2013. július 5., péntek

Teremtő társadalom

Kaptam egy levelet (nem titkolom, ettől az előadótól: http://kata.tars.ro/2012/06/01/a-teremto-tarsadalom ), amiben névtelenül felkérnek, hogy ha van kedvem vegyek részt egy bizonyos "teremtő társadalom" koncepciójának kialakításában. Egy olyan világ megálmodásában, amelyikben mindenkinek jó élni és mindenki teszi a dolgát. Utópikus vágyálom? Biztos? Biztos nem tudjuk aktivizálni a teremtői energiákat? És vajon milyen is lehet ez a teremtő társadalom? Itt egy kis ízelítő - először "vágatlanul" a felhívás vonatkozó része, utána a saját hozzáfűzéseim.






"Jellemezni szeretném a teremtő társadalmat. Egy víziót tárok elétek, mely jó közelítéssel ad képet egy olyan helyről, ahol jó élni. Az alábbiak csak elnagyolt közelítések, de jó kiindulási alap ahhoz, hogy megfogalmazhassuk részben magunknak, részben egymás számra, hogy ilyenné szeretnénk-e alakítani az életterünket vagy másmilyenné.

Bármilyen is lesz a jövőnk, biztos, hogy lesznek szomszédaink. Ezért nagyon fontos, hogy olyan jövő kialakítására törekedjünk, amely mindenki számára egyformán jó és élhető - hiszen el szeretnénk kerülni a békétlenséget, amit legtöbbször a meg nem értés szül. A vízió tehát egy hely. Egy hely, ami milyen is...? Kb. ilyen:

1. Mindenki ellátja magát tisztes értékteremtéssel. Így mindenki egészséges, és bőségben él, és tudja, hogy minek a megvalósulásához mi kell.

2. Otthonokban élnek az emberek, nem lakásban. Az otthon természetes alapanyagokból készül, szerves része a környezetnek, elég teret ad a család minden tagjának, és termelő közegként működik, nem költséghelyként. Szükségtelenné válásakor lebontja saját magát. Tisztaságot hagy maga után építésekor, használata során és elhagyását követően is.

3. A tér bármely pontján szabad energiát használnak az emberek. Az energia tiszta forrásból érkezik, és analóg az emberi finom-fizikai energiarendszerrel: élő áramlás. Nem vezetés, hanem vonzás alapon működik.

4. Az élelmét mindenki megtermeli magának, mert ért hozzá. Ez kertgazdaságokat, erdőkerteket jelent. A hozzáértés magas szintű, intim, mentes a GMO-tól és az ipari megközelítéstől. Az elosztás szervesen működik: a helyi kisközösség saját berkein belül megoldja. Az értékközvetítő eszköz olyan pénz, amire elvégzett munka szolgál fedezetül.

5. Az ipar visszatért a kizárólag természetes alapanyagok használatához és megmunkálásához. Kisebb műhelyek révén. Az ipar osztatlan közös tulajdonba kerül, mert legfőbb termékük az energiatermelő berendezések már korábban osztatlan közös tulajdonba kerültek.

6. Helyi kis műhelyek működnek, és mindenki tudja róluk, hogy melyik a helyi műhely, nem kell reklám. Nincs centralizált elosztórendszer. A szállítmányozás mértéke csökken, az ország megszűnik átjáró házként működni.

7. Az emberek felelősségük teljes tudatában döntenek, cselekszenek, alkotnak közösségeket. E közösségek alulról építkeznek önszervezők, megvédik magukat. Oltalmukban tagjaik maguktól szeretnének megmaradni, nem kényszerből. Meghatározza őket az osztatlan közös tulajdon, mely mindenek előtt foglalja magába a szabad energiát és az energiatermelő berendezéseket és a természeti kincseket, valamint az ezeket előállító illetve hasznosító rendszereket. Így védelmükről is maguk gondoskodnak, testkultúrájuk fejlett, természetazonos. A helyi közösségek egymással szövetségben állnak, Kárpát-medencei rendszert alkotva. Mindenki tudja, hogy hol a határ, mennyi az elég.

8. A járművek nem követnek földhöz kötött útpályát. Nincsenek balesetek. Nincsenek dugók. Térben közlekedünk. Rátermettség alapján kapnak jogosultsági szinteket jelentő vezetői engedélyt az emberek.

9. A tudást nem adjuk el. Viszont az elavult technológiát használók megkaphatják, olyan termékek révén, amikkel egyben a teljes társadalomszerkezeti rendszert is átveszik. Ennek útja minden földrajzi térségbe az azt működtetni képes csoportok saját értékein keresztül vezet.

10. Az emberek nem termelnek szemetet, mert úgy élnek, hogy mindent hasznosítani tudnak.

11. Az oktatás életiskola-rendszerben működik: a tapasztaltabb tanítja a kezdőt, mindig épp az, aki ért hozzá. A mester-tanítvány viszony dinamikusan cserélődik. Nincsenek intézmények, falakkal, szabályokkal. Rend van. A tanulók természetes környezetükben és közegükben teszik magukévá a valós tudást. Betartjuk a hétéves természetes rendszert. Nincsenek országos beiskolázású intézmények, csak a legspeciálisabb képzéseket hangolja össze kiközvetítő-rendszer, minden képesség és képzettség ismert, elismert és nyíltan nyilvántartható. Az alapokat mindenki el tudja sajátítani helyben, mert minden helyi közösség megteremti az alapvető eszközöket magának."


--- --- ---


Eddig tehát az eredeti elképzelés-csomag, és most jöjjenek a saját okoskodásaimmal kiegészítve. Az egyszer biztos, hogy ami most van, az nem jó, mivel életellenes. de lássuk hogyan lehetne jobb?

1. Mindenki ellátja magát tisztes értékteremtéssel. Így mindenki egészséges, és bőségben él, és tudja, hogy minek a megvalósulásához mi kell.

Ez azért nem tud működni, mert az emberek nincsenek megáldva egyforma képességekkel. Értéket teremteni? Jól hangzik, de szerintem csak úgy tud működni, ha mindenki azt teszi bele a közösbe amihez ért, ha valaki csak festeni tud akkor azt. Ha valaki csak nyelvtant tud tanítani, akkor tegye azt. Ha valaki csak maszírozni tud (nem teremt) akkor ahhoz ért, és szükséges lehet a léte neki is. Ha ezt is értéknek tekintjük és nem szigorúan a termelésre gondolunk ebben az esetben, akkor rendben lehet. Aztán: „…mindenki tudja, hogy minek a megvalósulásához mi kell”? Valaki nagyon messze áll a gyakorlati élettől, és egyébként is a társadalom nagy része (persze a jelenlegi mesterségesen lebutított szinten vizsgálva) még egy egyszerű fésűt sem tud elkészíteni, mert nem tudja hogyan kell. Na most. Hogy tanítsunk meg mindenkit arra, hogy minden (!) eszközről tudja hogyan készül?? Ez szintén csak úgy működhet, ha mindenki azt teszi bele a közös kalapba, amihez tehetsége van, amihez ért. A barter nem mai találmány.


2. Otthonokban élnek az emberek, nem lakásban. Az otthon természetes alapanyagokból készül, szerves része a környezetnek, elég teret ad a család minden tagjának, és termelő közegként működik, nem költséghelyként. Szükségtelenné válásakor lebontja saját magát. Tisztaságot hagy maga után építésekor, használata során és elhagyását követően is.

Ez rendben is van, egyetértek. Megjegyzem, épp e felé törekszik az építőipar gondolkodóbb rétege, úgyhogy ez a vízió manifesztálódás alatt van, feltéve ha sikerül áttörni a „másik oldal” falait ebben a kérdésben is. Mire gondolok? Az EU energetikával foglalkozó szervei előirányozták ugyan, hogy 2021-től az összes új épület közel nulla energiafogyasztású szintet érje el, ezzel azonban van egy „kis” probléma: az eu-s bürokraták csak az épület üzemeltetésével kapcsolatos energiát nézik, viszont nem számolják bele sem az építéshez szükséges energiát, sem a élettartam alatti karbantartások, felújítások, cserék energiaszükségleteit, sem a végén, a bontás során felhasznált energiát. Ugyanis építhetünk mi „nulla energiafelhasználású” épületeket high-tech módszerekkel, ha az alapanyagok pl. nehezen (sok energiával) kibányászható és hasznosítható ritkaföldfémekből állnak. Itthon magyar szakemberek sokkal komplettebben vizsgálják a kérdést, mint az EU, ki is alakítottak már un. újrahasznosítási- meg hulladékmutatókat, hogy egyes épületek az élettartalmuk során (alapanyagok bányászatától az építésen át a lebontásig) mennyi anyagot, energiát igényelnek és szemetet termelnek, hagynak maguk után, illetve mennyire lehet újrahasznosítani az elemeiket a bontás során, stb.. Tehát életciklus anyag- és energiaáramlás-vizsgálat szükséges, ha komolyan vesszük ezt a kérdést. Erre már tehát alakulóban vannak szabályozások, mutatók és határértékek, csak ez még kommunikáció szinten van jelenleg. Érdemes ebben a témában meghallgatni Dr. Zöld András egyetemi tanárt:



3. A tér bármely pontján szabad energiát használnak az emberek. Az energia tiszta forrásból érkezik, és analóg az emberi finom-fizikai energiarendszerrel: élő áramlás. Nem vezetés, hanem vonzás alapon működik.

Hűha! Ez nagyon szépen hangzik… Ennek eléréséhez viszont egy Teljesen Új Emberiség szükséges, kigyomlálva a „rossz vért”, a genetikai beavatkozásokat, a lebutításokat és szellemi visszafojtásokat, meg minden szart amit elkövettek ellenünk az elmúlt évezredek alatt. Nekem is nagy álmom egy olyan emberi faj, amelyik az életfenntartásához szükséges energiát nem „külső” erőforrásokból (pl. szilárd táplálékból) nyeri hanem még harmonikusabban a Rendszer részévé válik valahogy (?). A Teremtett Univerzum nem áll másból mint energiából, különböző megnyílvánulási szinteken, ezért szerintem sem elérhetetlen számunkra egy olyan szint, amikor ezt a végtelen energiamezőt másképp „csapoljuk meg”,  mint ahogy jelenleg tesszük (eszünk-iszunk). Egyesek szerint a Szeretet az egyetlen olyan Forrás, amelyik többletenergiát tud a Rendszerbe tolni anélkül hogy elvenne belőle. Lényegében ezzel egyetértek – de persze ezen a metafizikai szinten a „hagyományos” energia-megmaradás törvénye már nem érvényes! Ha valakihez szeretettel mosolyogva közelítesz (na nem olyan „Ritás” módon!) akkor komoly esély van rá, hogy energiát adsz át neki (felderül, jó kedve lesz!) úgy, hogy neked semmivel nem lett kevesebb (téged is jó érzés jár át). Ez is energia. :)

De ha persze még mindig eszközökben gondolkodunk, mint pl. ingyen-energia termelő gépek, azt is lehet, ezen rengeteg ember dolgozik a saját kis garázsműhelyében, és szerintem ennek van/lesz eredménye. A kvantumfizika is kezdi szépen alátámasztani az energetikai forradalom alapjait, csak hogy végre szabadalmaztatni lehessen, el kell zavarni a gyíkokat. :)



4. Az élelmét mindenki megtermeli magának, mert ért hozzá. Ez kertgazdaságokat, erdőkerteket jelent. A hozzáértés magas szintű, intim, mentes a GMO-tól és az ipari megközelítéstől. Az elosztás szervesen működik: a helyi kisközösség saját berkein belül megoldja. Az értékközvetítő eszköz olyan pénz, amire elvégzett munka szolgál fedezetül.

