2016. április 15., péntek

Gondviselés, Isten a neved

Rájöttem, hogy Isten számtalan álnéven publikál teszi közzé gondolatait, egyperceseit, novelláit és komoly életrajzi műveit. Az egyik ilyen álnév bizonyosan a Tréfamester. A másik a Naugye. És bizony ír még Gondviselés álnéven is, ebben biztos vagyok. Ez utóbbi számomra egy aktuális eset képében nyílvánult meg, amit röviden meg is osztok. 


Rögtön a közepébe vágok: tegnap csúnyán megbűntetett a rendnek őre. Az egész onnan indult, hogy tegnap volt a nagyobbik lányunk tánc-fellépése délután ötkor, ezért egy kicsit hamarabb jöttem el a munkahelyemről, és tűztem az autóval az iskolába hogy még elcsípjem a produkciót az előadást ... no még mielőtt bárki is gyorshajtásra gondol, gyorsan jelzem; nem ez volt a baj. Állok a kereszteződésnél, jár a motor, nézem az órát, váltsál már, haladj már. Ilyenkor, amikor haladna az ember, nagyon rövid időtartam is iszonyatosan hosszú időnek tűnik - valószínűleg ilyenkor a "valóságérzékelésünk" magasabb rezgésszinten pörög, több információt tudunk befogadni adott idő alatt. Mindegy, zöldre vált a lámpa, indulunk végre, mikor meghallom az autósok rémálmában fogant hangját: puity-puity. Mögöttem villog a nagy zöld-kék terepjáró (volt miből, gondolom..), gondoltam félrehúzódok, biztos csak el akar menni, bűnözőket üldözni, nekem ehhez mi közöm, tessék-csak-tessék, elengedem a biztos urakat. De csalódnom kellett, nem a bűnözők után mentek a srácok, hanem engem szúrtak ki. Jellemző. Amikor az ember sietne, akkor baszódik be valami....

Félrehúzódtam egy kis utcába, hogy ne zavarjuk a forgalmat, hadd hömpölyögjön zavartalanul kedvére - tovább - nélkülem. Kiszállok, jónapot - jónapot, forgalmi ellenőrzés, jogosítvány, forgalmi engedély, stb. Jellemző - morgom ekkor még a bajszom alatt, egy kínos vigyor társaságában. Végigszaladt bennem a lehetséges hibák listája,   övem bekötve, indexeltem irányjelzőztem ahol kell, nem is mentem gyorsan, a fényszóróhoz korán van még, mi a fasz lehet a baj? Ezután jött a hidegzuhany: 
- Önnek lejárt a műszaki engedélye, ezért állítottuk meg.
- Ó... tényleg? 
- Bizony, tavaly novemberben. 
- ... 

- Ez bizony 25 ezer lesz, helyszíni, ha ezt nem fogadja el, szabálysértési eljárást indítunk ön ellen, ami a duplája lehet. 
Ilyen helyzetben az embernek nincs választása. Fizetsz, vagy csúnyábban fizetsz. Na, elő is kaptam a pénztárcát, és elkezdtem kutakodni benne, annak tökéletes tudatában, hogy ennyi készpénz biztosan nincs nálam... szerencsére mielőtt még teljesen hülyét csináltam volna magamból, rámszólt a rendőr, hogy nem most, nem nekik kell fizetni, hanem adnak egy csekket. Hát persze! csaptam a homlokomra, manapság már nem lehet lefizetni a rendőröket! Ööööö, várj csak.... 

Na mindegy, ezt beszoptam, csúnyán, fogalmam sincs hogy a francba tudtam elfelejteni a műszakit, de ráadásul ennyire durván, öt hónappal!  Ott álltam leforrázva, ilyenkor mi a picsát lehet mondani, "sajnálom"? Semmit, állsz bambán, és várod amíg az egyik kitölti a papírokat, a másik meg leellenőrzi, hogy nem állok-e körözés alatt, migráncs vagyok-e, biztosítás rendben van-e, van-e lyukas fogam, stb. a szokásos rutin. Egyéb probléma nem lévén, elengedtek, de mielőtt még elmentek volna más, hasonló borzalmas léptékű bűnelkövetőket felhajtani, azért megkérdeztem, hogy:
- Öööö... most van délután öt, nyílván ma már nem jutok el műszaki vizsgára, szóval... izé... ha holnap reggel első dolgom az lesz, hogy elguruljak egy műhelybe, és útközben az egyik kollégájuk megint elcsíp, akkor megint megbűntet, vagy ez a papír ad valamilyen védelmet? 
A válasz tovább fokozta a vérnyomásom:
- Nem, nem ad védelmet, ugyanúgy megfogják bűntetni. Két dolgot tehet, az egyik, hogy elsétál egy műszaki állomásra, kér egy ideiglenes útvonal-engedélyt, amivel el tudja juttatni a gépjárművet (ezek sosem mondanak autót, kocsit...?), a másik, hogy megkockáztatja az utat. Minden jót.
- Szlát. 
Eltűztek. Én is.

