2014. január 10., péntek

A januári virágzásról, és a tőlünk nem független körülményekről


Volt itt egy kis vihar a biliben. Vili?
Mármint nálam. És ezáltal a világomban is volt. Egy kicsit lecsúsztam. Valahová... Talán feltűnt egyeseknek, hogy az utóbbi hetekben nem voltam túl aktív, vagy ha meg is jelentem a virtuális dühöngőben, nem voltam túl finom. Elég nehéz időszakom volt mostanában, családi ügyek és munkahelyi állapotok miatt - legalábbis erre fogom, persze nyílván tisztában vagyok vele, hogy ezek a "körülmények" tőlem nem függetlenek, sőt... de mégis úgy éltem meg ezt a hullámvölgyet, ezt gödröt, hogy "már megint mik történnek velem?!" 

Azt érzékelem, hogy az amit Adamus világáról / tanácsairól olvastam, bár teljesen tudok vele azonosulni elméletben, de valahogy gyakorlatban időnként egyre messzebb kerülök tőle. Olyan mintha egy centrifugában lennék, és amikor már majdnem elérem a kijáratot, akkor valami (pl. egy hír a politikából) visszaránt, és kezdek elölről egy újabb kanyart... :) Nem jó ez így (legalábbis nekem nem jóként jelenik meg), de biztos megvan az oka, annak, hogy még mindig "itt" vagyok, és nem sikerült átlépnem "oda".

Kipróbáltam Adamus búrás játékát, miszerint azokat a dolgokat, melyeket nem szeretek, ellenkezek velük, nekik feszülök, próbáljam meg beemelni a saját "búrám" alá, azzal, hogy "ez is én vagyok". Valamikor nem sikerül, és marad az energiafeszülés, de van amikor egész jól megy, és befogadom. Ez az "ez is én vagyok" mondat nagyon sokat tud segíteni akkor amikor éppen utálok valakit/valamit... de van amikor ez a befogadás (vagy elengedés?) nehezen megy, ilyenkor jön a vihar, majd utána a teljes kiégés.




Úgy tűnik, hogy nekem egy energetikailag is felfokozott, túlpörgött, nagyon aktív, kiáradó időszak után, annak csúcspontján van igényem egy megállásra, lecsendesedésre, kifújni magam. És ezt valamiért egy negatív hullámgörbének élem meg. Szabályszerűen kiégek. Ilyenkor összeszaladnak a felhők a fejem felett, és sötéten befordult állapotba kerülök. És persze "ahogy fent, úgy lent", és "ahogy bent, úgy kint" - ilyenkor a "külső" körülményeimben is megjelenik ez a zivatar, mondanom sem kell, hogy a környezetemben is megjelent egy csomó befordult ember. Valószínűleg ezzel semmi baj nincs, ez természetes. „Aki kívül keres, az belül talál, aki belül keres az meg kívül”. És ez nem rosszabb vagy jobb, másképp aktív-passzív, másképp fedezi fel ugyanazt a dolgot és ez a kettő (kint –bent ) ugyanúgy hat egymásra és ugyanolyan harmonikus áramlás lesz belőle a végén szerencsés esetben. (az elején persze lehet ilyen centrifuga, ping-pong labda feeling, amíg egyenlítődik ki…) És ezzel a centrifuga, "egyszer lent egyszer fent" állapottal kapcsolatban még az időjárás is érdekes. Hétfőn napsütés, tisztára tavaszi kikelet, kedden meg köd, cuppogó nedvesség, sár, tiszta „öngyilkos feeling” idő. :D Mintha még az időjárás is ezt mutatná, nem? Egyik végletből a másikba.
 
És itt érkeztünk el egy konkrétan vizsgálandó példához. Egy kedves ismerősöm küldött nekem két fényképet, mert úgy gondolta, hogy ezek fognak néhány gondolatot szülni bennem. Nem tévedett! :)
Jöjjön az első kép!


A képen látható kajszibarack fa a barátom kertjében van, és néhány nappal ezelőtt készítette. Azért az gondolom mindenkinek lejön, hogy itt bizony egy rendkívül fura dolgot láthatunk. Az öregek sem láttak még ilyet. Állítólag utoljára az 1700-as évek végén történt ilyesmi...

