2013. július 16., kedd

Túl a kétdimenziós gondolkodáson

Úgy látom azért lassan megérkeznek azok a publikációk is a fősodratú médiába, amelyek kezdenek túllépni a kétdimenziós gondolkodáson. Itt egy remek példa, és bár csöpög még belőle a szűklátókörű materializmus, azért imitt-amott - nyomokban - már felfedezhető némi ablaknyitogatás. 



"A világ vezető csillagászai, köztük a brit Sir Martin Rees, a Royal Society asztrofizikusa és kozmológusa azt gondolják, hogy a földönkívüliek nem rádióhullámokat vagy látható fényt használnak kommunikációra, hanem teljesen más módszereket, például gravitációs hullámokat vagy neutrínókat. Olyan technológiát, amit a mai eszközeinkkel nem tudunk észrevenni.

Rees szerint a földönkívüli élet egyszerűen még az emberi megértésen túl van. Még az is elképzelhető, hogy pont előttünk vannak, mégsem látjuk. Az a gond, hogy olyan dolgokat keresünk, amelyek hasonlítanak az emberre, ugyanazt a matematikát és technológiát használják. Ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy létezik élet és intelligencia a Földön kívül, de ez olyan formában létezik, amit mi még nem tudunk elképzelni.

Frank Drake, a SETI alapítója úgy gondolja, hogy a műholdas televízió és a digitális forradalom láthatatlanná teszi a földi életet a földönkívüliek számára, mert ezzel elvágják az űrben is terjedő tévé- és rádiójeleket. A Földnek jelenleg nagyjából ötven éves héja van, amit az analóg tévék és rádiók sugárzása okoz. Drake szerint ezek a hullámok fehér zajnak tűnnének a figyelő földönkívülieknek. A jelek már elérték a környező csillagokat, de nincs utánpótlás a digitális technológia terjedése miatt.

A Tejútrendszerben lévő bolygók átlagos életkora nagyjából 1,8 milliárd évvel több, mint a Föld életkora, állítja Milan Cirkovic, a belgrádi Astronomical Observatory csillagásza. Ez azt jelenti, hogy az esetleges földönkívüli civilizációknak ennyivel több ideje volt a fejlődésre, vagyis jóval fejlettebb technológiával rendelkezhetnek.

Mivel eddig nem találtak bizonyítékot idegen létformákra, a kutatók szerint három dolog lehetséges. Az egyik, hogy mi vagyunk az első intelligens létforma az univerzumban, aki képes elhagyni bolygóját, vagyis nincsen még egy olyan civilizáció, amely olyan fejlettségi szinten van, mint az emberiség. A másik lehetőség, hogy számos civilizáció elérte, sőt meghaladta ezt a fejlettségi szintet, de olyan irányt vett fejlődésük, amely már nem érzékelhető számunkra. A harmadik lehetőség, hogy voltak mások is, de valamilyen kozmikus torlaszhoz értek, amely elpusztította őket, vagy megakadályozta elterjedésüket egy kisebb területen kívülre.

Mivel a Föld elhelyezkedése időben és térben teljesen véletlenszerű, a kutatók az első elméletet nem tartják valószínűnek. Ismerve az emberi evolúciót, nincs semmi misztikum vagy különlegesség a fejlődésben, a nagy számok törvénye alapján pedig kell lennie olyan bolygónak, ahol van valamilyen élet. Ha ez igaz, akkor annak az esélye szinte nulla, hogy a földi civilizáció az első, amely elérte ezt a fejlettségi szintet."