Utólag jutott eszembe, hogy ennyi erővel megtehették volna, hogy tesznek egy kört, majd újra megállítanak, - pot kivánok, forgalmi ellenőrzés - , vagy akár (mivel a modern technikai eszközöknek köszönhetően már tudják a címem, a kutyám nevét, rossz fogainak számát, a segglyukam pontos elhelyezkedését a hátsómon) szóval akár reggel hétkor meg is állhatnak a házunktól nem messze, és amikor elindulok ők ismét beindítják a behajtást. Mert ki kell mondani ebből élnek, nem? Az autós társadalom tartja el a rendőrséget, ha van még valaki akikről lehet további bőröket lenyúzni, akkor azok az autósok. Tőlünk még van mit elvenni. És nem olyan hülyék ám, mint azt sokan gondolják! Nem, a bevételt okos módon fejlesztésekre költik. Hogy mire? Még több kamerára, még több kütyüre. Miért? Hogy még több bevételt szerezzenek! Komolyan, mint egy profitorientált Zrt. A valódi bűnözökhöz nem mernek nyúlni, a politikusok érinthetetlenek, hát maradnak az adófizető birkák, akiknek semmilyen eszközünk nincsen ez ellen. OK, én hibáztam, elismerem, no de egyből ekkora összeggel indulunk? Majdnem a minimálbér felével? Nem erős ez egy kicsit? Jó, ne ússza meg a hozzám hasonló faszkalap egy ejnye-bejnyével, de azért... na... 

Na, ilyen jó kis gondolatokkal és hangulatban érkeztem meg az iskolába, a kiccsalád már ott volt, örömmel fogadtak, persze az arcomra volt írva hogy nem az otthon felejtett kamera miatt ekkora a fejem. A nejem arca is hamar összetört amikor két félmondattal elmeséltem mi van - és ekkor érkezett meg Tréfamester menetrend szerinti első poénja: közölte velem az asszony, hogy átszervezték a programot, a mi lányunk csak a végén fog fellépni, kb. egy óra múlva....
Pffff.......
Ezért kellett rohanni. 
Ha tudom hogy nem kell sietni, ha csak 5 perccel, ha csak 20 másodperccel később indulok az irodából, mindez nem történik meg, hiszen nem mögém állnak be a k. életbe! Az egó ilyenkor még nem ismeri fel a történet egész ívét, mert még korántsem ismeri a végét, de azért a tudatosság, a belső hang ilyenkor is segít továbblendülni. 
Jól van, higgadj le, dűhöt félrerakni, negatív hullámokat lecsendesíteni, mindjárt táncol a lány, ne kúrd el az ő napját is
És jön a mosoly, jön a kézszorítás, mehetsz, ügyes legyél! 
Jól sikerült, szépen táncolt a lánycsoport. (elgondolkodott már valaki azon, miért érezzük szükségét annak, hogy képességeinket kínok között kiállva, megmutassuk "másoknak" is, és "mások" miért érzik szükségét, hogy mások kínszenvedését, előadását nézegessék előszeretettel?? - miért van bennünk ez a kényszer, ez a program? - miért szeret az Egy szenvedni a színpadon, és ugyanakkor önmagát végignézni a nézőtérről? - ez egy külön bejegyzést érdemelne... ) 

Vége lett a műsornak, hazamentünk. Utána persze indult az őrült szervezés nejem és én köztem: hogy jutok el reggel a legközelebbi műszaki vizsgáshoz? Mikor nyit reggel? Fasztuggya... Hívd fel! Ilyenkor? Hátha..., Bocs hogy ilyen későn hívlak, de..., Tényleg? 7-kor nyittok?Fasza, megyek! ... Mi, hogy csak délután 4-ig vagytok nyitva? ó.... na mindegy, valahogy megoldom, köszi, visszhall! És a kicsi? Hogy viszed el az oviba? Bmeg tényleg. Semmi gond drágám, megoldjuk... És hogy hozod el délután? Bmeg, egyszerre csak egy dolgot oldjunk meg!   
... és ez így ment még egy darabig, végül is sikerült minden gördülékenyen megoldani, van immár műszaki az autón, a gyereket is bejuttattam, én is beértem, minden rendben volt. De akkor miért nem ér már véget ez a történet? 