A képen látható januári virágzással kapcsolatban vegyes érzelmeim vannak. Első körben a földhözragadottabb énem azt mondja, hogy "basszameg, idén is drága lesz a pálinka!" :) - mert ugye ha más most rügyeznek és virágoznak a fák - mert bekapták a decemberi jó idő csalit, viszont februárban lefagynak - akkor bizony itt tavasszal nem lesz bő virágzás, és később termés sem. A belsőbb énem szerint viszont tényleg rendkívüli időket élünk, ezt érezzük mindannyian, és az ilyen jelekből még azt a következtetést is le lehetne vonni, hogy "hű! meg ha!" - most aztán virágba borul a világ. És innentől már csak kérdezni tudok: ha tőlünk nem függetlenek a körülményeink, akkor ez a januári virágzás mit jelenthet? Mit mutat meg belőlünk, milyen változásra utalhat ez? Vajon ez az üzenet csak nekünk magyaroknak szól?

A másik kép:


"Hálás vagyok az összes bonyolult embernek, akik az életem során pontosan megmutatták, hogy ki nem akarok lenni"

Ezzel a képpel kapcsolatban az az első meglátásom, hogy ez csak egy féligazság (féligazságok korát éljük!) és ezt kiválóan érzékelteti ez a félszemű reklámarc is. A másik meglátásom - és ezt mostanában többször hangoztatom is - hogy a világ olyan mint egy tükör: megmutatja milyen vagyok. Milyen az a személyiség amit felépítettem magam köré. Ez minden pillanatban érvényes igazság, és számomra ez nem valami vallási hitrendszerből ered, hanem személyes meggyőződésből. Ha bal lábbal kelek, és mindenkivel morcos vagyok, akkor azt fogom észrevenni, hogy az egész világ morcos velem. Ha mindenkire egységesen sugároz a szeretetem (mint pl. a Napé), akkor mindenki szeretni fog. Ez ilyen egyszerűen hangzik, csak megcsinálni nehéz. :)

Tehát a szöveg, ami a kiscsajos képen van szerintem csak féligazság, mert mivel mindannyian része vagyunk az Egyetemes Tudatnak, nem vagyunk függetlenek a "körülményektől", minden mindenre hatással van, és ezért bármilyen számunkra furcsa/unszimpatikus/akármilyen emberrel is hozzon össze a "sors", az csak azt mutatja meg, hogy én jelenleg milyen vagyok, vagy mi van bennem ami analóg ezzel. Nekem nagy segítség sokszor az a fajta tanítás, mely azt mondja, hogy ha állandóan a saját kis búrámon kívülinek érzem a körülményeimet, és állandóan ellenkezek az hatásokkal, történésekkel, személyekkel, a világgal szemben, akkor állandóan háborúzni fogok (háborgok - magyar nyelv csodái!), ha viszont bevonom a saját kis búrám alá ezeket a "külső" dolgokat, azzal a felszólítással, hogy "ez is én vagyok", akkor egycsapásra mindent másképp látok - egyből kikristályosodik, hogy ezek a dolgok eddig miért okoztak ellenérzést bennem, hol van bennem ezeknek a megfelelője, tükörképe. Például ha látok egy padon fekvő hajléktalant, és elítélem, hogy miért nem dolgozik, akkor őt a világomon kívülre helyezem, (ami egyébként egy kvantumfizikai paradoxon, mivel nem lehetséges!), ha viszont bevonom a búrám alá, akkor rögtön látni fogom, hogy van bennem is egy olyan rész, amelyik szinte irigyli azt a semmittevő nyugalmat, azt a naplopó életmódot, azt a már semmivel nem törődök felfogást, amivel ezek az emberek rendelkeznek. Persze ez nem jelenti azt, hogy azonosulunk az alkoholtól, hányástól bűzlő, szakadt ruháival, mindössze azt érzékelem, hogy abból a lényből, amivé ez az ember vált, bennem is van egy apró rész. :) 

Vagy amikor éppen azon dühöngök, hogy A  Cég 4 év alatt 900 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert , amiből ... nos... vélhetően néhányan igen jól jártak, akkor bizonyára csak a bennem lévő korrumpálható jellemrész érez némi igazságtalanságot: "engem kihagytak belőle!" :) 
És ezt legyűrni nem kis teljesítmény! Vannak időszakok, amikor az embernek minden percben újjá kell születnie, hogy ép ésszel túlélje a következő pillanatokat.