Szóval úgy tűnik a "vezető" tudósok körében is felvetődött a gyanú, hogy mégsem akkora arcok, hogy mindent tudjanak és lássanak a fenemód fejlett technikájukkal. Ez azért valljuk be dícséretes kezdőlépés, ami akár a becsületükre is válhat. Eljutottak a több-dimenziós gondolkodás felismeréséig, most már csak az kell belátni, hogy a "fejlődés" nem feltétlenül csak technológiai, anyagi értelemben működik, másrészt a tudatos, folyamatos fejlődésre és életre programozott, fraktál-rendszerű világegyetem - programozottságából eredően - ugyanazokat a mintákat és formákat követi, s amelyben különböző megnyílvánulási szintek jelzik az egyes létezőket. Ebből a szempontból tehát teljesen nyílvánvaló, hogy a kétdimenziós gondolkodású hangya nem láthatja az őt vizsgáló embert, legfeljebb érzékeli annak jelenlétét. Nos így vagyunk mi emberkék az úgynevezett "földönkívüliekkel", akik egyáltalán nem biztos, hogy Földön-kívüliek, hanem egyszerűen csak más rezgéstartományban (frekvencián) léteznek, ami számunkra érzékelhetetlen. És amikor meg érzékeljük az csak azért van, mert ezek a lények - a homályon túlról - tudatosan benyújtják ujjacskáikat a mi létszintünkre, a saját jól felfogott céljaiknak megfelelően. Most nem akarok belemenni abba, hogy jók-e vagy rosszak, azaz, hogy a poralitás melyik végén mocorognak ezek a tylon túli létezők, mert ez az ő dolguk. A miénk meg az, hogy ne ragadjunk le ebben a 3D-ben, hanem törekedjünk elérni oda.  (akinek nem inge, az természetesen ne vegye magára, elvégre én nem fogalmazhatom meg mindenki célját és vágyát) 

A cikkre visszatérve a "Mivel a Föld elhelyezkedése időben és térben teljesen véletlenszerű" sor azért megmosolyogtató. Ebben az intelligens, élő univerzumban - a Teremtő Tudat kivetülésében - véletlenről beszélni szerintem nagyon gyerekes elgondolás... :) A számunkra érzékelhető világ egy színház és mi vagyunk benne a színészek. Vannak nézőink és van egy Rendező is. 

Érdekességképpen (szűrd ki belőle, ami Neked szól):

Miért kiváltságos bolygó a Föld
 




47 megjegyzés:

  1. "a földönkívüli élet egyszerűen még az emberi megértésen túl van. Még az is elképzelhető, hogy pont előttünk vannak, mégsem látjuk".. ott a pont.. köszönöm, Sir.. Lord Rees of Ludlow..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is ez az idézet szúrt szemet, Zplus kolléga.
      Véleményem szerint egyelőre még a "földön belüli" élettel
      is problémáink vannak. ...:))) .... függyetlenül attól, hogy mit
      Sír ez a Lord Rés. ... : )))))

      Ö.T.

      Törlés
  2. "Ismerve az emberi evolúciót, nincs semmi misztikum vagy különlegesség a fejlődésben..." Micsoda konklúzív érvrendszer :D

    Avagy: Ismerve valamit, amit nem értünk, és jó eséllyel a fele sem igaz, és 150 éve mi találtuk ki, már semmi rejtélyes nincsen az univerzum egyik legnagyobb kérdésével kapcsolatban.

    Tényleg csak a felszínt súrolja, és még csúsztat is kellemeseket.

    R.S.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen ez az evolúciós erőlködés megütötte az én szememet is, de hát mit csináljunk? Van még mit ledolgozni. :)

      Hanem. Hamár. Szerinted, szerintetek. Hogyan alakul ki egy új faj itt a háromdében? Hogyan jelenik meg? A tyúk vagy a tojás az első? Hány példány jelenik meg? Azt már felismerték néhányan, hogy a fajok közötti nagy szakadékok nem ugorhatóak át kis lépésekkel, ergo az evolúció elmélete itt borul. Viszont ezek szerint bizonyos fajok/családok nem egymásból alakultak ki, hanem egymás mellett, párhuzamosan. De akkor mi volt az eredetük?

      Nekem van egy olyan elképzelésem, hogy amikor a Tudat eljut arra a szintre, hogy leképezzen egy új fajt, akkor az valahogy AZONNAL megjelenik a természet színpadán. Nem tudom elmagyarázni, bizonyítani pláne, de mégis azt érzem, hogy egy egy ilyen kezdet hirtelen megy végbe, azonnal manifesztálódik, aztán évezredek alatt legfeljebb csak finomodik, csiszolódik egy kissé, de már kész "termékként" jelenik meg. Lehetséges ez?

      Törlés
    2. ""Lehetséges ez?""
      Hogyne. Még egy kis elmélkedés, és belátható időn belül megszületik az első Mammuth. Nagybetűvel, mert majd akkor az még csak "A Mammut" lesz. Lemászik a könyvlapokról, múzeumok polcairól, és Emmerich képkockáiról. Aztán az a teremtő értelem megszokja új teremtményét, és attól fogva sokasodhatnak.
      Persze ehhez a történéshez -a tudomány szerint.- szükség lesz némi genetikára, szekvenciák szabdalására, igen.
      De szerintem ami a leginkább kell ehhez a csodához, az egy KAPU, amely esetünkben ez egy nőstény elefánt teste lesz.