Mert most jön a lényeg. 

Tréfamester tartogatott még néhány meglepetést ugyanis. Eddig csak a történet első felét ismerhettük meg, magát az eseményt, a megnyílvánult történést (és hogy ez milyen kezdeti hatással volt rám, mennyire haragudtam a rendőrökre, pedig...), viszont ekkor azt még nem tudtam hogy mi vezetett idáig, és miért történt mindez velem. Mert mindennek oka van, és ezt szerintem mindenki nagyon jól tudja, aki valaha is, vagy egy kicsit is megpróbálta áttekinteni az életében történő események láncolatát. A kicsiket, vagy a nagyobb horderejűeket tökmindegy, mindegyiknek közös nevezője, hogy milyen szép logikus sorrendben és időrendben, ok-okozati összefüggésben jelenik meg minden változás, történés, hatás, gond, öröm, jelzés, súgás stb. egyszóval tanítás. Amikor ilyen esemény történik, elsőre kapásból rendszerint valamilyen rossz dolognak, negatív történésnek fogjuk fel ami velünk történt (miért pont velem?) - mivel még nem látjuk át az egészet, nem ismerjük a teljes történetet, mintha egy festményt túl közelről vizsgálnánk, így csak egy részletét látnánk, az is egy nem túl előnyös, csúnya, repedezett, dudoros felismerhetetlen valami... No de amikor hátrébb lépünk, és összeáll a teljes kép.. az olyan szép, leírhatatlan, látni kell. Átélni. Tapasztalni...

De mesélem is tovább. Talán mindenki hallott már róla, hogy e hónap elejétől beélesítették az automata kamerás megfigyelő rendszert az utakon (pontosabban az utak felett elhelyezett állványokon). Ezek a kiváló eszközök élő munkaerő nélkül is rögzítik a nap minden órájában az alattuk elhaladó autók adatait, sebességet, rendszámot, műszaki engedélyt, biztonsági övet, telefonálást, mindent. A nejemnek van két rendőr ismerőse is, hogy-hogy nem sikerült is velük beszélni ma, akik először még egészen felvidítottak: szerintük igen enyhe büntivel úsztuk meg, ennél sokkal durvábban is eljárhattak volna, sokkal nagyobb bírsággal, vagy akár autó elkobozásával, vagy egyszerűen csak rendszám leszerelésével, álljon félre, ezzel a gépjárművel nem közlekedhet tovább, stb.. A még rosszabb lehetőség elkerülése valahogyan megszépíti a már valós, bevasalt, de vitathatatlanul kisebb mértékű bűntetés megítélését. Ó, tehát még egész jól jártunk? Igen.

Tréfamester azonban még nem pihent le. A rendőr ismerősök közölték, hogy ez a kamerás rendszer úgy működik, hogy ahányszor csak elmész alatta, annyiszor bűntet. Mi van???! Bizony, bizony. Én nagyjából 7-8 napja suhanok el ezen kamerák alatt mit sem sejtve, hogy minden nap egy csúnya összeg gyűlik és göngyölődik valahol nagyon-nagyon messze egy szerveren a kocsink rendszámához rendelve. És akkor most mi lesz, minden napra megbüntetnek? Kérdeztük. Nos, elméletileg igen, 30 nap múlva megjön az első csekk...  - jött a szakszerű válasz. És ti nem tudtok valamit tenni, segíteni? - kérdezte a reménykedő elme. Nem, tőlünk tök függetlenül működik a rendszer, nincs ráhatásunk. Fasza, hol vágjam fel az ereimet...? 8 nap beszorozva 25 ezerrel nem kis összeg a mi szintünkön - már ha az automata is olyan kegyes lesz mint a rendőr volt..
Szép kis rendszer ez, mi, szép kis ország? Egy felejtésből, egy hibából exponenciálisan növekvő probléma bontakozik ki. Szóval érted, mi lett volna, ha történetesen nem állít meg a rendőr, meddig nőhetett volna még ez a probléma...?

Várjunk csak...