Nos, ilyen "időszakon" (fejlődésen?) vagyok túl, és ilyen gondolatokat szült ez a két kis kép! :)


43 megjegyzés:

  1. "ha tőlünk nem függetlenek a körülményeink, akkor ez a januári virágzás mit jelenthet? Mit mutat meg belőlünk, milyen változásra utalhat ez? Vajon ez az üzenet csak nekünk magyaroknak szól? "

    Minden bizonnyal nekünk magyaroknak szólnak a magyar kajszibarack fák üzenetei. :P
    Az amerikaiak most másfajta üzeneteket kapnak, legalábbis más a mondanivalója!

    http://www.hir24.hu/kulfold/2014/01/09/befagyott-a-niagara-vizeses-fotok/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, tényleg! :)

      Aztán itt egy másik hír ugyanonnan:

      "Jótékony hatása is volt a dermesztő fagynak

      Az amerikai hidegrekordok pozitív hatása, hogy elpusztítja a fák kártevőit, amelyek a klíma melegedésével fenyegetően elszaporodtak - állapították meg amerikai tudósok."

      http://www.hir24.hu/tech-tud/2014/01/09/jotekony-hatasa-is-volt-a-dermeszto-fagynak/

      Mikor lépnek már túl ezen a kétdimenziós gondolkodáson? A "kártevők" is csak kivetülései a rendszernek, egyfajta lenyomatai, melynek analógiája abban mutatkozik meg, hogy minél több kártevő "ember" (pl. bankár) él a Földön, annál több kártevő állat jelenik meg. :)

      Törlés
    2. Nahogyne... a csávók hozzáértően maszatolják össze a fődgolyóbison kóricáló bigyók szemecskéjét. Bizony.
      A mútkoriban valahun nem is annyira rejtetten célozgattak itten holmi nagy nyilvánosság előtt megjelenő platformon, hogy a hatalmas Naptevékenység, meg viharkodás, meg mindenféle sugározás kivédésére baszkolódtak a időjárással, meg taknyolták össze a égt. Mer ha nem tették vóna mán rég mindenki megsült/megfagyott (vagy egyéb kellemetlen mód megdögölt) vóna.
      Persze, lehet csak a kis hülye fejecském rakta össze így a írásokat, amikbe belefutottam a napokban.

      Törlés
  2. Az első kép nekem annyit mond, hogy a növényvilágunk hőmérséklet szabályozású.
    Lehet, hogy valamennyire mi is ????

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, mivel a materialista szemlélettel ellentétben nem különálló objektumok vagyunk, hanem szerves részei a világot alkotó szövetnek, ebből eredően nem vagyunk függetlenek semmitől, és a mi cselekedeteink is hatással vannak mindenre. Amikor azt hinnéd, hogy te egy kis porszem vagy, jusson eszedbe, hogy például amikor egy pohár vízbe beleesik egy festékcsöpp, akkor előbb utóbb a teljes pohár vízet beszínezi. Ha nem is érzékelhetően, de mindenhová eljut a "festék". (hiába az "új szereplő", kialakul az egyensúly, mert a világegyetem egyensúlyra törekszik)

      Tehát igen, a hőmérséklet ránk is hat. Például én kifejezetten jól éreztem magam ma délután, miután felszakadozott a felhőzet és megjelentek a napsugarak. :)

      Törlés
    2. "nem vagyunk függetlenek semmitől"

      Hát ez az. A rendszer részei nem lehetnek függetlenek a rendszertől.
      Ez éppen olyan, mintha azt állítanánk, hogy a fogaskerekek függetlenek a toronyórától. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    3. Igen, és ezt már "csak" az elitnek kellene felfognia, és akkor egész jól mennének itten a dógok... No persze, az is lehet, hogy az elit is csak azért ül a nyakunkon, hogy mindezen nyomást megtapasztalva ki tudjunk "szökni" a palackból. Teher alatt nő a pálma. :)
      Ebben az esetben viszont akkor pont a megfelelő tagok vannak a megfelelő helyen, hogy kellő geciskedéssel elérjék azt, ami a feladatuk. Így illeszkednek ezek a "sötét fogaskerekek" a rendszerbe. Nem?

      Törlés
  3. A "külvilág" minket visszatükröző voltához azért hozzátartozik egy "kis" kiegészítés, mert különben azt hihetnénk, hogy mi (az ÉN nézőpontja) vagyunk a középpontjában mindennek. (ami csak a tiszta tudat állapotában volna igaz).