      Törlés
    3. A mamut és az elefánt egyenesági rokon, ott nincs szükség teremtő "csillagkapura", de amiről én beszéltem az az elefánt és a pisztráng különbözősége, ahol semmilyen magyarázat nem elég komoly ahhoz, hogy közös ősről beszélhessünk.
      De mondom, ez csak a 3D-s agyamnak felfoghatatlan itt a 3D-s világban, mert valószínűleg a megoldás pofonegyszerű, megfelelő tudatszint kell a leképezéséhez.

      Törlés
    4. ""A mamut és az elefánt egyenesági rokon"" Darwin szekere ilyen egyenesági rokonokkal van tele a kukactól a bálnáig libasorban elrendezve. Ezzel a gondolatoddal önként beálltál tolni a szekerét. Pedig recseg ropog, már kenőpénzt sem kap, jobb lenne hagyni széthullani.

      A teremtő gondolatokban van "egyenesági rokonság", ezt jól tudta Darwin, ezért eltulajdonította és magáévá tette, így aztán mivel van némi (lopott) alapja az elméletének, az könnyen talált befogadókra. Nézzük egy ki tudja milyen régi példán keresztül:
      "Tulipánból paprika, paprikából Jancsika, Jancsikából kiskirály, kiskirályból tulipán"" Láthatjuk hogy tulipánból nem lesz Jancsika, pedig csak egy könnyed mozdulat lenne, de mégsem. Vannak lépcsők, be kell tartani. Így vagy úgy, de pont emiatt mammut csak elefántból lesz, vagy vice versa.

      Törlés
    5. ajánlom az uriember egyes gondolatain elmélázni kicsit.. Ő volt az első eretnek (akit ki is átkoztak azt hiszem..): http://hu.wikipedia.org/wiki/Marki%C3%B3n

      Törlés
    6. Darwin szekerét tolom? Hm... ez új. Asszem törölnöm kell az egész blogot, úgy látom nem volt semmi értelme...

      Törlés
    7. Ugyan már! Azt írtam, azzal a bizonyos gondolatoddal, az ugye nem egyenlő az összes többivel. Mert inkább örülnöd kellett volna hogy igen, nemsokára lehetséges lesz egy új fajt létrehozni. Mert az bizony új faj lesz. Az hogy honnan kerül elő? Régmúltból, vagy máshonnan, a lényegét tekintve nem számít.
      Na ilyenkor kell valami "lazítsunk" téma.

      Kezdem úgy érezni mintha két lábon járó pestis lennék. Jön velem a törlésdémon. Ha valahová írogatni kezdek, egyhamar törölnek (indexfórum, 2012blog, kataklizma, világhelyzete). Vagy csak óhatatlanul felmerül a "törlés" szó akármilyen vonatkozásban. Nem akarom elrontani mások játékát. Pedig nem káromkodok, nem írok rondán, nem személyeskedek - és mégis.

      Törlés
    8. Nem véletlenül "Török" a családneved? :))

      Most azért nem értelek, mert ezek egyenértékű gondolatok:

      "A mamut és az elefánt egyenesági rokon"

      "Így vagy úgy, de pont emiatt mammut csak elefántból lesz, vagy vice versa."

      Csak míg az elsőt én írtam, le lettem darwinistázva, a másikat Te írtad, te Törlésdémon! :)

      Törlés
    9. Valóban egyenesági rokonok, de azt hittem darwini értelemben írod, félreértettelek, aztán Te is engem.
      Na de, attól hogy a teremtésben is egyenesági rokonok, attól még szüksége van egy új fajnak egy Kapura amelyen át e világra jöhet. Bármit is sikerül kotyvasztani a DNS laborokban, mindig kell hozzá egy női minőség, megkerülhetetlen.

      Törlés
    10. Na most egy kicsit elbizonytalanodtam Sang mester.

      "szüksége van egy új fajnak egy Kapura amelyen át e világra jöhet"

      Azt akarod mondani, hogy egy faj képes egy teljesen új faj megszülésére, ha meg van mögötte a Teremtői szándék? Ez teljesen új megvilágításba helyezi a problémát, ami mondom lehet, hogy csak az én beszűkült agyamban létezik! :)

      Igen, ez lehetséges, bár még messze vagyunk a fajok sokszínűségének magyarázatától, de már jóval közelebb mint Károly bácsi 150 éves szemfényvesztésével.