És ekkor végül leesett a tantusz, összeállt a teljes kép. Néhány nappal ezelőtt volt egy furcsa érzésem, szó szerint valami azt súgta belül, hogy valamelyik iratommal gond van - de miután végiggondoltam, személyi, jogsi biztos rendben, elhessegettem a "zavaró" gondolatot. Pedig ez a belső "piszkálódás" kb. azidőtájt lehetett, amikor beélesedett a kamerarendszer. Nem hallgattam rá, így hát átvette az írói tollat a Gondviselés.t rendőr és egy bosszús nap képében megmentett egy nagyon csúnyán is végződhető kalandtól. Lehet hogy ki kell végül fizessem a 8 napra szóló bűntetést, és ki kell fizessem a helyszíni bírságot is, de ha tegnap nem állítanak meg a rendőrök, akkor úgy 30 nap múlva az első csekk befutásakor értesültem volna a dologról, és akkor még csak fel sem fogtam volna, hogy további 29 nap - vagy még több, ha nem jövök rá azonnal mi történik - bűntetés vár rám. És még azt mondják nincs Gondviselés.

Naugye.  


    


 

21 megjegyzés:

  1. Egy 2009-es látomásban egy félméteres kátyúkkal borított útkereszteződésben állok. Az út szélén kibelezett autóroncsok szanaszét - az egyik mintha a néhai verdám lenne - előttem rozsdás csotrogányok haladnak csigalassúsággal.
    Még azon a nyáron 30 ezerre büntettek, mert Kecskemét határában - közvetlen a város-tábla után - még 62-vel mentem 50 helyett. Ezután a kocsiban elromlott valami chipes blokkoló-rendszer, az autó minden 300 m megtétele után leállt és csak a motor kihűlése után indult el újra. Ennek a javítása plusz a légkondi rendbetétele 140 ezerbe került. Így már eladhatóvá vált végre az autó. Mert ez a történet azért volt hogy a kocsitól minél előbb meg kell szabadulni. Volt ekkor még az APEH és az önkormányzat felé is 330 ezer kiadás, és ezzel lerendeződtek a 6alom felé az anyagiak.
    A nyugdíjfolyósítónál eközben nem értették, hogy miért is vagyok olyan boldog a 44 ezres nyugdíj-megállapításom miatt. Mondtam, hogyne lennék boldog amikor csak havi 30 ezerrel számoltam, ugyanis csak ennyivel biztatott addig az ügyintéző hölgy.
    Szóval mindennek oka van és minden relatív. A boldogság, de még a boldogulás sem mérhető pénzben. Nem vicc: "55 ezer fixxel ma már az ember könnyen viccel". Sőt, mióta nincs biztosítás, tv és egyéb kütyü a buta-mobilon és az interneten kívül és nem kell közlekedést sem fizetni, még némi megtakarítás is van. Egyébként meg csak jó/szívű/ embernek kell lenni, a JÓ ISTEN aztán így vagy úgy, de megsegít.
    Amennyire csak lehet ki kell lépni a rendszerből, mert az egyre kutyább lesz. Még számtalan bőrt szándékoznak lehúzni az egyes emberről - ez a dolguk. A sok milliárdba kerülő gépkocsi-bemérő-ellenőrző-rendszert is ezért építették ki az adófizetők pénzén. Ha pl. nincs autónk, nincs traffipax(1), egyéb büntetés(2), kötelező biztosítás(3), súlyadó(4), műszaki+zöld kártya(5), üzemanyagár(6), javítások ára(7), parkolási díj(8), autópálya-út díj(9), távolsági kamerás gépjármű-mozgás-ellenőrzés(10) - mit hagytam ki ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kerion .

      Nem tudom, jól emlékszem-e : Szegedi ( vagy környéki )
      lakhelyű vagy ? ; Ha igen, érdekelne ( pártoskodástól el -
      tekintve ), hogy valójában mi ezzel kapcsolatosan az ott
      lakó emberek általános véleménye - Akarják vagy sem ?

      2016. 04. 15 : Szócsata Szegeden
      https://www.youtube.com/watch?v=6bDGRrsndx4

      { A poszthoz kicsit off a kérdés / téma, de talán ha gond -
      viselésről van szó, akkor nem annyira. Értve az eu-ban
      történő ( negatív ) eseményekre, ami egyenlőre szellő }

      Törlés
    2. Plusz a felvetéshez : Mert minden kérdés szóba kerül,
      ami ( eu és hazai állampolgárok / őslakosok vonatkozá -
      sában ) fontos ; A cím és az elhangzottak igazolják azt
      a 2001-es írást ( eu-val kapcsolatban ), ami jelezve lett .