    Azt nem szabad elfelejteni, hogy környezetünk és az abban élő többiekre is ugyanígy igaz ez. Tehát ha aznap vidáman kelek és mosolygok mindenkire kicsattanó örömmel, de a Pista bal lábbal kelt fel és emiatt ráadásul még extra idegesíti is a jókedvem, ezáltal kőbunkón viselkedik velem, amivel hazavágja a napom további részét, akkor most ő tükrözött engem vissza vagy én tükrözöm most már őt vissza?
    Azt gondolom, hogy ez egy folyamatos interakció eredménye, tehát a környezetem nem csak engem tükröz vissza hanem a környezetem egyéb részeinek a tükre is egyben és így együtt alakítjuk ki a mindenki által befolyásolt tükörképet. Nekem hiába van jó kedvem, ha éppen szembe jön egy iszlám fanatikus tüntető csoport és mivel európainak nézek ki, ott a helyszínen felkoncolnak.
    Tehát van egy ilyen "közös", mondhatni "objektív" környezeti tükör és van egy szubjektív, amit én ebből értelmezek magam számára, amit átenged a szűrőm. Tehát egy gonoszkodó köcsögöt is tekinthetek vidáman, hogy milyen vicces ahogy itt üvöltözik, meg gesztikulál, tehát tekinthetem egy pozitív tükörnek, ez azonban nem akadályozza meg, hogy idegességében fejbe vágjon egy baltával.
    Tehát bizonyos mértékig működik az, hogy jókedvemben csak a jó dolgokat veszem észre és a rosszakat kiszűröm, ezáltal jó lesz a napon (holott más napokon is ugyan ilyen dolgok történnek), de azért meg vannak ennek a határai.
    Valószínűleg ez is olyan, mint a "súlyozásos" szavazás, a többségi súly (energia!) dönt, ha egy ismerősömnek meghalnak a szülei, akkor nekem is rossz kedvem lesz, mert az elég nagy súllyal szerepelt ahhoz, hogy ő "nyerjen".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Trükkös ez a tükör rendszer, mi? :)
      Ha valaki az én jókedvemet elbaszarintja, akkor az azt jeleníti meg számomra, hogy ennek megvolt a lehetősége bennem, azaz képes volt megmutatni és aktivizálni bennem is valamit.
      Szerintem egyébként minél tudatosabban használja valaki ezeket az interaktív energiákat, annál kevésbé vannak kitéve a dühöngőnek. Persze Jézust is fel lehetett szögelni a fára, de valószínűleg ha úgy dönt, hogy még van 90 évig elszambázgat itt a szandáljában, bőségben, haverok-buli-fanta közegben, akkor megtehette volna. Csak ő inkább úgy volt vele, hogy elmondta, amiért küldték, és hazament. :)

      Törlés
    2. Ejnye Bastian mester... értem ugyan mire céloztál, de a példádban felemlegetett iszlám fanatikás (érdekes mér mindég ezeket a csávókat kell előkapni a kalapból, ha valami genyaságra akarunk célozgatni) arcok beütik a a arcod mer vidámkodó hitetlen kutyus vagy, akkó bizony valóban eltöröl. De... legalább vigyorogva gázolt el hasítófejsze. S ennek a felemlegetett eseménynek is bizonyára vót/van valamiféle értelme mindőtök számára. Csak, te mán odaát fogod kibogozni. A eszközhasználó fanatikás meg későbben szembesül eme esemény bogjaival. Igaz, lehet csak évek múltán. Bár... emlékezetem szerint a Próféta hívei tiszteletben tartották a bolondokat. Meg ha tehették kitértek az útjukból. Igaz. Lehet csak a régi időkben. ;)

      Törlés
  4. Bekapcsolódva a körülmények (mátrix) elemezgetésekbe…:))
    Egyelőre helyzetünkből adódóan, csak saját világ van, ebből tudunk ugyanis csak kitekinteni, nincs olyan, hogy ÉN és a VILÁG, csak olyan van, hogy az ÉNVILÁGOM
    Itt, amikor épp a szétszórtság állapotában vagyunk, minden kis ÉN kiindulója és egyben a középpontja a saját világának, a saját univerzumának és eszerint rendeződik köré minden.
    Az élettel kapcsolatos megélések is ezt mutatják, van egy adott dolog ( pl. egy konfliktus) ahány résztvevő ÉN, legtöbbször annyi féle rátekintés, annyiféle világszemlélet az adott dologgal kapcsolatban.
    Mindannyian tapasztaltuk, hogy megéléseinket: öröm, bánat, stb. amikor ezeket próbáljuk megosztatni a másikkal, az valahogy nem tud úgy „átmenni”ahogy mi szeretnénk, jó esetben, ha hasonló világban él az illető, mint én, akkor valami tán megért a hasonlóság okán, de nem úgy, mint ahogy én látom.
    A látszólagos egy világban, az összes konfliktus forrása, a külön világok egyidejű jelenléte és egymásnak feszülése.
    Hatnak ránk természetesen mások megélt „világai” is, és mi is hatunk kifelé mások felé, de csak bizonyos mértékig.
    Az hogy mi jelenik meg a kicsi ÉN világában, az mindig a kicsi énen múlik, vagyis miatta történik, még akkor is ha látszólag kintről azt a világ tükrözi rá.
    Talán nem jöhet semmi olyasmi kívülről, hipp-hopp, ami nincs vele szoros összefüggésben, még ha látszólag mások „teszik bele” is azt az életébe.
    Ilyen értelemben is, mindig csak egyetlen világ létezik az Én számára, méghozzá csak a sajátja, mert ő annak a középpontja, teremtője, megélője.
    Ennek a saját világnak az alakításához sokan statisztálnak segítségképpen be-behatva ezzel-azzal a mi kis színdarabunkba, mi is hasonlóképpen statisztálunk a másiknak a világába, ami bizony csakis az övé.
    Az aprócska világok érdekesen kapcsolódnak egymásba is, hasonló a hasonlóhoz, vagy ami épp kell, az jön, mint tapasztalás a másik hathatós segítsége által.
    Aztán a kicsi én, a kicsi világában elunja magát, elkezd tudatosulni, aztán majd szép lassan elkezd tágulni minden, és lassan feloldódnak az én és te világok határai és egyszer csak ott találja magát ahol a legkisebb és legnagyobb már EGY-ben van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még hogy nem tudsz írni... :)