      Törlés
    11. "... ergo az evolúció elmélete itt borul."

      Amennyire tudom, Darwin előtt senki sem ugatott itt evolúcióról ... így aztán nem is veszem komolyan. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    12. Mazsola, igen, megmondtad amire gondoltam:)

      A Farkasok szövetsége c rokokó mesében volt egy jelenet, amely valami ilyesmiről szólt. Adott a helyzet, egy rém a parasztságot gyilkolva garázdálkodott Gévaudan grófságban, e nyomasztó helyzet a helyi arisztokrácia gyűlésein állandóan ott feszült. Azon kor embere jóval nyitottabb volt bármilyen tudományos ismeret felé mint manapság, hisz a tudomány által betöltetlen rések végtelenje állt velük szembe, túlcsordult a tudásszomjuk.. Szinte BÁRMIT eléjük tehettek az asztalra, elhitték volna. De nem. Mégsem. Előkerült egy pisztrángból és pár kisemlős bundájából összekutyult, egyébként valósághűre sikerült preparált "bundás hal" amelyet a messzi francia-kanadai vidék egyik hidegvizű "patakjában fogtak". Szóval ott tanakodtak, mondom a végletekig befogadó szellemben, és mégis a vélemény egyöntetű volt: ilyen állat nincs, ez csalás. (ez a jelenet később allegóriája lett a film egészének) Hiába csak egy film, mégis leképezi az életet. Mesterien. Ugyanis láthatjuk, ha film, ha valóság, hiányzik a pikkelyes hal, és a szőrös bundás kisemlős közti lépcső! Ezt jelezte a tudatalattijuk, csengett a vészcsengő, hallgattak rá, és teljes bizonyosságot nyertek, bundás hal nincs, és kész. Csalás.
      Hosszú lenne most a párhuzamokat felgöngyölni a darwinizmus bírálata, a film, vagy a fentebb idézett mondat, és a gondolatod közt. Ezt inkább érezni kell, ahogy azon a 17. századi vacsorán is tették.

      Tekinthetjük Jézus példáját is. Adott az isteni igény, a teremtő valahogy fizikálisan is jelen szeretne lenni az anyagi világban, hát választ egy magához hasonlatos rokon lényt, az embert, esetünkben Máriát, és rajta keresztül már szabad az út e világba. Mária élő teste a kapu, a gát, amely mögött ott kézzelfogható anyagi világ.


      Törlés
    13. "Adott az isteni igény, a teremtő valahogy fizikálisan is jelen szeretne lenni az anyagi világban ..."

      Nem kell aggódnod Sang kolléga, jelen is van ... kb.
      7 milliárd példányban ... ami csak az embert illeti.

      Ugyanis mindegyikünkre érvényes a két alapvető kitétel,
      mármint a VAN és az ÉL. ...:)))

      A valósághoz azonban az is hozzátartozik, hogy ezt az állapotot nem mi hoztuk létre, hanem csak kaptuk ... egy kis időre ... kipróbálni. (test ...:))) )

      Az eddigi próbálkozásaink végeredményei erősen a NINCS és
      NEM ÉL irányba kezdenek mutatni ... ebből aztán leszűrhetjük a saját tehetségünket. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    14. Az alapprogram úgy indul, hogy:

      "Legyél szép, nagy és erős!"

      A programnak csupán a másik fele hiányzik, hogy
      mit kezdjél vele. ...:)))

      Vagy valamikor az is megvolt ... csak elveszett ????

      Ö.T.

      Törlés
    15. Nekem úgy tűnik, hogy néhányan az ÉLŐ-nél is előbb,
      a TŐ-nél is többek akarnak lenni. Nem lehetséges, hogy ez pusztán nyelvi kisiklás ???

      Ö.T.