      2016. 04. 8. : Mélymagyar - Így diktálna Brüsszel
      https://www.youtube.com/watch?v=-HSZtsgN2FM
      4-dik oldal elején - A csillag után
      http://ertedvagyok.hu/069/28-31Ingyen.pdf

      Törlés
    3. Az emberek elsöprő többsége szeretne végre egy radikális jó irányú változást - legalábbis a szavak szintjén. De persze úgy hogy nekik ne kelljen érte tenni semmit. Nem csak a környezetükben, de még a saját egyéni magánéletükben sem nagyon akarnak az emberek megújulni. Sajnos ez a - más tegyen értünk, mi meg elvagyunk addig is - vélemény az ami van.
      Aki pedig már feltűnően az eljövendő új időnek megfelelően viselkedik, például szeretettel él és mindenét, de legalábbis azt ami számára felesleges elajándékozza, azt jobbára hülyének nézik. Ha a jó szón, szereteten túl még adunk valakinek valamilyen anyagi dolgot is: pl. valamilyen terméket-terményt, egyéb ajándékot rögtön azt kérdezi az illető hogy az mennyibe kerül, vagy mivel viszonozhatja de azonnal. Nem értik hogy mindez nem adásvétel, de még rögtöni cserekereskedelem sem.
      Jószerével fel sem fogják az emberek a szívbéli szeretetből fakadó minden feltétel nélkül való adás fogalmát, hogy voltaképpen pénz nélkül is egészen jól lehetne élni. Pusztán abból hogy mindent "ingyé" adunk és kapunk.
      Az adunk oldal 100 %-os működése előbb vagy utóbb "kiprovokálja" a kapunk oldali néhány % növekedését is. A Teremtés ugyanis már csak ezt a fajta viselkedési formát támogatja: az önzetlenséget és nem az önzőséget. Ezért van az hogy a "JÓ EMBER" már a jég hátán is megél - jóformán semmiből.

      Törlés
    4. Köszi : Bár a konkrét kérdés a szegedi betelepítésre vo -
      natkozott -akarják-e vagy csak némelyek a hivatalba-, de
      a változásra adott ( társadalmi ) meglátásod passzol ; Vál -
      toztassunk, változtassunk csak / de semmi ne változzon }

      " A bruttó nemzeti boldogság fontosabb,
      https://www.youtube.com/watch?v=gCzrXbXnUyA
      mint a bruttó nemzeti össztermék "

      Törlés
    5. Minden, minden a felemelkedést szolgálja. Ami most történik az nem a hétköznapi emberi tudatszinten dől el. Egy magasabb rendező elv teszi.
      Itt már nem az számít, hogy akarják vagy sem az emberek.
      Nagyságrendekkel többről van szó. Nagyon nagy tudati ugrást kell megtenni ehhez.

      A szorongató nem szeretem helyzet is áldás, mert tol, nyom az új felé.
      Csak az éli meg bosszankodva aki nem tud a folyamatról vagy még hezitál a végső döntést illetően. Úgy akarja a változást, hogy közben azért ne legyen felfordulás körülötte.

      Éva

      Törlés
    6. Migráns-betelepítés Szegedre ? Valóban, egy úniós vezető szoci utalt egyszer erre, hogy mivel Szegeden vele egyetértő szoci polgármester van akkor nyilván ide jöhet a kvóta-betelepítés is. Ez persze hülyeség, mert éppen maguk a volt mszmp-s fidesznyik "kiválasztottak" építtetik a kerítéseket is hogy megvédjék a magyaroktól lopott szajrét és földterületet a most éppen bevándorló szemita konkurrenciától. A maszopnyik oldal csak a szokásos ál-ellenzéki vakoló szerepet játssza hogy le legyen fedve a spektrum másik fele is. Egyébként meg nagy az egyetértés az egyazon páholybéli 2 oldal között, de nem csak köztük, minden párt/os/ között. Ott van a Szili és Medgyessy eset is, akik úgymond "átnyergeltek", Biszkut meg elmismásolták stb.
      Teljesen mindegy hogy a bukott globális rendszer helyi akarnokai mit is akarnak, mert már nem számít semmit sem. Magasabb szinten minden eldőlt, ez ami most folyik csak a továbbgördülő tehetetlenségi nyomatékból fakadó kifutása a dolgoknak. Jönnek azok akik - egyelőre még - sáfárkodnak az un. kegyelmi idővel. Várnak a kellő pillanatra, hogy minél fájdalommentesebb legyen az átmenet, amikor ténylegesen beindul az "úthenger". Sokan nem fogják bírni - főként a 6almasok és csatlósaik részéről - ők el fognak menni. Nyilván nem akarnak majd sem éhen halni, sem utcát seperni a tőzsde, a bankok, a politikai pártok, a médiotikus celebhivatalok ésatöbbi megszűntével. A térrezonancia helyi szintű megemelései - az arra képesek által - sem kedvez majd nekik, mert nem tudják majd azt agyilag abszolválni. Például ha bemegy a parlamentbe egy TŐről fakadó TÉRrezoncia EMelő - amúgy "repülő-gyógyító-ember" - és megemeli az épületben a normál környezeti rezgésszintet mi fog történni ? Aki nem bírja az kimenekül. Aztán ha az illető még ki is jelenti hogy az országgyűlés fel van oszlatva - annyi, megszűnt a 6alom addigi formája. Nem tudnak majd ellene tenni semmit, sem helyi sem globális szinten. Az alárendelt 6almaskodási forma után jöhet a mellérendelt uralkodási forma, mint ahogyan régen is volt. Ez persze csak egy kis ízelítő abból hogy hamarosan mi is lesz - először az egész Kárpát medencében. Mert persze a földi szakrális kisugárzó központot természetesen maradéktalanul - és minden kompromisszum nélkül kell - helyre-, vissza-állítani.
      Felülről nézvén csak 2 féle ember! van a Földön. Az aki képes a végidei teljes átalakulásra/újjászületésre és az aki nem képes rá, pontosabban nem is akar ebbe az irányba menni. A 2 véglet között hullámzik a tenger/tömeg. Választani kell aközött hogy vagy még mélyebben beleágyazódunk az anyagba vagy még jobban kifelé jövünk belőle. Ez az örök C-ion-ista/666-os < vagy > Si-/i/on-ista/141414-es dilemma. DE mindenképpen az anyagból való "kijjebb-jövetel" a nyerő - legalábbis a Földön-maradás szempontjából. Egyszerűen azért mert a galaktikus precesszió közvetítette változások a Földön csak az emelkedő magasabb rezgésszinthez való alkalmazkodással vészelhetők át.