      Ez a "bekezdés" bearanyozta a hétvégémet!

      Törlés
  5. Quedra szavaival élve: a világ egy Massively Multiplayer Online Role-Playing gamma (MMORPG) – nagyon sok szereplős online szerepjáték, ahol minden karakter a Programozó alkotása, és nem lehet felülírni a Programozó szabályait, szándékait. Bizony. :)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Ildi! Szoktad olvasni/hallgatni A.J. Christian könyveit/előadásait? Ő szinte ugyanazt írja és mondja amit most te is megírtál. Nagyon érdekesek a könyvei, olvassátok át őket. Megéri.
    Laci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Laci :))) Nem, én még nem olvastam, hallottam A.J. Christiant, valamiért ő is kimaradt.
      De nem csak én mondhatók hasonlót, hanem Te vagy Mari néni is a szomszédból.
      Ennek az az egyszerű oka, hogy a tudás nem kívülről jön, hanem eredendően mindannyiunké, és a tudás tartalma is ugyanaz.
      Egy-egy felismerés, amit a másikon keresztül vélünk felfedezni, az csak látszólag kívülről jön valakin keresztül.
      Az felismerés ami mások által „betalál”soha nem „csak”a másiké, hanem igazából csak a sajátja, ami épp kinyílt, ami mindig is ott volt.
      Erről a tényről elég gyakran elfeledkeznek a tanítók, guruk többsége (tisztelet a kivételeknek), mert ha ezt tanítanák, könnyen elveszhetne a napi betevő.
      Úgy általánosságban azoknak, akiket követnek valami lelki úton, elég nagy a felelősségük, mert könnyen átcsúszhat egy kölcsönösen fenntartott folyamatba, ami nem biztos, hogy visz valahova.
      Kicsi banánhéj lehet egy tanítónak, ha úgy tekintenek rá, mint a tudás kivételes birtokolójára, mert a végén még azt elhiheti magáról.
      Nekünk meg azt kell mihamarabb meglátni, hogy a tudást, nem mások plántálják belénk, mert az nem megszerzendő, felépítendő, hanem egy kinyitandó valami.
      Szóval, nem ismerem A.J.Christian mit mond, biztos jókat, köszi az ajánlást!

      Törlés
    2. "a tudás nem kívülről jön, hanem eredendően mindannyiunké, és a tudás tartalma is ugyanaz."

      "Az felismerés ami mások által „betalál”soha nem „csak”a másiké, hanem igazából csak a sajátja, ami épp kinyílt, ami mindig is ott volt."

      Igen, és az ilyen kinyílásokkor érzi az ember szinte minden porcikájában, hogy rátalált az igazság egy szeletére, és az ilyen kibontakozásokat ezután semmilyen "külsős" győzködés nem ingathatja meg - legfeljebb finomíthatja.

      Törlés
  7. Annyira édes ez a kicsi béka! Mindig jövök nézegetni.:)
    P.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mitől édes egy béka ??? ....:))))
      Egyáltalán honnan ered ez a mániánk, hogy amit
      pozitívnak tartunk, arra egyből ráragasztjuk az "édes" jelzőt ???

      Pl.: édesem, édesanya-, apa, édesvíz, édes élet

      Ö.T.

