2014. február 28., péntek

A 80-as évek hősei


Miközben a világ forrong, én úgy döntöttem nosztalgiázok egy kicsit. Persze tudom, hogy ez – mármint a múlton való kellemes emlékezés - nem mindig hasznos, hiszen egyrészt a múlt emlékeit az idő mindig megszépíti – kinek nincs olyan emléke, mondjuk egy vizsgáról, vagy egy baklövésről, amit a megtörténtekor kész katasztrófának élt meg, utólag viszont szinte nevetségesen könnyűnek, olykor szánalmasnak, vagy éppenséggel viccesnek lát? – másrészt a nosztalgiázás elvonja a figyelmet a jelenvalóról, az egyetlen valóságról. Ettől függetlenül – fentiek tudatában – mégis néha jó érzés. Szóval, néhány éve elhoztam apáméktól néhány gyerekkori audió kazettát, amiken bár felíratozás nem volt, attól én még sejtettem, hogy ezeken nagyon régi, 80-as évekbeli zenék vannak, amiket feltétlenül újra szeretnék hallgatni. Na, annak rendje és módja szerint néhány nap leforgása alatt sikerült elkavarni valahová a kazettákat, és azóta sem találtam sehol, (és már rohadtul idegesített, mert pont azért hoztam el őket, hogy meghallgassam!) egészen idáig. A minap a kisebbik lányom egyik kutatókörútja során az egyik fiókból, egy tesco-s környezetbarát, és ezáltal félig már lebomlott zacskó mélyén megtalálta a keresett kazettákat. Ekkor jött a következő probléma: nincs már otthon működő magnó, hiszen már minden számítógépen, vagy esetleg a már szintén elavultnak mondható CD-ken fut. Hiába, haladni kell a korral! Igaz persze, hogy a bakelit lemezjátszók és magnók eltűnésével, és a digitális, csúcstechnológiás világ megjelenésével eltűnt a dinamika és a lélek a zenékből, de sebaj! 
Na, végül a 13 éves használt autónkban találtam meg a megoldást és tudtam meghallgatni a kazettákat, mert abban még van kazettás magnó. És működik is…

Nem tudom más hogy van vele, de nekem nagyon szelektív a memóriám. Ha bemutatkozol nekem, 5 perc múlva már nem emlékszem a nevedre. Ha megkérsz valamire, hogy fél óra múlva nézzem meg, hát biztos lehetsz benne, hogy elfelejtem addigra. Névnapok, szülinapok, dátumok? Nem az én világom. Számok, statisztikák? Nem nekem találták ki. Viszont! Ha csak egyszer is megmutatsz nekem egy zenét, biztos lehetsz benne, hogy – ha az előadóra és a szám címére nem is fogok emlékezni, de – a dallama örökre belém íródik, és mindig emlékezni fogok rá, hogy ezt már hallottam valamikor. Nem is volt másképp ezekkel a bizonyos kazettákkal, és a rajtuk lévő zenékkel sem. Ahogy betettem őket, mosolyogva ugrott be minden dallam, és a hozzájuk társuló ezer emlék, és érzés. Persze ezeket a számokat nem egyszer mutatták meg nekem, hanem rongyosra hallgattam őket. Nagyrészt bátyámnak köszönhető a zenei ízlésem kialakulása, az Ő irányvektorán indultam el a „pályán”. Őmiatta szerettem meg a populáris gépzenét, a Depeche-t, a Krafwerket, az italo diszkót, és a német diszkót is:
 
(Okay: O.K.)
(érdemes megfigyelni, hogy az egyébként teljesen szintetizátorral megalkotott zenék klipjeiben a látszat kedvéért mindig beraktak egy dobost, és egy gitárost, akiknek a színpadias mozgáson kívül valójában semmi közük nem volt a zenéhez...)