      Törlés
    16. Ugyanmár Öti, ez a létsík csak az íz-ELI-TŐ a főfogás előtt. :)

      Törlés
    17. Nyahszóval... ha mán kérdezősködöl blogazdi.
      Szerény nyomott véleményem, valamint sok okos bácsi és néni véleménye szerint nincs is olyan hogy "sokezer év alatt", merhogy csak a Most van. Vagyis a okos arcok, - akik amúgy Tudatok, de köszönik szépen jól elszórakáznak ezen a fizikális vidéken - ha épp olyanyuk van (és eljutottak addég) hát lezsírozzák egymás között az ilyen új faj megjelenítéses elgondolást és... pikk-pakk meg is van. Aztán meg kitörő örömmel fogagyák egy (vagy pár szinttel) lentebb a fizikai síkon, hogyhát...
      "Gyááá... né'mán milyen izéke, tuti ilyent még senkisenem látott, gyorsan monca egy nevet! Oszt lássuk hogy működik! Hun a halef?"
      És/vagy cfölvösen:
      "Lássuk miképp él, táplálkozik, mozog, meg miszösz is ez a... bigyó. Jer cimbi lessük együtt!"

      Vagyis. Mivel a fizikális érzékelésünk (bizony még nekünk szemnyitogatós csipás figuráknak is) meglehetősen behatárolt, mégis hunnat a francból tudnánk, hogy amit a televízijó, (mint fokmérő és kinyútott érzékünk) bemutat nem (számunkra) egy pillanattal elébb lett ottan?
      Viszont ez is szép kacifánt, amibe ügyesen bele is őszültek páran eddég is. Gondolom.
      Vagy nem.
      És ebbe őszültek bele.
      Vagy nem is vótak sose őszek. Vagy úgy születtek.
      Vagy... ööö... na jó, nem ragozom. ;)

      Törlés
    18. "ha épp olyanyuk van (és eljutottak addég) hát lezsírozzák egymás között az ilyen új faj megjelenítéses elgondolást és... pikk-pakk meg is van."

      Q, erről ez jutott eszembe:

      "És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közűlünk egy"

      :)

      Szerintem egyébként elfér a Nap alatt mind a két elgondolás. Mármint az, hogy a Teremtő - ha jónak látja - létrehoz új formációkat "saját magán belül", illetve az ő teremtményei is, ha olyanunk van (rájuk jön az alkotási vágy) létrehoznak új teremtményeket (ha tudnak). Nincs is ezzel semmi gond, sokkal inkább bajom lenne azzal, ha ez az egész kavalkád NEM tervezett lenne. Na az lenne csak igazán a káosz! :) Szerencsére erről szó sincs, minden a tervek és programok szerint halad.

      Törlés
  3. Index humor:

    "Péntek 13 szeptemberben lesz
    Ráadásul szeptember 11-én!"

    http://index.hu/x.php?id=inx2cl&url=http%3A%2F%2Focsmanydemegeladhato.tumblr.com/post/55594744695/dddddddddddddddddddddddd


    Ááááááááááááá!!! :)
    Érdemes elolvasni a hozzászólásokat is, görbe tükör számmisztikusoknak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (fejcsóva..)
      Nem láttam hol irta a "Péntek 13 szeptemberben lesz-Ráadásul szeptember 11-én!"
      Azt irta, szeptemberben péntek 13.-a lesz.. ami azért hatalmas csúsztatás a részedről..
      A majmócák meg mit röhögnek-fröcsögnek-öklendeznek, az eddig se nagyon érdekelt..
      Nem tudom honnan villant be- de ha már ilyen jót derültél (csak tudnám miért..))
      http://www.goroadachi.com/etemenanki/
      meg hatodiknapon: http://hatodiknapon.hupont.hu/

      Törlés
    2. Akkor menj fel az index2-re és meglátod. Nem csúsztattam, nem szokásom.

      (ha esetleg már nem lenne fent:
      http://kepfeltoltes.hu/view/130717/index_pentek_13_www.kepfeltoltes.hu_.png

      Törlés
    3. (elnézést kérek.. igazad van, azt hittem Te csúsztatsz már mint az Index :D .. nna, Nekik szokásuk sűrűn-gyakran.. még egyszer bocs.. igy viszont.. remélem tudod mi van.. kaptunk egy újabb dátumot- egyébként már nem is most.. amit kifiguráznak.. meddig még? energiaszivás.. )

      Törlés
    4. Azzal hogy gúnyolódnak, egyúttal elismerik hogy van - volt kijelölt dátum.

