgettünk a teremtő tudatról, hát ím, most nem tudósok által szabdalt dns szekvenciák, hanem a mozi - mint varázslat támasztotta fel a negyven évvel ezelőtti szupersztárt. Velociraptorral kezdték, mammuttal folytatták, és Lee-vel el is értünk a közelmúltig, vagy bátran mondhatjuk - a jelenkorig. Az ügyes alkotók azért tettek egy csavart a kis filmecskébe, a színész 33 (!) évesen halt meg, elég fiatalos ábrázattal bírt utolsó évében. DE itt a filmen jól karbantartott negyvenesnek néz ki. Egyszóval ÖREGEBBNEK. Hm?? Miért? Mielőtt tovább gondolnánk, megjegyzem, én még ilyen jó CGI emberi arcot még nem láttam soha (de ha valaki már látott, linkelje bátran) Olyan mintha élne.. ezek után el kell gondolkodni mire képesek egyesek, és hol van a képzelet és a valóság határa. Ez a kis videó (szerintem) mérföldkő.

      Törlés
    5. Ugyan már, abból az 1,3 Mrd kínaiból tán csak nem nehéz találni egy hasonlót.

      (az arc jól meg lett csinálva, de a hangja árulja el a színészt, hiába modulálták, nem az igazi - én már csak tudom bakker, Bruce Lee filmeken nőttem fel! :)

      Törlés
    6. 40 év alatt mutálódhatott eleget... ha Lee-n nőttél fel (ahogy én is), akkor láthattad a másik Bruce, a Willis egy korai filmjét a "Jól áll neki a halál"-t is. Na az jutott eszembe a videjó láttán.

      "hasonlót" hát ez az, ez a gond, ez a fickó nem -hasonlít- , hanem annál több, ez az, aki.
      Aztán hogy ez most celluloidon vagy digitálisan, vagy dns ügyileg van megoldva, nekünk mindegy, hisz Ő csak nagyon keveseknek volt hús-vér valóság, nekünk illúzió volt akkor is, most is.
      Még valami, emlékszem amikor meghalt, és óriási, tán a földkerekség első világra szóló gyásza volt, tömegektől közrefogottan, nyitot koporsóban végigvonultatták az utcán, na az az arc -ellentétben a mostanival- nagyon is műanyagnak nézett ki, bizarrul művi hatást keltett - ha emlékszel rá.

      Tényleg, Dolly birka pont ugyanúgy bégetett mint a donorja? Ki tudja?!

      Törlés
  13. Kicsit visszás ugyan, de mégis önmagamra kell felhívni a tisztelt nagyérdemű figyelmét,
    a kínai hivatal építési tilalom ide citálása az egy élc (akart lenni) volt tőlem, egy duplacsavar, csak azért hangsúlyozom, mer mit izzadtam vele ebben a vörös riasztásban.. ehh, szóval asztalosnak és kőművesnek egyszerre van kuss a nagy Kínában, pikáns.
    S ha már emlegettük, és monnyuk a kisfilmben egy élő hasonmás van (mert éppen lehetséges, ugye, a "Nincs kettő négy nélkül" óta ebben masszívan hihetünk is), akkor az illető, ez a csodálatos mandarin melyik naprendszerben élt eddig? Mer ugye azt senki sem hiheti komolyan hogy a fickó egy ilyen, az eredetivel teljesen megegyező fizimiskával évtizedekig szemérmesen várt arra hogy szerepelhessen egy másfél perces viszkireklámban?! Az önmagukat lépten-nyomon túlexponáló nyomi Elvis-hasonmások világában ez elképzelhetetlen.

    VálaszTörlés