(The Twins: Love in the dark)
 

Na és most jönne a nosztalgia rész: van valami varázslatos a 80-as években. Nagyon sok ember véleményét hallottam és olvastam már erről, és eléggé egybevágóak, egybehangzóan állítják, hogy csodálatos, soha vissza nem térő időszak volt a nyolcvanas évek nagyon sokunk életében. Elképesztően jó, dallamos és lélekkel teli zenék, valamint elképesztően nevetséges belőtt frizurák és idióta selyemingek, kockás szövetnadrágok, egyszóval a 80-as évek. Igen, tudom, szánalmasak voltunk azokkal a zselézett hajú külsőkkel, színes buttyos ruhákkal, de kit érdekel, akkor is visszasírom azt az időszakot... Egy kicsit kitekintve a geopolitikai helyzetre, az volt ugye ekkor a történés, hogy már nem volt olyan erős a keleti komenista befolyás, lazultak a dolgok, viszont még nem csapott le ránk teljes erejével a nyugati média és illuminati maffia sem. Már nem kellett kötelezően tapsolni, köpenyt hordani, stb., és már innen-onnan szállingóztak be a soha nem hallott nyugati zenék, melyek bizony hatással voltak ránk, egy új világot hírdettek (most ne menjünk bele, hogy mennyire hamisan vagy nem..) Egyszóval olyan átmeneti időszak volt: békés, szabad, reményekkel teli. Mágikus. Kint lehetett még maradni az utcán este 10-kor is, anélkül hogy valami idióta, és/vagy részeg banda belénk kötne. Már lehetett kapni a boltban szinte mindent, amit addig nem, de mégsem volt ez a tumultus mindenből. Szóval pont elég volt mindenből. Arányosabb, aranyosabb időszak volt. És így volt ez a zenékkel is, hiszen nem ömlött minden csatornán ezer sláger, hanem igencsak várni kellett egy-egy album megjelenésére, és valahogy ez a kellemes várakozással teli időszak, és pláne a vége, a jutalom megérkezése sokkal mélyebb nyomot hagyott bennünk, mint ma, amikor már dézsával öntik ránk a szemetet. Ha akarjuk, ha nem.

És hogy mit akarok ebből kihozni? Fingom sincs. Talán semmit. Talán csak annyit, hogy tökre örültem hogy a kislányom megtalálta ezeket a kazettákat, és sikerült egy kis időre elvonulnom velük a kocsiba meghallgatni őket, és felidézni ezer csodálatos emléket és érzést. Ennyi a mese mára.

No meg egy, az én világomhoz nagyon nagyon hasonlító gondolatsor, minden szava betalált nekem, A 80-as évek hősei:




És tessék, non plus ultra, itt van mindenkinek, aki szereti: Aranka volt olyan kedves és összegyűjtött 3 órányi anyagot a 80-as évek diszkóslágereiből. Köszönet érte! :)



És ha még ez sem elég, tessék, lehet elmélyedni:
http://regiujzenek.blogspot.hu/2012/10/italo-disco-nyolcvanas-evek.html



30 megjegyzés:

  1. Rájöttem, hogy igazából az számít, hogy "hová" helyezem a tudatomat.
    Lehet, hogy épp a ki tudja hanyadik világháborút készítik elő nekünk itt a szomszédban, de ha én 80-as évek diszkó világába helyezem magam egy kis időre akkor "ott" vagyok. :)

    Ma az ebédlőben feltűnt egy rettenetesen idegesítő hang. Egy koma egy másik komának magyarázott valami elképesztő hevülettel, először nem tudtam miről beszél - gondoltam politizál, vagy ilyesmi, de nem! statisztikákról tartott kiselőadást banyek, de valami olyan hévvel, elmélyüléssel és beleérzéssel, hogy leesett az állam. A mondandójából kiderült, hogy elméleti-statisztika-oktató, ami kifejezések önmagukban is elég bajosak, de így együtt a három iszonyat. :)
    A folyamatos magyarázata közben egyértelművé vált számomra, hogy ez az ember EBBEN ÉL. Szóval a lényeg, hogy elsőre elítéltem a komát, hogy hogy tud ilyen - számomra - faszságokon ennyit agyalni, de aztán rájöttem, hogy NEKI EZ AZ ÉLETE. Ebben él, de tényleg.