      Számomra rejtély hogy mi van a királyi család körül. Én júli 14-re sejtettem a kis herceg születését, ezt le is vezettem a számokból - melyeket ugye nem én találtam ki, és nem én fontam bele a történésekbe, csak (tévesen?) kombináltam és bemutattam. A napokban a média 15-16-át emlegette mint születési dátumot. Ők nem a számokból, hanem mondjuk kórházi forrásra támaszkodva hirdették meg.
      Csakhogy, 17. van. Hoppá, és semmi hír. Pedig akárhogy nézzük ez már túlhordás, ami ugye ha csekély mértékben is, de veszélyes. Márpedig a királyi családra nézve bármily csekélység is fordítottan arányos hírként robbanna. De nem, csend van, mintha minden rendben lenne. Látod még Olivin is tudta hogy 14-én születik gyermekük, hétköznapi rutin a születést kiszámolni eü alapon. Legalább annyi hír lehetne hogy mikorra várják, mármint maga a család, mert a birodalom életében pont annyira fontos, mint ahogy egy hétköznapi családnál sem mindegy hogy mikor várható a szülés. A most születendő brit uralkodó szinte bizonyosan fordítani fog a világ sorsán.

      Törlés
    5. jav A most születendő brit trónörökös szinte bizonyosan fordítani fog a világ sorsán.

      Törlés
    6. http://twice.hu/bulvar/a-majdani-nagyszulok-e-hetre-varjak-a-brit-hercegi-utodot
      David Beckham - ki más? -> D - B -> 42 -> Jupiter -Zeusz

      Törlés
    7. Tour de France: 18.-a 18. szakasz - 9 és 9 vagy 99. 2 X/Szer 21 = 42 /szivárvány foka/ kanyarral mentek fel a kerekesek az "alp d'HUez" hegyre - vagyis kétszer mászták meg a hegyet. Tehát odafent a hegyen a "szivárvány színeire bontott fény alakítói" a HU-beli magyarok. Vagyis a világ sorsát nem a brit trónörökös hanem a valódi magyar fogja jobbra fordítani. Ezt már a franciák is tudják. No meg az ír Sean Kelly is tudja különben nem a "HUNger" címet adta volna új kerékpáros könyvének. És Hollywood is tudja mert a scifije címe szintén: HUNger. Az "5. elem"-es scifi "gonosza" meg véletlenül GARY oldman. Minden esetben - kissé "rejtetten" a magyarokra történik utalás hol pozitívan, hol negatívan. Tehát kőművesék félnek is tőlünk meg nem is.

      Kerion

      Törlés
    8. HUNGER = HUN + GERMAN .... és nagy valószínűséggel
      szellemi éhséget jelent. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    9. Aha. Szóval kőmíveseinknél HUN jóba vagyunk HUN meg nem? :)

      Törlés
    10. Kerion, csak annyit írtam hogy fordítani fog, de azt nem hogy merre. Meglátjuk messiás vagy megváltó lesz-e belőle (a kettő nem ugyanaz), ugyanis a jelenkor megérett rá hogy ezt a színpadias, látszólagos monarchiát már nem lehet zökkenő nélkül tovább vinni, új szerep virradt a királyokra.

      Kicsit más, láttam hogy Adam Sandler új vígjátéka sikert sikerre halmoz, persze csak a mozikban. Mert az Index, meg a többi agyonkulturált, szétszofisztikálódott kritikus pedig erősen ostorozza. Szinte kollektív támadás indult szegény Adam ellen. De hiába, a nép vevő rá. Bár néha valóban túlteng az altesti humor, azért van egy sokkal inkább közös nevezője a filmjeinek, az igaz barátságot, a testvéri szeretetet, a családot, a szerelmet, az igazságot mindig előbbre helyezi, mint bármiféle anyagi hívságot. Kár hogy a kritikusok ezt nem látják, tán azért mert az sem tudják miről van szó.