      Törlés
    7. " Felülről nézvén csak 2 féle ember! van a Földön "
      Jól írod / gondolod : Az Írás és a Teremtő szerint is ez a
      helyzet ; De erre utalt Jézus is 2 ezer éve, és nem vallá -
      si megfontolásból, inkább az életvitelre mutatva - Bár él -
      tek a gyászolók, de / mégis ezzel jelölte őket ... "Halottak
      temetik a halottaikat" { Klip végén az írás igazol téged is }

      'MEERT A VILÁGNAK ARRA VAN SZÜKSÉGE,
      https://www.youtube.com/watch?v=-FYtHYLmiMo
      HOGY AZ EMBEREK ÉLETRE KELJENEK'

      "Az aki képes a végidei teljes átalakulásra / újjászü -
      letésre és az aki nem képes rá"
      Ha elfogadod : Szerintem csinálj úgy, ahogy Newton tet -
      te ; Csak nyersz vele - A kijelentéseid plusz ( mélyebb )
      igazolást nyerhetnek .

      Törlés
    8. Multkor szó esett a geo / természeti változásokról :
      Most a hírek is említik a Japán és Ecuadori földren -
      gést ; Az alábbi két link, illetve videó szintén 'friss'
      eseményeket mutatnak - Globálisabb s többrétűbb
      a jelenség, mint a hivatalos médiából érzékelhető .

      2016. 04. 16 :
      https://www.youtube.com/watch?v=4-BDLnmPlTQ
      2016. 04. 11 ;
      https://www.youtube.com/watch?v=pFFJv3mhdvg

      Törlés
  2. Ugye azt tudod, hogy ennek az új intelligens kamerának Véda a neve.
    Az egyik lap ezzel a főcímmel jelent meg a bevezetés napján.
    Figyelem! Már működik a Véda!

    Ezt nyugodtan értsd szó szerint. Élesben megyünk.
    Fogy a levegő az akváriumban. Szerencsés vagy, hogy időben figyelmeztetve lettél.
    Jól látod, meg tudjuk is, hogy ez bizony exponenciális.
    A prés a rendszerekben egyre erőteljesebb lesz.
    Aki nem bízza a véletlenre az már régóta tudatosan bontogatja ki magát belőlük.

    Éva









    VálaszTörlés
  3. Én is hajlok arra a véleményre, hogy mindezen jelzések értünk vannak, és csupán a fejlődésünket szolgálják - ezért nő egyre jobban a nyomás, a prés, már rotyog, mindjárt kész a leves, lehet tálalni. :)
    És igen, azzal is egyetértek, hogy ezeket a jelenlegi eszközeinket (mint pl. autó) lassan de biztosan meg kellene haladjuk, el kellene engedjük. Mondjunk nálunk nem túl egyszerű, igencsak szükséges eszköz - mi, a két szülő dolgozunk, a gyerekek más-más intézménybe járnak, szóval négyen négyfelé tevékenykedünk minden hétköznap a város különböző pontjain, így nem túl egyszerű autó nélkül szétteríteni reggel, és összeszedni délután a kis csapatot.
    Most ez van, egyelőre kell még, aztán majd alakul valahogy.