Ez perfekt vízió. Hajrá! (már ha még mindig zabálni akarunk és nem másképp akarjuk begyűjteni a szükséges energiát a kvantummezőből…)

5. Az ipar visszatért a kizárólag természetes alapanyagok használatához és megmunkálásához. Kisebb műhelyek révén. Az ipar osztatlan közös tulajdonba kerül, mert legfőbb termékük az energiatermelő berendezések már korábban osztatlan közös tulajdonba kerültek.

Szerintem nincs olyan, hogy „természet-ellenes alapanyag”. Az "anyag" a megnyílvánult teremtői energia. Minden anyagunk a teremtett Földből származik (na jó, talán a tépőzár tényleg az UFÓ-któl van :) ) ezért nincs olyan alapanyagunk ami ne lenne természetes. Az más kérdés, hogy hogyan alakítjuk át technológiai, vegyészeti meg alkimista módszerekkel az ártalmatlan alapanyagokat akár mérgekké, és persze az sem mindegy milyen arányban használunk fel egyes elemeket (pl. fluor, ugyebár). 
Aztán. Ez az „ipar osztatlan közös tulajdonba kerül” kicsit olyan kommunista propagandának tűnik, és ez tényleg csak akkor működhet, ha a teljes emberiség kicserélődött (több generáció múlva), lebontva a régi kötöttségeket és gátakat. De akkor is kell valamiféle vezérelv, irányító közeg, mert mint említettem nem ért mindenki mindenhez. Ha viszont van valami irányító közeg, akkor az meg már megint súrolja az „elitizálódás”, a  hatalomkoncentráció és végül a világkormányzás szinteket… Nehéz ügy...

6. Helyi kis műhelyek működnek, és mindenki tudja róluk, hogy melyik a helyi műhely, nem kell reklám. Nincs centralizált elosztórendszer. A szállítmányozás mértéke csökken, az ország megszűnik átjáró házként működni.

A nagy ellátórendszerek (élelmiszeripar, gyógyszeripar, segély- és nyugdíjrendszer, kereskedelmi megagigamultik, kormányok stb.) eltűnése valóban fontos kezdő lépés lehet egy önellátó, teremtő társadalom életében. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a fogvatartóink lelépjenek végre erről a bolygóról/létsíkról, vagy mi lépjünk egy olyan dimenzióba ahová nem ér el a kezük ellenfeleinknek. Akinek van füle a hallásra…

7. Az emberek felelősségük teljes tudatában döntenek, cselekszenek, alkotnak közösségeket. E közösségek alulról építkeznek önszervezők, megvédik magukat. Oltalmukban tagjaik maguktól szeretnének megmaradni, nem kényszerből. Meghatározza őket az osztatlan közös tulajdon, mely mindenek előtt foglalja magába a szabad energiát és az energiatermelő berendezéseket és a természeti kincseket, valamint az ezeket előállító illetve hasznosító rendszereket. Így védelmükről is maguk gondoskodnak, testkultúrájuk fejlett, természetazonos. A helyi közösségek egymással szövetségben állnak, Kárpát-medencei rendszert alkotva. Mindenki tudja, hogy hol a határ, mennyi az elég.

Így alakultak ki az első törzsek is, egymás hátát védve oltalomban, közös törzsi-tudattal, aztán amikor az egyik törzs életterének határa súrolta (mert ugye szaporodik és növekedni kell…) a másik törzs területét, na akkor alakultak ki az első csaták ember és ember között. Félreértés ne essék, jó ötlet a kis közösségek laza hálózata, de ehhez szellemileg nagyon fejlett és tudatos emberiségnek kell lennie, akiből hiányzik mindenféle irigység, hatalomvágy, anyagiasság, agresszió, bűnözési hajlam stb. – és ráadásul mégis csak kell valamiféle összehangoló, felső erő, ami ha nem egy világkormány, akkor egy olyan közös tudat, amibe minden tag fel van „csatlakozva” és ezáltal tudja a helyét és szerepét a rendszerben - ez viszont tisztára olyan mint egy kaptár (lehet ez a jó modell?). Vagy ez, vagy a világkormány, minden más módon csak káosz van. A Kárpát-medencei rendszer mint egység elképzelése nekem tetszik, ez tényleg jó lenne ha kialakulna.

8. A járművek nem követnek földhöz kötött útpályát. Nincsenek balesetek. Nincsenek dugók. Térben közlekedünk. Rátermettség alapján kapnak jogosultsági szinteket jelentő vezetői engedélyt az emberek.

„Rátermettség alapján kapnak jogosultsági szinteket” – ez megint felveti azt, hogy kik döntik el, hogy ki a rátermett? Ez szintén csak valami központi szervezet/hivatal lehet, és ez viszont újfent oda vezet, hogy emberek döntenek másik emberek sorsa felett. Ha ez viszont nincs, akkor anarchia van. A szervezetek létrejötte viszont megint elvisz bennünket a bürokratikus vízfej és hatalmi koncentráció és elit kialakulásához. Nem jó…
Inkább ne legyenek járműveink, tanuljunk meg levitálni és teleportálni, oszt mindenki oda megy ahová akar. :)

9. A tudást nem adjuk el. Viszont az elavult technológiát használók megkaphatják, olyan termékek révén, amikkel egyben a teljes társadalomszerkezeti rendszert is átveszik. Ennek útja minden földrajzi térségbe az azt működtetni képes csoportok saját értékein keresztül vezet.

Ajaj… Itt megint valaki visszatart valamit – nincs egység. Valaki megkaphat valamit, de csak akkor ha… - feltételek. És ha másoknak nem tetszik a társadalmi rendszerünk? Akkor dögöljön meg? Valahogy harmonikusabban kell ennek összejönnie, úgy hogy mások maguktól átveszik a társadalmi felépítést, nem feltételek révén, nem erőltetetten, és nem szükségletből, hanem mert egyedül ez működőképes és erre maguktól rájönnek majd. Ehhez viszont megint csak az kell, hogy mindannyian ráhangolódjuk erre a Hullámra, és ez legyen összhangban a Teremtő kifűrkészhetetlen akaratával és terveivel is. Mindazonáltal én úgy látom, hogy minden nehézségünk és a minket ért erőszakos beavatkozások ellenére tervezetten haladunk a Cél felé, mivel minden elem a rendszer része, így ha vannak is a mi szintünkön érthetetlen aljasságok és anomáliák, számunkra negatívumnak tetsző események és háttérerők, egy fentebb szintről nézve biztosan szükséges minden egyes szereplő és lépés.

10. Az emberek nem termelnek szemetet, mert úgy élnek, hogy mindent hasznosítani tudnak.

Ez tiszta. Egy hagyományos parasztcsaládban az egyhavi input az egy liter gázolaj, az egyhavi output meg az 1 liter pálinka amit az állatorvosnak adnak elléskor. :) Minden más helyben termelődik és használódik fel. Recirkulál bmeg, ha így érthetőbb! (ehhez persze jócskán vissza kel nyesni az életszínvonalat, már ami a technológiai részét érinti, és ez nem feltétlenül tetszene mindenkinek. Nem lehet pl. CD-t és CD-lejátszód sem, talán nem is kell, tanulj meg furulyát készíteni, majd játszani rajta...)

11. Az oktatás életiskola-rendszerben működik: a tapasztaltabb tanítja a kezdőt, mindig épp az, aki ért hozzá. A mester-tanítvány viszony dinamikusan cserélődik. Nincsenek intézmények, falakkal, szabályokkal. Rend van. A tanulók természetes környezetükben és közegükben teszik magukévá a valós tudást. Betartjuk a hétéves természetes rendszert. Nincsenek országos beiskolázású intézmények, csak a legspeciálisabb képzéseket hangolja össze kiközvetítő-rendszer, minden képesség és képzettség ismert, elismert és nyíltan nyilvántartható. Az alapokat mindenki el tudja sajátítani helyben, mert minden helyi közösség megteremti az alapvető eszközöket magának.

Ez is rendben van, hiszen egy Rend van, a Természetben Rendje, minden mesterséges intézmény, korlátozás, szabályozás, törvényalkotás, államalkotás (!) ellentétes a természetes renddel.

Összességében azt kell mondjam, hogy az apróbb véleményeltérésektől eltekintve egész jó elképzelésnek tűnik ez a "teremtő társadalom", legalábbis valahol el kell kezdeni a képzelődést, hogy aztán később leképeződjön valami ebből. Egy ilyen összefoglaló sok kis részlet tekintetében persze nem tud teljes betekintést nyújtani, de nem is ez a lényeg, hanem a fő irányvonalak, ami szerintem jó - bár kissé Zeitgeist-esnek tűnik. :).

Na most, nyílván sok féle választásunk lehet nekünk embereknek, maradhatunk ebben a kiszolgáltatott mocsokban, fel is lázadhatunk, elüldözve a (meg)vezetőinket, hogy aztán újakat tegyünk a helyükre, akár össze is hozhatunk valami ügyes világkormányt ("azokkal" vagy "azok" nélkül), de minden lépésünknek az alapja maga az Ember. Hogy én és te és ő hová akar menni? Hogy ki mit szeretne? Kell-e egyfelé menjünk? Tudunk-e együttműködni sokan? Tudunk-e valamiféle szellemi kvantumugrást végrehajtani közösen, vagy ez csak egyénenként lehetséges? Meg tudunk-e szabadulni a külső és belső gátjainktól, félelmeinktől és kötöttségeinktől - a kettő (külső és belső) természetesen összefügg, ahogy alakul az egyik úgy a másik. Szóval igazából csak rajtunk múlik, hogy közösen (a többi emberrel, megjelenési formával) képzeljük-e el a saját jövőnket, vagy valami egyéni utat szeretnénk bejárni, és lelépni erről a síkról egy olyan helyre ahol mindaz, amit fent vázoltunk már kész van, csak el kell érni... Ehhez viszont meg az kell, hogy önmagunkat ne zárjuk be valami név-lakcím-személyiszám-nemzetiség című dobozba, mert ez nem igaz, ez csak egy szerep, egy karakter, egy változó (!), amit végig kell játszani, ameddig úgy látom, hogy szükséges és hasznos amit ki tudok belőle venni. Többen felvetették már, hogy létezik-e egy előre kijelölt Sors, vagy mindenki arra száll, amerre a Szellő fújja? Véleményem szerint a kettő között, az arany középúton van az igazság. Minden leszületett karakternek van egy nagyjából körülhatárolt csapásiránya, egy logikusan felépített ösvény (persze általában mindig utólag fedezzük fel az útban lévő logikát), amelyben ugyan tud az ember mocorogni és kilengeni jobbra balra, de alapvetően meghatározott irányban megy, és végig kell menni rajta, nem térhet le túlságosan. Vagy ha ezt megteszi akkor sűrű pofonokban részesül az élettől, vagy ha olyan ügyes és tudatos, akkor esetleg tényleg képes kilépni és felszabadulni karma rendszer karmából. Vagy valami ilyesmi... 