      Törlés
    2. Tipp…..talán a 4 fajta alap ízből, amit érzékelünk (keserű, savanyú, édes, sós) az emberek többsége az édest találja legkellemesebbnek, legvonzóbbnak? (Állítólag létezik 5. fajta íz is: umami , jelentése: rendkívül kellemes)

      Inkább a nők látásmódjára jellemző, hogy, sok minden lehet édes, cuki az életben….még a fenti béka is, mert hát az is…. :))))

      Törlés
    3. Ne ragadjunk le a magyar nyelvnél Ildi, mert a németben is megvan a
      "Süßwasser, oh wie süß" kifejezésekben, vagy az angol "home sweet home" formában, vagy az amcsi "honey" -ban, vagy az olasz "dolcse - ducse" változatban, de pl. keleten is jelentős ünnepek alkalmával
      sok édességet esznek .... vagyis nyelvjárástól függetlenül jelenségről
      beszélhetünk. ...:)))

      Aztán ami még érdekes, hogy pl. a képen látható kis brenyát már senki sem nevezné édesnek, ha megnőtt mondjuk olyan 30 dekásra, mint ahogy a 90 éves összeaszalódott dédszülőket sem szólongatják
      édesnek .... vagyis ebben az "édességben" szerepet játszik a kor és
      a forma !?!?!?

      Az "umami" ... ahogy olvasom ... japán eredetű és különosen fehérjedús, magas tápértékű kajára vonatkoztatják ... mint ahogy pl.
      az anyatej is ilyen. ...:))) Nem érdekes,, hogy egy japán kifejezésben
      benne van a magyar "mami" is ???? ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    4. Édes Istenem, ennyit vergődni egy szón... :))

      Törlés
    5. Édes ízre szüksége van a kicsiknek, azért annyira pozitív jelző, mert az anyatej is édes.

      Törlés
    6. "vagyis ebben az "édességben" szerepet játszik a kor és
      a forma !?!?!?"…….. jobban belegondolva, igen mindenképpen :)))
      Lehet hogy mindezekhez való vonzalom, ezek a jelzők: édesség-mama- otthon-gyerekkor oda is vezethetőek vissza, hogy kivált egy érzést, egy vágyat arra, amikor még minden rendben volt és minden ami erre emlékeztet az csak jó lehet. Édes íz, és minden ami nálam kisebb az ártatlan valami, ami szerethető…ami nem jelent veszélyt……egy agykurkász biztos jól megmagyarázná :))))

      Továbbmenve az agymenésben, mert miért is ne, mivel minden mindennel összefügg.
      Lehet valami természetes vonzalom is lehet mindenhez ami aranyos, édes, ami nálam kisebb, aminél én valahogy nagyobb vagyok. Ugyanakkor létezik egy természetes vonzás az emberben mindahhoz, ami nála nagyobb, monumentálisabb (piramisok, Niagara vízesés stb) ..... szóval ez is jelenthet valamit.... vagy nem :)))))

      Törlés
    7. kedvenc INGlis szóviccem:
      http://4.bp.blogspot.com/-YSwzerrvNCI/USVOo3kNfrI/AAAAAAAAOBM/Wq16J8uJaUw/s1600/goodnight%2Bhoney%2Bdear.jpg

      Törlés
    8. Ha az "édes" szót gyökökre bontjuk, akkor az első tag az "ÉD" lenne,
      ami ugye beazonosítható akár az Észak - Dél párosítással is .... de
      az ÉDen (kert)-i állapotra is utalhat "ÉDN" formában, ahol a fordított
      arányosságot még nem akartuk önállóan kiszámolni. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    9. Hehe, az 'édes' szónál maradva akkor jöjjön itt még egy agymenés:

      Az édes íz általában miből ered?
      A cukorból.
      A cukor miből ered?
      A napsugárzásból.
      A gyümölcsök cukortartalma, "jó íze" nagyban függ a napozott órák számától.
      A napsugár pedig honnan jön?
      A Teremtő Fényéből.

      Tehát rögtön felállítható az egyenlet

      ÉDES = CUKOR = NAPSUGÁR = TEREMTŐ

      Hát csoda, ha szeretjük? :)

      Ezt az elméletet támasztja alá az is, hogy pl. az angol nyelvben a cukor = sugar...
      :)

      Törlés
    10. " cukor = sugar... "

      Igen, ez egy eléggé értelmes és elfogadható magyarázat .... a probléma csak ott lenne, hogy a cukor feltalálását az időszámítás utáni
      4 - 7. századra teszik, előtte meg MÉZ-et használtak. ...:)))

      A MÉZ meg talán azért érdekes, mert gyöke a MEZO/ közép kifejezésnek, ami magyarul meg MEZŐ lenne.