    Persze könnyű azt mondani, hogy hagyd ott a munkahelyed, meg ne járasd a gyereket sehová, de ez nagyon nem tűnik egyszerű lépésnek - egyelőre, amíg ilyen "fosszilis", energiaéhes testben vagyunk. :)

    VálaszTörlés
  4. Valóban lassaban lehet kifarolni ott ahol gyerekek is vannak, mégis azt mondom apró lépéseket így is lehet tenni.
    Sok régi energiás működési módunkat le lehet csökkenteni.
    Banki kapcsolatok, biztosítások megszüntetése, telefonálást és általában minden sárga csekkes dolgot minimálon járatni. Ha extra csatornákra fizet elő, térjen át alapcsomagra...stb
    Ezek tényleg jó érzéssel meghozott döntések legyenek, mert máshogy semmi értelme.
    Annak tudatában történjen, hogy ezek elengedésével felgyorsítja az újra való áttérést.
    Nem hiányként élni meg.
    Ezeket még azok is meg tudják lépni akik hétköznapi tudattal élnek.
    Aki meg már az Önvaló tudatosságából működik, az komolyabb területeket is képes átmozgatni, átfordítani az újba.

    Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt ne felejtsük, hogy ahhoz készülünk felnőni, hogy képesek legyünk újra a Semmiből a nullpontiból teremteni. Így talán nem is olyan nagy lemondások ezek.

      Éva

      Törlés
  5. Erről a posztról ez a zen történet jutott eszembe: https://mrsparta.wordpress.com/2010/07/10/majd-meglatjuk/

    Én is az autóval és a TV-vel kezdtem. Napi 20 km-t tekerek a melóhelyre, távolra meg az oszkárt használom. Most ott tartok, hogy lassan de biztosan minimalizálom az engem körbevevő tárgyakat. A szükséges ruhatár, és a számomra jelenleg nélkülözhetetlen dolgok (kerékpár, laptop, fényképező, telefon, főzéshez ami kell). A felesleget bedobozoltam és garázsvásáron megszabadulok tőlük. Ezt például bárki megteheti, eddig ahányszor költöztem, minimum 2 zsák feleslegtől megszabadultam, és fel se tűnik a hiányuk. Jó gyakorlat és évről-évre könnyebben megy majd az elengedés :)

    tapir

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez az tapir!! Így haladunk. Egyszerre tartjuk a legmagasabb tudatosságot és mellette csináljuk ezeket a kis szöszölős anyagiról leválós dolgokat.
      Köszönöm és örülök.

      Éva

      Törlés
  6. Friss hír, hogy az un. "élet menete" egyik szónoka - H.D.G. - Budapesten kinyilatkoztatta: "Aki tudatlan az szorong és fél, ezért üt mindent ami más".
    Vajon mely népcsoport lehet az akire ez a "célzatos" jellemzés a legjobban ráillik ? Mert azt sejtjük hogy a felvonuló "illetékes/ek/" kiket is értett/ek/ ez alatt.
    Akkor - értve a célzást - nézzük is mindjárt magunkat, magyarokat. Nos, a magyarra egyáltalán nem jellemző az hogy a maradék 1/3-adnyi országában - amely is már persze csak névleg az övé - bárkit vagy bármit is ütne ami tőle különbözik. Ellenkezőleg, "BirKa" türelemmel behúzza fülét-farkát és ha már kifosztották, lealázták legfeljebb 100 ezer számra elmenekül. Ha viszont ez így van - márpedig így van - akkor a magyar nem fél, nem szorong és nem tudatlan. Aki tudatlanul szorong és fél az nyilván meg az az országfoglaló aki éppenséggel a magyart üti, fosztja ki és alázza le nap mint nap.
    DE mit is jelent valójában az hogy: "élet menete" ?
    ÉS mit is jelenthet valójában az hogy: "halál menete" ?
    Hiszen tudvalevő - manapság evidencia - hogy semmi sem az aminek látszik, illetve láttatják.
    A megoldás abban rejlik hogy vannak az életüket halók - ezek a "vasemberek" - akik még nem születtek újjá. Vagy azért mert nem akartak, vagy azért mert még karmikusan nem tudtak. Aztán vannak a már halálukat élők - ezek az "aranyemberek - akik már újjászülettek ugyanabban a testben. Azért tudták ezt megtenni mert a karmáikat már letudták, s egyébként meg szeretetelvűen élnek. Magában a halál szóösszetételben minden benne van. Hal-ál/ál-Hal vagyis "hamis", nem valódi Hal = Halak korszakbeli ember. Ha pedig egy ember már nem Halak korszakbeli akkor az már Vízöntő korszakbeli. És mivel korszakváltás van az un. "élet-menetelők" a még Halak korszakbeli vasemberek, míg az un. "hal-ál-menetelők" - akik persze sosem szoktak menetelni - meg a Vízöntő korszakbeli aranyemberek. Most már csak azt kell eldönteni hogy valójában akkor kik is a szörnyűséges vaskorvégi múlt emberei és kik is az aranykor-kezdeti biztató jövő emberei. Hogy kik azok akik lényegében tönkrevágták a bolygót és vele együtt az emberiséget is majdnem, és kik is azok akik majd rendbehozzák a Földet, az emberiséget pedig felemelik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. En is ebben hiszek, erzem hogy igy lesz.Megis nyugtalan vagyok es hatassal van ram a negativ energia.(hirek stb.)