És hogy mindezt egy teremtői társadalom részeként teszem-e, vagy önállóan, az talán már teljesen irreleváns. :)

77 megjegyzés:

  1. Nem akarok szűklátókörű lenni de ez egy kurvára szűklátókörű elképzelés. Az emberiség nagy része egyszerűen nem ezt akarja! Az most mindegy hogy szándékosan vagy magától lett lebutulva, de az emberiség nagy része henyélni, zabálni, vedelni, kefélni, szórakozni akar, és ilyen hasonló anyagi szükségleteket kielégíteni. Amit itt fent vázoltatok az csak egy nagyon szűk réteg kívánalma, csak egy nagyon szűk réteg tud ezzel azonosulni, és ez a szűk réteg ezt nem tudja megvalósítani a jelenlegi KÖZEGBEN.

    És talán nem is kell!

    Maradjon csak meg ez a létközeg olyan, amilyen, hiszen ez tökéletes hely az ezen a létszinten élők nagy részének létszükségleteik kielégítésére. Miért? Mert ezek a teremtmények még erre vágynak.

    Miért akarjuk, hogy a kutyánk beszélni tanuljon?

    Miért akarunk állandóan arrogánsan és persze kurvára természetellenesen beavatkozni mindenbe?

    Miért akarnánk az óvódásoktól elvárni hogy iskolásokként gondolkodjanak? Maradjon csak az óvoda (ez a 3D-s anyagias, szükséges létközeg) a helyén, ahol van, és aki már kijárta az fáradjon át egy MÁSIK épületbe, amit másként is hívunk és másképp is kell benne létezni. Ne akarjuk az első emeletből második emeletet csinálni, mert arra találta ki a Jóisten a létrát és a lépcsőt, hogy aki megteheti és kíváncsi, az majd feljebb megy ha akar. :D
    Panka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg vagyok én Veled áldva! :)

      Szóval szerinted nem számít más, egyedül csak a LÉT-RA ?

      Törlés
    2. Panka, egy alapveto letelemem a kotekedes, a masik az egyet nem ertes. de Te a velemenyed megfogalmazasaval elvetted tolem mindket lehetoseget. egyszer megfogalmaztam, talan nem vagyok egyedul velemenyem tarsasagaban, de az altalad leirtak szinte alig ternek el a sajat gondolataimtol :|
      ezert feleslegesnek tartom ezen comment, mindazonaltal igyekszem kifejezesre juttatni az elkepzelesed szamomra helyes meglatasat.
      kiegeszitesre sem tarthat igenyt...
      de akkor miert irok?

      mert, ha kifejtem a gondolat (szamomra) helyes meglatasat, akkor talan olyan identitasok is felfigyelnek a relevanciara, akik megelozoen csak jatszottak a nevezett tema kapcsan onnon erzeseikkel...

      John

      Törlés
    3. Hm... A jány nem mond hülyeséget bloggazdi.
      Ugyanis a levélke szóösszetételei, és persze értelme számomra egyfajta... tündés hozzáállást/mentalitást mutatnak. (Bocs. fantasy-fan vagyok :) ) Némi áthurcolkodással a jelenlegi rendszerből. Ami talán nem is lenne baj. Mán ha a népek el tudnának viselni egy Elrond féle vezetőt.

      De... a jelenlegi példázat azt mutassa, hogy a népek a orkok szintyén ténferegnek.
      Azt a keveset meg, akinek telement mán a bocskora a ork-léttel... Nos... Vagy eltüzelik, vagy szép csendesen lélép egy másik síkra, hogy tünde legyen. Pár fickó, meg itt marad Figyelőnek, meg Tanítónak. Vagymi...

      Törlés
    4. Quedra, miert kellene 'dimension' valtas azert, h barki 'kilephessen' azon korulmenyekbol, amely szamara nem jelent megfelelo mozgasteret, jatszohazat?!? velemenyem alapjan a dimension-valtas orulet nem relevans sem 3D vilagban sem 3+D-ben sem. egyszeru elmeleti alapokra vezetheto vissza, melynek gyakorlati megvalosulasa ertheto modon megvilagitja a valaszt akar az alapveto kerdesekre is:
      mi letezik valojaban? fizikai vilag? atmenet a fizikai vilag es a 'szellem' let kozott? kizarolag 'szellem-let' valosul meg? :)
      a 'vilag' mint letezo fogalom egyszeru tudattal rendelkezo energia es annak ellentetelekent, azt 'pusztito-energia' letezhet, amelyek allando egyensulyban tartjak onnon letezesuket egymas hatasainak kioltasaval; minden mas kizarolag 'illuzio', jatek, kepzelet, philosophy, gondolat :)
      miert lenne szukseg barmi masra? valami jutalomert? (szeretet, gonoszag?, hatalom, elnyomottsag?) valamilyen celert? es ha a celt barki elerte, utana mi van? :)
      egyszeru: semmi :|
      es a semmi utan? :O
      minden (valami)

      tiltakozom a 'valosag' tovabb-gondolasa ellen...

      John

      Törlés
    5. Azért azzal remélem egyetértetek, hogy ebből a 3D-ből is ki lehetne hozni egy SOKKAL JOBBAT is! Békésebbet, harmonikusabbat, természetközelibbet. Volt ilyen azért a történetünk során, és egész kellemes lehetett akkoriban itt élni. Rajtunk múlik-e, hogy újra így legyen? Akarjuk-e ezt a 3D feljavítani egy élhetőbb szintre? Lehetséges-e? Ez fő a kérdése ennek a bejegyzésnek.

      Törlés
    6. az emberiseg tortenelme soran volt mar elhetobb, bekesebb korszak? :O mikor? mit probaltak elhitetni a tortenelem gyartok? :D
      szereny ismereteim alapjan, a kedves embertarsak folyamatosan harcban alltak/allnak egymassal a hatalomert, a vallasi okokbol fakadoan, a megelhetesert, a noert, vagy csak azert, h harcoljon...
      igen, lehet azert, h harcoljon... es mivel ez teny, akkor ismet azt fogalmazhatjuk meg: mi szukseg van az elhetobb vilagra olyan platformon, ahol arra nincs szukseg? nem tetszik? itt kell hagyni, le kell lepni.
      ez itt es most NE legyen elhetobb; ugy jo minden, ahogyan van. az oka is megtalalhato:

      a primitiv emberi faj, amely megfelelo utemben igyekszik megtalalni onnon valosagat, hogyan ertekelhetne barmit is, ha azt, mint kisbaba, eloszor legalabb megprobalja?! azaz: tapasztalnia kell, ha mar a 'veletlenek' sorozatabol fakadoan olyan, a letezesnek szamara megfelelo system kialakulasa van megfogalmazva, amelybol letezesenek ertelmenek megertese fele kozelit. tehat, ha szereny eletenek mozgato erejet kezdheti felfedezni, akkor miert lenne szukseg a mar elottem megfogalmazott 1.emeletbol, azonnal 2.emeletet krealni? miert kellene a sorrendet felboritani?
      haladjon minden ugy, ahogyan haladnia kell. nem tetszik? -mint leirtam: le kell lepni belole... :|

      azok a 'vilag-megvaloto' gondolatok :D
      rendben. keszitsuk el, de nem conception megfogalmazas tortenjek. az keves. a hogyan kerdesre valaszolva, alakitsuk ki, alakitsa ki a developer. jah...hogy az mar nem is ugy van, az nem megy?! akkor mi szukseg elmeleti conception? a 'teremto energia (egyesek Isten nevezik)' megfelelo utemezessel, megfelelo matrix hozott letre onmaga megismeresere olyan 'letformakat', amelyekbol felfedezheti letezeset. vicces lenne, ha egy darab ko megunja letformajat, es azon idegeskedne, hogy o maga, egy uj bolygot kivan letrehozni... megtehetne. de az o letformaja abban az allapotaban nem teszi lehetove...

      javaslat (csak azert mert magam is ezt teszem): dolj hatra es elvezd az eloadast, a szineszek tudjak a szerepuket, es a rendezo most nem Te vagy :D talan a kovetkezo eloadasban...

      John

      Törlés
    7. Az egyszer biztos, hogy erre a duális létsíkra szükség van, mert így biztosított a fejlődés, no meg az elengedhetetlen viszonyítási alapok. Hátradőlök Johnny bátyám, ígérem hátradőlök mostantól.

      Törlés
    8. ennek szivembol orulok. :)
      hozom a PopCorn es a 'udito', hiszen ezekre szukseg van, mert talan meg 'komolyan' is kellene ertelmezni a 'jatekot', az pedig oreg hiba lenne.
      ugyanakkor: 'vetkezni' (azaz hibat elkovetni) 'emberi' dolog -szolt a sunmalac es visszamaszott... :D

      tehat: a fejlodes.
      yeah, a pillanat.
      hogyan is van ez akkor?!? :D
      nice to cool ya... right?!?

      John

      Törlés
    9. Nekem tetszenek az elképzelések, főleg úgy hogy némely elemét már napi szinten gyakorlom. Érdekes , nem tudom eldönteni hogy az a bizonyos léc most magasra került, vagy igen alacsonyra. Gondolok itt a repülő -autókra- a szó eredeti értelmében, meg ezzel párhuzamosan az egyszerű otthonokra, ahol még egy zenelejátszó sem játszhat.

