2014. január 20., hétfő

Elb@szott világ I.

(fogadjátok szeretettel Zé kolléga gondolatait - a zebrákról)


*****

Gyermekeimnek: 


hogy ne kövessétek, amit én (is)csináltam, tudva/tudatlanul, hogy tudjatok NEMet mondani és igy nemesedjetek.. Hogy tudjátok majd egyszer azt mondani: 

"NEM!
 B@sszátok meg! 
Nem fogtok elvinni / megtörni és arra rávenni, / hogy beálljak a sorba, / hogy masirozzak időre.
Erőszakot vehettek a testemen, /  de a szellemem még mindig az enyém. 
Kib@aszott hülyének nézhettek, / ha azt hiszitek, hogy a programotokon lógok,/ valami őrült beosztáson.  Sz@romle hogy mi  vagy mi nem menő. 
Én alkotom a szabályokat. 
Egyedül állok."

(Senser- State of Mind, 3D Demo - 1998 )
*****

Eredetileg egy cikket szerettem volna irni a csikokról. Tudjátok, amikben gyönyörködtem/gyönyörködtünk, télen-nyáron. Hogy milyen szépek. Meg melyik oszlik el és melyik terül szét. Amikor kivittük Anya gépét a teraszra nyáron és Apa beállitotta az oldalt "bazen"-ozás közben. (bazen- medence). Próbáltuk kitalálni, mikor lássuk meg őket és a pilóta mikor lát meg minket (cockpit wiev). 
Mikor ezen sorokat irom, az emberek három csoportra oszlanak: madarak jönnek, madarak jönnek, halálesőt permeteznek; a szkeptikusok (áááh, azok csak ártatlan kondenzcsikok)- ide sorolhatóak még a fáradtak, akik nem birják felemelni a fejüket a napi droidizmus után és azt sem vennék észre, ha vanilia-szinű lenne az égbolt; és a harmadik (legkisebb: pl.én) akik csendben figyelnek. 
(Valójában van még egy negyedik is, akik tudják az igazat ezzel kapcsolatban, de röhögnek, milyen jól elvannak a muslincák -tj.az első három csoport.. mint a legyek a.. mint a kutyák a lerágott csonton..)
Gyermekeim.. 
Itt- nálunk, Kárpát- medence déli, jobb alsó fertályában nem láttam sok jelöletlen (vagy katonai "sivomaslinasta" -szürkésolaj(bogyó)zöld szinű) repülőt. Az eltöltött felhőnézés közben összesen háromat- elenyésző mennyiség a lekövetett repülők számához képest. 
Amiből két dolog következik (szerintem): nálunk nem katonai repülőgepekkel csinálják (azt, amit talán csinálnak); és maradt egy eset..

.. nyár volt.. szárazság.. 2011 mutatott a naptár és akik nem szerették volna, hogy mindenük elpusztuljon, azok locsolni kezdtek. Ez volt az a nyár, amikor feltünt, hogy "a kopár szik sarjá"t úgy világitja meg- a Nap- mint egy 40wattos izzó.. délben..


és este..


 Az eget állandó fátyolszerű-felhőzet takarta el. Az emberek intenziven -erősen- locsoltak, és pár nap múlva aranyos- helyre-kis- bárányelhők jelentek meg az égen..


De aztán másnap- harmadnap ismét csikokat láttam az égen és olyan valamit, amit nem hittem volna el, ha nem a saját szememmel látom:


a felhők egy (képzeletbeli) tengely mentén összegyűltek, majd egy spirális örvénylés indult meg a tengely mentén- és a felhők elhúztak észak-északkelet irányban.. fölöttem pedig újra ott volt a fátyolos égbolt..

Serj Tankian - Sky Is Over [Video w/Lyrics]

*****
Lusta, megalkuvó, beszari Emberiség. Kiengedtük az irányitást a kezünkből. Vagy soha nem is volt nálunk?
De visszaszerezhetjük.. ennek egyedüli útja a Tudás. 

Serj Tankian - Uneducated Democracy

Ezek vagyunk:


Serj Tankian - Left of center
(alternativ link a Serj Tankian - Left of center szövegvideóhoz, ha a Te országodban sem lehet megnézni az eredetit)

*****

A technikai fejlődés nevében. Például. Ólom-tetra-etil. Adalék volt az üzemanyagokban, hogy stabilizálják a gyúláspontot belsőégésű motoroknál, megnövelvén igy a motor erejét és a motor élettartamát is. (ha bővebben érdekel Google: az ólmozott benzin története). Idegméreg. 1920-tól a hetvenes évekig használták a Zamerikai Egybesült Államokban az FDA ajánlásával . Az Európai Egybesült Államokban 2000-ig. (nálunk 2010-ig- SrbijaRulezz)

Volt más alternativa? Persze hogy volt- van. Akkor miért nem használták/használják inkább azt? 