      Törlés
    11. Sang olyan hogy megváltó nincs. Olyan van hogy valaki "messzi ás" a tudat-alattijában, az úgymond Isteni Énjében. Ez az összetett szó eredeti magyar értelmezése. Nos, valójában tehát a térben és időben "messzire leásó" a MessiÁs. A másik mai értelmezés szerint a Messiás annyit tesz hogy: "Felkent" - ebben is van valami ami éppen a fentiekre utal. "Megváltani" mindenki csak saját magát tudja - azáltal hogy végső soron a szeretet-elvűség útján megnöveli a belső rezgését. Jézus is erre mutatott példát a feltámadásával - mint a szeretetelvű léte "eredményével".
      Mazsola, a kőmívesek azért egyensúlyoznak állandóan mert voltaképp - tévesen - "minden6ónak" képzelik magukat. Ezért van az hogy szidják is a magyarokat meg dicsérik is, hogy magyar-bőrbe bújnak meg nem is. Vagy például felrobbantják a 2 wtc tornyot gonoszul, majd jóságosan - az áldozatok emlékére - felépítik az EGY újat, vagy háborúkat szítanak hogy utána béke nobel-díjakat osztogathassanak egymásnak. Csak persze a Teremtés Egyensúlya nem ez. Ha jól csinálnák az egyensúlyozást sosem lenne szükség megújulásra. Nem tudnak csak látszat-egyensúlyozni ami persze a totális összeomlást okozza előbb vagy utóbb. Mint ahogy most is ez van kibontakozóban.
      Azért kellenek a valódi magyar-lélek-minőségű emberek hogy helyrehozzák a mások által tönkretett dolgokat. Hogy egy magasabb minőségi szinten - speciel az 5 D-s rezgéskiterjedésben - újrateremtsék a valódi eredeti egyensúlyt. Az angol királyi családot, de a többit el lehet felejteni. Ugyanis lejárt a "kegyelmi" idejük a szeretetelvű megújulásra - mint ahogyan minden más 6almasnak is lejárt az ideje. A Kárpát medencéből - mint abszolút kitüntetett helyről - kiindulva teremtődik újra minden. Az egyes népcsoportok, országok élére másodlagos táltos-avatár szintű magyar királynők fognak kerülni mint szakrális uralkodók /nem 6almaskodók/. Természetesen mindig az adott nép kifejezett óhajára. DE ne szaladjunk annyira előre - van még addig is mit tenni.
      Mindenesetre mj-nek üzenve: a Teremtésben naná hogy vannak kiváltságos helyek és persze személyek is. A Földön, de az egész Naprendszerben is a legkiváltságosabb hely Egész Magyarország, vagyis a Kárpát medence. És a Teremtés által "kiválasztott" személyek is itt vannak - még névtelen senkiként. A kiválasztás persze valójában KIVÁLASZTÓDÁS. Amihez a Teremtés minden segítséget megad. De maga a folyamat személyhez kötött, mindig az adott emberen múlik a "kiválasztódása" mértéke/foka. Mondani sem kell hogy aki a legmagasabb fokon/lépcsőn áll - az elért belső rezgésszintje a legmagasabb - az a szakrális uralkodó magyar király/nő/ - aki EGYben helyi Világkirály/nő/ is, a Naprendszer ura.

      Kerion

      Törlés
    12. "Aha. Szóval kőmíveseinknél HUN jóba vagyunk HUN meg nem? :)"

      Hát ... amennyire tudom, Kelemennét alaposan befalazták
      ... és ezt a sztorit bele is vasalták a Magyar Néphagyományba ... a problémám csak ott van, hogy a HUN-ok
      nomádok voltak ... és egyáltalán nem kőműveskedtek vagy hagytak hátra gigantikus építményeket.

      Ideje lenne szortírozni a szemetet.
      ( Hm .... SZEM meg szemét ... hogy a qrva annyát
      annak a primitív baromnak !!!! )

      Ö.T.

      Törlés
    13. Ne izélj már Ö.T.
      Ez puszta kémia.
      Kelemennéből ezement szemét ura egy exoterm eljárással szementjavító habarcsadalékot állított elő egy ősi - "isa pur, purhab és homu vogymuk" - eljárással, amivel (már akkor!) nagyságrendekkel megnövelte a végvárak élettartamát.
      Az építkezést követó állófogadáson " jöjj gyermekem, egyél te is, mert anyád már fal" ehíresült szavakkal invitálta árváját a svédasztalhoz.

      mj


      Törlés
    14. Hm, valóban romantikus sztori ez a beépített asszony esete. Olyan rom-antik. Vagy inkább róma-antik történet, a végén kuss. :)
      (elnézést...) :))

      Törlés
    15. Na jah ... ez a beépítéses tartósítás igazán nem új dolog a
      történelemben ... és mint tuggyuk, nem Kelcsiné volt az első ... meg nem is az utolsó ... bár a hangsúly talán
      inkább a FAL-on lenne, merbizony ez a falas-falós-falnakbeszélős technológia eléggé elterjette magát az időben is meg a térben is ... asztán esetleg éppen most
      jár le a szavatossága ... oszt elkezdett minden re-csegni
      meg ro-pogni.