      Abból a szabad energiából vagy szabadenergiából (mi is a különbség?) csak jutna azért egy két hasznos holmi meghajtására, csak vissza kéne térni a tranzisztoros nyáklapos technológiához, mert az szinte elnyűhetetlen, de ha mégis, akkor pedig könnyűszerrel szerelhető, akár otthon is.
      A gyerekeim egy magyarul amúgy igen szépen beszélő (!) kínai, kvarckijelzős "gyermek laptop" nevű játékon tanultak meg olvasni. Négy ceruzaelemmel vidáman elműködik akár egy évig is, roppant hasznos szerkezet, nagy kár lenne érte ha kimaradna a jövőből, ajánlom mindenkinek. Olyan szépen és kifejező hangsúllyal helyesel ha a gyerek jól végzi a feladatát, hogy annak hallatán nem egyszer kedvet kaptam újra megtanulni olvasni, írni. Tehát azt mondom, hogy pl a lehetetlenül alacsony fogyasztású kvarckijelzős egyszerűbb "számítógépek" (menedzser kalkulátorok, elsőszériás mobilok, hordozható cd lejátszók, stb) indokolatlanul el lettek felejtve és egyúttal nyomva a színes kijelzős multimédiás appos izék javára. Pedig ezek egy zsebkendőnyi napelemmel vidáman elmuzsikálnak, és a mai kütyük élethosszához képest örökké.
      A másik igen hasznos holmi a napkollektor. Pár liter melegvíz csodákra képes, hatalmasat emel az életszínvonalon. Tizenvalahány éve voltam a Velebitben egy repülős vadkempingezős táborban. Bográcsban vizet melegítettünk, bekevertük egy 20 literes marmonkannába (tényleg, van még ilyen holmi?) és felváltva szappanozva zuhanyozva öten megfürödtünk belőle, és koedukáltan, csak a csillagok világítottak (francos Hold épp nem volt sehol). Három kannából mind a 15-en úgy lefürödtünk hogy nem hagyott kívánnivalót maga után. Úgyhogy tapasztalatból mondom, egyáltalán nem nehéz "alább adni", sőt, esetünkben mivel ez egy örökre beégő igen kellemes élmény volt, így a látszatra alább adás valójában egy magasabb minőséget képviselt mint az otthoni mindennapos rutin a zománcozott, csempézett, csapozott, szekrényes, villanybojleres környezetben.

      Törlés
    10. " ... de az emberiség nagy része henyélni, zabálni, vedelni, kefélni, szórakozni akar, ."

      Amíg zabálni és kefélni szeretünk .... márpedig ezzel nincsen hiba .... addig a
      szaporodással sem lesznek problémák.
      Hogy aztán ezt milyen indíttatásból nevezzük civilizációnak .... az megint egy
      izgalmas kérdés ... ugyanis véleményem szerint ezzel a két faktorral az ősembernek sem voltak problémái. ... : ))))

      Ha nem tévedek, akkor az "első éjszaka joga" (függetlenül attól, hogy ez írott vagy íratlan törvény volt ) még párszáz évvel ezelőtt alkalmazásban volt ... holott akkor
      már jóideje "keresztények" voltunk.

      Hogy ez az "emelkedett" erkölcs a pogányságban is létezett-e, abban nem vagyok biztos. ... : )))

      Ö.T.

      Törlés
  2. Ö.T., szerintem még van remény azért, mármint azzal kapcsolatban, hogy bővül a falu.
    Példának ezt a cikket hoznám fel. Ha jól látom, egy online tanácsadó, befektetési szakértő írta, ahhoz képes egészen magvas gondolatokkal (Elnézést, hogy ide írok, még a bejegyzést sem olvastam, csak a régi postok kommentjeit nem tudom, olvassuk-e, ha kijön az új)

    http://www.vitorlazas.hu/a-szeretet-kapuja.html

    R.S.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hoppsz, ezt most nem tudom hova tenni, de azért elfér itt, nincs gond.. :)

      Törlés
  3. Pankával értek egyet, miért kellene a gyerekek homokozóját átépíteni a "felnőttek" homokozójává? Akkor hová mennek ezentúl a gyerekek tanulni? A "csecsemők" egyből a differenciálszámítással kezdenek az összeadás-kivonás helyett?

    Nekünk kell elmenni "innen", nem az ostobákat arra kényszeríteni, hogy változzanak meg, az nem fog menni.
    Pápá bölcsi, kisdedóvó, elemi iskola és gimi, vár a "graduate school" jööövüüüünk !!

    Aki pedig azt kérdezi, hogy de hát hová? Na az ne is akarjon menni sehová, mert annak még rengeteg házi feladata van itt... :))



    VálaszTörlés
  4. Olvasgattam már ennek a kataklizmás figurának a blogján ... meg néha hozzá is szóltam egy-egy témához .... de a véleményem az, hogy ez a f@szi úgy el van szállva saját magától, hogy se nem lát, se nem hall.

    És bizony néha akkora rettenetes baromságokat ír .... hogy nosza.
    Egy jó példa erre az idézett írásából:

    "Mindenki tudja, hogy hol a határ, mennyi az elég."

    Szóval az ilyen idealista baromságokkal már tele a padlás, ugyanis a jelenlegi
    humanoid társadalmakban egyelőre még senki sem tudja, hogy hol a határ, és legfőképp
    az ELÉG fogalma nevezhető ismeretlen jelentésűnek, illetve maximum a Bibliában
    megfogalmazott "armageddon" elnevezésű világégést értik alatta .... és sajnos néhány
    kapitális barom teljes erővel arra gyúr, hogy ez a "prófécia" feltétlenül beteljesedjen,
    mert "elhivatottnak" érzi magát az emberiség kiírtására .... Isteni megbízásból.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bőven van kivetnivaló abban amit ír, nem egy Buddha, ez tény, csak találtam, és rád gondoltam, hogy legalább a törekvés csírája felfedezhető ilyen helyeken is. Majd legközelebb már lehet, hogy ő is kifinomultabban látja a dolgokat.
      Ha megtelik velük a padlás, akkor amúgy szerinted mi a következő logikus lépés? Szintet lépnek a padlástöltők, vagy... tényleg nem tudom.

      R.S:

      Törlés
  5. "... mi a következő logikus lépés?"

    Na kapkodjunk R.S. kolléga!!!!! ... :)))
    Inkább vizsgáljuk meg alaposabban ezt a "LOGIKA" kifejezést !
    Te pl. mit értesz logika alatt ????

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 'természet', az élet rendjét, azt hiszem, a dolgok elkerülhetetlen menetét, egymásutániságát, amit a józan ész diktál. Ha rászánja az ember az időt, talán meg is értheti, kikövetkeztetheti.

      Te mit értesz alatta?

      R.S.

      Törlés
    2. " Te mit értesz alatta? "

      Hehehe ... nagyon jó kis válasz ez R.S. kolléga, csak egy kicsit szétszórt.
      Na akkor kiemelem Neked a lényeget:
      " ... menet + egymásutániság + idő ... " = FOLYAMAT !!! ...:)))

      Egy folyamatban pedig jelen van a múlt + jelen + az első kettő következményeként a jövő. (Jövő = érkező ...:))) )
      A FOLYAMAT a jelenlegi civilizációban egyelőre csak FOLYA szinten van jelen
      és egyáltalán semmi köze a vízhez, hanem sokkal inkább a fóliához. ...:)))
      (Látszik, hogy KÁLI néni is túráztatja magát ezerrel.) ... megjegyzem a "fólia" is
      kétdimenziós.

      Ha visszabontjuk a "logika" szót az alapjaira, akkor azt kapjuk, hogy: LOGO.
      Innen pedig kezd igazán érdekessé válni az eset, ugyanis a LO többször is előfordul a héber nyelvű tízparancsolatban, élőlényként is ismerjük, amin lehet lovagolni (szintén mozgás), ha pedig az ősi jobbról-balra írás szerint nézzük, akkor OL. (pl.: a birkáknak)

      A "GO" szintén mozgást jelentő szó (angol), ugyanakkor jelen van a GOD, GOTT
      szavakban is, meg aztán az ÉLET maga is mozgás. (térben is meg időben is)

      Nagyon jó az általad említett "ért" és "kikövetkeztet" kifejezés is, ugyanis a
      múltból és a jelenből eléggé jól kikövetkeztethető a bekövetkező jövő.
      A mi jövőnk eléggé szarul néz ki a jelenlegi felállás mellett ... de talán bekövetkezik egy ébredés ... és akkor mindannyian (h) ÉBEREK leszünk. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    3. 5.
      A mi jövőnk eléggé szarul néz ki a jelenlegi felállás mellett ... de talán bekövetkezik egy ébredés ... és akkor mindannyian (h) ÉBEREK leszünk. ...:)))
      Nem tudom, kik az a "mi" de így sz@r lehet nektek..:)

      Törlés
    4. "Nem tudom, kik az a "mi" ... "

      Na itt kezdődnek a problémák. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    5. Igazad van, rosszul fogalmaztam, javítok.
      Nem tudom, kiket értesz a "mi" alatt, akiknek a jövőképéről te nyilatkozol.

      Törlés
    6. Na akkor nézzük ezt a "mi" kérdést törökül:

      Mi = Biz = B + iz

      Mond ez valamit első olvasásra ????

      Ö.T.

      Törlés
    7. Igen. Azt, hogy ködösítesz.:)

      Törlés
    8. Ejnye Szultánkám ... itten problémák lesznek ... maga sem törökül nem tud, sem a királyi többest nem ismeri ... hát má elnézést, hogy rákérdezek ... de turbánja van ???? ....:))))

      Ö.T.

      Törlés
    9. Dehogy lesznek problémák.:)
      Turbánom nincs, csak íjam, és karikásostorom.:)

      Törlés
    10. Na, ha nyilazni már tudsz, akkor nyiladozzon egy kicsit az értelmed is!!!!

      Példa:

      1 Egy félhalott egér is figyelemre méltó sebességre képes ....

      2. .... egy élő macska szájában ....

      3. .... ha az elkezd futni. ... : )))

      Próbáld meg rekonstruálni a történést !!! ... :)))

      Amire felhívnám a figyelmedet, hogy a két első kijelentés együttesen is érthetetlen,
      a megoldást a harmadik hozza. ... : )))

      Ö.T.

      Törlés
    11. Téged olvasgatva úgy tűnik, a bennem rejtőző, fel nem ismert lekezelő pökhendiségen még van mit dolgoznom.
      Na, majd igyekszem.:)

      Törlés
    12. Szavaid alapján a bölcsesség nem csak futó vendég a házadban. Tiszteletem érte.
      A XXI. században kevesen mondhatják magukénak. Ezzel a "mi" kérdését
      lényegében ki is tárgyaltuk. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    13. Ezzel a "mi" kérdését
      lényegében ki is tárgyaltuk. ...:)))

      Ennek örülök.:)
      Akkor viszont hagy kérjelek meg a "mi" jövőképünk negatív leírásának mellőzésére...:)

      Törlés
    14. Legyen, ahogy kérted.

      Ö.T.

      Törlés
  6. Géza bácsi, maga tud úszni?
    Tudok fiam, de vízben még nem próbáltam.