Extraprofit.


A nem-gondolkodó többség..


Serj Tankian - The Unthinking Majority

*****

"De az ólommentes benzin az ugye jobb? Hát persze, csak a régebbi autókhoz kell az az adalék.. 
*****

És mi a helyzet a repülőgépekkel? Mivel repülnek? Kerozinnal vágod rá. És mi az a kerozin? Használnak  a repülőgépek üzemanyagaihoz adalékanyagokat? 
Perszehogy: antioxidánsokat, antisztatikus hatóanyagokat, korróziógátlókat, üzemanyagrendszer-jegesedésgátlókat, csiraölőket (bakteriális és fungális), fémdeaktiváló adalékokat.
Károsak ezek az anyagok? ...

*****

Kérdezhetitek Gyermekeim, van megoldás? Szerintem van: le kell válni a rendszerről, mig lehet. A rendszerrel párhuzamosan élni, az érintkezési pontokat lecsökkenteni. Legyetek önellátóak.. legyetek szabadok.. (Elb@szott világ II.)
*****
Credits: 
- az első kép Varga Norbert  fényképe
- a többi saját, szabadon terjeszthető, ha a nevem melléirod, még azért sem haragszom  :P


*****

Egy pár gondolat a végére: a repülőgépforgalom megsokszorozódott az utóbbi 15-20 évben. Miért? Mert igény volt rá. Ezzel a károsanyag- kibocsátás is nőtt. Az, hogy milyen az üzemanyagok összetétele: nem tudom és nem is nagyon érdekel. A csikok kialakulása függ az időjárási tényezőktől (hőmérséklet, páratartalom, széljárás), a repülőgép sebességétől, magasságától és még a Jóisten tudja mitől nem. Ha valamit csinálnak is, azt úgy csinálják, hogy nem tudunk róla. Nincsenek narancssárga tartályok fekete halálfejekkel. Nincsenek szórófejek a szárny alatt elrejtve. Nem kell, mert nincs rá szükség.. Aki egy kicsit is beleássa magát a dolgokba, az meg fogja találni az általam készitett képek megoldását (hogy mit ábrázol- egyébként a J.Ventura Összeesküvés-elmélet sorozat egyik részében- nagyrészben dezinfo-showműsor- bemutatják).

Nem beszéltem most a felhőmagvasitásról, a jégesők elleni rakétákról, a deszikkációról és sok minden másról, mert most a csikok a téma és ez az elb@szott világ. MI tettük ilyenné, mert elhittük, hogy ilyenné kell tennünk, hogy az Én század boldogság-automatáivá kell lennünk.
Nézzétek képről-képre.. és sirjunk..


Serj Tankian - Harakiri


13 megjegyzés:

  1. Hát zplus mester, van egy olyan sanda gyanúm, hogy eme összegzésed páraknak lehet leüti morálját.
    S ebben a nézésben kicsinyt megin elagyaltam rajta, hogy ennyire gyökér vótam, hogy elgyöttem ide magamra szedni eme húsrucit. Vagy... magosabb szinteken (is) nagy a kavar, oszt simán beettem egy mézesmadzagot.
    Ottan is.
    S itten most nem a csíkos égről szólok, hanem a linkelt videjók olvasatáról.

    Ha meg onnat nézem, hogy esetleg jópáran nem azé keveredtek erre a golyóbisra, mer "tapasztalást akartak szerezni", hanem a másik táborban jáccódnak. (Vagyis ottan rúgnak alája mindenkinek, ahun tudnak.) Akkó nagy okosan kisilabizáltam, hogy mocsok sokat kell még kaparni, hogy eljussak arra a szintre megkaphassam a megtisztelő muslinca rangot.

    De... eztet kiragadva:
    " Volt más alternativa? Persze hogy volt- van. Akkor miért nem használták/használják inkább azt?
    Extraprofit."