    Aztán jött két srác azok meg folyamatosan sportról beszélgettek. Látszik ők is leszarják a háborút, ha van sport. Nekik ezt kínálja a demiurgoszuk. :)

    Ezután jött egy házaspár, és a nő megkérdezte a pasitól hová üljenek, és mivel egy magasabb tudatosságszinten szemléltem az egész ebédlő "életét", számomra egy életre megjegyezendő választ hallottam (talán épp nekem szólt):

    MINDEGY. MINDENHOL JÓ.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Mazsola, ez tényleg jól esett, jó, hogy szóltál! :-)
      Nekem ezt olvasva az a szó ugrott ki, hogy "arányos". Igen, sokkal arányosabb volt az élet. Nekünk akkor még volt jövőképünk, kilátásunk, hitünk abban, hogy valami jobb jön, hogy valami nagyot tehetünk, "ha felnövünk".
      Mindez ma már nagyon kevés tizenévesnek adatik meg, szegények nem érnek rá élni... látom a saját kamaszaimon.
      Nekünk most azt hiszem az a legfontosabb feladatunk, hogy valahogy megmutassuk nekik, hogy van ÉLET. Mert ha megtalálják a maguk szeletét ebből a tortából, akkor lesz végre minden gömbölyű. Tudod milyen? Lelkes...
      :-)
      E

      Törlés
  2. A tudatot valahová helyezni régebben egy túlélő kategória volt. Akkor tettük - mintegy védekezésül - amikor már megcsömörlöttünk valamitől/valakitől. Ezzel megpróbáltunk elmenekülni a bennünket körülvevő világ elől, vagy csupán annak egy-egy szelete elől. Mondani sem kell hogy ahová a tudatot ekkor helyeztük az megint csak egy illúzió volt, tehát menekülésként más formában ugyan de megint belemerültünk ugyanabba a szószba amitől pedig szabadulni szerettünk volna. Most viszont egyedülálló lehetőség van ezen dolgok meghaladására a korszakváltáskori tö9rvényszerű ébredés és megvilágosodás miatt. Tehát most a tudatot nem áthelyezni kell hanem kiüríteni-tisztába tenni. Azért hogy be tudja fogadni azokat a dolgokat, intuíciókat, késztetéseket, predesztinálásokat - gondolati- és cselekvés-mintákat - amelyek bennünket "feltámasztva" az aranykorba repíthetnek. Az állandóan valamiben sertepertélő "csörömpölés" nem hagyja kinyílni a 3. szemet - az Istennek sem. Csak a csend...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek azzal, hogy ez tűnhet a valóságból való menekülésnek, ám szerintem ezek a kis tudatváltások gyakorlásnak pont jók, hogy amikor majd "eljön az ideje" gond nélkül el lehessen hagyni ezt a kócerájt. :)
      És azzal is egyetértek, hogy a "csend" a kijárat.

      Törlés
    2. Nem vagyunk egyformák.:))) Nekem a csend mindig bezárt, lezárt valamit. A hangokat viszont "imádom". Nálam azok ezer és ezer kaput tudnak megnyitni.

      Lujza

      Törlés
    3. Igen, ezer és ezer kaput nyitnak a hangok... a tünemények világába, a megnyílvánulások, a hullámformák világába, ha úgy tetszik.
      De az Állandóba a csend vezet :)

      Törlés
    4. Akkor a siketnémák nagy előnyben vannak.

      Lujza

      Törlés
    5. No meg... "boldogok a lelki szegények" is

      Törlés
    6. Igen, mert nekik már nincs feloldandó feladatuk. Örömükben akár énekelhetnek is.:)

      Lujza

      Törlés
    7. Babits Mihály x2


      Mint forró csontok a máglyán...