    Amíg az önzés vezet az emberi tulajdonságok TOP10-es listáján, addig ez mind csak szájensz-fiksön...

    mj

    VálaszTörlés
  7. Nekem ez önjelölt okoskodásnak tűnik, aminek jelenleg több feltétele hiányzik, vagyis gyakorlatilag használhatatlanok az ötletei és csak arra jók, h megpróbálja bizonyítani, léte nem értelmetlen.
    Aki ezt komolyan tudja venni, azzal komoly gondok vannak, mert nem képes szembesülni a VALÓSÁGGAL: most is képességeinket kiteljesítve igyexünk élni, csak gazdasági megbecsülés nélkül. A mindenki gazdálkodjon, termeljen szintén utópia a XXI. században, lássuk be, amikor a fizikai munka majdnem mindenkinek büdös. De a legjobb a közlekedés. Ezen a ponton már komolyan kezdtem aggódni a szerző elmebeli állapotáért.
    Pedig, tudjátok, h idealista vagyok, nem egy földhözragadt, de ez nálam nevetséges kategóriát meríti ki.

    VálaszTörlés
  8. H-GG-77-11-22-42 továbbá megfelelő betű és szám párjaik nem keveset bugyogtak fel az elmúlt hetekben. Aztán kis csend, majd ezen a hétvégén újra pezseg ez a sorozat. Valami vagy valaki készül megszületni.
    Néhány példa:
    110 ezren voltak a Volton -> 11 - V -> 22
    110. F1 nagydíján első lett Vettel -> 11 - F1 -> 6 +1 -> 7 - V -> 22
    77 éves wimbledoni átkot trötek meg a hétvégén
    7. hó 6-án heves villámlással zivatarlánc vonult át az országon -> (jelzem 6.hó 7-én is ue történt, le is írtam akkor) 7 X 6 -> 42 -> Zeusz (Jupiter) villámok
    Aztán sajnálatosan nem messze a GG hídtól egy Boing 777-es balesetett szenvedett 7.hó 6-án .. nézzünk képet róla: http://cbslasvegas.files.wordpress.com/2013/07/sfo-crash.jpg?w=625&h=352&crop=1
    összegezve -> 6 X 7 -> 42 - GG -> 77 - a szárnyán -> 77 - 42 na ez már sokk

    Múltkor már boncolgattam mit jelenthet ez, arra jutottam születés lesz, de mint láttuk az óriásbolygóval nem történt semmi. De mit jelenthet még? G mint gate - kapu, gát .. hopp megvan, szülés - gát. Beugrott? Na hol vágnak gátat? Hát ott ahol az emberi lény erre a 3 dimenziós világra születhet. Bizony, és a sok GG meg a 777-es okán tegyük fel hogy 7. hó 14-én (7+7) születés lesz. Gátat vágva, dimenzó kapun kibújva, vagy szebben írva a születés csodáján keresztül gyermek születik erre a világra, vagyis ""Bármikor jöhet Vilmos és Katalin gyermeke""" http://index.hu/kulfold/2013/07/07/barmikor_megszulethet_vilmos_es_katalin_gyermeke/
    (gyorsan jegyezzük meg V - K -> 22 -11)

    S mindez hogyan kapcsolódik a Jupiterhez? Nos az óriásbolygóval még bármi történhet, vagy tekintetbe vehetjük hogy Nimródon keresztül a magyarok jelképe (is), de utalhat Róma -Vatikán (Ferenc pápa aki Szt Ferenctől kapta nevét - San Francisco ) uralmára is, hogy esetleg ebben valami nagy változás következik be, talán éppen a születéssel (magyarokkal is?) kapcsolatban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is a mostani, 14-i vasárnapra várjuk a kislányunk! :o)

      Törlés
    2. Gratulálok! Nekünk már van kettő kislányunk, most táborban vannak, nincs sikongatás, kacarászás, lábdobogás, veszekedés, kiabálás, énekszó, szóval akkora a csend hogy mingyá beleőrülök, így még írni sem lehet.
      Úgy tűnik a lányotok valami jeles kapudöngető dátumot választott az e világra jöveteléhez.

      Törlés
    3. :o) szokatlan a nyugalom?
      Köszönjük! :o) Igen, elég sokáig vártunk rá, volt ideje megtervezni, mit szeretne és mikor akar jönni.

      Törlés
    4. Külön írom mert az elébb nem akartam ünneprontó lenni. Tegnap történt még valami, kisiklott egy vonat, hatalmas katasztrófát okozva. Mivel szinte minden híradásban fontosnak tartották kifejezni hogy a szerelvény öt mozdonyból és hetvenkét vasúti kocsiból állt, így gondoltam ide is fontos lehet leírni.
      Már az előző repülőgépgépkatasztrófánál (SFr - Sanghaj) is égnek állta a hajam, de most pláne, hisz tegnap azaz 7.hó 7-én -összesen- hány darabból is állt a szerelvény? Ezt adja össze mindenki maga.

      Törlés
    5. Igen, nagyon szokatlan:( , akinek van gyereke az tudja hogy ez egyáltalán nem jó.

      Törlés
    6. Itt egy kép a ma kezdődött tábor programjáról. Szerintem nagyon illik a "Teremtő Társadalom" témájához, sőt talán le is fedi. Amúgy kinek hogy tetszik a kínálat?

      http://kepfeltoltes.hu/130708/2013_07-08_169_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

      Fentebb a felsorolásban feltűnt az "osztatlan közös" fogalma. A tábori programból a pénteki napra tett "Gyógynövények a Paskumon" című epizód épp egy ilyen helyen történik. Az úgynevezett Paskumok (hozzánk közelebb Paskom, Páskom) osztatlan közös tulajdonban lévő legelők. Ide régen bárki kihajthatta a lovait, birkáit, disznóit, marháit.


      DE - manapság inkább már csak a régi megnevezésükben élnek ezek a területek, mert újabban (rendszerváltás körül) jöttek a földosztók a bizoccságaikkal, akik átminősítették legelőből szántóvá, és ezeket a Páskomokat kimérték (a rossz nyelvek szerint saját köreiknek) szántónak. És teljesen mindegy hogy évszázadokig, esetleg évezredekig ezek a területek szántóföldi művelésre teljesen alkalmatlanok voltak, csakis legelőnek feletek meg, mindegy, sebaj, csakazértis kimérték. Majd mostanság az úgynevezett "területalapú támogatásból" élnek mint Marci Hevesen. Értitek, tök mindegy hogy selejt sz@r az egész földdarab búzának, kukoricának, ilyesminek, mindez lényegtelen. A lényeg a bizniszben rejlik, a "támogatás" ahogy a nevében is van, területalapú... , a rafinált törvényhozó jól kitalálta.. pénzszivattyúnak kiváló, mert a terület óriási (persze hisz régen az igazi gazdálkodás korában a kutyának sem kellett mint szántó), és a sok-sok hektárról öö nem is onnan mert az szar, hanem a sok-sok hektárra hivatkozva, az ÁLLAMKASSZÁBÓL dől a lé. Az államkassza meg feneketlen, lehet szórni a zsetont, hisz aki kiossza az nem a saját zsebéből szórja.
      Gondoljátok hogy ezek után majd lesz olyan marha az új egyéni tulaj, hogy önként visszaadja a közösbe a teheneknek?

      Törlés
    7. Az egyszer biztos, hogy rettenetesen ocsmány dolog ami történt itt 30 év alatt, és figyelembe véve az előző száz évet még azt kell mondjuk, a XX.sz. a magyarságnak gyenge kezdés után erős visszaesés. De mi ez a 30 év az ezrekhez, amit már át kellett élnie ennek a lélekcsoportnak? Egy kis lelki támogatás azoknak akiknek lecsempült az orra a földtörvény miatt:

      http://lelekkunyho.blogspot.hu/2013/06/es-akkor-mi-van.html?showComment=1373041838652


      Ja, és ez a Falusi élet 1850 nyári program kitűnő próbálkozás a gyerekeknek kicsit megmutatni az élet egy elfeledett oldalát. Én sem azt mondom, hogy ne legyen CD-lejátszó otthon, mert haladni kell a korral, de az biztos, hogy ezt a fenemód technikai civilizációt vissza kellene zökkenteni egy kicsit az élő világ irányába. Ha nem megy, hát nem megy, majd kiderül. Mondjuk nekem van egy olyan gyanúm, hogy ennek a jelenlegi össz-emberiségnek NINCS KÖZÖS JÖVŐJE. Vagy elválnak útjaink, vagy kinyiffantjuk magunkat. Lehet választani. :)

      Törlés
    8. Olivin 33.
      Én is szeretnék gratulálni!
      Úgy tűnik, igényes kis lelket vártok, aki megválogatta a szüleit.:)

      Törlés
    9. Nagyon kedves vagy, köszönjük. Megírom majd, h mikor érkezett.

      Törlés
    10. ""ez a Falusi élet 1850 nyári program kitűnő próbálkozás"" Lévén nincs messze, ellátogattam a táborba. A ma estére előírt "írás - rajzolás" az nem latin betűket és fehér lapra ábrázolt rózsaszín mezőn lovagló pónilovacskákat jelent, hanem népművészeti motívumokat rajzolnak papírra, és írnak szövetre. Mert a kihímezendő mintát a szövetre azt úgy "írják" - pedig az rajz, na mindegy a hagyomány így mondja és kész.
      Hanem, beszélgettem a táborvezetővel és (mivel bújja a témát) azt mondta hogy a régi világban (esetünkben a 1850-es években) a paraszti háztartás nem termelt hulladékot. Teljesen ismeretlen volt a háztartási hulladék - vagy szemét fogalma. Mindent hasznosítottak, még a végleg kilyukadt fazekat vagy -lábast- is felhasználták, a falu vagy község kovácsa beolvasztotta, beötvözte amivé kellett. Egyedül a törött edény cserepeit dobták ki - na de azt se messzire, hanem a szekérútra, mintegy erősítvén az utat, kitöltvén a kátyukat.

      Törlés
    11. A törött edények cserepei a bubos kemence falába beépítve szolgáltak tovább.:)
      Lsd: Szenti Tibor: A tanya

      Törlés
  9. Sajnos ez a 11 pont nem elég( illetve túl sok) a(z) (újjá)születéshez, így a szabadsághoz sem vezet el.