    Keresztkérdés: ha a bácsik szemével nézem, nem tökmindegy mér kérek sok ződhasút? Legyen az olaj, kaja, ivóvíz, alternatív energija, technológia, stb.
    A extralóvé számít nem? Meg a akarás, hogy irányícsak.
    Mindent.
    Nem az, hogy mit adok pézér.
    Vagy túl kacifántosan gondolkodom?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A morál leültetése nem szándékos, de ha nem gondolkodunk, az nem fáj.. :)
      Olyan ez, mint a Rózsafüzér- vannak örvendetes és vannak fájdalmas titkok..
      Abban meg igazad van, hogy mindegy miért préselik ki belőlünk a zöldhasúkat, de szerintem több ólmuk volt kéznél, mint etilke fölösleg és igen, az extraprofit valamilyen szinten a lényeg, az felett pedig az irányitás, de folyt.köv.

      Törlés
    2. Szia Quedra!:)
      Szerintem Te ugyanonnan gyöttél, mint én.
      És mire emlékszel még odaátról/mi csapja ki itten a bisztosítékot Nálad?
      P.

      Törlés
  2. Zplus! :) Az élet valósága eléggé kiábrándító, lehet mi tettük ilyenné…. mindenesetre jól benne vagyunk, az már igaz! :)))
    Ezek nagy kérdések: "Lusta, megalkuvó, beszari Emberiség. Kiengedtük az irányitást a kezünkből. Vagy soha nem is volt nálunk?
    De visszaszerezhetjük.. ennek egyedüli útja a Tudás. "
    Olyan nehéz kiigazodni az élet „jelenségeiben”, ahogy nagyon jól írod is sokféle csoport van, sokféle válasz, meggyőződés és valahogy egyik sem megnyugtató…
    Azt hisszük fogásunk van a dolgokon, ha rájövünk valami disznóságra, ami bizonyos szinten lehet, hogy az illuminátusoktól jön, de közben csak figyelemelterelés, ami nem a sötét hatalmaktól jön igazából, hanem talán csupán ennek a virtuális játéknak, amiben játszódunk épp, annak a szabályrendszeréből.
    A sok-sok minden olyan zavaros körülöttünk, és mindre mondhatjuk: ez olyan mintha „ez és az lenne” és mindig lesz egy másik csoport aki az mondja ez olyan mintha „más ez ,és más az lenne”„… és igazából egyik sem vezet sehova vagy csak egy pontig.
    Talán máshol kell valahogy fogást keresni a dolgokon, az egésznek a felépítésében, a végső szabályrendszerében.
    Nem biztos, hogy ott a fogás, hogy a hógömbben az mért van épp úgy, hogy csíkos ég, piros hó.. akármi, hanem az igazi kérdés mi végre vagyok itt a hógömbben …mi a játék szabályrendszere….
    Lehet nem is harci, túlélő játékban vagyok, ahol üldözöm és leleplezem a „gonoszokat” hanem egy „logikai” játékban, amihez különböző hátterek vannak …ahol néha csíkos az ég
    Akar az ember valami mást, szebbet, igazabbat, a rendszerről nem lehet sajnos igazán teljesen leválni, ugyanis a rendszer részei vagyunk, de ahogy írod , ez is nagyon tetszik:
    „A rendszerrel párhuzamosan élni, az érintkezési pontokat lecsökkenteni.
    Legyetek önellátóak.. legyetek szabadok”…. Várom a második részt!

    Köszönet Serj Tankián-ért is! :))) Nagy nagy kedvenc, (System of a Down-ban is nagyon jó volt, de szóló számai nekem sokkal átütőbbek) ő egy nagyon tudatos valaki, óriási hangi adottsággal, ilyen az, ha operai hangterjedelem megszólal más műfajban.
    Persze ez is ízlés (választás) kérdése.
    Nekem nagy kedvenceim Johnny Cash utolsó dalai: pl.Gods Gonna Cut Yuo Down is, ami rendesen le lett itt a blogon savazva :(( akkoriban nem szóltam hozzá, csak gondoltam, miért is kell mindig a sötét oldalt keresni, ott is ahol nem biztos, hogy az van, persze ez is választás kérdése.:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (úgy gondolom, hogy eléggé egy húron pendülünk,mert elég sok mindent irtál már eddig is és most is, amire most én ismét irok.. :) és tetszik a hozzáállásod, a figyelő- az már nem "rettegő"- nem félni kell az ismeretlentől, hanem megfigyelni, ha érdekel :) )
      Az idézett (költői) kérdésre a válasz újrabontva (szerintem): Lusta, megalkuvó, beszari emberiség. És nagy a gyanúm, hogy "soha nem is volt nálunk" (az irányitás)
      "nem is harci, túlélő játékban vagyok"- igaz. Logikai inkább.
      A zenéket pedig szivesen, szeretem a sokatmondó zenéket (műfajtól függetlenül)
      Vannak olyan zenék, amiket nem értek- csak érzek.. és azért szeretek :)
      http://www.youtube.com/watch?v=FEPFH-gz3wE&feature=share&list=RDFEPFH-gz3wE

      Törlés
    2. Azé'... csapjuk még hozzája, hogy a logikás gamába sokminden beletartozik.
      Aztán tegyünk még hozzája néhány léptéket, meg szintet, meg... És mánis egy kellően kacifántos csimbókot képeztünk, hogy a muslincák (meg egyéb bigyók) kellően nagy szemeket meresztve pisloghassanak.