      Nem az énekes szüli a dalt:
      a dal szüli énekesét.
      Lobbanj föl, új dal, te mindenható!
      Szülj engem újra, te csodaszép!

      Most beteg a testem. A földi
      vágyak messze nagyon...
      Mint ropogó csontok a máglyán,
      heverek forró ágyamon.

      Barátaim elhagytak engem:
      egyedül maradtam már.
      Lelkemet kiüritettem,
      mint aki nagyobb vendéget vár.

      Úgy fekszem itt, mint a főniksz,
      ki félve reméli a tüzet,
      amelyen el fog majd égni
      s amelyből újraszület.

      Lobbanj föl, röpíts el engem
      piros szoknyáid között:
      egy dallal ölöm meg azt aki
      voltam, és már más leszek.

      Nem az énekes szüli a dalt:
      a dal szüli énekesét.
      Lobbanj föl, új dal, te mindenható!
      Szülj engem újra, te csodaszép!


      https://www.youtube.com/watch?v=gB6zx3VTEdA

      Lujza

      Törlés
  3. Szia Mazsola!

    ejnye no – létezik ilyen kapcsolat???

    Tegnap írtam a “Mese a Nagy Kijevi Halpiacról” cikkedhez

    Senioroknak (esetleg gyerekeknek) egy kis önfeledt ugra - bugra nem árthat
    https://www.youtube.com/watch?v=yu54fHII5UA&list=PL487D63A2F886400C

    Következtetés: az előttünk álló leckét nekünk kell megoldani, mivel gyerekeink, unokáink már képtelenek lesznek rá.
    Tetszik – nem, ezt húztuk.

    no erre varjatok gombot
    http://www.youtube.com/watch?v=-1weDjpXhCE



    Igen, kell a csend és a tudás - ez volt a másik link
    http://dotsub.com/view/15f0467f-d351-4224-acf5-df3f2ba9d5a0

    - de most, a régi zenével igyekszem kisöpörni az elmémből a körülölelő sok mocskot.

    Van mikor vissza kell menni a biztos kapaszkodókhoz, hogy tovább tudj lépni.

    naiv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, van szinkronicitás.

      És igen, érdemes visszamenni néha addig a pontig, ahol az ember még nem volt eltévedve.

      Törlés
  4. Ez az írás, meg Ö.T.-i dobszólói a napiszeren felidéztek bennem egy gimis farsangot. :)) Ezen minden osztály előadott valamit. Nekünk volt szerencsénk https://www.youtube.com/watch?v=syQkX6Kk_vs színpadra vinni. Az osztályunkba járt ugyanis egy nagyon tehetséges dobos fiú. Klassz volt.:))

    Lujza

    VálaszTörlés
  5. Itt folytatnám a napiszerben megkezdett gondolatsort, mert ide jobban illik.

    Ö.T-i bátyám ajánlott két vidit:

    Itt van két dobos videó:

    1. http://www.youtube.com/watch?v=Ps5uynVsdGg (afrikai djembe)
    2. http://www.youtube.com/watch?v=HnboCHR4XrA (táltos dobolás)

    Melyeknek többek között az az érdekessége, hogy hasonló tempójúak, bár nem teljesen. Az első videón, a táltos hun dobosok 109 - 110 BPM (ütem / perc) tempóban nyomatják, a második videón az afrocsávók 120 - 121 BPM-el küldik a dobokat.

    Na most. Van itt némi összefüggés, figyeljünk csak:

    Az optimális vérnyomás: 120/60

    Az optimális zene (amire JÓ táncolni): 120 BPM azaz = 120 ütem / 60 másodperc, azaz 120/60
    (Tánc = mozgás = rezgés!)

    Az afrikai dobosok 120/60 tempóban nyomatják.