      Szerintem várjuk ki ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    16. Bár az is lehetséges, hogy pusztán egy-szerű
      ház-tartási problémáról van szó. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    17. ... meg ha úgy belegondolok, akkor az eredeti utasítás
      úgy szólt, hogy "öntsd a földre" és nem úgy, hogy
      "építsd a falba".

      Hm ... asszem a NAGYFŐNÖK éppen pirosat lát
      és kioszt néhány nagy laskát.

      Ö.T.

      Törlés
  4. "Miért kiváltságos bolygó a Föld???"

    Én inkább úgy kérdezném:

    Miért kiváltságos személy ifj. Csókási Pál ???

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (be kell vallanom, hogy ki-gugliztam(who-t-f is) ifj.Csókási Pál? aztán mikor első helyen dobta a fenti videót, be kellett látnom, hogy nem hagyott túl mély nyomot bennem az uriember..)
      nemúgy az égen ma a repülők- valami köze lehet a napszélhez is.. ma este ér ide a tegnapelőtti kitörés- eyes open, no fear- csak próbálom megérteni a technikai részleteket.. délelőtt-délben gyönyörű bárányfelhők kergültek a szélben, most viszont ilyen szűrt-tengerpartyhomokos az égbolt.. (ne hárpogjatok, mert összesirom magam.. folyt.köv.. lehet..)

      Törlés
    2. Olvass bele ebbe Zplus:

      http://www.kerak.hu/index.php/magunkrol/tortenetunk

      Tiszta skizofrénia:

      "A Keresztény Advent Közösség ... önmagát a hetednapi adventista világközösség részének vallja, ...
      ám annak szervezetileg jelenleg nem része."

      Namost akkor rész vagy nem rész ????

      "A kizárásra került testvéreket ... " ... hm, ha kizárták, akkor mégsem része ... vagy mégis ????

      "A Közösség taglétszáma jelenleg 1590 fő ..." .... khm,
      hát hogy 1590 taggal mennyire találó a "világközösség" kifejezés, az nem egészen érthető.

      Asszem lassan be kellene fejeznem a gondolkodást és lazán
      átröppenni a "homo erectus" üzemmódba ... ahol bőven elég, ha csak feláll. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    3. Hm, lehet hogy hiba volt ezt a videjót feltenni? Most micsináljak? Nekem tetszettek a szép színes képek. Áttekintve ezt a munkahetemet be kell ismerjem, hogy ennél komolyabb értelmezésre jelenleg nem is lehetnék képes... :)

      Törlés
    4. "Nekem tetszettek a szép színes képek."

      Mongyuk ez érvényes lehet a plébojra is. ...:)))
      Jáccani meg ki nem szeret ???

      Ö.T.

      Törlés
  5. A Teremtésben nincsenek kiváltságos, kevésbé kiváltságos, esetleg szar helyek.
    Ellenben vannak válogatós entitások és vannak felfuvalkodott entitások.
    Előbbiek a Mennyek Országában is teleírnák a panaszkönyvet, mert nekik a kilencdés komfort is úgy gagyi, ahogy van - utóbbiak meg úgy vélik hogy nekik akkora spanjuk a Zúristen, hogy kizárólag az ő szőrös seggük alá rittyentette ezt a lakályos ingatlant.

    mj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csakhogy az elégedetlen AZÉRT elégedetlen, mert ő egy másik világgal kompatibilis, egy jobbal. A felfuvalkodott meg még egy ennél is alacsonyabb rezgésűvel. Naná, hogy szerencsésnek érzi magát az, aki feljebb jutott, mint érdemelte, és szerencsétlennek az, aki meg jóval lentebb merészkedett.
      Merthogy innen nézve az is!
      P.

      Törlés
  6. "úgy tűnik a "vezető" tudósok körében is felvetődött a gyanú, hogy mégsem akkora arcok, hogy mindent tudjanak és lássanak a fenemód fejlett technikájukkal"

    Nemtom, nekem rögtön ez volt az első gondolatom, amikor azt az álláspontot hallottam, hogy nincs élet a Földön kívül, mert nem találnak vizet.
    Hogy honnét veszik, hogy vízalapúnak kell lennie egy életnek?
    Asszem, 3 éves voltam.
    P.

    VálaszTörlés