      Törlés
    3. (fúwazze.. :D )
      ha tudnád hány fajjal lehet játszani? mondjuk az egy kicsit gáz, hogy alacsony szinten mennyire gyengék a játékosok, de vannak cheaterek és a magasabb szintű lizard-wizardok még a revive spellt is tudják summonolni magukra :D

      Törlés
    4. De halagyunk picinyt tovább...
      Egyes pofák, akik itten karistolnak ezen a (jelenleg) fődgolyóbisnak nevezett szinten tök jól elvannak azzal, hogy belevágtak ebbe kosztümös mókába. (Mégha időnként olyanokat is szo... szomorkodnak, hogy a szemecskéjük ketté áll.) Mer' eljutottak mán a magukra ráncigál ruciba bújva addég, rágyöjjenek a karistolás lenne a lényege ennek az egésznek. Nem az hogy odaérjenek valahova.
      Csakhogy... mivel ez egy multiplayer gama elég kacifántos szabályokkal, s ezek a fickók néha csak vakargassák a fejüket, ha lássák a cheatert, meg magosabb szintű(nek gondolt) varázsbácsikat, meg csuhásokat. Akik tökre be tugyák bizonyítni (sokaknak), hogy pöpecre tugyák a játék mindenféle elemét manipulálni. Meghogy ők maguk sza... csinyálták a spanyol viaszot.
      A mókás a egészbe valószínűleg az, a gama tervezői ezt a bugot(?) (több mással egyetemben) direkt rakták bele a legutóbbi patchba.
      Mer nem minden gamer szeresse ám a folyamatos fejlődést látni magán, hanem többen a "vérpistik" mindenből a legnagyobbat, legjobbat, legtöbbet mániáját tarcsák a jáccás valódi szépségnek.

      A jelenlegi helyzet meg azér olyan fo... folyamatosan nemjó, mer' a "vérpisti" mentalitásba beletartozik az is, hogy fontos bu... macerálni a alacsonyabb szintű/felszerelésű gamereket is. Hisz hogy máshogyan lehetne maguknak bebizonyítni mekkora királyak a fullos motyójukkal? Elvégre a hasonló szintű és felszereltségű arcok időnként szájbaverik őket. (Ugyebár a magos szinteken vannak olyan csókák is akik szépen végigjárták a fejlődési utat, oszt nem csak motyójuk, hanem egy valag tapasztalásuk is van, amit nem sajnálnak használni, ha rákényszerülnek.)
      A "vérpisti" viszont érzékeny lélek. És rühelli ha elkenik a száját.

      Remélem zplus mester nem öltem meg a folytatásod. ;)

      Törlés
  3. Ha nem is szorosan kapcsolódik a "csíkozáshoz", de valahol mégis ide kívánkozik az emberiség pusztulásra ítéltsége okán, a mai Bayer cikk, ami tényleg elakasztja a szavakat.

    Nevezetesen, hogy Németországban teljesen legálisan működnek az un. "Happy Zoo"-k, ahol pénzért lehet töcskölni kutyát, kecskét, lámát!, lovat, meg ilyeneket.

    Mark Twain: A titokzatos idegen - Sátán három könyve c. műve ha más irányokból is megvilágítva, de zseniálisan kibontva mutatja be, hogy az ember miért is van pusztulásra ítélve.
    Az emberi lealjasodás egy lefelé tartó spirál, ami a megsemmisülésbe visz, mivel az emberek egymást húzzák le a mélybe. Gondolom, mindenki megfigyelte, hogy "felfelé" húzni őket szinte lehetetlen, lefelé bezzeg örömmel megy szinte mindenki a dagonyázni a fertőbe.

    Jó példa erre a mostani valóságsó, ahol ismereteim szerint kizárólag ótvaros kurvákat, debileket és közveszélyes elmebetegeket ill. bűnözőket zártak össze. Ez eddig rendben is volna, de ahelyett, hogy rájuk gyújtanák az egész kócerájt, a legnézettebb műsornak számít jelenleg.