    Hm. Lát itt valaki valamilyen összefüggést??? :)))

    Még egy kérdés a különdíjért:

    Lát itt valaki valahol u.n. "cézium" atomot??? :))

    Még érthetőbben: a tudomány mindig megpróbálja a természeti folyamatokat valahogyan értelmezni, képletezni, leképezni, bezárni egy dobozba, vagy hasonlítani valamihez, még akkor is, ha ez komplett baromságnak tűnik. Mint például az IDŐ esetében, melynek hivatalos meghatározása:

    A másodperc hivatalos meghatározása a következő:

    A másodperc a cézium 133 atom alapállapotában a két hiperfinom szint közötti átmenetnek megfelelő sugárzás 9 192 631 770 periódusa.

    Az 1967 előtti meghatározás a következő volt:

    A másodperc a tropikus év 1900. január 0 földi idő szerinti 12 órakor mért 1/31 556 925,9747-ed része.


    Hát nem ökörség ez? Amikor világosan látszik, hogy az ÜTEM (az alaprezgés) itt a Földön a VÉRÜNKBE VAN KÓDOLVA, akkor mi a francnak ezt holmi cézium atomokhoz viszonyítgatni?

    Még egy érdekesség: a 120/60-as ütem ugye azt jelenti, hogy egy perc, 60 másodperc alatt 120 ütem van, azaz FÉL MÁSODPERCENKÉNT van egy ütem, ez az ember optimális ritmusa, tempója. (figyeljük meg járás, vagy úszás során, ott is ez a tempó az optimális!) Magyarán elképzelhető, hogy az időbeosztásunkat szándékosan elbarmolták ezzel a 60 másodperc / 1 perc beosztással, mivel a kétszeresének kellene lenni. Tudtok követni? Ez azt jelenti, hogy ha ezt a duplázást végigvezetjük az időbeosztásunkon, akkor egy nap nem 24 óraegységből áll, hanem 42 !!! Ismerős...? :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A traktor mint metronóm
      :)
      https://www.youtube.com/watch?v=jbN-jO11vKg

      Törlés
    2. "Az afrikai dobosok 120/60 tempóban nyomatják.

      Hm. Lát itt valaki valamilyen összefüggést??? :))) "

      Igen, én látok .... de ehez modulálni kell egy kicsit ezt a 120/60 - as számot. Először is fordítsuk meg 60/120 - ra .... aztán egyszerűsítsük le
      1/2-re. ...:))) Ezt magyarul úgy írjuk, hogy : FÉL

      Hogy a FÉL-nek jelentősége van-e, azt talán nem kell részletesebben fejtegetni, mert több dimenzióban is megjelenik ez a kifejezés. egyszer mint matematikai FÉL, azaz valaminek a fele, aztán mint érzelem, azaz
      félelem. Magánhangzó nélkül egyszerűen csak "FL" .... és itt jól figyeljünk, mert ez a betűkapcsolat - ha az "L" talpát nyugati irányba
      fordítjuk, akkor szépen kiad egy digitális 8-ast, vagy egy kockás
      "B" betűt.

      Vagyis a FÉL-nek van egy olyan jelentése is, hogy baloldalon a
      "felületes" .... aztán egy magasabb fokozaton - jobbra megtalálható
      a rendszer alja is .... amivel sikerül az egészet magasabb szinten,
      azaz egyben értelmezni.

      Aztán a FÉL-nek van egy olyan jelentése is, amit régebben használtak,
      mint pl. "lássátok FELEIM" .... ahol a FÉL kifejezés alatt egy egész
      embert értenek. ...:))) Na talán ezen a vonalon lenne érdemes
      "kalandozni" egyet. ...:)))

      "A másodperc hivatalos meghatározása a következő:
      A másodperc a cézium 133 atom alapállapotában a két hiperfinom szint közötti átmenetnek megfelelő sugárzás 9 192 631 770 periódusa."