      Ö.T.

      Törlés
    11. Ő.T.:))) "a cukor feltalálását az időszámítás utáni 4-7.századra teszik"
      Az állításod nem igaz, mert cukor pedig volt már jóval az időszámítás előtt is, ugyanis már akkor feltalálták India nádcukor (ghur) nádcukor levét felfőzték sűrítették tömbökbe formázták, pont ahogy ma is csinálják, gyakran az utcákon.
      Egyiptomban is volt nádcukor, lehet látni a cukornád aratását az ábrázolásokon.
      Más ázsiai területeken több ezer éve van pálmacukor, kókuszcukor stb.
      De ha csak Európában gondolkozunk, akkor viszont a répacukrot nem 4-7 században, hanem állítólag az 1700 években találták csak ki, addig csak mézet használhattak, ez viszont helytáll.
      Csak hogy én is kötözködjek kicsinykét :))))

      Törlés
    12. "Csak hogy én is kötözködjek kicsinykét :))))"

      Mondjuk itt a lényeg a méz és az abból leszármaztatható betűkapcsolatok
      lettek volna, ettől függetlenül azonban nyugodtan hancúrozhatunk egyet ezen a cukor témán is, mert az időnkbe belefér.

      Szóval ez a 4 - 7.századi időmeghatározás a cukorral kapcsolatban a
      tetves fikipédiáról származik, de megnézheted magad is.
      http://hu.wikipedia.org/wiki/Cukor

      Aztán ez a tetves gugli is, ha beírod a "cukor" keresőszót, akkor elsőnek
      Cukor György rendezőt dobja ki találatként (meg másodiknak is) és csak
      a harmadik helyen foglalkozik a cukorral. Ezeknek agyára ment ez az elsőségi mánia ... ha megnézed a fizimiskáját. ...:)))

      Aztán keresgéltem még a cukor után német oldalakon is - ezúttal más keresővel - és érdekes módon a a darmstadti egyetem cukorral foglakozó oldalán az áll, hogy "törölve". Hm .... hát nem furcsa ?????
      http://www.tu-darmstadt.de/error404.de.jsp
      A würzburgi egyetem weboldala is befagyasztva:
      http://www.uni-wuerzburg.de/index.php?id=1419

      Az érdekesség ugyanis az lenne, hogy a cukor ugye szénhidrát, amit
      ha kémiai vegyjelekkel írsz le, akkor azt kapod, hogy CH, mint alapvető
      összetevőt. A "CH" meg ugye a betűk között eléggé figyelemre méltó
      szerepet tölt be jelentésileg.

      Aztán érdekes még a "cukor" germán nyelvű verziója - zucker - ami
      meglehetősen a rángatózásra utal. (zucken)

      Na de ne akadjunk itt el, mert hasonlóképpen jártam a mezo, mezzo
      gyök keresésével is. ...:))) Még egyedül a zenei intermezzo kifejezésből
      lehet valamennyire visszafejteni. Hm ... furcsa, nem ????
      A Mezopotámia jelentése igen nagy valószínűséggel "folyamköz" lehetett, mint ahogy a Paradicsomról is ezt írták valahol. ...:)))

      Végülis ez a tetves gugli is (gugl --- eléggé a fuldoklást megjelenítő
      hangutánzó szónal tűnik ...:))) ) szépen lassan és fokozatosan
      tünteti el a tudást .... vagy írja át, hm ????
      A könyvtárgyújtogatás modernebb változata lenne ???

      Hm ... milyen érdekes, hogy ez a kis brenya mekkora lavinát indított
      útjára, nem ??? (téli-béka ....:))) )

      Ö.T.

      Törlés
  8. "Lehet valami természetes vonzalom is lehet mindenhez ami aranyos ..."

    Jah, a bankárokban is megvan ez a vonzalom. Egész addig ragaszkodnak hozzád,
    amíg aranyos vagy (van aranyad). ...:)))
    Aztán ha elfogyott, akkor csinálnak egy krízist és újra eladják neked horribilis
    Áron - mondván, hogy ez kell a túléléshez - aztán mikor elpasszolták a csillogó
    szajrét, akkor megint elkezdhetik begyűjteni - Áron alul. ...:)))

    Hát nem "aranyos" ???? ...:)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. " .... és minden ami nálam kisebb az ártatlan valami, ami szerethető ... "

      Hát, mondjuk ez a szisztéma kiadna egy egészséges rendszert, hogy ami nálunk kisebb, azt "szerethetőnek" értelmeznénk ... mert akkor az állam bácsi is szeretne minket polgárokat, meg a bankár nénik/bácsik is, hogy
      az illuminált illuminátusokról már ne is beszéljünk, meg akik mögöttük
      sunnyognak a félhomályban .... a realitás azonban egy "kicsit" más, ....
      aminek feltehetőleg megvan a maga szerepe ebben a mátrixban.