    A pusztulás nem lehet már messze.
    Esetleg megvárja még a Teremtő, amíg mindenki a földkerekségen egy nagy pöcegödörben varacskol és henteregve a saját szarát zabálja, aztán elégedetten csettint és lekapcsolja a villanyt....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Amiről a jelen történeti pillanatban szó van, az a tömegesen fellépő embertelenné válásnak olyan legázoló ereje, amely elől kitérni éppoly kevéssé lehet, mint azt feltartóztatni. Hogyan? Van érző lény, aki látja, hogy egész népek észvesztő sebességgel zuhannak az állati lét alá és szótlanul megállja? De van olyan ostoba, aki látja, hogy egész népek, mint a lavinák gurulnak le a hegyről, amelyre százezer év alatt kapaszkodtak fel és azt higgye, ha ő kiáltozni kezd, a lavina meg fog állni? Mindenképpen arról van szó hogy az emberiség túlnyomó nagy többsége az emberi létezés körét elhagyni készül. A népek nagy része leszakad és elmerül. Ez a leszakadás természetesen irtózatos fizikai és biológiai és pszichológiai erőmennyiséget szabadít fel és ez az erőmennyiség azokat, akik nem merülnek el, valósággal a magasba repíti. Az emberiség így ketté szakad. Amelyik lezuhan, abból lesz a yahoo, vagy a robotos, vagy akár a csirihau. Mindegy. A szubhumánus lény. Amelyik felröppen, abból valami félszellem, féllélek, félangyal. Az emberi közép helye pedig üres marad."

      /Hamvas Béla/

      Törlés
    2. Pénz, hatalom, hírnév a keletiek a felszabadulás három béklyójaként tartják számon és ezekkel a béklyókkal szó szerint nehéz haladni lelki értelemben, anyagilag értelemben persze ezek a típusok valósággal szárnyalnak, a tömegek számára mostanában a fentiek bármelyike sajnos az áhított életcél.
      Csak rá kell tekinteni pl.a hatalom kályhája körül melegedő típusokra…
      Persze mondhatni: savanyú a szőlő neked, kicsi muslinca :)) mert nem tudsz odáig felröppenni és vigasztalod magad, hogy a másik a nagy jólétében, hatalmában biztos piszkosul rosszul jár a végén.
      A baj ott kezdődhet, amikor a pénzzel, hatalommal, hírnévvel kicsike Istent akarnak játszani és megy is bizonyos keretek között és ennek részesei vagyunk.
      Sajnos ez az anyagi világ, szintén keletek szerint:
      a becsapók és a becsapottak világa.
      Valahogy azért én reménykedem a harmadik típus létezésében is, aki ezt valahogy átlátja, (az egészet talán nem lehet, de egy részét igen) és amennyire a világi létezés törvényei engedik, kívül tud maradni vagy szebben mondva, kissé felemelkedve megpróbálni rátekinteni erre a globális őrületre.

      Törlés
    3. Hm... eztet a gondolatsort nem mostan látom először:
      "A népek nagy része leszakad és elmerül. Ez a leszakadás természetesen irtózatos fizikai és biológiai és pszichológiai erőmennyiséget szabadít fel..."
      S a hírek szerint a lopak-cion-pajeszos srácok is erre hajtanának, minél hamarább...

      Viszont, a enyim húsrucit vezérlő bigyó úgy van vele, hogy a Türelem=Erény. Vagyis, amennyire lehet eltávolodik, oszt érdeklődve figyeli (időnként) hogy a csókák hogy szivassák hülyére saját magukat.
      Oszt szépen kivárja a következő patch-t. Ha lesz. (Merugye... a hírek szerint készül.)

      Törlés
    4. ..ettől szubhumánusabbat, jelenleg nem tudok elképzelni..
      szerintem nem patch lesz, hanem teljes verzióváltás, V6.0..

      a fentebbi gondolatmenethez fűzve, és gamerbe forditva..:
      a "vérpistik" nemcsak hogy megakadtak (megállitották magukat egy szinten), de ők takarják a kilátást is a szint kijáratáról és minduntalan visszarugdalózzák a kisebbeket az új játékba (mignem azok rá nem jönnek a kijáratra, de arra meg time-limites a gaméjuk)
      És perszehogy a szabályok megengedik a létezésüket, mert különben nem lenne "challenge" a game.
      A szabályok azt is megengedik, hogy a továbblépettek visszajöjjenek segiteni a kis szintűeknek, de ezen a levelen "vérpistiknél" van az erőbeli fölény és könnyen kiszögezve (feltüzelve, etc.) találhatják magukat.. (mármint a húsrucijukat..)

      Törlés