      Törlés
  7. Továbbra is tart az "égő áldozati bemutató" Szegeden a DÉLÉP ipari park hulladék-hasznosító telepén. Az itt eddig soha tüzet nem fogott "bedarált kommunális hulladék" gyulladt be még vasárnap - "teljesen véletlenül" - és ég/ett/ km-ekre láthatóan is koromfekete füsttel, tűzoltók garmadáját foglalkoztatva. Kérdés - vagy nem is kérdés - hogy egyes lángszóróval is játszadozó illumináltak vajon mit is akarnak nekünk üzenni a: "szegedi bedarált hulladék holocaustjával".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Gondviselés viszont szerencsére itt is működésbe lépett. Szombaton iszonyatosan erős széllökésen voltak, vasárnapra viszont szélcsend lett. Képzeld el, ha ez a hulladékégetés szombaton következik be... katasztrófa lett volna, az egész város ezt lélegezte volna be. Így is a levegőbe jutott sok káros anyag, még most is érződik valamennyire, de nem mindegy, hogy mekkora adagban kapjuk. Szóval ebből is látszik, hogy tervezgethetnek, erőlködhetnek, de már (mindig is?) magasabb szintű rendező elv működik.

      Törlés
    2. széllökésen = széllökések

      Törlés
  8. Egy bejegyzés Shana oldaláról..

    Ahelyett, hogy örülnétek, hogy bomlik a 3.dimenziós mátrix.. miért arra vagytok ilyen dühösek, aki szól, aki mutatja hogy mi van utána. Kincseim, nem én csináltam a földrengést.. hanem a Föld Bolygó.. !!! nektek csak annyi dolgotok lenne, hogy pont ezt a működéseteket hagyjátok abba, bontsátok le a jelenlegi teljes struktúráitokat, és kezdjetek el átfordulni a szívetekbe.. nem olyan nehéz az.. szóval nem dühöngeni, mert attól ugyan úgy rengeni fog.. sőt, pont azoktól reng, akik nem hajlandóak tudatosan a sajátjukat bontani belőle.. akik kapaszkodnak, ragaszkodnak, és dühöngenek.. Pont miattatok ilyen fájdalmas, és mindenki aki tudatosan dolgozik a sajátján.. csak a saját szarát engedi el és dolgozza át attól kíméletesebb kollektíven mindenkinek. Tehát kedves dühöngők, a dühöngés helyett talán el lehetne kezdeni elengedni a ratyi megélhetési munkahelyet.. elengedni a bankszámlát, elengedni a biztosítást, elengedni a poláris párjaitokat, elengedni az oktatást, elengedni az egész államigazgatási struktúrát a fenébe.. elengedni a hülye villanypásztor tv-teket, elengedni azt a sok sületlenséget amit a tv-ben nyomnak nektek.. elengedni a dühöngést a félkegyelmű politikai bohócokat.. elengedni a sok tanult másolt szakmáitokat, és lehajtani a fejecskéteket a szív irányába, és arra hallgatni és kifordulni a megélhetési túlélő üzemmódból.. és akkor simább lesz az átmenet, nem kell ilyen radikális rengésekkel születnie a bolygónak ami fájdalmasan érint titeket.. nem bonyolult.. persze lehet, hogy a hírhozónak dühöngeni sokkal egyszerűbb, csak semmi de semmi értelme, mert ezzel nem segítesz se magadon, se máson.. maximum annyit értek el, hogy tessék, ha olyan okosak vagytok csináljátok egyedül.. aztán hello.. Ezért kár idejönni.. értelmetlen.. és felesleges

    Éva

    VálaszTörlés