      Ö.T.

      Törlés
    2. Tulajdonképpen egy rossz szavunk sem lehet az árnyékmacskákra, tekintve, hogy a Föld teljes aranykészletét pár ezer év alatt összeszedték, majd nem sokára felrakodják az érkező űrhajókra - ezzel is megszabadítván az emberiséget a viták örökös tárgyától. :)
      Aranyosak nem?
      Mondhatni édesek! :)

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  9. Hasonló dolgokon megyek keresztül manapság, mint te (család, munka). Ekkora "támadó" (fejlesztő?) erőket még eme -csodásnak nem nevezhető- életemben nem éreztem, viszont nem is fejlődtem ilyen sokat ilyen kevés "idő" alatt. Voltak sötét napok/éjjelek, de érezni a változást a levegőben, szó szerint :) Nincs idő a búsulásra! A helyzet nem javult semmit, a róla alkotott képem viszont kezd. (A pálinkát azért sajnálom. :D)

    VálaszTörlés
  10. "érezni a változást a levegőben, szó szerint :)"

    Nekem az álmomban elkezdett hullani a mennyezetről a vakolat. Tehát, fel a fejjel! A kép mellé egy szó is jött: GODRABAT, vagy valami hasonló, de sajnos nem írtam fel rögtön, így nem is vagyok benne teljesen biztos.

    Lujza

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem amíg hullik a vakolat, addig nem szabad felemelni a fejünket, még a szemünkbe esik... Ki kell várni a teljes lebomlást...

      Az üzent szóról Még nem láttuk Ö.T. verzióját, de ilyesmik jutottak eszembe:

      GOD - Isten
      RABAT - kedvezmény
      tehát: Isteni kedvezményben (kegyelemben) részesülsz

      vagy:

      GOD - Isten
      RAB - fogoly
      "Bezárták" Istent egy házba, de már bomlik a fala, hullik a vakolata :)

      GOD - Isten
      RABAT - BARAT (barát)
      Ehhez nem kell kommentár. :)

      Persze az én túl földhözragadt verzióim meg sem közelítik Ö.T. magasröptű elemzéseit! :))

      Törlés
    2. Van benne valami :) Itt egy muzsika a várakozáshoz http://www.youtube.com/watch?v=Ad4T-j_bOVc , az már csak "véletlen", hogy a videó háttere pont megegyezik a háttérképemmel, holott nem is láttam még máshol a képet :D

      Törlés
    3. @ Lujza

      Az élményed alapvetése: "akinek van, az még kap hozzá, hogy bőven legyen neki ... ". Mondhatnám úgy is, hogy fövettek az egyetemes
      egyetemre. ...:)))

      Hogy a közölt szót nem érted, az nem csoda, mert ez egy multidimenziós tömör csomag .... amit majd megtanulsz
      kibontani. ... idővel.

      A mennyezetről hulló vakolat jelentése kb. lényegileg annyi lenne,
      hogy ami el volt takarva, az Neked láthatóvá válik. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    4. @ Mazsola

      ""Bezárták" Istent egy házba ... "

      .... és most még agyon is akarják lőni. (rockefeller és a haverjai) ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    5. "Hogy a közölt szót nem érted, az nem csoda, mert ez egy multidimenziós tömör csomag"

      Köszönöm, hogy felvilágosítottál, Ö.T.-i, mert tényleg nem értettem, hogy mi is ez a szó. Kb. olyan tippjeim voltak, mint Mazsinak, de ez nem logikus, mert akkor ezt magyarul is közölhették volna.
      Az egyetemen szerintem mindannyian ott leszünk, ha a végén el nem szúrjuk.:) (addig pedig gyakorolhatjuk az elfogadást, elengedést, alázatot, szolgálatot )

      Lujza

      Törlés
    6. Alázat, szolgálat megy, elfogadni, elengedni nem. Az alázat miatt legalább tisztában vagyok vele :) Egyszer minden megy, máskor semmi se. Az átélés és a megélés a fontos, így fejlődik és épít az ember.

      Törlés
    7. " így fejlődik és épít az ember"

      ... vagy éppen lebont, ha szükséges...

      Törlés