      Na erre mondom, hogy kapják be szépen, ugyanis egy normális halandónak nincsen lehetősége ezt megmérni, de talán még annak sem, aki ezt kitalálta. ...:))))

      Ezek a f@szkalapok az egész rendszert olyan alapokra helyezték, ami
      egy átlag humanoidnak felfoghatatlan, így aztán azt tudományoskodnak össze, amit csak akarnak, lényeg, hogy a prosztó agyába belevasalják, hogy milyen hülye.

      Na ez az, ami nem véletlen.

      Ö.T.

      Törlés
    3. "Na erre mondom, hogy kapják be szépen,"

      Úgy van. :)
      Ezek elosztották az 1 Föld-forgást 24-re.
      Ezt felosztották 60-ra.
      Ezután ezt is felosztották 60 részre. (a szeletelés a mániájuk)
      Majd ezt a kapott értéket viszonyították a cézium 133 atom alapállapotában a két hiperfinom szint közötti átmenetnek megfelelő sugárzásához, ami pontosan 9 192 631 770 periódust adott ki.
      Na itt kezdődik az agyvérzés... :)

      (és ezek a pofák ugye 5000 éve is ismerték már a pí-t, meg a fí-t, meg a tökömtudjamégmit - de ehhez képest ma már eléggé primitívnek tűnnek. :))

      Törlés
    4. "Amikor világosan látszik, hogy az ÜTEM (az alaprezgés) itt a Földön a VÉRÜNKBE VAN KÓDOLVA,"

      Na ezt a témát talán onnan közelíteném meg, hogy az emberben létező
      különböző típusú sejtcsoportok - szövetek mindegyike saját rezgésszinttel bír - amit akár matematikailag is le lehet képezni - és ez
      kb. megfelel a káosz állapotának is.
      Mindennek ellenére a szív által kibocsátott és az erek által közvetített
      120/60-as, vagy 60/120-as rezgés képes egységbe rendezni ezt
      a nagy zűrzavart. ...:))) ... mint ritmusadó.
      (Hm .... reped a dióhéj.)

      Ö.T.

      Törlés
    5. " ... de ehhez képest ma már eléggé primitívnek tűnnek "

      Hm ... hogy mennyire voltak primitívek, az talán legyen mindenkinek a saját döntése. A lényeg azonban ott lenne, hogy eltűntek .... és mindegyik civilizáció is, ami ezeket utánozta .... és sajnos mi is ezek közé tartozunk ... és mintha Ukrajnában készülne már a mi
      végállomásunk is.

      Na itt kellene - még egyet utoljára - elgondolkozni, hogy hol
      lehet a hiba a mátrixban. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés
    6. Szerintem nincs hiba a mátrixban. A mátrix létezése önmaga a hiba. Legalábbis bizonyos szintről nézve. Külsejében állandóan megújul, de mégis ugyanaz az alapalgoritmusa. Feladata azon tudatok "fogvatartása" melyek még ezen a szinten szükséges létezzenek, tapasztaljanak.
      De bizonyára létezik belőle kiút, és ott már nem hibának tűnik ez az egész, hanem szükséges és mindenképpen végigjátszandó fejezetnek az életben. Nagyon erős a gyanú, hogy épp "megújulóban" van a mátrix, azaz külcsínt vált, de ugyanabban a programkörnyezetben. :)
      Nekem kösz szépen, ennyi elég volt egyébként belőle...

      Törlés
    7. "Szerintem nincs hiba a mátrixban. A mátrix létezése önmaga a hiba. "

      Szerintem meg az EGYENSÚLY HIÁNYA a hiba. ...:))) ... bennünk.
      Nem a mátrix rossz, hanem mi vagyunk seggfejek hozzá.
      Persze lehet ezen gyúrni .... ha megtaláljuk a kontaktot a
      magasabb rendűvel. ...:))) (szerintem éppen folyamatban van )

      Ö.T.