    Lujza

    VálaszTörlés
  10. A 7-es Teremtés-i szám, a 7. nap. "Bibliotikus pihenőnap" - de valójában az Áldás napja vagyis a Teremtett Világ "működésbe hozásának"/életre hívásának a napja. 7FŐ - Hét/7nap - 7. bolygó /=Föld/ a Naprendszerben és az Orion-öv-beli Mintaka rendszerben is - ahol ráadásul 7 bolygó "él" a 11-ből. 7 csakra - 7 törzs - 7 folyó /Duna, Tisza, Dráva, Száva, Szamos, Körös, Maros/ - 7. stáció /=Hold/. A Föld a Mars/6/ és a Hold/7/ stációk között van spirituálisan és persze számmisztikailag is - a 666=a teljeskörű C-atomos lét, szén-ionizáció, C-IONitás/C-IONizmus azaz a földi pokol legmélyebb bugyra, a tornác ahonnét mintegy trambulinról felszárnyalva főnix-MADAR-ként lehet feltámadni - akár a 999-re váltani/153-halas=9-es HALak-korszakbeli emberré válni. Tehát a "Mennybe"-jutáshoz/Aranykorba-menetelhez a poklot mindenképp meg kell járni. A 777 a Sárkány-Pásztor száma - aki Tu/l/rul-os feladattal bír. Maga a feladat - az EgyÉnsúly megteremtése - az un. "Rakamazi Turulon" a 2 fióka "jelenetében" mindez jól látható.

    Kerion

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ez a hetes szám egy kicsit érdekes Kerion kolléga, ugyanis az ó-azték
      5-ös számrendszerben az év 365 napja töredék nélkül 73 egységre jön ki, amit ugyan nem lehet hét-nek nevezni, ezzel szemben viszont nincs szökőév, sem matematikai zűrzavar.

      Ezt ajánlom Neked is figyelmedbe, kedves Sang !!!! ... : )))

      Ö.T.

      Törlés
    2. Ez is érdekes mivel tri-a-non előtt a horvát vármegyék száma 9 volt. Így pedig a 64 vármegyés magyar területtel együtt Egész-Magyarország pontosan 73 vármegyés vala. Ez pedig - mivel Ozirisz 72 részből lett "összerakva" - az Ozirisz + 1. Az 1/EGY persze az a "valami/valaki" aki Oziriszt "összerakta", EGGYÉ varázsolta. Amúgy a 64 meg a Hórusz-szám - tehát nem véletlen 64 vármegyés a szűken vett magyar királyság. A 64 és a 73 is - természetesen 10, azaz 1/EGY. Egyébként a "történelmi" Magyarország most éppen 9 ország területére esik ami = a 72-vel. Magyarország tehát úgymond "9-es állapotban van. A 9-esről meg tudjuk hogy az utolsó stáció a 10=1 előtt - ami a vég/kezdet, omega/alfa stb. 153 hal = "9-es ember"/Halak korszakbeli/ - mely "kihalászatott" - lásd "Jézus halászata". Már csak az az oziriszi PLUSSZ kell hogy újra EGGYÉ legyen az ország és persze mi is benne.

      Kerion

      Törlés
    3. Ö.T. mester :) "Nekem ez a hetes szám egy kicsit érdekes Kerion kolléga""

      Ma kezdődik Zamárdiban a hetedik Balaton Sound. -> 2013 Július 11-14
      -> 7 - 11 - 14 - 7
      fincsi számok már megint..
      -> Sound - Hang - már megint..

      Törlés
    4. A Tour de France 11. szakasza 33 km-es volt és Szent Mihály hegyén/Mount Saint Michel volt a befutó/cél. A cél előtt illetve a célban 5 db "arany"-kapu alatt hajtottak át a kerekesek vagyis a "2ŐS KÖRben-járók". Ez a "bujj-bujj zöldág zöld-levelecske /kerékpárosocska/ nyitva van az aranykapu csak bújjatok rajta" magyar mondóka megjelenítése. Van a 20 km-es, 15 km-es, 10 km-es, 5 km-es és a 0 km-es célkapu. Az 5 ször-i/5 szer-es beavatás, a 11-es az újjászületés, a 33-as meg a mesterszint.
      Apropó az 1. Tony Martin lett - Omega csapat/Vég-csapat, míg a 2. Christopher/=Krisztust hordozó/ Froom - Sky csapat/Égi-Mennyei-csapat.
      Tehát a cél mint a KEZDETi-VÉG - 1 Alfa = 10 Omega - lett megjelenítve. A Krisztussal az Ég-be/Sky-ba/Menny-be vezető ÚT a beavató kapukon mint stációkon haladt át. Az egyes kapukon a "Feszt"ina meg a "23 VittEl" felirat olvasható többször is mindenütt óriási betűkkel-számokkal. A 23 a DNS /=23 pár kromoszóma/ - tehát a tudás vitt el/visz el az Égbe/az Aranykorba - ha elvitt/ha elvisz - legalábbis a szabadkőművesek szerint.

      Kerion

      Törlés
    5. Eddig nem figyeltem a körversenyre, jó hogy megmutattad hogy kell.
      Nehéz eldönteni hogy üzennek vagy szórakoznak, Index:
      ""Sok fajnak nincs hova menekülnie a 2100-ig várható + 4 °C elől. Nagy bajban a trópusiak.
      A Napra lehet nézni, erre a csillagra nem
      Tőlünk 11 ezer fényévnyire csillag születik, amely százszor nagyobb lesz a Napnál.""

      -> 21X4 -> 84 - Teljes szivárvány - Jupiter ... majd rögvest ezután
      -> csillag születik - 11 - ezer

      Törlés
    6. " ... a 33-as meg a mesterszint."

      Hát csak óvatosan az ilyen elképzelésekkel Kerion kolléga, ugyanis ami 33 - nak van
      írva, az igazából " - 3 + 3 " (mínusz három ... plusz három) kombinációt jelent, ami éppen nullára jön ki, ami tulajdonképpen azonos az egyensúllyal, ... méghozzá
      a FORDÍTOTT arányosság szempontjából ... ami betűvel leképezve azonos
      az "N" betűvel. ... :)))

      A 33 - as szám kb. annyit jelent, hogy ismerem a jót és a rosszat ... és hogy ez mennyire tekinthető mesterszintnek, azzal kapcsolatban erős kételyeim vannak,
      ugyanis a Földgolyón szaladgáló közel 7 milliárd humanoid mindegyikének
      vannak tapasztalatai a jóról is, meg a rosszról is ... ami ugye kb. azt jelentené,
      hogy a Földön kb. 7 milliárd "mester" szaladgál ... és ezt a gigantikus
      baromságot máris ki lehet hajítani a kukába, nemde ??? .... : )))))

      A "33" vagy a "-3+3" abszolút értékben "6"-ra jön ki, ami irányától függően
      (ez pedig kb. az időfaktornak felel meg)
      "széthullást" vagy "összetartást" jelöl, ... a probléma csak ott van, hogy az elmúlt párezer év során ezzel a "hatos" ( hatós ???) kérdéssel nem sikerült igazán dűlőre jutni ... és jelen pillanatban igazából a széthullás érvényesül.

      Vagyis a " -3+3" (vagy 33) kód a gyakorlatban kb. egyenlő a "lóf@sszal",
      ugyanis a "MESTERSZINT" ott kezdődik, mikor ezt a kettőt egyensúlyban tudod tartani. Ennek a leképezése pedig nem más, mint a "zsidó" (??? ... bár szerintem a H- ÉBER megnevezés sokkal találóbb lenne) vallásból ismeretes
      MENÓRA, ami síkban kiterítve és matematikailag leképezve kb. így néz ki:

      -3 -2 -1 0 +1 +2 +3 .... ami összesítve (abszolút értékben kifejezve) 7-re jön ki.
      Namost a 2-es szám = I + I = Jachin és Boas között azért még van valami, ami nem látható ....:))) , ami matematikai leképezésben = -1 0 +1, összesen 3 !!!!
      (föld és víz látható, levegő viszont nem ...:))) )

      Ha a " I + I " kifejezést összekapcsoljuk, akkor az "X"- nél kötünk ki, amit
      lehet "3" - nak, vagy "5" - nek értelmezni, de 7-nek semmi esetre sem, kivéve akkor, ha a magasabb "szellemi" vagy Isteni szintet is érzékelni tudjuk.
      ( A római 10 - es értelmezés valójában a " - 1 0 + 1" torzulása.)

      Az 5-ös értelmezés betűkben kb. megfelel az EGYPT - nek, a nem látható
      (AH = levegő) pedig + 2-őt jelent. Vagyis az iszlám (IS - LAM) szellemi
      szintet jelent, mint ahogy az "AH" is.

      Aztán akárhogyan is nézzük a piramis nevű oktaédert, a közepe így is meg úgy is kiemelkedő, aminek a jelentése betűkben = MIN. (A közép "M" belül van)
      A " MIN " jelentése pedig szintén kettős, úgy mint 1. MINimum, vagy 2 MINden,
      betűkben = OMO, semmi vagy minden. ...:)))

      Ha felülről tekintünk a piramisra, akkor a minimum és maximum pont tökéletes fedésben van egymással, vagyis azonos. ...:))) ... ez pedig arra utal, hogy a rezgést nem mi irányítjuk ... ebből következően pedig a nagyra nőtt f@szú
      önjelölt "mesterek" elkezdhetik gyakorolnia a szerénységet !!!!!! ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    7. A szám-kettőződések 11-99, mind mesterszámok s mint ilyenek valamilyen "mesteri" szintet jeleznek. Az hogy ezeket a kőművesek és más szekták kisajátították és tevékenységükkel "beszennyezték" az égvilágon semmit sem jelent. Egyébként a számokba mindenki azt magyaráz bele amit csak akar. Mindenkinek azt jelenti - ha jelent egyáltalán valamit neki - amit alatta ért.
      Ha valaki azt mondja hogy a 33 tulajdonképpen 0 akkor neki azt jelenti. Aki azt mondja hogy a 33 az ember csigolyáinak a száma akkor annak azt jelenti. Ha valaki 33 fokos szög alatt látja a gízai nagypiramis szellőzőjáratán át az Orion-övet vagy a Szíriuszt - akkor annak az a mérvadó. Tovább sorolni is felesleges.

      Kerion

      Törlés
    8. Apropó a menora egy összetett magyar szó a mén óra. Az angolban a mén vagyis a táltos/paripa/ már emberként/férfiként nyer értelmet. Tehát a táltos/paripa/, a megtáltosodott ember órájáról, másik értelemben a Földről /el/men-ő ember órájáról a Tejút-galaxisról van szó - ami a Te/l/jes utat jelzi odafent. A gyertyatartó-formájú menórának 7 "ága" van. A központi "ág" jelzi a Tejút középpontját míg 2 oldalt a másik 3-3 "ág" jelzi az összességében 6 spirálkart. A menóra tulajdonképpen egy jelképes "felhívó" eszköz arra hogy figyelmünket az Égre, a Tejútra vessük. Érdekes hogy az egyiptomi Hatsepszut királynő neve is - kissé rejtetten - megint csak erre utal. Persze dettó "magyarul". Hat/hat sep/szép szut/túsz - a "hat szép túsz" vagyis a Tejút központja által túszul tartott-forgatott fényes csillagvárosokkal teli hat spirálkarról szól a királynői név. Hatsepszut építésze és "szerelme" Szenenmut pedig - a nevében - a szén-alapú "múltat" jeleníti meg. Az úgymond titkos sírjának faliképei pedig sok mindent elárulnak arról hogy honnan is jöttünk - "ujgenezis" weblap VI.fejezet 6. oldala.

      Kerion

      Törlés
    9. MÉN

      MEN

      HUMAN

      És imigyen meg is érkeztünk az igavonókig, öööö akarom mondani a HUMÁN erőforrásig, azaz hozzánk.
      Most már talán érthető hogyan lett a HUN táltosból egy jó nagy tálra való butított "fejlesztés". Bocsánat, HU-MÁN. :)

      Törlés
    10. Humán itt tartunk...:

      HUMAN MÉN MEN:

      http://4.bp.blogspot.com/_t6rV3U9ZEHM/S9s9lgq0dnI/AAAAAAAAyOw/xbaTcCuGOqQ/s400/centaur.jpg

      mj

      Törlés
    11. Mán HU - vagyis már magyar, "magyar lélek-minőségűvé" vált ember. Látszatra sEnki és Nin/csHU/o/rszág/a/ - tehát egy valódi magyar akkor támad fel amikor már senki és nincs országa sem. Mert akkor már felülemelkedett a földi hívságokon, a gyűlölködésen és hasonlókon. Nem érdekli a földi látszat-kifosztása és sanyargatása sem. Vesztesnek látszik de valójában már NYERT. "Belépőjegyet" a Földi Aranykorba szintúgy mint az univerzum más dimenzióiba. Köztudott hogy Enki és Ninhurszag a folyamközi ősi Teremtő Isten ANU-hoz köthető - mint annak 2ős/női és férfi "kivetülései", földi megtestesülése. Megjegyzendő hogy még az Ozirisz előtti egyiptomi FőIsten is ANUbisz volt. ANU mostanában a zsidók által kisajátított ősi magyar Emánuel/Imanuel azaz "Ím Anu Él" szóösszetételben, elnevezésben, névben él. Jellemző hogy a "hitgyülisek himnusza" is állandóan, direkt módon emANUel-t emlegeti - természetesen nem véletlenül.

      Kerion

      Törlés
    12. Na akkor én is egy kicsit:

      MEN ---->>> M = (háromszintű egyenlőségjel) N
      Ugyanennek a fordítottja:

      NEM ---- >>> N = M, a fordított arányosság egyetlen értelmes megoldása, ...
      jelentése = KÖZÉP (= MITTE = mit TE = Veled)

      ... : ))))

      Ö.T.

      Törlés
    13. Balaton Sound - Balaton Hang - hát halljuk meg,

      hogyan megy be az elefánt a Balatonba ..

      Elefánt -> Ganésha -> Zeusz - Jupiter

      http://galeria.index.hu/belfold/2013/07/13/hogyan_megy_be_az_elefant_a_balatonban/

      Törlés
  11. Egy másik álom...
    http://www.eniste.me/64-galaktikus-halottaskoenyv

    Szép Napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kö -SZ- ö -N- öm!!

      Ez sokkal jobban tetszik, jó látni hogy van értelme annak az Útnak, melynek még csak az elején járok.

      Törlés
  12. Még mielőtt azok a tömegeket kiszolgáló egyéni járművek felemelkednének a levegőbe, a településeken belüli közlekedéshez, kisebb településközti távokra is kiválóan megfelelne egy ilyen járgány. http://www.export-forum.com/china/china-two-wheels-vehicles/electric-tricycles.htm Természetesen belföldi gyártású. A balesetek száma ezzel is közel nullára csökkenne (a végzetes kimeneteleűeké teljes zéróra), kevesebb állat lenne elgázolva, ÉS nem kellene import benzin! Az erre pazarolt erőforrás mehetne népjólétre, csökkenhetne a munkaidő, nem rohanna senki.
    Import hannoveri villamosok meg francia metrókocsik helyett pedig kiválóan ellátná a tömegközlekedés ez is http://www.youtube.com/watch?v=UlxEzXpvU7I és ennek megnövelt változatai. Ismét hatalmas mennyiségű erőforrás szabadulna fel, mondjuk a háztartások téli fűtésére.
    Ezek amiket felsoroltam, nem egy távoli utópisztikus jövő lehetőségei, itt vannak közöttünk, elérhetők, legyárthatók, kiváltható velük az a végtelen mennyiségű vas és benzin ami manapság mind a környezetünket, mind az egészségünket a végletekig lerombolja.
    De ha itt van, akkor mégis mi az akadálya az elterjedésének? Talán az, hogy ehhez tíz és százezrével kéne leépíteni íróasztalok mögött ücsörgő, a vas és benzintengert szabályzó hivatalnoksereget?! És amíg azok az asztalaikba kapaszkodnak addig nem lesz teljes rendszerváltás az utakon?
    Mert hisz ha fenti járművek elterjednének, mi a fenét kéne onnantól kezdve szabályozni? A közlekedés veszélye egy dodzsempályáéval vetekedne, az pedig köszöni szépen elmegy magától.
    Sok sok E és akármilyen útdíjszedő, az íróasztalok mögött ülő rendőrök, közlekedési osztályok, a kőolajipart szabályozó húszemeletes hivatalok, a járműgyártást övező elképesztő mennyiségű slepp, emeletes munkaügyi osztályokon sisergő hadak, satöbbi, satöbbi hová lennének?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mielőtt valaki megijedne hogy a vonat milyen lassú, és emiatt nem ér be a hivatalba lepecsételtetni a papírjait, vagy kiváltani egy a létszükségleteket is megelőző fontosságú okmányt, az nézze meg a következő videót, tud ez a napelemes vasút gyorsabban is menni:
      http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=zXoUgGBtd7I&feature=endscreen

      Egyik yt-s kommentben olvastam : ""még nem közlekedett hegymenetben, ugyanis még nem illesztették be a menetrendbe. gondolom ki kell találniuk, hogy melyik időpontban elegendő a 30 fős kapacitás""
      Hát persze hogy nem, először össze kell ülnie a bizoccságnak, majd határozatot hozni, azt iktatni, erre még valami országos hivatalnak rábólintani, azt is iktatni, majd egy walag nélkülözhetetlen papír legyártása után (mert ugye papír nélkül még a napelemes vasút sem megy) -esetleg- mehet tovább a magaslatok felé..

      Törlés
    2. "Hát persze hogy nem, először össze kell ülnie a bizoccságnak, majd határozatot hozni, azt iktatni, erre még valami országos hivatalnak rábólintani, azt is iktatni, majd egy walag nélkülözhetetlen papír legyártása után (mert ugye papír nélkül még a napelemes vasút sem megy) -esetleg- mehet tovább a magaslatok felé.."
      *van erre egy (felénk) egyre jobban terjedő szó, a "vogonizmus":
      http://youtu.be/cbN1NaQ7yQI

      zplus

      Törlés
    3. Hm... Kérdés. Vajon a népek hova rohannak állandójan?
      Tecciktudni kitanáltak mán sok okosságot eddég is. Ottan van pl. a sima falusi bicikli. Az is elvisz A-ból B-be. Ugyebár. Valamint a emberkéknek a Kaporszakáll teremtett ilyen... izét... lábat. Azon kacsázva is lehet haladni. (Megjegyzés. Gyalogolás közbe igen ritkán történik a emberrel olyan baleset, hogy 160 km/h-val belecsattan egy falba, s abba dögöl bele, hogy rátekeredik egy fémkaszni, meg egy motor beleépül a arcába. Ugye.)

      Persze... ezeknek a mai favorizált kütyüknek is megvan az értelme, meg a haszna. Csak... egyre többen nem értik mi az. ;)

      Törlés
  13. ""Csak... egyre többen nem értik mi az."" :)) ez jó!

    Én ha csak tehetem biciklivel megyek mindenhová. Van a rendszeres "nagy kör" amit bejárok a házunk és a másik két háztáji közti háromszögben. Csak hóviharban és esőben veszem elő a nagyvasat (de az is kisvas, nem holmi aszfaltra gyártott parasztkamion - suv). Persze amikor esik az eső és vinnem kell a gyerekeket néptáncra (idén megnyerték az országos fesztivált Szegeden), akkor jó lenne olyan háromkerekű kínai drótszekér, felültetném rá őket és irány, nem áznánk, és majdnem hamarabb ott lennénk mint autóval. Nemtom ki hogy van vele, de nekem itt a városban biciklivel szinte minden közelebb van. Mire kinyitom a kaput, eltolom a bringákat az útból, kinyitom a garázst, kiállok, becsukom a kaput, visszatolom a bringákat, becsukom a garázst, addigra bringával már bárhová odaértem.

    Tegnap nyilatkozott egy vogonista a tévében az óvodai medencékről. Szerfelett bosszantó volt hallgatni. Aszonta az asztalos asszonyság hogy mekkora - VÍVMÁNY- hogy végre betiltatták az óvodai medencés fürdőzést, mert ugyanis azt immár a törvény - közfürdőztetésnek- minősítette. El tudom képzelni azt az elégedettséget ami a vogonbandán eluralkodott amikor megszülték a törvényt.
    Ezeknek az alakoknak szart se ér a gyerekek boldogsága és jóléte. Az számít mint mond a vacak törvény amit nekik az asztalukkal őrizniük kell, meg szabályozni az emberek életét. Aszonta az asztalos nő hogy ellenőrök járják az óvodákat, és ahol medencét látnak - büntetnek- . Teccik érteni? Büntetnek. Legjobb ha az ember már kisgyermek korában megszokja a szabályozott elnyomást. Azt mondta egy érintett ovónő hogy a régről (egy még boldogabb korból) meglévő medencét hamarosan betemetik, mert -RENGETEG- szabálynak(!) kéne megfelelni ahhoz hogy a gyerekek fürödhessenek benne. Tehát a gyerekeknek nem víz, napfény és medence, hanem (rengeteg) szabály kell a fürdőzéshez, a hőségben való vizi vidámsághoz.
    Persze a vogon kínált alternatívát, mehetnek a közstrandokra tömény klórban,1700 -5000 Ft a felnőttbelépő, nemtommenyi a gyermekjegy, de mindegy is mert felnőttnek úgyis kell menni a gyerekkel.

    Az én időmben harmincvalahány évvel ezelőtt volt medence az oviban, emlékeim szerint sokszor fürödtünk benne, még arra is emlékszem hogy piros zománcos kannákban hordták bel a melegvízutánpótlást, és akik nyárra is ovisok voltak, azok minden nap élvezték az előnyét, mert annak csak az volt. Hátránya csak a mai korban van a vogon nő szerint.
    Ezt a medencét (hála a vívmánynak) betemették, egyre mélyebbre, az aranykor emlékével együtt.

    VálaszTörlés
  14. "Aszonta az asztalos nő hogy ellenőrök járják az óvodákat, és ahol medencét látnak - büntetnek- . Teccik érteni?"