      Törlés
    8. Ami Ukrajnában "műkszik" nem a mi végállomásunk hanem azoké akik művelik. Nem a mátrix változik meg hanem az azon belüli illúzió. A precessziós körforgás törvényszerűségei szerint az "idő lejár", véget ér az aktuális világév s egy új kezdődik. Az átmenet egy folyamat ami a Halak/Vízöntő korszakváltással esik egybe.
      Ez a nagy-léptékű változás egyébként minden 13 ezer évben bekövetkezik mert mindig ekkor fordul a Naprendszer el a Tejút-centrumtól vagy fordul a Tejút-centrum felé - mégpedig az Orion kar tengely-centruma/csillagsűrűsödése körüli helyi úgymond "világéves" ellipszis alakzatot leíró KÖRútja során. A váltáskori galaktikus és naprendszerbeli energiahatások, elektromágneses anomáliák elősegítik, serkentik az emberi alkalmazkodást - belső rezgés-intenzitás-növekedést - az új helyzethez. A metamorfózis szellem-tudati ráhatásra történik. Ha ez nincs meg akkor az illető nem tud/ott/ alkalmazkodni az új körülményekhez. Nem csak a mátrix ezen végetérő körforgásából nem tud kilépni - testestül-lelkestül - hanem az újrainduló körforgásban sem tud majd részt venni. A belső rezgésintenzitása kevés ahhoz hogy önmaga térrezonanciáját meg tudja emelni, hozzá tudja igazítani a külső tudat-rezgéshez.

      Törlés
  6. Jó téma!

    Fűl zúgásom miatt,muszáj valamilyen maszkoló zajt betennem a meditációhoz, ritkán sikerül a nélkül is, így keresgélve a youtube-on akadtam rá erre a szerzőre(zongora) és csatornájára, másfél hete a rajongója lettem, állítom, hogy gyógyító zenéje van, valami varázslat van, mert én repkedek tőle, egész testem, minden sejtje mocorog zenéjétől és ezt a sok-sok ezer kommentelő is alátámasztja, ill. a relaxációs/meditációs tanácsai a videók alatt is nagyon jók!... a negatív-zajosból, a harmonikus -csendbe elérkezni:

    http://www.youtube.com/watch?v=noprod4aOng&list=RDUn-FLL_UckQ :)))))))))

    Letölthető freelistája itt, ahol a szerzeményei egész hosszában vannak fent:

    http://paulfromstokeuk.com/freebies-2/


    faceebook oldala itt:

    https://www.facebook.com/pages/Paul-Collier/297617196935278

    U Kingdom a lakhelye, 2 gyereke van, fotó nincs sehol róla........imááádom....jó időben talált rám :)))))

    GA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rátaláltál, használd, mert szükséged van rá!

      Törlés
  7. Ja, lemaradt, hogy a hatást fülhallgatóval éritek el igazán!!! GA

    VálaszTörlés
  8. Erre nehéz szavakat találni

    https://www.youtube.com/watch?v=NvoKwRXlTKk
    (1:04)

    https://www.youtube.com/watch?v=1iqE8R5d3qI
    (0:15)


    Lehet, hogy újra eljött?? – azért jelenik meg a jobb felső sarokban a hirdetés??
    https://www.youtube.com/watch?v=gkqB2Knsw78

    naiv

    VálaszTörlés
  9. Évekkel ezelőtt "szerendipiztem" össze ezt az indián dobolást: http://www.youtube.com/watch?v=ib3NvsWFYlw

    +1: http://www.youtube.com/watch?v=xk3BvNLeNgw

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézzétek meg az első (fenti) videót 01:11 -nél !!!
      3+1 vagy 1+3, ahol a rezgés körkörösen terjed.
      Tudták .... vagy csak a tudatalatti megjelenése ???
      Hm .... jó kérdés. ...:)))

      Ö.T.

      Törlés