    Értem hát. ...:))))
    Káli meg az egész bandája utálják a vizet.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  15. Hát... Időnkint azér beleeszi a fejembe magát a elgondolás, hogy ezeket a igen kiemelkedett, és munkájukat nagyon pazarul végző néniket és bácsikat a Köz érdekében hasznos lenne tán...

    Nem túl humanista meg szeretetrezgős megszólamlás következ:

    Szóval... a felemlegetett figurákat hasznos lenne kizavargálni kapálni, kertet mívelni, meg várost/falut rendben tartani, szemetet szedni, betonozni, meg... ilyenek.
    Vagy. Addég zavargáltatni őket mindenféle négylábú emlőssel, (pl. véreb, harci- és őrkutyák, farkasok, tigrisek, medvék, elefántok) amíg el nem fáradnak. Úgyértem... a négylábú emlősök.

    Persze... visszautalván előző megszólamlásom bizonyos részire. Ezen arcoknak is meg vagyon a haszna. Csak mivel rossz a szemem, nem látom, mi az. :)
    De... mivel annyian vagyunk ezen a fődgolyóbison mostanság, mint a szemet, hát... köll a "hivatal", sokaknak, hogy büszkék lehessenek magukra. Gondolom.

    Amúgy érdekelne, ki és milyen megfontolások okán építette ki így eztet a rendszeret. És/vagy ha a felfényesedett vonalt tekintjük, vajh mily elmeháborodás rohanta meg a magasabb éneket, beugortatták magukat ilyen mókás... hát... világba?

    Ja. Hogy-hogynem, pont mánma kérdeztem rája egy ismerősömnél, hogy vajh mi szösz értelme van minálunk pl. a önkormányzaton dolgozó aktatologató kisasszonkák jelenlétének (monnyuk a bogármestert és a választott közgyülést is idevehetném)? Hisz a nagy XXI. sz.-i technikai fejlettség mellet majd egy hónapba telik nekik elintézni egy roppant bonyolút dógot. Úgyértem egy papírost kiadni, amin van három mondat, egy fejléc, két aláírás (ebbő egy ugyi az enyim) meg egy pecsét.

    Szóval ez a vogunizmus egy igencsak mocsok lopakodós izé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ""Káli meg az egész bandája utálják a vizet."" Na hallod, tiszta Gizmo.
      http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20090920192845/gremlins/images/f/fa/Gizmo.PNG

      ˇˇ ha a felfényesedett vonalt tekintjük, vajh mily elmeháborodás rohanta meg a magasabb éneket, beugortatták magukat ilyen mókás... hát... világba?""

      Ezt a kérdést már feltette a Wachowski testvérpár is a "Mátrix" című eposzukban. A műben "Smith ügynök" karaktere képviselte a mi világunknak megfelelő "asztalos-vogonista-bürokrata- banda szerepét. Jó a kérdés, mert nem tudni hogyan és mikor szabadultak és fonódtak ilyen mértékben rá a világunkra, ahogyan a Mátrix teremtő atyja sem tudta igazán megmondani (pedig teremtő volt ugye..) hogy a végtelenül elszaporodó Smith ügynök hogy s miként szabadult el, akkor már létében fenyegetve az egész Mátrixot teremtőstül mindenestül.
      Immár a mi létünket is ugyanúgy fenyegetik vogonék, ha dől a rendszer akkor miattuk fog nagyot szólni. De szaladhatunk vissza is az időben, keresgélhetünk ott is, a kisgömböc meséje kitűnő példa erre a bajra.

      A Wachowski testvérek: http://media.social.s-msn.com/images/blogs/00290065-0000-0000-0000-000000000000_00000065-06d3-0000-0000-000000000000_20111020202542_The%20Wachowskis.jpg

      Smith ügynök http://images1.fanpop.com/images/photos/1900000/Agent-Smith-the-matrix-1954803-1280-1024.jpg


      Törlés
    2. Itt az ajánlott irodalom, az Index naprakész volt és utánajárt a vívmánynak:
      http://index.hu/belfold/2013/07/11/nem_csinalhatunk_kozfurdot_gumimedencebol/

      Régebben említettem hogy előbb illendő lenne ezektől az asztalos vé ö vogonlényektől komolyan tartani -mert mindenkit utolérnek, még önmagukat is- , és csak utána mindenféle mumus illuminátustól, mert ez utóbbiak fényévekkel felvilágosultabbak mint az előbbi agyalágyult - ám konkrétan nagy hatalmú banda.
      Nézzük az aktuális haszontalanságukat amivel ma találkoztam. Bár a rendelkezés nem mai keltezésű, de minden évben eljön nyáron az első nap amikor szembesülök vele és alaposan lesújt. Mégpedig: TILOS dinnyét lékelni!!!! B+, B+ ! Az a marha állat asztalos barma, az istentelen népnyúzó hülye haszontalan arc ! Világéletben a napnál is világosabb volt hogy a dinnyét meg KELL lékelni, mert, mert, csak!
      Kérem a dinnyeárust, szép hangon, szépen nézve kérem hogy lékelje meg. Halvány betűvel írom: megteszi. Hogy miért? Lát bennem valamit amitől visszatér a hite, hogy nem minden ember besúgó ellenőr, szabályokkal kaszaboló ártó hivatalnok. De bújva és lopva teszi, szinte bűnt vesz ezzel magára, Meglett nyugdíjas hölgy, évtizedekig tette a dolgát, ahogy ősei, majd jött a hivatali regula amely felrúgta a régi hagyományt, és azóta a dinnyeárus vagy szabálytalankodik -lopva és félve- vagy pedig -zsákbamacskát- árul, ami emlékei szerint hosszú idő óta viszolygással tölti el, mert az olyan -kicsit- tisztességtelen. De két rossz közül inkább hivatali szabályt szeg, mint ősi becsületet. Hát ez van kérem.

      (kancsóban volt vize, belemerítette a pengét, letörölte szalvétával, mjad lékelt, nekem így megfelelt)

      Törlés
    3. Persze mondhatja bárki hogy ez smafu, egyek inkább kovászos uborkát, abban nincs meglepi, vagy próbálkozzak szabály szerint többet gurítani mint a tekében, egészen addig amíg végül sikerül édes dinnyét venni, a selejt meg jó lesz komposztnak, a hiába eltapsolt vételárát pedig fogjam fel adományként, vagy mintha bűnbocsátó búcsúcédulát vennék - és tulajdonképpen ez nem is gond, kisebb a jelentősége mint egy termeszharapásnak. Na ja, de naponta kismillió ilyen harapás, és még a nagy Hun Király Fapalotája is egy égigérő fűrészpor-felhő közepén mindenestől összedől, oszt nem marad utána semmi, csak az önmagával dominózó háttérhatalom egy kiterjedt vákumban.

      Törlés
    4. Ha, jobban beléje gondolok, azér... a népek is fura izékék. Ugyanis a asztalosékkal (legyenek akármilyen mentális színvonalon, vagy pozícijóban) is vélhetően ugyanúgy köll elbánni, mint a öltönykékkel, meg a többi lopakarccal. Vagyis... fo... kmh... folyamatosan nem köll őket figyelembe venni. Oszt csókolom.

      Namost. Ha a népek nagy része olyan mentalitást nyövesztene magának, mint ami a kis fejemet lerohanya időnkint, akkó... magukra húznák a konzervatív, hagyománytartó, feudális hozzáállást, oszt saját portán belül úgy eltángálnák a ilyen bútoros arcokat, hogy még a felmenőjük is fájna. Természetesen, építő célzattal. S mivel ugye a felemlegetett vogon is emberből(?) vót(?) valamikor(?), ezér nemfeltétlen szeret fájni. Nopersze... később visszagyöhet pandúrokkal, meg izé... dehát... a népi sportok gyakorlása közösségépítő. Egyesek szerint. Ugyebár.

      Törlés
  16. Quedra, látod a valós veszélyt, a helyzet tényleg olyan komoly mint amilyennek lefestjük. Egyáltalán nem mellékes hogy mi zajlik a PIACON!! Történelmi példával igazolható: Az Arab Tavasz így indult. Tunéziában (is) elszabadultak a kőműves konntroll alól az asztalosék. Rettentő unalmukban kitaláltak mindenféle fasság szabályt, oszt ráerőszakolták a népre. A helyi pandúrok természetesen szívest örömest betartatták a ganéj húzásokat (ezek bárhol a világon még az anyjukat is..). A szegény, szerencsétlen, mentálisan labilisabb nép gyermeke pedig a ráhúzott béklyótól kínjában saját maga ellen fordult, és lobogó fáklyaként hirdette önmagát a hivatalnoki önkény áldozataként. Ezzel túlcsordult a pohár, és beindult az ellenállás. És bizony nem valami ködös mumus, vagy valami baromarc diktátor ellen, HANEM elsősorban a hivatali önkény ellen. Bizony. Később persze a hullámok felcsaptak egész magosra.
    De ezek nem tanulnak ám, ezeknek az "ellensúlyok és fékek" bizony az agyukba vannak szervülve. http://www.asiaport.hu/index.php/politika/perzsa-obol/534-egy-piaci-arus-felgyujtotta-magat-szaud-arabiaban
    Visszatekintve a történelemben, a padlássöprés is vogon reszort...

    (természetesen voltak közvetlen okok, például növekvő igény a fogyasztásra csökkenő források mellett, de a hivatal ebből mit sem vett észre, továbbra is szemétkedésen törte a fejét, nem pedig az egyensúlyra való békés törekvésen)

    De a török és brazil vogonok sem tanultak a rossz példán...

    VálaszTörlés
  17. Olvassátok el a legfelső cikk 3-as frissítését:"....az "Arab Tavasz" új irányba fordul. .."

    http://szeszak.hu/

    GA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeszák: ""Lassan belátáják, hogy az üzleti játékok helyszínét, a stadionokat, többnyire a kapitalista államok építik közadókból, azaz társadalmi elvonásokból. A játékok hasznát pedig a sportegyesületek, pontosab ban az azokat szponzoráló sportmaffiák teszik zsebre.""
      Sportegyesületek - sportmaffia, egy rakás íróasztal, nem több. Már egy kisvárosban is túlzottan felülreprezentált ún "sportállás" van. Több szakosztály van mint ahány sportág, ha megy egy -sportoló- valahová szerepelni(!), akkor a slepp ötször annyi. Az IKEA elsőszámú megrendelői a sportegyesületek, ha nem lennének, a lenpozdorjás multi már rég bedőlt volna.

      Törlés
    2. http://sportgeza.hu/sport/2013/07/14/fidesz-vezetok_az_allami_tartalek_nyertesei/

      Félreértés ne essék, nem a dolog politikai háttere az érdekes, hanem a sportpénzek követhetetlen útvesztői. Tök mindegy milyen párt van megnevezve. Pár év múlva mások folytatják ugyanitt.

      Törlés